Joseph Weber

Fairfield, Iowa (Transsendenttinen meditaatioklaavi)

FAIRFIELD, IOWA ENCLAVE AIKATAULU

1970: UCLA -jatko -opiskelija Robert Keith Wallace, Maharishi Mahesh Yogin harrastaja Kaliforniassa, julkaisi väitöskirjansa version, jossa esitettiin meditaation hyödyllisiä vaikutuksia. tiede lehden.

1971-1972: Maharishi kehitti luovan älykkyyden tieteen ja aikoi aluksi opettaa sitä täydentävänä kurssina yliopistoissa ympäri maailmaa. Seuraajat aloittivat kurssin Yalessa ja Stanfordissa mm.

1973-1974: Kun vaihde oli vaihdettu oman yliopiston kehittämiseksi, liike avasi Maharishin kansainvälisen yliopiston (MIU) vuokra-alueella Goletassa, Kaliforniassa. Tilaa täynnä oleva liike osti konkurssissa olevan Parsons Collegen kampuksen Fairfieldissä, Iowassa, 2,500,000 1974 XNUMX dollarilla. Opiskelijat ja opettajat saapuivat kesällä XNUMX. RK Wallace johti koulua.

1975: Suosittu TV -isäntä Merv Griffin, TM -harjoittaja, lähetti kaksi sarjaa, joissa haastateltiin gurua, ja aloitteet kasvoivat lähes 300,000 XNUMX: lla, mikä on osa siitä, mitä seuraajat kutsuvat "Merv -aaltoksi". Tämä edusti liikkeen huippua ja Fairfieldin ylösnousemuksen alkua.

1975: Harjoittajat perustivat Maharishi School of the Age of Enlightenmentin Fairfieldiin, peruskoulun lähinnä MIU: n opettajille ja henkilökunnalle.

1976-1979: New Jerseyn julkisten koululaisten vanhemmat ja papit haastoivat kouluissa käynnistettyjen TM-ohjelmien sulkemisen väittäen, että ne olivat luonteeltaan uskonnollisia. Uusia aloitteita kaatui. Liittovaltion tuomari, joka päätti vanhempien puolesta, lopetti julkisen koulun TM -ohjelmat New Jerseyssä vuonna 1977 ja hänen päätöksensä vahvistettiin muutoksenhaussa vuonna 1979, mikä ajoi liikkeen sisään kohti Fairfieldiä.

1977: Maharishi esitteli TM-Sidhi-ohjelman, joka sisältää päivittäin useita tunteja meditaatiota ja lupauksia levitaatiosta, niin sanotusta ”joogisesta lentämisestä”. Naurun herättäneet väitteet lentämisestä ja näkymättömyydestä perustuivat klassiseen hindulaisen filosofian tekstiin.

1979: Saatuaan nuhteita liittovaltion tuomioistuimen päätöksessä TM: n opettamisesta julkisissa kouluissa, guru kehotti meditaattoreita tulemaan Fairfieldiin ja yli 1,000 kuunteli sitä. Liike aloitti työskentelyn kahdella jättimäisellä meditaatiokupolilla MIU -kampuksella, yhden miehille ja toisen naisille, jotka on tarkoitettu tuhansien päivittäiseen meditaatioon.

1981: Harjoittajat lisäsivät lukion Fairfieldin valaistumisen aikakauden Maharishi-kouluun ja antoivat opiskelijoille mahdollisuuden jatkaa "tietoisuuteen perustuvaa" koulutusta esikoulusta tohtoritasolle.

1986: TM -harjoittaja valittiin Fairfieldin kaupunginvaltuustoon, ensimmäistä kertaa meditaattori voitti tällaisen tehtävän kaupungissa. Muut seurasivat.

1992: TM -harjoittajat Yhdysvalloissa perustivat Natural Law -puolueen, joka esitti ehdokkaita valtion ja kansallisiin toimistoihin Fairfieldistä, mukaan lukien kolme ehdokasta Yhdysvaltain puheenjohtajakaudella johtavan liikehahmon John Hagelinin kautta vuoteen 2000. Presidentinvaalikampanjat keräsivät otsikoita ympäri Yhdysvaltoja

1995: Fairfieldin Maharishin kansainvälinen yliopisto muutti nimensä Maharishi Management Universityksi.

1997: Fairfield -äänestäjät voittivat suuria määriä voittaakseen koululautakunnan ja kaupunginjohtajan paikalle pyrkivät TM -harjoittajat. Pormestariehdokas demokraatti Ed Malloy, joka toimi kaupunginvaltuustossa vuodesta 1992, voitettiin.

2001: Malloy valittiin toisen kerran, ja hänet valittiin Iowan Fairfieldin pormestariksi palveltuaan kaupunginvaltuustossa vuoteen 1998 asti. Hän voitti vakiintuneen toimijan, joka oli palvellut kaksikymmentäkahdeksan vuotta.

2001: TM -harjoittajat vuokrasivat uuden kaupungin, Maharishi Vedic Cityn, muutaman mailin päässä Fairfieldistä. Pienessä kaupungissa oli pari hotellia, mukaan lukien ylellinen kylpylähotelli, joka muistutti ranskalaista mökkiä, Maailmanrauhan Maailman päämajan päämaja, muutama asuinalue ja kaupunginvaltuusto, jota hallitsevat liikkeessä aktiivisesti toimivat kehittäjät.

2002: Connie Boyer, TM -harjoittaja, republikaanien ja elinikäinen Fairfieldin asukas, voitettiin tiukasti tarjouksessa Iowan osavaltion talosta.

2003: Boyer nimitettiin Fairfieldin kaupunginvaltuustoon ja voitti syksyllä vaalit säilyttääkseen paikkansa.Hän kieltäytyi toimimasta uudelleen vuonna 2007.

2004: MUM: n opiskelija Levi Andelin Butler puukotettiin kuoliaaksi häiriintyneeltä opiskelutoverilta kampuksella. Tapahtuma herätti kritiikkiä turvallisuuskäytännöistä ja rikollisuudettomista väitteistä kampuksella sekä TM: n rajojen huomioon ottamisesta mielenterveysasioissa.

2005: Elokuvantekijä ja TM -harrastaja David Lynch perusti saman nimisen säätiön tukemaan pyrkimyksiä opettaa TM: ää vaikeissa kouluissa, veteraaniohjelmissa, vankiloissa ja muissa stressaavissa ympäristöissä valtakunnallisesti. Ajan myötä säätiön varainkeruutapahtumiin kuuluivat entinen Beatle Paul McCartney, koomikko Jerry Seinfeld ja muut TM -harrastajat.

2006: Meditaattori Becky Schmitz, demokraatti Fairfieldistä, valittiin Iowan osavaltion senaattiin, jossa hän toimi vuoteen 2011 asti.

2008: Maharishi kuoli Vlodropissa, Alankomaissa

2011: Boyer voitti Fairfieldin kaupunginvaltuuston vaalit.

2012: Schmitz valittiin Jeffersonin piirikunnan hallintoneuvostoon Iowaan, jonka läänin kotipaikka on Fairfield.

2019: Boyer valittiin Fairfieldin pormestariksi sen jälkeen, kun Malloy kieltäytyi ajamasta uudelleen, ja tasapeli valinnassa päätettiin sokealla arvonnalla. Boyerin vastustaja oli myös TM -harjoittaja.

2019: Maharishi Management University muutti nimensä takaisin Maharishi International Universityksi, mikä heijastaa sen enimmäkseen kansainvälistä opiskelijakokoa.

FOUNDER / GROUP HISTORY

- Transsendenttinen meditaatioliike, jonka loi Maharishi Mahesh Yogi 1950-luvulla Intiassa ja laajeni Kaliforniassa 1960-luvulla, avasi yliopiston lähellä Santa Barbaraa vuonna 1973 tarjoamaan "tietoisuuteen perustuvaa koulutusta". Sitten, tilaa täynnä, liike hankki vuonna 1974 college -kampuksen Iowan kaakkoisosassa Fairfieldissä, kun paikallinen tukipilari Parsons College meni konkurssiin. TM -liike muutti yliopistonsa Iowaan ja käynnisti ohjelman, joka myönsi perustutkinnon Ph.D. tutkinnot kursseilla, joihin on lisätty gurun opetuksia. Se avasi myös peruskoulun ja lukion Fairfieldille, ja kaikki kurssit olivat samalla tavalla Maharishin opetuksia, ja ajan myötä se toivotti tervetulleeksi satoja meditaattoreita.

Meditaattoreiden saapuminen muutti Fairfieldin ja muutti sen unisesta maatilakaupungista, jonka suurimmat tapahtumat olivat läänin messut ja 34. armeijan Iowan kansalliskaartibändin esitykset, paikkaan, jossa vieraili säännöllisesti eri raitoja sisältäviä spiritistejä. [Kuva oikealla] Ajan mittaan meditaattorit toivat julkkiksia kaukaisesta Hollywoodista kaupunkiin. He esittelivät kaikenlaisia ​​kasvisravintoloita ja kauppoja, mukaan lukien jotkut myyvät mystisiä helmiä. Yrittäjät harjoittajien keskuudessa kehittivät merkittäviä yrityksiä, jotka käyttivät sekä meditaattoreita että meditaattoreita. jotkut yritykset menestyivät, kun taas toiset haalistuivat. Yliopistossa ja hajallaan olevilla asuinalueilla jopa arkkitehtuuria muutettiin vuosien varrella TM-vaikutteisten opien avulla.

1830-luvun puolivälissä perustettu Fairfield kasvoi vuosisadan ajan Jeffersonin läänin lääninpaikaksi. Pääasiassa alueen viljelijöiden vähittäiskauppakeskus ja ensimmäinen osavaltion messu Iowassa vuonna 1854, kaupunki sai vauhtia vuonna 1875, kun Parsons College avasi ovensa. Vuonna 1855 kuolleen varakkaan New Yorkin kauppiaan, Lewis B. Fairfieldin väestö kasvoi noin 2,200: sta vuonna 1870 lähes 3,100: een vuonna 1880, kun korkeakoulu ajoi paikallisen talouden kasvua, mikä jatkui vuosikymmenten ajan (Population.us 2016). Fairfieldin kasvaessa merkittäviä rakennuksia nousi ympäri kaupunkia. Niistä: Jeffersonin läänin oikeustalo ja Carnegie-kirjasto, koristeelliset punatiiliset rakennukset, jotka valmistuivat vuonna 1893. Kampuksella yksi merkittävimmistä rakenteista, Barhydtin muistomerkki, nousi vuonna 1909 (Fairfield Convention and Visitors Bureau 2021).

Mutta yliopisto joutui huonoihin aikoihin 1960-luvulla, ja se joutui maineeseen "toisen mahdollisuuden" kouluina muualle eksyneille opiskelijoille ja vedonvälittäjien turvapaikaksi. Samaan aikaan koulun vähentyessä TM -liike kasvoi. Se laajensi vaikutusvaltaansa koko maassa 1970 -luvulla ja osti Parsonsin kampuksen konkurssista 2,500,000 1974 1968 dollarilla vuonna XNUMX. Saman vuoden kesällä nuoria meditaattoreita ja tiedekuntia kokoontui kaupunkiin yllättäen asukkaat, jotka pelkäsivät, että he hyökkäsivät -hiuksiset vastikulttuurit. ”Aikana, jolloin hipit olivat revittyjä ja paikattuja farkkuja, rapeita hiuksia ja paljaita jalkoja, tulokkaat olivat siistejä mekoissa ja puvuissa; heidän hiuksensa oli leikattu ja jalkansa peitetty ”, Fairfieldin historioitsija Susan Fulton Welty kirjoitti. TM -johtajat olivat päättäneet tehdä hyvän vaikutuksen uuteen kansalliseen kotiinsa (Welty XNUMX).

TM -liike antoi Fairfieldille uuden vauhdin 1970 -luvun lopulla, johtuen epätodennäköisestä lähteestä, epäystävällisestä tuomioistuimen päätöksestä New Jerseyssä. Liike oli opettanut meditaatiotekniikoita julkisissa kouluissa kieltäen, että sen käytännöt olivat uskonnollisia. Jotkut vanhemmat olivat eri mieltä, koska hindulaiset käytännöt olivat perustuslain vastaista uskonnon edistämistä kouluissa, ja he haastoivat asian oikeuteen. Vaikka liike vaati, että se ei ollut uskonto ja sen käytännöt eivät olleet uskonnollisia, liittovaltion tuomari vuonna 1977 vanhempien puolelle esti liikkeen opettamasta TM: ää julkisissa kouluissa; hänen päätöksensä vahvistettiin muutoksenhaussa vuonna 1979. Päätöksen jälkeen Maharishi kehotti meditaattoreita kerääntymään Fairfieldiin omaksumaan uusia käytäntöjä, joita hän oli aloittamassa, mikä ajoi uusia tulokkaita kaupunkiin. Kaupungin väestö hyppäsi noin 8,700: sta vuonna 1970 yli 9,400: een vuonna 1980 ja hieman alle 10,000 1990: een vuonna 2019 (Yhdysvaltain väestönlaskenta Bureau XNUMX).

Vastauksena gurun vuoden 1979 kutsuun Fairfieldille saapuneet meditaattorit ottivat käyttöön Maharishin kehittämiä innovatiivisia käytäntöjä. Jotkut harjoittivat esimerkiksi ”joogalentämistä”, hyppivät patjoille ja lausivat hiljaa mantroja itselleen. Harjoittelu perustui hindukirjoituksiin, joissa viitattiin meditaation aiheuttamaan levitaatioon. Liike rakensi myös MIU -kampukselle pari kuvaa (kuva oikealla) (kykenee käsittelemään jopa 1,000 ihmistä) toivoen saavansa tarpeeksi meditaattoreita joka päivä luodakseen "Maharishi -vaikutuksen", uskomuksen, että TM: n harjoittaminen riittävä määrä voisi tuoda rauhan. Harjoittajat etsivät tarpeeksi meditaattoreita levittääkseen Maharishi Effectin valtakunnallisesti sen lähes Yhdysvaltojen keskustasta. Miehet kokoontuivat yhteen kupoliin MIU: ssa, kun taas naiset kokoontuivat toiseen. Rakentamalla ja käytettäessä rönsyileviä meditaatiokupolejaan kampuksen virkamiehet antoivat Barhydtin kappelin rappeutumaan, ja lopulta he hävittivät historiallisen rakenteen vuonna 2001 tuhoten symbolisesti koulun alkuperäiset kristilliset siteet ja häiritsemällä joitain rakennuksessa naimisissa olleita Fairfieldin paikallisia asukkaita. tai sillä oli muita syviä siteitä siihen.

Vaikka TM: n kannattajat suljettiin julkisista kouluista valtakunnallisesti 1970 -luvun lopulla ja 1980 -luvulla, he pyrkivät laajentamaan liikkeen vaikutusvaltaa siirtymällä politiikkaan; useat Fairfielders etsivät julkista toimistoa paikallisesti ja sen ulkopuolella. Vuonna 1986 ensimmäinen harjoittaja valittiin Fairfieldin kaupunginvaltuustoon, ja monet seurasivat sitä vuosien varrella varmistaen, että yliopiston ja liikkeen edut otettiin huomioon paikallishallinnossa. Harjoittajat perustivat oman poliittisen puolueensa, Natural Law -puolueen, vuonna 1992, ja yksi liikkeen huippuvirkailija John Hagelin teki kolmivaiheisia lenkkejä Yhdysvaltain presidentiksi kolme kertaa, viimeisen kerran vuonna 2000. Meditaattoreilla meni paremmin paikallisella tasolla, kaksi meditaattoria toimi Fairfieldin pormestarina vuodesta 2001 vuoteen 2021 ja yksi harjoittaja palveli Iowan osavaltion senaatissa vuoteen 2011 asti ja voitti myöhemmin paikan Jeffersonin piirikunnan hallintoneuvostossa Fairfieldissä.

Heidän nousunsa paikallisessa politiikassa heijasti hyväksyntää tai ainakin suvaitsevaisuutta, jonka useimmat Fairfieldin paikalliset kehittivät meditaattoreille. Alkuvuosina jotkut paikalliset pilkkasivat tulokkaita "roosiksi", lyhenne sanoista guru. Mutta suurin osa meditaattoreista, jotka tekivät Fairfieldistä kotinsa yli neljä vuosikymmentä, sopivat yhteen. Jotkut liittyivät paikallisiin kirkkoihin (vaikka muutamat konservatiiviset kirkot vielä kielsivät ne), ja heistä tuli aktiivisia yhteisön kulttuuri- ja taideryhmissä. He työskentelivät käsi kädessä valittujen virkamiesten kanssa, jotka eivät ole meditaattoreita. Vaikka suurin osa naapureista ei omaksunut heidän käytäntöjään ja seurustelu oli edelleen ryhmässä, suurin osa meditaattoreista viihtyi yhteisössä. TM -harjoittajat välttivät käännynnäisiä paikallisten keskuudessa, ja niiden positiiviset vaikutukset talouteen auttoivat rakentamaan suvaitsevaisuutta.

Vuosina ennen gurun kuolemaa ja sen jälkeen vuonna 2008 TM-käännytystyötä eri puolilla maailmaa johti elokuvantekijä David Lynch, Maharishin harrastaja, joka loi David Lynchin tietoisuuspohjaisen koulutuksen ja maailmanrauhan säätiön toimittamaan TM-ohjelmointia kouluissa (yritetään uudelleen koko maassa liittovaltion tuomioistuimen päätöksestä huolimatta), vankiloissa ja muilla korkean stressin alueilla koko maassa. Säätiö sijoittautui laillisesti Fairfieldiin sekä toimistot Los Angelesissa ja New Yorkissa. Säätiö kutsui liikkeen alkuvaiheen Kaliforniassa julkisuutta tuottavien tekniikoiden mukaisesti julkkikset auttamaan varainkeruutapahtumissa. Heidän joukossaan olivat entiset Beatles Paul McCartney ja Ringo Starr, radio-shokki-jock Howard Stern ja koomikko Jerry Seinfeld.

Muita julkkiksia, jotka tukivat TM -pyrkimyksiä vuosien varrella, olivat Clint Eastwood, Mary Tyler Moore, Gwyneth Paltrow, Laura Dern, Hugh Jackman ja Ellen DeGeneres. Suojarahasto -magnaatti Ray Dalio toi Bridgewater Associates -yritykseensä TM -kouluttajia opettamaan tekniikkaa työntekijöille, ja muita TM: ää tukeneita yritysjohtajia olivat suunnittelija Donna Karan. Kannustavia tiedotusvälineitä olivat muun muassa CNN: n entinen toimittaja Candy Crowley, joka isännöi Lynchin säätiögaalaa vuonna 2010 ja puhui Maharishin yliopiston alkuvaiheessa Fairfieldissä vuonna 2012, ja muut, jotka toivat TM -harrastajia ohjelmiinsa, kuten entinen CNN -ankkuri Soledad O'Brien ja ABC: n George Stephanopoulos sekä Merv Griffin liikkeen alkuaikoina.

Jotkut julkkikset hyväksyivät kutsun käydä Fairfieldillä. Esimerkiksi Paul McCartneyn poika James toi bändinsä Light kaupunkiin vuonna 2009. Oprah vieraili, meditoi ja teki ohjelman meditoivasta yhteisöstä kaupungissa ja sen ympäristössä vuonna 2012. Kumipintainen koomikko Jim Carrey puhui TM: ssä yliopiston aloittamisesta siellä vuonna 2014, yksi monista Lynch -säätiön merkittävistä kannattajista.

Kuten monien muiden maaseudun Iowan kaupunkien väestö väheni, Fairfieldin määrä kasvoi. Maailman väestökatsauksen mukaan sen arvioitiin olevan 10,600 2021 vuonna 2014. Meditaattoreiden yrittäjyyspyrkimykset auttoivat merkittävästi, koska ne synnyttivät merkittäviä yrityksiä televiestinnän, elintarvikkeiden ja elintarvikkeisiin liittyvillä aloilla, rahoituksessa ja ympäristöalueilla. Jotkut johtajat antoivat TM: lle mahdollisuuden keskittyä liiketoiminnan rakentamiseen värikkäistä pienistä kaupoista laajaan toimintaan. Jotkut johtajat pitivät menestystään painopisteenä, jonka meditaatio auttoi heitä kantamaan liiketoimintakysymyksiä. (Weber XNUMX).

OPPEJA / uskomukset

Harjoittajat kannattavat mantrapohjaista meditaatiota, joka suoritetaan vähintään kahdesti päivässä XNUMX minuutin ajan. TM -harjoittajien tekemien tutkimusten perusteella he osoittavat käytännön monia terveydellisiä ja psykologisia etuja. Liikkeiden virallinen näkemys on, että tällainen meditaatio on ei-uskonnollista ja sitä voivat tehdä mihin tahansa uskontoon kuuluvat henkilöt. Sen opettajat järjestävät meditaatiokoulutuksen yksilöille henkilökohtaisesti ja antavat jokaiselle harjoittajalle mantran, jonka sanotaan olevan ainutlaatuinen, mutta joka voidaan ottaa opettajille annetuista luetteloista. On kiistanalaista, perustuvatko mantrat jumalien nimiin vai luonnon lakeihin.

Tämän lisäksi jotkut TM -kannattajat opiskelevat tai pitävät kiinni myöhäisen gurun erilaisista opetuksista. Hän piirsi joitain hindulaisuuteen perustuvista opetuksistaan ​​henkilökohtaisen gurunsa, edesmenneen Swami Brachmananda Saraswati Jagadgurun, opetuksista. Maharishi tarjosi myös innovaatioita niin sanotussa luovan älykkyyden tieteessään. Maharishin pre-K-12 koulun ja yliopiston Fairfieldin opetussuunnitelmaan sisältyvät opetukset sisältävät viittauksia jumalalliseen, taivaaseen ja hindulaisiin jumaliin.

Eräs astrologian muoto, joka tunnetaan nimellä Jyotish, ja arkkitehtuurin muoto, joka tunnetaan nimellä Sthapatya Veda, ovat osa järjestelmää, ja Fairfield on täynnä koteja ja muita sen mukaisesti rakennettuja rakenteita. [Kuva oikealla] Kannattajat ovat esimerkiksi sitä mieltä, että itään päin olevat sisäänkäynnit rakennuksissa edistävät valaistumista, vaurautta ja täyttymystä, kun taas etelään päin olevat sisäänkäynnit aiheuttavat pelkoa, tuhoa ja riitaa. Joitakin koteja ja rakennuksia koristavat erottuva kalashes, kupolityyppiset kruunut, joiden sanotaan kiristävän asukkaiden ja taivaan välistä yhteyttä. Jotkut kodit on rakennettu Brahmastanin ympärille, pyhäkkömäisille katetuille alueille, joiden sanotaan ravitsevan perhe-elämää. Sanskrit on liikkeen koulujen oppiaineiden joukossa, vaikka kaikki kurssityöt (myös tietojenkäsittelytiede ja kirjallisuus) on täynnä gurun opetuksia. Lisäksi myöhään gurun vastenmielisyyden perusteella matkapuhelimet kannattajat välttävät langattomien tietokoneiden käyttöä liikekouluissa (vaikka yliopisto rentoutti palkkiaan tällaisilla koneilla monilla alueilla).

Maharishi laajensi myös meditaatiotekniikkaa TM-Sidhi-ohjelmallaan, joka vaati tunteja meditaatiota päivittäin ja sisälsi lupauksia levitaatiosta. Uskovaiset hyppäsivät mattojen päälle sellaisessa ”joogisessa lentämisessä”, joka perustuu hindulaisen filosofian klassiseen tekstiin, Patanjali -jooga -sutroihin. Harjoitus sisälsi lupauksia näkymättömyydestä ja kyvystä liikkua seinien läpi. Kannattajat pitävät myös kiinni "Maharishi -efektistä", uskomuksesta, että meditaattoreiden ryhmät voivat alentaa väkivallan tasoa kaupungissa, kaupungissa tai jopa kansakunnassa. Ajan mittaan raportoitiin useita lukuja, jotka vaihtelivat kymmenesosasta tietyn alueen aikuisväestöstä sadasosaan tai tuhannesosaan. Liike asettui yhden prosentin neliöjuurelle annetusta väestöstä ja tuotti tutkimuksia, joiden tarkoituksena oli todistaa vaikutus. Itse asiassa, kun merkittävät tiedemiehet ovat koulutettuja sellaisissa laitoksissa kuin Harvard sen harjoittajien riveissä, TM-liike on tuottanut tutkimuksia, jotka tukevat sen väitettyjä vaikutuksia, vaikka ne esiintyvät usein liikelehdissä eikä vertaisarvioiduissa valtavirran akateemisissa tai lääketieteellisissä lehdissä.

Fairfieldissä liike on yrittänyt koota tarpeeksi meditaattoreita kahdesti päivässä meditaatiokuppeihinsa tuottaakseen Maharishi -efektin valtakunnallisesti. Jonkin aikaa se toi myös Intiasta tulleita nuoria miehiä, jotka tunnetaan panditeina, mietiskelemään useita tunteja päivässä Maharishi Vedic Cityssä sijaitsevassa yhdistelmässä, [Kuva oikealla] pienessä kaupungissa, joka liittyy Fairfieldin ulkopuolelle rakennettuun liikkeeseen. ( Weber 2014)

Fairfieldin liike vaikutti myös maailmanlaajuiseen keskusteluun muuntogeenisistä organismeista elintarvikkeissa ja maataloustuotteissa. TM -johtajat, etenkin jotkut Maharishin kansainvälisestä yliopistosta, vastustivat tällaisia ​​muutoksia, ja yksi kiinnitti kansallista huomiota vuonna 1994 biotekniikkaan liittyvien liittovaltion apurahojen palauttamisesta ja hyväksyi sen sijaan "Vedic -lähestymistavan" maataloudelle. Koska tästä väitteestä tuli keskeinen väite Natural Law -puolueelle erilaisissa poliittisissa kampanjoissa, kannattajat esittivät kantansa kansallisesti ja maailmanlaajuisesti GMO: ita vastaan. Fairfieldistä tuli koti yritykselle, joka testasi erilaisia ​​tuotteita ympäri maailmaa GMO: iden, FoodChain ID: n (Grohman 2021) suhteen.

RITUAALIT / TOIMINTA

Kaksikymmentä minuuttia kestävät meditaatioistunnot, jotka suoritetaan kahdesti päivässä yksityisesti tai ryhmätilaisuuksina, ovat TM -kannattajien peruskäytäntöjä. Jotkut kannattajat, jotka ovat käyneet läpi TM-Sidhi-ohjelman, meditoivat paljon kauemmin joka päivä. Fairfieldissä meditaattorit kokoontuvat suurille kupolille yliopiston kampuksella ryhmätilaisuuksia varten tai mietiskelevät kodeissaan tai liikkeen yliopistossa tai esikoulussa XNUMX. luokan kouluun. Ne, jotka ovat aloittaneet harjoittelun Fairfieldin ulkopuolella, meditoivat tyypillisesti yksityisesti.

Kun meditaatiota opetetaan julkisten koulujen ohjelmissa Lynch -säätiön tai sen tytäryhtiöiden suojeluksessa, käytäntö sisältää kiistanalaisen rituaalin, joka tunnetaan pujana. Tähän rituaaliin sisältyivät opiskelijat, jotka ilmestyivät kuvan edessä Maharishin myöhäisestä gurusta ja lauloivat sanskritiksi, jonka kriitikot ovat sanoneet sisältävän lausuntoja, joissa tunnustetaan hindujumalien voima. 1970 -luvun alkuvaiheessa (liittovaltion tuomari piti uskonnollista) ohjelmointi sisälsi ohjeita gurun luovan älykkyyden tieteen oppikirjasta.

Asiantuntijat ja entiset harjoittajat ovat väittäneet, että siteitä hindulaisuuteen ei voida erottaa TM: stä. Hindulaisuuden tutkija Cynthia Ann Humes teoksessaan ”Maharishi Mahesh Yogi: Beyond the TM Technique” väittää: ”Milloin on valaistumisen polku, joka tukee rituaaleja jumalille ja perustuu meditaatioon, joka käyttää jumalien nimiä, ei uskontoa?” Hän lisää: ”Se ei ole vain hindulaisuus, vaan se on myös erityinen hindulaisuuden brändi” (Forsthoefel ja Humes 2005). Tutkijat Rodney Stark ja William Sims Bainbridge kirjoittivat, että "sen uskonnollisemmat opetukset ja käytännöt paljastettiin pitkään vain jäsenten sisäiselle ytimelle, kun taas tavallisille meditaattoreille tarjottiin näennäisesti ei -uskonnollinen, käytännöllinen tekniikka." (Stark ja Bainbridge 1985). Bainbridge ja Daniel H. Jackson kutsuivat TM: tä "vakaasti organisoiduksi uskonnolliseksi kultti -liikkeeksi", joka vuonna 1981 oli "epäilemättä yksi suurimmista uusista uskonnoista Amerikassa". (Wilson 1981).

Organisaatio / JOHTAJUUS

TM -liikkeen kansainväliset järjestöt sijaitsevat Vlodropissa, Hollannissa, ja suurin osa sen yhdysvaltalaisista järjestöistä sijaitsee Fairfieldissä. Organisaatiota johtaa maailmanlaajuisesti tohtori Tony Nader, lääkäri ja neurotieteilijä, joka opiskeli Beirutin amerikkalaisessa yliopistossa ja Massachusetts Institute of Technologyssä ja teki tutkimusta Harvardissa. Libanonilaissyntyinen Nader, jonka täydellinen nimi on Tanios Abou Nader, syntyi vuonna 1955 ja otti johtavansa TM: n maailmanlaajuisia toimia gurun kuoleman jälkeen vuonna 2008. Johtava hahmo liikkeen Yhdysvaltain toiminnassa Fairfieldissä on Maharishin presidentti John Hagelin Kansainvälinen yliopisto ja Harvardin kouluttama fyysikko, vaikkakin suuri osa TM: n käännyttämistoimista tulee elokuvantekijältä David Lynchiltä samannimisen säätiön kautta. Poliittisesti Fairfieldin yliopiston etuja edistävät paikalliset valitut virkamiehet, jotka ovat harjoittajia, näkyväimmin pormestarin tehtävät Fairfieldissä ja läheisessä Maharishi Vedic Cityssä.

SEIKAT / haasteet

Koska niin suuri osa TM -liikkeen suunnasta ja inspiraatiosta tuli sen gurulta, hänen kuolemansa vuonna 2008 jätti organisaation tyhjyyden huipulle. Seuraajille karismaattinen Maharishi oli viisauden ja keskitetyn johtajuuden lähde sekä merkittävä vetovoima medialle, kun hän oli parhaimmillaan. Kannattajat luottavat edelleen gurun luentojen ja hänen kirjoitustensa nauhoihin. Johtajuus on nyt jonkin verran murtunut, ja Lynchin hahmot ovat huomattavasti näkyvämpiä tiedotusvälineissä kuin globaalin organisaation johtaja Tony Nader tai Yhdysvaltojen johtava hahmo John Hagelin. Kukaan johtajista ei ole osoittautunut niin inspiroivaksi kuin myöhäinen guru, eikä hengellistä seuraajaa näy.

Vaikka Maharishi oli vastuussa mantrapohjaisen meditaation laajasta popularisoinnista Intian ulkopuolella 1960-luvulla ja sen jälkeen, käytäntöä sen jälkeen ovat opettaneet muut, jotka tarjoavat erilaisia ​​meditaatioita. Jotkut ryhmät ovat hyödyntäneet Internetiä tarjotakseen sovelluksia, jotka tarjoavat meditaatiotekniikoita, joissa ei ole uskonnollista matkatavaraa, jota kriittiset ihmiset näkevät Transsendenttisessa meditaatiossa. Mutta TM -liike noudattaa malliaan, jossa mahdolliset meditaattorit tapaavat henkilökohtaisesti opettajien kanssa. Lisäksi sillä on paljon enemmän kilpailijoita meditaatiotekniikoille kuin koskaan ennen, koska joitakin meditaatiokäytäntöjä tarjotaan paikoissa aina kuntosaleista ja joogaohjelmista kirkkoihin ja synagogiin.

Liike on myös synnyttänyt virheitä, jotka kritisoivat sitä blogeissa, kuten TM-Free-blogissa, ja kirjoissa, kuten Transsendenttinen petos, ja verkossa helposti saatavilla olevissa materiaaleissa (Siegel 2018).

Kun Lynchin säätiön kaltaiset organisaatiot pyrkivät jälleen opettamaan meditaatiotekniikkaa julkisissa kouluissa, he joutuvat vastustamaan uskonnollisia ryhmiä ja yksilöitä, jotka näkevät ohjelmat kannattavan hindulaisuutta, joka rikkoo lakeja, jotka estävät uskonnon levittämisen tällaisissa kouluissa (yksi sellainen asia eteni vuonna 2021 Chicagon liittovaltion tuomioistuimessa). Kriitikot, mukaan lukien entiset harjoittajat, jotka jatkoivat asumistaan ​​Fairfieldissä, väittävät, että liike kieltää uskonnollisen luonteensa. Jotkut kaupungista lähteneet ovat kirjoittaneet häpeällisesti kulttuurista, jonka liike kehittyi Fairfieldissä (Shumsky 2018). Riippumatta siitä, kuinka paljon näyttöä liike tuottaa, mikä osoittaa sen meditaatiokäytäntöjen myönteiset vaikutukset levottomien koulujen oppilaisiin, uskonnollinen väite on pelottava este esittelijöille.

Huolimatta väitteistä, että liikkeen käytännöt voivat auttaa mielenterveyttä, useat Fairfieldin harjoittajien itsemurhat ja vuonna 2004 murhattu opiskelija nykyisen Maharishin kansainvälisen yliopiston kampuksella osoittavat, että sen hyödyt ovat rajallisemmat kuin jotkut harrastajat ovat ehdottaneet. Guru omaksui myös terveyslisiä, jotka ovat herättäneet skeptisyyttä lääketieteen ammattilaisten keskuudessa (Wanjek 2007).

Vaikka jotkut meditaattorit ovat rakentaneet Fairfieldin ympärille ainutlaatuisia koteja, joissa on ainutlaatuisia arkkitehtonisia piirteitä, heillä tai heidän perillisillään saattaa olla vaikeuksia myydä niitä ajan myötä perheen tarpeiden muuttuessa. Jotkut asunnot ovat arvokkaampia kuin suhteellisen vaatimaton kaupunki asuntojen keskihinnat. Samoin arkkitehtoniset tyylit, jotka nyt merkitsevät monia yliopiston kampuksen uusia rakennuksia, voivat osoittautua epämiellyttäviksi muille mahdollisille asukkaille, jos yliopisto lopulta häipyy, jos liike vähenee ajan myötä.

Myös gurun opetukset ja uskottavuus voivat heikentyä ajan myötä. Pyhien miesten hindulaisten perinteiden mukaisesti Maharishi julkisti julkisesti olevansa selibaatti, mutta useat naiset, jotka kohtelivat häntä, väittivät toisin, hävettäen liikettä. Eräs entinen seuraaja Judith Bourque julkaisi itse kirjan seksuaalisista yhteyksistään gurun kanssa, Silkkipuvut, Savijalat. (Bourque 2010). Muista naisista, jotka ilmoittivat seksisuhteista hänen kanssaan, kirjoittivat kriittiset toimittajat tai liikkeen loukkaajat, jotka ehdottivat, että guru oli tekopyhä ja petollinen, ja tyydytti gurun valituksen.

Lopuksi liikkeen harjoittajat ikääntyvät. Se veti alun perin monia kaksikymppisiä 1960- ja 1970-luvuilla, ja sen johto ja kannattajat alkuvuosina sisälsivät monia tällaisia ​​hahmoja, joista osa muutti Fairfieldille vastauksena gurun kutsuun vuonna 1979. Nuorempien ihmisten kehittäminen ottakaa johdon 2000-luvulla, kun vanhimmat pitäytyvät usein hyvin maksavissa organisaatiotehtävissä ja täyttävät seuraajiensa rivejä, on eksistentiaalinen haaste, eräät muut uskonnolliset järjestöt ovat kohdanneet ristiriitaisia ​​tuloksia. Fairfieldille haaste on todennäköisesti suurin, koska monet palvojien lapsista eivät ole toistaiseksi nousseet johtotehtäviin (Weber 2014).

KUVAT **
***
Joseph Weber omistaa tämän profiilin kuvien tekijänoikeudet ja niitä käytetään luvalla.
Kuva #1: Fairfieldin kaupungin aukio.
Kuva #2: Yksi Fairfieldin kultaisista kupolista.
Kuva #3: Koti Fairfieldissä, jonka omistaa meditaattori.
Kuva #4: Maailmanrauhan maailmanlaajuinen päämaja Vedic Cityssä.

REFERENSSIT

Bourque, Judith. 2010. Silkkipuvut, Savijalat. Omajulkaisu.

Fairfieldin yleissopimus ja vierailijatoimisto. 2021. Fairfield: Viritä meidän Vibe. Käytössä https://www.visitfairfieldiowa.com/about/history 25-heinäkuussa 2021.

Forsthoefel, Thomas A. ja Cynthia Ann Humes. 2005. Gurut Amerikassa. Albany: New York Pressin osavaltion yliopisto.

Grohman, Gregory. 2021. "Transgenssinen transgeenisuus: transsendenttinen meditaatio, luonnonlaki ja kampanja geneettisesti muokatun ruoan kieltämiseksi" Iowan vuosikirjat 80: numero 1.

Jeffersonin piirikunta verkossa. nd Parsons Collegessa nousu ja lasku. Käytössä http://iagenweb.org/jefferson/ParsonsCollege/Parsons.html 7 / 25 / 2021.

Population.us. 2016. Käytetty osoitteesta https://population.us/ia/fairfield/ 25-heinäkuussa 2021.

Shumsky, Susan. 2018. ”Kokemukseni elää kultissa 20 vuotta - näin pääsin vapaaksi.” Huffington Post, lokakuu 17. Käytössähttps://www.huffingtonpost.co.uk/entry/cult-maharishi-mahesh-yogi_uk_5bc5e04de4b0d38b5871a8c3 25-heinäkuussa 2021.

Siegel, Aryeh. 2018. Transsendenttinen petos. Los Angeles: Janreg Press.

Stark, Rodney ja William Sims Bainbridge. 1985. Uskon tulevaisuus: sekularisaatio, herätys ja kulttuurin muodostuminen. Berkeley: University of California Press.

Yhdysvaltain väestönlaskentatoimisto. 2019. Käytössä https://data.census.gov/cedsci/table?q=Fairfield%20Iowa%20population%201974&tid=ACSDT5Y2019.B01003 25-heinäkuussa 2021.

Wanjek, Christopher. 2007. "Ayurveda: hyvä, paha ja kallis." Livescience. Käytössä https://www.livescience.com/1367-ayurveda-good-bad-expensive.html 25-heinäkuussa 2021.

Weber, Joseph. 2014. Transsendenttinen meditaatio Amerikassa: Kuinka New Age -liike muutti pienen kaupungin Iowassa. Iowa City: University of Iowa Press.

Welty, Susan Fulton. 1968. Reilu kenttä. Harlo Press.

Wilson, Bryan toim. 1981. Uuden uskonnollisen liikkeen sosiaalinen vaikutus. New York: Rose of Sharon Press.

Julkaisupäivämäärä:
29 heinäkuu 2021

Jaa: