Massimo Introvigne

La Famille

LA PERHEEN AIKATAULU

1640:  AugustinePiispa Cornelius Jansenin postuuminen tutkielma julkaistiin Louvainissa.

1642: Ensimmäinen pappeus tuomitsi ”jansenismin”.

1713 (8. syyskuuta): Paavin sonni Ainutlaatuisuus Klemens XI esitti lopullisen tuomion jansenismistä.

1727 (1. toukokuuta): Diakoni François de Pâris kuoli Pariisissa.

1731: Ihmeitä alettiin raportoida diakoni François de Pâris'n haudalla Pariisin Saint-Médardin hautausmaalla.

1733: Kouristukset-liike ajettiin maan alle.

1740-luku: Ristiinnaulitseminen ja muut äärimmäiset käytännöt, joihin (lähinnä naispuolisia) kouristuksia alkoi.

1744 (23. helmikuuta): Claude Bonjour syntyi Pont-d'Ainissa, Itä-Ranskassa.

1751 (4. tammikuuta): François Bonjour syntyi Pont-d'Ainissa.

1762 (25. heinäkuuta): Jean-Pierre Thibout syntyi Épinay-sur-Seine, lähellä Pariisia.

1774: Claude Bonjour nimitettiin Fareinsin, Dombesin, Ranskan seurakunnan pappiksi.

1783: Claude Bonjour erosi Fareinsin seurakunnan pappina veljensä François'n eduksi.

1787 (10. lokakuuta): Étiennette Thomasson ristiinnaulittiin Fareinsin seurakunnan kirkossa.

1788: Bonjour-veljiä vastaan ​​aloitettiin rikosoikeudenkäynti.

1789 (5. tammikuuta): Marguerite Bernard kuoli Pariisissa äärimmäisten säästöjen jälkeen.

1790 (6. kesäkuuta): Bonjour-veljet ja useita seuraajia pidätettiin.

1791 (10. syyskuuta): Claude Bonjour vapautettiin vankilasta.

1791 (19. marraskuuta): François Bonjour vapautettiin vankilasta.

1791 (5. joulukuuta): Bonjour-perhe jätti Fareinsin ja muutti Pariisiin.

1792 (21. tammikuuta): Jean Bonjour, François Bonjourin ja Benoite Françoise Monnierin poika, syntyi Pariisissa.

1792 (18. elokuuta): Israël-Elie Bonjour (Lili), François Bonjourin ja Claudine Dauphanin poika, syntyi Pariisissa.

1799: Sisar Élisée (Julie Simone Olivier) hyväksyttiin profeetalliseksi ääneksi Bonjours-ryhmässä.

1800: François Bonjour totesi, että sisar Éliséen profeetalliset sanomat ”eivät tulleet Pyhästä Hengestä”.

1805 (20. tammikuuta): François Bonjour pidätettiin Pariisissa viidentoista sukulaisen ja seuraajan kanssa.

1805 (toukokuu): François Bonjour ja hänen perheensä karkotettiin Sveitsiin (tai suostuivat menemään sinne välttääkseen pidätyksen uudelleen).

1812 (4. tammikuuta): Israël-Elie Bonjour meni naimisiin Marie Colletin kanssa.

1814 (6. maaliskuuta): Claude Bonjour kuoli Assensissa, Vaudin kantonissa Sveitsissä.

1817 (päivämäärä tuntematon): Sisar Élisée kuoli Pariisin alueella.

1819 (2. tammikuuta): Jean-Pierre Thibout ja François Joseph Havet järjestivät uudelleen Bonjourien seuraajat Pariisissa.

1836 (12. heinäkuuta): Jean-Pierre Thibout kuoli Pariisissa.

1846 (24. huhtikuuta): François Bonjour kuoli Pariisissa.

1863 (25. huhtikuuta): Paul-Augustin Thibout (Mon Oncle Auguste) syntyi Pariisissa.

1866 (4. syyskuuta): Israël-Elie Bonjour kuoli Ribemontissa, Aisne, Ranska.

1920 (Mars): Paul-Agustin Thibout kuoli Villiers-sur-Marnessa.

1961–1963: Entiset La Famillen jäsenet järjestivät kibucin Pardailhanissa Héraultissa, jonka kautta jotkut ranskalaiset tiedotusvälineet löysivät La Famillen olemassaolon.

2013 (10. ja 11. kesäkuuta välinen yö): Tuhopoltin poltti La Famillen huvilan Villiers-sur-Marnessa (Les Cosseux) ja vahingoittui vakavasti.

2017 (4. heinäkuuta): Ranskan hallituksen kulttivastainen lähetystö MIVILUDES julkaisi entisten jäsenten yhteydenoton La Famillea kritisoivaan asiakirjaan.

2020–2021: Useat ranskalaiset tiedotusvälineet julkaisivat artikkeleita La Famillestä vihamielisen entisen jäsenen Facebookiin lähettämien materiaalien avulla.

2021: Toimittaja Suzanne Privat julkaisi kirjan La Famille. Itinéraires d'un salaisuus.

FOUNDER / GROUP HISTORY

Jansenismi oli teologinen liike, joka syntyi 1585-luvulla ja joka toi katolilaisuuteen joitain protestanttisia elementtejä, mukaan lukien ennalta määräämisen opin, puritaanisen moraalin, kansalliskirkkojen autonomian ja lukujen käyttöönoton ranskaksi pikemminkin kuin latinaksi katolisen liturgian sisällä. Se otti nimensä Alankomaiden piispalta Cornelius Jansenilta (1638–XNUMX), [Kuva oikealla], vaikka jälkimmäinen ei halunnutkaan perustaa mitään liikettä, ja hänen kirjansa Augustine julkaistiin vasta hänen kuolemansa jälkeen, vuonna 1640. Paavit tuomitsi melkein välittömästi vuonna 1642, koska se edisti salaista protestantismia.

"Jansenismiksi" kutsuttu nimi menestyi erityisen hyvin Ranskassa, jossa se vietti merkittäviä älymystöjä, kuten filosofi Blaise Pascal (1623–1662), ja huomattavan määrän piispoja ja pappeja. Sekä katolinen kirkko että Ranskan monarkia tukahduttivat sen poliittisista ja uskonnollisista syistä XNUMX-luvulla. Voimakkain asiakirja oli paavin sonni Ainutlaatuisuus Clement XI (1649–1721) vuonna 1713, vaikka sen kulttuurivaikutus jatkui 1996-luvulla ja ulottui muihin maihin (Chantin XNUMX).

Jansenismi ei koskaan ollut vain älymystön liike. Suosittu jansenismi kehittyi "pyhien", kuten jaansenistisen diakon François de Pârisin (1690–1727), kultin (jota katolinen kirkko ei ole valtuuttanut) ympärille. Hänen hautansa Saint-Médardin seurakunnan kirkon pariisilaisessa hautausmaalla todisti kouristusten ensimmäiset ilmiöt, jotka kouristivat, pyörtyivät, huusivat, ennustivat ja väittivät parantuneensa erilaisista sairauksista.

Lopulta kouristusten liike levisi Pariisista useisiin Ranskan kaupunkeihin ja kyliin ja lisäsi kouristuksiin äärimmäisiä käytäntöjä, joita kutsuttiin secoursiksi, missä harrastajat, enimmäkseen naiset, alistivat mielellään lyömiseen, kiduttamiseen ja jopa ristiinnaulitsemiseen saadakseen mystisen yhteyden Jeesukseen ja varhaiskristilliset marttyyrit. [Kuva oikealla]. Varhaiset jansenismin tutkijat pitivät kouristuksia poikkeavana ryhmänä, kun taas myöhemmät historioitsijat ovat korostaneet jatkuvuutta "viljellyn" ja "suositun" jansenismin välillä (Chantin 1998; Strayer 2008).

Kouristuksista ei koskaan tullut yhtenäinen liike. He muodostivat verkoston, ja muut kouristukset saattavat toivottaa siellä tervetulleeksi bhaktan, joka muutti Ranskan kaupungista toiseen. Useammin eri pienet gryhmät kritisoivat ja kommunikoivat toisiaan, varsinkin kun jotkut johtajat esittivät itse messiaanisia vaatimuksia (Chantin 1998; Maury 2019).

Yksi onnistunut kouristuksia kehittyi 1770-luvulta lähtien isä François Bonjourin ympärillä (1751–1846: täydelliset päivämäärät, mikäli saatavissa, ilmoitetaan yllä olevalla aikajanalla), joka myöhemmin tunnetaan nimellä ”Silas”, Fareinsin seurakunnan pappi, ranskalainen kylä Dombesin alueella, noin 1744 mailin päässä Lyonista. [Kuva oikealla] Isä François'n toiminta, joka toteutettiin hänen vanhemman veljensä ja edeltäjänsä Fareinsin seurakunnan pappina, isä Claude Bonjourin (1814–XNUMX) ja muiden pappien yhteistyössä, kuului kouristusten äärimmäisimpään siipeen.

Naispukuisen Etiennette Thomassonin (joka selviytyi, kun taas toinen naispuolinen seurakunnan jäsen, Marguerite “Gothon” Bernard, joka joutui voimakkaisiin eroihin, kuoli vuoden 1787 alussa) ristiinnaulitseminen johti poliisin puuttumiseen, ja Bonjourin veljekset päätyivät vankila (Chantin 1789). Ranskan vallankumouksen vuosien hämmennys vapautti heidät, mutta Isä François päätti jättää Fareinsin vuonna 1791 [Kuva oikealla] ja siirtyä Pariisiin. Tärkein syy tähän oli se, että pappi otti kaksi rakastajaa, palvelijansa Benoite Françoise Monnierin ja Claudine Dauphanin (joskus kirjoitettu "Dauphin", 1761–1834: François Bonjour, väittäen, että jumalallinen ilmoitus oli käskenyt sitä tekemään niin). ehkä naimisissa hänen kanssaan salaa 23. marraskuuta 1790), kouristusten johtajan palvelija Lyonissa, ja molemmat olivat raskaana (Maury 2019: 136–44).

Lopulta isä François selitti tapahtumia tuhatvuotisen teologian puitteissa. Benoite synnyttäisi poikavauvan Jean Bonjourin (1792–1868), joka palvelisi Johannes Kastajana uudessa jumalallisessa inkarnaatiossa, Claudinen poika Israël-Elie Bonjour (1792–1866), lempinimeltään Lili, joka avaisi tien vuosituhannen vaihteessa. Kaikki Pariisin kouristukset eivät hyväksyneet isän François'n outoa "pyhää perhettä", mutta jotkut hyväksyivät, ja Lilin syntymää vietettiin suurella innostuksella. Profeetta, sisar Elisee (Julie Simone Olivier, s. 1817), liittyi ryhmään ja ennusti vuosituhannen välittömän tulon vähintään 18,000 1800 sivun ilmoituksissa, vaikka yhden vuoden yhteistyön jälkeen hän irti Bonjourien kanssa ja perusti oman ryhmänsä vuonna 2019 (Maury XNUMX).

Bonjourien seuraajat kuuluivat kouristuskampanjoiden ryhmään, jotka pitivät Ranskan vallankumousta tervetulleena ansaittuna rangaistuksena katolisen kirkon ja heitä vainonneelle monarkialle (kun taas muut kouristukset pysyivät uskollisina kuninkaalle ja vastustivat vallankumousta). Vallankumous ei kuitenkaan toivottanut tervetulleeksi niitä, joita kutsuttiin nyt "Bonjouristesiksi", varsinkin kun Napoleon allekirjoitti vuonna 1801 konkordiaatinsa katolisen kirkon kanssa. Tammikuussa 1805 Bonjourit, mukaan lukien XNUMX-vuotias Lili, ja joukko seuraajia pidätettiin ja myöhemmin samana vuonna (toukokuussa) karkotettiin Sveitsiin (tai, kuten muut väittävät, neuvottelivat hallituksen kanssa siirtymisestä Sveitsiin) vankilaksi joutumisen vaihtoehtona).

Pariisissa Jean-Pierre Thibout (1762–1836), Bonjourien asuinrakennuksen concierge, nousi jäljellä olevien ”Bonjouristesin” johtajaksi. Myöhemmin hän väitti, että ennen Ranskasta lähtöä Lili oli siirtänyt vaipan Pierren pojalle, tuolloin kolmevuotiaalle Augustin Thiboutille (1802–1837), joka tunnettiin nimellä ”St. Johannes Kastaja ”harrastajien joukossa (tästä ja myöhemmistä tiedoista katso La Famille nd [1] ja Havet 1860).

Vallankumouksen jälkeiset vuodet olivat hieman hämmentyneitä. Bonjourien annettiin palata Ranskaan vuonna 1811, mutta he näyttivät menettäneen kiinnostuksensa uuteen uskontoonsa. Lili, joka oli käyttäytynyt temperamenttisena messiaana lapsena, meni naimisiin rikkaan kauppiaan tytär Marie Colletin (1794–1829) kanssa, joka antoi hänelle kymmenen lasta. Apinsa avulla Lilistä tuli menestyvä teollisuusmies. Hän oli myös kansalliskaartin eversti ja sai kunnialeegionin vuonna 1832. Hän kuoli vuonna 1866, ja samalla tavalla kuin hänen isältään Françoisilla, joka kuoli vuonna 1846, ei ollut merkittävää roolia Bonjouristesin myöhemmässä kehityksessä, vaikka jotkut jatkoivat kirjeenvaihtoa hänen kanssaan ja saivat hänen siunauksensa.

Itse asiassa Jean-Pierre Thibout rakensi Bonjourismen ilman Bonjoureja, mikä jatkoi Lilin kunnioittamista mystisenä läsnäolona riippumatta todellisesta lihasta ja verestä Lilistä, joka oli kiireinen muualla liiketoiminnallaan. Ryhmä on jatkanut liikkeen uudelleenjärjestelyn vuosipäivää tammikuun 1819 ensimmäisenä lauantaina (2. tammikuuta). Tänä päivänä Thibout keskusteli Lilin tehtävästä Pariisin esikaupunkialueella sijaitsevassa Saint-Maurin esikaupungissa uskonto-uskonsa François Joseph Havetin (1759–1842) kanssa. Laskujen maksuhetkellä he panivat kaksi kolikkoa pöydälle, ja kolmas kolikko, heidän mukaansa, ilmestyi ihmeen kautta, mikä oli merkki siitä, että Jumala siunasi heidän projektejaan.

Mutta itse asiassa ryhmä perheitä on säilyttänyt uskon Liliin ja tapaisi hiljaa edelleen ja solmi avioliiton. "La Famille", kuten sitä alettiin kutsua, vaati, ettei sillä ollut johtajaa, mutta itse asiassa Thibout-perheen vanhimmilla pojilla, jotka kaikki nimettiin Augustiniksi, kuten Lili oli kerran pyytänyt, oli tietty merkitys liikkeessä ja sanelivat jotkut nykyiset käytännöt (katso alla rituaalit / käytännöt).

Noin 3,000 jäsentä (vaikka tarkkoja tilastoja on vaikea) pysyy liikkeessä ja asuu nykyään enimmäkseen samalla Pariisin alueella (11th, 12th, ja 20th kaupunginosat), usein samoissa rakennuksissa.

OPPEJA / uskomukset

La Famillellä on perus kristillinen teologia, mutta hän opettaa, että kaikki seurakunnat ovat turmeltuneita ja että Jumala on jättänyt sen maailmassa pienenä jäännöksenä, joka johtaa tuhatvuotiseen valtakuntaan, Jumalan valtakuntaan maan päällä, joka kestää 1,000 vuotta.

Nykyaikainen La Famille juhlii kouristuksia pyhinä esi-isinä, mutta ei toista heidän käytäntöjään, aivan kuten roomalaiskatoliset kunnioittavat pyhiä, jotka harjoittavat äärimmäisiä säästöjä, mutta eivät jäljitellä niitä.

La Famille lukee Lilistä ja odottaa, että hän tai hänen henkensä palaa jollakin tavalla johtamaan vuosituhatta, mutta ei tarjoa päivämääriä paluulle.

La Famillen kriitikot kuvailevat sen jansenististä yhteyttä "kaukaiseksi", mutta sen kappaleet ovat edelleen täynnä jaansenistisia muistelmia. Jansenismin suuria hetkiä vietetään edelleen, samoin kuin pyhää diakonia François de Pârisia. Rooman kirkko on tuomittu poikkeavaksi (koska se hylkäsi jansenismin viimeisenä mahdollisuutena uudistaa) ja korruptoituneena korostuksin, jotka muistuttavat ranskalaista 2-luvun antiklerikalismia. Muita kuin jäseniä kutsutaan pakanoiksi, ja vaikka heidän kohtalonsa vuosituhannella on edelleen epäselvä, heitä kritisoidaan usein kappaleissa, koska he eivät ole osa niitä, jotka Jumala on valinnut seuraamaan häntä ja puolustamaan totuutta pimeinä aikoina (La Famille nd. ])

Vaikka La Famillen alkuperä on roomalaiskatolilaisuudessa ja jansenismissä (ja joitain XNUMX-luvun jansenismin tekstejä luetaan edelleen liikkeessä), naapurit kuvaavat heitä usein "protestanteiksi", koska heidän asenteensa ja konservatiivinen moraalinsa muistuttavat enemmän kuin evankelikaaleja kuin katolilaisille.

Toisaalta, huolimatta puritaanisuudestaan ​​ja jansenistisista juuristaan, La Famille ylläpitää tuttua suhdetta Jumalaan, jota kutsutaan "Bon Papaksi", ja luottaa hänen hyväntahtoisuuteensa ja huolenpitoonsa. Bhaktojen silmissä tämä on jäsenten rakkaudellisen ja huolehtivan suhtautumisen juuret toisiinsa, mikä saa monet jäämään La Familleen sen tiukkuudesta huolimatta.

RITUAALIT / TOIMINTA

Vuonna 1892 Paul Augustin Thibout (1863–1920), Jean-Pierre Thiboutin suora jälkeläinen, jota kutsuttiin nimellä “Oma setä Auguste” (Mon Oncle Auguste), [Kuva oikealla] antoi joukon määräyksiä, joiden tarkoituksena oli säilyttää La Famille yhteydet suurempaan yhteiskuntaan, jonka hän uskoi olevan toivottomasti turmeltunut.

Se, mitä hän tarkalleen määräsi, on jäsenten ja vastustajien välinen kiista. Varmasti hän ilmaisi vain vähän myötätuntoa julkisiin kouluihin, lomiin ja työhön yhteisön ulkopuolella. Nämä ohjeet jätetään nyt suurelta osin huomiotta, ja La Famillen lapset (lukuun ottamatta vähemmistöä arkkikonservatiivisista perheistä, jotka suosivat kotikoulutusta) käyvät julkisissa kouluissa (usein erittäin hyvillä tuloksilla), osallistuvat vanhempiensa lomanviettoon, nauttivat moderni musiikki. He voivat saavuttaa merkittäviä ammatillisia tuloksia uralla, jonka Auguste-setä ei olisi hyväksynyt (vaikka heistä ei tule lääkäreitä tai lakimiehiä, uskoen, että vain Jumala on terveyden ja lain mestari).

Naiset eivät nykyään välttämättä käytä pitkiä paitoja eivätkä pidä hiuksiaan pitkiä, Auguste-setän muiden ohjeiden mukaan, vaikka jotkut pitävätkin. Hänen perinnöstään on kuitenkin jäljellä, että La Famille ei käännyttä eikä enää hyväksy uusia jäseniä ulkopuolelta. Bhaktat eivät myöskään mene naimisiin pakanoiden eli muiden kuin jäsenten kanssa. Tämä on johtanut tilanteeseen, jossa kaikki La Famillen jäsenet tunnistetaan samoilla kahdeksalla sukunimellä.

Auguste-setä juhli myös viinin juomista sidoksena liikkeen miespuolisten jäsenten välillä, vedoten raamatullisiin ennakkotapauksiin, ja meluisat alkoholijuhlat ovat pysyneet La Famillen tunnusmerkkinä. Ja hän aloitti käytännön juhlia maan ja kristinuskon pääjuhlia (ja joitain tyypillisiä La Famillelle, kuten muistomerkki ryhmän uudelleenjärjestelystä vuonna 1819) omaisuudessaan Les Cousseux, Villiers-sur-Marne. . [Kuva oikealla] Omaisuus kuuluu edelleen La Famillelle ja se on kunnostettu sen jälkeen, kun tuhopolttaja (mahdollisesti vihainen entinen jäsen) sytytettiin tuleen vuonna 2013. Myös häät (useimmat niistä ovat puhtaasti uskonnollisia seremonioita, joita ei ole rekisteröity lailliseksi pätevyydeksi). usein tapahtuu Les Cousseux'ssa.

Laulaminen on keskeinen osa La Famillen juhlia, ja laulukirjat ovat tärkein osa sen muuten niukkaa kirjallisuutta.

SEIKAT / haasteet

La Famille oli pysynyt suurelta osin tuntemattomana sekä tiedotusvälineille että tutkijoille, ja Bonjourisme-kirjat julistivat väärin, että se hajosi 1960-luvulla. Kuitenkin vuonna 1924 Thibout-perheen jäsen, Vincent (1974–1963), joka oli vieraillut Israelissa, päätti perustaa kibutsin Pardailhaniin, Hérault, ja hän otti mukanaan noin kaksikymmentä perhettä La Famillestä. Vaikka Pariisin yhteisö hylkäsi vuonna XNUMX romahtaneen kokeen, joka johti täydelliseen erottamiseen La Famillestä, se herätti useiden medialähteiden huomion, joissa mainittiin myös perustajien Famille-alkuperä. [Kuva oikealla]

Pardailhanin kibutsin päättymisen jälkeen Vincent Thibout perusti kaksi yritystä, joita hallittiin kibuc-filosofian mukaan. Hänen kuolemansa jälkeen yhtä hänen seuraajistaan ​​syytettiin fyysisestä väkivallasta muita harrastajia vastaan. Kriitikot käyttivät tätä tapausta hyökätä La Familleen huolimatta siitä, että Vincentin ryhmällä oli kiistanalainen suhde La Familleen.

Pardailhanin kibuts oli kuitenkin suurelta osin unohdettu 2010-luvulla. Elementti, joka toi La Famillen takaisin kiistaan, oli hallituksen tukemat kulttivastaiset kampanjat Ranskassa. La Famillen entiset jäsenet saivat tietää näistä kampanjoista ja ottivat yhteyttä hallituksen kulttivastaisuuteen MIVILUDES vuonna 2017 alkaneella vuosikymmenellä. Vuonna 2017 MIVILUDES julkaisi muistiinpanon, jossa tunnustettiin, että sen kultti-mallin soveltaminen La Familleen oli vaikeaa ( MIVILUDES XNUMX). Ranskalaisessa kultinvastaisessa mallissa jokaisen kultin ymmärretään johtavan “guru”, joka käyttää hyväksi herkkäuskoisia seuraajia. Vaikka tällaista guru-johtajuuden muotoa ei ollut La Famillessä, MIVILUDES löysi silti “dérives sectaires” (kulttisen poikkeavuudet), jota käytettiin identifioimaan ”kulttimaista” ongelmaa monissa ryhmissä, jotka entiset jäsenet ja kulttivastaiset ryhmät tuomitsivat. Entiset jäsenet huomasivat myös kulttikohtaisten kampanjoiden kehittymisen sosiaalisissa verkostoissa, ja yksi entinen jäsen perusti kriittisen Facebook-ryhmän.

Mediaartikkelit alkoivat ilmestyä ja lisääntyivät vuonna 2021 (katso esim. Jacquard 2021; Cala ja Pellerin 2021), kun toimittajat käyttivät runsaasti Facebook-sivuston materiaalia artikkeleihin "salaisesta kultista aivan Pariisin sydämessä". Samana vuonna toimittaja Suzanne Privat julkaisi La Famille. Itinéraires d'un salaisuus [Kuva oikealla]. Hän aloitti kirjan tutkimuksen havaittuaan, että uskonnollisen yhteisön nuoret jäsenet (joista hän oli tiettävästi ollut tietämätön), jotka muistuttivat fyysisesti toisiaan ja joilla oli rajoitettu määrä sukunimiä, olivat Pariisin samoissa kouluissa kahden lapsensa kanssa. Koska hän ei pystynyt haastattelemaan nykyisiä jäseniä ja luotti vihamielisiin entisten jäsenten tileihin, Privatin kirja edisti La Famillen kiistanalaista julkista kuvaa.

Mikä eniten häiritsee ranskalaisia ​​anti-kultti-vastustajia ja MIVILUDEjä La Famillesta, on sen "separatismi", sana, jota Ranskassa käytetään kritisoimaan erilaisia ​​ryhmiä. La Famillen jäsenet ovat selviytyneet vuosisatojen ajan pysymällä pitkälti saaristoisina, ja erilaiset vaikutukset ovat herättäneet kriitikoiden huomion. Jäsenet eivät osallistu vaaleihin, avioliittoja ei ole laillisesti rekisteröity, heidän lapsiaan koulutetaan eri tavoin, ja ryhmien endogamian seurauksena on esiintynyt joitain geneettisiä sairauksia.

La Famille ei ole yllättynyt kokemastaan ​​kiistanalaisuudesta, jonka sen ennustuksissa ennustettiin vainoiksi katsomiseksi. Ranskan nykyinen painotus "separatismivastaiseen" voi kuitenkin aiheuttaa ongelmia, joita ryhmä ei ole kokenut Napoleonin aikakaudesta lähtien.

KUVAT
Kuva # 1: Piispa Cornelius Jansen.
Kuva # 2: "Secours" 18thvuosisadan litografia.
Kuva # 3: Isä François Bonjour, "Silas".
Kuva # 4: Seurakunnan kirkko Fareinsissa.
Kuva # 5: Paul Augustin Thibout, "Mon Oncle Auguste".
Kuva # 6: Les Cosseux, Villiers-sur-Marne, Auguste-setän aikaan.
Kuva # 7: Pardailhan-yhteisön jäsenet, 1961.
Kuva # 8: Suzanne Privatin kirjan kansi.

REFERENSSIT

Cala, Jeanne ja Juliette Pellerin. 2021. "La Famille", une secte au cœur de Paris. " Paris Match, 20. huhtikuuta. Käytössä https://www.parismatch.com/Actu/Societe/La-Famille-une-secte-au-coeur-de-Paris-1734414 18-heinäkuussa 2021.

Chantin, Jean-Pierre. 2014. Il était une croix, ou la curieuse et édifiante histoire du crucifiement de la Tiennon en 1787 et ses suites. Villefranche-sur-Saône: Julkaisut du Poutan.

Chantin, Jean-Pierre. 1998. Les Amis de l'Œuvre de la Vérité. Jansénisme, ihmeet et fin du monde au XIXe vuosisata. Lyon: Presses universitaires de Lyon.

Chantin, Jean-Pierre. 1996. Le Jansénisme. Entre hérésie imaginaire et résistance catholique. Pariisi: Cerf.

Havet, Walstein. 1860. "Mémoire du Grand-Père Walstein." Käsikirjoitus. Lähetetty kriittiselle sivulle https://www.facebook.com/lafamille.secte/ tammikuussa 30. elokuuta 2021 [se oli ilmestynyt vuonna 2020 toisella kriittisellä sivulla, jota ei enää ole olemassa].

Jacquard, Nicolas. 2021. "Dans le secret de« la Famille », une communauté religieuse très discrète en plein Paris." Le Parisien, Kesäkuu 21. Käytössä https://www.leparisien.fr/faits-divers/dans-le-secret-de-la-famille-une-communaute-religieuse-tres-discrete-en-plein-paris-21-06-2020-8339295.php 18-heinäkuussa 2021.

La Famille. toinen [1]. "Recueil sur la Sainte Famille." Käsikirjoitus. Lähetetty kriittiselle sivulle https://www.facebook.com/lafamille.secte/ 30. tammikuuta 2021 [se oli ilmestynyt vuonna 2020 toisella kriittisellä sivulla, jota ei enää ollut].

La Famille. toinen [2]. "Cantiques." Käsikirjoitus. Lähetetty kriittiselle sivulle https://www.facebook.com/lafamille.secte/ 30. tammikuuta 2021 [se oli ilmestynyt vuonna 2020 toisella kriittisellä sivulla, jota ei enää ollut].

Maury, Serge. 2019. Une secte janséniste kouristukset sous la Révolution française. Les Fareinistes (1783-1805). Pariisi: L'Harmattan.

MIVILUDIT. 2017. ”Note d'information sur la communauté” La Famille. ”, Pariisi: MIVILUDES.

Yksityinen, Suzanne. 2021. La Famille. Itinéraires d'un salaisuus. Pariisi: Les Avrils.

Strayer, Brian E. 2008. Kärsivät pyhät: Jansenistit ja kouristukset Ranskassa, 1640–1799. Eastbourne, Sussex: Sussex Academic Press.

Julkaisupäivämäärä:
20 heinäkuu 2021

 

Jaa: