Jennifer Koshatka Seman

Tohtori Jennifer Koshatka Seman opettaa tällä hetkellä monikulttuurisen amerikkalaisen ja Latinalaisen Amerikan historian kursseja Metropolitan State University of Denverissä, jossa hän on historian lehtori. Hänen tutkimusintressinsä ovat subaltern-käytäntöjen ja institutionaalisten vallanmuotojen vuorovaikutuksessa Yhdysvaltain ja Meksikon rajaseuduilla ja Yhdysvaltain lännessä sekä tavoilla, joilla rotu, sukupuoli ja hengellisyys antavat tämän vuorovaikutuksen. Jennifer on kirjoittanut Borderlands Curanderos: Santa Teresa Urrean ja Don Pedrito Jaramillon maailma (Austin: University of Texas Press, 2021), hänen ensimmäinen kirja. Borderlands Curanderos kahden meksikolaisen uskonparantajan "pienistä maailmoista" tai curanderos, Santa Teresa Urrea ja Don Pedrito Jaramillo ja kuinka he kertoivat vuosisadan vaihteen "suuremmille maailmoille", kun he ylittivät rajan Meksikosta Yhdysvaltoihin ja parantivat sekä yksittäisiä ruumiita että suurempaa sosiaalista elintä, etenkin meksikolaista syntyperää olevat ihmiset ja alkuperäiskansat, jotka joutuvat yhä sortavamman, syrjäytyvämmän ja väkivaltaisemman valtionvallan edessä Yhdysvaltojen ja Meksikon raja-alueilla. Jennifer sai historian tohtorin tutkinnon Southern Methodist Universitystä ja on julkaissut tutkimuksensa lehdissä Uskonnolliset / tieteelliset opinnot Religieukset että Lännen lehti sen lisäksi, että se esitellään konferensseissa Western Historical Association, Texas Historical Association, American Historical Association ja History of Science Society.

 

Jaa: