Michelle Mueller

Noituuden takaisin saaminen

NOPPIAIKAISUUDEN AIKATAULUN LASKEMINEN

1951 (7. kesäkuuta): Starhawk syntyi Miriam Simos.

1976: Starhawk aloitti Feri-perinteen Victor ja Cora Anderson. Pian sen jälkeen hän alkoi muodostaa uusia karjaa: Komposti, Raving ja Kuusama.

1979 (31. lokakuuta): Ensimmäinen vuosittainen spiraalitanssi, Samhain-rituaali, pidettiin Fort Masonissa yhdessä Starhawk'sin kirjanjulkaisujuhlan kanssa. Spiral-tanssi.

1980: Starhawk ja Diane Baker johtivat ensimmäistä Reclaiming-luokkaa ”Taikuuden elementit”. Reclaiming Witches nimitti organisaationsa Reclaiming Collectiveiksi. Ensimmäinen Uutiskirjeen palauttaminen oli painettu.

1981/1982: Noidien palauttaminen osallistui saartoon Diablo Canyonin ydinvoimalan ympärillä.

1982: Starhawk julkaistu Unta pimeästä, versio hänen pro gradu -tutkielmastaan, joka toimitettiin Antioch Universitylle.

1985: Reclaiming Collective järjesti viikon pituisen kesävoiman, joka myöhemmin kukkii laajaksi Witchcampiksi.

1994: Reclaiming Collective sisällytettiin 501 (c) (3): ksi Kaliforniassa.

1997: Reclaiming Collective organisoi itsensä pyöräksi eikä yksittäiseksi työryhmäksi.

1997: Järjestö kirjoitti ensimmäisen "Ykseyden palauttamisen periaatteet". Uutiskirjeen palauttaminen oli uusittu Takaisinotto neljännesvuosittain.

2005: Useiden vuosien jälkeen Fort Masonin Herbst-paviljongissa spiraalitanssi pidettiin Kezar-paviljongissa, joka sijaitsi seuraavien kymmenen vuoden ajan.

2011:  Takaisinotto neljännesvuosittain siirtynyt vain digitaaliseen julkaisuun.

2012: Vuotuisessa voikukkakokouksessa Reclaiming tarkisti ykseyden periaatteensa korostaen ei-sukupuolibinaarista polyteististä teologiaa. Tapahtuma johti papitar M. Macha NightMaren julkiseen tyytymättömyyteen.

2016: Spiraalitanssi pidettiin Yerba Buena -taidekeskuksessa San Franciscossa.

2019: Neljäkymmentä vuosipäivän spiraalitanssi pidettiin Craneway Pavilionissa Richmondissa, Kaliforniassa.

2020: Spiraalitanssi suoritettiin verkossa COVID-19: n takia.

FOUNDER / GROUP HISTORY

Reclaiming Witchcraft Traditionin perustivat Starhawk (s. Miriam Simos 1951) ja Diane Baker avustamalla muita, mukaan lukien Kevyn Lutton ja Lauren Gale (Reclaiming Collective 1980; Craig [1998?]; Salomonsen 2002: 44). [Kuva oikealla] Starhawk oli saanut ennalta koulutusta Victorilta ja Cora Andersonilta heidän shamaanisessa pakanallisessa noitaperinteessään "Feri-perinne" (joskus kirjoitettu "Faery-perinne"). Vuosina 1976-1979 Starhawk perusti kolme karhua: Komposti, Raving ja Kuusama. Ensimmäinen, Compost, oli seka-sukupuolta, ja kaksi seuraavaa, Raving ja Honeysuckle, olivat vain naisille (Salomonsen 2002: 37–39). Baker oli harjoittanut nykyaikaista pakanallista noituutta (alias ”Craft”) Kaliforniassa, ja hän valmistautui muuttamaan New Yorkiin, missä hän ei tuntenut yhtään noitaa (Salomonsen 2002: 37). Bakerin ja Starhawkin alkuperäinen visio oli kehittää noituuden "koulu", ja sen opetussuunnitelma olisi Starhawkin tuleva kirja, Spiral-tanssi (Salomonsen 2002: 37). Aloitettuaan tämän vision toteuttamisen vuonna 1980 Starhawk ja Baker kehittivät ensimmäisen takaisinottoluokan ”Taikuuden elementit” ja opettivat sen kuuden viikon sarjana naisryhmälle Pohjois-Kaliforniassa (NightMare 2000; Salomonsen 2002: 39 ). Vastaanotettuaan lisää pyyntöjä he juoksivat toisen “Elements” -sarjan ja kehittivät muita luokkia, ”The Iron Pentacle” ja “The Rites of Passage”. Näistä kursseista tuli perusta Reclaiming Witchcraft -perinteelle, ja johtajat ympäri maailmaa ovat jatkaneet niiden tarkkailua ja opettamista.

Starhawkin Spiral-tanssi julkaistiin lokakuun lopulla 1979, ja Samhain-rituaali suunniteltiin yhdessäkirjan julkaisun kanssa. [Kuva oikealla] Tästä Samhain-rituaalista, nimeltään “Kierretanssi”, tuli vuosittainen tapahtuma, jota isännöi Bay Area Reclaiming Witches ja jota on seurattu joka vuosi siitä lähtien (etänä COVID-19: n aikana). Tapahtuma on kasvanut Fort Masonissa (entinen armeijan etuvartio, jota käytetään nyt taiteiden ja kulttuurijuhlien tapahtumapaikkana) järjestetystä huonehinnasta, jonka kapasiteetti on 400 (NightMare, henkilökohtainen viestintä), johon osallistuu yli tuhat (Craig 1998?]; Bay Area Reclaiming [2009?]). Starhawkin julkaisusta keskustellaan usein yhdessä Margot Adlerin kanssa Piirrä kuun ja Zsuzsanna “Z” Budapestin Pyhä naisten salaisuuksien kirja. Nämä kolme kirjaa pakanuudesta, jonka ovat kirjoittaneet kolme pappisaparia Pohjois-Amerikassa, julkaistiin kaikki samana vuonna.

Takaisinperinnän alkuvaiheessa Starhawk opetti, että noituus oli jumalattaren uskonnon muoto, josta hyötyi erityisesti naisille (Starhawk 1999; Feraro 2017). Vuosikymmenien aikana noitien palauttamisesta on tullut kattava noitien perinne. Starhawk ja Diane aloittivat luokat naisille, mutta miehet liittyivät Reclaiming Collectiveen pian sen jälkeen 1980-luvun alussa (Salomonsen 2002: 41). Vuoteen 1990 mennessä Reclaiming Collective -ryhmään kuului yhdeksäntoista jäsentä (Salomonsen 2002: 41). Vuosina 1980-1997 Reclaiming Collective -ryhmään kuului 2002 jäsentä (Salomonsen 42: 1990). 2002-luvun loppupuolella "ehkä tuhansia takaisinvetäviä noita oli Yhdysvalloissa ja myös monia ulkomailla" (Salomonsen 43: XNUMX).

OPPEJA / uskomukset

Reclaiming Witchcraft Tradition on alusta alkaen keskittynyt taikuuden ja vasemmistopolitiikan integrointiin. Yhdistämällä rituaaliharjoittelu sosiaaliseen toimintaan, Reclaiming Tradition muistuttaa kvakerismia, ja kvakerismin vaikutus tunnustetaan usein (NightMare 2000; Salomonsen 2002: 108; Adler 2006: 123). Sosiaalinen toiminta, taika ja henkilökohtainen parantaminen ovat takaisinperinnän pilareita (Starhawk, NightMare ja The Reclaiming Collective 1999: 14).

Reclaiming Witchcraft Tradition on autoritaarisuutta vastustava ja ei-hierarkkinen. Taikuuden määritelmän osalta Starhawk on usein maininnut Dion Fortunen - "tajunnan muuttamisen tahdon taiteen" (vrt. Starhawk nd; Starhawk, NightMare ja The Reclaiming Collective 1999: 14). Noituuden takaisin saaminen on eklektistä. Noidien uskomusten ja jumaluutta koskevien ehtojen palauttaminen on sujuvaa. Perinne vietettiin historiallisesti Jumalatar kaikkien olentojen, ekosysteemin ja tunnetun maailmankaikkeuden läpäisemättömänä jumalallisena elämänvoimana. Reclaiming Collective sisältää nyt suuremman moniarvoisuuden ja ei-binaarisen kielenkäytön, joka pyrkii epävakauttamaan ja häiritsemään sukupuoleen perustuvaa kieltä ja sukupuolenormeja rituaaliharjoitteluun uusilla tavoilla. Ainoa vaadittu vakaumus on sopimus ykseyden periaatteiden kanssa (NightMare 2000; Reclaiming Collective nd):

Reclaiming-perinteen arvot johtuvat ymmärryksestämme, että maa on elossa ja koko elämä on pyhää ja toisiinsa yhteydessä. Mielestämme jumalatar on immanenttinen maan syntymän, kasvun, kuoleman, rappeutumisen ja uudistumisen sykleissä. Käytäntömme perustuu syvään, henkiseen sitoutumiseen maahan, parantamiseen ja taikuuden liittämiseen poliittiseen toimintaan.
Jokainen meistä ilmentää jumalallista. Lopullinen hengellinen auktoriteettimme on sisällä, emmekä tarvitse ketään muuta, joka tulkitsisi meille pyhää. Edistämme kyseenalaista asennetta ja kunnioitamme henkistä, hengellistä ja luovaa vapautta.
Olemme kehittyvä, dynaaminen perinne ja kutsumme ylpeänä noitia. Erilaiset jumalallisen käytäntömme ja kokemuksemme kutovat kuvakudoksen monista eri säikeistä. Mukana ovat ne, jotka kunnioittavat salaperäisiä, jumalattaria ja lukemattomien ilmaisujen, sukupuolten ja olemustilojen jumalia, muistamalla, että mysteeri ylittää muodon. Yhteisörituaalimme ovat osallistavia ja hurmioituneita, juhlivat vuodenajan ja elämämme syklejä ja lisäävät energiaa henkilökohtaiseen, kollektiiviseen ja maan paranemiseen.
Tiedämme, että jokainen voi tehdä taika, joka muuttaa elämää muuttavan, maailmaa uudistavan taiteen, taiteen muuttaminen tahdon mukaan. Pyrimme opettamaan ja harjoittelemaan tavalla, joka edistää henkilökohtaista ja kollektiivista vaikutusmahdollisuuksia, mallintaa jaettua valtaa ja avaa johtotehtäviä kaikille. Teemme päätökset yksimielisesti ja tasapainotamme yksilön autonomian sosiaalisen vastuun kanssa.
Perinteemme kunnioittaa villiä luontoa ja kehottaa palvelemaan maata ja yhteisöä. Työskentelemme monin tavoin, myös väkivallattomat suorat toimet, kaikilla oikeudenmuodoilla: ympäristöön, sosiaaliseen, poliittiseen, rodulliseen, sukupuoliseen ja taloudelliseen. Olemme anti-rasistinen perinne, joka pyrkii kohottamaan ja keskittämään BIPOC-ääniä (mustia, alkuperäiskansoja, värejä). Feminismi sisältää radikaalisen vallananalyysin, jossa kaikki sorron järjestelmät ovat yhteydessä toisiinsa, juurtuneet hallinnan ja valvonnan rakenteisiin.
Toivotamme tervetulleeksi kaikki sukupuolet, kaikki sukupuolihistoria, kaikki rodut, kaiken ikäiset ja seksuaaliset suuntautumiset ja kaikki ne erilaiset elämäntilanne, tausta ja kyvyt, jotka lisäävät monimuotoisuuttamme. Pyrimme tekemään julkisista rituaaleistamme ja tapahtumistamme esteettömiä ja turvallisia. Yritämme tasapainottaa tarvetta saada oikeudenmukainen korvaus työmme sitoutumisesta tarjota työmme kaikkien talouden tasojen ihmisten saataville.
Kaikki elävät olennot ovat kunnioittamisen arvoisia. Ilman, tulen, veden ja maan pyhät elementit tukevat kaikkia. Pyrimme luomaan ja ylläpitämään yhteisöjä ja kulttuureja, jotka ilmentävät arvojamme, jotka voivat auttaa parantamaan maan ja hänen kansojensa haavat ja jotka voivat ylläpitää meitä ja kasvattaa tulevia sukupolvia.

RITUAALIT / TOIMINTA

Velvoitetut noidat juhlivat monia samoja kuun ja auringon tapahtumia, jotka liittyvät perinteisiin Wicca, erityisesti täysikuu (Esbats) ja kahdeksan sapattia (kaksi päivänseisauspäivää, kaksi tasa-arvoa ja neljä ristineljännespäivää). Takaisinottavat noidat suorittavat myös vihkimyksiä karjan sisällä, samoin kuin useimmat Wiccan-ryhmät. Taikuuden elementit ja muut Starhawkin ja Diane Bakerin aloittamat luokat ovat edelleen olleet julkisen takaisinperintätavan perusta, ja monet muut opettajat ympäri maailmaa soveltavat opetussuunnitelmaa omilla innovaatioillaan. Reclaiming-tyylin noituudelle ovat ainutlaatuisia myös Witchcamps, jotkut ovat jopa perhekeskeisiä (esim. Pohjois-Kalifornian Redwood Magic ja Witchlets in the Woods). Witchcamps syntyi onnistuneesta kesäintensiteetistä vuodesta 1985 lähtien. Witchcampit ovat edustettuina Reclaimingin pääviranomaisessa, "Pyörässä", tiedotustoimikunnan kautta.

Noidan palauttaminen käyttää taikapiiriä rituaaleihin, paradigmaattiseen rituaalirakenteeseen, joka löytyy brittiläisestä perinteisestä noituudesta ja muusta Wiccasta (samoin kuin muista länsimaisista esoteerisista perinteistä). Noidien palauttamiseksi ympyrä edustaa maagisen organisoinnin periaatteiden maagista soveltamista, ainutlaatuista pyörintää taikuuspiirissä, jota käytetään muissa esoteerisissa ryhmissä. Salomonsen kirjoittaa: ”Ihmiset istuvat, seisovat, makaavat tai pitävät käsiään aina ympyrässä. Tuoleja, pöytiä tai saarnatuoleja ei ole, vain avoin lattia, jonka seinien ympärille on asetettu alttareita. Valitsemalla tämän rakenteen myös opetusta varten naiset toivovat voivansa lisätä muutoksia, jotka ihmiset muodostavat kuorista, kun luokat päättyvät ”(Salomonsen 2002: 40). Taikapiirin uudelleenkäyttösovellus kuvaa taian, henkisyyden ja politiikan sulautumista, joka määrittelee perinteen.

Takaisinottavat johtajat ovat ylpeitä sosiaalisesta toiminnasta ja mielenosoituksista, mukaan lukien kansalaiskuulemattomuus. Erityisen mieleenpainuva tapahtuma Reclaimingin perustajille oli heidän osallistumisensa Diablo Canyonin ydinvoimalan ympärille vuonna 1982 tehtyyn saartoon, jonka he ja muut uskoivat olevan tuhoisa ekologinen vaara, koska se oli lähellä tärkeimpiä vikaviivoja Kaliforniassa (Starhawk 1997: xxix; NightMare 2000 ; Adler 2006: 124). Starhawk kertoo: "Saartosta tuli ratkaiseva kokemus ymmärtämässäni paitsi teoriaa myös sisäisen vallan periaatteeseen perustuvan poliittisen / hengellisen työn todellista harjoittamista" (Starhawk 1997: xxx).

Starhawkin kirjat toimivat usein takaisinvetoisen noitaperinteen selkärangana. Spiral-tanssi, kuten aiemmin todettiin, oli alkuperäinen opetussuunnitelma, joka inspiroi palauttamista. Unta pimeästä oli sovitus Starhawkin pro gradu -työstä Antiochian yliopistolle. Kirja esittelee poliittisen maailmankuvan, joka kertoo taikuuden, rituaalin ja teologian palauttamisesta. Viides pyhä asia on utopistinen romaani, joka esittelee Starhawkin uskoa rituaalin voimaan sosiaalisen ja ympäristömuutoksen johtamiseksi. Pakanallinen kirja elämisestä ja kuolemisesta kehitettiin täyttämään hautajaisten ja surevien rituaalien ja vihreän hautausohjeen pakanoille. Kaksitoista villijoutta, joka toimii työkirjana taikuuden palauttamisessa, osoittaa, kuinka elvyttävät noidat käyttävät mytologiaa ja kansanperinnettä eri maailmankulttuureista.

Starhawk on kuvannut rituaalityylin palauttamisen hurmioituneeksi, improvisatiiviseksi, yhtyeperusteiseksi, innoitetuksi ja orgaaniseksi (”EIEIO”). ja myös kokeellinen, eklektinen ja kehittyvä (Starhawk nd). Feri-perinteen sukutauluihin kuuluvat rituaalit ja luokat, Rauta- ja Helmi-Pentacle; kolmen Minän käsite (nuorempi minä (tajuton mieli), puhuva minä (tietoinen ilmaisu) ja syvä minä (jumalallinen sisällä)); ja pyrkiminen (nimi transponoinnille joissakin noituuden / pakanaryhmissä). Ei ole olemassa yhtä jumalien pantheonia, joka liittyy Nouto-perinnepolitiikkaan. Takaisinottavan noidat työskentelevät jumalattarien ja jumalien kanssa monista maailman kulttuureista.

Bay Area Reclaiming on isännöinyt vuotuista spiraalitanssiaan yli neljäkymmentä peräkkäistä vuotta. COVID-19-pandemian aikana Spiral Dance siirrettiin online-alustalle, mikä mahdollisti suunnitteluryhmän kannustamaan kansainvälistä osallistumista. (Teknologiassa ja osallisuudessa oli joitain epäonnistumisia (Maxina Ventura, henkilökohtainen viestintä).

Organisaatio / JOHTAJUUS

Reclaiming Tradition sisältää kaikki Reclaiming-tunnistavan noidan, joka hyväksyy ykseyden periaatteet (NightMare 2000). Reclaiming Collective on virallisempi organisaatio, joka on kehittynyt Bay Area Reclaiming -käytännöstä. Reclaiming Collective on sisällytetty 501 (c) 3: een Kaliforniassa ja pitää ajan tasalla sääntöjä. Noidan palauttaminen tekee päätökset mahdollisimman yksimielisesti (vrt. Reclaiming Collective 1997; Salomonsen 2002: 108, 301). Vastauksena perinteiden kasvuun organisaatio muuttui vuonna 1997 "Work-Cells-and-Wheel" -rakenteeksi. [Kuva oikealla] Takaisinottavan kollektiivin hallitusta kutsutaan nimellä "pyörä". Johtoryhmä, "Triad", koostuu kolmesta pyörän jäsenestä, jotka Wheel valitsee viimeisimmässä kokouksessa. Pyörä kokoontuu neljännesvuosittain, ja jäsenet, joilla on kiireellisiä asioita kokousten välillä, osoittavat Triadia (Reclaiming Collective 2018: § 15).

Paikalliset kierrätysluvut (”yhteisöt”) perustetaan useimmille Yhdysvaltojen ja Kanadan suurimmille pääkaupunkiseuduille (esim. Bay Area Reclaing, Philly Reclaiming, Portland Reclaiming, Tejas Web, Chicago Reclaiming, British Columbia Witchcamps / Vancouver Reclaiming, Toronto Reclaiming ja Montreal Reclaiming) ja myös Australiassa, Brasiliassa, Venezuelassa, Costa Ricassa, Espanjassa, Saksassa, Alankomaissa ja Englannissa. Takaisinottavat noidat käyttävät maagisten, ekumeenisten ja poliittisten työryhmien järjestäytymässä olevaa "soluja" ruohonjuuritasolta. Esimerkkejä ovat Pyörän pintaneuvostot (esim. SF Teachers -solu, Samhain (alias Spiral Dance -solu) ja Special Projects -solu).

Reclaiming julkaisi uutiskirjeen monien vuosien ajan. Aluksi Uutiskirjeen palauttaminen, aikakauslehti ilmestyi uudelleen Takaisinotto neljännesvuosittain vuonna 1997. 2000-luvun puolivälissä Takaisinotto neljännesvuosittain julkaisu kaventui, eikä enää elänyt nimensä "Quarterly" mukaan. Aikakauslehtien tuotannosta tuli täplikäs, ja sitä ei enää ollut vuoden 2014 jälkeen. Yrittäessään elvyttää Reclaiming-julkaisuja yksi numero Takan talteenotto julkaistiin 2020issa.

SEIKAT / haasteet

Verrattuna joihinkin muihin pakanallisiin perinteisiin, takaisinperinnöille on ominaista nopea kehitys sukupuoli-identiteetin kysymyksissä. Erityisen suosittu tuhatvuotisten paganien ja Gen Z-paganien keskuudessa (verrattuna brittiläiseen perinteiseen noituuteen), Reclaiming Witchcraft Tradition on ohjannut sukupuoleen liittyviä kulttuurimuutoksia melko hyvin. (Jotkut muut ryhmät sitä vastoin ovat taistelleet transsukupuolisten osallisuuden suhteen ja ovat olleet kiistan kohteena paganien keskuudessa (Mueller 2017).)

Noituuden takaisinperintä perustui radikaalin feminismin periaatteisiin. Starhawkin ensimmäinen kirja Spiral-tanssi, bestseller, joka sai useita vuosipäivän painoksia, korosti noituutta jumalattaren palvonnan naispuolisena uskontona. Organisaation ensimmäisen uutiskirjeen mukaan "me [noita noita] käytämme sanaa" noita "vahvistuksena naisten voimasta muokkaamaan todellisuutta" (Reclaiming Collective 1980: 2). Samassa uutiskirjeessä mainostettiin erillisiä kuuden viikon luokkasarjoja naisille (The Rite-of-Passage) ja miehille (Magic for Men), mikä osoittaa, että miehille on tarjottu tilaa Reclaimingissa alusta alkaen (Reclaiming Collective 1980: 3). Reclaiming Tradition korostaa kuitenkin kaikkien sukupuolten sisällyttämistä harjoittajiensa ja jumaliensa joukkoon.

Organisaatio on käynyt läpi aikoja suosimalla naisellisia, sukupuolisia termejä ja muita käyttämällä moniarvoisempia ja / tai muita kuin binaarisia termejä. Esimerkiksi Starhawk ja muut ovat pitäneet parempana "teologiaa" "teologian" sijaan (vrt. Starhawk 1999: 13–18) ja käyttäneet "pappeutta" sukupuolineutraalina terminä (Starhawk ja Valentine 2000: xxiv). Noituus kuten Jumalatar uskonto on ollut ajankohtainen teema koko Starhawkin kirjoituksessa. Silti Reclaimingin teologian sukupuoleen perustuvaa terminologiaa lähestyttiin suoraan ja uudistettiin vuonna 2012. Tuon vuoden voikakokouksessa Reclaiming Collective suostui uuteen sanamuotoon "Yhtenäisyyden periaatteista", mikä antoi ei-binäärisen uskontunnuksen. Ryhmä korvasi lausuntonsa "jumalatar ja Jumala", jota tuki käytäntö käyttää "nais- ja mieskuvia jumaluudesta", yhdeksi "vahvistaa [jumalattojen ja jumalien] lukemattomia ilmaisuja [… ja] sukupuolia". ilman lopullista binääriä niiden erottamiseksi ”(Mueller 2017: 260). Voikukkakokouksen tapahtumat johtivat hyvin julkiseen tyytymättömyyteen pitkään Reclaiming-pappi M. Macha NightMare (alias Aline O'Brien) (NightMare 2012). Macha mainitsi syyttömyytensä takia välittämättömyyden ja kiihkeyden.

Lisäksi on syntynyt joitain jännitteitä Reclaimingin ruohonjuuritason organisointiin perustuvien arvojen yhdistämisen suhteen perinteisiin Wiccan-järjestelmiin, jotka ovat implisiittisesti hierarkkisia sen aloitusastejärjestelmän vuoksi (Salomonsen 2002: 42). Perinteisessä Wiccassa aloittajat (vihkimysriitti) eivät ole tietoisia rituaalin sisäisestä toiminnasta. Salaisuus (tai salaperäisyys, harjoittajien mukaan) myötävaikuttaa perinteen esoteeriseen luonteeseen, mutta salaisuus synnyttää myös liioitellun vallaneron aloittavien jäsenten ja aloittajien välillä, jonka jotkut pitävät vasta-intuitiivisina radikaalien sosiaalisten arvojen palauttamisessa (Salomonsen 2002: 42).

Vaikka monet rituaalit ja esoteeriset käytännöt (esbatit, sapatit ja aloitusasteen järjestelmä) ovat yhteisiä perinteisen Wiccan kanssa, Reclaiming Collective käyttää virallisesti etikettiä "noituus". Vaikka noituuden palauttaminen oli erotettu Wiccasta hyvissä ajoin ennen äskettäistä konfliktia (NightMare 1998), ero takaisinvetämisen noitana eikä Wiccana liittyy äskettäiseen kiistaan ​​Pagan-yhteisössä. Noin vuoden 2013 aikana sanan "Wiccanate-etuoikeus" käytettiin vasta pakanassa keskuudessa kritiikkinä Wiccan hegemonialle nykyajan pakanallisuudessa. Tietoisuus Wiccanate-etuoikeudesta johti siihen, että useampia ryhmiä ilmaisi omat sijaintinsa Wiccan- tai Wiccanate-ryhminä. Wicca-johdetut ryhmät saatetaan merkitä nimellä "Wiccanate", vaikka Wiccanate-etuoikeuden kiistanalainen luonne johti siihen, että vain harvat ryhmät omaksuvat "Wiccanate" -etiketin itselleen. Useiden Pagan / Witchcraft -ryhmien alkuperä on usein kiistanalainen, samoin kuin johtajien, kuten Victor ja Cora Anderson sekä Gerald Gardner, vaikutusketju (vrt. Adler 2006: 76).

Vuotuisen spiraalitanssin sijainti on ollut ristiriidassa, mikä vaikuttaa Bay Area Reclaiming -yhteisöön. Kezarin paviljongista (sijainti vuosina 2005–2015) tehdyissä valituksissa todettiin, että siitä puuttui luonnollinen, maanläheinen (tai joillekin esteettinen) esteettisyys, siihen ei päässyt pyörätuolia käyttäville ihmisille eikä julkisen liikenteen kautta. Etsitään paikkaa, jonne pääsee pyörätuolilla ja joka on taloudellisesti kestävämpi vuokra, järjestäjät pitivät San Franciscossa olevaa armeijaa uutena Spiral Dance -tapahtumapaikkana. Vuonna 2013 yhteisön jäsenille tuli selväksi, että Spiral Dance -tapahtuman järjestäjät harkitsivat San Franciscossa sijaitsevaa asevarustusta uutena Spiral Dance -tapahtumapaikkana. Jotkut jäsenet kokivat, että Reclaimingin huomio armeijasta mahdolliseksi paikaksi oli linjassa Reclaimingin tuen kanssa kaikelle seksuaaliselle suuntautumiselle. Toiset vaihtelivat siitä, että he vastustivat kiihkeästi ajatusta Reclaimingin implisiittisestä tuesta BDSM: lle ja väittivät, että asevarasto ei sovi lapsiperheille.

KUVAT

Kuva # 1: Starhawk (Miriam Simos).
Kuva # 2: 1979 Spiral Dance Flyer. Diane Fensterin ystävällisyys.
Kuva # 3: Work-Cells-and-Wheel -organisaatio.

REFERENSSIT

Adler, Margot. 2006. Kuunteleminen alas: noitia, druideja, jumalatar-palvojia ja muita pakanoita Amerikassa. Tarkistettu ja päivitetty laajennetulla liitteellä III. New York: Pingviinikirjat.

Bay Area Reclaing. [2009?]. "Tanssin historia." Spiraalitanssin takaisin saaminen. Pääsy osoitteesta https://www.reclaimingspiraldance.org/history 1. heinäkuuta 2021.

Craig, Georgie. [1998?]. "Spiraalitanssin alku: se oli 20 vuotta sitten ..." Takaisinotto neljännesvuosittain. Pääsy osoitteesta http://www.reclaimingquarterly.org/web/spiraldance/spiral4.html 1. heinäkuuta 2021.

Feraro, Shai. 2017. "Jumalattaren politiikka: Starhawkin feministisen noituuden radikaalit / kulttuurifeministiset vaikutukset." Pp. 229–48 tuumaa Naisten johtajat uusissa uskonnollisissa liikkeissä, toimittajat Inga Bårdsen Tøllefsen ja Christian Giudice. Cham, Sveitsi: Palgrave Macmillan.

Mueller, Michelle. 2017. "Chalice ja sateenkaari: ristiriidat naisten hengellisyyden ja transsukupuolisten oikeuksien välillä Yhdysvaltain Wiccassa 2010-luvulla." Pp. 249–78 tuumaa Naisten johtajat uusissa uskonnollisissa liikkeissä, toimittajat Inga Bårdsen Tøllefsen ja Christian Giudice. - Palgrave Studies in New Religions and Alternative Spiritualities. Cham, Sveitsi: Palgrave Macmillan.

NightMare, M. Macha. 2012. "Perustaja vetäytyy perinteiden palauttamisesta." Broomstick Chronicles, 6. elokuuta. Käynnissä osoitteessa https://besom.blogspot.com/2012/08/a-co-founder-withdraws-from-reclaiming.html 1. heinäkuuta 2021.

NightMare, M. Macha. 2000. ”Perinteen noituuden palauttaminen”. Vallata. Pääsy osoitteesta https://reclaimingcollective.wordpress.com/reclaiming-tradition-witchcraft/ 1. heinäkuuta 2021.

NightMare, M. Macha. 1998. "W-sana: miksi kutsumme itseämme noidiksi." Takaisinotto neljännesvuosittain 71:16–17, 49–50.

Kollektiivin takaisinotto. 2018. ”Säännöt.” Tarkistettu 2018.

Kollektiivin takaisinotto. 2014. “Arkistot ja takaisintiedot.” Takaisinotto neljännesvuosittain. Pääsy osoitteesta http://reclaimingquarterly.org/backissues.html 1. heinäkuuta 2021.

Kollektiivin takaisinotto. 1997. ”Tietoja - vuoden 1997 uudelleenjärjestelyt.” Vallata. Käytössä osoitteessa https://reclaimingcollective.wordpress.com/about-1997-restructure/ 1. heinäkuuta 2021.

Kollektiivin takaisinotto. 1980. Uutiskirjeen palauttaminen 1, talvi.

Kollektiivin takaisinotto. ja "Ykseyden periaatteet". Pääsy osoitteesta https://reclaimingcollective.wordpress.com/principles-of-unity/ 1. heinäkuuta 2021.

Salomonsen, Jone. 2002. Lumottu feminismi: Rituaali, sukupuoli ja jumaluus San Franciscon takaisinoton noiden keskuudessa. New York: Routledge.

Starhawk. 1999. Spiraalitanssi: Suuren jumalattaren muinaisen uskonnon uudestisyntyminen. XNUMX. vuosipäivän painos. San Francisco: Harper Collins.

Starhawk. 1997. Dreaming the Dark: Taika, sukupuoli ja politiikka. Viidentoista vuosipäivän painos. Boston: Beacon Press.

Starhawk. nd "Toimiva määritelmä takaisin saamiseksi." Vallata. Pääsy osoitteesta https://reclaimingcollective.wordpress.com/about-working-definition/ 1. heinäkuuta 2021.

Starhawk, M.Macha NightMare ja The Reclaiming Collective. 1999. Elävä ja kuoleva pakanallinen kirja: käytännön rituaalit, rukoukset, siunaukset ja meditaatiot ylityksestä. San Francisco: HarperSanFrancisco.

Starhawk ja Hilary Valentine. 2000. Kaksitoista villijoutta: Matka taikuuden, parantamisen ja toiminnan valtakuntaan. San Francisco: HarperSanFrancisco.

Julkaisupäivämäärä:
3 heinäkuu 2021

Jaa: