Nancy Lusignan Schultz

Charlotte Forten Grimké

CHARLOTTE FORTEN GRIMKÉ AIKATAULU

1837 (17. elokuuta): Charlotte Forten syntyi Philadelphiassa, Pennsylvaniassa Robert Bridges Fortenille ja Mary Virginia Wood Fortenille.

1840 (elokuu): Charlotten äiti kuoli tuberkuloosiin.

1850: Yhdysvaltain kongressi hyväksyi pakolaisorjalain, joka vaati orjien omistavista osavaltioista paenneiden pakenevien orjien takavarikointia ja palauttamista. se kumottiin vuonna 1864.

1853 (marraskuu): Charlotte Forten muutti Philadelphiasta Salemiin, Massachusetts, Charles Lenox Remond -perheen kotiin.

1855 (maaliskuu): Charlotte Forten valmistui Higginsonin lukioista ja ilmoittautui Salem Normal Schooliin (nykyinen Salemin valtionyliopisto).

1855 (syyskuu): Forten liittyi Salemin naisten orjuuden vastaiseen seuraan.

1856 (kesä / heinäkuu): Forten valmistui Salemin normaalikoulusta ja otti opettajan tehtävän Eppesin lukiossa Salemissa.

1857 (6. maaliskuuta): Yhdysvaltain korkein oikeus antoi Dred Scottin päätöksen, jossa todettiin, että afrikkalaiset amerikkalaiset eivät koskaan voineet olla Yhdysvaltain kansalaisia.

1857 (kesä): Forten meni Philadelphiaan toipumaan sairaudestaan ​​ja palasi sitten Salemiin jatkamaan opettamista.

1858 (maaliskuu): Forten erosi asemastaan ​​Eppesin lukiossa huonon terveyden vuoksi ja palasi Philadelphiaan.

1859 (syyskuu): Forten palasi Salemiin opettamaan Higginson-lukioon.

1860 (lokakuu): Forten erosi Salemin tehtävästä huonon terveydentilan vuoksi.

1861 (12. huhtikuuta): Yhdysvaltain sisällissota alkoi.

1861 (syksy): Forten opetti Philadelphian Lombard Street -koulussa, jota johti isätätinsä Margaretta Forten.

1862 (lokakuu): Forten lähti Etelä-Carolinaan opettamaan Port Royal Relief Associationin suojeluksessa.

1862 (joulukuu): Fortenin kirjalliset kertomukset hänen kokemuksistaan ​​Etelä-Carolinassa julkaistiin kansallisessa lakien poistamislehdessä Liberator.

1863 (heinäkuu): Forten hoiti 54. Massachusettsin rykmentin haavoittuneita sotilaita tappion jälkeen Fort Wagnerissa Etelä-Carolinassa.

1864 (25. huhtikuuta): Fortenin isä kuoli lavantautiin Philadelphiassa.

1864 (toukokuu / kesäkuu): Fortenin kaksiosainen essee ”Elämä merisaarilla” julkaistiin Atlantic Monthly.

1865 (9. toukokuuta): Yhdysvaltain sisällissota päättyi.

1865 (lokakuu): Forten hyväksyi tehtävän Freedman's Union Commissionin uuden Englannin osaston opettajakomiteassa Bostonissa Massachusettsissa.

1871: Forten työskenteli opettajana Shaw Memorial Schoolissa Charlestonissa, Etelä-Carolinassa.

1872–1873: Forten opetti Dunbarin lukiossa, mustassa valmistavassa koulussa Washington DC: ssä

1873–1878: Forten otti ensimmäisen luokan virkailijan aseman Yhdysvaltain valtiovarainministeriön neljännessä tilintarkastustoimistossa.

1878 (19. joulukuuta): Forten meni naimisiin reverend Francis Grimkén, Washingtonin DC: n Fifteenth Street Presbyterian Churchin ministerin kanssa.

1880 (1. tammikuuta): Forten Grimkén tytär Theodora Cornelia Grimké syntyi.

1880 (10. kesäkuuta): Theodora Cornelia Grimké kuoli.

1885–1889: Charlotte Grimké ja hänen aviomiehensä muuttivat Jacksonvilleen Floridaan, missä Francis Grimké oli Laura Street Presbyterian Churchin ministeri.

1888 - 1890-luvun loppu: Charlotte Forten Grimké jatkoi runojen ja esseiden kirjoittamista ja julkaisemista.

1896: Forten Grimkestä tuli kansallisen värillisten naisten yhdistyksen perustajajäsen.

1914 (22. heinäkuuta): Charlotte Forten Grimké kuoli Washington DC: ssä

ELÄMÄKERTA

Charlotte Louise Bridges Forten [Kuva oikealla] syntyi 17. elokuuta 1837 osoitteessa Lombard Street 92, Philadelphia, Pennsylvania, hänen isovanhempiensa, kaupungin johtavan vapaan mustan perheen, joka oli aktiivinen abolitionistisessa liikkeessä, koti (Winch 2002: 280). Hän oli Jamesin ja Charlotte Fortenin lapsenlapsi ja heidän poikansa Robert Bridges Fortenin ja hänen ensimmäisen vaimonsa, Mary Virginia Wood Fortenin, ainoa lapsi, joka kuoli tuberkuloosiin, kun Charlotte oli kolmevuotias. Nimetty isoäitinsä mukaan, Charlotte oli neljännen sukupolven vapaa musta nainen isän puolellaan (Stevenson 1988: 3). Hänen isoisänsä oli merkittävä uudistaja ja orjuudenvastainen aktivisti James Forten, joka omisti onnistuneen purjehdintayrityksen Philadelphiassa, keräsi yhdessä vaiheessa yli 100,000 2011 dollarin omaisuuden, valtavan summan. Charlotte Forten varttui suhteellisen taloudellisessa turvassa, häntä opetettiin yksityisesti, hän matkusti laajalti ja nautti erilaisista sosiaalisista ja kulttuuritoiminnoista (Duran 90: 1805). Hänen suurperheensä oli syvästi sitoutunut orjuuden lopettamiseen ja rasismin torjuntaan. James Fortenilla oli keskeinen rooli Yhdysvaltain orjuudenvastaisessa yhteiskunnassa, ja hän oli poistavan William Lloyd Garrisonin (1879–1988) ystävä ja tukija. Forten-naiset auttoivat perustamaan Philadelphia Female Slavery Societyn. Hänen tädinsä Sarah, Margaretta ja Harriet Forten käyttivät älyllisiä lahjojaan orjuudenvastaisen liikkeen edistämiseen (Stevenson 8: XNUMX).

Fortens oli osa laajaa menestyvien, hyvin koulutettujen ja sosiaalisesti aktiivisten afrikkalaisten amerikkalaisten verkostoa New Yorkissa, Bostonissa ja Salemissa, Massachusettsissa. Mutta 1840-luvun alkuun mennessä James Forten & Sons -yritys julisti konkurssin eikä rahat virtanneet yhtä vapaasti suurperheessä (Winch 2002: 344). Charlotte lähetettiin Salemiin vuonna 1853 asumaan Remondsille muutama vuosi sen jälkeen kun isoäiti Edy Wood kuoli, joka oli kasvattanut Charlottea äitinsä kuoleman jälkeen. Forten suri äitinsä ja isoäitinsä menetystä ja myöhempää vieraantumista isältään, joka oli muuttanut toisen vaimonsa kanssa ensin Kanadaan ja sitten Englantiin. Charles Remond Salemista, menestyvän pitopalvelun poika, oli mennyt naimisiin Philadelphian Fortensin entisen naapurin Amy Williamsin kanssa, ja heistä tuli Charlotte Fortenin vieraanvarainen perhe. Sekä Charles että Amy Remond olivat keskeisiä toimijoita hävittämisverkostossa, ja heidän kotonaan vierailivat usein sellaiset orjuudenvastaiset valaisimet kuin Garrison, William Wells Brown, Lydia Marie Child ja John Greenleaf Whittier (Salenius, 2016: 43). Salem oli purkanut koulunsa vuonna 1843, mikä oli ensimmäinen Massachusettsin kaupunki (Noel 2004: 144). Fortenin isä lähetti hänet Salemiin käymään eristyneessä koulussa, ja hän ilmoittautui Higginson Girls -tytöt -kouluun Mary L. Shepardin ohjaamana, jota Forten kutsui lämpimästi ystäväksi ja "rakkaaksi, ystävälliseksi opettajaksi" (Grimké 1988: syyskuu 30, 1854: 102).

Siirtyessään Massachusettsiin vuonna 1854 Forten oli nykyajan todistaja liittovaltion pakolaisorjalain (1850) julmasta vaikutuksesta, joka vaati orjien omistavista osavaltioista paenneiden pakenevien orjien takavarikointia ja palauttamista. Keskiviikkona 24. toukokuuta 1854 Bostonissa annettiin pidätysmääräys pakenevasta orjasta, Anthony Burnsista. [Kuva oikealla] Hänen oikeudenkäyntinsä haastoi lopettajayhteisön, mukaan lukien Forten. Tuomioistuin myönsi Burnsin omistajalle, ja Massachusetts valmistautui palauttamaan hänet orjuuteen Virginiaan. Fortenin päiväkirjat kertovat hänen suuttumuksestaan ​​tästä epäoikeudenmukaisuudesta, kuten hän kirjoitti:

Pahimmat pelkomme toteutuvat; päätös koski köyhää Burnsia, ja hänet on lähetetty takaisin orjuuteen, joka on tuhatta kertaa huonompi kuin kuolema. . . . Tänään Massachusettsissa on jälleen häpeä; hän on jälleen osoittanut palautteensa orjavoimalle. . . . Millä pilkalla on pidettävä sitä hallitusta, joka arkaisesti kokoaa tuhansia sotilaita palvelemaan orjien pitäjien vaatimuksia riistää vapautensa ihmiseltä, joka on luotu Jumalan kuvaksi ja jonka ainoa loukkaaminen on hänen ihonsa väri! (Grimké 1988: 2. kesäkuuta 1854: 65–66)

Hänen varhaiset lehdensä, jotka on kirjoitettu asuessaan Salemissa, paljastavat jatkuvan arvottomuuden tunteen. Kesäkuussa 1858 hän kirjoitti:

On käynyt läpi perusteellisen itsetestauksen. Tuloksena on sekoittunut surun, häpeän ja halveksunnan tunne. Ovat ymmärtäneet syvällisemmin ja katkerammin kuin koskaan elämässäni oman tietämättömyyteni ja hulluuteni. Paitsi minä olen ilman luonnon lahjoja, nokkeluutta, kauneutta ja lahjakkuutta; ilman saavutuksia, joita on melkein jokaisella ikäisilläni, jotka tunnen; mutta en ole edes älykäs. Ja tätä ei ole varjo tekosyynä (Grimké 1988: 15. kesäkuuta 1858: 315–16).

Fortenin kypsyessä nämä itsekriittiset ajatukset näyttävät rauhoittuneen, ja hän oli edelläkävijä mustana naisena monissa saavutuksissa. Hän oli ollut ensimmäinen musta oppilas, joka oli otettu Salemin normaalikouluun, ja ensimmäinen musta julkisen koulun opettaja Salemissa. Hänestä tuli hyvin julkaistu kirjailija ja hän matkusti sisällissodan aikana etelään opettamaan vasta vapautettuja orjia. Häntä arvostettiin merkittävissä abolitionistipiireissä ja hän osallistui uudistusjärjestöjen perustamiseen.

Fortenin isä oli halunnut hänen osallistuvan Salem Normal Schooliin (nykyinen Salemin valtionyliopisto) valmistautuakseen opettajanuraan. Charlotte itse ei ollut ilmaissut kiinnostusta tätä polkua kohtaan; hänen isänsä oli pitänyt sitä tapana, jolla Charlotte voi elättää itsensä. Hän halusi miellyttää isäänsä ja oli päättänyt löytää tapoja kohottaa rodunsa. ”En säästä vaivaa tullakseni sellaiseksi kuin hän haluaa minun olevan. . . opettajana ja elää sen hyväksi, että voin tehdä sorrettuja ja kärsiviä olentotovereitani ”(Grimké 1988: 23. lokakuuta 1854: 105). Forten piti mahdollisuutta osallistua syventävään opiskeluun siunaukseksi, joka ehdotti, että Jumala oli valinnut hänet tärkeään tehtävään: käyttämään kykyjään mustien amerikkalaisten elämän parantamiseen. Omistautumatta omistautumiseensa tähän ajatukseen hän kielsi joskus itseltään henkilökohtaisen ilon ja onnen.

13. maaliskuuta 1855 seitsemäntoista-vuotias Charlotte Forten läpäisi pääsykokeen ja ilmoittautui Salem Normal Schoolin toiseen luokkaan. [Kuva oikealla] Yksi 1850 opiskelijasta ei saanut isänsä taloudellista apua; hänen opettajansa Mary Shepard tarjosi maksaa tai lainata Fortenille rahaa hänen koulutukseensa. Forten menestyi älyllisesti koulussa. Hänen matalaa itsetuntoaan ruokki sen yhteiskunnan salakavalat rasismi, jossa hän asui. Tietenkin Salem, Massachusetts 1860- ja XNUMX-luvulta, oli tarpeeksi edistyksellinen, jotta hän voisi osallistua erinomaiseen opettajankouluun ja palkata opettajaksi kaupungin julkisiin kouluihin. Mutta hänen päiväkirjaansa kerrotaan monista vähäisyyksistä, joita hän kärsi luokkatovereidensa ennakkoluuloista, ja tämän tuskan vuoksi Fortenin oli vaikea säilyttää sitä, mitä hän piti kristillisenä vakaumuksena:

Kaipaan olla hyvä, pystyä kohtaamaan kuolema rauhallisesti ja pelottomasti, vahva uskossa ja pyhyydessä. Mutta tiedän, että tämä voi tapahtua vain sen kautta, joka kuoli puolestamme, Hänen puhtaan ja täydellisen rakkautensa kautta. Mutta kuinka voin toivoa olevani hänen rakkautensa arvoinen, kun vaalia edelleen tunnetta vihollistani kohtaan, tätä anteeksiantamatonta henkeä. . . viha sortoa kohtaan näyttää minusta sekoittuneen sorron vihaan niin, että en voi erottaa heitä (Grimké 1988: 10. elokuuta 1854: 95).

Seuraavana vuonna Forten kirjoitti:

Ihmettelen, että jokainen värillinen ihminen ei ole misantroobi. Meillä on varmasti kaikki, jotta saamme vihata ihmiskuntaa. Olen tavannut tyttöjä kouluhuoneessa - he ovat olleet minusta täysin ystävällisiä ja sydämellisiä - ehkä seuraavana päivänä tapasin heidät kadulla - he pelkäsivät tunnistaa minut; Näihin voin suhtautua nyt halveksivasti ja halveksivasti, kun kerran pidin niistä, uskoen heidän olevan kykenemättömiä tällaisiin toimenpiteisiin (Grimké 1988: 12. syyskuuta 1855: 140).

Forten jatkoi kuitenkin uskoen, että hänen tieteellinen edistymisensä auttaisi minua sopeutumaan pyhään työhön, jotta voisin tehdä paljon muuttaakseni sorrettujen ja kärsivien ihmisten tilannetta ”(Grimké 1988: 4. kesäkuuta 1854: 67). Myöhemmin hän laajensi tätä näkemystä:

Olemme köyhä, sorrettu kansa, jolla on hyvin paljon koettelemuksia ja hyvin vähän ystäviä. Menneisyys, nykyisyys, tulevaisuus ovat meille samanlaisia ​​pimeitä ja uneliaita. Tiedän, ettei ole oikein tuntea näin. Mutta minä ei voi auta sitä aina; vaikka oma sydämeni kertoo minulle, että on paljon elettävää. Että mitä syvemmälle kärsimme, sitä jalompi ja pyhempi on elämämme työ, joka on edessämme! Vai niin! voimasta; voimaa kantaa kärsimystä, tehdä työtä rohkeasti, vankkumattomasti! (Grimké 1988: 1. syyskuuta 1856: 163–64).

Hänen vankat kristilliset vakaumuksensa veivät hänet läpi nämä haastavat ajat, ja hän uppoutui täysin akateemiseen työhönsä.

Forten menestyi hyvin Normaalikoulun loppukokeissa ja hänet valittiin kirjoittamaan luokan hymni valmistuvalle luokalle vuonna 1856. Hän aloitti opettamisen Salpsissa sijaitsevassa Epps-lukioissa valmistumisen jälkeisenä päivänä, minkä johtaja varmisti hänelle. Salem Normal, Richard Edwards. Hänen palkka oli 200 dollaria vuodessa. Rakastetun ystävänsä Amy Remondin kuolema ja hänen oma jatkuva huono terveytensä kärsivät Fortenia tänä aikana, ja hän erosi asemastaan ​​maaliskuussa 1858 palaten Philadelphiaan toipumaan. Poistuessaan opettajastaan ​​Salemissa vuonna 1858 Forten sai kiitosta Salem-rekisteri hänen panoksestaan. Artikkelin mukaan Forten menestyi menestyksekkäästi koulutustoiminnassaan, ja "piirin vanhemmat ottivat sen vastaan ​​ystävällisesti" huolimatta siitä, että hän oli "värivärinen nuori nainen, joka identifioitiin siihen vihattuun rotuun, jonka omien kansojemme väärinkäsittely on elävä moitteeton. meille tunnustetusti kristilliseksi kansakunnaksi ”(lainattu Billington 1953: 19). Artikkelissa ehdotettiin kiitosta "kokeilusta", joka pääosin palautettiin Salemin yhteisölle, joka onnitteli itseään progressiivisuudestaan ​​(Noel 2004: 154).

Forten palasi Salemiin vuonna 1859 opettamaan Higginson-koulussa Mary Shepardin kanssa ja ilmoittautui Salem Normal Schoolin jatko-ohjelmaan. Kuuluisa Salemin navigaattori Nathaniel Ingersoll Bowditch oli hänen hyväntekijänsä (Rosemond ja Maloney 1988: 6). Hän suoritti kaksi termiä ennen sisällissodan puhkeamista. Sitten vuonna 1862 Forten vastasi kehotukseen auttaa vasta vapautettujen henkilöiden kouluttamista Etelä-Carolinan merisaarten Gullah-yhteisöissä.

Tämä intohimo johti hänen päätökseen jättää opetusohjelmansa valmistautuakseen muuttamaan etelään avustamaan vasta vapautuneita miehiä ja naisia. Unionin armeijan virkamiehet olivat luokittaneet kaikki St. Helena -saaren maa, omaisuus ja orjat Beaufortin piirikunnassa Etelä-Carolinassa "sodan salakuljetuksiksi", mutta nopeasti kävi ilmi, että politiikkaa on kehitettävä suurten sosiaalisten ja taloudellisten muutosten käsittelemiseksi. joka johtui heidän vapautumisestaan. Vuosien kestäneen sinnikkyyttä työskennellessään kohti unelmansa hyödyllisestä, haastavasta ja tyydyttävästä uudistustyöstä, hän löysi sen Port Royal Relief Associationista, jonka pääkonttori sijaitsee Philadelphiassa Pennsylvaniassa. Forten työskenteli opettajana Beaufortin piirikunnassa Etelä-Carolinassa yli vuoden, osoittaen, mitä hän oli aina sanonut aikakauslehdissään: että mustia ihmisiä voitaisiin opettaa menestymään akateemisesti. Forten havaitsi, että rodun kaikkein kaikkein kaikkein heikomman kouluttaminen oli sekä palkitsevaa että innostavaa. Forten oli yhteistyössä muiden pohjoisten opettajien kanssa ja uppoutui siellä asuneiden kreolinkielisten gullahin saarelaisten tarinoihin ja musiikkiin.

Aikaisemmin orjuutettujen Etelä-Carolina-vapaaehtoisten komentaja Thomas Wentworth Higginson arvosti, että hän opetti monia miehiä lukemaan, ja oli läheinen ystävä. Forten kirjoittaa myös rakastavasti tapaamisestaan ​​eversti Robert Gould Shawin, [Kuva oikealla], 54. Massachusettsin jalkaväkirykmentin komentajan kanssa, joka koostuu afroamerikkalaisista sotilaista (Grimké 1988: 2. heinäkuuta 1863: 490). Kesällä 1863 unionin joukot lähtivät valloittamaan Charlestonin sataman. Eversti Shaw johti 54. rykmenttinsä tuomittuun hyökkäykseen Fort Wagneriin, jossa surmattiin joukko miehiä, Shaw mukaan lukien. Forten odotti taistelun lopputulosta kahden viikon ajan eristäytyneeltä St. Helena -saarelta ja suri päiväkirjaansa aiheutuneita menetyksiä: ”Tänään tulee uutisia, niin surullisia, niin sydänsärkyneitä. Se on liian kauheaa, liian kauheaa kirjoittaa. Voimme vain toivoa, että kaikki ei välttämättä ole totta. Että jalo, kaunis eversti [Shaw] tapetaan, ja regt. paloiteltu. . . . Olen järkyttynyt, sydämeltään sairas. . . Osaan tuskin kirjoittaa. . . . ” (Grimké 1988: maanantai 20. heinäkuuta 1863: 494). Shaw oli vain kuukausi nuorempi kuin Forten, kun hän kuoli 1864-vuotiaana. Seuraavana päivänä Forten oli vapaaehtoinen sairaanhoitajana sotilaille. Forten kirjoitti myöhemmin kokemuksistaan, ja vuonna XNUMX hänen kaksiosainen esseensa "Elämä merisaarilla" julkaistiin toukokuun ja kesäkuun numerossa Atlantin kuukausittain.

Seuraavana lokakuussa 1865 Forten palasi Bostoniin, Massachusettsiin, otettuaan vastaan ​​Freedman's Union Commissionin uuden Englannin osaston opettajakomitean sihteerin. Hän asui Massachusettsissa kuusi vuotta ennen järjestelyjä palatakseen etelään. Tänä aikana hän julkaisi käännöksen Rouva Thérèse (1869) ja julkaistu Kristillinen rekisteri, Ishayoiden opettaman Bostonin kansainyhteisö, että Uusi Englanti -lehti (Billington 1953: 29). Syksyllä 1871 Forten aloitti vuoden opetuksen Shaw Memorial Schoolissa Charlestonissa, Etelä-Carolinassa, nimetty ystävänsä, edesmenneen Robert Gould Shawin mukaan. Hän jatkoi opettamista seuraavana vuonna mustien nuorten miesten valmistelevassa koulussa Washington DC: ssä, myöhemmin nimeltään Dunbar High School. Tämän toisen opetusvuoden jälkeen Fortenille tarjottiin ensimmäisen luokan virkailijan asema Yhdysvaltain valtiovarainministeriön neljännessä tilintarkastustoimistossa. Hän työskenteli viisi vuotta tässä roolissa vuosina 1873–1878.

Vuonna 1878 Forten avioitui 22 vuoden ikäisenä kunnioittaja Francis Grimkén, [Kuva oikealla], Washington DC: ssä sijaitsevan Fifteenth Street Presbyterian Churchin kaksikymmentäkahdeksanvuotias ministerin kanssa. 1914 vuotta nuorempi hän oli miehitetty. Mustan veljenpoika valkoisten abolitionistien Angelina ja Sarah Grimké alunperin varakkaasta Charlestonista, Etelä-Carolinan orjia omistavasta perheestä. Francis Grimké oli älykäs, herkkä ja omistautunut kiivaasti ammattiinsa ja rodunsa edistymiseen. Pariskunnalla oli yksi tytär, joka kuoli lapsenkengissä, mikä vaikutti syvästi menetykseen. Charlotte Forten Grimké kuoli XNUMX. heinäkuuta XNUMX.

OPETUKSIA / OPPEJA

Forten oli innokkaasti hengellinen kristitty. Nuoresta iästä lähtien hän idoloi kuolleen äitinsä enkelinä ja olisi kuullut tarinoita vanhempiensa poikkeuksellisesta hurskaudesta. Mary Virginia Wood Fortenin nekrologi vuonna Värillinen amerikkalainen lainasi hänen sanomaansa makaaessaan kuolemaansa: ”Olet moraalinen ja hyvä, mutta tarvitset uskontoa, tarvitset Jumalan armon. O etsi sitä! " (lainattu Glasgow 2019: 38). Forten tunsi äitinsä menetyksen voimakkaasti koko elämänsä ajan, vaikka useat muut naisohjaajat ryhtyivät auttamaan roolin täyttämisessä.

 

Varhaisissa päiväkirjoissaan Forten ilmaisi kiinnostuksensa spiritualismiliikkeeseen, joka oli silloin muodissa, etenkin lakien poistajien keskuudessa. Useat tunnetut ajattelijat ja kirjailijat olivat kiinnostuneita konseptista, mukaan lukien Garrison, joka uskoi, että kuolleiden kanssa on mahdollista kommunikoida median välityksellä. William Cooper Nell (1816–1874) oli merkittävä mustanrangaistuksen poistaja ja spiritismiin uskova ja Fortenin läheinen ystävä. Elokuussa 1854 Forten teki päiväkirjaansa muutaman merkinnän, joka koski hengellisyyttä. Tiistaina 8. elokuuta 1854 Forten kirjoitti kävelevänsä Harmony Grove -hautausmaan läpi Salemissa rakkaan opettajansa Mary Shepardin kanssa:

Koskaan ei näyttänyt siltä niin kauniilta kuin tänä ihanimpana kesän aamuna, niin onnellisena, niin rauhallisena, että melkein tuntui levätä tuossa hiljaisessa paikassa pehmeän, vihreän ruohon alla. Opettajani puhui minulle rakkaasta sisaresta, joka nukkuu täällä. Hänen puhuessaan minusta tuntui melkein kuin olisin tuntenut hänet; yksi noista jaloista, lempeistä, lämpimäsydämisistä henkiolennoista, liian puhdas ja taivaallinen tälle maailmalle (Grimké 1988: 8. elokuuta 1854: 94).

Muutama päivä tämän kävelyn jälkeen Forten alkoi lukea Nathaniel Hawthornen mystistä koston tarinaa, Seitsemän pääty talo, ja se vaikutti häneen syvästi. Hän kirjoitti

Tuo outo salaperäinen, kauhea todellisuus, joka on jatkuvasti ympärillämme ja keskuudessamme, se voima, joka ottaa meiltä niin monet niistä, joita rakastamme ja kunnioitamme. . . . Mielestäni mikään muu vahinko ei voi olla niin vaikea sietää, niin vaikea antaa anteeksi, kuin julman sorron ja ennakkoluulojen aiheuttama. Miten voida Olen kristitty, kun niin monet yhteiset itselleni, sillä mikään rikos ei kärsi niin julmasti, niin epäoikeudenmukaisesti? Vaikuttaa turhaan yrittää, jopa toivoa. Ja silti kaipaan edelleen muistuttaa Häntä, joka on todella hyvä ja hyödyllinen elämässä (Grimké 1988: 10. elokuuta 1854: 95)

Viimeisteltyään romaanin muutamassa päivässä Forten tallentaa Nellin kanssa seitsemästoista syntymäpäiväänsä edeltävänä päivänä keskustelun "hengellisistä rappauksista".

Hän uskoo vakaasti heidän ”henkiseen” alkuperäänsä. Hän puhui erilaisesta tavasta, jolla erilaiset "henket" ilmaisivat läsnäolonsa - jotkut vain koskettivat väliaineita, toiset perusteellisesti vapina heitä jne. Sanoin hänelle, että luulen tarvitsevani hyvin "perusteellista ravistamista" saadakseni minut uskovaksi. Minun ei kuitenkaan pidä ajatella sanovan, että en usko täysin sitä, mitä viisaimmat eivät ymmärrä (Grimké 1988: 16. elokuuta 1854: 96)

Henkisyys oli taas hänen mielessään marraskuussa 1855, kun hän käveli jälleen Harmony Groven läpi ja vakoili kuolleen ystävänsä hautakiveä. Forten kirjoitti: "On vaikeaa ymmärtää, että sen alla ovat sen jäännökset, joka oli kanssamme muutama kuukausi sitten! Spiritualistien usko on kaunis, ja sen on oltava onnellinen. Tuleva maailma on samassa suunnitelmassa kuin tämä, mutta paljon kauniimpi ja ilman syntiä ”(Grimké 1988: 26. marraskuuta 1855: 145).

5. elokuuta 1857 Forten kirjoitti kuullessaan kirkon teologin puheen: ”Suurin osa siitä oli erinomaista; mutta siellä oli yksi osa - tirada vastaan Hengellisyys, mistä en pidä äärimmäisen; se tuntui minusta hyvin sopimattomalta ja epäoikeudenmukaiselta ”(Grimké 1988: 244). Mutta vuonna 1858 Forten ilmaisi jälleen skeptisyytensä siitä: "Tänä iltapäivänä tuli pieni tyttö, joka tunnusti olevansa media. Tuli joitain räppejä, mutta ei mitään tyydyttävämpää. Olen yhä skeptisempi hengellisyydessä ”(Grimké 1988: 16. tammikuuta; 1858: 278).

Samana vuonna Forten kirjoitti kuitenkin runon nimeltä "Enkelin vierailu" (Sherman 1992: 213–15). Jotkut runon rivit näyttävät varmasti sopivan uskoon spiritismiin:

"Sellaisena yönä kuin tämä", ajatteli
”Enkelimuodot ovat lähellä;
Kauneudessa paljastamaton meille
Ne leijuvat ilmassa.
Oi äiti, rakas ja kadonnut ”, itkin,
"Ajattelee, että olet nyt lähelläni minua;
Ajattelen, että tunnen viileän kosketuksesi
Palavan otsaani.

”Oi, ohjaa ja rauhoita surevaa lastasi;
Ja jos se ei ole Hänen tahtonsa
Että sinun pitäisi viedä minut kotiin mukaasi,
Suojaa ja siunaa minua edelleen;
Sillä pimeä ja unelma oli ollut elämäni
Ilman lempeää hymyäsi
Ilman äidin rakastavaa huolenpitoa
Jokainen murhe harhauttaa. "

Tämän hengellisen kriisin jälkeen runo jatkuu,

Lopetin: sitten aistini varastivat
Rauhoittava uninen loitsu,
Ja varovasti korvaani kohden syntyi
Sävyt, joita rakastin niin hyvin;
Äkillinen ruusunvalon tulva
Täyttänyt kaiken hämärän puun,
Ja pukeutuneena loistaviin valkoisiin kylpytakkeihin,
Enkeliäiti seisoi.

Hän veti minut varovasti kyljelleen,
Hän painoi huulensa omiinsa,
Ja sanoi pehmeästi: "Älä murhe, lapseni;
Äidin rakkaus on sinun.
Tiedän julmat vääryydet, jotka musertavat
Nuori ja kiihkeä sydän;
Mutta ei horju; jatka rohkeasti,
Ja jaloin osaa.

"Sinulle on kirkas päivä varastossa;
Ja jokainen tosissaan oleva sielu
Se painaa tarkoituksella korkealle,
Saavuttaa toivottu tavoite.
Ja sinä, rakas, et ole alhaalla
Hoidon väsynyt paino;
Päivittäin ennen Isämme valtaistuinta
Hengitän sinulle rukouksen.

”Rukoilen niitä puhtaita ja pyhiä ajatuksia
Siunatkoon ja vartitko tietäsi;
Jalo ja epäitsekäs elämä
Sinua, lapseni, rukoilen. "
Hän pysähtyi ja kumartui hellästi minuun
Yksi viipyvä rakkauden ilme
Sitten sanoi pehmeästi, - ja kuoli, -
"Jäähyväiset! tapaamme yllä. "

Vaikka runo päättyy puhujan oivallukseen, että se oli uni, josta hän "heräsi", hengellisyydestä niin keskeisessä asemassa olevasta kommunikaatiosta kuolleiden kanssa tulee lohdutus puhujalle, jonka epätoivo on rauhoittunut, ja läheisempi yhteys Jumalaan.

Hänen yhteiskuntansa epäoikeudenmukaisuus aiheutti tunteita Fortenista. Vaikka hänen varhaiset päiväkirjaansa osoittavat, että hän kärsi masennuksesta, hänen vankka sitoutumisensa kristinuskoon esti häntä ajattelemasta itsensä vahingoittamista, koska hän uskoi, että vain Jumala pystyi muokkaamaan ihmisen elämänsuunnan (Stevenson 1988: 28). Nuorena ja nuorena aikuisena Forten oli usein erittäin kriittinen ja tuomitsi itsensä itsekkääksi, koska hän ei työskennellyt kovemmin täyttääkseen yleviä kristillisiä ihanteita. Tämä oli hänen valmistumislaulunsa teema, joka julkaistiin ensimmäisen kerran Salem-rekisteri, 16. heinäkuuta 1855. Julkaistiin myöhemmin runona nimeltä "Värillisten ihmisten parantaminen" Liberator, poistamisliikkeen kansallisen lehden 24. elokuuta 1856 alkulauseessa korostetaan ajatusta kristillisestä velvollisuudesta:

Vakavalla tehtävän polulla,
Suurilla toiveilla ja sydämillä vilpittömästi,
Me, pyrkimyksemme taloudelliseen elämään,
Päivittäin tapaavat täällä töitä (Stevenson 1988: 25).

Forten kirjoitti toisen laulun, joka julkaistiin myös Salem-rekisteri, 14. helmikuuta 1856, joka laulettiin Salemin normaalikoulun tenttiohjelman aikana:

Kun Winterin kuninkaalliset kylpytakit valkoista
Kukkulalta ja laaksolta on poissa,
Ja kevään iloiset äänet
Kun ilma kantaa,
Ystävät, jotka ovat tavanneet meitä aiemmin,
Näiden seinien sisällä ei saa olla enää yhtään.

Neljänneksi he suorittavat jaloa työtä:
O, pitäkää heidän sydämensä puhtaana,
Ja toiveikas innostus ja voima ovat heidän
Työskentelemään ja kestämään
Se, että heillä on vakava usko, voi osoittautua
Totuuden sanoilla ja rakkauden teoilla.

Olkoon ne, joiden pyhä tehtävä se on
Opastamaan impulsiivista nuorta
Eikä pidä vaalia heidän sieluaan
Kunnioitus totuudesta;
Opetuksille, joita huulet antavat
Lähteen täytyy olla sydämessä.

Olkoon kaikilla kärsivillä rakkautensa -
Köyhät ja sorretut;
Samoin tulee meidän Jumalamme siunaus
Työnsä jälkeen levätä.
Ja tapaammeko uudestaan ​​missä kaikki
Ovat räikeimpiä ja vapautettuja jokaisesta valtaistuimesta.

Virsi mietiskelee opettajan tärkeää roolia, etenkin kohonneiden kohottamisessa. Viittaus "vapautumiseen jokaisesta valtaistuimesta" puhuu runon poistamisen teemasta. Forten toivoi opettajien vastaavan ajan haasteisiin.

Vaikuttaa siltä, ​​että hänen uskonsa oli helpommin sijoitettu opettajille kuin vihittyihin ministeriön jäseniin. Kuten monet poistaneet, Forten oli huolissaan siitä, että orjuuden instituutio pilasi amerikkalaisen kristinuskon. Varhaisessa keskustelussa mentorinsa Mary Shepardin kanssa Charlotte kirjoittaa, että vaikka Shepard vastustaa täysin orjuutta, "hän ei ole samaa mieltä kanssani ajattelemalla, että kirkot ja ministerit yleensä tukevat pahamaineista järjestelmää; Uskon sitä vapaasti (Grimké 1988: 26. toukokuuta 1854: 60–61). Forten oli samaa mieltä Garrisonian abolitionistien kanssa siitä, että orjuus oli tartuttanut syvästi "amerikkalaisen kristinuskon" ja arvioinut ministereitä, joita hän kohtasi tällä toimenpiteellä. Anthony Burnsin päätöksen jälkeen Forten ihmetteli päiväkirjassaan ”kuinka monta kristillistä ministeriä tänään mainitsee hänet tai ne, jotka kärsivät hänen kanssaan? Kuinka moni puhuu puhemiehistön edustajalta juuri tehtyä julmaa ihmiskunnan raivoa vastaan ​​tai monia, vielä pahempia ihmisiä, jotka ovat tekemisissä tässä maassa päivittäin? " (Grimké 1988: 4. kesäkuuta 1854: 66) Vastauksena omaan retoriseen kysymykseensä Forten vastaa: "Tiedämme liian hyvin, että niitä on vain hyvin vähän, ja vain nämä harvat ansaitsevat kutsun Kristuksen ministereiksi, jonka oppi oli ”Katkaise kaikki ikeet ja anna sorrettujen mennä vapaaksi” ”(Grimké 1988: 66). Käydessään Massachusettsin vesikaupungin ministerin orjuudenvastaisessa luennossa Forten ylisti häntä "yhtenä harvoista ministereistä, jotka uskaltavat puhua ja toimia vapaina, noudattavat korkeampaa lakia ja pilkkaavat kaikkia alempia lakeja, jotka vastustavat oikeutta ja ihmiskuntaa". (Grimké 1988: 26. marraskuuta 1854: 113).

Huolimatta Grimkén jatkuvasta epäilystä amerikkalaisten kirkkojen puhtaudesta, hän pysyi uskollisena kristittynä koko elämänsä ajan. Hänen kuolemansa jälkeen veljentytär Angelina Weld Grimké (2017) ylisti hänet koskettavassa runossa "Charlotte Forten Grimkén muistin säilyttämiseksi". Neljän jaksoinen runo päättyy hänen henkisyytensä yhteenvetoon:

Minne hän on mennyt? Ja kuka on sanottavaa?
Mutta tiedämme tämän: hänen lempeä henkensä liikkuu
Ja missä kauneus ei koskaan häviä,
Esitys muiden virtojen kautta, keskellä muita lehtoja;
Ja meille täällä, ah! hän pysyy
Ihana muisti
Ikuisuuteen asti;
Hän tuli, hän rakasti, ja sitten hän meni pois.

RITUAALIT / TOIMINTA

Sen lisäksi, että Charlotte Forten osallistui kristillisen elämän rituaaleihin, sen ensisijaisena meditatiivisena käytäntönä oli pitää päiväkirjaa. Hän aloitti päiväkirjan kirjoittamisen 24. toukokuuta 1854 1988-vuotiaana, muutettuaan Salemiin, Massachusettsiin käymään vasta integroiduissa julkisissa kouluissa tuossa kaupungissa. Hyväksyessään tämän tyylilajin hän oli mukana kirjallisuuden muodossa, joka ilmoitti naisten gentilitystä. Päiväkirjansa johdannossa Forten ilmoitti, että päiväkirjan yksi tarkoitus oli "arvioida oikein mieleni kasvua ja parantumista vuodesta toiseen" (Stevenson 58: XNUMX). Lehdet kattavat kolmekymmentäkahdeksan vuotta, mukaan lukien antebellumin ajanjakso, sisällissota ja sen jälkiseuraukset. On viisi erillistä lehteä:

Journal 1, Salem (Massachusetts), 24. toukokuuta 1854-31. Joulukuuta 1856;
Journal 2, Salem, 1. tammikuuta 1857 - 27. tammikuuta 1858;
Journal 3, Salem, 28. tammikuuta 1858; St. Helena Island (Etelä-Carolina), 14. helmikuuta 1863;
Lehti 4, St. Helena Island, 15. helmikuuta 1863 - 15. toukokuuta 1864;
Journal 5, Jacksonville (Florida), marraskuu 1885, Lee (Massachusetts), heinäkuu 1892.

Historioitsija Ray Allen Billington kirjoitti, että Forten ”piti päiväkirjaansa tavallisissa kartongilla peitetyissä muistikirjoissa kirjoittamalla musteella viljellyyn ja luettavaan käteen” (Billington 1953: 31). Grimkén lehdet arkistoidaan nyt Moorland-Spingarn-tutkimuskeskuksessa Howardin yliopistossa.

28. lokakuuta 1862 ja 15. toukokuuta 1864 välisenä aikana Forten kertoi elämästään Etelä-Carolinan merisaaren "salakuljetettujen", orjuutettujen joukossa, jotka pakenivat avustamaan unionin joukkoja sisällissodan aikana. Tänä aikana hän alkoi puhua päiväkirjaansa nimellä "Olenko minä," Ranskaksi "ystävä". Hän kertoi kohtaamisistaan ​​54. Massachusettsin jalkaväen, 1. ja 2. Etelä-Carolinan vapaaehtoisten jalkaväkirykmenttien kanssa, jotka koostuivat entisistä orjista, ja saaren menetetyille viljelmille asuneiden gullahin ihmisten kulttuurista. Kansantieteilijän silmällä Forten kuvasi Etelä-Carolinan ja Georgian rannikolla merisaarilla asuneiden gullahin / geechee-kansojen sosiaalisia rakenteita. Forten oli todistamassa sisällissodan tärkeitä hetkiä silminnäkijänä sisällissodan tärkeille hetkille, kun hän jakoi sijainnin valaisimien, kuten eversti Robert Gould Shawin ja Thomas Wentworth Higginsonin kanssa, ja tapasi henkilökohtaisesti Harriet Tubmanin, joka johti 2. Etelä-Carolinan vapaaehtoista jalkaväkirykmenttiä raidalla Combahee Ferry -lautalla. . Hänen asemansa mustana naispuolisena naispuolisena lopettajana ja älyllisenä tekee lehdistään historiallisesti merkittävän.

Charlotte Forten kertoo liikuttavasti vapauden tunnin saapumisesta torstaina, uudenvuodenpäivänä 1863, jolloin vapautusjulistus luettiin joukolle orjia, jotka oli asetettu unionin armeijan suojaan. Hän kirjoitti:

Se kaikki näytti ja näyttää edelleen olevan loistava unelma. . . . Kun istuin telineellä ja katselin ympärilläni eri ryhmiä, ajattelin, etten ole koskaan nähnyt niin kaunista näkymää. Siellä oli mustia sotilaita, joissa oli sinisiä takkeja ja punertavia housuja, tämän ja muiden rykmenttien upseereja komeaissa univormuissaan, ja joukko ulkonaisia, miehiä, naisia ​​ja lapsia. . . . Heti lopuksi jotkut värikkäät ihmiset lauloivat omasta aloitteestaan ​​"Kotimaani sinua". Se oli koskettava ja kaunis tapaus (Grimké 1988: uudenvuodenpäivä, 1. tammikuuta 1863: 429–30).

Hänen päiväkirjoissaan ja kirjeissään, jotka on julkaistu Liberator, Forten kuvasi huolellisesti merisaarten asukkaita ja kulttuuria. Hän esitteli heitä jumalan pelkäävinä, kohteliaina, ahkerina ihmisinä, jotka olivat kiitollisia unionin armeijalle siitä, että he vapauttivat heidät orjuudesta, inhimillistivät alamaisiaan ja kuvasivat heitä sympaattisesti. 20. marraskuuta 1862 seuraava Fortenin kirje julkaistiin vuonna Liberator:

Sikäli kuin olen voinut havaita - ja vaikka en olekaan ollut täällä kauan, olen nähnyt ja puhunut monien ihmisten kanssa - täällä olevat neekerit näyttävät olevan pääosin rehellisiä, ahkeria ja järkeviä ihmisiä . He ovat innokkaita oppimaan; he iloitsevat uudesta löydetystä vapaudestaan. On hyvä nähdä, kuinka iloisia he ovat "secesh" -mestareidensa kaatumisesta, kuten he kutsuvat. En usko, että on olemassa mies, nainen tai edes lapsi, joka on tarpeeksi vanha järkeväksi, joka alistuisi tekemään orjaksi uudestaan. Heidän sielussaan on ilmeisesti syvä päättäväisyys, jota ei koskaan tule olemaan. Heidän sydämensä on täynnä kiitollisuutta hallitukselle ja "jenkeille".

Korostaen oppilaidensa tasaista ja nopeaa edistymistä Forten kirjoitti esseessään ”Elämä merisaarilla”, joka julkaistiin Atlantic Monthly, 1864:

Toivon, että jotkut pohjoisen ihmisistä, joiden mielestä rotu on niin toivottomasti ja luonnollisesti huonompi, voisivat nähdä valmiuden, jolla nämä lapset, niin kauan sorretut ja kaikilta etuoikeuksiltaan riistetyt, oppivat ja ymmärtävät.

Forten väitti voimakkaasti, että vapautettuaan orjuuden kauhuista ja kun otetaan huomioon koulutuksen mahdollisuudet, nämä aiemmin orjuutetut henkilöt osoittautuisivat vastuullisiksi kansalaisiksi. Yksi tutkija kuvaa lehtiä tällä tavalla: "Charlotte Fortenin päiväkirjat ovat hybridi sekoitus päiväkirjojen kirjoittamista, varsinaista omaelämäkertaa ja rodullista elämäkertaa" (Cobb-Moore 1996: 140). Laajan kulttuuritietona Fortenin lehdet tutkivat hänen poikkeavaa asemaansa eliitin mustana naisena valkoisessa maailmassa ja seuraavat elävästi hänen koulutustaan ​​ja kehitystään sosiaalisena uudistajana. Lehdet tutkivat kriittisesti yhdeksästoista vuosisadan naisellisuuden rakenteita ja helpottavat sekä Fortenin poliittisen että taiteellisen tietoisuuden kehittymistä. Fortenin hienostunut retoriikka päiväkirjoissaan [Kuva oikealla] perustui hänen tietoisuuteensa tulevista julkisista asiakirjoista, jotka on tarkoitettu jälkipolville ja joka tasapainottaa erittäin kirjaimellisen sympatian herättämisen ja rotujen epäoikeudenmukaisuuden kritiikin Yhdysvalloissa. Australialainen tutkija Silvia Xavier on väittänyt, että Forten ansaitsee tunnustuksen radikaalisesta retoriikan käytöstä orjuuden lopettamisen syyn edistämiseksi (2005: 438). "Fortenin työ todistaa retorin ja todellisuuden välisen kuilun, joka vääristää tämän ajan" demokratisoituvaa "kulttuuria, paljastaen retorisen pedagogiikan kulttuurisen ja sosiaalisen roolin rajoitukset, kun se ei pysty käsittelemään rotukysymystä" (Xavier 2005: 438) . Xavier toteaa, että Forten käyttää myös 2005-luvun retorisia käytäntöjä, jotka ovat menestyksekkäästi välittäjiä puhujan ja katsojan välillä sympatian herättämiseksi, intohimojen herättämiseksi ja toiminnan yllyttämiseksi (Xavier 438: 1892), joka on tuttu strategia abolitionistiselle kirjallisuudelle. Myöhemmässä elämässä Forten Grimké kirjoitti vähemmän merkintöjä; hänen viimeinen merkintänsä on päivätty heinäkuussa 2017 Lee, Massachusetts, koska hän vietti usein muutaman kesäviikon Berkshiresissä yrittääkseen parantaa terveyttään (Maillard 150: 51–XNUMX).

JOHTAJUUS

Aikaisin kasvatuksestaan ​​lähtien Forten oli mukana poistotyössä. Äskettäin Salemiin saapunut Forten auttoi Remondsia puolustamaan vangittujen pakenevien Anthony Burnsin vapauttamista. Salemissa opiskellessaan Forten ompeli vaatteita ja muita artikkeleita kerätäkseen varoja markkinoiden poistamiseen tähtääviin toimintoihin, kuten New Englandin orjuuden vastainen joulumarkkinat Bostonissa. Forten antoi merkittävän panoksen afrikkalaisamerikkalaisten XNUMX-luvun kirjallisuustuotantoon julkaisemalla kertomuksia kokemuksistaan ​​Etelä-Carolinassa arvostetulla alueella Atlantin kuukausittain. Sisällissodan päätyttyä hän muutti Bostoniin lokakuussa 1865, missä hänestä tuli Freedmen's Union Commissionin uuden Englannin osaston opettajakomitean sihteeri ja rekrytoi vapauteen orjuutettujen opettajia vuoteen 1871 asti (Sterling, 1997: 285). . Hän jatkoi työtään johtavana mustana älymystönä ja kielitieteilijänä. Vuonna 1869 hänen käännöksensä Emile Erckmanin ja Alexandre Chartrainin ranskalaisesta romaanista, Rouva Thérèse; tai '92: n vapaaehtoiset julkaistiin, vaikka hänen nimeään ei näy painoksessa. Billington lainaa kustantajan muistiinpanoa, todennäköisesti yhdestä painoksesta, jossa todetaan: "Neiti Charlotte L.Forten on suorittanut käännöstyön tarkkuudella ja hengellä, jota kaikki epäilemättä arvostavat kaikki alkuperäisen tuntevat" (Billington 1953: 210). Seuraavana vuonna, kun hän asui Philadelphiassa isoäitinsä kanssa ja opetti tätinsä koulussa, väestönlaskennassa hänen miehityksensä merkitään "kirjailijaksi" (Winch 2002: 348).

Forten jatkoi aktiivista taistelua kansansa puolesta edes opettajan uran aikana. Hän pysyi syvästi sitoutuneena palveluelämään. Forten palasi etelään vuodeksi opettamaan vapautettuja Charlestonissa koulussa, joka nimettiin Robert Gould Shaw'n kunniaksi; vuonna 1871 hän opetti mustassa valmistelukoulussa Washington DC: ssä. Viiden vuoden ajan, vuosina 1873-1878, hän työskenteli tilastona Yhdysvaltain valtiovarainministeriön neljännessä tilintarkastustoimistossa. Uusi kansallinen aikakausi kertoi: "On kohteliaisuus rodulle, että neiti Fortenin pitäisi olla yksi viidestätoista nimitetystä viidestä sadasta hakijasta" (lainaa Sterling, 1997: 285). Valtiokonttorissa hän tapasi tulevan aviomiehensä.

Avioliitonsa jälkeen Francis Grimkén kanssa vuonna 1878 Forten Grimké poistui julkisesta elämästä, vaikka hän jatkoi runojen ja esseiden kirjoittamista julkaisua varten. Grimkén koti, 1608 R Street NW Washington DC: ssä [Kuva oikealla], toimi mustien älymystön sosiaalisena ja kulttuurisena keskuksena. Mary Maillardin tutkimuksessa on paljastettu yksityiskohtia sen hyvin varustetusta ja tyylikkäästä sisustuksesta: kiillotetut huonekalut, inspiroivat taideteokset ja pöydät, jotka on ladattu hienolla ranskalaisella posliinilla ja kuohuviinihopeisilla ruokailuvälineillä (Maillard, 2017: 7–9). Vuonna 1887 Grimkés alkoivat järjestää viikoittaisia ​​salonkeja, joissa vieraat keskustelivat useista aiheista taiteesta kansalaisoikeuksiin (Roberts, 2018: 69). Hän auttoi myös järjestämään ryhmän, joka tunnetaan nimellä "Booklovers", eliitti-mustan naisten klubi keskustelemaan kulttuuri- ja sosiaalikysymyksistä (Roberts, 2018: 70). Vuonna 1896, vaikka terveydentila oli heikko, Forten oli yksi Värillisten naisten kansallisen liiton perustajajäsenistä. Hänen Dupont Circlen tiiliseinänsä nimettiin kansalliseksi historialliseksi maamerkiksi vuonna 1976.

SEIKAT / haasteet

Fortenin elämä Salemissa, Massachusettsissa 1850-luvun puolivälissä, verrattuna nykypäivän väreihin, oli suhteellisen lempeä. Hän luki laajasti muun muassa Shakespeare, Chaucer, Milton, Phyllis Wheatley, Lord Byron ja Elizabeth Barrett Browning. Hän osallistui luentoihin Salemissa ja Bostonissa, ja erityisesti nautti oppimisesta sellaisista maista kuin Iso-Britannia, joissa orjuus oli jo lakkautettu. Forten oli kiehtonut historiallisista ja tieteellisistä näyttelyistä, joita voitiin nähdä Salemin Itä-Intian meriseurassa ja Essex-instituutissa. Samalla hän kärsi syvästi rodullisista ennakkoluuloista, jotka olivat syvään kudottu Yhdysvaltojen kulttuuriin.

Vaikka etuoikeutetumpi kuin monet, Forten kärsi ajoittain taloudellisesta puutteesta. Kun Philadelphia Forten -yritykset menivät konkurssiin, hänen isänsä ei voinut tarjota hänelle paljon taloudellista tukea. Näitä taloudellisia paineita olisi voinut helposti lievittää hänen valkoinen isoisänsä, Pohjois-Carolinan kuvernöörin ja senaattorin poika James Cathcart Johnston (1792–1865), joka asui elossa 1846 vuoden ikään asti. Fortenin isoäiti, miehitetty orjanhoitaja Edith Wood, oli ollut tämän merkittävän varakkaan eteläisen istuttimen rakastajatar ennen kuolemaansa vuonna 2013 (Maillard 267: 1865). Historioitsija Mary Maillard kertoo varallisuutensa laajuudesta: ”Johnstonilla oli valtava omaisuus; häntä kuvattiin kuollessaan vuonna 2013 'yhdeksi etelän rikkaimmista miehistä'. Hänen omaisuutensa, joka ulottui neljään lääniin, oli arvoltaan useita miljoonia dollareita, ja "hänen valtavat omaisuutensa Roanoke-joella käsittävät maan rikkaimmat maat" (Maillard 267: 2017). Forten ei saanut mitään osaa tästä laajasta kartanosta, koska Johnston jätti kaiken varallisuutensa, mukaan lukien kolme istutusta, kolmelle ystävälle. Hänen aikakauslehdissään tai kirjeissään ei esiinny spekulointia isoäitinsä entisestä rakastajasta tai maininnasta Johnstonista, mutta näyttää todennäköiseltä, että hän oli tietoinen äitinsä suvusta, koska hänet kasvatettiin melkein sisarena Johnstonin nuorimmalle tyttärelle, tätilleen. Annie J.Webb, joka haastoi Johnstonin kartanon perinnökseen. Jopa myöhään Forten Grimken elämässä ja koko hänen onnistuneen avioliittonsa ajan todellinen taloudellinen turvallisuus oli vaikeasti saavutettavissa (Maillard 150: 51–XNUMX).

Viimeinen jakso Charlotte Fortenin "Valedictory Poem", [Kuva oikealla], kirjoitettu Salem Normal School -koulun toisen tutkijaluokan jäähyväisharjoituksiin, ja julkaistu Salem-rekisteri 28. heinäkuuta 1856 tiivistää hänen ankaran omistautumisensa orjuuden lopettamista koskevaan taisteluun ja yhteiskunnan parantamiseen uudistusten avulla. Se kuvaa myös hänen horjumatonta kristillistä uskoaan:

Mutta olemme sitoutuneet vakavaan ponnisteluun;
Muiden on hyvä viljellä maata;
Siihen saakka, kunnes runsas sato on,
Meidän on oltava pysyviä työntekijöitä kentällä.
Ja jos sitoumus pidetään, jos hyvässä uskossa
Pysy ehjänä, kunnes nukumme kuolemassa, -
Jälleen kerran tapaamme ja muodostumme tuohon kirkkaaseen maahan
Missä jakamisia ei tunneta - iloinen bändi.

Forten Grimké pyrki edistämään rodullista tasa-arvoa neljänkymmenen vuoden ajan yksin ja kumppaninaan miehensä kanssa 1992 vuotta. Pariskunnan Washington DC: n koti oli paikka hyvin käydyille salonkeille ja kokouksille heidän tukemiensa syiden, kuten rodun ja sukupuolten tasa-arvon, auttamiseksi. Vaikka Forten kärsi suuresti vammaisena elämänsä viimeisten 211 vuoden aikana, Grimkén koti pysyi sosiaalisena ja kulttuurisena keskuksena mustan amerikkalaisen elämän parantamiseen tähtäävälle toiminnalle (Sherman 1855: 1890). Charlotte Forten Grimkén viisitoista runoa, mukaan lukien kipeä parodia "Punainen, valkoinen ja sininen", joka kääntää satiirisen silmänsä Yhdysvaltojen "itsenäisyyspäivän" juhlien tekopyhyydestä ja yhtä monta esseitä esiintyy johtavissa aikakauslehdissä vuosina XNUMX– XNUMX-luvulle levitettiin hänen voimakasta hengellisyyttä ja syvästi kristillistä tietoisuutta. Charlotte Forten Grimkén uraauurtavat saavutukset kouluttajana, kirjailijana ja uudistajana sekä omistautunut työ presbiterialaisen ministerin aviopuolisona takaavat hänen asemansa tärkeänä hahmona uskonnon ja hengellisyyden valtakunnassa.

KUVAT

Kuva # 1: Charlotte Forten nuorena tutkijana.
Kuva # 2: Anthony Burnsin tarina, Kongressin kirjaston esite.
Kuva # 3: Salemin normaalikoulu, Salem, Massachusetts.
Kuva # 4: Eversti Robert Gould Shaw, Massachusettsin 54. jalkaväkirykmentin komentaja.
Kuva # 5: pastori Francis James Grimké, Charlotte Fortenin aviomies.
Kuva # 6: Charlotte Forten, noin 1870.
Kuva # 7: Charlotte Forten Grimké -talo, Washington, DC, Kansallinen historiallisten paikkojen rekisteri.
Kuva # 8: Charlotte Fortenin "Valedictory Run" julkaistu Salem-rekisteri, 1856.

REFERENSSIT

Billington, Ray Allen. 1953. ”Johdanto”. Pp. 1-32 tuumaa Journal of Charlotte Forten: Vapaa neekeri orja-aikakaudella, toimittaja Ray Allen Billington. New York: The Dryden Press.

Cobb-Moore, Geneve. 1996. "Kun merkitykset kohtaavat: Charlotte Forten Grimkén aikakauslehdet". Pp. 139-55 tuumaa Päivittäisen kirjoittaminen: Kriittisiä esseitä naisten päiväkirjoihin, toimittajat Suzanne L.Bunkers ja Cynthia A.Huff. Amherst: Massachusetts University Press.

Duran, Jane. 2011. “Charlotte Forten Grimké ja mustan rakentaminen.” Philosophia Africana, 13: 89–98.

Forten, Charlotte. 1953. Charlotte Fortenin lehdet: vapaa neekeri orja-aikakaudella, toimittaja Ray Allen Billington. New York: The Dryden Press.

Forten, Charlotte. 1862. “Kirje St. Helenan saarelta, Beaufort, SC” Liberator, Joulukuu.

Forten, Charlotte. 1858. “Parodia punaisesta, valkoisesta ja sinisestä”. ”Salem State University -esitys Samantha Searles. Käytetään www.salemstate.edu/charlotte-forten 20. kesäkuuta 2021. Alkuperäinen käsikirjoitus American Antiquarian Society -yhtiössä, Worcester, Massachusetts.

Forten, Charlotte. 1856. "Valedictory runo". Salem-rekisteri, 28. heinäkuuta Salemin valtionyliopiston arkisto, Salem, MA.

Forten, Charlotte. 1855. "Hymni tilaisuuksia varten, yksi oppilaista, neiti Charlotte Forten." Salem-rekisteri, 16. heinäkuuta Salemin valtionyliopiston arkisto, Salem, MA.

Glasgow, Kristen Hillaire. 2019. “Charlotte Forten: Iän saavuttaminen radikaalin teini-ikäisen abolitionistina, 1854–1856.”Ph.D. väitöskirja, Kalifornian yliopisto, Los Angeles. Käytetään osoitteesta https://escholarship.org/content/qt9ss7c7pk/qt9ss7c7pk_noSplash_041462aa2440500cfe2d36f1e412dd0f.pdf on 20 kesäkuu 2021

Grimké, Angelina Weld. 2017. "Charlotte Forten Grimken muistin säilyttäminen." Käsikirjoitukset Grimke Book 2: een. Digitaalinen Howard. https://dh.howard.edu/ajc_grimke_manuscripts/2

Grimké, Charlotte Forten. 1988. Charlotte Forten Grimkin lehdeté, toimittaja Brenda E. Stevenson, New York: Oxford University Press.

Maillard, Mary. 2013. ”Uskollisesti vedetty tosielämästä:” Frank J. Webbin omaelämäkerralliset elementit Garies ja heidän ystävänsä." Pennsylvanian historia- ja elämäkertalehti 137: 261-300.

Maillard, Mary, toim. 2017. Julmien väärien kuiskaukset: Louisa Jacobsin ja hänen ympyränsä kirjeenvaihto, 1879–1911. Madison, WI: University of Wisconsin Press.

Noel, Rebecca R. 2004. ”Salem kansakunnan koulurakennuksena”. Pp. 129-62 tuumaa Salem: Paikka, myytti ja muisti. Toimittaneet Dane Morrison ja Nancy Lusignan Schultz. Boston: Northeastern University Press.

Roberts, Kim. 2018. Kirjallisuusopas Washington DC: hen: Kävely amerikkalaisten kirjailijoiden jalanjäljillä Francis Scott Keystä Zora Neale Hurstoniin. Charlottesville: University of Virginia Press.

Rosemond, Gwendolyn ja Joan M.Maloney. 1988. ”Sydämen kouluttamiseksi”. Sextant: Salemin valtionyliopiston lehti 3: 2-7.

Salenius, Sirpa. 2016. Abolitionisti ulkomailla: Sarah Parker Remond Cosmopolitan Euroopassa. Boston: University of Massachusetts Press.

Sherman, Joan R. 1992. XNUMX-luvun afrikkalais-amerikkalainen runous: antologia. Champaign, IL: University of Illinois Press.

Sterling, Dorothy, toim. 1997. Olemme sisaresi: mustat naiset XNUMX-luvulla. New York: WW Norton & Company.

Stevenson, Brenda. 1988. ”Johdanto”. Pp. 3-55 tuumaa Charlotte Forten Grimkén lehdet, toimittaja Brenda Stevenson. New York: Oxford University Press.

Vinssi, Julie. 2002. Värillinen herrasmies: James Fortenin elämä. New York: Oxford University Press.

Xavier, Silvia. 2005. "George Campbellin sympatian herättäminen Pohjois-Antebellum-afrikkalaisamerikkalaisten naisten Charlotte Fortenin ja Ann Platon retoriikkaan." Retoriikkakatsaus 24: 438-56.

LISÄVARAT

Braxton, Joanne. 1988. "Charlotte Forten Grimke ja julkisen äänen etsiminen". Pp. 254-71 tuumaa Yksityinen itse: naisten omaelämäkerrallisten kirjoitusten teoria ja käytäntö, muokannut Shari Benstock. Chapel Hill: University of North Carolina Press.

Long, Lisa A. 1999. "Charlotte Fortenin sisällissodan lehdet ja naisen, kauneuden ja kuolemattoman maineen etsintä." Perintö 16: 37-48.

Stevenson, Brenda E. 2019. “Ottaen huomioon sodan kotoa ja edestä: Charlotte Fortenin sisällissodan päiväkirjamerkinnät.” Sivumäärä 171-00 tuumaa Sisällissodan kirjoittaminen: uusia näkökulmia ikonisiin teksteihin, toimittajat Gary W.Gallagher ja Stephen Cushman. Baton Rouge: Louisiana State University Press.

Webb, Frank J. 1857. Garies ja heidän ystävänsä. Lontoo: Routledge.

Julkaisupäivämäärä:
21 kesäkuu 2021

 

 

 

 

 

 

 

 

Jaa: