Pölyinen Hoesly

Sunburst (Auringon veljeskunta)

AURINKOAIKA

1929: Norman Paulsen syntyi.

1947: Paulsen liittyi Yoganandan itsensä toteuttamiseen (SRF).

1951: Paulsen lähti SRF: stä.

1969: Paulsen perusti Auringon veljeskunnan Santa Barbaraan Kaliforniaan.

1970: Paulsen osti viljelysmaata kutsumalla sitä Sunburst Farmiksi.

1971: Auringon veljeskunta perustettiin Sunburst Communitiesiksi ja perustettiin Sunburst Natural Foods.

1975: Auringon veljeskunta sai kansallisen median huomion luomuruokatoiminnallaan; paikalliset sanomalehdet kertoivat Sunburstin varastamista ampuma-aseista ja sotaharjoituksista.

1978: Sunburst avasi supermarketin; Paulsen pidätettiin lukemattomien väitteiden keskellä.

1980: Paulsen julkaisi omaelämäkerran, Sunburst.

1981: Suurin osa jäsenistä oli poistunut ryhmästä useiden kriisien jälkeen; Paulsen ja muut jäsenet muuttivat Nevadaan.

1983: Ryhmä muutti Utahiin, missä heitä kutsuttiin rakentajiksi.

1987: Sunburst avasi ensimmäisen luonnollisten ruokakauppansa New Frontiers Utahiin.

1991: Paulsen muutti ryhmän pääkonttorin Kaliforniaan ja nimitti ryhmän uudelleen Solar Logosiksi.

2006: Paulsen kuoli, ja hänen vaimostaan ​​Patty tuli henkinen johtaja; ryhmä perustettiin uudelleen nimellä Sunburst Self Realization Church.

2014: Sunburst myi kaikki jäljellä olevat New Frontiers -liikkeet paitsi yhden Solvangissa Kaliforniassa.

FOUNDER / GROUP HISTORY

Norman Paulsen (1969-1929) perusti Sunburstin vuonna 2006 Santa Barbarassa Kaliforniassa. Vuosien varrella ryhmä on kutsunut itseään useiksi nimiksi: The Sun Brotherhood, The Builders, Solar Logos Foundation ja Sunburst. Vuonna 2006 se sisältyi Sunburst-itsetoteutuskirkoksi.

Norman Paulsen syntyi vuonna 1929 Kaliforniassa. Hänen isänsä, Charles Paulsen (s.1970), oli tuomari ja buddhalainen ministeri (tunnetaan nimellä "sokea buddha") Lompocissa ja San Luis Obispossa. Lapsena Normanilla oli näkyjä valaistuista olennoista, jotka kävivät antamassa hänelle ohjausta tai opettamalla taitoja (Paulsen 1980). Vuosia myöhemmin hän väitti, että nämä luvut olivat Paramahansa Yogananda, Melkisedek ja Jeesus Kristus (Paulsen 1980). Kuusitoista-vuotiaana Paulsenista tuli kauppalaivasto, hän matkusti Aasiaan ja Lähi-itään ja värväytyi sitten Yhdysvaltain laivastoon ja sai kunniamaininnan äitinsä kuoleman jälkeen 1947.

Luettuasi Yoganandan Yogin autobiografia (1946), Paulsen aloitti Yoganandan itsensä toteuttavan stipendiaatin (SRF) Los Angelesissa vuonna 1947 opiskelemaan SRF: n Mount Washingtonin luostarissa ja aloittamaan munkin. [Kuva oikealla] Siellä hän opiskeli Kriya Joogaa, meditaatiotekniikkaa itsetuntemuksen ja kosmisen ykseyden saavuttamiseksi ohjaamalla henkistä energiaa selkärangan chakroja pitkin. Hän luki myös laajasti eri uskonnoista. SRF: llä hän oppi puutarhanhoitoa, puusepäntyötä ja rakentamista, ja auttoi vuonna 1951 rakentamaan Kalifornian ensimmäisiä kasvisravintoloita, SRF: n India House Café.

Paulsenin SRF: n opiskelijakollegoiden joukossa oli hänen ystävänsä Bernard Cole (n. 1922 - n. 1980), josta Yogacharya Bernardista tuli itsenäinen hengellinen opettaja; Daniel Boone (1930-2015), joka auttoi rakentamaan Integratronin, suuren nuorentamiskammion ja "aikakoneen" Kalifornian Yucca-laaksoon; Roy Eugene Davis (s. 1931), joka löysi uuden elämän maailmanlaajuisesti ja johti myöhemmin hengellisen tietoisuuden keskusta; ja J.Donald Walters (1926-2013), joka tunnetaan paremmin nimellä Swami Kriyananda, Anandan osuuskuntien perustaja (Kriyananda 2011; Paulsen 1980; Walters 1977).

SRF: ssä ollessaan Paulsen näki unen, jossa hän näki Santa Barbaran lähellä sijaitsevalla maalla asuvia nuoria, visio, joka edusti Sunburstia (Hansen-Gates 1976; Paulsen 1980). Myöhemmin hän kirjoitti omaelämäkerrassaan, Sunburst: Muinaisten paluu (1980), että tämä unelma täyttäisi ”Yoganandan näkemyksen itsensä ylläpitävistä maailman veljeyskolonioista, joissa miehet, naiset ja lapset voisivat elää sopusointuisesti yhdessä harjoitellessaan tavallista elämää ja korkeaa ajattelua” ja saavuttaen siten yhteyden jumalallisen kanssa (Paulson 1980: 485) . Yoganandalle maailman veljeyskoloniat voisivat parantaa yhteiskunnan masennuksen perimmäisistä syistä, nimittäin itsekkyydestä ja kuluttamisesta (Yogananda 1939; Yogananda 1959). Ne sisälsivät yksinkertaisuuden, yhteisöllisyyden, omaisuuden yhteisen omistamisen, yhteisössä elämisen, monivuotisuuden ja hengellisen etsinnän lupauksen.

Vuonna 1951 Paulsen julistettiin SRF: n "ministeriksi", mutta hän lähti ryhmästä myöhemmin samana vuonna sen jälkeen, kun Yoganandan kanssa oli ollut erimielisyyttä siveyden säilyttämisestä ja läheisen ystävänsä Daniel Boonen (Paulsen 1980) lähdöstä. Seuraavina vuosina Paulsen työskenteli kauppiaana, erityisesti rakennus- ja muurausrakenteissa, ja tutki henkisiä liikkeitä. Pian palattuaan Santa Barbaraan hän kohtasi suoraan sen, mitä hän kutsui eri tavoin MINÄ OLEN MIKÄ OLEN, Kristukseksi, jumalallisiksi aurinkologoiksi tai jumalalliseksi äidiksi ja isäksi (Paulsen 1980). Hän näki vision kosmisen tietoisuuden elävien ihmisten kultakaudesta, jossa kaikki tunnustetaan oikeutetusti Jumalan pojiksi ja tyttäriksi.

Vuonna 1952 innoittamana Rodein Flying Saucer (1952), Paulsen tapasi kirjailijansa, kuuluisan UFO-kontaktihenkilön George W. Van Tasselin ja liittyi Van Tasselin UFO-tutkimusryhmään Giant Rockissa Kaliforniassa. Paulsen meni naimisiin ja erosi myöhemmin (1954-1957) Van Tasselin tyttären Glendan kanssa, hänellä oli poika ja hänestä tuli asiantuntija muurari ja aloitteleva sähköasentaja. Paulsenilla olisi elämänsä aikana vähintään viisi vaimoa. Paulsen kirjoitti, että Van Tasselin muukalaiskontaktikokemuksen julkisen kertomisen jälkeen Paulsen ja hänen ystävänsä Daniel Boone noutivat avaruusaluksella maan päälle saapuneen Waldo-nimisen ulkomaalaisen hitchhikerin (Paulsen 1980). Paulsen kertoi myös, että hän tapasi ensimmäisen kerran ulkomaalaisen avaruusaluksen vuonna 1953.

Koko 1950-luvun hänellä oli edelleen näkyjä, etenkin vierailevista valoyhteisöistä, jotka hän myöhemmin tulkitsi Kristukseksi ja Melkisedekiksi sekä valaistuneiksi olentoiksi, joiden hän ymmärsi olevan lemurialaiset avaruusmatkailijat tai kosmiset enkelit, joita hän kutsui muinaisiksi tai vuorotellen: Rakentajat (Cusack 2021; Grünschloß 1998; Paulsen 1980; Trompf 1990). Olennot kertoivat Paulsenille, että 500,000 1980 vuotta sitten he tulivat maan päälle perustamaan ihanteellisen sivilisaation, Muin kadonneen maanosan, mutta lopulta sota hyökkäävän galaksien välisen pahanlaatuisen voiman kanssa sai heidät lähtemään. Eräänä päivänä he kertoivat hänelle, että muinaiset palaisivat ja Paulsenin tehtävä oli auttaa valmistautumaan paluuseen. Heidän palatessaan käydään apokalyptinen taistelu ”Valon voimien ja pimeyden voimien” välillä (Paulsen 285: XNUMX).

1960-luvun alku oli Paulsenille loukkaantumis-, sairaus- ja köyhyysjakso, mukaan lukien lääkkeiden yliannostus, tahattomasti sitoutuminen valtion mielenterveyslaitokseen ja kokemus kuolemasta. Mutta vuonna 1964, poistuttuaan psykiatrisesta sairaalasta, Rakentajat kehottivat häntä kokoamaan heille valmiita yhteisöjä tukiasemana (Paulsen 1980). Paljon myöhemmin Paulsen kirjoitti olevansa Muin muinainen hallitsija, joka lensi avaruusaluksella Kristuksen puolella ja että hän johtaisi muinaisten paluuta, kun he saapuivat perustamaan ”Jumalan auringon imperiumin” (Paulsen 1980; Trompf 2012).

Santa Barbarassa asunut 1960-luvun loppupuolella Paulsen opetti meditaatiotunteja ja johti hengellisyyskeskusteluryhmiä tyytymättömille nuorille, jotka etsivät mystisiä kokemuksia ja puhdasta elämää. Vuonna 1969 Paulsen ja hänen seuraajansa muodostivat Auringon veljeskunnan, nimi heijastaa heidän näkemystään Hengellisestä auringosta (Luojan valkoinen valo, yhteys, jonka kanssa veljeskunnan jäsenten korkein tavoite oli) sekä homofonin. Jeesus Jumalan Poikana. Ryhmän kasvaessa he alkoivat tavata vanhassa jäätelötehtaassa. He tukivat itseään rakennustöillä, siivouspalveluilla ja lastenhoidolla. Jäsenet halusivat sen sijaan elää yhteisössä maatilalla, kasvattaa luomuruokia ja myydä luonnontuotteita yleisölle tukivälineenä (Paulsen 1980).

Vuonna 1970 Paulsen osti 160 hehtaarin maatilan lähellä Santa Barbaraa työntekijöiden korvausvaatimuksista ja seuraajiensa lahjoituksista. Hän kutsui sitä Sunburst Farmiksi. [Kuva oikealla] Paulsenille maatila oli henkinen keskus, ja hän kuvaili vierailevansa galaksien välisten esi-isien, Rakentajien tai Muinaisten, jotka siunasivat projektiaan (Paulsen 1980). Seuraavana vuonna Sunburst osti 220 hehtaarin maatilan, jota hän kutsui Lemuria Ranchiksi.

Vuonna 1971 Auringon veljeskunta perustettiin uskonnolliseksi voittoa tavoittelemattomaksi organisaatioksi, nimeltään Sunburst Communities, Inc., ja perusti Sunburst Natural Foodsin jäsenjohtoiseksi voittoa tavoittelevaksi yhteisöksi hoitamaan terveysruokaliiketoimintaansa. Samana vuonna he avasivat Sunburst Community Storen myymään luomutuotteitaan ja perustivat pian kuorma-autoyrityksen, jota kutsutaan myös nimellä Sunburst Natural Foods, jakamaan luomuruokaa ja luonnollisia kuivia tuotteita muihin myymälöihin ja ravintoloihin. Yrityksestä tuli ”yksi suurimmista luonnonmukaisesti tuotettujen elintarvikkeiden jakelijoista Yhdysvalloissa”, joka kuljetti omat ja muiden luomutilojen tuottamat elintarvikkeet terveysruokakauppoihin ja ravintoloihin ympäri Amerikkaa (Paulsen 1980; ks. Myös Chandler 1974; Corwin 1989; T. Miller 1999).

1970-luvun alkupuolella Sunburst avasi muun muassa kaksi paikallista ravintolaa, täysjyväleipomon, meijerin ja hedelmämehujen pullotusyrityksen ja osti 2,000 2019 hehtaarin maatilan. Paulsen palkkasi asianajajia, kirjanpitäjiä ja sijoitushenkilöstöä maksimoimaan voittonsa kaupallisessa osassaan, Ihmisen veljeskunnassa, jotta he voisivat sijoittaa heidät uudelleen yhteisöön ja maatiloihinsa. Sunburst markkinoi tuotteitaan terveellisemmiksi, ympäristön kannalta kestävämmiksi ja henkisesti ravitsevammiksi kuin teollisesti jalostetut tai kemiallisesti kasvatetut ei-orgaaniset elintarvikkeet. Sunburst Orgaaninen omenamehu myytiin hyvin kansallisesti. Kommuunin jäsenet työskentelivät suurelta osin ilman palkkaa, mutta he saivat kuitenkin ravitsevaa ruokaa, yksinkertaisia ​​vaatteita, sairaanhoitoa, jaettua maata ja asuntoja. [Kuva oikealla] Luomuelintarvikealan yritysten kasvaessa se auttoi luomaan standardeja kehittyvälle orgaanisten tuotteiden teollisuudelle (Hoesly 1979; S. Leslie 1970). Sunburst oli tärkeä osa 2014-luvun maa-kuntia ja luonnollisten ruokakauppojen kehittämistä (Dobrow 2008; Edgington 2019; Hoesly XNUMX).

Sunburstin toiminta monipuolistui ja laajeni 1970-luvun lopulla, kun siitä tuli Amerikan johtava luomuruokien viljelijä ja jälleenmyyjä, mitä yksi toimittaja nimeltään “Natural Foods Empire” (Meade 1981). [Kuva oikealla] New York Times, Los Angeles Timesja Chicago Tribune raportoi yli 340 jäsentä edustavan ja yli 3,000,000 1975 1974 dollarin voittoa ansaitsevan liikkeen menestyksestä vuonna 1975 (Chandler 1976; Nordheimer 1976; Zyda 3,000). Vuonna XNUMX Sunburst osti XNUMX hehtaarin maatilan nimeltä Tajiguas Ranch, ja jäsen Susan Duquette julkaisi Sunburst Farmin perhekeittokirja (1976), jota myytiin hyvin kahdessa painoksessa ja joka edisti ryhmää ja sen hengellisiä aikomuksia. Paulsen osti neljä isoa purjeveneä (ryhmä omisti vain yhden kerrallaan) kalojen saamiseksi Sunburst Pierce Fisheries -liiketoimintaansa ja huviristeilyjä varten. Sunburst kokeili myös saastuttamattomia energialähteitä, kuten homopolaarista vapaan energian generaattoria (Schiff 1981; Zachary 1981a).

Vuonna 1978 Sunburst avasi suuren vaihtoehtoisen supermarketin, joka myi omia luomuruokiaan, muiden tilojen luomutuotteita ja muita tuotteita. Kauppa oli edelläkävijä irtotavaroiden myynnissä kirkkaissa, ilmatiivisissä astioissa. Sunburst jakoi tuotteita myös muilta luonnonmukaisilta viljelijöiltä kaikkialla Kaliforniassa ja lounaisosassa, mukaan lukien toimitus Chicagoon, New Yorkiin, Kanadaan ja muille suurille markkinoille kuorma- ja lentorahti. Vuoteen 1980 mennessä Sunburst ansaitsi 16,000,000 1981 XNUMX dollaria kahdentoista tukku- ja vähittäiskaupan kautta viidessä kaupungissa (Meade XNUMX).

Vuoteen 1978 mennessä monet tekijät alkoivat ajaa ihmisiä Sunburstista (Beresford 2007; Musta 1977; Cass 1975; Chandler 1981a; Corwin 1989; Joka 1982; Hurst 1975a; Hurst 1975b; Ibáñez 1975; Kuningas 1980; Nordheimer 1975; Trompf 1990; Weaver 1982). Vuonna 1975 esitetyt syytökset siitä, että Paulsen oli pistellyt aseita julkisesti, varastoinut ampuma-aseita ja valvonut sotilaskoulutuksia tulevan maailmanloppun valmistelemiseksi, johti virheisiin ja huonoon julkisuuteen. Tämän seurauksena antikulttiryhmät tutkivat Sunburstia, mikä johti kuuluisan "deprogrammerin" Ted Patrickin (Brantingham 1976a; Brantingham 1977b) sieppaamiin kahteen Sunburst-jäseneen vuonna 1977. Myöhemmät väitteet siitä, että Paulsen väärinkäsi särkylääkkeitä, hyväksikäytti seksuaalisesti alaikäisiä ja kierteli veroja, sekä uhkasi ampuminen lainvalvontaviranomaisten kanssa sen jälkeen, kun hänet pidätettiin rattijuopumuksesta ja vastustamisesta pidätykselle vuonna 1978, saivat monet jäsenet kääntymään häntä vastaan ​​julkisesti. Nämä maksut johtivat myös lisääntyneeseen valtionvalvontaan, mukaan lukien huumeidenvalvontavirasto, liittovaltion tutkintatoimisto ja oikeusministeriö (Hoesly 2019). Paulsen väitti ottaneensa lääkkeitä lievittääkseen aikaisemman vamman viivästynyttä kipua ja palauttaakseen henkisen neuvon avulla ehtyneen energian, mutta monet jäsenet suljettiin hänen väitetyn alkoholismin ja huumeiden väärinkäytön vuoksi, mikä oli Sunburst-yhteisön sääntöjen vastaista (Corwin 1989). Sunburstin arsenaali ja maailmanloppu herättivät lisääntynyttä huomiota vuoden 1978 kansojen temppelin joukkomurhan jälkeen Guyanassa ja vuoden 1980 presidentinvaalikampanjan aikana, koska yksi Sunburst-maatila tuki Ronald Reaganin karjatilaa.

Näiden huolenaiheiden lisäksi jäsenet väittivät, että Sunburst ei jakanut varallisuutta oikeudenmukaisesti liiketoiminnoistaan, vaan pahentaa varallisuutta vain Paulsenin sisäpiirin hyväksi. Vuonna 1980 myymälän työntekijät levittivät ammattiliittoa ja tekivät myöhemmin valituksen Sunburstin johdon ammattiliittojen vastaisesta pelottelusta (Hall 1980; C. Miller 1981). Lisääntynyt kilpailu luomuruokamarkkinoilla heikensi tuloja alittamalla Sunburstin hinnat, ja kansantalous kärsi inflaation, korkean työttömyyden ja uhkaavan taantuman keskellä. Vuoteen 1981 mennessä kaksi kolmasosaa jäsenistä oli lähtenyt maatilalta ja markkinoilta, joissa oli vähemmän työntekijöitä. Nämä taloudelliset ja työmarkkinat aiheuttivat Sunburstin taloudellisen kaatumisen. Yli seitsemänkymmenen entisen jäsenen vuonna 1981 nostamassa oikeudenkäynnissä, joka myöhemmin hylättiin, haettiin 1.300,000 1982 1981 dollaria ryhmän voitoista, ja erillinen oikeusjuttu Sunburstin kyvyttömyydestä maksaa velkoja aiheutti Sunburstin myydä Tajiguas Ranch (Mann 1981; Meade 1982; Zachary XNUMXb). Sunburst selvitti muut Kalifornian kiinteistöt vuoteen XNUMX mennessä.

Vuosina 1981-1982 Paulsen ja noin sata sitoutuneempaa jäsentä lähtivät Kaliforniasta suurelle karjatilalle Nevadan Wellsissä, nimeltään Big Springs Ranch, ja asuntovaunupuistoon läheiseen Oasisiin. , mini-mart, hotelli ja ravintola (Chandler 1981b; Greverus 1990; Paulsen 2002). Puolen miljoonan hehtaarin karjatila oli vähemmän vieraanvarainen maataloustuotannolle, erityisesti pitkien, kylmien talvien ja lyhyiden kasvukausien vuoksi. Vuoteen 1983 mennessä, kun sietivät ankaria talvia ja joutuivat uuden karjatilan panttioikeuteen, Paulsen vei suurimman osan jäännöksestä Salt Lake Cityyn Utahiin, missä hän nimitti ne uudelleen Rakentajiksi.

1980-luvulla ja 1990-luvun puoliväliin mennessä yhteisö väheni edelleen, lopulta noin kahteen tai kolmeen tusinaan ihmiseen (Corwin 1989). Utahissa he jättivät enimmäkseen maanviljelyn etsimään muuta työtä, asuivat nelikerroksisessa kartanossa ja sitten hoitamassaan huoneistokompleksissa meditoimalla päivittäin yhtenäisyyden ylläpitämiseksi (Paulsen 2002). Toiset asuivat Nevadan perävaunupuistossa. Jäsenet lopettivat resurssien yhdistämisen yhdessä ja alkoivat ansaita tuloja erikseen. Salt Lake Cityssä he ostivat, uudistivat ja myivät taloja; johti kaivos-purkuyritystä; alkoi tarjota viikonlopun retriittejä hengellisille etsijöille; ja avasi useita luonnollisia ruokakauppoja, nimeltään New Frontiers (Hoesly 2019). Jotkut jäsenet menivät Arizonaan ja avasivat kolme uutta New Frontiers -myymälää vuosina 1988-1995.

Salt Lake Cityssä ja Las Vegasissa viettänyt Paulsen palasi Kaliforniaan vuonna 1988 etsimällä maata uudelle kunnalle (Corwin 1989). Vuonna 1991 hän nimitti ryhmän Solar Logos ja osti 53 hehtaarin karjatilan lähellä Kalifornian Buelltonia, kutsumalla sitä Sunburst Farmiksi, missä hän muutti ryhmän pääkonttorin seuraavana vuonna. Paulsen osti pian toisen kiinteistön nimeltä Nojoqui Farm (kutsutaan myös nimellä New Frontiers Farm) kasvattamaan luomutuotteita markkinoilleen. Vuosina 1995-1996 suurin osa jäsenistä muutti takaisin Santa Barbaran alueelle ja rakensi karjatilalle koteja ja vetäytymiskeskuksen.

New Frontiers -luonnonmarkkinat ovat olleet yhteisön ensisijainen tulonmuodostaja 1990-luvulta lähtien, ja ne ovat polku Sunburstin luomuruokille ja hengellisille arvoille (Spaulding 2008). [Kuva oikealla] Paulsen sanoi, että jokainen myymälä oli "parantavan energian pyörre", jonka sekä asiakkaat että työntekijät tunsivat (Paulsen 2016: 339). Silti, kun ryhmä muutti Kaliforniaan, kauppojen käyttö muissa osavaltioissa vaikeutui. Vuonna 1996 he myivät kolme Utahin kauppaa Wild Oatsille, luonnollisten elintarvikkeiden ruokakauppaketjulle. Vuonna 1997 he avasivat kaksi uutta myymälää Kaliforniassa.

Norman Paulsen kuoli vuonna 2006 (Nisperos 2007). Tuona vuonna hänen vaimostaan ​​Patty Paulsenista tuli ryhmän hengellinen johtaja ja hän muutti nimensä Solar Logosista Sunburstiksi sisällyttämällä sen Sunburst Itsetoteutuksen kirkkoon. Siitä lähtien Sunburst on rakentanut uuden pyhäkön ja vetäytymiskeskuksen Sunburst Farmille, josta se järjestää viikonloppuretkiä, permakulttuurin työpajoja, meditaatio- ja joogatunteja sekä viikoittaisia ​​palveluita. Noin kaksi tusinaa jäsentä asuu tilalla, joka kasvaa, palvelee ja myy luomuruokaa (Knapp 2019). Vuonna 2014 Sunburst myi New Frontiers -kaupan Kaliforniassa ja kaikki kolme Arizonan myymälää Whole Foodsille, jättäen vain myymälänsä Solvangiin Kaliforniaan (K.Leslie 2014). Huolimatta jäsenyyden vähenemisestä, ryhmä jatkaa hengellistä "henkilökohtaisen ja planeettojen heräämisen" käytäntöä luomuruokien, meditaation ja itsensä toteuttamisen kautta (Sunburst-verkkosivusto nd).

OPPEJA / uskomukset

Paulsen kannatti eklektistä, esoteerista yhdistelmää hengellisistä uskomuksista. Näitä ovat mystinen kristinusko, esseenien juutalaisuus, hopiperinteet, buddhalaisuus, hindulaisuus, teosofia ja ufologia. Suurimmat vaikutteet Sunburst-yhteisössä ovat Paramahansa Yogananda ja Jeesus Kristus (Paulsen 1980; Sunburst-verkkosivusto ja toinen ”Spiritual Lineage”). Yksityiskohdat Paulsenin monimutkaisista, synteettisistä uskomuksista löytyy hänen omaelämäkerrastaan, jonka hän julkaisi elämänsä aikana neljänä versiona (1980, 1984, 1994, 2002). Hänen vaimonsa Patty julkaisi viidennen tarkistetun version postuumisti (2016). Useat tieteelliset artikkelit ovat keskittyneet Paulsenin UFO-visioihin ja uskomuksiin (Grünschloß 1998; Gruenschloss 2003; Grünschloß 2004; Grünschloß 2006; Trompf 1979; Trompf 1990; Trompf 2003; Trompf 2012; Trompf ja Bernauer 2012).

Yogananda innoitti Sunburstin uskomaan, että meditaatio ja erityisesti kriya-jooga ovat tie itsensä toteuttamiseen. Itsensä toteuttaminen on ruumiillistettua ymmärrystä siitä, että ihminen on jumalallinen ja sulautuu ykseyteen universaalin energian tai Jumalan kanssa. [Kuva oikealla] Tämä oivallus tuottaa harmoniaa maailmassa. Sunburstereille itsensä toteuttaminen joogisen välityksen kautta tuottaa myös Kristus-tajunnan. Jeesus Kristus opetti Paulsenin mukaan, että ihmisissä on Jumala ja että jokaisella ihmisellä on jumalallinen potentiaali. Paulsenille Jeesus opetti samaa itsensä toteuttamista kuin Yogananda (Paulsen 1980; Sunburst-verkkosivusto ja toinen henkinen linja).

Sunburstin jäsenet uskovat, että ryhmän kahdeksankertaisen polun ja kaksitoista hyveiden eläminen johtaa Kristuksen tajuntaan ja kosmiseen tajuntaan, joita Paulsen kutsui myös itsensä toteuttamiseksi ja Jumalan toteuttamiseksi (Paulsen 2000; Sunburstin verkkosivusto "Sateenkaaren polku"). Tietoisen elämän kahdeksankertainen polku sisältää meditaation, käytöksen, opiskelun, puheen, yhdistymisen, ravinnon, työn ja virkistämisen. Kaksitoista hyveitä ovat rakkaus, usko, uskollisuus, kärsivällisyys, rehellisyys, sitkeys, maltillisuus, nöyryys, rohkeus, tasa-arvoisuus, pidättyvyys ja myötätunto. Meditaation ja oikean elämän kautta ihmiset heräävät sisäiseen puhtaaseen minään ja ymmärtävät ykseytensä jumalallisen hengen kanssa, kaiken luomakunnan valon, Kristuksen tietoisuuden ja energian (Paulsen 1980; Sunburstin verkkosivusto ja sateenkaarireitti).

Sunburstin verkkosivuilla luetellaan useita muita "Tavoitteita ja ihanteita" (Sunburstin verkkosivusto ja "Tietoja Sunburstista"):

Pyrkiä tuntemaan välittömän henkilökohtaisen kokemuksen avulla ikuisen olemassaolon, puhtaan tietoisuuden ja jatkuvasti uuden autuuden ääretön olento. Tämä on itsensä toteuttamista!

Luoda sisäisiä ja ulkoisia ympäristöjä, jotka kannustavat ja viljelevät itsensä toteuttamista yksilöllisesti, yhdessä ja maailmanlaajuisesti.

Tarjota rakkautta ja energiaa muille ja jumalalliselle epäitsekkään palvelun kautta.

Omaksua ajattomat hyve- ja tietoisen elämän polut.

Tunnistaa ja tutkia luonnonäidin pyhyyttä.

Voit käyttää mielikuvituksen ja tahdon lahjoja regeneratiivisten ratkaisujen suunnitteluun ja tulla todellisiksi maapuutarhan hoitajiksi.

Kunnioittaa kaikkien viisausperinteiden perustana olevia totuuksia ja tarttua tilaisuuksiin jakaa itsensä toteuttamisen opetuksia niiden kanssa, jotka pyrkivät tuntemaan oman todellisen luonteensa.

Sunburstin jäsenet uskovat, että ufot ja muukalaiset asuttivat tätä planeettaa kauan ennen ihmisten saapumista ja että he ovat tulleet jälleen johtamaan ihmisiä vanhurskauden polulle. Paulsen oli perehtynyt teosofisiin teksteihin Lemuriasta ja Muista, joita suosivat kirjoittajat, kuten WS Cervé ja James Churchward, jotka Paulsen oli lukenut ja maininnut omaelämäkerrassaan (Paulsen 1980). Paulsen yhdisti nämä opetukset ufojen ja galaksien välisten henkisten olentojen kertomuksiin, jotka muodostuivat osittain hänen osallistumisestaan ​​Van Tasselin UFO-tutkimusryhmään ja lukemalla ufologista kirjallisuutta.

Helena Blavatskyn ajatuksen "juurirotuista" pohjalta Paulsen kehitti värikoodatun rodurakenteen hierarkian, joka vastaa galaksien välisiä olentoja ja rodun sukutauluja maan päällä (Cusack 2021; Paulsen 1980; Trompf 1990). Neljä ihmiskuntaa (punainen, keltainen, sininen ja valkoinen) syntyi taivaan valtakunnasta avaruudessa ja tuli maan päälle rakentajina. Nämä lemurialaiset rakensivat Meso-Amerikan ja Tyynenmeren saarten sivilisaatiot ihmismuodossa. Paulsenille nämä ensimmäiset ihmiset olivat valkoisia ja he laskeutuivat ensin Latinalaisessa Amerikassa (Paulsen 1980).

Paulseniin ja Sunburstiin vaikutti myös voimakkaasti Hopea-kirjailija Valkoinen Karhu (Oswald Fredericks), joka ystävystyi Paulsenin kanssa ja joka nauhoitti Frank Watersin bestsellerin lähdemateriaalin. Hopien kirja (1963). Hopien kirja oli vaikutusvaltainen Paulsenille ja suosittu Sunburstissa (Blumrich 1979; Fredericks ja King 2009; Paulsen 1980; Steiger 1974). Paulsen piti alkuperäiskansojen hopilaisia ​​punaisen rodun jäännöksinä ja Äiti Maan rauhanomaisina huoltajina. Valkoinen Karhu inspiroi myös Paulsenin näkemystä siitä, että Tyynenmeren eteläosa merkitsi pyhää viisauden paikkaa ja että lemurialaiset olivat luoneet sinne varhaisimman maallisen sivilisaation.

1970-luvulla Sunburstin jäsenet elivät alun perin muodollisten sääntörakenteiden mukaan, mutta myöhemmin pyrkivät kohti yhteisön suuntaviivoja antaen itsenäisyyden hengellisen kuulumisen sisällä. Terveisiin elintasoihin ei sisältynyt huumeita, alkoholia, tupakkaa eikä avioliittoa edeltävää tai avioliiton ulkopuolista seksiä; yllään yksinkertaiset vaatteet; elää ulkona puhtaasti ja luonnollisesti; ja syöminen ravitsevaa, orgaanista ruokavaliota, mieluiten kasvissyöjä. Jäsenten Dusk ja Willow Weaverin mukaan "Sunburstin jäsenelle kaikki fyysiset pyrkimykset ovat tämän jumalallisen suunnitelman luonnollisia kasvuja", "luonteeseen sovittaminen ja yhteyden saavuttaminen Luojan kanssa" (Weaver 1982: 10-11).

Nykyään Sunburst-yhteisö pitää itseään "globaalina valotyöntekijöiden yhteisönä sekä tahallisena osuuskuntayhteisönä" (Sunburstin verkkosivusto ja "About Sunburst"). Tämä tarkoittaa hedelmällisen ympäristön luomista henkilökohtaiselle henkiselle kasvulle ja itsensä toteuttamiselle. Sunburstin "Henkisen linjan" verkkosivun mukaan: "Jokaisen meistä, Jumalan kuvaksi tehdyn, on tarkoitus herättää sielussamme oleva puhdas Itse. Tämä on Itsetoteutus, jonka syntymisen kautta Jumala toteutuu. Valaistuneet, Jumalan oivaltaneet sielut kaikilta henkisiltä poluilta esiintyvät jatkuvasti tässä tietoisuudessa ja voivat tulla esiin auttamaan sinua elämäsi matkalla. " Sunburstin jäsenet pyrkivät ohjaamaan ihmisiä tällä itsensä toteuttamisen polulla.

RITUAALIT / TOIMINTA

Sunburstin käytännöt juurtuvat joogaan, meditaatioon ja luonnollisiin ruokiin. Kriya-joogan ja meditaation tavoite on itsensä toteuttaminen. Ryhmän luomuviljely ja elintarvikkeiden viljely yhdessä sen luonnollisten ruokakauppojen kanssa ruokkivat tätä tavoitetta tarjoamalla jäsenille tietoista elämää ja hengellisesti ylläpitävää työtä (Sunburstin verkkosivusto ja "Earth Stewardship"). Luomuruokien tuotanto ja jakelu edistävät myös Sunburstin ja sen hengellisten ihanteiden mainostamista. Paulsenin tavoitteena oli luoda harmonisen elämän ja henkisen itsensä toteuttava ”New Age” -yhteiskunta (Lillington 1979).

Kriya-jooga, jonka Norman Paulsen oli opiskellut Yoganandan kanssa, on päivittäinen istumameditaation ja hengityksen harjoittelu, joka ohjaa energioita selkäydin-chakroja pitkin. Sunburst esittelee kriya-joogaa pyhänä tieteenä, joka johtaa itsensä toteuttamiseen (Paulsen 2000; Sunburst-verkkosivusto ja toinen “Kriya Yoga Initiation”). Nykyään Sunburst opettaa myös Hong Saun meditaatiotekniikkaa, ohjattua visualisointia ja muita polkuja itsensä toteuttamiseen.

Maatilatyö on ollut myös henkinen käytäntö Sunburstissa (Hoesly 2019). Luonnonmukaisten elintarvikkeiden viljely ja kuluttaminen, tietoinen eläminen ja omavaraisuus ovat lähellä heidän jumalallisen yhteyden hengellistä päämääräänsä ja ovat kasvaneet sen. Jäsenet heräsivät varhain päivittäiseen mietiskelyyn, sitten söivät yhdessä, työskentelivät sitten maatalouden, kuorma-autojen, myynnin ja leivonnan parissa; illat vietettiin yhteisissä illallisissa, pienryhmämeditaatioissa ja sosiaalisessa ajassa (Allen 1982; Arcudi ja Meyer 1985; R. Miller 1978; Paulsen 1980; Roth 2011). Ateriat olivat enimmäkseen tuoreita maitotuotteita, vihanneksia, hedelmiä, pähkinöitä, siemeniä ja jyviä. Kalaa tai lihaa tarjoillaan useita kertoja viikossa 1970-luvun loppupuolelle, vaikka alun perin ruokavalio oli yksinomaan raakaa ruokaa, sitten lakto-ovo-kasvissyöjä, sitten valitse oma.

Sen lisäksi, että jäsenet kasvattivat satoja hehtaareja hedelmäpuita, vihanneksia, vehnää, pähkinöitä ja muita satoja, jäsenet kasvattivat satoja luonnollisesti ruokittuja, hormonittomia vuohia, lampaita, lehmiä ja kanoja. [Kuva oikealla] He tekivät villavaatteita ja joukon maitotuotteita, kuten voita, jogurttia, juustoa, maitoa ja smoothieita. He myivät hunajaa mehiläishoidon kautta. Paulsen osti hevosia maatilalle vetämällä auroja ja näyttääkseen kilpailukykyisesti. Tilalla oli koneita ja työkaluja huonekalujen, tiilenvalmistuksen, hitsauksen, sepän, ​​keramiikan ja välttämättömien esineiden valmistamiseksi yhteisölle ja käytettäväksi tai myytäväksi heidän yrityksissään. Ravintolan yläpuolella olevasta lahjatavarakaupasta myytiin Sunburstin jäsenten tekemiä esineitä. Nykyään Sunburst myy myös Norman Paulsenin kirjoja ja CD-levyjä, uskonnollista kirjallisuutta ja muita hengellisiä tuotteita verkossa ja lahjakaupassaan.

Sunburst tarjoaa ”kokonaisvaltaisen oppimisen, parantamisen ja tietoisen elämän keskuksena” sunnuntai-meditaatiotilaisuuksia, viikonloppuretkiä, kriya-jooga-aloituksia, hengellisiä ja permakulttuurisia työpajoja, kirtan- ja laulupiirejä sekä kursseja joogatieteestä ja itsensä polusta toteutus (Sunburstin verkkosivusto ja toinen “Sunburst Farm & Sanctuary”). Viikoittaiset sunnuntaipalvelut sisältävät ohjatun meditaation vuorotellen johtajien johdolla ja ryhmän jäsenten luomien yhteisöllisten kappaleiden esittämisen, minkä jälkeen seuraa yhteisö ja brunssi tilalla kasvatettuja luomuruokia.

Säännölliset viikonloppuretriitit kiertävät teemoja, kuten permakulttuuri, yhteys Äiti Maan kanssa, pyhä hiljaisuus ja kriya-jooga (Sunburst-verkkosivusto ja “Sunburst-tapahtumat”). Näitä retriittejä johtavat yleensä Sunburst-jäsenet, ne tuottavat tuloja ryhmälle ja edistävät sen opetuksia. Karma Yoga -ohjelmassa osallistujat auttavat puutarhanhoidossa, ruoanlaitossa, siivouksessa ja kunnossapidossa. Sunburst tarjoaa myös 200 tunnin joogaopettajan koulutuksen.

Organisaatio / JOHTAJUUS

Norman Paulsen perusti Auringon veljeskunnan, myöhemmin tunnetun Sunburstin, vuonna 1969. Elämänsä aikana hän oli henkisen yhteisön johtaja, vaikka kaksitoista vanhimman piiri auttoi häntä tekemään päätöksiä (Trompf 1990). Paulsen luopui Sunburstin yritysten johtamisesta 1970-luvun puolivälissä, jotta hän voisi keskittyä itsensä ja ryhmän henkiseen kehittämiseen. Sen yrityksiä johti Sunburstin ydinjäsenet. Paulsen johti yhteisöä kuolemaansa asti vuonna 2006. Siitä lähtien hänen vaimonsa, Patty Paulsen, [Kuva 9 oikealla], joka liittyi vuonna 1975, on johtanut Sunburst Sanctuarya sen hengellisenä johtajana.

Paulsensin lisäksi Sunburstilla on aina ollut pieni omistautuneiden jäsenten neuvosto, joka ohjaa yhteisöä ja sen voittoa tavoittelevia yrityksiä. Vuonna 2021 muita Sunburstin johtajia ovat: David Adolphsen, joka johtaa sen yhteisön kehitystä; Jake Collier, joka johtaa New Frontiers -myymälää ja toimii Sunburstin neuvoston puheenjohtajana; Valerie King, joka toimii Sunburstin ja sen liiketoimintojen talouspäällikkönä; Jonathan King, joka on Sunburstin rahastonhoitaja ja joka on pitkään johtanut sen liikeyrityksiä; Emily Wirtz, joka johtaa vetäytymiskeskusta ja nuorisotyöryhmää; Heiko Wirtz, joka johtaa Sunburstin kiinteistöpalvelumiehistöä; ja Elena Andersen, joka koordinoi tapahtumia ja tiedotustoimintaa Sunburstille (Sunburstin verkkosivusto ja henkilöstö). Adolphsen, Collier ja Kings liittyivät Sunburstiin 1970-luvun alussa ja ovat jo pitkään olleet ryhmän ja sen liiketoiminnan johtajia.

SEIKAT / haasteet

Sunburst on kohdannut useita haasteita, pääasiassa väitteitä Norman Paulsenin laittomasta ja epäeettisestä toiminnasta 1970-luvun lopulla. Näihin edellä kuvattuihin yksityiskohtiin sisältyy hänen väitetty huumeiden väärinkäyttö, alkoholismi ja alaikäisten väärinkäyttö; pidätykset; aseiden kerääminen ja poliisin uhkaaminen; taloudellinen itsekauppa; ja itsensä jumalointia. Sunburst-yhteisön ja lainvalvontaviranomaisten välisten konfliktien seurauksena suurin osa jäsenistä lähti Sunburstista vuoteen 1981 mennessä.

Vaikka monet Sunburstin jäsenet jakivat Paulsenin uskomukset ja näkemykset muinaisista sivilisaatioista ja galaksien välisistä olennoista, osa Paulsenin uskomuksista aiheutti myös erimielisyyksiä. 1970-luvun lopulla Paulsen väitti olevansa Jeesus palannut takaisin, ratsastanut avaruusaluksilla Rakentajien kanssa yhtenä Muinisen muinaisista hallitsijoista ja palauttavan Eedenin puutarhan, joka tunnetaan myös nimellä Mu (Paulsen 1980; Trompf 1990; Weaver 1982). Jotkut jäsenet, kuten Michael Abelman, hylkäsivät hänen itsensä jumalittamisen ja pakotettiin eroon ryhmästä (Corwin 1989; Joka 1982).

Ryhmä kamppaili selviytyäkseen 1980-luvun alussa massahäiriöiden, taloudellisten kamppailujen ja siirtymisen vuoksi maatalouden kannalta vähemmän vieraanvaraisiin ympäristöihin. Lopulta he perustivat menestyvien luontaistuotekauppaketjun nimeltä New Frontiers. Huolimatta näiden myymälöiden menestyksestä 2000-luvulle, Sunburstin henkinen yhteisö on pysynyt pienenä. Sunburstin jäsenmäärä on korkeintaan muutama kymmenen, ja se on selvästi alle 350–400 jäsentä, joka sillä oli huipullaan 1970-luvun puolivälissä.

Tänään Sunburstin suurin haaste on selviytyä pienestä ikääntyvien jäsenten joukosta. [Kuva oikealla] Suurin osa pääjäsenistä on 2019-vuotiaita ikäluokkia. Vaikka jotkut nuoremmat ihmiset osallistuvat viikoittaisiin sovittelukokouksiin, työpajoihin tai retriitteihin, harvat ovat sitoutuneita yhteisön jäseniä (Hoesly 2010). 2021-luvulla Sunburst myi kaikki New Frontiers -liikkeensä paitsi yhden. Vuodesta 2020 se omistaa kaksi maatilaa, vaikka Sunburst on yrittänyt ylläpitää Nojoqui-maatilaa (Minsky XNUMX).

KUVAT

Kuva # 1: Norman Paulsen SRF: ssä, c. 1950.
Kuva # 2: Norman Paulsen Sunburst Farmilla, 1972.
Kuva # 3: Apple-poimijat Sunburst's Cuyama Orchardissa, 1970-luvun puolivälissä.
Kuva # 4: Sunburst-jäsen pullolla Sunburstin orgaanista omenamehua.
Kuva # 5: Uusi Frontiers-myymälä, 2018.
Kuva # 6: Paulsenin omaelämäkerta, Sunburst: Muinaisten paluu (1980).
Kuva # 7: Ryhmärukous Tajiguas Ranchilla, 1978.
Kuva # 8: Patty Paulsen.
Kuva # 9: Jäsenet Sunburst Sanctuary, c. 2018.

REFERENSSIT

Allen, Steve. 1982. Rakas poika: Tarina Jeesuksen kulteista. Indianapolis: Bobbs-Merrill.

Arcudi, Melanie ja Pauline Meyer. 1985. "Auringon veljeskunta, 1969–1985: Muistelmat." Yhteiskunnat 5: 82-88.

Beresford, Hattie. 2007. "Näin se oli: Ogilvy Ranchin monet kasvot." Montecito Journal, Heinäkuu 5.

Musta, David. 1977. "Miksi lapset liittyvät kultteihin". Naisten päivä, Helmikuu.

Blumrich, JF 1979. Kásskara und die sieben Welten: Weißer Bär erzählt den Erdmythos der Hopi-Indianer. Wien: Econ Verlag.

Brantingham, Barney. 1977a. "" Auringon veljeskunta "sanoo, että varakkaat vanhemmat sieppasivat hänet." Santa Barbara News-Press, Tammikuu 26.

Brantingham, Barney. 1977b. "Professoreiden tunteet sekoittuvat nuorten" ohjelmasuunnittelusta "." Santa Barbara News-Press, Tammikuu 28.

Cass, Ben. 1975. ”Auringon veljeskunta”. Seed: Lehti orgaanisesta elämästä 4: 4-6.

Chandler, Russell. 1981a. ”Uskonnolliset ryhmät lähtevät Hillsille. . . ja selviytyminen. " Los Angeles Times, Lokakuu 18.

Chandler, Russell. 1981b. "Hakemisto maaretriiteistä." Los Angeles Times, Lokakuu 18.

Chandler, Russell. 1974. ”Aurinko paistaa kirkkaasti veljeskunnassa.” Los Angeles Times, Helmikuu 3.

Corwin, Miles. 1989. "20 vuotta myöhemmin jotkut gurun seuraajat pitävät edelleen uskoa." Los Angeles Times, Heinäkuu 10.

Cusack, Carole M. 2021. "Norman Paulsen ja auringon veljeskunta / Sunburst." Pp. 354-68 tuumaa UFO-uskontojen käsikirja, toimittaja Benjamin E.Zeller. Boston: Brill.

Dobrow, Joe. 2014. Luonnolliset profeetat: Terveysruokista kokonaisiin ruokiin - kuinka alan edelläkävijät muuttivat tapaa, jolla syömme ja muotoilimme amerikkalaista liiketoimintaa. New York: Rodale-kirjat.

Duquette, Susan. 1976. Sunburst Farm Family Cookbook: Hyvä koti valmistaa luonnollista tapaa. Santa Barbara: Woodbridge Press.

Edgington, Ryan H. 2008. "Ole vastaanottavainen hyvälle maalle: terveys, luonto ja työ työväenläheisissä kulttuureissa." Maatalouden historia 82: 279-308.

Jokainen, Mary. 1982. "Kehittyminen Sunburst-yhteisöön ja siitä pois". Santa Barbara News-Press, Helmikuu 7.

Fredericks, Oswald White Bear ja Kaih Khristé King. 2009. Hopien historia niiden alkuperästä Lemuriasta. Shreveport: Kuninkaan silta.

Greverus, Ina-Maria. 1990. Neues Zeithalter oder Verkehrte Welt: Anthropologie als Kritik Darmstadt: Wissenschaftliche Buchgesellschaft.

Grünschloß, Andreas. 2006. "Muinaisten astronauttien kertomukset: Suosittu keskustelu uskonnollisesta menneisyydestämme." Marburg Journal of Religion 11: 1-25.

Grünschloß, Andreas. 2004. "Suuren säteen" odottaminen: UFO-uskonnot ja "ufologiset" teemat uusissa uskonnollisissa liikkeissä. " Pp. 419-44 tuumaa Oxfordin käsikirja uusista uskonnollisista liikkeistä, toimittaja James R. Lewis. New York: Oxford University Press.

Gruenschloss, Andreas. 2003. "Kun astumme isäni avaruusalukseen: lastin toivot ja tuhatvuotiset kosmologiat uusissa uskonnollisissa UFO-liikkeissä." Pp. 17-42 tuumaa UFO-uskontojen Encyclopedic Sourcebook, toimittaja James. R. Lewis. Amherst: Prometheus-kirjat.

Grünschloß, Andreas. 1998. "Kun astumme isäni avaruusalukseen: rahtitoiveet ja tuhatvuotiset kosmologiat uusissa uskonnollisissa UFO-liikkeissä." Marburg Journal of Religion 3, ei. 2: 1-24.

Hall, Bob. 1980. "Sunburst-työntekijät järjestävät kampanjan unionin perustamiseksi." Päivittäinen Nexus, Lokakuu 21.

Hansen-Gates, tammikuu 1976. ”Ulkona kasvaminen: auringon veljeskunta”. Santa Barbara -lehti 1: 64-71.

Hellyly, Dusty. 2019. "Luomuviljely hengellisenä käytäntönä ja käytännön hengellisyys Sunburst Farmsilla." Nova Religio 23: 60-88.

Hurst, John. 1975a. "Auringon veljeskunta Armageddonille." Santa Barbaran uutiset ja katsaus, Maaliskuu 7.

Hurst, John. 1975b. "Veljeskunnan unelmasta tulee painajainen", Santa Barbaran uutiset ja katsaus, Maaliskuu 21.

Ibáñez, José Enrique Rodríguez. 1975. ”Patologia de la Countercultura: El caso de la” Auringon veljeskunta ”.” riemuvoitto XXX: 40–41.

King, Wayne. 1980. "Kaliforniassa" yksityiset yhdistykset "ylistävät tulivoimaa." New York Times, Joulukuu 17.

Knapp, Francky. 2019. "Viimeinen suuri Kalifornian hippi-kommuna on edelleen vahva." Messy Nessy Chic, 23. huhtikuuta. Pääsy osoitteesta https://www.messynessychic.com/2019/04/23/the-last-great-california-hippie-commune-is-still-going-strong/ 28 huhtikuussa 2021.

Kriyananda, Swami. 2011. Paramhansa Yogananda: elämäkerta, henkilökohtaisilla pohdinnoilla ja muistoilla. Nevada City: Kristallinkirkas.

Leslie, Kaytlyn. 2014. "New Frontiers, joka myy SLO-kauppaa ja kolme muuta koko ruokalle." San Luis Obispo Tribune, Huhtikuu 1.

Leslie, Susan. 1979. "Sunburst omistettu luonnollisille elintarvikkeille." Los Angeles Times, Lokakuu 27.

Lillington, Karlin J. 1979. "Yhden miehen visioilla luodaan New Age -yhteiskunta." Päivittäinen Nexus, Huhtikuu 27.

Mann, Wesley. 1982. "Sunburst panttaa omaisuuserät kattamaan 1.2 miljoonan dollarin velan." Santa Barbara News-Press, Syyskuu 17.

Meade, Charles. 1981. "Aurinko laskee luonnonruoka-imperiumiin." Santa Barbaran uutiset ja katsaus, Kesäkuu 25.

Miller, Chris. 1981. "Union Files väärinkäytöksistä." Päivittäinen Nexus, Toukokuu 29.

Miller, Ralph C. 1978. “Sunburst Farms”. Pienviljelijän lehti 2: 43-46.

Miller, Timothy. 1999. 60in kunnat: Hippies ja Beyond. Syracuse: Syracuse University Press.

Minsky, Dave. 2020. "Sunburst Farm haastaa naapurin, kannabiksen yritys vesikaivoon pääsyn suhteen." Santa Maria Times, Elokuu 9.

Nisperos, Neil. 2007. ”Myöhäinen hengellinen johtaja kunnioitetaan.” Santa Maria Times, Helmikuu 4.

Nordheimer, Jon. 1975. "Rannikon uskonnollisen lahkon elämä on hyvinvoinnin testaama." New York Times, Huhtikuu 6.

Paulsen, Norman. 2016. Elämä-rakkaus-Jumala: Tarina sielumatkailijasta. Buellton, Kalifornia: Sunburst.

Paulsen, Norman. 2002. Kristustietoisuus: Puhtaan itsen syntyminen sisällä. Buellton, Kalifornia: Solar Logos Foundation.

Paulsen, Norman. 2000. Pyhä tiede: meditaatio, muutos, valaistus. Buellton, Kalifornia: Solar Logos Foundation.

Paulsen, Norman. 1994. Kristuksen tietoisuus: puhdas itsesi sisälläsi. Salt Lake City: Rakentajat.

Paulsen, Norman. 1984. Kristuksen tietoisuus. Salt Lake City: Rakentajat.

Paulsen, Norman. 1980. Sunburst: Muinaisten paluu. Goleta, Kalifornia: Sunburst Farms.

Roth, Matthew. 2011. ”Yhdessä tuleminen: yhteisöllinen vaihtoehto.” Pp. 192-208 tuumaa Kymmenen vuotta, jotka ravistelivat kaupunkia: San Francisco 1968-1978, toimittajat Chris Carlsson ja Lisa Ruth Elliott. San Francisco: City Lights Foundation Books.

Schiff, J.-M. 1981. L'Age Cosmique aux USA Pariisi: Albin Michel.

Spaulding, Allie Kay. 2008. "Heillä Thar Hillsillä on paljon elämää." Lompoc-levy, Lokakuu 12.

Steiger, Brad. 1974. Lääketeho: Amerikkalaisen intiaanin henkisen perinnön herätys ja sen merkitys modernille ihmiselle. Puutarhakaupunki: Doubleday.

Sunburst. 2018. Meditaatiot tietoisen elämän kahdeksankertaisella polulla. Buellton, Kalifornia: Sunburst.

Sunburst-verkkosivusto. nd Käytetään osoitteesta https://sunburst.org/ 26 huhtikuussa 2021.

Sunburst-verkkosivusto. nd "Tietoja Sunburstista". Käytetään osoitteesta https://sunburst.org/about/?v=f24485ae434a 26 huhtikuussa 2021.

Sunburst-verkkosivusto. toinen "Earth Stewardship". Käytetään osoitteesta https://sunburst.org/earth-stewardship/?v=f24485ae434a 26 huhtikuussa 2021.

Sunburst-verkkosivusto. ja "Kriya Yoga Initiation". Käytetään osoitteesta https://sunburst.org/kriya-initiation/?v=f24485ae434a 26 huhtikuussa 2021.

Sunburst-verkkosivusto. ja "Sateenkaarireitti". Käytetään https://sunburst.org/rainbow-path/?v=f24485ae434a 26 huhtikuussa 2021.

Sunburst-verkkosivusto. ja ”hengellinen suku”. Käytetään https://sunburst.org/spiritual-lineage/?v=f24485ae434a 26 huhtikuussa 2021.

Sunburst-verkkosivusto. ja ”henkilökunta”. Käytetään osoitteesta https://sunburst.org/about/staff/?v=f24485ae434a 26 huhtikuussa 2021.

Sunburst-verkkosivusto. ja “Sunburst-tapahtumat”. Käytetään https://sunburst.org/upcoming/?v=f24485ae434a 26 huhtikuussa 2021.

Sunburst-verkkosivusto. "Sunburst Farm & Sanctuary". Käytetään osoitteesta https://sunburst.org/sunburst-farm-sanctuary/?v=f24485ae434a 26 huhtikuussa 2021.

Trompf, Garry W. 2012. “Historia ja ajan loppu uusissa uskonnoissa.” Pp. 63-79 tuumaa Cambridge Companion uusiin uskonnollisiin liikkeisiin, toimittajat Olav Hammer ja Mikael Rothstein. New York: Cambridge University Press.

Trompf, Garry W. 2003. ”UFO-uskonnot ja rahtikultit.” Pp. 221-38 tuumaa UFO-uskonnot, toimittaja Christopher Partridge. New York: Routledge.

Trompf, Garry W. 1990. "Rahti ja vuosituhat Tyynenmeren molemmin puolin." Pp. 35-94 tuumaa Rahtikultit ja millenaariset liikkeet: Uusien uskonnollisten liikkeiden transsokenalaiset vertailut, toimittaja Garry W. Trompf. New York: de Gruyter.

Trompf, Garry W. 1979. "Makohistoriallisten ideoiden tulevaisuus". Äänet 62: 70-89.

Trompf, Garry W. ja Lauren Bernauer. 2012. "Kadonneiden sivilisaatioiden tuottaminen: teosofiset käsitteet kirjallisuudessa, visuaalisessa mediassa ja populaarikulttuurissa." Pp. 101-131 tuumaa Uuden uskonnon ja kulttuurintuotannon käsikirja, toimittajat Carole M.Cusack ja Alex Norman. Boston: Brill.

Van Tassel, George W. 1952. Rodein Flying Saucer. Los Angeles: New Age -julkaisu.

Walters, J.Donald. 1977. Polku: Länsimaisen joogin omaelämäkerta. Nevada City, Kalifornia: Ananda.

Waters, Frank. 1963. Hopin kirja. New York: Viking.

Weaver, Dusk ja Willow Weaver. 1982. Sunburst: kansa, polku, tarkoitus: Amerikan nykypäivän provosoivimman yhteisöllisen ryhmän tarina. San Diego: Avant-kirjat.

Yogananda, Paramahansa. 1959. Yogin autobiografia (Kahdeksas painos). Los Angeles: Itsetoteutusapuraha.

Yogananda, Paramahansa. 1932. "Kuinka masennuksen juuret poltetaan jumalallisilla menetelmillä." Itä-Länsi 4, ei. 6: 5 – 8.

Zachary, G.Pascal. 1981a. "Uusi energialähde kiinni Sunburst-fyysikko-konflikteissa." Santa Barbaran uutiset ja katsaus, Kesäkuu 25.

Zachary, G.Pascal. 1981b. "Oikeudenkäynti herätti uhkia, Sunburst Defectors Say." Santa Barbaran uutiset ja katsaus, Kesäkuu 25.

Zyda, Joan. 1976. ”Kultti hyötyy rakkauden työstä”. Chicago Tribune, Heinäkuu 26.

JULKAISUPÄIVÄMÄÄRÄ:
19 kesäkuu 2021

 

Jaa: