Anne Kreps

Essene Kristuksen kirkko


ESSENEN KRISTUKSEN AIKATAULU

1898-1901: näennäiskuva Pyhän kaksitoista evankeliumi, joka väitti Jeesuksen olevan kasvissyöjä, julkaistiin erissä Lindsey ja Lincolnshire Tähti sanomalehti.

1923: Opiskellessaan Vatikaanin kirjastossa. Edmund Bordeaux Szekeley väitti löytäneensä useita heprean ja aramean tekstejä, jotka osoittivat Jeesuksen olevan kasvissyöjä ja saarnanneet kasvissyöjä.

1958: David Owen syntyi San Diegossa Kaliforniassa.

1966: Nuori kahdeksanvuotias David näki Maria Magdaleenan ilmestyksen.

1960-luku: Libanonista peräisin oleva esseenimestari Malachi tuli Yhdysvaltoihin Meksikosta.

1965: David Owen, ikä seitsemäntoista, otti Malakian liftariksi ja oppi kasvissyöjästä.

1970-luku: Malachi perusti esseenin rauhan puutarhan jonnekin San Diegosta itään.

1970-luku (puolivälissä): Day liittyi Malakiaan Essene-puutarhaan ja vietti seitsemän vuotta oppimalla tältä opettajalta.

1970-luku (loppu): Malakian puutarha myytiin parkkipaikalle.

1976: Day haastatteli Malakiaa. Tämän haastattelun nauhoitus oli ainoa todiste Malakian olemassaolosta.

1997: Päivä aloitti Pyhän Qaran Jamaikalle esitelläkseen Pyhä Megillah.

1998: Essene Kristuksen kirkko sai verovapauden.

2011: Korkein Mestari Ching Hai, henkinen johtaja, joka aloitti vegaaniravintolaketjun, kuvasi kolmeosaisen dokumenttielokuvan kasvissyöjäisestä esseenikristuksesta Kristuksessa.

2019: Päivä aloitti toisen pyhän Qaran, joka alkaa Ashlandista, Oregonista

FOUNDER / GROUP HISTORY

Essene Kristuksen kirkko on vaatinut suoraa apostolista sukua muinaisille esseeneille, juutalaisille antiikin lahkoille, jotka usein liittyvät Kuolleenmeren kääröihin. Kirkkoa johtaa tällä hetkellä veli Day, syntynyt vuonna 1958 nimellä David Owen. [Kuva oikealla] Day on sanonut, että hän tunsi aina hengellisen yhteyden Maria Magdaleenaan, ja hänellä oli tapana ilmestyä hänelle unissa ja näkyissä, kun hän oli lapsi. San Diegossa kasvanut veli Day tunnistettiin "surffaajapojaksi" ja usein ohitti koulun mennä rannalle. Juuri tässä yhteydessä hän tapasi esseeniläisen opettajan, joka ohjaisi henkistä muutostaan.

Day tapasi Malakian, kun hän oli XNUMX-vuotias, ja Malachi oli määrittelemättömän ikäinen vanha mies. Malachi mietiskeli valtatien reunalla Etelä-Kaliforniassa. Veli Day tarjosi hänelle kyydin, ja Malachi pyysi häntä pudottamaan hänet kasvisravintolaan. Hän kysyi Malakialta, maistuiko kasvisruoka hyvältä, mihin Malachi vastasi: "Se maistuu paljon paremmin kuin kuollut lehmä." Day kertoi kokouksen, tämä lausuma oli muuttuva hänen XNUMX-vuotiaalle itselleen, koska hän ei ollut koskaan ajatellut, että hampurilaiset olisi teurastettu eläimiä aikaisemmin. Veli Day liittyi Malakiaan ateriaan ja oli yllättynyt siitä, kuinka hyvä se maistui. Hänestä tuli Malakian opiskelija.

Hänen oma esseeniläisen opettajansa Lähi-idästä oli lähettänyt Malakian kouluttamaan opetuslapsen perustamaan moderni esseenikirkko Amerikkaan, ainoan paikan maailmassa, jonka hänelle sanottiin olevan uskonnonvapaus. Malachi rakensi kunnan ja istutti puutarhoja hylätyn hotellin raunioihin lähellä San Diegoa. 1970-luvun kunnallisurffauskaudella monet ihmiset tulivat Malakian Essene-rauhan puutarhan läpi ja jäivät lyhyille vierailuille. Päivä viipyi seitsemän vuotta, nousi aamunkoitteessa ja työskenteli puutarhoissa. Day on vaatinut, että hänestä tuli esseenikirkon seuraava opettaja, koska hän viipyi tarpeeksi kauan tullakseen Malakian opetuslapseksi eikä minkään poikkeuksellisen kyvyn takia.

Ei ole mitään keinoa todistaa tai kumota tätä perustavaa kertomusta. Malakiaa ja hänen kuntaansa ei ole enää olemassa. Hotellin omistaja oli antanut hänen rakentaa puutarhan kadonneelle omaisuudelle, mutta hänen kuolemansa jälkeen jälkeläiset muuttivat hotellin parkkipaikaksi. Tästä syystä puutarhasta ei ole jäljellä. Malakia on myös kuollut, ja koska hän saapui maahan laittomasti Meksikon kautta, myöskään hänestä ei ole tietoja. Vuonna 1976 Day haastatteli Malakiaa ja piti tapahtumasta kasettinauhoituksen. Tämä kasetti on kaikki mitä Malakiasta on jäljellä.

Kirkon päämaja, Essene Garden of Peace, sijaitsee maantiellä lähellä Greenleafia Oregonissa. Kirkko ylläpitää mysteerikoulua nimeltä Essene Academy of Higher Learning. Essene Kristuksen kirkko on myös hiljattain avannut kirkkoja Santa Cruzissa ja San Franciscossa Kaliforniassa. Vihreänlehden päivä

OPPEJA / uskomukset

Essene Kristuksen kirkko on saanut nimensä muinaisesta juutalaisesta lahkosta nimeltä Essenes. Sanan merkitys on hämärä, mutta yksi ehdotettu etymologia on aramealainen “assaya” (parantaja) (Goranson 1984: 483-98). Essene Kristuksen kirkko hyväksyy tämän käännöksen. Terveiden ruumiiden ylläpitäminen ja ympäristön parantamisen edistäminen ovat keskeisiä periaatteita. Kasvisruokavalio on ehdoton edellytys jäsenyydelle, ja jotkut jäsenet pitävät kiinni vegaani- tai hedelmällisestä ruokavaliosta. Kasvissyöjä ja ympäristönsuojelu kertovat ryhmän laajemmasta apokalyptisesta näkymästä: kirkko uskoo, että ihmiskunta elää uuden aikakauden kärjessä, jossa tuomitsemme ympäristökatastrofin. Kristuksen esseenikirkon tehtävä on ohjata ihmiskuntaa tämän siirtymän läpi (Kreps 2018: 156-61).

Essene Kristuksen kirkossa on kaksitoista keskeistä oppia, jotka sisältyvät Essene Opinkirjaja tiivistetty ”Pyhä uskontunnustus” -veljeksi, veli Dayn säveltämään runoon, joka perustuu esseenin kirjoituksiin, jumalalliseen ilmoitukseen ja henkilökohtaiseen kokemukseen.

Kirkko saarnaa synkretistä teologiaa, joka yhdistää heprealaisen mystiikan itäisiin käsityksiin reinkarnaatiosta. Jäsenet uskovat jumaluuteen ”MINÄ OLEN”, joka ei ole mies eikä nainen, joka loi ”Elohimin” mies- ja naisjumaluuden. Miehen ja jumaluuden kosmisesta seksuaalisesta syleilystä syntyi koko luomakunta. Kaikki luominen koostuu jumalallisuudesta, osista sekä mies- että naisjumalia. Nämä jumalat suunnittelivat Yashua ha Meshiakhin (Jeesus Kristus) ja Sekhinan (Pyhä Henki), jotka ovat sekä jumalallisia vanhempia että näiden jumalallisten vanhempien ainosyntyisiä sisaruksia. Kosmos on koulu sieluille, jotka muuttavat läpi monien taivaallisten ja helvetin valtakuntien, jotka perustuvat karmallinen kosto. Ne, jotka seuraavat Kristuksen esseenikirkon esittämää tietä, voidaan herättää enkelikehoina ja asua taivaassa. Nämä enkelirungot voivat palata maan päälle tarpeen mukaan palvellakseen ihmiskuntaa.

Kirkko etsii oman alkuperänsä alkuperäisestä raamatullisesta historiasta. Se väittää, että ihmiskunnan kaatumisen jälkeen, joka tapahtui sen jälkeen, kun ensimmäiset ihmiset söivät Eedenin puusta, joka kasvatti liha-hedelmiä, mies- ja naispuoliset Kristuksen hahmot perustivat piilotetun uskonnon säilyttääkseen totuuden yhä korruptoituneemmassa maailmassa. Nämä kristit perustivat esseenisen tien Nasarean uskonnon galaksien välisen Kristuksen perheen maahaaroksi, joka on aktiivinen kaikkialla maailmankaikkeudessa. Kirkko uskoo, että Herra ja Lady Kristus perustivat esseenin kasvisruokavalion tällä hetkellä. Essene-liike työskenteli pääasiassa maan alla suurimman osan ihmiskunnan historiasta. Se oli piilotettu liike, joka nousi ajoittain esiin vain tukahduttaakseen väkivaltaisesti. Kirkko tulkitsee tärkeimmät raamatulliset hahmot, kuten Nooa, Abraham ja Joseph esseenijohtajiksi.

Kirkko löytää historiallisessa Jeesuksessa esimerkin esseenikirkon syklisestä pinnasta ja tukahduttamisesta. Kertomuksessaan Maria Magdaleena ja Jeesus kasvoivat esseeninä, lopulta menivät naimisiin ja saivat lapsen. [Kuva oikealla] Mary ja Jeesus saarnasivat esseen rauhanviestiä, joka ärsytti Rooman ja Juutalaisten viranomaisia ​​ja johti lopulta Jeesuksen kidutukseen ja teloitukseen. Hyväksymällä Baigentin ja Leighin kiistanalaiset väitteet Pyhä veri, Pyhä Graali, ECC katsoo, että rouva Kristus ja hänen lapsensa pakenivat Ranskaan ristiinnaulitsemisen jälkeen. Tästä lapsesta tuli Sinisen ruusun esseeniryhmän ensimmäinen pappi, esoteerinen järjestys, jonka Maria ja Jeesus perustivat yönä ennen kuolemaansa. Sinisen ruusun esseeniryhmä pysyisi maan alla ja tulisi julkiseksi, kun aika oli oikea. Essene-kirkko uskoo, että ihmiskunta elää nyt palautumisen aikaa; jäsenet ovat tämän piilotetun kirkon julkinen osoitus.

Kristuksen esseenikirkon ensisijainen pyhä teksti on heidän itsensä julkaisema Pyhä Megillah: Nasarean Raamattu Essene Way. [Kuva oikealla] Kirkko väittää, että nämä tekstit sisältyivät alun perin muinaisiin hepreankääröihin. Malachi testamentoi nämä kääröt veli-päivälle, kun hän ohitti. Ne käännetään paloittain, kun historialliset olosuhteet kannustavat kirkkoa tekemään niin. Joten vaikka kirkko on julkaissut useita kääröistä englanniksi Pyhä Megillah, on edelleen mahdollista, että uusia ilmoitustekstejä voidaan ottaa käyttöön myöhemmin. Heidän raamatunsa on rakenteellisesti mallinnettu kanoniseen Raamattuun. Megillah on jaettu kahteen osaan: Vanha testamentti, joka käsittää tällä hetkellä kolmetoista kirjaa, ja Uusi testamentti, yksi jumalankirjoitus. He pitävät tätä tekstiä Jahleel, Maria Magdaleenan adoptoidun tyttären kanssa. He kiertävät myös kahta koulutustraktiota, Essene Opinkirja, ja Johdatus Sinisen ruusun järjestykseen. Suuri osa näiden volyymien tiedoista löytyy myös heidän verkkosivuiltaan (www.essene.org).

Vaikka kirkko ottaa huomioon Pyhä Megillah ollakseen puhdas, väärentämätön jumalallinen ilmoitus, jäsenet neuvovat monia tekstejä hengellisen rakentamisen aikaansaamiseksi. He pitävät pseudepigrafista Pyhän kaksitoista evankeliumija Szekeleyn Essene Rauhan evankeliumi, arvovaltainen, mutta korruptoitunut. Nämä tekstit säilyttävät Jeesuksen kasvissyöjäopetukset, mutta hylkäsivät jumalallisen äiti-jumalattaren teologian. He uskovat myös, että osia jumalallisesta viisaudesta löytyy hajanaisesti pyhistä teksteistä eri kulttuureissa Lotus Sutra että Minä Ching. He hylkäävät apostoli Paavalin kirjoitukset ja opettavat, että hän oli väärä apostoli, joka turmeli kirkon tosi opetukset.

RITUAALIT / TOIMINTA

"Pyhä Qara" on Nasarean esseenirituaali, joka tuo Pyhä Megillah sen jälkeen, kun se on tukahdutettu jonkin aikaa. Kahden rumpalin kanssa nykyinen esseenien pyhien kirjoitusten hoitaja matkustaa kaupungista toiseen saarnaamalla ja jakamalla kopioita kiinnostuneille ihmisille. Day aloitti Pyhän Qaran vuonna 1997 Jamaikalle ja toisen Pyhän Qaran vuonna 2019, joka alkoi Ashlandissa Oregonissa.

Mahdolliset käännynnäiset lähettävät postituslomakkeen esseen Raamatun ( Pyhä Megillah, The Essene Opinkirja, The Johdatus Sinisen ruusun järjestykseen, ja Neljäkymmentäyhdeksän terälehteä sinisestä ruususta), johdantokurssi pääsemiseksi Kristuksen esseenikirkkoon. Lähettämällä tätä opintomateriaalia on sitouduttava olemaan laittamatta mitään sen sisältöä Pyhä Megillah verkossa mihin tahansa tarkoitukseen. Yksi työskentelee kotitutkintokurssin läpi ja lähettää kirjalliset tehtävät kirkolle arvioitavaksi. Kun nämä tehtävät on suoritettu, yksi voi tulla sinisen ruusun esseeniryhmän jäseneksi.

Jotta voisimme olla Kristuksen esseenikirkon hyvän maineen jäsen, on täytettävä neljä vaatimusta: lähetettävä pieni kuukausittainen lahjoitus kirkolle (lahjoitukset ovat verovapaita); tilata Essene-polku neljännesvuosittain päiväkirja; harjoittavat hyvää kansalaisuutta "Zahyenin määräyksissä" kuvatulla tavalla; ja ylläpitää kasvisruokavaliota.

Jäsenet kastetaan upottamalla heidät kirkkoon saapuessaan, ja heille annetaan henkilökohtaisia ​​esseenimantroja tai heprealaisia ​​voiman sanoja hengellisen polunsa eri vaiheissa. [Kuva oikealla] Opetuslapset, jotka siirtyvät sinisen ruusun ritarikunnan korkeimmalle tasolle, käyvät läpi kasteen tulella. Harrastajia kannustetaan harjoittamaan mitä tahansa joogamuotoa, jota pidetään esseenijoogan haaroina, alkuperäisen joogan, jonka Jeesus Kristus opetti. Muita rituaaleja ovat puiden halaaminen, sufi-tanssi, meditaatio ja laulaminen. Jäsenet välttävät käyttämästä kreikkalaisia ​​sanoja kuten Jeesus hebraalisoitujen termien (Yashua) hyväksi. (Kreps: 161-3)

Essene Kristuksen kirkko isännöi myös vuosittaisen kesätapaamisen Breitenbush Hot Springsissä, kokonaisvaltaisessa vetäytymiskeskuksessa Oregonissa.

Organisaatio / JOHTAJUUS

Essene Kristuksen kirkko on järjestetty kuten esoteerisissa piireissä. Kirkko pitää itseään Eedenin puutarhaan perustetun esseenisen tien Nasarean uskonnon nykyisenä ilmentymänä. Essene-tien Nasarean uskonnolla on piilotettu käsivarsi (Zeroah Nistar) ja paljastettu käsivarsi (Zeroah Niglah). Piilotettu käsivarsi pysyy maan alla ylläpitämällä muinaisten rullausten hallintaa ja valitsee, mitkä julkistaa ja milloin. Paljastetut aseet, kuten Kristuksen esseenikirkko, esiintyvät historian eri vaiheissa, kun se on riittävän turvallista tehdä niin.

Kristuksen esseenikirkkoa johtaa ylipappi Veli Day. He pitävät johtajaansa ihmiskehona kirkon palauttamiseksi; häntä ei tule palvoa.

Jotta voisimme tulla Kristuksen esseenikirkon jäseneksi, täytyy lukea osa Pyhä Megillah, Opinkirja ja Esseekirkon ja Sinisen ruusun järjestyksen esittely. Zahyenin määräykset, osa heidän Pyhä Megillah, hahmotellaan heidän mysteerikoulunsa, Essene-rauhanvuoren, perusrakenne. Aloittajan on noudatettava kahta polkua: tutkijapolku, johon liittyy pyhien kirjoitusten tutkiminen, ja sosiaalinen polku, joka käsittää vanhurskaan sosiaalisen käyttäytymisen. Yksi nousee ja putoaa asemassa yhteisössä sen perusteella, miten edetään näillä poluilla.

Jos potentiaalinen käännynnäinen ei ole halukas antamaan lupaa kasvissyöjästä, voi olla yhteydessä yhteisöön osallistumalla Kristuksen esseenikirkon ystäviin. Kirkon esoteerisempiin oppeihin pääsemiseksi voi suorittaa ylimääräisiä kursseja liittyäkseen Sinisen ruusun järjestykseen esseenikirkossa. Sinisen ruusun ritarikunta perustettiin yönä ennen Jeesuksen kuolemaa. Jeesus antoi Maria Magdalenalle Sinisen ruusun, uskollisuuden symbolin, ja hän perusti käskyn säilyttää tosi opetukset, kun miesopetuslapset hylkäsivät hänen johtajuutensa ja graalin lapsen. [Kuva oikealla] Kun jatkat kurssityössä, siirrytään ensimmäisen asteen, toisen ja kolmannen asteen aloittelijoista. Suoritettuaan kaikki opintojaksot, hänestä tulee taitava.

Sinisen ruusun järjestyksessä on kaksi muuta esoteerista ympyrää: Punaisen ruusun ja Valkoisen ruusun järjestys. Punaisen ruusun järjestystä kutsutaan myös Zahyenin lioniksi ja Pyhän Graalin perheen perheeksi. Sen perusti Joseph Arimatheasta Jeesuksen ohjeiden mukaan suojellakseen Mariaa hänen kuolemansa jälkeen. Zahyenin lionit ovat uskonnon ”rauhan ja rakkauden armeija”; he eivät käytä tavanomaisia ​​aseita, vaikka he tutkivatkin taistelulajeja. Valkoisen ruusun ritarikuntaa kutsutaan myös Nasarean velhoiksi. Tämä järjestys on myös ylempi divisioona Zahyenin lionissa. Ne edustavat siltaa esseenin tavan Nasarean uskonnon piilotettujen ja paljastettujen aseiden välillä.

SEIKAT / haasteet

Essene Kristuksen kirkko torjuu painokkaasti valtavirran kristinuskon Jeesuksen opettaman tosi uskonnon paavilaisena korruptiona. Lukemassaan Paavalia hän hylkäsi kasvissyönnin, jumalallisen naisellisen, naisten oikeudet ja hyväksyi orjuuden (Kreps: 159).

Kirkko on myös varovainen irtautuakseen muista moderneista esseeniliikkeistä. Toisaalta he ovat tunnollisia siitä, että useimmat ihmiset pitävät omaa liikkumistaan ​​absurdina. Johdanto Pyhä Megillah toteaa: "Hiljaisuus [heidän tekstinsä alkuperästä] saa jotkut pilkkaamaan. Pyhä Henki on kuitenkin ilmoittanut meille, että Hän paljastaa itse tämän käsikirjoituksen aitous jokaiselle sielulle, jolla on silmät nähdä ja korvat kuulla. Ja niillä, jotka pilkkaavat tätä Raamattua, ei ole ketään. " [Megillah: i]. Toisaalta kirkko on varovainen irtautuakseen muista esseeniryhmistä, joita he pitävät syvästi harhaanjohtavina. Opien kirja myöntää, että muita esseeniliikkeitä on olemassa, ja varoittaa, että ”jotkut näistä henkilöistä ja ryhmistä ovat mukavia kansalaisia, jotka yrittävät tehdä hyvää työtä. Toisaalta jotkut ovat todella hulluja ja opettavat hyvin vääriä asioita esseenien nimissä. ”[Opien kirja: 7]

Vaikka se ylläpitää verkkosivustoa, kirkko on yleensä vihamielinen tekniikan suhteen. Kirkko kieltää julkaisun online-julkaisemisen Pyhä Megillah koska he uskovat, että loppuaikoina tietokonetta ja Internetiä käytetään mielenhallinnan muotona, eivätkä he halua pyhien kirjoitustensa turmeltuvan [Megillah: ii]. Osa heidän raamatustaan ​​antaa ennusteita teknisestä kehityksestä, joka merkitsee demonisia voimia työssä: Internet, tietokoneet, IVF ja muut tieteelliset edistysaskeleet ovat esseenin luonnollisen elämän vastakohta. [Ryhmän toiveiden kunnioittamiseksi heidän pyhien kirjoitustensa viittaus tähän jätetään pois.]

KUVAT
Kuva # 1: Veli-päivä, Kristuksen esseenikirkon ylipappi.
Kuva # 2: Maria Magdaleena.
Kuva # 3: Pyhän Megillan kansi.
Kuva # 4: Esseenikaste.
Kuva # 5: Esseen kirkon ja Sinisen ruusun järjestyksen esittely.

Suositukset **

** Ellei toisin mainita, tämän profiilin materiaali on peräisin Essene Church of Christ -sivustolta (www.essene.org) ja Brother Dayn henkilökohtaisesta todistuksesta, joka on kirjattu dokumenttiin Essene Kristuksen kirkko ja Sinisen ruusun ritarikunta, saatavilla YouTubessa.

Baigent, Michael, Richard Leigh ja Henry Lincoln. 1982. Pyhä veri ja Pyhä Graali. Lontoo: Jonathan Cape.

Päivä, veli [Nazaria]. 1998. Essen Kristuksen kirkon oppien kirja. Elmira, Oregon: Kristuksen esseen kirkko.

Päivä, veli [Nazaria]. nd Esittely Kristuksen esseenikirkosta ja Sinisen ruusun järjestyksestä. Elmira, Oregon: Kristuksen esseen kirkko.

Essene Kristuksen kirkko. Pyhä Megillah: Eseneiden tien Nasarean raamattu. Elmira, Oregon: Kristuksen esseen kirkko.

Essene Kristuksen kirkko. nd Sinisen ruusun neljäkymmentäyhdeksän terälehteä: Sinisen ruusun ritarikunnan ensisijainen opintokurssi ja johdanto Essene-rauhanvuoreksi kutsuttuun mysteerikouluun. Elmira, Oregon: Kristuksen esseen kirkko.

Essene-verkkosivusto. nd Käytetään osoitteesta www.essene.org 19-maaliskuussa 2020.

Goranson, Stephen. 1984. “Essenes: Etymologia 'sh, " RevQ 11: 483-98.

Kreps, Anne. 2018. “Historian lukeminen Elmiran esseenien kanssa.” Uudet antiikki: Muinaismuunnokset uudella aikakaudella ja sen jälkeen, toimittajat Dylan Burns ja Almut Barbara Ranger, 149-174. Päiväntasaus, Sheffield. Painettu uudelleen Kansainvälinen lehti Tutkimus uusista uskonnoista 9 (1): 5-31.

Szekely, Edmone B. 1977. Essene-rauhan evankeliumin löytäminen. Kansainvälinen biogeeninen seura.

Szekely, Edmone B. 1976. Essenesien evankeliumi: tuntematon esseenien kirja, esseenien veljeskunnan kadonneet kääröt. Essex, Englanti: CW Daniel Co.Ltd.

Julkaisupäivämäärä:
28 kesäkuu 2021

 

Jaa: