Michele Olzi

Bernardino del Boca


BERNARDINO DEL BOCA AIKATAULU

1919: Bernardino del Boca syntyi Crodossa, Italiassa.

1921: Del Boca muutti Novaraan perheensä kanssa. Siellä Del Boca sai ensimmäisen koulutuksensa. Hänen isoisänsä Bernardon kumppani esitteli Del Bocan teosofiaan.

1932: Del Boca osallistui kansainväliseen sisäoppilaitokseen Institut Le Rosey Lausannessa (Sveitsi).

1935 (toukokuu): Del Boca ilmoittautui Breran taidekouluun (Liceo artistico di Brera) Milanoon.

1937 (29. huhtikuuta): Del Boca liittyi teosofiseen seuraan.

1939: Del Boca piti ensimmäisen yksityisnäyttelynsä. Hän valmistui Brera Art High Schoolista. Hän perusti Novaraan maanalaisen teosofisen ryhmän "Arundale".

1941: Del Boca järjesti näyttelyn Domodossolassa ja oli osa Torinon fasististen liittojen kuvataiteiden XNUMX. näyttelyä. Hän suoritti asepalveluksensa ensin Veronassa, sitten Firenzessä.

1945: Del Boca elvytti teosofisen ryhmän "Arundale".

1946: Del Boca lähti Italiasta Siamiin (nykyinen Thaimaa).

1947: Del Boca työskenteli arkkitehtina ja sisustussuunnittelijana Singaporessa. Lokakuussa hän sai toisen buddhalaisen vihkimyksensä salaperäiselle saarelle Linga-saaristossa (Nawa Sangga).

1948 (26. syyskuuta): Del Boca järjesti yhteisen näyttelyn taiteilijan ja merisodan sankarin, komentaja Robin A.Kilroy'n kanssa Queen Victoria Memorialissa Penangissa Malesiassa. Hän julkaisi ensimmäisen romaaninsa, Öiset kasvot.

1949: Del Boca julkaistiin Nawa Sangga. Hän lähti Singaporesta Italiaan.

1951: Del Boca osallistui yhteisnäyttelyyn Broletto di Novarassa, Italiassa.

1952: Del Boca opetti taidetta Ferrandin lukiossa Novarassa.

1959: Del Boca osallistui Länsi-Afrikkaan suuntautuvaan talous- ja kauppamatkaan kansallisen maantieteellisen ja kartografisen tutkimuksen instituutin (Istituto Nazionale per le ricerche geografiche e gli studi cartografici) edustajana.

1961: Del Boca julkaisi antropologisen käsikirjan yliopiston opiskelijoille, Storia dell'Antropologia.

1964: Del Boca osallistui tietosanakirjaan Il Museo dell'Uomo.

1970: Del Boca perusti lehden yhdessä teosofin ja kustantajan Edoardo Brescin kanssa L'Età dell'Acquario - Rivista sperimentale del Nuovo Piano di Coscienza.

1971: Del Boca julkaistiin La dimensio umana.

1975: Del Boca julkaistiin Guida internazionale dell'Età dell'Acquario.

1976: Del Boca julkaistiin Singapore-Milano-Kano.

1977: Del Boca julkaistiin La kvartan ulottuvuus.

1978: Del Boca jäi eläkkeelle opetuksesta lukioissa. ja muutti sisarensa Amintan kanssa Alice Castelloon Piedmontiin.

1980: Del Boca julkaistiin La casa nel tramonto.

1981: Del Boca julkaistiin La dimensio della conoscenza. Hän aloitti varainhankintakampanjan luomaan vesimiesyhteisöjä, joita hän kutsui nimellä "Villaggi Verdi" (vihreät kylät). Hän julkaisi La dimensio della conoscenza.

1985: Del Boca julkaistiin Iniziazione alle strade alte.

1986: Del Boca muutti ensimmäiseen (ja ainoaan) koskaan perustettavaan Villagio Verdeen, joka perustettiin San Germano di Cavallirioon. Hän julkaisi Il segreto.

1988: Del Boca järjesti sarjan kollektiivisia matkoja (joihin osallistuvat myös Villaggio Verden asukkaat). Kohteiden joukossa: Burma, Thaimaa, Laos, Vietnam, Intia, Nepal, Tiibet, Mongolia, Kiina ja Bhutan. Hän julkaisi Palvelu.

1989: Del Boca julkaistiin Birmania ja paese da amare.

1990: De Boca jatkoi konferenssien ja neuvottelujen tarjoamista Villaggio Verdessä, ja hän editoi ja osallistui siihen L'Età dell'Acquario.

2001 (9. joulukuuta): Del Boca kuoli Borgomaneron sairaalassa Novarassa (Italia).

ELÄMÄKERTA

Bernardino del Bocan taiteellinen tuotanto jätettiin suurimmaksi osaksi huomiotta 1960-luvulle saakka, jolloin hänen taiteensa "visionäärinen piirre" (Mandel 1967) analysoitiin ensimmäistä kertaa. Vain viime aikoina julkaistujen julkaisujen, konferenssien ja postuumisten näyttelyiden (Tappa 2011; Fondazione Bernardino del Boca 2015, 2017) kautta on tutkittu ja edistetty del Bocan taideteoksia perusteellisesti. Yksi syy hänen tuskin tiedettyyn liittyi siihen, että del Boca järjesti elämänsä aikana vain muutamia näyttelyitä.

Moniarvoisen persoonallisuutensa (hän ​​oli taidemaalari, teosofi, antropologinen tutkija, seksuaalisen vapautumisen puolestapuhuja) lisäksi Del Boca tunnettiin perustamisesta ja jatkuvasta yhteistyöstä kustantajan kanssa L'età dell'acquario (”Vesimiehen aika”). Samanniminen päiväkirja (ts. L'età dell'acquario) perusti ja johti del Boca, joka myös havainnollisti useita sen aiheita. Vaikka taiteilijana del Boca tunnettiin suurelle yleisölle pääasiassa kirjakuvittajana, hänen taideteoksillaan oli ratkaiseva vaikutus sekä teosofiseen että New Age -ympäristöön Italiassa 1970-luvulla.

Bernardino del Boca syntyi 9. elokuuta 1919 Crodossa (Piemonte) Giacomo del Boca ja Rosa Silvestri. Hänen perheensä omistamat vuoristolähteet (Fonte Rossa -jouset) ja kylpylät Crodossa. Perheensä jalon suvun perusteella del Boca väitti tittelit "Villaregian kreivi" ja "Tegeronen kreivi" (Del Boca 1986; Giudici 2017). Aristokraattisten otsikoiden käyttöönotolla oli kaksi vaikutusta hänen tuotannossaan: toisaalta hän allekirjoitti joitain teoksiaan ja romaanejaan salanimellä "Bernardino di Tegerone", ja toisaalta "alkuperän etsiminen" -teema luonnehtisi jatkuvasti hänen tuotantoaan. taide.

Erään hänen näyttelyistään vuonna 1941 julkaistun sanomalehden katsauksen mukaan del Boca peri taiteelliset kykynsä yhdeltä esi-isältään, joka sattui olemaan amatööri taidemaalari Sardinian kuningas Victor Amadeus II: n (1666–1732) hovissa (“Ida ”1941). Siksi del Bocan perhe syntyi hänen taiteellisesta ulottuvuudestaan. Lisätodistuksen tästä antaa hänen elämänsä anekdootti. Hänen isoisänsä Bernardo del Boca (1838–1916: veljenpoika nimettiin hänen mukaansa) vaimonsa kuoleman jälkeen solmi suhde unkarilaiseen Esterházyn aatelissuvun prinsessaan (jonka nimeä en löytänyt). Prinsessa esitteli (Bernardino) del Bocan hengellisyydelle ja teosofialle sen lisäksi, että toi hänet mukanaan useille matkoille ympäri Eurooppaa (del Boca 1986). Ollessaan Nizzassa prinsessan kanssa, Del Boca tutustui egyptiläisen Khedive Abbas Helmi II: n toisen vaimon prinsessa Djavidan Hanemin (s. May Torok von Szendro, 1877–1968), joka ehdotti hänen pitävän päiväkirjaa. Tällä tapahtumalla oli ratkaiseva rooli del Boca -elämässä, koska hänen päiväkirjansa kirjoittaminen edusti hänen johdatustaan ​​"ihmiskulttuurin universaaleihin näkökohtiin" (del Boca 1986). Tarkemmin sanottuna "alkuperän etsimisen" teema sisälsi sekä genealogisen että hengellisen ulottuvuuden. Tämä oli tärkeä osa hänen tulevaa taiteellista tuotantoa.

Jalosta sukulaisuudestaan ​​huolimatta del Boca ja hänen perheensä joutuivat muuttamaan Novaraan taloudellisten ongelmien takia vuonna 1921. Del Bocan äiti Rosa otti haltuunsa perheen taloudellisista tarpeista paikallisen ravintolan ja kahvilan. elokuvateatteri, nimeltään Faraggiana. Novarassa del Boca sai myös ensimmäisen koulutuksensa: hänellä oli erinomaiset piirustustaidot, mutta hän ei pärjännyt muissa aiheissa (Giudici 2017). Del Bocan koulutuspolku ylitti kuitenkin tavallisen, kun hänellä oli vuonna 1932 mahdollisuus opiskella tunnetussa kansainvälisessä sisäoppilaitoksessa, Institut Le Roseyssä, Lausannessa (Sveitsi). Mikä johti del Bocan Sveitsiin oli odottamaton tapahtuma: nuori amerikkalainen, jonka hän tunsi. liittyy aristokraatti Kentin perheeseen, putosi hevoselta ratsastustilaisuuden aikana. Ottaen huomioon, että nuoren amerikkalaisen laitoksen palkkiot oli jo maksettu, vaikka hän ei kyennyt muuttamaan Sveitsiin, del Boca osallistui sinä vuonna hänen sijaansa Leroseyyn (Giudici 2017). Leroseyssä tehdyt tuttavat del Boca olivat myös mielenkiintoisia: hänen kämppiksensä oli Mohammad Reza Pahlavi (1919–1980), josta tuli myöhemmin Iranin sah, ja del Bocasta tuli myös Siamin tulevan hallitsijan Ananda Mahidolin (1925) läheinen ystävä. –1946).

1930-luvun puolivälissä del Boca oli jo matkustanut Hollantiin, Ranskaan, Saksaan ja Sveitsiin. Näiden matkojen aikana hän vieraili yhdessä prinsessan kanssa useiden persoonallisuuksien kanssa, jotka olivat myös yhteydessä teosofiaan. Näistä on syytä mainita Jiddu Krishnamurtin (1895–1986) tuttavuus, joka piti luentosarjan Alpinossa ja Stresassa Piemontessa 30. kesäkuuta - 9. heinäkuuta 1933 (Krishnamurti 1934 del Boca 1991).

Hänen innostuneen suhtautumisensa kansainvälisiin matkoihin ja etsintään (ominaisuus, joka luonnehtii hänen persoonallisuuttaan ja tuotantoaan perusteellisesti) lisäksi Del Boca halusi kehittää taiteellista potentiaaliaan. Hän totesi päiväkirjassaan (20. toukokuuta 1935): "Suurin unelmani on tulla Brera-akatemiaan" (del Boca 1933-1935). Muutama viikko myöhemmin del Boca ilmoittautui Milanon Brera-taidekouluun (Liceo artistico di Brera). Tuolloin jälkimmäinen jakoi saman palatsin (entinen jesuiittakorkeakoulu) Breran kuvataideakatemian (Accademia delle Belle Arti di Brera) ja käsityö- ja alastitaidekoulun (Scuola degli Artefici) kanssa. Tapahtui, että samat opettajat opettivat sekä Akatemiassa että taidekoulussa (Giudici 2017), jossa del Boca opiskeli. Del Bocaan vaikuttaneista akatemian opettajista ansaitsevat mainitsemisensa maalarit Felice Casorati (1883–1963) ja Achille Funi 1890–1972).

Del Bocan oleskelu Milanossa oli uusi askel hänen taiteellisten ja hengellisten ulottuvuuksiensa kehittyvällä polulla. Hänen taiteellisen muodonsa lisäksi del Bocan elämää tällä kaudella kuvaava käännekohta liittyy tiettyyn tekijään: hänen osallistumiseensa teosofiaan. 1930-luvulla del Boca kirjeenvaihtoa jatkuvasti Tullio Castellani (1892–1977), joka oli tuolloin Italian teosofisen haaran pääsihteeri. Siihen aikaan, kun hän muutti Milanoon vuonna 1935, del Boca oli jo pyytänyt Castellania liittymään teosofiseen seuraan (del Boca 1937–1939). Hänen osallistumisensa seuraan tapahtui kuitenkin vähitellen: hänen johdatus teosofiseen oppiin oli tullut hyvin nuorena, ja del Bocan ensimmäiset merkittävät kokemukset teosofisessa ympäristössä tapahtuivat 1930-luvun lopulla.

Vuonna 1936 del Boca osallistui Genevessä teosofisen yhdistyksen neljänteen maailmankongressiin, joka toimi Tullio Castellanin vaimon, Colbertaldon kreivitär Elena Castellanin sihteerinä. Tämän tapahtuman jälkeen Castellani ehdotti del Bocalle yhteyden ottamista taiteilijaan, joka oli tuolloin pääasiassa Milanossa, Felix de Caveroon (1908–1996). De Cavero johti myös yhtä tärkeimmistä teosofisista ryhmistä Milanossa, nimittäin ”Gruppo d'Arte Spirituale” (Girardi 2014). Del Boca ja de Cavero viettivät koko ensimmäisen kokouksensa puhuessaan taiteesta ja maalaustekniikoista (del Boca 1937–1939): de Cavero ilmaisi parempana akvarellitekniikat ottaen huomioon niiden ”henkiset” piirteet.

29. huhtikuuta 1937 del Boca liittyi virallisesti Milanon teosofiseen seuraan (Società Teosofica di Milano) liittymällä Henkisen taiteen ryhmään. Samalle ryhmälle del Boca laati "Manifesto d'Arte Spirituale" ("Henkisen taiteen manifesti"), joka sisälsi seitsemän pistettä. Osa pisteistä oli omistettu Art Spiritual -ryhmän jäsenten hengellisen käyttäytymisen parantamiselle. Kolme merkittävää seikkaa: "Itsenäisyys ja yksilönvapaus ovat välttämättömiä edellytyksiä jokaiselle taiteelliselle tuotannolle" (nro 2), "Kukaan ei ole opetuslapsi, kukaan ei ole mestari" (nro 4), "Taiteellisten luomusten tekijyys ja lausunnot on ehdottomasti säilytettävä ”(nro 5) (del Boca 2004).

Marraskuussa 1937 Castellani päätti del Bocan aktiivisesta roolista ja tuesta henkisen taiteen hyväksi tukemalla näyttelyä teoksistaan ​​(del Boca 1937–1939). Vaikka näyttää siltä, ​​ettei tähän tapahtumaan ole jäänyt jälkiä tai asiakirjoja, luettelo viisikymmentä taideteosta todistaa tämän ensimmäisen soolonäyttelyn saavutuksestaBernardino del Boca. Näyttely pidettiin kulttuuripiirissä Gioventù Italiana del Littorio (fasistisen hallinnon nuorisojärjestö) tammikuussa 1939 Borgomanerossa, ja siihen sisältyi joukko öljy-, vesiväri- ja mustemaalauksia (Giudici 2017). Vaikka suurin osa näytteillä olevista teoksista oli maisemia, del Bocan taiteellinen tuotanto keskittyi 1940-luvun alussa nimenomaan muotokuviin. Hänen ensimmäisistä muotokuvanäytöistään alkaen on mahdollista erottaa joitain erikoispiirteitä, jotka luonnehtivat del Bocan taidetta.

Uskonnollisten aiheiden edustus, kuten Madonna con bambino, [Kuva oikealla] vaikutti voimakkaasti ”klassistinen” värien ja muotojen käyttö. Neitsyt Marian ja pikkulasten Jeesuksen kuvaaminen ei vain muistuttanut Piero della Francescan (1415ca – 1492) naishahmoja, vaan herätti myös Del Bocan Milanon opettajien, mukaan lukien Funi ja Casorati, tulkintoja samasta aiheesta. Lisäksi maalauksella on toinen erikoinen piirre: Jeesuslapsella on äänenvoimakkuus, jossa näkyy seuraava lause: "Kärsimys on pysyvää, hämärää ja pimeää. Ja sillä on äärettömyyden luonne. " Kanava on lainattu Rylstonen valkoinen kyyhkynen (1569) englantilainen runoilija William Wordsworth (1770–1850). Jakeen ja lapsen Jeesuksen hahmon yhdistelmä avasi uuden näkökulman aiheeseen. Painopiste on elementtiryhmän thanatologisessa ulottuvuudessa, ei niiden puhtaasti uskonnollisessa merkityksessä. Lapsen Jeesuksen hahmolla on kaksinkertainen merkitys: se muistuttaa meitä elämän ohimenevyydestä sekä viattomuuden tilasta.

Nämä kaksi ominaisuutta (eli viattomuus ja ohimenevyys) yhdessä muiden kanssa virtasivat myöhemmin Del Bocan taiteellisen tuotannon toistuvaksi leotmotiiviksi, joka tunnetaan myös nimellä "arkainen kynttilä" (Tappa 2017). Joitakin hahmoja del Bocan maalauksista ja piirustuksista muistuttivat romanttisia ja medievalistisia tulkintoja. Nuoren pariskunnan herkät ja vaaleat piirteet Sinä ja minä [Kuva oikealla] paljasti del Bocan kiinnostuksen Pre-Rafaelite-veljeskunnan taiteilijoita kohtaan. Del Boca arvosti tarkemmin Edward Burne-Jonesia (1833–1898) sekä aikaisempaa taidemaalari Bernardino Luiniä (1482–1532). jonka "olennainen ja yksinkertaistettu" tyyli ilmaisi maalauksissaan alkeellisten piirteiden ja arvojen etsimistä (Shield 1982).

Del Bocan mukaan esirafaelilaisten taideteosten esteettiset piirteet ja hahmojen kasvot olivat jossain määrin ilmoituksia sielun ulottuvuudesta. Siksi del Boca tunnusti tässä pre-rafaeliittityylissä hengellisen taipumuksen tai piirteen. Jopa klassisella keskeisten hahmojen ja sanojen yhdistelmällä, mukaan lukien kirjallisuuslainaukset del Bocan mustepiirustuksissa, oli hengellinen merkitys. Vaikka sillä on joitain yhtäläisyyksiä tapaan, jolla esirafaelilainen taidemaalari Dante Gabriel Rossetti (1828–1882) lainasi lauseita Dante Alighierin (1265–1321) tuotannosta, lainausten sisällyttämisen del Bocan teoksiin tarkoitus oli erilainen. Sisään Sinä ja minä, del Boca sisälsi lainauksen amerikkalaisen folkloristin Charles Godfrey Lelandin (1824–1903) runosta: "Sinä ja minä henkimaassa tuhat vuotta sitten, katselimme aaltojen kuumenemista säteellä, lakkaamatonta laskuvettä ja virtausta, vannottiin rakastamaan ja koskaan rakasta, tuhat vuotta sitten. " Viittaus rakkauden tunteeseen (ja sen ikuisuuteen) runossa ja maalauksessa ei ole pelkkä tyyliharjoitus, vaan ilmaisu taiteilijan hengellisestä visiosta. Del Boca kanavoi esirafaeliittityylin näiden kahden rakastajan henkiseen luonnehdintaan (mikä ilmaisee heidän "arkaista kiusaa"). Lisäksi Lelandin runo on ratkaiseva kuvitellessaan taideteoksen henkistä ulottuvuutta sekä sisällön että kirjoittajan kannalta. Del Boca oli tietoinen Lelandin yhteydestä länsimaiseen esoteerisuuteen ja hänen vaikutusvaltaansa uusopaganismiin tutkimalla noituutta Italiassa (Leland 1899). Siksi del Boca sisällytti amerikkalaisen folkloristin "tienraivaajien" luetteloon, joka tukee tiettyä hengellistä näkemystä.

Vaikka del Boca kehitti henkistä näkemystään taiteesta koko elämänsä ajan, on joitain tärkeitä vaiheita, jotka on korostettava. Elämäkerrallisessa työssään La casa nel tramonto (1980), del Boca mainitsi toistuvan unelmansa. Hän löysi salaisen huoneen salaperäisestä talosta peitetyn maalauksen edessä. Kun maalaus oli paljastettu, hän huomasi, että se oli hänen itsestään XNUMX-vuotias muotokuva, jota ympäröivät useat esineet ja hahmot. Sisään Autoritratto con giovani [Kuva oikealla], del Boca toisti unelmansa. Idealisoituneen version XNUMX-vuotiaasta taiteilijasta seuraa kaksi nuorta miestä, jotka symboloivat vastaavasti elämää (vaalea poika) ja kuolemaa (poika, jolla on tummat hiukset). Hänen edessään tiimalasi (johon sisältyy Medusan pää ja käpertynyt Aadam), avain ja avattu kirja (jossa neljä muinaista merkkiä, litografia Cesare Beccarian Dei delitti ja delle pene, ja pitkä lainaus Ashley Montagu'silta Rakkauden alkuperä ja merkitys näkyvät) sijaitsevat pöydällä, ja kukkulan maisemat ja Aesculapiuksen patsas (molemmat muistutuksia kreikkalaisesta mytologiasta) seisovat hänen takana. Tämä oli ainoa omakuva, jonka taiteilija on koskaan tuottanut. Maalaus oli kaikilta osin erittäin symbolinen. Del Bocan mukaan kolmetoista ja seitsemäntoista vuotiailla pojilla on taipumus kehittää teemoja, joiden evoluutioarvo heidän tietoisuudelleen on ainutlaatuinen (del Boca 1980). Kun otetaan huomioon tämä oivallus hänen esoteerisesta näkökulmastaan, on järkevää liittää del Bocan hahmojen "arkaisen kyvyn" kuvitteellinen ulottuvuus aloituspiirteeseen. Avain symboloi kahden ulottuvuuden, yksiirisen ja sen ulkopuolisen yhteyttä.

Muut maalauksen symbolit ja elementit liittyvät kahteen pääteemaan: rakkauteen ja kauneuteen. Lainaus Montagun teoksesta (samoin kuin Del Bocan rintaan liimattu pieni hahmo, joka edustaa Paolon ja Francescan syleilyä Danten teoksessa helvetti) muistuttaa rakkauden monipuolisesta luonteesta. Viittaukset kreikkalaiseen mytologiaan (eli kukkulan maisemat ja Aesculapiuksen patsas) viittaavat klassiseen kauneuskäsitykseen. Koko elämänsä ajan del Boca tutki ja tutki myyttejä kaikkialta maailmasta. Hän totesi, että klassisen mytologian perustana oleva kaanon oli rajallinen ja vanhentunut verrattuna muihin mytosymbolisiin visioihin. Koko Del Bocan henkisen taiteen käsitys keskittyi ”puhtaaseen kauneuden tuleen”. Vaikka del Boca hyväksyi täysin antiikin Kreikan motto καλὸς κἀγαθός ("kaunis ja hyvä"), hän havaitsi myös sen klassiselle kaavalle ominaisen rajoituksen. Del Bocan mukaan "kauneudella (kaikilla lukemattomilla ja sanoin sanoin ilmaisemattomilla harmonian ja tyylikkyyden ilmaisuilla) on tarkoitus johtaa totuuden ja hyvyyden ohella ihmisiä kohti näkymättömän maailman Deva”(Del Boca 1986).

Täällä del Bocan käsitys hengellisestä taiteesta risteytyi teosofisen opin kanssa. Tämä ei ollut pelkästään teosofisen motto "Totuutta korkeampi uskonto ei ole" -merkinnän hylkääminen, vaan esimerkki siitä, kuinka taiteilija kehitti omaperäisen tavan hahmottaa ja lähestyä jumalallista todellisuutta oman sielunsa avulla. Del Boca kutsui tätä metodologiaa "Psicotematica" ("Psykoteemainen lähestymistapa"). Vaikka del Boca kehitti tämän alkuperäisen lähestymistavan itse, teosofeilla, kuten Annie Besant (1847–1933) ja Laurence J. Bendit (1898–1974), ei ollut vähäistä roolia sen suunnittelussa. Tarkemmin sanottuna del Boca käänsi Benditin teoksen, Lo jooga della bellezza (The Yoga of Beauty 1969), ja kirjoitti pitkän esipuheen italiaksi. Tässä johdannossa del Boca totesi, että "kauneuden jooga on tietoinen Hengen etsiminen kehittämällä sydämen tietä" (Bendit 1975). Hän korosti myös, että kauneuden taiteellinen käsitys ei rajoitu hedonistiseen / esteettiseen tekijään. Del Bocan alkuperäinen etsintä alkuperästä oli muuttunut teosofiseksi pyrkimykseksi ”Totuuteen verhon takana”. Del Bocan mukaan tämän hengellisen saavutuksen (eli sydämen tien kehityksen) saavuttamiseksi tarvittiin alustava taiteellinen koulutus.

Kun del Boca valmistui Breran taidekoulusta vuonna 1939, hän päätti ilmoittautua sekä paleontologian että antropologian kursseille Lausannessa (Sveitsi) ja arkkitehtuuriin Milanossa. Valitettavasti del Bocan tutkimuksista tällä kaudella ei ole löydetty tietoja. Siksi on epävarmaa, kuinka kauan ja missä hän opiskeli yliopistossa. Sekä antropologiset että arkkitehtoniset tutkimukset osoittautuivat kuitenkin uskomattoman hyödyllisiksi del Bocalle myöhemmässä kokemuksessaan ympäri maailmaa. Samaan aikaan Italiassa fasismin tulo asetti vakavia rajoituksia teosofisen seuran italialaiselle osastolle. Tammikuussa 1939 Genovan prefekti julisti Seuran hajoamisen Italiassa. Teosofisen seuran italialaiset jäsenet jatkoivat kuitenkin toimintaa maan alla. Vaikka Del Boca on naamioitu "Henkisen kulttuurin keskukseksi" (Centro di Cultura Spirituale), hän perusti Novaraan teosofisen ryhmän "Arundale" (Girardi 2014). Vuonna 1941, osallistuttuaan muutamaan näyttelyyn, del Boca värvättiin ensin asepalvelukseensa Veronaan ja sitten Firenzeen. Täällä hän tutustui italialaiseen teosofiiniin Edoardo Bresciin (1916–1990), josta myöhemmin tuli useimpien del Bocan teosten kustantaja.

Toukokuussa 1945 del Boca elvytti teosofisen ryhmän "Arundale". Samanaikaisesti eversti Aurelio Cariello perusti Novaraan ryhmän Besant. Nämä kaksi ryhmää sulautuivat myöhemmin Besant-Arundale-ryhmään vuonna 1951, jonka del Boca toimi puheenjohtajana vuosina 1962–1989. Vuonna 2000 del Boca nimitettiin toisen teosofisen ryhmän, Villaggio Verden, presidentiksi.

27. marraskuuta 1946 del Boca lähti Italiasta Siamiin. Hän muutti ensin Singaporeen, sitten Bangkokiin. Hän ansaitsi elantonsa muotokuvaajana, ja yksi ensimmäisistä tilaamistaan ​​muotokuvista on Thaimaan oikeusministerin Luang Dhamrong Navasvastin (del Boca 1986) tytär. Samaan aikaan Italian Bangkokin pääkonsulille Goffredo Bovolle ilmoitettiin, että del Boca voisi toimia Italian kunniakonsulina Singaporessa. Niinpä del Boca muutti takaisin Singaporeen, jossa hän aloitti kunnia diplomaattiuransa. Siellä, hän työskenteli myös sisustussuunnittelijana ja muotokuvaajana: hän kuvasi merkittävää asianajajaa ja yhtä "Malayan tärkeimmistä oikeusviranomaisista" Sir Roland Braddellia (1880–1966). Braddellin ja hänen vaimonsa Estellin lisäksi del Boca ystävystyi myös Sutherlandin herttuatar, Millicent Leveson-Gowerin (1867–1955) ja teosofisesti suuntautuneen liberaalin katolisen kirkon piispan Sten Herman Philip von Krusenstiernan (1909–1992) kanssa. Hän koristi British Overseas Airways Corporationin toimistoa Raffles-hotellissa. Kun hän suoritti palvelustaan ​​konsulina, del Boca nimitettiin Italian yliopiston edustajaksi Maailman yliopiston pyöreän pöydän keskustelussa. Jälkimmäinen oli koulutusverkosto (jonka kursseihin ja opettajiin vaikuttivat vahvasti teosofia ja myöhemmin New Age -teoriat), jonka loi John Howard Zitko (1911–2003) yhdessä ohjauskomitean muiden jäsenten kanssa Tucsonissa (Arizona) vuonna 1947.

Samana ajanjaksona del Bocan taiteellinen tuotanto sisälsi uuden tekniikan, kollaasin. Vieraillessaan Singaporessa, joka on matkustanut laajasti Kaakkois-Aasiassa (del Boca 1976), jakso merkitsi uutta käännekohtaa hänen elämässään: 21. lokakuuta del Boca lähti Singaporesta liittymään Hanin temppelin munkkeihin kolmeksi päiväksi. [Kuva oikealla]. Del Bocan mukaan temppeli sijaitsi salaperäisellä Nawa Sanggan saarella (Linggan saaristossa), ja siellä hän sai toisen buddhalaisen vihkiäisensä. Tämän aloitusvaiheen saavuttaminen merkitsi joukkoa elämäntehtäviä, mukaan lukien "palvelu kaikille tarvitseville"; "Hänen taiteensa edistäminen ympäri maailmaa" "Esineiden kokoelma niiden magneettiseksi lataamiseksi ja sijoittamiseksi ympäri maailmaa uuden aikakauden potentiaalisina todistajina" (del Boca 1985).

Nawa Sanggan vihkiminen edisti uutta evoluutiotaf del Bocan visio hengellisestä taiteesta. Del Boca heitti arkkityypin piirustussarjassa kuvattuihin lapsiin ja jaavanlaisiin tanssijoihin Dal tempio di Han [Kuva oikealla]. Heidän androgyniset piirteensä liittyivät (henkisen piirteen lisäksi) "uuden tietoisuuden tilan" hankkimiseen. Del Bocan mukaan tämä henkinen tietoisuus oli pääpolku kauneuden puhtaaseen tuleen (del Boca 1981). Del Boca uskoi kokeneensa suoran pääsyn tähän piilotettuun kauneuden ulottuvuuteen, ja tämä tapahtuma muutti radikaalisti hänen elämäänsä ja taiteellista tuotantoa.

Kolmen vuoden kauko-idässä oleskelunsa aikana Del Boca alkoi kokea joitain visuaalisia ilmiöitä: ultraviolettivalojen äkilliset esiintymät olivat piilotettujen energioiden välitön ilmentymä. Del Boca antoi näille energioille nimen "Zoit" äänen mukaan, jonka ne tuottivat aina, kun ne ilmestyivät (Fondazione Bernardino del Boca 2015). Näiden energioiden toteutuminen liittyi eräänlaiseen telepaattiseen kontaktiin. Tämä "informaation, sisällön ja / tai energioiden" epätavallinen vastaanotto oli luonnostaan ​​yhteydessä psykoteemaiseen lähestymistapaan. Piilotetun todellisuuden (jonka pääominaisuudet olivat sen kaikkialla leviäminen ja yhtenäisyys) havaitseminen näiden äkillisten havaintojen avulla oli tiukasti yhteydessä uuteen tietoisuuden muotoon. Toisin sanoen taiteilija-aloittaja "tietoisesti" (ja heti) tajusi olevan osa suurempaa ulottuvuutta. Näiden energioiden jatkuva virtaus Del Bocan elämään vaikutti myös hänen taiteelliseen tuotantoonsa. Italialainen taiteilija laati lansettisen symbolin osoittamaan Zoitin läsnäoloa.

Molemmat Intian mustepiirroksessa, Il Tao, ja vesiväri, Elementit ja tanssit, on mahdollista erottaa viittaus Zoitiin, vaikka sen toiminta eroaa näiden kahden välillä. Piirustuksessa del Boca piirtää yhdistelmän symboleja ja kasvoja yhteyden muodostamiseksi tarkkailijaan; akvarellissa taiteilija järjestää tämän yhteyden taideteoksen sisäisen ja ulkoisen ulottuvuuden välille. Kirkkaiden värien käyttö yhdessä Zoit-symbolien käyttöönoton kanssa määrittelee hengellisen maailman ilmentymisen. Siksi maalausten alku-tanssijat näyttävät del Bocan psykoteemaista lähestymistapaa: alkuaineet ovat todellisia ja tuntuvia (taiteilijan henkisessä näkemyksessä) sekä zoit-energioita.

Lisäksi del Bocan kiinnostus maailman mytologioihin sai hänet tutkimaan sarjaa "näkymättömiä luonnonhenkiä". Ne sisälsivät Myanmarin mytologian Nat-jumalat, Thaimaasta peräisin olevat Phi-alkoholijuomat, Kami Japanista, Thien Tirong Vietnamista ja monia muita yhteisöjä Kambodžan, Javansaarten, Siperian kansanperinnettä jne. , ja fetissejä, kuten tapauksessa Demoni ja sikiö, mukana del Bocan teosofisessa käsityksessä: hän uskoi, että suurten uskontojen lisäksi paikallisilla kultteilla ja alkeellisilla uskonnoilla oli myös pääsy universaaliin totuuteen. [Kuva oikealla]

Del Boca matkusti laajasti kolmen vuoden oleskelunsa aikana Kaukoidässä, ja intialainen oli yksi mytologinen järjestelmä, joka vaikutti suuresti hänen taiteelliseen tuotantoonsa ja käsitykseen. Vaikka hänen matkoillaan ei ollut vähäistä roolia mytologisten mieltymyksiensä kehittymisen vuoksi tärkein syy, jonka del Boca piti intialaista mytologiaa muista ylivoimaisena, liittyi tiukasti Blavatskyn Salainen oppi (1888) (del Boca 1981). Siksi del Bocan teosofinen käsitys jäsenteli edelleen maalauksissaan "alkuperän etsimisen" teemaa. Yksi tärkeimmistä piirteistä, joka luonnehti hänen tuotantoa 1940-luvun lopulta, oli merkittävä Horror vacui (tyhjyyden pelko), [Kuva oikealla] ja hänen teoksensa kaikki tilat olivat täynnä lukuja ja symboleja. Tämä oli myös jatkokehitys osallistumiselle ”maailman maailmaan Deva”, Joka luonnehti taiteilijan käsitystä. Sisään Coppia con pantheon induista on mahdollista nähdä, kuinka pariskunnan "arkainen kunnia" viittaa paitsi primaariseen hengelliseen arvoon myös tilaan, jossa jumalat asuttavat koko maailmankaikkeuden - johon sisältyy myös maalauksen ja tarkkailijan välinen tila tai ulottuvuus. .

Lokakuussa 1948 del Boca järjesti kaksi päänäyttelyä Raffles-hotellissa ja Bangkokin yliopistossa. Seuraavana vuonna hän piti yhteisen näyttelyn taiteilijan ja merisodan sankarin komentajan Robin A.Kilroyn kanssa Queen Victoria Memorialissa Penangissa Malesiassa. Kilroyn ohella del Boca aikoi perustaa kansainvälisen taiteilijaklubin, joka isännöi myös malaijilaista ja kiinalaista taiteilijaa.

Samana vuonna del Boca julkaisi ensimmäisen romaaninsa Öiset kasvot. Romaanista ei ole säilynyt esimerkkiä, mutta osa sen sisällöstä todennäköisesti virtasi hänen myöhempään teokseen La lunga notte di Singapore (1952), jossa del Boca kertoi tarinan homoseksuaalisesta aristokraatista, joka aluksi tuntee syyllisyyttä seksuaalisen suuntautumisensa takia, mutta lopulta omaksuu sen. Del Boca voitti romaanikirjoituskilpailun Italiassa lähettämällä tämän tekstin vain paikallisviranomaisille, jotta se kieltäisi ja takavarikoisi levyn ennen sen virallista julkaisemista, väitetysti sen "säädyttömän sisällön" vuoksi (Giudice 2017).

Singaporessa oleskelunsa jälkeen del Boca alkoi puolustaa seksuaalisia oikeuksia ja seksuaalista vapautumista. Hän piti seksuaalisuutta henkisen energian lähteenä ja hyväksyi siksi seksuaalisen elämän (ja sen esityksen taiteessa ja kirjallisuudessa) vapauttamisen kaikentyyppisestä sosiaalisesta valvonnasta. Tätä varten hän kirjeenvaihtoon useiden seksuaalisen vapautumisen kansainvälisten kannattajien kanssa, mukaan lukien ranskalainen oikeustieteilijä René Guyon (1876–1963) (jonka teksti Éros, seksuaalinen suhde (1952) del Boca myöhemmin käännetty italiaksi) ja amerikkalainen seksologi Alfred C. Kinsey (1894–1956). Samana vuonna Del Boca osallistui myös ensimmäiseen kansainväliseen seksuaalisen tasa-arvon kongressiin (ICSE) Amsterdamissa, ja hänestä tuli sen järjestäneen verkoston italialainen edustaja. Hän julkaisi myös useita artikkeleita aikakauslehdessä Scienza e sessualità, jonka ohjasi anarkistinen taiteilija Luigi Pepe Diaz (1909–1970).

Ennen lähtöään Singaporesta marraskuussa 1948, Del Boca teki yhteistyötä arkkitehtonisen projektin kanssa ja sai tehtäväksi maalata kaksitoista eläinradan paneelia kiinalaisen yrittäjän Aw Boon Hawin (1882–1954) veljenpoikalle. Valitettavasti del Boca joutui myymään ja jättämään Singaporessa suurimman osan tuotannostaan ​​ennen paluutaan, koska hänen teostensa tuominen mukanaan olisi ollut liian kallista. Siksi, perustettuaan kansainvälisen taiteilijajärjestön Singaporessa, ja valmistuttuaan freskon Saint Anthony -luostarille, del Boca lähti Singaporesta aluksen kyytiin. Pioni palattuaan takaisin Italiaan (hän ​​laskeutui Genovaan 19. joulukuuta), del Boca pysähtyi myös Adyariin, jossa hän vieraili teosofisen yhdistyksen päämajassa [Kuva oikealla] ja tapasi sen presidentin Curuppumullage Jinarajadasan ( 20–1875).

Hän kirjeenvaihtoa jatkuvasti myös toisen teosofisen seuran presidentin John BS Coatsin (1906–1979) kanssa (Fondazione Bernardino del Boca 2015). Paikoilla, joissa del Boca vieraili, ei ollut vähäistä merkitystä hänen taiteellisessa tuotannossaan. Maisemien ja karttojen tuottaminen - joka liittyi myös del Bocan panokseen antropologisessa kentässä - sisälsi taiteilijan hengellisenmyös käsitys. "Henkinen merkitys" Pianta del Quartier Generale della Società Teosofica ad Adar liittyi del Bocan henkilökohtaiseen osallistumiseen teosofisessa seurassa Psykoottinen Paesaggio [Kuva oikealla] osoitti toisen hengellisen piirteen: "psykoteemisen" lähestymistavan, joka on maalauksen rakenteen ja konseptin taustalla. Maisema tarjosi joitain tuttuja elementtejä del Boca -elämässä (kuten vasemmalla oleva Novaran kellotorni) unenomaisessa näkemyksessä, jossa etualalla oleva silta toimi piirteenä luonnon ja kaupungin välillä.

Jos toisaalta sillan visuaalinen metafora - johon del Bocan mukaan hänet innoitti venäläinen teosofi ja taiteilija Nicholas Roerich (1874–1947) - toi maisemaan aloitteen, loput maalauksesta tarkan näkemyksen. Del Bocan mukaan "taiteilijan on luotava viidennessä ulottuvuudessa", eli sielun ulottuvuudessa. Jälkimmäinen on olemassa ajan ja avaruuden, tulevaisuuden ja menneisyyden ulkopuolella. Siksi taiteilijan on upotettava itsensäjatkuva-ääretön läsnäolo”(” Jatkuva-loputon läsnäolo ”) toimiakseen hengellis-taiteellisella tasolla. Voidaan sanoa, että psykoteemainen lähestymistapa läpäisi koko del Bocan tuotannon: etnografisten karttojen luomisesta maisemamaalauksiin "sielun visio" edusti välttämätöntä, alustavaa askelta. Vaikka hän sai useita kritiikkiä tästä heterodoksisesta visiosta, del Boca yritti integroida psykoteemaisen lähestymistavan akateemisiin tieteenaloihin, mukaan lukien antropologia. Tähän tiukasti liittyneenä del Boca kirjoitti antropologian käsikirjan yliopiston opiskelijoille, Storia dell'antropologia (1961), jossa hän yritti tuoda esiin joitain teosofisia huomioita Blavatskyn teoksen ensimmäisestä ja toisesta osasta. Salainen oppi.

Taiteen ja antropologian välinen vuoropuhelu ei siis ollut harvinaista del Bocan tuotannossa. Palattuaan Italiaan del Boca järjesti näyttelyn Broletto di Novarassa, jossa hänen vaikutelmansa Kaakkois-Aasian tilanteesta - matkat Singaporen, Siamin (nykyään Myanmar), Thaimaan, Malesian, Vietnamin ja Intian läpi - dokumentoitiin. sekä teoksillaan että sanoituksillaan. Vuonna 1959 Del Boca osallistui Länsi-Afrikkaan suuntautuvaan talous- ja kauppamatkaan Kansallisen maantieteellisen ja kartografisen tutkimuksen instituutin (Istituto Nazionale per le ricerche geografiche e gli studi cartografici) edustajana. Tämän kokemuksen jälkeen Del Boca suunnitteli useita karttakarttoja saman instituutin tietosanakirjaan, Imago Mundija osallistunut Kartasto De Agostinin maantieteellisen instituutin.

1960-luvulla del Boca osallistui opetustoimintansa ohella useisiin tietosanakirjateoksiin ja jatkoi antropologina. Hänestä tuli Yhdysvaltain antropologisen yhdistyksen, New Yorkin tiedeakatemian ja Kansainvälisen ihmisoikeusliiton jäsen. Hän säännöllisesti luennoi ja vieraili useissa teosofisissa ryhmissä Italiassa (mukaan lukien Milanossa, Biellassa, Torinossa, Vicenzassa ja Novarassa). Hän jatkoi myös matkaa Aasiaan. Yhdellä näistä matkoista hän onnistui - Jinarajadasan ja Poonan yliopiston dekaanin välityksellä - tutustumaan Osho Rajneeshiin (alias Chandra Mohan Jain, 1931–1990).

Vuonna 1970 del Boca perusti lehden L'Età dell'Acquario - Rivista Sperimentale del Nuovo Piano di Coscienza. Aikakauslehden julkaisivat del Boca ja Edoardo Bresci, jotka samana vuonna perustivat myös samannimisen kustantamon (eli L'Età dell'Acquario) lehden painamiseksi ja muiden Del Bocan teosten julkaisemiseksi. Kuten aikakauslehden otsikosta voidaan nähdä, sen tarkoitus L'Età dell'Acquario oli valmistaa ihmiskuntaa Vesimiehen aikakaudelle. Del Bocan ja Brescin teorian version mukaan ihmiskunta siirtyy jokaisen 2,155 vuoden välein uuteen hengellisen evoluution aikakauteen. Del Bocan mukaan ihmiskunta oli alkamassa "Kalojen aikakauden" loppua ja astumassa uuteen Vesimiehen aikakauteen. Tarkka päivämäärä identifioitiin vuoteen 1975 (del Boca 1975). Makro-historiallisten syklien symboliikka (jota itse asiassa sovellettiin päinvastoin tässä sekvenssissä, kun otetaan huomioon, että astrologisesti Kalojen horoskooppimerkin pitäisi itse asiassa seurata Vesimiehen merkkiä) [Hanegraaff 1996] läpäisi koko uuden ajan ilmiö ja sitä luonnehti monissa tapauksissa manichealainen jako. Kalan aikakauden merkitsivät pimeä ilmapiiri, hämärät ja sairaat piirteet sekä globaali henkisen tietämättömyyden tila, kun taas Vesimiehen aikaa herätti erittäin suotuisa innostus ja optimismi tulevasta kehityksestä.

Vaikka kalan vaihe liittyi usein juutalais-kristillisen käsityksen hallintaan (varhaiskirkko, joka otti kalat Kristuksen symboliksi), del Boca ei tuskin merkinnyt kristinuskoa (ja siihen liittyvää symbolismia). Itse asiassa teosofiset spekulaatiot vaikuttivat voimakkaasti New Age -ilmiöön (jota heterogeenisen luonteensa ja muotonsa vuoksi ei ollut kaukana määritelty selvästi). Alice A. Baileyn (1880–1949) teosofisen opin kristilliseen suuntautuneeseen tulkintaan oli merkittävä rooli joissakin suurimman New Age -liikkeen itävissä oksissa / ryhmissä (Hanegraaff 1996). Tässä toistuvien syklien makro-historiallisessa käsityksessä kultakauden tulo tai paluu ei liittynyt Messiaan tuloon, vaan viittaa uuden ihmiskunnan hengellisen rodun perustamiseen. Viittausten lisäksi Blavatskyn juurirotujen teoriaan (jossa myyttiset, alkeelliset lemurialaiset saattaisivat liittyä tuleviin vesimiehiin), del Bocan käsitys ihmiskunnasta, joka vapautettiin pelosta, itsekkyydestä, tietämättömyydestä ja kivusta, liittyi tiukasti uudet tietoisuuden muodot.

Del Boca uskoi, että tärkein tapa ihmisten pääsemään tähän uuteen ulottuvuuteen on psykoteemainen lähestymistapa. Niistä ajattelijoista, joiden työlle ja elämälle oli tunnusomaista vesimiehen visio, del Bocaan kuului ”Kaarlen linnake, Georges Ivanovitch Gurdjieff, Pierre Teilhard de Chardin, George Oshawa, Herman A. von Keyserling, Albert Schweitzer, Wilhelm Reich, Nicholas Roerich, René Guyon , Ian Fearn, Jiddu Krishnamurti, Alan Watts jne. ” (del Boca 1975). Hänen Guida internazionale dell'Età dell'Acquario, del Boca tarjosi kokoelman satoja nimiä (ja osoitteita) yhdistyksille, joille oli ominaista ”vesimiehen” käsitys. Yhdistysluetteloon sisältyivät teosofinen seura ja pienet teosofiset haarat (joihin osallistuivat myös Krishnamurtin innoittamat), spiritistiset järjestöt, uudet uskonnolliset liikkeet, okkultistiset ja esoteeriset ryhmät, jooga- ja astrologiset yhdistykset sekä utopistiset liikkeet.

Vesimiehen näkemyksen "aktiivisten edistäjien" ominaispiirteiden joukossa del Boca sisälsi "mielenterveyden". Tämä vaatimus saattaa kuulostaa melko ilmeiseltä, mutta jos sitä sovelletaan Del Bocan taiteelliseen tuotantoon, se osoittaa, että yksi nimi erottuu muiden joukossa vaikuttavuudestaan ​​tähän italialaiseen taiteilijaan, nimittäin Georges Ivanovitch Gurdjieff (1866-1949). Tämä kreikkalais-armenialainen filosofi väitti (oppilaansa Peter D. Ouspenskin (1878–1947) välityksellä), että ainoa aito taiteellinen muoto oli "objektiivinen taide". Viimeksi mainittu merkitsi taiteilijan tietoista osallistumista, jonka ei tulisi noudattaa hänen henkistä ulottuvuuttaan, vaan sielun. Siksi, Gurdjieffin mukaan jokainen puhdas taiteen muoto ja kaikki sen syntyyn liittyvät näkökohdat ovat ”ennakoituja ja tarkkoja” (Ouspensky 1971). Tämän taiteellisen luomisen olosuhteiden muodostamiseksi mielenterveys on pidettävä kurissa.

Del Bocan mukaan objektiivisen taideteoksen luomisen kannalta tärkein tekijä liittyy "jatkuvaan-loputtomaan läsnäoloon". Luodakseen taiteilijan on toimittava viidennessä ulottuvuudessa, jossa tulevaisuus ja menneisyys ovat riippuvaisia. Alkuperäinen ehto aidon (henkisen) taideteoksen syntymiselle on taiteilijan absoluuttinen keskittyminen välittömään läsnäoloon. Tämä vaatimus liittyy tiukasti uuden tietoisuuden muodon syntymiseen. Del Bocan tuotannossa seuraavan tietoisuuden tason teemaa symboloi vaunu [Kuva oikealla]. Kuten maalauksessa on mahdollista erottaa La carrozza, metafora dell'uomo, vaunu on metafora nykyaikaisen ihmisen henkis-eksistentiaalisesta tilanteesta: matkustaja edustaa sielua, kuljettaja edustaa mieltä. Maalauksessa kuljettaja personoidaan kuinatologisen hahmon, Grim Reaperin kanssa. Metafora on esimerkki siitä, kuinka ihmisten elämä on mielen hulluuden armoilla ja missä todellinen tietoisuuden lähde on. Del Boca käytti myös Platonin ”Vaunujen allegoriaa” selittääkseen, kuinka taiteilija-vaununharjoittajan oli kohdeltava vastakkaisia ​​voimia: yksi hevonen (eli mieli) johtaa vaunua yhteen suuntaan, toinen hevonen (eli sielu) ohjaa. muualla.

Del Bocan mukaan kaikki ne, jotka hän tunnusti vesimiehen vision kannattajiksi, olivat mukana uuden tietoisuuden tason aktiivisessa kannattamisessa. Näiden joukossa del Boca sisälsi myös taiteilijan, jonka visionääriset runot ja maalaukset vaikuttivat syvästi hänen omaan työhönsä, nimittäin William Blake (1757–1827). Del Bocan mukaan tämän englantilaisen taiteilijan koko tuotannon taustalla on vesimiehen visio. Vaikka kriitikot ovat verranneet hänen töitään Blaken (Mandel 1967) työhön, del Boca pelkäsi "peilata itsensä" englantilaisen mestarin maalauksiin (del Boca 1976). Suurin ero del Bocan ja Blaken välillä on heidän visioidensa eri tarkoituksessa. Vaikka Blaken eloisissa, painajaismaisissa, profeetallisissa maalauksissa on mahdollista löytää henkisen etsinnän äärimmäinen lopputulos, del Bocan maalattujen hahmojen piti ottaa aktiivinen rooli uudessa tietoisuussuunnitelmassa.

Siksi hän edustaa Sviatovida (joka on italiankielinen translitterointi Световид) [Kuva oikealla], muinainen slaavilaisten jumala, jossa del Boca ei täyttänyt koko tilaa jumaluuden mahtavalla ruumiilla, vaan kaikilla jumalallisilla hahmoilla ja tapahtumilla, ihmiskunnan hengellinen historia Vesimiehen aikakauteen asti. Del Bocan mukaan hän tutustui tähän mytologiseen hahmoon tapaamisensa myötä salaperäisen venäläisen miehen kanssa Bangkokissa. Venäläinen antoi Del Bocalle lahjan kuvaksi (joka sisällytettiin myöhemmin La dimensio umana (1988)) neljäpäisestä pakanajumalasta Sviatovidasta, joka on repeytynyt kahdeksastoista-luvulta (del Boca 1988).

Del Bocan henkisen taiteen kaikki näkökohdat virtasivat Sviatovidan maalaukseen: jumalallisen (horror vacui) tiheä läsnäolo, kuvattujen hahmojen idealisoidut kasvot ja muodot (arkaainen hehku) sekä useiden mytologisten ja uskonnollisten kokonaisuuksien käyttöönotto. "psykoteemisen esityksen" mallit. Sen lisäksi, että nimenomaisesti viitataan Blakeen Newton (1805) taideteoksen vasemmalla puolella maalauksen paksu symboliikka luo erikoisen, ainutlaatuisen Piscean-aikakauden panteonin: intialainen jumalatar Kali, jolla on Ganeshin pää, Buddha, pari, jolla on kiinalaisia ​​ideogrammeja, lintu Vishnu -jumala Garuda, siipihevonen Pegasus ja monet muut seminaarihahmot kiertävät jumalaa, joka hallitsee harmonisesti maailmankaikkeutta. Slaavilaisen jumalan vyötäröllä egyptiläisjumala Horus pitää nuorta miestä käsissään, kun taas sen alla, Sviatovidan jalkojen välissä, kultainen vasikka hallitsee maalauksen alaosaa. Jokainen taideteoksen osa ja osa valittiin tarkasti osoittamaan ajatusta hengellisestä evoluutiojärjestyksestä. Tätä Sviatovidan esitystä käytettiin kansilehden ensimmäisessä numerossa L'età dell'acquario.

Vesimiehen visio ja päiväkirja del Bocasta käsittivät sekä nuorempien sukupolvien (1970-luvulla) että kulttuurien vastaiset liikkeet. Niinpä del Boca perusti lukionopettajana toimimisensa ja useiden Aasian-matkansa lisäksi Aquarius-keskuksen (Centro dell'Acquario) Milanoon, jossa hän säännöllisesti luennoi ja isännöi erilaisia ​​aloitteita astrologiasta, psykotemaattisesta lähestymistavasta, kollaasitekniikoista, jne. Hän julkaisi useita kirjoja Brescin kanssa perustamassaan kustantamossa ja toimitti lehteä L'età dell'acquario, viimeisiin päiviin asti.

Uuden tietoisuussuunnitelman etsiminen ei kuitenkaan rajoittunut julkaisutasoon. 1980-luvulla del Boca alkoi kerätä varoja sellaisen malliyhteisön luomiseen, joka saattaisi noudattaa Vesimiehen visiota. Villaggio Verde oli sellainen yhteisö, jota del Boca oli aina halunnut mainostaa, ja vuonna 1983 ensimmäisen vihreän kylän peruskivi asetettiin San Germano di Cavallirioon lähellä Novaraa (Piedmontissa). Del Bocan mielestä tämän oli tarkoitus olla pitkän sarjan ensimmäinen yhteisö. Useiden olosuhteiden vuoksi tämä oli kuitenkin ainoa vesimiesyhteisö, jonka Del Boca pystyi luomaan. Del Boca muutti sinne muiden asukkaiden kanssa ja myi maalauksiaan yhteisön tukemiseksi taloudellisesti. Hän luennoi 9 päivän välein ja piti kollaasitekniikan työpajoja. 2001. joulukuuta XNUMX del Boca kuoli Borgomaneron sairaalassa Novarassa (Italia).

KUVAT **
** Kaikki kuvat ovat napsautettavia linkkejä laajennettuihin esityksiin.

Kuva # 1: Bernardino del Boca, Madonna con Bambino / Madonna ja lapsi (1940-luvun alkupuolella).
Kuva # 2: Bernardino del Boca, Sinä ja minä (1950-luvun alkupuolella).
Kuva # 3: Bernardino del Boca, Autoritratto con giovani / omakuva nuorten miesten kanssa (1970-luvun puolivälissä).
Kuva # 4: Bernardino del Boca, Dal tempio di Han / Hanin temppelistä (1950–1960).
Kuva # 5: Bernardino del Boca, Dal tempio di Han / Hanin temppelistä (1950–1960).
Kuva # 6: Bernardino del Boca, Pianta del Quartier Generale della Società Teosofica ad Adyar / Kartta teosofisen seuran päämajasta Adyarissa (1949).
Kuva # 7: Bernardino del Boca, Paesaggio psicotematico / Psykoteemainen maisema (1974).
Kuva # 8: Bernardino del Boca, La carrozza, metafora dell'uomo / Kuljetus, ihmisen metafora (1970)
Kuva # 9: Bernardino del Boca, Sviatovida (1970 noin)

REFERENSSIT

Bendit, Laurence J. 1975. Lo jooga della bellezza, toimittaja Bernardino del Boca. Torino: Bresci editore.

Del Boca. Bernardino. 2004. Scritti giovanili. Toimittaneet Giorgio Pisani ja Maria Luisa Zanaria. Novara: Editrice Libreria Medusa.

Del Boca. Bernardino. 1991. "La Villa di Alpino sopra Stresa dove Krishnamurti tenne i suoi discorsi dal 30 giugno al 9 luglio 1933." L'età dell'acquario XXI 70: 7–10.

Del Boca, Bernardino. 1988. Palvelu. Torino: Bresci editore.

Del Boca, Bernardino. 1986. La casa nel tramonto. Il libro della psicotematica ja jatkuva infinito-läsnäolo. Torino: Bresci editore.

Del Boca. Bernardino. 1985. Iniziazione alle strade alte. Torino: Bresci editore.

Del Boca, Bernardino. 1981. La dimensio della conoscenza. Dalla paleontologia all'esoterismo. Torino: Bresci editore.

Del Boca, Bernardino. 1976. Singapore-Milano-Kano. Gli ultimi sette anni di un'età. Torino: Bresci editore.

Del Boca, Bernardino. 1975. Guida internazionale dell'Età dell'Acquario. Torino: Bresci editore.

Del Boca, Bernardino. 1937–1939. Julkaisematon päiväkirja. Fondazione Bernardino del Boca, San Germano Cavallirio.

Del Boca, Bernardino. 1933–1935. Julkaisematon päiväkirja. Fondazione Bernardino del Boca, San Germano Cavallirio.

Fondazione Bernardino del Boca. 2017. Bernardino del Boca: 1919-2001, fcoco sacro della bellezza. San Germano Cavallirio: Fondazione Bernardino del Boca.

Fondazione Bernardino del Boca. 2015. Bernardino del Boca ja il nuovo umanesimo. Un pioniere del pensiero spirituale. San Germano Cavallirio: Fondazione Bernardino del Boca.

Girardi, Antonio, toim. 2014. La Società Teosofica. Storia, valore ja realtà attuale. Vicenza: Edizioni Teosofiche Italiane.

Giudici, Lorella. 2017. “Alla bellezza. Immagini di un mondo parallelo. ” Pp. 27–44 tuumaa Bernardino del Boca ja il nuovo umanesimo. Un pioniere del pensiero spirituale. San Germano Cavallirio: Fondazione Bernardino del Boca.

Hanegraaff, Wouter. 1996. New Age -uskonto ja länsimainen kulttuuri: Esoteerika maallisen ajattelun peilissä. Leiden: Brill.

"Ida." 1941. ”Bernardino del Boca pittore novarese.” La Gazzetta del Lago Maggiore (Verbania), 20. joulukuuta.

Krishnamurti, Jiddu. 1934. Discorsi ja Alpino ja Stresa. Trieste: Artim.

Leland, Charles Godfrey. 1899. Aradia, tai noitien evankeliumi. Lontoo: David Nutt.

Mandel, Gabriele. 1967. La Peinture italienne, du Futurisme à nos jours. Milano: Istituto Europeo di Storia d'Arte.

Ouspensky, Peter D. 1971. Ihmeellisen etsinnässä. New York: Random House.

Shield, E. (näennäinen Del Bocalta, Bernardino). 1982. "L'anima della Fratellanza dei Pre-Raffaelliti". L'Età dell'Acquario, XI 22: 39–41.

Tappa, Marina. 2017. ”Il simbolo, la vita e l'arte.” Pp. 45-57 vuonna Bernardino del Boca ja il nuovo umanesimo. Un pioniere del pensiero spirituale. San Germano Cavallirio: Fondazione Bernardino del Boca.

Tappa, Marina, toim. 2011. Sogni. Mostra di Bernardino del Boca, edustaja ja artisti. San Germano Cavallirio: Fondazione Bernardino del Boca.

Julkaisupäivämäärä:
25 kesäkuu 2021

Jaa: