Joseph Laycock

Oom kaikkivoipa


OOM OMNIPOTENTTI AIKATAULU

1876 ​​(31. lokakuuta): Pierre Bernard syntyi Perry Arnold Bakerina Leonissa, Iowassa.
1889: Bernard tapasi joogaopettajansa Sylvais Hamatin.
1893: Bernard ja Hamati matkustivat Kaliforniaan.
1898: Bernard juoksi San Francisco College for Suggestive Sciences. Hän suoritti ”Kali Mudra” -temppunaan mainostamaan joogan voimaa.
1902: Bernard pidätettiin laittomasta lääketieteestä.
1906: Bernard julkaistu Vira Sadhana: International Journal of the Tantrik Order of America
1906: Bernard lähti San Franciscosta, matkusti Seattleen ja sitten New Yorkiin.
1910: Bernard pidätettiin New Yorkissa sieppauksesta. Myöhemmin maksut laskettiin.
1918: Bernard ja Blanche DeVries naimisissa.
1919: Bernard perusti Braeburn Country Clubin Nyackiin, New Yorkiin, Anne Vanderbiltin rahoituksella.
1919: Valtion poliisi teki ratsian Braeburn Country Clubille
1924: Bernard laajensi Braeburn Country Clubia Clarkstown Country Clubiksi.
1933: Bernard loi Clarkstown Country Club Sports Centerin, jossa oli baseball-timantti ja jalkapallokenttä.
1939: Nyrkkeilijä Lou Nova treenasi Bernardin johdolla Max Baeria vastaan.
1941: DeVries erosi Clarkstown Country Clubista virallisesti erottaessaan Bernardista.
1955: Bernard kuoli.
1956: DeVries myi Clarkstown Country Clubin lähetyssaarnaajien koulutuslaitokselle.

FOUNDER / GROUP HISTORY

Pierre Bernard, jota joskus kutsutaan nimellä "Oom kaikkivaltias", oli varhainen posturaalijoogan puolestapuhuja Amerikassa. Hän loi useita lyhytaikaisia ​​organisaatioita joogan, sanskriin ja tantrisen opetuksen edistämiseksi, mukaan lukien San Franciscon sugestiivisen terapian korkeakoulu, The Tantrik Order of America ja New York Sanskrit College. Hän saavutti lopulta menestyksen Clarkstown Country Clubissa, jossa hän suositteli posturaalista joogaa kouluttamalla varakkaita, urheilijoita ja kuuluisuuksia.

Bernard osoitti aitoa tietoa hatha-joogasta, Vedic-filosofiasta ja jopa tantrisista käytännöistä. Hän korosti kuitenkin tätä harjoittelua hyvällä mittasuhteella erityisesti uransa alkupuolella. Tavattuaan vaimonsa Blanche DeVriesin Bernard pystyi tekemään postunamerikkalaisten hyväksyttävä ral-jooga merkitsemällä se uudelleen "fyysiseksi kulttuuriksi" ja tekniikaksi terveyden, kauneuden ja urheilullisuuden saavuttamiseksi. Ennen tätä monet amerikkalaiset liittivät joogan ja hindulaisuuden seksuaaliseen poikkeavuuteen, primitivismiin ja valkoiseen orjuuteen. Maaklubillaan Nyack New Yorkissa he kouluttivat perillisiä, urheilijat ja julkkikset, jotka edelleen suosittivat joogaa. Hyvässä tai pahassa, Bernard oli edelläkävijä yhdysvaltalaiselle liikkeelle, joka erotti posturaalijoogan Hindu-juuristaan ​​ja muutti sen maalliseksi liikuntamuodoksi.

Pierre Bernardin elämäkerta [Kuva oikealla] on haastava, koska hän käytti lukuisia aliaksia ja antoi vääriä tietoja alkuperästä. Arvovaltaisimpien lähteiden mukaan hän syntyi vuonna 1876 Perry Arnold Bakerina Leonissa, Iowassa (Love 2010: 9). Bernard väitti usein matkustaneensa Intiassa, vaikka tämä tuntuu epätodennäköiseltä. Hän kuitenkin tapasi Sylvais Hamati -nimisen miehen Lincolnissa Nebraskassa vuonna 1889, joka opetti hänelle hatha-joogaa ja Vedic-filosofiaa. Hamatin tausta on myös hämärä. Hän oli tullut Amerikkaan Kalkutasta ja ehkä toiminut esiintyjänä ennen tapaamista Bernardin kanssa. Bernard alkoi opiskella Hamatin johdolla kolme tuntia päivässä, ja vuonna 1893 he matkustivat Kaliforniaan (Love 2010: 12-13). San Franciscossa Bernard pystyi tapaamaan joitain varhaisia ​​hindulaisuuden edustajia Amerikassa, mukaan lukien Swami Vivekananda ja Swami Ram Tirath (Laycock 2013: 104).

Setä, tohtori Clarence Baker, avulla Bernard perusti yrityksen, joka käytti joogakoulutustaan ​​eräänlaisena kokonaisvaltaisena lääkkeenä. Vuoteen 1898 mennessä Bernard oli perustanut yrityksen nimeltä San Francisco College for Suggestive Therapeutics. Se vuosi, hän suoritti temppun nimeltä "Kali Mudra" [Kuva oikealla] julkisena mielenosoituksena joogan voimasta: Bernard meni kuoleman kaltaiseen transsiin ja lääkäreitä kutsuttiin koettelemaan tai leikkaamaan häntä yrittäen saada vastauksen. Vuonna 1902 Bernard pidätettiin laittomasta lääketieteestä. Tämä oli ensimmäinen monista esteistä, kun Bernard etsii tapaa ansaita toimeentuloa kouluttamalla amerikkalaisia ​​joogassa (Laycock 2013: 104).

Bernard ja Hamati kokeilivat myös esoteerista ryhmää nimeltä The Tantrik Order of America. Tämä ryhmä piirsi boheemeja, näyttelijöitä ja taiteilijoita ja tarjosi koulutusta vedic-filosofiaan, joogaan ja tantraan. Bernard suunnitteli Tantrik-majataloverkon luomista eri kaupunkeihin; on kuitenkin edelleen epäselvää, muodostuiko koskaan merkittäviä ryhmiä San Franciscon ulkopuolella. Vuonna 1906 Bernard julkaisi ensimmäisen ja ainoan osan Vira Sadhana: International Journal of the Tantrik Order of America. [Kuva oikealla] Bernard loi myös sosiaalisen klubin, joka tunnetaan nimellä "The Bacchante Club", jossa miehet pukeutuvat itämaisten innoittamiin kylpytakkeihin, tupakoivat vesipiippuja ja katsovat naisia suorittaa itämaisia ​​tansseja. San Franciscon poliisi seurasi Bacchante Clubia lähettämällä jopa upseereja salaa (Love 2010: 40). Poliisi on saattanut olla motivoitunut sensaatiomaiset tiedotusvälineiden tarinat hindu-guruista, jotka lumoavat ja orjuuttavat valkoisia naisia.

Bernard lähti San Franciscosta vuonna 1906, mahdollisesti toivoen välttävänsä poliisin valvonnan. Hän ja muutama seuraaja matkustivat Seattleen ennen kuin muuttuivat New Yo rk Cityyn. Vuoteen 1910 mennessä Bernard oli luonut uuden Tantrik-tilauksen majatalon Manhattanin 74. kadulle. Jälleen kerran Bernardin operaatio esitti sekä esoteerisen että eksoteerisen kasvon: Lodge tarjosi joogatunteja terveyden ja vireyden edistämiseksi sekä aloittamiseksi Tantrik-järjestyksen salaisuuksiin (Laycock 2013: 105).

Monet Bernardin opiskelijoista olivat nuoria naisia, jotka olivat kiinnostuneet joogasta nähtyään itämaisen tanssin vaudeville-esityksiä. Bernardilla oli useita romanttisia suhteita naisopiskelijoihinsa. Yksi tällainen opiskelija oli Gertrude Leo, joka oli tavannut Bernardin ja seurannut häntä New Yorkiin. Bernardilla oli myös suhde Zelia Hoppiin. Hopp kärsi terveysongelmista ja Bernard oli lähestynyt häntä alias "Dr. Warren ”ja tarjoutui auttamaan. 2. toukokuuta 1910 Hopp johti Leon sisar Jennie Millerin kanssa etsiviä Bernardin kouluun, jossa Bernard pidätettiin sieppauksesta (Laycock 2013: 105-06).

Vuosi 1910 oli samana vuonna, jolloin hyväksyttiin Mann-laki, joka tunnetaan myös valkoisten orjien liikennelakina. Hoppin ja Leon tarina näytti vahvistavan monien amerikkalaisten pahimmat pelot naiskaupasta, ja Bernardin oikeudenkäynnistä tuli median vallankaappaus. Siitä ei kerrottu vain New Yorkin neljäkymmentä päivälehteä, vaan myös Seattlessa ja San Franciscossa. Leo ja Hopp kertoivat, että Bernard kutsui toisinaan itseään "Suureksi Omiksi", ja pidätyksen jälkeiseen iltapäivään mennessä otsikot kutsuivat häntä "Oomiksi kaikkivoipa". He väittivät myös, että Bernard oli pitänyt heitä vankeudessa uhkien ja hypnoottisen voiman yhdistelmällä. Bernard vietti yli kolme kuukautta oikeudenkäyntiä surullisessa Manhattanin vankilassa, joka tunnetaan nimellä "The Tombs". Tapaus romahti sen jälkeen, kun Bernardin asianajaja pystyi saamaan Leon todistajaksi, ja Hopp hylkäsi kaikki syytteet ja pakeni New York Citystä. Ilman todistajia Bernard vapautettiin (Laycock 2013: 107).

Bernard näyttää olleen oppinut tästä jaksosta, että orientalistiset fantasiat joogasta olivat kaksiteräinen miekka: Ne voisivat houkutella asiakkaita etsimään seikkailua, mutta heistä tuli myös moraalinen paniikki guruista, jotka käyttivät salaisia ​​mielenhallinnan muotoja saaliiksi naisille. Oikeudenkäynnin aikana Bernard vaati, että jooga oli vain "fyysinen kulttuuri", keskustelukohta, jota hän jatkaisi kritiikin edessä.

Vapautettuaan haudoista Bernard muutti Leoniaan New Jerseyssä. Palattuaan New Yorkiin hän perusti uuden koulun, mutta tällä kertaa hän piti opetuksensa akateemisena eikä esoteerisena. Hän kutsui uutta liiketoimintaansa New Yorkin sanskritikorkeakouluun ja otti aliaksen Homer Stansbury Leedsiksi. Hän palkkasi tiedekunnan Intiasta opettamaan sanskritin, vedisen filosofian, ayurvedisen lääketieteen ja intialaisen musiikin kursseja. Valitettavasti New Yorkin sanskritinkollegio oli heti huhujen kohteena naapureiden ja median keskuudessa tarinoita etsittäessä. Valtion opetushallitus lähetti poliisin pidättämään hänet "yliopiston" johtamisesta ilman lupaa tai akateemista valtakirjaa. Tällä kertaa Bernard kieltäytyi pidätyksestä, joka palasi Leoniaan (Laycock 2013: 107-08).

Leoniassa Bernard aloitti uuden romanssin Dace Shannon Charlotin kanssa. Charlot oli tullut New Yorkiin, kun hän oli lähtenyt väärinkäyttäjästä. Hänen avioeroasianajaja edusti myös Bernardia. Charlotin avioero oli herättänyt jonkin verran tiedotusvälineiden huomiota, jota hän toivoi käyttävänsä aloittaakseen uransa Vaudevillessä. Hän muutti nimensä Blanche DeVriesiksi ja opiskeli tanssia New Yorkin sanskritikorkeakoulussa. [Kuva oikealla] Bernard ja DeVries menivät naimisiin vuonna 1918, ja kirjeissään molemmat viittaavat toisiinsa nimellä "Shiva" ja "Shakti". DeVries ymmärsi kuinka löytää oikeat markkinat Bernardin opetuksille. Bernard lopetti poliisin pakenemisen, "Bacchante Club" -kokousten pitämisen tai aliaksien käytön. DeVriesin johdolla Bernard avasi New Yorkin ympärille useita joogastudioita, jotka oli suunnattu yksinomaan naisille (Laycock 2013: 108).

Yksi Bernardin uusista opiskelijoista oli Margaret Rutherford, Anne Vanderbiltin tytär. Vuonna 1919 rouva Vanderbilt rahoitti Braeburn Country Clubia Nyackissä New Yorkissa (Laycock 2013: 108). Klubi houkutteli varakkaita aristokraatteja, jotka pyrkivät parantamaan terveyttään ja lieventämään ikävystyttään opiskelemalla joogaa. Kaupunki oli alun perin vihamielinen Bernardia kohtaan. Oli huhuja siitä, että Bernard juoksi “rakkauskulttia” ja että hän teki abortteja. Ensimmäisenä vuotena valtion poliisi teki hyökkäyksen seuraan (Randall 1995: 83). Mutta Bernardista tuli pian tärkeä veronmaksaja ja jopa yhteisön pilari. Vuonna 1922 New York Times kirjoitti hänestä: "Kaikkivaltias voima". . . tunnetaan täällä yksinkertaisesti nimellä herra Bernard, yksi Nyackin aktiivisimmista ja isänmaallisimmista kaupunkilaisista. "

Vuonna 1924 Bernard käytti 200,000 2013 dollaria ostamalla ja kehittämällä ylimääräistä seitsemänkymmentäkuusi hehtaaria kiinteistölleen ja nimeen sen uudelleen Clarkstown Country Clubiksi (Laycock 108: 1933). Tätä seurasi massiivisen Clarkstown Country Club Sports Centerin perustaminen vuonna 2010, jossa oli baseball-timantti, jalkapallokenttä ja vaikuttavat sähkövalot (Love 250: 12,000,000). Uransa huipulla Bernard omisti kiinteistöjä 1935 124 XNUMX dollaria. Hän oli läänin pankin presidentti, omisti asuntolainayhtiön, jälleenrakennusyhtiön ja suuren kiinteistöyhtiön ja oli Rocklandin läänin kauppakamarin (Clarkstown Country Club XNUMX: XNUMX) rahastonhoitaja.

Bernard ei kuitenkaan koskaan irrottautunut räikeästä tyylistään kokonaan, mikä houkutteli lisää suojelijoita klubiinsa. Hän osti joukon norsuja, useita apinoita ja muita eksoottisia eläimiä. Norsut esiintyivät vuotuisessa sirkuksessa, jossa opiskelijat esiintyivät akrobaateina. Bernard keksi myös urheilun "aasipallosta", muunnelmasta baseballia, jossa kaikki pelaajat (paitsi sieppari ja syöttäjä) on asennettu aaseille (Love 2010: 274).

Klubista tuli keskus amerikkalaisille, jotka integroivat Aasian uskonnot amerikkalaiseen kulttuuriin. Bernardin veljenpoika Theos Bernard matkusti Tiibetiin ennen kuin sai tohtorin tutkinnon Columbian yliopistosta ja julkaisi klassisen tekstin hatha-joogasta. Bernardin puolisisko meni naimisiin Hazra Inayat Khanin, Sufi Order Internationalin perustajan (Ward 1991: 40) kanssa. Biokemisti Ida Rolf opiskeli Bernardin johdolla, ja hänen fyysisen terapian tekniikallaan rakenteellinen integraatio tai "rolfing" on yhtäläisyyksiä Bernardin kannattamaan tieteelliseen lähestymistapaan joogaan (Stirling ja Snyder 2006: 8). Nuoruudessaan Ruth Fuller Sasaki vietti aikaa Clarkstown Country Clubilla astmansa hoitona (Stirling ja Snynder 2006: 6). Hän jatkoi keskeisenä osuutena Zen-buddhalaisuuden tuonnissa Amerikkaan, kääntäen useita tärkeitä tekstejä englanniksi.

Vuonna 1939 raskaansarjan nyrkkeilijä Lou Nova saapui maakerhoon opiskelemaan joogaa. Koulutus oli suunniteltu temppuna hänen tulevan taistelunsa edistämiseksi Max Baerin kanssa. Nova oppi päätuet, meditaation ja nyrkkeili yhden Bernardin norsun kanssa, joka oli koulutettu käyttämään yhtä ylisuuria käsineitä tavaratilassa. Sanomalehdet kertoivat, että Nova oli hallinnut ”kosmisen lyönnin” Bernardin koulutuksessa. Myöhemmin Nova patentoi laitteen nimeltä "yogi nova" auttaakseen harjoittelua päätukien kanssa (Laycock 2013: 125). Novan kaltaiset luvut auttoivat lähettämään ajatuksen amerikkalaisille, että jooga voisi antaa urheilijoille edun.

1930-luvun lopulla Clarkstown Country Club oli alkanut hitaasti laskea. Bernard vieraantui myös DeVriesistä, ja vuonna 1941 hän erosi klubista virallisesti erottaessaan Bernardista (Love 2010: 304). Bernard kuoli vuonna 1955. Seuraavana vuonna läheinen lähetyssaarnaajien koulutuslaitos osti maan. Tänään Nyack College seisoo Clarkstown Country Clubin entisellä paikalla. Kampuksen kansanperinne sisältää tarinoita paranormaalista ilmiöstä, jonka Pierre Bernardin väitetysti suorittamat outot rituaalit ovat jättäneet jälkeensä (Swope 2008).

OPPEJA / uskomukset

 Clarkstown Country Clubilla oli huomattava kirjasto ja Bernard luennoi monista eri aiheista. Kuitenkin vähän tiedetään hänen todellisista uskomuksistaan ​​joogaan ja tantraan. Tämän ongelman vaikeuttaa se, että hän palveli opetuksiaan yleisölleen esittäen itsensä esoteerisena mestarina joissakin yhteyksissä, kokonaisvaltaisena parantajana toisissa ja urheilullinen kouluttaja joissakin muissa. Ei ole tietoja Bernardin keskusteluista hindulaisuuden opeista, kuten karmasta, reinkarnaatiosta tai mokšasta (vapautuminen kuoleman ja uudestisyntymisen kierrosta). Ehkä Bernard oli rehellisin vuoden 1939 haastattelussa American Weekly kun hän totesi: "Jooga on minun vikani, siinä kaikki. Kuten toinen kaveri menisi puutarhanhoitoon tai postimerkkien keräämiseen ”(Love 2010: 296).

On joitain todisteita siitä, että Bernard ymmärsi itseään Tantrik-ritarikunnan toimiessaan perinteisenä tantrisena guruna ja odotti vihittyjen pitävän häntä lähes jumalallisena. Näin Bernard suhtautui omaan opettajaansa Sylvais Hamatiin. Mielenkiintoisesti Bernardin julkaisu Vira Sadhana sisältää kuvan kreikkalaisesta jumalasta Bacchuksesta, jolla on sauva, ja kertoo tulleensa Intiasta (Tantrikin Amerikan järjestys 1906: 49). On tietysti legendoja, jotka sitovat Bacchuksen kreikkalaisen kollegansa Dionysoksen Aasiaan. Bernardin Bacchante-klubi nimettiin Bacchuksen mukaan, ja Bernard saattoi uskoa, että kreikkalaiset mysteerikoulut olivat itse asiassa eräänlainen Intiasta tuotu tantra.

 

RITUAALIT / TOIMINTA

Amerikan Tantrik-järjestyksestä tiedetään vähän. [Kuva oikealla] Sillä oli ilmeisesti seitsemän aloitusastetta, joista kukin vaati verivalaa. Naiset saivat liittyä, kuten todistukset paljastivat Bernardin vuonna 1910 tapahtuneen sieppauksen oikeudenkäynnin aikana. Ritarikunta näytti löyhästi vapaamuurariuden mallilta, ja sen lukuja kutsuttiin looseiksi.

New Yorkissa meillä on joitain kuvauksia Bernardin joogatunneista, jotka näyttävät lisänneen eksoottisia elementtejä. Bernardin oikeudenkäynnissä todistajana toiminut etsivä kuvaili opiskelijoita kaatuvan matolle, jossa oli ”outoja hahmoja”, kun Bernard seisoi lähellä kristallipalloa (Laycock 2013: 106). Nämä esoteeriset elementit hävisivät suurelta osin siihen aikaan, kun Bernard johti maaklubia. Bernard näyttää olevan edelläkävijä amerikkalaisen posturaalijoogan tärkeissä aineellisissa näkökohdissa, kuten erikoistuneiden mattojen saaminen ja opiskelijoiden pukeutuminen sukkaharjoittelun aikana.

Clarkstown Country Club korosti fyysistä kulttuuria ja aikuiskoulutusta suurella annoksella leikkiä ja mielikuvitusta. Portilla oleva kivipenkki ilmoitti: "TÄSSÄ FILOSOFI SAA TANSSITTAA JA VOIMA VOI KÄYTTÄÄ AJATTAVAA LIPPUA" (Boswell 1965). Joogatuntien lisäksi Bernard luennoi monenlaisista aiheista ja ylläpitää suurta kirjastoa. Klubi kielsi seksin, alkoholin ja tupakoinnin ainakin virallisesti. Bernard kulutti edelleen sikareita, ja laiha-upottamisen ilmoitettiin olevan suosittu toiminta.

Organisaatio / JOHTAJUUS

Bernard näyttää pitäneen Sylvais Hamatia guruna. Hänen aikanaan New Yorkissa oli huhuja, että Bernard kannusti oppilaitaan ajattelemaan häntä jumalana. Vaikka tämä käytös häiritsi amerikkalaisia, sillä on järkevämpää tantran yhteydessä, jossa gurujen ymmärretään olevan jumalallinen asema. Bernardin huhuttiin myös olevan toisinaan tarkoituksellisesti syrjäyttämässä uusia opiskelijoita, tekemällä esimerkiksi sikareiden sylkemistä ja sylkemistä lähellä jalkojaan testatakseen, olivatko he kelvollisia opiskelemaan hänen johdollaan (Watts 2007: 120).

DeVries näyttää vaikuttaneen välttämättömältä auttaessaan Bernardia muuttamaan itseään. Hän ei kuitenkaan tunnu olleen tasa-arvoinen kumppani joogan opettamisessa tai Clarkstown Country Clubin talouteen johtamisessa. Huolimatta heidän vieraantumisestaan, hänet jätettiin Bernardin ainoaksi perilliseksi ja teloittajaksi hänen kuolemansa jälkeen.

SEIKAT / haasteet

Bernardin elinikäinen haaste oli saada amerikkalaiset voittamaan negatiiviset suhtautumiset joogaan, joka juontui suuressa määrin hindulaisuuden pelosta, rasistisista asenteista aasialaisia ​​kohtaan, viktoriaanisessa asennossa ruumiista ja seksuaalisuudesta sekä moraalisesta paniikista valkoisen orjuuden suhteen. Tietysti monet amerikkalaiset olivat kiinnostuneita joogasta itämaisten fantasioiden vuoksi kauniista tanssivista haaremitytöistä ja urheilullisista, villistä miehistä. Bernard ei ollut edellä näiden fantasioiden tarjoamisen yläpuolella, mikä sai monet pitämään häntä sarlatanina. Hän pystyi lopulta saavuttamaan tasapainon, jossa hän teki joogasta houkuttelevaa kauneutta ja urheilullisuutta etsiville näyttämättä skandaaliselta.

Bernardin jälkeen monet amerikkalaiset eivät nyt yhdistä joogaa mystiikkaan, vaan ylellisiin joogatarvikkeisiin ja turhiin ihmisiin, jotka veistävät kehoaan. Ryhmät, kuten Hindu American Foundation, ovat ilmaisseet turhautumisensa siitä, että amerikkalaiset ovat eronneet joogasta sen hinduismin juurista ja muuttaneet sen maalliseksi harjoitteluksi (Vitello 2010). Bernard oli selvästi kiinnostunut vedanta-filosofiasta ja olisi todennäköisesti opettanut vähemmän maallisen joogamuodon, jos vain amerikkalaiset olisivat valmiita tähän XNUMX-luvun ensimmäisinä vuosikymmeninä.

KUVAT
Kuva # 1: Pierre Bernard.
Kuva # 2: Bernard suorittaa Kali Mudran.

Kuva #3: Vira Sadhana: International Journal of the Tantrik Order of America.
Kuva # 4: Blan.che DeVries.
Kuva # 5: Clarkstown Country Club.
Kuva # 6: Amerikan tantrisen järjestyksen peruskirja.

REFERENSSIT

Boswell, Charles. 1965. "Suuri hälinä ja höyry kaikkivaltiaan omaisuuden yli." Totta: Miehen lehti, Tammikuu. Käytetty osoitteesta http://people.vanderbilt.edu/~richard.s.stringer-hye/fuss.htm on 22 marraskuu 2008.

Clarkstown Country Club. 1935. Elämä Clarkstown Country Clubilla. Nyack, NY: Klubi.

Laycock, Joseph. 2013. "Jooga uudelle naiselle ja uudelle miehelle Pierre Bernardin ja Blanche DeVriesin rooli modernin posturaalisen joogan luomisessa." Uskonto ja amerikkalainen kulttuuri: tulkkauslehti 23: 101-36.

Rakkaus, Robert. 2010. Suuri oomi: Joogan mahdoton syntyminen Amerikassa. New York: Viking.

Randall, Monica. 1995. Hudson-laakson fantomit: Kadonneen aikakauden kunniakas kunnat. New York: Overlook Press.

Stirling, Isabel ja Gary Snyder. 2006. Ruth Fuller Sasaki: Zen-edelläkävijä. New York: Shoemaker and Hoard Publishers.

Swope, Robin S. 2008. “Oomin näköpiirit” Paranormaali pastori, Heinäkuu 1. Käytössä http://theparanormalpastor.blogspot.com/2008/07/specters-of-oom.html on 3 March 2021.

Tantrik Amerikan järjestys. 1906. Vira Sadhana: Kansainvälinen Tantrik-järjestys osa 1: numero 1. New York: Tantrik Press.

Ward, Gary L. 1991. ”Bernard, Pierre Arnold.” Pp. 39-40 tuumaa Amerikan uskonnolliset johtajat, toim. J. Gordon Melton. New York: Gale.

Watts, Alan. 2007. Omalla tavallani: omaelämäkerta 1915-1965. New York: Uuden maailman kirjasto.

Vitello, Paul. 2010. "Hindu-ryhmä herättää keskustelua joogan sielusta" New York Times, Marraskuu 27. Käytössä https://www.nytimes.com/2010/11/28/nyregion/28yoga.html 3-maaliskuussa 2021.

Julkaisupäivämäärä:
9 huhtikuu 2021

Jaa: