Hengelliset ja uskonnolliset perinteet Italiassa

Uskonnollinen moniarvoisuus Italiassa leviää sekä uskonnollisten vähemmistöjen lisääntyvään määrään että suurempaan voimaan, jolla he vaativat riittävästi heidän oikeuksiensa tunnustamista julkisessa elämässä. Tuoreimmat (2017) Cesnurin tiedot osoittavat, että Italian uskonnolliset vähemmistöt edustavat 3.5%: a Italian kansalaisista (ts. Ei sisällä maahanmuuttajia). Tarkemmin sanottuna italialaiset kansalaiset, jotka julistavat uskonnollisen identiteetin, joka on erilainen kuin katolinen (vallitseva uskonto) numero 1,963,900, joka kasvaa 5,861,700iin lisäämällä maahanmuuttajia, jotka eivät ole kansalaisia. Uskonnollisten vähemmistöjen huomioon ottaminen vain Italian kansalaisten keskuudessa (eli ilman maahanmuuttajia, jotka eivät ole kansalaisia), protestantismi - 471,300-tytäryhtiöiden kanssa - osoittautuu toiseksi uskonnoksi ja Jehovan todistajat (425,000) kolmanneksi. Islam (367,100) on neljäs ja ortodoksiset kristityt (272,200) tulevat viidenneksi. Noudata sitten buddhalaisia ​​(179,000), New Age-, Next Age- ja Human Potential -liikkeitä ja -järjestöjä (50,000), hinduja ja neo-hinduja (41,700), juutalaisia ​​(36,600) ja baha'i (4,300).

Uskonnollisten vähemmistöjen jäsenten määrän lisääntymisen ja uusien uskontojen kasvavan merkityksen lisäksi myös uskonnollinen moniarvoisuus Italiassa on merkittävä, koska se on merkittävä katolismin eriyttämisprosessi. Uudet katolisen identiteetin ja kuulumisen muodot - kohteista, jotka arvioivat uudelleen uskonnon roolia kansallisessa identiteetissä tai löytävät uudelleen perinteiset arvot puolustavana reaktiona ulkomaisille uskonnollisille vähemmistöille - kävele rinnakkain perinteisten.

Useat empiiriset tutkimukset on kohdistettu uskonnollisen moniarvoisuuden monipuoliseen luonteeseen Italiassa, instituutioiden julkiseen rooliin, erilaisiin uskonnollisuustapoihin ja suhteisiin eri uskonnollisten nimitysten välillä; mutta harvat ovat tutkineet uusia uskonnollisia liikkeitä ja hengellisiä yhteisöjä, jotka ovat syntyneet Italiassa, etenkin 1970: ista lähtien, kun italialainen New Age-galaksi alkoi muodostaa. Uusien uskonnollisten liikkeiden rooli Italiassa on kasvanut globalisaation, muuttovirtojen ja uuden median leviämisen seurauksena. Uskonnon ja henkisyyden rooli nyky-yhteiskunnassa ja poliittisissa järjestelmissä on siten toisaalta avoimempi hybridisaatiolle ja toisaalta enemmän kiihkeälle, sillä vanhojen ja uusien uskontojen paikalliset versiot ovat jatkuvasti yhteydessä ja vaihtavat kansallisia ja kansainvälisiä uskonnollisia verkoissa.

Tässä erityisprojektissa tarjoamme profiileja useista uusista uskonnoista, uskonnollisista liikkeistä ja henkisistä yhteisöistä, jotka ovat koon, historian, dynamiikan ja toiminnan vuoksi olleet erityisen merkittäviä italialaisessa kontekstissa. Ensinnäkin haluaisimme esitellä italialaiset ryhmät, yhteisöt ja uudet uskonnolliset liikkeet; ja toiseksi kuvailemme kansainvälisten uskonnollisten liikkeiden toimintaa, jotka Italiassa omistavat erityispiirteitä.

 

PROFIILIT


TULEVAT PROFIILIT

"Wicca Italiassa"

Raffaella Di Marzio, "Impegno e Testimonianza -liike".


Lisätietoja saat hankkeen johtajilta:

Dr. Stefania Palmisano (stefania.palmisano@unito.it)
Dr. Massimo Introvigne (maxintrovigne@gmail.com)

 

 

 

Jaa: