Massimo Introvigne

Massimo Introvigne, oikeustieteen ja filosofian tutkinto, on Torinossa, Italiassa, CESNURin, uusien uskontojen tutkimuskeskuksen toimitusjohtaja. Hän on kirjoittanut tai toimittanut noin seitsemänkymmentä kirjaa uusista uskonnollisista liikkeistä, länsimaisesta esoteerisuudesta ja uskonnollisesta moniarvoisuudesta englanniksi, italiaksi, ranskaksi ja muilla kielillä, mukaan lukien Plymouthin veljet (2018) ja Kaikkivaltiaan Jumalan kirkon sisällä: vainotuin uskonnollinen liike Kiinassa (2020), molemmat julkaisijana Oxford University Press, ja monumentaalinen Satanismi: sosiaalinen historia, julkaisi Brill vuonna 2016. Vuonna 2011 hän toimi Etyjin (Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestö) edustajana rasismin, muukalaisvihan sekä kristittyjen ja muiden uskontojen jäsenten suvaitsemattomuuden ja syrjinnän torjunnassa. Vuosina 2012--2015 hän oli Italian ulkoministeriön uskonnonvapauden observatorion puheenjohtaja. Vuodesta 2018 hän on Kiinan ja muiden maiden uskonnonvapautta käsittelevän päivittäisen lehden päätoimittaja Katkera talvi.

Jaa: