Magnus Lundberg

Magnus Lundberg on kirkon ja lähetystutkimuksen professori Uppsalan yliopistossa, Ruotsissa, erikoistunut maailman kristinuskoon ja uskontojenväliseen tutkimukseen. Hän ansaitsi tohtori Theol. tutkinto lähetystutkimuksista Lundin yliopistossa ja on koulutettu arkistonhoitaja. Hän on ollut vieraileva professori Colegio de Michoacánissa ja Universidad Nacional Autónoma de Méxicossa (UNAM). Lundbergin tutkimus keskittyy Espanjan siirtomaa-Amerikan kirkon historiaan. Lukemattomien englannin-, espanjan- ja ruotsinkielisten artikkelien lisäksi hän on julkaissut kolme kirjaa. Ensimmäinen on Yhdistyminen ja konfliktit: Meksikon arkkipiispa Alonso de Montufarin kirkkopolitiikka, 1554-1572 (2002), joka myöhemmin käännettiin espanjaksi. Toinen on Metropolitanin ja paikallisten välinen elämä: seurakunnat, seurakuntalaiset ja seurakunnan pappit 2011-luvulla Meksikossa (2015) ja viimeisin on Mission and Ecstasy: Contemplative Women's role in the mission in colonial Latin America (2013). Hän on yhdessä David Westerlundin kanssa toimittanut Latinalaisen Amerikan uskontojen yleisen johdannon Religion i Latinamerika (XNUMX). Muita kiinnostavia alueita ovat Vatikaanin II jälkeiset katoliset toisinajattelijaryhmät ja marialaiset ilmestykset, lähetystutkimuksen historia ja arkistoasiat.

 

 

 

 

Jaa: