Erica Baffelli

Erica Baffelli on tällä hetkellä Japanin tutkimuksen vanhempi lehtori Manchesterin yliopistossa. Ennen siirtymistään Manchesterin yliopistoon hän oli Aasian uskontojen vanhempi lehtori Otagon yliopistossa (Uusi-Seelanti) ja vieraileva tutkija Hosei-yliopistossa (Tokio) Japanin tiedeyhteisön tutkijatohtorina. Hän on erityisen kiinnostunut uskonnosta nykyaikaisessa Japanissa keskittyen 1970-luvulta lähtien perustettuihin ryhmiin. Tällä hetkellä hän tutkii median ja ”uusien uskontojen” vuorovaikutusta (shinshūkyō) 1980- ja 1990-luvuilla Japani ja muutokset uskonnollisten instituutioiden mediakäytössä vuoden 1995 Tokion metrohyökkäyksen jälkeen. Viimeaikaiset julkaisut sisältävät  Japanin uskonnot Internetissä: Innovaatio, edustus ja auktoriteetti  (muokattu yhdessä Ian Readerin ja Birgit Staemmlerin, Lontoon ja New Yorkin: Routledgein, 2011in kanssa) ja japanilaisen Uskonnollisten tutkimusten julkaisun (2012) mukana toimitettu erikoisnumero Ian Readerin kanssa Aum Affairin vaikutuksista ja seurauksista Japanissa ja sen ulkopuolella.

 

 

 

Jaa: