David G. Bromley

David G. Bromley on uskonnollisten opintojen ja sosiologian professori Virginia Commonwealth Universityn World Studies -oppilaitoksessa. Sen jälkeen, kun Colby College on suorittanut sosiologian perustutkinnon, jatkoin Duchin yliopiston sosiologian jatko-opiskelua. 1971issa. Duke-opinnäytetyön aikana ja sen jälkeen palvelin Virginian yliopiston tiedekunnassa sosiologian ja antropologian laitoksella. Palasin Virginiaan, kun liityin VCU: n tiedekuntaan 1983issa sosiologian ja antropologian laitoksen puheenjohtajana. Vuosina olen toiminut Teksasin yliopiston sosiologian, antropologian ja sosiaalityön osaston puheenjohtajana ja Hartfordin yliopiston sosiologian, antropologian ja rikosoikeuden osaston puheenjohtajana.

Olin urani alkuvaiheessa työskennellyt Urban Sosiologian, Poliittisen Sosiologian, Sosiaalisten Liikkeiden, Deviance Sosiologian ja Kriminologian aloilla. Kiinnostukseni yhteiskunnallisiin liikkeisiin ja devianceyn johtivat siihen, että aloitin tutkimuksessani nykypäivän uskonnollisista liikkeistä ja sitten laajemmin uskonnon sosiologiasta. Nykyinen työni keskittyy pääasiassa uskontoon ja uskonnollisiin liikkeisiin.

Olen kirjailija tai toimittaja yli kahdellakymmenellä kirjalla, lähinnä uskonnon ja uskonnollisten liikkeiden aloilla, jotka ovat ensisijaisesti kiinnostuneita nykyajan uskonnollisista liikkeistä. Lisäksi olen kirjoittanut monia alan artikkeleita ja kirjan lukuja. Tähän työhön kuuluu useita uusia uskonnollisia liikkeitä, kuten Unificationism ja Scientology, sekä teoreettisia kysymyksiä, kuten muuntaminen / defektioprosessit, uskonnollisten ryhmien typologioiden rakentaminen, rakenteelliset tekijät uusien uskonnon muotojen syntymisessä ja yhteys uskonto ja väkivalta. Valmistelen parhaillaan toista versiota Kulttuurit ja uudet uskonnot: lyhyt historia (Wiley / Blackwell, 2006), yhdessä tekijän kanssa Douglas Cowanin kanssa. Ensimmäinen painos on nyt käännetty saksaksi, japaniksi ja tšekiksi. Seuraava suuri projekti on kirja, Vaarallinen uskonto , joka tutkii marginaalipopulaatioiden järjestämistä uskonnollisessa tilassa.

Yksi tapa, jolla olen pyrkinyt edistämään uusien uskonnollisten liikkeiden tutkimista tuomalla yhteen johtavia tutkijoita, jotka opiskelevat uusia uskontoja, käsittelemään sekä tutkimus- että pedagogisia kysymyksiä. Esimerkiksi, Uuden uskonnollisen liikkeen opetus (Oxford University Press, 2007) on osa Oxfordin “Teaching Religious Studies” -sarjaa. Kirja pyrkii lisäämään luovuutta opettaessaan uusia uskonnonilmaisuja tarjoamalla tiedekunnalle uusinta tietoa ja opetustekniikoita opetuksen parantamiseksi. Sisään Kulttuurit, uskonto ja väkivalta (Cambridge University Press, 2001), olen työskennellyt yhdessä J. Gordon Meltonin kanssa, jotta voisin koota yhteen kansainvälisen tutkijoiden joukon, jotka käsittelivät monimutkaista väkivaltaa koskevaa kysymystä tapaustutkimusten avulla useimmista uusimmista uskonnollisista liikkeistä johtuvista väkivaltatapauksista myöhään kahdeskymmenes vuosisata. Sisään Satanismi pelästyttää (Aldine de Gruyter, 1991), tein yhteistyötä James Richardsonin ja Joel Bestin kanssa yhdistääkseen monialaisen tutkijoiden ryhmän analysoimaan suuren sosiaalisen paniikin episodin nousun ja laskun oletettujen kumoavien saatanallisten kulttien yli, jotka pyyhkäisivät Yhdysvaltojen läpi ja numeron. muiden kansakuntien 1980-järjestelmien aikana.

Toinen merkittävä hanke, jota parhaillaan kehitän uskonnollisten liikkeiden tutkimisen edistämiseksi, on maailman uskontojen ja hengellisyyden projekti. WRSP on online-referenssityö, joka kokoaa joukon resursseja, jotka ovat hyödyllisiä tutkijoille, median edustajille, uskonnollisille johtajille ja uskonnolliseen järjestöön kiinnostuneille valtion virastoille. WRSP: n ydin on uskonnollisten ryhmien WRSP-profiilit, jotka ovat kirjoittaneet maailman johtavat tutkijat. WRSP tarjoaa myös WRSP-foorumin, joka sponsoroi haastatteluja uskonnon tutkimuksessa; WRSP-profiileja täydentävä artikkeli / Papers-osio; Arkisto-osio, jossa on luettelo tutkijoiden käytettävissä olevista arkistoista ja paikan päällä olevista lähteistä; ja WRSP-videot-osio, joka täydentää tekstejä online-videomateriaaleilla.

Tieteellisissä yhdistyksissä olen toiminut Uskonnonliiton liiton puheenjohtajana ja Lehti tieteellistä tutkimusta varten , uskonnon tieteellisen tutkimuksen yhdistyksen julkaisema. 1991issa perustin vuosisarjan, Uskonto ja sosiaalinen järjestys , jota sponsoroi Uskonnon sosiologian liitto. Sarja perustettiin käsittelemään sekä teoreettisia että aineellisia uusia kysymyksiä uskonnon sosiologisessa tutkimuksessa. Muutin sarjan ja useita yksittäisiä määriä ensimmäisten kymmenen kappaleensa kautta. Nyt on julkaistu kaksikymmentäkolme kappaletta, jotka ovat tällä hetkellä Brill Publishersin kautta.

Opetukseni on koskenut sekä perinteisempää luentoa / keskustelua että innovatiivisempia kokemuksellisia oppimismenetelmiä. Kaikissa kursseissani korostan sosiologista analyysiä, joka korostaa rakenteellista, kriittistä suuntautumista. Olen ollut erityisen kiinnostunut opetuksen ja tieteellisen toiminnan integroimisesta tavalla, joka edistää opiskelijoiden osallistumista tässä yhteydessä. Valkoinen rasismi ja mustat amerikkalaiset (Schenkman / General Learning Press, 1972) kehitti opetushankkeen, jossa Charles Longino on Virginia yliopistossa. Opiskelijat lukivat ja arvioivat 1,000-artikkeleita ja -kirjoja, jotta he voisivat laatia kirjan, jonka tarkoituksena on olla informatiivisempi Amerikan rakenteellisesta rasismista. Viime aikoina olen kehittänyt World Religions in Richmond Project. WRR on online-resurssi, joka tunnistaa ja profiloi monipuoliset uskonnolliset perinteet, joita esiintyy Richmondin, Virginia-pääkaupunkiseudulla. Uskonnollisten opintojen ja sosiologian opiskelijat suorittavat kenttätöitä ja profiileja Richmond-alueen uskonnollisista ryhmistä. WRR on koonnut laajan joukon ryhmäprofiileja ja se on hyväksytty Harvardin yliopiston pluralismiprojektin kumppaniksi.

 

Jaa: