Caroline Matas

Instituut in Basiese Lewensbeginsels

INSTITUUT IN BASIESE LEWENSBEGINSELS TYDLYN

1934: Bill Gothard is gebore vir ouers Carmen en William Gothard.

1957: Bill Gothard ontvang sy BA in Bybelkunde van Wheaton College.

1961: Bill Gothard stig 'n middestad in Chicago-gebaseerde bediening genaamd Campus Teams.

1964: Wheaton College het Gothard genooi om 'n twee weke lange seminaar oor sy werk in Chicago aan te bied. Gothard het die kursus "Basiese jeugkonflikte" genoem.

1965: Gothard het die Basic Youth Conflicts-seminaartoer by sy Kampusspanne-bediening opgeneem, wat uiteindelik tienduisende deelnemers per seminaar getrek het.

1984: In reaksie op die groeiende vraag namate die Christelike tuisonderrigbeweging begin het, het Gothard 'n tuisonderrigkurrikulum en loodsprogram, die Advanced Training Institute of America, vir ongeveer 100 gesinne van stapel gestuur.

1989: Soos die organisasie sy fokus uitgebrei het, het dit hernaam as die Instituut in Basiese Lewensbeginsels, wat seminare aangebied het wat wissel van tuisonderrig tot gesinsdinamika tot finansiële geletterdheid.

1994: IBLP-lid Ron Fuhrman stig die ALERT Akademie, 'n paramilitêre opleidingskamp vir ongetroude seuns en mans.

2004: Discovery Health het 'n dokumentêr van een uur uitgesaai, 14 Kinders en weer swanger, met die prominente IBLP-familie Jim Bob en Michelle Duggar en hul supergroot familie.

2010: IBLP-lid Daniel Webster, 'n loopbaanpolitikus wat die wetsontwerp geskryf het wat tuisonderrig in Florida in 1985 gewettig het, is tot die Amerikaanse Huis van Verteenwoordigers verkies.

2011: 'n Groep anonieme voormalige lede van IBLP het 'n organisasie genaamd Recovering Grace geskep, wat daarop gemik is om Bill Gothard se geskiedenis van onbehoorlikheid bloot te lê en huidige en voormalige lede te help met hul herstel.

2014: Die IBLP-raad van direkteure het Bill Gothard met verlof geplaas, wat gelei het tot sy bedanking nadat 'n interne ondersoek 'n geskiedenis van seksuele teistering en wangedrag aan die lig gebring het.

2015: 5 voormalige IBLP-lede het regsgedinge ingedien teen beide Bill Gothard vir sy seksuele misbruik teen hulle en teen die IBLP self vir beweerde nalatigheid en sameswering om oortreding te verbloem.

2021: Die IBLP se tuisonderrigorganisasie, Advanced Training Institute, het aangekondig dat hulle nie meer tuisonderriggesinne sal inskryf nie, maar sal voortgaan om tuisonderrigmateriaal aan belangstellendes beskikbaar te stel.

FONDS / GROEPGESKIEDENIS

Die Institute in Basic Life Principles (IBLP) was die breinkind van William "Bill" W. Gothard, Jr., 'n man wat te midde van die Groot Depressie gebore is vir ouers wat daartoe verbind is om hul kinders in die Christelike geloof groot te maak. [Beeld regs] Gothard is vernoem na sy pa, wat gedien het as die president van Gideons International en die uitvoerende direkteur van die Chicago Christian Businessmen's Committee nadat hy tot die Christendom bekeer het deur 'n vroeë Billy Graham-radio-uitsending. Gothard, jr. sou later Graham se alma mater, die evangeliese akademiese vlagskip Wheaton College, bywoon.

Gothard, wat self 'n arm student in sy jonger jare was, het aan onderhoudvoerders gesê dat sy grade eers verbeter het toe hy as tiener die Skrif begin memoriseer het. Gothard sou voortgaan om die memorisering van die Skrif te sentreer as die grondslag van sy eie organisasie se tuisonderrigmateriaal. Gothard het ouers aangemoedig om by hul kinders "'n goddelike minagting vir die filosofieë van die wêreld" in te boesem, met die standpunt dat elke onderwerp wat die moeite werd is om te leer geleer kan word vanuit 'n eksplisiete Christelike oogpunt (Bockelman 1976:31).

Teen sy universiteitsjare het Gothard tot die gevolgtrekking gekom dat die meeste Christelike bedieninge gely het weens hul kompromie met “wêreldse” standaarde. Gothard het die idee van morele grys areas verwerp, maar eerder aangevoer dat God se absolute standaarde van goed en kwaad van toepassing is op alle idees, voorwerpe, skepsels en mense. Jesus het selfs 'n vyeboom in die Bybel vervloek, het Gothard geskryf, omdat dit nie daarin geslaag het om sy Godgegewe doel van vrugte voort te bring nie (Gothard nd). Gothard het gewys op die Bybel se beskrywings van goeie en bose vrouens, kinders en selfs kennis self as bewys dat God se heelal onherroeplik verdeel is tussen absolute goed en absolute kwaad. Die beste manier om te bepaal of 'n mens in lyn was met die goeie, het Gothard gesê, was om te leef volgens die nege-en-veertig karaktereienskappe wat hy geïdentifiseer het as bewys van individue se Godsaligheid.

Van die vroegste dae van sy bediening het Gothard sy reputasie jaloers beskerm. In 'n onderhoud vir 'n ongemagtigde biografie geskryf deur die Christelike skrywer Wilfred Bockelman in 1976, het Gothard sy afkeer van openbare kritiek en onenigheid uitgespreek. "God se manier is om 'n goeie verslag van ander te gee, en om privaat met 'n persoon om te gaan in daardie areas waarin jy nie saamstem nie," het Gothard aan Bockelman gesê (1976:23). Hierdie klem op privaatheid het uitgebrei na Gothard se organisasie as 'n geheel, wie se groei grootliks deur mond tot mond aangespoor is. Selfs toe Gothard se organisasie gegroei het om 'n gerapporteerde 2,000,000 1961 2014 seminaargangers te bereik, het hy ferm beheer oor die groep se bedrywighede behou. As president van die Instituut vir Basiese Lewensbeginsels vanaf sy stigting in 1976 as Kampusspanne tot sy bedanking in 37, het Gothard alles van lede se haarstyle en manier van kleredrag tot hul finansiële besluite tot hul kinders se hofmakery-geleenthede diep beïnvloed. Ten spyte van sy fokus op huwelike en gesinsverhoudings as die primêre lokus vir geestelike vorming, het Gothard nooit getrou of kinders gehad nie. Hy het tot in sy veertigerjare by sy ouers bly woon. Toe hy gevra is hoekom hy enkellopend gebly het, het Gothard grappenderwys geantwoord: "Ek het nog nie 'n vry naweek gevind nie" (Bockelman XNUMX:XNUMX).

Nadat hy sy meestersgraad in Christelike onderwys aan Wheaton College in 1957 voltooi het, het Bill Gothard 'n organisasie genaamd Campus Teams begin, wat ontwerp is om Chicago middestadjeug te bereik deur Bybelstudies wat op sewe "nie-opsionele" lewensbeginsels fokus: ontwerp, gesag, verantwoordelikheid, lyding, eienaarskap, vryheid en sukses. Toe Gothard in 1964 sy kampusspanne-werk in 'n twee weke lange seminaar vir Wheaton College-voorgraadse studente aangebied het, het hy hierdie sewe beginsels as die grondslag van alle "Basiese jeugkonflikte" geformuleer. Gothard het sy "basiese seminaar" as 'n toerspreker begin aanbied, en uiteindelik skares groot genoeg gelok om die Seattle Coliseum te vul. [Beeld regs]

Soos Gothard sukses gevind het met sy Basic Youth Conflicts seminaar, het hy sy gesin by die bediening ingelyf. Gothard se pa het op sy raad van direkteure gedien en Gothard se broer Steve het gehelp om baie van die organisasie se vroeë publikasies te skep. Toe Steve in die laat 1970's deur verskeie vroue in die organisasie van seksuele wangedrag beskuldig is, het Gothard aanvanklik probeer om die kwessie intern op te los, maar het Steve uiteindelik in 1980 in die openbaar uit die organisasie geskors. Die direksie van die Institute in Basic Youth Conflicts (IBYC) was ook ontevrede met Bill Gothard self weens sy beweerde misbruik van fondse (insluitend nie-ministeriegebruik van die organisasie se private straler), sy vertraging om sy broer se wangedrag aan te spreek, en gerugte van Bill se eie seksuele wangedrag teen vroulike werknemers (“The Gothard Files” 2014). In 1980 het voormalige werknemers twee regsgedinge teen die organisasie en Bill Jr., Bill Sr., en Steve Gothard aanhangig gemaak vir kontrakbreuk en skending van fidusiêre pligte, maar albei is uiteindelik laat vaar weens finansiële druk op die eisers.

In 1984 het die IBYC die Gevorderde Opleidingsinstituut van Amerika (ATIA, later ATI) geloods, 'n arm van die organisasie wat gemik is op tuisonderrig en beroepsopleiding vir die jeug. [Beeld regs] Gesinne wat vir lidmaatskap aan die ATI betaal het, het 'n stel tuisonderrigmateriaal genaamd "Wysheidboekies" ontvang, werkboeke wat lesse in taalkunde, geskiedenis, wetenskap, regte, medisyne, Skrif en "karaktereienskappe" gekombineer het en is ontwerp vir gebruik oor ouderdom- en graadvlakke. ATI-gesinne betaal ook vir die geleentheid om hul kinders te stuur om by IBYC-hoofkwartier te werk om bediening en werksopleiding te ontvang, tesame met mentorskap deur Bill Gothard self. 102 gesinne het aan ATI se loodsjaar deelgeneem, maar inskrywings het vinnig gegroei namate die breër Christelike tuisonderrigbeweging sosiaal en wetlik in die 1980's en vroeë 1990's aanslag gekry het (Ingersoll 2015; Kunzman 2010; Gaither 2008).

Teen 1989, toe IBYC sy naam verander het na die Institute in Basic Life Principles (IBLP), het sy tuisonderrigprogram eksponensieel gegroei, met meer as 10,000 1990 deelnemers wat die 1990 ATIA jaarlikse konferensie bygewoon het. Die 2000's is gekenmerk deur die organisasie se globale uitbreiding, met IBLP wat kantore in Australië, Nieu-Seeland, Moskou en Taiwan gevestig het. Teen die jaar 2,500,000 het die IBLP beweer dat meer as 150 miljoen mense uit meer as 2000 lande 'n IBLP-konferensie bygewoon het (“Home Page” XNUMX).

Binnelands het die 1990's en 2000's IBLP se uitbreiding na meer gespesialiseerde aanbiedinge vir die jeug, gesinne en gemeenskappe, insluitend huwelikskonferensies, pastooropleidingskonferensies, "totale gesondheid" seminare, finansiële vryheid seminare, en woede resolusie opleiding. In 1992 het IBLP-raadslid Thomas Hill die "sekulêre" gesig van die IBLP gestig, 'n organisasie genaamd Character First! wat Gothard se reeks karaktereienskappe aangepas het vir gebruik in 'n verskeidenheid nie-godsdienstige omgewings. Character First se hulpbronne is gebruik deur openbare skoolrade, stadspolisiemagte, openbare en private korrektiewe fasiliteite, en korporasies insluitend McDonald's en Coca Cola (Talvi 2006). Eers uit karakter! het die International Association of Character Cities (IACC) gegroei, wat in 1998 gestig is om Gothard se karaktereienskappe in die leierskap en strukture van stadsregerings te implementeer. Op sy hoogtepunt in die laat 2000's het die IACC met meer as 150 geverifieerde "karakterstede" in die VSA en agt-en-veertig internasionale "karakterstede" gespog (Matas 2023).

In 1994 het IBLP-lid Ron Fuhrman die ALERT Akademie gestig, 'n paramilitêre opleidingskamp vir seuns en mans wat skrifmemorisering, uithouvermoëstaptogte en formasie-marsjeeroefeninge gekombineer het. ALERT word gehuisves by die organisasie se huidige hoofkwartier, 'n kampus van 2,250 XNUMX hektaar in Big Sandy, Texas, wat die Stokperdjie Lobby-bekende Groen familie verkoop aan die IBLP vir slegs $10 in 2000. In 2003 het die IBLP streeksfamiliekonferensies begin hou om plaaslike IBLP-gesinne met mekaar te verbind. Journey to the Heart, gestig in 2007, het gedien as 'n intensiewe geestelike toevlugsoord vir IBLP-tienermeisies en -seuns wat 'n reis na IBLP-hoofkwartier in Hinsdale, Illinois, ingesluit het, waar studente persoonlik met Gothard moes ontmoet.

Die organisasie het bekendheid verwerf deur die roem van sommige van sy grootste families. Jim Bob en Michelle Duggar van Springdale, Arkansas het huishoudelike name geword nadat 'n 2004 Discovery Health-dokumentêr hul veertien tuisonderrig kinders, streng beskeidenheid en afspraakstandaarde, en konserwatiewe godsdienstige en politieke oortuigings vertoon het. Gedurende hul oorspronklike TLC-werklikheidsprogram se sewe jaar lange loop van 2008-2015, 19 Kinders en Tel (voorheen 17 en 18 Kinders en Tel) [Beeld regs] het die Duggars ten toon gestel wat aan IBLP-geleenthede deelneem, insluitend hul bywoning van die organisasie se jaarlikse gesinskonferensie in Big Sandy, Texas; verskeie van die Duggar-seuns se deelname aan ALERT; en Michelle tuisonderrig met ATI-materiaal. Deur hul verbintenis met die Duggars, is Gil en Kelly Jo Bates van die ooste van Tennessee, saam met hul eie supergroot gesin van negentien kinders, in hul eie een-seisoen TLC-program genaamd Verenigde Bates van Amerika en 'n 11-seisoen-lopie van 'n werklikheidsprogram genaamd Bring Bates op op UpTV. Gil Bates het later 'n IBLP-raadslid geword.

In 2011 het 'n groep anonieme voormalige lede van IBLP 'n organisasie genaamd Recovering Grace geskep, 'n internet-gebaseerde groep wat daarop gemik is om Bill Gothard se geskiedenis van seksuele onbehoorlikheid bloot te lê en huidige en voormalige lede te help met hul herstel. Die groep het nege vroue se verhale gepubliseer van geïsoleer, versorg, geteister en aangerand deur Gothard terwyl hulle as tieners en jong volwassenes by die IBLP-hoofkwartier werksaam was. Volwassenes wat hulself identifiseer as die "eerste ATI-generasie", of die eerste generasie volwassenes wat grootgemaak is in en opgevoed is met materiaal van die Advanced Training Institute, het ook die IBLP in die algemeen en Gothard spesifiek daarvan beskuldig dat hulle hul gedwonge en/of onbetaalde arbeid gedurende hul tyd gebruik het. “opleiding” by die hoofkwartier. Namate druk rondom IBLP toegeneem het om aandag te gee aan hierdie beskuldigings, is Gothard op administratiewe verlof geplaas en het hy uiteindelik in 2014 bedank.

Die IBLP het deur die laat 2010's in die kollig gebly, aangesien slagoffers Gothard en die IBLP onderskeidelik vir seksuele misbruik en toesmeerdery van dieselfde gedagvaar het (“Wilkinson et al. v. Bill Gothard” 2016). Alhoewel die agtien eisers uiteindelik die saak in 2018 laat vaar het, deels as gevolg van kompleksiteite met die verjaringswet, het hulle hul oortuiging bevestig dat Gothard se optrede en leringe "onberekenbare skade" aangerig het, asook die IBLP se besluit om hulself te beskerm in plaas van dié onder hul sorg” (Smith 2018).

Die IBLP het in die 2020's verskerpte ondersoek gekry toe verskeie volwasse kinders van die werklikheidstelevisie-beroemde Duggar-familie teen die organisasie en Gothard uitgespreek het. Beide Jinger (Duggar) Vuolo en Jill (Duggar) Dillard het memoires vrygestel wat die organisasie veroordeel vir sy wettisisme en "verdraaide" teologie. Vuolo, wat gepubliseer het Becoming Free Indeed: My Story of Faith Distangled from Fear in 2023, geskryf dat Gothard se leringe haar tot “uitputting”, “vrees” en “paranoia” gedryf het (2023:63). Dillard en haar man het deelgeneem aan 'n 2023 Amazon-dokumentêre reeks, Blink gelukkige mense: Duggar-familiegeheime, waar sy breedvoerig gepraat het oor haar gesin se deelname aan die IBLP en ATI. Blink gelukkige mense het meer as 'n dosyn voormalige IBLP-lede uitgespreek wat teen die organisasie uitgespreek het en gesê het dat dit pedofiele huisves, mishandeling vergemaklik het en "elke vader in 'n kultusleier verander het" (Willoughby Nason en Crist 2023).

IBLP se ATI-tuisonderrigprogram het amptelik inskrywing in 2021 beëindig, hoewel sy kurrikulum steeds beskikbaar is vir aankoop op IBLP se webwerf. IBLP bied steeds jaarlikse gesinskonferensies en kampe aan, sowel as geslagspesifieke dissipelskapprogramme soos Journey to the Heart en ALERT Academy. Die organisasie gaan ook voort om 'n gevangenisbediening te bestuur wat glo meer as 200 korrektiewe fasiliteite in twee-en-twintig state bedien.

Leerstellinge / oortuigings

Die IBLP se verklaring van oortuigings stem grootliks ooreen met die gestelde oortuigings van baie konserwatiewe Protestantse gemeentes in die Verenigde State, wat die Bybel bevestig as die onfeilbare woord van God, Jesus Christus as die sondelose seun van God wie se plaasvervangende versoening die enigste pad na redding is, en 'n letterlike Hemel en Hel waar alle mense die ewigheid sal deurbring. Soos baie konserwatiewe Protestantse kerke in die Verenigde State doen, sorg die IBLP geloofsverklaring om hul verwerping van homoseksualiteit en transgender-identiteite te spesifiseer as buite God se bedoeling vir geslag en seksuele uitdrukking. So ook bevestig die IBLP se geloofsverklaring hul teenkanting teen aborsie in enige stadium van swangerskap.

As daar gesê kan word dat die IBLP 'n eiesoortige teologiese kenmerk het, is dit die mate waarin die organisasie alle ander oortuigings deur die prisma van gesagstrukture filtreer. [Beeld regs] Een van Gothard se sewe basiese lewensbeginsels, die IBLP identifiseer die erkenning en eerbiediging van gesagstrukture as die sleutel tot sekuriteit en orde binne die gesin, kerk, werkplek en samelewing. In die gesin is die man die hoof van die vrou, wat op sy beurt die sekondêre hoof van die kinders is. In 'n kerk is die kerk se leiers in 'n posisie van gesag oor die gemeentelede. Terwyl alle leiers self onderworpe is aan God se uiteindelike gesag, word individue aangemoedig om hulle aan hul aardse leiers te onderwerp, selfs wanneer hulle vermoed dat dit God se woord in gedrang bring, insluitend die aanvaarding van straf wat hulle glo te hard of ongegrond is, en vra hul gesag om uit te wys hoe hulle kan 'n opdrag verkeerd interpreteer, en "gee God tyd om [hulle] gesag se gedagtes te verander" (Gothard 1979a:35).

IBLP-materiaal beskryf gereeld die potensiële gevolge daarvan om buite die bevel van 'n mens se aardse owerhede te tree. 'n Jong vrou wat trou om haar streng ouers te ontvlug, skryf Gothard, kan dalk vind dat God "haar man sal gebruik om Sy werk voort te sit" om haar te leer om met vreugde en onmiddellik aan gesag te onderwerp (1979a:27). Inderdaad, die IBLP Gevorderde Seminaar waarsku, om buite jou beskermende gesagstrukture te tree, nooi “vernietiging” van die liggaam en gees uit (Gothard 1986). Voormalige lede, insluitend Jinger Duggar Vuolo, onthou dat Gothard 'n storie vertel het oor 'n jong man wat in 'n motorongeluk dood is omdat hy na musiek met 'n swaar tromslag geluister het, en dus versuim het om aan God se wil te onderwerp. Gothard het owerhede aangemoedig om hul reg op lyfstraf uit te oefen as 'n instrument om hul aanklagte se onderdanige gees te kweek, en ouers aangeraai dat hulle 'n "roede van teregwysing" moet gebruik om hul kind soveel as wat nodig is te slaan "om die [kind se] wil in te bring onderwerping” (1986:297). Baie IBLP-families, insluitend die Duggars, het Michael en Debi Pearl's bevorder Om 'n kind op te lei, wat bepleit het om kinders selfs as pasgebore babas te “verwissel” (Pearl en Pearl 1994:9).

Een gebied waarin van alle IBLP-lede verwag word om hulle aan God se gesag te onderwerp, is die aantal kinders wat hulle verwek. Lede word aangemoedig om die aantal kinders wat hulle het “aan God” oor te laat, dit wil sê om te verhoed dat enige voorbehoedmiddels of natuurlike gesinsbeplanningsmetodes gebruik word. Selfs in die geval dat 'n vrou se dokter vir haar sê dat nog 'n swangerskap vir haar lewensgevaarlik sou wees, waarsku die IBLP paartjies om nie besluite uit vrees te neem nie en om te onthou dat "God uiteindelike beheer oor gesondheid het" en "ook in staat is om [ om] die vlak van gesondheid in die moeder en die kind te gee wat die grootste eer aan Hom sal bring” (Gothard 1994:41). Gothard het lede aangemoedig om ommekeer van tubale litigasies en vasektomies te ondergaan, en selfs 'n koor georganiseer wat uitsluitlik bestaan ​​uit kinders wat gebore is nadat hul ouers sulke prosedures gehad het (Willingham 2023). Ten spyte van die organisasie se klem daarop om soveel as moontlik kinders te hê, is die IBLP oor die algemeen teen aanneming weens die oortuiging dat aangenome kinders deur die “ernstige” sondes van hul geboorte-ouers geteister sal word (Gothard 1982).

Gothard se leringe oor die geestelike, kulturele en politieke voordele van groot gesinne was sentraal tot die groeiende Quiverfull beweging in die 1980's en 1990's. Die Quiverfull-ideologie put sy naam en regverdiging uit Psalm 127: 3-5, “Soos pyle in die hande van 'n vegter is kinders wat in 'n mens se jeug gebore word. Geseënd is die man wie se pylkoker vol is van hulle.” Gepropageer deur 'n aantal fundamentalistiese en evangeliese Christelike leiers en organisasies in die laat twintigste eeu, die Quiverfull-ingesteldheid vra dat Christelike gesinne ander Amerikaners moet uitteel om die kruip van sekularisme en ateïsme te oorkom. Soos Gothard in die IBLP se gevorderde seminaar uiteensit, as een IBLP-egpaar twaalf kinders sou hê en elkeen van hul kinders volg, sou hul nageslag oor vyf geslagte 271,455 1986 tel. “Die saad van hierdie egpaar sou beslis magtig wees op die aarde!” (Gothard 190:2007). Een van Gothard se vroegste akoliete, Michael Farris, het voortgebou op Gothard se visie vir die gesin deur die Home School Legal Defense Association en Patrick Henry College te stig, 'n instelling wat voorsiening maak vir tuisonderrig studente wat poog om "die punt van die spies" in die Amerikaanse kultuur te wees. oorloë (Rosin 4:2008; Joyce XNUMX).

RITUELE / PRAKTYKE

Die IBLP identifiseer die kerngesinshuis as die ideale onderrigsentrum, gasvryheidsentrum, versorgingsentrum, bedieningsentrum en selfs sakesentrum van sy lede (Gothard 1979b). Lede word dus aangemoedig om hul kinders tuis te onderrig, onafhanklike werksgeleenthede na te streef en/of familieondernemings te stig, en baie van hul alledaagse goedere (insluitend kos, skoonmaakmiddels en klere) by die huis te maak. Volwassenes in die IBLP word aangemoedig om te beoefen wat die organisasie "finansiële vryheid" noem, 'n pad wat vereis om skuldvry te leef, besigheidsvennootskappe te vermy en getrou ten minste tien persent van hul inkomste aan kerkbedieninge te gee. Die organisasie moedig lede aan om hul tyd en geld vryelik aan die kerk en verskeie bedieninge te skenk, insluitend aan die IBLP, en om te vertrou dat God in hul basiese behoeftes sal voorsien. Een van die IBLP se sewe beginsels, eienaarskap, sluit die vermaning aan lede in om Jesus se voorbeeld van oorgawe te volg en hul regte op rykdom, op fisiese gemak te gee, en om sy eie besluite te neem (“Yielding Rights” nd).

Vrouens en kinders word veral geraak deur die IBLP se klem op die huis as die lokus van alle gesinsaktiwiteite, aangesien hul interaksiesfeer buite die huis uiters beperk is en afhanklik is daarvan dat die man/vader hulle toestemming verleen om buite sy “kasteel” te waag. 'n demoniese wêreld "wat begeer om in te kom, sy huis te plunder en sy vrou en kinders gevange te neem" (Gothard 1986:21). Dogters word aangemoedig om onder hul ouers se gesag en dak te bly totdat hulle trou, en hul huwelik self word dikwels gereël deur die voornemende man se deurlopende gesprekke met die voornemende vrou se pa (McFarland 2010; McGowin 2018). Ongetroude meisies en vroue word dikwels min opsies gegee om geld te verdien of vaardighede op te bou buite tuismaak en hul broers en susters groot te maak, 'n werklikheid wat deur die televisie-beroemde Duggar-gesin vertoon word, wie se ouer dogters "vriendespanne" van jonger broers en susters gehad het wie se sorg en opvoeding grootliks op hul skouers geval.

Vroue in die IBLP word eweneens oneweredig belas deur die groep se streng beskeidenheidstandaarde. Vroue en meisies word opdrag gegee om "oogvalle" te vermy wat vel op die been, skouers, middelrif of bors openbaar of selfs suggereer. Sommige stileringkeuses wat onder die IBLP aangemoedig word, is die gevolg van Bill Gothard se eie estetiese voorkeure. Soos Jinger Duggar Vuolo in haar memoires uiteensit, het IBLP-insiders geweet dat “Gothard se meisies,” die tipe waarmee hy verkies het om homself by die hoofkwartier te omring, “lang, blonde hare, groot glimlagte en tenger liggaamstipes gehad het” (2023:155). Gothard het jong vroue aangemoedig om hul hare lank en krullerig te dra, om rokke en rompe in plaas van broeke te dra, en om skoene te vermy wat die aandag op die enkels vestig (1986:279).

IBLP se grootste jaarlikse byeenkoms is die weeklange gesinskonferensie wat by hul huidige hoofkwartier in Big Sandy, Texas, gehou word. Deur die week woon kinders ouderdom- en geslagspesifieke sessies by wat gebaseer is op Gothard se sewe lewensbeginsels, terwyl ouers hoor van sprekers wat IBLP-raadslede en lede van bekende gesinne insluit, insluitend Jim Bob en Michelle Duggar. Tydens die konferensie neem meisies van twaalf tot sewentienx deel aan 'n Bybelstudie genaamd COMMIT, waar hulle leer om "ander nederig te dien in hul onvervangbare jeug" ("Big Sandy Family Conference," nd). Seuns van agt tot sewentien jaar word genooi om deel te neem aan 'n weeklange inleidende "kadet"-program vir ALERT Akademie, 'n pyplyn om "manne van God en leiers van hul dag," die uiteindelike konings van hul eie kasteel te word (Joyce 2009).

ORGANISASIE / LEADERSHIP
Vanaf sy ontstaan ​​as kampusspanne in 1961 tot 2014, het die IBLP se leierskapstruktuur Bill Gothard aan die stuur as stigter en president gehad. [Beeld regs] Gedurende daardie tyd het die organisasie ook 'n raad van direkteure gehad, hoewel die skandale wat die groep gedurende die laat 1970's en vroeë 1980's geruk het, aan die lig gebring het dat die direksie se kontrole op Gothard se mag meer beperk was as wat dit gelyk het. Ontevrede raadslede het min uitweg gehad behalwe om uit hul posisie te bedank, soos verskeie gedoen het toe hulle vertroue in Gothard se leierskap in 1980 verloor het. Nadat Gothard in 2014 uit die organisasie bedank het, het die IBLP jarelange personeel aangewys.

Kwessies / UITDAGINGS

Die IBLP het sedert ten minste die laat 1970's klagtes van voormalige lede en personeel van teistering, mishandeling, nalatigheid en arbeidsoortredings ontvang. Vanaf vroeë verslae van beide Steve en Bill Gothard se seksuele wangedrag teenoor vroulike werknemers in die laat 1970's tot en met die 2015 regsgeding wat teen Gothard ingedien is vir seksuele teistering en mishandeling, het 'n aantal vroulike werknemers en lede die IBLP as 'n onveilige omgewing geïdentifiseer, veral vir meisies. en vroue. Alhoewel die tien eisers wat die IBLP en Bill Gothard in 2015 gedagvaar het, uiteindelik hul regsgeding laat vaar het weens komplikasies met die verjaringswet, hou hulle vol dat hul bewerings teen Gothard gerugsteun word deur getuies, geloofwaardige tydlyne en konsekwente gedragspatroon wat deur Gothard se beweerde beskryf word. slagoffers. Hulle beweer verder dat die IBLP nalatig was in sy versuim om 'n veilige werksomgewing te verseker vir die jong vroue wat deur Gothard by die hoofkwartier versorg is, van die 1970's tot 2014.

Skandale binne bekende IBLP-families het ook lig geskyn op die verhouding tussen IBLP-leringe en die oorheersing en konsekwente toesmeerdery van mishandeling binne die organisasie. In 2015, InTouch tydskrif het 'n geredigeerde polisieverslag gekry wat die Duggar-gesin later erken het hul oudste seun, Josh, het vier van sy jonger broers en susters gemolesteer, insluitend een suster so jonk as vyf jaar oud. Dieselfde jaar is geïdentifiseer dat Josh byna duisend dollar bestee het aan intekeninge op Ashley Madison, 'n afspraakwebwerf vir getroude volwassenes wat verhoudings soek. Josh het bedank uit sy hoëprofielposisie by die Family Research Council, 'n konserwatiewe evangeliese lobbygroep wat LGBT-burgerregte teenstaan ​​in die naam van die beskerming van kinders en gesinne. In 'n 2015-onderhoud met Megyn Kelly van Fox News, het Jim Bob en Michelle Duggar hul besluit verdedig om hulle te verbind tot 'n realiteitsprogram oor hul heilsame waardes in die onmiddellike nasleep van hul seun se misdade teen hul eie dogters. Jim Bob het aan Kelly gesê dat baie van hul vriende soortgelyke en "nog erger" voorvalle in hul eie families gehad het. Die Duggars het opgemerk dat hulle voorsorgmaatreëls in plek gestel het, insluitend om nie toe te laat dat hul ouer seuns die jonger kinders oppas nie, en die Duggars het gesê Josh se wandade was agter hom en hy was 'n "veranderde persoon" (Kelly 2015). In 2021 is Josh skuldig bevind op federale aanklagte van die ontvangs en besit van materiaal vir seksuele misbruik van kinders en tot meer as twaalf jaar in die federale tronk gevonnis.

Voormalige lede voer aan dat die IBLP se leerstellings gehelp het om 'n atmosfeer van magsmisbruik te bevorder. ’n IBLP-werkblad oor berading aan slagoffers van mishandeling vra slagoffers om te oorweeg of God hul mishandeling toegelaat het weens onbeskeie kleredrag, buite die beskerming van hul ouers of om saam met bose vriende te wees. Dieselfde werkblad vra die slagoffer of hulle "geen fisiese mishandeling of [magtig] in Gees" sou kies as gevolg van hul mishandeling. Ander IBLP leerstellings raai vroue aan dat hulle nie aan hulself moet dink as "slagoffers" van 'n vyandige man nie, maar eerder "verstaan ​​dat ons geroep is om vir geregtigheid te ly" (Gothard 1979c:10). Die organisasie se klem op "diskresie" as 'n godsdienstige edik om laster, skinderpraatjies en "skadelike verslae" wat die reputasie van die ministerie skaad, te vermy, beperk ook lede se weë om mishandeling aan te spreek.

Die IBLP het ook kritiek ontvang vir sy aanmoediging van lyfstraf teen kinders. In sy basiese seminaarlesings wat gratis op die IBLP-webwerf beskikbaar is, sê Gothard vir ouers dat kinders geslaan moet word totdat hulle huil, want versuim om te huil is 'n teken dat “hul wil nog ongeskonde is! Ononderbroke! En hulle—miskien is hulle gees beskadig, maar nie hulle wil nie” (Gothard, ndb). Die Duggar-gesin het gehelp om die Christelike skrywers Michael en Debi Pearl se “kombersopleiding”-metode van kinderopleiding en straf, waarin 'n baba op 'n kombers geplaas word en fisies "reggestel" word elke keer as hulle probeer om van die kombers af te beweeg, gewild gemaak word. Hierdie “komberstyd” begin by net 'n paar minute vir babas, maar strek tot meer as dertig minute (Duggar en Duggar 2008:160; Joyce 2009). Die Pearls se metodes, insluitend kombersopleiding, is gekoppel aan die dood van veelvuldige kinders, insluitend die sewejarige Lydia Charity Schatz in 2010 en die dertienjarige Hana Grace-Rose Williams in 2011 (Hodson 2011).

Die 2023-dokumentêre reeks Blink gelukkige mense: Duggar-familiegeheime stem gegee aan 'n aantal voormalige IBLP-lede wat mishandeling binne die organisasie en binne hul eie families ervaar het. [Beeld regs] Een voormalige lid, Emily Elizabeth Anderson, beweer dat haar pa haar vir meer as 'n dekade seksueel misbruik het en dat Bill Gothard nie net versuim het om as 'n verpligte verslaggewer op te tree toe sy die mishandeling aan hom bekend gemaak het nie, maar ook seksueel versorg en het haar van die ouderdom van dertien tot agtien mishandel terwyl sy aan die IBLP- en ATI-programme deelgeneem het (Anderson nd). Anderson is een van meer as dertig vroue wat Gothard in die openbaar van seksuele wangedrag en die IBLP daarvan beskuldig het dat hulle nie in die beste belang van slagoffers optree nie. Na die vrystelling van die dokumentêr, het die IBLP 'n verklaring gepubliseer waarin die reeks veroordeel word dat dit "soute en valse" aanvalle bevat wat ontwerp is om "op die mees sensasionele manier moontlik te spot met wat goed en moreel is." Met die kennis dat Gothard nie meer met die ministerie geaffilieer is nie, beveel die verklaring lesers om sy gratis basiese seminaar, 'n 20+ uur reeks videolesings gelewer deur Bill Gothard, te verken.

IMAGES

Beeld #1: William “Bill” Gothard.
Beeld #2: Bill Gothard by die Seattle Colesium.
Beeld #3: Advanced Training Institute of America 3logo.
Prent #4: Advertensie vir 19 Kinders en Tel (voorheen 17 en 18 Kinders en Tel) televisieprogram.
Beeld #5: IBLP Owerheidstruktuur.
Beeld #6: IBLP-organisasie se logo.
Beeld # 7: Blink gelukkige mense: Duggar-familiegeheime dokumentêre advertensie.

Verwysings

Anderson, Emily Elizabeth. en "Oor," Bloei vorentoe. Toegang verkry vanaf https://www.thrivingforward.org/about op 9 / 1 / 2023.

"Big Sandy Family Conference." tweede FamilyConferences.org. Toegang verkry vanaf https://familyconferences.org/family-conferences/big-sandy-spring/#programs op 9/1/2023.

Bockelman, Wilfred. 1976. Gothard: Die man en sy bediening. Santa Barbara, CA: Quill Publications.

Duggar, Michelle en Jim Bob Duggar. 2008. The Duggars: 20 and Counting: Die grootmaak van een van Amerika se grootste gesinne - hoe hulle dit doen. New York: Howard Books.

Gaiter, Milton. 2008. Tuisonderrig: 'n Amerikaanse geskiedenis. New York: Palgrave Macmillan.

Gothard, Bill. 1994. "Vrae en antwoorde oor onvrugbaarheid en geboortebeperking." Basiese Sorgboekie 19. Oak Brook, IL: Instituut vir basiese lewensbeginsels.

Gothard, Bill. 1986. Navorsing in Lewensbeginsels: Gevorderde Seminaar Handboek. Oak Brook, IL: Instituut vir Basiese Jeugkonflikte.

Gothard, Bill. 1982. "Tien redes waarom aangenome kinders geneig is om meer konflikte te hê." Oak Brook, IL: Instituut vir Basiese Jeugkonflikte.

Gothard, Bill. 1979a. Instituut vir Basiese Jeugkonflikte: Navorsing in Lewensbeginsels. Oak Brook, IL: Instituut vir Basiese Jeugkonflikte.

Gothard, Bill. 1979b. Mans Handleiding. Oak Brook, IL: Instituut vir Basiese Jeugkonflikte.

Gothard, Bill. 1979c. Ons belangrikste boodskappe groei uit ons grootste swakhede. Oak Brook, IL: Instituut vir Basiese Jeugkonflikte.

Gothard, Bill. nda Onderskei God se wil in elke besluit. Toegang verkry vanaf https://homeschoolersanonymous2.files.wordpress.com/2020/04/a423d-discerning-gods-will_compressed.pdf op 4 Augustus 2023.

Gothard, Bill. ndb "Basiese Seminaar Sessie 19: Opregte Liefde." BasicSeminar.com. Toegang vanaf https://basicseminar.com/session/basic-seminar-session-19-genuine-love/ op 30 Augustus 2023.

Hodson, Jeff. 2011. "Het Hana se ouers haar tot die dood 'opgelei'?" Die Seattle Times, November 27. Toegang verkry vanaf https://www.seattletimes.com/seattle-news/did-hanas-parents-train-her-to-death/ op 1 September 2023

"Tuisblad." 2000. Instituut in Basiese Lewensbeginsels, 8 Maart. Toegang verkry vanaf https://web.archive.org/web/20000308144037/http://iblp.org/ op 1 September 2023.

Ingersoll, Julie. 2015. Die bou van God se Koninkryk: Binne die wêreld van Christelike heropbou. New York: Oxford University Press.

Joyce, Kathryn. 2009. Quiverfull: Binne die Christelike Patriargiese Beweging. Boston: Beacon Press.

Kelly, Megyn. 2015. "The Duggar Episode." Die Kelly-lêer. Fox News, Junie 3.

Kunzman, Robert. 2010. Skryf hierdie wette oor u kinders: binne die wêreld van konserwatiewe Christelike tuisonderwys. Boston: Beacon Press.

Matas, Caroline. 2023. "Konserwatiewe Christene dring daarop aan dat die toksiese teologie wat in die Duggar Family Doc uitgebeeld word, byvoordele is - maar is dit regtig so anders?" Godsdienstversendinge, Junie 15. Toegang verkry vanaf https://religiondispatches.org/conservative-christians-insist-the-toxic-theology-portrayed-in-the-duggar-family-doc-is-fringe-but-is-it-really-all-that-different/ op 1 September 2023.

McFarland, Hillary. 2010. Bewusende Dogters: Hoop en Genesing vir die Dogters van Patriargie. Dallas, TX: Darklight Press.

McGowin, Emily Hunter. 2018. Bewerende Families: Die Kokervolle Beweging en Evangeliese Teologie van die Familie. Minneapolis: Fortress Press.

Pearl, Michael en Debi Pearl. 1994. Om 'n kind op te lei. Pleasantville, TN: Pearl Publishing.

Blink gelukkige mense: Duggar-familiegeheime. 2023. Seisoen 1, episode 1, "Meet the Duggars." Regie deur Julia Willoughby Nason en Olivia Crist. Uitgesaai op 2 Junie 2023, Prime Video.

Smith, Julie Anne. 2018. "BREAKING: Regsgeding teen Bill Gothard en The Institute in Basic Life Principles afgewys." Geestelike klankbord, 26 Februarie. Toegang vanaf https://spiritualsoundingboard.com/2018/02/26/breaking-lawsuit-against-bill-gothard-and-the-institute-in-basic-life-principles-dismissed/ op 1 September 2023 .

Talvi, Silja JA 2006. "Karakterkultus." In hierdie tye, Januarie 9. Toegang verkry vanaf https://inthesetimes.com/article/cult-of-character op 1 September 2023.

"Die Gothard-lêers." 2014. Herstellende Genade, Februarie 3. Toegang verkry vanaf https://www.recoveringgrace.org/gothardfiles/ op 1 September 2023.

Vuolo, Jinger. 2023. Becoming Free Indeed: My Story of Faith Distangled from Fear. Nashville: Thomas Nelson.

“Wilkinson et al. V. Bill Gothard & Instituut in Basiese Lewensbeginsels, Tweede Gewysigde Klag (ongestempel, ingedien 2/17/16, DuPage County Circuit Court).” 2016. Scribd, Februarie 17. Toegang verkry vanaf https://www.scribd.com/document/299890346/Wilkinson-et-al-v-Bill-Gothard-Institute-in-Basic-Life-Principles-Second-Amended-Complaint-unstamped-filed-2-17-16-DuPage-County-Circuit-Court op 1 September 2023.

Willingham, AJ 2023. "Voormalige lede van die godsdiensgroep wat in nuwe Duggar-dokuserye verskyn, praat uit." CNN, Junie 8. Toegang verkry vanaf https://www.cnn.com/2023/06/08/us/iblp-duggar-family-religion-cec/index.html op 1 September 2023.

"Wysheid Boekies." tweede IBLP.org. Toegang verkry vanaf https://iblp.org/wisdom-booklets/ op 1 September 2023.

"Gee regte: Die voorbeeld van Jesus Christus." tweede Instituut in Basiese Lewensbeginsels. Toegang verkry vanaf https://iblp.org/did-jesus-christ-yield-personal-rights/ op 1 September 2023.

Publikasiedatum:
5 September 2023

 

Deel