Michael Ashcraft

Lomaland

LOMALAND TYDLYN

1847: Katherine Tingley, leier van Lomaland, is gebore.

1851: WQ Judge, voorganger van Tingley as hoof van Theosophical Society, is gebore.

1874: Gottfried de Purucker, Tingley se opvolger as leier van Lomaland, word gebore.

1875: Die Theosophical Society is in New York City gestig.

1883: Judge het die sterwende Theosophical Society laat herleef.

1894: Katherine Tingley het by die Theosophical Society aangesluit.

1895: Die Theosophical Society in Amerika is gestig onder WQ Judge.

1896: WQ Judge sterf.

1896-1897: Tingley het 'n wêreldwye toer onderneem, 'n Kruistog genoem.

1897 (Februarie): 'n Hoeksteenleggingseremonie vir die Skool vir die Herlewing van die Verlore Mysteries van Oudheid (SRLMA), die organisatoriese voorloper vir die Lomalandse gemeenskap en onderwysstelsel, is gehou.

1898 (Februarie): Tingley en ondersteuners hernoem die Theosophical Society in Amerika die Universal Brotherhood and Theosophical Society by 'n konvensie in Chicago, wat hulle met betekenis belê het as 'n deurslaggewende gebeurtenis in die groot siklusse van tyd.

1898 (somer-herfs): Tingley organiseer verligting vir soldate uit die Spaanse Amerikaanse oorlog by Montauk Point, Long Island.

1911: Die Point Loma-terrein is wettiglik Lomaland genoem.

1929 (Julie): Katherine Tingley sterf, en Gottfried de Purucker het die leierskap van Lomaland aanvaar.

1942: Gottfried de Purucker sterf.

1942: Point Loma Theosophists verhuis na Covina, Kalifornië

FONDS / GROEPGESKIEDENIS

Die eerste Europese ekspedisie wat in Kalifornië aan wal gekom het, het dit by Point Loma gedoen. In Spaans beteken die frase Point Loma "Heuwelpunt". In Kumeyaay, die taal van inheemse Amerikaners in die omgewing, is hierdie plek "Swart Aarde" genoem.

Lomaland was die naam van 'n Teosofiese gemeenskap geleë in Point Loma, 'n gebied aan die noordelike punt van die skiereiland wes van en oorkant San Diego Bay vanaf die sentrum van San Diego, Kalifornië. Wes van Point Loma lê die Stille Oseaan. Destyds dat Teosowe in die laat 1890's en vroeë 1900's na Point Loma verhuis het, was die gebied meestal onontwikkeld. Teosowe het vrugteboorde en groentetuine, en bome en struike geplant wat uiteindelik die hele Point Loma-teosofiese gemeenskap bedek het. Die naam Lomaland is in 1911 die wettige naam van hierdie plek gemaak.

Die Teosowe wat na Point Loma verhuis het, het op baie plekke regoor die Verenigde State gewoon, sowel as in die Verenigde Koninkryk en Swede. Hulle was lede van 'n Teosofiese organisasie gelei deur die Iers-Amerikaanse William Q. Judge (1851-1896), wat onder die oorspronklike groep individue was wat die eerste instansiasie van die Theosophical Society in 1875 in New York City begin het. Die Teosofiese Vereniging het min groei ervaar in sy eerste jare in die Verenigde State. Die tweelingstigters van die Theosophical Society, Helena Petrovna Blavatsky (1831-1891) [Beeld regs] en Henry Steele Olcott (1832-1907), het ontmoet terwyl albei Spiritualistiese verskynsels ondersoek het. Hulle het die Verenigde State na Indië in 1878 verlaat. Regter het beheer geneem van die jong Genootskap in die Verenigde State. Onder sy leierskap het dit aansienlik gegroei en plaaslike takke in stede regoor die land gestig. Judge het Katherine Tingley (1847-1929), 'n sosiale hervormer van New England, ontmoet en was beïndruk deur haar vermoëns. Toe hy in 1896 dood is, het sy die mantel van sy leierskap oorgeneem, hoewel dit destyds hewig deur verskeie ander leiers betwis is. Tingley was 'n visioenêr. Sy het geglo dat sy en haar medewerkers bestem was om 'n pragtige, utopiese stad in die Amerikaanse Weste te vestig. Toe sy en haar party van verskeie ander Teosowe in 1896 'n wêreldwye toer onderneem het, die Kruistog genoem, het sy Gottfried de Purucker (1874-1942) ontmoet terwyl sy deur Kalifornië gegaan het. Die bewyse is dat sy 'n agent gestuur het om beskikbare grond te vind vir die Genootskap om in Kalifornië te koop, maar niks kon gevind word nie. De Purucker, wat destyds in Suid-Kalifornië gewoon het en 'n bewonderaar van Tingley's, het haar vertel van grond aan die noordelike punt van die Point Loma-skiereiland. Die koevert waarop hy 'n rowwe kaart van Point Loma geteken het, het 'n kosbare oorblyfsel van die Point Loma-tradisie geword. Tingley se agent het die grond gekoop en die Universal Brotherhood and Theosophical Society (die naam van Tingley se organisasie na 1898) het die proses begin om Teosowe regoor die Verenigde State te werf om na Point Loma te verhuis. Teosowe het geglo dat tyd verbygegaan het in steeds groeiende siklusse, en die jaar 1898 was veral gunstig, aangesien 'n nuwe tydsiklus toe aanbreek. Teosowe het geglo dat gevorderde siele, genoem die Meesters, Teosowe in al hul pogings gelei het. Aangesien die tyd reg was en die Meesters hul pogings ondersteun het, is Point Loma in die laaste jare van die negentiende eeu gestig. ’n Formele seremonie ter erkenning van die Teosowe se nuwe tuiste, kompleet met Vrymesselaarsrituele, is in 1897 gehou.

Oor die jare het Lomaland in getalle gegroei. Daar was nooit 'n konsekwente poging om die getalle volwassenes en kinders by te hou nie, maar federale sensusrekords dui daarop dat Lomaland op sy hoogtepunt uit 'n paar honderd volwassenes en 'n selfs groter aantal kinders bestaan ​​het. Die kinders het die gemeenskap se primêre fokus geword. Lomalanders het geredeneer dat as hulle in die aanbreek van 'n nuwe siklus lewe, die kinders en jeugdiges die erfgename van die voordele van daardie siklus sou wees. Daar is gedink dat kinders wat toe in menslike liggame gebore is, geestelik gevorderd was bo dié in vorige geslagte. Lomaland het toe 'n soort kwekery vir hoogs ontwikkelde mense geword. Hulle ouers en ander versorgers het gehoop dat wanneer hierdie kinders en jongmense tot volwassenheid volwasse word, hulle belangrike leiers en rolmodelle vir ander in die samelewing sou word.

Aanvanklik wou Tingley en haar mede-Teosowe 'n opvoedkundige instelling by Lomland begin wat geskoei is op die antieke misterieskole van die oudheid. Sulke skole het 'n vorm van gnostiese metafisika geleer wat die eenheid van alle dinge beklemtoon het en die inisiatiewe rites en praktyke wat sterflinge in staat gestel het om daardie eenheid op 'n diep geestelike vlak te ontgin. Hulle het hierdie instelling die Skool vir die Herlewing van die Verlore Mysteries van Oudheid (SRLMA) genoem. Hierdie indrukwekkende naam kon ongelukkig nie die SRLMA red om oor die jare in slaperigheid te verval nie. Maar dit het gedien as 'n voorloper vir 'n opvoedkundige operasie wat baie doeltreffender was as die SRLMA, naamlik die Raja Yoga School.

Tingley [Beeld regs] het baie opvoeders gelok om Teosofiese leerstellings te aanvaar en na Point Loma te verhuis. Hierdie individue het die kern geword vir Lomaland se Raja Yoga School. Die frase "raja yoga" uit die Sanskrit is deur Lomalanders beskou as 'n holistiese benadering tot die opvoeding van mense, die kweek van die intellektuele, geestelike, fisiese en relasionele. Aan die begin van Lomaland se geskiedenis was die meeste leerlinge in die Skool kinders van volwasse Teosowe wat hul gesinne na Point Loma hervestig het. Seuns en meisies is gesamentlik grootgemaak en opgevoed en afsonderlik volgens geslag gehuisves. Herinneringe deur diegene wat by Lomaland en in die Raja Yoga School grootgeword het, bevat algemene temas van groepaktiwiteite, soos stap in San Diego County, die skep van kunswerke, en die gee van dramatiese optredes en orkeskonserte. Kinders en jeugdiges in die Skool is volgens die standaarde van die dag 'n uitstekende opvoeding in die kunste en geesteswetenskappe gebied. Dit is grootliks te danke aan die talentvolle volwassenes wat in Lomaland gewoon het en in staat was om jong verstand te neem en hulle op te voed. Ongelukkig het Lomaland nie 'n vergelykbare aantal volwassenes gehad wat opgelei is in verskeie beroepe wat wiskundige en wetenskaplike vaardighede vereis het nie.

Soos die tyd verbygegaan het en Raja Yoga-leerlinge as tieners en jong volwassenes volwasse geword het, het Lomaland-leiers die behoefte erken om kollegiale vlak onderrig te verskaf in vakke wat universiteitstudente in opvoedkundige instellings regoor die Verenigde State ook kan studeer. Dit het wiskunde, geskiedenis, tale en musiek ingesluit en ook vakke wat hulle vir die werkswêreld sou voorberei, soos snelskrif en tik. En so is die Teosofiese Universiteit in 1919 gestig. Dit sou sy naam gee aan Lomaland se uitgewery, die Theosophical University Press, wat aktief gebly het. Dit is beman deur baie van dieselfde volwassenes wat vir baie jare in die Raja Joga Skool onderrig gegee het, maar ook deur jonger Teosowe wat by Lomaland grootgeword het.

Na Tingley se dood in 1929, en onder leiding van haar opvolger, Gottfried de Purucker, [Beeld regs] het baie voormalige Raja Yogas met mekaar getrou en van Point Loma af weggetrek. Baie het hulle eenvoudig in die nabygeleë San Diego of Los Angeles gevestig, terwyl ander verder gegaan het. Dit was die 1930's, [die dekade van die Groot Depressie, en jong volwassenes van Lomaland het baie van die ekonomiese uitdagings van daardie tyd in die gesig gestaar wat miljoene ander Amerikaners in die gesig gestaar het.

Wat Point Loma betref, het die inwonersbevolking in die 1930's gekrimp, geldbesparingsmaatreëls is ingestel en dagskoolkinders is toegelaat om te matrikuleer, hul ouers wat Lomaland betaal, het kontant broodnodig vir hul kinders se onderrig. De Purucker was 'n selfgeleerde polimaat, veral bedrewe in antieke tale en geskrifte wat in daardie tale geskryf is. Hy het baie jare van sy lewe gewy aan die studie van antieke tale sowel as Teosofiese tekste deur Blavatsky en ander Teosofiese skrywers. Voordat Tingley gesterf het, het de Purucker weeklikse studiesessies begin hou om inwoners van Lomaland aan die dieper aspekte van Teosofiese lering bekend te stel. 'n Toegewyde groep jong volwassenes wat skrifgeleerdes en transkribeeerders was, het hul aantekeninge van De Purucker se lesings geneem en dit in indrukwekkende lang boeke oor allerhande dinge verander, van wetenskap, kosmologie en fisika tot antieke geskiedenis, linguistiek en okkultisme. Die eerste so 'n boek was Grondbeginsels van die Esoteriese Filosofie, oorspronklik gepubliseer in 1932. Dit was gebaseer op lesings oor Blavatsky's Die geheime leerstelling (1888) gegee deur de Purucker tussen 1924 en 1927.

Lomaland het deur die 1930's bly krimp. Die algemene rigting van die gemeenskap het verander van wat dit onder Tingley se leierskap was. As 'n sosiale hervormer het Tingley Point Loma Theosophists by verskeie sosiale oorsake betrek wat haar aan die voorpunt van nuusberigte gehou het. Sy het vrede tydens die Eerste Wêreldoorlog bepleit, die viviseksie van diere teengestaan ​​en transformerende onderwys aan die jeug en kinders verskaf. ’n Rustiger benadering tot Lomaland se verhouding met die groter samelewing het tydens De Purucker se ampstermyn geheers. Hy het eerder gefokus op wat hulle “tegniese teosofie” genoem het. Baie Lomalanders het nog nooit Teosofiese idees en boeke in diepte bestudeer nie, tevrede om te voldoen aan 'n vereenvoudigde etiese perspektief en algemene oortuiging dat Blavatsky se leringe waar was. Die lesingsreeks wat de Purucker in die 1920's gegee het, het gelei tot daaropvolgende lesings wat in baie boeke omskep is, sommige dig gepak met teosofiese verklarings van lewe, dood en die kosmos, en ander meer ontwerp vir 'n algemene leserspubliek van geestelike soekers wat smag na sekerheid in 'n traumatiese historiese era.

De Purucker het bekend geword onder Teosowe wêreldwyd vir 'n beweging wat hy probeer begin en lei wat die verbroederingsbeweging genoem is. Sy bedoeling was om alle Teosofie in een oorkoepelende organisasie saam te bring, wat almal inspan om Teosofie na die massas te bring. Hierdie beweging het egter weerstand ondervind van ander Teosowe as Lomalanders. Die grootste teenstander was Annie Besant (1847-1933), [Beeld regs] 'n Britse sosiale hervormer wat Teosofiese leerstellings aanvaar het en die leier van die Teosofiese Vereniging Adyar geword het. Hierdie Genootskap was gebaseer op die werk van Blavatsky en Olcott in Indië. Adyar (nou Chennai genoem), was 'n stad in Suid-Indië waar die internasionale hoofkwartier van die Theosophical Society Adyar geleë was. Besant en Teosofie in Indië was gekoppel aan die Indiese aandrang vir onafhanklikheid van Groot-Brittanje. Maar dit was Besant se benadering tot Blavatsky se geskrewe werke wat ontsteltenis en konflik tussen Teosofiese tradisies veroorsaak het.

Toe Blavatsky in 1891 gesterf het, het Teosowe regoor die wêreld oor die algemeen saamgestem dat Blavatsky se belangrikste geskrewe werk, wat 'n kanonieke status in die Teosofie gekry het, was Isis onthul (1877), [Image regs] Die geheime leerstelling (1888) Die Sleutel tot Teosofie (1889), en Die Stem van die Stilte (1889). Besant het Blavatsky se leerstellings uitgebrei en uitgebrei, hoewel die Theosophical Society Adyar beweer dat sy nooit van die inhoud en bedoeling van Blavatsky se werke afgewyk het nie. Die Point Loma Theosophists, aan die ander kant, het beweer dat hulle net leer wat Blavatsky geskryf het, en het die Theosophical Society Adyar blameer vir die uitvind van idees wat nie ooreenstem met die Blavatsky-korpus nie. 'n Derde groot Teosofiese tradisie, die United Lodge of Theosophists (ULT), is in 1909 gestig deur die voormalige Tingley-ondersteuner Robert Crosbie (1849-1919). Die ULT het beweer dat slegs hulle die leerstellings in Blavatsky-tekste waar en volledig volg. Gegewe hierdie verdeeldheid is dit nie verbasend dat De Purucker se pogings om 'n verbroederingsbeweging te begin, opreg en welmenend soos dit ook al is, nooit werklik 'n kans gehad het om te slaag nie.

Lomaland was aan die noordelike punt van die Point Loma-skiereiland geleë. Die res van die skiereiland was in besit van die Amerikaanse weermag. Met die aanvang van Amerika se deelname aan die Tweede Wêreldoorlog in 1941, het Lomalanders gevrees dat artillerie- en vlootbompraktyke onopsetlik Teosofiese eiendom kan beskadig. In 1942 het die Teosowe, wat nou van de Purucker se leierskap beroof is toe hy daardie jaar gesterf het, Lomaland verlaat en in 'n bekeerde seunskool in Covina, in die noordelike Los Angeles-omgewing, intrek geneem. Dit het die einde van Lomaland gespel. Die Point Loma-tradisie het voortgeduur, maar teosowe het nog nooit in beduidende getalle na Point Loma teruggekeer met die doel om Lomaland te herskep nie.

Leerstellinge / oortuigings

Van die mees sentrale leerstellige konsepte in Teosofie is monisme, rondtes en rasse, Karma en betekenis.

Teosofie leer monisme, wat beteken dat slegs een opperwese of essensie of energie bestaan, en uit hierdie groot eenheid word alle dinge afgelei. 'n Monistiese kosmos is 'n heelal waarin alles verbind is. Enige onderskeidings wat ons maak, is uiteindelik glad nie onderskeidings nie, maar bloot illusoire verskynsels wat menslike verstand dalk as meer as een entiteit wil sien. Dit is die antieke leerstelling, theosophia of "goddelike wysheid", wat deur wyses, profete, heiliges en priesters bekend is. Hierdie konsep stem ooreen met soortgelyke in Hindoe- en Boeddhistiese kosmologiese bewerings wat in die antieke tekste van Suid-Asiatiese tradisies gevind word. Skeptici beweer dat Blavatsky monistiese idees van daardie tradisies geleen het. Blavatsky en ander Teosowe het daarop aangedring dat monisme sentraal was tot die oorspronklike "goddelike wysheid" wat Teosofie leer, en latere godsdienstige tradisies het daardie goddelike wysheid opgetel. Teosowe het dus 'n maklike antwoord op die vraag "Waarom lyk alle godsdienste 'n mate van ooreenkoms met mekaar?" Dit is omdat alle godsdienste dieselfde oerbron het. Blavatsky het verder daarop aangedring dat die Meesters hierdie lering aan haar oorgedra het. En hulle hulp was noodsaaklik. Blavatsky sou die eerste gewees het om te erken dat sy nie monisme deur haar eie navorsing en studie ontdek het nie.

Rounds and Races is een van die mees verwarrende en komplekse konsepte in Teosofie. Teosowe glo dat elke wêreld deur 'n voorgeskrewe aantal siklusse gaan wat miljoene jare in duur is, en lewensvorme ontwikkel soos die siklusse vorder. Blavatsky het geleer dat ons tans in 'n spesiale buigpunt in die groot optog van siklusse is. Lewensvorme in vorige siklusse het oor baie leeftyd geestelike en morele krag opgehoop. Diegene wat nou lewe, is deurdrenk met potensiaal om groot goed vir die hele lewe te doen. Die Meesters verskaf die rolmodel. Hulle is soos ons, of eerder, ons is soos hulle. Hulle is eenvoudig 'n bietjie verder op die evolusionêre pad as wat ons mense is, maar ons sal uiteindelik op ons beurt Meesters wees, wat die lewensvorme help wat ons in sikliese tyd volg.

Die konsep van Karma is ook sentraal tot die Teosofie. Geloof in die eenheid van alle dinge beteken dat enige skade wat 'n mens aan 'n ander doen, ook skade aan jouself is. Dit lei tot die gevolgtrekking dat alle mense mekaar by elke geleentheid moet bystaan ​​en omgee. Inderdaad, dit is wat Point Loma-teosowe vir Lomaland-kinders geleer het. Van kleins af was kinders in 'n deugsame uitkyk gedompel. Hulle is aangemoedig om na die goeie in ander te soek, deur die deugde van geduld, deernis, onder vele ander te beoefen. Victoriaanse waardes het soos hierdie karmiese eweknieë in Teosofie gelyk, wat dit waarskynlik vir baie middelklas Victoriaanse volwassenes relatief maklik gemaak het om Teosofie te omhels.

Die lewe het diepgaande betekenis in Teosofie. Al ons aksies, van die kleinste daaglikse tot die belangrikste, lewensveranderendes, werk om goddelike eenheid te ondersteun. Hierdie perspektief het 'n gevoel van individuele waarde ondersteun, aangesien Teosofie 'n boodskap van hoop aan elke persoon gebied het dat niemand waardeloos is nie. Ons is eerder van oneindige belang in die groot skema van dinge. Dit is die soort standpunt waaraan ernstige mense gewillig hul lewens gewy het. Dit was vir hierdie waardes dat etlike honderde Teosowe van die Verenigde State en ander nasies gehoor gegee het aan Tingley se oproep om na Kalifornië te verhuis en hulself te belê in die gemeenskap genaamd Lomaland.

RITUELE / PRAKTYKE

Lomalanders het daaglikse oordenkings gehad, rituele byeenkomste vir spesiale geleenthede en artistieke optredes wat as nie soseer ritueel beskou kan word nie, maar bloot as artistieke uitdrukking. Vir Point Loma het hierdie kultureel betekenisvolle optredes egter as ritueel in die lewe van die Lomaland-gemeenskap deurgegaan.

Daaglikse oordenkings het gewoonlik plaasgevind wanneer alle lede van die gemeenskap by die Griekse Amfiteater bymekaargekom het, gemodelleer na antieke Griekse amfiteaters, voordat die dag se werk begin het. Hulle sou luister na 'n gewyde voorlesing, miskien uit een van Blavatsky se boeke of uit die Hindoe-klassieke, Die Bhagavadgita, en beantwoord roloproep. Daarna sou lede na die eetsaal gaan vir ontbyt. Voordat hulle geëet het, het hulle gepraat oor hul motiewe om 'n lewe van diens te lei, maar andersins het hulle in stilte geëet en ook in stilte hul daaglikse take aangegaan.

Spesiale geleenthede het seremoniële uitstallings verdien, veral vroeg in Lomaland se geskiedenis. Die frekwensie van rituele was blykbaar groter in die eerste jare van Lomaland se bestaan, hoewel daar geen kwantitatiewe data beskikbaar is om daardie bewering te ondersteun nie.

Die verjaarsdae van Teosofiese leiers is amptelik gevier. So was besoeke deur bekende Teosowe wat nie in Lomaland woonagtig is nie, of ander bekende besoekers. By hierdie geleenthede het Tingley en ander leiers toesprake gehou, en Point Loma-inwoners (insluitend Raja Yoga-leerlinge) sou musikale tussenposes verskaf en in tonele uit toneelstukke optree.

Musikale en dramatiese opvoerings het 'n belangrike deel van die Lomalandse lewe uitgemaak. Soos hierbo genoem, is 'n Griekse amfiteater op Point Loma-eiendom gebou. Antieke Griekse toneelstukke is opgevoer, asook Shakespearese toneelstukke. Die Point Loma-orkes en koor sou musiek uit die westerse kanon van musiek verskaf. Lomaland was aan die Stille Oseaan, wat ook die kus van Asië geraak het, en tydskrifartikels het dikwels oosterse onderwerpe bespreek, maar Lomalanders het selde die waarde van Asiatiese kuns erken. Klem op Westerse musiek en drama dui op 'n fundamentele beginsel onder Lomalanders: dat Teosofiese waardes en oortuigings ooreenstem met Westerse kuns en filosofie. Oor die algemeen het Point Loma homself verstaan ​​as 'n baken wat terugwys in die geskiedenis en vorentoe in die toekoms. In die verlede het Teosofie diep wortels gehad in antieke, Middeleeuse en vroeë moderne kuns en kultuur. In die toekoms sal Teosofie 'n sleutelrol speel in die transformasie van beskawings.

ORGANISASIE / LEADERSHIP

Gedurende WQ Judge se tyd het Teosowe bygedra tot die groei van die Teosofiese Vereniging deur deel te neem aan aktiwiteite in hul plaaslike losies, soos gereelde vergaderings om lesings en besprekingsidees aan te hoor. Die Genootskap se hoofkwartier was in New York Stad, saam met 'n vroeë losie genaamd die Aryan Theosophical Society, waaruit verskeie Point Loma Theosophists gekom het. Onder Regter het Teosowe Blavatsky-tekste bestudeer en ook Die pad, 'n tydskrif wat artikels bevat oor beide Teosofiese leerstellings en aktuele sake. Plaaslike lodges was selfstandig, en het nie veel by wyse van hervorming gedoen nie, behalwe om Teosofiese Sondagskole vir kinders genoem Lotus Circles te stig.

Betree Katherine Tingley, 'n groter-as-lewe baas met onbeperkte energie en oortuiging in die reg van haar optrede. Sy het ook 'n diepgaande geestelike kant gehad wat deur ander erken is. Die meeste wat haar geken het, het aangeneem sy het kragtige intuïtiewe eienskappe wat haar in staat gestel het om mense op 'n baie dieper vlak te "lees" en te verstaan ​​as wat die meeste sterflinge kon opspoor. Heelwat kontroversie het ontstaan ​​toe Tingley, ná Judge se dood, haar skuif gemaak het om beheer te neem. Sommige leiers wat lojaal aan Judge was, het die organisasie verlaat, met die gevoel dat Tingley hulle op die verkeerde pad sou neem. Ander het geglo Tingley kon geen verkeerd doen nie, en het gewillig gehoor gegee aan haar oproep om na Point Loma te verhuis.

Beide Judge en Tingley, sowel as de Purucker na hulle, was Buitenste Hoofde van die Esoteriese Afdeling (ook genoem die Oosterse Skool vir Teosofie) binne die Teosofiese Vereniging. Die Inner Heads was die Meesters self. Hierdie esoteriese subgroep, wat oorspronklik deur Blavatsky begin is, het lede ingesluit wat later by óf die Point Loma-tradisie óf die Theosophical Society Adyar aangesluit het. Daar is aanvaar dat die Buitenste Hoof boodskappe en aanwysings van die Meesters ontvang het. Enigiemand wat dus nie met die Buitenste Hoof saamstem nie, het dus ook teen die onweerlegbare leringe van die Meesters ingegaan. Hierdie koppeling met die Meesters is ondersteun deur die kanonieke tekste wat deur Blavatsky geskryf is.

Na Blavatksy se dood het Judge probeer om Teosowe wêreldwyd te oorreed om sy leierskap oor alle Teosowe te erken. Dit het gelei tot 'n baie komplekse oomblik in die Teosofiese geskiedenis genaamd die Regter-saak. Enigiemand wat dink dat geskiedenis 'n eenvoudige saak is, moet probeer om die bundel materiaal wat met hierdie saak verband hou, te lees. Die Besant-geleide Teosowe het Judge natuurlik teëgestaan, en op die lange duur het hy net 'n persentasie Teosowe in die Verenigde State en Europa oortuig om hom te ondersteun. Hierdie pro-regter-lede, wat vir Theosophy in hul plaaslike losies werk, sou die volgelinge wees vir wie Tingley sou roep om alles te laat vaar en na Point Loma te verhuis. Sonder Judge se leierskap sou die gemeenskap van Point Loma nooit gerealiseer het nie.

Die organisasie van Point Loma was redelik standaard vir enige so 'n doelbewuste gemeenskap. Individuele leiers was in beheer van verskeie departemente: Raja Joga-onderwys, instandhouding van die terrein en geboue, oes van kos en die voorbereiding daarvan drie keer per dag, en publikasie van Point Loma-tydskrifte en verskeie teosofiese hulptekste. Tingley het konstant gewaak oor alle aktiwiteite by Lomaland. Soms was sy skuldig aan mikrobestuur, maar as sy tevrede was dat iemand hul werk behoorlik doen, het sy hulle met rus gelaat.

Geld was altyd 'n belangrike aspek van Lomaland. Soos hieronder aangedui, het Tingley soms gestaan ​​om geld van afgestorwe lede te erf. Lomaland het ook geld verdien deur intekeninge te verkoop op verskeie tydskrifte wat by Point Loma gepubliseer en gedruk is. Boonop is boeke van Blavatsky en ander Teosofiese skrywers verkoop. Lomalanders het ook hul eie rykdom, hetsy groot of klein, tot die gemeenskap bygedra.

Nie net het Lomaland inkomste gegenereer nie, maar dit het ook geld bespaar. Die produkte en ander voedsel wat deur Lomalanders verbruik is, is op die Lomaland-terrein verbou. Ander ondernemings het ook geld gespaar, soos om klere te dra wat by Lomaland gemaak is, en ouer kinders wat klere aan jongeres oorgee. Hierdie pogings tot selfvoorsiening was nooit heeltemal doeltreffend nie, maar soos ander soortgelyke groepe het Lomaland gepoog om so selfversorgend moontlik te word.

Kwessies / UITDAGINGS

Tingley was gereeld in die nuus. Sy was 'n uitgesproke openbare figuur, altyd goed vir koerantkopie. Point Loma het vir baie jare 'n operahuis in die middestad van San Diego besit waar teosowe toesprake sou hou en toneelstukke en konserte sou opvoer. Hierdie gebeure was oop vir, en geteiken, die algemene publiek, en is tipies gunstig in plaaslike koerante gerapporteer.

Maar Tingley is nie altyd deur verslaggewers in 'n positiewe lig gewerp nie. Sy was deur haar tyd as Point Loma-leier in baie hofsake gewikkel. Drie soorte sake het Tingley betrek.

Sommige sake het kinders en kindertoesig behels. Point Loma het 'n opsie gebied vir ouers of familie van kinders wat om watter rede ook al 'n plek nodig gehad het om hul kind of kinders te parkeer. Op die oog af het die skoolstelsel en woonreëlings by Point Loma middelklasmense beïndruk. In baie opsigte was Point Loma nie anders as honderde soortgelyke onderwysinstellings destyds nie. Maar Tingley het aangedring op 'n rigiede benadering tot morele gedrag. Daar word van Raja Yoga-leerlinge verwag om te voldoen aan etiese waardes wat vandag "Victoriaans" genoem sou word. Sy wou veral nie hê dat seksualiteit ooit sy banke moes oorspoel nie, maar kinders en jeugdiges se seksualiteit was vir haar onmoontlik om te beheer. Kinders, veral dié wat naderkom of in puberteit is, sou snags masturbeer, "onvanpas" aan mekaar raak en vriendskappe vorm, beide van dieselfde geslag en heteroseksueel, wat Point Loma-volwassenes gevaarlik vind en waardig is om te veroordeel.

Die aard van Point Loma se ligging het ongetwyfeld bygedra tot verbode seksuele aktiwiteit. Die gemeenskap was geleë op klippe wat uitkyk oor die Stille Oseaan-strande. Lomalanders het dikwels seestrand toe gegaan om te swem en die branders te geniet. As toesig op die strand laks was, sou tieners dalk aan flirterige en seksuele gedrag toegee. Tieners en jong volwassenes was ook gedurende 'n groot deel van 'n gegewe dag sonder toesig. Hulle was verantwoordelik om hulself te bad en aan te trek, hul klasse by te woon en by gemeenskapswerk te werk. Oor die algemeen het volwassenes geweet waar en wanneer tieners veronderstel was om te wees, maar om die volwasse blik te ontsnap was nie so moeilik nie, veral vir 'n tiener wat hoogs gemotiveerd en vaardig was om volwasse mentors te vermy.

Verhale van verskeie kinders wat tragiese, selfs traumatiese ervarings in die Raja Yoga School gehad het, het dikwels geëindig met Tingley in die hof, wat Point Loma en haar opvoeders en versorgers verdedig het. Kinders kon elke Sondagmiddag net vir 'n paar uur by ouers of ander familielede kuier. Dit het min tyd gebied vir kinders om met ouers te bind. Dikwels sal ouers hoor van een of ander voorval wat seksualiteit en dissipline behels, soos vertel deur hul eie kinders, wat op een of ander manier gestraf kan word (soos om vir ure of dae in 'n geslote kamer geïsoleer te word) wat ouers ontstellend sou vind.

Tingley was ook in die hof oor kindertoesig. Baie weeskinders het na Point Loma gekom. Byvoorbeeld, die Teosowe in Buffalo, New York, het 'n weeshuis gestig, en toe hulle na Point Loma verhuis het, het byna twintig babas gehad, onder Lomalanders bekend as die Buffelbabas. Hierdie kinders het by Point Loma gebly totdat hulle oud genoeg was om te trou en weg te trek. Maar ander weeskinders by Point Loma het nie altyd so positiewe ervaring gehad nie. As ouers of ander versorgers nie beskikbaar was vir kontak nie, of hul kinders mishandel het wanneer laasgenoemde hulle besoek het, dan kan Tingley dalk 'n regter probeer oorreed om Lomaland sorg vir hierdie kinders toe te staan. Diegene wat aan die ander kant van sulke konflikte van Tingley is, kan dalk 'n verslete kritiek op Tingley lewer, dit wil sê dat sy 'n absurde, selfs bose, wêreldbeskouing op kwesbare kinders afgedwing het.

Tingley het ook in die hof verskyn toe een van die gades in 'n huwelik Point Loma meer na hul smaak gevind het as die ander gade. Dikwels het die vrou van Point Loma gehou en die man nie. Vir baie vroue, vasgevang in liefdelose huwelike, en hunker na 'n dieper spiritualiteit as wat konvensionele kerke kon voorsien, was Lomaland so na aan 'n ideale tuiste as wat enige aardse plek kan wees. Mans het natuurlik nie die wonders van Lomaland waardeer nie, en het selfs gegrief oor verantwoordelikhede wat aan hulle opgedra is solank hulle op die terrein gewoon het.

'n Derde kategorie hofsaak wat Tingley betrek het, het gesentreer rondom erfporsies. Mense wat van Point Loma gehou het terwyl hulle geleef het, het hul boedels na Point Loma na hul dood verlaat. Familielede van die oorledene het Tingley se reg op hul oorlede familielid se boedel betwis. Soms was die geldwaarde van hierdie boedels aansienlik. Tingley het uitgeblink daarin om ryk, gekultiveerde mense te kweek en hulle te oortuig dat sy een van hulle is. Op 'n sekere vlak het sy dit waarskynlik geglo, maar sy het vir ander voorgekom as 'n dief wat daarop ingestel was om 'n dooie familielid se boedel te bekom.

IMAGES

Beeld #1: Helena Petrovna Blavatsky.
Beeld #2: Katherine Tinsley.
Prent #3: Gottfried de Purucker,
Beeld #4: Annie Besant.
Beeld #5: Voorblad van Isis onthul.
Beeld #6: WQ-beoordelaar.

VERWYSINGS **
**
Tensy anders vermeld, is die materiaal in hierdie profiel afkomstig van Michael W. Ashcraft. 2002. The Dawn of the New Cycle: Point Loma Theosophists and American Culture. Knoxville, TN: Die Universiteit van Tennessee Press.

Blavatsky, Helena Petrovna. 1889 [1987]. Die sleutel tot teosofie, synde 'n duidelike uiteensetting in die vorm van vraag en antwoord, van die etiek, wetenskap en filosofie vir die studie waarvan die teosofiese vereniging gestig is. Herdruk. Pasadena, CA: Theosophical University Press.

Blavatsky, Helena Petrovna, Die Stem van die Stilte. 1889 [1976]. Herdruk. Pasadena, CA: Theosophical University Press.

Blavatsky, Helena Petrovna. 1888 [1988]. Die geheime leer: Die Sintese van Wetenskap, Godsdiens en Filosofie. Twee Volumes. Herdruk. Pasadena, CA: Theosophical University Press.

Blavatsky, Helena Petrovna. 1877 [1988] Isis onthul: 'n Meestersleutel tot die geheimenisse van antieke en moderne wetenskap en teologie. Twee Volumes. Herdruk. Pasadena: Theosophical University Press.

de Purucker, Gottfried. 1932 [1979]. Grondbeginsels van die Esoteriese Filosofie. Pasadena, CA: Teosofiese Universiteit Pers.

AANVULLENDE HULPBRONNE

Baker, Ray Stannard. 1907. "'n Buitengewone Eksperiment in Broederskap." Die Amerikaanse Tydskrif 63: 227-40.

Barton, H. Arnold. 1988. "Sweedse Teosowe en Point Loma." Skandinawiese Studies 60.4: 453-63.

Greenwalt, Emmett A. 1978 [1955]. Kalifornië Utopia: Point Loma: 1897-1942. Hersiene Uitgawe. San Diego, CA: Point Loma Publications.

Kamerling, Bruce. 1980. "Teosofie en Simbolistiese Kuns: The Point Loma School." Tydskrif vir San Diego Geskiedenis 26.4: 231-55.

Kirkley, Evelyn A. "Gelykheid van die geslagte, maar ...: Vroue in Point Loma Theosophy, 1899-1942." Nova Religio: Die Tydskrif van Alternatiewe en Opkomende Godsdienste 1.2 (Apr. 1998): 272-88.

Small, Kenneth R. 2022. Teosofiese geskiedenis Geleentheidsartikels Deel XV Herbesoek Visionêre Utopia: Katherine Tingley se Lomaland, 1897-1942. Fullerton, CA: Teosofiese Geskiedenis.

Spierenburg, HJ 1987. “Dr. Gottfried de Purucker: ’n Okkultiese biografie.” Vertaal deur JH Molijn. Teosofiese Geskiedenis 2.2: 53-63.

Publikasiedatum:
9 Augustus 2023

Deel