Magnus Lundberg

Pous Michael

POUS MICHAEL TYDLYN

1958 (9 Oktober): Pous Pius XII sterf.

1959 (25 Januarie): Die nuwe pous, Johannes XXIII, het sy voorneme aangekondig om 'n algemene raad in Rome op te roep.

1959 (2 September). David Bawden is in Oklahoma City gebore.

1962–1965: Die Tweede Vatikaanse Konsilie is in Rome gehou.

1969 (5 April): Pous Paulus VI het 'n nuwe Romeinse Orde van die Mis afgekondig, in die algemeen bekend as die Novus Ordo.

1970: Franse aartsbiskop Marcel Lefebvre stig die tradisionalistiese Vereniging van St. Pius X (SSPX).

1970–1973: Die nuwe Romeinse Missaal, in die volkstaal vertaal, is geleidelik deur die Katolieke wêreld geïmplementeer, wat die moontlikheid drasties beperk het om die pre-konsiliêre Orde van die Mis te gebruik.

1972: Die Bawden-gesin het opgehou om Novus Ordo-gemeente by te woon en massas gesoek, gesê deur tradisionalistiese priesters, insluitend priesters van SSPX.

1973: Ekskommunikeerde Mexikaanse Jesuïet Joaquín Sáenz y Arriaga gepubliseer Sede Vacante, met die argument dat Paulus VI nie 'n geldige pous was nie en dat 'n nuwe konklaaf gehou moet word.

1976 (22 Mei): Aartsbiskop Lefebvre bevestig David Bawden in Stafford, Texas.

1977 (September): Bawden is toegelaat tot SSPX se kweekskool in Ecône, Switserland.

1978 (Januarie): Bawden is van Ecône na die SSPX-seminarie in Armada, Michigan, oorgeplaas.

1978 (Desember): Bawden is uit die kweekskool ontslaan

1979: Die Bawden-gesin verhuis na St Marys, Kansas, waar David Bawden by die SSPX-bestuurde skool gewerk het.

1981 (Maart): Bawden het bedank uit sy werk by die skool en het SSPX verlaat.

1981–1983: Viëtnamese aartsbiskop Pierre Martin Ngo-Dinh Thuc het sedevacantistiese biskoppe ingewy wat op hul beurt ander biskoppe vir werk in die Verenigde State ingewy het.

1983 (26 Desember): David Bawden het 'n ope brief onderteken waarin hy aangevoer het dat nie een van die tradisionalistiese groepe geldige sakramente toegeken het nie, aangesien hulle nie behoorlike jurisdiksie het nie.

1985: Bawden het "Jurisdiksie tydens die Groot Afvalligheid" geskryf en sy idees oor die gebrek aan sakramentele geldigheid in die tradisionalistiese beweging ontwikkel.

1987: Bawden begin oortuig word dat 'n nuwe konklaaf moontlik sou wees.

1988: Bawden ondersoek, en het vir 'n geruime tyd daarin geglo, die bewering dat kardinaal Giuseppe Siri in die 1963-konklaaf tot pous verkies is, maar gedwing is om te weier.

1989 (25 Maart): Bawden het 'n gelofte afgelê om te werk aan die verkiesing van 'n pous.

1989 (Mei): Hoofsaaklik gebaseer op vroeëre geskrifte, het Teresa Stanfill Benns en David Bawden 'n boek begin voorberei waar die saak vir die konklaaf uiteengesit is.

1990 (Januarie): Benns en Bawden gepubliseer Sal die Katolieke Kerk die twintigste eeu oorleef? Dit is aan sedevacantistiese geestelikes en leke uitgedeel wat 'n pouslike verkiesing gevra het.

1990 (16 Julie): 'n Konklaaf met ses kiesers is in Belvue, Kansas, gehou. Bawden is tot pous verkies en het Michael I as sy pouslike naam geneem. Die Vatikaan in ballingskap is gestig.

1993: Die Bawden-gesin verhuis na Delia, Kansas.

2000: Pous Michael het 'n aktiewe aanlyn bediening begin.

2006: Die groep het die ordening en inwyding van Pous Michael beplan, maar die seremonies is gekanselleer kort voordat die geleentheid sou plaasvind.

2007: Teresa Benns en twee ander wat aan die 1990-konklaaf deelgeneem het, het vertrek en die geldigheid van die verkiesing en, gevolglik, Bawden se pouslike aansprake veroordeel.

2011 (9-10 Desember): Onafhanklike Katolieke biskop Robert Biarnesen het pous Michael, 'n priester, georden, hom as biskop gewy en hom as pous gekroon.

2013: Pous Michael verhuis na Topeka, Kansas.

2022: (2 Augustus): Pous Michael sterf in Kansas City.

2023 (29 Julie): Aartsbiskop Rogelio del Rosario Martínez is verkies tot die opvolger van Pous Michael by 'n konklaaf in Wene. Hy het Michael II as sy pouslike naam geneem.

FONDS / GROEPGESKIEDENIS

David Bawden (1959–2022) is in 'n 1990-konklaaf in Kansas tot Pous Michael I verkies. [Beeld regs] Hy was nie die eerste nóg die laaste man wat 'n alternatiewe pous gedurende die twintigste eeu geword het nie. Daar was dosyne ander wat beweer het dat hulle, nie die veel meer erkende pous in Rome nie, die ware leier van die Katolieke Kerk is. Oor die algemeen redeneer hulle dat ons in 'n era van algemene afvalligheid leef en dat die moderne kerk, veral ná die Tweede Vatikaankonsilie (1962–1965), niks met ware Katolisisme te doen het nie. Verskeie van die jongste Romeinse pouse was antipouse en leiers van 'n nuwe nie-Katolieke godsdiens (vgl. Lundberg 2020 en later). Die meeste alternatiewe pouse beweer dat hulle deur direkte hemelse ingryping verkies is, en David Bawden was die eerste verkies in 'n alternatiewe konklaaf. Hy het twee-en-dertig jaar lank aanspraak gemaak op die pontifikaat, wat 'n klein groepie volgelinge gelei het.

Die Tweede Vatikaanse Konsilie ('n vergadering van meer as 2000 biskoppe) was waarskynlik die mees deurslaggewende gebeurtenis in die moderne Katolieke geskiedenis. Opgeroep deur Pous Johannes XXIII (1881–1963), het die biskoppe vir vier lang sessies van 1962 tot 1965 vergader. Uiteindelik het Pous Paulus VI (1897–1978) die finale dokumente afgekondig.

Volgens Johannes XXIII moet die raad in die term aggiornomento (Italiaans vir "bywerking") omvat word. Tydens die konsiliêre sittings het die biskoppe baie sentrale teologiese kwessies gedebatteer: openbaring, die kerk en sy verhouding tot die moderne samelewing, liturgie, sending, onderwys, vryheid van godsdiens, ekumene, verhoudings met nie-Christene, en die rol van biskoppe, priesters, godsdienstiges en leke. Alhoewel interpretasies van hul radikaliteit verskil, was die finale dokumente baie verskillend van die oorspronklike skemata (konsepte) wat die voorbereidende komitees aan die konsiliêre vaders voorgelê het. Die veranderinge het groter geword as wat aanvanklik verwag is.

Tydens die konsilie was daar 'n klein maar vokale groepie sogenaamde tradisionalistiese biskoppe en teoloë wat min of meer aktief baie van die veranderinge teëgestaan ​​het. Die oorgrote meerderheid het egter die finale dokumente onderteken. Selfs in die geval van die veelbesproke Dignitatis humanoe, die Raad se Verklaring oor Godsdiensvryheid, het uiteindelik net drie persent van die meer as 2,300 2008 teenwoordige biskoppe daarteen gestem. (Vir 'n gedetailleerde studie oor die beraadslagings en konflikte by Vatikaan II, sien O'Malley XNUMX).

Gebou op Sacrosanctum Concilium, die Raad se Grondwet oor die Liturgie, het Pous Paulus VI in 1969 'n nuwe Romeinse Orde van die Mis afgekondig, wat dikwels na verwys word as die Novus Ordo. Dit het die 1962-hersiening van die sogenaamde Tridentynse Mis vervang, wat deur Pous Pius V in 1570 bepaal is. Binnekort is die nuwe Missaal in baie volkstale vertaal en vanaf 1970 wêreldwyd geïmplementeer. Die geestelikes moes die nuwe liturgiese boeke aanvaar, en die moontlikheid om mis volgens die ou ritus te sê, was al moeiliker en, met min uitsonderings, onmoontlik.

Alhoewel baie Katolieke die veranderinge verwelkom of ten minste aanvaar het, het groepe geestelikes en leke, vanaf die laat 1960's, verraai en verward gevoel deur die post-konsiliêre ontwikkeling. Die nuwe Orde van die Mis, insluitend die gebruik van die volkstaal, was die duidelikste verandering wat deur gewone Katolieke opgemerk is. Teenstanders het beweer dat die Novus Ordo die offerkarakter van die Mis fundamenteel verander het. Sommige het gewonder hoe biskoppe, veral die Romeinse pous, veranderinge kon onderskryf wat hulle gedink het tradisionele Katolieke leerstellings weerspreek. (Oor post-konsiliêre tradisionalisme en die massa-hervorming, sien bv. Cuneo 1997 en Airiau 2009).

In 1959, dieselfde jaar wat Johannes XXIII opgeroep het wat as die Tweede Vatikaanse Konsilie bekend sou staan, is David Allen Bawden, die toekomstige pous Michael, in Oklahoma City gebore. Sy ma, Clara ("Tickie"), [Beeld regs] was 'n wieg-Katoliek, terwyl sy pa, Kennett, 'n bekeerling van Protestantisme was. Die gesin was aktief praktiserende gemeentelede, en David Bawden het 'n vroeë roeping tot die priesterskap gevoel.

In verskeie van sy geskrewe werke beskryf Pous Michael die gesin se geleidelike vervreemding van die post-konsiliêre kerk. Teen die middel-1960's het sommige gemeentelede, insluitend sy ouers, veranderinge in die prediking en onderrig van die katkisasie opgemerk. Veranderinge het egter baie duideliker geword teen 1971, toe die Novus Ordo ingestel is. (Indien nie anders vermeld nie, is Bawden se biografie en sy groep se ontwikkeling gebaseer op Pous Michael 2005, 2006, 2011, 2013a, 2013b, 2016a, 2016b, 2016c, 2020.)

Aan die einde van 1972 het die Bawdens besluit om nie meer Novus Ordo-kerke by te woon nie, maar eerder priesters genader om net die tradisionele Mis te sê. Sulke tradisionalistiese geestelikes het soms net 'n paar keer per jaar in die stad aangekom. Teen 1973 het die Bawdens priesters van die nuutgestigte en vinnig groeiende Vereniging van St. Pius X (SSPX) ontmoet. Soos ander tradisionalistiese groepe, het die Genootskap geen permanente teenwoordigheid in Oklahoma gehad nie, en priesters het uit Texas aangekom om mis in privaat huise te sê, insluitend Bawden's (vgl. Die Daily Oklahoman, 22 Julie 1978).

SSPX is in 1970 gestig deur die Franse aartsbiskop Marcel Lefebvre (1905–1991), wat toenemend krities was oor die versoenende hervormings. Sy oorspronklike visie was om seminariste op te voed wat moet aanhou sê die Tridentine Mis. SSPX se sentrum was in Switserse Ecône. Die Genootskap het voorlopige toestemming van die plaaslike biskop ontvang en gou baie seminariste gelok. Gedurende die volgende paar jaar was hulle aktiwiteite onder toesig van beide bisdom en pouslike owerhede. In 1974 het Lefebvre 'n Verklaring geskryf waar hy die Vatikaan II en die post-konsiliêre ontwikkeling as tekens van "neo-Modernistiese en die neo-Protestantse neigings" gesien het, in teenstelling met die "Ewige Rome, die Meesteres van wysheid en waarheid."

In 1975 het die bisdom besluit om nie SSPX se status te hernu nie, en Lefebvre beveel om die organisasie te ontbind, en die pous het hom in die openbaar bestraf, iets wat amper ongehoord is. Lefebvre is uitdruklik verbied om priesters vir die SSPX te orden. Hy het dit in elk geval gedoen en is geskors. Tog, ten spyte van die uitsprake deur die bisdom en die Heilige Stoel, het die SSPX-aktiwiteite voortgegaan en gegroei in Frankryk, Switserland en Duitsland, maar nie die minste in die Verenigde State nie, waar hulle 'n kweekskool in Armada, Michigan, in 1974 geopen het, en massasentrums op baie plekke gevestig. Lefebvre was baie krities oor die versoenende na-ontwikkelings en die leerstellings van Pous Paulus VI. In 1976 het hy na die Novus Ordo as 'n "basterdmis" verwys, en hoewel hy nooit uitdruklik óf Paulus VI óf Johannes Paulus II ketters tot pous verklaar het nie, het hy gesê dat 'n toekomstige pous so 'n uitspraak kan uitspreek. (Oor Lefebvre en SSPX, sien bv. Sudlow 2017 en, vir 'n binneperspektief, sien Tissier de Mallerais 2002).

Ander groepe het egter verder gegaan en beweer dat Paulus VI 'n duidelike ketter en teenpous was; daarom was die Heilige Stoel vakant, 'n pos wat later as sedevakantisme bekend gestaan ​​het. Een vroeë advokaat was Francis K. Schuckardt (1937–2006), wat van die laat 1960's af deur die Verenigde State gereis het en die Tweede Vatikaanse Konsilie en die Novus Ordo aan die kaak gestel het, en beweer dat Paulus VI 'n valse pous was. Sy groep het bekend geword as die Fatima-kruistog. Tog, nadat 'n onafhanklike Katolieke biskop Schuckardt in 1971 ingewy het, was dit formeel bekend as die Tridentine Latin Rite Church, alhoewel dit as niks anders verstaan ​​word as die Katolieke kerk. Met sentrums in Coeur d'Alene, Idaho, en later in Spokane, Washington, het hulle duisende lede en groot godsdiensgemeenskappe getel. (Oor Schuckardt, kyk Cuneo 1997:102–13).

Nog 'n vroeë sedevacantistiese eksponent was die geëkskommunikeerde Mexikaanse Jesuïet Joaquín Sáenz y Arriaga (1899–1976). In verskeie tekste wat in die vroeë 1970's geskryf is, het hy Paulus VI as 'n duidelike ketter, 'n teenpous en selfs die Antichris verklaar. Hy het die behoefte aan 'n nuwe konklaaf aangevoer om die probleem op te los, het na Rome gegaan om sy standpunt aan bekende tradisionalistiese kardinale te verduidelik, maar het geen ondersteuning gekry nie, en het toe probeer om tradisioneel gesinde biskoppe te oortuig. (Oor Sáenz y Arriaga, sien Pacheco 2007).

Volgens Bawden het Sáenz y Arriaga op 22 Mei 1976, terwyl hy Stafford, Texas besoek het, met aartsbiskop Marcel Lefebvre ontmoet om sy saak te stel. Laasgenoemde het nóg die sedevakantistiese posisie aangeneem, nóg die behoefte aan 'n nuwe konklaaf. Dieselfde dag wat die twee tradisionaliste ontmoet het, het Lefebvre David Bawden bevestig. Volgens Bawden se latere getuienisse het die plek geborrel van gerugte oor die pouslike vraag en die moontlikheid van 'n nuwe konklaaf. Die probleem met hierdie bewering is dat Sáenz y Arriaga aan die einde van April 1976 gesterf het. Bawden het egter nooit uitdruklik beweer dat hy Sáenz y Arriaga ontmoet het nie, maar het genoem dat twee ander Mexikaanse sedevacantist-priesters teenwoordig was. Dit sou moontlik wees, en later sou die gemeenskap in Stafford hulle tot die sedevacantist-posisie wend. Wat wel duidelik is, is dat Sáenz y Arriaga en Lefebvre mekaar wel ontmoet het, maar dit was in 1973 in Frankryk.

In 1977, op die ouderdom van agtien, is Bawden toegelaat tot die SSPX-seminarie by Switserse Ecône, wat sy studies vir die priesterskap begin het. Die meer natuurlike oplossing, aangesien hy nie Frans geken het nie, was om aan die SSPX-kweekskool in Armada te studeer, maar hy is ingelig dat dit vol was. Tog is hy vroeg in 1978 daarheen verplaas (vgl. Daaglikse Oklahoman, 22 Julie 1978).

Die pouslike vraag en die moontlike sede vacante is baie in die SSPX bespreek. Bawden het genoem dat hy in 1977 gehoor het hoe 'n SSPX-priester die Heilige Stoel in die openbaar vakant verklaar het en dat eendag 'n pous verkies moes word. Volgens Bawden was die meeste SSPX-priesters in die Verenigde State in die vroeë 1980's de facto sedevakantiste. Hulle het gedink Lefebvre was te diplomaties in sy kontak met die Heilige Stoel, veral ná die verkiesing van Johannes Paulus II (1920–2005). Baie priesters het die SSPX verlaat of geskors omdat hulle sedevakantistiese sienings gehuldig het, geweier het om vir die pous in die Mis te bid en nie die 1962 Missaal, hersien deur Johannes XXIII, wou gebruik nie, maar het by die voor-1955-uitgawes gehou. (Oor sedevacantism, sien Airiau 2014. Vir 'n Amerikaanse binneperspektief, Sien Cekada 2008).

David Bawden se verblyf by die SSPX-kweekskool in Armada sou kort wees, en teen die einde van 1978 is hy ontslaan. In sy latere tekste beweer Bawden dat hy geen rede vir die besluit gegee is nie. Alhoewel hy suksesvol 'n beroep op Marcel Lefebvre gedoen het, wat verklaar het dat hy weer tot een van die SSPX-kweekskole toegelaat sou word, was hy op die ou end nie.

In 1979 het die Bawden-gesin na St. Marys, Kansas, verhuis, 'n klein dorpie wat een van SSPX se distrikshoofkwartiere geword het. Daar was David Bawden werksaam by die koshuis wat onlangs deur die SSPX geopen is. Hy het die werk in Maart 1981 verlaat. In sy latere geskrifte het Bawden gesê dat hy baie "nie-Katolieke dinge aan die gang" teëgekom het en verkies het om te vertrek. Terselfdertyd het hy ook SSPX vir goed laat vaar.

Verskeie gesinne het na St. Marys verhuis op soek na 'n tradisionalistiese hawe. Tog het hulle die SSPX-distrikshoof, wat ook die skool se rektor was, hewig gekritiseer en die skool se ekonomiese basis bevraagteken. Sommige van die stemgeregtigde lede het die dorp verlaat, terwyl ander gebly het. Volgens artikels gepubliseer in Die Kansas City Star in 1982 het die meerdere verskeie gesinne, insluitend die Bawdens, verban om die kampus te betree en hulle verbied om die sakramente van enige ander priester te ontvang (Die Kansas City Star, 18 en 19 April 1982).

David Bawden het in die daaropvolgende jare sy werk by die skool verlaat en 'n bestaan ​​gemaak as bv. 'n eiendomsagent, 'n meubelmaker en 'n tuisskoolonderwyser. Met die besef dat dit moeilik sou wees om 'n Katolieke priester te word onder huidige omstandighede, het Bawden verskeie tradisionalistiese priesters genader om advies te soek. Tog, volgens hom, was nie een van hulle aanstaande nie. Terselfdertyd het hy op sy eie teologiese studies gevolg en 'n uitgebreide versameling ouer Katolieke literatuur versamel, hoofsaaklik uit geslote kweekskoolbiblioteke (vgl. Des Moines Register4 November 1990).

In die vroeë 1980's het die tradisionalistiese toneel in die Verenigde State verander namate verskeie sedevacantist-groepe hul eie biskoppe ontvang het. Die Viëtnamese aartsbiskop Pierre Martin Ngo-din Thuc (1897–1984), wat vir twee dekades in ballingskap in Europa gewoon het, het na vore getree as 'n produktiewe toewyder. Die biskoppe wat Thuc vanaf 1976 ingewy is, was 'n baie heterogene groep, maar hy het wel apostoliese opvolging verskaf aan 'n paar sedevacantiste, wat priesters kon orden en biskoppe kon wy. In 1982 het die Mexikaanse Thuc-biskop Moisés Carmona-Rivera (1912–1991) George J.Musey (1928–1992), wat op sy beurt byna onmiddellik Louis Vezelis (1930–2013), 'n biskop, ingewy het.

Thuc het ook Michel Louis Guérard des Lauriers (1898–1988) ingewy, wat 'n ietwat ander posisie beklee het, algemeen bekend as sedeprivasie. Hy het beweer dat die pous geldig verkies is en dat die Heilige Stoel "materieel beset" was, maar aangesien die verkose pous 'n ketter was, was dit nie "formeel beset nie." Daar was geen ware pous nie, maar hy sou een word as hy van sy dwaalleer afwyk en die ware Katolieke geloof bely. Laurier het Robert Fidelis McKenna (1927–2015), 'n biskop wat aktief is in die Verenigde State, ingewy. (Oor Thuc en sy toewydings, sien Jarvis 2018a, vgl. Boyle 2007a).

In die vroeë 1980's het die vraag oor 'n moontlike sede vacante hoofsaaklik gehandel oor Paulus VI en sy opvolgers en of hulle nie geldig verkies is nie of na hul verkiesing in dwaalleer verval het. Op hierdie tydstip was die geldigheid van die pousdom van Johannes XXIII nie 'n beduidende kwessie nie, selfs al was tradisionaliste krities oor baie van sy leerstellings en het hom dikwels ten minste 'n twyfelagtige pous beskou. Tog het sommige gemeen dat hy ook nie geldig verkies is nie en dat daar geen ware pous was ná die dood van Pius XII in 1958 nie (Airiau 2014).

Op 26 Desember 1983 het Bawden 'n ope brief geskryf waarin hy aangevoer het dat Tradisionele priesters die sakramente bedien sonder behoorlike jurisdiksie en nodige pouslike lisensies. Hulle het hul amp verloor en hulleself geëis. Tydens die Groot Afvalligheid was daar 'n tyd toe sakramente, insluitend die Mis, nie gevier sou word nie. Gevolglik het Bawden hom van die tradisionalistiese beweging gedistansieer, en in 1985 het hy nog 'n brief oor dieselfde kwessies gepubliseer, met meer besonderhede. (Die briewe is herpubliseer in bv. Pous Michael 2013b).

In 1988 het Bawden gehoor van die berigte dat die tradisionalistiese kardinaal Giuseppe Siri (1906–1989), aartsbiskop van Genua, in die 1963-konklaaf verkies is met die pouslike naam Gregory XVII. Tog, weens Sionistiese, Vrymesselaars- en Kommunistiese dreigemente, is hy verhinder om die amp te aanvaar. In plaas daarvan is kardinaal Montini (Paul VI) in sy plek verkies.

Die Kardinaal Siri-proefskrif is aanvanklik aangebied deur 'n klein groepie Franse tradisionaliste en oortuigde mense in die Verenigde State. In 1988 het Peter Tran Van Khoat, 'n Viëtnamees wat in Port Arthur, Texas, gewoon het en beweer het dat hy 'n Katolieke priester is, na Rome gegaan om die saak te ondersoek. Siri het tydens hul vergadering niks oor die verkiesing gesê nie, maar verwys na die gelofte van stilswye. In 1988 het Bawden na Khoat gereis om oor die saak te praat en 'n tydjie saam met sy gemeente deurgebring. In sy latere geskrifte het Bawden sy belangstelling in die Siri-proefskrif afgemaak, maar in korrespondensie van 1988 het hy geskryf dat hy glo dat Siri die pous is en hom aan sy gesag sou onderwerp. Siri is in elk geval in 1989 dood sonder om amptelik die pousdom op te eis. (Oor die Siri-proefskrif, sien Cuneo 1997:85-86; vir bewyse van Bawden se sienings in 1988, sien Hobson 2008).

Vanaf die vroeë 1980's het verskeie individue en klein groepies aan beide kante van die Atlantiese Oseaan 'n konklaaf gevra om pouslike jurisdiksie te hervestig; hulle was bekend as konklawiste. In 1987 het Bawden oortuig geraak dat dit moontlik, en selfs nodig sou wees, om 'n konklaaf te belê, insluitend leke. Op 25 Maart 1989 het hy 'n formele gelofte afgelê om te werk aan die verkiesing van 'n pous:

Ons verbind onsself deur hierdie gelofte om al ons pogings aan te wend om 'n pouslike verkiesing te bewerkstellig om die huidige Sede Vacante te beëindig. Ons sal onsself nie bemoei met wêreldse strewes nie, maar sal eerder U Koninkryk nastreef tot die voltooiing van die taak.

In Mei 1989 het Bawden en sy vriendin Teresa Stanfill Benns 'n reeks vroeëre en nuwe tekste begin saamstel wat die saak vir 'n konklaaf voorstel; Benns was die hoofskrywer. Die resultaat was 'n aansienlike boek met die titel Sal die Katolieke Kerk die twintigste eeu oorleef? [Beeld regs] Dit is in Januarie 1990 gepubliseer en aan bekende sedevacantistiese geestelikes en leke in Noord-Amerika, Europa en ander plekke gestuur. Altesaam sowat 200 eksemplare is na meer as twintig lande versprei.

Die kern van die boek was die argument dat die Heilige Stoel van 1958 af vakant was, dat daar geen geldige kardinale is nie, en dat die huidige biskoppe en priesters nie jurisdiksie het nie. Tog is die kerk onfeilbaar; dit sal tot die einde toe bestaan. 'n Sede vacante kan verleng word, maar nie ewigdurend nie. Volgens die skrywers was daar 'n moontlikheid, en dus 'n plig vir die klein oorblyfsel, insluitende leke, om 'n pous te verkies. Voor dit moes hulle egter hul ketterposisies besweer en die ware Katolieke geloof bely. Daarna kon hulle voortgaan met die verkiesing. (Vir besonderhede, sien DOCTRINES/BELIEFS).

Ongeveer 'n halfjaar na die boek se publikasie, op 16, 1990, is die konklaaf in Kennett Bawden se besendingwinkel in die klein dorpie Belvue, Kansas, gehou. Die oorgrote meerderheid van die boekontvangers het dit nie eers oorweeg om te kom nie, maar 'n klein groepie het belangstelling getoon. Op die ou end het net elf wel opgedaag. Aangesien die beplande konklaaf baie klein sou wees, het sommige probeer om die proses te stuit. (Vir teenargumente van een wat teenwoordig was, maar verkies het om nie die konklaaf by te woon nie, sien Henry 1998).

Uiteindelik het agt mense vir die konklaaf bymekaargekom, waarvan ses kiesers was, waarvan die ander minderjarig was: David Bawden, sy ouers, Teresa Benns, en 'n getroude paartjie van Minnesota. Bawden is in die eerste stemming verkies, het die amp aanvaar en Michael I as sy pouslike naam geneem. Verskeie Amerikaanse koerante het berig oor die unieke gebeurtenis: dat daar 'n groep was wat beweer het dat die regte pous nie in Rome was nie, maar in die klein dorpie Kansas (sien bv. Die Manhattan Mercury, 19 Julie 1990; Kansas City Star, 23 Julie 1990; Die Wichita Arend, 290 Julie 199; Macon Telegraph en Nuus, 7 Augustus 1990; en Die Miami Herald, 17 Augustus 1990).

Met die pouslike verkiesing is die Heilige Stoel uit Rome verskuif en het dit die Vatikaan in Ballingskap geword, geleë op die plek waar die pous gewoon het. Die aanhangers het geglo dat pouslike jurisdiksie weer ingestel is, maar dit het nie geïmpliseer dat Bawden as priester georden is nie. Tog het hy gehoop dat sommige ware Katolieke biskoppe wat agter die ystergordyn of in China gewoon het, nie aan Vatikaan II deelgeneem het nie en nooit die sakramente volgens die post-konsiliêre formuliere gevier het nie. Hy het verwag dat een van hulle hom sou ordineer (vgl. Die Miami Herald, 17 Augustus 1990).

Saam met sy ouers het Pous Michael in 1993 van St. Marys verhuis en vir twintig jaar in Delia gewoon, 'n dorpie naby Topeka, Kansas, waarheen die Vatikaan in Ballingskap verplaas is. Van daar af het hy per brief en telefoon kontak met sy klein groepie volgelinge gebly. Sy pa is in 1995 oorlede, en hy het alleen saam met sy ma gewoon.

In 2000 het Pous Michael 'n baie aktiewe internetbediening begin en verskeie webwerwe gebou. Alhoewel die aantal volgelinge laag gebly het, slegs 'n paar dosyn, het hy meer bekend geword deur die webwerwe. Alhoewel die oorgrote meerderheid van die besoekers die pouslike aanspraak belaglik gevind het, het Pous Michael se groep aanhangers 'n meer internasionale groep geword, insluitend individue van bv. Europa, Asië en die Amerikas. (Een van die min gepubliseerde tekste oor Pous Michael in die vroeë 2000's is Frank 2004:217–24).

Tog, meer as vyftien jaar na sy verkiesing, is pous Michael nie georden nie alhoewel hy aktief 'n onafhanklike Katolieke biskop gesoek het wat hom van die nodige apostoliese opvolging kon voorsien. In 2006 is die pouslike perssekretaris ingelig dat 'n onafhanklike Katolieke biskop van die Mathew Harris-afkoms, nadat hy hom aan die pouslike gesag onderwerp het, pous Michael tot priester sou orden, hom 'n biskop sou wy en die pouslike kroning sou vier (Mascarenhas 2006). Tog is die planne op die laaste oomblik laat vaar.

In 2007 het Teresa Benns en die Hunt-egpaar wat aan die 1990-konklaaf deelgeneem het Pous Michael se jurisdiksie verlaat en hom van dwaalleer beskuldig en tot die gevolgtrekking gekom dat hulle nie geldige kiesers was nie en dat Bawden nooit die ware pous was nie. Die enigste mense wat dus van die 1990-konklaaf oorgebly het, was dus die pous en sy ma. In 2009 het Teresa Benns, die Hunt-egpaar en ander 'n petisie onderteken waarin hulle geëis het dat David Bawden sy valse pouslike aansprake moet laat vaar (Benns 2007; Benns 2009 en Benns et al. 2009).

In 2007 het drie filmstudente van die Universiteit van Notre Dame 'n kortfilm oor Pous Michael gemaak (Die South Bend Tribune, 20 Januarie 2008). As 'n voortsetting van die projek het een van die filmmakers, Adam Fairfield, 'n vollengte rolprent in die vooruitsig gestel. As voorbereiding het hy Pous Michael by verskeie geleenthede in 2008 en 2009 by sy huis besoek. Die resultaat was die uur-en-halfuur-lange dokumentêr Pous Michael, wat die Kansan-pous in breër kringe bekend gemaak het. [Beeld regs] Dit het 'n respekvolle toon gehad, sodat die pous sy aansprake laat verduidelik het, na aanleiding van sy daaglikse lewe en sy onderrig van 'n paar seminariste (Pous Michael 2010).

Kort nadat die dokumentêre fliek vrygestel is, in Desember 2011, is pous Michael uiteindelik deur die onafhanklike Katolieke biskop Robert Biarnesen georden en ingewy nadat hy hom aan die pous se jurisdiksie onderwerp het. Biarnesen is slegs 'n maand tevore 'n biskop gemaak en het aanspraak gemaak op sy apostoliese opvolging deur die Duarte Costa en Mathew Harris geslagte. (Oor Duarte Costa en sy afkoms, Sien Jarvis 2018b, vgl. Boyle 2007b. Vir Biarnesen, Sien ook [“Databasis van onafhanklike biskoppe”])

In 2013 het David Bawden na Topeka, Kansas, verhuis. Hy het sy aanlyn bediening voortgesit op verskeie webwerwe (bv. www.pope-michael.com, www.vaticaninexile.com en www.pope-speaks.com). Die materiaal op die webwerf het boeke en artikels ingesluit oor die dwaalleer wat deur moderne antipouse geleer is en die verdediging van sy aanspraak op die pousdom, maar ook meer algemene geestelike besinning. Vanaf 2016 het die groep gepubliseer Die Olyfboom, 'n maandelikse joernaal. [Beeld regs] Pous Michael het ook 'n Facebook-rekening met talle volgelinge en 'n Youtube-kanaal gehad, wat gereeld nuwe video's geplaas het. Die inhoud het antwoorde op vrae en kort lesings ingesluit. Preke en mis is ook regstreeks uitgesaai.

Pous Michael en sy naaste medewerker Fr. Francis Dominic, wat in 2018 as priester georden is, het St. Helen Katolieke Sending – St. Helen Katolieke Kerk in Topeka begin. Mis, preke en kategesemateriaal van die kerk word deur sosiale media en 'n webwerf (Saint Helen Catholic Mission webwerf) versprei.

Vroeg in Julie 2022 het Pous Michael 'n serebrale bloeding opgedoen en moes 'n noodoperasie ondergaan. Aanvanklik het dit gelyk of hy herstel, maar is uiteindelik op 2 Augustus 2022 op die ouderdom van twee-en-sestig oorlede. Met sy dood het die Heilige Stoel vakant geraak, en sy aanhangers het 'n konklaaf begin beplan om 'n opvolger te kies.

In Junie 2023 het die Filippynse aartsbiskop Rogelio del Rosario Martínez (geb. 1970) aangekondig dat 'n konklaaf in Wene gehou sal word vanaf 25 Julie. Daar was vier papabili: twee biskoppe en twee priesters. ’n Kandidaat is in die eerste konklaafsessie op 25 Julie verkies, maar het van die hand gewys. In die vierde sitting op 29 Julie is 'n nuwe kandidaat verkies, maar ook hy het van die hand gewys. Uiteindelik, in dieselfde sitting, is aartsbiskop Martínez gekies en het die verkiesing aanvaar. Hy het Michael II as sy pouslike naam geneem. Die uitslag is op 9 Augustus (Lundberg 2023) in die openbaar bekend gemaak.

Leerstellinge / oortuigings

Die saak vir die vakante pos na 1958, die nie-geldigheid van tradisionalistiese geestelikes tydens die sede vacante, die noodsaaklikheid van die herinstelling van pouslike jurisdiksie, en die geldigheid van die 1990-konklaaf is die sentrale temas in die meeste tekste wat deur David Bawden/ Pous Michael. Die saak is eers in die pre-konklaaf boek uiteengesit, Sal die Katolieke Kerk die twintigste eeu oorleef? hoofsaaklik geskryf deur Teresa Benns maar met bydraes deur Bawden.  Met verskillende grade van detail het Pous Michael dieselfde idees in talle werke aangebied (sien Pous Michael 2003, 2005, 2006, 2011, 2013a, 2013b, 2016a, 2016b, 2016c, 2020), asook gepubliseer op sy webtuistes. .

Die geskrifte was gebaseer op interpretasies van amptelike kerklike leerstellings in pouslike en konsiliêre dokumente en Kanonieke Reg. Maar hulle bou ook op 'n wye verskeidenheid van voor-1958 Katolieke teoloë. In 'n mate sluit hy ook eindtyd profesieë in. Lang aanhalings uit bronne maak 'n beduidende deel van Pous Michael se publikasies uit.

Onder sedevacantiste was daar bespreking of Paulus VI nie geldig verkies is nie en of hy sy amp verloor het met die afkondiging van die finale dokumente van Vatikaan II in 1965 of vroeër. Net so was daar 'n mate van bespreking oor die vraag of Johannes XXIII die pouslike amp verloor het of nie geldig verkies is nie. Daar was 'n probleem as 'n pous afgesit kon word, aangesien slegs 'n pous uiteindelik kon besluit of 'n pous 'n ketter geword het. Nog 'n vraag was of 'n persoon wat 'n ketter was, 'n geldig verkose pous kan wees.

Om die bewering te staaf dat 'n ketter nie geldig tot pous verkies kon word nie, het sommige, Bawden ingesluit, verwys na Paulus IV se bul Cum Ex Apostolatus Officio. In die bul het die pous bepaal dat as ’n biskop, kardinaal of pous voor sy verheffing “van die Katolieke Geloof afgewyk of in een of ander dwaalleer verval het”. In so 'n geval, "sal die verkiesing nietig, nietig en waardeloos wees." Dus, selfs al sou die uitverkorenes die amp aanvaar, sou hy nie die pous wees nie en sou hy nie pouslike jurisdiksie of gesag ontvang nie (Aangehaal in Pous Michael 2003).

Pous Michael het aangevoer dat kardinaal Roncalli (Johannes XXIII) nie 'n geldig verkose pous was nie en dat die sede vacante begin het met die dood van Pius XII in 1958. Hy het beweer dat Roncalli 'n bekende ketter was voor sy verheffing, bv. omdat hy 'n vrymesselaar wat die vryheid van godsdiens en ekumene voorgestaan ​​het. Die kardinaal was 'n valse profeet toe hy 'n raad ontbied het wie se uitdruklike doel was om die kerk op datum te bring, hoewel die Katolieke Kerk nooit kon verander nie. Roncalli was 'n bose weergawe van Johannes die Doper wat die weg voorberei het vir die Antichris-kardinaal Montini, maw Paulus VI, bv. deur groot getalle vrymesselaarskardinale aan te stel wat sy verkiesing sou verseker.

Volgens hierdie argument, aangesien Roncalli se verkiesing ongeldig was, was sy verhoging van nuwe kardinale nietig, net soos die konklaaf wat na sy dood gehou is. Meer radikaal gestel: As Roncalli die valse profeet was wat die weg vir die Antichris gebaan het, was Paulus VI die Antichris. Pous Michael het 'n analogie met die tweede dier in Openb. 13:11-17 getrek en beweer: “Montini het sy mag en dié van Roncalli na die twee horings oorgedra; Johannes Paulus I en Johannes Paulus II; sodat die dier gelyk het of dit gedood is, maar hy het gesond geword en opnuut gelewe.” Nodeloos om te sê, pous Michael het geleer dat Benedictus XVI en Francis ook antipouse was.

Deur middel van Vatikaan II en die post-konsiliêre veranderinge in die sakramente, Montini synde die Antichris, het "die voortdurende offer afgeskaf" deur sy veranderinge van aansienlike dele van die Orde van die Mis. Gedurende hierdie tyd sal die Mis tydelik ophou en word voorsien van "die gruwel van verwoesting", 'n uitdrukking uit die Ou Testamentiese Boek Daniël. Die effek was die skepping van 'n nuwe godsdiens met nuwe oortuigings en rituele. In hierdie nuwe godsdiens is die mens, nie God nie, vereer.

Tydens die langdurige sede vacante wat in 1958 begin het, was daar geen moontlikheid van 'n geldige Mis of die bediening van die meeste ander sakramente nie, aangesien selfs die tradisionalistiese geestelikes nie jurisdiksie gehad het nie, en hul biskoppe opgetree het asof hulle pouse was. Trouens, hulle was vitandi (uitgeslote mense wat vermy moet word) aangesien hulle aan nie-Katolieke sektes behoort het en sonder die nodige pouslike mandaat ingewy is. Die verspreiding van verskillende tradisionalistiese groepe het die geloof in die eenheid van die Katolieke kerk weerspreek.

In die era van die Groot Afvalligheid probeer Satan om die kerk te vernietig. Nogtans sal hy nie heeltemal suksesvol wees nie, aangesien die Kerk gekonstitueer word deur onfeilbaarheid, en St. Petrus sal ewige opvolgers hê tot die einde toe. Alhoewel die vakature aansienlik verleng is, kan dit nie ewigdurend wees nie. Die vraag was wie onder huidige omstandighede 'n pous sou verkies. Weens die uitsterwing van die Kollege van die kardinale (die gewone kiesers) was hulle nie 'n opsie nie, aangesien hulle aan 'n nuwe godsdiens behoort het.

Pous Michael het aangevoer dat in so 'n noodtoestand, geestelikes en leke of selfs 'n groep wat uitsluitlik uit leke bestaan, 'n pous kan verkies. Hy het gewys op die beginsel van billikheid, waarna die Griekse woord epikeia dikwels verwys. Toegepas op die langdurige sede vacante en die afwesigheid van normale kiesers, vir 'n groter voordeel (die redding van siele) het ander, insluitend leke, die reg en daaropvolgende plig om 'n pous te verkies. In sulke omstandighede, "kon die kerk teësinnig die jurisdiksie vir hierdie een handeling verskaf, want geen ander meer gekwalifiseerde liggaam bestaan ​​om so 'n handeling uit te voer nie."

Volgens Sal die Katolieke Kerk die twintigste eeu oorleef? die potensiële kiesers moet ophou om tradisionalistiese dienste by te woon en geen sakramente te ontvang gedurende die tyd wat oorgebly het tot die konklaaf nie. In plaas daarvan moet hulle hulself toewy aan gebed en die studie van die Kategismus van die Konsilie van Trente. Voor die konklaaf moet hulle 'n volmaakte daad van berou en 'n openbare afkeuring van hul dwaalleer maak, die Heilige Stoel vakant verklaar en die ware Katolieke geloof bely volgens Trent en die (Eerste) Vatikaankonsilie. Slegs so kon hulle gekwalifiseerde kiesers word.

Volgens Bawden se interpretasie van Pius XII se toespraak aan die leke-apostolaatwêreldkonferensie op 5 Oktober 1957, was die kriteria om 'n papabile (iemand wat as 'n pous verkies kon word) te wees dat 'n persoon gedoop is as man wat die gebruik van rede het en nie uit die kerk gewyk het deur skeuring, dwaalleer of afvalligheid. Verder, as die uitverkore pous 'n leek was, moet hy bereid wees om so gou moontlik tot priester georden te word.

Na aanleiding van hierdie kriteria, en volgens Kanon 219, verkry 'n pous "wettig verkies, onmiddellik na die aanvaarding van die verkiesing, deur goddelike wet die volle mag van hoogste jurisdiksie." Dit maak nie saak of die konklaaf baie klein was nie; David Bawden (Michael I) het beweer dat hy die ware pous was aangesien hy "eerste in tyd" en dus "eerste in reg" verkies is. Gevolglik moet geen ander konklaaf tot ná sy dood gehou word nie.

Die “Pouslike Verkiesingswet van Pous Michael,” wat op 26 Augustus 2008 afgekondig is, het verskeie besonderhede oor die prosedure verskaf. Dit het bepaal dat 'n opvolger binne dae na sy dood gekies moet word.

Ons opvolger sal verkies word deur 'n spesiale, tydelike Kollegium, bestaande uit 'n Sameroeper en ander, name wat nie aan die algemene publiek bekend gemaak sal word nie, maar wat aan diegene wat as lede genoem word, oorgedra sal word. – – –

Onmiddellik na die dood van die pous, sal die kiesers telefonies gekontak word en deur alle ander moderne kommunikasiemiddele soos nodig gevind word deur die sameroeper en die kollegium wat vergader is, sal voortgaan om bymekaar te kom vir die verkiesing van 'n opvolger – – –

[D]ie verkiesing sal om 9:00 vm Pous Michael 2011).

RITUELE / PRAKTYKE

Alhoewel hy in 1990 tot die pous verkies is, het Bawden 'n leek gebly. Hierdie pouslike-leek-status het hom in staat gestel om pligte uit te voer wat as jurisdiksie en deel van die onderwysamp beskou word, maar hy kon nie sakramente toeken nie. Pous Michael kon onfeilbaar die Katolieke leerstelling leer en interpreteer en kanonieke wet skryf en interpreteer. Hy kon preek, seën en uitstuur. Verder kon die pous priesters en biskoppe vryspreek wat hulle dwaalleer verwerp het en hulle aan sy jurisdiksie onderwerp het. Hy kon ook kerklede ekskommunikeer. Soos alle leke, kon hy doop en huwelike aanskou. As 'n leek kon hy egter nie mis sê of die sakramente van boetedoening, uiterste salwing, bevestiging of ordening bedien nie (Pous Michael 2011).

Reeds in sy eerste amptelike pouslike mededeling wat net na die konklaaf geskryf is, het hy geskryf: “Ongelukkig rapporteer ons dat nie van die eerwaarde geestelikes dit goed geag het om hulself aan die Apostoliese Stoel te onderwerp en onder die sensuur van skorsing en ekskommunikasie vir hul verskillende misdade te bly nie. ” (Aangehaal in Die Miami Herald, 17 Augustus 1990). So het hy 'n leek voortgesit.

In 'n artikel van 2009 skryf Teresa Benns, wat in 1990 een van die kiesers was en 'n aanhanger gebly het tot 2007 toe sy die pouslike aanspraak veroordeel het, aangesien die meeste volgelinge baie ver van die pous se huis af gewoon het, hulle hom selde ontmoet het en hoofsaaklik gekommunikeer het. per telefoon, briewe en, later, e-pos. Pous Michael het ook preke en ander godsdienstige tekste aan die volgelinge versprei. Volgens Benns, wat sakramente betref, het niks deur die verkiesing verander nie: “Ons het eenvoudig by die huis aangehou bid” (Benns 2009).

Dit sou een-en-twintig jaar neem voordat pous Michael as priester georden is en 'n biskop ingewy is. Alhoewel hy kontak gehad het met verskeie moontlike konsekreerders, het geen biskop dekades lank aan sy jurisdiksie onderwerp nie. Uiteindelik, in 2011, is pous Michael as priester georden, 'n biskop ingewy en pous gekroon. Die toewyder was onafhanklike Katolieke Biskop Robert Biarnesen, wat net 'n maand tevore deur Biskop Alexander Swift Eagle Justice, aartsbiskop van die Heilige Ortodokse Inheemse Amerikaanse Katolieke Aartsbisdom, ingewy is.

Deur hulle kon pous Michael aanspraak maak op apostoliese opvolging van verskeie onafhanklike Katolieke bronne, soos die Duarte Costa-, Vilatte- en Harris Mathew-afstammelinge. Deur hulle was hy verwant aan biskoppe van bv. die Brasiliaanse Katolieke Apostoliese Kerk, die Mexikaanse Katolieke Apostoliese Kerk, die Ou Rooms-Katolieke Kerk, die Tridentynse Katolieke Kerk en die Ekumeniese Katolieke Bisdom van Amerika. (Sien Pous Michael 2016d en vir besonderhede oor sy geslagte, vgl. [“Databasis van onafhanklike biskoppe.”] Oor onafhanklike Katolisisme en die sentraliteit van die apostoliese opvolging, Sien Plummer en Mabry 2006 en Byrne 2016),

Met sy ordening en toewyding kon Pous Michael dus alle sakramente van die Katolieke Kerk bedien, insluitend daaglikse Mis. Om deel te word van die Katolieke Kerk, nou gelei deur Pous Michael, moes 'n persoon die Geloofsbelydenis van Trente wysig deur die (Eerste) Vatikaanse Raad, maar maak ook 'n spesiale verklaring van gehoorsaamheid en onderwerping aan die pous:

Ek aanvaar die gesag van die Romeinse Pous, dat wanneer hy 'n saak sal beslis, dit vir ewig gesluit is. Ek aanvaar die wette van die Kerk soos die Kerk dit interpreteer en verwerp enige interpretasie wat die interpretasie van die Kerk weerspreek. Ek onderwerp my ten volle aan pous Michael I, opvolger van Sint Petrus (pous Michael 2005).

ORGANISASIE / LEADERSHIP 

As die pous van die ware Katolieke Kerk, was pous Michael die onbetwisbare leier van sy verkiesing in 1990 tot sy dood in 2022, wat van sy Vatikaan in ballingskap regeer het. Die kantore van die Heilige Stoel was geleë in sy huis in St. Marys/Belvue (1990–1993), Delia (1993–2013) en Topeka (2013–2022), almal plekke binne 'n dertig myl afstand van mekaar. [Beeld regs]

Pous Michael het nooit 'n groot byeenkoms van aanhangers gehad nie. Alhoewel die getalle ossilleer het, kon hulle vir die grootste deel van sy pousdom deur die dosyne getel word. Net ná sy verkiesing in 1990 het hy sowat twintig of dertig aanhangers geëis (Die Des Moine-register4 November 1990). In die vroeë 2000's lyk dit of die getal gelyk was, en in die dokumentêre fliek, wat in 2008–2009 opgeneem is, het Pope gesê daar was "sowat 30 soliede". 'n Paar jaar later was hulle tussen 30 en 50, hoewel hy beweer het dat 'n groter groep belangstelling getoon het om aan te sluit (Die Salina-joernaal, 28 Mei 2005 en Die Kansas City Star, Desember 30, 2006, Pous Michael 2010; Onderhoud met Pous Michael 2010)

Na sy ordening en toewyding het 'n paar priesters hulle aan Pous Michael onderwerp. 2013 het hy twee priesters onder sy jurisdiksie gehad en drie ander binnekort geëis. In 2018 het Pous Michael sy eerste priester, Fr Francis Dominic, georden, wat baie aktief was, en steeds is, in die publisering van geestelike refleksies en preke deur sosiale media en die onderrig van kategese via 'n webwerf. Hy is gebaseer by die St. Helen Katolieke Kerk in Topeka en het tot sy dood nou saam met pous Michael gewerk (www.facebook.com/PopeMichael1, www.facebook.com/PatronSaintHelen, www.sainthelencatholicmission.org, en www.traditionalcatechism.com ).

In 'n onderhoud wat kort voor sy dood in 2022 opgeneem is, het pous Michael beweer dat die aantal aanhangers die afgelope jare aansienlik gegroei het. Hy het verskeie geestelikes onder sy jurisdiksie gehad, insluitend een aartsbiskop in die Filippyne, Rogelio Del Rosario Martinez Jr. (geb. 1970), 'n getroude man wat vroeër in die Duarte Costa-lyn ingewy is. In 2020 het Martinez hom as die pous aan Michael onderwerp en versoen. Afgesien van die biskop, het sewe priesters by sy jurisdiksie aangesluit, en hy het een broer getonsureer. In die onderhoud het Pous Michael verklaar dat die totale ledetal waarskynlik minstens honderd was, insluitend groepe in Topeka, St. Louis, Phoenix en die Filippyne, maar met individuele lede in ander lande (Onderhoud met Pous Michael 2022; oor biskop Martínez , sien Die Olyfboom, Oktober 2022-uitgawe.)

Na Pous Michael se dood is die kerk as sedevacantist gedefinieer, maar het aangekondig dat daar inderdaad 'n konklaaf sou wees. In “An Open Letter to Concerned Catholics,” gepubliseer in die Oktober 2022-uitgawe van Die Olyfboom, Broer Stephen het verduidelik dat Vader Francis Dominic die Camerlengo is. Hy "is die hoof in die uitvoering van die normale sake van die Kerk na die dood van die Pous," en hy is "ook belas met die voorbereiding van 'n nuwe pouslike verkiesing."

In September 2022, het Aartsbiskop Martinez geskryf, “ons moet eers 'n vaste gemeenskap van Christus se getroues stig wat bewus is van wat ons doen, en wat ons saak ondersteun. Dan kan ons voortgaan na die konklaaf as dit reeds ryp is. Tog moet ons ’n definitiewe rooster daarvoor opstel” (Die Olyfboom, September 2022-uitgawe). ’n Paar maande later het Martinez geskryf: “Laat ons nie haastig wees om in konklaaf te kom nie. Haas is die vyand van heiligheid” (Die Olyfboom, November 2022-uitgawe).

Eers in Junie 2023 het die kerk die datum en plek aangekondig van die konklaaf om ’n nuwe pous te verkies. Die konklaaf is in Wene gehou vanaf 25 Julie. In die vierde sitting op 29 Julie is aartsbiskop Rogelio Martinez verkies en het Michael II as sy pouslike naam geneem (Lundberg 2023).

Kwessies / UITDAGINGS

Die amptelike Rooms-Katolieke Kerk het nog nooit enige amptelike verklaring oor die 1990-konklaaf en die pontifikaat van Michael uitgereik nie. 'n Week na die konklaaf het 'n verteenwoordiger van die bisdom van Kansas City gesê: "Die aartsbisdom het glad geen kommentaar nie. As iemand die kerk wil verlaat, is dit aan hulle.” (Die Kansas City Star, 14 Augustus 1990).

Baie min tradisionaliste, selfs diegene wat konklawiste was, het die 1990-konklaaf en die pouslike verkiesing as geldig beskou. Dit was onmoontlik vir 'n konklaaf wat uit net leke bestaan ​​het om 'n pous te verkies, nog minder een wat vroue ingesluit het. Sommige het probeer om nuwe konklawe te organiseer, insluitend beide sedevacantistiese geestelikes en leke.

In die 1990's is twee ander konklaves gehou. Een het in 1994 in Assisi, Italië, plaasgevind, waar 'n groep van ongeveer twintig sedevacantistiese geestelikes en leke die Suid-Afrikaanse priester Victor von Pentz (geb. 1958) pous verkies het. Hy het Lius II as sy pouslike naam geneem. Alhoewel hy die amp aanvaar het, lyk dit of sy openbare bediening in Groot-Brittanje minimaal was. Alhoewel hy nog nooit enige openbare verklaring oor die aangeleentheid gemaak het nie, lyk dit of hy vir baie jare nie aanspraak gemaak het op die pousdom nie (Lundberg 2016a).

Nog 'n konklaaf is in 1998 in Montana gehou toe die voormalige Kapusijnse priester Lucian Pulvermacher (1918–2009) pous geword het. Dit is onbekend hoeveel kiesers deelgeneem het, waarskynlik 'n paar dosyn, hoewel die meeste nie fisies teenwoordig was nie, maar ingebel het. Pulvermacher het Pius XIII as sy pouslike naam geneem, maar dit later na Petrus II verander. Soos die ander konklavistiese pouse het hy 'n minimale aantal aanhangers gehad, en kort na die verkiesing het baie vertrek of is geskors. Tog het Pius XIII vir etlike jare ’n aktiewe bediening gehad en ensiklike en ander amptelike dokumente op ’n webwerf gepubliseer (Lundberg 2016b).

In 2007 het drie oorspronklike kiesers, insluitend Teresa Benns, Pous Michael se jurisdiksie verlaat en hom van dwaalleer beskuldig en beweer dat die 1990-konklaaf en verkiesing ongeldig was en dat David Bawden nog nooit die pous was nie en in die openbaar die amp moet verloën. Selfs in 'n noodtoestand het sy aangevoer 'n konklaaf wat geheel en al uit leke bestaan, kan nie 'n pous verkies nie, en vroue kan nooit aan 'n geldige konklaaf deelneem nie (Benns 2009, 2012, 2013, 2018; Benns et al. 2009).

IMAGES

Beeld #1: Pous Michael (David Bawden).
Beeld #2: Pous Michael met sy ma, Clara ("Tickie").
Beeld #3: Dekking van Sal die Katolieke Kerk die twintigste eeu oorleef?
Beeld #4: Pous Michael dokumentêre aankondiging.
Beeld #5: Die Olyfboom-joernaallogo.
Beeld #6: Pous Michael saam met sy ma en 'n seminaar by sy huis in Delia.

Verwysings

Airiau, Paul. 2014. “Le pape comme scandale: Du sédevacantisme et d'autres antipapismes dans le catholicisme post Vatican-II”. In La participation des laïcs aux débats ecclésiaux après le concile Vatikaan II, geredigeer deur Jean-François Galinier-Pallerola et al. Parys: Parole et Silence.

Airiau, Paul. 2009. “Des théologiens contre Vatikaan II, 1965–2005.” In Un nouvel âge de la théologie, 1965–1980, geredigeer deur Dominique Avon en Michel Fourcade. Parys: Editions Karthala.

Benns, Teresa. 2018. Die Spookkerk in Rome: Hoe neo-moderniste die Kerk korrupteer het om Antichris se Koninkryk te vestig. St. Petersburg, Florida: BookLocker.com, Inc.,

Benns, Teresa. 2013. "Hoe ek betrokke geraak het by 'n pouslike verkiesing en 'n tradisionele teenpous ondersteun het." Toegang vanaf www.betrayedcatholics.com op 15 Februarie 2023.

Benns, Teresa. 2012. "Ek was 'n keurvors in 'n konklavistiese verkiesingspoging." Toegang vanaf www.betrayedcatholics.com op 15 Februarie 2023.

Benns, T[eresa] Stanfill. 2009. "Geen apostoliese opvolging, geen pous: leke uitgesluit van verkiesingsproses." Toegang vanaf www.betrayedcatholics.com op 15 Februarie 2023.

Benns, Teresa Stanfill, et al. 2009. "Petisie: Pous Michael laat vaar jou 'pouslike' eis." Toegang vanaf www.gopetion.com op 15 Februarie 2023.

Boyle, Terrence J. 2007a. “Die Ngo Dinh Thuc-toewydings vir verskillende groepe.” Toegang vanaf www.tboyle.net/Catholicism/Thuc_Consecrations.html op 15 Februarie 2023.

Boyle, Terrence J. 2007b. "Die Duarte Costa-inwyding." Toegang vanaf www.tboyle.net/Catholicism/Costa_Consecrations.html op 15 Februarie 2023.

Byrne, Julie. 2016.  Die ander Katolieke: Hermaak Amerika se grootste godsdiens. New York: Columbia University Press.

Cekada, Anthony. 2008. "The Nine vs. Lefebvre: We Resist You to Your Face." Toegang vanaf www.traditionalmass.org/images/articles/NineVLefebvre.pdf op 15 Februarie 2023.

Cuneo, Michael W. 1997. Die Rook van Satan: Konserwatiewe en Tradisionele Dissent in Kontemporêre Amerikaanse Katolisisme. Baltimore: Die Johns Hopkins University Press.

"Databasis van onafhanklike biskoppe." Toegang vanaf www.sites.google.com/site/gnostickos/ op 15 Februarie 2023.

Frank, Thomas. 2004. Wat is die saak met Kansas: Hoe konserwatiewes die hart van Amerika gewen het. New York: Metropolitan Books.

Henry, Patrick. 1998. "Wat leer David Bawden en Teresa Benns?" Toegang vanaf  www.jmjsite.com/what_do_benns_and_bawden_teach.pdf op 15 Februarie 2023.

“Hy is pous vir ’n klein kuddetjie.” 1990. Die Kansas City Star, Julie 23.

Hobson, David. 2008. “Van die dieptes van duisternis tot die hoogtes van godslastering: ’n Oorsig van saboteur David Bawden.” Toegang vanaf www.todayscatholicworld.com/mar08tcw.htm op 15 Februarie 2023.

Onderhoud met Pous Michael. 2022.  Pontifacts pod. Toegang verkry vanaf https://pontifacts.podbean.com/e/interview-with-pope-michael-posthumous-release/ op 15 Februarie 2023.

Onderhoud met Pous Michael. 2010. Toegang vanaf www.kuscholarworks.ku.edu/handle/1808/12673 op 15 Februarie 2023.

Jarvis, Edward. 2018a.  Sede Vacante: Die lewe en nalatenskap van aartsbiskop Thuc. Berkeley: Apocryphile Press.

Jarvis, Edward. 2018b.  God, land en vryheid, die ware verhaal van ICAB; Die Brasiliaanse Katolieke Apostoliese Kerk, sy geskiedenis, teologie, takke en wêreldwye uitlopers. Berkeley: Apocryphile Press.

"Kansas Katoliek vind Pouswees het sy probleme /" 1990. Macon Telegraph en Nuus, 7 Augustus.

"Kansas 'Pous' het min volgelinge." 2005. Die Salina-joernaal, Mei 28.

"Kansas aanbidders skei af, kies 'n pous," Die Miami Herald, 17 Augustus 1990.

Lundberg, Magnus. Komende. Kan die ware pous asseblief opstaan: alternatiewe pouse van die twintigste en een-en-twintigste eeu.

Lundberg, Magnus, 2023. "Habemus Papam: Michael II." Toegang vanaf www.magnuslundberg.net/2023/08/10/habemus-papam-michael-ii op 16 Augustus 2023.

Lundberg, Magnus. 2020. 'n Pous van hul eie: El Palmar de Troya en die Palmarian Kerk. Tweede Uitgawe. Uppsala: Uppsala Studies in Church History. E-boek. Toegang vanaf www.uu.diva portal.org/smash/record.jsf?pid=diva2%3A1441386&dswid=-556

Lundberg, Magnus. 2016a. "Moderne Alternatiewe Pouse 17: Linus II." Toegang vanaf www.magnuslundberg.net/2016/05/15/modern-alternative-popes-18-linus-ii/ op 15 Februarie 2023.

Lundberg, Magnus. 2016b. "Moderne Alternatiewe Pouse 18: Pius XIII." Toegang vanaf www.magnuslundberg.net/2016/05/15/modern-alternative-popes-18-pius-xiii/ op 15 Februarie 2023.

Mascarenhas, Lúcio. 2006. "Kroning van Sy Heiligheid Pous Michael I." Toegang vanaf www.lucius-caesar.livejournal/393.html op 15 Februarie 2023.

O'Malley, John W. 2008. Wat het by Vatikaan II gebeur. Cambridge, MA: Belknap Press van Harvard University Press.

Pacheco, Maria Martha. 2007. "Tradicionalismo católico postconciliar, el caso Sáenz y Arriaga," Bl. 54-65 duim Godsdiens en samelewing in México durante el siglo XX, geredigeer deur María Martha Pacheco Hinojosa. Mexikostad: Instituto Nacional de Estudios Históricos de las Revoluciones de México.

"Pouslike Pretender twits the Real One." 1990. Des Moines Register, November 4.

Plummer, John P. en John R. Mabry. 2006.  Wie is die Onafhanklike Katolieke? 'n Inleiding tot die Onafhanklike en Ou Katolieke Kerke. Berkeley: Aprocryphile Press.

Pous Michael. 2020. Sal die regte Katolieke Kerk asseblief opstaan?: Die wêreld het gekreun en homself modernisties gevind. Onafhanklik gepubliseer.

Pous Michael. 2016a.  Passie van die mistieke liggaam van Christus en opstanding van die Katolieke Kerk. CreateSpace Independent Publishing Platform.

Pous Michael. 2016b. ’n Vyand het dit gedoen: Die infiltrasie van die Katolieke Kerk.  CreateSpace Independent Publishing Platform.

Pous Michael. 2016c. Die vergelykende getal van die gereddes en die verlorenes. CreateSpace Independent Publishing Platform.

Pous Michael. 2016d. "Geldigheid van die ordening en toewyding van pous Michael." Toegang vanaf www.pope-michael.com/old/pope-michael/summary-of-the-position/validity-of-the-ordination-and-consecration-of-pope-michael/ op 15 Februarie 2023.

Pous Michael. 2013a.  54 jaar wat die Katolieke Kerk verander het: 1958–2012. Christus die Koning-biblioteek.

Pous Michael. 2013b.  Wat my oortuig het dat ons 'n pous moes verkies.

Pous Michael. 2011. Op hierdie Rots: Leer van die Pousdom.  CreateSpace Independent Publishing Platform.

Pous Michael. 2006.  Besluit oor Legitimiteit van Ordes Onder die Tradisionaliste.

Pous Michael. 2005.  Waarheid is Een. Toegang verkry vanaf www.pope-michael.com/wp-content/uploads/2016/09/Truth-Is-One-Original.pdf op 15 Februarie 2023

Pous Michael. 2003. Waar is die Katolieke Kerk?

Pous Michael Facebook-bladsy. 2023. Toegang vanaf
https://www.facebook.com/PopeMichael1  op 15 Februarie 2023.

Pous Michael webwerf. nd Toegang vanaf die www.pope-michael.com op 15 Februarie 2023.

"'Pous' sê Hy is een en enigste." 1990. Die Manhattan Mercury, Julie 19.

"Seminary Studie verskuldig." 1977. Die Daily OklahomanDesember 31.

St Helen Katolieke Kerk. 2023. Toegang vanaf https://www.sainthelencatholicmission.org/ op 15 Februarie 2023.

Sudlow, Brian. 2017. "Die Fransheid van Marcel Lefebvre en die Vereniging van St Pius X: 'n Nuwe Lees," Franse Kultuurstudies 28: 79-94.

“Die Jayhawk Pope: Kansan se Pousdom-eis Hoogtepunte ND Film Fest.” 2008. Die South Bend Tribune, Januarie 2008.

Die Olyfboom, 2016–2023. Toegang vanaf www.vaticaninexile.com op 15 Februarie 2023.

Die Pous praat, 2012–2022. Toegang vanaf www.pope-speaks.com en  www.vaticaninexile.com/the_pope_speaks.php op 15 Februarie 2023.

Tissier die Mallerais, Bernard. 2002. Marcel Lefebvre: une vie. Parys: Clovis.

Tradisionele Kategismus webwerf. 2023. Toegang vanaf www.traditionalcatechism.com op 15 Februarie 2023.

Vatican in Exile webwerf. 2023. Toegang vanaf die www.vaticaninexile.com op 15 Februarie 2023.

NAVORSINGSBIBLIOGRAFIE

Publikasiedatum:
19 Februarie 2023
Update:
15 Augustus 2023

 

Deel