Eric HarrelsonJoesph Laycock

Die Warrens

DIE WARRENS TYDLYN

1926 (7 September): Edward (Red) Warren Miney is gebore.

1927 (31 Januarie): Lorraine Rita Warren (née Moran) is gebore.

1944: Ed en Lorraine het die eerste keer ontmoet. Hulle is die volgende jaar getroud.

1945: Ed het by die vloot aangesluit.

1950 (6 Julie): Judith Spera (née Warren) is gebore.

1952: Die Warrens stig die New England Society for Psychic Research.

1952: Die Warrens het begin om artefakte vir hul Okkultiese Museum te versamel

1970: Die Warrens het berigte begin ondersoek oor 'n na bewering spookagtige Raggedy Anne-pop genaamd Annabelle. Die Warrens het die pop in besit geneem en dit in hul Okkultiese Museum gestoor.

1972-1977: Die Warrens het stories ondersoek van 'n spook by die West Point Militêre Akademie, die Lutz-familiehuis in Amityville, New York, en die Perron-gesin.

1980: Gerald Brittle gepubliseer Die Demonoloog, 'n biografie van die Warrens.

1979: Judith Warren ontmoet Tony Spera.

1980-1986: Die Warrens het 'n reeks sake ondersoek wat uiteindelik die onderwerpe van boeke geword het: die na bewering demoniese besittings van David Glatzel en Maurice Theriault, die aansprake van Bill Ramsey om 'n weerwolf te wees, en demoniese aktiwiteit in die huise van Allen en Carmen Snedeker en Jack en Janet Smurl.

1989: The Warrens en Robert David Chase gepubliseer Spookjagters: Ware verhale van die wêreld se bekendste demonoloë, nog 'n biografie oor die Warrens en hul sake.

1992-1993: The Warrens en Robert David Chase gepubliseer Begraafplaas: True Hauntings van 'n Old New England Cemetery, wat berigte oor die spookagtige Union Cemetery in Connecticut beskryf het, en Werewolf: A True Story of Demonic Possession, wat oor die Bill Ramsey-saak berig het.

1998-1999: Tony Spera, die Warrens se skoonseun het onderhoude met die Warrens gevoer oor hul sake vir 'n plaaslike kabeltoegang-televisieprogram genaamd Soekers van die Bonatuurlike

2004: Cheryl Wicks gepubliseer Spookspore, 'n derde biografie van die Warrens en hul werk.

2006 (23 Augustus): Ed Warren sterf in Connecticut.

2013: Warner Brothers vrygestel Die oproep, 'n film gebaseer op die ervaring van die Perron-gesin wat die Warrens as sentrale karakters vertoon het. Die sukses van die film het die The Conjuring-franchise bekendgestel.

2013: Judith Penney het na vore gekom met besonderhede oor haar jarelange intieme verhouding met Ed Warren.

2014-2021: Warner Brothers het 'n reeks films vrygestel wat verband hou met die Warrens se werk: Annabelle, wat geïnspireer is deur die vermoedelik duiwelbesete pop in die Warren's-museum; Die toorkunste 2, wat gebaseer was op die bekende Enfield Haunting-saak in Engeland; Annabelle: Skepping, wat 'n fiktiewe weergawe van die Annabelle-pop was; Die non, 'n fiktiewe verslag oor die demoon Valak, die antagonis in Die toorkunste 2; Die vloek van La Llorona, gebaseer op 'n bekende Latyns-Amerikaanse volksverhaal; Annabelle kom huis toe, 'n opvolgfilm oor Annabelle; en Die toorkunste: die duiwel het my Do Dit, 'n film wat losweg gegrond is op die geval van David Glatzel en Arne Johnson.

2019 (18 April): Lorraine Warren is in Connecticut dood

2021 (30 Oktober): Tony Spera het die eerste Seekers of the Supernatural Paracon in Waterbury, Connecticut gehou

2022 (21 Oktober): Netflix het die eerste episode van 28 Dae Spook, 'n paranormale werklikheidsprogram gebaseer op die teorieë van die Warrens, wat Tony Spera bevat.

2022 (29 Oktober): The Seekers of the Supernatural Paracon het vir 'n tweede jaar teruggekeer.

FONDS / GROEPGESKIEDENIS

Ed en Lorraine Warren [Beeld regs] was 'n bekende duiweljagspan, aktief vanaf die laat 1940's tot die 1990's. Die twee het beweer dat hulle meer as 3,000 7,000 gevalle van bonatuurlike gebeurtenisse ondersoek het, hoofsaaklik dié oor spooktogte en duiwelbesetenheid. In die loop van hul ondersoeke het die Warrens beweer dat hulle meer as 700 2004 onderhoude gevoer het en 10 eksorsismes aanskou het (Wicks XNUMX:XNUMX). Ed en Lorraine het die New England Society for Psychic Research (NESPR) gestig en oor die jare 'n groot versameling van vermoedelik spookagtige items opgehoop wat hulle in hul persoonlike museum vertoon het, waarvan die bekendste 'n na bewering 'n duiwelbesete Raggedy Anne-pop met die naam is Annabelle. Die Warrens en hul gevalle dien as die inspirasie vir die uiters gewilde Conjuring-reeks films.

Ed Warren Miney is gebore op 7 September 1926. Volgens 'n biografie van die Warrens gepubliseer in 1980 genoem Die Demonoloog, Ed het sy eerste bonatuurlike ervaring so vroeg as vyf jaar oud gehad, na berig word dat die spook van 'n onlangs oorlede hospita uit 'n klein kolletjie lig gesien het. Hierdie voorval, terwyl dit deur sy familie afgemaak is, het Ed oopgemaak vir die moontlikheid van die bonatuurlike. Nadat sy pa vir Ed gesê het om dit vir homself te hou, het Ed onthou: "Wel, ek het nooit vir iemand gesê nie, maar ek het nooit vergeet wat ek gesien het nie" (Brittle 1980:22). Ed het ook visioene vertel van 'n non wat in drome met hom sou praat (Brittle 1980:23).

Lorraine Rita Warren (née Moran) is 'n jaar later in 1927 gebore. Lorraine het aanspraak gemaak op 'n selfs nouer verbintenis met die bonatuurlike, en het haarself geïdentifiseer as 'n heldersiende en ligte beswymingsmedium. Sy het beweer hierdie vermoë het haar in staat gestel om in die bonatuurlike wêreld te sien, sowel as agtertoe of vorentoe in tyd. Lorraine het gesê hierdie vermoë is iets wat sy van 'n baie vroeë ouderdom af gehad het: "Ek het nie geweet ek het 'n bykomende sintuie nie, ek het eenvoudig gedink almal het dieselfde godgegewe sintuie, jy weet - al ses van hulle!" (Brittle 1980:23). Lorraine, soos Ed, is getugtig omdat sy gesien het wat sy nie moes kon sien nie. Nadat sy deelgeneem het aan die Boomplantdagplanting van 'n saailing op die terrein van haar Katolieke meisieskool, onthou Lorraine dat sy die volgroeide boom kon sien. Toe 'n non gevra het: "Sien jy in die toekoms?" Lorraine het bevestigend geantwoord. Sy het onmiddellike dissipline in die gesig gestaar en is weggestuur na 'n "toevlugsoord" vir 'n naweek van isolasie en intense gebed. “Dit het my geleer. Daarna, wanneer dit by dinge gekom het wat heldersiendheid behels, het ek my mond gehou” (Brittle 1980:24).

Die Warrens het ontmoet by 'n fliekteater waar Ed in 1944 as 'n bode gewerk het (Wicks 2004:5). Kort daarna het Ed by die Vloot ingeskryf, en in 1945 is sy skip in die Noordsee aangeval. Ed het oorleef, en terwyl hy daardie jaar met verlof was, is hy met Lorraine getroud (Wicks 2004:6). In 1950 is hul dogter Judith gebore. Na sy dogter se geboorte het Ed by die kunsskool ingeskryf, maar nie klaargemaak nie. Teen 1952 het die Warrens in New England begin toer, vermoedelik spookhuise geskilder en die inwoners van daardie huise die skilderye aangebied in ruil vir stories van spookhuise. In dieselfde jaar het die Warrens die New England Society for Psychic Research (NESPR) gestig (Spera 2022).

Die Warrens het voortgegaan om paranormale verskynsels rondom Nieu-Engeland te ondersoek, en Ed het voortgegaan om te skilder, maar die Warrens het grootliks buite die publieke oog gebly tot 1968. Volgens 'n artikel deur Bill Hayden, geskryf vir Die Nuusjoernaal in Wilmington Delaware in 1974 het die Warrens 'n kunsuitstalling van Ed se skilderye in 1968 gehad wat baie nuuskierige mense gelok het wat gretig was om hul eie verhale van die bonatuurlike met Ed en Lorraine te deel (Hayden 1974).

Na hierdie kunsskou het die Warrens 'n merkbare toename in belangstelling in hul spook- en duiweljagdienste gesien. Hulle het bekendheid verwerf in en om Nieu-Engeland en plaaslike bekendes geword. Hulle het saam met 'n talentagentskap begin werk wat lesings by kolleges regoor die land bespreek het.

In 1973 het JF Sawyer gepubliseer Verlos ons van die kwaad, [Beeld regs] die eerste van vele boeke oor die lewe en loopbaan van Ed en Lorraine Warren. In 1976 is hulle genooi om die Lutz-huis in Amityville te ondersoek. Die sukses van die boek Die Amityville Horror, en die daaropvolgende fliek, het die Warrens se profiel verder verhoog, aan hulle nasionale aandag gegee en hul uitgewery- en rolprentloopbane laat begin. Die Warrens het deur die 1980's en 1990's voortgegaan om met verskeie skrywers saam te werk om boeke oor hul sake te publiseer, sowel as om talle televisieoptredes op beide plaaslike en nasionale vlak te maak.

Gedurende hul ondersoeke het die Warrens bande, foto's, en vermoedelik besit of spookagtige voorwerpe versamel, wat hulle in hul Okkultiese Museum gehuisves het. Die museum het oop gebly tot 2018, toe dit gesluit is weens soneringskwessies, en permanent gesluit in 2019 ná die dood van Lorraine Warren (Atlas Obscura 2016).

Die Warren se gewildheid het gedurende die 1990's afgeneem, maar hulle het steeds in hierdie tyd op televisie verskyn. In 1991 was hulle die onderwerp van die gemaak-vir-TV-film Die Haunted, gebaseer op hul ondersoek na die Smurl-huishouding. In 1998-1999 het die Warrens 'n kabeltoegang-televisieprogram genaamd gehad Soekers van die Bonatuurlike, aangebied deur hul skoonseun Tony Spera.

Ed Warren is op 23 Augustus 2006 in sy huis in Monroe, Connecticut, dood. Die werk van die Warrens het steeds rolprente geïnspireer. In 2009 het 'n film genaamd Die Spook in Connecticut vrygestel is, losweg gebaseer op Ray Garton se boek In 'n Donker Plek, oor die Warrens se ondersoek na die Snedeker-gesin. In 2013 is die eerste rolprent in Die oproep reeks is vrygestel, met Ed en Lorraine as die hoofkarakters, en vertel die storie van hul ervaring met die Perron-gesin. Lorraine het as konsultant op beide gedien Die oproep (2013), en Die Beswering II (2016) (IMDB 2022)

Lorraine Warren is op 18 April 2019 in haar huis in Monroe, Connecticut, dood. Die Warrens se nalatenskap is oorgedra deur hul skoonseun, Tony Spera, en hul dogter, Judith, wat voortgegaan het om NESPR te bedryf. Tony Spera het ook gedien as kurator van die permanent geslote Warren Occult Museum. Met hierdie skrywe bevat The Conjuring-franchise drie films wat The Conjuring-naam dra, drie films gebaseer op Annabelle die spookagtige pop, en twee "extended universe"-vervolgverhale (Data Thistle 2022). Die franchise sal na verwagting voortgaan, met produksie vir 'n vierde Conjuring-rolprent wat tans aan die gang is.

In Oktober 2022 het Netflix 'n paranormale werklikheidsprogram vrygestel wat gebaseer is op die teorieë van die Warrens genoem 28 Dae Spook. Drie spanne paranormale ondersoekers is vir agt-en-twintig dae lank in na bewering spookagtige plekke gesekwestreer. Volgens die program het die Warrens teoretiseer dat 'n "siklus" van agt-en-twintig dae dikwels nodig was om 'n spookagtigheid op te los. (Die skrywers is nie bewus van die Warrens wat ooit so 'n teorie voorgestaan ​​het nie en baie van hul ondersoeke is in 'n enkele dag afgehandel. Agt-en-twintig dae blyk 'n verwysing te wees na die verhaal van die Lutz-familie wat beskryf word in Die Amityville Horror. Volgens daardie storie het die Lutz's in 'n spookhuis ingetrek en ná agt-en-twintig dae gevlug, om nooit terug te keer nie.) Die program bevat Tony Spera en die paranormale joernalis Aaron Sagers wat die spanne op monitors dophou en hul vordering bespreek.

Leerstellinge / oortuigings

Ed en Lorraine Warren was toegewyde Rooms-Katolieke, wat dikwels waargeneem en selfs gehelp het met eksorsismes deur lede van die geestelikes. Ed het homself as 'n "demonoloog" beskou, hoewel hy geen formele teologiese opleiding gehad het nie. Ten spyte van sy gebrek aan formele opvoeding, het Ed Warren sy eie besit taksonomie geformuleer wat vyf stadiums van duiwelbesetenheid uiteengesit het (Brittle 1983:118). Lorraine het beweer dat sy 'n heldersiende en 'n ligte beswymingsmedium is, wat haar toegang tot die geestelike en demoniese wêrelde moontlik gemaak het, en die vermoë om die bonatuurlike te sien en daarmee om te gaan op maniere wat normale mense nie kan nie. Soos hul gemagtigde biograaf Gerald Brittle (980:23) dit gestel het, "Lorraine is gebore met die gawe van heldersiendheid - die vermoë om verby fisiese tyd en ruimte te sien."

Die Warrens het hulle egter nie daartoe beperk om slegs diegene van Katolieke geloof te help nie. Ed Warren het gepraat oor hul bereidwilligheid om by godsdienste buite Katolisisme betrokke te raak: “Ons werk saam met enige geestelikes van enige godsdiens wat liefde vir God en liefde vir jou medemens leer. Ons werk met alle mense van alle gelowe” (Brittle 1980:19).

Die Warrens het die oortuiging gehuldig dat demone fisies werklik was en die lewendes kon besit, wat 'n bedrywigheid vereis. Hulle het geglo dat demone "genooi" word om mense te besit wat met enigiets besig is wat as "okkult" beskou kan word, soos om met 'n Ouija-bord te speel, na 'n sielkundige te gaan, 'n Tarot-kaart te lees, ens. Paradoksaal genoeg het die Warrens ook geloof uitgespreek. in idees wat nie tradisioneel deel is van Katolisisme nie, insluitend psigiese vermoëns, reïnkarnasie en die bestaan ​​van Bigfoot. In die vroeë 1970's het Ed Warren 'n simpatieke belangstelling in Wicca uitgespreek, wat hy as die wêreld se oudste godsdiens en 'n bron van psigiese vermoëns beskou het (Sawyer 1973:17-18).

Die Warrens het ook geglo dat voorwerpe deur demone beset kan word, wat gevaarlike spookagtige artefakte skep. Baie sulke voorwerpe is in die Warrens se Okkultiese Museum.[Beeld regs]

In 'n poging om die bestaan ​​van demone en duiwelbesetenheid wettig te bewys, het die Warrens Arne Johnson se prokureur aangemoedig om 'n pleit van onskuldig op grond van demoniese besetenheid te probeer (Clendinen 1981). Die verhoorregter het nie toegelaat dat 'n besitverweer vorentoe beweeg nie (Brittle 1983:266).

RITUELE / PRAKTYKE

Die Warrens het ondersoeke gedoen na vermeende spookagtige of demoniese aktiwiteite. Wanneer sy spookplekke ondersoek het, sou Lorraine dikwels psigiese visioene of indrukke beskryf wat sy ontvang, wat Ed dan sou interpreteer om die oorsaak van die steurnis te diagnoseer.

In sommige gevalle sal Lorraine seances lei om enige geeste wat by 'n spesifieke saak betrokke is, te kontak. Ed Warren het dikwels 'n praktyk gebruik wat hy "provokasie" genoem het waarin hy Christelike simbole en artefakte, soos kruise, heilige water, ens. in 'n huis wat na bewering deur duiwels beset is, sou plaas. Dit is gedoen om 'n waarneembare reaksie van die demoniese entiteit uit te lok, as gevolg van hulle haat vir Christus en alles wat Christelik is (Brittle 1980:15). Die Warrens het beweer dat hulle meer as 700 eksorsismes gesien het, hoewel Ed volgehou het dat hy as leke-Katoliek nie self die ritueel van eksorcisme kan uitvoer nie en nog nooit probeer het om dit te doen nie. Die Warrens sou egter saam met lede van versplinterde Katolieke groepe soos biskop Robert McKenna van die Ortodokse Rooms-Katolieke Beweging werk toe hulle nie in staat was om 'n Katolieke priester vir 'n eksorcisme te bekom nie.

Die Warrens het foto's geneem, oudio opgeneem en soms selfs films opgeneem van die bonatuurlike aktiwiteit wat hulle dan in hul lesings sou wys. Van hul mees noemenswaardige beelde is die "spookseun"-prent [Beeld regs] uit die Amityville-saak, wat 'n onbekende kind uitbeeld, en die video-opnames van 'n beweerde spook genaamd "the White Lady" in Union Cemetery in Easton, Connecticut. Die lesings wat die Warrens gelewer het, is nie omraam as opvoerings of uitstallings nie, maar as wetenskaplike aanbiedings van hul ontdekkings terwyl hulle die bonatuurlike ondersoek het. Hul media het egter ongetwyfeld vermaaklikheidswaarde gehad, veral vir universiteitstudente wat hul lesings uit nuuskierigheid bygewoon het.

Die Warrens het 'n baanbreker in kontemporêre spookjag gemaak deur tradisionele Katolisisme, wetenskaplik klinkende terminologie en elemente wat uit volksmagie en Oosterse godsdiens ontleen is, te kombineer. Die meeste spookjaggroepe gebruik vandag 'n soortgelyke mengsel van praktyke in hul pogings om bonatuurlike entiteite te ontdek.

ORGANISASIE / LEADERSHIP

Die Warrens het die New England Society for Psychic Research (NESPR) gestig, [Beeld regs] en was aan die hoof van 'n span ondersoekers, veral die Warrens se neef, John Zaffis, en hul skoonseun, Tony Spera. Die Warrens was belangrike figure in die ontwikkeling van hedendaagse spookjag, en baie van die oortuigings en terme wat hulle gewild gemaak het, soos die stadiums van besit, word vandag steeds deur spookjagters en selfopgeleide demonoloë gebruik.

NESPR het in werking gebly, tans onder leiding van Tony en Judy Spera (née Warren). [Beeld regs] Tony Spera is 'n voormalige Bloomfield, Connecticut, polisiebeampte, en het in die middel-1980's vir die Warrens begin werk. Spera het gehelp met ondersoeke en het uiteindelik gedien as die gasheer vir 'n plaaslike Connecticut-kabeltoegang-onderhoudprogram wat genoem is Soekers van die Bonatuurlike. Spera het ook gedien as kurator van die Warrens permanent geslote museum van spookagtige artefakte. In 2021 het Tony Spera die eerste "Seekers of the Supernatural Paracon" gereël, 'n konvensie met gassprekers oor spookjag en verwante onderwerpe, sowel as uitstallings van artifiakte van die Warrens se okkultiese museum. Die tweede Paracon in 2022 het na raming 5,000 2022 deelnemers getrek (Harrelson en Laycock XNUMX).

Alhoewel Judy Spera as mede-direkteur van NESPR op hul webwerf gelys is, het sy min begeerte uitgespreek om haar ouers se nalatenskap voort te sit, en daarom het Tony Spera die voortou geneem met NESPR, die Okkultiese Museum en Warren-verwante geleenthede en media . [Beeld regs] Judy het verduidelik: “Ek weet my man sal dit van hier af neem, en hy het die museum geërf omdat ek dit beslis nie wou hê nie. Hy sal beter langer as ek bly en vir daardie plek sorg!” (Sagers 2020).

Kwessies / UITDAGINGS

Die Warrens het dwarsdeur hul loopbaan hewige kritiek ondervind, insluitend baie beskuldigings van bedrog. Hier volg 'n paar noemenswaardige voorbeelde.

Die spook van die Lutz-familie, wat die bronmateriaal vir die boek en later film getiteld verskaf het Die Amityville Horror, is alom bekend as 'n hoax. Die aansprake van die Lutz-gesin, waarop die Warrens hul ondersoek gegrond het, is grootliks weerlê in die meer as veertig jaar sedert die saak die eerste keer die kollig gekry het. Skeptici Joe Nickell en Robert E. Bartholomew wys op talle skreiende feitefoute wat die bonatuurlike verhaal ondermyn (Bartholomew en Nickell 2016). Onder hulle is die bewering dat die Amityville Historical Society aandui dat 'n plaaslike inheemse stam, die Shinnecock, die terrein van die huis gebruik het as 'n "plek van groot lyding" en dat dit "deur demone besmet is." Nickell en Bartholomew het met die Genootskap gepraat en is meegedeel dat hierdie bewering suiwer fiksie is (Bartholomew en Nickell 2016). Net so beweer die Lutzes daar was bevestiging deur die polisie wat na die huis geroep is en verskynsels gesien het, maar o polisierekord van 'n oproep wat by die huis beantwoord is, bestaan ​​(Bartholomew en Nickell 2016).

William Weber was die prokureur vir Ronald DeFeo, wat ses mense in die Amityville-huis vermoor het voordat die Lutzes die eiendom gekoop het. Volgens Weber het George en Kathy Lutz hom genader met hul bewerings van bonatuurlike aktiwiteite in die huis. Weber het gevoel dat berigte van 'n spookplek sommige jurielede kan oortuig dat DeFeo die slagoffer van demoniese manipulasie was. Maar hy was meer geïnteresseerd in hoe die storie hom sou help om 'n boek oor die DeFeo-saak te verkoop. Volgens Weber was die Lutzes se hele storie ’n versinsel. Die vieslike reuk, die vlieë, die geheimsinnige slym en die geheimsinnige vroeë oggend-optogorkes wat deur die Lutzes gerapporteer is, is alles sorgvuldig saamgestel om die storie meer geloofwaardig te maak. Deur saam met Weber te werk, kon die Lutzes besonderhede van die DeFeo-saak in hul hoax weef. "Ons het hierdie gruwelverhaal geskep oor baie bottels wyn wat George gedrink het," het Weber gesê, "ons het regtig met mekaar gespeel. Ons het iets geskep waarvan die publiek sou wou hoor” (Associated Press 1979). Weber beweer hy het aan Kathy gesê dat die moorde om 3:1979 plaasgevind het en sy het hierdie feit in haar storie ingesluit. ''Wel, dit is goed,' het Kathy gesê. 'Ek kan sê ek word op daardie uur van die dag deur geluide wakker en ek kan sê dat ek daardie uur van die dag oor die DeFeo-familie gedroom het'” (Associated Press XNUMX). Weber het 'n boektransaksie voorgestel waarin die Lutz-familie twaalf persent van die wins sou ontvang het. In plaas daarvan het die Lutzes 'n ooreenkoms met die skrywer Jay Anson gesluit vir vyftig persent van die winste en Weber uitgesny. Na Anson se boek Die Amityville Horror 'n finansiële sukses geword het, het Weber 'n regsgeding teen die Lutzes aanhangig gemaak met die bewering van kontrakbreuk en bedrog (Associated Press 1979). Hierdie onthullings het problematies geword vir die Warrens wat voortgegaan het om hul reputasie op die Amityville-verhaal te plaas.

Daar is ook vermoede oor die oorsprong van Annabelle [Beeld regs], die gewildste artefak van die Warrens se Okkultiese Museum. Daar is geen bron van die bekende Annabelle-verhaal buite die Warrens self nie. Die name van die deelnemers en die besonderhede van die storie verander in verskillende weergawes, en geen onderhoude met die werklike mense wat kwansuis die besete pop ervaar het, bestaan ​​nie. Alhoewel die Annabelle-verhaal vermoedelik omstreeks 1970 plaasgevind het, is daar geen melding van Annabelle in Verlos ons van die kwaad (1973), die eerste boek wat oor die Warrens gepubliseer is. Alhoewel waarskynlik die bekendste artefak, Annabelle, nie uniek is in hierdie verband nie. Daar is min stawing vir baie van die vermeende spookagtige en besete items in die Warren se versameling.

Baie mense wat saam met die Warrens aan boeke of aan verskeie sake gewerk het, het beweer die Warrens het net belang gestel in 'n goeie storie en die geld wat 'n trefferboek of fliek sou vergesel. Die gruwelskrywer Ray Garton het die opdrag gekry om die boek te skryf In 'n Donker Plek oor die Warrens se ondersoek na 'n spook wat die Snedecker-gesin ervaar het. Maar toe Garton 'n onderhoud met die Warrens en Snedeckers gevoer het, het hy gevind dat hul stories teenstrydig was. Hy het die volgende staaltjie vertel oor die poging om die teenstrydighede met Ed te bespreek: “[Ed] het gesê (en dit is baie naby aan 'n aanhaling, want ek kan hom nog steeds in my kop hoor sê), 'Hierdie mense is mal. Al die mense wat na ons toe kom is mal, anders kom hulle nie na ons toe nie. Gebruik net wat jy kan en maak die res op. Jy skryf skrikwekkende boeke, reg? Dis hoekom ons jou aangestel het. Maak dit net 'n goeie, skrikwekkende storie en dit sal goed wees'” (Garton 2022).

Daar is geen rekord dat Lorraine Warren haar psigiese vermoëns deur Thelma Moss by UCLA laat toets het nie. Die verslag van die toetsing kom slegs van die Warrens self, en verander met verdere vertel. Die Demonoloog (1980) sê Lorraine is by UCLA getoets.  Spookjagters (1989) sê Lorraine is by UCLA getoets deur ene “Dr. Viola Barron.” Spookspore (2004) beweer Lorraine is deur Thelma Moss getoets. Moss was 'n parasielkundige by UCLA en een van haar gevalle is in die film verwerk Die Entiteit (1982). Barry Taff, wat nou saam met Moss gewerk het, het egter gesê dat hy nooit die Warrens ontmoet het nie en beskou hulle as "moere" en "godsdienstige fanatici" (ParaPeculiar podcast 2022).

In 2013, kort ná die vrystelling van die eerste toorkunste film, het bewerings opgeduik van Judith Penney, wat beweer het dat sy 'n verhouding met Ed Warren gehad het wat begin het toe sy vyftien was en Ed in sy laat dertigerjare was. Penney het beweer dat sy in 1963 by Ed en Lorraine begin woon het en vir die volgende veertig jaar 'n seksuele verhouding met Ed gehad het, waarvan die aard aan Lorraine bekend was (Masters en Cullins 2017). Penney se storie het eers bekend geword weens 'n regsgeding wat deur Tony DeRosa-Grund, 'n vervaardiger op die eerste toorkunste film wat beweer hy was uitgesluit van winste uit die opvolg- en spinoffs. DeRosa-Grund het ook 'n regsgeding by Gerald Brittle, skrywer van Die Demonoloog, oor eienaarskapsregte van die Warrens se lewe en stories (Masters en Cullins 2017). Brittle het geweet dat Penney by die Warrens woon en sy word beskryf in Die Demonoloog as "'n jong vrou wat as skakelwerker werk wanneer Ed en Lorraine uitstedig is" (Brittle 1980: 186). Dit blyk dat DeRosa-Grund probeer het om Penney se storie as hefboom te gebruik om 'n gunstige skikking van Warner Brothers te kry. Warner Brothers het sedertdien die sake besleg, hoewel DeRosa-Grund steeds volhou dat die ateljee probeer het om die onbehoorlike verhouding te bedek, aangesien dit die reputasie van die Warrens sou beskadig en moontlik die winsgewendheid van die franchise sou benadeel (Cullins 2017).

Judith Penny hou vol dat die verhouding met Ed eg was, en volgens 'n artikel in The Hollywood Reporter deur Kim Masters en Ashley Cullins, het sy geen betaling of skikking van Warner Brothers, die Warrens of enigiets wat met The Conjuring-franchise verband hou, ontvang nie.

IMAGES

Beeld #1: Ed en Lorraine Warren.
Beeld #2: Die voorblad van Verlos ons van die kwaad.
Beeld #3: Warrens se Okkultiese Museum.
Prent #4: Spookseun.
Beeld #5: Logo van die New England Society for Psychic Research.
Beeld #6: Tony Spera, Judith Warren en Ed Warren.
Beeld #7: Die Annabelle-pop van The Amityville-gruwelfilm.

Verwysings

Associated Press. 1979. "Amityville-gruwel versterk oor bottels wyn – prokureur." Lakeland Grootboek Julie 27. Toegang verkry vanaf https://news.google.com/newspapers?id=U-hMAAAAIBAJ&pg=5288,3763517&dq=william+weber+amityville op 7 Desember 2022.

Atlas Obscura. 2016. "Die Warren's Occult Museum Monroe, Connecticut." Toegang vanaf https://www.atlasobscura.com/places/the-warrens-occult-museum-monroe-connecticut op 28 Desember 2022.

Bartholomew, Robert E., Nickell, Joe. 2016. "The Amityville Hoax at 40: Why the Myth Endures." skepties 21, Toegang vanaf https://go.gale.com/ps/i.do?p=AONE&u=txshracd2487&id=GALE|A477640965&v=2.1&it=r&sid=googleScholar&asid=af072b37 op 6 Desember 2022.

Bros, Gerald. 1983. Die duiwel in Connecticut. New York: Bantam Books.

Bros, Gerald. 1980. Die Demonoloog. Los Angeles en New York: Greymalkin Media

Clendinen, Dudley, 1981. "Beskuldigde in 'n moord stel die duiwel tereg." New York Times, 23 Maart 1981, B1, B6.

Cullins, Ashley, 2017 "Warner Bros. Besleg $900M regsgeding oor die beswering." The Hollywood Reporter, 13 Desember. Toegang vanaf https://www.hollywoodreporter.com/business/business-news/warner-bros-settles-900m-lawsuit-conjuring-1067445/ op 7 Februarie 2023

Data Distel. 2022 "Films: The Conjuring Universe." Toegang vanaf https://film.datathistle.com/listings/the-conjuring-universe/ op 29 Desember 2022.

Garton, Ray. 2022. Elektroniese onderhoud met die skrywers, 13 April.

Harrelson, Eric en Joseph Laycock. "Paranormale vodka, eksorsiste en 'n demoniese pop: Welkom by Paracon, gebaseer op die werk van die duiweljagters wat die 'Conjuring'-reeks geïnspireer het," Godsdienstige versendings, 7 November 2022. Toegang vanaf https://religiondispatches.org/paranormal-vodka-exorcists-and-a-demonic-doll-welcome-to-paracon-based-on-the-work-of-the-demon-hunters-who-inspired-the-conjuring-series/ op 8 Februarie 2022.

Internet Movie Database. 2022 "Lorraine Warren" Toegang vanaf https://www.imdb.com/name/nm0912933/?ref_=tt_cl_t_15 op 29 Desember 2022

Masters, Kim., Cullins, Ashley. 2017. "Oorlog oor 'The Conjuring': The Disturbing Claims Behind a Billion-Dollar Franchise" Hollywood Reporter. Toegang verkry vanaf https://www.hollywoodreporter.com/tv/tv-features/war-conjuring-disturbing-claims-behind-a-billion-dollar-franchise-1064364/ op 6 Desember 2022

ParaPeculiar Podcast, "Episode 25: Dr. Barry Taff" (Desember 2022).

Sagers, Aaron. 2020. “Devil's Road: Judy Spera Details Life Growing Up As A Warren” Den van Geek. Toegang vanaf https://www.denofgeek.com/culture/devils-road-judy-spera-warren/ op 28 Desember 2022.

Spera, Tony. 2022. "Tydlyn." Toegang vanaf https://tonyspera.com/about/ op 28 Desember 2022.

Wicks, Cheryl. 2004. Spookspore. Los Angeles, New York: Greymalkin Media.

Publikasiedatum:
19 Januarie 2023

Deel