Michael Miller

Afrikaanse Hebreeuse Israeliete van Jerusalem

AFRIKAANSE HEBREEUSE ISRAELIETE VAN JERUSALEM (AHIJ) TYDLYN

1939 (12 Oktober): Ben Carter (later, Ben Ammi) is in Chicago, Illinois, gebore.

1959 (15 Oktober): Carter trou met Patricia Price, wat later bekend sou staan ​​as Adinah Carter.

1963: Ben Carter het eerste van die teorie van Afro-Amerikaanse afkoms van Israeliete gehoor.

1964: Carter en verskeie ander stig die Abeta Hebrew Culture Centre in Chicago se Southside.

1966: Ben Ammi het 'n openbaring ontvang wat hom opdrag gee om sy mense terug te neem na die Beloofde Land.

1967 (24 April): Abeta het op Pasga ontmoet en verwag om uit Amerika vervoer te word

1967 (17 Mei): Ammi en twee kollegas het na Liberië gereis om te verken. Hulle het die naam Verteenwoordigende Regering van die Immigrante aangeneem

1967 (7 Julie): Die eerste groep vertrek na Liberië.

1967 (19 September): Ben Amm het saam met twintig ander Chicago na Liberië verlaat.

1968 (3 April): Martin Luther King se bergtop-toespraak het Ben Ammi geïnspireer om die voorneme om na Israel te verhuis, aan te kondig.

1968 (1 Mei): Ben en Hezkiyahu Blackwell vertrek na Israel.

1969 (21 Desember): Die tweede groep, van nege en dertig, het in Israel aangekom.

1970 (6 Maart): Die laaste groep, insluitend die leierskap, het in Israel aangekom.

1970 (April): Die AHIJ het die VN se subkomitee oor Menseregte begin versoek om verblyf en erkenning as 'n derde party in Israel saam met Jode en Arabiere.

1970: Louis A. Bryant het by die groep aangesluit en sy eie volgelinge saam met hom na Israel gebring. Hy het die naam Shaleak Ben Yehuda aangeneem.

1971: Warren Brown het by die AHIJ aangesluit en die naam Asiel Ben Israel aangeneem.

1972 (Januarie): AHIJ-lid Cornell Kirkpatrick is in 'n bakleiery met ander lede vermoor. Ses lede is vir manslag gevonnis.

1973 (Oktober): Vyf-en-sewentig lede het afstand gedoen van hul Amerikaanse burgerskap nadat Israel planne aangekondig het om hulle almal te deporteer.

1974: Jacques Amir (Labour Party, Dimona) het die kwessie in die Knesset geopper en is aangestel as voorsitter van 'n subkomitee om die grou te ondersoek.

1974: Shaleak ben Yehuda stig die Skool van die Profete.

1975: Shaleak ben Yehuda se boek, Swart Hebreeuse Israeliete van Amerika tot die Beloofde Land wat gepubliseer word.

1977 (22 September): Die voorspelde apokalips het nie plaasgevind nie. Ben Ammi is in 'n openbare seremonie as Koning van Konings en Here van Here gekroon en het die oudag van die Euro-heidene aangekondig, die "Heerskappy van Misleiding" het nou geëindig en die Nuwe Wêreldorde het begin.

1977 (21-28 Desember): Die Kommissie vir die Uitwissing van Rassisme van die New Yorkse Raad van Kerke het 'n besoek aan Israel gebring om na Dimona en die situasie daar te kyk.

1978 (Maart): Die AHIJ is in die Histadrut aanvaar, wat beteken dat hulle die reg gehad het om te werk.

1978 (4 Augustus): Die Glaskomitee is aangestel om die AHIJ te ondersoek.

1979 (14 Januarie): Ben Ammi het 'n versoenende brief aan Joseph Burg, minister van binnelandse sake, geskryf.

1980 (Junie): Die Glasverslag is gelewer.

1981 (17-28 Januarie): Die BASIESE afvaardiging het Israel en die AHIJ besoek.

1981: Oud-lid Thomas Whitfield se boek, Van nag tot sonlig, is gepubliseer, wat klein misdaad en mishandeling van lede deur die leierskap dokumenteer.

1982: Ben Ammi se eerste boek, God, die Swartman en Waarheid wat gepubliseer word.

1983 (8 Maart): Kongreslid Mervyn M. Dymally het die groep se saak aan die Huis van Verteenwoordigers voorgelê.

1983 (15 November): 'n Brief van die Swart Koukus aan Minister Burg van Binnelandse Sake is ontvang, waarin die Glasverslag verwys word en die AHIJ gevra word om te bly.

1985 (Julie): Twee-en-dertig lede is in Amerika gearresteer op verskeie bedrogaanklagte. Almal is aangekla; Asiel en drie ander is skuldig bevind.

1986 (17 April): Ses-en-veertig lede is in Israel gearresteer omdat hulle onwettig gewerk het, en gedeporteer.

1986 (22 April): Die "Day of the Show of Strength" het plaasgevind. Polisie en weermag het in Dimona aangekom om 'n beplande optog na Jerusalem te voorkom in protes teen die deportasies.

1987 (29 April): Ben Ammi het met die Amerikaanse Joodse Kongres en verteenwoordigers van die anti-Defamation League in Israel vergader om spyt uit te spreek oor vorige antisemitisme en anti-Sionisme, en die begin van 'n nuwe uitkyk.

1987 (30 April): Ben Ammi het 'n persverklaring uitgereik waarin hy afstand doen van alle antisemitiese, anti-Joodse en anti-Sionistiese aansprake wat voorheen gemaak is en 'n begeerte uitgespreek het om saam met Israel as Israeliete te werk.

1989: Minister van Binnelandse Sake, Aryeh Deri, besoek die Village of Peace

1990: Onderhandelinge het begin tussen die AHIJ, Israel en die VSA

1991 (Mei): Tydelike verblyfvisums is aan gemeenskapslede toegestaan.

2003 (Augustus): Die AHIJ het permanente verblyfstatus gekry

2005 (Februarie): Die Dr. Martin Luther King/SCLC – Ben Ammi Instituut vir 'n Nuwe Mensdom het in Dimona geopen.

2009: Die eerste nie-Israel-gebore lid van AHIJ het Israeliese burgerskap verwerf

2013: Ben Ammi het burgerskap gekry.

2014 (12 Desember): Ben Ammi is dood.

FONDS / GROEPGESKIEDENIS

Die Afrika Hebreeuse Israeliete van Jerusalem is een groep of denominasie binne die (Swart) Hebreeuse Israelitiese beweging. Hebreeuse Israeliete (wat deesdae verkies om die beskrywing Swart uit die naam te verwyder) glo dat die Bybelse Israeliete 'n Swart Afrika-volk was, en dat Afro-Amerikaners hul afstammelinge is. Sommige glo dat hulle die enigste afstammelinge is, terwyl sommige glo dat Ashkenazi en ander rabbynse Jode ook outentieke afstammelinge is. Die beweging het aan die einde van die negentiende eeu in die Amerikaanse suide begin, toe twee of drie voormalige slawe wat predikante en Prince Hall Vrymesselaars was, visioene ontvang het wat hulle ingelig het dat Swartes Jode is, en om 'n nuwe pad in hul prediking te neem. Die kerke wat hulle gestig het, het dwarsdeur die twintigste eeu oor die VSA (en verder) versprei, met ander individue wat hul eie visioene langs die pad ontvang het. Die bekendste is miskien Wentworth Arthur Matthew, 'n Karibiese immigrant wat in 1919 die Commandment Keepers-kerk/sinagoge in Harlem, New York gestig het (Landing 2002; Dorman 2013).

Ben Carter [Beeld regs] is in 1939 in Chicago se South Side gebore. Sy gesin, die jongste van ses kinders, het van Mississippi verhuis tydens die Groot Migrasie van Suidelike Swartes na noordelike stede. Hy is grootgemaak as 'n Baptis, en het as 'n metallurg gewerk. Dit was by sy werkplek in 1963 dat 'n medewerker hom bekend gestel het aan die idee dat Afro-Amerikaners van Israeliete afstam (hoewel hy later sou beweer dat hy dit deur sy ouers vertel is). Hy het vergaderings begin bywoon wat deur Lucius Casey gereël is, maar het vinnig gehelp om 'n nuwe organisasie, die Abeta Hebrew Culture Centre, te stig. Hy het die nuwe naam Ben Ammi ("Seun van my mense") van een van sy onderwysers (wat almal deur Wentworth Matthew opgelei is) ontvang. Tydens die rasse-ontuimigheid van 1966 het hy 'n openbaring ontvang wat hom opdrag gee om sy mense terug te neem na die Beloofde Land, en 'n ander Abeta-lid het bereken dat Pasga van 1967 (24 April) die Bybels geordende datum vir hierdie uittog was. Alhoewel die groep op daardie datum ontmoet het, het wonderbaarlike vervoer nie verskyn nie, wat daartoe gelei het dat hulle hul eie reis begin beplan het. Nadat hulle op die bestemming Liberië gevestig het, het hulle in verskeie groepe aangekom en met die hulp van 'n vorige Amerikaanse expat grond gekoop waarop hulle begin boer en woon het. Sommige lede het geweet dat Liberië slegs 'n tydelike stadium in die reis was, maar baie het nie. Na 'n paar probleme met hul lewe in landelike Liberië, sowel as met die Liberiese owerhede, was dit in Martin Luther King se laaste toespraak dat hy Moses aangeroep het. Hy het beweer dat hy die Beloofde Land gesien het wat Afro-Amerikaners as 'n volk sou bereik, en dit is geneem as 'n teken dat die tyd reg was om na hul eindbestemming, Israel, te vorder. Hulle het dus in April 1968 planne begin maak om weer te verhuis (HaGadol 1993).

Ben Ammi en een van sy naaste medewerkers, Hezkiyahu Blackwell, het Israel besoek en laasgenoemde het by 'n kibboets ingeskryf om moderne Hebreeus vlot te raak en die immigrasiestelsel te begryp. Vanaf die einde van 1969 het ander lede in drie groepe opgedaag: eers vyf, toe nege en dertig, toe die oorblywende vyf en sewentig. Die eerstes is as onverwagte nuwe Joodse immigrante verwelkom en burgerskap met volle regte gekry, maar namate die daaropvolgende groepe aangekom het, is hulle met meer agterdog bejeën. Uiteindelik het die hele groep in die paar woonstelle geprop wat aan die eerste gesinne toegeken is, in die Negev-stede Dimona, Arad en Mitzpe Ramon.

Betrekkinge met die Israeliese staat het vinnig versleg aangesien lede met deportasie gedreig is en op 'n stadium ongunstig met die PLO vergelyk is. Die AHIJ het gereageer met beskuldigings van rassisme en beweer dat Jode Europese invallers was van 'n land wat met reg hul eie was. Hulle het vinnig begin om die Verenigde Nasies te petisies om beskou te word, indien nie die regmatige erfgename van die land nie, dan ten minste 'n derde party met nasionale regte saam met die Jode en Palestyne. In Januarie van 1972 is een lid in 'n bakleiery gedood; ses lede is later skuldig bevind aan manslag, wat almal die ergste vermoedens oor die groep bevestig het. Immigrasiebeamptes het nuwe aankomelinge begin wegwys wat vermoedelik lede is. Terwyl hulle antisemitiese trope begin uitspreek en goddelike straf dreig as hulle nie volle regte gegee word nie, het Israel planne aangekondig om hulle te deporteer. In Oktober 1973 het vyf-en-sewentig lede formeel afstand gedoen van hul Amerikaanse burgerskap, wat hulself staatloos en dus ondeporteerbaar gemaak het.

Ten spyte van konflik met die staat, het hulle goeie verhoudings gevind met hul bure in die suidelike stede, [Beeld regs] wat grootliks onlangse Joodse immigrante uit Noord-Afrika en Indië was. Tydens die Yom Kippur-oorlog van Oktober 1973 het hulle die ervaring gedeel om in lugaanvalskuilings saam te kruip, en hul bekroonde funk-sielgroep The Soul Messengers het deur die land getoer en vir die IDF-troepe gespeel. Hulle gebrek aan regstatus het veelvuldige probleme veroorsaak aangesien die meeste lede geen reg op werk, onderwys of gesondheidsorg gehad het nie. Hulle het ook gereeld nuwe lede uit die VSA ingesmokkel, vermom as Christelike pelgrims, en sodoende verdere stres toegepas op die reeds sukkelende hulpbronne waartoe hulle toegang gehad het. Dwarsdeur die 1970's was hulle 'n gereelde kenmerk in Knesset-besprekings en die Israeliese pers, wat gewoonlik 'n baie negatiewe prentjie geskets het. Sommige beskuldigings was geregverdig; Inderdaad, in 1977 is dit aan die lig gebring dat die FBI 'n gesofistikeerde operasie van kredietkaartbedrog en gesteelde vliegkaartjies ontdek het wat die AHIJ van geld voorsien het. Oorlopers het ook onderdrukkende toestande, outoritêre heerskappy en kronkelende strawwe vir ongehoorsaamheid beskryf. Een hooggeplaaste lid (Shaleak Ben Yehuda) het in 1975 'n boek gepubliseer wat 'n magdom antisemitiese aansprake gemaak het oor die demoniese aard van Jode en hul invloed in die verslawing van die "outentieke" Afrika-Israeliete. Apokaliptiese voorspellings het gefokus op die jaar 1977, op watter tydstip Amerika in 'n kernoorlog vernietig sou word en Afro-Amerikaners beheer oor Israel en leierskap van die wêreld sou neem (Miller 2021b). Ten spyte hiervan, toe die Kommissie vir die Uitwissing van Rassisme van die New Yorkse Raad van Kerke Dimona besoek het om die situasie daar te ondersoek, het hulle met 'n baie gunstige indruk van die groep gelaat.

Teen ten minste 1978, moontlik voorheen, het die AHIJ egter aansienlike pogings aangewend om na Israeli's uit te reik, en verskeie openbare verklarings gemaak dat hulle die verantwoordelikhede en beperkings van Israeliese burgerskap sou aanvaar indien dit aangebied word, en oop was vir enige onderhandelinge met die enigste voorwaarde dat dat hulle toegelaat is om in Israel te bly. Na volgehoue ​​druk van Amerikaanse Joodse organisasies (wat bekommerd was oor die moontlike ondergang van Amerikaanse Swart-Joodse verhoudings), en die aanbeveling van Histadrut-lede in die Negev, het die Histadrut (Israel se nasionale vakbond) alle bestaande AHIJ-lede aanvaar en sodoende aan hulle toegestaan. diensregte. Hulle het ook aanbeveel dat lede onderwys- en gesondheidsregte ontvang.

In Januarie 1979 het Ben Ammi aan minister van binnelandse sake Joseph Burg geskryf dat:

Ons beskou onsself as Israeli's wat verbind is met die lot van die staat Israel, beide geestelik en fisies […] Ons wil niks doen wat probleme of benoudheid vir die staat sou skep nie […] Ons is nie nou nie, en sal nie wees nie in die toekoms, negatiewe faktore vir die staat Israel – ek bely, sonder om in besonderhede in te gaan, dat toe ons die eerste keer na Israel gekom het, ons 'n buitestaander se konsep gehad het […] ons sal produktiewe burgers wees.

Hulle wou “in die land van Israel bly en die God van ons vaders, Abraham, Isak en Jakob, dien”. Ammi het spesifiek belowe dat, "as ons so versoek word, ons nie onwettig 'n enkele persoon by ons gemeenskap sal voeg nie, en ons sal voortgaan om die Staat van Israel te probeer oortuig" om ander Hebreeuse Israeliete te aanvaar "net deur amptelike kanale." Hy het tot die gevolgtrekking gekom dat hy hoop om 'n nuwe hoofstuk van positiewe samewerking te open en het voorgestel dat "ons gemeenskap in die buiteland vir die staat Israel werk en fassinerende resultate in Amerika en Afrika kan bring" (Gruen 1983). Ander partye het ook gevoel daar was 'n verandering in toon en uitkyk, beide van die leierskap en die lede.

Ten spyte van 'n ongebruikte behuisingskompleks in 1980 deur Dimona se plaaslike regering, wat hul oorbevolkingsprobleem opgelos het en die daaropvolgende newe-effekte wat ander plaaslike inwoners beïnvloed het, en 'n amptelike Knesset-ondersoekkomitee (Die Glaskomitee), wat besluit het dat die beste algehele plan was vir hulle om toegelaat te word om te bly en om die verblyfregte te verleen, het Israeliese regeringsbesprekings lank 'n beleid bevoordeel om die leierskap te verdryf en die gemeenskap te laat disintegreer. Die enigste rede waarom dit nie gebeur het nie, was nie Israeliese besluiteloosheid, soos vorige kommentators voorgestel het nie, maar die VSA se algemene verwerping van die opsie. Die Israeliese Staatsargief wys dat die VSA altyd geweier het om enige lid wat hul Amerikaanse burgerskap prysgegee het, te aanvaar, en selfs gedreig het om te reageer deur die lede na Israel terug te stuur, saam met Israeli's met kriminele rekords. Daardie reaksie het oproer in Israel se ministerie van binnelandse sake veroorsaak, maar dit was magteloos om dit te verander. Die redes vir hierdie rigiede posisie is onduidelik, hoewel die VSA moontlik gedink het die AHIJ is beter as Israel se probleem as hul eie. Die VSA het eers in die 1960's en 1970's daarin geslaag om die bedreiging van verskeie ander Swart revolusionêre groepe, insluitend die paramilitêre Swart Bevrydingsleër, te beperk. Die VSA het dalk Ben Ammi beskou as 'n potensiële agitator waarsonder hulle sou kon klaarkom.

Later in 1980 het een oorloper, Thomas Whitfield, 'n boek gepubliseer waarin sy tyd en misdade met die AHIJ uiteengesit word. In Januarie 1981 het 'n BASIC-groep (Black Americans in Support of Israel Committee) besoek, gelei deur Bayard Rustin. Hulle ondersoek het tot die gevolgtrekking gekom dat Israel nie rassisme gedemonstreer het nie, en het die aanbevelings van die Glasverslag aanvaar dat die AHIJ toegelaat moet word om te bly, met 'n pad na burgerskap. In April 1984 het Asiel op die gebrek aan vordering gereageer met 'n perskonferensie waartydens hy aangekondig het dat Israel beplan om die gemeenskap tereg te stel, en bedekte dreigemente aan Amerikaanse Jode aangebied het. Louis Farrakhan het by hom aangesluit en in die daaropvolgende dae 'n paar venynige antisemitiese en anti-blanke opmerkings gemaak. Dit blyk 'n sterker golf van vervolging te veroorsaak, en lede wat nie hul burgerskap prysgegee het nie, is toenemend geteiken vir deportasie, wat uitgeloop het op die uitsetting van nege-en-veertig lede wat onwettig gewerk het in April 1986. Die gemeenskap het beplan om van Dimona na Jerusalem te marsjeer. uit protes, maar het gevind dat hul reis deur 'n troep van 600 gewapende polisie, burgerlike verdediging troepe en grenspolisie verhinder is. Omring het Ammi sy mense opdrag gegee om hul man te staan, sing en vas. Daardie gebeurtenis sou in AHIJ-mitologie neerkom as die Dag van die Vertoon van Krag. Teen die volgende dag is ooreengekom dat hulle nie sou marsjeer nie en die weermag sou vertrek.

Later daardie jaar het die Amerikaanse verhoor van twee-en-dertig lede gelei tot die gevangenskap van Asiel en drie ander. Hulle is skuldig bevind aan bank- en kredietkaartbedrog en die diefstal van vliegkaartjies, op groot skaal. Die eerste skuldigbevinding is op 'n tegniese punt omgekeer, maar hulle het skuldig gepleit tydens die tweede verhoor in 1988 (Asiel is verder skuldig bevind aan onwettige steunwerwing namens die Zimbabwiese regering in 2014). Oor die bedrog het Ben Ammi later gesê: “Ons het geen kriminele aktiwiteite gemagtig nie. Toe ons penarie in Israel versleg het, het ons aansienlike bystand van die gemeenskap in die VSA versoek, ek het nie geweet enige geld kom uit onwettige aktiwiteite nie. Maar ek het ook nie enige ondersoeke gehou of vrae gevra nie. Luister, ons moes ons kinders kos gee. Ons het geld nodig gehad” (Black 1987).

In April 1987 het Ben Ammi 'n persverklaring uitgereik, "wat 'n permanente staking van die verspreiding van alle literatuur, verklarings en aktiwiteite wat anti-Semities, anti-Joods of anti-Sionisties is verklaar" en 'n begeerte uitgespreek het om saam met Israel te werk. as 'n verenigde gemeenskap van Israeliete. Die AHIJ het glo al sulke lektuur in hul besit vernietig. Ammi het ook met die Israeliese verteenwoordigers van die American Jewish Congress and Anti-Defamation League vergader om hulle daarvan in kennis te stel en om 'n pad vorentoe te vind. Sommige het vermoed dat hul bekering nie ideologies was nie, maar uit desperaatheid gebore is, aangesien die gevangenskap van hul Amerikaanse bedrognetwerk die gemeenskap van ongeveer $12,000 350 per maand gestroop het en Israel stadig besig was om die moontlikhede van onwettige indiensneming toe te maak. Verder het die Histadrut hul lidmaatskap teruggetrek. Op 'n stadium het die Ministerie van Maatskaplike Welsyn 1987 daaglikse warm middagetes vir AHIJ-kinders voorsien om massa-hongersnood te voorkom (Black XNUMX).

In 1989 het Arye Deri, minister van binnelandse sake, van die Shas (Ultra-Ortodokse) party hul nedersetting in Dimona besoek en vasgestel dat hulle nie 'n bedreiging is nie, maar moontlik 'n positiewe invloed, en een wat in Israel geïntegreer kan word. [Beeld regs] Dit was op hierdie stadium dat onderhandelinge tussen Israel, die AHIJ en die VSA begin het, wat daartoe gelei het dat die gemeenskap tydelike inwonerstatus gekry het in ruil vir 'n verbintenis om geen verdere lede in Israel in te bring nie. Normalisering het geleidelik gevolg, alhoewel stadig, met lede wat vanaf 2009 die opsie van burgerskap gekry het. Nadat hulle permanente inwonerstatus in 2003 gekry het, het een lid entoesiasties gesê: "Ek dink jy kan dit die beste oomblik van my lewe noem." Wat ook al Israeliese vermoede van die gemeenskap oorgebly het, is vernietig toe een lid, twee-en-dertigjarige Aharon Ben-Israel Elis, in Januarie 2002 in 'n terreuraanval vermoor is terwyl hy saam met 'n orkes by 'n Bat Mitzvah naby Haifa gespeel het.

Ben Ammi is in Desember 2014 dood, toe die AHIJ 2,500 2000 mense in Israel en etlike duisende in ander lande getel het. Hulle het 'n indrukwekkende netwerk van gemeenskappe in Afrika-state gevestig, waar hulle bydra tot gemeenskaps-, bou- en gesondheidsprojekte, grootliks deur hul African Hebrew Development Agency. Tog is hulle steeds in Dimona gevestig, in die behuisingskompleks bekend as die Village of Peace (Kfar haShalom). Jare sedertdien het die AHIJ voortgegaan om hul doelwitte na te streef om die mensdom se fokus van materialisme na geestelike en gemeenskapskwessies te verander, en veral op die omgewingskrisis te fokus. Hulle beskou hulself as die geestelike leiers van die mensdom wat besig is om die Koninkryk van God in die Heilige Land te bou, wat die wysheid sal voortbring waaruit die hele mensdom 'n nuwe lewenswyse sal betree (Singer 2000; Michaeli 2013; Jackson 2021; Miller XNUMXa) .

Leerstellinge / oortuigings

Die fundamentele oortuiging van alle Hebreeuse Israelitiese groepe is dat die antieke Israeliete Swart Afrikane was en dat ten minste sommige Afro-Amerikaners van hulle afstam. Dit is die AHIJ se standpunt, alhoewel dit in meer en minder radikale terme geformuleer is, afhangende van hul verhoudings met Israel. Op die laagtepunte het hulle gemeen dat alle lede van die normatiewe Joodse gemeenskap, en selfs Samaritane en "wit" Arabiere Europese oorplantings was, afstam van Middeleeuse Kruisvaarders. Die vredeboupogings sedert die 1980's het daartoe gelei dat hulle sulke aansprake herroep het, en eerder gesê dat sommige Israeliete noord en oos, na Asië en Europa migreer het, waar hulle die Mizrachi-, Sefardi- en Ashkenazi (rabbynse) gemeenskappe, sowel as ander wat as Joodse aanvaar is, geplant het. soos Indiese en Chinese Jode. Op ander punte het hulle beweer dat Israelitiese identiteit 'n kwessie van geestelike neiging is, waaraan enigiemand kan deelneem. Hulle sien egter hul eie gemeenskap as aan die voorpunt van die huidige era, en as diegene wat bestem is om die mensdom uit die chaotiese tye na die Messiaanse Era te lei.

Die AHIJ beskou die Hebreeuse Bybel as Skrif, hoewel dit gewoonlik in die King James-vertaling en -orde gebruik is, eerder as dié van die Joodse Tanakh. Hulle beskou die Nuwe Testament (hoofsaaklik die Evangelies en Openbaring) as geïnspireerde opnames, maar nie onfeilbaar nie.

Ben Ammi was die gemeenskap se hoofteoloog en het tussen 1982 en 2014 elf boeke en talle lesings geskryf. Hierin het hy sy opvatting van geskiedenis, waarheid, God, mensdom en samelewing uiteengesit. Al hierdie oortuigings is in die Hebreeuse Bybel verkry, hoewel die invloed van vorige geslagte van Hebreeuse Israelitiese en Afro-Amerikaanse denke duidelik waarneembaar is.

Ammi word as die Messias beskou, alhoewel dit 'n spesifieke betekenis het. Vir die AHIJ was daar baie messias, individue wat deur God georden is met die missie om Israel terug te bring na die regte pad. Ben Ammi is die jongste in die lyn van sulke individue, hoewel die eerste sedert Yeshua (Jesus).

In die vroeë stadiums was Ammi apokalipties en het die naderende vernietiging van Amerika en 'n rampspoedige kernoorlog voorspel wat die wêreldorde sou vernietig en die Koninkryk van God (die AHIJ) sou toelaat om sy plek as leiers van die wêreld in te neem. Hierdie Messiaanse Tydperk sou vrede en broederskap oor die hele wêreld versprei, met alle volke wat deel daarvan sou word. Die voorspelde apokalips van 1977 het nie plaasgevind nie, wat daartoe gelei het dat Ammi die voorspellings hersien en beweer dat Amerika (en die Westerse "Euro-heidense" orde) besig was om te sterf. Die teleurstelling van hierdie voorspellings is waarskynlik wat gelei het tot 'n meer versoenende houding teenoor Israel, in kombinasie met die AHIJ se toenemende gebrek aan materiële hulpbronne sodra hul bedrognetwerk in die 1980's gesluit is.

Net so is daar in die vroeë bronne 'n aansienlike hoeveelheid samesweringsteoretisering: die afgelope 2,000 2023 jaar van die geskiedenis het na bewering die byna volledige verwitting van die Israelitiese natuur gesien, hul vervanging deur Europeërs, en die gepoogde uitwissing van bewyse soos die Swart Madonnas. Op hul beurt, deur die skep van die pseudo-Israelitiese godsdiens van die Christendom, het Europeërs daarin geslaag om die wêreld oor te neem en dit aan hul gewelddadige, oorlogsugtige natuur te onderwerp. Die slawerny en kerstening van die Israeliete verteenwoordig die finale staatsgreep, om hulle in Europese zombies te verander. Die "opstanding" van Swart Amerika (wat gebaseer is op tradisionele Afro-Amerikaanse interpretasie van Esegiël se Vallei van Droë Bene-profesie) het nou plaasgevind toe hulle hul ware identiteit besef het. Die antisemitiese elemente, wat in sommige lede se uitbeeldings (alhoewel nie Ben Ammi s'n nie) Jode as besonder boos gesien het en direk van Israel se doodsvyand Edom afstam, toon 'n ooreenkoms met beide die Nation of Islam se antisemitisme en met dié van wit antisemiete (Miller XNUMX). .

Later jare het minder aggressiewe en paranoïese retoriek gesien, aangesien hul stabiliteit in Israel, gebrek aan vervolging en hul ervaring van lewe as deel van 'n Joodse samelewing, een wat nie deur die spesifieke rassespanning van die VSA oorheers word nie, hulle toegelaat het om op hul agenda te konsentreer van globale opheffing. Terwyl hulle steeds hoofsaaklik met Africana-volke besorg is, het Ammi en die AHIJ hul pogings daarop gefokus om hul oortuigings aan almal te bevorder. Dit sluit in die opening van verskeie veganistiese restaurante in Israel, die VSA en Afrika, en die skepping van die African Hebrew Development Agency, waardeur hulle in Afrika-state (hoofsaaklik Liberië, Ghana en Kenia) gewerk het om te help met bouprojekte, boorgatboor, voorkomende gesondheidsorg, omgewingsvolhoubaarheid en ander sosiale inisiatiewe.

Die AHIJ is vegan sedert 1973, met die argument dat dit die korrekte en goddelike opdrag van menslike dieet is. Dit is gebaseer op hulle lees van Gen.1:29, waar God aan Adam en Eva “elke saaddraende plant op die hele aarde gee en elke boom wat vrugte met saad in het. Hulle sal joune wees vir kos.” Veganisme en 'n gesondheidsgesentreerde benadering tot die lewe is kernbeginsels, en 'n sentrale deel van wat dit aan die wêreld bied (Markowitz en Avieli 2020; Miller 2021c).

Veganisme is slegs een deel van 'n beginselvaste nie-gewelddadige houding wat die gemeenskap sedert sy ontstaan ​​gekenmerk het. Met die filosofie van Martin Luther King, het die AHIJ nog altyd geweld verwerp as 'n manier om hul doelwitte te bereik. Toe die Israeliese polisie en weermag hulle omsingel het om hul protesoptog in April 1986 te voorkom, was hul reaksie om hul man te staan ​​en vas, dus nie voort te gaan met die optog of terug te trek nie. Hierdie gebeurtenis het mitiese afmetings in die AHIJ se geskiedenis aangeneem, en het bekend geword as die Dag van die Vertoon van Krag. In terme van die Israel-Palestina-konflik, is hulle van mening dat enige gebruik van geweld deur weerskante verkeerd is, maar hulle glo dat hulle 'n verantwoordelikheid het om hul vaderland te verdedig wanneer dit aangeval word. Dit is wat die inskrywing van die jeug vir nasionale diens regverdig.

Ammi se teologie is een van vitalisme en immanensie, om God te verstaan ​​as 'n gees wat nie direk in die wêreld ingryp nie, maar eerder mense bewoon en hulle na regverdige gedagtes en dade lei. God se vernaamste aard is dié van skepper en lewegewer, synde die enigste bron van positiewe generatiewe krag. Teenstander van God is satan (wat Ammi nooit kapitaliseer nie), die negatiewe geestelike krag wat mense beïnvloed tot aksies wat vernietigend is, beide van mense en van die geskape wêreld in die algemeen. Terwyl regverdige optrede lei tot die generering van groter kreatiewe potensiaal, lei daardie optrede wat deur satan beïnvloed word, mense na hul uiteindelike dood. Laasgenoemde was verantwoordelik vir die Westerse/Europese wêreld se onlangse oorheersing, die Tyd van die Heidene wat nou tot 'n einde kom. Dit het die slawerny van Israeliete in Amerika gesien en die moedswillige vernietiging van die omgewing wat lewe op aarde moontlik maak (Miller 2023).

Ammi se sosiale filosofie is beide revolusionêr en konserwatief: hy het gemeen dat die huidige orde heeltemal vernietig moet word, sodat die Koninkryk van God kan ontstaan, maar hierdie Koninkryk sal die terugkeer van (meestal) konserwatiewe sosiale rolle, die uitwissing van feminisme, homoseksualiteit sien. , dwelmgebruik, onregverdige vermaak en onregverdige leefstyle. Omdat God die bron van lewe is, moet alles in die lewe terugverwant wees aan die Goddelike om die korrektheid daarvan te sertifiseer en die volhoubaarheid daarvan te verseker. Dit vereis veral 'n "terugkeer" na die Mosaïese Wet, waardeur God in die individu, gemeenskap en wêreld gemanifesteer word (Miller 2023).

Ammi het konsekwent aangevoer dat die ewige lewe (fisiese onsterflikheid) nie net moontlik is nie, maar die natuurlike, beoogde toestand van die mensdom. Dit sou geleidelik bereik word, lewensduur wat toeneem namate die Messiaanse Era begin het. Die dood is ingestel as 'n direkte gevolg van Adam en Eva se ongehoorsaamheid, en terwyl die AHIJ die voetstappe van die mensdom na Eden terugtrek, sal ons die oersonde ongedaan maak en weer die volmaakte bestaan ​​van Eden betree. Eden self is Afrika, en Israel is 'n integrale deel van Afrika, wat deur hulle Noordoos-Afrika genoem word.

RITUELE / PRAKTYKE

Die gemeenskap leef volgens (hul interpretasie van) Mosaïese Wet. Hulle hou Shabbat, wat beteken dat hulle van sononder op Vrydag tot sononder op Saterdag vas en rus. Shabbatdienste met 'n preek word gehou, maar dit is nie verpligtend nie. Sowel as die Bybels verpligte feeste, het hulle 'n jaarlikse viering van Nuwe Wêreld Pasga elke Mei, ter herdenking van hul uittog uit Amerika (hierdie vreugdevolle viering lok besoekers van regoor die wêreld). ['n AHIJ-fees] Hulle is vegan en verbruik geen bedwelmende middels nie, insluitend tabak, alkohol (behalwe veral gebroude wyn by feeste) en kafeïen. Daar word van elke lid verwag om drie keer per week te oefen. Behalwe dat hulle elke week drie dae spandeer om slegs rou kos te eet, het hulle geleidelik nuwe jaarlikse dieetbeperkings ingestel, soos dae waar hulle geen sout of geen suiker inneem nie. Dit is gebaseer op wetenskaplike bevindinge oor die gesondheidsgevare van sulke stowwe. Hulle dra slegs natuurlike vesels, wat deur lede van die gemeenskap toegewerk word, en almal moet blou draad en fraiings dra soos voorgeskryf in die Bybel (Deut.22:11-12, Num.15:37–40). Mans dra 'n vorm van kippah en baarde.

Die gemeenskap beoefen 'n vorm van poliginie wat hulle Goddelike Huwelik noem. Hierin mag 'n man met tot sewe vrouens trou, afhangend van sy vermoë om hulle te onderhou. Dit word geregverdig deur 'n beroep op Bybelse figure soos Dawid, en sommige Afrika-stamtradisies. 'n Minderheid van huwelike is poligien, en baie min bestaan ​​uit meer as twee vrouens. Hierdie huwelike, wat in stryd is met Israeliese wetgewing, word nie formeel deur die staat erken nie. (Markowitz 2000)

Met 'n lang tradisie binne Swart Hebreeuse Israelitiese groepe, probeer die AHIJ om intern in hul lede se behoeftes te voorsien. ’n Groot gedeelte van die gemeenskap se kos word self geboer, en die gemeenskap produseer sy eie tofu, sojamelk en sojaroomys, asook baie ander voedselprodukte. Klere word vervaardig, volgens hul interpretasie van die Bybelse riglyne. Lede bestuur 'n opname-ateljee om musiek te vervaardig en verskeie eetplekke regoor Israel. Die gemeenskap in Dimona het selfs 'n interne taxidiens, en baie ander besighede word deur lede bestuur om die behoeftes van die gemeenskap te dien. Hierdie besighede word aangebied as die beste opsie vir lede (wat bedoel is om die gemeenskap se finansies intern sirkuleer te hou), maar is ook oop vir nie-lede. Watter inkomste ook al uit hierdie besighede gegenereer word, of uit lede se eksterne indiensneming, word saamgevoeg en alle lede se basiese lewenskoste word sentraal betaal.

ORGANISASIE / LEADERSHIP

Ben Ammi [Beeld regs] is die onbetwiste leier van die AHIJ sedert 1971, en de facto leier sedert hul stigting in Chicago. Toe Ammi sy status in 1971 versterk het, het hy 'n gelaagde struktuur met 'n Heilige Raad van twaalf Prinse (Nasik in Hebreeus) onder hom geïnstalleer. In later jare is dit aangevul met 'n groep van twaalf Ministers (Sar), wat elkeen 'n spesifieke portefeulje het (ekonomie, inligting, landbou, onderwys, sport, ens.) en Crowned Brothers and Sisters (atar/atarah), die punt van gereelde kontak vir lede (en die enigste leierskapvlak wat vroue insluit). Boonop is daar die Priesterskap, wat na die geestelike behoeftes van die gemeenskap omsien asook by dienste, huwelike, berading en besnydenis diens doen (Jackson 2013).

Lede van die gemeenskap staan ​​bekend as "heiliges", 'n tradisie wat terug strek tot die eerste Hebreeuse Israelitiese gemeenskap van William Saunders Crowdy. Die gesin is die basiese eenheid van die gemeenskap, wat 'n patriargale struktuur het, alhoewel mans beveel word om na die insette van hul vrouens te luister wanneer besluite geneem word. Vroue is opgevoed en werk dikwels sowel as die versorging van die huis.

Ben Ammi is etlike dekades lank ondersteun deur twee hoofpersone, Shaleak Ben Yehuda (Louis A. Bryant, 1927-2003), wat die Skool van die Profete gelei het, die gemeenskap se hoër onderwys en priesterlike opleidingsinstelling, en Prins (Sar) Asiel Ben Israel (Warren Brown, 1941-2022), die gemeenskap se internasionale en Amerikaanse ambassadeur. Laasgenoemde het van Ben Ammi geskei ná meningsverskille wat voortspruit uit Ammi se leierskapstyl, spesifiek die inskakeling van lede in die Israeliese weermag en die gebrek aan deursigtigheid rondom besluitneming, hoewel hy aktief in die VSA gebly het.

Op 'n organisatoriese vlak bestaan ​​AHIJ uit 'n aantal instellings en besighede. Hierdie organisasies het missies wat verband hou met onderwys, nie-geweld, gesondheid en omgewing, en organiese en veganiese kosse. [Beeld regs]

Kwessies / UITDAGINGS

Die grootste uitdagings vir die AHIJ is grootliks in die verlede. Hulle het daarin geslaag om hulself in Israel te vestig, en om die dreigement van deportasie te ontlont.

Die AHIJ het van 1970 tot 1990 twee dekades van konflik met die Israeliese staat in die gesig gestaar. Dit het daartoe gelei dat hulle in populêre verslae gedemoniseer is en vir deportasie geteiken is. Grootliks is hierdie dreigemente nou beëindig en hulle word aanvaar gewild en amptelik binne die staat. Die bereiking van hul belangrikste doelwit (permanente vestiging in die Heilige Land) het aan hulle hernieude vertroue gegee. Inderdaad, hulle het iets van 'n modelminderheid geword, wat in die weermag dien, klein besighede skep, tyd saam met leiers deurbring en sedertdien baie positiewe dekking ontvang (Esensten 2019; Esensten webwerf 2023). Beide die AHIJ en Israel het voordeel getrek uit hierdie goeie verhoudings, en hulle het soms as verteenwoordigers van Israel opgetree (byvoorbeeld die Eurovisie Song Contest in 1999, en by die Durban World Conference Against Racism in 2001). [Beeld regs] In April 2021 is ses-en-veertig gesinne wie se regstatus nie opgelos is nie, egter deportasiebevele uitgereik; dit is daarna ná appèl uitgestel, maar die situasie is nog nie opgelos vanaf Desember 2022 nie.

Ben Ammi se dood in Desember 2014 het die grootste onlangse uitdaging aan die AHIJ gebied. Die daaropvolgende agt jaar het egter geen groot interne probleme ontstaan ​​nie; die hiërargiese leierskapstruktuur het gehelp om fokus en dissipline te handhaaf, en die aktiwiteite van die AHIJ ontwikkel steeds op die pad wat reeds uiteengesit is. Watter onenigheid daar nog is, blyk weinig bedreigend te wees.

Die teleurstelling van hul letterlike apokaliptiese voorspellings vir 1977 het daartoe gelei dat sommige lede verlaat het, maar oor die algemeen was dit nie baie skadelik nie. Inderdaad, soos Festinger et al (1956) voorspel, kan die nie-voorkoms tot 'n groter selfgeldigheid gelei het en Ben Ammi het 'n vaardige vermoë getoon om sy vorige profesieë te herinterpreteer om dit versoenbaar te maak met 'n uiteenlopende werklikheid, en sodoende hul waarheid te behou ( Miller 2021b).

Dit lyk of die eksponensiële groei van ander Hebreeuse Israelitiese groepe in die VSA nie die AHIJ benadeel het nie, ten spyte van verskillende posisies in hierdie gemeenskap; sommige waardeer wat hulle bereik het, terwyl ander hulle as ketters beskou, en Ben Ammi 'n valse Messias.

Terwyl die Swart Hebreeuse Israelitiese beweging in Amerika aanhou groei, is die beginsels wat alle BHI gemeen het, onderhewig aan debat. Terwyl die bestaan ​​van baie Afrika-stamgroepe wat beweer dat hulle van Israeliete afkom, geveg word ter ondersteuning van hul aansprake, is die oortuiging dat almal, meeste of enige Afrikaner wat in Amerika verslaaf is van Israelitiese erfenis was, sonder bewyse. Die meeste Hebreeuse Israeliete gebruik Deut.28 as 'n bewysteks. In hierdie hoofstuk word die Israeliete gedreig met 'n lang lys vloeke, insluitend hul her-verslaving in Egipte, sou hulle ophou om die wette wat aan hulle gegee is, na te kom. Vir lidmate is dit duidelik dat hulle hierdie Bybelse profesie vervul het (Amerika is die nuwe Egipte), en daarom is die Israeliete. Vir nie-lede is dit ver van seker bewys. Die AHIJ beweer dat hul sukses om hulself in die Beloofde Land te vestig, in die lig van voortdurende internasionale pogings, 'n verdere demonstrasie is dat hul aansprake korrek is, maar dit bewys weereens nie die saak aan diegene wat nie reeds geneig is om dit te glo nie.

Terwyl die AHIJ daarin geslaag het om antisemitisme te onttrek en bekommernisse rondom antisemitisme te onttrek, loop kommer die gevaar om weer aangewakker te word deur gebeure en diskoers in die VSA; in 2022 het Swart Hebreeuse Israelitiese antisemitisme opslae gemaak. Omdat die AHIJ so suksesvol in Israel geïntegreer het, is dit onwaarskynlik dat hulle enige direkte terugslag daar sal ondervind, maar hul bedrywighede in die VSA kan hulself met dieselfde kwas geteer word as ander meer radikale groepe.

Dit is ook die moeite werd om die voortdurende Sionisties-Antisionistiese stryd in Amerika en wêreldwyd te oorweeg. Simpatie met die Palestynse stryd is 'n sleutelelement van Afro-Amerikaanse denke sedert die Black Power-beweging van die middel-1960's. Terwyl swart politieke leiers wat wissel van kongreslede tot godsdiensleiers die AHIJ byna eenparig ondersteun het, kan hul verbintenis met Israel as daardie staat se beeld aanhou versleg, hulle probleme in Amerika veroorsaak.

IMAGES

Beeld #1: Ben Carter.
Beeld #2: Die Soul Messengers.
Beeld #3: 'n Besoek aan die Diona-nedersetting in 1989 deur voormalige premier Shimon Peres op sy vyf-en-tagtigste verjaardag.
Beeld #4: 'n AHIJ-fees.
Prent #5: Ben Ammi.
Beeld #6: 'n AHIJ-organiese koswinkel.
Beeld #7: 'n Groep AHIJ-lede in Israel.

Verwysings

Ammi, Ben. 1990 [1982]. God, die Swart Man, en Waarheid. Hersiene Uitgawe. Washington, DC: Communicators Press.

Swart Amerikaners om Israel-komitee te ondersteun en die A. Philip Randolph Education Fund. 1981. "Verslag van die eerste bevindings van die afvaardiging na Israel aangaande menseregte soos dit betrekking het op die oorspronklike Hebreeuse Israelitiese nasie," Januarie 1981.

Swart, Edwin. 1987. "Swart Hebreërs 'Desperate'." Atlanta Jewish Times, 22 Mei, pp.6-8.

Dorman, Jacob S. 2013. Uitverkore mense: Die opkoms van Amerikaanse swart Israelitiese godsdienste. Oxford: Oxford University Press.

Esensten, Andrew. 2019. "Yah se voorbeeldige soldate: Afrikaanse Hebreeuse Israeliete in die Israelse weermag." Godsdienste 10: 614. Toegang verkry vanaf https://doi.org/10.3390/rel10110614 op 1 / 12 / 2023.

Esenten webwerf. 2023. Toegang vanaf https://andrewesensten.net/ahij/ op 1 / 12 / 2023.

Festinger, Leon; Henry W. Riecken; Stanley Schachter. 1956. Wanneer profesie misluk: 'n Sosiale en sielkundige studie van 'n moderne groep wat die vernietiging van die wêreld voorspel het. Minneapolis: Universiteit van Minnesota Press.

HaGadol, Prins Gavriel. 1993. Die onneembare mense: 'n uittog van Afro-Amerikaners terug na Afrika. Washington, DC: Communicators Press.

Gruen, George E. 1984 Die posisie van die "Swart Hebreërs" in Israel: 'n Ondersoek van die ingewikkelde kwessies wat betrokke is. Spesiale verslag van die Departement Internasionale Betrekkinge, Amerikaanse Joodse Komitee, Junie 1984.

Jackson, John L., Jr. 2013. Dun beskrywing: Etnografie en die Afrikaanse Hebreeuse Israeliete van Jerusalem. Cambridge, MA: Harvard University Press.

Landing, James. 2002. Swart Judaïsme: Die storie van 'n Amerikaanse beweging. Durham, NC: Carolina Academic Press.

Markowitz, Fran. 2000. "Duisendjarige moederskap: motiewe, betekenisse en praktyke onder Afrikaanse Hebreeuse Israelitiese vroue." Nashim: 'n Tydskrif vir Joodse vrouestudies en geslagskwessies 3: 106-38.

Markowitz, Fran/Avieli, Nir. 2020. "Kos vir die liggaam en siel: veganisme, regverdige manlike liggame en kulinêre verlossing in die Koninkryk van Yah." etnografie 23: 181-203.

Michaeli, Ethan. 2000. "Nog 'n uittog: Die Hebreeuse Israeliete van Chicago tot Dimona." Bl. 73-90 duim Black Sion: Afro-Amerikaanse godsdienstige ontmoetings met Judaïsme, geredigeer deur Yvonne Chireau en Nathaniel Deutsch. New York: Oxford University Press.

Miller, Michael T. 2023. Ben Ammi Ben Israel: Swart Teologie, Teodisee en Judaïsme in die gedagte van die Afrika Hebreeuse Israelitiese Messias. Londen: Bloomsbury (volgens).

Miller, Michael T. 2021a. "Die Afrikaanse Hebreeuse Israeliete van Jerusalem: 'n Grensgeval." Bl. 28-46 duim Die vreemdeling in die vroeë moderne en moderne Joodse tradisie, geredigeer deur Catherine Bartlett en Joachim Schlör. Leiden: Brill.

Miller, Michael T. 2021b. "Die Afrikaanse Hebreeuse Israeliete van Jerusalem." In Critical Dictionary of Apocalyptic and Millenarian Movements, bvgedig deur James Crossley en Alastair Lockhart. Panacea Charitable Trust. Toegang vanaf http:// http://www.cdamm.org/articles/ahij op 5 Januarie 2023.

Miller, Michael T. 2021c. "Ben Ammi se aanpassing van veganisme in die teologie van die Afrikaanse Hebreeuse Israeliete." Interdissiplinêre Tydskrif vir Godsdiens en Transformasie in Kontemporêre Samelewing 7.2. Toegang verkry vanaf https://doi.org/10.30965/23642807-bja10019 op 5 Januarie 2023.

Sanger, Merrill. 2000. "Simboliese identiteitsvorming in 'n Afro-Amerikaanse godsdienstige sekte: die swart Hebreeuse Israeliete." Bl. 55-72 duim Black Sion: Afro-Amerikaanse godsdienstige ontmoetings met Judaïsme, geredigeer deur Yvonne Chireau en Nathaniel Deutsch. New York: Oxford University Press.

Whitfield, Thomas. 1980. Van nag tot sonlig. Nashville, TN: Broadman Press.

Yehuda, Shaleak Ben. 1975. Swart Hebreeuse Israeliete van Amerika na die Beloofde Land: Die Groot Internasionale Godsdienssameswering Teen die kinders van die profete. New York: Vantage Press.

Publikasiedatum:
7 Januarie 2023

Deel