The Family International (2010-hede)

DIE FAMILIE INTERNASIONALE TYDLYN (2010-HEDE)

2010: Die herlaai is bekendgestel deur middel van agtien omvattende dokumente wat die vorige organisasiemodel uitmekaar haal en alle TFI-geskrifte amptelik uit sirkulasie verwyder het hangende hersiening.

2012: 'n Veteraan-ledesorgprogram is geskep om hulpbronne en 'n eenmalige aftreegeskenk aan senior lede te verskaf vir hul oorgang van die gemeenskaplike ondersteuningstelsel.

2013: Peter het 'n videoreeks van sestien dele vervaardig wat na-herlaai-kwessies aanspreek en aangekondig dat die beweging nie sou herorganiseer nie, wat lei tot die herontdekking daarvan as aanlyn-godsdiens.

2013: TFI Online en verskeie ander webwerwe is geskep om aanlyn gemeenskap te bou en om TFI se geskrifte, kulturele nalatenskap en vroeë geskiedenis te bewaar.

FONDS / GROEPGESKIEDENIS

Die Family International se geskiedenis van vyf dekades is gekenmerk deur 'n kultuur van voortdurende verandering, aanpassing en innovasie. Vanaf sy vroeë dae op die kontrakulturele rand van die Jesus People Movement in die laat 1960's, tot sy evolusie vanaf die laat 1970's tot 2010 as 'n kommunalistiese nuwe godsdienstige beweging wat oor drie generasies strek, het die beweging 'n transnasionale struktuur ontwikkel wat gelei word deur profetiese openbaring (Shepherd en Shepherd 2006:50-51). In 2010 is 'n diepgaande herleiding en herorganisasie geïmplementeer, bekend as die "Herlaai", wat sistematies historiese pilare van die Family International se kultuur en leefstylpraktyke gedekonstrueer het, insluitend sy gemeenskaplike huishoudelike model, plaaslike en streekleierskap, en rade en toesigkomitees. Die Reboot het beduidende revisionisme aan die beweging se teologie en godsdienspraktyke bekendgestel, en dit herposisioneer in nouer alliansie met Christelike ortodoksie, terwyl die meeste van sy onkonvensionele leerstellings en kontrakulturele praktyke getemper of gestaak is (Borowik 2013, 2022; Shepherd and Shepherd 2013).

Die herlaai het gelei tot 'n tydperk van ongekende omwenteling in die ledetal, as gevolg van die vinnige aftakeling van die gemeenskaplike huishoudelike model in die eerste twee jaar na die herlaai, wat gelei het tot 'n wêreldwye migrasie van duisende lede wat na hul tuislande terugkeer. Lede het ’n uitgerekte proses van identiteitsheronderhandeling beleef terwyl hulle probeer het om te herintegreer in die hoofstroomgemeenskap, wat hulle dekades vroeër laat vaar het, of in die geval van die tweede generasie, marginaal ervaar het (Borowik 2018:69-75). Ten tyde van die Herlaai is daar gesê dat 'n nuwe organisatoriese raamwerk teen 2012 geïmplementeer sou word. Die nuwe struktuur is egter nie geïmplementeer soos voorsien nie, en in 2013, in 'n reeks video's getiteld TFI Today, het Peter Amsterdam aangekondig dat geen nuwe organisatoriese raamwerk om gemeenskap te bou of lede se sendingwerk te koördineer sou ingestel word. Lede is aangemoedig om hul eie plaaslike meganismes vir gemeenskap te ontwikkel, hetsy met ander lede of met ander kerke of Christelike groepe (Amsterdam 2013).

Die gebrek aan implementering van die beoogde organisatoriese raamwerk na die Reboot, in samehang met die aftakeling van die kommunale samelewingsmodel, het gelei tot die metamorfose van die beweging van 'n kontrakulturele beweging in spanning met die omliggende sosiokulturele omgewing na 'n amorfe netwerkgemeenskap. Alhoewel baie lidmate met hul sendingwerk voortgegaan het, het die meeste werk of hoofstroom Christelike bediening nagestreef, of hoër onderwys onderneem om nuwe loopbane te ontwikkel (Barker 2022:26). Binne twee jaar na die Herlaai het die volwasse lidmaatskap met twee-en-dertig persent afgeneem, en raamwerke vir gemeenskap- en sendingsamewerking het beperk geword tot periodieke voetsoolvlak-inisiatiewe.

As 'n kompenserende meganisme vir die gebrek aan persoonlike gemeenskap en TFI se onvoorsiene evolusie na aanlyn godsdiens, TFI aanlyn (TFI Online-webwerf 2022) is in 2013 as 'n gemeenskapswebwerf geskep. Die webwerf dien as 'n portaal na ander TFI-webwerwe en beskik oor 'n publieke koppelvlak in ooreenstemming met die Reboot se vasberadenheid om sy lidmaatskap uit te brei en 'n "slegs lede"-ruimte om gemeenskap te bevorder . Talle webwerwe, waarvan baie meertalig is, is ontwikkel om Christelike inspirerende en missionale geskrifte te publiseer en om TFI se nalatenskap te bewaar. Peter Amsterdam en Maria Fontaine [Beeld regs] publiseer nuwe boodskappe vir die lidmaatskap en die publiek op Directors Corner (TFI Online webwerf. Directors Corner 2022). Die Anchor-webwerf is ontwikkel vir die aanpassing en herpublisering van vorige publikasies wat by die Reboot uit sirkulasie verwyder is, sowel as om te verwys na kontemporêre nie-TFI Christelike publikasies en om artikels oor Christelike leerstellings en apologetiek te plaas (TFI Online webwerf.Anchor 2022). Die gesin se eindtyd-oortuigings is bewaar op Countdown to Armageddon, 'n webwerf wat gewy is aan apokaliptiese temas (TFI Online-webwerf.Countdown 2022). Die geaktiveerde webwerf huisves die beweging se kenmerkende uitreiktydskrif, geaktiveer (gepubliseer sedert 2002), terwyl die Children of God-webwerf meer as 5,000 2022 foto's en talle dokumente uit die beweging se vroeë geskiedenis argiveer (Children of God-webwerf XNUMX).

Barker het die Reboot se dekonstruksie van TFI se kontrakulturele wêreldbeskouing en leerstelling en die daaropvolgende transformasie na aanlyn godsdiens beskryf as 'n "radikale deradikalisering" van die beweging (2016:419). Die post-Reboot-gemeenskap het beduidende uitdagings in die gesig gestaar in die behoud van lidmaatskap en die herwinning van 'n gevoel van kollektiewe identiteit en doel. Lidmaatskap het afgeneem van 5,400 2010 volwasse lede in 1,410 by die Reboot tot 2021 2022 in Desember 217, wat 'n gemiddelde jaarlikse afname van byna elf persent verteenwoordig (Borowik 2019:2013). Tiendes en offergawes het sedert die Herlaai (Amsterdam 94a) gemiddeld met 'n koers van sewe persent per jaar afgeneem. Deur sy geskiedenis het die Family International vaardig getoon om uitdagings te weerstaan ​​in die vorm van opposisie en regeringsingryping, die verspreiding daarvan in tot negentig lande regoor die wêreld, en die alledaagse stryd van die lewe in 'n gemeenskaplike omgewing met finansiële onsekerheid. Die Reboot het egter die mees radikale verandering tot dusver ingestel, en 'n dekade na die implementering daarvan is die volhoubaarheid van die Familie in sy huidige gevirtualiseerde opset onseker, gegewe die afname in lidmaatskap en finansies, die veroudering van die eerste generasie, en die gebrek aan ’n raamwerk vir die werwing van nuwe lede om die beweging te laat herleef (Shepherd en Shepherd 2018:80; Borowik 81:2,000,000-212). Ten spyte van die uitdagings wat die familie na die herlaai in die gesig gestaar het, gaan dit voort om sy boodskap te evangeliseer en te publiseer deur sy webwerwe, wat meer as 2021 3,000,000 2022 unieke besoekers uit XNUMX nasies en twee-en-twintig tale in XNUMX ontvang het, wat byna XNUMX XNUMX XNUMX bladsye met inhoud bekyk het (TFI) Dienste XNUMX).

Leerstellinge / oortuigings

Die Reboot het beduidende revisionisme aan Familieleerstellings en godsdienspraktyke bekendgestel, wat volgens Barker se definisie verteenwoordig het: “’n herinterpretasie van die beweging se ortodoksie en ortopraksie tot iets herkenbaar anders as die beweging se oorspronklike bestaansrede” (2013:2–3). Die leerstellige revisionisme wat by die Reboot ingestel is, was gegrond in die bevestiging van die gesag van die Bybel oor buitebybelse openbaring en profesie. Geskrifte en leringe wat buite die gebied van Bybelse ortodoksie gewaag het, is as "bykomende leringe" beskou wat lede kon kies om te aanvaar of nie. Familiegeskrifte voor die Reboot het talle buitebybelse leringe bevat, veral tydens Maria se leierskap, wat profesieë en nuwe openbaring beklemtoon het, wat gelei het tot waarna Shepherd en Shepherd verwys het as 'n "unieke kultuur van profesie" (Shepherd en Shepherd 2010:211). Die meeste van die geskrifte wat van 1996 tot 2009 deur Maria gepubliseer is, was grootliks saamgestel uit korporatiewe rigting in die vorm van profesie, gebaseer op 'n hoogs toegewyde model van dissipelskap (Borowik 2022:209-13). Sedert die amptelike verwydering van alle voorheen gepubliseerde geskrifte uit sirkulasie hangende hersiening in 2010, is buitebybelse leringe selde herpubliseer, en is dit ook nie weer ingestel nie.

Die meerderheid geskrifte wat sedert 2011 deur Peter Amsterdam gepubliseer is, is studies in hoofstroom-evangeliese teologie, soos bv. Die hart van alles: Grondslae van Christelike Teologie, aanduidend van die verskuiwing wat by die Reboot ingestel is om die gesinsleer met Christelike ortodoksie te herbelyn (Amsterdam 2019b). Nog 'n reeks geskryf deur Amsterdam, Lewende Christenskap, bevestig die morele wet in die Tien Gebooie, 'n monumentale afwyking van David Berg se leerstellings dat die Tien Gebooie nie op Christene van toepassing was nie, wat as die rasionaal vir sy Wet van Liefde-leerstelling gedien het (Amsterdam 2018). Berg het aangevoer dat lede deur nakoming van die Wet van Liefde buite tradisionele Bybelse grense vir seksuele intimiteit kan tree sonder om onderworpe te wees aan die Bybelse voorskrifte van owerspel en seksuele onsedelikheid, in soverre hulle gemotiveer is deur onselfsugtige liefde vir ander en niemand benadeel het nie (Borowik). 2013:23-25). Terwyl die beginsels agter die Wet van Liefde-leerstelling by die Reboot gehandhaaf is, is seksuele praktyke nie meer as deel van die leerstelling beskou nie en is dit tot lewenstylkeuses verwerp. In die praktyk is temas van seksualiteit nie in post-Reboot-publikasies herbesoek nie, en vorige publikasies oor die onderwerp is ook nie bewaar nie (Borowik 2022:214-15).

'n Beduidende verskuiwing in die leerstelling wat tydens die Reboot ingestel is, was die herposisionering van die beweging se begrip van die tydsraamwerk vir die Wederkoms van Christus (waarna in Familiegeskrifte verwys word as "die Eindtyd"). As 'n duisendjarige beweging wat 'n spoedige vervulling van die Bybelse apokalips voorgestaan ​​het, was die beweging se konteks van sy vroegste dae af gegrond op die oortuiging dat die wederkoms binne die leeftyd van eerstegeslaglede sou plaasvind. As sodanig het die redding van siele ter voorbereiding van die wederkoms histories 'n hoë prioriteit gehad, en langtermyn organisasiestrategieë is nie deur 'n groot deel van sy geskiedenis oorweeg nie. By die Reboot het Peter Amsterdam voorgestel dat om langtermynstrategieë vir kerkgroei aan te neem, dit belangrik sou wees om voorsiening te maak vir 'n verlengde tydsraamwerk vir die Eindtyd van tot dertig jaar of meer (Amsterdam 2010; Borowik 2013:17- 18). Nieteenstaande hierdie voorgestelde verandering in posisie, bly die geloof in 'n naderende vervulling van die Bybelse apokalips algemeen onder 'n segment van lede en voormalige lede (Borowik 2018:71).

Alhoewel Maria en Peter selde oor die Eindtyd geskryf het sedert hulle leierskap aanvaar het na die dood van Berg, het hulle in 2020 en 2021 twee plasings gepubliseer in reaksie op lede se vrae oor die Covid-19-pandemie, en of dit die begin van die eindstryd verteenwoordig sewe jaar wat in die Bybel beskryf word as voorafgaande aan Christus se Wederkoms. In hierdie plasings het Peter en Maria verklaar dat hulle nie geneig was om in spekulasies of interpretasies van Bybelse profesieë oor hierdie sake te delf nie en nie geglo het dat daar bewyse was dat die laaste sewe jaar van die Bybelse apokalips geïnisieer is nie (Fontaine 2020; Amsterdam 2021).

RITUELE / PRAKTYKE

Die Family International was van sy vroeë dae georganiseer as 'n radikale Christelike kommunalistiese beweging met 'n wêreldverwerpende filosofie en 'n missie om die wêreld te bereik met die Evangelieboodskap. Lede het gemeenskaplike huise in negentig lande gevestig met lede van vier-en-sewentig nasionaliteite, wat gelei het tot 'n multi-etniese beweging met 'n transnasionale organisasiestruktuur, en 'n verenigde kultuur gebaseer op sy oortuigings, die gepubliseerde geskrifte en die geleefde ervarings van die voetsoolvlak lidmaatskap binne die huise. Die gemeenskaplike huise het byna daagliks bymekaargekom vir verenigde toewydings en aanbidding en het saamgewerk in die opvoeding van kinders, evangelisasie-aktiwiteite, die verkryging van geskenkte goedere en fondse, en instandhouding van die huishoudings.

Die aftakeling van die gemeenskaplike huise na die Reboot het vorige gedeelde rituele en praktyke wat in kommunalisme gewortel was, afgebreek. In die afwesigheid van 'n raamwerk vir samekoms vir aanbidding en toewyding, het godsdiensbeoefening grootliks self-styl geword en na die individu gedelegeer om te bepaal in watter mate om saam met ander lidmate of ander Christene te vergader of om aan evangelisasie deel te neem. Terwyl die TFI Online Community-webwerf 'n gedeelde ruimte vir lidmaatskap bied, sluit hierdie forum nie interaktiewe platforms in nie, en stroom ook nie godsdiensdienste of bied kletskamers, of gebeds- of studiegroepe aan nie. As sodanig bestaan ​​geen meganisme om vorige rituele vir aanbidding, gebed of nagmaal te vervang of om 'n gedeelde kultuur of identiteit te bevorder, wat tans grootliks gebaseer is op oorblyfsels van die vorige kultuur en geloofstelsel nie (Borowik 2022:217-22).

Die Family International gaan voort om evangelisasie as sy kerndoel in sy Sendingverklaring te handhaaf, saam met liefdadigheids- en humanitêre werke, en die verskaffing van Christelike hulpbronne vir geestelike ontwikkeling. (Sien die Family International se Sendingverklaring by (The Family International Mission Statement 2022) ). Hulpbronne word steeds geskep en gepubliseer om evangelisasie en die Evangelieboodskap as 'n sentrale praktyk van die beweging te bevorder.

ORGANISASIE / LEADERSHIP

Voor die Reboot is die Family International georganiseer met 'n leierskapraamwerk wat plaaslike, streeks-, nasionale en internasionale leierskap insluit. Wêrelddienste het dienste aan die wêreldwye beweging verskaf, insluitend publikasies, vertalings, sendingsubsidies, die ontwikkeling van hulpbronne vir kinders, die bestuur van tiendes en finansiële uitbetalings, en toesig oor die leierskap- en direksiestrukture. By die Reboot is World Services uitmekaar gehaal en in die plek daarvan is 'n minimalistiese administratiewe struktuur geïmplementeer, bekend as TFI Services, bestaande uit individue wat gekontrakteer is om verskeie dienste te verskaf. Peter en Maria dien as die direkteure van die beweging in 'n minimaal rigtinggewende rol, aangesien TFI sedert 2013 amptelik as 'n aanlyn netwerk funksioneer (Borowik 2022:217).

TFI se vorige organisasiestruktuur, vereistes en leefstylregulasies is in sy Handves van Regte en Verantwoordelikhede (The Family International 2020) gedokumenteer. The Family's Charter het 'n nuwe reg-rasionele dokument verteenwoordig wat demokratiseringsprosesse aan die huis en plaaslike leierskap bekendgestel het, terwyl die gesag van leierskap beperk is (Shepherd en Shepherd 2006:36). Die oorgang na die post-Herlaai klem op selfbeskikking en persoonlike outonomie het die nietigverklaring genoodsaak van talle vereistes en norme wat in TFI se Handves verwoord is. In 2010 is die Handves verminder van 'n dokument van 310 bladsye na 'n dokument van dertig bladsye met minimale lidmaatskapvereistes, insluitend die indiening van 'n maandelikse verslag en geldelike aanbieding, aanvaarding van TFI se geloofsverklaring en deelname aan evangelisasie (TFI Online. Handves 2022).

Terwyl die veroudering van eerstegenerasielede nie by die Reboot aangespreek is nie, is 'n nuwe TFI Services-lessenaar in 2012 bekendgestel, die Veteran Members Care-lessenaar, wat die taak het om hulpbronne aan aftree-ouderdomlede te verskaf vir die verkryging van pensioene, indiensneming en voorbereiding vir hul oudag. 'n Peiling is onder die lede gedoen om te bepaal hoe om hierdie demografie die beste by te staan. Gevolglik was dit vasbeslote om 'n eenmalige toelae aan alle lede (en onlangse voormalige lede) van vyf-en-vyftig en ouer uit bestaande reservate uit te betaal om hulle te help met hul oorgang van gemeenskaplike huishoudings na selfvoorsiening in die nasleep van die Herlaai (Amsterdam 2011).

By die Reboot is daar verwag dat 'n liggewig organisatoriese raamwerk teen 2011 ingestel sou word, waaroor toesig gehou sou word deur "fasiliteerders" wat met die toesig oor verskeie dienste belas sou word (The Family International 2010). Toe die nuwe organisasiestruktuur nie soos verwag geïmplementeer is nie, het lede voortgegaan om hul kommer oor die verlies aan struktuur uit te spreek en versoek dat nuwe agentskappe vir gemeenskap ontwikkel word. In 2013 het Peter Amsterdam 'n reeks van sestien video's vervaardig waarin hy lede se bekommernisse oor die herlaaide TFI aangespreek het met titels soos: Is TFI a Dying Movement? Waarom 'n lid van TFI vandag wees? Wat is TFI Vandag? Peter het in die loop van hierdie reeks verskeie uitdagings gestel aan die vooruitsig om organisatories te herstruktureer, wat die diversiteit in lede se perspektiewe en persoonlike situasies, die afkeer van vorige modelle van leierskap en kulturele verskille wat na Herlaai ontstaan ​​het, ingesluit het. deur te verklaar dat 'n nuwe organisasiestruktuur nie geïmplementeer sal word nie (Amsterdam 2013).

Die huidige administratiewe struktuur van die Family International word in twee kort punte in TFI se Handves uiteengesit, wat 1) die pligte van TFI Services en 2) die pligte van TFI se direkteure (Peter en Maria) uiteensit. TFI Services het die taak om lededienste te verskaf en sendingprojekte te ondersteun en TFI-webwerwe en aanlynplatforms in stand te hou, terwyl TFI se direkteure belas is om publikasies te verskaf wat die beweging se oortuigings, missie en waardes bevorder, en om dienste te bepaal wat verskaf moet word (The Family International 2020) . Anders as die pre-Reboot weergawe van die Handves, is geen voorsiening gemaak vir die opvolging van Maria en Peter as die leierskap van die Family International nie.

ORGANISASIE / LEADERSHIP

Voor die Reboot is die Family International georganiseer met 'n leierskapraamwerk wat plaaslike, streeks-, nasionale en internasionale leierskap insluit. Wêrelddienste het dienste aan die wêreldwye beweging verskaf, insluitend publikasies, vertalings, sendingsubsidies, die ontwikkeling van hulpbronne vir kinders, die bestuur van tiendes en finansiële uitbetalings, en toesig oor die leierskap- en direksiestrukture. By die Reboot is World Services uitmekaar gehaal en in die plek daarvan is 'n minimalistiese administratiewe struktuur geïmplementeer, bekend as TFI Services, bestaande uit individue wat gekontrakteer is om verskeie dienste te verskaf. Peter en Maria dien as die direkteure van die beweging in 'n minimaal rigtinggewende rol, aangesien TFI sedert 2013 amptelik as 'n aanlyn netwerk funksioneer (Borowik 2022:217).

TFI se vorige organisasiestruktuur, vereistes en leefstylregulasies is in sy Handves van Regte en Verantwoordelikhede (The Family International 2020) gedokumenteer. The Family's Charter het 'n nuwe reg-rasionele dokument verteenwoordig wat demokratiseringsprosesse aan die huis en plaaslike leierskap bekendgestel het, terwyl die gesag van leierskap beperk is (Shepherd en Shepherd 2006:36). Die oorgang na die post-Herlaai klem op selfbeskikking en persoonlike outonomie het die nietigverklaring genoodsaak van talle vereistes en norme wat in TFI se Handves verwoord is. In 2010 is die Handves verminder van 'n dokument van 310 bladsye na 'n dokument van 30 bladsye met minimale lidmaatskapvereistes, insluitend die indiening van 'n maandelikse verslag en geldelike aanbieding, aanvaarding van TFI se geloofsverklaring en deelname aan evangelisasie. (TFI Online.Charter 2022).

Terwyl die veroudering van eerstegenerasielede nie by die Reboot aangespreek is nie, is 'n nuwe TFI Services-lessenaar in 2012 bekendgestel, die Veteran Members Care-lessenaar, wat die taak het om hulpbronne aan aftree-ouderdomlede te verskaf vir die verkryging van pensioene, indiensneming en voorbereiding vir hul oudag. 'n Peiling is onder die lede gedoen om te bepaal hoe om hierdie demografie die beste by te staan. Gevolglik was dit vasbeslote om 'n eenmalige toelae aan alle lede (en onlangse voormalige lede) van vyf-en-vyftig en ouer uit bestaande reservate uit te betaal om hulle te help met hul oorgang van gemeenskaplike huishoudings na selfvoorsiening in die nasleep van die Herlaai (Amsterdam 2011).

By die Reboot is daar verwag dat 'n liggewig organisatoriese raamwerk teen 2011 ingestel sou word, waaroor toesig gehou sou word deur "fasiliteerders" wat met die toesig oor verskeie dienste belas sou word (The Family International 2010). Toe die nuwe organisasiestruktuur nie soos verwag geïmplementeer is nie, het lede voortgegaan om hul kommer oor die verlies aan struktuur uit te spreek en versoek dat nuwe agentskappe vir gemeenskap ontwikkel word. In 2013 het Peter Amsterdam 'n reeks van sestien video's vervaardig waarin hy lede se bekommernisse oor die herlaaide TFI aangespreek het met titels soos: Is TFI a Dying Movement? Waarom 'n lid van TFI vandag wees? Wat is TFI Vandag? Peter het in die loop van hierdie reeks verskeie uitdagings gestel aan die vooruitsig om organisatories te herstruktureer, wat die diversiteit in lede se perspektiewe en persoonlike situasies, die afkeer van vorige modelle van leierskap en kulturele verskille wat na Herlaai ontstaan ​​het, ingesluit het. deur te verklaar dat 'n nuwe organisasiestruktuur nie geïmplementeer sal word nie (Amsterdam 2013).

Die huidige administratiewe struktuur van die Family International word in twee kort punte in TFI se Handves uiteengesit, wat 1) die pligte van TFI Services en 2) die pligte van TFI se direkteure (Peter en Maria) uiteensit. TFI Services het die taak om lededienste te verskaf en sendingprojekte te ondersteun en TFI-webwerwe en aanlynplatforms in stand te hou, terwyl TFI se direkteure belas is om publikasies te verskaf wat die beweging se oortuigings, missie en waardes bevorder, en om dienste te bepaal wat verskaf moet word (The Family International 2020) . Anders as die pre-Reboot weergawe van die Handves, is geen voorsiening gemaak vir die opvolging van Maria en Peter as die leierskap van die Family International nie.

Kwessies / UITDAGINGS

Die evolusie van die Family International vanaf die sosiale konstruksie van 'n radikale transnasionale nuwe godsdienstige beweging tot sy huidige iterasie as 'n gederadikaliseerde aanlyn netwerk illustreer die veelsydigheid van nuwe godsdienstige bewegings. Die geskiedenis van die Family International was een van radikale verandering, waarna verwys word as revolusies, en innovasie, wat dit in staat gestel het om kulturele pluralisme en organisatoriese verandering aan te pas soos dit in 'n multi-etniese gedesentraliseerde sendingorganisasie ontwikkel het. TFI se oorgang na aanlyngodsdiens het die mees radikale verandering tot dusver verteenwoordig, aangesien dit die beweging gedistansieer het van vorige heterodokse leerstellings en praktyke en kernelemente van sy kultuur en wêreldbeskouing gedekonstrueer het. Die Family International se transformasie na aanlyn gemeenskap bied insigte in nuwe maniere waarop nuwe godsdienstige bewegings in aanlynruimtes in stand gehou en moontlik ingrypend verander kan word, en die unieke uitdagings wat nuwe godsdienste in die gesig staar vir hul oorlewing en legitimiteit in virtuele omgewings (Borowik 2018: 80). Hierdie uitdagings sluit in die uitdagings om TFI aanlyn te rekonstrueer, die aanlyn kultusoorloë te navigeer en toekomstige bewegingslewensvatbaarheid te skep.

'n Dekade na die implementering van die Reboot, het die Family International grotendeels ongestruktureerd gebly, en TFI Online het beduidende uitdagings in die gesig gestaar om 'n outentieke gevoel van gemeenskap, lidmaatskapbehoud en die rekonstruering van gedeelde identiteit en doel in suiwer virtuele omgewings te bevorder (Borowik 2022:207) -08). Die kombinasie van die Reboot se aftakeling van die gemeenskaplike huise en die revisionisme wat aan die geloofstelsel bekendgestel is, tesame met die klemverskuiwing na selfbeskikking en die ontwikkeling van 'n selfgestileerde vorm van dissipelskap en aanbidding, was nie bevorderlik vir die rekonstruering van TFI se godsdienstige wêreld.

Benewens die afname in lidmaatskap sedert die Herlaai, vanaf Desember 2021, is twee derdes van die oorblywende ledetal eerstegenerasielede, van wie twee-en-veertig persent in hul sestigs en twee-en-twintig persent in hul sewentigs was (TFI) Dienste 2022). Baie lede in hierdie verouderende demografie het noodwendig hul fokus gedraai van sendingaktiwiteite na die bou van finansiële stabiliteit, gesinsaangeleenthede en die versorging van bejaarde familielede (Barker 2011:18–19). Terwyl die Family International effektief talle aanlyn platforms geïnkorporeer het om sy geskrifte te publiseer en sy lidmaatskap te netwerk, het die beweging gesukkel om sy vorige gevoel van gemeenskap en doel te herwin wat gebou is op eksklusiewe waarheidsaansprake wat dit ondersteun het deur die verskeidenheid uitdagings en opposisie wat dit in die gesig gestaar het. sy vyf-en-vyftig-jarige geskiedenis.

Die Family International was 'n vroeë nuwe godsdienstige huiseienaar op die internet, wat 'n manier verskaf het om sy Evangelieboodskap te verkondig, 'n publieke identiteit te skep, asook om met sy wydverspreide lidmaatskap te kommunikeer. Die Web het egter eweneens ruimte gebied vir teennarratiewe wat maklik gerepliseer kon word en skadelik bewys kon word weens die permanensie van inligting aanlyn en die gebrek aan redaksionele sensuur in hierdie forum (Borowik 2018:76-79). In sy poging om homself te herontdek as 'n volwasse godsdienstige beweging wat vroeëre kontroversies aangespreek het, het TFI talle aanlyn struikelblokke in die gesig gestaar, insluitend teennarratiewe gepubliseer in aanlyn media, blogs, boeke, sosiale media en podcasts, vyandige webwerwe van voormalige lede, en 'n negatiewe Wikipedia-profiel geskep deur 'n kontrakultus-administrateur met redakteurskap.

Die Family International het omstredenheid en opposisie deur sy geskiedenis effektief navigeer en oorleef in die vorm van negatiewe media, regeringsklopjagte en hofsake (Borowik 2014). Teen die vroeë 2000's het die "kultusoorloë" egter herposisioneer op die nuwe kuberslagveld van die internet, wat 'n formidabele uitdaging sou wees vir die beweging se stryd om legitimiteit en die herontdekking daarvan as 'n kontemporêre godsdienstige beweging. Die aanlyn-teenkanting teen die beweging het nie afgeneem nie ondanks die deradikalisering van die beweging by die Reboot wat daarop gemik is om spanning met die samelewing en hoofstroom-Christendom te verminder. In die lig van die voortdurende omstredenheid rondom die beweging, was lede nie verplig om hulself of hul sendingwerke met die Family International na die herlaai te identifiseer nie. Baie het verkies om nie hul lidmaatskap of voormalige lidmaatskap by die Familie bekend te maak nie weens kommer oor diskriminasie, verlies of assosiasie met die negatiewe uitbeeldings van die beweging, gefokus op die omstrede tydperk van sy geskiedenis van die vroeë tot middel-1980's, wat toeneem. op die internet (Borowik 2018:78-79). Die dinamika van die aanlyn kultusoorloë het ongetwyfeld TFI se pogings om die beweging te moderniseer en om legitimiteit en 'n stem in die aanlyn godsdienstige mark van idees te verkry, belemmer.

Die toekomstige lewensvatbaarheid van die Family International as 'n amorfe aanlyn netwerk is onseker, gegewe dat die meerderheid van die pre-Reboot lidmaatskap weer in die samelewing geïntegreer het en nuwe rigtings vir hul lewens gevolg het (Barker 2020:112–13). Kerndoelwitte wat aanleiding gegee het tot die Herlaai, bly ongerealiseerd, veral die herontdekking van TFI as 'n kontemporêre Christelike beweging wat gemeentebou en lidmaatskapuitbreiding sou bevorder, en evangelisasiepogings sou bevorder. Die stigmatisering van die beweging, voortgesit (indien nie vergroot nie) deur die dinamika van aanlyn inligtingverspreiding en kontemporêre "kanselleerkultuur", het TFI se vermoë om homself as 'n wettige Christelike beweging te herontdek, belemmer ten spyte van die deradikaliserende maatreëls wat tydens die Reboot geïmplementeer is. Nieteenstaande die uitdagings wat die beweging sedert die Herlaai in die gesig gestaar het, het die Family International virtuele ruimtes effektief aangewend om 'n dinamiese aanlyn-teenwoordigheid te ontwikkel met 'n verskeidenheid webwerwe in verskeie tale wat 'n aansienlike aanhang lok vir 'n Christelike netwerk met minder as 1,400 XNUMX lede.

IMAGES

Beeld #1: Peter Amsterdam en Maria Fontaine.

Verwysings

Amsterdam, Peter. 2010. Terugspoor deur TFI Geskiedenis. Interne dokument. Die Familie Internasionaal.

Amsterdam, Peter. 2011. Opdatering oor Bejaardesorgprogram, Junie. Interne dokument. Die Familie Internasionaal.

Amsterdam, Peter. 2013. Gemeenskap en struktuur. [Video lêer]. Die Familie Internasionaal. Toegang vanaf www.youtube.com/watch?v=haDuXp37nTY op 25 Desember 2022.

Amsterdam, Peter. 2018. Lewende Christenskap, Dele 1–31. Die Familie Internasionaal. Toegang vanaf https://portal.tfionline.com/en/pages/living-christianity/ op 25 Desember 2022..

Amsterdam, Peter. 2019a. Die hernuwing van ons verbintenisse, Januarie. Interne dokument. Die Familie Internasionaal.

Amsterdam, Peter. 2019b. Die hart van dit alles: Grondslae van Christelike Teologie. Die Familie Internasionaal. Toegang vanaf https://portal.tfionline.com/en/pages/the-heart-ofit-all/ op 25 Desember 2022.

Amsterdam, Peter. 2021. Tekens van die tye en huidige gebeure, Mei. Interne dokument. Die Familie Internasionaal.

Barker, Eileen. 2022. “Wat het hulle daaromtrent gedoen? ’n Sosiologiese perspektief op reaksies op seksuele misbruik van kinders in drie nuwe godsdienste.” Bl. 13-38 duim Radikale transformasies in minderheidsgodsdienste, geredigeer deur Beth Singler en Eileen Barker. Londen: Routledge.

Barker, Eileen. 2020. “Denominasionalisering of dood? Vergelyk prosesse van verandering binne die Jesus Fellowship Church en die kinders van God, oftewel The Family International.” Bl. 99–118 duim Die ondergang van godsdiens: hoe godsdienste eindig, sterf of verdwyn, geredigeer deur Michael Stausberg, Stuart Wright en Carole Cusack. Londen: Bloomsbury Academic.

Barker, Eileen. 2016. "Van die kinders van God tot die Familie Internasionaal: 'n Verhaal van radikale Christenskap en deradikaliserende transformasie." Bl. 402–21 duim Handbook of Global Contemporary Christianity: Movements, Institutions, and Allegiance, geredigeer deur Stephen Hunt. Leiden: Brill.

Barker, Eileen. 2013. "Hersiening en diversifikasie in nuwe godsdienste: 'n inleiding." Bl. 15-30 duim Hersiening en Diversifikasie in Nuwe Godsdienstige Bewegings, geredigeer deur Eileen Barker. Surrey, VK: Ashgate.

Barker, Eileen. 2011. "Veroudering in nuwe godsdienste: die verskeidenheid van latere ervarings." Diskus 12:1–23.

 

Borowik, Claire. 2013. "The Family International: Rebooting for the Future." In E. Barker, red., Hersiening en Diversifikasie in Nuwe Godsdienstige Bewegings,15–30. Surrey, VK: Ashgate.

Borowik, Claire. 2014. "Howe, kruisvaarders en die media: The Family International." In JT Richardson en F. Bellanger, eds., Regsake, nuwe godsdienstige bewegings en minderheidsgelowe, 19–40. Surrey, VK: Ashgate.

Borowik, Claire. 2018. "Van Radikale Kommunalisme tot Virtuele Gemeenskap: Die Digitale Transformasie van die Familie Internasionaal." Nova Religio 22, no. 1: 59-86.

Borowik, Claire. 2022. "Digital Revisionism: The Aftermath of The Family International's Reboot." In B. Singler en E. Barker, eds., Radikale transformasies in minderheidsgodsdienste, 207–24. New York: Routledge.

Kinders van God webwerf. 2022. Toegang vanaf https://childrenofgod.com/ op 25 Desember 2022).

Fontaine, Marie. 2020. Huidige gebeure: spekulasies en menings (Oktober). Interne dokument. Die Familie Internasionaal.

Shepherd, Gary en Gordon Shepherd. 2006. "The Social Construction of Prophecy in The Family International." Nova Religio 10, no. 2: 29-56.

Shepherd, Gary en Gordon. Herder. 2010. Praat met die kinders van God. Chicago: Universiteit van Illinois Press.

Shepherd, Gary en Gordon Shepherd. 2013. "Herlaai van The Family International." Nova Religio 17, no. 2: 74-98.

TFI Online webwerf. 2022. tfiaanlyn. Toegang verkry vanaf https://portal.tfionline.com/ op 25 Desember 2022.

TFI Online webwerf. 2022. Anker. Toegang verkry vanaf https://anchor.tfionline.com/ op 25 Desember 2022.

TFI Online webwerf. 2022. Charter. Toegang vanaf https://portal.tfionline.com/en/pages/charter/ op 25 Desember 2022.

TFI Online webwerf. 2022. Countdown. Toegang verkry vanaf https://countdown.org/ op 25 Desember 2022.

TFI Online webwerf. 2022. Director's Corner. Toegang verkry vanaf https://directors.tfionline.com/ op 25 Desember 2022.

TFI Dienste. 2022. 2021 Jaareindverslag. Interne dokument. Die Familie Internasionaal.

Die Familie Internasionaal se Missieverklaring. 2022. Toegang vanaf  www.thefamilyinternational.org/en/mission-statement/ op 25 Desember 2022.

Die Familie Internasionaal. 2010. Struktuur en Dienste. Interne dokument. Wêrelddienste.

Die Familie Internasionaal. 2020. Handves van die Familie Internasionaal. https://portal.tfionline.com/en/pages/charter/.

Publikasiedatum:
30 Desember 2022

 

Deel