Andrew Ventimiglia

Urantia

URANTIA TYDLYN

1875 (24 Junie): William S. Sadler is gebore in Spencer, Indiana.

1911 (Somer): Sadler is vir die eerste keer aan die "slaapvak" bekendgestel.

1924 (11 Februarie): Die Kontakkommissie is geskep. Dit het vrae gestel aan engele waartoe toegang verkry is deur die "slapende onderwerp", wat gelei het tot "Die Urantia Papers."

1934-1935: Die Kommissie voltooi ontvangs van die vraestelle wat sal uitmaak Die Urantia Boek.

1942 (Augustus): 'n Engelboodskap is aan die Kommissie gestuur om dit in kennis te stel van kopiereg Die Urantia Boek.

1950 (11 Januarie): Die Urantia-stigting is geskep om die teks van te bewaar Die Urantia Boek en sy leringe versprei.

1955 (2 Januarie): Die Urantia Broederskap is geskep om gelowiges van die leringe van Die Urantia Boek in plaaslike broederlike genootskappe.

1955 (12 Oktober):  Die Urantia Boek is die eerste keer gepubliseer.

1964: Vern Grimsley het die gewilde "Family of God" radio-uitsendings in San Francisco begin wat Urantiaanse leringe aan die publiek gedeel het.

1966: Die Urantia-stigting het 'n beleid geskep wat toestemming vereis om uit aan te haal Die Urantia Boek of gebruik die naam "Urantia."

1969 (26 April): William S. Sadler is oorlede.

1971 (29 Junie): 'n Handelsmerk op die naam "Urantia" is deur die Urantia-stigting geregistreer.

1974: Die Urantia-stigting het 'n “Bevestigende ooreenkoms” aan Urantia-verenigings gestuur wat vereis dat hulle die Stigting se wettige eienaarskap van Die Urantia Boek en verwante handelsmerke.

1977 (21 Maart): Die Urantia-stigting het 'n kopiereggeding teen Burton King gewen vir die skep van ongemagtigde opvoedkundige materiaal wat gedeeltes van Die Urantia Boek.

1980 (27 Augustus): Die Urantia-stigting het 'n kopiereggeding teen Robert Burton gewen vir die kopiëring en verspreiding van dele van Die Urantia Boek sonder toestemming.

1982: Die Sentrum vir Urantia Boeksinergie (CUBS) is gestig in Santa Barbara, Kalifornië.

1982 (14 Junie): Die Urantia-stigting het verdere kopiereg-toestemmingsriglyne uitgereik wat die gebruik van Die Urantia Boek deur samelewings en individuele lesers.

1982 (23 September): Die Urantia-stigting het 'n regsgeding oor handelsmerkskending teen die Urantia Society of Houston gewen.

1983 (19-21 Augustus): 'n CUBS-konferensie is in Santa Barbara gehou ten spyte van die Urantia-stigting se eis om alle gedrukte materiaal wat by die konferensie gebruik moet word, vooraf goed te keur.

1983 (6 Oktober): Vern Grimsley het 'n voorspelling aangekondig dat die Derde Wêreldoorlog op hande was, wat 'n breuk tussen sy Family of God-stigting en die Urantia-stigting veroorsaak het.

1983 (Desember): 'n Gesamentlike verklaring deur die Urantia Foundation en Urantia Brotherhood oor "Die verspreiding van Die Urantia Boek en Verklaring oor publisiteit,” is vrygestel, wat voorgestel het om verspreiding te beperk eerder as om betrokke te raak by aggressiewe uitreik.

1987: Die Urantia Broederskap het voorgestel om 'n bemarkingstudie vir Die Urantia Boek wat lei tot regsbedreigings van die Urantia-stigting.

1987: CUBS het die koste van Die Urantia Boek om breër verkope en verspreiding te fasiliteer.

1988 (29 April): Die Urantia-stigting het CUBS gedagvaar vir ongemagtigde gebruik van die woord "Urantia" in sy naam.

1989 (30 Oktober): Die Urantia-stigting het die Urantia-broederskap gede-lisensieer, wat sy naam verander het na die Fifth Epochal Fellowship (en later na die Urantia Book Fellowship).

1991: Die Urantia-stigting dagvaar Kristin Maaherra vir die ongemagtigde verspreiding van Die Urantia Boek op kompakskyf.

1992: Leser Matthew Block het 'n projek begin waarin hy bibliografiese bronne vir die Urantia Papers ontdek het.

1995: Bekende skeptikus Martin Gardner gepubliseer Urantia: Die Groot Kultus Geheimenis.

1995: 'n Distrikuitspraak in die Maaherra-saak het bepaal dat die Urantia-stigting se kopiereg in Die Urantia Boek ongeldig was weens 'n fout wat met die hernuwing daarvan gemaak is.

1997: 'n Appèlhof in Maaherra-saak het die distriksuitspraak omgekeer en kopiereg herstel in Die Urantia Boek aan die Urantia-stigting.

1999: Die Urantia-stigting het 'n regsgeding teen die Michael-stigting ingedien vir die publikasie van Deel IV van Die Urantia Boek as 'n aparte boek getiteld Jesus: 'n Nuwe Openbaring.

2001 (20 Junie): 'n Jurie het in die Michael Foundation-regsgeding bepaal dat Die Urantia Boek was in die publieke domein.

2001 (14 Oktober): Die Urantia Book Fellowship het besluit om sy eie weergawe van Die Urantia Boek.  \

FONDS / GROEPGESKIEDENIS

Terwyl die Urantia-beweging nie 'n duidelike leier het nie, is die oorsprong daarvan (en die oorsprong van die beweging se sentrale openbaringsteks Die Urantia Boek) kan gekrediteer word aan die Chicago-gebaseerde psigiater, dr. William S. Sadler. [Beeld regs] Volgens sy boek The Mind at Mischief, in 1911 het Sadler 'n individu met unieke psigiese vermoëns ontdek (wat later die "slapende subjek" gedoop is of soms na verwys word as die "kontakpersoonlikheid") wat geheimsinnige kommunikasie uit 'n anderwêreldse bron kon produseer (Sadler 1929). Terwyl die proses waardeur hierdie kommunikasie geproduseer is, onduidelik is, was Sadler en ander in sy kring oortuig van hul engelagtige oorsprong en het hulle probeer om die slapende onderwerp verder te ondervra. Hulle het toe hierdie antwoorde in ’n reeks referate georganiseer wat as “Die Urantia Papers” bekend sou staan. Die naam Urantia is die geopenbaarde naam van ons planeet, andersins bekend as Aarde.

Teen die middel-1920's het Sadler 'n informele groep eendersdenkende vriende genaamd "Die Forum" (later bekend as die "Kontakkommissie") georganiseer wat die referate bespreek het wat deur die "slaapvak" gegenereer is en bykomende vrae vir die engelskrywers om te antwoord (Sprunger 1983; Lewis 2007). Die Forum is daarna gestig as 'n geslote groep met lede wat vereis word om 'n eed van geheimhouding te onderteken en het die verantwoordelikheid gehad om materiaal saam te stel wat verband hou met die Urantia-openbaring deur die 1930's en 1940's (Sprunger 1983). Reeds in 1942 het die engele wat verantwoordelik was vir die lewering van die openbaring lede van die Forum gelei om voor te berei vir die publikasie van die referate. Om dit te doen, het hulle gevra dat die Forum die werk by die Amerikaanse kopieregkantoor registreer en die naam “Urantia” en sy gepaardgaande konsentriese sirkelmerk (drie blou sirkels wat as simbool vir Urantia gebruik word) deur handelsmerkregistrasie beskerm (Kendall 1984).

In 1950 het die ontwikkelende Urantia-beweging sy eerste formele struktuur geskep met die Urantia-stigting, 'n entiteit wat die verantwoordelikheid het om op te tree as "bewaarder van die onaantasbare teks van Die Urantia Boek en [om te verseker] dat die boek se leringe versprei word...na alle mense,” (Urantia Foundation). Met die Urantia-stigting gestig as versorgers van die engele-openbaring, het die organisasie vergader en die eerste uitgawe van Die Urantia Boek in 1955. Daarna het die leiers van die Urantia-stigting ook 'n aanvullende groep, die Urantia-broederskap, geskep wat ontwerp is om volgelinge van die Urantia-openbaring in lesersgroepe te organiseer en sodoende 'n gevoel van gemeenskap en sosiale behoort te verskaf in die afwesigheid van die strikke van tradisionele Amerikaanse Christelike godsdiens (plekke van aanbidding, dienste, pastorale leiding, ens.) (Sadler Jr. 1958). Daar word van hierdie tweelingorganisasies verwag om in eenheid te werk en sodoende 'n vorm aan die Urantiaanse beweging te gee, terwyl hulle wat hulle beskou as problematiese "oororganisasie" vermy. Lesers is dus toegelaat om "godsdiensvryheid te geniet in die volle uitdrukking van sy eie persoonlike interpretasie van die waarhede van godsdienstige geloof" (Myers 1973).

Eerder as om 'n tradisionele godsdiensstruktuur met 'n identifiseerbare profetiese leier te probeer skep, het die Urantia-stigting eerder die identiteit van die slapende subjek wat verantwoordelik was vir die totstandkoming van die openbarings verberg en al sy pogings gefokus op die strategiese bestuur van die verspreiding van Die Urantia Boek self. Alhoewel dit nie heeltemal voor die hand liggend was nie, is hierdie pogings ondersteun deur die Stigting se eienaarskap van kopiereg in die boek, wat as die wetlike grondslag vir sy organisatoriese gesag opgetree het (Lewis 2007). As gevolg van sy eienaarskap in die teks, was die Stigting in staat om die gebruik van die boek aan lesersgroepe te lisensieer en sodoende 'n paar parameters vas te stel oor hoe lesersgroepe die openbaring moet betrek, interpreteer en verder versprei. Vir diegene wat te ver van goedgekeurde praktyke afgewyk het (byvoorbeeld deur ongemagtigde kommentaar op die teks te skep of individuele referate aan die algemene publiek te kopieer en te versprei), het die Stigting gedreig en dikwels betrokke geraak by regstappe (Ventimiglia 2019).

Die Urantia-beweging het in die laaste helfte van die twintigste eeu geleidelik momentum gekry, soos geïllustreer deur die pogings van figure soos Vern Grimsley, [Beeld regs] 'n gelowige wat die "Family of God"-radio-uitsending in die San Francisco-omgewing begin het. Hierdie uitsendings het leringe van Die Urantia Boek sonder om die boek self te noem, 'n proses wat beskryf word as "bootlegging" van Urantia-materiaal in die uitsending (Grimsley 1966). Grimsley se evangelisasiepogings het egter ook die risiko's gedemonstreer om op mense, eerder as die boek self, as draers van die Urantiaanse openbaring te vertrou. Omstreeks 1983 het Grimsley toenemend bekommerd geraak dat die Derde Wêreldoorlog immanent was en dat die Verenigde State kernbombardement in die gesig sou staar, 'n profesie wat deels gebaseer is op sy lees van gedeeltes uit Die Urantia Boek (Grimsley 1983). Grimsley se boodskap het wydverspreide kommer binne die beweging uitgelok en vereis dat lede van die Urantia-stigting en Broederskap lesers inlig dat Grimsley se profesieë nie 'n goedgekeurde deel van Urantiaanse lering was nie. Teen 1985 het Grimsley se invloed afgeneem, en sy Family of God-organisasie het uiteindelik ontbind, maar sy verhaal het die risiko's getoon om enige charismatiese individu toe te laat om die rigting van die Urantiaanse beweging te beheer.

As gevolg van die Grimsley-sage, het die Urantia Foundation en Urantia Brotherhood gesamentlik 'n strategie ontwikkel vir verspreiding van Die Urantia Boek in 1983. Daarin het die organisasies ingestem tot 'n meer afgemete benadering tot verspreiding in teenstelling met diegene wat gepleit het vir meer aggressiewe evangelisasie en verspreiding van die openbaring (Urantia Foundation 1983). 'n Verklaring wat hierdie benadering uiteensit, het ook beswaar gemaak teen die skepping van afgeleide werke (brosjures, aanbiedings, pamflette, ens.) wat deur lesers geskep kan word en gebruik word om die Urantiaanse leerstellings te verduidelik omdat hierdie menslike interpretasies onderhewig was aan foute en nie die "gees van die leringe" om voldoende uitgedruk te word soos dit was Die Urantia Boek self. Die Urantia-stigting kon toe gesag oor die gemeenskap uitoefen deur sy wetlike regte in te gebruik Die Urantia Boek om te beheer hoe lesers die teks ontdek en betrokke raak.

Deur die 1980's het sommige lesers hul kommer uitgespreek oor die vlak van beheer wat die Urantia-stigting openlik die gedeelde openbaring beweer. Hierdie kommer het gelei tot 'n aantal aksies wat die Stigting se regsgesag uitgedaag het. Sommige lesersgroepe soos die Urantia Society of Houston het geweier om 'n nuwe lisensie-ooreenkoms met die Stigting te onderteken en is gevolglik gedagvaar vir die gebruik van die geregistreerde handelsmerke "Urantia" en "Urantian" sonder magtiging (Ventimiglia 2019). 'n Paar jaar later het 'n onverbonde organisasie genaamd die Centre for Urantia Book Synergy, of CUBS, die Stigting se beleid van "stadige groei" uitgedaag deur (gesubsidieerde) kopieë van te koop en te versprei. Die Urantia Boek self, wat soortgelyke regsbedreigings van die Stigting tot gevolg het (Mullins 2000). Ten slotte het meningsverskille oor die boek se verspreiding selfs gelei tot 'n breuk tussen die Urantia Foundation en Urantia Brotherhood met lede van laasgenoemde organisasie wat probeer het om advertensie- en bemarkingstrategieë aan te neem om te help populariseer Die Urantia Boek. Die Stigting het gereageer deur te beweer dat daardie aksies “nie toegelaat is binne die bestek van die lisensie-ooreenkoms nie” en om dit na te streef sou lei tot die moontlike herroeping van die Ooreenkoms wat die Broederskap gemagtig het om op te tree as “agent van die Urantia-stigting in die verspreiding van Die Urantia Boek” (Myers, 1987).

Hierdie konflikte het onvermydelik gelei tot 'n reeks regsgedinge dwarsdeur die 1990's wat die legitimiteit van die Urantia's Foundation se eienaarskapseise in Die Urantia Boek en het die momentum van die Urantia-beweging aansienlik beskadig sodat dit nooit heeltemal herstel het nie. Alhoewel dit nie die eerste regsgeding oor kopieregskending wat deur die Urantia-stigting begin is nie, het een van die mees noemenswaardige geskille 'n leser Kristin Maaherra betrek wat in 1991 'n ongemagtigde weergawe van Die Urantia Boek op kompakskyf. Hierdie daaropvolgende regsgeding het minder gedraai om die skending van Maaherra, iets wat niemand betwis het nie, maar eerder oor die wettigheid van Die Urantia Boekse kopieregregistrasie. Soos die verdediging opgemerk het, was die geregistreerde Urantia-stigting nie die skrywer van die boek nie (die boek is deur engele geskryf), maar eerder die selfaangestelde Trustee van die openbaring. Tog het die Stigting homself as die boek se skrywer in beide registrasie- en hernuwingsdokumente gelys (Urantia Foundation v. Maaherra 1995).

Terwyl die Urantia-stigting uiteindelik in sy regsgeding teen Kristin Maaherra geslaag het deur aan te voer dat, in die woorde van die appèl-mening, "onopsetlike foute op registrasiesertifikate nie 'n kopiereg ongeldig maak nie," was die stigting minder suksesvol in 'n daaropvolgende regsgeding tussen die stigting en 'n organisasie genaamd die Michael Foundation. Hierdie regsgeding het die vervaardiging van die boek behels Jesus: 'n Openbaring, wat bloot 'n herdruk was van die vierde afdeling van Die Urantia Boek wat die lewe van Jesus oorvertel het. Die Urantia-stigting het dit as 'n afgeleide werk beskou. Dit glo verder dat hierdie publikasie die oorspronklike openbaring, wat slegs in onverkorte vorm gesirkuleer moes word, verval en vermink het. Hierdie regsgeding het uiteindelik gelei tot 'n jurieverhoor in 2001, waarin die jurie bepaal het dat die Urantia-stigting nie meer die regmatige kopieregeienaar van Die Urantia Boek. Die jurie het eerder vasgestel dat die Stigting 'n aannemer van die oorspronklike kopiereg was (wat kopiereg deur die oorspronklike outeur gegee is, die "sluipende onderwerp"), maar nie in staat was om dit te hernu nie, wat daartoe gelei het dat die boek die publieke domein betree het (Ventimiglia 2019).

Soos hierdie geskille in die hofsaal afgespeel het, het die Urantia Foundation en Urantia Brotherhood hul verhouding formeel beëindig in 1989. Die Broederskap het voortaan 'n onafhanklike organisasie geword wat tans bekend staan ​​as die Urantia Book Fellowship. Met die leer daarvan Die Urantia Boek in die publieke domein was, het die Genootskap sy eie weergawe van die teks gepubliseer, 'n weergawe wat vandag voortgesit het om saam met die oorspronklike Urantia Foundation-weergawe (Urantia Book Fellowship 2001) te sirkuleer.

Terselfdertyd het die Urantia-beweging ander mindere kontroversies gesien. Eerstens het 'n leser genaamd Matthew Block 'n projek begin wat die verskillende bibliografiese bronne vir identifiseer Die Urantia Boek, daardeur kommer wek oor die egtheid en betroubaarheid van die openbaring. Hierdie navorsing het voorgestel dat sommige van die boek dalk geplagiaat is, 'n besonder skadelike beskuldiging gegewe die Urantia-stigting se herhaalde vertroue op kopiereg (Block 2016). Tweedens, die beroemde skeptikus Martin Gardner het die Urantia-beweging gemik deur 'n boek te publiseer wat die beweging gekritiseer het, veral die verhaal van sy engelagtige oorsprong (Gardner 1995). Alhoewel hierdie voorvalle geringe kontroversies was in vergelyking met die regsgeskille, het dit nietemin bygedra tot die omstrede aard van die beweging aan die einde van die twintigste eeu.

Na hierdie tydperk van wetlike en intra-organisatoriese konflik, het die Urantiaanse gemeenskap in die een-en-twintigste eeu in 'n tydperk van relatiewe stabiliteit gevestig. Hierdie konflikte het egter ongetwyfeld die momentum van die beweging gestuit en daartoe bygedra Die Urantia Boek 'n minder bekende geestelike teks te word. Nietemin, beide die Urantia Foundation en Urantia Book Fellowship, saam met ander nie-geaffilieerde satellietorganisasies, gaan voort om te werk en verskeie pogings aan te wend om belangstelling in Die Urantia Boek, insluitend die hou van gereelde konferensies,  ondersteuning van pogings om nuwe lesersgroepe te skep, en die digitalisering van byna alle relevante historiese materiaal. Soos sommige ander godsdienstige organisasies (byvoorbeeld die Church of Scientology of Church of Christ, Scientist), hou die Urantia-stigting steeds beheer oor sy handelsmerke in beide die naam "The Urantia Book" en die konsentriese sirkelontwerp [Beeld regs] maar het sedert die vroeë 2000's nie aktiewe litigasie oor die punte gewikkel nie.

Die Urantia Boekse belangrikste nalatenskap kan afkomstig wees van sy regspogings om 'n teks wat deur engel geskryf is te beskerm, aangesien die regsgedinge aandag getrek het van regsgeleerdes wat belangstel in die godsdienstige gebruike van intellektuele eiendomsreg (Ventimiglia 2019; Simon 2010; Cotter 2003; Silversmith en Guggenheim 2001; Frans 1999). In hierdie opsig skakel die Urantia-stigting se aandag aan tekstuele verspreiding as 'n sentrale kenmerk vir die organisering van 'n godsdienstige beweging met 'n langer geslag van godsdienste wat soortgelyke pogings aangewend het om die sirkulasie van heilige of profetiese tekste te beperk of strategies te beheer. Op hierdie manier, Die Urantia Boek is beide 'n unieke twintigste-eeuse artefak ('n engelagtig geskryfde teks wat 'n alternatiewe vertelling van menslike geestelike en fisiese evolusie vertel) terwyl dit ook breedweg emblematies is van langdurige teksgebaseerde godsdienstige tradisies.

Leerstellinge / oortuigings

As 'n beweging wat daarop roem om oop te wees vir alle geestelike soekers, lesers van Die Urantia Boek vereis nie nakoming van een deel van een stel oortuigings of leerstellings nie. [Beeld regs] Die gemeenskap neem egter oor die algemeen aan dat alle lesers verstaan Die Urantia Boek 'n openbaring wat deur engel geskryf is, wat die ware realiteit van die multiversum, die geskiedenis van die Aarde (bekend as Urantia) en die lewe van Jesus akkuraat openbaar, 'n inkarnasie van Christus Michael, die skepper van ons eie plaaslike heelal. Hierdie verbintenis tot die openbaringstatus van die boek veronderstel dan 'n sekere mate van getrouheid aan sy bevindinge ten spyte van die gemeenskap se verdraagsaamheid vir uiteenlopende interpretasies van die teks self.

Ten spyte van die selfverklaarde openheid van die Urantia-beweging, Die Urantia Boek beeld steeds 'n spesifieke geskiedenis en begrip van die mensdom, die heelal en die breër kosmos uit. Die boek is in vier dele verdeel, gerangskik vanaf 'n uitgebreide beskrywing van die "Sentrale en Superheelalle" en vernou tot die laaste deel wat 'n unieke hervertelling van die lewe van Jesus behels. Deel I beeld die struktuur van die multiversum uit, wat bestaan ​​uit sewe superheelalle met een ewige sentrale heelal in die middel. Die uitgebreide beskrywings van die struktuur van die heelal wat in hierdie eerste afdeling verskaf word, moet nie as metafories beskou word nie, maar word eerder as 'n wetenskaplik gefundeerde beskrywing van die kosmiese werklikheid en mense se plek daarin beskou. Deel I sluit ook gedetailleerde beskrywings van God (sy goddelike natuur en eienskappe) sowel as God se verhouding tot mense en die heelal in. Deel II vertel 'n spesifieke geskiedenis van die "Plaaslike Heelal", wat vermoedelik meer as ses miljoen bewoonde planete insluit. Die tweede deel beskryf ook die hiernamaals, waartydens daar van mense verwag word om 'n pelgrimstog van hul tuisplaneet Urantia (ook bekend as Aarde) na die Paradys te maak, 'n roerlose ewige eiland in die middel van die sentrale heelal (Belitsos 2023).

Deel III verskaf 'n volledige chronologie van die geskiedenis van Urantia (Aarde) insluitend die evolusie van lewe, opkoms van die mensdom en verskeie "evolusionêre rasse" en ontwikkeling van die moderne beskawing. Hierdie deel beskryf ook hoe tradisionele godsdienste ontwikkel het uit engelleringe, met besondere aandag aan Judaïsme en die skakels tussen vertellings en besonderhede in die Hebreeuse Bybel (Adam en Eva, die "Lucifer-rebellie," ens.) en die Urantiaanse openbaring. Deel III stel ook die konsep van die "gedagteaanpasser" bekend, 'n sleutelterm wat die goddelike vonk of innerlike stem binne individue beskryf en in staat is om mense te lei in ooreenstemming met die wil van God. Ten slotte behels Deel IV 'n uitgebreide hervertelling van die lewe van Jesus wat verstaan ​​word as 'n inkarnasie van die skepper van die plaaslike heelal, Michael. Hierdie deel bevat besonderhede uit die lewe van Jesus, insluitend die "verlore jare" van sy kinderjare, adolessensie en jong volwassenheid (Belitsos 2023). Hierdie laaste deel hou vir baie lesers groot betekenis in in die mate dat dit afsonderlik gepubliseer is.

RITUELE / PRAKTYKE

Lesers van Die Urantia Boek het geen rituele of praktyke ontwikkel buiten die lees van die boek self, hetsy in eensaamheid of in plaaslike lesersgroepe nie. Die formaat vir lesersgroepvergaderings kan verskil, maar behels dikwels die aanstelling van 'n moderator om bespreking te lei en die praktyk om elke bywoner op sy beurt 'n uittreksel uit die groep hardop vir die res van die groep te laat lees. Die boek word gewoonlik in volgorde gelees met enige leser wat toegelaat word om die lees te stop om 'n sin of gedeelte en die betekenis daarvan te bespreek. Hierdie groepe is belangrik aangesien hulle meer ervare lesers toelaat om terminologie of moeilike gedeeltes aan beginnerlesers te verduidelik en hulle aan sleutelkonsepte bekend te stel sonder om enige interpretasie op die teks af te dwing. Groepsgebed en aanbidding kan by lesersgroepbyeenkomste ingesluit word, veral praktyke soos om 'n kort oomblik van stilte te hou of 'n gebed vir begrip.

Wat belangrik is, baie lesers van Die Urantia Boek is lede van ander georganiseerde godsdienste en verstaan ​​dus die praktyk van lees as aanvullend tot die godsdienstige rituele en praktyke van hul primêre geloofsgroep. Christene maak 'n groot deel van lesers uit gegewe dat die vierde deel van Die Urantia Boek behels 'n hervertelling van die lewe van Jesus (squarecircles 2022).

Benewens gereelde plaaslike lesersgroepe, is die primêre organisasies betrokke by Die Urantia Boek reël gereeld konferensies en toevlugsoorde vir uitgebreide betrokkenheid by die boek en met ander lesers regoor die wêreld. Baie aanlynforums bied ook 'n plek vir lesers om interaksie te hê, te bespreek en die teks te ontleed. Lesers word ook soms aangemoedig om deur “Diensbediening” na groepgroei te werk. Hierdie tipe bediening behels hoofsaaklik deel Die Urantia Boek met ander wat bereid kan wees om die teks te ontvang en te waardeer, wat op sy beurt verstaan ​​word om die groei van 'n gesonde gemeenskap van lesers te fasiliteer (Urantia Book Fellowship 2022b).

ORGANISASIE / LEADERSHIP

Die struktuur van die Urantia-beweging is lank reeds bepaal deur die entiteite wat die publikasie en verspreiding van beheer Die Urantia Boek eerder as om volgelinge te organiseer en te bestuur. In hierdie verband is die belangrikste instelling in die Urantia-beweging die Urantia-stigting, wat in 1950 gestig is om op te tree as “die bewaarder van die onaantasbare teks van Die Urantia Boek” (Urantia-stigting). Die Urantia-stigting is geskep nadat die Kontakkommissie die Urantia-dokumente saamgestel het en besig was om voor te berei om dit as 'n verenigde boek te publiseer. Die Urantia-stigting het die kopiereg in Die Urantia Boek en so die beleide vir die verspreiding van die teks aan lesers opgestel. Die Stigting word gelei deur verkose Trustees en werk steeds vandag as 'n belangrike entiteit wat die boek versprei, geleenthede organiseer en ander opvoedkundige hulpbronne verskaf.

Terwyl die Urantia-stigting die taak gehad het om die verspreiding van Die Urantia Boek, 'n ander organisasie, die Urantia Broederskap, is toe in 1955 geskep om toesig te hou oor die skepping van "Urantia Societies" of semi-outonome lesersgroepe wat toegewy is aan die Urantia-openbaring (Urantia Brotherhood 1982). Die Broederskap is ontwerp om die Urantia-stigting aan te vul deur 'n gevoel van behoort en gemeenskap aan lesers te verskaf sonder om 'n hiërargiese Kerk-agtige organisasiestruktuur te repliseer (spotlik genoem "Churchification" binne die Urantiaanse gemeenskap) (Myers 1973). Die verhouding tussen die Urantia-stigting en die Broederskap was histories omstrede aangesien verskeie lesersgroepe groter outonomie gesoek het, veral in terme van meer aggressiewe bemarking en verspreiding Die Urantia Boek aan nuwe lesers. Hierdie spanning het uiteindelik daartoe gelei dat die Broederskap toestemming verloor het om die Urantia-handelsmerk wat deur die Stigting beheer word te gebruik en is dus in 1989 na die Fifth Epochal Fellowship herdoop en later weer herdoop na die Urantia Book Fellowship.

Die Urantia Book Fellowship is steeds een van die belangrikste organisasies wat verenig Urantia Boek lesers en plaaslike Urantia-verenigings. Die Fellowship-webwerf funksioneer as 'n sleutelhulpbron waardeur lesers outonome plaaslike Urantia-verenigings kan vind. Daarbenewens kies hierdie plaaslike verenigings verteenwoordigers om driejaarlikse vergadering by te woon, wat op hul beurt 'n Algemene Raad verkies wat die Genootskap lei deur verskeie Komitees, insluitend 'n Uitvoerende Komitee (Urantia Book Fellowship 2022a). Hierdie komitees het 'n verskeidenheid inisiatiewe geskep wat ontwerp is om lesers aktief en verbind te hou, insluitend 'n Fellowship Outreach Program, 'n Internasionale Program en 'n Interfaith Program (wat die taak is om die boek aan godsdiensleiers in ander geloofstradisies aan te bied). Die Genootskap produseer ook nuusbriewe en publikasies wat help om 'n gevoel van gemeenskap te genereer sowel as leiding deur die Urantia-leringe.

Benewens die Urantia Foundation en Urantia Book Fellowship, bestaan ​​'n aantal ander kleiner nie-geaffilieerde organisasies wat betrokke is by Die Urantia Boek op verskillende maniere. Byvoorbeeld, Urantia Association International beskou homself as 'n "lidmaatskaporganisasie op voetsoolvlak" wat ook lesers wêreldwyd verbind (Urantia Association International 2022). Ander organisasies is betrokke by die publikasie van materiaal of die versameling van relevante historiese dokumente wat verband hou met die Urantia Openbaring. Hierdie organisasies sluit in die Urantia Book Historical Society (wat 'n wye reeks persoonlike korrespondensie, nuusbriewe, referate, ens. gedigitaliseer het wat verband hou met die ontdekking, publikasie en verspreiding van Die Urantia Boek), Urantia Book Academy, en Square Circles Publishing, 'n organisasie wat ook die geskiedenis van die Urantia Papers kronieke skryf met 'n unieke fokus op die naspeuring van die vorige tekstuele en godsdienstige bronne van die teks.

Kwessies / UITDAGINGS

Soos duidelik blyk uit die geskiedenis en ontwikkeling van die Urantia-beweging, was die grootste uitdaging wat die Urantia-beweging in die gesig gestaar het uiteenlopende pogings om te versprei Die Urantia Boek en die daaropvolgende regstryde oor die boek se kopiereg. Eerder as om wetlike duidelikheid te verskaf oor watter organisasie eienaarskap en beheer van die boek kan aanspraak maak, het hierdie regsgedinge (wat oor dekades gestrek het) die effek gehad om volgelinge te antagoniseer en enige momentum wat die vroeë beweging kon gehad het in die verspreiding van die Urantiaanse openbaring te beskadig. Hierdie regsgeskille het egter net bestaande verskille binne die gemeenskap vererger oor hoe Urantia-lesers georganiseer moet word en hoe Die Urantia Boek behandel moes word. Aangesien die Urantia-beweging uitdruklik verkies het om homself nie as 'n tradisionele godsdiens met 'n gevestigde hiërargie te organiseer nie, was verspreiding van die boek die sentrale meganisme wat gebruik is om 'n vorm aan die diffuse geestelike netwerk van lesers te gee (Ventimiglia 2018). Dispute oor eienaarskap van Die Urantia Boek was terselfdertyd debatte oor watter tipe geestelike gemeenskap geskik was om die Urantiaanse openbaring te bevorder.

Terwyl kwessies rondom kopiereg in Die Urantia Boek is uiteindelik opgelos sodra die boek in 2001 beslis die publieke domein betree het, het kommer oor die optimale manier om lesers te organiseer voortgeduur. Verskeie organisasies het probeer om lesers te verbind deur 'n gedesentraliseerde netwerk van lesersgroepe sodat lesers 'n gevoel van gemeenskap en behoort te deel. Maar deur ontwerp het nie een van hierdie netwerke probeer om hulself te vestig as die leidende organisasie vir alle Urantiërs nie en as sodanig het die Urantiaanse beweging nie die sterk assosiasiebande wat kenmerkend is van 'n gesentraliseerde godsdiens nie. Hierdie benadering het sy voordele gegewe dat lesers van Die Urantia Boek word nie verwag om hul vorige godsdienstige identiteit te laat vaar nie, alhoewel instemming met die boek se openbaring onvermydelik 'n erkenning van die goddelike status van Jesus Christus vereis en as sodanig duidelik in lyn is met Christelike geloof. Maar die koste van hierdie benadering is dat die Urantiaanse beweging meer ooreenstem met 'n netwerk van studiegroepe eerder as 'n geestelike gemeenskap wat gebonde is deur 'n wedersydse en diepgewortelde verbintenis tot gedeelde openbaring.

IMAGES

Beeld #1: William L. Sadler.
Beeld #2: Vern Grimsley.
Beeld # 3: Urantia drie-konsentriese-blou-sirkels-op-wit simbool.
Beeld #4: Die Urantia Boek.

Verwysings

Belitsos, Byron. 2023. Waarhede oor die bose, sonde en die demoniese: na 'n integrale teodisee vir die een-en-twintigste eeu. Eugene, OR: Wipf en Stock.

Blok, Matthew. 2016. "Urantiabooksources.com." Toegang vanaf https://urantiabooksources.com/ op 20 Desember 2022.

Cotter, Thomas. 2003. "Gutenberg se nalatenskap: kopiereg, sensuur en godsdienstige pluralisme." Regsoorsig in Kalifornië 91: 323-92.

Frans, Rebecca. 1999. "Van Yoder tot Yoda: Modelle van tradisionele, moderne en postmoderne godsdiens in die Amerikaanse grondwetlike reg." Arizona Law Review 41: 49-92.

Gardner, Martin. 1995. Urantia: Die Groot Kultus Geheimenis. Amherst, NY: Prometheus Books.

Grimsley, Vern. 1983. "Brief aan Clyde Bedell." Toegang vanaf https://ubhs.hosted-by-files.com/docs/2016/2016.1.18.52.pdf op 9 Desember 2022.

Grimsley, Vern. 1966. "Brief aan Urantia Broederskap." Toegang vanaf https://ubhs.hosted-by-files.com/docs/O/od19660830_grimsleyv_03.pdf op 9 Desember 2022.

Kendall, Thomas. 1984. "Die kopiereg en handelsmerke." Toegang vanaf https://ubhs.hosted-by-files.com/docs/U/uc19841010_kendallt_02.pdf op 1 Desember 2022.

Lewis, Sarah. 2007. “Die eienaardige slaap: Ontvangs Die Urantia Boek. "Pp. 199-212 in Die uitvinding van heilige tradisie, geredigeer deur James Lewis en Olav Hammer. New York, NY: Cambridge University Press.

Lewis. Sarah. 2003. "Die URANTIA Boek." Bl. 129-38 duim UFO-godsdienste, geredigeer deur Christopher Partridge. New York, NY: Routledge.

Mullins, Larry. 2000. 'n Geskiedenis van die Urantia-dokumente. St. Augustine, FL: CreateSpace Independent Publishing Platform.

Myers, Martin. 1987. "Brief aan David Elders, President Urantia Broederskap." Toegang vanaf https://urantia-book.org/archive/history/doc106.htm op 16 Desember 2022.

Myers, Martin. 1973. "Eenheid, nie eenvormigheid nie." Toegang vanaf https://ubhs.hosted-by-files.com/docs/A/ah19730601_myersm_10.pdf op 15 November 2022.

Sadler, William S. Jr. 1958. "Funksionele verhouding van die Stigting en Broederskap." Toegang vanaf https://urantia-book.org/archive/history/memo_1.htm op 1 Desember 2022.

Sadler, William S. 1929. The Mind at Mischief: Truuks en misleidings van die onderbewussyn en hoe om dit te hanteer. New York, NY: Funk & Wagnalls Company.

Silversmith, Jed en Jack Achiezer Guggenheim. 2001. "Tussen hemel en aarde: die onderlinge verband tussen intellektuele eiendomsregte en die godsdiensklousules van die eerste wysiging." Alabama Law Review 52: 467-527.

Simon, Dawid. 2010. "Op soek na (instandhouding) van die waarheid: die gebruik van kopieregwette deur godsdienstige organisasies." Michigan Telecommunications and Technology Law Review 16: 355-417.

Sprunger, Meredith. 1983. "Die historiesheid van die Urantia-boek." Toegang vanaf https://ubhs.hosted-by-files.com/docs/H/ha1983yyyy_sprungerm_04.pdf op 22 November 2022.

Vierkantige sirkels. 2022. "Algemene vrae." Toegang vanaf https://squarecircles.com/frequently-asked-questions/ op 15 November 2022.

Die onvertelde verhaal van Jesus: 'n moderne biografie uit die Urantia-boek. 2019. Chicago, IL: Urantia Press.

Urantia Association International. 2022. "Organisasiestruktuur." Toegang vanaf https://urantia-association.org/about-uai-old/organizational-structure/ op 16 November 2022.

Die Urantia Boek. 1955. Chicago, IL: Urantia-stigting.

Urantia Boekgenootskap. 2022a. "Oor die Urantia Book Fellowship." Toegang vanaf https://urantiabook.org/About-The-Urantia-Book-Fellowship op 15 November 2022.

Urantia Boekgenootskap. 2022b. "Gemeenskap: Begin en organiseer doeltreffende studiegroepe." Toegang vanaf https://urantiabook.org/resources/Documents/urantia-book-study-group-guide.pdf op 15 November 2022.

Urantia Book Fellowship, 2001. “Verklaring van The Fellowship se Uitvoerende Komitee oor Publikasie van The Urantia Book.” Toegang vanaf https://urantia-book.org/archive/admin/UBPublication_Letter.htm op 20 Desember 2022.

Urantia Broederskap. 1982. "Grondwet van Urantia Broederskap." Toegang vanaf https://ubhs.hosted-by-files.com/docs/B/bb19820627_b_37.pdf op 15 November 2022.

Urantia Foundation, 1983 “Die verspreiding van Die Urantia Boek en Verklaring oor publisiteit.” Toegang vanaf https://ubhs.hosted-by-files.com/docs/O/oz1983xxxx_f_21.pdf op 9 Desember 2022.

Urantia-stigting. en "Urantia-stigting." Toegang vanaf https://www.urantia.org/urantia-foundation op 15 November 2022.

Urantia Foundation v. Maaherra 895 F. Supp. 1347 (D. Ariz. 1995).

Ventimiglia, Andrew. 2019. Kopiereg vir God: Eienaarskap van die Heilige in Amerikaanse godsdiens. New York, NY: Cambridge University Press.

Ventimiglia, Andrew. 2018. "Eis die engele se aandeel: intellektuele eiendom, opkomende godsdienste en die gees van die werk." Kultuurkritiek 101: 37-83.

Publikasiedatum:
12/23/2022

 

 

 

 

Deel