Peter Schuurman

Die vergaderhuis

DIE BYEENKOMSHUIS TYDLYN

1780: Jacob Engle ontwikkel 'n belydenisverklaring wat grondliggend sou wees in wat later die Brethren in Christ (BIC) denominasie in die VSA genoem sou word

1986: Upper Oaks Community Church het begin as 'n BIC-kerkaanleg in Oakville, Ontario, gelei deur pastoor Craig Sider.

1991: Bruxy Cavey neem 'n posisie in as pastoor by Heritage Baptist Church in Ancaster, Ontario.

1995: Cavey se egskeiding gevolg deur sy bedanking by HBC.

1996: Bruxy Cavey word die nuwe pastoor by Upper Oaks Community Church, Oakville, Ontario.

2000: Upper Oaks het sy naam verander na The Meeting House.

2001: Die eerste streekkampus het in Ancaster, Ontario by die Silver City Theatre begin; totale bywoning Sondae is bo 1000.

2007: Die groot pakhuis op Bristol Circle in Oakville is gekoop en opgeknap as die sentrale ligging van TMH.

2007: Cavey se eerste boek, Die einde van godsdiens, was vrygestel.

2011: Die vyf-en-twintigste bestaansjaargeleentheid is in Powerade-sentrum in Brampton, Ontario, gehou.

2013: Die Kanadese kantoor van BIC word onafhanklik van sy Amerikaanse ouerdenominasie; BIC Canada het gou "Wees in Christus" Kanada geword.

2017: Herald Press het Cavey se tweede boek vrygestel, Reünie: Die Goeie Nuus van Jesus vir Soekers, Heiliges en Sondaars.

2019: Danielle Strickland het TMH-mede-pastoor geword.

2021 (Desember): Cavey is van sy rol in die kerk verwyder weens bewerings van seksuele onbehoorlikheid.

2022 (2 Maart): Cavey het bedank uit sy pos by TMH, met vergoeding.

2022 (6 Junie): Cavey is formeel deur die Hamilton-polisie van seksuele aanranding aangekla.

2022 (8 Junie): TMH-opsieners het nuus vrygestel dat hulle agt-en-dertig verslae van seksuele wangedrag of mishandeling ontvang het.

FONDS / GROEPGESKIEDENIS

Die Meeting House het begin as 'n kerkaanleg van The Brethren in Christ denominasie in Oakville, Ontario, 'n voorstad van Toronto. Hierdie klein denominasie het in die 1770's begin as 'n uitvloeisel van Mennonitiese groepe in Pennsilvanië, meestal rondom die aandrang op drie-enige onderdompeling as die Skriftuurlike mandaat vir doop. Jacob Engle het 'n belydenisverklaring in 1780 vir hierdie "River Brethren" (in Kanada "Tunkers") ontwikkel wat die sleutel geword het vir wat later die Brethren in Christ-denominasie in die VSA genoem sou word (Sider 1999). Die BIC was 'n baie klein denominasie in Kanada, met 'n totaal van slegs sowat 3,000 1997 lede landwyd tot ongeveer XNUMX, toe getalle begin klim het.

Terwyl Craig Sider die oorspronklike stigter is van wat in 1986 The Meeting House (TMH) genoem is, was dit slegs 'n jong kerkaanleg van die BIC Canada onder Sider se leierskap geleë in Oakville, Ontario, Kanada, 'n voorstad van Toronto. Die Meeting House het in grootte en invloed ontplof nadat Bruxy Cavey in 1997 leierskap aanvaar het.

Bruxy Cavey [Timothy Bruce Cavey] is in 1965 in Montreal, Quebec, gebore [Beeld regs] en het drie aansienlik ouer susters gehad. Hy het ook 'n ouer broer gehad wat op twaalfjarige ouderdom aan kanker gesterf het, twee jaar voordat Cavey selfs gebore is. Sy ouers het na Scarborough, 'n voorstad van Toronto, verhuis en daar het Cavey die groot en bekende People's Church-skool ('n sending-gefokusde Pinksterkerk met sy eie k-12-skool) bygewoon en Sondae het die gesin die groot Agincourt Pentecostal Church bygewoon (Schuurman 2019).

Cavey was deel van 'n dramagroep wat jeugsaamtrekke en evangelisasie-uitreike gereël het. Sy vaardighede om in die openbaar te praat, tesame met sy lang hare en uitdagende styl het hom 'n naam in plaaslike evangeliese kringe gegee. Hy het in die middel 1980's 'n BA in sielkunde aan die Universiteit van York behaal en 'n paar promosiewerk vir World Vision met jong volwassenes gedoen. Nadat hy 'n meestersgraad in teologiese studies by Tyndale Seminary in Toronto voltooi het, het hy die pastoor van Heritage Baptist Church in Ancaster, Ontario (Fellowship Baptist) in 1991 geword. Die kerk het eksponensieel gegroei en het gou oorgeskuif na die kampusouditorium by Redeemer University Sunday oggende. Sy reputasie as 'n prediker het in die Groter Toronto-gebied gegroei (Schuurman 2019).

Na net 'n paar jaar, toe Cavey en sy eerste vrou geskei het, het Cavey uit die kerk bedank in skande (1996). Hy was vir 'n aantal maande werkloos voordat hy weer betrokke was by die Brethren in Christ (nou Wees in Christus) biskop in die Toronto-streek, wat hom genooi het om Craig Sider op te volg by Upper Oaks Community Church, 'n klein kerkaanleg in Oakville. Hy het in 1997 predikant geword, en binne 'n paar jaar het die kerk tot duisende gegroei, met 'n plato op ongeveer 5,000 2020 bywoners en twintig streekterreine teen XNUMX. Cavey se teologie het na Anabaptist verskuif met hierdie nuwe posisie.

Cavey se persona op die verhoog is deels onderwyser, deels geselsprogramgasheer en deels stand-up komediant. [Beeld regs] Sy T-hemp en jeansdrag, sy uitdagende en teologies ingeligte aanbiedings, en sy fasiliteit om Bybelse tekste te eksegeer, het baie gelok wat ontevrede was met of gewond was deur hul ervaring in ander kerke. Omdat hulle rolprentteaters as hul streekterreine gehuur het, het hulle 'n atmosfeer gebied wat nie-bedreigend was vir navraers en gepas was gegewe sy konstante verwysings na populêre kultuur. Die sentrale ligging, genaamd die Oakville-produksieterrein, was 'n opgeknapte industriële pakhuis wat in 'n teaterstyl-ouditorium omskep is met sitplek vir tot 1600 mense. Cavey sou Sondagoggende drie dienste in Oakville hou terwyl ander streekwebwerwe opnames van die preek ("onderrig") van die vorige week (Schuurman 2019) gespeel het.

In sy eerste vyf-en-dertig jaar het TMH deur ongeveer 30,000 5,000 deelnemers gesirkuleer. Omset was hoog terwyl die totale getalle redelik bestendig gehou het rondom 2010 2022 ná 2010 tot 2017. Cavey was 'n gewilde spreker by evangeliese konferensies en die webteenwoordigheid van die kerk was omvattend. TMH was op sy hoogtepunt een van die grootste Anabaptistiese kerke in Noord-Amerika, en Cavey is geëis as Anabaptistiese teologie se celebrity kampioen, wat gepraat het oor pasifisme en ander Anabaptistiese noodsaaklikhede wat in die Weste in gewildheid toegeneem het (Murray XNUMX). ’n Wyer netwerk van kerke met Anabaptistiese verbintenisse wat na XNUMX gevorm is, genaamd The Jesus Collective, wat Cavey instrumenteel was in die ontwikkeling en leiding; dit maak aanspraak op lidkerke van regoor die wêreld.

Leerstellinge / oortuigings

Die kernoortuigings van TMH is op een vlak soortgelyk aan dié van Brethren in Christ (BIC) kerke (nou Be In Christ Canada). Palmer Becker som die Anabaptistiese tradisie op in Anabaptistiese noodsaaklikhede, wat verduidelik dat "die middelpunt van ons geloof Jesus is, die middelpunt van ons lewe is gemeenskap, en die middelpunt van ons werk is versoening" (2017:20). Die BIC-webwerf verduidelik dat hul kerk op hierdie manier deur vier tradisies beïnvloed word: Anabaptism sou die stam wees met Piëtisme, Wesleyanisme en Evangelisisme as die takke. Die sleutel tot die andoop daarvan is praktyke soos pasifisme, eenvoud, volwasse doop, 'n Jesus-gesentreerde Bybelse hermeneutiese, sterk kommunitêre waardes en dissipelskap van gelowiges. Hulle idee van die koninkryk van God oorvleuel nou met hulle teologie van kerk en word dikwels in kontras met die staat verstaan. Begrippe van "skeiding van die wêreld" was histories belangrik.

Die Meeting House staan ​​in hierdie tradisie en handhaaf hierdie waardes, maar sy prominensie in Kanadese evangelisasie was meer te danke aan sy "ongodsdienstige" boodskap, gevorm deur Bruxy Cavey. Dit was sy godsdienstige handelsmerk en voorverhoog-identiteit. Cavey se topverkoperboek Die einde van godsdiens (Navigators 1997) [Beeld regs] was 'n soort manifes vir die kerk, en die bemarking, preke en etos van die kerk was gerig op die ontwikkeling van 'n "geestelike maar nie godsdienstige" atmosfeer wat die kerk onderskei van strawwe, konserwatiewe, middelklas evangeliese kultuur. Hierdie rebellie teen tradisionele kerkkultuur was die kenmerk van die kerk, gedek in nostalgie vir die vrede- en liefdestemas van die 1960's en die verbeelde eenvoud van Ou Mennonitiese gemeenskappe. Dit was vars en ironies, en het baie ontevrede lede uit ander konserwatiewe tradisies gelok en 'n paar wat geen betekenisvolle Christelike geskiedenis of geheue gehad het nie. Hierdie hippe, negatiewe identiteit word in Schuurman (2019) breedvoerig beskryf as sentraal tot Cavey en die kerk se charisma. Schuurman voer aan dat TMH 'n wettige kulturele identiteit gebied het aan konserwatiewe Christene wat gestigmatiseer is deur die oorheersende sekulêre kultuur in Kanada, en Cavey se charisma was die bymekaarkompunt vir hierdie kontra-kulturele visie.

Hipster Cavey se oneerbiedige laatnag-geselsprogram-persona was 'n direkte kontras met die stereotipe ernstige, polities verstrengelde, driestuk-pak evangeliese prediker wat byvoorbeeld groepe soos die Morele meerderheid gelei het. Sy teologiese verbintenis tot pasifisme, tesame met sy afstand van enige politiek in sy preke of lewe, het vir baie Kanadese verfrissend gelyk wat gewoond is aan regse evangeliese nuus uit die VSA. Die Emerging Church Movement, wat saamgesmelt is rondom figure soos Brian McLaren, bevat baie ooreenkomste oor die styl en bekommernisse van TMH, en McLaren het by TMH gepraat en het 'n flirb oor Cavey se eerste boek (Schuurman 2019; Marti en Ganiel 2014). Beide Cavey en die Emerging Church Movement deel 'n geskiedenis en liefde vir die vroeëre Jesus People Movement (Bustraan 2014). Hierdie primitiewe gees het ooreenstemming gevind met die beginsels van die Radikale Hervorming wat Anabaptism en die BIC geïnspireer het.

RITUELE / PRAKTYKE

As 'n megakerk was die kerk gefokus op groei genaamd "evangelisasie", en dit het 'n fokus op elektroniese media en uitbreiding beteken (Ellingson 2007; Thumma en Travis 2007; Elisa 2011). Die arbeid wat in bemarking, elektroniese media en videoproduksie van hoë gehalte belê is, was beduidend, en die webteenwoordigheid van die kerk, insluitend sy aanlyn preeksoekenjin, was indrukwekkend. [Beeld regs] Sitplek- en kerkatmosfeer was gevorm na rolprentteaterstrukture en -styl. TMH kan nie los van die megakerkbeweging in Noord-Amerika verstaan ​​word nie, al het Cavey daarop aangedring om TMH as 'n kollektief van tuiskerke te definieer (Schuurman 2019).

As gevolg van hierdie evangelisasiefokus was baie kerkgeleenthede bedoel om uitnodigend vir buitestanders te wees. Die taal- en preekonderwerpe is ontwikkel om aanklank te vind by populêre kultuur eerder as tradisionele kerkkultuur, so popkultuur was 'n konsekwente verwysingspunt vir alle aktiwiteite van die kerk. Evangeliese kerkkultuur en sy binnetaal het in baie opsigte taboe geword.

TMH volg BIC-praktyke soos volwasse doop, kompleet met die drievoudige onderdompeling en Trinitariese aanroeping. Getuienisse van bekering of hertoewyding sou gewoonlik die ritueel vergesel. Dikwels behels dit die herdoop van diegene wat gedoop is as babas wat van ander Christelike denominasies na TMH gekom het (Schuurman 2019).

In ooreenstemming met sy pasifistiese verpligtinge, moedig TMH nie politieke betrokkenheid, militêre, polisie of sekuriteitsberoepe aan, of enige soort werk wat staatsverdediging of -geweld sou behels nie. Hul klem op eenvoud belemmer hul deelname aan Noord-Amerikaanse verbruikerswese. TMH het ook vrygewigheid in finansiële skenking aan die kerk en verder bevorder (Schuurman 2019).

Nagmaal (eucharistie) is gevier in die Huiskerke soos gelei deur die ouderlinge van daardie klein groepies en baie selde in die streekterreine. In BIC-tradisie was die "Love Feast" 'n byeenkoms wat bedoel was om gemeenskap en gemeenskap aan te spoor, en dit sou lukraak gehou word, soms in ooreenstemming met ander geleenthede soos veelvuldige doop (Schuurman 2019).

Een kenmerkende ritueel wat in lengte beskryf word in Schuurman (2019) is wat “Suiwersondag” genoem is. Dit was tipies 'n kort toespraak deur Cavey op 'n Sondagoggend wat mense aangemoedig het om dieper in die kultuur van die kerk in te beweeg, of anders 'n ander kerk te vind om by te woon. Hierdie Purge Sunday-strategie speel met die evangeliese tradisie van die altaaroproep deur die sosiale druk om te keer: in plaas daarvan om mense na die voorste verhoog te roep vir Jesus en kerklidmaatskap, vra Cavey mense om die gebou vir Jesus te verlaat en aan 'n ander kerk deel te neem, as hulle huidige standaard sal slegs as toeskouer by TMH wees (Schuurman 2020a).

ORGANISASIE / LEADERSHIP

Terwyl TMH 'n mate van ekklesiologie met sy ouer-BIC-denominasie deel, het sy organisasie nader gelyk aan die megakerkmodel wat deur Willow Creek Association en soortgelyke evangeliese sendingorganisasies afgekondig is. Die beheerowerheid was 'n raad genaamd "die opsieners", wat bestaan ​​het uit toegewyde lede van verskeie verskillende terreine, met een persoon aangewys as die voorsitter. Individuele terreine het nie afsonderlike direksies of beheerstrukture gehad nie (Schuurman 2019). In Kanada behou die meeste megakerke wel hul verbintenis met 'n denominasie (Wilkinson en Schuurman 2020). Anders as die meeste megakerke wêreldwyd, het TMH geen verband met die voorspoed-evangelie nie; trouens, dit het meer 'n leer oor afwaartse mobiliteit wat op 'n kruisvormende teologie gefokus is (Schuurman 2019a).

'n Hoofkantoor by die Oakville-produksieterrein het bedrywighede, finansies, bediening en visie gesentraliseer en die visie en praktyke na sy streekterreine versprei. [Beeld regs] Sondagdienste het bestaan ​​uit plaaslike musiekspanne wat sang gelei het, gevolg deur 'n video van die onderrig, wat gewoonlik Cavey was. Op 'n stadium is hierna verwys as 'n franchise-model, en handelsmerkkonsekwentheid is beklemtoon, insluitend die belyning van Sondagoggendliedjies op alle terreine elke week. Elke streekterrein het tuiskerke daarmee verbind: dit was klein groepies bywoners wat bymekaargekom het om die Sondagonderrig te hersien, saam kos te deel, en sommige was aktief in "deernis"-aktiwiteite (hul term vir plaaslike gemeenskapsbetrokkenheid, soos vrywilligerswerk by 'n voedselbank). By tye het hierdie Huiskerke in totaal van alle terreine byna 200 getel, met baie wat ongeveer dertig name op hul groep-e-poslyste gehad het. Elke Huiskerk het dalk op sy beurt 'n aantal "Huddles" gehad, vier of vyf persoonsgroepe met lede van dieselfde geslag wat bedoel was vir intieme gesprek, sondebelydenis en gebed. Daar was ook “afstandsplekke” regoor die wêreld, klein groepies mense wat in huise bymekaargekom het om gereeld saam na die Sondagleringe te kyk. Hierdie internasionale byeenkomste het dikwels oud-pats ingesluit wat 'n geskiedenis gehad het wat TMH in Ontario bygewoon het (Schuurman 2019).

Hierdie struktuur van klein groepe en Huddles Cavey het vergelyk met John Wesley se metode, maar struktureel het dit algemene megakerkmodelle gevolg en beste praktyke wat dikwels in evangeliese konferensies oor evangelisasie en sending gedeel is (Cavey en Carrington-Philips 2012; McConnell 2009). 'n Algemene frase wat in megakerke gehoor word, is "hoe groter ons groei, hoe kleiner word ons," 'n verwysing na die klem op bywoners wat by Huiskerke (klein groepe) aansluit. Nietemin het die grootste deel van personeelarbeid, vrywillige ure en ekonomiese investering in die Sondaglokale en die preke wat hulle aangebied het, gegaan.

Die struktuur van gesentraliseerde leierskap by TMH het deur die dekades verskuif, begin met Cavey as Onderwyspastoor en Tim Day as Uitvoerende Pastoor. [Beeld regs] Na Dag links in 2015 het die leierskapstruktuur na 'n vierpersoonmodel verskuif, met Cavey as die hoofonderwyspastoor en die ander wat op verskeie operasionele aangeleenthede gefokus het. Uiteindelik is die gewilde evangeliese skrywer en spreker Danielle Strickland ingesluit as 'n mede-onderwyspastoor saam met Cavey. Sy het 'n Salvation Army-agtergrond gehad, maar onder ander teologiese verpligtinge het sy 'n fassinasie vir zombieflieks met Cavey gedeel (Strickland 2017) en het haarself as "die ambassadeur van pret" bemark.

Alle leiers was verantwoordelik teenoor en het aan die Opsieners gerapporteer. Soms kan die totale getal personeel meer as vyftig wees, insluitend alle betaalde streeksterreinpersoneel (soos terreinleraars), sowel as dié in finansies, bemarking, jeugbediening, kurrikulumontwikkeling en ander bedrywighede. BIC (Kanada) denominasionele personeel het dieselfde gebou gebruik en soms personeel gedeel. Omset was gereeld en rolle en titels het dikwels verander, veral gedurende die jare van vinnige uitbreiding van 1998-2008 (Schuurman 2019).

Cavey het dikwels van die model gepraat as 'n "spanleierskap"-model, hoewel die sentrale persoonlikheid en invloedryke mag by Cavey gelê het. Hy was nie 'n bevel-en-beheer-tipe leier nie, en baie opsieners het gepraat van sy sagte benadering en soms terughoudendheid om oor sake van bestuur te weeg. Hy was bly om operasionele sake aan ander te delegeer en het soms selfs gelyk asof hy nie in personeelkwessies belangstel nie. Maar toe hy wel bygedra het tot besprekings op direksievlak, het sy woorde aansienlike gewig gedra (Schuurman 2019).

Omdat alles behalwe die Oakville-produksieterrein (die hoofpakhuis/teaterfasiliteit met hoofkwartierkantore) 'n gehuurde lokaal in 'n fliekteater was, was die behoefte aan vrywilligers groot. Saam met finansiële gee en bywoning van 'n Tuiskerk, is daar van wat eens "kernlede" genoem is, verwag om in een of ander hoedanigheid van hul vrywilligerstyd te gee. Sommige het gesê dat dit ongeveer 100 toegewyde deelnemers nodig gehad het om te begin om 'n streekbyeenkoms in 'n fliekteater te laat floreer (Schuurman 2019).

Nadat Cavey in 2022 van seksuele aanranding aangekla is, is die struktuur en kultuur van TMH beoordeel, en die Opsieners het hulle verbind tot 'n meer gedesentraliseerde stelsel. Alle senior leierskap het hul rolle verlaat, insluitend sommige opsieners en terreinpastore. Opsieners het beplan om die twintig terreine in ses streekterreine ineen te vou. Die begroting het tot sestig persent van sy vorige vlak gekrimp, en enkele beduidende veranderinge is aan bedrywighede en personeel aangebring (Schuurman 2022).

Kwessies / UITDAGINGS 

TMH het gesukkel met baie kwessies wat gemeen is aan die megakerk-model. Vinnige groei eis 'n tol op gemeenskap. Gesentraliseerde leierskap kan plaaslike inisiatief by die streekterreine verduister. Cavey se talent en celebrity het jonger personeel verhinder van gereelde geleenthede om te preek en hul eie vaardighede en leierskapsidentiteit te ontwikkel. Verder, omdat die kerk so groot en verspreid was, en die omset van bywoners so hoog was, kon individuele persone in die skare verlore raak. Home Church het 'n kleiner gemeenskap gebied om bekend te wees, maar leiers het dikwels nie die pastorale vaardighede of tyd gehad om aandag te gee aan ernstige pastorale kwessies nie (Schuurman 2019).

Die pasifistiese verbintenis was 'n hindernis vir sommige deelnemers, en dit was moeilik om as 'n gedeelde waarde te kweek. 'n Paar deelnemers het aktief gebly in polisiewerk en politieke partye, ondanks die onderrig teen regeringswerk, wat volgens Cavey die persoon by die staat se monopolie op geweld betrek. Om belasting te betaal is steeds aangemoedig (Schuurman 2019).

As 'n meestal wit middelklaskerk in een van die wêreld se mees diverse stede, moes TMH doelbewus wees oor die diversifisering van sowel sy deelnemers as leierskap, wat na 2012 meer 'n bekommernis geword het. Vroulike pastorale leiers was 'n klein deel van die totale pastorale personeel, hoewel dit ook rondom 2014 begin verander het, wat uitgeloop het op Danielle Strickland se aanstelling in 2019 (Schuurman 2019).

Die mees verwoestende gebeurtenis in die geskiedenis van hierdie megakerk was die beskuldigings wat teen Bruxy Cavey gemaak is met betrekking tot seksuele misbruik wat in 2021 ontstaan ​​het.

'n Onafhanklike ondersoek het in Maart 2022 tot die gevolgtrekking gekom dat hy skuldig was aan "'n misbruik van mag en gesag deur 'n lid van die geestelikes wat neerkom op seksuele teistering", maar dit is later in Junie 2022 reggestel deur 'n daaropvolgende ondersoek en herbenoem as "seksueel mishandeling deur ’n kerkleier” (Bocknek 2022b; Schuurman 2022a; Shellnutt 2022). Op 6 Junie 2022 is Cavey formeel deur die Hamilton-polisie van seksuele aanranding aangekla, en daaropvolgende hofverskynings is onder 'n publikasieverbod geplaas. Hy is op voorwaardes vrygelaat.

Die opsieners het op hierdie onthullings gereageer met gereelde stadsaalvergaderings en almal wat deur enige pastorale personeel mishandel is, uitgenooi om met 'n aangestelde slagoffer-advokaat te skakel. Gratis berading is aangebied aan enigiemand wat gevoel het dat hulle dalk ondersteuning nodig het. Teen Junie 2022 is agt-en-dertig verslae van mishandeling ontvang, gerig aan vier voormalige pastore, insluitend Tim Day, wat in 2015 vertrek het om as direkteur van Waybase-bedieninge te werk. Hy het uit dié rol bedank toe die aankondiging gemaak is (Schuurman 2022; Shellnut 2022).

Teen September 2022 het Cavey vier aanklagte teen hom gehad, twee wat as seksuele mishandeling beskou is, een wat as seksuele wangedrag beskou word, en een wat 'n minderjarige betrek het (Bocknek 2022b). Bywoning het begin afneem sedert die nuus bekend gemaak is, en hoewel sommige deelnemers aanvanklik verdedigend teenoor Cavey was, het baie diepe teleurstelling en woede teenoor Cavey in sosiale media uitgespreek (Schuurman 2022b).

Verslae aan die aangestelde kerkadvokaat van slagoffers het onthul dat die TMH-stelsel gefunksioneer het om homself en sy leierskap te beskerm. Opsieners het op 7 Junie tydens 'n stadsaalvergadering gedeel dat diegene wat probeer het om die kwessies aan te spreek, "afgesluit voel". Die medevoorsitter van die toesighouers het gesê dat daar ''n skeefheid was om die versorging en welstand van oortreders bo slagoffers te prioritiseer. "Daar is verskeie verhale van slagoffers wat deur die kerk beskaamd en verwerp gevoel het terwyl die oortreder deur sogenaamde herstel ondersteun is" (Gilmore 2022).

Nadat die bewerings na vore gekom het, het hoofstroom Kanadese en Amerikaanse media diep geïnteresseerd geraak in TMH, en artikels het verskyn in Religion News, The Washington Post, Christianity Today, The Toronto Star, Broadview Magazine, en Christelike koerier in 2022.

IMAGES

Prent #1: Bruxy Cavey.
Beeld #2: Cavey praat by die “One Roof”-geleentheid in Oktober 2012.
Beeld #3: Voorblad van Die einde van godsdiens: betrek die subversiewe.
Beeld #4: Die "One Roof"-geleentheid in Oktober 2012, waar alle streekterreine bymekaargekom het vir 'n gesamentlike erediens en 'n danspartytjie in die Powerade-sentrum, Brampton Ontario.
Beeld #5: Die omgeboude pakhuis bekend as The Oakville Production Site, Oakville.
Beeld # 6: Cavey en Tim Day stel 'n nuwe strategiese plan bekend.

Verwysings

Beaty, Katelyn. 2022. Bekendes vir Jesus: Hoe personas, platforms en winste die kerk seermaak. Ada, MI: Brazos Press.

Becker, Palmer. 2017. Anabaptist Essentials: Tien tekens van 'n unieke Christelike geloof. Harrisonburg, VA: Menno Media.

Bocknek, Morgan. 2022a. “Hy was 'n bekende pastoor by een van Kanada se grootste megakerke. Binne die aantygings van seksuele misbruik wat Bruxy Cavey tot niet gemaak het.” Toronto Star, Augustus 13.

Bocknek, Morgan. 2022b. “Haar aantygings het Megachurch-pastoor Bruxy Cavey tot niet gemaak. Toe kom die Anonieme Trolle vir haar.” Toronto Star, September 23.

Bustraan, Richard. 2014. Die Jesus Mense Beweging: 'n Storie van Geestelike Revolusie Onder die Hippies. Eugene, OF: Pickwick.

Cavey, Bruxy. 1997. Die einde van godsdiens: betrek die subversiewe. Colorado Springs, CO: Navigators.

Cavey, Bruxy en Wendy Carrington-Philips. 2012. “ Bl. 151-77 duim Die kerk, toe en nou, het Stanley Porter en Cynthia Long Westfall geredigeer. Eugene, OF: Pickwick.

Ellingson, Stephen. 2007. Megachurch en die hooflyn: Hermaak godsdienstige tradisie in die een-en-twintigste eeu. Chicago: Universiteit van Chicago Press.

Elisa, Omri. 2011. Morele ambisie: Mobilisering en sosiale uitreik in Evangeliese Megakerke. Berkeley: Universiteit van Kalifornië Pers.

Gilmore, Meagan. 2022. "By die Kanadese Megachurch spoor een misbruikondersoek nog een en nog een aan." Christianity Today, Junie 27.

McConnell, Scott. 2009. Multi-Site Kerke: Leiding vir die Beweging se volgende generasie. Nashville, TN: B&H Publishing.

Mulder, Mark en Gerardo Marti. 2020. Die Glaskerk: Robert H. Schuller, die kristalkatedraal en die stam van Megakerk-bediening. Rutgers: Rutgers University Press.

Murray, Stuart. 2010. Die naakte anabaptis: die blote noodsaaklikhede van 'n radikale geloof. Harrisonburg, VA: Herald Press.

Schuurman, Peter. 2019. The Subversive Evangelical: The Ironic Charisma of an Irreligious Megachurch. Montreal: McGill-Queens University Press.

Schuurman, Peter. 2019a. “Megkerke.” In Brill's Encyclopedia of Global Pentecostalism Online, Geredigeer deur Michael Wilkinson, Conny Au, Jörg Haustein en Todd M. Johnson. Toegang vanaf https://referenceworks.brillonline.com/entries/brill-s-encyclopedia-of-global-pentecostalism/megachurches-COM_040592 op 1 Oktober 2022.

Schuurman, Peter. 2020. "Redeeming a Spoiled Identity: Purge Sunday at the Anabaptist Megachurch." liturgie 35: 3-10.

Schuurman, Peter. 2022a. “Tien maande van onrus.” Christelike koerier, Oktober 10.

Schuurman, Peter. 2022b. "Die Wandelende Gewondes: Meeting House-bywoners reageer op nuus van pastoor-mishandeling." Christelike koerier, Oktober 10.

Sider, E. Morris. 1999. Besinning oor 'n erfenis: Definisie van die broers in Christus.  Mechanicsburg, PA: Brethren in Christ Historical Society.

Shellnutt, Kate. 2022. "Ontario se mees invloedryke pastoor bedank ná misbruikondersoek." Christendom vandag, Maart 10.

Strickland, Danielle. 2017. Die zombie-evangelie: die wandelende dooies en wat dit beteken om mens te wees. Westmont, IL: Intervarsity Press.

Thumma, Scott en Dave Travis. 2007. Beyond Megachurch Myths: Wat ons kan leer van Amerika se grootste kerke. San Francisco: Jossey-Bass.

Wilkinson, Michael en Peter Schuurman. 2020. "Megachurches in Canada: Evangelical Outposts in a Secular Society." Bl. 269-83 duim Handboek oor Megakerke, geredigeer deur Stephen Hunt. Leiden: Brill.

Publikasiedatum:
2 Oktober 2022
 

Deel