Ethan Doyle White

Doreen Virtue

DOREEN DEUGDE TYDLYN

1958 (29 April): Doreen Virtue is gebore as Doreen Hannan in die suide van Kalifornië; haar kinderjare is in Noord-Hollywood deurgebring.

1968: Virtue en haar gesin verhuis na Escondido, San Diego County.

1977: Virtue trou met Larry Schenk met wie sy twee seuns gehad het, Charles en Grant.

1988: Virtue ontvang haar meestersgraad in beradingsielkunde en publiseer haar eerste boek, My kinders woon nie meer by my nie.

1993: Virtue verwerf 'n PhD in sielkunde van California Coast University.

1996: Hay House gepubliseer "Ek sou my lewe verander as ek meer tyd gehad het," Virtue se eerste boek wat 'n meer geestelike of godsdienstige oriëntasie weerspieël.

1997: Hay House het Virtue se eerste boek oor engelologie gepubliseer, Angel Therapy.

2000: Virtue het haar Angel Therapy Practitioner (ATP) Sertifiseringskursus begin aanbied.

2009: Virtue het 'n YouTube-kanaal gestig en dit begin gebruik om haar werk te bevorder.

2012: Virtue en haar vyfde man, Michael Robinson, verhuis na Maui, Hawaii, naby Lahaina.

2016: Virtue en haar man het 'n Foursquare Church-gemeente begin bywoon, maar het toe na 'n Episcopal Church-gemeente verhuis.

2017 (Januarie): Deug het 'n visie van Jesus Christus en 'n bekeringservaring ervaar tydens aanbidding in die Episkopale kerk.

2017 (Februarie): Deug is in die see naby Kawaihae-hawe gedoop.

2017 (November): Virtue verskuif na die Stille Oseaan Noordwes, waar sy gou by 'n Baptiste-kerk aangesluit het; daardie selfde maand het Hay House sy verhouding met haar beëindig.

2019: Virtue het begin werk aan 'n meestersgraad in Bybelse en Teologiese Studies van Western Seminary.

BIOGRAFIE

Doreen Virtue, 'n voormalige selfhelpskrywer en opgeleide psigoterapeut, was een van die suksesvolste New Age-skrywers van die 2000's en 2010's, veral bekend vir haar boeke oor engelologie. [Beeld regs] Behalwe dat sy 'n produktiewe skrywer en openbare spreker was, het sy haar eie Angel Therapy-stelsel gevestig waardeur haar handelsmerk verder as haar geboorteland, Verenigde State versprei het. In 2017 het haar bekering tot die Protestantse Christendom en verwerping van al haar vorige leringe aansienlike debat ontlok, beide onder haar volgelinge en groter sektore van die esoteriese milieu.

Doreen Virtue is op 2020 April 8 (Virtue 29:1958) in 'n "laer middelklas" gesin (Virtue 2005a:101) in die suide van Kalifornië gebore, die dogter van Joan L. Hannan en William C. Hannan. William het as tegniese illustreerder vir die Space Electronics Corporation gewerk voordat hy 'n posbestellingsmaatskappy gestig het wat in lugvaartboeke spesialiseer (Virtue 1997a:7–8).

Die gesin het aanvanklik in Noord-Hollywood gewoon voordat hulle in 1968 na Escondido, San Diego County, Kalifornië verhuis het. Op albei plekke het Doreen en haar ma dienste bygewoon by 'n kerk wat aan die Eenheidskool van Christenskap, 'n Nuwe Gedagte-denominasie (Virtue 1997a:4, 10–11). Joan is grootgemaak in 'n verwante tradisie, die Kerk van Jesus Christus, Wetenskaplike, met Virtue se ouma en oumagrootjie aan moederskant wat albei Christelike Wetenskaplikes is (Virtue 1997a:10, 13). In Escondido het Joan teruggekeer na haar kindergodsdiens, die area se Eerste Kerk van Christus, Wetenskaplike bygewoon saam met haar dogter, en klasse geneem om 'n gelisensieerde Christelike Wetenskap-praktisyn te word, wat haar toegelaat het om betrokke te raak by die kerk se genesingsprosedures (Virtue 1997a:12–13) ).

Hierdie vroeë godsdienstige omgewing het Deugde ingrypend beïnvloed. Dekades later het sy onthou dat sy "opgewek is om te glo dat ons volmaak gebore is, in die beeld en gelykenis van ons Skepper, en dat fisiese en geestelike probleme uit sielkundige bronne spruit" (Virtue 1995:i). Sy het ook later berig dat sy as kind beide geeste van afgestorwe persone en engele kon sien, laasgenoemde verskyn as "ligte in multihued greens and blues" (Virtue 1997a:2–3).

Ná hoërskool het Virtue begin studeer aan Palomar Community College in San Marcos, Kalifornië, maar uitgeval om redakteur van Die San Marcos Outlook, met die hoop om 'n professionele skrywer te word (Virtue 1997a:37). Nadat sy swanger geraak het, het sy hierdie rol in 1977 verlaat. Haar eerste seun, Charles, is die volgende Junie gebore. In September is sy met Larry Schenk getroud, en twee jaar later het hulle 'n tweede seun, Grant, gehad (Virtue 1997a:39, 43). Geld was min en hul huwelik was gespanne. Deur as huisvrou te leef, het Virtue gevind dat sy roomys geëet het om emosionele probleme te hanteer (Virtue 1995:i; 1997a:44–45). Nadat die egpaar geskei en geskei het, het sy 'n versekeringsmaatskappy sekretaresse geword en 'n toesigstryd vir haar kinders begin, wat met haar tweede poging suksesvol was (Virtue 1997a:51–52). Hierdie ervarings het haar latere geskrifte ingelig.

Virtue het weer getrou, hierdie keer met 'n Boeddhis genaamd Dwight Virtue (by wie sy die van aangeneem het wat sy later behou het) en hulle het na Lancaster, Kalifornië, verhuis waar sy aan Antelope Valley College begin studeer het (Virtue 1997a:52–53). Sy het 'n berader by die Palmdale Hospitaal detokssentrum geword, wat dit met nagskoolstudies by Chapman Universiteit gekombineer het om 'n baccalaureusgraad in sielkunde te verwerf (Virtue 1997a:55, 57). Sy het dit gevolg met 'n meestersgraad in voorligtingsielkunde (Virtue 1997a:68), ontvang in 1988 (Virtue 2020:1). Virtue het werk en studies gejaag met die skryf van haar eerste boek, gepubliseer in 1988 as My kinders woon nie meer by my nie, 'n werk wat op haar eie ervarings met bewaringstryde gebruik (Virtue 1997a:58–59, 66–68).

Haar loopbaan het ontwikkel soos sy programdirekteur by 'n adolessente alkohol- en dwelmverslawing-buitepasiëntfasiliteit en daarna by 'n buitepasiënt-eetversteuringsentrum geword het (Virtue 1997a:69–70). Deur haarself te karakteriseer as "'n psigoterapeut wat spesialiseer in eetversteurings" (Virtue 2002 [1994]:ix), het Virtue voortgegaan om oor hierdie kwessies vir 'n gewilde gehoor te skryf. In Die Yo-Yo-sindroom-dieet, wat in 1989 deur Harper en Row gepubliseer is, het sy gebruik gemaak van beide haar eie ervarings om gewig te verloor en dié van sommige van haar terapiepasiënte om 'n gesonde eetplan uiteen te sit (Virtue 1989:11). Bykomende boeke oor gesonde eetgewoontes het gevolg, insluitend Die Chocoholic se droomdieet in 1990, Verlies van jou ponde of Pain in 1994, en konstante Drang in 1995. Sy het ook 'n PhD in sielkunde van California Coast University se afstandsonderrigprogram (Aldrich 2017) verwerf, wat haar in staat gestel het om haar naam as “Dr. Doreen Virtue" of "Doreen Virtue PhD" oor publikasies vanaf die middel-1990's.

Nadat haar tweede huwelik beëindig is, het Virtue na Kalifornië se San Francisco Bay Area verhuis om as die administrateur van 'n vrouepsigiatriese hospitaal in Woodside te werk (Virtue 1997a:82–83). Van daar af het sy vir twee jaar by 'n vrouepsigiatriese eenheid in Nashville, Tennessee, gewerk en in slagoffers van kindermishandeling gespesialiseer. In Nashville het sy ook 'n daaglikse radiogeselsprogram van stapel gestuur (Virtue 1997a:84). Sy het daarna kliniese werk laat vaar, wat haar toegelaat het om op haar loopbaan as skrywer te fokus (Virtue 1997a:86). Terug in Kalifornië is sy weer getroud, hierdie keer met die kunstenaar Michael Tienhaara (Virtue 1997a:84–85; Tienhaara se van genoem in Virtue 1995:v).

Haar skrywes het toenemend op verhoudings gefokus. Die jaar 1994 het twee boeke oor hierdie onderwerp gepubliseer, Yo-Yo Verhoudings: Hoe om die "I Need a Man"-gewoonte te verbreek en stabiliteit te vind [Beeld regs] en In die bui: hoe om romanse, passie en seksuele opwinding te skep deur weer verlief te raak, elk van 'n ander uitgewer, waarna sy medeterapeut Helene C. Parker (geb. 1931) bygestaan ​​het met die skryf van die 1996-werk As dit liefde is, waarom is ek so eensaam? Virtue se skrywes oor die onderwerp het daartoe gelei dat sy in die media getipeer is as die “Love Doctor”, iets wat haar frustreer het (Virtue 1997a:121).

Deur haar boeke aan te vul met tydskrifartikels, is Virtue genooi om 'n bydraende redakteur te word Volledige vrou tydskrif, waarvoor sy onderhoude gevoer het met 'n wye reeks geestelike onderwysers (Virtue 1997a:xiv, 85). Sy het ook tydens publisiteitstoere vir haar boeke lesings gegee (Virtue 1997a:82); dit was aanvanklik klein sake wat in Godsdienswetenskaplike kerke en Gees, Liggaam, Gees-konvensies regoor Noord-Amerika en Brittanje gehou is, waarvoor sy dikwels geld verloor het nadat sy reiskoste betaal het (Virtue 2020:34). Sy het egter in die vroeë 1990's by World Life Expo se reisende groep sprekers aangesluit, as deel waarvan sy met baie prominente New Age-skrywers gekuier het (Virtue 2020:34–35). Sy het ook op gewilde Amerikaanse televisieprogramme begin verskyn. Teen 1994 was sy te sien Oprah, Gerald, Donahue, en Sally Jessy Raphaël (Deug 1994a:agterblad).

Dit was ook teen 1994 dat Virtue by die uitgewersmaatskappy Hay House, gebaseer in Carlsbad, Kalifornië, geaffilieer het. Hierdie maatskappy is in 1926 deur die Amerikaanse selfhelpskrywer Louise Hay (2017–1984) gestig en het voortgegaan om 'n aansienlike hoeveelheid selfhelp te publiseer, Nuwe gedagte, en New Age literatuur. 'n Jaar na die eerste publikasie met Hay House, het Virtue Louise Hay geprys as "die mees inspirerende persoon wat ek nog ooit ontmoet het" en verklaar dat die uitgewer 'n geestelike en metafisiese begrip verskaf het wat onoortref is deur enige ander uitgewersmaatskappy waarvan ek weet (Virtue 1995) :v). Sy was genoeg gelukkig met Hay House dat hulle vir meer as twintig jaar haar uitgewer gebly het.

Deugsaamheid het ook gedurende die vroeë 1990's opnuut in godsdienssake begin belangstel. Met die gevoel dat die heldersiende vermoëns wat sy as kind gehad het, weer opduik (Virtue 1997a:73), het sy ingeskryf vir 'n psigiese ontwikkelingskursus by die Learning Light Foundation in Anaheim, Kalifornië (Virtue 1997a:111). Sy het ook berig dat sy 'n stem in haar kop hoor wat haar aanmoedig om te lees A Course in Miracles, die invloedryke 1976-boek deur Helen Schucman (1909–1981), wat materiaal insluit wat na bewering vanaf Jesus gekanaliseer is (Virtue 1997a:97, 128–29). Virtue sou “ongeveer twintig jaar” spandeer om die boek te bestudeer (Virtue 2020:85), met uitgebreide aanhaling daaruit in latere geskrifte (Virtue 1996:18; 1997a:20, 82, 174; 2003a:viii). Deur hierdie tyd het sy haarself as 'n Christen beskou (Virtue 2020:27), wat 'n "baie diep en hegte band met Jesus Christus beskryf," alhoewel sy ook bely het dat sy "my eie persoonlike geloof gevestig het wat Christenskap, Oosterse filosofie, vermeng het, metafisika, en my eie lewenservarings” (Virtue 1997a:163). Haar houding was effektief universalisties, en het gehuldig aan die siening dat alle godsdienste “'n diepe begeerte vir ons Goddelike Skepper se liefde” deel (Virtue 1997a:164). Sy het nietemin godsdiensonderwerpe en beelde wat sy as “donker en skrikwekkend” gedink het, soos Wicca, pentagramme en die Harry Potter-franchise vermy (Virtue 2020:10–11).

In die middel van die 1990's het Virtue haarself beskryf as 'n "lewenslange student van godsdiens, filosofie en metafisika" (Virtue 1996:x) en dit blyk dat haar oortuigings op haar wye lees geput het. Haar kinderjare Christelike Wetenskap agtergrond was ongetwyfeld 'n invloed, en sy sou later lys Mary Baker Eddy (1821–1910), die stigter van die Kerk van Christus, Wetenskaplike, as een van die “leraars wat my geïnspireer het” (Virtue 1996:xiii; en soortgelyk by Virtue 1997a:xiii). Sy het ook wyd gelees in die verwante tradisie van New Thought (Virtue 2020:9), met verwysing na New Thought-skrywers soos Phineas Parkhurst Quimby (1802–1866), Emmet Fox (1886–1951), Ernest Holmes (1887–1960), Napoleon Hill (1883–1970), Norman Vincent Peale (1898–1993), en Catherine Ponder (geb.1927) soos verder inspirasies (Virtue 1996:xiii; 1997a:xiii; 1997b: xvi). Elders het sy onthou hoe sy geluister het na lesings op band deur Elizabeth Clare Prophet (1939–2009) van die Kerk universeel en triomfantelik  (Virtue 2003a:xix), van wie sy moontlik van haar idees oor aartsengele en opgestygde meesters aangeneem het.

Virtue se verbintenis met Hay House het waarskynlik geleenthede gebied waarin sy meer tyd kon spandeer om op openlik geestelike/godsdienstige onderwerpe in haar skryfwerk te fokus. Die eerste boek wat hierdie nuwe oriëntasie weerspieël het, was “Ek sou my lewe verander as ek meer tyd gehad het :” 'n Praktiese gids om drome waar te maak, die eerste keer gepubliseer in 1996. [Beeld regs] Alhoewel dit hoofsaaklik 'n selfhelpboek is wat beter tydsbestuur aanmoedig, het dit wegbeweeg van die meer sekulêre aard van haar vroeëre geskrifte deur te verwys na "geestelike wette" soos die "beginsels van manifestasie" ( Virtue 1996:24).

Terwyl “Ek sou my lewe verander as ek meer tyd gehad het” het duidelik geput uit die New Thought-milieu, in daaropvolgende publikasies Deugd geneem haar skryfwerk in 'n meer openlik bonatuurlike en New Age-rigting. In 1997 het Hay House Virtue se eerste boek oor engele gepubliseer, Angel Therapy : Genesingsboodskappe vir elke area van jou lewe, waarin sy 'n vorm van sielkundige genesing uiteengesit het wat op engelkommunikasie staatmaak. [Beeld regs] In haar voorwoord het sy vertel hoe sy as kind engele naby haar gevoel het, maar eers begin "luister het na engele" nadat hulle haar gewaarsku het oor 'n poging tot motorkaping wat sy in Julie 1995 in 'n Anaheim-parkeerterrein ervaar het ( Virtue 1997b:viii–ix). Hierdie voorval het ’n voldoende impak op haar uitgeoefen dat sy in latere publikasies herhaaldelik daarna verwys het (Virtue 1997a:153–54; 2001:15; 2003b:5; 2008:23, 35). Angel Therapy materiaal ingesluit wat aangebied is dat dit direk vanaf die engele gekanaliseer is deur 'n proses van outomatiese skryf: "Ek sou die bewussyn van my liggaam verloor terwyl The Angelic Realm deur my verstand en hande direk op die sleutelbord van my rekenaar getranskribeer is" (Virtue 1997b:x) .

Die volgende twintig jaar het Virtue ten minste agtien bykomende boeke gepubliseer wat oor engele handel, waaronder Genesing met die engele (1999) Aartsengele en Opgevaarde Meesters (2003) Godinne en Engele (2005), en Hoe om jou engele te hoor (2007). Dit is vergesel van boeke oor ander New Age-onderwerpe soos feetjies, chakras en Indigo-kinders, sowel as oor minder openlik godsdienstige onderwerpe soos veganisme en 'n rou kos-dieet. 'n Reeks oudiokassette en CD's is ook uitgereik, waarin Virtue haar leringe uiteengesit het en positiewe bevestigings aangebied het, dikwels vergesel van strelende New Age-musiek. Net so suksesvol was haar orakelkaartstelle, dikwels met engele, deur wat mense aan kartomancy kon deelneem, 'n vorm van waarsêery. (Beeld regs) Almal is deur Hay House gepubliseer. Haar uitset was produktief en sy het uiteindelik, het sy opgemerk, “die topverkoper New Age skrywer by die top New Age uitgewery geword” (Virtue 2020:29).

Virtue het ook persoonlike werkswinkels en seminare aangebied gebaseer op haar engelleringe, aanvanklik regoor die Verenigde State, maar later ook in Kanada, Brittanje en Ierland. Gedurende die laaste deel van die 1990's het sy 'n Certified Spiritual Counselor (CSC) kursus gelei, toegeken deur die American Board of Hipnotherapy in Irvine, Kalifornië (Angel Therapy Practitioners 2005), maar het opgehou om hierdie klas in 1999 te verskaf (FAQ 1999). Die volgende jaar het sy haar nuwe Angel Therapy Practitioner (ATP) Sertifiseringskursus (Werkwinkel 2000) bekendgestel; in 2002 het een van hierdie vyfdagkursusse $1,500 2018 USD per deelnemer gekos (Kulyk 2003). Diegene wat reeds 'n CSC- of ATP-kwalifikasie van Virtue ontvang het, kon ook aangaan na 'n Advanced Angel Therapy Training-kursus (Workshop 2005). Baie gesertifiseerde Engelterapie-praktisyns het voortgegaan om hul dienste aan kliënte te verskaf, Virtue se handelsmerk te versprei en 'n breër gemeenskap rondom haar werk op te bou. Om haar belange te beskerm, het Virtue die terme "Angel Therapy" en "Angel Therapy Practitioner" handelsmerk gemerk (Angel Therapy Practitioners XNUMX).

Benewens die hou van hierdie werkswinkels, het Virtue getoer en hooftoesprake en lesings gegee aan gehore van tussen 500 en 4,000 2020 mense. Tydens hierdie sou sy boodskappe aan haar gehoor oordra wat sy beweer het van geeste of engele ontvang het; sy het later volgehou dat alhoewel baie van hierdie materiaal werklik uit bonatuurlike bronne ontvang is, sy soms haar toevlug geneem het tot "verhoogfoefies" om die sessie aan die gang te hou (Virtue 48:51–2020). Haar seun Charles het ook saam met haar op die verhoog verskyn, en op soortgelyke wyse boodskappe oorgedra wat na bewering van die engele ontvang is (Virtue 54:2005). Om haar uitreik uit te brei, het sy vanaf ten minste 2020 'n regstreekse weeklikse radioprogram by HayHouseRadio.com aangebied (Virtue 159:2009). Deur gebruik te maak van nuwe sosialemediaplatforms soos Facebook, het sy ook in 2020 video's op YouTube begin vrystel (Virtue 117:2020). Virtue se verdienste het haar ’n “eersteklas-leefstyl” gebied (Virtue 31:2020), en sy het ’n smaak ontwikkel vir ontwerpersprodukte wat aansienlike bedrae kos (Virtue 38:XNUMX).

Deug het voortgegaan om aktief te wees binne New Age-kringe, byvoorbeeld deur sommige van die "Groot Eksperiment"-geleenthede by te woon wat vanaf 1998 gehou is, waar New Agers bymekaargekom het vir "regstellende gebed" om gesamentlik "die wêreld as reeds genees" te visualiseer (Miejan 2000). . Sy het ook verhoudings binne hierdie milieu nagestreef. Na die einde van haar huwelik met Tienhaara, is Virtue getroud met Steven Farmer, 'n mede-psigoterapeut en Hay House-skrywer wat Neo-Shamaanse leerstellings met 'n besondere klem op kragdiere voorgestaan ​​het. Hulle het saam in Laguna Beach, Kalifornië (Farmer 2006:agterblad) gewoon voordat dié huwelik ook ontbind het. In 2009 het Virtue 'n man met die naam Michael Robinson ontmoet by 'n New Age-geleentheid; hy het daarna haar vyfde man geword (Virtue 2020: 37). In 2012 het hulle na 'n heuwel bo Lahaina in Maui, Hawaii, verhuis (Virtue 2020:73). Daar het sy haar verdiep in samesweringsteorieë oor die Illuminati en Nuwe Wêreldorde, en het voorraad in c.as gevolg van 'n oorname deur 'n outoritêre regering (Virtue 2020:76).

Na meer as twee dekades van betrokkenheid by die New Age-milieu, het Virtue in die tweede helfte van die 2010's na die Protestantse Christendom beweeg. Sy het haarself vir die grootste deel van haar lewe as 'n Christen gesien, in 2003 en onthou dat haar “ervarings met Jesus lewenslank en omvangryk is. Ek roep hom aan voor elke genesingsessie, en het altyd gevind dat hy die grootste geneser onder my vriende in die geesteswêreld is” (Virtue 2003a:99). In hierdie konteks het sy hom voorgestel as 'n groot geestelike leermeester, maar nie 'n unieke manifestasie van God in menslike vorm nie. In 2016 het Hay House Virtue se 44-kaart dek met die titel uitgereik Loving  Woorde van Jesus, [Beeld regs] elke kaart insluitend 'n aanhaling uit die Evangelies wat 'n illustrasie deur Greg Olsen vergesel. Sy het later vertel dat die werk aan hierdie kaarte die eerste keer was dat sy ernstig aandag aan die Bybel gegee het en dat hierdie onderdompeling in die Evangelies haar begrip van Jesus verander het (Virtue 2020:91–92).

In 2016 het Virtue en haar man 'n Pinkster Vierkantige kerk begin bywoon voordat hulle na 'n Episkopale gemeente verskuif het (Virtue 2020:26, 96–97). Daar, in Januarie 2017, het sy 'n visioen van Jesus ervaar en kort daarna 'n aanlyn video daaroor geplaas (Deugde) 2020:98, 103). Sy het later vertel dat sy op daardie dag "my lewe aan Jesus as my Here en Verlosser oorgegee het" (Deug 2020:xii), en is die volgende maand in die see naby Kawaihae-hawe gedoop [Beeld regs] (Deug 2020:122; Aldrich 2017). Binne 'n paar jaar het sy egter tot die gevolgtrekking gekom dat, hoewel haar bekering wettig was, die visioen in werklikheid 'n demoon was wat as Christus voorgedoen het om haar op 'n dwaalspoor te lei (Virtue 2020b; FAQ 2021).

Deugde het haarself aan die Christendom verbind en al haar New Age-boeke en -materiaal vernietig, en uiteindelik ook alle prente van Jesus wat sy besit het, en dit as gesnede beelde beskou (Virtue 2020:109–10). Sy het versoek dat Hay House ophou om haar vorige publikasies te verkoop en diegene wat dit besit het gevra om dit te vernietig (Virtue 2020:xxi). In November 2017 het Hay House sy betrokkenheid by Virtue beëindig nadat sy 'n gedeelte uit Deuteronomium (18:10–12) wat waarsêery, heksery en mediumskap veroordeel het, aanlyn geplaas het (Virtue 2020:165; FAQ 2021).

Bewus daarvan dat hul inkomste waarskynlik aansienlik sou daal (Virtue 2020:145), het Virtue en haar man in November 2017 na die Pacific Northwest verhuis (Virtue 2020:164). Haar ouers en skoonma het saam met hulle daar gewoon (Deug 2020:2, 105). Alhoewel Virtue Christian Science nou as ’n ketterse “valse godsdiens” beskou het (Virtue 2020:xiv, xv), het haar ma daartoe verbind gebly (Virtue 2020:xiii).

In die Stille Oseaan Noordwes het Virtue en haar man by 'n Baptiste-kerk aangesluit (Virtue 2020:89). Ten spyte van haar aanvanklike betrokkenheid by die meer liberale Protestantse perspektief van Episkopalisme, het Virtue verskuif na 'n konserwatiewe Protestantisme wat Bybelse literalisme omhels het, die verwerping van alle dinge wat nie Bybels goedgekeur is nie, en 'n oortuiging dat almal wat nie daarin geslaag het om 'n persoonlike verhouding met Jesus te bou nie, veroordeel is tot ewigheid in die hel. Hierdie verskuiwing is moontlik beïnvloed deur haar assosiasies met die evangelis Justin Peters en die Lutherse pastoor Chris Rosebrough. Sy het gereeld Rosebrough se YouTube-kanaal gekyk, Veg vir die Geloof, en het later daarop verskyn (Virtue 2020:106).

In 2019 het sy begin werk aan 'n meestersgraad in Bybelse en Teologiese Studies van Western Seminary, 'n evangeliese instelling met 'n kampus in Portland, Oregon (Virtue 2020:170; About Doreen Virtue 2021). Haar outobiografie van 2020, Nie meer mislei nie: Hoe Jesus My uit die New Age en in Sy Woord gelei het, het haar lewensverhaal vanuit haar nuwe, evangeliese perspektief vertel. [Beeld regs] Hier het sy die siening uitgespreek dat haar vorige visioene truuks van die Duiwel was (Virtue 2020:44), dat die New Age-beeld van Jesus wat sy lank bewonder het, "'n valse Jesus” (Virtue 2020:85), en dat sy as ’n New Ager ’n “valse profeet” was wat “kettery” verkondig het (Virtue 2020:xi, xiii, xx). Met die gevolgtrekking dat God haar as 'n "afskuwelike gruwel" vir die bevordering van waarsêery beskou het, het sy "berou, hartseer en verskrikking" gevoel (Virtue 2020:132). Hierdie nuwe houdings was dié wat sy deur haar sosiale media-kanale bevorder het.

Deug se betekenisvolle verskuiwing het gelei tot 'n verlies aan kontak met baie van haar vriende en familielede (Virtue 2020:xxi, 159–60). Benewens die aandag van ander esoteriese gemeenskappe, soos moderne Pagans (Aldrich 2017), is Virtue se transformasie met verontwaardiging van haar New Age-volgelinge begroet. Woedende sosiale media-plasings en -boodskappe het dikwels beweer dat haar man die bekering georkestreer het, of dat sy onopreg as 'n Christen voorgedoen het om geld te maak uit 'n nuwe demografiese (Virtue 2020:143). Dit het duidelik 'n sielkundige impak op Virtue gehad, wat gevoel het dat sy deur "geestelike oorlogvoering" geteister word (Virtue 2020:147). Volgens Virtue het die woede en kritiek wat New Agers teen haar gerig het, niks minder as “vervolging” beloop nie (Virtue 2020:xii).

Onderrig- ​​/ leerstellinge

Voor haar bekering tot die Protestantse Christendom, is Virtue se wêreldbeskouing algemeen beskou as deel van die New Age-milieu. Soos die meeste New Agers, het Virtue selde die term "New Age" gebruik met verwysing na haarself of haar leringe, en dit net af en toe gedoen (byvoorbeeld Virtue 2003a:xv, xviii). Na haar bekering het sy haarself nietemin beskryf as 'n "New Age-outeur" (Virtue 2020:29), wat weerspieël hoe die term "New Age" meer dikwels deur buite-waarnemers gebruik word as praktisyns binne die New Age-milieu self.

Ten spyte daarvan dat dit akademiese navorsing gelok het (Hanegraaff 1998; Heelas 1996; Heelas en Woodhead 2005; Sutcliffe 2003), bly die New Age moeilik om te definieer. Die term word oor die algemeen gebruik om die losbandige en eklektiese milieu te beskryf wat in die nasleep van die 1960's in Westerse lande ontstaan ​​​​het waarin 'n herhalende stel esoteriese idees gereeld die rondte gedoen het, tipies oorgedra deur kommersiële verhoudings (werkswinkels, boeke, genesingspraktyke, kanaliseerders) eerder as deur georganiseerde kerkstrukture. Tipiese idees wat in die New Age-milieu gevind word, sluit in 'n liefdevolle monoteïstiese of panteïstiese goddelikheid, 'n menigte welwillende geeswesens, en 'n klem op genesing, selfhelp en die geestelike gesag van die self, alles aangebied via 'n gedeelde terminologie en 'n estetiese gekenmerk deur ligte kleure en opgewekte positiwiteit, kenmerke wat alles in Virtue se publikasies gevind kan word.

Virtue se New Age wêreldbeskouing was monoteïsties en wentel om 'n enkelvoudige goddelike entiteit: "God" (Virtue 1997b:ix), "die Skepper" (Virtue 1997b:125; 2008:xii), en "die Goddelike bron van alle kreatiwiteit en oneindige intelligensie". ” (Virtue 2009 [1998]:67). Sy het hierdie wese as alomteenwoordig beskou, en verklaar dat "God 100 persent liefde is" (Virtue 2008:187). In die gekanaliseerde materiaal ingesluit in Angel Therapy, het sy aan die leser gesê dat God jou "in Sy diepste wese liefhet" (Virtue 1997b:8). Sy het ook taal gebruik wat 'n geloof in die immanensie van God voorstel, en beweer dat mense "is deel van die Goddelike” (Virtue 2008:110), met elke persoon wat ’n “innerlike Goddelike lig” het (Virtue 2009 [1998]:27), ’n benadering soortgelyk aan Nuwe Denke (Haller 2012:169). Vir Virtue was die verskillende gode en godinne van verskillende wêreldpantheons “aspekte van die God met 'n hoofletter G," wat "die verskillende gesigte, aspekte, persoonlikheidsveranderlikes en unieke eienskappe verteenwoordig wat God aan ons bied. En uiteindelik, aangesien God alomteenwoordig is, dan is God binne die gode en ook binne ons. Met ander woorde, al die gode en almal van ons is 1 met God” (Virtue 2003a:xvii).

Virtue se leringe het sterk gesentreer op engelologie. Hierin het sy gebruik gemaak van 'n lang geskiedenis van idees oor engele wat in Joodse, Christelike en Islamitiese tradisies teenwoordig is. Inderdaad, soos bio-etikus David Albert Jones opmerk, “boeke met titels soos Angel Therapy word gevorm deur idees uit die Christendom en Judaïsme, selfs al is die oorspronklike konteks nie meer eksplisiet nie” (Jones 2010:15). Engele is reeds erken as 'n herhalende kenmerk van die New Age-milieu, hoewel, soos historikus van esoterisme Wouter Hanegraaff opgemerk het, "New Age-engelologie is redelik onsistematies en elke spesifieke beskrywing weerspieël die persoonlike eienaardighede van die betrokke skrywer" (Hanegraaff 1998) :198). Virtue se engelologie moet dus gesien word as haar eie spesifieke tradisie, selfs al is dit baie te danke aan vroeëre idees wat lank in die Westerse kultuur ingebed is.

Virtue se gekanaliseerde materiaal het beweer dat daar “verstommende” getalle engele is en dat hulle veel meer is as mense (Virtue 1997b:81). Hulle is ook onsterflik (Virtue 1997b:113), omdat hulle geskep is deur “God se gedagtes van liefde” (Virtue 1997b:152). Volgens Virtue het die engele nie fisiese liggame nie en is dus nie gebonde aan die wette van fisika nie (Virtue 2008:66), hoewel hulle vorme sal aanneem waardeur mense hulle kan herken (Virtue 1997b:163).

Deugde het engele in kategorieë onderverdeel, onder wie die beskermengele en aartsengele (Virtue 2008:17). Elkeen, het sy berig, het hul eie beskermengel (Virtue 1997b:151); hare is Frederique genoem (Virtue 1997b:188). Die aartsengele is van 'n hoër orde, met hul taak om "toesig te hou oor die beskermengele en engele op die aarde" (Virtue 1997b:153). Onder die aartsengele het sy Michael, Raphael, Uriel en Gabriel genoem (Virtue 1997b:154–59), almal gevestigde figure uit die Joodse en Christelike pantheon van engele. Nog een van Virtue se kategorieë het die natuurengele of elementale ingesluit, onder wie die feetjies, “bewaarders van die natuur en diere”, bestaan ​​het, wat anders as ander soorte engele ego's het, wat hulle meer soos die mensdom maak (Virtue 2010a:ix, 1–2). Volgens Virtue kan engele onderskei word deur die kleur van die lig wat hulle uitstraal. Beskermengele straal wit lig uit terwyl elke aartsengel sy eie kleur uitstraal; Michael straal byvoorbeeld koninklike pers en goue ligte uit (Virtue 2008:17).

In Virtue se New Age-wêreldbeskouing is “die engele se doel om jou bewussyn tot die besef van God se liefde te bring” (Virtue 2009 [1998]:65), en hulle ervaar “groot vreugde” deur mense te help (Virtue 1997b:153). Dit is 'n idee wat die engele self beklemtoon in die gekanaliseerde materiaal in Angel Therapy, wat propvol boodskappe is wat die waarde van die leser bevestig. Virtue het aangevoer dat kinders dikwels engele sien, en verduidelik dat dit die rede agter kindertyd denkbeeldige vriende is (Virtue 2008:2). Volwassenes vind dit moeiliker om engele te sien, maar sal dit soms in hul drome doen (Virtue 1997b:180–81; 2008:26). Bewyse vir die teenwoordigheid van engele kan gesien word in fisiese verskynsels wat 'n persoon teëkom, insluitend die voorkoms van 'n wit veer, 'n verskietende ster, 'n reënboog of 'n engelvormige wolk (Virtue 1997b:185; 2008:9, 13). Alternatiewelik kan 'n engele teenwoordigheid gevoel word deur veranderinge in lugdruk of temperatuur, die voorkoms van 'n nuwe geur, of as "'n warm borsel oor jou gesig, skouers, hande of arms" (Virtue 1997b:165).

Behalwe engele, het Deug ook die rol van welwillende menslike geeste bespreek. Sy het byvoorbeeld opgemerk dat mense "geesgidse" het, wat elkeen "'n liefdevolle wese is wat in menslike vorm op die aarde geleef het" en wat dikwels 'n afgestorwe geliefde is (Virtue 1997b:152). Sy het ook verwys na die opgestygde meesters, van wie elkeen “’n groot geneser, leraar of profeet was wat voorheen op die aarde gewandel het, en wat nou in die geesteswêreld is en ons van daarbuite help” (Virtue 2003a:xv). Die konsep van die opgestygde meesters is uiteindelik geneem uit takke van die Teosofiese beweging, maar vir Virtue is moontlik bemiddel via die Church Universal and Triumphant, 'n groep wat baie groter penetrasie van die New Age-milieu gedurende die 1990's bereik het (Whitsel) 2003:140) en versprei leringe wat Virtue teëgekom het (Virtue 2003a:xix).

Alhoewel die meesters in die ouer Teosofiese Vereniging nie as “opgevaar” beskryf word nie, is sommige van Virtue se opgestygde meesters, soos Kuthumi, uit die Teosofiese tradisie geneem. Ander het as bodhisattvas ontstaan ​​uit Mahayana Boeddhistiese tradisies, afgelei van verskeie voor-Christelike Europese godsdienste, of was Joodse en Christelike figure soos Moses en Jesus (Virtue 2003a). Hierdie entiteite, het sy vertel, was “liefdevolle vriende” wat “nou saamwerk met die Skepper . . . om ons in die rigting van vrede te stuur” (Virtue 2003a:xxiii). Deug het na sommige van hierdie opgestygde meesters verwys as "gode" of "Goddelike wesens" (Virtue 2003a:xv), maar het terselfdertyd volgehou dat hulle nie aanbid moes word nie (Virtue 2003a:xvi). Aanbidding was iets wat sy vir God gereserveer het. Inderdaad, terwyl sy interaksies met sulke voorbidders aangemoedig het, het sy erken dat dit dalk nie vir almal is nie; “as jy voel dit is verkieslik om net met God te praat, dan is dit beslis jou beste pad” (Virtue 2008:xiii).

Virtue se publikasies het ook reïnkarnasie voorgestaan, 'n ander algemene geloof in die New Age-milieu. Behalwe dat sy opgemerk het dat sy met studente gewerk het wat vorige lewens herroep (Virtue 2009 [1998]:81), het sy ook herinneringe van haar eie vorige inkarnasies gerapporteer (Virtue 2013:xvii). Sy het geleer dat tussen "fisiese lewens" 'n persoon se siel in die Hemel woon, "'n hoë-vibrasie nie-fisiese bestaan" (Virtue 2013:3). In die Hemel, het sy beweer, “dra almal liefdevol teenoor almal anders op” (Virtue 2013:4), en dit is, volgens die engele wat sy gekanaliseer het, die mensdom se “ware tuiste” (Virtue 1997b:15). Individue stem in om hierdie paradysagtige omgewing te verlaat en op die aarde te inkarneer, het sy volgehou, om "die geleentheid te hê om te leer en te groei en enige vrese wat jy voorheen gehad het, te genees" (Virtue 2013:6). Op Aarde sal ’n mens dikwels naby ander mense wees met wie jy voorheen geïnkarneer het (Virtue 2013:6), in wese die idee van groepreïnkarnasie. Virtue het verduidelik dat 'n persoon se dood reeds "voorbestem" is op 'n bepaalde "uitgangstyd" wat in "samehang met God se uiteindelike plan" is (Virtue 2008:48). Virtue het ook beweer dat daar “aardgebonde geeste” is wat “onder die lewendes na die dood ronddwaal” (Virtue 2008:3). Hierdie entiteite versuim dikwels om te besef hulle is dood, of "is bang om na die lig te gaan," en kan uiteindelik probleme vir die lewendes veroorsaak (Virtue 1997b:210).

Deug het verwys na die bestaan ​​van 'n astrale vlak (Virtue 2009 [1998]:57), en na die "akashic records" of "Book of Life", waarin die "sielsplan" vir elke individu geskryf is (Virtue 2008:175 ). Albei hierdie konsepte is deel van die Teosofie wat deur Helena P. Blavatsky (1831–1891), wat medestigter en onderwyser van die ouer Theosophical Society was. Soos algemeen in die New Age en Teosofiese milieu, het Virtue verwys na 'n soort eteriese krag wat die heelal deurdring wat "energie" genoem word (Virtue 2009 [1998]:vii). Deel hiervan is die "noodsaaklike lewensenergie", geïdentifiseer met die konsepte van chi en prana, wat deur die liggaam gestoot word via "energiesentrums" of chakras (Virtue 2009 [1998]:viii). Sy het beweer dat daar eterkoorde is, wat lyk soos "deurskynende buise", wat 'n persoon, via hul chakras, kan verbind met 'n ander individu met wie hulle 'n beduidende interaksie gehad het. Individue kan uiteindelik deur 'n "emosioneel behoeftige persoon" deur hierdie buise gedreineer word, wat dus soms afgesny moet word om skade te voorkom (Virtue 2008:140).

'n Herhalende element deur Virtue se geskrifte was die positiewe bevestiging van haar lesers, wat hulle aangemoedig het om hoog van hulself te dink en selftwyfel oor hul vermoëns en hul waardigheid om met engele te kommunikeer uit die weg te ruim. Almal, het sy aan haar lesers gesê, is "'n onskuldige en volmaakte kind van God," "'n seën vir die wêreld" (Virtue 1997b:217). Deug het geleer dat baie mense "ligwerkers" is, waarmee sy bedoel het "hoogs sensitiewe mense op 'n geestelike missie om vrede na die wêreld te bring" (Virtue 2013:xix) en om die mensdom te genees "van die gevolge van vrees" (Virtue 1997a) :XI). Hulle het aan weerskante van die jaar 2000 gekom, want dit is "die deurslaggewende aardse tye" (Virtue 1997a:71). Elkeen van hierdie ligwerkers, het sy beweer, het vrywillig vir die rol aangebied voordat hulle gebore is, maar het dikwels vergeet dat hulle hierdie "heilige doel" aangeneem het (Virtue 1997a xi). Sy het haarself by hierdie ligwerker-kategorie ingesluit en beweer dat sy as gevolg hiervan "gawes van psigiese kommunikasie, manifestasie en geestelike genesing" gehad het (Virtue 1997a:xii). Baie van Virtue se lesers het hulself as ligwerkers beskou, en in hierdie sin het haar werk hierdie individue aangemoedig om hulself as deel van 'n geestelike elite te beskou.

Vir Virtue was 'n sub-kategorie van die ligwerkers die "Earth Angels" (Virtue 2013:xix), mense wat geïdentifiseer kan word weens hul sensitiewe geaardheid, hul sagte, sorgsame en vertrouende aard, hul geloof in regverdigheid, hul onskuldige uitkyk op die lewe, en hul belangstelling in "die magiese dele van spiritualiteit, soos manifestasie, eenhorings, feetjies, meerminne, en dies meer" (Virtue 2013:xviii–xix). Elke Aardsengel het ’n spesifieke “superkrag” om hulle te help tydens hul inkarnasie, met sulke vaardighede insluitend die vermoë om met diere te kommunikeer, om die weer te beïnvloed of om die toekoms te voorsien (Virtue 2013:13–14). In Virtue se leerstellings sluit die Earth Angels Rainbow-, Crystal- en Indigo-kinders in (Virtue 2013:xix), laasgenoemde is 'n idee met 'n breë aanhang in die New Age-milieu (Whedon 2009). Indigo-kinders, het Virtue beweer, is grootliks vanaf die laat 1970's gebore (Virtue 2001:7), en het aangekom om "die New Age of Peace in te lui" (2001:17). Sy het geleer dat die Indigo-kinders die pad oopgemaak het vir 'n volgende generasie ligwerkers, die Kristalkinders, wat vanaf die middel 1990's verskyn het (Virtue 2003b:2–3). Hierdie Kristalkinders, het sy volgehou, was soortgelyk aan hul voorgangers, maar was meer "gelukkig en gelykmatig," in teenstelling met die "krygsgees" tipies van Indigos (Virtue 2003b:2). Sy het later nog 'n generasie ligwerkers by haar raamwerk gevoeg, die Reënboogkinders, wat beide die "manlike energie" van die Indigos met die "vroulike" energie van die Kristalle balanseer (Virtue 2010b). Die opkoms van hierdie kinders, volgens Virtue, was 'n bewys dat die mensdom "vanuit 'n evolusionêre standpunt vorder" (Virtue 2003b:12), wat na 'n beter toekoms beweeg.

Die duisendjarige idee dat die mensdom 'n nuwe fase van sy ontwikkeling betree, wat tipies die Era van Waterdraer genoem word, was voldoende algemeen in die New Age-milieu om dit te voorsien van die bynaam waaronder dit die bekendste geword het. Alhoewel Virtue nie hierdie idee in haar publikasies op die voorgrond gestel het nie, was dit nie heeltemal afwesig nie. Volgens haar sou die nuwe era deur geleidelike verandering eerder as deur 'n enkele dramatiese gebeurtenis ontstaan, en sou dit nie veral verskil van die huidige tyd nie. Sy het byvoorbeeld opgemerk dat die mensdom 'n "nuwe fase van ons kollektiewe geestelike pad betree waarin almal in diens geneem sal word in loopbane wat verband hou met hul natuurlike talente, passies en belangstellings" (Virtue 2008:183). Dus was haar beoogde new age beter as die huidige, maar beslis nie onherkenbaar anders daarvan nie.

RITUELE / OEFENING

In haar New Age-boeke het Virtue praktyke uiteengesit waardeur haar lesers hul alledaagse lewens kan verbeter en sodoende die selfhelp-etos van haar vroeëre werk voortsit. Die gekanaliseerde gedeelte van Angel Therapy, byvoorbeeld, bestaan ​​uit raad en woorde van ondersteuning vir mense wat met verskeie persoonlike kwessies te kampe het, van verbrokkeling tot uitbranding.

’n Herhalende fokus van Virtue se leringe was om haar lesers aan te moedig om hulp by die engele te soek. Anders as byvoorbeeld Enogiese magie (Asprem 2012), is hierdie engelkommunikasie nie binne 'n komplekse rituele raamwerk geformuleer nie. In plaas daarvan het Virtue gesê dat 'n persoon bloot die engele in hul gedagtes kan aanroep, of alternatiewelik met hulle kan praat, hulle visualiseer of selfs 'n brief aan hulle kan skryf (Virtue 1997b:163–64). Die engele sal altyd ingryp indien versoek, maar sal dit selde anders doen, want hulle moet die "Wet van Vrye Wil" respekteer (Virtue 1997b:153). Verskillende soorte engele kan die beste vir verskillende take wees. Feetjies is byvoorbeeld "naby die aarde" en kan jou dus "bystaan ​​met materiële bekommernisse wat geld, huis, gesondheid, jou tuine en jou troeteldiere insluit" (Virtue 2010a:2), terwyl die aartsengele die beste aangeroep word wanneer 'n persoon dit nodig het. “kragtige en onmiddellike bystand” (Virtue 1997b:153). Geen versoek is te onbenullig vir die engele nie (Virtue 1997b:x). Virtue het byvoorbeeld onthou dat hy herhaaldelik 'n beroep op die Aartsengel Michael gedoen het om wanfunksionele elektronika reg te stel (Virtue 2008:117).

Sowel as om engelehulp te versoek, kan 'n persoon ook poog om die engele duideliker te hoor of selfs hul boodskappe deur outomatiese skryfwerk te kanaliseer, volgens Virtue (Virtue 1997b:149). Aangesien engele op 'n "vibrasiefrekwensie" werk wat "hoog en fyn" is, moet die menslike liggaam "heringestel word voordat jy hulle kan hoor" duidelik (Virtue 1997b:203). Vir daardie doel moet 'n persoon hul dieet verbeter en dinge vermy wat "staties skep", insluitend alkohol, nikotien, stimulante en vleis - want laasgenoemde "dra die energie van pyn wat die dier tydens sy lewe en dood verduur het" (Deugd 1997b:203–4). Deur te mediteer en tyd in natuurlike omgewings deur te bring, maak dit ook makliker om die engele te hoor (Virtue 1997b:167), asook om die atmosfeer van 'n kamer te versterk deur klassieke musiek te speel, wierook te brand of geurige blomme bekend te stel (Virtue 1997b:192–93). . Intussen, om te help onthou om die engele aan te roep, het Virtue haar lesers aangemoedig om hulself met engelbeelde en plakkate te omring (Virtue 1997b:217). Kommunikasiemetodes wat sy aanbeveel het, sluit die gebruik van orakelkaarte in (Virtue 1997b:182; 2008:15–16) en slingers (Virtue 1997b:182).

Deug het ook “Engelterapie” geleer, iets wat sy beskryf het as “die vinnigste, mees effektiewe en mees genotvolle vorm van genesing wat ek nog ooit gevind het” (Virtue 1997b:214). Sy het vertel hoe sy na 'n kliënt geluister het en toe (via 'n kombinasie van heldersiendheid, helderhorendheid en orakelkaarte) advies van daardie kliënt se engele gekry het, en sodoende eersgenoemde se "emosionele blokkasies" geïdentifiseer, soos lae selfbeeld of onveilig voel. Dit het bereik, sy het haar kliënte aangemoedig om hul probleme te identifiseer as afkomstig van ego, en dan om hierdie probleme binne "gedagte-vorme" op die "eteriese" vlak te plaas - vorms wat "heldersiens soos seepborrels lyk." Die kliënt sal dan visualiseer dat hy hierdie borrels laat gaan, sodat hulle na die engele kan sweef, wat hulle sou suiwer en hulle in hul "suiwerste vorm, wat liefde is" sou terugbesorg (Virtue 1997b:215–16). (Oor gedagtevorms, sien die boek deur die tweedegenerasie-teosowe Annie Besant [1847–1933] en CW Leadbeater [1854–1934], 1901.) Virtue se vervaging van die grense tussen terapie en godsdiens was iets wat in 'n Amerikaanse konteks is ook aangewend deur 'n reeks ander moderne bewegings, insluitend New Thought, Christian Science en die Church of Scientology.

Virtue het ook eenvoudige praktyke uiteengesit om negatiewe "energie" van rondom 'n persoon en hul omgewing te versprei. Dit het byvoorbeeld ingesluit om negatiwiteit en aardgebonde geeste uit 'n persoon se huis te verwyder deur die engele aan te roep (Virtue 2008:147), of deur salie te verbrand of kwartskristalle uit te sit (Virtue 1997b:199). Sy het beweer dat 'n persoon se chakras "vuil met digte, donker energie" kan word wat deur "negatiewe gedagtes" gegenereer word en dat dit gevoelens van traagheid tot gevolg het (Virtue 2009 [1998]:viii). Om hierdie probleem te hanteer, het Virtue volgehou, 'n persoon moet hul skoon maak chakras daagliks, tipies deur meditasie of alternatiewelik 'n visualisering (Virtue 2009 [1998]:23, 25, 53). Sy het ook 'n "stofsuig"-metode bevorder waardeur sy 'n geestelike stofsuier gevisualiseer het wat negatiewe energie van 'n individu verwyder (Virtue 2008:135).

ORGANISASIONELE LEIERSKAP

Deugsaamheid het nooit 'n georganiseerde kerk of soortgelyke godsdienstige instelling gelei nie. In plaas daarvan het sy haarself as 'n godsdienstige gesag vir haar volgelinge gevestig, beide met haar publikasies en met die praatjies en kursusse wat sy aangebied het. Hierin was sy tipies van New Age-onderwysers, wat oor die algemeen hul idees bevorder deur kliëntverhoudings, wat hul leringe aan betalende kliënte verkoop deur middel van publikasies, lesings en werkswinkels. Terwyl Virtue voortgegaan het om voort te bou op haar gekanaliseerde materiaal om 'n spesifieke organisasie te stig (miskien soortgelyk aan die Church Universal and Triumphant of JZ Knight's Ramtha se Skool vir Verligting) dit is waarskynlik dat sy min belangstelling in formele leiersposisies gehad het.

Kwessies / UITDAGINGS

Virtue se werk het kritiek ontlok, en baie daarvan kom uit wat die skeptiese milieu genoem kan word. Hierdie kritiek het geneig om op twee punte te fokus. Die eerste beweer dat die leerstellings wat Deugde bevorder, onbewese en/of onwaar is, en dit dikwels afmaak as "woo woo" of met soortgelyke pejoratiewe terme. Die tweede veroordeel die aansienlike hoeveelhede geld wat Virtue deur haar loopbaan as 'n New Age-onderwyser versamel het, en beweer soms dat sy haar volgelinge vir finansiële gewin manipuleer. Hierdie kritiek is gereeld op internetforums, kommentaarafdelings en sosiale media uitgespreek. Die Skeptiko-blog het byvoorbeeld na Virtue se loopbaan gewys as 'n bewys dat "daar duidelik geld te maak is deur eenvoudig dom kak vir die goedgelowiges op te maak" (“Angel Came Down” 2005). Hierdie soort beskuldigings is tipies van dié wat gerig is op New Thought en New Age skrywers in die breë.

Virtue se bekering tot die Christendom en die daaropvolgende veroordeling van haar New Age-geskrifte het ook uitdagings gestel, beide vir haarself en vir ander in die New Age-milieu. Vir Virtue het dit haar afgesny van voormalige inkomstebronne, maar ook van 'n gemeenskap wat haar dikwels verafgod het. Vir daardie gemeenskap het Virtue se verwerping van haar vorige leringe skokgolwe en ontsteltenis veroorsaak. Een New Age-blogger, Sue Ellis-Saller, het opgemerk dat "Light Workers - ek ingesluit - 'n sensitiewe klomp is," en baie sal die geldigheid van hul oortuigings ernstig bevraagteken as gevolg van Virtue se bekering (Ellis-Saller 2019). Andrew Barker, een van Virtue se gesertifiseerde engelkaartlesers, het gevoel dat Virtue nou haar New Age-volgelinge “boelie” om tot die Christendom te bekeer (Barker 2019). Sheri Harshberger, die president van die American Tarot Association (ATA), was “diep teleurgesteld” deur Virtue se gedrag, en het geglo dat laasgenoemde “net daarin geslaag het om haarself te verneder” (Aldrich 2017). Ander het meer kommersiële bekommernisse gehad. Lisa Frideborg, nog 'n Doreen Virtue-gesertifiseerde engelkaartleser, was bekommerd dat baie van Virtue se volgelinge 'n "besigheid gebou" het rondom haar handelsmerk, maar as die handelsmerk beëindig word, sal hul besighede daaronder ly. Hierdie mense, het Frideborg gevoel, "het 'n reg op 'n terugbetaling" (Aldrich 2017).

Behalwe vir verbygaande vermeldings (Whedon 2009:63, 67–68; Jones 2010:15; Haller 2012:257), het Virtue en haar publikasies nie daarin geslaag om volgehoue ​​akademiese aandag te trek nie. Dit kan deels te wyte wees aan die feit dat, met enkele uitsonderings (soos Hanegraaff 1998 [1996]), geleerdes wat in die New Age delf, geneig was om meer sosiologiese of etnografiese studies te verkies bo ondersoeke van die milieu se literatuur. Nog 'n faktor kan wees dat, as 'n hoogs kommersiële manifestasie van New Age-idees, Virtue se werk moontlik as te kortstondig en onbenullig beskou is om ernstige wetenskaplike verkenning te regverdig. Wat ook al die rede is, hierdie gebrek aan akademiese aandag, tesame met Virtue se baie openbare wegbreek van die New Age, kan daartoe lei dat haar bydraes tot hierdie milieu in komende dekades misgekyk word.

BETEKENIS VIR DIE STUDIE VAN VROUE IN GODSDIENS

As deel van die breër New Thought- en New Age-milieu was Virtue kwalik alleen om 'n prominente vroueskrywer te wees. Behalwe dat sy opvolg van mense soos Schucman, Hay, Jane Roberts (1929–1984), Shirley MacLaine (geb. 1934), Marilyn Ferguson (1938–2008) en Shakti Gawain (1948–2018), was sy ook 'n tydgenoot van ander vroulike topverkoperskrywers soos Rhonda Byrne (geb. 1951). Dit is duidelik 'n omgewing waarin vroue daarin kan slaag om wyd erkende geestelike outoriteite te word. Die estetiese keuses wat Virtue se publikasies onderlê, dui boonop daarop dat dit aan 'n oorwegend vroulike gehoor bemark is - iets wat nie verbasend is gegewe die bewyse vir die numeriese oorheersing van vroue binne die New Age-milieu as 'n geheel (York 1995:180; Kemp 2004: 117, 121; Heelas en Woodhead 2005:94). Virtue se werk dra dus besondere belangstelling vir diegene wat vroue se spiritualiteit navors.

Virtue se skuif na evangeliese Protestantisme kan geslagsbeperkings oplê op die rolle wat sy in die toekoms kan beklee. Terwyl evangeliese gemeentes vroue dikwels uit senior leiersposisies verbied, het Virtue verklaar dat sy nie van plan is om ’n kerk te pastoor nie, maar eerder beplan om “Bybelstudieboeke en blogs oor Bybelstudie te skryf” (Virtue 2020:170-71). In 'n sekere sin sou hierdie benadering weerklink wat in haar vroeëre lewe as 'n New Ager nagestreef is, waar haar invloed hoofsaaklik deur literêre aktiwiteite eerder as deur formele organisatoriese leierskap uitgeoefen is. Vir navorsers wat belangstel in die studie van vroue in godsdiens, bied Virtue dus 'n seldsame gevallestudie van 'n vrou wat probeer het om 'n impak te maak in twee baie verskillende godsdienstige omgewings, wat moontlik vergelykings tussen hulle moontlik maak.

IMAGES

Beeld #1: Doreen Virtue.
Prent #2: Voorblad van Doreen L. Virtue se boek, Yo-Yo Verhoudings: Hoe om die "I Need a Man"-gewoonte te breek en stabiliteit te vind (1994).
Beeld #3: Voorblad van Doreen Virtue se boek, "Ek sou my lewe verander as ek meer tyd gehad het": 'n Praktiese gids om drome waar te maak (1996).
Beeld #4: Voorblad van Doreen Virtue se boek, Engelterapie: Genesingsboodskappe vir elke area van jou lewe (1997).
Prent #5: Omslag van boks vir Doreen Virtue en Melissa Virtue, Angel Dreams Oracle-kaarte (2008).
Prent #6: Omslag van boks vir Doreen Virtue, Liefdevolle woorde van Jesus, kaartdek (2016).
Beeld #7: Doop van Doreen Virtue, 2017.
Prent #8: Voorblad van Doreen Virtue, Mislei nie meer nie: Hoe Jesus my uit die New Age en in sy Woord gelei het (2020).

Verwysings

"Oor Doreen Virtue." 2022. Doreenvirtue.com. Toegang verkry vanaf https://doreenvirtue.com/about-doreen-virtue/ op 18 Junie 2022.

Aldrich, Renu. 2017. “Doreen Virtue se bekering tot die Christendom laat debat ontstaan.” Die wilde jag, September 5. Toegang verkry vanaf https://wildhunt.org/2017/09/doreen-virtues-conversion-to-christianity-sparks-debate.html op 18 Junie 2022.

"Engel het afgekom ..." 2005. Skeptico: Kritiese denke vir 'n irrasionele wêreld, April 14. Toegang verkry vanaf https://skeptico.blogs.com/skeptico/2005/04/angel_came_down.html op 18 Junie 2022.

Engelterapiepraktisyns. 2005. Angeltherapy.com. Bewaar by WebArgief. Toegang vanaf https://web.archive.org/web/20051216122757/http://www.angeltherapy.com/atp.php op 18 Junie 2022.

Asprem, Egil. 2012. Argumenteer met engele: Enogiese magie en moderne okkultuur. Albany, NY: Staatsuniversiteit van New York Press.

Barker, Andrew. 2019. "Doreen Virtue Is Cancelled," 25 Januarie. Toegang vanaf https://www.youtube.com/watch?v=IVw_eWzHihA op 18 Junie 2022.

Besant, Annie, en CW Leadbeater. 1901. Gedagte-vorme. Londen: Theosophical Publishing House. Toegang vanaf  https://www.gutenberg.org/files/16269/16269-h/16269-h.htm op 18 Junie 2022.

Ellis-Saller, Sue. 2019. "Teleurgesteld in Doreen Virtue." Sueellissaller.com, Januarie 27. Toegang verkry vanaf  http://sueellissaller.com/2019/01/disappointed-in-doreen-virtue/ op 18 Junie 2022.

"Gereelde vrae." 1999. Angeltherapy.com. Bewaar by WebArgief. Toegang vanaf https://web.archive.org/web/20000525085048fw_/http://angeltherapy.com/faq.htm op 18 Junie 2022.

"Gereelde vrae oor Doreen Virtue." 2021. Doreenvirtue.com, April 19. Toegang verkry vanaf https://doreenvirtue.com/2021/04/19/faq-about-doreen-virtue/ op 18 Junie 2022.

Boer, Steven D. 2006. Animal Spirit Guides: 'n Maklik om te gebruik handboek vir die identifisering en begrip van jou krag Diere en Animal Spirit Helpers. Carlsbad, CA: Hay House.

Haller, John S. 2012. Die geskiedenis van nuwe denke: van verstand genesing tot positiewe denke en die voorspoed evangelie. Wes Chester, PA: Swedishborg Foundation Press.

Hanegraaff, Wouter. 1998 [1996]. Nuwe Era Religie en Westerse Kultuur: Esoterisme in die Spieël van Sekulêre Denke. Albany, NY: Staatsuniversiteit van New York Press.

Heelas, Paul. 1996. Die New Age-beweging. Oxford: Blackwell.

Heelas, Paul en Linda Woodhead. 2005. Die Geestelike Revolusie: Waarom Godsdiens plek maak vir Spiritualiteit. Oxford: Blackwell.

Jones, David Albert. 2010. Engele: 'n Geskiedenis. Oxford: Oxford University Press.

Kemp, Daren. 2004. New Age: 'n Gids. Edinburgh: Edinburgh University Press.

Kulyk, Rose. 2018. "2019 Hoe ek gemanifesteer het om 'n engelterapie-praktisyn te word, gesertifiseer deur Doreen Virtue in 2002." 15 Desember. Toegang vanaf https://www.youtube.com/watch?v=vuquVRuKyQw op 18 Junie 2022.

Miejan, Tim. 2000. "The Edge Interview with Doreen Virtue." Die Rand, April 1. Toegang verkry vanaf https://www.edgemagazine.net/2000/04/the-edge-interview-with-doreen-virtue/ op 18 Junie 2022.

Parker, Helene C., saam met Doreen Virtue. 1996. As dit liefde is, waarom is ek so eensaam? Minneapolis, MN: Fairview Press.

Sutcliffe, Steven J. 2003. Kinders van die Nuwe Era: 'n Geskiedenis van geestelike praktyke. Londen: Routledge.

Deug, Doreen. 2020a. Mislei nie meer nie: Hoe Jesus my uit die New Age en in sy Woord gelei het. Nashville, TN: Emanate Books.

Deug, Doreen. 2020b. “Uitpak Doreen se visie saam met pastoor Chris Rosebrough van Fighting for the Faith.” 20 Julie. Toegang tot rom https://www.youtube.com/watch?v=f9MtKZsh1U0 op 18 Junie 2020.

Deugd, Doreen. 2016. Liefdevolle woorde van Jesus: 'n 44-kaart dek van vertroostende aanhalings. Carlsbad, CA: Hay House.

Deugd, Doreen. 2013. Selfgelding vir Aarde-engele: Hoe om liefdevol te wees in plaas van "Te lekker." Carlsbad, CA: Hay House.

Deug, Doreen. 2010a [2007]. Feetjies 101: 'n Inleiding tot verbinding, werk en genesing met die feetjies en ander elemente. Carlsbad, CA: Hay House.

Deug, Doreen. 2010b. "Is jou kind 'n reënboogkind?" Jy kan jou lewe genees. Augustus 24. Toegang verkry vanaf  https://www.healyourlife.com/is-your-kid-a-rainbow-child op 18 Junie 2022.

Deug, Doreen. 2009 [1998]. Chakra-opruiming: Ontwaak jou geestelike krag om te ken en te genees. Carlsbad, CA: Hay House.

Deugd, Doreen. 2008. Die wonderwerke van Aartsengel Michael. Carlsbad, CA: Hay House.

Deugd, Doreen. 2005. Godinne en Engele: Ontwaak jou innerlike Hoëpriesteres en "Bron-eress." Carlsbad, CA: Hay House.

Deug, Doreen. 2003a. Aartsengele en Opgevaarde Meesters. Carlsbad, CA: Hay House.

Deug, Doreen. 2003b. Die Kristalkinders: 'n Gids tot die nuutste generasie psigiese en sensitiewe kinders. Carlsbad, CA: Hay House.

Deugd, Doreen. 2005. Godinne en Engele: Ontwaak jou innerlike Hoëpriesteres en "Bron-eress." Carlsbad, CA: Hay House.

Deug, Doreen. 2003a. Aartsengele en Opgevaarde Meesters. Carlsbad, CA: Hay House.

Deug, Doreen. 2003b. Die Kristalkinders: 'n Gids tot die nuutste generasie psigiese en sensitiewe kinders. Carlsbad, CA: Hay House.

Deug, Doreen. 2002 [1994]. Verloor jou pond pyn: breek die verband tussen mishandeling, stres en ooreet. rev. ed. Carlsbad, CA: Hay House.

Deugd, Doreen. 2001. Die versorging en voeding van Indigo Children. Carlsbad, CA: Hay House.

Deugd, Doreen. 1995. Konstante drange: wat jou kosdrange beteken en hoe om dit te oorkom. Carlsbad, CA: Hay House.

Virtue, Doreen L. 1994a. Yo-Yo Verhoudings: Hoe om die "I Need a Man"-gewoonte te breek en stabiliteit te vind. Minneapolis, MN: Deaconess Press.

Deug, Doreen. 1994b. In die bui: hoe om romanse, passie en seksuele opwinding te skep deur weer van voor af verlief te raak. Washington DC: National Press Books.

Virtue, Doreen L. 1990. Die Chocoholic se droomdieet. New York: Bantam.

Virtue, Doreen L. 1989. Die Yo-Yo-sindroom-dieet. New York: Harper and Row.

Whedon, Sarah W. 2009. "The Wisdom of Indigo Children: An Emphatic Restatement of the Value of American Children." Nova Religio: Die Tydskrif van Alternatiewe en Opkomende Godsdienste 12: 60-76.

Witsel, Bradley C. 2003. Die Kerk Universeel en Triomfantelik: Elizabeth Clare Profeet se Apokaliptiese Beweging. Syracuse, NY: Syracuse University Press.

“Werkwinkel.” 2003. Angeltherapy.com, geargiveer by WebArgief. https://web.archive.org/web/20031005143307fw_/http://www.angeltherapy.com/workshop_right.html/.

“Werkwinkel.” 2000. Angeltherapy.com, Geargiveer by WebArgief. Toegang vanaf https://web.archive.org/web/20000604010420fw_/http://www.angeltherapy.com/workshop_right.html op 18 Junie 2022.

York, Michael. 1995. Die Opkomende Netwerk: 'n Sosiologie van die Nuwe Era en Neo-heidense Bewegings. Lanham, MD: Rowman en Littlefield.

Publikasiedatum:
23 Julie 2022

Deel