Salvador J. Murguia

Pana Wave Laboratorium

PANA WAVE LABORATORIUM TYDLYN

1934 (26 Januarie): Chino Yūko is gebore Masuyama Hidemi in Kyoto, Japan.

1970: Chino Yūko het 'n prominente lid van die God's Light Association geword.

1976: Takahashi Shinji van die God's Light Association sterf.

1978: Die godsdiens van Chino Shōhō is gestig.

1980: Chino Yūko publiseer haar eerste godsdiensteks met die titel Die Deur na die Hemel: Op soek na toekomstige geluk.

1994: Die Pana-Wave Laboratorium is gestig.

2002: Pana-Wave Laboratorium het hoofsaaklik in 'n karavaan deur Fukui-prefektuur gereis.

2003 (April): Tama-Chan is geïdentifiseer as een van Chino se aanwysers van 'n paalomkering.

2003 (Mei): Chino Yuko het die einde van die wêreld voorspel en die karavaan is aan die gang gesit en het deur die prefekture Ōsaka, Kyoto, Fukui, Gifu, Nagano en Yamanashi gereis.

2003 (Augustus): Chigusa Satoshi is dood.

2004: “Project Circle P” is gestig.

2005: "Projek Lucifer" is geïdentifiseer.

2006 (25 Oktober): Chino Yūko is dood.

FONDS / GROEPGESKIEDENIS

Chino Yūko (千乃裕子) is gebore Masuyama Hidemi op 26 Januarie 1934 in Kyoto, Japan. In 1942 het Chino se ouers geskei, en sy en haar ma het na Ōsaka verhuis. Kort na die egskeiding het die ma weer getrou, maar hierdie nuwe verhouding het nuwe uitdagings aan Chino se kinderjare gebring. Volgens Chino het sy en haar ma voortdurend met die nuwe stiefpa gestry, en die huis het gou 'n moeilike omgewing geword om in te woon. Chino het opgemerk dat dit nie net 'n gedwonge lewensituasie was nie, maar ook 'n baie moeilike opvoeding waar sy 'n gereserveerde persoonlikheid ontwikkel het (Chino 1980:2-4).

As 'n jong vrou het Chino Engels by 'n junior kollege gestudeer en vaardig geword in praat, lees en skryf. Volgens haar eie weergawe was dit egter 'n neerdrukkende tyd in haar lewe; sy is oorweldig deur geestelike ontmoetings met "duiwels" en het verskeie kere selfmoord probeer pleeg (Chino 1980:4-10).

Alhoewel Chino se moeder 'n Christen was, en Chino self gedoop is en gereeld die kerk bygewoon het (Chino 1980:7), het haar ma ander geestelike affiliasies gesoek in 'n poging om haar dogter se gedrag te verstaan ​​(Chino 1980:3-4). Chino se ma het haar aangemoedig om verskeie godsdienstige bewegings te proe, en uiteindelik te vestig as 'n lid van die God Light Association (GLA), gelei deur die bekende charismatiese figuur Takahashi Shinji (高橋信次, 1927-1976). Teen die 1970's het die eens Masuyama Hidemi 'n prominente lid van hierdie nuwe godsdienstige beweging geword en die naam Chino Yūko begin vorm.

Chino Shōhō (千乃正法, letterlik “Chino se Ware Wet”) is in die laat 1970's deur Chino Yūko gestig na die dood van God Light Association stigter Takahashi in 1976. In die nasleep van sy dood het 'n magstryd om leierskap ontstaan, wat gelei het tot die skepping van 'n aantal splinterorganisasies. Chino Shōhō was egter nooit geregistreer as 'n godsdienstige korporasie onder Japan se Religious Corporation Law nie. Die destyds twee-en-veertigjarige Chino het begin om 'n eklektiese vorm van spiritualisme te skep wat leerstellings uit die Abrahamitiese tradisies, Boeddhisme, teosofie, New Age-konsepte, parapsigologie, sowel as 'n magdom heterodokse teorieë oor fisika, omgewingsoorlogvoering en ruimte aangeneem het. eksplorasie. Chino se sinkretistiese leerstelling het verder geloof in haar vermoë ingesluit om met hemelse figure soos engele, gode en buiteaardse te kommunikeer deur beide drome en geesbesit (Chino 1980:11-44).

Chino se vlotheid in Engels het haar geleenthede gebied om private Engelse taallesse aan groepe jong studente by haar huis in Ōsaka te onderrig (Chino 1980:30). Verskeie van hierdie studente was voormalige GLA-lede en sou later Chino se eerste godsdienstige volgelinge word. Deur die kombinasie van Chino se charisma en haar toegang tot jong novisiete, het die Chino Shōhō-geloof prominensie gekry onder honderde geestelike soekers gedurende die 1980's. Alhoewel Chino Shōhō in Ōsaka gestig is, was dit nie formeel daar gestasioneer nie. Daarbenewens, aangesien daar geen amptelike rituele gereeld binne Chino Shōhō beoefen is nie, kon lede hul godsdiensdeelname uitoefen in die afwesigheid van 'n gesentraliseerde plek en afgesien van Chino. Inderdaad, hierdie patroon het voortgeduur gedurende haar tyd in godsdienstige leierskap, aangesien Chino self 'n groot deel van haar latere lewe in privaatheid geleef het, en selfs teruggetrokke in 'n bewegende bakkie gewoon het wat van 1994 tot 2006 saam met die Pana-Wave Laboratory gereis het.

In die middel 1990's het Chino haar leringe uitgebrei deur idees van 'n konflik tussen Chino Shōhō en wat sy aangevoer het die euwels van kommunistiese ideologieë was, in te sluit. In wat hierdie konflik sou vererger, het Chino beskuldigings teen hele politieke partye, nasies en hul leiers gerig oor 'n vermeende oorlog waarin sy haarself geplaas het as die teiken van verskeie kommunistiese militante en hul sameswering om haar te laat vermoor.

Uit hierdie idees van konflik en oorlog het 'n voorhoede van Chino Shōhō-lede, bekend as die Pana-Wēbu Kenkyūjo (パナウェーブ研究所, die Pana-Wave-laboratorium). As 'n subgroep van Chino Shōhō, is hierdie volgelinge getaak met die beskerming van Chino deur hul visie van wetenskap en navorsing oor onderwerpe soos elektromagnetiese golfoorlogvoering, vlieënde pierings, geeste en heldersiendheid. Gesamentlik het hierdie twee organisasies bekend geword as die Shiro-Shōzoku Shūdan (白装束集団, letterlik die “witgeklede groep”), nadat hulle vroeg in 2003 heelwat aandag gekry het toe hulle in 'n geheel-wit woonwa deur stadsstrate van prefektuur tot prefektuur gereis het.

Leerstellinge / oortuigings

In 1980 publiseer Chino Yūko haar eerste godsdiensteks met die titel Die Deur na die Hemel: Op soek na toekomstige geluk (『天国の扉: 未来の幸せを目指して』, Tengoku no tobira: Mirai geen shiawase of mezashite). [Beeld regs] Hierdie boek is wyd aan haar studente versprei as 'n fundamentele godsdiensteks, en aangesien dit in beide Engels en Japannees geskryf is, het dit verdubbel as 'n proselitiserende instrument vir inkomende Engelse studente en 'n handboek om die Chino Shōhō-geloof te verstaan.

Dwarsdeur hierdie boek beskryf Chino haar eie persoonlike soeke na geluk as 'n model om die lewe se emosioneel pynlike ervarings en onthullings te verduur wat langs die pad gesoek moet word. Alhoewel Chino se narratiewe oor die algemeen gefokus is op wêreldse kwessies wat verband hou met persoonlike emosies en selfagting, is daar ook 'n subteks binne hierdie boek wat 'n buiteaardse verband suggereer. Van die begin af Die Deur na die Hemel, Chino maak hierdie empatiese uitnodiging aan die leser:

Ek skryf hierdie hoofstukke om met ander te kommunikeer wat, soos ek, hulself vreemdelinge vir hierdie wêreld gevoel het met 'n onverklaarbare gevoel van eensaamheid - vreemdelinge wat op aarde agtergelaat word (Chino 1980:1).

In hierdie teks stel Chino Chino Shōhō se kosmogoniese mites bekend wat die aarde se begin ongeveer 365,000,000 XNUMX XNUMX jaar gelede dateer op 'n ster genaamd Veh-erde. Soos een lid van Pana-Wave Laboratorium verduidelik het:

Die gode (geeste) wat die voorsitter [Chino Yūko] bewaak en die hemele uitmaak, het vanuit die ruimte op aarde aangekom, mense geskep, en sedert die dae van die Sumeriese beskawings, deur die ou en nuwe testamente van die Bybel, gaan dit tot vandag toe voort om die mensdom in die regte rigting te lei. Aanvanklik het hierdie gode as 'n groep dokters en wetenskaplikes aangekom. Omdat die kennisvlak tydens die antieke beskawings laag was, het hierdie gode links kennis gegee oor hoe 'n mens moet leef en die meganika van die natuur nie as wetenskaplike verklarings beskou nie, maar eerder in die vorm van godsdiens. (E-pos van Pana-Wave Laboratorium lid, 2004).

Volgens Chino het Sewe Aartsengele, of dokters, 'n verkenningssending na die Aarde onderneem en by El Qantara, of hedendaagse Egipte, aangekom, waar hulle die land naby die Nylrivier bewoon het en dit herdoop tot "Die Tuin van Erden [sic]" ( 1980:53). Alhoewel daar geen mense was wat op daardie tydstip "in staat was tot assosiasie" met hierdie "stermense" nie, 364,990,000 1980 49 jaar later, sou hierdie buite-aardse wesens die inwonende reïnkarneer van bekende historiese figure word (XNUMX:XNUMX).

Verwysing na hemelse figure wat die aarde besoek het voor die "skepping" of "evolusie" van die mens, word dikwels na verwys as die "Antieke Ruimtevaarder"-teorie (von Däniken 1971). Gepopulariseer deur figure soos Peter Kolosimo en Erich von Däniken, poog hierdie kontroversiële verhaal om die trajek van geskiedenis te verduidelik as gevolg van intelligente wesens wat ons voorouers se gedagtes programmeer met kennis om die mensdom te bevorder. Ondersteuners van die "Antieke Ruimtevaarder"-teorie wys op bewyse soos (hoewel nie beperk tot) sulke ongelooflike argitektoniese prestasies soos die oprigting van piramides, kriptiese toespelings op onwaarskynlike gebeure binne populêre godsdienstige tekste, en pre-historiese kuns wat lyk soos 'n moderne uitbeelding van hedendaagse- dagruimtereise en ruimtereisigers.

Benewens die uitdruklike verwysing na die "Antieke Ruimtevaarder"-teorie, het Chino 'n stap verder gegaan deur te glo dat sy nog gereeld met hierdie hemelfigure in aanraking was. Volgens een Chino Shōhō-lid:

Die geeste van El Lantie en van Jesus, Moses, Boeddha, Michael, Raphael, Gabriël en ander sulke wesens het voortgegaan om te bestaan ​​sedert hulle die dood as mense ervaar het. 'n Persoon wat as 'n Geestelike Medium optree, soos ons dit noem, is 'n persoon wat vandag lewe en die vermoë het om met sulke geeste te kommunikeer. Voorsitter Yūko Chino het hierdie vermoë, en dit is hoe sy die woorde van die Hemel aan die wêreld oordra. (E-pos van Pana-Wave Laboratory-lid, November 2004)

Op hierdie manier het lede van Chino Shōhō Chino beskou as 'n profeet in direkte lyn met die hemele; volgens hulle het Chino opgetree as 'n skakel vir kommunikasie tussen die hemele en hierdie wêreld. Van haar swaar beskermde Toyota-bussie genaamd “Arcadia,” het Chino opgetree as 'n geestelike medium wat riglyne en leiding van die hemel af na Chino Shōhō-lede sou oordra.

Namate Chino Shōhō se ledetal gegroei het, het Chino se leerstellings uitgebrei na die sekulêre wêreld van politiek. Haar dialoog met hemelse figure het 'n geheimsinnige komplot deur "kommunistiese guerillas" onthul om Chino stadig te laat vermoor deur die gebruik van elektromagnetiese golfoorlogvoering. Hierdie elektromagnetiese golwe verwys na straling wat in verskeie verskillende tipes selfvoortplantende frekwensies materialiseer, insluitend gammastrale, infrarooi straling, mikrogolwe, radiogolwe, terahertz-straling, ultravioletstrale, sigbare lig en x-strale (Boleman 1988). Die lede van die Pana-Wave Laboratory glo dat sulke elektromagnetiese golfverskynsels deur kommunistiese guerillas as 'n wapen teen Chino Yūko gebruik is. Pana-Wave Laboratory-lede het na hierdie elektromagnetiese golwe verwys as "skalêre frekwensies."

Chino het geglo dat so 'n komplot deel was van 'n groter sameswering om die Oos-Asiatiese geopolitieke streek te beheer deur 'n ommekeer van ekonomiese, sosiale en kulturele ideologieë, 'n verskuiwing na 'n meer gemeenskaplike en minder outonome wêreldbeskouing.

Ten spyte van die bewering dat elektromagnetiese golfwapens binne hierdie sameswering gebruik word, is die presiese metode vir die toepassing daarvan en die wetenskap agter die doeltreffendheid daarvan nooit duidelik omskryf nie. Bowendien, toe die Koue Oorlog geëindig het, het Chino se aansprake van 'n kommunistiese sameswering paradoksaal na vore gekom in die lig van die groot globale transformasies van die laat 1980's. In 1994 het Chino 'n gedeelte van Chino Shōhō opdrag gegee om die negatiewe uitwerking van hierdie elektromagnetiese golwe na te vors. Hierdie groep sou die Pana-Wave Laboratory genoem word, en die volgende verduideliking het die rede vir hul missie opgesom:

Na die ineenstorting van die voormalige Sowjetunie het die skalêre golfwapen versprei, om deur die ekstreem linkse groepe in Japan gebruik te word. Hulle het die skalaargolftegnologie gebruik deur toestelle onwettig op die kragtransmissielyne te verander en te installeer om die massas te beheer en konserwatiewe burgers te vermoor. Verder het dit duidelik geword dat die skadelike eienskappe van die skalêre golf, wat deur lusspoele uitgestraal word, 'n dodelike impak op biologiese stelsels uitoefen, om mense in te sluit, as die newe-effek daarvan. Die vernietiging van die omgewing soos afwykende weer en swaartekrag-afwykings is ook veroorsaak deur oormatige hoeveelheid van die skalaargolf (Pana-Wave Laboratory 2001:11).

Alhoewel 'n gedeelte van Chino Shōhō opdrag gegee is om deel te wees van die Pana-Wave Laboratory, is die groep nie op enige hiërargiese wyse geskei nie. Dit wil sê, daar was geen geledere of statusse wat die twee groepe in kategorieë verdeel het nie, soos lekevolgelinge of klooster-elite. Op hierdie manier was al die Pana-Wave Laboratorium lede lede van Chino Shōhō; die enigste verskil was dat lede van Pana-Wave Laboratorium voltyds daaraan gewy was om elektromagnetiese golfaktiwiteit na te vors en Chino persoonlik te bedien.

Die Pana-Wave Laboratorium sal voortgaan om die effekte van skalêre golfaktiwiteit na te vors en strategieë te ontwikkel vir die beskerming van Chino Yūko. Met hierdie navorsingsmandaat in plek is 'n stadium geskep vir oneindige ondersoeke na die onvervalsbare, 'n beroep op die maak van verbindings tussen groepe kommunistiese oortreders wat nie meer bestaan ​​het nie (soos voorheen in internasionale politiek) en 'n spekulatiewe vorm van immateriële wapens wat onsigbaar toesig gehou het. .

Die Pana-Wave-laboratorium het begin as 'n groep van sowat twee-en-veertig navorsers wat op elektromagnetiese oorlogvoeringstaktieke gefokus het. Aanvanklik was hierdie navorsing mobiel aangesien dit uit sewentien bakkies uitgevoer is, insluitend Chino se persoonlike bussie, "Arcadia." Aangesien Chino geglo het dat sy voortdurend "onder aanval" deur die kommuniste was, het hierdie mobiliteit die Pana-Wave-laboratorium toegelaat om elektromagnetiese golwe te ontduik. Alhoewel die Pana-Wave Laboratorium uiteindelik bo-op sou vestig Gotaishi-berg van die Fukui-prefektuur in Mei 2003, sou die karavaan eers deur die Ōsaka-, Kyoto-, Fukui-, Gifu-, Nagano- en Yamanashi-prefekture gaan. [Beeld regs]

Volgens Chino was Chino Shōhō op die hoogtepunt van sy gewildheid in die middel-1990's uit meer as 1,500 2003 lede wêreldwyd saamgestel, maar hierdie getal is nooit deur enige amptelike inligting gestaaf nie. Die Pana-Wave Laboratorium-operasie is gefinansier deur die verkoop van literatuur wat deur Chino saamgestel is en groepverslae oor die status van elektromagnetiese golfaktiwiteit wat deur laboratoriumnavorsers saamgestel is. Boonop sal Chino Shōhō-lede buite die Pana-Wave-laboratorium groot bedrae geld skenk om te help met die koste van uitgawes wat opgeloop is terwyl hulle deur Honshū, Japan se hoofeiland, beweeg, asook die bou van die fisiese laboratorium in Fukui. Aan die einde van 2.2 het die Metropolitaanse Polisiedepartement inligting oor die Pana-Wave Laboratorium se finansies vrygestel en aangekondig dat hulle “XNUMX miljard jen” in skenkings oor 'n tydperk van tien jaar opgehoop het (Asahi Shinbun [Tokio], 27 Junie 2003).

Op die oog af het die lede van die Pana-Wave Laboratorium 'n relatief eienaardige voorkoms uitgestraal deur die gebruik van die kleur wit. As 'n manier om die aaneenlopende elektromagnetiese golf af te buig aanvalle, het die Pana-Wave-laboratoriumlede hulself van kop tot tone in wit uniforms begin aantrek. [Beeld regs] Volgens een lid het lede van Pana-Wave Laboratorium “wit klere van 100% katoen gedra om [hulle] te beskerm teen kunsmatige skalaargolwe wat die ekstremiste in die Pana-Wave Navorsingsentrum afvuur” (E -pos van Pana-Wave Laboratory-lid, Julie 2004). Die eintlike Pana-Wave Laboratorium-uniform het bestaan ​​uit 'n wit laboratoriumjas, 'n strook wit lap wat as 'n kopstuk gebruik is, 'n wit masker en wit rubberstewels. Soortgelyke wit bedekkings het ander materiaal bykomstighede toegedraai soos brille en horlosies.

Alhoewel die godsdienstige komponent die primêre aantrekkingskrag vir Chino Shōhō-lede was, het die rol van die Pana-Wave Laboratorium 'n unieke onderneming verskaf wat daarop gemik was om 'n wetenskaplike diskoers te bestuur. Binne my veldwerk gedurende die somer van 2004 kon lede van Pana-Wave Laboratorium gereeld waargeneem word terwyl hulle opneem data van elektromagnetiese golwe, die monitering van sonaktiwiteit, die uitvoer van mediese toetse op Chino, en die samestelling van rowwe konsepte vir Liefde Regverdige, 'n joernaal wat hulle vervaardig en aan lede terugverkoop het. [Beeld regs] Na die mening van die Pana-Wave Laboratory, "het enige outentieke godsdiens altyd 'n wetenskaplike basis" en die kombinasie van hierdie dikwels teenstrydige ondernemings het in tandem gefunksioneer (E-pos van Pana-Wave Laboratory-lid, Julie 2004 ).

In 'n fisiese sin blyk dit dat 'n laboratorium as 'n gebou vir wetenskaplike pogings funksioneer, maar by nadere ondersoek het Pana-Wave Laboratorium bloot 'n aura van wetenskap gereflekteer, eerder as om by te dra tot hoofstroomkonsepte van wetenskap. Dit wil sê, hierdie laboratorium het die nodige rekwisiete verskaf wat die wetenskaplike opset moontlik gemaak het en die prestasies wat daardie opset vergesel het, maar tog het die wetenskaplike teorie, metode en produk skaars gelyk aan algemeen aanvaarde wetenskaplike teorieë, metodes en navorsingsuitset. Nietemin, as daar gesê word dat 'n laboratorium 'n struktuur is wat toegerus is vir wetenskaplike eksperimentering of navorsing, dan was hierdie omgewing sekerlik net dit, natuurlik, volgens die beginsels en metodes van die betrokke navorsers.

Lede van die Pana-Wave Laboratorium het blykbaar daarvan gehou om hulself deur hul rolle as wetenskaplikes voor te stel. Op 'n dramaturgiese wyse is hul aktiwiteite plaasvervangend uitgevoer deur uitbeeldings van wat algemeen beskou kan word as "navorsers"-rolle. Goffman (1963) het verwikkeldheid van sosiale interaksie in terme van 'n teatrale metafoor ontleed. In hierdie perspektief is almal tegelyk 'n akteur en 'n gehoorlid in die uitvoering van werklike situasies. Rolle wat mense in hierdie situasies speel, word kortliks gedefinieer, afhangende van die bestuur van indrukke op 'n gegewe tydstip. Dit is op hierdie oomblikke van interaksie dat individue in staat is om 'n situasie te beheer en sodoende 'n interaksie te definieer. Soortgelyk aan die manier waarop akteurs en aktrises voldoen aan voorgeskrewe rolle uit 'n draaiboek, het die Pana-Wave Laboratorium deelgeneem aan die uitvoering van 'n funksionerende laboratorium. Die Pana-Wave Laboratorium het gekapitaliseer op die algemene persepsie van hierdie rolle en geskep wat hulle geglo het as die nodige natuurskoon vir die herbevestiging van hul posisies as laboratoriumwetenskaplikes.

Om voort te gaan in 'n laboratorium-omgewing, geklee in laboratorium-baadjies, al die tyd in die geselskap van ander in identiese rolle, moes 'n soort versekering gegee het dat 'n vorm van produktiewe arbeid plaasvind, al was dit niks meer as die reproduksie van beelde nie. Skeptisisme vir Pana-Wave Laboratorium-lede is nooit uitgespreek nie, aangesien hierdie persepsie van wetenskap met sterk godsdienstige leerstellings gevul is, en sodoende alle aansprake bekragtig het, ongeag hul, vir buitestanders, buitengewone inhoud.

Afgesien van die persoonlike verskynings van die Pana-Wave Laboratorium-lede, was daar ook tegnologiese uitvindings wat hul aansprake van elektromagnetiese golfoorlogvoering ondersteun het. Hierdie uitvindings is egter eintlik ingelig deur 'n skool van kontroversiële innoveerders en hul skeppings, veral Nikola Tesla (1856-1943). Die uitvindings van hierdie Joego-Slawies-gebore fisikus was 'n sentrale kenmerk binne Pana-Wave Laboratorium navorsing. In 1891 het Tesla die Tesla-spoel ontwikkel en gepatenteer met die doel om draadlose kommunikasie en kragoordrag te produseer (Fanthorpe/Fanthorpe 1998:52). Lede van die Pana-Wave Laboratorium het geglo dat die voormalige USSR op een of ander manier hierdie Tesla-spoel gebruik het om elektromagnetiese golfwapens te vervaardig. [Beeld regs] Volgens Chino is hierdie Tesla-spoel ook aan die Japanese Kommunistiese Party (JCP) versprei as 'n hulpmiddel om breinspoelprogramme in Japan uit te voer. Die Pana-Wave Laboratorium het aangevoer dat 'n oorskot van elektriese kragkabel wat aan elektriese pole geheg is, eintlik elektromagnetiese skalaargolfopwekkers in vermomming was. Inderdaad, hierdie gewikkelde kabels wat aan elektriese kraglyne gekoppel is, lyk min of meer soos die spiraalvorming van die Tesla-spoel.

Om die emissies van hierdie kragopwekkers te bekamp, ​​het die navorsingspan verdedigingsmeganismes geskep wat aangepas is uit die uitvindings van die Russies-gebore ingenieur Georges Lakhovsky (1869-1942). Daar word gesê dat Lakhovsky nog 'n spoel uitgevind het, bekend as die "Lakhovsky Coil", wat as 'n hoogs kragtige genesingsmeganisme opgetree het. Anders as die kragoordrag-ambisies wat die uitvinding van die Tesla-spoel aangespoor het, is hierdie Lakhovsky-spoel geskep om die lewe te verleng deur kosmiese strale vas te vang. Werk onder die veronderstelling dat alle lewende dinge straling uitstraal en ontvang, kan die ontvangs van lewensverlengende straling maksimeer word deur die gebruik van 'n opgerolde antenna as 'n reseptor.

Lakhovsky het geglo dat hy dit in 1925 bewys het, toe hy die lewe van een geranium uit verskeie ander wat met kanker ingeënt het, herleef en verleng het. Deur 'n oop metaalkring om die malva te draai, het hy beweer dat hy gehelp het om die plant van die kankerentings te laat herleef. Lakhovsky het egter nie opgehou met malvas nie, en voorgestel dat hy dieselfde resultaat met menslike kankerpasiënte kan bereik deur sy 1931-uitvinding bekend as die "Multiple Wave Ossillator" (MWO) te gebruik. Hierdie keer het Lakhovsky twee ingeboude spoele van konsentriese sirkels (een 'n sender en die ander 'n resonator) gebruik om 'n "elektrostatiese veld" te skep. Lakhovsky het aangevoer dat pasiënte van verskeie kankers genees kan word deur blootstelling aan die MWO.

Alhoewel hierdie metode van kankerbehandeling nie vandag in kliniese behandeling gebruik word nie, is 'n weergawe van die MWO deur die Pana-Wave Laboratorium gebruik om die rigting van skalêre golwe af te lei, eerder as om die bestraling te versamel soos Lakhovsky se MWO gedoen het. Die Pana- Wave Laboratory se weergawe van hierdie meganisme was die Scalar Wave Deflector Coil (SWDC). [Beeld regs] Hierdie SWDC's is oral in die laboratorium geplaas en kon strategies gevind word wat sekere gedeeltes van Pana-Wave Laboratorium-lede se liggame dek.

Soortgelyk aan die MWO het die SWDC as 'n reseptor vir elektromagnetiese golwe opgetree. Pana-Wave Laboratory-lede het aangevoer dat hierdie SWDC-reseptore die elektromagnetiese golwe ontvang het en hul bestraling gedwing het om 'n labirint-agtige baan van semi-konsentriese lyne te loop, en uiteindelik 'n gedeelte bereik wat deur 'n pyl aangedui is waar hulle dan van die laboratorium weggegooi is. Hierdie pyl dui die rigting aan waarheen die golwe herlei is. 'n Soortgelyke meganisme wat deur die Pana-Wave Laboratorium gebruik is, is vervaardig deur te redeneer dat skalêre golwe vasgevang kan word en dan na 'n paneel herlei kan word wat die effekte van die bestraling neutraliseer. Hierdie meganisme is na verwys [Beeld regs] as die Direction Specific Wave Diffuser (DSWD). SWDC en DSWD was kunsmatige sekuriteitsmeganismes; Pana-Wave Laboratory het egter ook geglo dat die natuur as 'n verdediging teen elektromagnetiese golwe kan optree. Een so 'n natuurlike verdedigingsmeganisme was die fisiese struktuur van bome. Volgens lede van Pana-Wave Laboratorium het die stamgedeelte van bome eintlik as 'n bewaarplek vir skalêre golwe opgetree. Soortgelyk aan die DSWD, vang die stam van 'n boom eers skalêre golwe op, en laat dit dan in die lug uit. deur die takke wat bo en buite die laboratorium strek. [Beeld regs] Die Pana-Wave Laboratorium het egter ook erken dat hierdie natuurlike bewaarplekkenmerk uiteindelik die bome in gevaar sou stel, en om hierdie probleem reg te stel, het hulle die boomstamme begin toedraai met dieselfde wit lap wat hulle gebruik het om hulself te beskerm.

ORGANISASIE / LEADERSHIP

Chino Shōhō en Pana Wave-Laboratory is geheel en al georganiseer rondom die leerstellings en memorandums van Chino Yuko. Ten spyte van Chino se dood in Oktober 2006, het die Pana-Wave Laboratorium in Gotaishi gebly deur ten minste 2007. Na die dood van Chino het ledetal afgeneem tot minder as tien inwonende navorsers van die nege-en-twintig wat in 2004 teenwoordig was toe ek my veldwerk.

Aan die einde van 2007 was die lede van die Pana-Wave-laboratorium besig om 'n fondasie vir 'n struktuur in die middel van die navorsingsentrum te bou. Volgens een woordvoerder sou hierdie struktuur die terrein van 'n dierereservaat word, 'n gebou wat aan een van Chino se finale wense voldoen. Alhoewel die rolle wat Pana-Wave Laboratory-lede sou speel in die bestuur van hierdie heiligdom onduidelik was, het die algehele verbintenis om Chino se wense uit te voer blykbaar vorentoe te beweeg.

Die omstandighede waaronder die Pana-Wave Laboratorium gewerk het, het ook groot transformasies ondergaan. Alhoewel Pana-Wave Laboratorium-navorsing oor elektromagnetiese golwe voortgegaan het om op te lewer wat hulle beskou het as bewyse van gevaarlike emissies wat deur kommunistiese guerillas gegenereer word, is gesê dat die frekwensie en intensiteit daarvan aansienlik afgeneem het. Volgens die Pana-Wave Laboratorium was hierdie tendens te wyte aan die feit dat Chino nie meer by die navorsingsentrum gewoon het nie en dus het Gotaishi minder van 'n teiken geword as wat voorheen geglo is. Gegewe dit, het Pana-Wave Laboratory sy elektromagnetiese golfafskrikkingsaktiwiteite verslap deur baie van die wit mantels, spieëls, SWDC's en DSWD's te verwyder. Boonop is lede sonder hul laboratoriumpakke gesien, wat minder navorsingsgeoriënteerde roetines uitvoer, soos tuine in stand hou, kook, skoonmaak, deelneem aan die bou van die heiligdom en oor die algemeen na mekaar se behoeftes omsien.

Die huidige Pana-Wave Laboratorium-leierskap bly gedesentraliseerd. Sonder die konsekwente vloei van kommunikés uit Chino se bussie neem die Pana-Wave Laboratorium nou rigting van twee nuwe middeljarige manlike leiers. Een van hierdie individue is sedert sy ontstaan ​​lid van Chino Shōhō en die ander sedert die vroeë 1980's. Alhoewel albei ewe daartoe verbind was om die laboratoriumbedrywighede voort te sit, woon eersgenoemde in Gotaishi, terwyl laasgenoemde vanuit 'n naburige prefektuur werk.

Kwessies / UITDAGINGS

Die Pana-Wave Laboratorium was nie anders as die baie ander perifere godsdienstige groepe in Japan aan die einde van die twintigste eeu en in die vroeë jare van die een-en-twintigste nie. Daar was geen tekort aan buitengewone geloofstelsels wat in die leerstellings van verskeie Japannese nuwe godsdienstige bewegings verweef is nie. Alles van samesweringsteorieë en grootse veronderstellings, tot waargenome elite-kennis van wetenskap of selfs die potensiaal daarvan om andersins wetenskapfiksie-agtige proposisies in realiteite te transformeer, hierdie nuwe godsdienstige bewegings het 'n verskeidenheid ooreenkomste gehad wat gesny is uit die weefsel van hierdie alternatiewe milieu van redenasie. Wat egter die Pana-Wave Laboratorium 'n fokus van media-aandag gemaak het, en ietwat van 'n wedstryd van openbare vrees en angs, was die spekulatiewe parallelle wat getrek is tussen hul operasie en dié wat uitgeloop het op die gewelddadige voorvalle wat deur die Aum Shinrikyo. Die morele paniek en openbare kommer om die potensiaal vir terreur te stuit, soos gesien in die sarin-gas-aanvalle in Matsumoto in 1994 en in Tokio in 1995, het plek gemaak vir 'n beheptheid om die Pana-Wave Laboratory en sy aktiwiteite dop te hou vir almal met herinneringe van Aum Shinrikyo.

In April 2003 het die Pana-Wave Laboratorium sy karavaanreis deur Honshū voortgesit op soek na 'n plek vry van elektromagnetiese golwe. Terwyl die Pana-Wave-laboratorium verhuis het, het Chino 'n storie opgetel oor 'n eiesinnige rob wat algemeen bekend staan ​​as Tama-chan (たまちゃん) wat sy pad verloor het en in die Tama-rivier ingeswem het. Volgens Chino was Tama-chan se verlies aan rigting 'n bewys dat groot magnetiese poolverskuiwings plaasgevind het, wat as 'n oortuigende aanduiding van 'n naderende ramp beskou is. Onder leiding van Chino het 'n groep lede van die Pana-Wave-laboratorium betrokke geraak by 'n komplot om Tama-chan uit sy besoedelde omgewing te red en 'n soort toevlugsoord vir die rob te verskaf. Om die Tama-chan o Mamoru Kai (たまちゃんを守る会) of die Tama-chan-reddingsgroep te vorm, het die Pana-Wave-laboratoriumlede glo tydelike swembaddens in die Yamanashi-prefektuur gebou om die vervoer en bevryding van die rob te vergemaklik. Alhoewel die reddingspoging goed binne die beplanningstadium geëindig het, het die Japannese media, volgens die Pana-Wave Laboratory, die gebeurtenis verkeerd verstaan ​​as 'n ontvoeringskema (Dorman 2005:92-93).

Minder as ses maande later was die Pana-Wave Laboratorium weer in die middel van media-aandag, toe polisiebeamptes op 14 Mei 2003, 'n dag voor Chino se oordeelsdag-voorspelling effektief op hul karavaanfasiliteite toegeslaan het. In die volle sig van die media het sowat 300 polisieondersoekers die Pana-Wave Laboratorium-bakkies deursoek en elf ander geaffilieerde operasies regdeur Japan uitgevoer. Ten spyte van die omvang van die operasie het die polisie net daarin geslaag om bewyse van vals geregistreerde voertuie in te samel.

Die datum van 15 Mei 2003 het sonder gebeure gekom en gegaan. Soos die Japannese media toekyk, het niks skouspelagtigs by die Pana-Wave Laboratory-navorsingsentrum gebeur nie. 'n Woordvoerder van die groep het probeer om die aandag weg te lei van die aanvanklike mislukte profesie deur 'n ander datum van 22 Mei 2003 uit te reik; die Japannese media het egter net die oomblik aangegryp om die Pana-Wave Laboratory se voorspellings af te maak as dade van desperaatheid en dus enige geloofwaardigheid ontbreek.

Alhoewel beide die oordeelsdagvoorspellings van Mei 2003 sonder voorval geslaag het, het nuwe profesieë opgeduik, insluitend die volgende voorspelling wat in Julie 2004 gemaak is:

Daar is nuwe boodskappe aan ons bekend gemaak oor 'n nuwe einddatum. Krake vorm op die seebodems van Japan, en teen hierdie tempo sal Japan teen die lente volgende jaar tot op die bodem van die see sink. (E-pos van Pana-Wave Laboratorium lid, Julie 2004).

 Ten spyte van hierdie daaropvolgende voorspellings, Pana-Wave Laboratory's aktiwiteite het oor die algemeen onopgemerk gegaan tot later daardie somer toe 'n gewelddadige voorval onder lede plaasgevind het: Op 7 Augustus 2003 kon Chigusa Satoshi, lid van Pana-Wave Laboratory (千草聡, 1957-2003) [Beeld regs] nie 'n aardingstoestel hou nie, wat was aan 'n bussie gekoppel, in kontak met die straat. In reaksie op Chigusa se vermeende nalatigheid, het Chino vyf Pana-Wave-laboratoriumlede beveel om 'n fisieke straf toe te dien. Etlike ure nadat hierdie straf plaasgevind het, het medici opgedaag om te vind dat Chigusa se hart gedruip het en hy is later by 'n nabygeleë hospitaal dood verklaar.

Kort daarna is hierdie vyf individue gearresteer en van aanranding aangekla in die ondersoek na Chigusa se moord. Nie een van die mans wat aangekla is, is skuldig bevind aan die aanklagte nie, aangesien aanklaers nie genoeg bewyse gehad het om te bewys dat Chigusa se toegediende beserings direk met sy dood verband hou nie. In plaas daarvan is hierdie vyf lede elk met 200,000 2003 jen beboet vir hul betrokkenheid by die aanranding (Agence France Press XNUMX).

Die lede van die Pana-Wave-laboratorium het egter 'n ander kant van hierdie storie vertel. Hulle het gesê dat heelwat faktore in die ondersoek nie aangespreek is nie. Eerstens het die Pana-Wave Laboratory aangevoer dat Chigusa nie vir homself gesorg het gedurende die warm somerdae wat tot sy dood gelei het nie:

Mnr. Chigusa, besig met sy werk en om vir die publikasie te skryf, was nie altyd beskikbaar om by Pana-Wave te werk nie. Hy het vir 'n tydperk van net meer as twee dae nie geëet of geslaap nie. Boonop het hy, ten spyte van sy swak gesondheid, die volgende dag onder uiterste temperature onder die son gewerk en gesterf aan uiterste hitte-uitputting (E-pos van Pana-Wave Laboratory-lid, Julie 2004).

Dit is bevestig dat Chigusa wel aan hitte-uitputting gely het, aangesien die lykskouingsverslag tot die gevolgtrekking gekom het dat sy dood deur 'n kombinasie van posttraumatiese skok en hitteberoerte veroorsaak is.

Bewys deur kneusplekke wat op Chigusa se rug gelaat is, het Pana-Wave Laboratory-lede nie ontken dat een of ander straf plaasgevind het soos die media berig het nie. Tog, in die mening van Pana-Wave Laboratory-lede, toe Chigusa nie die voertuig korrek geaard het nie, het hy eintlik Chino se lewe in gevaar gestel:

As 'n werker wat hierdie operasie uitvoer op enige manier met die ekstremiste [kommunistiese guerillas] simpatiseer, kan die werker 'n terugwaartse vloei van skalêre golwe terug in die motor skep en 'n aanval aan die voorsitter bekendstel, soos gedwonge urinering, 'n aanval wat haar dokter verwys het. as "lewensgevaarlik" (E-pos van Pana-Wave Laboratory-lid, Julie 2004).

Derdens het die Pana-Wave Laboratory-lede aangevoer dat die beweerde slae eintlik meer 'n skel en nie so fisiek was soos die media dit uitgebeeld het nie:

In 'n poging om hierdie aanvalle te voorkom en haar [Chino] te beskerm, het lede van die Hemele instruksies gegee om 'n opgerolde stuk sinkkarton wat met elektriese band bedek is te gebruik om die werker te slaan (E-pos van Pana-Wave Laboratory-lid, Julie 2004).

Lede van Pana-Wave Laboratorium het ook kommer uitgespreek oor 'n klaarblyklike dubbele standaard tussen hulself en ander godsdienstige groepe met betrekking tot die beoordeling van straf as gepas of onvanpas. Hulle het dit gedoen deur hul praktyk van straf te vergelyk met die fisiese dissipline wat binne Zen-Boeddhisme gevind word, met die argument dat dit onregverdig was om die legitimiteit van sulke godsdienstige praktyke te bevraagteken. Na die mening van lede van die Pana-Wave-laboratorium was ondersoekers in geen posisie om die situasie te begryp nie, aangesien Chigusa se straf 'n direkte bevel uit die hemele was. Soos een woordvoerder verduidelik het:

Drie dokters is onder hierdie lede van die Hemel, en hierdie treffende is nie iets wat die dood sou veroorsaak nie. In die geval van mnr. Chigusa, waarskynlik aangesien hy nie iemand was wat gewoond was aan handearbeid nie, gekombineer met sy swak fisiese gesondheid daardie dag, was sy liggaam in 'n toestand wat maklik littekens sou kry deur dit net 'n bietjie te slaan (E -pos van Pana-Wave Laboratory-lid, November 2004).

Op die ou end het die vyf lede wat aan die daad van straf skuldig bevind is, hul boetes betaal en die voorval was grootliks vergete teen die herfs van 2003.

Op 12 Desember 2004 het ek 'n reeks kort, maar dringende, memorandums ontvang wat sê dat "al 21 eenhede van die UFO-vloot in die see neergestort het, as gevolg van 'n tekort aan voedsel en brandstof" (Memorandum van Yūko Chino, Desember 2004). Soos Chino verduidelik het, gaan Chino Shōhō nou 'n ruimtetuig van hul eie bou en die aarde verlaat voor nog 'n geprofeteerde naderende ramp.

Die Shōhō Groep het planne vir sy ontsnapping so vroeg as volgende lente as voorbereidings voltooi is, maar as die tyd nog nie ryp is nie (as die UFO's wat nodig is vir die ontsnapping nog nie gereed is nie), is die plan drie jaar later. Die boumateriaal vir die UFO is 'n legering van staal en titanium. Tans oorweeg ons metodes om hierdie materiaal te bekom. Ons sal meer as bly wees as jy, as 'n gaslid van Pana-Wave, by die lede van die PW-kantoor, hoof van die wetenskapsdepartement, ens., aansluit met aktiwiteite wat verband hou met die gebou of loods (Memorandum van Yūko Chino, Desember 2004).

Toe die materiaal nie verkry is nie, het Chino Shōhō 'n alternatiewe plan gevolg. Vyf maande later het ek nog 'n reeks memorandums ontvang, getiteld "Projek Sirkel P," wat uitbrei oor Chino Shōhō se planne vir vertrek van die aarde af. Die "P" staan ​​vir "optel," 'n reddingsending deur 'n ander VVV-vloot as 'n laaste uitweg:

[Projek Sirkel P] het begin toe ons bewus gemaak is van die Nibiru-verwante rampe. As planeet Nibiru die aarde sou nader, sou die aarde groot vernietiging en die moontlike ondergang van die mensdom sien. Daarom het ek saam met die buiteaardse wesens gewerk om Shōhō-lede te laat red. 'n VVV sou opdaag om ons van die aarde af te "optel" om die mensdom te red en 'n nuwe beskawing op 'n ander planeet te skep (Memorandum van Yūko Chino, April 2005).     

Dit was nie die eerste melding van 'n reddingsending nie. Trouens, Chino het reeds in 1982 massavertrek gelei toe sy geglo het dat die Sowjetunie Japan sou binneval. In 2005 het Chino egter 'n selfs groter komplot onthul wat verder gegaan het as sameswerende kommunistiese guerillas en naderende planete. In hierdie komplot, gedoop "Project Lucifer", wat na bewering 'n paar jaar voor die beplanning van "Project Circle P" plaasgevind het, was die Amerikaanse regering betrokke by 'n operasie om Jupiter in 'n nuwe son te omskep (Memorandum van Yūko Chino, April 2005) ). Volgens Chino was hierdie projek 'n voortsetting van 'n vorige poging deur die VSA om 'n "ruimtesonde wat 23 kg plutonium" in die planeet in te stort en daardeur Jupiter te "solariseer" (Memorandum van Yūko Chino, April 2005). Chino het gewaarsku dat hierdie solarisasie Mars tot 'n asteroïdegordel sal verpulver, wat die aarde in die gedrang sal bring om met asteroïdes gebombardeer te word.

As Mars vernietig word, sal Jupiter se swaartekrag die Aarde aantrek, wat onvermydelik veroorsaak dat dit kontak met die tweede asteroïdegordel nader, en dit is redelik duidelik dat die Aarde 'n ramp sal sien. 99 % van mense op aarde sal heel waarskynlik verwoes word (Memorandum van Yūko Chino, April 2005).

Met hierdie kommunikasie het Chino Chino Shōhō-lede aangeraai om hulself voor te berei vir 'n ses maande lange reis na die buitenste ruimte. Hierdie voorbereidings het ingesluit die versameling van "items wat minder deur swaartekrag beïnvloed word, soos ruimtevoedsel, en ander items wat deur PW opdrag gegee is" (Memorandum van Yūko Chino, April 2005). Daarbenewens het sommige instruksies blykbaar daarop gemik om dierelewe te red, in 'n poging om eendag die ekologiese weefsel van die Aarde te herkonstrueer:

Bring troeteldiere, soos voëls, honde en katte, en ander lewende dinge om die aard van die nuwe wêreld te vul, insluitend seewatervisse en jong visse. Nodeloos om te sê, bring genoeg kos vir hierdie diere ook. Dit sal gepas wees om daaraan te dink as Noag se ark, slegs op 'n UFO (Memorandum van Yūko Chino, April 2005).

In wese was Chino Shōhō van plan om 'n Aarde-agtige omgewing op 'n ander planeet te herbou en te herbevolk.

Natuurlik, wat mense van die Aarde en Marsmanne moet doen, is om die aard wat tans op Aarde bestaan, na daardie planeet oor te plant. Die wetenskapsdepartement van PW het reeds opdrag gekry om die sade, plante, boompies en, nodeloos om te sê, kos en benodigdhede vir elke persoon voor te berei (Memorandum van Yūko Chino, April 2005).

Chino Shōhō het vasbeslote gebly om die aarde te verlaat tot Julie 2005 toe lede 'n vlieënde piering-landingshawe naby Gotaishi gebou het. Dit het egter gelyk of die plan in die duisternis glip namate Chino se gesondheid geleidelik verswak het gedurende daardie somer. Binnekort was daar baie min kommunikasie tussen Chino, Chino Shōhō en myself. Op 25 Oktober 2006 is Chino Yūko dood.

IMAGES

Prent #.1: Chino, Yuko. Die Deur na die Hemel: Op soek na die toekoms.
Beeld #2: Lugfoto van die Pana-Wave-laboratorium. (Salvador J. Murguia 2004).
Beeld #3: Lid van die Pana-Wave Laboratorium wat sy uniform vertoon. (Mainichi Shimbun 2003).
Beeld #4: Love Righteous Journal publikasie vervaardig deur die Pana-Wave Laboratory. (Salvador J. Murguia 2004).
Beeld #5: Elektromagnetiese skalaargolfgenerator binne die Fukuoka-prefektuur. (Naganishi Hide 2003).
Beeld #6: Pana Wave Laboratory se Scalar Wave Deflector Coil. (Salvador J. Murguia 2004).
Beeld #7: Die rigtingspesifieke golfverspreider. Die rooi pyle verteenwoordig skalêre golfaktiwiteit (Salvador J. Murguia 2004)
Beeld #8: Bome rondom die Pana-Wave-laboratorium. (Salvador J. Murguia 2004)
Beeld #9: Pana Wave Laboratory-bussie bedek met SWDC's. Op die foto is die tipe van mnr. Chigusa wat in 2003 versuim het om te "earth-check" (Mainichi Shimbun 2003)

Verwysings

Dorman, Benjamin. 2005. "Pana Wave: Die nuwe Aum Shinrikyo of 'n ander morele paniek?" Nova Religio: Die Tydskrif van Alternatiewe en Opkomende Godsdienste 8: 83-103.

“Japannese oordeelsdag-kultiste aangekla van dood van mishandelde lid.” Agence France Press, 5 Desember 2003.

"Cult verdien 2.2 miljard uit volgelinge." Asahi Shinbun, Junie 27, 2003.

Bolman, Jay. 1988. Fisika: 'n Inleiding. New Jersey: Prentice Hall College-afdeling.

Chino, Yuko. Die Deur na die Hemel: Op soek na toekomstige geluk (『天国の扉: 未来の幸せを目指して』, Tengoku no tobira: Mirai geen shiawase of mezashite). Tokio: Jihi to Ai Pub Co Ltd.

Goffman, Erving. 1963. Stigma. Englewood-kranse: Prentice-saal

von Däniken, Erich. 1971. Waens van die gode: Onopgeloste raaisels van die verlede. VK: Corgi Books.

Publikasiedatum:
17 Julie 2022.

Deel