William Sims Bainbridge

NUWE WÊRELD

NUWE WÊRELD TYDLYN

1964: Jeffrey Preston Bezos is gebore in Albuquerque, New Mexico.

1994: Jspeff Bezos stig Amazon, aanvanklik as 'n aanlyn boekwinkel.

2000: Jeff Bezos stig Blue Origin, 'n maatskappy om ruimtevlugtegnologie te ontwikkel.

2016: Die Amazon-korporasie het aangekondig dat dit besig is om te ontwikkel Nuwe Wêreld, 'n massiewe multispeler-aanlynspeletjie wat in 'n "vervloekte" land afspeel, saam met twee kleinspan-geveg aanlynspeletjies genaamd Wegbreek en Crucible.

2018:  Wegbreek is voor voltooiing gekanselleer.

2020:  Crucible is van stapel gestuur en toe redelik vinnig gekanselleer.

2021 (28 September):  Nuwe Wêreld wêreldwyd bekendgestel, met groot publisiteit en veel meer as 1,000,000 XNUMX XNUMX betaalde spelers gekry.

2022 (11 Februarie): Amazon gepubliseer Verlore Ark, 'n aangepaste weergawe van 'n 2019 Koreaanse speletjie.

FONDS / GROEPGESKIEDENIS

Die Nuwe Wêreld massiewe multiplayer online (MMO) spel beeld kolonisasie van 'n mitiese Amerika vierhonderd jaar gelede uit, waarin die fiktiewe Verbondsgodsdiens 'n beduidende rol speel. Hierdie dramatiese kunswerk verteenwoordig dalk wat die massiewe korporasie wat deur ideoloog Jeff Bezos gestig is, hoop dat ons ware Amerika besig is om te word: 'n Tegnokratiese beskawing wat oorheers word deur ekonomie waarin godsdiens steeds bestaan ​​maar gemarginaliseer geraak het, eerder soos net nog 'n subset van kliënte wat 'n noue koop. genre van boeke wat deur Amazon verkoop word. Of, soos Carolyn Chen (2022) berig in haar studie van Silicon Valley-hoëtegnologiemaatskappye, kan 'n nuwe vorm van godsdiens uit sekulêre maatskappye ontstaan, wat dikwels op Boeddhistiese tradisies van meditasie of bewustheid gebruik maak. Gestig ver noord van Silicon Valley, naby Seattle, kan ons ons voorstel Amasone is nie vernoem na 'n uitgestrekte rivier, soos gewoonlik berig nie, maar na die aggressiewe dogters van oorlogsgod Ares en die heilige nimf Harmonia, genoem Amasone in die Griekse mite.

Nuwe Wêreld illustreer die moontlike toekomstige Hoë Sekularisme, waarin godsdiens hoegenaamd geen spesiale publieke eer het nie, terwyl 'n paar godsdienstige minderhede om mag veg teen ander faksies wat geen geloof in bonatuurlike wesens het nie. Magie blyk werklik te wees in Nuwe Wêreld, maar nie gekoppel aan godsdiens nie, en dus bloot 'n vorm van tegnologie in 'n virtuele wêreld wat deur onsigbare rekenaaralgoritmes oorheers word. Oor die afgelope kwarteeu het baie MMO's denkbeeldige godsdienste in hul virtuele kulture gemeng (Bainbridge 2013), en Nuwe Wêreld dien as 'n sluitsteen waarbuite fiktiewe geloof moeilik kan wees.

Jeff Bezos is beskryf as 'n revolusionêr (Khan 2017; Williams 2020; O'Connell 2021), en sy radikale waardes het moontlik die virtuele kultuur gevorm, selfs al was sy eienaarskap van die Die Washington Post koerant het dalk die politiek beïnvloed. Om seker te wees, Amazon se hoofdoel met Nuwe Wêreld sou 'n dominante winsgewer in die rekenaarspeletjie-besigheid word, en ons het baie min inligting oor die denke van die speletjie-ontwerpers en die mate waarin Bezos of sy assistente aan die ontwikkeling deelgeneem het (Royce 2016). Tog Nuwe Wêreld was duidelik bedoel om grootskaalse multispeler-speletjies te revolusioneer, en die grootste aantal spelers aanlyn op dieselfde oomblik in die eerste week was 'n skouspelagtige 913,027, volgens die Steam-aanlynwinkel wat kopieë vir veertig dollar elk verkoop het.

Elke avatar van 'n speler was 'n kolonis wat Aeternum-eiland binnegeval het, wat Amerika verteenwoordig het, maar die avatars was nie spesifiek Europees nie, en ook nie die inheemse bevolkings "Amerikaanse Indiër" nie. Dit was deel van die revolusionêre karakter van Nuwe Wêreld binne die wye spelkultuur wat dikwels avatars aan rasse toegewys het, soos die Elwe, Dwerge en Mense in beide World of Warcraft en Here van die ringe aanlyn. In Nuwe Wêreld, die avatar wat 'n speler verteenwoordig, word nie binne 'n spesifieke ras- of etniese groep geskep nie, en ook nie binne 'n spesifieke funksionele klas opgesluit nie. Elke avatar begin eerder bloot as 'n individuele persoon, wat later vrywillig rolle in die ekonomiese stelsel verkry en gewoonlik by een van drie direk mededingende spelerfaksies aansluit, Marauders, Sindikaat of die kultiese Verbond. As 'n speler sonder faksie begin, word 'n speler se avatar aangemoedig om by een van die faksies aan te sluit na 'n paar uur se ondervinding opdoen, maar dit word nie vereis om dit te doen nie.

Leerstellinge / oortuigings

Al drie spelerfaksies gebruik dikwels magie, verken dieselfde geheimsinnige gebiede en onderneem byna identiese missies. Elkeen word geïdentifiseer deur sy ideologie, soos beskryf op die spesiale wiki, newworld.fandom.com:

Plunderaars: "'n genadelose militêre mag wat daarop gemik is om 'n vrye nasie te vestig waar enigiemand met die krag om dit te doen, voorspoedig kan wees en wins kan maak."
Sindikaat: "'n geheimsinnige organisasie van grenslose bedrog en intellek op soek na verbode kennis om 'n nuwe era van verligting in te lei."
Verbond: "'n fanatiese orde wat homself opgedra het om die land van ketters en besoedelings te reinig sodat die ware heilige natuur daarvan kan floreer en geregtigheid herstel kan word."

Hulle drie ideologieë is militêr, akademies en godsdienstig, maar almal baie selfsugtig en waarskynlik bedrieglik. Daar is geen sweempie van altruïsme nie, alhoewel daar wel melding gemaak word van verligting. Die Verbond kan deur sy my as heilig behandel wordmbers, maar dit bevorder nie etiese waardes nie. Sommige dorpe het kerke waarin leiers van die Verbond sending gee, maar dit lyk of God afwesig is. [Beeld regs] Dus, ten minste soos voorspel in Nuwe Wêreld, is die Hoë Sekularisme-perspektief op godsdiens dat sy geloof bloot selfdienende retoriek is, op dieselfde vlak as mededingende faksies wat nie-godsdienstige retoriek gebruik. Die som van die drie faksies kan die waardes van Amazon en Bezos weerspieël, wat as mededingend, intellektueel en spiritueel beskryf kan word.

Nuwe Wêreld sluit ook vier hooffaksies van nie-spelerkarakters in, teen wie die spelers veg, wat elkeen bonatuurlike eienskappe het. Die mees prominente is die aggressiewe Korrupte wat soms dorpe aanval wat deur een of ander van die spelersfaksies gehou word. Vergelykbaar met zombies, is baie van hulle dooie koloniste wat deur 'n bose gees tot lewe gebring is, gewelddadig en aggressief. Die ander drie nie-speler faksies is meer passief en verdedig hul eie gebiede teen die spelers, soos volg beskryf in die spesiale wiki:

Verlore: “siellose ellendiges, die ghouls van Nuwe Wêreld. Die verlorenes is mensagtiges of wesens wat die ewige lewe het, maar sonder 'n siel. Hulle sit vas in 'n halfdoodtoestand omdat hulle op 'n gruwelike manier gesterf het of matrose wat op die eiland neergestort het.”
Antieke: “vorige inwoners van Aeternum, uitgebeeld in die groot, vierarmige standbeelde met gesplete koppe in Antieke Ruïnes. Hulle kan nie meer in die wêreld gevind word nie, maar hulle het die Antieke Bewakers geskep wat as beskermers van die ruïnes dien.”
Angry Earth: "die suiwer, natuurlike krag van die eiland in die Nuwe Wêreld baklei terug teen die mense wat dit kom korrupteer het."

Hiervan het die Antieke en die Kwaai Aarde sterk godsdienstige eienskappe, sowel as die inheemse bevolkings. Standbeelde van gode kan gevind word in die ruïnes van die Antieke, 'n beskawing wat geval het lank voordat die nuwe koloniste aangekom het, blykbaar omdat die Antieke 'n magiese mineraal genaamd "azoth" misbruik het. Speler-avatars kry voorrade van azoth, en een prominente gebruik is om 'n geeste-heiligdom op een plek te bekragtig om magies na 'n verafgeleë heiligdom te teleporteer. Baie van die leer van Nuwe Wêreld word aan spelers gekommunikeer deur fragmente van geskrifte soos stukkies perkament, wat oor 'n plaaslike gebied gevind word. Byvoorbeeld, een van die historiese veldnotas van die nie-speler karakter William Heron, getiteld "Center of the Stars," kan gevind word in Shattered Obelisk of the Ancients, maar dit suggereer ook die betekenis van Angry Earth:

Ons weet almal dat die aarde die middelpunt van die planete en heelal is, en dit is net gepas dat die juweel van ons planetêre stelsel die een is met so 'n fantastiese eiland soos Aeternum daarop. As ons planeet die middelpunt van die hemel is, moet Aeternum die middelpunt van die planeet wees, so naby aan die ewenaar geleë en deurdrenk van krag soos dit is. Azoth, die stof wat hier gevind word en nêrens anders nie, is 'n verdere bewys dat dit die oer-eden is waarvan die skrifte gepraat het, die plek waaruit alle lewe ontstaan ​​het. Ek is geëerd en nederig om in die middel van alles te staan, en moet weet wat die Oues van hierdie verskynsel gedink het.

Die fragmente van geskrewe kennis wat oor die landskap van Aeternum gevind is, herinner een aan die boeke wat by Amazon te koop is, wat dien as 'n argief van alle menslike kultuur. Eens op 'n tyd het mense boeke gekry by plaaslike heiligdomme genaamd boekwinkels, wat dikwels leiding van hul geestelikes, die boekhandelaars, ontvang. Die skrifture wat in 'n tradisionele boekwinkel beskikbaar was, was redelik beperk, wat nie die geval is vir Amazon nie, waar die heilige rol van boekhandelaars deur rekenaars oorgeneem is. Dus Nuwe Wêreld is 'n uitdrukking van Amazon se komplekse kultuur, waarin baie menslike tradisies gehuisves word, maar miskien ook verminder word.

RITUELE / PRAKTYKE

Elkeen van die drie speler faksies word bestuur deur 'n stel nie-speler karakters, insluitend verskeie wat heilige gaste, missies wat die speler se avatar moet voltooi om materiële belonings en verbeterde reputasie by die faksie te verdien. Hierdie missies is van twee soorte: (1) PvE of Speler versus Omgewing wat dalk bloot van die speler vereis om 'n paar vis te vang, kan die steel van oorblyfsels van 'n nabygeleë Ancients-heiligdom vereis, of die plundering van goedere vanaf 'n plaas wat deur die Verlore versorg word. [Beeld regs] (2) PvP of Speler versus Speler wat regstreekse bakleiery kan behels wat aan een van die ander twee faksies behoort.

Die statusstrukture van die drie spelerfaksies is identies, maar gebruik verskillende terminologie en het spesiale ontgroeningsrituele vir hul statusvlakke. Byvoorbeeld, wanneer hy by die Verbond aansluit, kry 'n speler "inisieerde" status, terwyl die beginnerterm "soldaat" in die Marauders is, en "bekwaam" in die Sindikaat. Dit is opmerklik dat sommige godsdienstige bewegings in die werklike wêreld rangstelsels het vir al hul lede, nie net vir geestelikes nie, geïnspireer deur die hiërargieë in die broederlike organisasies wat lank gelede invloedryk was in die samelewing, en miskien deur die status geledere in die akademie, van eerstejaars tot volle professor (Jolicoeur en Knowles 1978; Bainbridge 1985). Die organisasiestruktuur van spelergroepe in Nuwe Wêreld is regtig nie gebaseer op hierdie statussimboliek nie. Die voordeel daarvan om op 'n hoër vlak te wees, is dat 'n speler toenemend doeltreffender wapens, wapenrusting en ander goedere van nie-speler-faksieverkopers kan koop, deur virtuele geldeenheid te gebruik wat met groot moeite in die spel verdien kan word of vir werklike wêreld gekoop kan word. geld. Inderdaad, baie van die ontwerp aspekte van Nuwe Wêreld is bedoel om vir Amazon veel meer te verdien as die aanvanklike koste van veertig dollar.

Nadat hulle 3,000 XNUMX reputasiepunte in die Verbond verdien het, kan spelers 'n missie genaamd Trial of the Templar vir hul avatars aanvaar. Hierdie soektog poog om 'n vermiste ingewyde met die naam Bremen Luca te vind, en verdere inligting moet by die kerk in die dorp Brightwood verkry word, van nie-speler Covenant Tempelier Beatris Roose. Sy eis: “Vind die afvallige en bring hom terug hiernatoe. Ons sal hierdie idees op een of ander manier uit sy gedagtes suiwer.” Watter idees presies? In 'n verwoeste dorpie vind die avatar 'n bladsy met die titel "A Question of Faith", geskeur uit die persoonlike joernaal van Bremen Luca:

Die Vonk ... miskien is ons dit tog nie werd nie. Ek beskou die Verlore, terwyl hulle hul dae in perfekte harmonie aangaan ... geen bekommernisse, geen bekommernisse, geen behoefte aan konflik of geweld nie, behalwe vir diegene wat hulle skade wil aandoen. Is dit wat ons bedoel is om by Aeternum te leer? Om verlore te raak is die manier om die ware pad te vind? Ek sal hieroor mediteer en leiding soek.

Die Vonk is die naaste ding aan 'n god wat die Verbond erken, maar dit is onpersoonlik. [Beeld regs] Inderdaad, 'n vonk is elektronies, soos die basis van rekenaars, en kan die siele van leiers in die Verbond verteenwoordig, wat almal nie-spelerkarakters is, en dus onmenslik, wat deur eenvoudige kunsmatige intelligensie bedryf word. Hier is hulle goddelose teologie, soos saamgevat in 'n Verbondspamflet getiteld "Behou geloof:"

Sal ons bly wees? Die mensdom se oudste vyand is weg: Die dood is dood. Ons het die beloofde land bereik … tog is daar sommige wat dit 'n valse belofte noem. 'Hierdie land soek ons ​​ondergang', roep hulle, maar selfs gevaarliker is die vyande binne: morele swakheid maak ons ​​blind vir die waarheid. Diegene wat in die donker leef, kan die Paradys nooit herken nie. Maar waar oë misluk, sien geloof. Die Verbond dra die Vonk. In ons tyd van nood dra die Vonk ons. Die helderheid daarvan is ons grootste geskenk. Ons bring die lig van die Vonk na die donkerste hoeke. Ons laat dit skyn, teen elke prys, teen enige vyand. En eendag sal dit helder genoeg skyn om die Paradys self te openbaar.

Nadat hy met die afvallige, Bremen Luca, te doen gekry het, word 'n avatar verhef tot Templar-rang in die Verbond, en kan 'n hoër reputasie begin verdien om bykomende inisiasie-opdragte te onderneem om opwaarts te styg: "excubitor" dan "lumen" dan "beoordelaar." In hierdie konteks het die frase "valse belofte" baie betekenisse. Die verhoor om 'n excubitor te word vereis dat drie Verlore gemeenskappe binnegeval word en tien onskuldige geeste in elk van hulle doodgemaak word. Die beproewing om lumen te word is vreemd verwronge, wat die avatar onder die bevel van Livia Luca, moeder van die afvallige, plaas, wat dalk aanhou om haar posisie in die Verbond te beklee vanweë haar afgeleë ligging in die sneeubelaaide noorde. Sy beveel die avatar om baie korrupte tempeliers dood te maak om hul gebedskrale te versamel, as bewys dat 'n hoë amptenaar van die Verbond, beoordelaar Zuzanna Maras, werklik verantwoordelik was vir die onnodige teregstelling van haar geliefde seun en baie ander bose dade. Die laaste proefsoektog word deur Zuzanna Maras self opgedra, natuurlik om Livia Luca dood te maak. Sodra hulle self beoordelaars geword het, lyk dit of die speler-avatars nie probeer om bewyse te versamel oor wie werklik boos was nie, Livia Luca of Zuzanna Maras, maar dit sal die aanname vereis dat goed en kwaad geldige teenoorgesteldes is in Nuwe Wêreld.

’n Heel ander soort kwasi-godsdienstige ritueel, wat ewe deur die drie spelerfaksies ervaar word, is aanvalle op dorpe en ander plekke deur die Korrupte, wat tipies voor die tyd aangekondig word sodat spelers kan aanmeld om verdedigers te wees en hul aktiewe ure te skeduleer. Op 19 Maart 2020, 'n jaar en 'n half voor die werklike bekendstelling, het Amazon 'n profesie op sy newworld.com-webwerf geplaas, getiteld "March to Battle: Corrupted Breaches:"

Aeternum is 'n land van ontsaglike skoonheid en eindelose wonder wat The Corrupted poog om te bevlek en te oorheers met hul afskuwelike teenwoordigheid. Neem wat eens rustig en vreedsaam was en verdraai dit na hul wil. Hulle doen dit deur die grond oop te skeur en die gebied met korrupte wesens en strukture te oorstroom. Die einste lug verander in 'n dik swart rook en alles word verlig deur 'n bose rooi gloed wat pulseer met 'n onaardse lig. Dit staan ​​bekend as Corrupted Breaches. Soos jy 'n veilige hawe in 'n nedersetting of fort vestig, neem die Korrupte kennis daarvan. Korrupte oortredings sal in jou gebied begin opduik, wat reis en die insameling van hulpbronne moeiliker maak hoe langer hierdie oortredings nie aangespreek word nie. Die Zuzana Acolytes of Corruption bewaak hierdie oortredings. Soos hul mindere broers, die Kultiste, kanaliseer hulle die donker, verbode magte van korrupsie om die gevreesde portale en monoliete wat die hart van Corrupted Breaches vorm, op te roep en te onderhou.

Faksieproewe is soos ontgroeningsrituele vir individue, hoewel spanne spelers in een faksie dit saam kan voltooi as hulle verkies, wat voordelig kan wees vir die moeilike moord op Livia Luca. Gevegte teen die Korrupte behels dikwels tydelike saamgestelde spanne, en gevegte tussen avatars in verskillende faksies moet gewoonlik vooraf gereël word en in spesiale slagvelde gehou word. In beide gevalle is godsdienstige ritueel gewelddadig, eerder soos die spreekwoordelike menslike offer van sogenaamde primitiewe stamme. Die ander sleutelfaktor in meer sekulêre sosiale organisasie is ekonomiese handel.

ORGANISASIE / LEADERSHIP

Soos die geval is vir ander gewilde massiewe multispeler aanlyn speletjies, baie weergawes van Nuwe Wêreld bestaan ​​(letterlik genoem "wêrelde") vergelykbaar met aparte internetbedieners, wat elkeen in staat is om ongeveer 2,000 XNUMX spelers gelyktydig te ondersteun. Wêreldwyd word hulle in vyf geografiese streke verdeel: Noord-Amerika-Oos, Noord-Amerika-Wes, Brasilië, Europa en Australië. Elke avatar is vir een van hierdie wêrelde geregistreer, en geleenthede om van die een na die ander te beweeg is erg beperk. Die gebiede van die wêrelde is identies en bevat die mees prominente elf dorpe, wat elkeen 'n streek van die eiland oorheers, plus 'n paar noordelike gebiede wat bedoel is vir hoogs ervare avatars.

Dorpe is sentrums vir produksie, handel en sendingwerwing, wat bedryf word deur nie-speler avatars wat onlangse koloniste is, maar nie aan 'n faksie behoort nie. Soos spelers ervaring opdoen, rykdom soos gemeet deur 'n virtuele geldeenheid, en vir sosiale status, kan hulle volhoubare vrywillige groepe vorm, genaamd "maatskappye." Hierdie term is standaard in militêre sosiale strukture sowel as kommersiële besigheid, en die maatskappye van Nuwe Wêreld beide funksies dien. Veral, 'n welvarende maatskappy kan 'n dorp koop en belasting invorder om die koste van bestuur te betaal sowel as om persoonlike wins te verkry. Elke maatskappy behoort aan een van die drie spelerfaksies, en kan 'n alliansie met ander maatskappye van dieselfde faksie vorm om ander streke óf finansieel óf gewelddadig oor te neem.

Individuele avatars van een faksie word gewoonlik vreedsaam gegroet in dorpe wat deur ander faksies oorheers word. Een rede is dat baie avatars, maar nie almal nie, huise van die dorpsregering huur en dit versier met artefakte en trofeë vir vertoon van persoonlike status, hoofkomponente van die dorp se ekonomie. Speletjiejoernalis Chris Neal (2022) het die uitslae van 'n kompetisie gerapporteer om die drie mooiste huise te identifiseer, en ander spelers het foto's en beskrywings van hul eie geplaas: "Ek het 'n klein apteek in Cutlass gebou. Op die tweede verdieping is 'n studeerkamer met 'n klein versteekte ingang na 'n nog kleiner slaapkamer 😀 en ja: Ek hou van Plante.” “Ek het 'n boomhuis in die agterplaas van my Monarch's Bluff-woning gebou. Dit is 'n lekker plek om in die son te slaap. Kom maak 'n draai as jy dit wil probeer.” “My Everfall-huis het 'n speelstyl van lewendige kleure. Hier stap ek jou deur 'n rooi Chinese-tema voortuin tot in die setperke van fyn jade-meubels sowel as 'n pers romantiese gedeelte weg van Aeternum se korrupsie.” "My heiligdom en gebedskamer in Ebonscale."

Elke dorp wat goed funksioneer het 'n verskeidenheid fasiliteite soos 'n metaalsmede, noodsaaklik vir die vervaardiging van wapens en swaar pantser, maar ook vir komponente van die meubels wat 'n avatar in 'n huurhuis kan plaas, wat ook houtkomponente van 'n saagmeul en werkswinkel. Die dorpsregering kan besluit om die smee op te gradeer vir produksie van hoër gehalte uitset, en dit te finansier deur 'n paar take op die Dorpsprojekraad te plaas. Dit laat die vraag ontstaan ​​of spelermaatskappye enigsins demokraties is, of groot rykdom en mag aan hul topbestuurders gee, wat Amazon as 'n maatskappy in ons regte wêreld gedoen het. Gebruik die standaard spelerterm "gilde" vir spelergroep, eerder as "maatskappy." Chris Neal (2021) het hierdie voorbeeld aangebied en uitgebrei op 'n debat in die Reddit aanlynforums, waarin OP staan ​​vir die "oorspronklike plakkaat" wat in hierdie geval verontwaardiging uitgespreek het oor wat gebeur het:

“Die leier van 'n Verbondsgilde met die naam van Jade het na bewering verskeie stappe gedoen om die faksie die gebied van Mourningdale te laat verloor, insluitend die vervanging van die gebied se vorige vlak drie-belegtoerusting met niks anders as horings, wat deelnemers en lede van sy gilde aangemoedig het om in te gaan die oorlog sonder pantser, en ignoreer 'n volledige bystand-lys van vlak 60-spelers wat die gebied kom verdedig het, en laat lae vlak karakters in die oorlog in. Verskeie antwoorde op die OP staaf die gebeure, met een Redditor wat persoonlike rekeninge van gesprekke met Jade deel en 'n ander plakkaat wat 'n video van die oorlog verskaf. Hoekom dit alles doen? Omdat Jade blykbaar bedieners gaan oordra en daarom wou hy die Verbond saam met hom afbrand.”

Die ruimtevlugmaatskappy wat deur Jeff Bezos gestig is, Blue Origin, is blykbaar in 'n metafoor genoem vir ons eie planeet, wat blou is vanweë sy uitgestrekte oseane, en die oorsprong van mense wat na nuwe wêrelde wil migreer. Nuwe Wêreld kan dus 'n rekenaarsimulasie van ons eie wêreld in die konteks van Hoë Sekularisme wees. Gode ​​het verdwyn, so "goed" word gedefinieer as wat kragtige mense ook al begeer. Godsdiens is op twee maniere getransformeer. Magie, insluitend die uiterste betowering wat onsterflikheid verleen, het van godsdiens geskei en gekombineer met tegnokrasie. Die fisika-simboliek van die Vonk het 'n godsdienstige beweging toegelaat om te konsolideer, wat homself die Verbond noem, maar nie onderskeibaar in funksie van sosiale bewegings wat militêre of akademiese ideologieë het nie.

Kwessies / UITDAGINGS

Soos Amazon self, Nuwe Wêreld 'n groot klem geplaas op die bestuur van 'n komplekse ekonomie via internetgekoppel rekenaars. Elke dorp het 'n handelspos gehad waar avatars items te koop kon plaas, wat hulle óf versamel óf vervaardig het, en ander avatars dit kon koop. [Beeld regs] Die markpryse was redelik dinamies, en die ekonomiese stelsel het diepte gehad, byvoorbeeld die verband tussen die prys vir 'n spesifieke soort item en die pryse vir die grondstowwe wat nodig was om dit te maak. 'n Veelsydige tekskletskommunikasiestelsel het direkte verhandeling van items en 'n verskeidenheid ander aksies moontlik gemaak. Kort na bekendstelling is foute in die stelsel uitgebuit deur spelers wat "krakers" genoem kan word, wat gelei het tot verskeie tydperke waarin groot dele van die ekonomiese stelsel gesluit is totdat herstelwerk voltooi kon word (Marshall 2021; Orland 2021; Yang 2021; Gonzalez 2022).

Baie vroeg is gevorderde kenmerke van die teksklets wat in die speletjie se gebruikerskoppelvlak ingebou is, verwyder, omdat sommige spelers dit gebruik het om die werkverrigting van ander speler se rekenaars te ontwrig. Een wyd-gepubliseerde hack was om 'n mens se avatar byna onkwesbaar te maak deur voortdurend die vertoonbeeld op die rekenaar se skerm rond te skuif. Toe is 'n hele reeks "duping" hacks deur slim spelers ontdek. Dit beteken dat virtuele geld of waardevolle items gratis gedupliseer moet word, gewoonlik deur dit van een stoorplek of speler na 'n ander te skuif op 'n manier wat inmeng met die komplekse oordragalgoritme. Eenvoudig gestel: Om 'n item van boks A na boks B te skuif, geskied in twee stappe, tel by B en trek af van A, maar onderbreking van die proses in die middel kan eindig met twee kopieë van die item, een in elke boks. Ander probleme het ontstaan ​​in sommige van die prosesse waardeur spelers virtuele hulpbronne gebruik het om produkte te vervaardig.

Teen middel-November 2021 is die rekeninge van meer as 1,200 2021 spelers wat hulle klaarblyklik aan bedrog skuldig gemaak het, gekanselleer (Stanton XNUMX). Eerder chaoties is gedupliseerde of vals verbeterde items uit ander spelers se voorraad uitgevee. In aanlynforums het spelers gekla hulle is gestraf, maar was onskuldig. Dit was moontlik dat spelers kan baat by 'n fout in die sagteware sonder om bewus te wees van die aard daarvan en nie van plan was om die reëls te oortree nie. Hierdie hele situasie bring 'n filosofiese kwessie na vore: As 'n kultuur oneties is op maniere wat dit bevoordeel, hoe kan dit beweer dat die gedrag wat dit benadeel, oneties is? As lede van die Verbond rustig is oor die uitvoering van dosyne take om van die Verlore te steel, hoe kan hulle argumenteer dat steel van lede van die Verbond krimineel is?

Gegewe die groot publisiteit wat baie spelers ingetrek het Nuwe Wêreld toe dit van stapel gestuur is, was dit nie verbasend dat die piekgetal gelyktydige spelers wat deur Steam vir elke maand gerapporteer is, afgeneem het nie: Oktober = 913,027, November = 357,188, Desember = 145,038, Januarie = 117,042, Februarie = 67,943. Teen vroeg in 2022 sou enige werklik aktiewe speler die hele Aeternum kon verken en baie spesiale geleenthede en PvP-gevegte kon ervaar. Soos met werklike godsdienstige bewegings, kan die ontwikkeling van sosiale bande met ander spelers voorkom dat hulle na 'n ander virtuele wêreld oorloop, maar Nuwe wêreld se gebeurteniswerwingstelsel en die sterk ekonomiese aspekte van maatskappye het moontlik sulke bande ontmoedig om met baie avatars te vorm.

Toe het Amazon op 11 Februarie 2022 nog 'n gewelddadige multi-speler aanlyn speletjie gepubliseer, Verlore Ark, gebaseer op 'n skynbaar godsdienstige verhaal wat so op sy playlostark.com-webwerf beskryf word: “Die god Regulus bring orde en lig om die donkerte van chaos te balanseer en skep wêrelde om elkeen te beliggaam: Arkesia en Petrania. Die orde van die lig word aangedryf deur die Ark, verdeel sewe maniere vir sewe gode en versprei oor Arkesië.

Wanneer die twee wêrelde mekaar amper vernietig, word die Guardians geskep om vrede te herstel.” [Beeld regs] Maar Amazon het nie geskep nie Verlore Ark, publiseer bloot 'n verwesterde weergawe van 'n Koreaanse speletjie drie jaar na sy oorspronklike bekendstelling, en politeïstiese kennis is standaard in Koreaanse speletjies. Steam het dit by bekendstelling berig Nuwe Ark opgespring tot 'n maksimum huidige spelers van 1,324,761 XNUMX XNUMX. In Maart tel die maksimum speler vir Nuwe Wêreld gedaal tot 34,098 XNUMX, terwyl Nuwe Ark was op 907,696.

Ons het tans nie goeie data oor die dollarverdienste van Nuwe Wêreld, sy totale aantal avatars, of die ure wat deur spelers belê is. Ons kan skat dat 1,000,000 100 XNUMX avatars die aanvanklike ervaringsperk van sestig bereik het, wat 'n belegging van ongeveer XNUMX uur se spelertyd vereis het. So selfs al Nuwe Wêreld sterf vinnig, die menslike betekenis daarvan is groot, vergelykbaar met baie nuwe godsdienstige bewegings in die werklike wêreld, waarvan min 100,000,000 XNUMX XNUMX ure se lidmaatbetrokkenheid bereik. Daar is beslis ruimte om te debatteer of Hoë Sekularisme 'n geldige konsep is, of Amazon verteenwoordig dit behoorlik. Sulke vrae sal dalk vir 'n eeu nie volledig beantwoord word nie, maar tog word 'n verskeidenheid voorbeelde soos Amazon s'n ondersoek Nuwe Wêreld kan ons help om die toekoms wat nader kom, te verstaan.

IMAGES

Beeld #1: 'n Kerk van die Verbond; daarop dat eredienste nooit hier gehou word nie, maar die priesteres wat op die kassie voor die vaandel van die Vonk staan ​​bied soeke aan lidmate.
Beeld #2: 'n Kolonis, konfronteer een van die Verlore wat probeer om sy plaas teen indringers te verdedig.
Beeld #3: 'n Nie-speler-evangelis vir die Verbond wat die heilige Vonk aan verskeie avatars van spelers verkondig.
Beeld #4: Twee hoëvlak-speler-avatars wat aan die Verbond behoort, maak produkte by 'n werkbank hoofsaaklik vir verkoop en verhoog hul vervaardigingsvaardighede.
Beeld #5: 'n Lid van die Sindikaat veg teen 'n Guardian of the Ancients, om toegang te verkry tot heilige ruïnes wat waardevolle artefakte bevat het.

Verwysings

Bainbridge, William Sims. 2013. eGods: Geloof teenoor fantasie in rekenaarspeletjies. New York: Oxford University Press.

Bainbridge, William Sims. 1985. "Kulturele Genetika." Bl. 157-98 duim Godsdienstige Bewegings, geredigeer deur Rodney Stark. New York: Paragon.

Chen, Carolyn. 2022.  Werk Bid Kode: Wanneer werk Godsdiens word in Silicon Valley. Princeton, New Jersey: Princeton University Press.

Gonzalez, Christina. 2022. "Nuwe wêreld verbied meer as 500 spelers en verwyder 'n aansienlike aantal items wat in foute mislei is." Toegang vanaf https://www.mmorpg.com/news/new-world-bans-over-500-players-and-removes-substantial-number-of-items-duped-in-glitch op 4 Junie 2022.

Jolicoeur, Pamela M., en Louis L. Knowles. 1978. "Broederverenigings en burgerlike godsdiens: Skotse Rite Vrymesselary." Hersiening van Godsdiensnavorsing 20: 3-22.

Khan, Lina M. 2017. “Amazon se antitrustparadoks.” Die Yale Law Journal 126: 710-805.

Marshall, Cass. 2021. "Spelers breek vrolik nuwe wêreld met goue bedrog, kletsuitbuitings." Toegang vanaf https://www.polygon.com/22760062/new-world-post-launch-bugs-exploits-chat-gold-duping op 4 Junie 2022.

Neal, Chris. 2021. “New World’s Faction Pvp is Rife with Guild Drama oor ‘Throwing’.” Toegang vanaf https://massivelyop.com/2021/10/21/new-worlds-faction-pvp-is-rife-with-guild-drama-over-throwing op 4 Junie 2022.

Neal, Chris. 2022. "Kyk na die cool dinge wat nuwe wêreldspelers met hul in-speletjie-huise doen." Toegang vanaf https://massivelyop.com/2022/05/03/look-at-the-cool-things-new-world-players-are-doing-with-their-in-game-houses op 4 Junie 2022.

O'Connell, Mark. 2021. "''n Bestuursmephistopheles': Inside the Mind of Jeff Bezos." Toegang vanaf https://www.theguardian.com/technology/2021/feb/03/jeff-bezos-and-the-world-amazon-made op 4 Junie 2022.

Orland, Kyle. 2021. "Nuwe wêreld deaktiveer welvaartoordragte aangesien item dupeer in-speletjie-ekonomie se tweede stilstand hierdie maand het spelers wanhopig oor die toestand van die jong MMO." Toegang vanaf https://arstechnica.com/gaming/2021/11/new-world-shuts-its-economy-again-amid-widespread-item-duplication-glitch op 4 Junie 2022.

Royce, Bree. 2016. “So een van Amazon se nuwe speletjies is 'n MMORPG-sandbak, en dit word Nuwe Wêreld genoem. ” Toegang vanaf https://massivelyop.com/2016/09/29/so-one-of-amazons-new-games-is-an-mmorpg-sandbox-and-its-called-new-world op 4 Junie 2022.

Stanton, Ryk. 2021. "Nuwe Wêreld Permabans Meer as 1200 rekeninge vir misleiding uitbuitings." Toegang vanaf https://www.pcgamer.com/new-world-permabans-over-1200-accounts-for-duping-exploits op 4 Junie 2022.

Williams, Dana M. 2020. “Krag kom toe aan die magtiges: Amazon se markaandeel, kliënt

Toesig en internetoorheersing.” Bl. 35-49 duim Die koste van gratis aflewering: Amazon in die globale ekonomie, geredigeer deur Jake Alimahomed-Wilson en Ellen Reese. Londen: Pluto Press.

Yang, George. 2021. "Nuwe wêreld het 'n probleem met goudduplisering – weer." Toegang vanaf https://www.ign.com/articles/new-world-gold-duplication op 4 Junie 2022.

Publikasiedatum:
18 Junie 2022

 

Deel