David G. Bromley

St. Paul's Episcopal Church (Katedraal van die Konfederasie)

ST. PAULUS SE EPISKOPALE KERK TYDLYN

1811: Monumental Episcopal Church in Richmond, Virginia is beplan as 'n gedenkteken vir die verwoestende Richmond-teaterbrand op 26 Desember wat die lewe van twee-en-sewentig persone geneem het.

1814 (4 Mei): Die eerste diens is in Monumentale Kerk gehou.

1843: Organisasie van St. Paul's Episcopal Church begin. 'n Hoeksteen is geplaas.

1845: St. Paul's Church is ingewy.

1859: Die Algemene Konvensie van die Episkopale Kerk is in Richmond Virginia gehou.

1861 (17 April): Virginia het van die Unie afgestig.

1861: Die Protestantse Episkopale Kerk in die Konfederale State van Amerika is gestig.

1862: Die president van die Konfederale State van Amerika, Jefferson Davis, word lid van St. Paul's Church.

1865 (3 April): Jefferson Davis is ingelig dat die Konfederale magte nie in staat was om Richmond te verdedig nie en het beveel dat 'n brand in die stad gestig word wat potensiële voorrade vir die bevordering van die Unie-magte sou vernietig.

1890's: Familielede is dikwels in die St. Paul's Episcopal Church herdenk met Konfederasie-tema muurplate in die heiligdom.

2013: Die losgekoppelde groepe wat die Black Lives Matter-beweging vorm, het ontstaan ​​na die skietdood van die Afro-Amerikaanse tiener Trayvon Martin die vorige jaar en die vryspraak van George Zimmerman in 'n kriminele verhoor.

2015 (17 Junie): Dyllan Roof het nege Afro-Amerikaanse gemeentelede vermoor tydens 'n Bybelstudie by die Emanuel African Methodist Episcopal Church in Charleston, Suid-Carolina.

2015: Die Episkopale Kerk se Algemene Konvensie het 'n resolusie aanvaar wat gevra het vir die universele staking van die vertoon van die Konfederale Slagvlag. St. Paul's het sy Slagvlae verwyder.

2015: St. Paul's Church het die History and Reconciliation Initiative aangekondig na aanleiding van die Dylann Roof-moorde.

2018 (Augustus): Geweld het in Charlottesville, Virginia, uitgebreek tydens 'n saamtrek van wit nasionaliste wat gekant was teen die verwydering van 'n standbeeld van generaal Robert E. Lee.

2020: St. Paul's Episcopal Church het sy 175ste gevierth herdenking.

2021: Die Washington National Cathedral het aangekondig dat vlekglasvensters wat die Konfederale Generaals Robert E. Lee en Stonewall Jackson uitbeeld, vervang sal word met werke wat verband hou met sosiale geregtigheid deur die bekende kunstenaar Kerry James Marshall.

2021 (25 Junie): Die Uitvoerende Raad van die Episkopale Kerk Algemene Konvensie het die vorming van 'n nuwe internasionale, kerkwye rassewaarheid en versoeningspoging tydens sy jaarvergadering aangekondig.

2022: 'n "Stations of St. Paul's" liturgie- en kunsinstallasie wat die kerk se geskiedenis van medepligtigheid aan slawerny en sistemiese rassisme erken, is by die kerk te sien.

2022: St. Paul's het 'n plan gepubliseer om dit voort te sit History & Reconciliation Initiative.

FONDS / GROEPGESKIEDENIS

Die geskiedenis van St. Paul's Episcopal Church [Beeld regs] kan herlei word na die vorming van Richmond's Monumental Episcopal Church (St. Paul's Episcopal Church nd). Monumental is beplan as 'n gedenkteken vir die verwoestende brand in Richmond Teater op 26 Desember 1811 wat die lewe van twee-en-sewentig mense geneem het. Dit was destyds glo die grootste stedelike ramp in die Amerikaanse geskiedenis. Monumental het sy eerste diens drie jaar later op 4 Mei 1814 gehou. Kerklidmaatskap het egter stadig afgeneem namate Richmond se bevolking weswaarts begin migreer het. 'n Segment van die Monumentale ledetal het begin beplan vir wat St. Paul's geword het (saam met St. James's in 1831 en All Saints in 1888). Die hoeksteen is in 1843 gelê, en die kerk is twee jaar later net wes van die Virginia State Capitol ingewy.

Gedurende sy vroeë jare het die St. Paul's-gemeente hoofsaaklik bestaan ​​uit blankes met 'n hoër status, soos bankiers en nyweraars, met 'n klein aantal swart mans en vroue wat ook dienste bygewoon het. Dit was slegs vyftien jaar na sy stigting dat St. Paul's in die Burgeroorlog meegesleur is, en vanaf hierdie tydperk het die kerk algemeen bekend geword as die Konfederasiekatedraal. Soos Griggs (2017:42) opmerk:

Van al Richmond se kerke was geeneen nouer verbonde aan die Suidelike Konfederasie as St. Paul's nie. President Jefferson Davis het daar aanbid, net soos Robert E. Lee toe hy in Richmond was... Op baie Sondae was St. Paul's gevul met soldate in grys en baie vroue geklee in swart om te simboliseer dat hulle 'n geliefde verloor het.

Davis het 'n lid van die gemeente geword in 1862. Dit was Episkopale Biskop John Johns wat Jefferson Davis in die Executive Mansion of the Confederacy gedoop het en hom in St. Paul's Episcopal Church bevestig het. Die meeste van die St. Paul-gemeente op daardie tydstip was op een of ander wyse by die slawerny-ekonomie betrokke.

Dit was na die Virginia-konvensie van 1861, wat gelei het tot 'n konvensiestemming (17 April) en 'n bevestigende openbare stemming (23 Mei), dat Virginia van die Unie afgestig het en by die Konfederasie aangesluit het. In die geval van die Episkopale Kerk het die verdeling ook in 1861 begin, toe die suidelike komponent die Protestantse Episkopale Kerk in die Konfederale State van Amerika geword het. ’n Preek wat op Thanksgiving Day 1861 by St. John's Episcopal Church in Richmond gepreek is, het die kerk duidelik aan afskeiding gekoppel (Stout 2021):

God het ons van die Suide vandag 'n vars en gulde geleentheid gegee - en dus 'n uiters plegtige opdrag - om daardie regeringsvorm te verwesenlik waarin die regverdige, grondwetlike regte van ieder en elk aan almal gewaarborg word. … Hy het ons in die voorste rang geplaas van die mees merkbare tydperke van die wêreld se geskiedenis. Hy het 'n opdrag in ons hande geplaas wat ons slegs getrou kan uitvoer deur heilige, individuele selftoewyding aan al God se planne.

Gebeure op 3 April 1865 het 'n naderende einde van die Burgeroorlog aangedui. Volgens berigte, terwyl hy by St. Paul's was, is Jefferson Davis ingelig dat die Konfederale magte nie meer in staat was om Richmond te verdedig nie. Davis het die kerk verlaat en beveel wat bekend geword het as "die vuur" [Beeld regs] word in die stad Richmond gestig om voorrade te vernietig wat moontlik nuttig is vir die oprukkende Unie-magte. Die brand het egter buite beheer gewoed en uiteindelik sowat 800 geboue in die stad vernietig. Die spoorwegbrug oor die Jamesrivier is ook verbrand om die Unie-weermag se opmars te vertraag (Slipek 2011). Net ses dae later, op 9 April, het generaal Robert E. Lee sy magte aan generaal Ulysses S. Grant by die Slag van Appomattox Court House in Appomattox County, Virginia, oorgegee, wat die burgeroorloggeveg effektief beëindig het. Die nasionale herintegrasie van die Episkopale Kerk het plaasgevind kort na die einde van die oorlog in 1866, met biskop John Johns wat die veldtog vir hereniging gelei het.

Vir 'n groot deel van St. Paul se geskiedenis na die Burgeroorlog het die leidende narratief vir die kerk implisiet of eksplisiet rasse-ongelykheid/slawerny en wat genoem word "Lost Cause"-mitologie behels. Soos baie ander Protestantse denominasies in die Suide, het Episkopale kerke weergawes van die Christendom aanvaar wat slawerny gelegitimeer het. The Lost Cause-mitologie het verskeie sleutelelemente bevat (Wilson 2009; Janney 2021):

In die middel van die mite is die bewering dat afskeiding glad nie oor slawerny gegaan het nie; eerder, afskeiding was 'n grondwetlik legitieme proses, 'n beskerming van state se regte en 'n verdediging van die agrariese suidelike kultuur teen die noordelike ongelowiges. Die Konfederasie het verkies om na die Burgeroorlog te verwys as die Oorlog tussen die State. Afskeiding was 'n institusionele reg van elke staat. In daardie sin was afskeiding in baie opsigte soortgelyk aan die oorspronklike Amerikaanse revolusie as 'n stryd teen tirannie.

Die Lost Cause-vertelling het nasionaal momentum gekry teen die einde van die negentiende eeu, maar dit was veral opvallend in Richmond en onder Episcopalians. Episcopalians was prominent in die ondersteuning vir die Verlore Sake, as gevolg van "...hul posisie in die Suidelike samelewing: die Episkopale kerk was die kerk van die antebellum planter klas" (Wilson 2009:35). By St. Paul's het dit gedurende die 1890's gewild geword om familielede met muurplate in die heiligdom te herdenk, waarvan sommige gedenkmuurplate, alter-knielers en Konfederale gevegsvlae vertoon het (Doyle 2017; Kinnard 2017). Die kerk het in die 1890's gedenktekens vir Robert E. Lee en Jefferson Davis opgerig en die "Lost Cause" omhels. narratief van die Burgeroorlog (Wilson 2009:25). [Beeld regs] In 'n muurskildery van 1889, byvoorbeeld, word 'n jeugdige Moses aangebied op 'n manier wat lyk soos Robert E. Lee as 'n jong offisier in die Konfederasie (Chilton 2020). Die meegaande inskripsie het gelees: “Deur geloof het Moses geweier om die seun van Faroa se Dogter genoem te word, en het verkies om eerder verdrukking saam met die kinders van God te ly, want hy het volgehou as om Hom te sien wat onsigbaar is. In dankbare nagedagtenis aan Robert Edward Lee gebore op 19 Januarie 1807.”

Daardie kulturele tradisie het deur die middel van die twintigste eeu voortgeduur. Soos die voorsitter van die kerk se Geskiedenis- en Versoeningsinisiatief gesê het: "St. Paul's het deur die Jim Crow-era deurtrek van Lost Cause-leer gebly," dit wil sê tussen die 1870's en 1960's (Williams 2018).

Selfs gedurende die eerste dekade van die een-en-twintigste eeu was openbare viering van die Konfederasie en sy leiers steeds hoogs sigbaar in Virginia (Feld 2020). In 2006 was daar oorweldigende wetgewende steun vir staatsmagtiging van nommerplate ter ere van Robert E. Lee. In 2007 het 'n wetsontwerp getiteld "Magtig die Kommissaris van die Departement van Motorvoertuie om spesiale nommerplate uit te reik ter ere van Robert E. Lee" eenparig deur beide huise van die Virginia-staatwetgewer geslaag.

Die wortels van die Episkopale Kerk se aanvanklike ondersoek na sy rol in rasse-onderdrukking kan ten minste na inisiatiewe deur sy Swart koukus in die 1960's herlei word (Paulsen 2021). Dit was egter in 2006 dat die Episkopale Kerk begin optree het. In 2006 het die Algemene Konvensie van die Episkopale Kerk 'n resolusie aanvaar wat sy deelname aan slawerny en segregasie erken:

opgelos, Dat ons ons diepste spyt uitspreek dat (a) Die Episkopale Kerk die instelling van slawerny sy steun en regverdiging verleen het op grond van die Skrif, en (b) nadat slawerny formeel afgeskaf is, Die Episkopale Kerk vir ten minste 'n eeu voortgegaan het om de jure te ondersteun en de facto segregasie en diskriminasie;

Na aanleiding van hierdie resolusie het Episkopale bisdomme regoor die land (Georgië, Texas, Maryland en Virginia) met programme begin in reaksie op die resolusie. Ander oorwegend wit denominasies, soos die Presbiteriaanse Kerk (2004) en die Evangelies-Lutherse Kerk (2019), het soortgelyke resolusies aanvaar en denominasionele en interkerklike reaksieprogramme begin (Moscufo 2022).

Verskeie sleutelgebeurtenisse het daartoe bygedra dat St. Paul's en ander instansies hul rasgedrewe geskiedenis heroorweeg het. In 2013 het die losgekoppelde groepe wat die Black Lives Matter-beweging gevorm het, ontstaan ​​ná die skietdood van die Afro-Amerikaanse tiener Trayvon Martin die vorige jaar en die daaropvolgende vryspraak van George Zimmerman in 'n strafregtelike verhoor. In 2015, Dyllan Roof het nege Afro-Amerikaanse gemeentelede vermoor tydens 'n Bybelstudie by die Emanuel African Methodist Episcopal Church in Charleston, Suid-Carolina. [Beeld regs] Dit was net 'n paar maande na daardie skietery dat die sistematiese verwydering van Konfederale-tema oorblyfsels begin het. Daardie jaar het die Episkopale Kerk se Algemene Konvensie 'n resolusie aangeneem wat gevra het vir die universele staking van die vertoon van die Konfederale Slagvlag: "Die Episkopale Kerk doen 'n sterk beroep op alle persone, saam met openbare, regerings- en godsdienstige instellings, om die vertoning van die Konfederasie te staak. Slagvlag.” In Richmond, kort na die Dyllan Roof-moorde, het eerwaarde Wallace Adams-Riley, St. Paul's rektor, in 'n preek gevra: "Wat as ons in hierdie, die laaste somer van die sesquicente herdenking van die Amerikaanse Burgeroorlog, 'n gesprek begin hier by St. Paul's oor die Konfederale simbole in ons aanbiddingsruimte?” (Doyle 2017). St. Paul's het probeer om afstand te doen van sy gewilde sobriquet as The Cathedral of the Confederacy (Noe-Payne 2015; Millard 2020):

Ons is nie en wil nie geïdentifiseer word met wit oppergesag, of Lost Cause teologie nie. Die St. Paul's van vandag is 'n diverse kerkgemeenskap wat oop en verwelkomend is vir almal (Virginia Foundation for the Humanities 2017).

Die proses het begin met bespreking oor watter van die talle Konfederasie-tema artefakte verwyder moet word. Aanvanklik het loodglasvensters behoue ​​gebly. Die kerkgebou het in November 2015 gestem om die gevegsvlae te verwyder. Daarna is knielaars met die Konfederale vlag in naaldpunt verwyder en die kerk se wapen is afgetree. Teen 2020 het die kerk besluit om al sy oorblywende Konfederale gedenktekens te verwyder of te herwy (Kinnard 2017; Chilton 2020).

Daar was natuurlik 'n veel breër beweging om Konfederale simbole te verwyder wat ook belaai was. Talle ander Virginia-kerke, insluitend die RE Lee Memorial Episcopal Church in Lexington, het gedurende hierdie tydperk soms intense betrokkenheid en konflik ondervind, net soos openbare kolleges en universiteite regoor Virginia (Cumming 2018; Anderson en Svrluga 2021). 'n Belangrike ontwikkeling het in 2020 plaasgevind toe die burgemeester van Richmond beveel het dat alle standbeelde met die Konfederale tema op openbare eiendom onmiddellik verwyder word (Wamsley 2020).

Leerstellinge / RITUELE

St. Paul's het twee verskillende identiteite deur sy geskiedenis omhels. In onlangse jare het dit gepoog om sy vroeëre identiteit as die Konfederasiekatedraal te verruil vir sy huidige belofte om die Katedraal van Versoening te word. Simbolies begin hierdie transformasie met sy openlike erkenning van sy historiese betrokkenheid by rasse-onderdrukking en Lost Cause-mitologie (Saint Paul's Episcopal Church nd):

Ons is deel van 'n lewende en ontwikkelende geskiedenis. Ons verhaal het in 1844 begin toe die Verenigde State se ekonomiese en politieke strukture rasseslawerny ten volle omhels het. Die hulpbronne wat hierdie kerk moontlik gemaak het, het direk uit die winste van fabrieke en besighede gekom, gebou op die rug van verslaafde Afro-Amerikaanse mense. Gedurende daardie jare het baie wit Protestante probeer om slawerny as God se plan te regverdig. St. Paul se lede het ook, saam met die meeste pro-slawerny Protestante, 'n teologie ondersteun wat daarop aangedring het dat God rasse-ongelykheid bepaal het en dat hulle as wit mense 'n verantwoordelikheid het om swart mense te regeer. St. Paul's het onlosmaaklik verstrengel geraak met die Konfederasie tydens die Amerikaanse Burgeroorlog. Dit was die tuiskerk vir Konfederale amptenare en offisiere en die toneel van dramatiese gebeure aan die einde van die konflik. In die nasleep van die Burgeroorlog het St. Paul's amptelik sy verbintenisse met Robert E. Lee, wat hier aanbid het, en Jefferson Davis, wat as lid van die gemeente gedoop is, amptelik erken deur hul banke te merk en vensters ter ere van hulle te installeer.

Tesame met hierdie erkenning is sy visie van 'n missie om "Christus in die hart van die stad te verkondig." Daardie missie behels openheid, gelykheid, diens, gemeenskap en aktiewe betrokkenheid (St Paul's Episcopal Church nd):

Verwelkom almal om saam met ons in aanbidding en bediening.Respekteer die waardigheid van elke mens.
Op soek na en Christus in alle mense te dien, om ons naaste lief te hê soos onsself.
Groei as 'n gemeenskap van God se volk deur uit te reik na ander.
Om aktiewe in die wêreld as getuies van God se liefde.
Onsself beloof om deernis en diensbaarheid deur mekaar te ondersteun in plaaslike, nasionale en internasionale bedieninge.

ORGANISASIE / LEADERSHIP

St. Paul's is deel van die wêreld Anglikaanse Nagmaal en een van drie bisdomme in Virginia. Dit is 'n matige grootte gemeente. Sy aktiewe ledetal is 300-400, met ongeveer die helfte van die aktiewe ledetal wat deelneem wat Sondagdienste bywoon (Doyle 2017). Toe die kerk met sy Geskiedenis- en Versoeningsinisiatief begin het, het ongeveer 100 lidmate aanvanklik deelgeneem.

Die Richmond Metropolitaanse Gebied het die afgelope dekades in grootte en diversiteit toegeneem en het minder konserwatief geword (Weinstein 2022). Hierdie meer progressiewe houding is weerspieël in sommige godsdienstige gemeentes, en veral in St. Paul's. Vanaf die 1970's het St. Paul's dosyne inisiatiewe onderneem wat bedoel was om die nalatenskap van rassisme en segregasie in Richmond te verlig, insluitend die befondsing vir openbare gesondheid, opvoedkundige en billike behuisingsprojekte. (Doyle 2017; St. Paul's nd). Alhoewel kerklidmaatskap steeds oorwegend wit is, het rassediversiteit in leiersposisies wesenlik verander (St. Paul's Episcopal Church 2022). Die Geskiedenis- en Versoeningsinisiatief het sedert 2015 'n fokuspunt van kerkaktiwiteit geword.

Kwessies / strydpunte

Die evolusie van die konflik oor simbole, plate, name, vakansiedae, standbeelde en geboue met Konfederale-tema gaan voort, net soos aktiwiteite aan beide kante. Byvoorbeeld, in 2018 het dodelike geweld in Augustus 2018 in Charlottesville uitgebreek by 'n saamtrek van wit nasionaliste wat gekant was teen die verwydering van 'n standbeeld van generaal Robert E. Lee. Konfederale toebehore was teenwoordig by die 6 Januarie 2021 politieke opstand in Washington, DC. Terselfdertyd het die verwydering of Konfederale voorwerpe en simbole vinnig deur die land voortgegaan. In 2020 is 168 voorwerpe en simbole regoor die land verwyder, met Virginia wat die meeste opgeneem het (McGreevy 2021). Die verwyderings het natuurlik onbeantwoord gelaat wat hulle sou vervang, en in Richmond is die Virginia Museum of the Fine Arts getaak om die ontwikkeling van voorstelle vir die herbestemming van die terreine te lei. In een geval van vervanging het 'n wetsontwerp beide staatswetgewende liggame goedgekeur wat die Lee-Jackson-dagvakansie met 'n verkiesingsdagvakansie vervang het (Stewart 2020).

Die Episkopale Kerk het voortgegaan met sy waarheid- en versoeningsprojek. In Junie 2021 het die Uitvoerende Raad van die Episkopale Kerk Algemene Konvensie die vorming van 'n nuwe internasionale, kerkwye rassewaarheid en versoeningspoging by sy jaarvergadering aangekondig. 'n Werkgroep is gevorm om voorstelle te ontwikkel "wat die konvensie se aanvaarding van 'n plan en pad vir 'n proses van waarheid en versoening in The Episcopal sal bevorder en fasiliteer. Kerk” (Millard 2021). In Richmond het St. Paul's History and Reconciliation Project 'n mylpaal bereik met die aanbieding van sy projekverslag, Blindekolle. [Image regs]

IMAGES

Beeld #1: Monumentale Kerk
Beeld #2: Die Richmond- en Petersburg-spoorwegdepot naby Agtste- en Byrdstraat ná die ontruimingsbrand van 1865.
Beeld 3: Gebrandskilderde vensters in die St. Paul's-heiligdom ter ere van Robert E. Lee. (Klikbare prent).
Prent #4; Dylann Roof vertoon 'n Konfederale vlag.
Prent #5: Die voorblad van die Geskiedenis- en Versoeningsprojekverslag, Blindekolle.

Verwysings

Anderson, Nick en Susan Syrluga. 2021, "Van slawerny aan Jim Crow tot George Floyd: Virginia-universiteite staar 'n lang rasserekening in die gesig." Die Washington Post, November 26. Toegang verkry vanaf https://www.washingtonpost.com/education/2021/11/26/virginia-universities-slavery-race-reckoning/?utm_campaign=wp_local_headlines&utm_medium=email&utm_source=newsletter&wpisrc=nl_lclheads&carta-url=https%3A%2F%2Fs2.washingtonpost.com%2Fcar-ln-tr%2F356bfa2%2F61a8b7729d2fdab56bae50ef%2F597cb566ae7e8a6816f5e930%2F9%2F51%2F61a8b7729d2fdab56bae50ef op 10 Mei 2022.

Banks, Adelle. 2021. "Katedraal om Konfederale vensters te vervang met loodglas wat die swart lewe weerspieël." Godsdiens Nuus, 23 September. Toegang vanaf diehttps://religionnews.com/2021/09/23/cathedral-to-replace-confederate-windows-with-stained-glass-reflecting-black-life/ op 10 Mei 2022.

Bohland, Jon. 2006. 'n Verlore saak gevind: Oorsigte van ou Suid-geheue in die Shenandoah-vallei van Virginia. Ph.D. Verhandeling, Virginia Polytechnic Institute en State University.

Chilton, John. 2020. “St. Paul's Richmond om Lee- en Davis-vensters met nuwe betekenis te herwy.” Episcopal Café, Julie 12. Toegang verkry vanaf  https://www.episcopalcafe.com/st-pauls-richmond-to-rededicate-lee-and-davis-windows-with-new-meaning/ op 1 November 2021.

Cumming, Doug. 2018. "Ons kerk is vernoem na Robert E. Lee - hier is hoe ons dit verander het." Geloof News Service, Januarie 15. Toegang verkry vanaf https://www.ncronline.org/news/parish/our-church-was-named-robert-e-lee-here-how-we-changed-it op 10 Mei 2022.

Doyle, Heather Beasley. 2017. "'Katedraal van die Konfederasie' hou rekening met sy geskiedenis en karteer toekoms. Episkopale Nuusdiens, 19 Junie Toegang vanaf die https://www.episcopalnewsservice.org/2017/06/19/cathedral-of-the-confederacy-reckons-with-its-history-and-charts-future/ op 10 Mei 2020.

Feld, Lowell. 2020. "Net 10-15 jaar gelede het Virginia-wetgewers oorweldigend gestem om "Spesiale nommerplate ter ere van Robert E. Lee" goed te keur en om "huwelik te verdedig." Blou Virginia, Junie 18. Toegang verkry vanaf https://bluevirginia.us/2020/06/just-10-15-years-ago-virginia-legislators-were-voting-overwhelmingly-to-approve-special-license-plates-honoring-robert-e-lee-and-to-defend-marriage on 10 May 2022.

Algemene Konvensie. 2007. "2006-studie van ekonomiese voordele wat uit slawerny verkry word." Tydskrif van die Algemene Konvensie van...Die Episkopale Kerk, Columbus. New York: Algemene Konvensie, pp. 664-65. Toegang vanaf https://episcopalarchives.org/cgi-bin/acts/acts_resolution-complete.pl?resolution=2006-A123 op 10 Mei 2022.

Griggs, Walter. 2017. Historiese Richmond-kerke en sinagoges. Charleston, SC: The History Press.

Janney, Caroline. “Die verlore saak. 2021. Ensiklopedie van Virginia. Toegang verkry vanaf https://encyclopediavirginia.org/entries/lost-cause-the on 9 November 2021.

Kinnard, Meg. 2017. "Episkopale sukkel met die geskiedenis van Konfederale simbole." Associated Press, September 18. Toegang verkry vanaf https://gettvsearch.org/lp/prd-best-bm-msff?source=google display&id_encode=187133PWdvb2dsZS1kaXNwbGF5&rid=15630&c=10814666875&placement=www.whsv.com&gclid=EAIaIQobChMIl6eUipjp8wIVVcLhCh3mbgFkEAEYASAAEgIG4vD_BwE  op 26 Oktober 2021.

McGreevy, Nora. 2021. "Die VSA het meer as 160 Konfederale simbole in 2020 verwyder - maar honderde bly oor." Smithsonian Magazine, Februarie 25. Toegang verkry vanaf https://www.smithsonianmag.com/smart-news/us-removed-over-160-confederate-symbols-2020-more-700-remain-180977096/ op 10 Mei 2022.

Millard, Egan. 2021. "Presiderende Biskop kondig nuwe kerkwye rassewaarheid en versoeningspoging aan tydens die eerste dag van die Uitvoerende Raad." Episkopale Nuusdiens, Junie 25. Toegang verkry vanaf
https://www.episcopalnewsservice.org/2021/06/25/presiding-bishop-announces-new-churchwide-racial-truth-and-reconciliation-effort-during-first-day-of-executive-council/

Millard, Egan. 2020. "Soos Konfederale simbole in Virginia afkom, verwyder 'n kerk in Richmond sy eie, maar hou BLM-graffiti." Episkopale Nuusdiens, Julie 9. Toegang verkry vanaf https://www.episcopalnewsservice.org/2020/07/09/as-confederate-symbols-come-down-in-virginia-a-richmond-church-is-removing-its-own-and-leaving-black-lives-matter-graffiti/ op 10 Mei 2022.

Moscufo, Michela. 2022. “Kerke het 'n aktiewe rol in slawerny en segregasie gespeel. Sommige wil regmaak.” NBC News, 3 April. Toegang vanaf die https://www.nbcnews.com/news/nbcblk/churches-played-active-role-slavery-segregation-want-make-amends-rcna21291?utm_source=Pew+Research+Center&utm_campaign=8092da544f-EMAIL_CAMPAIGN_2022_04_04_01_47&utm_medium=email&utm_term=0_3e953b9b70-8092da544f-399904145 op 10 Mei 2022.

Noe-Payne, Mallory. 2015. "Richmond's St. Paul's Episcopal Church poog om "Cathedral of caReconciliation" te word. Radio IK, November 24. Toegang verkry vanaf
https://www.wvtf.org/news/2015-11-24/richmonds-st-pauls-episcopal-church-seeks-to-become-thedral-of-reconciliation op 10 Mei 2022.

Paulsen, David. 2021. "Deputate of Color organiseer vir verandering in Episcopal Church, die samelewing voor Algemene Konvensie." Episkopale Nuwe Diens, September 24. Toegang verkry vanaf https://www.episcopalnewsservice.org/2021/09/24/deputies-of-color-organize-for-change-in-episcopal-church-society-ahead-of-general-convention/ op 10 Mei 2022.

St Paul's Episcopal Church. 2022. "Ons personeel en leierskap." Toegang vanaf https://www.stpaulsrva.org/staffandleadership op 10 Mei 2022.

St Paul's Episcopal Church. nd "Geskiedenis en Versoeningsinisiatief." Toegang vanaf https://www.stpaulsrva.org/HRI op 27 Oktober 2021.

St Paul's Episcopal Church. en "Meer geskiedenis." Toegang vanaf https://www.stpaulsrva.org/alittlemorehistory on 10 May 2022.

St Paul's Episcopal Church. en "Ons missie en visie." Toegang vanaf https://www.stpaulsrva.org/ourmissionandvision op 10 Mei 2022.

Stewart, Caleb. 2020. “Va. wetgewers aanvaar wetsontwerpe om Lee-Jackson-dag te beëindig en verkiesingsdag ’n vakansiedag te maak.” Associated Press, Februarie 6. Toegang verkry vanaf https://www.nbc12.com/2020/02/07/va-lawmakers-pass-bills-end-lee-jackson-day-make-election-day-holiday/ op 10 Mei 2022.

Stout, Harry. 2021. "Godsdiens in die burgeroorlog: die suidelike perspektief." Toegang vanaf
http://nationalhumanitiescenter.org/tserve/nineteen/nkeyinfo/cwsouth.htm on 18 November 2021.

Virginia Stigting vir Geesteswetenskappe. 2017. "Omgaan met die verlede vanuit 'n teologiese/geloofsgebaseerde praktyk." Webinaar, 13 Desember. Toegang vanaf https://zehr-institute.org/webinars/dealing-with-the-past-from-a-theological-faith-based-practice/ op 16 Mei 2022.

Wamsley, Laurel. 2020. "Richmond, Va., Burgemeester beveel die noodverwydering van Konfederale standbeelde." NPR, 1 Julie. Toegang vanaf https://www.npr.org/sections/live-updates-protests-for-racial-justice/2020/07/01/886204604/richmond-va-mayor-orders-emergency-removal-of-confederate-statues on 10 May 2022.

Weinstein, Dina. 2022. "Tel verandering." Richmond Tydskrif, 7 Februarie. Toegang vanaf die https://richmondmagazine.com/news/features/counting-change/ op 10 Mei 2022.

Williams, Michael. 2018. “Richmond-kerk om te delf in ras se rol in sy geskiedenis.” Richmond Times Dispatch, Maart 9. Toegang verkry vanaf https://www.pressreader.com/usa/richmond-times-dispatch/20180309/281921658559136 on 1 November 2021

Wilson, Charles. 2009. Gedoop in Blood: The Religion of the Lost Cause, 1865-1920. Athene: University of Georgia Press.

Publikasiedatum:
19 Mei 2022

 

Deel