Manon Hedenborg White

Ordo Templi Orientis

ORDO TEMPLI ORIENTIS TYDLYN

1855 (28 Junie): Theodor Reuss is gebore.

1875 (12 Oktober): Aleister Crowley is gebore in Leamington Spa, Warwickshire, Brittanje.

1901–1902: Reuss het handveste verkry om verskeie hoëgraadse vrymesselaarsrites in Duitsland te bedryf.

1902: Reuss het die tydskrif begin uitreik Oriflamme.

1904 (8–10 April): Crowley ontvang Die wetboek in Kaïro, Egipte.

1906 (22 Januarie): Die datum van die vroegste grondwet van die "Antieke Orde van Oosterse Tempeliers," het waarskynlik nader aan 1912 geproduseer.

1910: Reuss het aan Aleister Crowley 'n handves vir die "Antient and Primitive Rite" toegeken.

1912 (21 April): Reuss het aan Crowley 'n handves vir Ordo Templi Orientis (OTO) toegeken en hom as nasionale grootmeester-generaal vir Brittanje en Ierland aangewys. Reuss het Crowley ook in hierdie tyd as "Algemene Verteenwoordiger" vir Amerika aangewys.

1912 (1 Junie): 'n Britse tak van OTO, "Mysteria Mystica Maxima" of M\M\M\, is in Londen gestig.

1912 (September): Reuss het die bestaan ​​en missie van OTO aangekondig, sowel as Crowley se status, in 'n "Jubilee"-uitgawe van Oriflamme. Crowley het gelyktydig die "Orde of Oriental Templars" en sy Britse tak, M\M\M\, in die September-uitgawe van sy tydskrif aangekondig. Die Equinox.

1913: Crowley skryf "Ecclesiæ Gnosticæ Catholicæ Canon Missæ," die Gnostiese Katolieke Mis, as die "sentrale seremonie" van OTO.

1913: Die eerste plaaslike Lodge van OTO is in Londen gestig.

1913 (20 Desember): Crowley het 'n OTO-handves uitgereik aan James Thomas Windram vir Suid-Afrika, wat gelei het tot die vorming van twee Losies.

1913–1914 (c.): Crowley het OTO se inisiasierituele tot die VI° hersien.

1914: Crowley publiseer 'n manifes vir die Britse tak van OTO, "Manifesto M\M\M\".

1915 (1 Januarie): Crowley het 'n handves aan Charles Stansfeld Jones uitgereik en hom OTO-verteenwoordiger in Vancouver aangestel.

1915 (15 November): JT Windram het 'n OTO-handves vir Australië aan Frank Bennett uitgereik.

1917 (22 Januarie): Reuss het 'n "Anational Grandlodge" aangekondig as die nuwe hoofkwartier van OTO in die utopiese gemeente Monte Verità in Ascona, Switserland.

1917 (15-25 Augustus): Reuss het 'n OTO "Anational Congress" by Monte Verità gehou.

1918: Reuss publiseer Crowley's Gnostic Mass in Duits onder die beskerming van Ecclesia Gnostica Catholica (EGC).

1918 (Maart): Die eerste Engelstalige publikasie van die Gnostiese Mis, in Die Internasionale.

1919 (21 Maart):  Die Equinox III (1) is gepubliseer. Hierdie uitgawe het dokumente bestaan ​​wat verband hou met die organisasie en missie van OTO.

1921 (Julie): Reuss het 'n multinasionale handves vir OTO in Noord-Amerika aan CS Jones uitgereik, en 'n nasionale handves vir Duitsland aan Heinrich Tränker.

1921 (3 September): Reuss het 'n OTO-handves uitgereik aan Carl William Hansen, alias Ben Kadosh, vir Denemarke.

1923 (28 Oktober): Theodor Reuss is oorlede.

1924 (Desember): Crowley het formeel die posisie van Buitenste Hoof van die Orde (OHO) van OTO aanvaar met die ondersteuning van Jones en Tränker.

1925 (Augustus): Die Konferensie van Groot Meesters is in Weida, Duitsland, gehou.

1935: Wilfred Talbot Smith het saam met Jane Wolfe die Agape Lodge of OTO in Suid-Kalifornië gestig.

1940 (8 April): Crowley stel Karl J. Germer aan as groot tesourier-generaal.

1941: Germer emigreer na die VSA

1941 (18 Julie): Crowley het Germer as die volgende OHO aangewys.

1941: Grady Louis McMurtry is geïnisieer in die Agape Lodge van OTO.

1946 (22 Maart): Crowley het McMurtry gemagtig om beheer oor OTO in Kalifornië te aanvaar in geval van nood.

1947 (1 Desember): Aleister Crowley sterf in Hastings, Oos-Sussex. Hy is deur Germer as OHO opgevolg.

1948: Agape Lodge is gesluit.

1962 (25 Oktober): Karl Germer sterf in West Point, Kalifornië.

1968–1969: Toe hy van Germer se heengaan verneem het, het McMurtry op sy vorige magtiging van Crowley opgetree en verhuis om OTO in Kalifornië te hervestig met die hulp van lede van die ou Agape Lodge.

1977 (12 Oktober): McMurtry het Thelema Lodge in Berkeley, CA, geoktrooieer as die Grand Lodge van die herstigte OTO.

1979 (20 Maart): OTO is opgeneem as 'n godsdienstige nie-winsgewende organisasie onder die wette van die staat Kalifornië.

1985 (12 Julie): Die Amerikaanse distrikshof van Noord-Kalifornië het McMurtry's OTO tot die regmatige erfgenaam van die Crowley-Germer-organisasie verklaar, met eksklusiewe wetlike regte op Crowley se literêre nalatenskap en die OTO-naam en lamen.

1985 (12 Julie): Grady McMurtry is oorlede.

1985 (21 September): Die IX° lede van OTO het William Breeze, alias Hymenaeus Beta, as waarnemende OHO verkies.

1996: 'n Internasionale Hoofkwartier van OTO is gestig, met die United States Grand Lodge (USGL) as 'n ondergeskikte liggaam.

2005: Die United Kingdom Grand Lodge (UKGL) is gestig.

2006: Die Australia Grand Lodge is gestig.

2014: Grootlosies is in Italië en Kroasië gestig.

2014 (10 Oktober): Die vyf Nasionale Groot Meesters het gestem om Breeze as de jure OHO te verkies.

FONDS / GROEPGESKIEDENIS

Ordo Templi Orientis (OTO) of die Orde van Oosterse Tempeliers is 'n inleidende magiese orde wat ontstaan ​​het uit die onreëlmatige en hoëgraadse messelaarsnetwerke van vroeg-twintigste-eeuse Sentraal-Europa. Carl Kellner (1851–1905), 'n ryk Oostenrykse papierchemikus en Vrymesselaar met 'n belangstelling in joga en okkultisme, word tradisioneel gekrediteer as die "geestelike vader" (geistige Vater) en eerste "Outer Head" van OTO (Reuss 1912:15) . [Beeld regs] Dit blyk egter dat die orde ontstaan ​​het uit die samewerking tussen die Duitse sosialis en sanger Theodor Reuss (1855–1923) en die Britse okkultis, digter en bergklimmer Aleister Crowley (1875–1947), laasgenoemde is die hoofargitek van die hedendaagse orde se struktuur en leerstellings.

Theodor Reuss is in 1855 gebore as 'n Engelse moeder en 'n Duitse vader. Nadat hy in die 1880's as joernalis gewerk het, het Reuss in 1885 by die Sosialiste aangesluit. League, een van verskeie vroeë sosialistiese bewegings wat in Engeland ontstaan ​​het. Hy is die volgende jaar geskors weens beskuldigings dat hy as spioen vir die Pruisiese polisie opereer het (ten spyte van min bewyse) (Howe en Möller 1978). Gedurende die 1890's het Reuss in verskeie esoteriese en vrymesselaarsgroepe beweeg. [Beeld regs] Dit is waar Reuss vir Carl Kellner ontmoet het, van wie Reuss later beweer het dat hy 'n "Academia Masonica" wou skep wat alle vrymesselaarsgrade en -stelsels verenig (Reuss 1912:15). Rondom die jaar 1900 het Reuss handveste verkry om verskeie hoëgraadse vrymesselaarsrites in Duitsland te vestig via Gérard Encausse (alias Papus, 1865–1916), stigter van die Martinisteorde; William Wynn Westcott (1848–1925), Vrymesselaar en medestigter van die Hermetic Order of the Golden Dawn; en die Vrymesselaar John Yarker (1833–1913). In 1902 het Reuss die tydskrif begin uitreik Oriflamme as voertuig vir sy idees (Höwe en Möller 1978; Kaczynski 2012).

Reuss, ook gewikkel in die neo-Gnostiese beweging van die tyd, het 'n spiritualistiese vrymesselaarskonferensie bygewoon wat in 1908 deur Papus in Parys gereël is. Daar is Reuss moontlik tot biskop van Jean Bricaud (1881–1934) se l'Église Catholique Gnostique (later l) georden. 'Église Gnostique Universelle). Bricaud (voorheen 'n biskop van Jules Doinel (1842–1902) se Gnostiese Kerk) het in 1907 weggebreek om sy eie kerk te stig, ondersteun deur Papus en Louis-Sophrone Fugairon (geb. 1846). Reuss het later 'n Duitse tak van die kerk gestig met die titel Die Gnostische Katolische Kirche (GKK) (Toth 2005).

In 1910 het Reuss 'n handves vir Yarker's Antient and Primitive Rite aan Aleister Crowley toegestaan ​​(Reuss 1906 [1910]; Crowley 1989:628–629). Gebore in 1875 as ouers wat lede was van die Plymouth Broeders, 'n dispensasionalis Christelike sekte, Crowley was geen beginner vir esoteriese aktiwiteite nie. In 1898 het hy by die Hermetiese Orde van die Golden Dawn in Londen aangesluit en vinnig deur die grade gestyg. Sy betrokkenheid by die orde het in 1900 geëindig. In 1904, op wittebrood saam met sy eerste vrou Rose (née Kelly, 1874–1932), [Beeld regs] is Crowley besoek deur 'n uiteenlopende entiteit genaamd Aiwass, wat Crowley as 'n boodskapper beskou het. van die god Horus. Oor drie dae het Aiwass 'n teks aan Crowley gedikteer: Die boek van die wet, later die tegniese titel gegee Liber AL vel Legis (Crowley 2004). Alhoewel aanvanklik skepties oor die boek se boodskap, het Crowley uiteindelik sy status as profeet van 'n nuwe godsdiens aanvaar: Thelema (Grieks vir "wil"), waarvan Die wetboek het die sentrale heilige teks geword. In 1907 het Crowley en sy voormalige Golden Dawn-mentor George Cecil Jones (1873–1960) die Orde van die Silwer Ster of A\A\ gestig, wat gebruik gemaak het van die graadstruktuur en rituele magiese praktyke van die Goue Dagbreek gekombineer met yogiese tegnieke Crowley het geleer om in Asië te reis (Crowley 1994). Crowley het ook studie van die "Holy Books of Thelema" deel van die A\A\-kurrikulum gemaak (Crowley 1909). Soos Reuss, was Crowley 'n tydskrifuitgewer, nadat hy uitgereik het Die Equinox as voertuig van A\A\ sedert 1909.

In 1912 het Crowley en Reuss se paaie weer gekruis. Crowley beweer Reuss het hom by sy huis in Londen opgesoek en Crowley daarvan beskuldig dat hy die "hoogste geheim" van Reuss se Ordo Templi Orientis, wat verband hou met die IX° van die orde, versprei het. As gevolg hiervan, het Reuss gesê, moet Crowley geïnisieer word in die bevel en seremonieel tot geheimhouding beëdig. Crowley het beweer dat hy teruggepraat het dat hy, onkundig oor die orde se geheim, kwalik daaraan skuldig kan wees om dit te openbaar, waarop Reuss gereageer het deur 'n gedeelte uit Crowley's aan te dui. Die Boek van Leuens (eerste gepubliseer in 1912, sien Crowley 1980). Crowley beskryf hoe besef by hom deurgedring het. Op 21 April het Reuss dus die IX° aan Crowley toegeken en hom as Nasionale Grootmeester van OTO in Groot-Brittanje en Ierland aangestel (Crowley 1989:709–10). [Beeld regs] Reuss het ook Crowley OTO-verteenwoordiger vir die VSA aangestel. Dele van Crowley se weergawe word bevraagteken deur die gebrek aan bewyse dat OTO voor 1912 as 'n lidmaatskaporganisasie bestaan ​​het. Alhoewel die orde se eerste grondwet op 22 Januarie 1906 gedateer is, is die dokument waarskynlik nader aan 1912 geproduseer, en dit is dus redelik om aan te neem dat OTO as funksionerende organisasie ontstaan ​​het uit Reuss en Crowley se samewerking en hoofsaaklik vanaf 1912 (vgl. Howe en Möller 1978).

'n Britse tak van OTO, "Mysteria Mystica Maxima" of M\M\M\, is op 1 Junie 1912 in Londen gestig (Reuss 1912:14). In September 1912 het Reuss 'n "Jubilee-uitgawe" van Oriflamme, die aankondiging van OTO en die onthulling van die aard van die orde se hoogste geheim: seksuele magie, geëis as die sleutel tot alle Hermetiese en vrymesselaarsisteme (Reuss 1912:21). Terselfdertyd, die September 1912-uitgawe van Crowley's Die Equinox het 'n "Orde van Oosterse Tempeliers" aangekondig en sy Britse tak, M\M\M\. Alhoewel dit onduidelik is of Reuss Crowley as biskop van sy eie Gnostiese Katolieke Kerk ingewy het, het Crowley se aankondiging van OTO ook die "Gnostiese Katolieke Kerk" genoem as 'n geestelike voorganger tot die orde (Crowley 1912).

Vanaf die punt van sy amptelike bekendstelling het OTO mans en vroue op gelyke voorwaardes toegelaat. Alhoewel die orde dit in gemeen gehad het met verskeie ander kontemporêre okkultiese samelewings, insluitend die Golden Dawn en die Theosophical Society, het die beleid om vroue te inisieer OTO van sy vrymesselaarswortels onderskei. Die besluit om vroue toe te laat, kan waarskynlik gekoppel word aan die seksmagiese orde leringe. Van die begin af het verskeie vroue uitvoerende ampte binne die orde beklee, insluitend Crowley se eerste grootsekretaris-generaal, Vittoria Cremers, en opvolgende sekretaresses, Leila Waddell (1880–1932) en Leah Hirsig (1883–1975) (vgl. Hedenborg White 2021b). [Beeld regs]

Na sy inlywing in OTO, het Crowley voortgegaan om die orde te hervorm. Ontevrede met Reuss se ontgroeningsrituele, het Crowley met Reuss se ondersteuning die inisiasies tot die VI° hersien. In Moskou in 1913 het Crowley ook 'n neo-Gnostiese, Eucharistiese ritueel vir die orde neergeskryf: "Ecclesiæ Gnosticæ Catholicæ Canon Missæ" of die Gnostiese Katolieke Mis, wat Crowley bedoel het om OTO se sentrale, seksmagiese geheim te kommunikeer (Crowley 1989:714; Crowley 2007:247; 70:20–1913). Die gelatiniseerde naam Ecclesia Gnostica Catholica was nie voorheen algemeen gebruik nie, hoewel Crowley se aanvaarding van hierdie terminologie die ritueel duidelik verbind met Reuss se neo-Gnostiese belangstellings. Die ritueel sentreer op die verering van die manlike en vroulike beginsels en hul erotiese vereniging (sien Rituele/Praktyke vir verdere inligting). Die orde het ook omstreeks hierdie tyd geografies uitgebrei. Op 1877 Desember 1939 het Crowley 'n handves aan sy student James Thomas Windram (15–1915) vir Suid-Afrika uitgereik, wat gelei het tot die stigting van twee losies. Op 1868 November 1930 het Windram op sy beurt 'n handves vir Australië aan Frank Bennett (1915–XNUMX) toegestaan ​​(Windram XNUMX).

Alhoewel Crowley by verskeie vorige geleenthede seksuele dade gebruik het om geestelike doeleindes te bereik (sien bv. Hedenborg White 2020:54; 76 n89), was sy samewerking met Reuss die begin van 'n meer sistematiese betrokkenheid by seksuele magie; die gebruik van seksuele dade of energie om spesifieke doelwitte te bereik. Vanaf 1914 het Crowley seksuele magie met talle vennote, beide manlik en vroulik, verken, en die eksperimente in sy dagboek aangeteken (bv. Crowley 1983; Crowley 1996). Hy het ook instruksionele dokumente vir OTO se hoër grade geskryf (bv. Crowley 1914a; 1914b). Kortliks opgesom, Crowley se tegniek het bestaan ​​uit konsentreer op 'n gewenste uitkoms en die verhoging en fokus van seksuele energie, wat op die punt van orgasme uitloop met die "laai" van 'n gepaste geestelike beeld. Die gevolglike geslagsvloeistowwe is daarna verteer of, in sommige gevalle, gebruik om 'n materiële talisman te salf. Seksuele magie was aanvanklik gekoppel aan die OTO se VIII° en IX°, wat onderskeidelik met outo-erotiese oefeninge en heteroseksuele omgang geassosieer word. Nadat hy in 1883 in Parys 'n reeks aanroepe saam met sy minnaar en dissipel Victor B. Neuburg (1940–1914) uitgevoer het, het Crowley 'n XI° bygevoeg. Hierdie graad word oor die algemeen geassosieer met anale seks, wat Crowley met beide manlike en vroulike vennote uitgevoer het (Crowley 1983: bv. 53–64; Crowley 1998:343–409; vgl. Bogdan 2006:218). In 1915 het Crowley Thelema formeel in die takke van OTO onder sy jurisdiksie ingevoer (vgl. Bogdan 2021:34).

Tydens die Eerste Wêreldoorlog het Crowley hom in die VSA gevestig, terwyl Reuss na Switserland verhuis het. In Januarie 1917 het Reuss die stigting van OTO se hoofkwartier in die vorm van 'n Annational Grandlodge in die progressiewe, utopiese gemeente Monte Verità naby Ascona, Switserland, aangekondig (Howe & Möller 1978; Green 1987). In Augustus daardie jaar het Reuss 'n "OTO Annational Congress" aangebied, wat 'n spesiale voorlesing van Crowley se Gnostiese Mis bevat het (Reuss 1917; Adderley 1997:245). Reuss het ook 'n vertaling van Die wetboek na Duits (Reuss nd [1917]), en het in 1918 'n gewysigde Duitse vertaling van die Gnostiese Mis onder die vaandel van OTO uitgereik (Reuss 1997:226–38; vgl. Hedenborg White, komende). Die aanvaarding van die Gnostiese Mis as 'n sentrale ritueel het Ecclesia Gnostica Catholica (EGC) as 'n Thelemiese organisasie gevestig en het 'n breuk met vorige vorme van Gnostiese herlewing gemerk.

1918 was die eerste Engelstalige publikasie van die Gnostiese Mis in Die Internasionale (Crowley 1918). Rondom hierdie tyd het Crowley weer ’n groot hersiening van die OTO-inisiasierituele vir 0°–III° onderneem om die orde verder van sy vrymesselaarsoorsprong te onderskei (Starr 2003:20–24; 98–100). Op die lente-ewening (21 Maart), 1919, het Crowley die publikasie van sy tydskrif hervat Die Equinox na 'n stilte van vyf jaar. Dit was deel van 'n groter uitgewerspoging wat aangepak is met die ondersteuning van die Detroit-gebaseerde Vrymesselaar Albert W. Ryerson (1872–1931) en sy minnares Bertha Bruce (geb. 1888/1889), wat ook Crowley se minnaar geword het. Algemeen genoem die "blou" Equinox as gevolg van die kleur van sy omslag, Die Equinox III (1) verteenwoordig ’n maatstaf in OTO-geskiedenis (vgl. Kaczynski 2019:1–16). Dit bestaan ​​uit verskeie sleuteldokumente wat die organisasie en missie van OTO uiteensit, insluitend Crowley se hersiene manifes vir die orde en 'n baie effens gewysigde weergawe van die Gnostiese Mis wat sedertdien kanoniek geword het (Crowley 1919).

Crowley het in Desember 1919 na Europa teruggekeer. Teen die somer van 1921 het sy verhouding met Reuss gespanne geraak. Alhoewel Crowley later beweer het dat 'n toenemend geestelik siek Reuss sy posisie omstreeks hierdie tyd geabdikeer het, en Crowley gevra het om oor te neem as Buitenste Hoof van die Orde (OHO), is daar geen oorlewende dokumente om hierdie bewering te bewys nie (aangehaal in Starr 2003: 110–13, 363). Reuss is in 1923 oorlede, wat die kwessie van opvolgerskap onbeantwoord gelaat het. In 1924 het Crowley die amp van OHO formeel aanvaar met die ondersteuning van twee van die oorblywende Nasionale Groot Meesters: Charles Stansfeld Jones (1886–1950), wat 'n multinasionale handves vir Noord-Amerika gehou het, en Heinrich Tränker (1880–1956), wat het 'n nasionale handves vir Duitsland gehou. Dit blyk dat al drie destyds onbewus was dat Reuss in 1921 'n nasionale handves vir Denemarke aan Carl William Hansen (alias Ben Kadosh, 1872–1936) uitgereik het (Reuss 1921). Hansen se opvolger Grundal Sjallung (1875–1976) het Crowley in 1938 gekontak en geglo dat OTO opgehou het om internasionaal te werk.

Met die hulp van 'n hegte kring volgelinge het Crowley probeer om sy gesag te verdedig by 'n konferensie van okkultiese leiers wat deur Tränker by sy huis in Weida, Duitsland, gedurende die somer van 1925 aangebied is. Die deelnemers het gemengde gevoelens teenoor Crowley gehad. Terwyl Tränker se sekretaris en uitgewer Karl J. Germer (1885–1962) by Crowley geskaar het, het die konferensie 'n skeuring laat ontstaan. tussen Crowley en Tränker (Lechler 2013; Kaczynski 2010:418–23; vir verdere besonderhede, sien Issues/Challenges).

Tesame met die oënskynlike opkoms van totalitarisme in Europa, het Crowley besluit om sy pogings te fokus op die vestiging van OTO in die VSA Wilfred Talbot Smith (1885–1957), voorheen aktief as 'n lid van OTO in Vancouver, Kanada, en Jane Wolfe (1875–1958) ), [Beeld regs] 'n jarelange vriend en student van Crowley wat saam met hom in Europa gewoon het, het voortgegaan om die Agape Lodge of OTO in Los Angeles, Kalifornië, in 1935 te stig. Nadat hy in 'n Nazi-konsentrasiekamp begrawe is Germer het in 1941 na die VSA geëmigreer. Op 18 Julie het Crowley Germer as die volgende OHO van OTO (Crowley 1941). Dieselfde jaar is die ingenieurstudent Grady Louis McMurtry (1918–1985) [Beeld regs] by die Agape Lodge ingewy. McMurtry het tydens die Tweede Wêreldoorlog tyd saam met Crowley in Engeland deurgebring terwyl hy as soldaat daar gestasioneer was. In 1942 het die Agape Lodge na Pasadena verhuis in opdrag van sy nuwe lodge-meester, vliegtuigbrandstofingenieur John “Jack” Whiteside Parsons (1914–1952). In die lente van 1946 het Crowley McMurtry (onder sy magiese naam Hymenaeus Alpha) gemagtig om beheer oor OTO in Kalifornië te neem in geval van 'n noodgeval (Crowley 1946). Teen die einde van die Tweede Wêreldoorlog was die Agape Lodge die enigste aktiewe OTO-liggaam in die wêreld (Starr 2003: passim).

Aleister Crowley is op 1 Desember 1947 in Hastings oorlede. Die Agape Lodge het die volgende jaar ontbind. Terwyl OTO-lidmaatskapaktiwiteite daarna vir 'n aantal jare in Noord-Amerika afgeneem het, het Germer toesig gehou oor die publikasie van sommige van Crowley se geskrifte en saamgewerk met Crowley se vriend Gerald Yorke (1901–1983) om briewe en dokumente deur Crowley en sy volgelinge te bewaar (Germer 2016; Kaczynski 2010:553–54).

Karl Germer is op 25 Oktober 1962 in West Point, Kalifornië, oorlede. In die nasleep van sy heengaan het verskeie persone aanspraak gemaak op opvolgerskap, insluitend die Britse okkultis Kenneth Grant (1924–2011), 'n student van Crowley wat laasgenoemde se sekretaresse laat in die lewe; Herman Metzger (1919–1990), wat 'n Switserse tak van die orde gelei het; en die Brasiliaanse Thelemiet Marcelo Ramos Motta (1931–1987). Die sterkste aanspraak op opvolgerskap, en die enigste een wat wetlik erken is, was dié van Grady McMurtry. Toe hy van Germer se dood in 1968 verneem het, het McMurtry op sy vorige magtigings van Crowley opgetree (bv. Crowley 1946) en beweeg om die orde te herstel met die hulp van voormalige Agape Lodge-lede Phyllis Seckler (1917–2004) en Helen Parsons Smith (1910–2003–1977). ). In 20 het McMurtry Thelema Lodge in Berkeley, Kalifornië, geoktrooieer as die Grand Lodge van die herstigte OTO. Op 1979 Maart 12 is OTO opgeneem as 'n godsdienstige nie-winsgewende organisasie kragtens die wet in Kalifornië. Op 1985 Julie 2012 het die Amerikaanse distrikshof van Noord-Kalifornië ten gunste van McMurtry se OTO beslis, dit as die opvolger van Crowley se organisasie gevestig en die eksklusiewe kopiereg op Crowley se werke aan hom verleen. McMurtry is dood op die dag waarop die hofuitspraak bekend gemaak is (Wasserman XNUMX).

Aangesien McMurtry nie 'n opvolger genoem het nie, is die taak om die volgende OHO te kies aan die oorblywende IX° lede van die orde gedelegeer. Op 21 September 1985 is William Breeze (geb. 1955) gekies as waarnemende OHO onder die naam Hymenaeus Beta. OTO het aansienlik gegroei onder Breeze se leierskap: 1996 was getuie van die inlywing van die Internasionale Hoofkwartier van OTO, met die United States Grand Lodge (USGL) as 'n ondergeskikte liggaam, en bykomende groot lodges is sedertdien in die VK (2005), Australië ( 2006), Kroasië (2014) en Italië (2014). Op 10 Oktober 2014 is Breeze eenparig de jure OHO deur die orde se vyf Nasionale Groot Meesters verkies.

Leerstellinge / oortuigings

’n Bespreking van die leerstellings van OTO noodsaak ’n afbakening tussen die orde se eerste bestaansjare en sy ontwikkeling onder Crowley se toenemende rentmeesterskap en daarna. Soos opgemerk, het Reuss verklaar dat die orde se aanvanklike agenda die vereniging van vrymesselaars- en hermetiese stelsels is via die sleutel, seksuele magie. Alhoewel die presiese aard van Reuss se leringe oor seksuele magie voor sy samewerking met Crowley onduidelik is, het vorige beurs drie verskillende bronne van inspirasie geïdentifiseer. Eerstens, die Hermetiese Broederskap van Luxor, wie se praktyke het die seksmagiese leerstellings van die dokter, afskaffers en spiritualistiese medium Paschal Beverly Randolph (1825–1875) ingesluit (Deveney 1997). [Beeld regs] Randolph se idees het Reuss moontlik indirek bereik via Carl Kellner and the Hermetic Brotherhood of Light, waarmee Reuss beweer het Kellner was in kontak (Reuss 1912:15; Godwin et al. 1995). 'n Tweede bron van inspirasie vir Reuss was agtiende en negentiende-eeuse fallisisme of fallisme, soos gepropageer deur Richard Payne Knight (1751–1824), Sir William Jones (1746–1794), en Hargrave Jennings (1817–1890), wie se werk Reuss gedeeltelik plagiaat in die boek Lingam-Yoni (Reuss 1906; vgl. Kaczynski 2012:246–8). Die kernbegrip van fallisme was dat die oorspronklike godsdiens van die mensdom bestaan ​​het uit die aanbidding van die regeneratiewe organe van beide geslagte. Reuss het OTO in die vooruitsig gestel as ’n voertuig vir ’n heringestelde kultus van die Phallus (vgl. Bogdan 2006; 2021:33–36). 'n Derde bron van invloed vir Reuss was die Belgiese Vrymesselaar en spiritualis Georges Le Clément de Saint-Marcq (1865–1956) en sy idees oor spermatofagie (verbruik van semen) as die ware Eucharistie wat tydens die Laaste Avondmaal gevestig is (Pasi 2008; Reuss 1993). :56–57).

OTO is fundamenteel herstruktureer deur Crowley se inleiding en toenemende klem op Thelema en sy beginsels soos uiteengesit in sy kern heilige teks, Die Boek van die Wet. Die sentrale beginsel daarvan "Doen wat jy wil, sal die hele wet wees" is voorgeskryf in Francois Rabelais se Gargantua en Pantagruel (1532), wat 'n "Abbaye du Thélème" bevat. Eerder as 'n bevel om op elke impulsiewe begeerte op te tree, het Crowley "Doen wat jy wil" geïnterpreteer as verwysend na die plig van elke persoon om hul "ware Wil" te ontdek en te bereik, wat hy geglo het die unieke doel van elke individuele lewe is ( bv. Crowley 1974:129–30). Die verwante uitspraak: “Liefde is die wet, liefde onder wil” (voorspel deur St. Augustinus se dictum: “Love, and do what thou will”) is deur Crowley geïnterpreteer om te beteken dat die aard van die ware wil liefde is, en dat elke opsetlike handeling is 'n daad van vereniging (dws liefde) met die skepping (bv. Crowley 1974:163–64; Crowley 2007b). Crowley het magie (of "Magick," soos hy verkies om dit te spel) beskou as die sleutel tot die ontdekking en slyp van 'n mens se wil, en dit definieer as "the Science and Art of causing Change to occur in conformity with Will" (Crowley 1994:128). . Tussen 1907 en 1911 het Crowley verskeie bykomende geïnspireerde geskrifte vervaardig, wat saam met Die wetboek bestaan ​​uit die "Holy Books of Thelema," die kanon van Thelemic-tekste (Crowley 1988; 1998).

Crowley beskou die ontvangs van Die wetboek om die begin van 'n nuwe era te merk, wat hy die Aeon van Horus aangewys het. In sy idee van aeons (ongeveer 2,000 2012 jaar-periodes wat verband hou met verskillende stadiums in die geestelike evolusie van die mensdom), is Crowley geïnspireer beide deur sy opvoeding in die Plymouth Brethren en sy dispensasionalistiese leerstellings, en deur Frazeriaanse teorieë van godsdienstige evolusie (Bogdan 2021; 16:20–1936). Die eerste eon wat Crowley by die naam noem, is die Aeon van Isis, wat hy assosieer met matriargale voorgeskiedenis en die verering van 'n groot godin wat die natuurlike wêreld verteenwoordig. Isis is, volgens Crowley, vervang deur die Aeon van Osiris, gekenmerk deur patriargale monoteïsme, die verheffing van gees bo materie en aanbidding van verskeie beliggamings van die "Sterwende God", soos Christus, Dionysus of Orpheus. Die heerskappy van Horus, goddelike nageslag van Isis en Osiris, sou gekenmerk word deur individualisme, die verbryseling van ou illusies en die vereniging van materie en gees (Crowley 1974; Crowley 137:271v; XNUMXev).

Erotiese beelde is sentraal tot die Thelemiese ontologie, wat gekonseptualiseer word as 'n dialektiek tussen die godin Nuit, wat as die naghemel in die vooruitsig gestel word en onbeperkte ruimte en potensiaal verteenwoordig, en haar metgesel Hadit, die oneindig gekondenseerde lewenskrag van elke individu. Hulle ekstatiese vereniging gee aanleiding tot Ra-Hoor-Khuit ('n vorm van die god Horus), [Beeld regs] wat verband hou met die son en die bevrydende energie van die nuwe aeon (Crowley 1974; 2004, passim). Hierdie drieklank word weerspieël in Die boek van die wet, wie se drie hoofstukke onderskeidelik aan Nuit, Hadit en Ra-Hoor-Khuit toegeskryf word. Die Thelemic-pantheon sluit ook die godin Babalon en haar metgesel Chaos in. Op grond van 'n gunstige herinterpretasie van die Bybelse Hoer van Babilon (Openb. 17), het Crowley Babalon geïdentifiseer met die magiese formule van openheid of ontvanklikheid teenoor alle aspekte van die skepping, en die heiligheid van bevryde (en veral vroulike) seksualiteit (Hedenborg White) 2020, passim). Hierdie Thelemiese pantheon word in Crowley se Gnostiese Mis (Crowley 2007) gevier.

RITUELE / PRAKTYKE

OTO bied 'n reeks opgevoerde ontgroeningsrituele waardeur die ingewyde geleidelik kennis gemaak word met esoteriese geheime. Soos hierbo genoem, is die vrymesselaarselemente wat die vroeë OTO-inisiasies gekenmerk het, geleidelik onder Crowley se invloed afgeskaal. Seksuele magie word in die orde se hoër grade geleer. Die hedendaagse OTO se inisiatiewe struktuur (georganiseer onder M\M\M\ (sien hieronder)) bestaan ​​uit dertien genommerde grade van O° tot XII° en agt intermediêre grade. Die grade is georganiseer in drie "Grade" of "Triads": Man van Aarde, Minnaar en Kluisenaar. Die Man van Aarde-grade word gekorreleer met die chakra-stelsel en verteenwoordig 'n gedramatiseerde progressie van die siel deur inkarnasie: konsepsie, geboorte, lewe, dood en verder (kyk Crowley 1982:122–24: Crowley 1990:193). Die 0° (Minerval)-graad is gelykstaande aan die status van "geëerde gas", terwyl die eerste graad (I°) volle lidmaatskap verleen. Twee grade is hoofsaaklik administratief: X° dui op 'n Nasionale Grootmeester, en XII° word uitsluitlik deur die OHO gehou.

Afgesien van inisiasies, word daar van groter OTO plaaslike liggame verwag om gereelde vieringe van die Gnostiese Katolieke Mis te verskaf, wat beskou word as die "sentrale seremonie van [OTO's] openbare en private viering" (Crowley 1989:714). Die Gnostiese Mis word uitgevoer onder die vaandel van Ecclesia Gnostica Catholica (EGC) en is dikwels oop vir die publiek, wat 'n belangrike funksie dien om Thelema aan nuwe soekers bekend te stel, asook om 'n geestelike ervaring en geleentheid vir sosialisering te bied. Alhoewel Crowley beweer het dat hy die Gnostiese Mis geskryf het onder die inspirasie van die liturgie van St. Basil's Cathedral, is sy Eucharistiese ritueel struktureel meer soos die Tridentynse mis van die Rooms-Katolieke Kerk. Direkte parallelle sluit die voordrag van 'n geloofsbelydenis in; 'n erkenning van geestelike voorgangers; voordrag van versamelings; seëninge vir die dooies; en die verspreiding van 'n Eucharistie van wyn en brood (sogenaamde Cakes of Light). Die Gnostiese Mis vier die Thelemiese wêreldbeskouing en goddelike pantheon. Die Gnostiese Mis word uitgevoer deur 'n priester en priesteres, bygestaan ​​deur 'n diaken en twee hulpbeamptes wat as "kinders" bekend staan, as 'n weerspieëling van die Thelemiese siening van goddelikheid wat beide manlike en vroulike aspekte bevat. Priester en priesteres roep saam die manlike en vroulike goddelike aan en berei die Eucharistie voor deur 'n "Mistiese Huwelik" in werking te stel, 'n simboliese seksuele unie waar die priester se lans in 'n wyngevulde beker laat sak word (Crowley 2007:247–70).

Benewens uitvoerings van die Gnostiese Mis, verleen die hedendaagse EGC leke-lidmaatskap via doop en bevestiging en voer troues, laaste rites en geestelike ordinasies uit. Baie groter OTO-liggame bied bykomend tot rituele aktiwiteite sosiale byeenkomste, studiegroepe, werkswinkels en klasse oor Thelema aan. Dit is algemeen dat plaaslike liggame die sonstilstande, equinoxes en sommige of al die "Thelemic Holidays" vier wat belangrike datums in die lewe van Aleister Crowley aandui. Sulke geleenthede is gereeld oop vir nie-ingewydes, en dit gekombineer met die feit dat baie groter OTO-liggame permanente tempelfasiliteite handhaaf, gee die organisasie 'n meer publieke teenwoordigheid as baie ander inisiasiebevele.

’n Grootskaalse studie van die individuele esoteriese praktyke van OTO-lede ontbreek. Tentatiewe gevolgtrekkings kan egter gemaak word op grond van die skrywer se waarnemings. Alhoewel dit nie 'n formele vereiste is nie, handhaaf baie (indien nie die meeste nie) OTO-lede een of ander vorm van persoonlike magiese praktyk. Alhoewel A\A\ formeel van OTO onderskei word, was dubbele affiliasie relatief algemeen sedert Crowley se leeftyd en bly dit vandag so. Selfs onder OTO-lede wat nie met A\A\ geaffilieer is nie, neem baie elemente van die A\A\-stelsel in persoonlike praktyk aan. Dit sluit in, maar is nie beperk nie tot, die hou van 'n magiese dagboek ('n praktyk wat Crowley sy dissipels geleer het); daaglikse groete aan die son soos voorgeskryf in Crowley se “Liber Resh vel Helios” (Crowley 1994:645); gereelde rituele in diens van magiese higiëne soos die “Lesser Ritual of the Pentagram” of Crowley se “Star Ruby”-ritueel (Crowley 1980:60); en jogiese en meditasiepraktyke. Alhoewel seksuele magie tradisioneel aan die hoër grade van OTO gekoppel word, kom eklektiese en geïndividualiseerde seksmagiese praktyke relatief algemeen voor onder lede van die rang-en-lêer (vgl. Hedenborg White 2020:196, passim).

ORGANISASIE / LEADERSHIP

OTO, wat ongeveer 4,000 2022 lede tel, is die wêreld se mees bevolkte Thelemiese orde. Vanaf Januarie 150 is dit op vyf kontinente in meer as dertig lande georganiseer, met meer as 1 plaaslike liggame wêreldwyd. Die orde se Internasionale Hoofkwartier (IHQ) word geadministreer deur die Hoogste Raad, wat bestaan ​​uit die drie hoof internasionale beamptes van die orde. Dit is: (2) die Buitenste Hoof van die Orde, ook bekend as Frater (of Soror) Superior of Caput Ordinis, (3) die Sekretaris-generaal, of Cancellarius, en (2020) die Tesourier-generaal, of Quaestor. IHQ is die voorsitter van nasionale grootlosies in die Verenigde State, die Verenigde Koninkryk, Australië, Kroasië en Italië. Hiervan is die United States Grand Lodge (USGL) die grootste en aktiefste, wat ongeveer 'n derde van die wêreldwye ledetal uitmaak. Nasionale Grootlosies word gelei deur 'n Nasionale Grootmeester-generaal, met die graad Rex Summus Sanctissimus of Opperste en Allerheiligste Koning (X°). Lande sonder 'n Nasionale Grootlosie mag as Nasionale Seksies funksioneer onder die toesig van 'n Frater Superior's Representative (FSR). Op die Man of Earth-vlak word plaaslike liggame (georganiseer as kampe, oases en losies, en gedifferensieer deur die inisiasies en aktiwiteite wat hulle na verwagting sal aanbied) bedryf óf onder die jurisdiksie van 'n Nasionale Grootlosie óf direk onder IHQ. Bykomende vorme van organisasie sluit in sogenaamde Chapters of Rose Croix, gevorm deur lede van die Minnaar-graad, en Gildes, wat fokus op die bevordering van 'n bepaalde beroep, beroep of wetenskap. Daar is geen amptelike statistieke oor OTO-lidmaatskap of leierskap volgens geslag nie, alhoewel waarnemings dui op 'n geringe manlike meerderheid onder gewone lede (Hedenborg White 198:XNUMX).

OTO sluit twee samestellende rites in: Mysteria Mystica Maxima (M\M\M\) en Ecclesia Gnostica Catholica (EGC). M\M\M\, wat oorspronklik Crowley se Britse tak van OTO aandui, lei vandag oor OTO-inisiasies wêreldwyd. Alhoewel sy oorsprong as 'n onafhanklike organisasie (en bestaan ​​as 'n outonome, godsdienstige nie-winsgewende organisasie tussen 1979 en 1985), is EGC vandag geïntegreer in OTO as sy kerklike arm. Die amp van patriarg (of matriarg) van EGC word deur die OHO beklee, en die voorrang van die kerk bestaan ​​uit die Nasionale Groot Meesters van die orde. EGC bestaan ​​ook uit episkopaat, priesterskap (priesters en priesteresse) en diakonaat. Alhoewel doop en bevestiging in EGC nie OTO-lidmaatskap vereis nie, vereis ordening tot die diakonaat, priesterskap en biskop bepaalde OTO-grade.

Kwessies / UITDAGINGS

Die kwessie van opvolging en leierskap het deur OTO se geskiedenis herhalende uitdagings gestel. Soos hierbo genoem, is Reuss se dood gevolg deur meningsverskille oor die regmatige opvolger van die amp van OHO. Die kwessie is aan die orde gestel by die Konferensie van Groot Meesters, 'n byeenkoms van okkultiese leiers wat deur Heinrich Tränker by sy huis in Weida, Duitsland, 1925 aangebied is. minnaar, Otto Gebhardi; Tränker se sekretaris en uitgewer, Karl Germer; Tränker se vrou, Helene: lede van Tränker se Pansofiese beweging, Albin Grau (ook 'n lid van Crowley se A\A\) en Eugen Grosche (1857–1941); Henri Birven (1888–1964); en die kunstenaar Oskar Hopfer, asook Crowley en sy dissipels Leah Hirsig, Norman Mudd (1883–1969), en Dorothy Olsen (geb. 1889). Die konferensie was kwalik 'n onomwonde sukses vir enigeen wat betrokke was. Terwyl Küntzel en Germer Crowley ondersteun het, het Tränker, Grau, Birven en Grosche ingestem om die Pansofiese beweging onafhanklik van Crowley se leierskap te hou. Tränker het daarna Crowley (bv. Lechler 1934) verwerp, net soos Mudd en Hirsig (vgl. Hedenborg White 1892b). Grosche het verskeie oud-Pansofiste bymekaar gebring en voortgegaan om Fraternitas Saturni te stig, wat Crowley as 'n profeet beskou het, maar sy onafhanklikheid as 'n orde behou het.

Soos hierbo genoem, het die kwessie van opvolging weer na vore gekom ná Karl Germer se dood in 1962. McMurtry se aanspraak op OTO-hoofskap is uitgedaag deur Hermann Metzger, hoof van 'n Switserse tak van die orde wat sy afkoms na Reuss opgespoor het, en wat gereeld Crowley se Gnostiese Mis ( Giudice 2015). Ná Germer se dood het die lede van Metzger se groep gestem om hom as OHO te verkies (Weddingen 1963). Met 'n gebrek aan gesag volgens die OTO-grondwet, is die uitslag van hierdie verkiesing nie deur ordelede buite Switserland aanvaar nie. 'n Alternatiewe aanspraak op OTO-hoofskap is gemaak deur Kenneth Grant, wat laat in laasgenoemde se lewe as Crowley se sekretaris gedien het. In 1948, na Crowley se dood, is Grant aanvaar as 'n IX° ingewyde van OTO, en het later 'n handves van Germer ontvang om 'n OTO-liggaam in Londen te bedryf. In 1955 het Grant 'n manifes uitgereik wat die stigting van sy "New Isis Lodge" as 'n liggaam van OTO aangekondig het (Grant 1955). Die manifes het uiteengesit dat die aarde onder die invloed was van 'n "transplutoniese" planeet genaamd Isis, en dat die taak van die New Isis Lodge was om sy invloed te kanaliseer. Germer het Grant se idees beswaar gemaak en laasgenoemde uit OTO geskors. Grant het egter voortgegaan om die New Isis Lodge tot 1962 te bedryf. Vanaf die laat 1960's het Grant beweer dat hy hoof van 'n "Tyfoniese" OTO was (verwysend na die idee van 'n Typhoniese tradisie, wat Grant in sy nege "Tyfoniese trilogieë" uitgewerk het, gepubliseer 1972–2002). In 2011 is die naam van hierdie organisasie verander na die Typhonian Orde (Bogdan 2015).

Die grootste uitdaging vir McMurtry se leierskap is gebring deur die Brasiliaanse Thelemiet Marcelo Ramos Motta (1931–1987), 'n voormalige A\A-student van Germer wat nuwe uitgawes van Crowley se werke gepubliseer het, dikwels met sy eie kommentare. Toe hy verneem dat Crowley sy outeursregte aan OTO bemaak het, het Motta sy student James Wasserman (1948–2020), toe 'n werknemer van die Samuel Weiser-boekwinkel in New York, ingeroep om hom te help om die regte te bekom. Wasserman het egter uiteindelik McMurtry se eis gesteun. Die gevolglike vyandigheid het Motta in 1981 daartoe gelei om Weiser vir kopieregskending te dagvaar, wat sy eie Society Ordo Templi Orientis as die voortsetting van die Crowley-Germer OTO voorgehou het. Soos hierbo genoem, het die Amerikaanse distrikshof van Noord-Kalifornië uiteindelik ten gunste van McMurtry se OTO beslis. Vandag is hierdie kwessies grootliks opgelos, en min kontroversie bly oor oor die godsdienstige nie-winsgewende Ordo Templi Orientis Inc. wat die wettige opvolger van die Crowley-Germer-organisasie is (Wasserman 2012).

Die ontvangs van Crowley se idees is beïnvloed deur groter maatskaplike veranderinge, insluitend feminisme en LGBTQ-regte-voorspraak. Die Thelemic-milieu (insluitend OTO sowel as ander, kleiner Thelemic-ordes, netwerke en eensame praktisyns) het sedert ten minste die 1990's getuie van 'n toenemende verspreiding van publikasies en inisiatiewe (insluitend konferensies, podcasts, nuusbriewe en sosiale media-veldtogte) gemik op vroue se stemme en ervarings uit te lig. Die organisasie van Thelemic Vrouekonferensies (in 2006, 2008 en 2016) kan as belangrike maatstawwe opgemerk word. In die VSA het baie groter OTO-liggame gereelde vergaderings vir vrouelede van die orde. Die Amerikaanse tak van EGC, wat die grootste en mees georganiseerde is, toon bewustheid van voortdurende gesprekke oor geslagsidentiteit, en het EGC-beleid ontwikkel om transpriesters en priesteresse in die Gnostiese Mis te akkommodeer, sowel as nie-binêre en/of genderqueer geïdentifiseerde EGC geestelikes (vgl. Hedenborg White 2021a:189–90).

IMAGES

Beeld #1: Carle Kellner.
Beeld #2: Theodor Reuss.
Beeld #3: Die Crowley-gesin.
Beeld #4: Aleister Crowley as Baphomet X°.
Beeld #5: Leah Hirsig.
Prent #6: Jane Wolfe.
Beeld #7: Grady Louis McMurtry.
Beeld #8: Paschal Beverly Randolph.
Beeld #9: Die Stele van Ankh-af-na-Khonsu.

Verwysings

Adderley, J. 1997. "Programme du Congrès Cooperatif Anational de la Confrérie des Illuminés Hermétiques à Monte Verità sur Ascona du 15 au 25 Août 1917." Bl. 245 duim Der Grosse Theodor-Reuss-Reader, geredigeer deur Peter R. König. München: Arbeitsgemeinschaft für Religions- und Weltanschauungsfragen.

Bogdan, Henrik. 2021. "Deus Est Homo: The Concept of God in the Magical Writings of the Great Beast 666 (Aleister Crowley)." Ram: Tydskrif vir die Studie van Wes-Esoterisme 21: 13-42.

Bogdan, Henrik. 2015. "Kenneth Grant en die Tyfoniese tradisie." Bl. 323–30 duim Die Okkultiese Wêreld, geredigeer deur Christopher Partridge. New York: Routledge.

Bogdan, Henrik. 2012. "Beskou die geboorte van 'n nuwe eon: Dispensasionalisme en millenarisme in die tematiese tradisie." Bl. 89-106 duim Aleister Crowley en Westerse Esoterisme, geredigeer deur Henrik Bogdan en Martin P. Starr. New York: Oxford University Press.

Bogdan, Henrik. 2006. "Om die sedes van die Westerse samelewing uit te daag: die gebruik van geritualiseerde seks in kontemporêre okkultisme." Die granaatjie 8: 211-46.

Crowley, Aleister. 2007a. “De Lege Libellum”. In Aleister Crowley, pp. 40-42 duim The Blue Equinox: The Equinox Vol. III No. I. San Francisco: Rooi Wiel/Weiser.

Crowley, Aleister. 2007b. "Liber XV: Ecclesiæ Gnosticæ Catholicæ Canon Missæ." Bl. 247–70 in Aleister Crowley, The Blue Equinox: The Equinox Vol. III No. I,. San Francisco: Rooi Wiel/Weiser.

Crowley, Aleister. 2004. Die Boek van die Wet: Liber Al vel Legis: Met 'n faksimilee van die manuskrip soos ontvang deur Aleister en Rose Edith Crowley op 8, 9, 10 April 1904. Ev Eeufeesuitgawe. York Beach, ME: Red Wheel/Weiser, 2004.

Crowley, Aleister. 1998. "The Paris Working." Bl. 343–409 duim Die visie en die stem met kommentaar en ander referate, geredigeer deur Hymenaeus Beta. York Beach, ek: Samuel Weiser.

Crowley, Aleister. 1998. Die visie en die stem met kommentaar en ander referate, geredigeer deur Hymenaeus Beta. York Beach, ek: Samuel Weiser.

Crowley, Aleister. 1996. The Magical Diaries of Aleister Crowley: Tunisia 1923. Geredigeer deur Stephen Skinner. York Beach, ME: S. Weiser.

Crowley, Aleister. 1994. Magick: Liber ABA, geredigeer deur Hymenaeus Beta. York Beach, ME.: S. Weiser.

Crowley, Aleister. 1990. "Die Man van Aarde-grade en die Hindoe-chakras." In Aleister Crowley et al., Die Equinox Vol. III No. 10, geredigeer deur Hymenaeus Beta. York Beach, ME: Samuel Weiser.

Crowley, Aleister, 1989. The Confessions of Aleister Crowley: An Autohagiography. Londen: Arkana.

Crowley, Aleister. 1983. The Magical Record of the Beast, 666: The Diaries of Aleister Crowley, 1914–1920. Geredigeer deur John Symonds en Kenneth Grant. Londen: Duckworth.

Crowley, Aleister. 1982. Magie sonder trane. Geredigeer deur Israel Regardie. Phoenix, AZ: Falcon Press.

Crowley, Aleister. 1980. Die boek van leuens: wat ook valslik breek genoem word. York Beach, ME: S. Weiser.

Crowley, Aleister. 1946 (22 Maart). Brief aan Grady Louis McMurtry. OTO argiewe.

Crowley, Aleister. 1941. Aanstelling van Karl Germer as OHO. OTO argiewe.

Crowley, Aleister. 1936. Die Equinox van die gode. Londen: OTO.

Crowley, Aleister. 1919. The Equinox, Volume III, No. 1. Detroit, MI: Universal Publishing Company.

Crowley, Aleister. 1918. "Ecclesiæ Gnosticæ Catholicæ Canon Missæ." Die Internasionale 12: 70-74.

Crowley, Aleister. 1914a. “AGAPE vel Liber C vel AZOTH. Sal Philosophorum die boek van die onthulling van die Sangraal waarin dit gespreek word van die wyn van die sabbat van die adepts.” OS26, Gerald J. Yorke-versameling, Warburg Institute, Londen.

Crowley, Aleister. 1914b. "Liber CDXIV: De Arte Magica." Gerald J. Yorke-versameling NS3, Warburg-instituut.

Crowley, Aleister. 1914c. Manifes van die M\M\M\ Uitgereik in opdrag van L. Bathurst, Grootsekretaris-generaal. Londen: privaat gedruk.

Crowley, Aleister. 1912. "Orde van Oosterse Tempeliers: Mysteria Mystica Maxima." Equinox I:vii–xv.

Crowley, Aleister. 1909. QELHMA [Thelema]. Drie volumes. Londen: privaat gedruk.

Crowley, Aleister en David Curwen. 2010. Broer Curwen, Broer Crowley: 'n Korrespondensie, geredigeer deur Henrik Bogdan. York Beach, ME: Teitan Press.

Deveney, John Patrick. 1996. Paschal Beverly Randolph: 'n Negentiende-eeuse Swart Amerikaanse Spiritualis, Rosekruiser en Sekstowenaar. Albany, NY: SUNY Press.

Germer, Karl. 2016. Karl Germer: Uitgesoekte briewe 1928–1962. Geredigeer deur David Shoemaker, Andrew Ferrell en Stefan Voss. Internasionale Kollege van Thelema.

Giudice, Christian. 2015. "Ordo Templi Orientis." Bl. 277-282 duim Die Okkultiese Wêreld, geredigeer deur Christopher Partridge. New York: Routledge.

Godwin, Joscelyn, Christian Chanel en John Patrick Deveney, eds. 1995. Die Hermetiese Broederskap van Luxor: Inisiatiewe en Historiese Dokumente van 'n Orde van Praktiese Okkultisme. York Beach, Me.: S. Weiser.

Groen, Martin. 1987. Berg van Waarheid. Die teenkultuur begin: Ascona 1900–1920. Hanover, NH: University Press of New England.

Hedenborg White, Manon. Aanstaande. "Mystery Translated: The Transmisson of Tradition in Theodor Reuss se Duitse vertaling van die Gnostiese Mis." Oriflamme.

Hedenborg White, Manon. 2021a. “Dubbele moeite en geslagsprobleme? Performatiwiteit en vroulikheid in die ketel van esoterisme-navorsing.” Bl. 182-200 duim Nuwe benaderings tot die studie van esoterisme, geredigeer deur Egil Asprem en Julian Strube. Leiden: Brill.

Hedenborg White, Manon. 2021b. "Proksimale gesag: Die veranderende rol van Leah Hirsig in Aleister Crowley se Thelema, 1919–1930." Ram: Tydskrif vir die Studie van Wes-Esoterisme 21: 69-93.

Hedenborg White, Manon. 2020. Die welsprekende bloed: die godin Babalon en die konstruksie van vroulikheid in Westerse Esoterisme. New York: Oxford University Press.

Hedenborg White, Manon. 2013. "To Him the Winged Secret Flame, to Her the Stooping Starlight: The Social Construction of Gender in Contemporary Ordo Templi Orientis". The Pomegranate: International Journal of Pagan Studies 15: 102-21.

Howe, Ellic en Helmut Möller. 1978. "Theodor Reuss: Onreëlmatige Vrymesselary in Duitsland, 1900–23," Ars Quatuor Coronatorum 91: 28-46.

Jennings, Hargrave. 1899. Fallisme: 'n Beskrywing van die aanbidding van Lingam-Yoni in verskillende dele van die wêreld, en in verskillende eeue, met 'n weergawe van antieke en moderne kruise, veral van die Crux Ansata (of hanteerde kruis) en ander simbole wat verband hou met die geheimenisse van Seksaanbidding. Londen: privaat gedruk.

Kacynski, Richard. 2019. Panic in Detroit: The Magician and the Motor City. VSA: Richard Kaczynski.

Kaczynski, Richard. 2012. Vergete Tempeliers: Die Onvertelde Oorsprong van Ordo Templi Orientis. NP: Richard Kaczynski.

Kaczynski, Richard. 2010. Perdurabo: Die lewe van Aleister Crowley. Tweede Uitgawe. Berkeley, CA: North Atlantic Books.

Lechler, Volker. 2013. Heinrich Tränker as Theosoph, Rosenkreuzer en Pansoph. Bausteine ​​zum okkulten Logenwesen. Stuttgart: Selbstverlag Volker Lechler.

Pasi, Marco. 2011. "Die Ridder van Spermatofagie: Penetrerende die geheimenisse van Georges Le Clément de Saint-Marcq." Bl. 369–400 duim Verborge omgang: Eros en seksualiteit in die geskiedenis van Westerse Esoterisme, onder redaksie van Jeffrey Kripal en Wouter J. Hanegraaff. Leiden: Brill.

Pasi, Marco. 2005. "Ordo Templi Orientis." Bl. 898–906 duim Woordeboek van Gnosis en Westerse Esoterisme, geredigeer deur Wouter J. Hanegraaff. Leiden: Brill.

Reuss, Theodor. 1997. “Ecclesiae Gnosticae Catholicae Canon Missae. Die Gnostische Messe. Aus dem Original-Text des Baphomet übertragen in die deutsche Sprache von Merlin Peregrinus. Bl. 226–38 in Theodor Reuss, Der Grosse Theodor-Reuss-Reader, geredigeer deur Peter R. König. München: Arbeitsgemeinschaft für Religions- und Weltanschauungsfragen.

Reuss, Theodor. 1993. “Parsival und das Enthüllte Grals-Geheimnis.” Bl. 56–76 duim Die kleine Theodor-Reuss-leser, geredigeer deur Peter R. König. München: Arbeitsgemeinschaft für Religions- und Weltanschauungsfragen, 1993.  

Reuss, Theodor. 1921 (3 September). Handves aan Carl William Hansen vir OTO in Denemarke. OTO argiewe.

Reuss, Theodor. nd [1917]. Brief aan Aleister Crowley. OTO argiewe.

Reuss, Theodor. 1917 [22 Januarie]. "Ordo Templi Orientis: Hermetiese Broederskap van Lig. Annational Grandlodge & Mystic Temple: “Veritá Mistica,” of Ascona Manifesto,” OTO-argiewe.

Reuss, Theodor, red. 1912. INRI/Jubilaeums-Ausgabe der Oriflamme. Berlyn; Londen: privaat gedruk.

Reuss, Theodor. 1906 [1910]. Handves aan Aleister Crowley vir die Antiente en Primitiewe Rite. OTO argiewe.

Reuss, Theodor [Pendragon]. 1906. Lingam-Yoni. Berlyn: Verlag Willson.

Starr, Martin P. 2003. Die Onbekende God: WT Smith en die Thelemiete. Bolingbrook, IL: Teitan Press.

Toth, Ladislaus. 2005. "Gnostiese Kerk." Bl. 400–403 duim Woordeboek van Gnosis en Westerse Esoterisme, geredigeer deur Wouter J. Hanegraaff. Leiden: Brill.

Wasserman, James. 2012. In die middel van die vuur: 'n Memoir van die okkulte 1966–1989. Lake Worth, FL: Ibis Press.

Weddingen, Dorothea. 1963 [25 Mei]. “Beëdigde verklaring.” OTO argiewe.

Windram, James Thomas. 1915 (15 November). Handves aan Frank Bennett vir OTO in Australië. OTO argiewe.

Publikasiedatum:
10 April 2022

 

 

 

Deel