Małgorzata Oleszkiewicz-Peralba

Małgorzata Oleszkiewicz-Peralba, PhD is professor in Spaanse letterkundige en kultuurstudies aan die Universiteit van Texas in San Antonio, VSA. Sy spesialiseer in kruiskulturele navorsing in sinkretiese godsdienste en die vroulike. Haar boekpublikasies sluit in Vurige Feminine Divinities van Eurasië en Latyns-Amerika: Baba Yaga, Kali, Pombagira, en Santa Muerte (Palgrave Macmillan, 2015 en 2018), Die Swart Madonna in Latyns-Amerika en Europa: Tradisie en Transformasie (University of New Mexico Press, 2007 & 2009), en Teatro gewilde peruano: del precolombino al siglo XX (Warskou Universiteit en die Oostenrykse Instituut van Latyns-Amerika, 1995). Haar mees onlangse boek, Mitologie en simboliek van Eurasië en inheemse Amerikas: Manifestasies in artefakte en rituele kom van Berghahn Books in 2022. Sy het wyd oor die wêreld gewoon, gestudeer en doseer, en is sewe tale vlot.

Deel