Susannah Crockford  

Preppers & Survivalists

PREPPERS EN OORLEWINGS TYDLYN

1973: Die olietekortkrisis het plaasgevind.

1975: Die term "survivalist" is geskep deur Kurt Saxon in sy nuusbrief Die Survivor.

1985 (16 April): Die FBI-beleg op die verbinding wat deur The Covenant, Sword, and Arm of the Lord-groep bestuur word, het plaasgevind.

1992 (Augustus): Die elf dae lange beleg en skietgeveg tussen federale agente en die Weaver-familie by Ruby Ridge, Idaho, het plaasgevind.

1993 (Februarie-April): Die beleg en vernietiging van die Branch Davidian Compound in Waco, Texas, het plaasgevind.

1995 (19 April): Die Oklahoma City-bomaanval het plaasgevind.

1999: Die Y2K-gogga-skrik het plaasgevind.

2014: Die uitval by Bundy-boerdery in Nevada het plaasgevind.

2016: Die besetting van Malheur Nasionale Wildreservaat het plaasgevind.

2020: Die Covid-19-pandemie het begin.

2021 (6 Januarie): Die beleg van die US Capitol-gebou in Washington, DC het plaasgevind.

FONDS / GROEPGESKIEDENIS

Alhoewel dit nie 'n godsdiens in 'n formele sin is nie, is oorlewing, of voorbereiding, 'n praktyk wat voorkom onder groepe wat om verskeie redes buite die moderne staatsapparaat wil leef. Baie van hierdie redes stem ooreen met die bekommernisse van minderheidsgodsdienste, veral heterodokse Christendom, en verregse politiek. Oorlewing is 'n manier van lewe wat klem lê op selfvoorsiening, hetsy op jou eie, of dié van 'n klein koöperatiewe groep, en minimale afhanklikheid van komplekse voorsieningskettings of regering-gereguleerde infrastruktuur. Die verwerping van staatsvoorsiening lei tot die skep van nuwe, alternatiewe netwerke wat minder gevaar loop vir grootskaalse rampe en meer aanvaarding bied van heterodokse oortuigings wat dikwels in stryd is met, of selfs aanstootlik vir die res van die samelewing is. Dit impliseer ook die oortuiging dat die staat se vermoë om voldoende hulpbronne te verskaf beperk is en binnekort heeltemal in duie sal stort.

In sy kern is oorlewing die praktyk om voor te berei vir die naderende ineenstorting van die samelewing deur hulpbronne op te stel en vaardighede vir selfonderhoudendheid te bekom. Survivalists staan ​​ook bekend as "preppers" as gevolg van hierdie fokus op voorbereiding vir katastrofe. Dit is 'n moderne Amerikaanse verskynsel wat buite die VSA na Europa, Australië, Suid-Afrika en ander dele van die wêreld versprei het. Sosioloog Philip Lamy (1996:69) voer die oorsprong na na die nasleep van die vernietiging van die Tweede Wêreldoorlog en die aanbreek van die kerntydperk. Die Koue Oorlog en die militêre konflikte in Korea en Viëtnam het belangstelling in rampvoorbereiding aangespoor, van die eenvoudige "eend-en-bedekking"-strategie tot die meer komplekse gebruik van die bou van kernbunkers. Tog gaan oorlewing 'n stap verder as noodbestuur, en voorspel die dreigende ineenstorting van 'n funksionerende sosiale orde heeltemal.

Soos die kompleksiteit van die samelewing toegeneem het, veral in die voorsiening van alledaagse behoeftes, het oorlewing en voorbereiding as 'n teenstrategie gegroei. Mense wou weet wat om te doen as al die voordele en geriewe van die samelewing weggaan. Howard Ruff, John Wesley Rawles en Jeff Cooper was van die skrywers wat pamflette en ander literatuur vervaardig het wat 'n doen-dit-self-benadering tot oorlewing in die 1970's bevorder het. Kurt Saxon het die term "survivalist" geskep met die kontemporêre betekenis van die beoefening van oorlewingsvaardighede in afwagting van die apokalips of in vrees vir die regering (Saxon 1980).

Vanaf die 1980's het oorlewing in 'n multimiljard-dollar-industrie ontwikkel. Spesialis publikasies soos Soldaat van geluk tydskrif en later webwerwe is vrygestel. Uitstallings van oorlewingstoerusting het begin gehou word vir diegene wat belangstel om hulpbronne te versamel. Met die opkoms van die internet het aanlynkleinhandelaars oorlewingstoerusting aan 'n wêreldwye verbruikersbasis verkoop. [Beeld regs] In 1983-1984 het die Covenant, Sword, and Arm of the Lord-groep 'n oorlewingskommune gestig en probeer om 'n rasseoorlog te begin deur guerrilla-taktieke te gebruik totdat hulle ontwapen en ontbind is na 'n FBI-aanval (Barkun 2011:655). .

Vanaf die 1990's het oorlewing in die populêre verbeelding selfs meer geassosieer met die burgermagbeweging en verregse radikale politiek. Hierdie assosiasie is gebore uit voorvalle soos die elf dae lange beleg en skietgeveg tussen federale agente en die Weaver-familie by Ruby Ridge, Idaho en die beleg en vernietiging van die Branch Davidian Compound in Waco, Texas. Diegene wat by Waco en Ruby Ridge gesterf het, is deur sommige heel regs as martelare vir oorlewing gesien. Hulle het gevoel die regering val diegene aan wat verkies het om vir hulself te sorg, wat dan moes teenaanval (Lamy 1996:19-21). Dit het die organisasie van milisies, soos die Montana Freemen, aangespoor, veral in landelike gebiede van die Wes-VSA (Wessinger 2000:158-203). Timothy McVeigh het die Oklahoma City-bomaanval op die herdenking van die einde van die beleg by Waco gepleeg en beweer dat hy teen die regering terugveg vir hierdie gebeurtenis deur 'n federale gebou te vernietig en 168 mense dood te maak (Wright 2007).

Daar is steeds baie groepe rassistiese regse millenariërs wat oorlewing beoefen, veral diegene wat oortuigings hou wat verband hou met Christelike identiteit, Neopaganisme en Odinisme (Barkun 1994, 2003, 2011). Van die mees onlangse verregse oorlewingsgroepe wat sedert die Amerikaanse verkiesing in 2008 na vore gekom het, is die Three Percenters, die naam wat verwys na die aantal wapeneienaars wat sou weier om te ontwapen as dit deur die regering vereis word, en die Eedbewaarders, 'n groep voormalige en huidige wetstoepassers. Beide is anti-regering en pro-geweer eienaarskap (Tabachnick 2015; Sunshine 2016). Die Oath Keepers en Three Percenters was albei teenwoordig by die 6 Januarie aanval en beleg van die US Capitol Building, saam met nuwe burgermaggroepe wat oorlewing beoefen, soos die Boogaloo Bois, wat 'n tweede Amerikaanse burgeroorlog voorspel en voorberei vir 'n tweede Amerikaanse burgeroorlog (Diaz en Treisman). 2021).

Oorlewingsmense kan egter ook linkse politiek hou. Baie hiervan kom uit 'n Nuwe Era eerder as Christelike agtergrond, veral diegene wat hoofsaaklik bekommerd is oor potensieel apokaliptiese gevolge van klimaatsverandering. Oorlewing in hierdie konteks het sy oorsprong in die 1960's-1970's se kommunitêre bewegings van terug-na-die-landers en vrywillige eenvoud. Oorlewingsmense wat deur hierdie historiese wortels geïnspireer is, is geneig om groter klem op ekologie en volhoubaarheid te plaas, en minder op die opgaar van hulpbronne. Helen en Scott Nearing was die stigters van die "moderne opstalbeweging." Hulle was vegetariërs en sosialiste met 'n agtergrond in Teosofie; hulle het 'n opstal buite die rooster in New England opgerig en het ten doel gehad om selfversorgend in al hul behoeftes te voorsien (Gould 1999, 2005).

'n Noemenswaardige New Age-groep wat oorlewing beoefen, is die Church Universal and Triumphant, wie se oortuigings Teosofie, Christendom en Oosterse godsdienste kombineer. In 1990 het hul leier, Elisabeth Clare Prophet, kernoorlog geprofeteer, en so het die groep wapens en hulpbronne in hul Montana-boerdery opgegaar as voorbereiding (Lewis en Melton 1994; Stars en Wright 2005; Prophet 2009). Die voorspelde aanval het nie gekom nie; die groep is daarna deur federale agente oorval, maar het voortgegaan as 'n kerk.

Soos meer godsdienstig georiënteerde duisendjariges, lees oorlewings huidige gebeure as tekens van naderende katastrofe. Teen die draai van die eeu het die Y2K-gogga-angs 'n nuwe impuls vir oorlewing verskaf, wat die afhanklikheid van die moderne samelewing op rekenaars beklemtoon, aangesien daar gevrees is dat 'n koderingsfout sou veroorsaak dat alle rekenaars ophou funksioneer. Die 9/11-aanvalle het die bedreiging van eksterne vyande hernu wat sedert die einde van die Koue Oorlog afgeneem het, terwyl die reaksies van amptelike agentskappe op die orkaan Katrina en die tsoenami in die Indiese Oseaan daartoe gelei het dat sommige regerings as swak voorbereid vir grootskaalse rampe beskou het.

Onlangse gebeure het vrese vir terrorisme, klimaatsverandering en kernoorlog vererger, wat almal as dreigende eksistensiële bedreigings vir die samelewing voorkom in die gedagtes van oorlewings. Sedert die Amerikaanse verkiesing in 2016 het groepe "Liberale Preppers" na vore gekom wat gevrees het dat die Trump-administrasie 'n einde van die wêreld-scenario sou meebring (Sedacca 2017).

In die VSA word die eerste setlaars as "oorlewingsmense" gesien, hoewel hulle self nie die term gebruik het nie. Hulle is die inspirasie vir moderne survivalists (Lamy 1996:65-66). Om Amerikaans te wees word geassosieer met selfgenoegsaamheid en selfstandigheid; die vroeë pioniers het dit in populêre kultuur verpersoonlik. Hierdie idee is 'n verbeeldingryke rekonstruksie eerder as 'n bewysgebaseerde beoordeling van hoe die lewe vir die vroeë Amerikaanse setlaars was. Dit verskaf die mitologiese geskiedenis van kontemporêre oorlewingsmense, wat sosioloog Richard G. Mitchell 'die romantiese idee van outonome grenslewe' noem (2002:149). Daar word aanvaar dat vroeë Amerikaanse setlaars sonder 'n beroep op ingewikkelde netwerke van voorrade vir hul bestaan ​​gelewe het. Setlaars aan die Amerikaanse grense was grootliks verantwoordelik vir die verbouing van hul eie kos en die beskerming van hul eie grond.

Hedendaagse survivalists is angstig oor moderne afhanklikheid van sosiale netwerke van voorsiening vir bestaan. As voorsieningskettingnetwerke ontwrig word, sal daar aansienlike probleme wees om veiligheid en voedsel vir groot bevolkings te verseker. Oorlewing word 'n manier om hierdie potensiële ramp te ondersteun. Oorlewingsmense probeer voorbereid wees op die impak van veranderinge aan netwerke buite hul beheer. Dit is 'n reaksie op die interafhanklikheid en kompleksiteit van die moderne samelewing. Die Covid-19-pandemie in 2020 het die verskaffingskettings wêreldwyd ontwrig en die voorkoms van "paniekaankope" en die opgaar van hulpbronne veroorsaak, aangesien toesluitbevele in verskeie jurisdiksies opgelê is (Smith en Thomas 2021)

Leerstellinge / oortuigings

Oorlewingsmense berei voor vir 'n toekoms waar regerings- en burgerlike infrastruktuur misluk. In die meeste verbeeldings kan hierdie mislukking veroorsaak word deur ekologiese rampe, ekonomiese ineenstorting, burgeroorlog (veral volgens rasse-lyne), kernaanval en buitelandse inval. Die fokus in survivalism is meestal op praktiese stappe wat nodig is om rampe te oorleef sonder funksionerende infrastruktuur. Die oorlewingsfokus is op hoe om hierdie gebeurtenisse te oorleef deur hulpbronne op te slaan, ontsnaproetes te beplan en afgeleë eiendomme te koop om te “buite”. Sommige oorlewingslede het reeds na afgeleë liggings verhuis en leef “van die rooster af”. Ander gaan voort met hoofstroom-leefstyl, maar belê in verskillende vlakke van voorbereiding vir 'n toekomstige apokalips.

Die fokus op voorbereiding vir en oorlewing van die einde van die wêreld (soos ons dit ken) lei daartoe dat sosioloog Philip Lamy oorlewingsmense as "verdrukking" (1996:5) kategoriseer. Dit beteken dat hulle fokus op die katastrofe wat die millennium voorafgegaan het en hul vermoë om dit deur fisiese en geestelike paraatheid te oorleef. Sommige survivalists het 'n spesifieke teologiese eskatologie, meestal Christelik. Dit dui daarop dat die wêreld tans, of binnekort sal wees, in 'n tydperk van Verdrukking is. Die Verdrukking is die tydperk van swaarkry en probleme wat gelowiges gely het wat die Millennium voorafgegaan het, die wederkoms van Christus en 1,000 XNUMX jaar van sy vreedsame heerskappy op aarde. Daar is egter ook baie sekulêre survivalists.

Die sentrale verenigende oortuiging van oorlewing is dat sosiale ineenstorting waarskynlik en op hande is. Die samelewing sal afbreek en dan is dit aan individue of klein groepies individue om vir hulself te sorg. Aangesien die afbreek van die huidige sosiale orde op hande is, is dit nodig om deur verskeie praktiese stappe vir die lewe daarsonder voor te berei.

Oorlewing het tot 'n groot mate ontwikkel deur aanlyn gemeenskappe; as sodanig is daar talle akronieme en afkortings wat gebruik word om die hoofpersele op te som. TEOTWAWKI beteken die einde van die wêreld soos ons dit ken; die term wat gereeld deur survivalists gebruik word as 'n vangplek vir 'n dreigende sosiale ineenstorting. WTSHTF is When The Shit Hits The Fan, en verwys na dieselfde idee. WROL, Without Rule of Law, verwys meer spesifiek na post-apokaliptiese scenario's wanneer die regstelsel en wetstoepassingsfunksies van die samelewing gestaak het.

Oorlewingsoortuigings wentel om einde van die wêreld scenario's wat oorleefbaar is, en dus verwys hulle na die einde van die wêreld soos ons dit ken, wat nie dieselfde is as totale vernietiging van die wêreld of die einde van die wêreld in sekere vorme van Christelike eskatologie. Hulle oortuigings dui op vrees vir afhanklikheid van die moderne nasiestaat en stedelikheid, die gepaardgaande geriewe en voorsieningskettings, waarsonder daar chaos sou wees. Hulle fokus op 'n manier om hierdie chaos te hanteer. Baie van die bespreking onder oorlewingslede fokus op wat om te doen wanneer die post-apokaliptiese chaos plaasvind.

Die hoofstrategieë word as óf "bug out" of "bug in" genoem. Om uit te steek is om te ontsnap, dikwels terugtrek na 'n landelike of ylbevolkte gebied waar 'n veilige plek gevestig is. Om uit te gaan, vereis 'n manier om te ontsnap, waarna verwys word in aanlyn gemeenskappe met die akronieme BOB, BOV, BOL wat staan ​​vir 'bug out bag', 'bug out' voertuig en 'bug out'-lokasie. Om in te sluip is om in jou eie huis te bly, wat die opbou van voorraad hulpbronne en moontlike vestingwerk verg. [Beeld regs]

Oorlewing is gefokus op individuele verlossing, daar is nie 'n messias wat kom om iemand te red nie. Dit beklemtoon selfstandigheid; oorlewing lê in eie hande. Daar word gefokus op antropogeniese apokalipse, veral ekonomiese ineenstorting, ekologiese rampe en rasse-oorlog. Daar word geglo dat elkeen van hierdie gebeurlikhede die gedeeltelike of totale ineenstorting van die sosiale orde veroorsaak wat chaos tot gevolg het. Die idee van 'n "ekoapokalips" het 'n besondere fokus geword as gevolg van projeksies van katastrofiese klimaatsverandering wat die huidige ekonomiese opset van die samelewing ondermyn (Lamy 1996:84).

Oorlewing berus op 'n filosofiese basis van outarkie, politieke en ekonomiese selfgenoegsaamheid, waar 'n entiteit oorleef sonder om hulp of handel van buite af te beroep. In die VSA is die fokus op grondgebruikgeskille, wantroue in die federale regering, selfstandigheid, belangrikheid van plaaslike bestuur bo federale, en 'n algemene anti-statisme.

Oorlewing is inherent millennêr omdat dit die naderende ineenstorting van die samelewing voorstel, die einde van die wêreld soos ons dit ken, en beklemtoon die belangrikheid van voorbereiding om dit te oorleef. Dit is hoekom Lamy survivalists definieer as Tribulationists omdat hulle voorberei om die eindtye te oorleef of glo dat hulle reeds deur tye van lyding leef voor die finale vernietiging van hierdie wêreld (1996:6).

Lamy noem survivalists "sekulêre millenarians" omdat die fokus op 'n mensgemaakte apokalips is en oorlewing daarvan is ook in hul eie hande (1997:94-95). Anders as in Christelike eskatologie, is daar geen uitverkorenes wat deur goddelike ingryping in die Wegraping gered sal word nie. Dit is elke persoon vir homself in 'n brutale vorm van sosiale Darwinisme. Die oorlewing van die sterkste in hierdie konteks, wat beteken dat diegene met die versiendheid en die beste voorbereidings sal oorleef.

Daarenteen word diegene wat nie voorberei nie, "zombies" genoem, almal wat dink dat 'n groter sosiale stelsel hulle tydens 'n krisis sal kom red. [Beeld regs] Dit is die "nie-gelowiges" in hierdie konteks. Hierdie skeiding van die voorbereide van die nie-voorbereide, zombies van ontwaakte preppers, kan maklik in chauvinistiese Ariese filosofie gly: dat diegene wat voorberei, beter is as diegene wat dit nie doen nie. Dit is miskien een van die redes waarom oorlewing by so baie ver-regs aanklank vind.

Die historikus Eckard Toy stel egter voor dat oorlewings en regse politieke ekstremiste afsonderlike subkulture is wat een of ander gemeenskaplike grondslag deel, soos paramilitêre opleiding, belangstelling in geheimhouding en apokaliptiese oortuigings in die onvermydelike vernietiging van die moderne samelewing (1986: 80). Daar is baie verskillende ideologieë binne die rubriek van oorlewing. Dit is 'n oop vraag oor hoe om oorlewings te kategoriseer met betrekking tot "godsdiens"; aangesien oorlewing gedesentraliseerd en nie-geïnstitusionaliseer is, is dit nie op 'n formele wyse aan enige spesifieke godsdiens gekoppel nie. Dit is egter meer algemeen onder Christelike sektes, veral dié wat 'n ver-regse politieke filosofie voorstaan.

RITUELE / PRAKTYKE

Oorlewing is bo alles 'n praktyk, waarskynlik meer as wat dit 'n beweging of selfs 'n stelsel van oortuigings is. Oorlewing is iets wat groepe en individue doen; 'n manier om voor te berei vir die einde van die wêreld, opgesom as 'n werkwoord: "om voor te berei" en "voor te berei." As ’n beweging as sodanig wel bestaan, floreer dit die sterkste in aanlyn gemeenskappe; baie stel bloot belang, lees artikels en blogs en/of lewer kommentaar op forums, terwyl ander praktiese stappe doen om voor te berei, en soms aansienlike finansiële beleggings maak.

Vir diegene wat wel in oorlewing begin belê, is die eerste stap om voorrade soos brandstof, medisyne, kos, gereedskap en wapens te koop, te berg, bymekaar te maak en selfs te verberg. Dit kan eenvoudig wees om 'n "bug-out-sak" te pak met noodsaaklikhede soos 'n noodhulpkissie, kompas, Switserse weermagmes en 'n paar MRE's (maaltye gereed om te eet). Berging van noodsaaklikhede kan uitbrei om beskikbare spasie, 'n spaarkamer, die motorhuis, 'n skuur in die tuin te vul.

Sommige oorlewingsmense is besorg oor die beskerming van hul kas teen "zombies", die onvoorbereide massas wat 'n bedreiging sal wees na 'n ramp, en daarom gaan hulle baie moeite doen om wegkruipplekke vir hul skuilplekke te skep. Die kommer is dat voedselwinkels, hospitale en vulstasies net reserwes vir ongeveer drie dae sal hê, so selfs 'n klein ramp kan lei tot 'n gebrek aan toegang tot benodigdhede. Oorlewingsmense probeer dikwels om 'n sekere hoeveelheid hulpbronne in stand te hou deur te bereken hoeveel hulle sal benodig, vier-en-twintig uur, twee-en-sewentig uur, drie weke of meer, afhangende van die spasie wat hulle het om dit in voorraad te hê. Survivalist-winkels verkoop "bundels" wat geadverteer word as wat noodsaaklikhede bevat vir 'n bepaalde tyd.

Opgaar van hulpbronne is gebaseer op ruimte om dit te berg. Toenemende berging kan insluit in die bou van noodskuilings of -bunkers wat ook 'n veilige plek bied waarheen om te ontsnap, 'n oorgang van "inboor" na "buig". Sommige oorlewingsmense koop toevlugsoorde in afgesonderde landelike plekke; dit is die ietwat stereotipiese beeld van die prepper wat in 'n hut in die bos wegkruip. Eiendomme kan egter gekoop word as belastingafskrywings, huur- of vakansiegebruik, aftreehuise, en dan verdubbel as toevlugsoorde. Sommige koop hele stukke grond vir gemeenskaplike skuilings of verkoop bunkers, soos die Survival Condo Project in Wichita, Kansas, 'n vyftienverdieping woonstelkompleks wat in 'n omgeboude ondergrondse missielsilo gebou is waar eenhede vir tussen $1.500,000 3,000,000 2017-XNUMX XNUMX XNUMX verkoop is (Osnos) XNUMX).

Godsdienstige groepe wat oorlewing beoefen, soos die Church Universal and Triumphant en die Branch Davidians, het hele toevlugsoorde in geïsoleerde plekke gebou om as 'n groep te leef en gemeenskaplik hulpbronne te deel, wat 'n gevoel van veiligheid in getalle en 'n oorlewingsgemeenskap van eendersdenkende gelowiges verskaf het. .

In die VSA sluit oorlewing aan met landelike lewe buite die netwerk, wat selfvoorsiening beoefen sonder om na staatsdienste of nutsdienste te wend in gebiede waar dit reeds beperk is. Die sosioloog Richard G. Mitchell stel voor dat dit die rede is vir die gewildheid van oorlewingsretraites in Suid-Oregon (2002:33). Vir diegene wat nie in staat is om na 'n afgeleë, landelike ligging te trek nie, het stedelike voorbereiding nou in gewildheid toegeneem, wat verskillende oorwegings bring van in- vs afluistering, wat om voorraad te hou en waar, en waarskynlike gevare in geval van ineenstorting van die samelewing (Bounds 2021) .

Benewens skuiling en hulpbronne is finansiële paraatheid nog 'n belangrike aspek. Afkeer van afhanklikheid van maatskaplike instellings en wantroue in veral banke lei daartoe dat baie oorlewendes skuld vermy. Benewens die stoor van voedsel, het sommige drie maande se uitgawes in spaargeld, of een maand se uitgawes in kontant voorhande. Vir sommige is goud of silwer belangrik in geval van skielike en massiewe devaluasie van papiergeld in 'n ekonomiese ineenstorting. Dit is egter waardeloos in die geval van 'n totale sosiale ineenstorting. Mitchell rapporteer dat sommige survivalists probeer om alternatiewe gelde en ekonomieë te vestig, veral ruilhandel en handel, om noodsaaklikhede te bekom wat hulle nie self kan maak of gestoor het nie (2002:38).

Die vermoë om voor te berei word bemiddel deur toegang tot ekonomiese hulpbronne. Die baie rykes kan grond in Nieu-Seeland of die Stille Oseaan-noordwes koop, 'n privaat vliegtuig of boot gereed hê as 'n "foutvoertuig" en maande se voorraad op 'n spesiale plek stoor soos berig in 'n New Yorker artikel oor Silicon Valley-entrepreneurs wat ook survivalists was (Osnos 2017). Die armes is meer beperk in hul maniere om voor te berei. Verder is voorbereiding self 'n ekonomiese aktiwiteit; dit verg 'n werk in die samelewing om te betaal vir die aankoop en berging van rantsoene. Soms kan voorbereiding 'n bestaansmiddel word, maar vir die meeste word voortgesette betrokkenheid by die ekonomiese lewe van die samelewing vereis.

Sowel as om hulpbronne te versamel, beklemtoon oorlewings die ontwikkeling van vaardighede. Dit kan behels die aanleer van basiese noodhulp, wildernisoorlewingsvaardighede soos vuurmaak, navigeer sonder kaarte, jag, bou van skuilings, kursusse in boshandwerk en ander vaardighede om sonder die samelewing te oorleef. Kursusse wat hierdie vaardighede bied, is plekke waar preppers bymekaarkom, sowel as prepper-“feeste”, militêre toerustingveilings en ekspo’s, “oorlogspeletjies” of opleidingsoefeninge (Mitchell 2002:57). Daar is 'n fokus op vuurwapens en paramilitêre opleiding in mediaberigte van oorlewing.

Daar is egter geargumenteer dat die oorgrote meerderheid van oorlewings geneig is om wetsgehoorsaam en konformisties te wees (Mitchell 2002:149). Baie van die praatjies oor wapens en oorlewingsvaardighede is afhanklik van die einde van die samelewing; dit is wat hulle sou doen nadat die samelewing weg is, nie voorheen nie. Mitchell beklemtoon die kreatiwiteit en handwerk van survivalists; hulle is nie reaksionêr nie. Hulle probeer om nuwe ekonomiese en sosiale ruimtes te skep. Deur passiewe verbruikerswese te verwerp, het hulle 'n aktiewe, entrepreneuriese vorm van assosiasie en sosialiteit. Weens die sterk verbintenis met paramilitêre groepe en ekstremistiese geweld in die media en gewilde verbeelding, sal sommige baie moeite doen om te probeer beklemtoon dat dit is wat hulle nie is nie.

ORGANISASIE / LEADERSHIP

Oorlewing is 'n los netwerk van praktisyns. Alhoewel daar 'n paar burgermag-styl groepe met formele leierskapstrukture is, bly baie preppers alleen en skakel met ander hoofsaaklik aanlyn, veral deur forums om wenke en taktiek te deel. Ruilnetwerke van preppers funksioneer deur webwerwe, ekspo's en nispublikasies wat hulle in staat stel om goedere by mekaar te koop. [Beeld regs] Oorlewing is nie 'n samehangende beweging met 'n leierskaphiërargie nie, maar eerder 'n los gestruktureerde stel filosofieë, oortuigings en praktyke waarmee individue en groepe in verskillende mate betrokke raak. Dit is die algemeenste in die Verenigde State van Amerika, maar het ook na Europa, Suid-Afrika en Australië versprei. Getalle is dus moeilik om te skat. Daar is min organisasies wat met survivalism verband hou en geen formele lidmaatskap om te tel nie. Boonop is privaatheid en geheimhouding vir die meeste oorlewings sentraal om die kas van opgehoopte hulpbronne te beskerm en vooroordeel af te weer teen wat dikwels as 'n marginale en verdagte praktyk beskou word.

Kwessies / UITDAGINGS

Daar is in-groep differensiasies tussen preppers en survivalists. Oorlewingsmense kan beweer dat hulle op vaardighede fokus, terwyl preppers net hulpbronne opgaar sonder om te weet hoe om dit te gebruik. 'n Algemene aanspraak onder self-geïdentifiseerde oorlewingsmense is hoe meer vaardighede aangeleer word, hoe minder hulpbronne en gereedskap word benodig. Al wat hulle nodig het, kan in 'n rugsak pas. Aan die ander kant, preppers argumenteer dat "oorlewing" is 'n pejoratiewe term met assosiasies van geweld en wit oppergesag. Preppers is meer geneig om groepe te vorm of ten minste saam met ander preppers te werk, terwyl hulle survivalists as meer individualisties beskou. Ander kan egter die terme survivalist en prepper uitruilbaar gebruik, veral diegene wat vanuit 'n eksterne oogpunt skryf. Daar is breë ooreenkomste tussen preppers en survivalists in terme van 'n selfstandige lewenstyl wat die uitgangspunt van kollektiewe bestuur as 'n nuttige vorm van sosiale organisasie verwerp, veral in noodgevalle, wat die differensiasies gering laat lyk. Dit kan verwarrend wees om die terminologie wat gebruik word te verstaan ​​sonder om eers die posisie te verstaan ​​van die persoon wat terme ontplooi binne die diskoers oor oorlewing.

Oorlewingsmense word nou geassosieer met geweld in die openbare verbeelding vanweë die historiese verbintenis met burgermagbewegings en verregse groepe. Meer in die breë omdat nie-regeringsentiteite wat groot hoeveelhede wapens bymekaarmaak, met agterdog behandel word, en dikwels aan klopjagte en toesig deur regeringsagentskappe onderwerp word. Terwyl die meeste oorlewingsgesindes daarop fokus om te wag en voor te berei vir die einde, besluit sommige om op te tree volgens hul verwagtinge as "verdwingers van die einde" en die apokalips teweeg te bring deur byvoorbeeld nie net wapens op te slaan nie, maar ook die wapen teen die regering op te neem of te probeer. om 'n rasseoorlog te begin (Barkun 2003:60). Sosioloog Richard G. Mitchell stel voor dat die media die optrede van 'n paar gewelddadige, wat as verteenwoordigend van "alle" oorlewingsmense beskou word, oorrapporteer en die deurslaggewende "wat as"-voorstel word uitgelaat (2002:16).

Oorlewingsmense samel wapens en ander hulpbronne in sodat hulle voorbereid is op wat gebeur as die samelewing val; baie min beweeg om die samelewing aktief deur geweld te probeer laat val. [Beeld regs] Die oorverteenwoordiging van geweld weerspieël die media- en openbare houding teenoor duisendjarige groepe meer in die algemeen, waar die gewelddadige paar metonimies vir die geheel staan. In die VSA kan die opgaar van gewere om jouself teen die federale regering te verdedig 'n selfvervullende profesie wees. Die daad van die verkryging van die gewere veroorsaak dat federale agentskappe aandag gee aan individue en groepe en selfs om hierdie rede op hulle toeslaan, wat die scenario was met beide die Tak Davidians en Church Universal and Triumphant.

IMAGES

Beeld #1: 'n Prepper-winkel in die Verenigde Koninkryk.
Beeld #2: Voorbereiding en oorlewingsbronne.
Prent #3: 'n Zombie Apocalypse-t-hemp.
Prent #4: Boeke in 'n Prepper/Survivalist-winkel.
Beeld #5: Messe in 'n Prepper/Survivalist-winkel.

Verwysings

Barkun, Michael. 2011. "Millennialisme aan die Radikale Regs in Amerika." Bl. 649-66 duim Die Oxford Handboek van Millennialisme, geredigeer deur Catherine Wessinger. Oxford: Oxford University Press.

Barkun, Michael. 2003. "Godsdiensgeweld en die mite van fundamentalisme." Totalitêre bewegings en politieke godsdienste 4: 55-70.

Barkun, Michael. 1994. "Reflections after Waco: Millennialists and the State." Bl. 41-50 duim From the Ashes: Making Sense of Waco. Lanham, besturende direkteur; Rowman en Littlefield.

Bounds, Anna Maria. 2020. Steun vir die Apokalips: 'n Etnografiese studie van New York se 'Prepper'-subkultuur. New York: Routledge.

Coates, James. 1995. Gewapen en gevaarlik: die opkoms van die oorlewingsreg. New York: Hill en Wang.

Dias, Jaclyn en Rachel Treisman. 2021. "Lede van Regse Milisies, Ekstremistiese Groepe is die jongste aanklagte in Capitol Siege." NPR. 19. Januarie Toegang verkry vanaf   https://www.npr.org/sections/insurrection-at-the-capitol/2021/01/19/958240531/members-of-right-wing-militias-extremist-groups-are-latest-charged-in-capitol-si op 20 Februarie 2022.

Faubion, James D. 2001. Die Skaduwees en Ligte van Waco: Millennialisme Vandag. Princeton: Princeton University Press.

Gould, Rebecca Kneale. 2005. By die huis in die natuur: moderne huisvesting en geestelike praktyk in Amerika. Berkeley, CA: Universiteit van Kalifornië Pers.

Gould, Rebecca Kneale. 1999. "Modern Homesteading in America: Negotiating Religion, Nature, and Modernity." Wêreldbeskouings: Omgewing, Kultuur, Godsdiens 3: 183-212.

Hall, John R., en Philip Schuyler. 1997. "Die mistieke apokalips van die sontempel." Bl. 285–311 duim Millennium, Messias en chaos: Kontemporêre apokaliptiese bewegings, geredigeer deur Thomas Robbins en Susan J. Palmer. New York: Routledge.

Hoggett, Paul. 2011. "Klimaatsverandering en die apokaliptiese verbeelding." Psigoanalise, Kultuur en Samelewing 16: 261-75.

Kabel, Allison en Catherine Chmidling. 2014. "Rampvoorbereider: Gesondheid, identiteit en Amerikaanse oorlewingskultuur." Menslike Organisasie 73: 258-66.

Kaplan, Jeffrey. 1997. Radikale godsdiens in Amerika: Millenariese bewegings van die verre regs na die kinders van Noag. Syracuse, NY: Syracuse University Press.

Lamy, Philip. 1996. Millennium Rage: Survivalists, White Supremacists, en die Doomsday Prophecy. New York: Plenum Press.

Lewis, James R., red. 1994. From the Ashes: Making Sense of Waco. Rowman en Littlefield.

Lewis, James R., en J. Gordon Melton. 1994. Kerk universeel en triomfantelik: in wetenskaplike perspektief. Stanford: Sentrum vir Akademiese Publikasie.

Linder, Stephen Norris. 1982. Survivalists: The Ethnography of an Urban Millennial Cult. PhD-verhandeling. Universiteit van Kalifornië, Los Angeles.

Mitchell, Richard G. 2002. Dans by Armageddon: Oorlewing en chaos in moderne tye. Chicago: Universiteit van Chicago Press.

Osnos, Evan. 2017). “Doornisvoorbereiding vir die superrykes.” The New Yorker, Januarie 30. Toegang verkry vanaf http://www.newyorker.com/magazine/2017/01/30/doomsday-prep-for-the-super-rich op 20 Februarie 2022.

Palmer, Susan J. 1996. "Suiwerheid en gevaar in die sontempel." Blaar van Hedendaagse Godsdiens 11: 303-18.

Peterson, Richard G. 1984. "Voorbereiding vir die Apokalips: Oorlewingstrategieë." Gratis navraag in kreatiewe sosiologie 12: 44-46.

Profeet, Erin L. 2009. Profeet se Dogter: My Lewe met Elizabeth Clare Profeet in die Kerk Universeel en Triomfantlik. Lanham, besturende direkteur: Lyons Press

Saxon, Kurt. 1988. Die Survivor. Atlan Formules.

Sedacca, Matthew. 2017. "Die nuwe doemprofete wat die wapen opneem en voorberei vir 'n ramp: Amerikaanse liberale." Quartz, Mei 7. Toegang verkry vanaf https://qz.com/973095/the-new-doomsayers-taking-up-arms-and-preparing-for-catastrophe-american-liberals/ op 20 Februarie 2022.

Smith, Nina, en Thomas, Susan Jennifer. 2021. "Doomsday-voorbereiding tydens die COVID-19-pandemie." Grense in Sielkunde 12: 1-15.

Publikasiedatum:
13 Maart 2022

 

Deel