Sean Everton

Patriot Kerke

PATRIOT KERKE TYDLYN

 2018: “The Church at Planned Parenthood” het maandelikse eredienste buite Planned Parenthood in Spokane, Washington, begin hou.

2020: Ken Peters en sy vrou, Valencia, het die eerste Patriot Church (Kampus) in Knoxville (Lenoir City), Tennessee, gestig. Dit is gevolg deur kerke (kampusse) in Spokane, Washington (Peters se vorige kerk), en Lynchburg, Virginia, wat by die beweging aangesluit het.

2021: Moses Lake Covenant Church in Washington het 'n Patriot Church geword.

2022: Kampusse in Houston (Magnolia, Texas) en Orlando, Florida, het hul eerste eredienste geopen en gehou.

FONDS / GROEPGESKIEDENIS

Ken Peters is 'n vyfde generasie prediker wat Covenant Church in 1998 by 'n Super 8 Motel in Spokane, Washington, saam met sy vrou, Valencia, begin het. [Beeld regs] Hy het een-en-twintig jaar as die kerk se pastoor gedien. Hy het ook die Covenant Christian School begin met kampusse langs sy kerk in Spokane en sy susterkerk in Moses Lake, Washington.

In Oktober 2018 het Peters en lede van Covenant Church in Spokane, Washington, maandelikse eredienste op 'n grasperk buite die plaaslike Planned Parenthood (Lea 2019) begin hou, en hulleself "The Church at Planned Parenthood (TCAPP)" genoem. Die ervaring, ten minste gedeeltelik, het Peters en sy vrou, Valencia, geïnspireer om die Patriot Church-beweging te begin. Peters is ook gemotiveer deur sy oortuiging dat die VSA wegbeweeg van sy Christelike oorsprong, en president Trump het 'n inspirerende rol gespeel:

Ek dink Trump het van die stille kultuuroorlog wat aan die gang was, blootgelê. Toe hy in die presidentskap gekom het, dink ek hy het ontbloot wat onderaan gebeur het. En daarom dink ek dat president Trump deel was van my wat hierdie beweging genaamd Patriot Church gestig het (Gilbert 2021).

In September van 2020 het Peters die eerste Patriot-kerk/kampus in Knoxville (Lenoir City), Tennessee, gestig, waar hy die pastoor is. Peters het Knoxville gekies in reaksie op aanmoediging van sy vriend, Greg Locke, 'n pastoor van dieGlobal Vision Bible Church naby Nashville en 'n raadgewer van president Trump (Bailey 2020; Kuznia en Kamp 2021). Locke het ook $20,000 2020 aan die beweging geskenk omdat hy glo Christene is in 'n oorlog met die regering. “Hulle het ons in 'n kelder met ons maskers toegesnou en vereis dat ons kerke gesluit moet word … Dit is nie Christelik of Amerikaans nie. Ons is in die stryd om ons lewe” (Bailey XNUMX).

Toe Peters na Tennessee vertrek het, het hy Matt Shea gekies om sy kerk in Spokane oor te neem. Shea is 'n voormalige verteenwoordiger van die staat Washington, wat die Washington Huis van Verteenwoordigers van binnelandse terrorisme beskuldig het:

Onafhanklike ondersoekers in opdrag van die Washington State House of Representatives het bevind dat Shea, as 'n leier van die Patriot Movement, tussen 2014 en 2016 'n totaal van drie gewapende konflikte van politieke geweld teen die Verenigde State se regering beplan, betrokke was en bevorder het ... Die verslag het ook tot die gevolgtrekking gekom dat Shea betrokke was by die opleiding van jongmense om 'n "heilige oorlog" te veg. Hy het 'n pamflet geskep genaamd Bybelse basis vir oorlog en bepleit die vervanging van die regering met 'n teokrasie en "die doodmaak van alle mans wat nie saamstem nie" (Romo 2019).

Shea het bande met Ammon Bundy, die anti-regeringsaktivis wat die besetting van die Malheur National Wildlife Refuge in 2016 gelei het (Bailey 2020). Shea het ook bande met die Patriot Movement, maar Peters sê hy het geen bande daarmee of enige ander anti-regering militante groepe nie. Shea se ampstermyn by Covenant Church was egter van korte duur. Hy en Peters het in 2021 'n uitval gehad, waarvan die besonderhede onbekend is (Vestal 2021).

Twintig mense het Peters van Spokane na Knoxville (Bailey 2020) gevolg, insluitend (blykbaar) Shahram Hadian, gebore in Iran, 'n voormalige Moslem wat die stigter is van "The Truth in Love Project" (2022) en 'n voormalige kandidaat vir goewerneur in die staat van Washington in 2012.

Dit is nie verbasend dat Peters se voormalige kerk in Spokane by die beweging aangesluit het, en 'n derde kerk is in 2020 in Lynchburg (Bedford), Virginia, gestig. In 2021 het Moses Lake Covenant Church aangesluit, en 'n Houston-kampus in Magnolia, Texas, het glo in 2022 geopen. Volgens 'n Facebook-plasing sal 'n kampus in Orlando, Florida, ook in 2022 oopmaak. [Beeld regs]

Die Patriot Church-beweging beskryf homself as "'n geestelik aktiewe, regeringsbetrokkene en voetsoolvlakpoging wat ontwerp is om ons gemeenskappe van tirannie terug te neem." Dit glo dat demoniese magte “die kulturele en godsdienstige struktuur aanval wat die VSA so spesiaal maak”. Dit voer aan dat hierdie magte Marxistiese neigings weerspieël, soos blyk uit hul oproep vir oop grense, die beëindiging van rassisme en die herverdeling van rykdom. As sodanig voer die beweging aan dat Christene deur God geroep word "om [hierdie] tirannie te weerstaan ​​waar dit ook al bestaan" (Patriot Church 2022c).

Die beweging het eers nasionale aandag getrek nadat 'n artikel oor hulle in die verskyn het Die Washington Post (Bailey 2020). Dit kan gesien word as deel van die veel groter Christelike nasionalismebeweging, 'n losweg-verbonde netwerk van kerke en organisasies wat glo dat die VSA as 'n Christelike nasie gestig is en dat hulle geroep is om die VSA tot sy Christelike wortels te herstel (Stewart 2020; Whitehead en Perry 2020). Peters verwys nie na homself as 'n Christelike nasionalis nie (Bailey 2020), maar dit lyk ook nie of hy die term heeltemal verwerp nie:

Christen-nasionalis is so 'n - dit het baie slegte vibes, as jy wil. Dit klink aaklig. Maar as jy dit wil afbreek, ja, ek is 'n Christen. En ja, ek is lief vir my nasie. En ek sal eerder 'n Christelike nasionalis as 'n sekulêre globalis wees. Jy weet, ek haat die term, want dit klink net soos 'n rassis, of gemeen of boos. Maar dit is nie. Dit is net — ek is 'n Christen. Ek is lief vir my land (Kuznia en Kamp 2021).

Saam met Greg Locke identifiseer Peters met die Black Robe Regiment, 'n groep invloedryke agtiende-eeuse Amerikaanse geestelikes wat glo hul steun aan die Amerikaanse revolusie verleen het. “Hulle het hul gemeentes in die Amerikaanse Revolusie gelei. Dit is nou ons beurt om te bewaar wat hulle so dapper geveg het om te skep. NIE gewelddadig nie, maar vreedsaam deur ons stem en invloed te benut” (Patriot Church 2022c). Dit is opmerklik dat die regiment meer legende as feit is. “Niemand het destyds van 'n swart kleed-regiment gepraat nie ... die frase is 'n wysiging van 'n belediging wat jare ná die Rewolusie deur die lojalist Peter Oliver gebruik is. Oliver, wat huis en posisie verloor het, het ministers van Nieu-Engeland wat teen koninklike gesag gekant was, as 'n 'swart regiment' afgemaak. Die einste gebruik van die term swart gewaad regiment is self 'n verkeerde aanhaling” (den Hartog 2021).

Peters het die "Stop the Steal"-beweging gesteun en saam met Greg Locke tydens 'n saamtrek in Washington DC gepraat die dag voordat die Amerikaanse Capitol deur Trump-ondersteuners oortree is (Kuznia en Kamp 2021). Hy het daarheen gevlieg op 'n private straler wat besit word deur Michael Lindell, uitvoerende hoof van My Pillow, Inc., 'n vurige Trump-ondersteuner. Peters het ook Trump se saamtrek op die dag van die oproer bygewoon en was sigbaar teleurgesteld toe vise-president Pence president Biden se verkiesing gesertifiseer het (Leslie 2021). Hoewel Peters nie aan die oproer deelgeneem het nie, het hy van ver af gekyk. Hy het sedertdien die geweld veroordeel (Kuznia en Kamp 2021).

Leerstellinge / oortuigings

Patriotkerke hou oortuigings wat tipies geassosieer word met konserwatiewe Protestantse bewegings. Hulle bevestig byvoorbeeld 'n geloof in die Drie-eenheid (Vader, Seun, Heilige Gees), die maagdelike geboorte, die fisiese opstanding van Jesus, dat die Bybel die geïnspireerde en onfeilbare Woord van God, Oorspronklike Sonde, is, dat Jesus se kruisiging versoening doen vir die sondes van individue wat bekeer en glo, die wederkoms, en ewige lewe vir gelowiges en ewige verdoemenis vir ongelowiges.

Die Patriot-beweging weerspieël ook die invloed van die Heiligheid en Pinkster-tradisies. Dit bevestig veral die heiligmaking van gelowiges en die gawes van die Heilige Gees. Nadat iemand 'n gelowige geword het, geld dit dat "daar 'n geleidelike of progressiewe heiligmaking is soos die gelowige met God wandel en daagliks groei in genade en in 'n meer volmaakte gehoorsaamheid aan God." Dit gaan voort vir die res van 'n mens se lewe of tot Christus se wederkoms. Soos ander Pinkstergroepe, glo die Patriot-beweging dat die Heilige Gees voortgaan om op te tree soos dit op die eerste Pinksterfees gedoen het (dws vyftig dae na Christus se opstanding), en dus dade van genesing, profesie en spreek in tale bly plaasvind en is beskikbaar vir die geheiligdes. Dit plaas hulle in stryd met baie teologies konserwatiewe Protestantse groepe, spesifiek diegene wat glo dat die gawes van die Heilige Gees opgehou het om beskikbaar te wees met die Apostoliese Era (dws die einde van die eerste eeu toe die laaste van Jesus se twaalf dissipels gesterf het). Patriotkerke glo dat die manifestasie van die Heilige Gees se gawes geëvalueer moet word in terme van of hulle die kerk opbou “en nie deur die ekstase wat voortgebring word in diegene wat dit ontvang nie”.

Patriotkerke meen ook dat die “mens” se doel is om God te verheerlik deur iemand se gehoorsaamheid aan God. Individue moet “al hul individuele, sosiale en politieke handelinge orden om aan God volkome en absolute gehoorsaamheid te gee, en om aan almal die genot van elke natuurlike reg te verseker, asook om die vervulling van elkeen in die besit en uitoefening van sulke regte.” Sentraal tot hierdie begrip van gehoorsaamheid is die oortuiging dat die enigste gepaste uitdrukking van menslike seksualiteit "'n monogame lewenslange verhouding tussen een man en een vrou binne die raamwerk van die huwelik" is. Dit beskou “seksuele verhoudings buite die huwelik en seksuele verhoudings tussen persone van dieselfde geslag [as] immoreel en sondig”.

Patriotkerke is pro-lewe. Hulle glo dat Amerika guns in God se oë kan verloor as Roe v. Wade nie omvergewerp word nie, en hulle bevorder die werk van TCAPP. Peters het in werklikheid 'n TCAPP in Tennessee gestig wat oorkant die straat van Knoxville's Planned Parenthood ontmoet. Dit het sy openingsdiens op 29 Desember 2020 gehou. Die volgende Januarie, “op die 48ste herdenking van die Hooggeregshof se Roe v. Wade-beslissing – 'n man met 'n haelgeweer … [het] … die voordeur van die kliniek geblaas voordat dit oopgemaak het vir die dag” (Kuznia en Kamp 2021). Die polisie het nie die skieter geïdentifiseer nie, en daar is geen bewyse dat hy die TCAPP-diens bygewoon het nie. Peters meen die media het hom onregverdig met die aanval verbind. “Die wonderlike hoofstroommedia en nuusverslaggewers probeer my daaraan bind, wat verskriklik is. Ek sou nooit — ek is 'n pastoor. Ek is 'n pastoor se kind. Ek het vier kinders. Ek is die mees geweldlose persoon op die planeet” (Kuznia en Kamp 2021).

Miskien, maar Peters skroom nie om militante taal te gebruik nie, en hy glo dat 'n burgeroorlog dalk aan die kom is, een wat ''n stryd van goed teenoor kwaad sal wees waar hulle terugveg teen wat hulle sien as die tirannie van die linkses. ”

As die waarheid onderdruk en bedek word, sal dit uiteindelik tot geweld lei. Dit kan sleg eindig, jy weet, baie dinge eindig rof en gewelddadig. Ons hoop dit nie, maar ons kan nie so bang wees vir 'n gewelddadige uitkoms dat ons toelaat dat die linkses hul pad verneuk om hierdie land te vernietig nie (Gilbert 2021).

Patriotkerke is teen LGBTQ-regte, met die argument dat dit onbybels is en teen God se wil vir menslike seksualiteit is (Patriot Church 2022b). Hulle is ook krities oor die 1619-projek (New York Times Magazine 2019) en kritiese rasseteorie, wat beweer dat beide “wit of konserwatiewe Amerikaners valslik as rassiste karakteriseer”. Hulle glo ook dat godsdiensvryheid aangeval word en dat dit hul plig is om dit te weerstaan. Hulle kla byvoorbeeld dat hoewel kerke tydens die Covid-19-pandemie gesluit was, “baie kroeë en grootwinkelwinkels oop gebly het. Pastore en gemeentelede is beboet vir aanbidding tydens 'n pandemie wat 'n herstelkoers van 99.8% gehad het” (Patriot Church 2022c).

RITUELE / PRAKTYKE

Patriotkerke aanbid weekliks op Sondae en beoefen die doop deur onderdompeling in water en die nagmaal. Soos baie kerke, hou hulle spesiale geleenthede met gassprekers. Hulle het ook 'n kleingroepbediening, wat hulle as noodsaaklik vir die gemeenskap se lewe beskou. In Maart 2022 het hulle 'n Bybelkamp vir mans in Cusick, Washington, gehou. [Beeld regs]

Patriotkerke fokus blykbaar hul politieke pogings op stads- en provinsieregerings, skoolrade, wetstoepassingsagentskappe en dies meer: ​​“Bagju's, burgemeesters, lede van die stads- en distriksraad en kommissarisse, skoolrade en regters moet daaraan herinner word om hul eed te eerbiedig. van die amp. As hulle weier, moet ons in die volgende verkiesing teen hulle optree en hulle verslaan!” Die beweging se doel is om Patriot-kerke te gebruik om “5,000 XNUMX heiligdomstede en provinsies te skep wat aborsie en [kritiese rassteorie] verbied en ons Godgegewe regte beskerm. Hulle sal die bose mandate wat van staats- en federale regerings af kom, bestraf.”

Dit dui nie daarop dat Patriot-kerke nie in nasionale politiek belangstel nie. Hulle is. Passievol. Nasionale kwessies staan ​​voorop in hul eredienste (Leslie 2021), en hulle spreek gereeld steun uit vir voormalige president Donald Trump. Byvoorbeeld, toe Sarah Bailey (2020) Peters se kerk in Knoxville besoek het, na aanbidding, het Peters en sy gesin na 'n nabygeleë snelwegoorgang gegaan waar hulle groot Amerikaanse en Trump-vlae by verbygaande motors geswaai het. Meer onlangs (26 Februarie 2022) het die Facebook-bladsy van die Knoxville-kerk 'n video geplaas van die voormalige President wat na homself verwys as "jou President" saam met die opmerking, vermoedelik geskryf deur Ken Peters: "I love this Moment! Trump klink of hy gesê het hy is nou ons president. Die mense het mal geraak. Hy is my ware president.” Peters glo trouens dat Trump na die Withuis sal terugkeer voordat Biden se termyn verby is:

Baie gou gaan die hele land uitvind dat Trump eintlik gewen het, en hy is eintlik die wettige president van die Verenigde State. Ons sal Trump weer in die Withuis sien voordat Biden se termyn van vier jaar verby is (Gilbert 2021).

ORGANISASIE / LEADERSHIP

Die beweging is 'n netwerk van kerke wat sy oortuigings bevestig en saamstem met sy politieke aktivisme. [Beeld regs] Die leierskapstruktuur is yl, met Peters wat aan die hoof sit (Patriot Church 2022a). Dit is moeilik om die Patriot Church-beweging te skei van Peters se oortuigings en optrede. Hy dryf duidelik wat die Patriot-kerke glo en doen. Gegewe dat hy in wese Matt Shea as die pastoor van die Spokane-kerk afgedank het, blyk dit dat Peters "vetoregte" het oor wie pastoor Patriot-kerke. Slegs die tyd sal leer of die beweging 'n lewe van sy eie aanneem wat sonder Peters se inspirasie en invloed kan voortbestaan.

Dit is waarskynlik 'n fout om die Patriot Church-beweging gelyk te stel aan "wit" Christelike nasionalisme, ten minste demografies. Alhoewel dit uit sy webblad en Facebook-plasings blyk dat die meeste lede wit is, mense van kleur dit bywoon, en ten minste een van sy pastore is Hispanic (Ben DeJesus van die Houston-kampus). Nog belangriker, wit Amerikaners is nie die enigstes wat Christelike Nasionalistiese sienings bevestig nie. Beskou byvoorbeeld die volgende figuur. [Beeld regs] Met behulp van dieselfde data wat Andrew Whitehead en Samuel Perry (2020) gebruik het om 'n Christelike nasionalismeskaal te konstrueer, skets die grafiek die gemiddelde telling op die skaal volgens ras/etnisiteit. Soos dit wys, telling ander rasse- en etniese groepe (bv. Swart, Latinx) hoër as wit Amerikaners.

In plaas van ras en etnisiteit, blyk teologiese konserwatisme 'n primêre drywer van Christelike nasionalisme-oortuigings te wees. Die figuur hieronder vang hierdie verhouding vas. Dit skets die gemiddelde Christelike nasionalisme-telling Baylor Religion Survey, Wave 5 (2017) volgens godsdienstige tradisie. Soos 'n mens kan sien, behaal Blanke Evangeliese Protestante, Swart Protestante en Rooms-Katolieke die hoogste onder godsdienstige tradisies. Dit is belangrik dat hierdie assosiasies geld nadat beheer is vir ander potensieel verwarrende faktore (meerdere resultate beskikbaar op versoek (Sien ook, Whitehead en Perry 2020:179-10)).

'n Mens kan 'n idee kry van die beweging se prioriteite uit die vrae wat op die aansoek verskyn om by die beweging aan te sluit, geleë op die Patriot Church-webwerf (Patriot Church 2022d):

Wat is die naam van jou kerk?Wat is die naam van die pastoor van die kerk?
Wat is jou denominasionele affiliasie indien enige?
Hoeveel lidmate is in jou kerk?
Gemiddelde Sondagbywoning Pre-Pandemie?Gemiddelde Sondagbywoning nou?
Is jou kerk deur ECFA geakkrediteer? (Evangeliese Raad vir Finansiële Aanspreeklikheid)
Persentasie van die gemeente wat konserwatief is?
Doen jou kerk kiesersregistrasie?
Is die pastoor polities aktief?
Hoe skep jou kerk gemeenskapsinvloed?
Werk die kerk saam met ander kerke om politieke invloed te skep?

Kwessies / UITDAGINGS

Miskien is die mees kritieke kwessie wat die Patriot Church-beweging in die gesig staar, groei. Daar is tans net tussen vier en ses kerke wat daarmee geaffilieer is. Dit gesê, 'n beduidende deel van die Amerikaanse bevolking is simpatiek teenoor Christelike nasionalistiese oortuigings wat dit voorstaan. Whitehead en Perry (2020) het Amerikaners byvoorbeeld in vier kategorieë gesorteer gebaseer op 'n Christelike nasionalisme-indeks gebaseer op ses opnamevrae: Ambassadeurs, Akkommodeerders, Weerstanders en Verwerpers. Ambassadeurs is “geheel ondersteunend van Christelike nasionalisme” (2020:35). Akkommodeerders neig na die oortuiging "dat die federale regering vir Christelike waardes moet pleit," maar hulle is "beslis oor die federale regering wat amptelik verklaar dat die Verenigde State 'n Christelike nasie is" (2020:33). Teenstanders “leun in die rigting van die teenstand van Christelike nasionalisme”, maar “is dalk onseker oor die vertoning van godsdienstige simbole in openbare plekke” (2020:31). En Verwerpers “glo oor die algemeen dat daar geen verband tussen Christenskap en politiek behoort te wees nie” (2020:26). Whitehead en Perry het bevind dat ambassadeurs verantwoordelik is vir 19.8% van die Amerikaners, terwyl Accommodators verantwoordelik is vir 32.1 persent. Met ander woorde, ongeveer 52 persent van die Amerikaners spreek 'n mate van ondersteuning vir Christelike nasionalisme uit. Dit dui daarop dat die teikengehoor van die Patriot Church-beweging moontlik redelik groot is.

Dit gesê, die politieke aktivisme van Patriot Churches is ietwat uit pas met ander teologies konserwatiewe kerke. Ontledings van die National Congregation Survey het bevind dat anders as Rooms-Katolieke en Swart Protestantse gemeentes, wat betrokke is by 'n wye verskeidenheid politieke aktiwiteite, teologies konserwatiewe kerke geneig is om dit nie te doen nie (Beyerlein en Chaves 2003, 2020; Everton 2021). Peters glo dit is omdat die meeste evangeliese pastore bang is om te praat:

Ek dink die meeste predikers is swak en ruggraatloos, en hulle behoort die Girl Scouts te lei en nie agter kansels te wees nie. Ek dink vandag is die dag waar ons predikers met 'n ruggraat nodig het, met die moed om te sê wat ons glo, die grondslag van ons nasie was gebaseer op Joods-Christelike waardes, en ons het dit laat wegglip, ek dink baie deels a.g.v. ruggraatlose, swak en vreesbevange lafhartige predikers (Gilbert 2021).

Pinksterkerke is egter geneig om meer polities aktief te wees as evangeliese kerke. Neem byvoorbeeld die volgende figuur, wat die politieke aktivisme van Amerikaanse gemeentes volgens godsdienstige tradisie van 1998 tot 2018 plot. [Beeld regs] Politieke aktivisme is die samestelling van agt aktiwiteite (Sien Everton 2021 en Beyerlein en Chaves 2003, 2020 Anders as Beyerlein en Chaves (2003, 2020), skei dit Pinkstergemeentes in hul eie kategorie. Soos dit wys, was Pinksterkerke deurgaans meer aktief as evangeliese kerke. Dit was veral waar in 2018 toe meer as vyftig persent van Pinksterkerke betrokke was by een of meer politieke bedrywighede.Gegewe die Patriotkerk se Pinkster-geaardheid, kan sy politieke aktivisme dus 'n groter gehoor vind as 'n tipiese teologies-konserwatiewe gemeente.

Damon Berry (2020) se ontleding van die Nuwe Apostoliese Hervorming (NAR) kan hier van belang wees. Die NAR is 'n netwerk van onafhanklike Pinksterleiers en kerke wat glo dat die Nuwe Testamentiese amp van apostel vandag steeds werksaam is en dat God 'n beroep op gelowiges doen om God se koninkryk op aarde te vestig. 'n "Apostel" word gesien as iemand "wat God geroep het vir die werk van 'planting en toesig oor nuwe kerke', wat 'n profetiese salwing demonstreer wat bevestig word deur ''n woord van die Here', wat deur die gemeente goedgekeur is vir die posisie, en wat openbaar godvrugtige karakter en geestelike volwassenheid” (Berry 2020:74). Baie betrokke by die NAR glo dat God Trump gesalf het om dit te help bereik. Verder glo hulle “dat Trump se politieke teëstanders [is] geïnspireer deur demoniese geeste onder leiding van die Duiwel om Trump en die Verenigde State te vernietig, en daardeur die volle verwesenliking van die Koninkryk van God op Aarde te verhoed (Berry 2020:71-72) ).” Berry noem diegene wat in lyn is met die NAR "profesiekiesers" en onderskei hulle van "nostalgiese kiesers" (bv. wit Christen-nasionaliste) en "waardeer kiesers" (bv. diegene wat Trump ondersteun weens sy pro-lewe-beleid). Alhoewel daar nie 'n eksplisiete band tussen die Patriot Church-beweging en die NAR blyk te wees nie, doen Matt Shea, wat, soos vroeër opgemerk, kortliks oorgeneem het vir Ken Peters se voormalige kerk in Spokane. Hy en Tim Taylor, 'n apostel in die NAR, is kennisse en sien hulself as mede-patriotte. "Ek het dadelik van Matt gehou ... Hy is 'n weermagoffisier, 'n gevegsveteraan, 'n prokureur en 'n Christen ... Ek onthou die eed wat ek afgelê het om die grondwet [sic] van hierdie Verenigde State te verdedig en om hom oor die afgelope drie jaar dop te hou, Ek sou sê hy het daardie eed ook onthou” (aangehaal in Clarkson en Cooper 2021).

IMAGES

Prent #1: Ken en Valencia Peters.
Beeld #2: Die Patriot Church in Knoxville, Tennessee.
Beeld #3: Christelike Nasionalistiese Beskouings volgens ras/etnisiteit. Baylor Religion Survey, Golf 5 (2017).
Beeld #4: Christelike Nasionalisme Beskouings deur godsdienstige konserwatisme. Baylor Religion Survey, Golf 5 (2017).
Beeld #5: Politieke aktivisme van Amerikaanse gemeentes volgens godsdienstige tradisie van 1998 tot 2018. National Congregations Survey, 1998-2018 (Chaves et al. 2020).

Verwysings

1619 Projek. 2019. New York Times Magazine, Augustus 14. Toegang verkry vanaf https://www.nytimes.com/interactive/2019/08/14/magazine/slavery-capitalism.html op 10 Maart 2022.

Bailey, Sarah Pulliam. 2020. "Soek krag in Jesus se Naam: Trump Sparks a Rise of Patriot Churches." Die Washington Post, 26 Oktober. Toegang vanaf https://www.washingtonpost.com/religion/2020/10/26/trump-christian-nationalism-patriot-church/ op 13 November 2020.

Baylor Universiteit. 2017. Die Baylor Religion Survey, Wave V. Waco, TX: Baylor Institute for Studies of Religion: data afgelaai van die Association of Religion Data Archives, www.TheARDA.com.

Bessie, Damon. 2020. "Stem in die Koninkryk: Profesiekiesers, die Nuwe Apostoliese Hervorming en Christelike Ondersteuning vir Trump." Nova Religio 23: 69-93.

Beyerlein, Kraig en Mark Chaves. 2020. "Die politieke mobilisering van Amerika se gemeentes." Tydskrif vir die wetenskaplike studie van godsdiens 59: 663-74.

Beyerlein, Kraig en Mark Chaves. 2003. "Die politieke aktiwiteite van godsdienstige gemeentes in die Verenigde State." Tydskrif vir die wetenskaplike studie van godsdiens 42: 229-46.

Chaves, Mark, Shawna Anderson, Alison Eagle, Mary Hawkins, Anna Holleman en Joseph Roso. 2020. Nasionale Gemeentes Studie: Kumulatiewe datalêer en kodeboek. Durham, NC: Duke University: data afgelaai van die Association of Religion Data Archives, www.TheARDA.com.

Clarkson, Frederick en Cloee Cooper. 2021. "Konvergensie van verregse, anti-demokratiese faksies in die noordweste kan 'n model vir die res van die nasie verskaf." Godsdienstversendinge. Toegang vanaf https://religiondispatches.org/convergence-of-far-right-anti-democratic-factions-in-the-northwest-could-provide-a-model-for-the-rest-of-the-nation/ op 28 Februarie 2022.

den Hartog, Jonathan. 2021. "Wat die Black Robe Regiment mis oor Revolusionêre Pastore." Christianity Today, Januarie 20. Toegang verkry vanaf  https://www.christianitytoday.com/ct/2021/january-web-only/black-robe-regiment-revolutionary-war-pastor-election-trump.html op 7 Maart 2022.

Everton, Sean F. 2021. "Vir God en land: Die politieke aktivisme van godsdienstige gemeentes in die Verenigde State." SSRN. Toegang verkry vanaf https://papers.ssrn.com/sol3/papers.cfm?abstract_id=3859035 op 7 Maart 2022.

Gilbert, David. 2021. "Hierdie pastore vertel mense dat Trump steeds president is en gereed is vir oorlog." Onder Nuus, Oktober 25. Toegang verkry vanaf  https://www.vice.com/en/article/y3vmnb/these-pastors-are-telling-people-trump-is-still-president-and-are-ready-for-war op 7 Maart 2022.

Kuznia, Rob en Majlie de Puy Kamp. 2021. "Aanslag op Demokrasie: Paaie na Opstand: Die Pastore." CNN, Junie. Toegang vanaf https://www.cnn.com/interactive/2021/06/us/capitol-riot-paths-to-insurrection/pastors.html op 1 Maart 2022.

Lea, Jessica. 2019. “Die kerk by beplande ouerskap? Ja, jy het reg gelees.” Kerkleiers, April 26. Toegang verkry vanaf https://churchleaders.com/news/349435-church-at-planned-parenthood-yes-you-read-that-right.html op 13 November 2020.

Leslie, Robert. 2021. "Ons het die Tennessee-kerk binnegegaan wie se Trump-eerbiedige pastoor politiek met Christelike nasionalisme kombineer." Insider, Mei 10. Toegang verkry vanaf https://www.insider.com/patriot-church-pastor-ken-peters-knoxville-tennessee-trump-2021-4 op 7 Maart 2022.

Patriot Kerk. 2022a. Leierskap. Toegang verkry vanaf https://patriotchurch.us/leadership op 28 Februarie 2022.

Patriot Kerk. 2022b. Ons oortuigings. Toegang verkry vanaf https://patriotchurch.us/what-we-believe op 1 Maart 2022.

Patriot Kerk. 2022c. Patriot Netwerk. Toegang verkry vanaf https://patriotchurch.us/patriot-network op 1 Maart 2022.

Patriot Kerk. 2022d. Patriot-netwerkaanmelding. Toegang vanaf https://patriotchurch.churchcenter.com/people/forms/279119 op 4 Maart 2022.

Romo, Vanessa. 2019. "Washington-wetgewer, Matt Shea, word beskuldig van 'huishoudelike terrorisme', bevind die verslag." Nasionale Publieke Radio, Desember 20. Toegang verkry vanaf  https://www.npr.org/2019/12/20/790192972/washington-legislator-matt-shea-accused-of-domestic-terrorism-report-finds op 2 Maart 2022.

Stewart, Katherine. 2020. Die kragaanbidders: binne die gevaarlike opkoms van godsdienstige nasionalisme. Londen, VK: Bloomsbury Publishing.

Waarheid in Liefde Bediening. 2022. Waarheid in Liefde Projek. Toegang verkry vanaf https://www.tilproject.com op 1 Maart 2022.

Vestal, Shawn. 2021. "Matt Shea by die kerk uit oor skeuring met mede 'generaal' Ken Peters, maar aborsieprotes gaan voort." Woordvoerder-oorsig, Mei 27. Toegang verkry vanaf  https://www.spokesman.com/stories/2021/may/27/shawn-vestal-matt-shea-out-at-tcapp-over-schism-wi/ op 2 Maart 2022.

Whitehead, Andrew L., en Samuel L. Perry. 2020. New York, NY: Oxford University Press.

publikasie Datum:
12 Maart 2022

 

Deel