David G. Bromley

Global Vision Bible Church

GLOBALE VISIE BYBEL KERKTYDLYN

1971 (24 April): Melissa Kay Biggers is gebore.

1976 (Mei 18): Gregory Duane Locke is gebore in Nashville, Tennessee.

1992: Locke bekeer tot die evangeliese Christendom.

1995: Locke en Melissa Biggers verloof en trou 'n jaar later. Die egpaar het vier kinders gehad.

1996: Locke stig Global Vision Baptist Church in die berg Juliet. Die kerk het later sy naam verander na Global Vision Bible Church.

1996-2006: Locke werk as 'n onafhanklike evangelis.

1998: Locke studeer 'n graad in teologie aan die Ambassador Baptist College, Lattimore, Noord -Carolina.

2000: Locke ontvang 'n baccalaureusgraad in Bybelkunde aan die Baptist Theological School New England, Pascoag, Rhode Island, 2000.

2001: Locke ontvang 'n meestersgraad in Bybelkunde aan die Baptist Theological School New England, Pascoag, Rhode Island.

2004: Locke ontvang 'n doktor in die goddelike graad aan die Baptist Theological School New England, Pascoag, Rhode Island.

2006: Locke stig die Global Vision Bible Church in die berg Juliet.

2016 (26 April): Locke het 'n video op Facebook geplaas wat die beleid van Target uitdaag om kliënte toe te laat om die toilet en paskamer te kies wat geskik is vir hul geslag.

2017: Locke skei van sy eerste vrou, Melissa.

2018: Greg Locke en Taisha Cowan McGee is getroud.

2020: Locke stig LockeMedia, 'n konserwatiewe media -uitgawe.

FONDS / GROEPGESKIEDENIS

Gregory Duane Locke [Beeld regs] is op 18 Mei 1976 in Nashville, Tennessee gebore. Sy vroeë lewe was onstuimig. Soos hy sy tienerjare beskryf het: “Ek het weggetrek [van Mount Juliet, Tennessee] en ek was eintlik in staat se aanhouding. Ek is ses keer gearresteer. Op proef vyf keer. Ek was net 'n eiesinnige tiener. My pa was vir ongeveer tien jaar in die Tennessee State Penitentiary, en ek het my stiefpa gehaat … so, ek is eintlik na 'n seun se huis verskeep, en ek het 'n Christen geword tien dae nadat ek daar aangekom het.” (Famous People Staff 2022)

Op vyftienjarige ouderdom, na vyf arrestasies, is hy in die Good Shepherd -kinderhuis in Murfreesboro geplaas. Op sestien het hy hom tot die evangeliese Christendom bekeer. Sy persoonlike bekeringsverhaal verskyn later in 2004 op Unshackled ("Unshackled" 2021), 'n gewilde radiodramareeks wat in Chicago vervaardig is deur Pacific Garden Mission. Dit was ook in die Good Shepherd -kinderhuis waar hy sy eerste vrou, Melissa Biggers, ontmoet het.

Hy was slegs negentien toe hy in 1995 verloof geraak het aan Melissa Biggers. Binne 'n jaar is die egpaar getroud en uiteindelik vier kinders. Die jaar daarna stig hy Global Vision Baptist Church in Mount Juliet, Tennessee. Locke het die onafhanklike Baptiste -tradisie later te beperk gevind en die naam van die kerk wat hy gestig het, verander na Global Vision Bible Church. Bybelkerke stel hulself voor as die aanneming van die Bybel as hul standaard vir leerstellings en praktyke en bely dat die Bybel se teks onfeilbaar is.

Tussen 1996 en 2006 werk Locke as 'n onafhanklike evangelis. Hy het ook 'n reeks akademiese en pastorale geloofsbriewe nagestreef. In 1998 het Locke 'n graad in teologie aan die Ambassador Baptist College in Lattimore, Noord -Carolina, verwerf. In 2000 ontvang Locke 'n baccalaureusgraad in Bybelkunde aan die Baptist Theological School New England in Pascoag, Rhode Island. Die volgende jaar het hy 'n meestersgraad van dieselfde instelling ontvang, en hy het 'n doktor in die goddelike graad in 2004 ontvang. Locke stig toe die Global Vision Bible Church in Nashville in 2006. Benewens sy pastorale loopbaan, het Locke kommersiële belange nagestreef. , die ontwikkeling van 'n gemaklike klerereeks en 'n reeks drankskudders.

Locke se toename in nasionale sigbaarheid het in 2015 begin toe hy 'n video geplaas het waarin die goewerneur van Tennessee 'n veto van 'n wetsontwerp opdrag gee wat die Bybel as die staatsboek van Tennessee verplig. Hy het die video opgevolg met 'n ander wat beweer dat die plaaslike kurrikulum van die plaaslike studente studente met Islamitiese oortuigings indoktrineer. Sy opkoms tot nasionale internet -prominensie het egter plaasgevind in 2016. In 'n video -plasing op Facebook het hy die aankondiging van die beleid van die Target -winkelketting gekant dat kliënte badkamers en paskamers kan kies op grond van hul geslagsidentiteit (Humbles 2016). In sy video het Locke dit gesê

U politieke korrektheid het daartoe gelei dat u iets buitengewoon dom gedoen het, 'sê Locke in die video. '... Omdat u nie transgender mense teiken en inklusief is deur dit te doen nie. Hulle maak 0.3 persent van die bevolking uit. Waarna u mik, is pervers, pedofiele, mense wat ons kinders gaan seermaak.

Die pos het binne 'n paar dae meer as 10,000,000 keer gekyk. Sy daaropvolgende internetposte het sy nasionale sigbaarheid verhoog, aangesien hy 'n prominente stem geword het in die anti-entstofbeweging.

Huweliksprobleme het daartoe gelei dat Melissa en Greg Locke in 2017 geskei is. Die jaar daarna trou hy met Taisha (Tai) Cowan McGee, lid van die kerkgemeente. [Beeld regs] Die egskeiding en hertrou het 'n belangrike aangeleentheid in die konserwatiewe Bybelkerkbeweging geword.

Leerstellinge / RITUELE

Die webwerf van die Global Vision Bible Church (2021) beskryf die kerk as 'n plek waar 'Waar gebroke mense 'n nuwe betekenis vir die lewe kry." Die kerklike missiestelling verklaar dit verder

Ons streef daarna om uit te reik na diegene wat seer, gemarginaliseer, gebroke en herstel nodig is. Ons het agtergekom dat die Here vir ons die mense stuur wat almal wil hê, as ons agter die mense aanloop wat niemand wil hê nie. Ons hele gemeente is bekend daarvoor dat hulle die aanvaardende, liefdevolle, genadige en vergewende Bybelkerk is.

Die kerk vertoon prominent die leerstellige voorskrifte van 'n Bybelkerk (Global Vision Bible Church webwerf 2021):

Ons glo dat die Bybel die volmaakte Woord van God is.
Ons glo dat verlossing deur Jesus Christus en Hom alleen voorsien word.
Ons glo in die ewige redding van alle gelowiges.
Ons glo in die Bybelse leerstelling van die Drie -eenheid.
Ons glo dat die plaaslike Nuwe -Testamentiese Kerk God se ingestelde instelling is.
Ons glo dat die doop 'n fundamentele stap van gehoorsaamheid is in ons wandel met Christus.

By die verduideliking van die tweede leerstellige voorskrif het Locke dit byvoorbeeld beweer

As u glo dat daar verskillende maniere na die hemel is, is u nie 'n Bybelgelowige nie, want die essensie van die Evangelie - die dood, begrafnis en opstanding van Jesus Christus - is nie dat Jesus 'n weg na die hemel is nie, Hy is die enigste weg na die hemel ... (Blair 2017a).

Benewens die organisatoriese beginsels van die kerk, het Greg Locke verskeie boeke gepubliseer waarin hy godsdienstige leerstellings met 'n konserwatiewe politieke agenda verbind. Locke het twee onlangse konserwatiewe oproepe tot aksieboeke gepubliseer: Dit beteken oorlog: ons sal nie oorgee deur stilte nie (2020) [Image regs] en Wapens van ons oorlogvoering: die krag van die wapenrusting van God loslaat (2021). Locke versprei ook sy idees deur middel van 'n weeklikse radiouitsending, "The Windows Of Heaven."

ORGANISASIE / LEADERSHIP

Sedert die stigting van die Global Vision Bible Church, het Greg Locke as leraar gedien. Jarrod Almond het 'n tyd lank as uitvoerende pastoor gedien, maar hy is omstreeks 2018 uit sy pos ontslaan (Dunn 2018). Deur die geskiedenis van die kerk het Locke die kerk dus grotendeels bestuur sonder die deelname van ouderlinge, diakens of formele gemeentelike insette. Sy vroue het albei as administratiewe assistente gedien.

Die kerkgebou, wat in Mount Juliet geleë is, wat 'n bevolking van sowat 40,000 2016 het. [Beeld regs] Deur sy geskiedenis het dit tot etlike honderde gegroei, hoofsaaklik deur dienste binne die bestaande fasiliteit by te voeg (Humbles 2019). Die kerk het bykomende grond aangekoop vir kerkuitbreiding. Die kerk aanvaar ook waarna dit verwys as “internetlede” wat deur die internet aan die kerk deelneem (Dunn 2021). Inderdaad, Locke se openbare prominensie is hoofsaaklik die produk van sy aansienlike internet-teenwoordigheid. In 2,200,000 het hy glo 195,000 102,700 2021 Facebook-volgelinge gehad, XNUMX XNUMX volgers op Instagram en XNUMX XNUMX volgers op Twitter (VoleNath XNUMX). Hy het ook video's wat op YouTube geplaas is en 'n podcast (Op punt). Die volgende jaar het Locke 4,000,000 1,000 2022 volgelinge oor sy mediaplatforms geëis en 'n weeklikse kerkbywoning van meer as XNUMX XNUMX (Gowen XNUMX). Locke erken dat hy kerklede verloor het as gevolg van sy omstrede sosiale en politieke posisies, maar bevestig kragtig sy verbintenis tot die koers wat hy uitgestippel het.

Kwessies / UITDAGINGS

Locke het 'n sterk konserwatiewe standpunt ingeneem oor 'n verskeidenheid hedendaagse godsdienstige en politieke kwessies en het sy internet -teenwoordigheid gebruik om die posisies te stem. Die gevolg was dat hy steun en opposisie van 'n verskeidenheid godsdienstige en sekulêre groepe getrek het. Sy huweliksituasie, sy opposisie teen inenting vir Covid-19 en sy verwerping van LGBT-regte was belangrike vlampunte (Duke 2021).

Gegewe hul leerstellige nadruk op die heiligheid en permanensie van die huwelik, is dit nie verbasend dat talle konserwatiewe Christenleiers Locke oor sy egskeiding en hertrou verwerp het nie. Byvoorbeeld, 'n artikel in Kansel en pen beweer dat "Dit is 'n smaad vir die kerk van Christus dat 'n man soos Locke hom as 'n man van God voordoen as hy werklik 'n owerspelige internetgodsdiens is" (Dunn 2019). 'N Ander leier het gevra dat hy as pastoor bedank (Blair 2018):

As u huwelik misluk, het u as leier op die mees fundamentele manier gefaal. Nou kan u daar sit en al die verskonings maak. Almal wat geskei word, vertel natuurlik altyd dat dit 100 persent die ander persoon se skuld is. Selfs al was dit waar, selfs al was dit 100 persent haar skuld en weet ons nie die besonderhede nie, moet hy steeds as predikant uittree.

Terwyl Locke wel sy egskeiding en hertrou aan sy kerkgemeente aangekondig het, het hy die etiket van egbreker verwerp en beweer dat hy beplan het om “aan te hou lewe vir God” (Blair 2018). Nietemin het hy voortgegaan om teenstand binne sy geloofstradisie teë te staan ​​vir wat beskou word as 'n skending van 'n fundamentele voorskrif. Interne verdeeldheid binne die kerk was moontlik die stukrag vir sy aanklagte dat daar "volskaalse, toorspellende" hekse binne die gemeente was. Hy het voortgegaan om te dreig dat "Jy so baie as verkeerd hoes en ek sal voor almal onder hierdie tent ontbloot, jou stinkende towerspel, farmakeia duiwelsaanbidding en mengelmoes,"..."Julle is gestuur om hierdie kerk te vernietig" (Smietana 2022).

Locke hgas was 'n ewe sterk teenstander van transgenderregte, en het na transgender gemeentelede verwys as "die sodomitiese skare wat die kerk infiltreer" (Bolinger 2020). Dit was inderdaad sy teenkanting teen Target se beleid om personeel en klante toe te laat om toilette en paskamers te kies wat ooreenstem met hul geslagsidentiteit wat aanvanklik sy internetberoemdheid aangevuur het (Blair 2017a). Hy het sy opposisie gegrond op die bewering dat

Transgenderisme is nie 'n burgerlike reg nie. Dit is nie normaal nie, dit is anti-Bybels. En ek is jammer, net omdat ek sedes en waardes het, wat my nie 'n diskriminerende dwaas maak nie. Ek is siek vir die tyd waarin ons lewe wanneer mense goed kwaad noem en kwaad wat hulle goed noem ... ”

Locke se Facebook -plasing is tydelik deur Facebook verwyder; hy kon later die boodskap weer plaas. Sy standpunt is natuurlik met vaste weerstand ontmoet deur meer liberale Christelike groepe wat beleid van groter inklusiwiteit sowel as LGBTQ -voorspraakgroepe volg (Smith 2019; Bollinger 2020).

Ten spyte van sy kontroversialiteit, het Locke voortgegaan om sy aanhang op te bou deur kontak te maak met drie onderling verwante groepe: ondersteuners van voormalige president Donald Trump, QAnon-deelnemers en anti-entstof-aktiviste. Locke het daardeur duidelik godsdiens en politiek saamgesmelt. Hy het homself herhaaldelik as 'n Trump-ondersteuner geïdentifiseer, [Beeld regs] het in die openbaar saam met Trump-bondgenote (Roger Stone, Mike Lindell en lede van die Proud Boys) verskyn en na opponente as "Godlose Demokrate" verwys. In sy ondersteuning van voormalige president Trump, het hy beweer dat die verkiesing "skeef" was en het die Capitol-opstand op Twitter net voor 6 Januarie ondersteun ("As jy nie oortuigings het wat die moeite werd is om voor te sterf nie, het jy nog nooit geleer wat lewe is ” (Pidcock 2021). Hy was persoonlik teenwoordig by die Hoofstad op 6 Januarie (Gowen 2022). Hy dra dikwels Trump-tema klere aksente. Locke het ook die sentrale beginsel van QAnon ideologie herhaal dat 'n sataniese ondergrondse groep Washington politici en Hollywood Bekendes mishandel jong kinders (Bromley en Richardson 2022; Crump 2021). Hy het byvoorbeeld na president Joe Biden verwys as 'n bedrog en "'n sekshandel, demoonbesete baster (Peiser 2021).

Op grond van die intense konflik rondom inenting en verwante kwessies tydens die Covid-19-pandemie, het Locke se grootste openbare impak tot dusver gegroei uit sy teenkanting teen inenting en maskerdra. Met betrekking tot die pandemie, het hy beweer dat die pandemie 'n "hoax" was, die doodsverslae is "gemanipuleer", die entstowwe was gevaarlik ("Hierdie bose entstof sal merkwaardig meer sterftes en probleme veroorsaak as die virus self.") en die entstowwe bevat "geaborteerde fetale weefsel." Tydens een kerkdiens het Locke dit gesê

As jy die covid-19-inspuiting gehad het, sê ek vir jou jy het gif in jou are,” het Locke gedonner. “Ons roep die covid-19-entstof op die oomblik uit. Hou daardie demoniese gees op die oomblik uit jou uit in die Naam van Jesus! (Gowen 2022)

Hy het herhaaldelik verklaar dat sy kerk sou voortgaan om as 'n 'noodsaaklike diens' te vergader ondanks masker- en byeenkomsregulasies ("Geen maskers, geen temperatuurkontroles, geen sosiale afstand en geen verskoning nie") (Pidcock 2021).

Locke was uitdagend in sy benadering. Byvoorbeeld, met betrekking tot sosiale distansie in die kerk, het hy beweer dat 'ons 'n 2de wysigingsreg op aanbidding het. As dit belet word, sal ons ons tweede wysiging reg aanroep en u by die deur ontmoet ”(Pidcock 2). Hy het veral gedreig om enigiemand wat 'n masker dra na 'n Global Vision -diens te verdryf [Image regs] (Breslow 2021):

As hulle deur ronde twee gaan en u met al hierdie maskers en al die nonsens begin verskyn, sal ek u vra om weg te gaan. Ek sal jou vra om weg te gaan. Ek speel nie hierdie Demokratiese speletjies in hierdie kerk nie. As u sosiale afstand wil hê, gaan na die First Baptist Church, maar kom nie hierheen nie. As gevolg van sy ontstekende retoriek, is Locke van Twitter verbied, eers tydelik en later permanent (Lund 2021).

Wat die toekoms vir Global Vision Bible Church inhou, is minder duidelik. Die kerk en sy charismatiese leier het vinnig ontstaan ​​uit relatiewe onduidelikheid na 'n prominente plek onder konserwatiewe godsdienstige groepe wat 'n radikaal konserwatiewe agenda vir 'n spesifieke stel sosiale en politieke kwessies bevorder. Gegewe die intensiteit van konflik en polarisasie, heers tans die mees ekstreme posisie. Die sukses van Global Vision hang egter grootliks af van die persoonlike aantrekkingskrag van Greg Locke, 'n volgehoue ​​hoë maatskaplike stryd, en die vermoë om 'n hoë betrokkenheid te behou bloot deur middel van religieuse tema -plasings. Fokus politieke kwessies sal verander, die pandemie sal uiteindelik bedaar, en daar sal wenners en verloorders wees in die stryd om politieke voordeel. Lock het geen erfgenaam nie, en daar is geen versekering dat die posisies wat Global Vision bied, voldoende aanklank vind by nuwe fokuspunte om die grootte en mate van betrokkenheid wat dit nou veroorsaak, te behou nie. In hierdie sin staan ​​Global Vision voor dieselfde soort uitdaging as vir baie opkomende godsdienstige bewegings onder leiding van 'n charismatiese figuur (Reeve, Guff en Russell 2021).

IMAGES
Beeld #1: Greg Locke.
Beeld #2: Taisha (Tai) Cowan McGee en Greg Locke.
Beeld #3: Omslag van die boek van Greg Locke, Dit beteken oorlog: ons sal nie oorgee deur stilte nie.
Beeld #4: Die Global Vision Bible Church in Mount Juliet.
Beeld #5: Greg Locke dra 'n Trump-Pence-pet.
Beeld #6: Billboard buite die tent van die kerkbyeenkoms wat gemeentelede opdrag gee om nie maskers binne te dra nie.

Verwysings

Alund, Natalie. 2021. "Pastoor in Tennessee, Greg Locke, word daarvan beskuldig dat hy vals inligting versprei het oor COVID wat op Twitter verbied is. " Nashville, Tennessean, September 14. Toegang verkry vanaf https://www.tennessean.com/story/news/2021/09/14/tennessee-pastor-greg-locke-banned-twitter-accused-covid-misinformation/8341396002/ op 5 Oktober 2021.

Blair, Leonardo. 2018. “Die tranerige pastoor Greg Locke erken dat hy nou geskei is, maar dring daarop aan dat 'ek nie 'n egbreker' is nie.” Christelike Posverslaggewer, Januarie 12. Toegang verkry vanaf https://www.christianpost.com/news/tearful-pastor-greg-locke-admits-he-is-now-divorced-but-insists-i-am-not-an-adulterer-213572/ op 3 Oktober 2021.

Blair, Leonardo. 2017a. "Greg Locke veroordeel transgenderisme en verklaar dat dit geestesongesteldheid in video is wat eens deur Facebook verbied is." Christelike Post, September 20. Toegang verkry vanaf https://www.christianpost.com/news/greg-locke-denounces-transgenderism-declares-mental-illness-in-video-once-banned-by-facebook.html op 5 Oktober 2021.

Blair, Leonardo. 2017b. "Pastoor Greg Locke klap evangeliste wat glo dat daar verskeie maniere na die hemel is." Christelike Posverslaggewer, Desember 20. Toegang verkry vanaf https://www.christianpost.com/news/christianity-is-not-the-only-way-to-heaven-prominent-presbyterian-pastor-says.html op 1 Oktober 2021.

Breslow, Josh. 2021. '' Hou op! ': Pastoor in Tennessee dreig om lede wat maskers dra, te verdryf. " Nexstar Media Wire, Julie 27. Toegang verkry vanaf https://wgntv.com/news/stop-it-tennessee-pastor-threatens-to-oust-members-wearing-masks/ op 5 Oktober 2021.

Bromley, David G. en James T. Richardson. 2022. "Die QAnon -samesweringvertelling: die sosiale konstruksie van gevaar verstaan. ” In Die sosiale wetenskap van QAnon, geredigeer deur Monica Miller. Cambridge: Cambridge University Press.

Krummel, James. 2021. "Pastoor Greg Locke se toespraak teen 'pedofiele in Hollywood' is meer as 1.5 miljoen keer bekyk." Newsweek, Junie 28. Toegang verkry vanaf https://www.newsweek.com/pastor-greg-locke-pedophiles-washington-dc-tom-hanks-oprah-1604725 op 5 Oktober 2021.

Duke, Barry. 2021. "The Tide is turning against COVID-Deny Pastor Greg Locke." Patheos, Augustus 17. Toegang verkry vanaf https://www.patheos.com/blogs/thefreethinker/2021/08/the-tide-is-turning-against-covid-denying-pastor-greg-locke/ op 5 Augustus 2021.

Dunn, Seth. 2019. "Pastoor Greg Locke: Deadbeat Dad." Kansel en pen, Januarie 6. Toegang verkry vanaf https://pulpitandpen.org/2019/01/06/pastor-greg-locke-deadbeat-dad/ op 1 Oktober 2021.

Nederig, Andy. 2016. “Mt. Juliet pastor se video -blasting Target word virale. ” Die Tennessean, 25 April. Toegang verkry vanaf https://www.tennessean.com/story/news/local/wilson/mt-juliet/2016/04/25/mt-juliet-pastors-video-blasting-target-goes-viral/83499222/ op 5 Oktober 2021.

Bekende mense Personeel. 2022. “Greg Locke Netto Waarde | Vrou en biografie.” Beroemde mense. Toegang verkry vanaf https://famouspeopletoday.com/greg-locke/ op 4 April 2022.

Global Vision Bible Church. 2021. "Oor ons." Toegang verkry vanaf https://globalvisionbc.com/ op 1 Oktober 2021.op Oktober 2021.

Gowen, Annie. 2022. "'n Pastoor van 6 Januarie verdeel sy Tennessee-gemeenskap met toenemend ekstremistiese sienings." Die Washington Post, April 4. Toegang verkry vanaf https://www.washingtonpost.com/nation/2022/03/31/tennessee-pastor-extremist-politics/ op 5 April 2022.

Locke, Greg. 2021. Wapens van ons oorlogvoering: die krag van die wapenrusting van God loslaat. Publisering van Locke Media.

Locke, Greg. 2020. Dit beteken oorlog: ons sal nie oorgee deur stilte nie. Publisering van Locke Media.

Peiser, Jaclyn. 2021. “Evangeliese predikant eis dat kerkgangers hul maskers laat vaar: 'Moenie hierdie delta -variant nonsens glo nie'.” Die Washington Post, Julie 27. Toegang verkry vanaf https://www.washingtonpost.com/nation/2021/07/27/tennessee-pastor-greg-locke-masks/ op 5 Oktober 2021.

Reeve, Elle, Samantha Guff en Lacey Russell. 2021. 'Hoe 'n pastor se verspreiding van verkeerde inligting oor Covid een gesin in Tennessee verdeel het.' CNN, Mei 28. Toegang verkry vanaf https://www.cnn.com/2021/05/28/us/pastor-greg-locke-tennessee-family-covid-19/index.html op 5 Oktober 2021.

Smietana, Bob. 2022."Tennessee-prediker Greg Locke sê demone het vir hom die name van hekse in sy kerk vertel.” Godsdiens Nuus, Februarie 15. Toegang verkry vanaf https://religionnews.com/2022/02/15/tennessee-preacher-greg-locke-says-demons-told-him-names-of-witches-in-his-church/?utm_source=Pew+Research+Center&utm_campaign=7ece5a5c11-EMAIL_CAMPAIGN_2022_02_16_02_31&utm_medium=email&utm_term=0_3e953b9b70-7ece5a5c11-399904145 op 16 Februarie 2022.

Smith, Reiss. 2019. “Regse pastoor beweer LGBT-mense soek 'oorheersing'.” Pink News, 2. September Toegang verkry vanaf https://www.pinknews.co.uk/2019/09/02/pastor-greg-locke-boston-straight-pride-domination/ op 5 Oktober 2021.

“Onbeskaamd.” 2021. Akademiese woordeboeke en ensiklopedieë. Toegang verkry vanaf https://en-academic.com/dic.nsf/enwiki/559881 on 1 October 2021.

VoleNath. 2021. "Pastoor Greg Locke Wikipedia: sy netto waarde, vrou en biofeite." Bekende bekendes. Toegang verkry vanaf https://famous-celebrities.com/pastor-greg-locke-wikipedia/ op 5 Oktober 2021.

Publikasiedatum:
11 Oktober 2011

 

Deel