Susan Palmer, Yasmina Mannetjie & Sean Remz

Liggaam van Christus

DIE LIGGAAM VAN CHRISTUS TYDLYN

1933:  Die Wêreldwye Kerk van God (WCOG) was gestig as die Radio Church of God deur Herbert W. Armstrong.

1941: Roland Robidoux is gebore.

1972 (Januarie): Herbert Armstrong het die naderende wederkoms van Jesus voorspel.

1974: Jacques Robidoux is gebore.

1975: Roland Robidoux word as pastoor in die WCOG in Rhode Island georden.

1977: Roland Robidoux en sy vrou Georgette het die WCOG verlaat weens skandale in daardie kerk. Saam met die mede-oorloper, dominee Brian Weeks, het Roland Robidoux 'n Bybelstudiegroep genaamd The Church of God in Mansfield, Massachusetts, gestig.

1992: Carol Balizet gepubliseer Gebore in Sion; sy het Maine as die "Nuwe Jerusalem" geïdentifiseer en die verwerping van moderne medisyne aangemoedig.

1992: Michelle Robidoux en Dennis Mingo het in die Robidoux-gemeenskap ingetrek.

1995: Die Liggaam van Christus-lidmaatskap bereik negentien volwassenes en hul kinders, tesame met 'n hoë geboortesyfer.

1996 (Somer): Jacques Robidoux het met Karen Daneau getrou, en die egpaar het 'n huis in Attleboro Falls, Massachusetts, gehuur.

1997: Die Robidoux-gesin het semi-gemeenskaplik saamgewoon oor 'n groep gesinshuise in Attleboro en Seekonk, Massachusetts.

1997 (Somer): Die werk van Carol Balizet is in die groep se wêreldbeskouing en rituele praktyk geïnkorporeer.

1997: Jacques Robidoux, op die ouderdom van drie-en-twintig, is deur sy vader as 'n "Ouderling" gesalf.

1998: Die groep het The Body of Christ as sy naam aangeneem.

1998 (April): 'n Seun, Samuel, is vir Karen en Jacques Robidoux gebore.

1998 (November): Dennis Mingo het van die Liggaam van Christus oorgeloop, maar het voortgegaan om sy kinders in sy huis te besoek.

1998: Jacques Robidoux en sy suster Michelle het aangekondig dat volgelinge al hul nie-skriftuurlike boeke moet verbrand, en hulle het ook tradisionele Christelike gesange verbied. Ongeveer die helfte van die veertig lede het die groep verlaat.

1998: Die groep het pogings laat vaar om nuwe lede te werf en het meer insulêr geword weens sy oortuiging dat dit deur God gekies is.

1999 (Maart): Michelle Mingo het 'n streng dieetregime op haar skoonsuster, Karen (Daneau) Robidoux, en haar baba Samuel afgedwing, wat hom gedwing het om vaste kos te laat vaar.

1999 (26 April): Samuel Robidoux sterf aan hongersnood.

1999 (Mei): Daar was bykomende afwykings van die groep.

1999 (September): Dennis Mingo het in Maart daardie jaar sy vrou Michelle se dagboek van 'n tydperk van twee weke ontdek, wat die uitmergeling van Samuel Robidoux en Karen se emosionele trauma beskryf.

1999 (November): Die Massachusetts Departement van Maatskaplike Dienste het elf kinders uit die groep verwyder, en Karen Robidoux het toesig oor al haar kinders verloor.

2000-2002: 'n Finansiële krisis het binne die groep plaasgevind.

2000 (April): 'n Groot jurie het 'n ondersoek begin na die dood van Samuel Robidoux en Jeremiah Corneau.

2000 (Augustus): Jeughofregter Kenneth P. Nassif het beslis dat die ouers ongeskik was om vir hul kinders te sorg, wat toe na staatsbeheer oorgeplaas is.

2000 (Oktober): Jacques Robidoux is aangekla van eerstegraadse moord omdat hy "die sistematiese weerhouding van voeding gelei het," Karen Robidoux is aangekla van tweedegraadse moord, en Michelle Mingo is aangekla as 'n medepligtige tot moord.

2002 (April-Mei): Die Corneaus het geweier om voor die groot jurie te getuig toe hulle deur regter Kenneth Nasif ontbied is. Hulle het ook afstand gedoen van hul vyfde wysigingsregte as 'n manier om die hof se gesag te verwerp. Regter Nasif het hulle in minagting van die hof gehou en hulle teruggestuur tronk toe.

2002 (Junie): Die Corneaus het uiteindelik aan die groot jurie getuig dat hul baba doodgebore is.

2002 (Junie): Jacques Robidoux is tot lewenslange tronkstraf gevonnis.

2003 (3 Februarie): Die jurie het Karen Robidoux van tweedegraadse moord vrygespreek en haar van aanranding en aanranding aangekla.

2003-2004: Michelle Mingo het skuldig gepleit op twee aanklagte van 'n medepligtige tot moord, maar is vrygelaat omdat sy vier jaar in aanhouding deurgebring het.

2006: Roland Robidoux sterf.

2009: Jacques Robidoux het 'n na-vonnisverhoor oor sy skuldigbevinding en vonnisoplegging versoek wat onsuksesvol was.

FONDS / GROEPGESKIEDENIS

Die voorloper van die groep wat The Body of Christ sou word, was die Radio Church of God, gestig deur Herbert W. Armstrong in 1934. Die groep is herdoop na die Wêreldwye Kerk van God in 1968. Armstrong het 'n naderende wederkoms van Jesus vir Januarie 1972 voorspel, tesame met 'n voorspelling dat 1975 'n jaar van hoogste profetiese betekenis sou wees. Die mislukking van hierdie voorspellings het in die 1970's die ontwikkeling van uitspruitende kerke in ag geneem (Barrett 2013).

Roland Robidoux, [Beeld regs] wat The Body of Christ gestig het, is gebore in 1941. Hy is in 1975 as pastoor in die WCOG in Rhode Island georden. Net twee jaar later het Roland en sy vrou Georgette die WCOG verlaat weens skandale in daardie kerk . Hulle het saam met mede-oorloper Brian Weeks die Church of God in Mansfield, Massachusetts en daarna die Church of God in Norton, Massachusetts gevorm (Chryssides 2012:75). Die kerk het daarna in 1986 na Noord-Attleboro verhuis.

Die kerk was relatief oop gedurende die eerste helfte van die 1990's en het tot 1997 in die openbaar geproseliteer vir nuwe lidmate (Pardon 2000). Lede het semi-gemeenskaplik as 'n groep gesinne gewoon, negentien ten tyde van sy hoogtepunt in 1995 (Persoonlike kommunikasie van Jacques Robidoux aan Palmer en Male, Oktober 2020). Dit was in 1997 dat Roland Robidoux sy seun Jacques eensydig as leier van die kerk aangestel het (Persoonlike mededeling van Jacques Robidoux aan Palmer and Male, September 2020).

In 1998 het Jacques Robidoux, [Beeld regs] berig dat hy hom onderwerp het aan 'n "innerlike stem" wat die buitewêreld wou verlaat en sy werk skielik verlaat het (Persoonlike kommunikasie van Jacques Robidoux aan Palmer en Male, September of Oktober 2020). Daardie jaar is die groep herdoop na The Body of Christ, wat 'n meer eksklusiewe idee van behoort weerspieël (Persoonlike kommunikasie van Jacques Robidoux aan Palmer en Male, September of Oktober 2020). Die opkoms van Jacques Robidoux se beheer oor die groep en sy algehele inwaartse wending het gelei tot 'n fokus op dogmatiese “geestelike leidings” om individue se interpretasie van die Skrif te ignoreer en om as die enigste basis vir alledaagse besluitneming te dien. Soos die Liggaam van Christus in 1998 van die buitewêreld onttrek het, het Jacques Robidoux en sy suster Michelle die groep saam gelei om al hul nie-Bybelse boeke te verbrand (Palmer en Male 2020:7). In Junie van daardie jaar, tien dae na sy onderwerping aan daardie "innerlike stem", het Robidoux daarop aangedring dat die Liggaam van Christus 'n onvoorsiene trek na Maine ondergaan, wat beskou is as 'n "Nuwe Jerusalem" en 'n voorbereiding vir 'n groter apokaliptiese konfrontasie (“Voormalige sektelid getuig in moordverhoor” 2002). Die kerk het ook in 1996 finansiële probleme in die gesig gestaar toe die messelwerkbesigheid van die Daneau-familie, wat prominent in Robidoux se kring was, bankrot geraak het (Palmer en Male 2020:5).

In November 1998 het Robidoux se swaer, Dennis Mingo, die groep verlaat, maar hy het voortgegaan om sy kinders te besoek wat in die groep gebly het. Hierdie afvalligheid het ’n deurslaggewende oomblik in die verval van die kerk geword (Palmer en Male 2020:9). Die volgende jaar, in September 1999, het Mingo sy vrou Michelle se dagboek van daardie lente ontdek wat die regime uiteensit wat sy op Jacques se vrou Karen Daneau Robidoux en hul babaseun Samuel opgelê het. (Onderhoud met Robert Pardon, 2020) Hierdie regime het daardie April tot Samuel se hongersnood en dood gelei. Na 'n week van probeer om Michelle te lok om die groep saam met hul kinders te verlaat, het Dennis 'n fluitjieblaser geword en aan die polisie gerapporteer dat Samuel vermis is en die dagboek aan hulle oorhandig (Thompson 2000). Ander kernlede van die Liggaam van Christus het geweier om verbaal met die amptenare in die regstelsel te skakel en het toesig oor hul kinders verloor. Jacques Robidoux is daarna in Junie 2002 van eerstegraadse moord aangekla ("Sektelede staar moordaanklagte in die gesig" 2000; Emery 2002). In die nasleep van die publisiteit oor Samuel se dood het die groep ook 'n finansiële krisis in die gesig gestaar waaruit dit nooit herstel het nie (Wedge 2002).

Gedurende sy eerste jaar in die tronk het Jacques Robidoux sy onskuld volgehou, maar dit lyk asof hy sy posisie verander het toe sy vrou in 2003 om egskeiding aansoek gedoen het. Hy het begin om betrokke te raak by teologiese en emosionele introspeksie, wat daartoe gelei het dat hy uiteindelik verantwoordelikheid vir die dood aanvaar het. van sy seun. In 2005 het Robidoux 'n appèl aangeteken, met 'n verweer in terme van "breinspoeling", wat geweier is (Linton 2007; "Nuwe verhoor geweier" 2006). In 2009 het Robidoux 'n na-vonnisverhoor oor sy skuldigbevinding en vonnisoplegging versoek wat ook onsuksesvol was. Hy was betrokke by 'n gedeeltelik selfgerigte "deprogrammering", wat daartoe gelei het dat hy aktief geword het in die godsdienstige aktiwiteite van sy gevangenis.

Leerstellinge / oortuigings

Benewens die Bybel, was die hoofteks wat die Liggaam van Christus na sy inwendige wending in 1997 inlig, Carol Balizet se Gebore in Sion, wat die staat Maine as 'n duisendjarige toevlug uitgebeeld het en genesing deur geloof en gebed voorgestaan ​​het. Hierdie boek is 'n manifes wat volledige onttrekking aan die wêreld voorstaan. Dit beskryf die regering, bankwese, wetenskap, openbare onderwys, vermaak, godsdiens, en veral moderne medisyne, as instellings wat deur Satan beheer word (Persoonlike kommunikasie van Jacques Robidoux tot Palmer en Male, September-Oktober 2020). Die aanvaarding van hierdie ideologiese voorveronderstellings was in lyn met die vermaning om "deur die gees gelei te word", wat die heersende praktyk was sodra Jacques Robidoux die mag oorgeneem het. Die “skriftuurisering” van hierdie leringe deur dagboekskryf het uiteindelik die groep se nakoming van enige korpus tradisionele, hooflyn Bybelse leringe verduister (Pardon 2000).

Robidoux het beweer dat om deel van 'n "Liggaam van Christus" te wees, impliseer dat die leierskap gemeenskaplik van aard was en dus van enigiemand in die groep kan ontstaan ​​(Pardon 2000; Persoonlike mededeling van Jacques Robidoux aan Palmer en Male, September 2020). Gesag het egter eintlik meer hiërargies geword aangesien uitsprake van die Robidoux-manne outomaties leerstellig geword het. Robidoux se uitsprake het dus nie die groep gedemokratiseer en gestabiliseer nie, maar eerder wisselvallige, onveilige en gevaarlike planne en praktyke gekoester wat uiteindelik tot Samuel Robidoux se dood gelei het, aangesien sy gille en bewyse van radikale gewigsverlies as “Sataniese illusies” geïnterpreteer is (Pardon 2000). Volgens Robert Pardon was die toenemend gevaarlike terugvoerlus van gevaarlike "geestelike leidings" deel van sy "afwykende" gees-liggaam-dichotomie, waarin alledaagse gebeure oorbepaal is deur hul aannames oor Goddelike wil (Pardon 2000).

ORGANISASIE / LEADERSHIP

Ronald Robidoux en Roger Daneau was die leiers van die groep in sy meer gevestigde fase; hulle families het ondertrou en die hoofgroep van aanhangers gevorm. Die Liggaam van Christus word as 'n familie-gebaseerde sekte gekategoriseer, en kan rofweg gekonseptualiseer word as 'n patriargale afkoms, hoewel die oordrag van leierskap van Roland Robidoux na Jacques Robidoux bloot 'n dekreet was en nie 'n formele opvolging nie (Palmer en Male 2020: 1-3, 30; Pardon 2000).

Volgens Robert Pardon het [Beeld regs] Roland Robidoux se leierskap voor die laat 1990's vorme van gemeenskaplike en skriftuurlike aanspreeklikheid vertoon wat tot niet gemaak het sodra hy sy seun beheer gegee het. 'n Voormalige aanhanger het gesê dat pastoor Roland altyd voorgeskryf het wanneer hy 'n verklaring afgelê het: “gaan na die biblioteek, kyk na jou konkordansies en Bybelwoordeboeke en kyk of ek reg is” (Pardon 2000). Teen 1997-1998 kon die Robidoux-manne geen meningsverskil uitspreek nie, aangesien hulle hulself as deur God aangestel het om hul uitverkore volk te lei. Alhoewel leierskap teoreties gedesentraliseer is in terme van die groepwye sirkulasie van “leiers” deur enige lid, is sulke geestelike uitroepe nooit toegelaat om teen die steeds toenemende beperkings en eksklusiwiteit in te gaan wat Jacque Robidoux se gesag gekenmerk het nie (Pardon 2000).

Kwessies / strydpunte

Die Liggaam se uitdagings het begin kort voor die bewindsaanvaarding van Jacques Robidoux, 'n keerpunt wat die moontlikheid van rampspoed aansienlik verhoog het gegewe die aard van "leiers" en die ywer waarmee hulle gevolg is. Die noodlottige reis na Maine in Junie 1998 was die eerste groot geval van 'n riskante onderneming aangesien die deelnemers geglo het dat hulle geen proviand kon saambring nie.

Hierdie gebeurtenis het 'n rol gespeel in die afvalligheid van Dennis Mingo, wat die begin was van die groep se ontrafeling (Pardon 2000; Palmer and Male September-Oktober 2020). Die volgende kontroversie, wat gelei het tot die effektiewe verbrokkeling van die Liggaam van Christus, was die rituele verhongering van Samuel Robidoux. In Maart 1999 het Michelle Mingo [Beeld regs] Mark 7 en die teks se verwysing na die kwessie van ydelheid aangeroep om haar skoonsuster Karen te lei om haar dieet te beperk tot 'n liter amandelmelk daagliks en om haar tien maande om te keer -ou seun Samuel se speen (Persoonlike kommunikasie tussen Robert Pardon en Susan Palmer 2020). Aangesien Karen toe swanger was, was haar vermoë om te borsvoed beperk. Toe sy vir Samuel vaste kos probeer gee het, het Jacques Robidoux hom van sy ma af weggeneem. Afgesien van Karen se geheime lepels jogurt aan Samuel by een geleentheid, het hy niks anders as baie dun borsmelk vir voeding vir twee-en-vyftig dae ontvang nie. Hy is op 26 April oorlede (Palmer and Male 2020:17-20, 38).

As gevolg van die ingryping van Dennis Mingo het die polisie op 8 November 1999 by die Seekonk-kompleks aangekom. Elf kinders is deur maatskaplike werkers uit die koshuis verwyder (Richardson 2000). ’n Groot kontingent van die groep het toe na Baxter State Park in Maine gevlug; die groep het beide Samuel en die doodgebore Jeremiah Corneau begrawe (Manlik Februarie, 2020; Thompson 2000; Wedge 2001, 2002, 2006).

'n Groot jurie-ondersoek na die dood van die twee babas het in April 2000 begin. In die hof was die lede van The Body teruggetrokke; owerhede het aangeneem dat dit in opdrag van die Robidoux-manne was. Hulle het geweier om op die Bybel te sweer, wat bygedra het tot die persepsie van buitestaanders dat die beskuldigdes 'n anti-regeringskultus is (Male 2020; Lewis 2000). In Jeughofverhore en elders het Jacques Robidoux geweier om te verklap waar Samuel en Jeremia begrawe is. In Augustus 2000 het regter Kenneth Nassif die Boek van Jeremia opgeroep om te beweer dat Robidoux 'n valse profeet was (Ellement 2000). In daardie maand het regter Nassif die ouers van The Body as ongeskik verklaar, en dertien kinders het wyke van die staat geword (Fires 2000).

Intussen, in die verhoor van Jacques Robidoux self, het hy en sy pa geweier om die legitimiteit van die hof te erken en homself as 'n "soewereine burger" verklaar (Noonan 2000; Ellement 2000). Hy is geïnkrimineer deur sy eie emosioneel losgemaakte handgeskrewe notas, wat sy seun se rituele hongersnood beskryf (“Prokureur: Cult Dad watched Baby Starve” 2002). In Junie 2002 is Robidoux skuldig bevind aan eerstegraadse moord en tot lewenslange tronkstraf gevonnis (Lavoie2002; “Jury deliberate in sect baby’s death” 2002).

In Karen Robidoux se verhoor was haar verweer gegrond op 'n bewering dat sy deur The Body gebreinspoel is. Hierdie verweer is ondersteun deur sielkundiges wat geglo het dat sy posttraumatiese stresversteuring het wat rasionele besluitneming belemmer het. Alhoewel dit die aanklaer en sommige regskenners verras het, is Karen in Februarie 2003 vrygespreek van tweedegraadse moord en aangekla van aanranding en mishandeling (McKinney 2004; Ellement 2004). Aangesien Karen reeds drie jaar in staatsaanhouding was, is sy uit die tronk vrygelaat (McKinney 2004; Ellement 2004). Michelle Mingo het eweneens skuld beken op aanranding en aanranding, maar sy is ook vrygelaat ná haar vier jaar gevangenisstraf. (Lavoie 2004). Jacques Robidoux het, net soos sy vrou, die verdediging van breinspoeling geëis en in 2005 'n appèl aangeteken wat die Massachusetts Hooggeregshof bereik het, maar die appèl het misluk (Wedge 2005; Sweet 2007).

Vanaf Augustus 2000 was Jeremia se ma, Rebecca Corneau, agt maande swanger; sy het aan die familiehof gesê dat sy mediese bystand verwerp het (Wedge 2000). Paul F. Walsh, Jr., distriksprokureur van Bristol County, het gevra dat sy vir die res van die swangerskap in aanhouding geplaas word, wat teenkanting van feministiese en burgerregte-organisasies ontketen het (Wedge 2000; "Gevangenisstraf vir swanger vroue kan verander hoe howe hanteer". Religion, Abortion” 2000; “Swanger sektelid se saak is ’n regte-kwantry” 2000). Regter Nassif het daarop aangedring dat sy toegelaat word om tuis te bly, met besoeke van 'n verpleegster. Na 'n hardnekkige weiering van die verpleegster en regsadviseur, het Nassif haar na 'n hospitaal gestuur wat ontwerp is vir swanger gevangenes in staatsaanhouding (Lehourites 2000; Fires 2000). In die middel van Oktober het Corneau geboorte geskenk, en die baba is in pleegsorg geplaas (Farmer en Wedge 2000).

Hierdie hofsake het die Amerikaanse publiek se aandag in die vroeë 2000's getrek, wat weer vrae laat ontstaan ​​oor die regskonflik tussen ouerlike verantwoordelikheid en fundamentalistiese geloofsbeginsels (Palmer en Male 2020:1). Godsdiensgeleerdes sowel as joernaliste het 'n opeenvolging van gevalle opgemerk waarin Amerikaanse regsowerhede staatsingryping gedebatteer het teenoor groepe wat mediese sorg aan hul kinders weier, soos Christian Science en die Faith Assembly (Wedge 2000). In Jacques Robidoux se saak het die hof hom beroep op die presedent dat Christian Scientists vrystelling van mediese vereistes verleen het om Robidoux se appèl teen te werk (Holoyda en Newman 2016:59-60).

IMAGES

Beeld #1: Roland Robidoux.
Beeld #2: Jacques Robidoux.
Beeld #3: Robert Pardon
Beeld #4: Michelle Mingo

Verwysings

Barrett, David V. 2016. "Die Wêreldwye Kerk van God." World Religions and Spirituality Project. Toegang verkry vanaf https://wrldrels.org/2016/10/08/worldwide-church-of-god/ op 22 Junie 2013.

“B” (Afgetrede Seekonk-polisiespeurder). 2020. Onderhoud deur Yasmina Male, April.

Belz, Emily. en "Wanneer die mis lig." Wêreldnuusgroep. Toegang verkry vanaf https://wng.org/articles/when-the-fog-lifts-1620590821 op 6 September 2021.

Chryssides, George D. 2011. Historiese woordeboek van nuwe godsdienstige bewegings. Lanham, Md: Scarecrow Press.

Element, John. 2004. "Jurie stel Robidoux vry van moord op baba." Die Boston Globe, Februarie 4.

Element, John. 2000. "Kultis se babaseun is amptelik dood verklaar: Regter noem leier 'n 'valse profeet'," Die Boston Globe, Augustus 17.

Emery, Theo. 2000. “Sektelede pleit onskuldig.” Associated Press, November 15.

“Voormalige sektelid getuig in moordverhoor.” 2002. WCVB – Die Boston-kanaal, Junie 6.

Farmer, Tom en Dave Wedge. 2000. "Attleboro-kultusmoeder se pasgeborene geneem deur DSS," Boston Phoenix, Oktober 17.

Fires, Jacob H. 2000. “Voormalige Attleboro-sektelid gegee toesig oor sy kinders” Die Boston Globe, Augustus 18.

Fires, Jacob H. 2000. "Hofaksie beplan teen kultuslid." Die Boston Globe, Augustus 21.

Holoyda, Brian en William Newman. 2016. “Tussen geloof en waan: kultuslede en die waansin pleidooi.” Tydskrif van die Amerikaanse Akademie vir Psigiatrie en die Reg 44: 53-62.

Tronkstraf van swanger vroue kan verander hoe howe met godsdiens, aborsie handel. 2000. Fox NewsSeptember 14.

Lavoie, Denise. 2004. “Sektelid pleit skuldig in baba se dood.” Associated Press Februarie 10.

Lavoie, Denise. 2002. "Sektelid verloor bod om homself in hongerverhoor te verteenwoordig." Associated Press, Junie 4.

Lavoie, Denise. 2002. "Aanklaer gee besonderhede oor baba se afsterwe." Associated Press, Junie 6.

Lehourites, Chris. 2000. “Regter wys skuif af om swanger sektelid toe te sluit.” Associated Press, Augustus 29.

Lewis, Raphael. 2000. "Sekte-arrestasies lewer min leidrade in geval." Die Boston Globe, Junie 29.

Linton, David. 2007. "Attleboro-kultus: Jacques Robidoux-appèlstel." The Sun Chronicle in Godsdiens Nuus BlogSeptember 6.

McKinney, Michael P. 2004. "Getuie herinner aan 'visioene' wat sektelede lei." Voorsieningsjoernaal, Januarie 24.

Mehren, Elizabeth. 2000. "Swanger sektelid se saak is 'n regte-kwantiel." Los Angeles TimesSeptember 9.

Noonan, Erica. 2000. "Vermiste kinders onthul insulêre sekte in Attleboro," Die Boston Globe.

Palmer, Susan J. en Yasmina Male. 2020. “Vermiste kinders in die Liggaam van Christus.” Ongepubliseerde manuskrip.

Pardon, Robert, 2000, Die Liggaam van Christus: Afkoms van Benigne Bybelstudie tot Destruktiewe Kultus.

Verskoon, Robert. 2020. Onderhoud deur Susan Palmer, Mei.

Rego, John. 2020. Onderhoud gevoer deur Yasmina Male, April.

Richardson, Franci. 2000. "DSS neem stappe in die rigting van kultuskinders se toesig." Die Boston Herald, Maart 3.

“Sektelede staan ​​tereg op aanklag van moord.” 2000. CBS NewsOktober 24.

Sweet, Laurel J. 2007. "Hof bekragtig Robidoux-moordskuldigbevinding." Die Boston HeraldDesember 4.

Thompson, Anne. 2000. "Kult kom in konflik met die wêreld wat hy verwerp het." Los Angeles Times, September 17.

Wedge, Dave., 2005. "Kweek 'n nuwe verdediging: Sekteleier dien lewe vir honger seun beweer hy is gebreinspoel." Die Boston Herald, November 22.

Wedge, Dave. 2002. "Kulteleier wou TV-ooreenkoms hê." Die Boston Herald, Maart 20.

Wedge, Dave. 2001. "Kultbaba het doodgehonger, begrawe in staatspark." Die Boston Herald, Julie 13.

Wedge, Dave. 2000. "SJC om te beslis oor kultus-moedersaak: Swanger pouse kan gevangenisgeboorte bring." Die Boston HeraldSeptember 8.

Wedge, Dave. 2000. "Attleboro-groep nie die eerste ondervraging nie." Die Boston Herald, September 3.

Wedge, Dave. 2000. “DA: Red daardie baba: Walsh wil hê kultiste moet in aanhouding geboorte skenk.” Die Boston Herald, Augustus 29.

"Aanklaer: Kultus-pa het Baby Starve gekyk." 2002. Die Boston Herald, Junie 6.

Publikasiedatum:
1 Desember 2021


 

 

 

Deel