Michael York

Astronisme

ASTRONISME TYDLYN

1998: Brandon Reece Taylor (Cometan) is gebore in Preston, Verenigde Koninkryk.

2013: Komeet begin intense onthullings ontvang. Op die Astroniese kalender, dit staan ​​bekend as die 'Jaar van die geskenk' toe Cometan die idee gehad het om 'n fiktiewe speurkarakter (Jesse Millete) te skep, wat uiteindelik uitgebrei het en uitloop op die skepping van Astronisme self.

2014: Cometan voltooi sy opleiding aan die Brownedge St. Mary's Roman Catholic High School in Bamber Bridge. Daarna studeer hy twee jaar aan Preston's Cardinal Newman College en studeer met drie A -vlakke.

2016: Cometan begin met 'n baccalaureusgraad in besigheid en bemarking aan die Universiteit van Sentraal -Lancashire. Middernag op die eerste Julie het bekend gestaan ​​as die toewyding van die Komeet of die Groot Toewyding; Dit was ook die begin van The Year of Expansion, wat die vierde jaar sedert die stigting van astronisme aandui.

2019: Astronisme het meer as 3,500,000 wêreldwye aanhangers geëis (0.04% van die wêreldbevolking). Cometan het die een en twintigste verjaardag gevier tydens 'n grootskaalse geleentheid.

2020: Die Beknopte woordeboek van astronisme is uitgegee deur Astral Publishing. Cometan het sy meestersgraad in godsdiens voltooi met 'n proefskrif oor sy teorie vir 'n Astroniese tradisie.

2021: Komeet gepubliseer Die Institusionele Woordeboek van Astronisme.

2021 (16 Junie): Komeet gepubliseer Die Institusionele Woordeboek vir Vryheid van Godsdiens en Geloof en was die middelpunt van sy PhD-navorsing wat die 'Cometanic theory of religion theory' bevorder het.

2023: voltooiing van die PhD -proefskrif van Cometan onder die naam Brandon Reece Taylorian word verwag.

FONDS / GROEPGESKIEDENIS

Brandon Reece Taylor (later Taylorian) [Image regs] is gebore op 1 Julie 1998 in Preston, Verenigde Koninkryk. Na die jaar van onkunde (2014), vanaf sy sewentienjarige ouderdom tydens sy jaar van Verligting (2015), het Cometan begin om sy ervarings van intense inspirasies en onthullings, bekend as "die oprigting van astronisme", neer te skryf en uit te loop op sy rekordhouding boek Omnidoksie. In November 2016 (die jaar van uitbreiding), terwyl hy saam met sy grootouers in die Royal Albert Hall in Londen was, beleef Cometan 'n reeks intense onthullings en idees. In Desember 2016 stig Cometan The Social Sorcerer Company wat later die bemarkingsagentskap vir beide die Astronistiese godsdiens en sy Spacefaring World -franchise sou word.

Vanaf Februarie 2017 (die jaar van konsolidasie) begin Cometan sy eerste langtermynverhouding met Liana Tiratsuyan (Cosma), 'n Armeense student wat in Jerevan woon, wat die eerste volgeling van Cometan en histories die tweede Astronis geword het. Dit was die jaar waarin Brandon Taylorian die naam Cometan aangeneem het vir sy openbare persoonlikheid as filosoof. In April, as deel van die Journey to the East -program van die Universiteit van Sentraal -Lancashire, reis Cometan na Beijing, China, waar hy Chinese godsdiens en filosofie teëkom, wat noemenswaardige invloede op die ontwikkeling van sy Astroniese denke gehad het. Op 6 Mei publiseer hy sy eerste tydskrifartikel (in Lancashire en Noordwes) wat Astronisme en sy Jesse Millette -boeke dek.

2018 staan ​​bekend as die Year of Prolifics. In November het hy die eerste sterrekundige geleentheid (Stargazing at the Tower) gereël by die ommuurde herehuis van Hoghton Tower in Preston. In Junie 2018 en op dieselfde plek het Cometan sy een-en-twintigste verjaardag gevier met 'n uitspattige partytjie vir vriende en familie.

In 2019, (die jaar van voltooiing), studeer Cometan aan UCLan met 'n eersteklas honneursgraad, plasing op die dekaanlys en die CMPR-afdeling vir beste projek. In Augustus reis hy na Hong Kong om Huang Xiangdong (Heastward), [Image regs], te ontmoet wat instrumenteel geword het vir die vestiging van die godsdiens in die Sinosfeer, en Mai Kaijian (in die volksmond MK), vriend en "die tweede volgeling. ”

Vanaf die eerste Julie van 2020 (die manifestasiejaar) en wat saamval met die COVID-19-pandemie en toesluitings, is die Astronist Institution ernstig uitgedaag en moes baie van sy planne kanselleer. As gevolg hiervan het Cometan sy videoreeks begin, ''n gesprek met Komeet' (bv. '' N gesprek ''). In 2021 het Cometan die wêreldwye demografie (beraamde ledetal) van astroniste bekend gemaak (Cometan 2021a). In 'n meer onlangse onderhoud (Tripoli 2021) laat hy toe dat volgelinge tans 'n paar duisend, miskien meer, inhou. Met betrekking tot die Astronistiese vryheidstatus, met die uitsonderings vir die Vatikaanstad, Noord -Ciprus, Jersey, Guernsey, Saint Martin, die Åland -eilande, Saint Berthélemy, Montserrat, die Cocos (Keeling) eilande en Somaliland, elk van die wêreld se lande en gebiede is geklassifiseer as apaties, sensories of terminaal. Gedurende 2020 is die Grand Astronist Archives gestig met meer as 138,000 artikels.

Leerstellinge / oortuigings

Die vernaamste oortuiging van Astronisme is dat die mensdom nie die bedoelde doel bereik nie. Dit is slegs deur die fisiese en geestelike verkenning van die kosmos dat ware eksistensiële prestasie bereik sal word. Die buitenste ruimte verteenwoordig die plek waar die mensdom antwoorde sal vind en sal verhef tot wat tans nog onpeilbaar is.

Astronisme word deur Cometan beskryf as 'n naturalistiese astronomiese godsdiens wat fokus op 'kosmiese besinnings' van die ruimte en die sterre vanweë sy spiritualiteit, geloof, bestemming, hoop, toekoms en eksistensiële doel. Die kern van Astronisme is die kosmiese filosofie (kosmontologie) wat konsentreer op die aard, vorm, struktuur, verlede en toekomstige lot van "The Cosmos." Daar is drie addisionele godsdienstige astronistiese komponente wat betrekking het op bonatuurlike geloof sowel as op eskatologiese, teologiese en soteriologiese denke: transhumanisme (die oortuiging of teorie dat die menslike ras kan ontwikkel buite sy huidige fisiese en geestelike beperkings, veral deur middel van wetenskap en tegnologie), trancensionisme (die bereiking van die ongekende intellektuele, fisiese, godsdienstige en geestelike hoogtes deur die mensdom deur ruimteverkenning) en transtellationisme (die eskatologiese denkrigting wat supernaturalisme bepleit, veral gefokus op die idee van hereniging met The Cosmos by death). Astronisme bestaan ​​in die breë uit geloof in kosmosis (die nadoodse ondersoek om een ​​te word met die kosmos) en astrose (liggaamlike kosmos of hierdie lewensbetrokkenheid met en kennis van astronomiese raaisels), maar strek tot in sentientisme (geloof in die bestaan ​​van 'n oorvloed van lewe en intelligensie in die kosmos) en intrakosmisme (wat Cometan verduidelik as die oortuiging dat die antwoorde op eksistensiële vrae binne die kosmos te vind is eerder as daarbuite). Alhoewel die geloof in godheid of 'n godheid aan die individuele keuse oorgelaat word, moet goddelikheid (die goddelike) verstaan ​​word as 'die' ongegronde eerste oorsaak 'wat die heelal ondersteun, maar van kardinale belang is. " Die kosmosentriese spanning van die Astronisme lê egter by die nie-teïstiese studie, begrip en verkenning van die kosmos as van fisiese, geestelike, mistieke en intellektuele belang.

Komeet beskou Astronisme as die moderne manifestasie van die reeks astronomiese godsdienste wat in die Bo -Paleolitiese tydperk begin het. ] Dharmic, Pagan and Secular (York 2020: 2019-6). As 'n moontlike vyfde Weberiaanse sosiale wetenskap -konstruk, naamlik die Astral of Galactic (York 8: 2003), kan Astronisme egter tot 'n mate ooreenkomste hê met beide Scientology en Raëlianisme. Terwyl Raël (Claude Vorilhon) aanspraak maak op direkte kontak met die buitenaardse Elohim ("diegene wat uit die lug gekom het") en L. Ron Hubbard van mening was dat 'n mens se onsterflike thetan of geestelike wese voorheen buite die aarde bestaan, bevestig Cometan die bestaan ​​van lewe in die heelal maar blyk nie in direkte fisiese kontak met bewuste entiteite van buite die aarde te gewees het nie. In plaas daarvan blyk dit dat sy onthullings en idees 'n groter affiniteit het met die soort geestelike mediumistiese visioene van mense soos Helena Petrovna Blavatsky, Alice Bailey of Edgar Cayce.

In teenstelling met die sekte-agtige kenmerke van Scientology (vaste grense, moontlikheid om uit te dwaal vir kettery), voldoen astronisme, hoewel ook 'afwykend' vanuit die perspektief van die godsdienstige oortuigings van die gasheersamelewings waarin dit hom bevind, meer Roy Wallis se begrip van die kultus in sy kerksekte-denominasie-kultus tipologie van godsdienstige kollektiwiteite (Wallis 1975: 90). Cometan beskou die nie-sosiologiese en negatiewe begrip van die kultus egter as 'n ware NRM (nuwe godsdienstige beweging) in terme van manipulasie en beheer van sy volgelinge deur die groep se leier. In 'n onderhoud ontken hy aan Sam Tripoli dat astronisme 'n kultus is, en hoewel hy die kultusgedrag van Scientology in hierdie skadelike sin erken, sien hy die beweging nader aan die wetenskap wees as 'n 'korporatiewe onderneming wat die heining tussen die heilige oorskry en die advertensie ”(Cometan 2020).

RITUELE / PRAKTYKE

Sterrekundiges word aangemoedig om die voorbeeld van die toewyding van die Komeet op 1 Julie [beeld regs] te gebruik om hul eie reise aan te steek en uit te brei tot astrose en transskensie van die mensdom sowel as die sekulêre diens om persoonlike ontberings en lyding in hierdie lewe te verlig. Aanhangers bestudeer ook die jaarlikse lewensperiodes (elke jaar van die lewe van Cometan wat begin met 1 Julie) wat die gebeure van sy lewe georganiseer het, elk gemerk met 'n algemene dominante tema (bv. The Year of Prolifics) (Cometan nd)

Vir volgelinge van Astronisme word belangrike sterrekundige gebeurtenisse gevier. Byvoorbeeld, Cometan in sy jaarlikse Stellara -verklaring roem die Wintersonstilstand van 2020 as beide die hoogtepunt van die duisternis vir die noordelike halfrond en die teken van 'n nuwe begin. Dus, as die weer dit toelaat, het hy sy volgelinge gevra: 'Moenie vergeet om vanaand alleen of saam met geliefdes na die sterre te kyk om te verwonder oor die kosmos, waarvan ons so 'n klein en onbelangrike deel uitmaak' (Cometan 2021b).

ORGANISASIE / LEADERSHIP

Alhoewel beide Scientology en Raëlisme in die breër samelewing 'universeel bespot' word (bv. Palmer 2004: 15), ontstaan ​​die vraag oor die charismatiese leierskap in astrale en ander NRM's. Die term '' charisma '' word deur Max Weber toegepas

"Tot 'n sekere kwaliteit van 'n individuele persoonlikheid, waardeur hy as buitengewoon beskou word en behandel word as toegerus met bonatuurlike, bomenslike, of ten minste spesifiek uitsonderlike kragte of eienskappe. Dit is dinge wat nie vir die gewone persoon toeganklik is nie, maar word beskou as van goddelike oorsprong of as voorbeeld, en op grond daarvan word die betrokke persoon as 'leier' beskou. [...] Hoe die betrokke kwaliteit uiteindelik vanuit 'n etiese, estetiese of ander oogpunt beoordeel sou word, is uiteraard heeltemal onverskillig vir definisies. Wat alleen belangrik is, is hoe die individu eintlik beskou word deur diegene wat onderworpe is aan charismatiese gesag, deur sy 'volgelinge' of 'dissipels' ”(Weber 2013: 241f).

Cometan beskik duidelik oor die oortuigende sjarme en energieke toewyding om ander te motiveer, maar hy ontken dat hy die soort soek van beheer uitgeoefen deur Hubbard of Raël. waarin Cometan duidelik maak dat sy wens bloot is om transensie/eksistensiële redding met ander te bespreek (Tripoli 2021). Hy sê: 'Dit is die rede waarom ek in die noodlot glo, want ek kan nie eerlik sê dat ek dink dat my begrip van die sterrekundige wêreld en my stigting van astronisme op hierdie oomblik in die geskiedenis toevallig is nie, want dit lyk heeltemal onwaarskynlik. Nee, ek glo in plaas daarvan dat die krag wat my vorentoe dryf om sterrekunde te kombineer met godsdiens as 'n bewys van die oorspronklike godsdiens van prehistoriese Astrolatrie [Astronism se 'Emosionele Basis'], dieselfde krag is wat alle ander veranderinge in die Kosmos dryf, beide minute en monumentaal ”(Cometan 2020). [Beeld regs]

Kwessies / UITDAGINGS

Die prominente bekommernis vir Cometan is die uitbreiding van menseregte (die Universele Verklaring van Menseregte) na ruimteverkenning, ruimtebeskermingsaktiwiteit, ruimtetoerisme en buitelandse nedersetting, naamlik die aanneming en implementering van 'n "Konvensie oor die Regte van die Persoon" in die buitenste ruimte ”(CRPOS). Cometan se doktorale studies fokus op hegemoniese mishandeling en die regering se beheer van die identiteit van burgers. Die voorgestelde verhandelingstitel is "Veroorsaak erkennings- en handelsbeperkings wat godsdienstige organisasies het, belemmerings vir godsdiensvryheid?"

'N Ander kwessie wat ontwikkel het uit die Astroniese strewe om Astronisme weer te sementeer as die (uiteindelike) hoogtepunt van millennia van astronomiese godsdienstige invloed wat as 'n enkelvoudige godsdiens manifesteer en die herintegrasie van godsdiens en wetenskap, hou verband met die kommer van Ayres (1996: 174) met

die moontlikheid om die heilige weer in die sosiologie in te voer as 'n basis van godsdienstige oortuiging en die behoefte aan kategorieë wat sal help om 'n genuanseerde beskrywing van die plek van self te gee.

In navolging van Robbins (1940:3), bring Cometan die afwesigheid van 'n Astroniese tradisie uit die huidige godsdienswetenskap in verband met "die divergensie van astronomie van godsdiens na die ontdekkings van die Era van Verligting, veral die disintegrasie van sterrekunde uit astrologie" (Taylor 2020:27) ). Hy argumenteer dat astronomies-gebaseerde godsdiens die oudste van geestelike tradisies is, maar dit miskyk dat vir die vroegste van menslike oorsprong, ten minste so ver as wat ons kan onderskei, die wortel van godsdiens heidens is in soveel vir die antieke mense, hemel en aarde was. ten beste as gelyke uitgestrekte waargeneem en dus met soveel eerbiedige verbintenis met heilige fonteine, eerbiedwaardige bome, die elemente, berge en ander geografiese verskynsels soos die son, maan en bewegende sterre, ens. Ons planeet se oneindige grootte t.o.v. onbegryplike omvang van die kosmos self is eers 'n latere ontdekking. Nietemin eggo Cometan se pogings die gereelde herkoppeling van die godsdienstige en wetenskaplike wat in die een-en-twintigste eeu plaasvind, een wat Johnston, byvoorbeeld, waarneem in vrae oor die toekoms wat toenemend “help om 'n hoogs affektiewe manier van … kommunikasie te vervaardig [ wat] onvermydelik gekoppel is aan godsdiens iewers binne die web van betekenisse wat as antwoorde verskaf word” (Johnston 2013:184).

Die bedoeling agter Cometan se naturalistiese astronomiese godsdiens is om 'n geestelike begrip van die kosmos te herwin sonder om terselfdertyd empiriese ondersoek te vermy, maar juis om tegnologiese ontwikkelings hiervoor aan te wend. Nietemin, soos Hillman (1999: 56f) aandui, heers die praktiese instrumentele benadering by jongmense in teenstelling met die voorkeur van die bejaardes "vir beraadslagende refleksies, dikwels metaforiese en meditatiewe … verby die modelle en houdings van die wetenskap." Aangesien "'Kosmos' 'n wêreld aandui wat deur estetika gevorm word, ... is [die] estetiese verbeelding die primêre manier om die kosmos te ken, en estetiese taal die mees gepaste manier om die wêreld te formuleer" (Hillman 1999:184).

Tog lyk dit asof die Amerikaanse sielkundige feitlik iemand soos Cometan in sy gedagtes het as hy na die verstand verwys as natuurlik nuuskierig, vindingryk en transgressief.

'N Verdere uitdagende kwessie tot dusver behels die minimale hoeveelheid nie-Komeetse bronne vir inligting oor en beoordeling van astronisme. Vanweë die relatiewe nuwigheid van die beweging sedert die stigting in 2012 en die jeug van die stigter, sal hierdie leemte egter uiteindelik verander. Terwyl hy Komeet as 'n 'jong wonderkind' erken, kritiseer Braley Heinley egter astronisme deur 'dat dit nie 'n besonder rite gee van hoe die mensdom moet leef en wat mense moet dink en hoe ons in sekere situasies moet reageer nie' (Heinley 2021 ). In sy artikel oor 'Astronisme en ruimte-renaissance' erken Adriano Autino van die Civilian Space Protocol die humanistiese filosofie van laasgenoemde en die nie-teïstiese godsdienstigheid van eersgenoemde (Autino nd).

Mettertyd sal navorsers natuurlik die charismatiese ontwikkeling, die soort 'heiliger as jy' -houding wat met 'n godsdienstige leier kan verskyn en/of enige moontlike gebrek aan objektiewe perspektief by die skepper van die instelling kan aanskou. La Barre wonder of die erkenning van 'n ware messias uitsluitlik afhang van historiese nabetragting. In die hede laat hy toe dat "'n nuwe leier se oortuiging soms tot paranoïese hoogtes moet styg om gehoor te word" (La Barre 1972: 614). As dit met Cometan die geval is, moet dit nog gesien word. Toe Tripoli hom gevra het hoe Astronisme hom vandag in sy eie lewe sou help, antwoord Cometan dat 'n mens die groter prentjie kan sien deur 'n meer eksistensiële perspektief te neem. Teenoor die heelal is die mensdom 'n deel, maar dit of die self is nie die middelpunt nie. Wat Cometan aan Tripoli verduidelik het, is dat dit wat hy vir ander probeer bevorder, bloot is om op te kyk na die sterre en dit in verband te bring met jou oortuigings en identiteit.

IMAGES
Beeld #1: Brandon Reece Taylor (Cometan) op sy een en twintigste verjaardag.
Beeld #2: Komeet en Heastward besoek die Tian Tan Boeddha in Hong Kong.
Beeld #3: Cometan's Worldview Vergelykings.
Beeld #4: Toewyding van die Komeet, David Young.
Beeld #5: Die Astronism -logo.

Verwysings

'' N Gesprek met die komeet en professor Michael York. ' 2021. Toegang verkry vanaf https://www.youtube.com/watch?v=qjxO-YI7KAI op 25 September 2021.

Autino, Adriano. "Astronisme en ruimte -renaissance." Toegang verkry vanaf https://spacerenaissance.space/astronism-and-space-renaissance/ op 25 September 2021.

Ayres, Lewis. 1996. "Teologie, sosiale wetenskap en postmoderniteit: 'n paar teologiese oorwegings." Pp 174-89 in Postmoderniteit, sosiologie en godsdiens, geredigeer deur Kieran Flanagan en Peter Jupp. Londen: Macmillan.

Komeet. 2021a. Verslag oor demografie van sterrekunde 2020. Toegang verkry vanaf https://cometan.medium.com/demographics-of-astronism-report-2020-9f84ae5c4938 op 20 September 2021.

Komeet. 2021b. "Scientology: kultus, wetenskap of 'n korporatiewe onderneming?" Toegang verkry vanaf https://www.researchgate.net/publication/344225458_Scientology_Cult_Science_or_a_Corporate_Enterprise op 25 September 2021.

Komeet. 2020. Astronomie en godsdiensjoernaal 1.1: 2-4 (2 September).

Komeet. en "Jaarlikse lewensperiode." Toegang verkry vanaf https://astronism.wikia.org/wiki/Annual_life_period op 20 September 2021.

Heinley, Braley. 2021. "Filosoof van die sterre." Toegang verkry vanaf https://www.researchgate.net/publication/351372735_Philosopher_of_the_Stars op 23 September 2021.

Hillman, James. 1999. Die krag van karakter en die blywende lewe. New York: Random House.

Johnston, Lucas F. 2013. Godsdiens en volhoubaarheid: sosiale bewegings en die politiek van die omgewing. Sheffield, VK: Equinox.

La Barre, Weston. 1972. Die spookdans: die oorsprong van godsdiens. New York: Dell/Doubleday.

Palmer, Susan J. 2004. Aliens aanbid: Raël se UFO -godsdiens. New Brunswick: Rutgers Universiteit Pers.

Robbins, Frank Egleston, red. 1940. Ptolemeus: Tetrabiblos. Cambridge, MA: Harvard University Press.

Taylor, Brandon Reece. 2020. Doen die interaksies tussen sterrekunde en godsdiens, begin in die voorgeskiedenis, en vorm 'n duidelike godsdienstige tradisie. Magisterverhandeling, Universiteit van Sentraal -Lancashire. Toegang verkry vanaf https://0df8a29f-d267-4b57-b778-b25567dd2e72.filesusr.com/ugd/86ca95_b35ec085a04e40999dd4fd7b03781d1f.pdf op 25 September 2020.

Tripoli, Sam. 2021. "Astronisme, ruimte en die toekoms van die mensdom met Cometan." Blikfolie hoed #463. Toegang verkry vanaf https://www.pandora.com/podcast/tin-foil-hat-with-sam-tripoli/463-astronism-space-and-the-future-of-humanity-with-cometan-bonus-episode/PE:6535051 op 25 September 2021.

Wallis, Roy. 1975. "Scientology: Terapeutiese kultus vir godsdienstige sekte." sosiologie 9: 89-100.

Weber, Max. 2013 Ekonomie en samelewing, onder redaksie van Guenther Roth en Claus Wittich. Berkeley: University of California Press.

York, Michael. 2019. Heidense mistiek: heidendom as 'n wêreldgodsdiens. Newcastle upon Tyne: Cambridge Scholars Press.

York, Michael. 2003. Heidense teologie: heidendom as 'n wêreld godsdiens. New York: New York University Press.

Publikasiedatum:
1 Oktober 2021

 

Deel