Nancy Lusignan Schultz

Charlotte Forten Grimké

CHARLOTTE FORTEN GRIMKÉ TYDLYN

1837 (17 Augustus): Charlotte Forten is in Philadelphia, Pennsylvania gebore as Robert Bridges Forten en Mary Virginia Wood Forten.

1840 (Augustus): Charlotte se moeder is oorlede aan tuberkulose.

1850: Die Amerikaanse Kongres het Fugitive Slave Act aanvaar, wat die inbeslagneming en terugbesorging van weghol slawe wat uit slawe-besit state ontsnap het, vereis; dit is in 1864 herroep.

1853 (November): Charlotte Forten verhuis van Philadelphia na Salem, Massachusetts, na die huis van die familie Charles Lenox Remond.

1855 (Maart): Charlotte Forten studeer af aan die Higginson Grammar School en skryf in vir die Salem Normal School (nou die Salem State University).

1855 (September): Forten het aangesluit by die Salem Female Anti-Slavery Society.

1856 (Junie / Julie): Forten studeer aan die Salem Normal School en neem 'n onderwyspos by die Eppes Grammar School in Salem.

1857 (6 Maart): Die Amerikaanse Hooggeregshof het die Dred Scott-beslissing gelewer, wat verklaar het dat Afro-Amerikaners nie Amerikaanse burgers was en nooit kon wees nie.

1857 (Somer): Forten is na Philadelphia om van siekte te herstel, en keer daarna terug na Salem om verder te gaan onderrig.

1858 (Maart): Forten bedank haar posisie by die Eppes Grammar School weens swak gesondheid en keer terug na Philadelphia.

1859 (September): Forten keer terug na Salem om klas te gee aan die Higginson Grammar School.

1860 (Oktober): Forten bedank Salem-pos weens volgehoue ​​swak gesondheid.

1861 (12 April): Die Amerikaanse burgeroorlog het begin.

1861 (herfs): Forten gee onderwys in die Lombard Street School in Philadelphia, bestuur deur haar tante Margaretta Forten van vaderskant.

1862 (Oktober): Forten vertrek na Suid-Carolina om onder leiding van Port Royal Relief Association te gaan onderrig.

1862 (Desember): Forten se geskrewe verslae van haar ervarings in Suid-Carolina is in die nasionale afskaffingstydskrif gepubliseer Die Liberator.

1863 (Julie): Veertig het gewonde soldate van die 54ste Massachusetts-regiment verpleeg na hul nederlaag in Fort Wagner, Suid-Carolina.

1864 (25 April): Forten se vader sterf aan ingewandskoors in Philadelphia.

1864 (Mei / Junie): Forten se tweedelige opstel "Life on the Sea Islands" is in die Atlantic Monthly.

1865 (9 Mei): Die Amerikaanse burgeroorlog eindig.

1865 (Oktober): Forten aanvaar 'n pos as sekretaris van die Onderwyserskomitee van die New England-tak van die Freedman's Union Commission in Boston, Massachusetts.

1871: Forten was werksaam as onderwyser aan die Shaw Memorial School in Charleston, Suid-Carolina.

1872–1873: Forten gee onderwys aan die Dunbar High School, 'n swart voorbereidingskool in Washington, DC

1873–1878: Forten neem 'n pos as eersteklas klerk in die vierde ouditeurskantoor van die Amerikaanse tesourie-afdeling in.

1878 (19 Desember): Forten trou met die dominee Francis Grimké, predikant van die Fiftenth Street Presbyterian Church in Washington, DC

1880 (1 Januarie): Forten Grimké se dogter, Theodora Cornelia Grimké, is gebore.

1880 (10 Junie): Theodora Cornelia Grimké is oorlede.

1885–1889: Charlotte Grimké en haar man verhuis na Jacksonville, Florida, waar Francis Grimké predikant van die Laura Street Presbyterian Church was.

1888 tot laat 1890's: Charlotte Forten Grimké het voortgegaan om poësie en essays te skryf en te publiseer.

1896: Forten Grimké word 'n stigterslid van die National Association of Coloured Women.

1914 (22 Julie): Charlotte Forten Grimké is in Washington, DC oorlede

BIOGRAFIE

Charlotte Louise Bridges Forten [Afbeelding regs] is op 17 Augustus 1837 in Lombard Street 92, Philadelphia, Pennsylvania, gebore, die tuiste van haar grootouers, 'n vooraanstaande gratis swart gesin in die stad wat aktief was in die afskaffingsbeweging (Winch 2002: 280). Sy was die kleinkind van James en Charlotte Forten, en die enigste kind van hul seun Robert Bridges Forten en sy eerste vrou, Mary Virginia Wood Forten, wat aan tuberkulose oorlede is toe Charlotte drie jaar oud was. Charlotte is vernoem na haar ouma en was 'n vierde generasie gratis swart vrou aan haar vaderlike kant (Stevenson 1988: 3). Haar oupa was die vooraanstaande James Forten, 'n hervormer en antislavery-aktivis wat 'n suksesvolle onderneming vir seilproduksie in Philadelphia besit het, wat op 'n stadium 'n fortuin van meer as $ 100,000 2011 opgebou het, 'n groot bedrag vir die tyd. Charlotte Forten het in relatiewe ekonomiese sekuriteit grootgeword, is privaat onderrig, het wyd gereis en het 'n verskeidenheid sosiale en kulturele aktiwiteite geniet (Duran 90: 1805). Haar uitgebreide familie was diep daartoe verbind om slawerny te beëindig en rassisme te bekamp. James Forten het 'n sentrale rol in die American Anti-Slavery Society gespeel en was 'n vriend en ondersteuner van die afskaffer William Lloyd Garrison (1879–1988). Die Forten-vroue het gehelp met die oprigting van die Philadelphia Female Anti-Slavery Society. Haar tantes, Sarah, Margaretta en Harriet Forten, het hul intellektuele gawes gebruik om die antislawery-beweging te bevorder (Stevenson 8: XNUMX).

Die Fortens was deel van 'n groot netwerk van welvarende, goed opgeleide en sosiaal aktiewe Afro-Amerikaners in New York, Boston en Salem, Massachusetts, wat almal besig was met die afskaffingsbeweging. Maar teen die vroeë 1840's het die firma James Forten & Sons bankrotskap verklaar en geld het nie so vrylik in die uitgebreide familie gevloei nie (Winch 2002: 344). Charlotte is in 1853 na Salem gestuur om by die Remonds te gaan woon 'n paar jaar na die dood van haar ouma, Edy Wood, wat Charlotte grootgemaak het na haar moeder se dood. Forten betreur die verlies van haar moeder en ouma en haar latere vervreemding van haar vader, wat saam met sy tweede vrou verhuis het, eers na Kanada en toe na Engeland. Charles Remond van Salem, die seun van 'n suksesvolle spysenier, is met Amy Williams getroud, 'n voormalige buurman van die Fortens in Philadelphia, en hulle het 'n verwelkomende gesin vir Charlotte Forten geword. Beide Charles en Amy Remond was sleutelspelers in die afskaffingsnetwerk en is gereeld in hul huis besoek deur sulke antislavery-uitrustings soos Garrison, William Wells Brown, Lydia Marie Child en John Greenleaf Whittier (Salenius, 2016: 43). Salem het sy skole in 1843 gedegregistreer, die eerste dorp in Massachusetts wat dit gedoen het (Noel 2004: 144). Forten se vader het haar na Salem gestuur om 'n afgesonderde skool by te woon, en sy het ingeskryf vir die Higginson Grammar School for Girls onder toesig van Mary L. Shepard, wat Forten hartlik as haar vriendin en 'dierbare, vriendelike onderwyser' genoem het (Grimké 1988: September 30, 1854: 102).

Met haar verhuising na Massachusetts in 1854 was Forten 'n hedendaagse getuie van die wrede uitwerking van die federale Fugitive Slave Law (1850), wat inbeslagneming en terugkeer van weghol slawe wat uit slawe-besit state ontsnap het, vereis het. Op Woensdag 24 Mei 1854 is 'n arrestasiebevel in Boston uitgereik vir 'n vlugtende slaaf, Anthony Burns. [Beeld aan die regterkant] Sy verhoor het die afskaffingsgemeenskap, waaronder Forten, vasgenael. Die hof het ten gunste van Burns se eienaar bevind en Massachusetts was bereid om hom terug te keer na slawerny in Virginia. Forten se tydskrifte gee haar verontwaardiging oor hierdie onreg, terwyl sy skryf:

Ons ergste vrese word besef; die besluit was teen die arme Burns, en hy is teruggestuur na 'n erger slawerny, duisend keer erger as die dood. . . . Die hedendaagse Massachusetts is weer beskaamd; weer het sy haar voorleggings aan die slawekrag getoon. . . . Met watter smaad moet daardie regering beskou word wat lafhartig duisende soldate vergader om aan die eise van slawehouers te voldoen; om van sy vryheid 'n man te ontneem, geskape na God se eie beeld, wie se enigste aanstoot die kleur van sy vel is! (Grimké 1988: 2 Junie 1854: 65–66)

Haar vroeë tydskrifte, wat sy in Salem gewoon het, openbaar 'n aanhoudende gevoel van onwaardigheid. In Junie 1858 skryf sy:

Het 'n deeglike selfondersoek ondergaan. Die resultaat is 'n vermengde gevoel van hartseer, skaamte en selfveragting. Het ek in my lewe dieper en bitterder as ooit besef my eie onkunde en dwaasheid. Ek is nie net sonder die geskenke van die natuur, verstand, skoonheid en talent nie; sonder die prestasies wat byna elkeen van my ouderdom, wat ek ken, besit; maar ek is nie eens nie slim. En vir hierdie daar is nie die skaduwee van 'n verskoning (Grimké 1988: 15 Junie 1858: 315–16).

Namate Forten verval het, lyk dit asof hierdie selfkritiese gedagtes afgeneem het, en sy was 'n baanbreker in baie prestasies as 'n swart vrou. Sy was die eerste swart student wat in die Salem Normale Skool opgeneem is, en die eerste swart onderwyseres in Salem. Sy het 'n goed gepubliseerde skrywer geword en tydens die burgeroorlog na die Suide gereis om slawe te leer wat pas bevry is. Sy was hoog aangeskryf in prominente afskaffingskringe en het deelgeneem aan die stigting van hervormingsorganisasies.

Forten se vader wou hê dat sy die Salem Normal School (nou die Salem State University) moes bywoon om haar voor te berei op 'n loopbaan in die onderwys. Charlotte self het nie belangstelling in hierdie weg uitgespreek nie; haar pa het dit gesien as 'n manier vir Charlotte om haarself te onderhou. Sy wou haar vader behaag en was vasbeslote om maniere te vind om haar ras op te hef. 'Ek sal geen moeite spaar om te word wat hy wil hê ek moet wees nie. . . 'n onderwyser, en om ten goede te lewe dat ek my verdrukte en lydende medeskepsels kan doen ”(Grimké 1988: 23 Oktober 1854: 105). Forten beskou haar geleentheid om aan gevorderde studie deel te neem, as 'n seën wat voorstel dat God haar gekies het vir 'n belangrike missie: om haar talente te gebruik om die lewens van Swart Amerikaners te verbeter. Deur onwrikbare toewyding aan hierdie idee het sy haarself soms persoonlike plesier en geluk ontken.

Op 13 Maart 1855 het die sewentienjarige Charlotte Forten haar toelatingseksamen afgelê en in die tweede klas van die Salem Normal School ingeskryf. [Beeld regs] Een van veertig studente, sy het nie finansiële hulp van haar vader gehad nie; haar onderwyseres Mary Shepard het aangebied om Forten die geld vir haar opleiding te betaal of te leen. Forten floreer intellektueel op die skool. Haar lae selfbeeld is aangevuur deur die verraderlike rassisme van die samelewing waarin sy geleef het. Natuurlik was Salem, Massachusetts van die 1850's en 1860's progressief genoeg dat sy 'n uitstekende onderwysskool kon bywoon en as onderwyser in die stad se openbare skole aangestel kon word. Maar in haar dagboek word die gevolge van die vooroordele van haar klasmaats aangeteken, en die pyn hiervan het dit vir Forten moeilik gemaak om te handhaaf wat sy as Christelike sterkte beskou het:

Ek verlang daarna om goed te wees, om die dood kalm en vreesloos te kan ontmoet, sterk in geloof en heiligheid. Maar dit weet ek kan slegs geskied deur die een wat vir ons gesterf het, deur die suiwer en volmaakte liefde van Hom, wat alle heiligheid en liefde was. Maar hoe kan ek hoop om sy liefde waardig te wees terwyl ek nog steeds die gevoel teenoor my vyande, hierdie onvergewensgesinde gees, koester? . . haat vir onderdrukking lyk vir my so vermeng met haat vir die onderdrukker dat ek dit nie kan skei nie (Grimké 1988: 10 Augustus 1854: 95).

Die volgende jaar het Forten geskryf:

Ek wonder dat elke kleurling nie 'n misantroop is nie. Ons het beslis alles om ons die mensdom te laat haat. Ek het meisies in die skoolkamer ontmoet - hulle was my vriendelik en hartlik - miskien die volgende dag in die straat ontmoet - hulle was bang om my te herken; dit kan ek nou maar met minagting en minagting beskou, sodra ek daarvan gehou het en hulle glo dat hulle nie in staat is tot sulke maatreëls nie (Grimké 1988: 12 September 1855: 140).

Forten het egter volgehou en geglo dat haar wetenskaplike vooruitgang my sou help om my daaraan toe te rus om my aan 'n heilige saak te beywer, omdat ek my in staat sou stel om my onderdrukte en lydende mense se toestand te verander '(Grimké 1988: 4 Junie 1854: 67). Later het sy hierdie visie uitgebrei:

Ons is 'n arm, onderdrukte volk, met baie beproewings en baie min vriende. Die verlede, die hede en die toekoms is vir ons donker en somber. Ek weet dat dit nie reg is om so te voel nie. Maar ek kan nie help dit altyd; hoewel my eie hart my vertel dat daar baie is om voor te leef. Dat hoe dieper ons ly, hoe edeler en heiliger die lewenswerk is wat voor ons lê! O! vir krag; krag om die lyding te dra, om die werk dapper, onveranderlik te doen! (Grimké 1988: 1 September 1856: 163–64).

Haar vaste Christelike oortuigings het haar deur hierdie uitdagende tye gedra en sy het haar ten volle verdiep in haar akademiese werk.

Forten het goed presteer tydens die eindeksamen van die Normal School en is gekies om die klaslied vir die gradeplegtigheid van 1856 te skryf. Sy het die dag na haar gradeplegtigheid aan die Epps Grammar School in Salem begin klasgee, 'n pos wat haar deur die skoolhoof Salem Normaal, Richard Edwards. Haar salaris was $ 200 per jaar. Die dood van haar geliefde vriendin Amy Remond en haar eie voortgesette swak gesondheid het Forten gedurende hierdie tyd geteister, en sy het in Maart 1858 die pos bedank en na Philadelphia teruggekeer om te herstel. Met die verlaat van haar onderwyspos in Salem in 1858 word Forten geprys deur die Salem Register vir haar bydraes. Volgens die artikel was Forten baie suksesvol in haar opvoedkundige pogings, en 'genadiglik ontvang deur die ouers van die distrik', hoewel sy 'n 'jong dame van kleur was, geïdentifiseer met die gehate ras waarvan die mishandeling deur ons eie mense 'n lewende smaad is vir ons as 'n beweerde Christelike nasie ”(aangehaal in Billington 1953: 19). Die artikel het voorgestel dat die lof vir die "eksperiment" die Salem-gemeenskap grotendeels herlei het, wat homself gelukgewens het met sy progressiwiteit (Noel 2004: 154).

Forten het in 1859 na Salem teruggekeer om saam met Mary Shepard aan die Higginson-skool klas te gee en ingeskryf vir die gevorderde program van Salem Normal School. Die beroemde Salem-navigator, Nathaniel Ingersoll Bowditch, was haar weldoener (Rosemond en Maloney 1988: 6). Sy het twee termyne voltooi voor die uitbreek van die burgeroorlog. Toe, in 1862, het Forten die oproep beantwoord om te help met die opvoeding van pas bevryde persone in die Gullah-gemeenskappe op die See-eilande in Suid-Carolina.

Hierdie passie het gelei tot haar besluit om haar onderwysprogram te verlaat om voor te berei vir die verhuising na die Suide om pas bevryde mans en vroue by te staan. Unie-militêre amptenare het alle grond, eiendom en slawe op St. Helena-eiland in Beaufort County, Suid-Carolina, as 'oorlogsmense' geklassifiseer, maar dit het vinnig geblyk dat beleid moes ontwikkel word om die grootste maatskaplike en ekonomiese veranderinge die hoof te bied. wat voortspruit uit hul bevryding. Na jare se deursettingsvermoë om haar droom van nuttige, uitdagende en bevredigende hervormingswerk te bewerkstellig, het sy dit gevind in die Port Royal Relief Association, met sy hoofkwartier in Philadelphia, Pennsylvania. Forten het meer as 'n jaar as onderwyser in Beaufort County, Suid-Carolina gewerk en aangetoon wat sy altyd in haar tydskrifte verklaar het: dat swart mense geleer kon word om akademies te presteer. Forten het gevind dat dit lonend en opwindend is om die mees ondergeskikte van haar ras op te lei. Forten het met ander Noord-onderwysers saamgewerk en haar verdiep in die verhale en musiek van die Creools-sprekende Gullah-eilandbewoners wat daar gewoon het.

Thomas Wentworth Higginson, bevelvoerder van die vroeër verslaafde eerste vrywilligers in Suid-Carolina, het dit waardeer dat sy baie van sy mans geleer het om te lees en 'n goeie vriend was. Forten skryf ook liefdevol van haar ontmoeting met kol. Robert Gould Shaw, [Image regs] die bevelvoerder van die 54ste Massachusetts Infantry Regiment bestaande uit Afro-Amerikaanse soldate (Grimké 1988: 2 Julie 1863: 490). Gedurende die somer van 1863 het die Unie-magte die Charlenson-hawe verower. Kol. Shaw het sy 54ste regiment gelei in die gedoemde aanval op Fort Wagner, waarin talle mans, insluitend Shaw, gedood is. Forten het twee weke van die afgesonderde St. Helena-eiland gewag om die uitslag van die geveg te hoor, en betreur die verliese in haar joernaal: 'Vanaand kom nuus o, so hartseer, so hartseer. Dit is te verskriklik, te verskriklik om te skryf. Ons kan net hoop dat dit nie alles waar is nie. Dat ons edele, pragtige kolonel [Shaw] vermoor word, en die regt. stukkend gesny. . . . Ek is verstom, siek van hart. . . Ek kan skaars skryf. . . . ” (Grimké 1988: Maandag 20 Julie 1863: 494). Shaw was net 'n maand jonger as Forten toe hy op vyf en twintigjarige ouderdom oorlede is. Die volgende dag het Forten as 'n verpleegster vir die soldate aangebied. Forten skryf later van haar ervarings, en in 1864 word haar tweedelige opstel, "Life on the Sea Islands", in die Mei- en Junie-uitgawe van Die Atlantiese maandelikse.

Die daaropvolgende Oktober 1865 kom Forten terug na Boston, Massachusetts, nadat hy 'n pos as sekretaris van die Onderwyserskomitee van die New England-tak van die Freedman's Union Commission aanvaar het. Sy het ses jaar in Massachusetts gewoon voordat sy reëlings getref het om na die Suide terug te keer. Gedurende hierdie tydperk het sy haar vertaling van Mevrou Thérèse (1869) en gepubliseer in die Christelike register, die Boston Statebond, en Die tydskrif New England (Billington 1953: 29). In die herfs van 1871 begin Forten met 'n jaar onderwys aan die Shaw Memorial School in Charleston, Suid-Carolina, vernoem na haar vriend, wyle Robert Gould Shaw. Sy gaan voort om die volgende jaar klas te gee aan 'n voorbereidende skool vir jong swart mans in Washington, DC, wat later Dunbar High School heet. Na die tweede jaar van onderrig word Forten 'n pos as eersteklas klerk in die vierde ouditeurskantoor van die Amerikaanse tesourie-afdeling aangebied. Sy het vyf jaar in hierdie rol gewerk, van 1873–1878.

In 1878, op die ouderdom van een-en-veertig, trou Forten met dominee Francis Grimké, [Beeld regs] die agt-en-twintig-jarige predikant van die Fiftenth Street Presbyterian Church in Washington, DC Dertien jaar haar junior, was hy die manumitte Die swart nefie van die wit afskaffers Angelina en Sarah Grimké kom oorspronklik uit 'n ryk slawe-familie uit Charleston, Suid-Carolina. Francis Grimké was intelligent, sensitief en toegewyd aan sy beroep en die bevordering van sy ras. Die egpaar het een dogter gehad wat in die kinderjare gesterf het. Charlotte Forten Grimké is op 22 Julie 1914 oorlede.

RICHTINGEN / leerstellinge

Forten was 'n vurige geestelike Christen-gelowige. Van jongs af het sy haar oorlede moeder as 'n engel verafgod en sou sy verhale van haar ouer se buitengewone vroomheid gehoor het. Mary Virginia Wood Forten se doodsnood in Die Kleurling Amerikaner terwyl sy sterwend gelê het, het sy aangehaal en gesê: 'Jy is moreel en goed, maar jy het godsdiens nodig, jy het die genade van God nodig. O soek dit! ” (aangehaal in Glasgow 2019: 38). Forten het haar moeder se verlies gedurende haar hele lewe sterk gevoel, alhoewel verskeie ander vroulike mentors ingetree het om die rol te vervul.

 

In haar vroeë tydskrifte het Forten belangstelling uitgespreek in die Spiritualismebeweging, wat destyds die mode was, veral onder afskaffers. Verskeie prominente denkers en skrywers was geïntrigeerd met die konsep, waaronder Garrison, wat geglo het dat dit moontlik was om met die dooies via 'n medium te kommunikeer. William Cooper Nell (1816–1874) was 'n prominente swart afskaffer en gelowige in Spiritualisme, en 'n goeie vriend van Forten. In Augustus 1854 het Forten 'n paar inskrywings in haar joernaal gemaak wat Spiritualisme aangeraak het. Op Dinsdag 8 Augustus 1854 skryf Forten saam met haar geliefde onderwyseres, Mary Shepard, oor die Harmony Grove-begraafplaas in Salem:

Nooit het dit so mooi gelyk soos op hierdie mooiste somersoggende, so gelukkig, so rustig dat mens amper voel om te rus op daardie stil plek, onder die sagte, groen gras nie. My onderwyser het met my gepraat van 'n geliefde suster wat hier slaap. Terwyl sy praat, het dit vir my amper gelyk asof ek haar geken het; een van daardie edele, saggeaarde, hartlike geestelike wesens, te suiwer en hemels vir hierdie wêreld (Grimké 1988: 8 Augustus 1854: 94).

'N Paar dae na hierdie wandeling het Forten Nathaniel Hawthorne se mistieke verhaal van wraak begin lees. Die huis van die sewe gewels, en dit het haar diep geraak. Sy het geskryf

Daardie vreemde Misterieuse, aaklige werklikheid, wat voortdurend rondom en onder ons is, daardie krag wat soveel van diegene vir wie ons liefhet en eer ons ontneem. . . . Ek voel dat geen ander besering so moeilik is om te dra nie, so moeilik om te vergewe, as wat dit veroorsaak word deur wrede onderdrukking en vooroordeel. Hoe kan Ek is 'n Christen as so baie met myself gemeen het, want geen misdaad ly so wreed, so onregverdig nie? Dit lyk tevergeefs om te probeer, selfs om te hoop. En tog wil ek nog steeds lyk na Hom wat regtig goed en bruikbaar is in die lewe (Grimké 1988: 10 Augustus 1854: 95)

Na 'n paar dae se afronding van die roman neem Forten 'n gesprek met Nell op 'n dag voor haar sewentiende verjaardag op oor 'geestelike rappings'. '

Hy glo vas in hul "geestelike" oorsprong. Hy het gepraat oor die verskillende maniere waarop die verskillende "geeste" hul teenwoordigheid openbaar - sommige raak net die media, ander deeglik skud hulle, ensovoorts. Ek het vir hom gesê dat ek dink ek moet 'n baie deeglike skudding benodig om my gelowig te maak. Tog moet ek my nie veronderstel om te sê dat ek heeltemal nie glo wat die wysste nie kan verstaan ​​nie (Grimké 1988: 16 Augustus 1854: 96)

Spiritualisme was weer in haar gedagtes in November 1855 toe sy weer deur Harmony Grove stap en die grafsteen van 'n oorlede vriendin bespied. Forten het geskryf: 'Moeilik is dit om te besef dat onder die oorblyfsels lê van iemand wat 'n paar kort maande gelede by ons was! Die geloof van die Spiritualiste is mooi en moet gelukkig wees. Dit is dat die toekomstige wêreld op dieselfde plan is as hierdie, maar baie mooier en sonder sonde ”(Grimké 1988: 26 November 1855: 145).

Op 5 Augustus 1857 skryf Forten oor die aanhoor van 'n redenaar deur 'n teoloog by die Kerk: 'Die meeste daarvan was uitstekend; maar daar was een deel - 'n tirade teen Spiritualisme, waarvan ek baie nie gehou het nie; dit het vir my baie onvanpas en ontoelaatbaar gelyk ”(Grimké 1988: 244). Maar in 1858 het Forten weer skeptisisme daaroor uitgespreek: 'Vanmiddag kom daar 'n dogtertjie in wat beweer dat sy 'n medium is. Sommige rapporte is geproduseer, maar niks meer bevredigends nie. Ek word al hoe meer skepties oor Spiritualisme ”(Grimké 1988: 16 Januarie; 1858: 278).

In dieselfde jaar skryf Forten egter 'n gedig genaamd 'The Angel's Visit' (Sherman 1992: 213–15). Sommige reëls uit die gedig lyk beslis versoenbaar met die geloof in Spiritualisme:

'Op 'n nag soos hierdie', het hy gedink,
“Engelse vorms is naby;
In skoonheid wat ons nie onthul het nie
Hulle sweef in die lug.
O moeder, geliefd en verlore, 'het ek gehuil,
'Ek dink jy is nou naby my;
Dink ek voel hoe dit koel raak
Op my brandende voorkop.

“O, lei en streel u hartseer kind;
En as dit nie Sy wil is nie
Dat u my saam met u huis toe moet neem,
Beskerm en seën my nog steeds;
Want donker en donker was my lewe
Sonder jou sagte glimlag,
Sonder 'n moeder se liefdevolle sorg,
Elke hartseer om te bedrieg. ”

Na hierdie geestelike krisis gaan die gedig voort,

Ek hou op: toe steel my sintuie
'N Strelende dromerige betowering,
En saggies aan my oor gedra
Die tone wat ek so lief gehad het;
'N Skielike vloed van rooskleurige lig
Het al die donker hout gevul,
En bekleed met blink klere van wit,
My engelmoeder staan.

Sy trek my saggies na haar kant toe,
Sy druk haar lippe na myne,
En saggies gesê: 'Treur nie, my kind;
Die liefde van 'n moeder is van jou.
Ek ken die wrede onregte wat verpletter
Die jong en vurige hart;
Maar moenie wankel nie; hou dapper aan,
En dra u deel edel.

“Vir u is daar 'n helderder dag;
En elke ernstige siel
Dit hou aan, met 'n hoë doel,
Sal die gewenste doel behaal.
En jy, geliefdes, word nie onder nie flou
Die moeë gewig van sorg;
Daagliks voor die troon van ons Vader
Ek adem vir u 'n gebed.

'Ek bid vir rein en heilige gedagtes
Mag u weg seën en bewaar;
'N Edele en onselfsugtige lewe
Vir u, my kind, bid ek. ”
Sy het stilgehou en my liefgehad
Een aanhoudende blik van liefde,
Toe saggies gesê, - en oorlede is, -
“Vaarwel! ons sal hierbo ontmoet. ”

Alhoewel die gedig afgesluit word met die besef van die spreker dat dit 'n droom was waaruit sy 'wakker geword het', word die konsep van kommunikeer met die dooies so sentraal in Spiritualisme 'n troos vir die spreker wat haar wanhoop versag, en 'n nouer verbintenis met God.

Die onregte in haar samelewing het Forten emosioneel getrek. Terwyl haar vroeë dagboeke aandui dat sy aan depressie gely het, het haar vaste toewyding aan die Christendom haar gedagtes van selfskade verhoed, omdat sy geglo het dat slegs God 'n persoon se lewensloop kon vorm (Stevenson 1988: 28). As 'n adolessente en jong volwassene was Forten dikwels baie selfkrities en het haar as selfsugtig veroordeel omdat sy nie harder gewerk het om verhewe Christelike ideale te vervul nie. Dit was die tema van haar gradeplegtigheid, wat die eerste keer in die Salem Register, 16 Julie 1855. Later gepubliseer as 'n gedig genaamd 'The Improvement of Coloured People', in Die Liberator, die nasionale dagboek van die afskaffingsbeweging, 24 Augustus 1856, onderstreep die openingsvers die idee van Christelike verpligting:

In die erns van plig,
Met die groot hoop en harte opreg,
Ons, tot nuttige lewensduur,
Daaglikse byeenkoms om hier te werk (Stevenson 1988: 25).

Forten het 'n ander loflied geskryf, ook in die Salem Register, 14 Februarie 1856, wat tydens die eksamenprogram van Salem Normal School gesing is:

Wanneer Winter se koninklike gewade van wit
Van heuwel en laagte is weg,
En die blye stemme van die lente
Op die lug word gedra,
Vriende wat ons al vantevore ontmoet het,
Binne hierdie mure sal nie meer ontmoet nie.

Vir 'n edele werk gaan hulle:
Mag hulle harte rein bly,
En hoopvolle ywer en krag is hulle s'n
Om te arbei en te verdra,
Dat hulle 'n ernstige geloof kan bewys
Deur woorde van waarheid en dade van liefde.

Mag diegene wie se heilige taak dit is
Om impulsiewe jeug te lei,
Versuim om nie in hul siele te koester nie
'N Eerbied vir die waarheid;
Vir leringe wat die lippe oordra
Moet hul bron binne die hart hê.

Mag almal wat ly, hul liefde deel -
Die armes en die verdruktes;
So sal die seën van onse God ook wees
Rus na hul arbeid.
En mag ons weer ontmoet waar almal
Is bles en is bevry van elke uitdaging.

Die loflied peins oor die belangrike rol van die onderwyser, veral in die opheffing van benadeeldes. Die verwysing na 'bevry van elke trant' spreek die afskaffingstema van die gedig. Forten het die hoop uitgespreek dat onderwysers die uitdagings van die tyd sou aanpak.

Dit blyk dat haar geloof makliker by onderwysers geplaas kon word as met geordende lede van die bediening. Soos baie afskaffers, was Forten bekommerd dat die instelling van slawerny die Amerikaanse Christendom besmet het. In 'n vroeë gesprek met haar mentor Mary Shepard, skryf Charlotte dat Shepard, hoewel hy heeltemal teen slawerny gekant is, "nie met my saamstem om te dink dat die kerke en predikante oor die algemeen ondersteuners van die berugte stelsel is nie; Ek glo dit vryelik (Grimké 1988: 26 Mei 1854: 60–61). Forten het die oortuiging van die Garrisonse afskaffers gehad dat slawerny die Amerikaanse Christendom diep besmet het en die ministers wat sy met hierdie maatreël teëgekom het, diep beoordeel. Na die uitspraak van Anthony Burns het Forten in haar dagboek gewonder “hoeveel Christenbedienaars vandag hom of diegene wat saam met hom ly, sal noem? Hoeveel sal van die kansel af spreek teen die wrede verontwaardiging van die mensdom wat pas gepleeg is, of teen die vele, selfs ergeres, wat elke dag in hierdie land gepleeg word? ' (Grimké 1988: 4 Junie 1854: 66). In antwoord op haar eie retoriese vraag antwoord Forten: 'Te goed weet ons dat daar maar baie min is, en dat hierdie enkeles dit verdien om die dienaars van Christus genoem te word, wie se leer was 'Breek elke juk en laat die onderdruktes vry gaan' '(Grimké 1988: 66). Na 'n bywoning van 'n minister van Watertown, Massachusetts, teen die slawerny, het Forten hom geprys as 'een van die min ministers wat durf praat en as vrymanne optree, en die hoër wet gehoorsaam en alle laer wette wat teen die geregtigheid en die mensdom gekant is, belaglik'. (Grimké 1988: 26 November 1854: 113).

Ondanks Grimké se volgehoue ​​skeptisisme oor die suiwerheid van Amerikaanse kerke, het sy haar hele lewe lank 'n vroom Christen gebly. Na haar dood betower haar susterskind, Angelina Weld Grimké (2017), haar in 'n aangrypende gedig, "To Keep the Memory of Charlotte Forten Grimké." Die vier strofe-gedig eindig met hierdie samevatting van haar spiritualiteit:

Waar is sy heen? En wie is daar om te sê?
Maar dit weet ons: haar sagte gees beweeg
En waar skoonheid nooit kwyn nie,
Sit by ander strome, tussen ander bosse;
En vir ons hier, ag! sy bly
'N Heerlike herinnering
Tot in die ewigheid;
Sy het gekom, sy was lief vir, en toe is sy weg.

RITUELE / PRAKTYKE

Benewens die deelname aan die rituele van die Christelike lewe, was Charlotte Forten se primêre meditatiewe gebruik om 'n joernaal te hou. Sy het op 24 Mei 1854 op vyftienjarige ouderdom haar dagboek begin skryf, nadat sy na Salem, Massachusetts, verhuis het om die pas geïntegreerde openbare skole in die stad by te woon. In die aanvaarding van hierdie genre was sy besig met 'n vorm van skryfwerk wat vroulike nederigheid aangedui het. In die inleiding tot haar joernaal het Forten verklaar dat een van die doeleindes van haar dagboek was "om die groei en verbetering van my gedagtes van jaar tot jaar korrek te beoordeel" (Stevenson 1988: 58). Die tydskrifte strek oor agt en dertig jaar, insluitend die antebellum-periode, die burgeroorlog en die nasleep daarvan. Daar is vyf verskillende tydskrifte:

Tydskrif 1, Salem (Massachusetts), 24 Mei 1854 tot 31 Desember 1856;
Tydskrif 2, Salem, 1 Januarie 1857 tot 27 Januarie 1858;
Tydskrif 3, Salem, 28 Januarie 1858; St. Helena-eiland (Suid-Carolina), 14 Februarie 1863;
Tydskrif 4, St. Helena-eiland, 15 Februarie 1863 tot 15 Mei 1864;
Tydskrif 5, Jacksonville (Florida), November 1885, Lee (Massachusetts), Julie 1892.

Die geskiedskrywer Ray Allen Billington het geskryf dat Forten 'haar joernaal in gewone notaboeke bedek wat met bord bedek is en in ink in 'n gekweekte en leesbare hand geskryf het' (Billington 1953: 31). Grimké se tydskrifte word nou in die Moorland-Spingarn-navorsingsentrum aan die Howard Universiteit geargiveer.

Tussen 28 Oktober 1862 en 15 Mei 1864 het Forten haar lewe onder die “smokkelaars” op die Suid-Carolina See-eiland verpersoonlik, wat slawe was wat ontsnap het om die uniemagte tydens die burgeroorlog te help. In hierdie tydperk begin sy met haar joernaal praat as "Ami," Frans vir 'vriend'. Sy het haar ontmoetings met die 54ste Massachusetts Infantry, die 1ste en 2de South Carolina Volunteer Infantry Regiments, bestaande uit voormalige slawe, en die kultuur van die Gullah-mense wat die verbeurde plantasies van die eiland bewoon het, uiteengesit. Met 'n oog van 'n etnograaf het Forten die sosiale strukture van die Gullah / Geechee-volke wat aan die kus van Suid-Carolina en Georgië op die See-eilande gewoon het, geskets. Forten was inderdaad 'n ooggetuie vir belangrike oomblikke in die burgeroorlog, terwyl hy die plaaslike omgewing met liggame soos kolonel Robert Gould Shaw en Thomas Wentworth Higginson, en persoonlik ontmoet het met Harriet Tubman, wat die 2de Suid-Carolina vrywillige infanterieregiment gelei het in die aanval op Combahee Ferry. . Haar status as 'n elite swart vroulike afskaffer en intellektueel maak haar tydskrifte histories betekenisvol.

Charlotte Forten teken die aankoms van die uur van vryheid op Donderdag, Oujaarsdag 1863, roerend aan toe die Emancipation Proclamation gelees is aan 'n skare slawe wat onder die beskerming van die Unie-leër geplaas is. Sy het geskryf:

Dit het alles gelyk of lyk soos 'n briljante droom. . . . Toe ek op die staanplek sit en rondkyk na die verskillende groepe, het ek gedink dat ek nog nooit 'n gesig so mooi gesien het nie. Daar was die swart soldate, in hul blou jasse en skarlaken broeke, die offisiere van hierdie en ander regimente in hul aantreklike uniforms, en 'n skare kykers, mans, vroue en kinders. . . . Onmiddellik aan die slot het sommige bruin mense - uit eie beweging "My Country Tis of Thee" gesing. Dit was 'n aangrypende en pragtige voorval (Grimké 1988: Oujaarsdag, 1 Januarie 1863: 429–30).

In haar tydskrifte en in haar briewe gepubliseer in Die Liberator, Het Forten die mense en kultuur van die See-eilande noukeurig beskryf. Sy het hulle voorgestel as godvresende, beleefde, vlytige mense wat dankbaar was vir die Unie-leër omdat hulle hulle van slawerny bevry het, haar onderdane gehumaniseer het en hulle simpatiek uitgebeeld het. Op 20 November 1862 word die volgende brief van Forten gepubliseer in Die Liberator:

Sover ek dit kon waarneem - en hoewel ek nog nie lank hier was nie, het ek baie mense gesien en daar met hulle gepraat - lyk dit asof die negers hier meestal 'n eerlike, vlytige en verstandige volk is. . Hulle is gretig om te leer; hulle juig oor hul nuutgevonde vryheid. Dit is goed om te sien hoe jubelend hulle is oor die ondergang van hul "secesh" -meesters, soos hulle hulle noem. Ek glo nie dat daar 'n man, 'n vrou of selfs 'n kind is wat oud genoeg is om verstandig te wees nie, en dit sou onderwerp om weer 'n slaaf te word. Daar is blykbaar 'n diepe vasberadenheid in hul siel wat nooit sal wees nie. Hulle harte is vol dankbaarheid vir die regering en die "Yankees".

Forten beklemtoon die voortdurende en vinnige vordering wat haar leerlinge maak, en skryf in haar opstel, "Life on the Sea Islands", gepubliseer in die Atlantic Monthly, 1864:

Ek wens dat sommige van die mense in die Noorde, wat sê dat die wedloop so hopeloos en van nature minderwaardig is, die gereedheid sou kon sien waarmee hierdie kinders, so lank onderdruk en ontneem van elke voorreg, leer en verstaan.

Forten het sterk aangevoer dat hierdie vroeëre slawe as bevredigende burgers, sodra hulle van die gruwels van slawerny bevry is en die geleenthede van opvoeding gegee is, betoog het. Een geleerde beskryf die tydskrifte so: "The journals of Charlotte Forten are a hybrid mix of diary writing, autobiography proper, and racial biography" (Cobb-Moore 1996: 140). As 'n uitgebreide kulturele rekord ondersoek Forten se tydskrifte haar afwykende posisie as 'n swart swart elite-vrou in 'n blanke wêreld en volg haar opvoeding en haar ontwikkeling as sosiale hervormer duidelik. Die tydskrifte ondersoek die negentiende-eeuse vrouekonstruksies krities en vergemaklik die ontwikkeling van Forten se politieke en artistieke bewussyn. Forten se gesofistikeerde retoriek in haar vaktydskrifte [Image right] het voortgebou op haar bewustheid daarvan as toekomstige openbare dokumente wat vir die nageslag bedoel was, wat 'n uiters geletterde ontlok van simpatie met opvallende kritiek op rasse-onreg in die Verenigde State balanseer. Die Australiese geleerde Silvia Xavier het aangevoer dat Forten erkenning verdien vir haar radikale gebruik van retoriek om die saak van die beëindiging van slawerny te bevorder (2005: 438). “Forten se werk getuig van die kloof tussen retoriek en die werklikheid wat die 'demokratiserende' kultuur van hierdie tydperk weerspieël, en die beperkinge van die kulturele en sosiale rol van retoriese pedagogiek openbaar in die versuim om die kwessie van ras aan te spreek '(Xavier 2005: 438) . Xavier merk op dat Forten ook negentiende-eeuse retoriese praktyke toepas wat suksesvol bemiddel tussen spreker en ouditeur om simpatie te ontlok, passies te beweeg en tot aksie aan te wakker (Xavier 2005: 438), 'n bekende strategie vir afskaffende literatuur. In die latere lewe het Forten Grimké minder inskrywings geskryf; haar laaste inskrywing is gedateer Julie 1892 vanuit Lee, Massachusetts, aangesien sy dikwels 'n paar somerweke in die Berkshires deurgebring het om haar gesondheid te probeer verbeter (Maillard 2017: 150–51).

LEIERSKAP

Vanaf haar vroegste opvoeding was Forten betrokke by die afskaffingswerk. Forten, wat pas in Salem aangekom het, het die Remonds-advokaat gehelp vir die bevryding van die gevange weghol Anthony Burns. Terwyl hy in Salem studeer, het Forten klere en ander artikels toegewerk om fondse in te samel vir afskaffingsaktiwiteite, soos die New England Anti-Slavery Christmas Bazaar in Boston. Forten het belangrike bydraes gelewer tot die negentiende-eeuse literêre produksies deur Afro-Amerikaners, en het 'n verslag van haar ervarings in Suid-Carolina in die gesogte Atlantiese maandelikse. Namate die burgeroorlog geëindig het, verhuis sy in Oktober 1865 na Boston, waar sy sekretaris word van die Onderwyserskomitee van die New England-tak van die Freedmen's Union Commission, waar sy tot 1871 onderwysers van vrygemaakte slawerny werf en oplei (Sterling, 1997: 285) . Sy sit haar werk voort as 'n toonaangewende swart intellektueel en taalkundige. In 1869, haar vertaling van Emile Erckman en Alexandre Chartrain se Franse roman, Madame Thérèse; of die vrywilligers van '92 is gepubliseer, hoewel haar naam nie in die uitgawe verskyn nie. Billington haal aan uit 'n aantekening van die uitgewer, waarskynlik uit een van die uitgawes, wat lui: 'Juffrou Charlotte L. Forten het die vertaalwerk met 'n akkuraatheid en gees uitgevoer wat ongetwyfeld waardeer sal word deur almal wat vertroud is met die oorspronklike' (Billington 1953: 210). Die volgende jaar, toe sy by haar ouma in Philadelphia gewoon en in haar tante skoolgehou het, word die beroep as 'outoresse' in die volkstelling aangeteken (Winch 2002: 348).

Forten het selfs in die loop van haar onderwysloopbaan aktief gebly in die stryd vir haar mense. Sy bly diep toegewyd aan 'n lewe van diens. Forten het vir 'n jaar na die Suide teruggekeer om vrymense in Charleston te leer by 'n skool wat ter ere van Robert Gould Shaw genoem is; in 1871 het sy vyf jaar lank, van 1873 tot 1878, aan 'n swart voorbereidende skool in Washington, DC, onderrig gegee as statistikus in die vierde ouditeurskantoor van die Amerikaanse tesourie-departement. Die Nuwe nasionale era berig: 'Dit is 'n kompliment vir die wedloop dat juffrou Forten een van vyftien aangestelde uit vyfhonderd aansoekers moet wees' (aangehaal in Sterling, 1997: 285). Dit was by die Tesourie dat sy haar toekomstige man ontmoet het.

Na haar huwelik met Francis Grimké in 1878, het Forten Grimké teruggetree uit die openbare lewe, hoewel sy steeds gedigte en opstelle geskryf het vir publikasie. Die Grimké-huis in 1608 R Street NW in Washington DC [Beeld regs] het gedien as 'n sosiale en kulturele sentrum vir swart intellektuele. Mary Maillard se navorsing het besonderhede oor sy goed ingerigte en smaakvolle interieur ontdek: gepoleerde meubels, inspirerende kunswerke en tafels gelaai met fyn Franse porselein en sprankelende silwer eetgerei (Maillard, 2017: 7–9). In 1887 het die Grimkés weeklikse salonne begin aanbied waar gaste 'n verskeidenheid onderwerpe bespreek het, van kuns tot burgerregte (Roberts, 2018: 69). Sy het ook gehelp om 'n groep bekend as die 'Booklovers', 'n klub vir swart swart vroue, te organiseer om kulturele en sosiale kwessies te bespreek (Roberts, 2018: 70). In 1896, hoewel hy swak was, was Forten een van die stigterslede van die National Association of Coloured Women. Haar baksteenhuis van Dupont Circle is in 1976 as 'n Nasionale Historiese Landmerk aangewys.

Kwessies / UITDAGINGS

Forten se lewe in Salem, Massachusetts in die middel van die 1850's, was relatief sag in vergelyking met dié van hedendaagse kleurlinge. Sy het wyd gelees in skrywers soos onder andere Shakespeare, Chaucer, Milton, Phyllis Wheatley, Lord Byron en Elizabeth Barrett Browning. Sy het lesings in Salem en Boston bygewoon, en veral graag geleer oor lande soos Groot-Brittanje, waar slawerny reeds afgeskaf is. Forten was gefassineer deur historiese en wetenskaplike uitstallings soos te sien in Salem se Oos-Indiese Mariene Vereniging en die Essex Instituut. Terselfdertyd het sy diep gebuk gegaan onder die rassevooroordeel wat diep verweef was in die kultuur van die Verenigde State.

Alhoewel Forten meer bevoorreg as baie, het hy kort-kort gely aan ekonomiese agterstand. Nadat die Philadelphia Forten-ondernemings bankrot was, kon haar vader haar nie veel finansiële ondersteuning bied nie. Hierdie ekonomiese druk kon maklik verbeter word deur haar wit oupa, James Cathcart Johnston (1792–1865), seun van 'n goewerneur en senator in Noord-Carolina, wat bly lewe het totdat sy agt-en-twintig jaar oud was. Forten se ouma, die manliewende bonddogter Edith Wood, was voor haar dood in 1846 die minnares van hierdie prominente ryk wit suidelike planter (Maillard 2013: 267). Die historikus Mary Maillard beskryf die omvang van sy rykdom: “Johnston het 'n groot landgoed besit; hy is by sy dood in 1865 beskryf as 'een van die rykste mans in die Suide'. Sy eiendom, wat oor vier provinsies strek, is op 'n paar miljoen dollar gewaardeer en 'sy immense besittings aan die Roanoke-rivier bestaan ​​uit die rykste lande in die land' (Maillard 2013: 267). Forten het geen deel van hierdie uitgebreide landgoed ontvang nie, aangesien Johnston al sy rykdom, waaronder drie plantasies, aan drie vriende oorgelaat het. Geen bespiegeling oor haar ouma se voormalige minnaar of melding van Johnston verskyn in haar tydskrifte of briewe nie, maar dit blyk waarskynlik dat sy bewus was van die geslagslyn aan moederskant, aangesien sy grootgeword het as 'n suster van Johnston se jongste dogter, haar tante, Annie J. Webb, wat Johnston se boedel vir haar erfenis gedagvaar het. Selfs laat in Forten Grimke se lewe en dwarsdeur haar suksesvolle huwelik het ware ekonomiese veiligheid ontwykend gebly (Maillard 2017: 150–51).

Die laaste strofe van Charlotte Forten se 'Valedictory Poem', [Afbeelding regs], geskryf vir die afskeidsoefeninge van die tweede gradeplegtigheid van die Salem Normal School, en gepubliseer in die Salem Register Op 28 Julie 1856 vat sy haar toewyding saam met die stryd om slawerny en die verbetering van haar samelewing deur hervorming te beëindig. Dit illustreer ook haar onwrikbare Christelike geloof:

Maar ons het ons daartoe verbind om ernstig te swoeg;
Vir ander se goed om die grond te bewerk;
Totdat die oeste volop is, sal dit oplewer,
Ons moet onophoudelike arbeiders in die veld wees.
En as ons die pand hou, as ons te goeder trou is
Bly ononderbroke totdat ons in die dood slaap, -
Weereens sal ons mekaar ontmoet en in daardie helder land vorm
Waar afskeid onbekend is - 'n vreugdevolle orkes.

Veertig jaar alleen, en ses en dertig jaar lank saam met haar man, het Forten Grimké daarna gestreef om rassegelykheid te bevorder. Die huis van die egpaar in Washington, DC, was die plek vir salons en vergaderings wat goed bygewoon is om die sake wat hulle ondersteun, soos rasse- en geslagsgelykheid, te help. Alhoewel Forten gedurende die laaste dertien jaar van haar lewe baie ongeldig was, het die Grimké-huis 'n sosiale en kulturele sentrum gebly vir aktiwiteite om die lewens van Swart Amerikaners te verbeter (Sherman 1992: 211). Charlotte Forten Grimké se vyftien bekende gedigte, waaronder die skroeiende parodie, "Red, White and Blue", wat haar satiriese oog rig op die skynheiligheid van die "Independence Day" -vieringe in die Verenigde State, en net soveel essays wat verskyn in vooraanstaande tydskrifte van 1855– 1890's is toegegooi met haar intense spiritualiteit en diep Christelike bewussyn. Charlotte Forten Grimké se baanbrekende prestasies as opvoeder, skrywer en hervormer en haar toegewyde werk as die huweliksmaat van 'n Presbiteriaanse predikant, verseker haar plek as 'n belangrike figuur op die gebied van godsdiens en spiritualiteit.

IMAGES

Beeld # 1: Charlotte Forten as 'n jong geleerde.
Beeld # 2: Die verhaal van Anthony Burns, pamflet van die Kongresbiblioteek.
Beeld # 3: Salem Normal School, Salem, Massachusetts.
Beeld # 4: kolonel Robert Gould Shaw, bevelvoerder van die 54ste Massachusetts Infantry Regiment.
Beeld # 5: Ds Francis James Grimké, man van Charlotte Forten.
Beeld # 6: Charlotte Forten, ongeveer 1870.
Beeld # 7: Die Charlotte Forten Grimké-huis, Washington, DC, Nasionale register van historiese plekke.
Beeld # 8: Charlotte Forten se "Valedictory Poem" gepubliseer in die Salem Register1856.

Verwysings

Billington, Ray Allen. 1953. “Inleiding.” Bladsy 1-32 in The Journal of Charlotte Forten: A Free Negro in the Slave Era, geredigeer deur Ray Allen Billington. New York: The Dryden Press.

Cobb-Moore, Genève. 1996. "When Meanings Meet: The Journals of Charlotte Forten Grimké." Pp. 139-55 in Inskrywing van die Daily: Critical Essays on Women's Diaries, geredigeer deur Suzanne L. Bunkers en Cynthia A. Huff. Amherst: Universiteit van Massachusetts Press.

Duran, Jane. 2011. “Charlotte Forten Grimké and the Construction of Blackness.” Philosophia Africana, 13: 89–98.

Forten, Charlotte. 1953. The Journals of Charlotte Forten: A Free Negro in the Slave Era, geredigeer deur Ray Allen Billington. New York: The Dryden Press.

Forten, Charlotte. 1862. “Brief van St. Helena's Island, Beaufort, SC” Die Liberator, Desember.

Forten, Charlotte. 1858. "Parodie op 'The Red, White, and Blue.'" Salem State University opvoering deur Samantha Searles. Toegang verkry vanaf www.salemstate.edu/charlotte-forten op 20 Junie 2021. Oorspronklike manuskrip in die American Antiquarian Society, Worcester, Massachusetts.

Forten, Charlotte. 1856. "Valedictory Poem." Salem Register, 28 Julie. Salem State University Archives, Salem, MA.

Forten, Charlotte. 1855. "Gesang, vir die geleentheid, deur een van die leerlinge, juffrou Charlotte Forten." Salem Register, 16. Julie Salem State University Archives, Salem, MA.

Glasgow, Kristen Hillaire. 2019. “Charlotte Forten: Coming of Age as a Radical Teenage Abolitionist, 1854–1856.Ph.D. verhandeling, Universiteit van Kalifornië, Los Angeles. Toegang verkry vanaf https://escholarship.org/content/qt9ss7c7pk/qt9ss7c7pk_noSplash_041462aa2440500cfe2d36f1e412dd0f.pdf op 20 Junie 2021

Grimké, Angelina Weld. 2017. “Om die geheue van Charlotte Forten Grimke te behou.” Manuskripte vir die Grimke-boek 2. Digitale Howard. https://dh.howard.edu/ajc_grimke_manuscripts/2

Grimké, Charlotte Forten. 1988. Die tydskrifte van Charlotte Forten Grimké, geredigeer deur Brenda E. Stevenson, New York: Oxford University Press.

Maillard, Mary. 2013. “'Getrou getrek uit die werklike lewe:' outobiografiese elemente in Frank J. Webb's Die Garies en hul vriende." Die Pennsylvania Magazine of History and Biography 137: 261-300.

Maillard, Mary, red. 2017. Whispers of Wrede Wrongs: The Correspondence of Louisa Jacobs and Her Circle, 1879–1911. Madison, WI: Universiteit van Wisconsin Press.

Noel, Rebecca R. 2004. “Salem as die nasie se skoolhuis.” Bladsy 129-62 in Salem: Plek, mite en geheue. Geredigeer deur Dane Morrison en Nancy Lusignan Schultz. Boston: Northeastern University Press.

Roberts, Kim. 2018. 'N Literêre gids vir Washington, DC: loop in die voetspore van Amerikaanse skrywers van Francis Scott Key tot Zora Neale Hurston. Charlottesville: Universiteit van Virginia Press.

Rosemond, Gwendolyn en Joan M. Maloney. 1988. "Om die hart op te voed." Sekstant: The Journal of Salem State University 3: 2-7.

Salenius, Sirpa. 2016. 'N Afskaffer in die buiteland: Sarah Parker Remond in die kosmopolitiese Europa. Boston: Universiteit van Massachusetts Press.

Sherman, Joan R. 1992. Afro-Amerikaanse poësie van die negentiende eeu: 'n bloemlesing. Champaign, IL: Universiteit van Illinois Press.

Sterling, Dorothy, red. 1997. Ons is u susters: swart vroue in die negentiende eeu. New York: WW Norton & Company.

Stevenson, Brenda. 1988. “Inleiding.” Pp. 3-55 in Die tydskrifte van Charlotte Forten Grimké, geredigeer deur Brenda Stevenson. New York: Oxford University Press.

Lier, Julie. 2002. A Gentleman of Color: The Life of James Forten. New York: Oxford University Press.

Xavier, Silvia. 2005. "Betrokke George Campbell se simpatie in die retoriek van Charlotte Forten en Ann Plato, Afro-Amerikaanse vroue van die Noord-Antebellum." Retoriekoorsig 24: 438-56.

AANVULLENDE HULPBRONNE

Braxton, Joanne. 1988. "Charlotte Forten Grimke en die soeke na 'n openbare stem." Bladsy 254-71 in Die privaat self: teorie en praktyk van outobiografiese geskrifte vir vroue, geredigeer deur Shari Benstock. Chapel Hill: Universiteit van Noord-Carolina Press.

Long, Lisa A. 1999. "Charlotte Forten's Civil War Journals and the Quest for 'Genius, Beauty, and Deathless Fame.'" Legacy 16: 37-48.

Stevenson, Brenda E. 2019. “Oorweging van die oorlog van die huis en van die voorkant: Charlotte Forten se dagboekinskrywings vir burgeroorlog.” Pp. 171-00 in Burgeroorlogskryf: nuwe perspektiewe op ikoniese tekste, geredigeer deur Gary W. Gallagher en Stephen Cushman. Baton Rouge: Louisiana State University Press.

Webb, Frank J. 1857. Die Garies en hul vriende. Londen: Routledge.

Publikasiedatum:
21 Junie 2021

 

 

 

 

 

 

 

 

Deel