Stoflike Hoesly

Sunburst (Broederskap van die Son)

SUNBURST TYDLYN

1929: Norman Paulsen word gebore.

1947: Paulsen sluit aan by Yogananda's Self-Realization Fellowship (SRF).

1951: Paulsen verlaat SRF.

1969: Paulsen stig die Brotherhood of the Sun in Santa Barbara, Kalifornië.

1970: Paulsen koop landbougrond en noem dit Sunburst Farm.

1971: The Brotherhood of the Sun opgeneem as Sunburst-gemeenskappe en Sunburst Natural Foods gestig.

1975: The Brotherhood of the Sun het nasionale media-aandag gekry vir sy organiese voedselbedrywighede; plaaslike koerante het berig oor Sunburst se voorraadwapens en militêre oefeninge.

1978: Sunburst open 'n supermark; Paulsen is in hegtenis geneem te midde van magdom bewerings.

1980: Paulsen publiseer sy outobiografie, Sunburst.

1981: Die meeste lede het die groep verlaat na 'n reeks krisisse; Paulsen en oorblywende lede verhuis na Nevada.

1983: Die groep verhuis na Utah, waar hulle The Builders heet.

1987: Sunburst het sy eerste New Frontiers-natuurwinkelwinkel in Utah geopen.

1991: Paulsen verskuif die hoofkwartier van die groep na Kalifornië en herdoop die groep Solar Logos.

2006: Paulsen sterf, en sy vrou Patty word geestelike direkteur; die groep het weer opgeneem as Sunburst Church of Self Realization.

2014: Sunburst verkoop alle oorblywende New Frontiers-winkels, behalwe een in Solvang, Kalifornië.

FONDS / GROEPGESKIEDENIS

Sunburst is in 1969 in Santa Barbara, Kalifornië, gestig deur Norman Paulsen (1929-2006). Oor die jare heen het die groep homself verskeie name genoem: The Brotherhood of the Sun, The Builders, Solar Logos Foundation en Sunburst. In 2006 is dit opgeneem as Sunburst Church of Self Realization.

Norman Paulsen is in 1929 in Kalifornië gebore. Sy vader, Charles Paulsen († 1970), was 'n regter en Boeddhistiese predikant (bekend as die "Blinde Boeddha") in Lompoc en San Luis Obispo. As kind het Norman visioene gehad van verligte wesens wat besoek het om hom leiding te gee of hom vaardighede aan te leer (Paulsen 1980). Jare later sou hy beweer dat hierdie figure Paramahansa Yogananda, Melchizedek en Jesus Christus was (Paulsen 1980). Op sestien het Paulsen 'n handelsvaart geword, na Asië en die Midde-Ooste gereis en daarna by die Amerikaanse vloot ingeskakel en na sy moeder se dood in 1947 'n eerbare ontslag ontvang.

Nadat ek Yogananda's gelees het Outobiografie van 'n Yogi (1946) betree Paulsen Yogananda's Self-Realization Fellowship (SRF) in Los Angeles in 1947 om by SRF se Mount Washington-klooster te studeer en as monnik te begin. [Beeld regs] Daar het hy Kriya Yoga bestudeer, 'n meditasie-tegniek om selfverwesenliking en kosmiese eenheid te verkry deur geestelike energie langs die spinale chakras te lei. Hy het ook wyd gelees oor verskillende godsdienste. By SRF het hy tuinbou, timmerwerk en konstruksie geleer, en in 1951 help bou aan een van die eerste vegetariese restaurante in Kalifornië, SRF se India House Café.

Paulsen se medestudente aan SRF het sy vriende Bernard Cole (c.1922-c.1980) ingesluit, wat as Yogacharya Bernard 'n onafhanklike geestelike onderwyser geword het; Daniel Boone (1930-2015), wat gehelp het met die bou van die Integratron, 'n groot verjongingskamer en 'n 'tydmasjien' in die Yucca-vallei in Kalifornië; Roy Eugene Davis (geb. 1931), wat New Life Worldwide sou stig en later die sentrum vir geestelike bewusmaking sou lei; en J. Donald Walters (1926-2013), beter bekend as Swami Kriyananda, die stigter van die Ananda Cooperative Communities (Kriyananda 2011; Paulsen 1980; Walters 1977).

Terwyl hy by SRF was, het Paulsen 'n droom gehad waar hy jongmense op die grond naby Santa Barbara sien woon, 'n visie wat Sunburst voorgehou het (Hansen-Gates 1976; Paulsen 1980). Hy skryf later in sy outobiografie, Sunburst: Terugkeer van die oue (1980), dat hierdie droom sou vervul "Yogananda se visie van selfonderhoudende wêreldbroederskapkolonies waar mans, vroue en kinders harmonieus kon saamleef en 'n gewone lewe en hoë denke kon beoefen" en sodoende 'n eenheid met die goddelike kon bereik (Paulson 1980: 485) . Vir Yogananda kan wêreldbroederskapkolonies die samelewing genees van die hoofoorsake van depressie, naamlik selfsug en verbruikerswese (Yogananda 1939; Yogananda 1959). Hulle het 'n gelofte van eenvoud, gemeenskap, gesamentlike eienaarskap van eiendom, gemeenskaplike lewe, meerjarigheid en geestelike verkenning behels.

In 1951 word Paulsen as 'n 'minister' van die SRF uitgespreek, maar hy verlaat die groep later dieselfde jaar na 'n meningsverskil met Yogananda oor die handhawing van kuisheid en die vertrek van sy goeie vriend Daniel Boone (Paulsen 1980). Paulsen het die daaropvolgende jare as ambagsman gewerk, veral in konstruksie en messelwerk, en navorsing gedoen oor geestelike bewegings. Kort nadat hy na Santa Barbara teruggekeer het, het hy 'n direkte ontmoeting gehad met wat hy op verskillende maniere genoem het EK IS DAT EK IS, Christus, die Goddelike sonlogos, of die Goddelike moeder en vader (Paulsen 1980). Hy sien 'n visie van 'n Goue Eeu van mense wat in 'n kosmiese bewussyn leef, waarin almal tereg as seuns en dogters van God erken word.

In 1952, geïnspireer deur die publikasie van Ek rooi 'n vlieënde skottel (1952) ontmoet Paulsen die skrywer, die beroemde UFO-kontak George W. Van Tassel, en sluit aan by Van Tassel se UFO-studiegroep in Giant Rock, Kalifornië. Paulsen trou en skei later (1954-1957) Van Tassel se dogter Glenda, het 'n seun gehad en 'n kundige messelaar en beginner-elektrisiën geword. Paulsen sou gedurende sy lewe minstens vyf vroue hê. Paulsen het geskryf dat Paulsen en sy vriend Daniel Boone 'n vreemde hitchhiker genaamd Waldo, wat in 'n ruimtetuig op aarde aangekom het, na een openbare verhaal van Van Tassel se kontakervaring opgetel het (Paulsen 1980). Paulsen het ook gesê dat hy sy eerste ontmoeting met 'n vreemde ruimteskip in 1953 gehad het.

Gedurende die 1950's het hy steeds visioene gehad, veral van besoekende wesens van die lig, wat hy later sou interpreteer as Christus en Melgisedek, sowel as verligte wesens wat hy verstaan ​​het as Lemuriese ruimtereisigers of kosmiese engele wat hy die Antieke genoem het, of, afwisselend, The Builders (Cusack 2021; Grünschloß 1998; Paulsen 1980; Trompf 1990). Die wesens het aan Paulsen gesê dat hulle 500,000 1980 jaar gelede aarde toe gekom het om 'n ideale beskawing, die verlore kontinent Mu, te vestig, maar dat die oorlog met 'n indringende kwaadaardige mag uiteindelik veroorsaak het dat hulle vertrek. Eendag, het hulle vir hom gesê, sal die ou mense terugkeer en Paulsen se taak was om die weg voor te berei vir hul terugkeer. By hul terugkeer sou 'n apokaliptiese stryd tussen die "Kragte van die lig en die magte van die duisternis" plaasvind (Paulsen 285: XNUMX).

Die vroeë 1960's was 'n tydperk van besering, siekte en armoede vir Paulsen, insluitend 'n oordosis medikasie, hy was onwillekeurig verbind tot 'n geestesinstelling in die staat en het 'n feit dat hy amper dood was. Maar in 1964, nadat hy die psigiatriese hospitaal verlaat het, het The Builders hom opdrag gegee om 'n gemeenskap vir hulle as basisstasie bymekaar te maak (Paulsen 1980). Veel later sou Paulsen skryf dat hy 'n antieke heerser van Mu was wat 'n ruimteskip aan die kant van Christus gevlieg het en dat hy aan die hoof sou staan ​​van die terugkeer van die Antieke wanneer hulle daar aankom om 'Gods Ryk van die Son' te vestig (Paulsen 1980; Trompf 2012).

Teen die laat 1960's, woonagtig in Santa Barbara, het Paulsen meditasieklasse geleer en groepe oor spiritualiteit gelei vir ontevrede jeugdiges wat na mistieke ervarings en 'n skoon leefstyl soek. In 1969 het Paulsen en sy volgelinge die Brotherhood of the Sun gevorm, wat die naam weerspieël van beide hul visie op die Spiritual Sun (die wit lig van die Skepper, die gemeenskap waarmee die hoogste doel van die lede van die Brotherhood was) sowel as 'n homofoon van Jesus as die Seun van God. Namate die groep gegroei het, het hulle in 'n ou roomysfabriek begin vergader. Hulle het hulself onderhou deur konstruksiewerk, huishoudelike skoonmaak en kinderoppas. Lede wou egter eerder gemeenskaplik op 'n plaas woon, organiese voedsel verbou en natuurlike voedsel aan die publiek verkoop as hul steun (Paulsen 1980).

In 1970 het Paulsen 'n plaas van 160 akker naby Santa Barbara gekoop met die opbrengs uit 'n eis vir werkersvergoeding en donasies van sy volgelinge. Hy het dit Sunburst Farm genoem. [Foto aan die regterkant] Vir Paulsen was die plaas 'n geestelike sentrum, en hy het beskryf dat hy besoeke gehad het van intergalaktiese voorvaders, The Builders of Ancient Ones, wat sy projek geseën het (Paulsen 1980). Die volgende jaar het Sunburst 'n plaas van 220 akker gekoop wat hy Lemuria Ranch genoem het.

In 1971 het die Brotherhood of the Sun opgeneem as 'n godsdienstige nie-winsgewende organisasie, genaamd Sunburst Communities, Inc., en Sunburst Natural Foods geskep as 'n lid-winsgewende korporasie om hul gesondheidsvoedselondernemings te bestuur. In dieselfde jaar het hulle Sunburst Community Store geopen om hul organiese produkte te verkoop, en het hulle vinnig 'n vragmotoronderneming gestig, ook genoem Sunburst Natural Foods, wat organiese voedsel en natuurlike droë goedere aan ander winkels en restaurante versprei. Die maatskappy word 'een van die grootste verspreiders van voedsel wat natuurlik gekweek word in die Verenigde State', en vervoer hul eie voedsel en voedsel wat deur ander organiese boerderye verbou word, na gesondheidswinkels en restaurante in Amerika (Paulsen 1980; sien ook Chandler 1974; Corwin 1989; T. Miller 1999).

Dwarsdeur die vroeë 1970's het Sunburst onder meer twee plaaslike restaurante, 'n volgraanbakkery, 'n melkery en 'n bottelonderneming vir vrugtesap, oopgemaak en 'n boerdery van 2,000 akker gekoop. Paulsen het advokate, rekenmeesters en beleggingspersoneel aangestel om die wins in hul kommersiële arm, die Brotherhood of Man, te maksimeer, sodat hulle weer in die gemeenskap en in hul plaaseiendomme kon belê. Sunburst het hul produkte as gesonder, meer omgewingsvolhoubaar en geestelik voedend bemark as nie-organiese voedsel wat in die industrie verwerk of chemies verbou word. Sunburst Organiese Appelsap het landwyd goed verkoop. Gemeentelede het grotendeels sonder betaling gewerk, maar tog het hulle voedsame kos, eenvoudige klere, mediese sorg, gedeelde grond en huisvesting ontvang. [Beeld regs] Namate die organiese voedselondernemings gegroei het, het dit gehelp om standaarde te skep vir die opkomende organiese industrie (Hoesly 2019; S. Leslie 1979). Sunburst was 'n belangrike deel van die 1970's terug-na-die-land-gemeenskappe en die ontwikkeling van natuurlike voedselwinkels (Dobrow 2014; Edgington 2008; Hoesly 2019).

Sunburst se bedrywighede het in die laat 1970's gediversifiseer en uitgebrei toe dit Amerika se voorste produsent en kleinhandelaar van organiese voedsel geword het. 'n "Natural Foods Empire" genoem (Meade 1981). [Beeld regs] Die New York Times, Los Angeles Times, en Chicago Tribune het berig oor die sukses van die beweging, wat in totaal meer as 340 lede was en in 3,000,000 meer as $ 1975 verdien het (Chandler 1974; Nordheimer 1975; Zyda 1976). In 1976 het Sunburst 'n plaas van 3,000 akker genaamd Tajiguas Ranch gekoop, en 'n lid, Susan Duquette, het die Sunburst Farm Familie Kookboek (1976), wat goed verkoop het in twee uitgawes en die groep en sy geestelike bedoelings bevorder het. Paulsen het vier groot seilbote gekoop (die groep het op een gegewe tydstip net een besit) om vis te vang vir hul Sunburst Pierce Fisheries-onderneming en vir plesiervaarte. Sunburst het ook geëksperimenteer met nie-besoedelende energiebronne, soos 'n homopolêre vryenergie-kragopwekker (Schiff 1981; Zachary 1981a).

In 1978 het Sunburst 'n groot alternatiewe supermark geopen en sy eie organiese voedsel, organiese produkte van ander plase en ander produkte verkoop. Die winkel was 'n pionier in die verkoop van grootmaat-artikels in helder, lugdigte koshouers. Sunburst het ook produkte van ander organiese boere dwarsdeur Kalifornië en Suidwes versprei, insluitend gestuur na Chicago, New York, Kanada en ander groot markte per vragmotor en lugvrag. Teen 1980 verdien Sunburst $ 16,000,000 deur twaalf groothandel- en kleinhandelwinkels in vyf stede (Meade 1981).

Teen 1978 het 'n aantal faktore mense van Sunburst begin dryf (Beresford 2007; Black 1977; Cass 1975; Chandler 1981a; Corwin 1989; Every 1982; Hurst 1975a; Hurst 1975b; Ibáñez 1975; King 1980; Nordheimer 1975; Trompf 1990; Weaver 1982). Beskuldigings in 1975 dat Paulsen gewere in die openbaar geswaai het, vuurwapens opgeberg het en toesig gehou het oor militêre opleidingsoefeninge ter voorbereiding van 'n komende apokalips, het gelei tot afvalligheid en slegte publisiteit. As gevolg hiervan is Sunburst deur antikultuurgroepe ondersoek, wat gelei het tot die ontvoering van twee lede van die Sunburst in 1976 deur die befaamde “ontwikkelaar” Ted Patrick (Brantingham 1977a; Brantingham 1977b). Later bewerings dat Paulsen pynstillers mishandel het, minderjariges seksueel misbruik het en belasting ontduik het, benewens 'n bedreigde skietery met wetstoepassers nadat hy in 1978 in hegtenis geneem is vir dronkbestuur en die weerstaan ​​van inhegtenisneming, het baie lede hom in die openbaar gewend. Hierdie aanklagte het ook gelei tot verhoogde regeringskontrole, onder meer deur die Agentskap vir dwelmhandhawing, die Federale Buro vir Ondersoek en die Departement van Justisie (Hoesly 2019). Paulsen het beweer dat hy medikasie geneem het om die aanhoudende pyn te kalmeer weens 'n vroeëre besering en om energie wat uitgeput is, te herstel deur geestelike raad te gee, maar baie lede is afgeskakel deur sy vermeende alkoholisme en dwelmmisbruik, wat die gemeenskapsreëls van Sunburst oortree (Corwin 1989). Sunburst se arsenaal en apokaliptisisme het groter aandag getrek na die massamoord van 1978 in Peoples Temple in Guyana en tydens die presidensiële veldtog in 1980, aangesien een Sunburst-boerdery teen Ronald Reagan se boerdery aangrens.

Benewens hierdie bekommernisse, het lede beweer dat Sunburst nie die welvaart van sy ondernemings regverdig versprei het nie, maar eerder die welvaart vir Paulsen se binnekring. In 1980 het winkelmense gewerk vir 'n vakbond en later 'n klag gelê oor anti-unie-intimidasie deur Sunburst se bestuur (Hall 1980; C. Miller 1981). Toenemende mededinging in die mark vir organiese voedsel het die inkomste verlaag deur die pryse van Sunburst te verswak, en die nasionale ekonomie het te midde van stygende inflasie, hoë werkloosheid en 'n dreigende resessie versuur. Teen 1981 was twee derdes van die lede weg en het die plaas en markte met minder werkers verlaat. Hierdie ekonomiese en arbeidsmoeilikhede het die finansiële ondergang van Sunburst meegebring. 'N Regsgeding van 1981 deur meer as sewentig voormalige lede, wat later van die hand gewys is, het $ 1.300,000 van die groep se wins gevra, en 'n afsonderlike regsgeding oor die onvermoë van Sunburst om sy skuld te betaal, het veroorsaak dat Sunburst sy Tajiguas Ranch moes verkoop (Mann 1982; Meade 1981; Zachary 1981b). Sunburst het teen 1982 sy ander eiendomme in Kalifornië gelikwideer.

In 1981-1982 vertrek Paulsen en ongeveer honderd van die meer toegewyde lede Kalifornië na 'n groot boerdery in Wells, Nevada, genaamd Big Springs Ranch, en na 'n motorhuispark in die nabygeleë Oasis, 'n klein nedersetting waar lede 'n vulstasie bedryf. , mini-mart, hotel en restaurant (Chandler 1981b; Greverus 1990; Paulsen 2002). Die veeboerdery van 'n half miljoen akker was minder gasvry vir landbouproduksie, veral as gevolg van lang, koue winters en kort groeiseisoene. Na 1983, nadat hy strawwe winters verduur het en 'n retensiereg op die nuwe plaas in die gesig gestaar het, het Paulsen die grootste deel van die oorblyfsel na Salt Lake City, Utah geneem, waar hy hulle die naam The Builders genoem het.

Gedurende die 1980's en in die middel 1990's het die gemeenskap verder afgeneem, uiteindelik tot ongeveer twee of drie dosyn mense (Corwin 1989). In Utah het hulle meestal die boerdery laat vaar om ander werk te kry, in 'n herehuis met vier verdiepings en daarna in 'n woonstelkompleks wat hulle reggekry het, en daagliks mediteer om eenheid te handhaaf (Paulsen 2002). Ander het in die Nevada-sleepwaentjie gewoon. Lede het opgehou om hulpbronne kollektief saam te voeg en individueel inkomste te verdien. In Salt Lake City het hulle huise gekoop, verbou en verkoop; 'n uitgrawingslooponderneming bedryf; het naweek-retraites begin aanbied vir geestelike soekers; en het verskeie natuurlike voedselwinkels, genaamd New Frontiers (Hoesly 2019), geopen. Sommige lede het na Arizona gegaan en tussen 1988-1995 drie ekstra New Frontiers-winkels geopen.

Paulsen, wat tyd in Salt Lake City en Las Vegas deurgebring het, het in 1988 na Kalifornië teruggekeer en grond gesoek vir 'n nuwe gemeente (Corwin 1989). In 1991 het hy die groep Solar Logos hernoem en 'n boerdery van 53 hektaar naby Buellton, Kalifornië, gekoop en dit Sunburst Farm genoem, waar hy die hoofkwartier van die groep die volgende jaar hervestig het. Paulsen het gou 'n tweede eiendom genaamd Nojoqui Farm (ook New Frontiers Farm genoem) gekoop om organiese produkte vir hul markte in te samel. In 1995-1996 het die meeste lede na die Santa Barbara-gebied teruggetrek en huise en 'n retraitesentrum op die plaas gebou.

Die natuurlike markte van New Frontiers is sedert die negentigerjare die hoofinkomste vir die gemeenskap en dien as 'n weg vir Sunburst se organiese voedsel en geestelike waardes (Spaulding 1990). [Beeld regs] Paulsen het gesê dat elke winkel 'n "draaikolk van genesende energie" is wat deur klante sowel as werknemers gevoel kan word (Paulsen 2008: 2016). Toe die groep na Kalifornië verhuis, het dit moeilik geraak om die winkels in ander state te bedryf. In 339 verkoop hulle die drie Utah-winkels aan Wild Oats, 'n voedselketting vir natuurlike voedsel. In 1996 het hulle twee nuwe winkels in Kalifornië geopen.

Norman Paulsen is in 2006 oorlede (Nisperos 2007). In daardie jaar het sy vrou, Patty Paulsen, geestelike direkteur van die groep geword en sy naam verander van Solar Logos in Sunburst, wat dit opgeneem het as Sunburst Church of Self Realization. Sedertdien het Sunburst 'n nuwe heiligdom- en toevlugsentrum by Sunburst Farm gebou, waarvandaan dit naweke-retraites, permakultuurwerkswinkels, meditasie- en jogaklasse en weeklikse dienste aangebied word. Ongeveer twee dosyn lede woon op die plaas, wat steeds organiese voedsel verbou, bedien en verkoop (Knapp 2019). In 2014 het Sunburst 'n New Frontiers-winkel in Kalifornië en al drie Arizona-winkels aan Whole Foods verkoop, en slegs hul winkel in Solvang, Kalifornië, agtergelaat (K. Leslie 2014). Ondanks die afnemende lidmaatskap, sit die groep voort met sy geestelike praktyk van "persoonlike en planetêre ontwaking" deur organiese voedsel, meditasie en selfverwesenliking (Sunburst-webwerf en).

Leerstellinge / oortuigings

Paulsen hou van 'n eklektiese, esoteriese kombinasie van geestelike oortuigings. Dit sluit die mistieke Christendom, die Judaïsme van die Essene, Hopi-tradisies, Boeddhisme, Hindoeïsme, Teosofie en Ufologie in. Die grootste invloede in die Sunburst-gemeenskap is Paramahansa Yogananda en Jesus Christ (Paulsen 1980; Sunburst-webwerf en 'Spiritual Lineage'). Besonderhede van Paulsen se ingewikkelde, sintetiese oortuigings kan gevind word in sy outobiografie, wat hy gedurende sy leeftyd in vier weergawes gepubliseer het (1980, 1984, 1994, 2002). Sy vrou Patty het 'n vyfde hersiene weergawe postuum gepubliseer (2016). Verskeie wetenskaplike artikels het gefokus op Paulsen se UFO-visioene en oortuigings (Grünschloß 1998; Gruenschloss 2003; Grünschloß 2004; Grünschloß 2006; Trompf 1979; Trompf 1990; Trompf 2003; Trompf 2012; Trompf en Bernauer 2012).

Yogananda het Sunburst se oortuiging geïnspireer dat meditasie, en veral Kriya Joga, die weg na selfverwesenliking is. Selfverwesenliking is die beliggaamde begrip dat 'n mens goddelik is en saamsmelt in eenheid met universele energie of God. [Beeld regs] Hierdie besef lewer harmonie in die wêreld. Vir Sunbursters lewer selfverwesenliking deur yogiese bemiddeling ook Christusbewussyn op. Jesus Christus het volgens Paulsen geleer dat mense God in hulle het en dat elke mens goddelike potensiaal het. Vir Paulsen het Jesus dieselfde selfverwesenliking geleer as Yogananda (Paulsen 1980; Sunburst-webwerf en 'Spiritual Lineage').

Sunburst-lede glo dat die uitleef van die groep se agtvoudige pad en twaalf deugde tot Christus-bewussyn en kosmiese bewussyn lei, wat Paulsen ook selfverwesenliking en Godverwesenliking genoem het (Paulsen 2000; webwerf Sunburst en 'The Rainbow Path'). Die agtvoudige pad van bewuste leefstyl sluit meditasie, gedrag, studie, spraak, assosiasie, voeding, werk en ontspanning in. Die twaalf deugde is naasteliefde, geloof, lojaliteit, geduld, eerlikheid, deursettingsvermoë, nederigheid, nederigheid, moed, gelykheid, volharding en medelye. Deur meditasie en die regte lewe, sal mense wakker word tot die suiwer self van binne en besef hulle hul eenheid met die Goddelike Gees, die lig van die hele skepping, die bewussyn en energie van Christus (Paulsen 1980; Sunburst-webwerf en 'The Rainbow Path').

Sunburst se webwerf bevat 'n aantal ander "Aims and Ideals" (Sunburst-webwerf en "About Sunburst"):

Om deur middel van direkte persoonlike ervaring die Oneindige Wese van ewige bestaan, suiwer bewussyn en immer nuwe geluk te probeer ken. Dit is selfverwesenliking!

Om innerlike en eksterne omgewings te skep wat selfverwesenliking individueel, gesamentlik en wêreldwyd aanmoedig en kweek.

Om liefde en energie aan ander en die Goddelike te bied deur onbaatsugtige diens.

Om die tydlose deugdelike kodes en weë van 'n bewuste lewe.

Om die heiligheid van Moeder Natuur te herken en te bestudeer.

Om die gawes van verbeelding en wil te gebruik om regeneratiewe oplossings te ontwerp en ware versorgers van die Aardtuin te word.

Om die waarhede wat alle wysheidstradisies onderlê te eerbiedig, en geleenthede aan te wend om die leer van selfverwesenliking te deel met diegene wat hul eie ware aard wil ken.

Sunburst-lede glo dat UFO's en vreemdelinge hierdie planeet bewoon het lank voordat mense daar aangekom het en dat hulle weer gekom het om mense na 'n pad van geregtigheid te lei. Paulsen was vertroud met teosofiese tekste oor Lemuria en Mu, wat deur skrywers soos WS Cervé en James Churchward, wat Paulsen in sy outobiografie gelees en aangehaal het, gewild was (Paulsen 1980). Paulsen het hierdie leerstellings gekoppel aan verslae van UFO's en intergalaktiese geestelike wesens, deels gevorm deur sy betrokkenheid by Van Tassel se UFO-studiegroep en die lees van Ufologiese literatuur.

Paulsen het voortgebou op Helena Blavatsky se idee van 'wortelrasse', en het 'n kleurgekodeerde hiërargie van rasse ontwikkel wat ooreenstem met intergalaktiese wesens en rasse-geslagsregisters op aarde (Cusack 2021; Paulsen 1980; Trompf 1990). Vier menslike rasse (Rooi, Geel, Blou en Wit) het hul oorsprong in 'n hemelse ryk in die buitenste ruimte en het na die aarde gekom as The Builders. Meso-Amerikaanse en Stille Oseaan-beskawings is deur hierdie Lemuriërs in menslike vorm gebou. Vir Paulsen was hierdie eerste mense wit en hulle het eers in Latyns-Amerika geland (Paulsen 1980).

Paulsen en Sunburst is ook sterk beïnvloed deur White Bear (Oswald Fredericks), 'n Hopi-skrywer wat met Paulsen bevriend was en wat die opgeneemde bronmateriaal vir Frank Waters se topverkoper was. Boek van die Hopi (1963). Boek van die Hopi was invloedryk vir Paulsen en gewild in Sunburst (Blumrich 1979; Fredericks and King 2009; Paulsen 1980; Steiger 1974). Paulsen beskou die inheemse Hopi-volk as die oorblyfsels van die Rooi ras en vreedsame opsigters van Moeder Aarde. White Bear het ook die siening van Paulsen geïnspireer dat die Suid-Stille Oseaan 'n heilige plek van wysheid was en dat Lemuriërs die vroegste aardse beskawing daar geskep het.

In die 1970's het Sunburst-lede aanvanklik volgens formele reëlstrukture geleef, maar later toegespits op die riglyne van die gemeenskap, wat onafhanklikheid binne geestelike behoort moontlik gemaak het. Gesonde lewensnorme het geen dwelms, alkohol, tabak of voorhuwelikse of buite-egtelike seks ingesluit nie; dra eenvoudige klere; om skoon en natuurlik buite te leef; en eet 'n voedsame, organiese dieet, verkieslik vegetaries. Volgens lede Dusk en Willow Weaver, “Vir die lid van Sunburst is alle fisiese pogings 'n natuurlike uitvloeisel van hierdie goddelike plan, 'van' afstemming met die natuur en die bereiking van gemeenskap met die Skepper '(Weaver 1982: 10-11).

Vandag beskou die Sunburst-gemeenskap hulself as 'n "wêreldwye gemeenskap van ligte werkers, sowel as 'n opsetlike samewerkende gemeenskap" (Sunburst-webwerf en 'About Sunburst'). Dit beteken om 'n vrugbare omgewing te skep vir persoonlike geestelike groei en selfverwesenliking. Volgens die Sunburst se “Spiritual Lineage” webblad: “Elkeen van ons, gemaak na die beeld van God, is bestem om die Christus-bewussyn, die suiwer self binne ons siel, wakker te maak. Dit is selfverwesenliking, deur wie se opkoms God gerealiseer word. Verligte, deur God gerealiseerde siele van alle geestelike weë bestaan ​​voortdurend in hierdie bewussyn en kan na vore kom om u te help op u lewensreis. ” Sunburst-lede streef daarna om mense te lei op hierdie pad van selfverwesenliking.

RITUELE / PRAKTYKE

Sunburst se praktyke is gewortel in joga, meditasie en natuurlike voedsel. Die doel van Kriya Joga en meditasie is selfverwesenliking. Die groep se organiese boerdery en voedselverbouing, tesame met die natuurlike voedselwinkels, voed hierdie doelwit deur lede bewuste werk te gee en geestelik te onderhou (Sunburst-webwerf en 'Earth Stewardship'). Produksie en verspreiding van organiese voedsel dra ook by tot die bevordering van Sunburst en sy geestelike ideale. Paulsen se doel was om 'n “New Age” samelewing van harmoniese lewe en geestelike selfverwesenliking te skep (Lillington 1979).

Kriya Yoga, wat Norman Paulsen saam met Yogananda bestudeer het, is 'n daaglikse praktyk van sitmeditasie en asemhaling wat energie langs die spinale chakras stuur. Sunburst bied Kriya Joga aan as 'n heilige wetenskap wat lei tot selfverwesenliking (Paulsen 2000; Sunburst-webwerf en "Kriya Joga-inisiasie"). Sunburst leer vandag ook die Hong Sau-tegniek van meditasie, geleide visualisering en ander weë tot selfverwesenliking.

Plaasarbeid was ook 'n geestelike praktyk by Sunburst (Hoesly 2019). Die kweek en verbruik van organiese voedsel, die bewuste leefstyl en selfvoorsiening strook saam met en was 'n uitvloeisel van hul geestelike doel van goddelike gemeenskap. Lede het vroeg wakker geword vir daaglikse meditasie, toe saam geëet, toe gewerk aan boerdery, vragmotors, verkoop en bak; aande is deurgebring in gemeenskaplike aandetes, meditasies in klein groepies en sosiale tyd (Allen 1982; Arcudi en Meyer 1985; R. Miller 1978; Paulsen 1980; Roth 2011). Maaltye was meestal vars suiwelprodukte, groente, vrugte, neute, sade en korrels. Vis of vleis is teen die laat 1970's 'n paar keer per week bedien, alhoewel die dieet oorspronklik uitsluitlik rou kos was, en daarna lacto-ovo vegetariër, kies dan u eie.

Behalwe dat hulle honderde hektaar vrugtebome, groente, koring, neute en ander gewasse verbou het, het lede ook honderde natuurlike, hormoonvrye bokke, skape, koeie en hoenders grootgemaak. [Afbeelding regs] Hulle het wolklere en 'n verskeidenheid suiwelprodukte gemaak, waaronder botter, jogurt, kaas, melk en smoothies. Hulle het heuning deur byeboerdery verkoop. Paulsen het perde gekoop om ploeë te trek en mededingend te vertoon. Die plaas het masjinerie en gereedskap ingesluit vir die maak van meubels, steenmaak, sweiswerk, smede, erdewerk en benodigdhede vir die gemeenskap en vir gebruik of verkoop in hul ondernemings. 'N Geskenkwinkel bo die restaurant verkoop items wat deur lede van Sunburst vervaardig is. Vandag verkoop Sunburst ook Norman Paulsen se boeke en CD's, godsdienstige literatuur en ander geestelike artikels aanlyn en in sy geskenkwinkel.

As 'n 'sentrum vir holistiese leer, genesing en bewuste leefstyl' bied Sunburst Sondag-meditasie-byeenkomste, naweke-retraites, Kriya-joga-inisiasies, geestelike en permakultuur-werksessies, kirtan- en sangkringe, en lesse oor die wetenskap van joga en die pad van self- verwesenliking (Sunburst webwerf en “Sunburst Farm & Sanctuary”). Weeklikse Sondagdienste sluit in 'n begeleide meditasie onder leiding van roterende leiers en opvoering van oorspronklike liedjies wat deur lede van die groep geskep is, gevolg deur gemeenskap en 'n brunch organiese voedsel wat op die plaas gekweek word.

Gereelde naweek-retraites draai om temas soos permakultuur, verbintenis met Moeder Aarde, heilige stilte en Kriya Joga (Sunburst-webwerf en "Sunburst Events"). Hierdie retraites word gewoonlik gelei deur Sunburst-lede, verdien inkomste vir die groep en bevorder die leer daarvan. In die Karma Joga-program help deelnemers met tuinmaak, kook, skoonmaak en instandhouding. Sunburst bied ook 'n joga-onderwyseropleiding van 200 uur aan.

ORGANISASIE / LEADERSHIP

Norman Paulsen het die Brotherhood of the Sun, later bekend as Sunburst, in 1969 gestig. Gedurende sy lewe was hy die leier van die geestelike gemeenskap, hoewel 'n kring van twaalf ouderlinge hom gehelp het om besluite te neem (Trompf 1990). Paulsen het in die middel van die 1970's die leierskap van Sunburst se ondernemings prysgegee sodat hy op geestelike ontwikkeling van homself en die groep kon fokus. Sy besighede is gelei deur verskillende kernlede van Sunburst. Paulsen het die gemeenskap gelei tot sy dood in 2006. Sedertdien het sy vrou, Patty Paulsen, [Image 9 regs] wat in 1975 aangesluit het, die hoof van Sunburst Sanctuary as sy geestelike direkteur gelei.

Benewens die Paulsens, het Sunburst nog altyd 'n klein raad van toegewyde lede gehad om die gemeenskap en sy winsgewende ondernemings te lei. In 2021 sluit ander leiers van Sunburst in: David Adolphsen, wat die gemeenskapsontwikkeling daarvan lei; Jake Collier, wat die New Frontiers-winkel bestuur en voorsitter van die raad van Sunburst is; Valerie King, wat dien as finansiële bestuurder vir Sunburst en sy ondernemings; Jonathan King, wat die tesourier van Sunburst is en sy sakebedrywe lank gelei het; Emily Wirtz, wat die retraitesentrum en jeugbedieningspan lei; Heiko Wirtz, wat Sunburst se bemanning oor eiendomsdienste lei; en Elena Andersen, wat geleenthede en uitreike vir Sunburst (Sunburst-webwerf en "Personeel") koördineer. Adolphsen, Collier en die Kings het in die vroeë 1970's by Sunburst aangesluit en was al lank leiers in die groep en sy ondernemings.

Kwessies / UITDAGINGS

Sunburst het voor verskeie uitdagings te staan ​​gekom, veral met die aantygings van die onwettige en onetiese gedrag van Norman Paulsen in die laat 1970's. Hierdie kwessies, wat hierbo in meer besonderhede beskryf word, sluit in sy beweerde dwelmmisbruik, alkoholisme en misbruik van minderjariges; arrestasies; wapens bymekaarmaak en polisie dreig; finansiële selfhandel; en selfvergoddeliking. As gevolg van konflik binne die Sunburst-gemeenskap en met wetstoepassing, het die meeste lede Sunburst teen 1981 verlaat.

Terwyl baie Sunburst-lede Paulsen se oortuigings en visioene oor antieke beskawings en intergalaktiese wesens gedeel het, het sommige van Paulsen se oortuigings ook onenigheid veroorsaak. In die laat 1970's het Paulsen beweer dat hy Jesus Christus was, dat hy in ruimteskepe saam met The Builders gery het as een van die ou heersers van Mu, en dat hy die tuin van Eden, ook bekend as Mu, sou herstel (Paulsen 1980; Trompf 1990; Weaver 1982). Sommige lede, soos Michael Abelman, het sy selfvergoddeliking verwerp en uit die groep gedwing (Corwin 1989; elke 1982).

Die groep het gesukkel om te oorleef gedurende die vroeë 1980's as gevolg van massa-afvalligheid, finansiële stryd en verhuising na 'n omgewing wat minder gasvry vir boerderye was. Uiteindelik stig hulle 'n ketting suksesvolle winkels vir natuurlike voedsel, genaamd New Frontiers. Ondanks die sukses van hierdie winkels in die 2000's, het Sunburst se geestelike gemeenskap egter klein gebly. Met slegs 'n paar dosyn lede, bly Sunburst se lidmaatskap ver onder die 350-400 lede wat dit in die middel van die 1970's op sy hoogtepunt gehad het.

Vandag is Sunburst se grootste uitdaging om te oorleef gegewe sy klein groepie ouer wordende lede. [Beeld regs] Die meeste kernlede is Baby Boomers in hul sewentigs. Terwyl sommige jonger mense weekliks aan bemiddelingsbyeenkomste, werksessies of retraites deelneem, is daar min toegewyde lede van die gemeenskap (Hoesly 2019). Gedurende die 2010's het Sunburst al sy New Frontiers-winkels verkoop, behalwe een. Vanaf 2021 besit hy twee plase, hoewel Sunburst gesukkel het om sy Nojoqui-boerdery in stand te hou (Minsky 2020).

IMAGES

Beeld # 1: Norman Paulsen by SRF, c. 1950.
Beeld # 2: Norman Paulsen op Sunburst Farm, 1972.
Beeld # 3: appelplukkers in Sunburst se Cuyama Orchard, middel 1970's.
Beeld # 4: Sunburst-lid met 'n bottel organiese appelsap van Sunburst.
Beeld # 5: Nuwe Frontiers-winkel, 2018.
Beeld # 6: Paulsen se outobiografie, Sunburst: Terugkeer van die oue (1980).
Beeld # 7: Groepsgebed by Tajiguas Ranch, 1978.
Beeld # 8: Patty Paulsen.
Beeld # 9: Lede by Sunburst Sanctuary, c. 2018.

Verwysings

Allen, Steve. 1982. Geliefde seun: 'n verhaal van die Jesus-kultusse. Indianapolis: Bobbs-Merrill.

Arcudi, Melanie en Pauline Meyer. 1985. “The Brotherhood of the Sun, 1969–1985: A Memoir.” Gemeenskaplike samelewings 5: 82-88.

Beresford, Hattie. 2007. "Hoe dit was: die vele gesigte van Ogilvy Ranch." Montecito Joernaal, Julie 5.

Swart, David. 1977. "Waarom kinders by kultusse aansluit." Vrouedag, Februarie.

Blumrich, JF 1979. Kásskara und die sieben Welten: Weißer Bär erzählt den Erdmythos der Hopi-Indianer. Wenen: Econ Verlag.

Brantingham, Barney. 1977a. 'Die broederskap van die son' sê die ryk ouers het hom ontvoer. ' Santa Barbara News-Press, Januarie 26.

Brantingham, Barney. 1977b. 'Professore se gevoelens gemeng op jeugdiges' ontprogrammering '.' Santa Barbara News-Press, Januarie 28.

Cass, Ben. 1975. "Broederskap van die son." Saad: Tydskrif vir organiese lewe 4: 4-6.

Chandler, Russell. 1981a. “Godsdienstige groepe is op pad na Hills. . . en oorlewing. ” Los Angeles Times, Oktober 18.

Chandler, Russell. 1981b. 'N Gids van landelike retraites.' Los Angeles Times, Oktober 18.

Chandler, Russell. 1974. "Sun Shines Bright on Brotherhood." Los Angeles Times, Februarie 3.

Corwin, Miles. 1989. "20 jaar later hou sommige volgelinge van die Guru nog steeds die geloof." Los Angeles Times, Julie 10.

Cusack, Carole M. 2021. "Norman Paulsen and the Brotherhood of the Sun / Sunburst." Pp. 354-68 in Handboek van UFO-godsdienste, geredigeer deur Benjamin E. Zeller. Boston: Brill.

Dobrow, Joe. 2014. Natuurlike profete: van gesondheidsvoedsel tot volledige voedsel — hoe die pioniers van die bedryf die manier waarop ons eet, verander het en Amerikaanse sakeondernemings hervorm het. New York: Rodale Books.

Duquette, Susan. 1976. Sunburst Farm Family Cookbook: Good Home Cookin 'the Natural Way. Santa Barbara: Woodbridge Press.

Edgington, Ryan H. 2008. “Wees ontvanklik vir die goeie aarde: gesondheid, natuur en arbeid in kontrakulturele nedersettings na die land.” Landbougeskiedenis 82: 279-308.

Elkeen, Maria. 1982. "Ontwikkel in en buite die Sunburst-gemeenskap." Santa Barbara News-Press, Februarie 7.

Fredericks, Oswald White Bear en Kaih Khristé King. 2009. Die geskiedenis van die Hopi uit hul oorsprong in Lemuria. Shreveport: King's Bridge.

Greverus, Ina-Maria. 1990. Neues Zeithalter oder Verkehrte Welt: Anthropologie als Kritik Darmstadt: Wissenschaftliche Buchgesellschaft.

Grünschloß, Andreas. 2006. “Vertellings oor die antieke ruimtevaarder: 'n gewilde gesprek oor ons godsdienstige verlede.” Marburg Tydskrif van Godsdiens 11: 1-25.

Grünschloß, Andreas. 2004. "Wag op die 'groot straal': UFO-godsdienste en 'Ufologiese' temas in nuwe godsdienstige bewegings." Bladsy 419-44 in Die Oxford Handbook of New Religious Movements, geredigeer deur James R. Lewis. New York: Oxford University Press.

Gruenschloss, Andreas. 2003. “Wanneer ons my vader se ruimtetuig betree: Cargoistiese hoop en millenariese kosmologieë in nuwe godsdienstige UFO-bewegings.” Pp. 17-42 in Ensiklopediese Bronboek van UFO-godsdienste, geredigeer deur James. R. Lewis. Amherst: Prometheus-boeke.

Grünschloß, Andreas. 1998. “Wanneer ons die ruimtevaartuig van my vader betree: Cargoïstiese hoop en duisendjarige kosmologieë in nuwe godsdienstige UFO-bewegings.” Marburg Tydskrif van Godsdiens 3, nr. 2: 1-24.

Hall, Bob. 1980. "Werknemers van Sunburst organiseer veldtog om 'n unie te vestig." Daaglikse Nexus, Oktober 21.

Hansen-Gates, Januarie 1976. “Growing Outdoors: The Brotherhood of the Sun.” Santa Barbara tydskrif 1: 64-71.

Hoesly, Dusty. 2019. “Organiese boerdery as geestelike praktyk en praktiese spiritualiteit by Sunburst Farms.” Nova Religio 23: 60-88.

Hurst, John. 1975a. “Brotherhood of the Sun se Arsenal vir Armageddon.” Santa Barbara News & Review, Maart 7.

Hurst, John. 1975b. "Die broederdroom word 'n nagmerrie," Santa Barbara News & Review, Maart 21.

Ibáñez, José Enrique Rodríguez. 1975. "Patologia de la Countercultura: El caso de la 'Brotherhood of the Sun.'" triomf XXX: 40–41.

King, Wayne. 1980. “In Kalifornië pronk die 'Private Societies' met vuurkrag." New York TimesDesember 17.

Knapp, Francky. 2019. “Die laaste groot Hippiekommune in Kalifornië gaan nog sterk.” Messy Nessy Chic, 23 April. Toegang verkry vanaf https://www.messynessychic.com/2019/04/23/the-last-great-california-hippie-commune-is-still-going-strong/ op 28 April 2021.

Kriyananda, Swami. 2011. Paramhansa Yogananda: 'n Biografie, met persoonlike refleksies en herinneringe. Nevada City: kristalhelderheid.

Leslie, Kaytlyn. 2014. "Nuwe grense wat SLO-winkel en drie ander aan hele voedsel verkoop." San Luis Obispo Tribune, April 1.

Leslie, Susan. 1979. "Sunburst toegewy aan natuurlike voedsel." Los Angeles Times, Oktober 27.

Lillington, Karlin J. 1979. “One Man's Visions Create a New-Age Society.” Daaglikse Nexus, April 27.

Mann, Wesley. 1982. "Sunburst belowe bates om skuld van 1.2 miljoen dollar te dek." Santa Barbara News-Press, September 17.

Meade, Charles. 1981. "Die son sak op 'n natuurlike voedselryk." Santa Barbara News & Review, Junie 25.

Miller, Chris. 1981. "Union lê wangedragskoste in." Daaglikse Nexus, Mei 29.

Miller, Ralph C. 1978. "Sunburst Farms." Kleinboerjoernaal 2: 43-46.

Miller, Timoteus. 1999. Die 60s gemeentes: Hippies en daarna. Syracuse: Syracuse University Press.

Minsky, Dave. 2020. "Sunburst Farm dagvaar buurman, cannabismaatskappy oor toegang tot waterput." Santa Maria Times, Augustus 9.

Nisperos, Neil. 2007. “Laat-geestelike leier vereer.” Santa Maria Times, Februarie 4.

Nordheimer, Jon. 1975. “Die lewe van die godsdienstige sekte aan die kus word getoets deur welvaart.” New York Times, April 6.

Paulsen, Norman. 2016. Lewe-Liefde-God: Verhaal van 'n sielreisiger. Buellton, CA: Sonstraal.

Paulsen, Norman. 2002. Christusbewussyn: opkoms van die suiwer self binne. Buellton, CA: Solar Logos Foundation.

Paulsen, Norman. 2000. Heilige wetenskap: meditasie, transformasie, beligting. Buellton, CA: Solar Logos Foundation.

Paulsen, Norman. 1994. Die Christusbewussyn: Die suiwer self in u. Salt Lake City: die bouers.

Paulsen, Norman. 1984. Christusbewustheid. Salt Lake City: die bouers.

Paulsen, Norman. 1980. Sunburst: Terugkeer van die oue. Goleta, Kalifornië: Sunburst Farms.

Roth, Matthew. 2011. "Coming Together: The Communal Option." Pp. 192-208 in Tien jaar wat die stad geskud het: San Francisco 1968-1978, geredigeer deur Chris Carlsson en Lisa Ruth Elliott. San Francisco: City Lights Foundation Books.

Schiff, J.-M. 1981. L'Age Cosmique aux VSA Parys: Albin Michel.

Spaulding, Allie Kay. 2008. "Daar is baie lewe in 'Them Thar Hills'." Lompoc Rekord, Oktober 12.

Steiger, Brad. 1974. Geneeskundekrag: die Amerikaner herleef sy geestelike erfenis en die belang daarvan vir die moderne mens. Garden City: Dubbeldag.

Sonskyn. 2018. Meditasies oor die agtvoudige pad van 'n bewuste lewe. Buellton, CA: Sonstraal.

Sunburst webwerf. nd Toegang verkry vanaf https://sunburst.org/ op 26 April 2021.

Sunburst webwerf. nd "Oor Sunburst." Toegang verkry vanaf https://sunburst.org/about/?v=f24485ae434a op 26 April 2021.

Sunburst webwerf. en “Earth Stewardship.” Toegang verkry vanaf https://sunburst.org/earth-stewardship/?v=f24485ae434a op 26 April 2021.

Sunburst webwerf. en “Kriya Joga-inisiasie.” Toegang verkry vanaf https://sunburst.org/kriya-initiation/?v=f24485ae434a op 26 April 2021.

Sunburst webwerf. nd "Die Reënboogpad." Toegang verkry vanaf https://sunburst.org/rainbow-path/?v=f24485ae434a op 26 April 2021.

Sunburst webwerf. en “Geestelike afkoms.” Toegang verkry vanaf https://sunburst.org/spiritual-lineage/?v=f24485ae434a op 26 April 2021.

Sunburst webwerf. en “Personeel.” Toegang verkry vanaf https://sunburst.org/about/staff/?v=f24485ae434a op 26 April 2021.

Sunburst webwerf. en “Sunburst Events.” Toegang verkry vanaf https://sunburst.org/upcoming/?v=f24485ae434a op 26 April 2021.

Sunburst webwerf. nd "Sunburst Farm & Sanctuary." Toegang verkry vanaf https://sunburst.org/sunburst-farm-sanctuary/?v=f24485ae434a op 26 April 2021.

Trompf, Garry W. 2012. "Geskiedenis en die einde van die tyd in nuwe godsdienste." Pp. 63-79 in Die Cambridge Companion to New Religious Movements, geredigeer deur Olav Hammer en Mikael Rothstein. New York: Cambridge University Press.

Trompf, Garry W. 2003. "UFO-godsdienste en vragkultusse." Bladsy 221-38 in UFO Godsdienste, geredigeer deur Christopher Partridge. New York: Routledge.

Trompf, Garry W. 1990. "Die lading en die millennium aan beide kante van die Stille Oseaan." Bladsy 35-94 in Vragkultusse en duisendjarige bewegings: transoseaniese vergelykings van nuwe godsdienstige bewegings, geredigeer deur Garry W. Trompf. New York: de Gruyter.

Trompf, Garry W. 1979. "Die toekoms van makro-historiese idees." peilings 62: 70-89.

Trompf, Garry W. en Lauren Bernauer. 2012. “Produseer verlore beskawings: teosofiese konsepte in letterkunde, visuele media en populêre kultuur.” Pp. 101-131 in Handboek van Nuwe Godsdienste en Kulturele Produksie, geredigeer deur Carole M. Cusack en Alex Norman. Boston: Brill.

Van Tassel, George W. 1952. Ek rooi 'n vlieënde skottel. Los Angeles: New Age Publishing.

Walters, J. Donald. 1977. The Path: Outobiography of a Western Yogi. Nevada City, CA: Ananda.

Waters, Frank. 1963. Die boek van die Hopi. New York: Viking.

Weaver, Dusk, en Willow Weaver. 1982. Sunburst: A People, a Path, a Purpose: Die storie van die mees uitlokkende gemeenskaplike groep in Amerika vandag. San Diego: Avant Boeke.

Yogananda, Paramahansa. 1959. Outobiografie van 'n Yogi (Agtste Uitgawe). Los Angeles: Self Realization Fellowship.

Yogananda, Paramahansa. 1932. “Hoe om die wortels van depressie deur goddelike metodes uit te brand?” Oos Wes 4, no. 6: 5-8.

Zachary, G. Pascal. 1981a. "Nuwe energiebron vasgevang in konflik tussen sonstrale en fisici." Santa Barbara News & Review, Junie 25.

Zachary, G. Pascal. 1981b. 'Regsgeding het dreigemente ontketen, sê die sonoorlopers.' Santa Barbara News & Review, Junie 25.

Zyda, Joan. 1976. "Cult Winste uit 'n arbeid van liefde." Chicago Tribune, Julie 26.

PUBLIKASIE DATUM:
19 Junie 2021

 

Deel