Anne Kreps

Essene Kerk van Christus


ESSENE KERK VAN CHRISTUS TYDLYN

1898-1901: Die pseudepigrafiese Evangelie van die Heilige Twaalf, wat beweer het dat Jesus 'n vegetariër was, is in aflewerings in die Lindsey en Lincolnshire Ster koerant.

1923: Terwyl hy in die Vatikaan-biblioteek studeer. Edmund Bordeaux Szekeley beweer dat hy verskeie Hebreeuse en Aramese tekste gevind het wat toon dat Jesus 'n vegetariër was, en vegetarisme verkondig het.

1958: David Owen is gebore in San Diego, Kalifornië.

1966: Die jong David, agt jaar oud, sien 'n verskyning van Maria Magdalena.

1960's: Malachi, 'n meester van Essene van Libanese afkoms, het die Mexiko binnegekom.

1965: David Owen, sewentien, haal Maleagi as 'n lifter en leer oor vegetarisme.

1970's: Malachi het 'n Essene Garden of Peace êrens oos van San Diego gestig.

1970's (middel): Day het Malachi by die Essene-tuin aangesluit en sewe jaar lank by hierdie onderwyser geleer.

1970's (laat): Malachi's Garden is verkoop om plek te maak vir 'n parkeerterrein.

1976: Dag ondervra Maleagi. 'N Kassetteopname van hierdie onderhoud was die enigste bewys van Malachi se bestaan.

1997: Dag begin 'n heilige Qara na Jamaika om die Heilige Megilla.

1998: Essene Church of Christ het belastingvrystelling ontvang.

2011: Oppermeester Ching Hai, 'n geestelike leier wat 'n ketting veganistiese restaurante begin het, het 'n driedelige dokumentêr van die vegetariese Essene Church of Christ verfilm.

2019: Dag begin met 'n tweede Holy Qara, begin in Ashland, Oregon

FONDS / GROEPGESKIEDENIS

Die Kerk van Essene van Christus het aanspraak gemaak op direkte apostoliese afstamming op die antieke Essene, 'n Joodse sekte uit die oudheid wat dikwels met die Dooie See-rolle geassosieer word. Die kerk word tans bestuur deur Brother Day, gebore in 1958 as David Owen. [Foto aan die regterkant] Day het gesê dat hy altyd 'n geestelike verbintenis met Maria Magdalena gevoel het, en dat sy altyd in drome en visioene aan hom verskyn het toe hy 'n kind was. Terwyl broer Day in San Diego grootgeword het, het hy hom as 'n 'surfer-seun' geïdentifiseer, en het hy dikwels die skool oorgeslaan om na die strand te gaan. In hierdie konteks ontmoet hy 'n Essene-onderwyser wat sy geestelike transformasie sal lei.

Day ontmoet Maleagi toe hy sewentien jaar oud was en Maleagi was 'n ou man van onbepaalde ouderdom. Maleagi het aan die kant van 'n snelweg in Suid-Kalifornië gemediteer. Brother Day het hom 'n rit aangebied en Maleagi het hom gevra om hom by 'n vegetariese restaurant te gaan aflaai. Hy vra Maleagi of vegetariese kos goed smaak, waarop Maleagi antwoord: 'Dit smaak baie beter as dooie koei.' In die dag wat Day oor die vergadering vertel het, was hierdie stelling transformerend vir sy sewentienjarige self, aangesien hy nog nooit vantevore van mening was dat burgers diere van slag was nie. Brother Day het by Maleagi aangesluit vir die ete en was verbaas oor hoe goed dit gesmaak het. Hy word Maleagi se student.

Maleagi is deur sy eie Essene-onderwyser uit die Midde-Ooste gestuur om 'n dissipel op te lei om 'n moderne Essene-kerk in Amerika te stig, die enigste plek ter wêreld, volgens hom, met vryheid van godsdiens. Malachi het 'n gemeente gebou en tuine geplant in die ruïnes van 'n verlate hotel naby San Diego. In die era van die kommune-surfers van die 1970's het baie mense deur Maleagi se Essene Garden of Peace gekom en vir kort besoeke gebly. Day het sewe jaar gebly, met dagbreek opgestaan ​​en in die tuine gewerk. Day het daarop aangedring dat hy die volgende onderwyser van die Essene-kerk sou word omdat hy lank genoeg gebly het om Maleagi se dissipel te word, en nie weens enige buitengewone vermoë nie.

Daar is geen manier om hierdie grondverhaal te bewys of te weerlê nie. Maleagi en sy gemeente bestaan ​​nie meer nie. Die eienaar van die hotel het hom toegelaat om die tuin op die terrein te bou, maar nadat hy oorlede is, het die nasate die hotel in 'n parkeerterrein verander. Gevolglik is daar geen oorblyfsels van die tuin nie. Maleagi is ook oorlede, en omdat hy die land onwettig deur Mexiko binnegekom het, is daar ook geen rekords van hom nie. In 1976 voer Day 'n onderhoud met Maleagi en hou 'n kassetopname van die gebeurtenis. Hierdie kasset is alles wat van Maleagi oorbly.

Die hoofkwartier van die kerk, die Essene Garden of Peace, is geleë op 'n landpad naby Greenleaf, Oregon. Die kerk bedryf 'n raaiselskool genaamd die Essene Academy of Higher Learning. Die Essene Church of Christ het ook onlangs kerke in Santa Cruz en San Francisco, Kalifornië, geopen. Dag van Groenblaar

Leerstellinge / oortuigings

Die Essene Kerk van Christus het sy naam ontleen aan 'n antieke Joodse sekte genaamd Essenes. Die betekenis van die woord is onduidelik, maar een voorgestelde etimologie is die Aramese "assaya" (geneser) (Goranson 1984: 483-98). Die Essene Church of Christ aanvaar hierdie vertaling. Die handhawing van gesonde liggame en die aanmoediging van omgewingsgenesing is die belangrikste beginsels. 'N Vegetariese dieet is 'n absolute vereiste vir lidmaatskap, en sommige lede hou van 'n veganistiese of vrugtelike dieet. Vegetarisme en omgewingsbewustheid stel die groep se breër apokaliptiese uitkyk in kennis: die kerk glo dat die mensdom op die voorgrond van 'n nuwe era leef, waarin ons die omgewingsramp voorspel. Dit is die rol van die Essene Kerk van Christus om die mensdom deur hierdie oorgang te lei (Kreps 2018: 156-61).

Die Essene Kerk van Christus het twaalf sentrale leerstellings wat vervat is in die Essene Leerboek, en opgesom in 'The Sacred Creed', 'n gedig wat deur Brother Day gekomponeer is, gebaseer op Essene-skrif, goddelike openbaring en persoonlike ervaring.

Die kerk verkondig 'n sinkretiese teologie wat die Hebreeuse mistiek verbind met die oosterse opvattings van reïnkarnasie. Lede glo in 'n Godheid 'EK IS', wat nie manlik of vroulik is nie, wat die 'Elohim' die manlike en vroulike god geskep het. Uit die kosmiese seksuele omhelsing van die man en godheid het die hele skepping ontstaan. Die hele skepping bestaan ​​uit goddelikheid, dele van beide manlike en vroulike gode. Hierdie godhede het die Yashua ha Meshiakh (Jesus die Christus) en die Shekhinah (Heilige Gees) verwek, wat albei die goddelike ouers is en die eniggebore broers en susters van hierdie goddelike ouers. Die kosmos is 'n skool vir siele wat deur verskeie hemelse en helse koninkryke migreer, gebaseer op wette van karmiese vergelding. Diegene wat die weg volg wat deur die Essene Kerk van Christus uiteengesit is, kan as engeleliggame opgewek word en in die hemel woon. Hierdie engeleliggame kan na die aarde terugkeer na behoefte vir diens aan die mensdom.

Die kerk vind sy oorsprong in die oorspronklike Bybelse geskiedenis. Dit beweer dat na die val van die mensdom, wat plaasgevind het nadat die eerste mense geëet het van 'n boom in Eden wat vleisvrugte gekweek het, het die figure van Christus en mans 'n verborge godsdiens gevestig om die waarheid in 'n toenemend korrupte wêreld te bewaar. Hierdie Christusse het die Nasariese godsdiens van die Essene-weg gevestig as die Aardtak van 'n intergalaktiese Christusfamilie, wat dwarsoor die heelal aktief is. Die kerk glo dat die Here en Lady Christus die Essene-vegetariese dieet ingestel het. Die Essene-beweging het hoofsaaklik ondergronds gewerk vir die grootste deel van die mensegeskiedenis. Dit was 'n verborge beweging wat van tyd tot tyd sou opduik, net om gewelddadig onderdruk te word. Die kerk vertolk groot Bybelse figure, soos Noag, Abraham en Josef as leiers van Essene.

Die kerk vind in die historiese Jesus 'n voorbeeld van die sikliese oppervlak en onderdrukking van die Essense kerk. In hul vertelling het Maria Magdalena en Jesus grootgeword as Essene, uiteindelik getroud en 'n kind gehad. [Beeld aan die regterkant] Maria en Jesus het 'n Essense boodskap van vrede verkondig wat Romeinse en Joodse owerhede ontsenu het, en uiteindelik tot Jesus se marteling en teregstelling gelei het. Die aanvaarding van die omstrede bewerings van Baigent en Leigh Heilige Bloed, Heilige Graal, meen die ECC dat die Lady Christ en haar kind na die kruisiging na Frankryk ontsnap het. Hierdie kind word die eerste priester van die Essene-orde van die blou roos, 'n esoteriese orde wat Maria en Jesus die aand voor sy dood gestig het. Die Essene Orde van die Blou Rose sou ondergronds bly en openbaar word as die tyd daarvoor reg was. Die Essene Kerk glo dat die mensdom nou in die tyd van herstel leef; lidmate is die openbare manifestasie van hierdie verborge kerk.

Die primêre heilige teks van die Essene Kerk van Christus is hul eie publikasie Holy Megillah: Die Nasarese Bybel van die Essene manier. [Beeld regs] Die kerk beweer dat hierdie tekste oorspronklik in antieke Hebreeuse boekrolle vervat is. Maleagi het hierdie boekrolle aan Brother Day bemaak toe hy verbygegaan het. Dit word stuk-stuk vertaal wanneer historiese omstandighede die kerk daartoe aanleiding gee. Alhoewel die kerk verskeie boekrolle in hul Engels gepubliseer het Heilige Megillably die moontlikheid dat nuwe openbaringstekste later bekendgestel kan word. Hulle Bybel is struktureel geskoei op die kanonieke Bybel. Die Megilla is in twee afdelings verdeel: 'n Ou Testament wat tans dertien boeke bevat, en die Nuwe Testament, 'n enkele Godspell. Hulle skryf hierdie teks toe aan Jahleel, die aangenome dogter van Maria Magdalena. Hulle versprei ook twee opvoedkundige traktate, die Essene Leerboek, En die Inleiding tot die Orde van die Blou Rose. Baie van die inligting in hierdie bundels kan ook op hul webwerf (www.essene.org) gevind word.

Terwyl die kerk die Heilige Megilla om die suiwer, onvervalste goddelike openbaring te wees, raadpleeg lede baie tekste vir geestelike opbou. Hulle beskou die pseudepigrafiese Evangelie van die Heilige Twaalf, en Szekeley s'n Essene Evangelie van Vrede, gesaghebbend maar korrup. Hierdie tekste bewaar die vegetariese leerstellings van Jesus, maar verwerp die teologie van 'n goddelike moedergodin. Hulle glo ook dat gedeeltes van goddelike wysheid fragmentaries in heilige tekste oor kulture heen gevind kan word Lotus Sutra Ek Ching. Hulle verwerp die geskrifte van die apostel Paulus en leer dat hy 'n valse apostel was wat die ware leerstellings van die Kerk bederf het.

RITUELE / PRAKTYKE

Die "Holy Qara" is 'n Nasarese Essene ritueel wat die Heilige Megilla nadat dit 'n tyd lank onderdruk is. Met twee tromspelers reis die huidige bestuurder van die Essene-heilige geskrifte van stad tot stad om te preek en eksemplare aan belangstellendes te versprei. Day het in 1997 'n Holy Qara na Jamaika onderneem, en 'n tweede Holy Qara in 2019, wat in Ashland, Oregon, begin het.

Potensiële bekeerlinge stuur 'n posbestellingsvorm in om die Essene Bybel (die Heilige Megilla, die Essene Leerboek, die Inleiding tot die Orde van die Blou Rose, En die Nege-en-veertig blomblare van die blou roos), die inleidende studiekursus vir toegang tot die Essene Kerk van Christus. Deur vir hierdie studiemateriaal weg te stuur, moet u belowe om geen inhoud van die Heilige Megilla aanlyn vir enige doel. Die een werk deur die tuisstudiekursus en stuur skriftelike opdragte na die kerk vir evaluering. Nadat hierdie opdragte voltooi is, kom u in aanmerking om lid te word van die Essene Orde van die Blou Rose.

Om 'n lid van 'n goeie status van die Essene Kerk van Christus te wees, moet 'n mens aan vier vereistes voldoen: 'n klein maandelikse donasie aan die kerk stuur (donasies is belastingvry); teken in op Die Essene-pad kwartaallikse joernaal; beoefen goeie burgerskap soos uiteengesit in hul “Voorskrifte van Zahyen”; en handhaaf 'n vegetariese dieet.

Lede word gedoop deur onderdompeling by toegang tot die kerk, en hulle kry persoonlike Essene-mantra's of Hebreeuse woorde van krag in verskillende stadiums van hul geestelike weg. [Beeld aan die regterkant] Dissipels wat na die hoogste vlak van die Orde van die Blou Rose gaan, gaan deur 'n vuurdoop. Aanhangers word aangemoedig om enige vorm van joga te beoefen, wat beskou word as takke van Essene-joga, die oorspronklike joga wat Jesus Christus geleer het. Ander rituele sluit in boomomhulsel, soefiedans, meditasie en dreunsang. Lede vermy die gebruik van Griekse woorde soos Jesus ten gunste van Hebraïese terme (Yashua). (Kreps: 161-3)

Die Essene Church of Christ bied ook 'n jaarlikse somerbyeenkoms aan in Breitenbush Hot Springs, 'n holistiese toevlugsoord in Oregon.

ORGANISASIE / LEADERSHIP

Die Essene Kerk van Christus is georganiseer soos in esoteriese kringe. Die kerk beskou homself as die huidige manifestasie van die Nasariese godsdiens van die Essene-weg, wat in die tuin van Eden gevestig is. Die Nasarean Religion of the Essene Way besit 'n verborge arm (Zeroah Nistar) en die Geopenbaarde Arm (Zeroah Niglah). Die verborge arm bly ondergronds, behou die beheer oor die antieke boekrolle en kies watter om openbaar te maak en wanneer. Geopenbaarde wapens, soos die Essene Church of Christ, verskyn op verskillende punte in die geskiedenis wanneer dit veilig genoeg is om dit te doen.

Die Essene Kerk van Christus word gelei deur Brother Day, die Hoëpriester. Hulle beskou hul leier as 'n menslike middel om die kerk te herstel; hy moet nie aanbid word nie.

Om 'n lid van die Essene Kerk van Christus te word, moet u 'n gedeelte van die Heilige Megilla, die boek van leerstellings, en die inleiding tot die kerk van Essene en die orde van die blou roos. Die voorskrifte van Zahyen, 'n gedeelte daarvan Heilige Megilla, skets die basiese struktuur van hul raaiselskool, die Essene-berg van vrede. Daar is twee weë wat 'n ingewyde moet volg: die Wetenskaplike weg, wat die bestudering van die Skrif behels, en die Sosiale Pad, wat regverdige sosiale gedrag behels. 'N Mens staan ​​op en val in die stand van die gemeenskap, gebaseer op hoe jy op hierdie paaie vorder.

As 'n potensiële bekeerling nie bereid is om 'n gelofte van vegetarisme af te lê nie, kan u verbonde bly aan die gemeenskap deur deel te neem aan Vriende van die Essene Kerk van Christus. Om toegang te verkry tot die meer esoteriese leerstellings van die kerk, kan u addisionele kursusse voltooi om by die Orde van die Blou Roos binne die Essene Kerk aan te sluit. Die Orde van die Blou Roos is ingestel op die aand voordat Jesus gesterf het. Jesus het Maria Magdalena 'n blou roos gegee, 'n simbool van lojaliteit, en sy het die bevel gestig om die ware leerstellings te bewaar toe die manlike dissipels haar leiding en die graalkind verwerp. [Beeld aan die regterkant] Soos u vorder met kursuswerk, vorder u van beginner van die eerste graad, na die tweede graad en die derde graad. Deur alle kursusse te voltooi, word 'n mens 'n vaardigheid.

Twee addisionele esoteriese kringe bestaan ​​binne Orde van die Blou Roos: Die Orde van die Rooi Roos, en die Orde van die Wit Roos. Die Orde van die Rooi Roos word ook die Leeus van Zahyen en die Familie van die Heilige Graalfamilie genoem. Dit is gestig deur Josef van Arimathea, in opdrag van Jesus om Maria na sy dood te beskerm. Die Leeus van Zahyen is die godsdiens se “leër van vrede en liefde”; hulle gebruik nie konvensionele wapens nie, hoewel hulle wel vegkuns studeer. Die Orde van die Wit Roos word ook die Nasariese Orde van towenaars genoem. Hierdie orde is ook die boonste afdeling binne die Leeu van Zahyen. Dit verteenwoordig die brug tussen die verborge en geopenbaarde wapens van die Nasariese godsdiens van die Essene-weg.

Kwessies / UITDAGINGS

Die Essene Kerk van Christus verwerp die hoofstroom Christendom nadruklik as 'n Pauliniese verdorwenheid van die ware godsdiens wat Jesus geleer het. In die lees van Paulus het hy vegetarisme, die goddelike vroulike vroueregte en slawerny aanvaar (Kreps: 159).

Die kerk is ook versigtig om hom van ander moderne Essene-bewegings te distansieer. Aan die een kant is hulle pligsgetrou daaraan dat die meeste mense hul eie beweging absurd vind. Die inleiding tot die Heilige Megilla sê, “Ons swye [oor die herkoms van hul tekste] sal sommige laat spot. Die Heilige Gees het ons egter meegedeel dat sy self die egtheid van hierdie manuskrip sal openbaar aan elke siel wat oë het om te sien en ore om te hoor. En diegene wat met hierdie Bybel spot, het nie een nie. ” [Megilla: i]. Aan die ander kant is die kerk versigtig om hom van ander Essene-groepe te distansieer, wat hulle as baie verkeerd beskou. Die Boek van leerstellings erken dat daar ander Essene-bewegings bestaan, en waarsku dat 'sommige van hierdie individue en groepe 'n aardige mens is wat goeie werk probeer doen. Aan die ander kant is sommige eintlik mal en leer hulle baie verkeerde dinge in die naam van die 'Essene'. '[Boek van leerstellings: 7]

Alhoewel dit 'n webwerf onderhou, is die kerk oor die algemeen vyandiggesind teenoor tegnologie. Die kerk verbied die aanlyn publikasie van die Heilige Megilla omdat hulle glo dat die rekenaar en die internet in die eindtyd gebruik sal word as 'n vorm van verstandsbeheer en dat hulle teks nie wil beskadig nie [Megilla: ii]. Gedeeltes van hul Bybel maak voorspellings oor tegnologiese vooruitgang wat demoniese kragte aan die werk aandui: die internet, rekenaars, IVF en ander wetenskaplike vooruitgang is die teenwoordigheid van Essene se natuurlike lewe. [Om die groep se wense te respekteer, word die aanhaling van hul teks hier weggelaat.]

IMAGES
Beeld # 1: Broeredag, Hoëpriester van die Essene Kerk van Christus.
Beeld # 2: Maria Magdalena.
Beeld # 3: Voorblad van Holy Megillah.
Beeld # 4: Essene Doop.
Beeld # 5: Voorblad van die inleiding tot die Essene-kerk en die Orde van die Blou Rose.

VERWYSINGS **

** Tensy anders vermeld, word die materiaal in hierdie profiel afkomstig van die Essene Church of Christ-webwerf (www.essene.org) en die persoonlike getuienis van Brother Day, soos opgeteken in die dokumentêr. Die Essene Church of Christ and the Order of the Blue Rose, beskikbaar op YouTube.

Baigent, Michael, Richard Leigh, en Henry Lincoln. 1982. Die Heilige Bloed en die Heilige Graal. Londen: Jonathan Cape.

Dag, broer [Nazariah]. 1998. Die Boek van Leerstellings van die Essene Kerk van Christus. Elmira, Oregon: Essene Kerk van Christus.

Dag, broer [Nazariah]. nd Inleiding tot die Essene Church of Christ and the Order of the Blue Rose. Elmira, Oregon: Essene Kerk van Christus.

Essene Kerk van Christus. Holy Megillah: Die Nasarean Bible of the Essene Way. Elmira, Oregon: Essene Kerk van Christus.

Essene Kerk van Christus. nd Die nege-en-veertig blomblare van die blou roos: die primêre studiekursus in die orde van die blou roos met 'n inleiding tot die Mystery School bekend as Essene Mountain of Peace. Elmira, Oregon: Essene Kerk van Christus.

Essene webwerf. nd Toegang verkry vanaf www.essene.org op 19 Maart 2020.

Goranson, Stephen. 1984. “Essenes: Etimologie uit sh" RevQ 11: 483-98.

Kreps, Anne. 2018. "Leesgeskiedenis met die Essenes van Elmira." Nuwe Oudhede: Transformasies van die Oudheid in die New Age en daarna, onder redaksie van Dylan Burns en Almut Barbara Ranger, 149-174. Equinox, Sheffield. Herdruk in die Internasionale Tydskrif vir die Studie van nuwe godsdienste 9 (1) 5-31.

Szekely, Edmone B. 1977. Die ontdekking van die Essene Evangelie van Vrede. Internasionale Biogeniese Vereniging.

Szekely, Edmone B. 1976. Die Evangelie van die Esseners: Die onbekende boek van die Esseners, verlore boekrolle van die Essene-broederskap. Essex, Engeland: CW Daniel Co. Ltd.

Publikasiedatum:
28 Junie 2021

 

Deel