Michele Olzi

Bernardino del Boca


BERNARDINO DEL BOCA TYDLYN

1919: Bernardino del Boca is gebore in Crodo, Italië.

1921: Del Boca verhuis saam met sy gesin na Novara. Daar ontvang Del Boca sy eerste opleiding. Die maat van sy oupa Bernardo het Del Boca aan Theosofie voorgestel.

1932: Del Boca het die internasionale kosskool, Institut Le Rosey, in Lausanne (Switserland) bygewoon.

1935 (Mei): Del Boca het ingeskryf vir die Brera Art High School (Liceo artistico di Brera) in Milaan.

1937 (April 29): Del Boca het by die Theosophical Society aangesluit.

1939: Del Boca het sy eerste solo-uitstalling gehou. Hy studeer aan die Brera Art High School. Hy het 'n ondergrondse teosofiese groep, "Arundale", in Novara gestig.

1941: Del Boca het 'n tentoonstelling in Domodossola gehou en was deel van die Dertiende tentoonstelling van beeldende kuns van die fascistiese vakbonde in Turyn. Hy verrig eers sy militêre diens in Verona, daarna in Florence.

1945: Del Boca het die Teosofiese groep "Arundale" herleef.

1946: Del Boca vertrek uit Italië na Siam (die huidige Thailand).

1947: Del Boca werk as argitek en binne-ontwerper in Singapoer. In Oktober ontvang hy sy 'tweede Boeddhistiese inisiasie' op 'n geheimsinnige eiland van die Linga-eilandgroep (Nawa Sangga).

1948 (26 September): Del Boca het 'n gedeelde tentoonstelling gehou met die kunstenaar en oorlogsheld, bevelvoerder Robin A. Kilroy, by Queen Victoria Memorial in Penang, Maleisië. Hy publiseer sy eerste roman, Naggesig.

1949: Del Boca gepubliseer Nawa Sangga. Hy vertrek uit Singapoer na Italië.

1951: Del Boca neem deel aan 'n gesamentlike uitstalling in die Broletto di Novara, Italië.

1952: Del Boca het kuns onderrig aan die hoërskool Ferrandi in Novara.

1959: Del Boca neem deel aan 'n ekonomiese en handelsmissie na Wes-Afrika as verteenwoordiger van die Nasionale Instituut vir Geografiese Navorsing en Kartografiese Studies (Istituto Nazionale per le ricerche geografiche e gli studi cartografici).

1961: Del Boca publiseer 'n antropologiehandleiding vir universiteitstudente, Storia dell'Antropologia.

1964: Del Boca het bygedra tot die ensiklopedie Il Museo dell'Uomo.

1970: Saam met Theosophist en uitgewer Edoardo Bresci, het Del Boca die tydskrif gestig L'Età dell'Acquario - Rivista sperimentale del Nuovo Piano di Coscienza.

1971: Del Boca gepubliseer Die grootte mens.

1975: Del Boca gepubliseer Guida internazionale dell'Età dell'Acquario.

1976: Del Boca gepubliseer Singapoer-Milano-Kano.

1977: Del Boca gepubliseer La quarta dimensione.

1978: Del Boca het uit die onderwys by sekondêre skole getree. en verhuis saam met sy suster Aminta na Alice Castello, in Piëmont.

1980: Del Boca gepubliseer La casa nel tramonto.

1981: Del Boca gepubliseer La dimensione della conoscenza. Hy het 'n fondsinsamelingsveldtog begin vir die skep van 'n reeks watergemeenskappe wat hy 'Villaggi Verdi' (Groen dorpe) genoem het. Hy het gepubliseer La dimensione della conoscenza.

1985: Del Boca gepubliseer Iniziazione alle strate alte.

1986: Del Boca verhuis na die eerste (en enigste) Villagio Verde wat ooit gestig is, gestig in San Germano di Cavallirio. Hy het gepubliseer Die segreto.

1988: Del Boca het 'n reeks kollektiewe reise gereël (wat ook die inwoners van Villaggio Verde sou betrek). Onder hul bestemmings: Birma, Thailand, Laos, Viëtnam, Indië, Nepal, Tibet, Mongolië, China en Bhoetan. Hy het gepubliseer Die diens.

1989: Del Boca gepubliseer Birmania un paese da amare.

1990: De Boca het voortgegaan om konferensies en gesprekke by die Villaggio Verde aan te bied, en hy het geredigeer en daartoe bygedra L'Età dell'Acquario.

2001 (9 Desember): Del Boca sterf in die hospitaal van Borgomanero, Novara (Italië).

BIOGRAFIE

Die artistieke produksie van Bernardino del Boca is meestal verwaarloos tot in die 1960's, toe die "visioenêre kenmerk" van sy kuns (Mandel 1967) vir die eerste keer ontleed is. Slegs deur 'n reeks onlangse publikasies, konferensies en postume uitstallings (Tappa 2011; Fondazione Bernardino del Boca 2015, 2017) is del Boca se kunswerke deeglik bestudeer en bevorder. Een van die redes waarom hy skaars bekend was, hang saam met die feit dat del Boca gedurende sy leeftyd slegs enkele uitstallings gehou het.

Naas sy polihedriese persoonlikheid (hy was 'n skilder, 'n teosofis, 'n antropologie-geleerde, 'n voorstander van seksuele bevryding), was del Boca bekend vir die stigting en voortdurend samewerking met die uitgewer. L'età dell'acquario (“Die ouderdom van die waterman”). 'N Tydskrif met dieselfde naam (dws L'età dell'acquario) is gestig en gelei deur del Boca, wat ook verskeie van sy uitgawes geïllustreer het. Alhoewel 'n kunstenaar del Boca hoofsaaklik as 'n boekillustreerder onder die publiek bekend was, het sy kunswerke 'n belangrike uitwerking op die Teosofiese en die New Age-miljoe in Italië in die 1970's.

Bernardino del Boca is op 9 Augustus 1919 in Crodo (Piëmont) gebore as Giacomo del Boca en Rosa Silvestri. Sy familie het bergbronne (die Fonte Rossa-fonteine) en spa's in Crodo. Op grond van die edele geslag van sy familie het del Boca aanspraak gemaak op die titels "Graaf van Villaregia" en "Graaf van Tegerone" (Del Boca 1986; Giudici 2017). Die aanneming van aristokratiese titels het twee implikasies in sy produksie gehad: enersyds het hy sommige van sy kunswerke en romans onderteken met die skuilnaam 'Bernardino di Tegerone', andersyds sou die tema 'soek na die oorsprong' voortdurend sy kuns.

Volgens 'n 1941-koerantbeoordeling van een van sy tentoonstellings het del Boca sy artistieke vermoëns geërf van een van sy voorvaders, wat toevallig 'n amateurskilder was aan die hof van koning Victor Amadeus II van Sardinië (1666–1732) (“Ida ”1941). Daarom is die familie-oorsprong van Del Boca verweef met sy artistieke dimensie. Verdere bewys hiervan word gelewer deur 'n anekdote van sy lewe. Sy oupa Bernardo del Boca (1838–1916: sy neef is na hom vernoem) het ná die dood van sy vrou 'n verhouding aangegaan met 'n Hongaarse prinses van die edele familie van Esterházy (wie se naam ek nie kon kry nie). Die prinses stel (Bernardino) del Boca bekend aan Spiritualisme en Teosofie, benewens om hom saam met haar te bring op verskeie reise deur Europa (del Boca 1986). Terwyl hy in Nice by die prinses was, maak del Boca kennis met die tweede vrou van Khedive Abbas Helmi II van Egipte, prinses Djavidan Hanem (gebore May Torok von Szendro, 1877–1968), wat voorgestel het dat hy 'n joernaal moet hou. Hierdie gebeurtenis het 'n deurslaggewende rol in die lewe van del Boca gespeel, aangesien die skryf van sy joernaal sy inleiding tot die "universele aspekte van die menslike kultuur" (del Boca 1986) verteenwoordig het. Meer spesifiek behels die tema “om sy oorsprong te soek” 'n genealogiese en geestelike dimensie. Dit was 'n belangrike komponent in sy toekomstige artistieke produksie.

Ondanks sy edele geslag, moes del Boca en sy gesin in 1921 na Novara verhuis weens finansiële probleme. Om die finansiële behoeftes van die gesin die hoof te bied, het del Boca se moeder, Rosa, die restaurant en koffiewinkel van die plaaslike bevolking oorgeneem. rolprentteater, genaamd Faraggiana. In Novara het del Boca ook sy eerste opleiding ontvang: hy het uitstekende vaardighede in teken, maar hy het nie uitgeblink in ander vakke nie (Giudici 2017). Del Boca se opvoedkundige weg het egter verder gegaan as die gewone, toe hy in 1932 die geleentheid gehad het om aan 'n bekende internasionale kosskool, die Institut Le Rosey, in Lausanne (Switserland) te studeer. Wat Del Boca na Switserland gelei het, was 'n onverwagte gebeurtenis: 'n jong Amerikaner wat hy geken het. verbonde aan die aristokraat Kent-gesin, tydens 'n rysessie van 'n perd afgeval. Gegewe die feit dat die instituutgeld vir die jong Amerikaner reeds betaal is, terwyl hy nie na Switserland kon verhuis nie, het del Boca daardie jaar in die plek van die Lerosey bygewoon (Giudici 2017). Die kennisse van Lerosey wat Del Boca gemaak het, was ook interessant: sy kamermaat was Mohammad Reza Pahlavi (1919–1980), wat later die sjah van Iran geword het, en del Boca het ook 'n hegte vriend geword van die toekomstige koning van Siam, Ananda Mahidol (1925 –1946).

Teen die middel van die dertigerjare het del Boca reeds na Nederland, Frankryk, Duitsland en Switserland gereis. Tydens hierdie reise het hy saam met die prinses verskeie persoonlikhede besoek wat ook aan Theosofie verbind was. Hieronder is die moeite werd om die kennis van Jiddu Krishnamurti (1930–1895), wat van 1986 Junie tot 30 Julie 9 'n reeks lesings in Alpino en Stresa in Piemonte gehou het, te noem (Krishnamurti 1933 del Boca 1934).

Benewens sy entoesiastiese houding teenoor internasionale reise en verkenning ('n kenmerk wat sy persoonlikheid en produksie deeglik gekenmerk het), was del Boca gretig om sy artistieke potensiaal te ontwikkel. Hy het in sy joernaal (op 20 Mei 1935) opgemerk: "my grootste droom is om die Brera Akademie te betree" (del Boca 1933-1935). 'N Paar weke later skryf del Boca in vir die Brera Art High School (Liceo artistico di Brera) in Milaan. Destyds het laasgenoemde dieselfde paleis ('n voormalige Jesuïete-kollege) gedeel met die Brera Fine Arts Academy (Accademia delle Belle Arti di Brera) en die School of Craft and Nude Art (Scuola degli Artefici). Dit het gebeur dat dieselfde onderwysers beide geleer het aan die Academy en die Art High School (Giudici 2017) waar del Boca studeer het. Onder die akademie-onderwysers wat del Boca beïnvloed het, moet die name van die skilders Felice Casorati (1883–1963) en Achille Funi 1890–1972 genoem word.

Del Boca se verblyf in Milaan was 'n verdere stap in die ontwikkeling van sy artistieke en geestelike dimensies. Behalwe sy artistieke vorming, is die keerpunt wat die lewe van del Boca in hierdie tydperk gekenmerk het, gekoppel aan 'n spesifieke faktor: sy betrokkenheid by die teosofie. In die dertigerjare korrespondeer del Boca voortdurend met Tullio Castellani (1930–1892), wat destyds die hoofsekretaris van die Italiaanse teosofiese tak was. Teen die tyd dat hy in 1977 na Milaan verhuis het, het del Boca Castellani reeds gevra om by die Theosophical Society (del Boca 1935–1937) aan te sluit. Sy betrokkenheid by die Genootskap het egter geleidelik ontstaan: sy inleiding tot die teosofiese leerstelling het op 'n baie jong ouderdom gekom en die eerste belangrike ervarings van del Boca in die Teosofiese omgewing sou in die laat dertigerjare gebeur.

In 1936 neem del Boca deel aan die vierde wêreldkongres van die Teosofiese Vereniging in Genève en dien as sekretaresse van Tullio Castellani se vrou, Elena Castellani, grevin van Colbertaldo. Na afloop van die gebeurtenis het Castellani voorgestel dat del Boca kontak maak met 'n kunstenaar wat destyds hoofsaaklik in Milaan aktief was, Felix de Cavero (1908–1996). De Cavero was ook voorsitter van een van die belangrikste teosofiese groepe in Milaan, naamlik die "Gruppo d'Arte Spirituale" (Spiritual Art Group) (Girardi 2014). Del Boca en de Cavero het hul hele eerste vergadering oor kuns en skildertegnieke deurgebring (del Boca 1937–1939): de Cavero het sy voorkeur uitgespreek vir waterverftegnieke, gegewe hul "geestelike" eienskappe.

Op 29 April 1937 het del Boca amptelik by die Theosophical Society of Milan (Società Teosofica di Milano) aangesluit deur by die Spiritual Art Group in te gaan. Vir dieselfde groep het del Boca 'n 'Manifesto d'Arte Spirituale' ('Spiritual Art Manifesto') saamgestel, wat sewe punte bevat. Sommige van die punte is gewy aan die verbetering van die geestelike gedrag van die lede van die Art Spiritual Group. Om drie belangrike punte te noem: "Onafhanklikheid en individuele vryheid is noodsaaklike voorwaardes vir elke artistieke produksie" (nr. 2), "Niemand is 'n dissipel nie, niemand is 'n meester nie" (nr. 4), "Die outeurskap van artistieke skeppings en verklarings moet absoluut bewaar word ”(nr. 5) (del Boca 2004).

In November 1937, op grond van del Boca se aktiewe rol en ondersteuning vir die saak van geestelike kuns, het Castellani besluit om 'n tentoonstelling van sy werke (del Boca 1937–1939) te bevorder. Hoewel dit lyk asof geen spore of dokumente wat verband hou met hierdie gebeurtenis oorleef het nie, getuig 'n lys van vyftig kunswerke van die bereiking van hierdie eerste solo-uitstallingbisie van Bernardino del Boca. Die tentoonstelling is in die kulturele kring Gioventù Italiana del Littorio (die jeugorganisasie van die fascistiese regime) in Januarie 1939 in Borgomanero gehou en het 'n reeks olie-, waterverfskilderye en ink-kunswerke (Giudici 2017) ingesluit. Alhoewel die meeste van die kunswerke wat uitgestal is, landskappe was, het Del Boca se kunsproduksie in die vroeë veertigerjare spesifiek op portrette gefokus. Begin met sy eerste voorbeelde van portrette, is dit moontlik om 'n paar eienaardige kenmerke te onderskei wat die kuns van del Boca kenmerk.

Die voorstelling van godsdienstige onderdane, soos in die geval van Madonna met bambino, [Beeld regs] is sterk beïnvloed deur 'n 'klassisistiese' gebruik van kleure en vorms. Hoe die Maagd Maria en die baba Jesus uitgebeeld word, het nie net die vroulike figure van Piero della Francesca (1415ca. – 1492) herinner nie, maar ook die herinterpretasies van dieselfde onderwerp deur del Boca se Milaan-onderwysers, waaronder Funi en Casorati, ontlok. Daarbenewens dra die skildery 'n verdere eienaardige eienskap: die baba Jesus hou 'n bundel waar die volgende sin vertoon word: 'Lyding is permanent, duister en donker. En dit het die aard van oneindigheid. ” Die gedeelte is geleen by Die Wit Doe van Rylstone (1569) deur die Engelse digter William Wordsworth (1770–1850). Die kombinasie van die vers en die figuur van die baba Jesus werp 'n nuwe perspektief op die onderwerp. Die klem word gelê op die thanatologiese dimensie van die groep elemente, eerder as op die suiwer godsdienstige betekenisse. Die figuur van die baba Jesus het 'n dubbele betekenis: dit herinner ons aan die verganklikheid van die lewe, sowel as die status van onskuld.

Hierdie twee kenmerke (dws onskuld en verganklikheid), saam met ander, het later gevloei in 'n herhalende leidmotief van del Boca se artistieke produksie, ook bekend as 'argaïese eerlikheid' (Tappa 2017). Sommige karakters uit die skilderye en tekeninge van del Boca herinner aan romantiese en Middeleeuse herinterpretasies. Die fyn en bleek eienskappe van die jong paartjie in Ek en jy [Beeld regs] het die belangstelling van Del Boca jeens die kunstenaars van die Pre-Raphaelite Brotherhood geopenbaar. Meer spesifiek, del Boca het Edward Burne-Jones (1833–1898), sowel as die vroeëre skilder Bernardino Luini (1482–1532), baie waardeer. waarvan die "essensiële en vereenvoudigde" styl die soeke na oer-eienskappe en waardes in sy skilderye uitgedruk het (Shield 1982).

Volgens del Boca was die estetiese kenmerke en die gesigte van karakters binne die kunswerke van Pre-Raphaelites tot 'n mate openbaar vir die dimensie van die siel. Daarom erken del Boca in hierdie pre-raphaelitiese styl 'n geestelike neiging of kenmerk. Selfs die klassieke kombinasie van essensiële figure en woorde, insluitende literêre aanhalings in del Boca se inktekeninge, het 'n geestelike betekenis gehad. Alhoewel dit 'n paar ooreenkomste het met die manier waarop die Pre-Raphaelite-skilder Dante Gabriel Rossetti (1828–1882) sinne geleen het uit die produksie van Dante Alighieri (1265–1321), was die doel om aanhalings in die kunswerke van del Boca in te sluit, anders. In Ek en jy, del Boca het 'n aanhaling uit 'n gedig van die Amerikaanse folkloris Charles Godfrey Leland (1824–1903) ingesluit, 'U en ek in geestesland duisend jaar gelede, kyk hoe die golwe op die strand warm word, onophoudelike afwyk en vloei, beloof om ooit liefde, duisend jaar gelede. ” Die verwysing na die gevoel van liefde (en die ewigheid daarvan) in die gedig en in die skildery is nie bloot 'n stilistiese oefening nie, maar 'n uitdrukking van die kunstenaar se geestelike visie. Del Boca het die pre-raphaïtiese styl gekanaliseer in die geestelike karakterisering van die twee minnaars (wat die uitdrukking is van hul "argaïese openhartigheid"). Daarbenewens is Leland se gedig van kardinale belang om 'n geestelike dimensie van die kunswerk voor te stel, beide vir die inhoud en outeur. Del Boca was bewus van die verband van Leland met die Westerse Esoterisme en sy invloed op neopaganisme, deur middel van sy navorsing oor heksery in Italië (Leland 1899). Daarom is die Amerikaanse folklorist deur Del Boca opgeneem in die lys van "pioniers" wat 'n spesifieke geestelike visie onderskryf.

Alhoewel del Boca sy hele lewe lank sy geestelike visie op kuns ontwikkel het, moet daar beklemtoon word. In sy biografiese werk, La casa nel tramonto (1980) noem del Boca 'n herhalende droom wat hy gehad het. Hy bevind hom in 'n geheime kamer in 'n geheimsinnige huis voor 'n bedekte skildery. Nadat die skildery onthul is, ontdek hy dat dit 'n portret van homself was op sewentien, omring deur verskeie voorwerpe en karakters. In Autoritratto con giovani [Beeld regs], del Boca het die skildery weergegee waarvan hy gedroom het. 'N Geïdealiseerde weergawe van die kunstenaar op sewentien jaar word vergesel deur twee jong mans wat onderskeidelik die lewe (die blonde seun) en die dood (die seun met donker hare) simboliseer. Voor hom 'n uurglas (waar Medusa se kop en 'n opgekrulde Adam ingesluit is), 'n sleutel en 'n oop boek (waar vier antieke tekens, 'n litografie uit Cesare Beccaria's Van misdade en strawwe, en 'n lang aanhaling uit Ashley Montagu's Die oorsprong en betekenis van liefde word op die tafel geleë, en 'n heuwel-natuurskoon en 'n standbeeld van Aesculapius (albei herinneringe aan die Griekse mitologie) staan ​​aan sy agterkant. Dit was die enigste selfportret wat die kunstenaar ooit vervaardig het. Die skildery was uiters simbolies in al sy aspekte. Volgens del Boca is seuns tussen dertien en sewentien geneig om temas te ontwikkel waarvan die evolutiewe waarde vir hul bewussyn uniek is (del Boca 1980). Gegewe hierdie insig in sy esoteriese perspektief, is dit sinvol om die figuurlike dimensie van die "argaïese openhartigheid" van del Boca se karakters te assosieer met 'n inisiatiewe kenmerk. Die sleutel simboliseer die verband tussen twee dimensies, die eeniriese en die ander.

Die res van simbole en elemente in die skildery hou verband met twee hooftemas: liefde en skoonheid. Die aanhaling uit die werk van Montagu (asook 'n klein figuur op die bors van del Boca, wat die omhelsing van Paolo en Francesca in Dante verteenwoordig) Inferno) herinner aan die veelsydige aard van liefde. Die verwysings na die Griekse mitologie (dws die heuwellandskap en Aesculapius-standbeeld) verwys na 'n klassieke skoonheidsopvatting. Del Boca het sy hele lewe lank mites van regoor die wêreld bestudeer en ondersoek. Hy het tot die gevolgtrekking gekom dat die kanon wat die klassieke mitologie onderlê beperk en verouderd was in vergelyking met ander mitosimboliese visioene. Die hele opvatting van del Boca se geestelike kuns was gefokus op die 'pure vuur van skoonheid'. Alhoewel del Boca die antieke Griekse leuse καλὸς κἀγαθός ("mooi en goed") heeltemal goedgekeur het, het hy ook 'n beperking gesien wat inherent is aan die klassieke formule daarvan. Volgens del Boca “het Beauty (met al sy ontelbare en onuitspreeklike uitdrukkings van harmonie en elegansie), saam met Waarheid en goedheid, die doel om mense na die onsigbare wêreld van die Deva”(Del Boca 1986).

Dit is hier waar del Boca se opvatting van geestelike kuns met die teosofiese leer gekruis het. Dit was nie net 'n uitspraak van die teosofiese leuse 'Daar is geen religie hoër as waarheid' nie, maar 'n illustrasie van hoe die kunstenaar 'n eienaardige manier ontwikkel het om die goddelike werklikheid deur middel van sy eie siel raak te sien en te benader. Del Boca het hierdie metodologie 'Psicotematica' ('Psigotiese benadering') genoem. Alhoewel del Boca hierdie oorspronklike benadering self ontwikkel het, het teosofiste soos Annie Besant (1847–1933) en Laurence J. Bendit (1898–1974) geen minder belangrike rol in die opvatting daarvan gespeel nie. Meer spesifiek vertaal del Boca die werk van Bendit, Kyk na joga della bellezza (The Yoga of Beauty 1969), en het 'n lang voorwoord vir sy Italiaanse uitgawe geskryf. In hierdie inleiding het del Boca gesê dat 'die Joga van Skoonheid die bewuste soeke na die Gees is deur die ontwikkeling van die weg van die hart' (Bendit 1975). Hy het ook beklemtoon dat die artistieke opvatting van skoonheid nie beperk is tot die hedonistiese / estetiese faktor nie. Del Boca se oorspronklike soeke na sy oorsprong het verander in 'n teosofiese soeke na die 'Waarheid agter die sluier'. Volgens del Boca was 'n voorlopige artistieke opvoeding nodig om hierdie geestelike prestasie (dws die ontwikkeling van die hart) te bereik.

Nadat del Boca in 1939 aan die Brera Art School gegradueer het, besluit hy om akademiese kursusse van paleontologie en antropologie in Lausanne (Switserland) en argitektuur in Milaan in te skryf. Ongelukkig is geen rekord van del Boca se studies in hierdie tydperk gevind nie. Dit is dus onseker vir hoe lank en waar presies hy die kollege gaan studeer het. Antropologiese en argitektoniese studies was egter vir Del Boca ongelooflik nuttig in sy latere ervaring oor die hele wêreld. Intussen het die koms van die fascisme in Italië ernstige beperkings opgelê op die Italiaanse afdeling van die Teosofiese Vereniging. In Januarie 1939 het die Prefekt van Genua besluit om die Vereniging in Italië te ontbind. Die Italiaanse lede van die Theosophical Society het egter ondergronds voortgegaan. Alhoewel vermom as 'n "Centro di Cultura Spirituale" (Centre of Spiritual Culture), het del Boca in Novara die Teosofiese groep "Arundale" gestig (Girardi 2014). In 1941, nadat hy aan 'n paar uitstallings deelgeneem het, word del Boca eers vir sy militêre diens in Verona gewerf, en daarna Florence. Hier maak hy kennis met die Italiaanse teosofeerder Edoardo Bresci (1916–1990), wat later die uitgewer van die meeste van del Boca se werke word.

In Mei 1945 het del Boca die Teosofiese groep "Arundale" herleef. Terselfdertyd het kolonel Aurelio Cariello die groep "Besant" in Novara gestig. Hierdie twee groepe sou later in 1951 saamsmelt in die groep "Besant-Arundale", wat del Boca sou voorsit van 1962 tot 1989. In 2000 sou del Boca benoem word tot president van nog 'n teosofiese groep, "Villaggio Verde."

Op 27 November 1946 het del Boca Italië na Siam verlaat. Hy verhuis eers na Singapoer, toe na Bangkok. Hy verdien sy brood as portretskilder, en een van sy eerste portrette was die dogter van die Thaise minister van justisie, Luang Dhamrong Navasvasti (del Boca 1986). Intussen is die Italiaanse algemene konsul in Bangkok, Goffredo Bovo, in kennis gestel dat del Boca as erekonsul vir Italië in Singapoer kan dien. So verhuis del Boca terug na Singapoer, waar hy sy erediplomatieke loopbaan begin. Daar, hy werk ook as interieurontwerper en portretwerker: hy teken 'n vooraanstaande advokaat en een van 'Malaya se voorste regsowerhede', Sir Roland Braddell (1880–1966). Naas Braddell en sy vrou Estell, het del Boca ook bevriend geraak met die hertogin van Sutherland, Millicent Leveson-Gower (1867–1955), en die biskop van die teosofies-georiënteerde Liberaal-Katolieke Kerk, Sten Herman Philip von Krusenstierna (1909–1992). Hy het die kantoor van die British Overseas Airways Corporation in die Raffles Hotel versier. Terwyl hy sy diens as konsul verrig, is del Boca benoem tot die Italiaanse verteenwoordiger van die World University Roundtable. Laasgenoemde was 'n opvoedkundige netwerk (waarvan die kursusse en onderwysers sterk beïnvloed is deur Theosofie en later New Age-teorieë) wat in 1911 deur John Howard Zitko (2003-1947) saam met ander lede van 'n bestuurskomitee in Tucson (Arizona) geskep is.

In dieselfde tydperk het del Boca se artistieke produksie 'n verdere tegniek, collage, ingesluit. Tydens sy verblyf in Singapoer, nadat hy baie dwarsdeur Suidoos-Asië gereis het (del Boca 1976), was 'n episode 'n ander keerpunt in sy lewe: op 21 Oktober het del Boca Singapoer verlaat om drie dae by die monnike van die Tempel van Han aan te sluit. [Beeld regs]. Volgens del Boca was die tempel op die geheimsinnige eiland Nawa Sangga (in die Lingga-argipel) geleë, en daar ontvang hy sy tweede Boeddhistiese inisiasie. Die bereiking van hierdie inisiatiewe stap het 'n reeks lewenstake behels, insluitend 'diens aan almal in nood'. “Die bevordering van sy kuns regoor die wêreld;” “Die versameling van voorwerpe om dit magneties te laai en regoor die wêreld op te spoor as potensiële getuies van 'n nuwe era” (del Boca 1985).

Die inisiasie oor Nawa Sangga verteenwoordig 'n verdere evolusie of del Boca se visie op geestelike kuns. Del Boca projekteer 'n argetipe in die kinders en Javaanse dansers wat in die reeks tekeninge uitgebeeld word Die tyd van Han [Beeld regs]. Hul androgiene eienskappe was verbind (behalwe 'n geestelike kenmerk) aan die verkryging van 'n 'nuwe bewussynstoestand'. Volgens del Boca was hierdie geestelike bewussyn die hoofweg na die suiwer vuur van skoonheid (del Boca 1981). Del Boca het geglo dat hy direkte toegang tot hierdie verborge dimensie van skoonheid ervaar het, en hierdie gebeurtenis het sy lewe en artistieke produksie radikaal verander.

Gedurende sy drie-jarige verblyf in die Verre Ooste, het del Boca visuele verskynsels begin ervaar: skielike verskynings van ultraviolet ligte was die onmiddellike manifestasie van verborge energieë. Del Boca het hierdie energieë 'Zoit' genoem, na die klank wat hulle geproduseer het elke keer as dit verskyn het (Fondazione Bernardino del Boca 2015). Die materialisering van hierdie energieë hou verband met 'n soort telepatiese kontak. Hierdie buitengewone ontvangs van 'inligting, inhoud en / of energie' was intrinsiek verbonde aan die psigotematiese benadering. Die waarneming van 'n verborge werklikheid (waarvan die belangrikste kenmerke die alomvattende en eenheid daarvan was) deur middel van hierdie skielike persepsies was streng verbind met 'n nuwe vorm van bewussyn. Met ander woorde, die kunstenaar-ingewyde besef “bewustelik” (en onmiddellik) om deel te wees van 'n groter dimensie. Die voortdurende invloei van hierdie energie in die lewe van Del Boca het ook sy artistieke produksie beïnvloed. Die Italiaanse kunstenaar het 'n lansetvormige simbool opgestel om die teenwoordigheid van die Zoit aan te dui.

Beide in die Indiese inktekening, Die Tao, en in die waterverf, Elementali e danzatore, is dit moontlik om die verwysing na die Zoit te onderskei, alhoewel die funksie daarvan verskil. In die tekening teken del Boca 'n samevoeging van simbole en gesigte om 'n verband met die waarnemer te bewerkstellig; in die waterverf organiseer die kunstenaar hierdie skakel tussen die innerlike en die buitenste dimensie van die kunswerk. Die gebruik van helder kleure, tesame met die bekendstelling van die Zoit-simbole, definieer die manifestasie van die geestelike wêreld. Daarom wys die elementêre dansers van die skilderye die psigotiese benadering van del Boca: die elemente is werklik en tasbaar (in die geestelike visie van die kunstenaar) sowel as Zoit-energieë.

Verder het Del Boca se belangstelling in wêreldmitologieë daartoe gelei dat hy 'n reeks "onsigbare geeste van die natuur" verder ondersoek het. Dit het die Nat-gode uit die Myanmar-mitologie, die Phi-geeste uit Thailand, Kami uit Japan, Thien Tirong uit Vietnam, en vele ander entiteite uit die folklore van Kambodja, die Javaanse eilande, Siberië, ens. Ingesluit. Die voorstelling van spoke, geeste, gode , en fetisies, soos in die geval van Demoon en feticci, betrek del Boca se teosofiese opvatting: hy het geglo dat, behalwe die groot godsdienste, ook plaaslike kultusse en primitiewe godsdienste toegang tot universele waarheid gehad het. [Beeld regs]

Del Boca het tydens sy verblyf van drie jaar in die Verre Ooste baie gereis, en een mitologiese stelsel wat sy artistieke produksie en konsepsie sterk beïnvloed het, was die Indiese. Alhoewel sy reise geen belangrike rol in die die ontwikkeling van sy mitologiese voorkeure, was die belangrikste rede waarom del Boca die Indiese mitologie hoër as ander beskou, streng verbind met Blavatsky se uitsprake in The Geheime Leer (1888) (del Boca 1981). Daarom het Del Boca se teosofiese opvatting die tema van sy "soeke na die oorsprong" in sy skilderye verder gestruktureer. Een van die belangrikste kenmerke wat sy produksie sedert die laat veertigerjare gekenmerk het, was belangrik horror vacui (vrees vir leegheid), [Beeld regs] en elke ruimte van sy kunswerke was gevul met figure en simbole. Dit was ook 'n verdere ontwikkeling van die deelname aan 'die wêreld van die Deva”Wat die kunstenaar se opvatting gekenmerk het. In Coppia con pantheon induista dit is moontlik om te sien hoe die "argaïese openhartigheid" van die egpaar nie net verwys na 'n oer-geestelike waarde nie, maar na 'n toestand waar die hele heelal - wat ook die ruimte of dimensie tussen die skildery en die waarnemer insluit - bevolk word deur gode .

In Oktober 1948 het del Boca twee hoof solo-uitstallings in die Raffles Hotel en die Universiteit van Bangkok gehou. Die volgende jaar het hy 'n gedeelde tentoonstelling met die kunstenaar en vlootoorlogbevelvoerder Robin A. Kilroy in die Queen Victoria Memorial in Penang, Maleisië, gehou. Saam met Kilroy het del Boca beplan om 'n internasionale kunstenaarsklub te stig wat ook Maleisiese en Chinese kunstenaars sou huisves.

In dieselfde jaar publiseer del Boca sy eerste roman, Naggesig. Geen voorbeeld van die roman het oorleef nie, maar 'n gedeelte van die inhoud het waarskynlik in sy latere werk gevloei. La lunga note in Singapoer (1952), waar del Boca die verhaal vertel het van 'n homoseksuele aristokraat wat aanvanklik skuldig voel weens sy seksuele oriëntasie, maar dit uiteindelik omhels. Del Boca het 'n romanskryfkompetisie in Italië gewen deur hierdie teks in te dien, net vir plaaslike owerhede om die bundel te verbied en te konfiskeer voor die amptelike publikasie daarvan, na bewering vanweë die "onwelvoeglike inhoud" (Giudice 2017).

Sedert sy verblyf in Singapoer het del Boca hom beywer vir seksuele regte en seksuele bevryding. Hy beskou seksualiteit as 'n bron van geestelike energie, en onderskryf daarom die bevryding van seksuele lewe (en die verteenwoordiging daarvan in kuns en letterkunde) van enige vorm van sosiale beheer. Vir hierdie doel het hy met verskeie internasionale ondersteuners van seksuele bevryding gekorrespondeer, waaronder die Franse juris René Guyon (1876–1963) (wie se teks was Éros, ou la sexualité affranchie (1952) del Boca later in Italiaans vertaal) en die Amerikaanse seksoloog Alfred C. Kinsey (1894–1956). In dieselfde jaar het Del Boca ook die eerste Internasionale Kongres vir Seksuele Gelykheid (ICSE) in Amsterdam deelgeneem en die Italiaanse verteenwoordiger geword van die netwerk wat dit gereël het. Hy het ook verskillende artikels in die tydskrif gepubliseer Wetenskap en sessualiteit, wat deur die anargistiese kunstenaar Luigi Pepe Diaz (1909–1970) geregisseer is.

Voordat hy in November 1948 uit Singapoer vertrek het, het hy saamgewerk met 'n argitektuurprojek en het hy die opdrag gekry om twaalf sterretjiespanele vir die neef van die Chinese entrepreneur Aw Boon Haw (1882–1954) te verf. Ongelukkig moes del Boca die grootste deel van sy produksie voor sy terugkeer in Singapoer verkoop en verlaat, want dit sou te duur gewees het om sy kunswerke saam te bring. Na die stigting van die International Artists Association in Singapoer en die voltooiing van 'n fresko vir die Sint Anthony-klooster, het del Boca Singapoer aan boord van die skip verlaat. Pioen Op 19 November. Op pad terug na Italië (hy land op 20 Desember in Genua), stop del Boca ook in Adyar, waar hy die hoofkwartier van die Theosophical Society besoek [regs] en sy president, Curuppumullage Jinarajadasa, ontmoet ( 1875–1953).

Hy het ook voortdurend met 'n ander president van die Theosophical Society, John BS Coats (1906–1979) (Fondazione Bernardino del Boca 2015) gekorrespondeer. Die plekke wat del Boca besoek het, het geen belangrike rol in sy artistieke produksie gespeel nie. Die produksie van landskappe en kaarte - wat ook gekoppel was aan die bydrae van Del Boca tot die antropologiese veld - het die geestelike van die kunstenaar betrekbevrugting, sowel. Die "geestelike betekenis" van Pianta del Quartier Generale della Società Teosofica ad Adyar was verwant aan die persoonlike betrokkenheid van del Boca by die Theosophical Society, terwyl Paesaggio psicotematico [Beeld regs] het 'n ander geestelike kenmerk getoon: 'n 'psigotiese' benadering wat die struktuur en konsepsie van die skildery onderlê. Die landskap bied 'n paar bekende elemente in die lewe van del Boca (soos die kloktoring van Novara aan die linkerkant) in 'n droomagtige visie, waar 'n brug op die voorgrond as 'n kenmerk van die natuur en die stad dien.

As enersyds die visuele metafoor van die brug - waarvoor hy volgens del Boca geïnspireer is deur die Russiese teosoof en kunstenaar Nicholas Roerich (1874–1947) - 'n inleidende kenmerk in die landskap, die res van die skildery, ingelei het? 'n spesifieke visie geïmpliseer het. Volgens del Boca “moet die kunstenaar in die vyfde dimensie skep”, dit wil sê die dimensie van die siel. Laasgenoemde bestaan ​​buite tyd en ruimte, toekoms en verlede. Daarom moet die kunstenaar hom in die “continuo-infinito-teenwoordig”(“ Voortdurend-eindeloos-hede ”), om op die spiritueel-artistieke vlak te funksioneer. Daar kan gesê word dat die psigotematiese benadering die hele produksie van del Boca deurdring: van die skepping van etnografiese kaarte tot landskapskilderye, verteenwoordig die 'visie van die siel' 'n noodsaaklike, voorlopige stap. Alhoewel hy verskeie kritiek ontvang het vir hierdie heterodoksvisie, het Del Boca die psigotematiese benadering probeer integreer in akademiese vakgebiede, insluitend antropologie. Streng daarmee verband hou, het del Boca 'n antropologiehandleiding vir universiteitstudente geskryf, Storia dell'antropologia (1961), waarin hy probeer het om enkele teosofiese oorwegings uit die eerste en tweede bundel van Blavatsky se Geheime Leer.

Dus was 'n dialoog tussen kuns en antropologie nie ongewoon in die produksie van Del Boca nie. By sy terugkeer na Italië het del Boca 'n uitstalling in die Broletto di Novara gehou, waar sy indrukke oor die Suidoos-Asiatiese konteks - die gereis deur Singapoer, Siam (Myanmar deesdae), Thailand, Maleisië, Viëtnam en Indië - gedokumenteer is. beide deur sy kunswerke en lirieke. In 1959 neem Del Boca deel aan 'n ekonomiese en handelsmissie na Wes-Afrika as verteenwoordiger van die Nasionale Instituut vir Geografiese Navorsing en Kartografiese Studies (Istituto Nazionale per le ricerche geografiche e gli studi cartografici). Na aanleiding van hierdie ervaring het Del Boca verskeie kartografiese kaarte ontwerp vir die ensiklopedie van dieselfde instituut, Imago mundi, en het bygedra tot die Atlas van die De Agostini Geographic Institute.

In die sestigerjare het del Boca, buiten sy onderrigaktiwiteit, bygedra tot verskeie ensiklopediese werke en sy werk as antropoloog voortgesit. Hy word 'n lid van die American Anthropological Association, die New York Academy of Sciences en die International Human Rights League. Hy het gereeld lesings gegee en verskeie teosofiese groepe in Italië besoek (insluitend dié in Milaan, Biella, Turyn, Vicenza en Novara). Hy het ook voortgegaan om na Asië te reis. Tydens een van hierdie reise het hy daarin geslaag om - danksy die bemiddeling van Jinarajadasa en die dekaan van die Universiteit van Poona - kennis te maak met Osho Rajneesh (oftewel Chandra Mohan Jain, 1960–1931).

In 1970 stig del Boca die tydskrif L'Età dell'Acquario - Rivista Sperimentale del Nuovo Piano di Coscienza. Die tydskrif is geloods deur del Boca en Edoardo Bresci, wat in dieselfde jaar ook 'n gelyknamige uitgewery opgerig het (dws L'Età dell'Acquario) om die tydskrif te druk en ander werke van del Boca te publiseer. Soos 'n mens kan sien uit die titel van die tydskrif, is die doel van L'Età dell'Acquario was om die mensdom voor te berei vir die koms van die Age of Aquarius. Volgens del Boca en Bresci se weergawe van die teorie betree die mensdom elke 2,155 jaar 'n nuwe era van geestelike evolusie. Volgens del Boca was die mensdom op die punt om die einde van die "Age of the Pisces" te sien en die nuwe Age of Aquarius te betree. Die presiese datum is geïdentifiseer met die jaar 1975 (del Boca 1975). Die simboliek van die makro-historiese siklusse (wat inderwaarheid omgekeerd binne hierdie volgorde toegepas is, gegewe die feit dat die sterreteken van die vis op astrologiese basis eintlik die van die Waterman moet volg [Hanegraaff 1996]) het die hele New Age deurdring. verskynsel en is in baie gevalle gekenmerk deur 'n Maniese afdeling. Die Piscean Age is gekenmerk deur 'n donker atmosfeer, obskure en morbiede kenmerke en 'n wêreldwye toestand van geestelike onkunde, terwyl die Age of Aquarius geanimeer is deur 'n baie gunstige entoesiasme en optimisme oor toekomstige ontwikkelinge.

Alhoewel die Piscean-fase dikwels geassosieer is met die oorheersing van die Joods-Christelike opvatting (die vroeë kerk wat die visse as simbool van Christus aangeneem het), was die Christendom as geheel (en die verwante simboliek daarvan) nog lank nie negatief gekonnoteer deur del Boca nie. In werklikheid is die New Age-verskynsel (wat in sy heterogene aard en vorms nog lank nie onderskeidelik gedefinieër is nie) sterk beïnvloed deur teosofiese bespiegelinge. Die Christelik-georiënteerde interpretasie van die teosofiese leerstelling deur Alice A. Bailey (1880–1949) het 'n belangrike rol gespeel in sommige takke / groepe wat ontkiem het uit die groter New Age-beweging (Hanegraaff 1996). Binne hierdie makro-historiese opvatting van herhalende siklusse, het die koms of terugkeer van 'n goue era nie verband gehou met die koms van 'n Messias nie, maar het verwys na die totstandkoming van 'n nuwe geestelike ras van die mensdom. Behalwe die verwysings na Blavatsky se teorie oor wortelrasse (waar die mitiese, oer-Lemuriërs geassosieer kan word met die toekomstige Waterdraers), word die opvatting van del Boca van 'n mensdom bevry van "vrees, selfsug, onkunde en pyn" streng geassosieer met die opkoms van nuwe vorms van bewussyn.

Volgens Del Boca is die belangrikste manier waarop mense toegang tot hierdie nuwe dimensie kry, die psigotematiese benadering. Onder die denkers wie se werk en lewe deur 'n watermanvisie gekenmerk is, was del Boca 'Charles Fort, Georges Ivanovitch Gurdjieff, Pierre Teilhard de Chardin, George Oshawa, Herman A. von Keyserling, Albert Schweitzer, Wilhelm Reich, Nicholas Roerich, René Guyon , Ian Fearn, Jiddu Krishnamurti, Alan Watts, ens. ” (del Boca 1975). In sy Guida internazionale dell'Età dell'Acquario, del Boca 'n versameling aangebied van honderde name (en adresse) van verenigings wat gekenmerk word deur 'n "Aquarian" -opvatting. In die lys van verenigings is die Theosophical Society en klein teosofiese takke (waarby ook diegene geïnspireer deur Krishnamurti betrokke was), Spiritualistiese organisasies, nuwe godsdienstige bewegings, okkulte en esoteriese groepe, joga- en astrologiese verenigings en utopiese bewegings ingesluit.

Onder die kenmerke wat die 'aktiewe bevorderaars' van die Aquarius-visie gekenmerk het, was del Boca 'geestelike gesondheid'. Hierdie vereiste klink miskien redelik voor die hand liggend, maar as dit op die artistieke produksie van del Boca toegepas word, blyk dit dat een naam onder andere uitstaan ​​vir die invloed daarvan op hierdie Italiaanse kunstenaar, naamlik Georges Ivanovitch Gurdjieff (1866-1949). Hierdie Grieks-Armeense filosoof beweer (deur bemiddeling van sy leerling Peter D. Ouspensky (1878–1947)) dat die enigste vorm van outentieke artistieke produksie 'objektiewe kuns' was. Laasgenoemde impliseer 'n bewuste betrokkenheid van die kunstenaar, wat nie by sy geestelike dimensie moet hou nie, maar by die van die siel. Daarom, volgens Gurdjieff is elke suiwer vorm van kuns, en alle aspekte wat verband hou met die ontstaan ​​daarvan, 'voorafbepaal en definitief' (Ouspensky 1971). Om hierdie stel omstandighede vir artistieke skepping vas te stel, moet die geestelike dimensie in toom gehou word.

Volgens del Boca is die belangrikste faktor wat relevant is tot die skep van objektiewe kunswerke gekoppel aan die 'voortdurende-eindelose-hede'. Om te skep, moet die kunstenaar in die vyfde dimensie funksioneer, waar die toekoms en die verlede opgeskort word. Die voorwaarde vir die ontstaan ​​van 'n egte (spirituele) kunswerk is die absolute fokus van die kunstenaar op die onmiddellike hede. Hierdie vereiste hou streng verband met die ontstaan ​​van 'n nuwe vorm van bewussyn. In die produksie van del Boca word die tema van 'n volgende vlak van bewussyn gesimboliseer deur die koets [Beeld regs]. Aangesien dit moontlik is om in die skildery te onderskei La carrozza, metafora dell'uomo, die koets is 'n metafoor van die geestelik-eksistensiële situasie van moderne mense: die passasier verteenwoordig die siel, die koetsbestuurder verteenwoordig die verstand. In die skildery word die bestuurder verpersoonlik deur 'n asatologiese karakter, die Grim Reaper. Die metafoor illustreer hoe die lewe van mense onder die genade van die gemoed is, asook waar die outentieke bron van bewussyn lê. Del Boca het ook gebruik gemaak van Plato se "Chariot Allegory" om te verduidelik hoe die kunstenaar-strydwa teenoorgestelde kragte moes hanteer: een perd (dws die verstand) lei die wa in een rigting, die ander perd (dws die siel) stuur elders.

Volgens del Boca was almal wat hy as ondersteuners van die visioen van die Aquariër erken het, betrokke by 'n aktiewe onderskrywing van die nuwe vlak van bewussyn. Hieronder het del Boca ook 'n kunstenaar ingesluit wie se visioenêre gedigte en skilderye sy eie werk diep beïnvloed het, naamlik William Blake (1757–1827). Volgens del Boca lê 'n Aquariusvisie ten grondslag aan die produksie van hierdie Engelse kunstenaar. Alhoewel sy werk deur kritici met dié van Blake (Mandel 1967) vergelyk is, was del Boca bang om 'homself te weerspieël' in die skilderye van die Engelse meester (del Boca 1976). Die grootste verskil tussen del Boca en Blake lê in die verskillende doel van hul visies. Terwyl dit in Blake se lewendige, nagmerrie, profetiese skilderye moontlik is om die uiterste uitkoms van 'n geestelike soeke te vind, moes die karakters wat deur del Boca geskilder is, 'n aktiewe rol speel in die nuwe plan van bewussyn.

Vandaar sy voorstelling van Sviatovida (wat die Italiaanse transliterasie van Световид is) [Beeld regs], 'n antieke god van die Slawiese volke, waarin del Boca die hele ruimte nie gevul het met die reusagtige liggaam van die godheid nie, maar met alle goddelike karakters en gebeure wat die geestelike geskiedenis van die mensdom tot en met die koms van die Age of Aquarius. Volgens del Boca het hy hierdie mitologiese figuur leer ken danksy sy ontmoeting met 'n geheimsinnige Russiese man in Bangkok. Die Rus het aan del Boca geskenk 'n illustrasie gegee (wat later in Die grootte mens (1988)) van die vierkoppige heidense god Sviatovida, geskeur uit 'n agtiende-eeuse bundel (del Boca 1988).

Alle aspekte van die geestelike kuns van del Boca het in die skildery van Sviatovida gevloei: die digte teenwoordigheid van die goddelike (horror vacui), die geïdealiseerde gesigte en vorms van die uitgebreide karakters (argaïese openhartigheid) en die bekendstelling van verskeie mitologies-religieuse entiteite is alles patrone van 'n 'psigematiese voorstelling'. Behalwe die eksplisiete verwysing na Blake's Newton (1805) aan die linkerkant van die kunswerk skep die dik simboliek van die skildery 'n eienaardige, unieke panteon uit die Piscean-era: die Indiese godin Kali wat die hoof van Ganesh, Boeddha hou, 'n paar wat Chinese ideogramme het, Vishnu, die voël -god Garuda, die vleuelperd Pegasus, en vele ander seminude figure draai om die god wat harmonies oor die heelal heers. Aan die middel van die Slawiese god hou die Egiptiese god Horus 'n jong man in sy arms, terwyl die Goue Kalf onder, tussen Sviatovida se bene, die onderste deel van die skildery oorheers. Elke aspek en gedeelte van die kunswerk is akkuraat gekies om die idee van 'n geestelike evolusie-orde aan te dui. Hierdie voorstelling van Sviatovida is gebruik as omslag vir die eerste uitgawe van L'età dell'acquario.

Die visioen van Aquarius en die joernaal van del Boca het die geestelike behoeftes van die jonger generasies (in die 1970's) sowel as teenkulturele bewegings aangespreek. Benewens sy aktiwiteite as 'n hoërskoolonderwyser en sy verskeie reise na Asië, het del Boca dus die Aquarius Centre (Centro dell'Acquario) in Milaan gestig, waar hy gereeld verskillende inisiatiewe oor astrologie, die psigotiese benadering, collage-tegnieke, aangebied het en aangebied het. ens. Hy publiseer verskeie boeke by die uitgewery wat hy saam met Bresci gestig het, en redigeer die tydskrif L'età dell'acquario, tot sy laaste dae.

Die strewe na die nuwe bewussynsplan was egter nie beperk tot die publikasievlak nie. In die tagtigerjare het del Boca fondse begin insamel vir die skepping van 'n modelgemeenskap wat kan voldoen aan die visioen van die Aquarius. Die Villaggio Verde was die soort gemeenskap wat Del Boca nog altyd wou bevorder, en in 1980 is die eerste klip van die eerste "Green Village" in San Germano di Cavallirio, naby Novara (in Piëmont) gelê. Volgens Del Boca was dit die eerste gemeenskap van 'n lang reeks. As gevolg van 'n aantal omstandighede, was dit egter die enigste waterman-gemeenskap wat Del Boca kon stig. Del Boca het saam met ander inwoners daarheen verhuis en sy skilderye aangehou verkoop om die gemeenskap finansieel te ondersteun. Hy het elke vyftien dae lesings gehou en werkswinkels vir collage-tegnieke gehou. Op 1983 Desember 9 is del Boca in die hospitaal van Borgomanero, Novara (Italië) oorlede.

FOTO **
** Alle beelde is klikbare skakels na vergrote voorstellings.

Beeld # 1: Bernardino del Boca, Madonna met Bambino / Madonna en Kind (vroeë 1940's).
Beeld # 2: Bernardino del Boca, Ek en jy (vroeë 1950's).
Beeld # 3: Bernardino del Boca, Autoritratto con giovani / Selfportret met jong mans (middel 1970's).
Beeld # 4: Bernardino del Boca, Dal tempio di Han / Van die tempel van Han (1950’s – 1960’s).
Beeld # 5: Bernardino del Boca, Dal tempio di Han / Van die tempel van Han (1950’s – 1960’s).
Beeld # 6: Bernardino del Boca, Pianta del Quartier Generale della Società Teosofica ad Adyar / Kaart van die hoofkwartier van die teosofiese vereniging in Adyar (1949).
Beeld # 7: Bernardino del Boca, Paesaggio psicotematico / Psychothematic Landscape (1974).
Beeld # 8: Bernardino del Boca, La carrozza, metafora dell'uomo / The Carriage, Metafoor van die mens (1970)
Beeld # 9: Bernardino del Boca, Sviatovida (Ongeveer 1970)

Verwysings

Bendit, Laurence J. 1975. Kyk na joga della bellezza, geredigeer deur Bernardino del Boca. Turyn: Bresci editore.

Del Boca. Bernardino. 2004. Skrif giovanili. Geredigeer deur Giorgio Pisani en Maria Luisa Zanaria. Novara: Editrice Libreria Medusa.

Del Boca. Bernardino. 1991. “La Villa di Alpino sopra Stresa duif Krishnamurti tenne i suoi discorsi dal 30 giugno al 9 luglio 1933.” L'età dell'acquario XXI 70: 7–10.

Del Boca, Bernardino. 1988. Die diens. Turyn: Bresci editore.

Del Boca, Bernardino. 1986. La casa nel tramonto. Die libro della psicotematica en die continuo-infinito-presente. Turyn: Bresci editore.

Del Boca. Bernardino. 1985. Iniziazione alle strate alte. Turyn: Bresci editore.

Del Boca, Bernardino. 1981. La dimensione della conoscenza. Dalla paleontologia all'esoterismo. Turyn: Bresci editore.

Del Boca, Bernardino. 1976. Singapoer-Milano-Kano. Gli ultimi sette anni di un'età. Turyn: Bresci editore.

Del Boca, Bernardino. 1975. Guida internazionale dell'Età dell'Acquario. Turyn: Bresci editore.

Del Boca, Bernardino. 1937–1939. Ongepubliseerde joernaal. Argiewe van die Fondazione Bernardino del Boca, San Germano Cavallirio.

Del Boca, Bernardino. 1933–1935. Ongepubliseerde joernaal. Argiewe van die Fondazione Bernardino del Boca, San Germano Cavallirio.

Fondazione Bernardino del Boca. 2017. Bernardino del Boca: 1919-2001, il fuoco sacro della bellezza. San Germano Cavallirio: Fondazione Bernardino del Boca.

Fondazione Bernardino del Boca. 2015. Bernardino del Boca e il nuovo umanesimo. Un pioniere del pensiero spirituale. San Germano Cavallirio: Fondazione Bernardino del Boca.

Girardi, Antonio, red. 2014. La Società Teosofica. Storia, valore en realtà attuale. Vicenza: Edizioni Teosofiche Italiane.

Giudici, Lorella. 2017. “Alla bellezza. Immagini di un mondo parallelo. ” Pp. 27–44 in Bernardino del Boca e il nuovo umanesimo. Un pioniere del pensiero spirituale. San Germano Cavallirio: Fondazione Bernardino del Boca.

Hanegraaff, Wouter. 1996. New Age-godsdiens en Westerse kultuur: Esoterisme in die spieël van sekulêre denke. Leiden: Brill.

'Ida.' 1941. “Bernardino del Boca pittore novarese.” La Gazzetta del Lago Maggiore (Verbania), 20 Desember.

Krishnamurti, Jiddu. 1934. Discorsi ad Alpino e Stresa. Triëst: Artim.

Leland, Charles Godfrey. 1899. Aradia, of die Evangelie van die Hekse. Londen: David Nutt.

Mandel, Gabriele. 1967. La Peinture italienne, du Futurisme à nos jours. Milaan: Istituto Europeo di Storia d'Arte.

Ouspensky, Peter D. 1971. Op soek na die wonderbaarlike. New York: Random House.

Shield, E. (pseud. Van Del Boca, Bernardino). 1982. "L'anima della Fratellanza dei Pre-Raffaelliti." L'Età dell'Acquario, XI 22: 39–41.

Tappa, Marina. 2017. “Il simbolo, la vita e l'arte.” Pp. 45-57 in Bernardino del Boca e il nuovo umanesimo. Un pioniere del pensiero spirituale. San Germano Cavallirio: Fondazione Bernardino del Boca.

Tappa, Marina, red. 2011. Sogni. Mostra di Bernardino del Boca, vicende e opere di un artista. San Germano Cavallirio: Fondazione Bernardino del Boca.

Publikasiedatum:
25 Junie 2021

Deel