Individuele filmafdelings


Voorspel: 911 Oproepe
(1:18 min.)

 

Die voorspel van die Davidse tragedie van die Waco-tak: wat het ons geleer of nie geleer nie? bestaan ​​uit twee 911 oproepe wat op 28 Februarie 1993 deur Tak Davidians gemaak is, tydens en kort na die poging tot dinamiese toetrede deur ATF-agente. Wayne Martin het die een oproep gemaak, en David Koresh word by die ander oproep gehoor. 

 


Deel 1. Bekendstelling van die vier skoliere en die onderwerp (20:57 min.)

 

Deel 1 van die Davidse tragedie van die Waco-tak: wat het ons geleer of nie geleer nie? stel die vier geleerdes voor wat die konflik tussen federale agente en die tak Davidian in 1993 bespreek. 

 

Die vier geleerdes is: 

J. Phillip Arnold, PhD, Reünie-instituut 

James D. Tabor, PhD, Universiteit van Noord-Carolina in Charlotte 

Catherine Wessinger, PhD, Loyola Universiteit New Orleans 

Stuart A. Wright, PhD, Lamar Universiteit 

 

Die vier geleerdes stel hulself bekend met hul navorsingsmetodologieë en hoe hulle betrokke geraak het by die ondersoek na die konflik tussen die Tak Davidians en federale agente in 1993. Hulle bespreek ook die begin van die beleg van die Tak Davidans 'Mount Carmel-sentrum op 28 Februarie 1993 met die ATF-aanval. 

 

 

Deel 2. Bekendstelling van die tak Davidians en David Koresh (10:59 min.)

 

Deel 2 van die Waco-tak Davidian-tragedie: wat het ons geleer of nie geleer nie? die vier geleerdes stel die Tak Davidians, David Koresh, voor en bespreek die ATF-klopjag op 28 Februarie 1993 wat daartoe gelei het dat 4 ATF-agente dood en 6 Tak Davidians dood is, met ander gewond.

 

 

Deel 3. Die eerste dag van die beleg (4:39 min.)


In deel 3 van die Davidse tragedie van die Waco-tak: wat het ons geleer of nie geleer nie? die vier geleerdes bespreek waarom die ATF-span op 28 Februarie 1993 gekies het om 'n poging tot dinamiese inskrywing by die Mount Carmel-sentrum uit te voer, die rol wat die Waco Tribune-Herald-reeks "The Sinful Messiah" gespeel het, en die aard van die aantygings teen kindermishandeling teen David Koresh en dat hulle in 1992 deur Child Protective Services ondersoek is en die saak gesluit is weens gebrek aan bewyse.

 


Deel 4. Wie is die tak Davidians? (29:03 min.)

 

In deel 4 van die Waco-tak Davidian-tragedie: wat het ons geleer of nie geleer nie? die vier geleerdes bespreek die oorsprong en geskiedenis van die Tak Davidians, godsdienstige leiers en bewegings wat verband hou met die groep van David Koresh, die leerstellings van Koresh uit die Bybel, die betekenis van sy veelvuldige huwelike, die betekenis van Vernon Howell se naamsverandering na David Koresh, wat hy geleer aangaande die Sewe Seëls in die boek Openbaring en sy status as die Christus vir die laaste dae. Die vier geleerdes beklemtoon dat Koresh se apokaliptiese profesieë, afgelei van sy interpretasie van die Bybel, nie vasgestel is nie, wat beteken dat die uitslag van die konflik met federale agente in 1993 nie outomaties vooraf bepaal is deur die Tak Davidians se begrip van die Bybel se profesieë nie.

 

 

Deel 5. FBI se betrokkenheid en eskalasie  (22:02 min.)

In deel 5 van die Waco-tak Davidian Tragedy bespreek die geleerdes die FBI se betrokkenheid en eskalasie van die gebeure in die saak. Hulle bespreek hoe kwaad die FBI-agente was, veral die ter plaatse bevelvoerder en bevelvoerder van die gyselaarsredding, toe David Koresh op 2 Maart nie uitkom nie, soos hy beloof het, nadat sy opgetekende preek op televisie en radio gespeel is. Nadat Koresh aan die FBI-agente gesê het dat God vir hom gesê het om te wag, is tenks deur FBI-agente na die Mount Carmel-eiendom gery. Gary Noesner, die FBI-agent wat vanaf 1 Maart tot 24 Maart onderhandelingskoördineerder was, het daarna geskryf dat hy verwag het dat daar terugslae in onderhandelinge sou wees, maar dit was net die proses om meer mense te oorreed om uit te kom. Die geleerdes bespreek Koresh se teologiese begrip van die gebeure van die ATF-aanranding en die beleg in die lig van die Sewe Seëls van die boek Openbaring, veral die vyfde seël. Hulle bespreek hoe bewakingstoestelle in die gebou klank opgeneem het van tak Davidians wat in sterfgevalle in 'n brand gesels het nadat David Koresh op 18 April 1993 'n onderonsie met 'n onderhandelaar gehad het. Hierdie besprekings oor brand was hoorbaar op die opnametoestel, dus besluit die FBI. vervaardigers sou van hierdie gesprekke bewus gewees het. Daarom vra die geleerdes waarom FBI-besluitnemers op 19 April 1993 sou voortgaan met die tenk- en gasaanranding toe hulle geweet het dat die tak Davidians verwag om in 'n brand te sterf as hulle sou aangeval word. 

 

Dr. J. Phillip Arnold vertel hoe hy teen die einde van Maart 1993 'n fooi van 'n verslaggewer ontvang het dat die FBI-agente voorberei het om teen die tak Davidians op te tree. Hy vra toe wat hy en dr. James D. Tabor kan doen om lewens te red. Hulle het probeer om met FBI-agente te praat, maar hulle het nie na die Bybelgeleerdes geluister wat die teologie aan hulle wou verduidelik nie. 

 

 

Deel 6. Rol van Godsdienskunde (22:29 min.)

In deel 6 van The Waco Branch Davidian Tragedy bespreek die vier geleerdes die pogings wat Dr. J. Phillip Arnold en Dr. James D. Tabor aangewend het om 'n alternatiewe interpretasie van die profesieë van die boek Openbaring oor te dra wat David Koresh in staat sou stel om uit te kom. en word in hegtenis geneem en lei ook die res van die Tak Davidians uit, en belangrik, bring die kinders uit. Nadat dr. Arnold 'n wenk ontvang het dat die FBI-agente 'n aanranding op die tak Davidians se woning beplan, het dr. Arnold en Tabor het gereël om op 1 April 1993 die boek Openbaring in die Ron Engelman-radiobespreking uit Dallas te bespreek. Hulle het voorgestel dat David Koresh sy boek oor die profesieë sou kon skryf, selfs nadat hy in die tronk was, en dat manier waarop hy sy boodskap kon uitbring en meer siele kon red. Daarna het Koresh se prokureur, Dick DeGuerin, die oudioband van hul radiobespreking in die koshuis geneem en saam met David Koresh en ander tak-Davidians gesit terwyl hulle na die band luister. David Koresh het belowe dat hulle na die 7-dae viering van die Pasga sou uitkom. Pasga het op 13 April geëindig. Op 14 April 1993 stuur Koresh 'n brief aan die FBI uit en sê dat God hom aangesê het om sy interpretasie van die Sewe Seëls in die boek Openbaring neer te skryf; nadat die manuskrip aan Dr. Arnold en Tabor vir bewaring, sou hy uitkom. Op 14 April stuur Koresh ook 'n getekende kontrak uit om DeGuerin as sy verdediger te behou. 

 

FBI-agente met die gyselaarsreddingspan in die tenks / gevegsingenieursvoertuie (CEV's) het die Davidians-tak geteister, byvoorbeeld deur iemand wat buite gekom het, met 'n kitsgranaat te gooi, ook een keer toe Steve Schneider toestemming gehad het om uit te kom en haal iets by 'n agent in 'n CEV op. Die teistering het toegeneem terwyl Koresh besig was om sy manuskrip te skryf. Meer mense het flitsgeval toe hulle buite gekom het. 'N CEV het vroegoggend op 16 April teen die muur van die gebou geslaan en 'n man wat met sy kop na die muur geslaap het, byna beseer. Desondanks het Koresh op 2 April om 35:16 aan 'n onderhandelaar gerapporteer dat hy sy kommentaar op die Eerste Seël voltooi het. 

 

Aangesien die tak Davidians nie elektrisiteit gehad het nie, het hulle begin om batterye en lintkassette aan te vra vir 'n woordverwerker wat op batterye werk, sodat Koresh se hoofstuk oor die eerste seël opgeteken en op 'n diskette gebêre kon word. Die tak Davidians het voortgegaan om te vra vir die voorrade vir die woordverwerker op 17 en 18 April. Die voorrade is uiteindelik op die aand van 18 April aan die Tak Davidians gelewer, die aand voor die tenk en CS-gasaanval deur FBI-agente op 19 April, 1993. 

 

Tak Davidian Ruth Riddle het die hele nag wakker gebly en Koresh se kommentaar op die First Seal getik. Toe die brand net ná die middaguur op 19 April 1993 ontstaan ​​het, nadat 6 uur van die gebou vergas en afgebreek is deur die CEV's, het Ruth Riddle uit die venster van die brandende gebou gespring met die diskette in haar sak. Dr. Arnold en Tabor het hul belofte aan Koresh om sy kommentaar beskikbaar te stel aan wetenskaplikes gestand gedoen, deur 500 eksemplare tydens 'n sessie tydens die American Academy of Religion / Society of Biblical Literature-konferensie in November 1993 te versprei. Koresh se kommentaar op die First Seal is in 'n boek gepubliseer. getiteld Why Waco? Cults and the Battle for Religious Freedom in America deur James D. Tabor en Eugene V. Gallagher (1995). 

 

Catherine Wessinger wys daarop dat Byron Sage, afgetrede FBI-onderhandelaar in dokumentêre films, gesê het dat Koresh net bewyse sou uitstuur dat hy sy manuskrip geskryf het, die FBI nie die tenk en CS-gasaanval op 19 April 1993 sou uitgevoer het nie. Sy wys daarop die FBI het die voorrade wat die tak Davidians nodig gehad het om 'n eksemplaar van Koresh se kommentaar op die Eerste Seël tot die aand van 18 April nodig gehad het, terug te hou.

 

 

Deel 7. Ondanks die pogings van skoliere, tref die tragedie (17:38 min.)

In deel 7 van die Waco-tak Davidian-tragedie bespreek die geleerdes die FBI-tenk en CS-gasaanval op die tak Davidians in hul woning by Mount Carmel buite Waco, Texas op 19 April 1993. Bestrydingsingenieursvoertuie (CEV's) is gebruik om te spuit CS gas in die gebou en om die gebou af te breek. Vuurpylvormige fretrondes wat CS bevat, is in die gebou afgevuur; hulle breek oop en laat gas vry na die impak. Sommige volwassenes het gasmaskers gehad. Daar was geen gasmaskers vir kinders nie. Die moeders en hul kinders, 13 jaar en jonger, en twee swanger vroue het in 'n betonvertrek geskuil, 'n voormalige kluis waar die deur van verwyder is; dit het 'n oop deuropening gehad met 'n lap wat afgehang het. Die aanranding het om 6:00 Central Time begin. Die brand het om 12:07 uur Central Time uitgebreek. 

 

Binne vyf minute nadat die aanranding begin het, is die telefoonlyn na die onderhandelaars, wat oor die grond geloop het, verbreek. FBI-agente beweer dat die telefoon by die voordeur uitgegooi is kort nadat Byron Sage, onderhandelaar van die FBI, om 5:6 am ingebel het. Survivor Graeme Craddock het berig dat die telefoon steeds geleë was waar dit gewoonlik in die voorportaal gesit het; hy het gesê dat al sou die telefoon na buite gegooi word, hy 'n ander telefoon kon gekoppel het. Tydens die aanranding was Steve Schneider in die voorportaal en het Pablo Cohen en Graeme Craddock opdrag gegee om na buite te gaan kyk of hulle nie die telefoonlyn kon regmaak nie. Hy het gesê dat hulle die FBI wil vertel van die vordering wat die vorige nag gemaak is met die tik van die manuskrip vir Koresh se kommentaar op die First Seal. Graeme Craddock het na buite gegaan en die afgesnyde telefoonlyn gehou, en Byron Sage op 'n luidspreker het erken dat die agente kon sien dat dit stukkend was. Sage het gesê dat 'n ander 'telefoon' ingestuur sou word, maar dit was nooit so nie. Vervolgens het Graeme Craddock vermoed dat die telefoonlyn aan die begin van die aanranding deur 'n tenk wat daaroor gery het, afgebreek is. 

 

Om 11:31 uur Central Time ry 'n CEV deur die voorkant van die gebou om gas te spuit deur die deur van die betonvertrek waar die kinders en moeders was. Hierdie area is vergas tot 11:55 uur. Dr. J. Phillip Arnold het onthou dat die bestuurder van die CEV tydens die kongresverhoor in 1995 gesê het dat hy die mense in die betonvertrek kon sien. Die brand het om 12:07 op die tweede verdieping ontstaan. 

 

Graeme Craddock het getuig dat hy gesien het hoe iemand brandstof gooi, maar Pablo Cohen het daarteen beswaar gemaak dat dit in die gebou gegooi word. Craddock het ook gesê dat hy op die eerste verdieping 'n geskreeu van die tweede verdieping gehoor het om die vuur aan te steek. Pablo Cohen het sy beswaar geskree. Nog 'n geskree van die tweede verdieping het gesê dat die vuur nie moet begin nie. Toe sê 'n derde skree van die tweede verdieping om die vuur aan te steek, soos dit deur Craddock gehoor is. Weermagkol. Rodney Rawlings het in 1999 aan verslaggewer Lee Hancock gesê dat hy en die FBI-agente 'n soortgelyke oproepe gehoor het oor die klank wat deur bewakingstoestelle vasgelê is. 'N Oudioband wat sulke klank bevat wat deur 'n toesigtoestel opgeneem is, is nog nooit deur die FBI vervaardig nie. 

 

Dr J. Phillip Arnold voer aan dat daar Bybelse redes was om 'n vuur aan te steek om die volk van God te beskerm. Die brand het egter ontstaan ​​en vir watter doel was die vergassing van die kinders en moeders die belangrikste keerpunt in die aanranding. Dr Stuart Wright wys daarop dat CS-gas 'n waarskuwing het dat dit nie in geslote ruimtes gebruik mag word nie. Dr Catherine Wessinger berig oor personeel van die polisie in New York wat voor 'n kongreskomitee getuig het dat die NYPD nooit CS-gas sal gebruik op versperde onderwerpe wat kinders insluit nie. Kinders het 'n klein longkapasiteit sodat hulle minder die gevolge van die gas kan weerstaan. CS-gas en die metileenchloriedvloeistof waarin dit vervoer is, is albei vlambaar.

 

Dr Stuart Wright wys daarop dat afvallige oordrywings tot die ATF-agente waarskynlik gelei het tot die buitensporig gewapende benadering van die ATF-agente in die poging tot dinamiese toetrede op 28 Februarie 1993. 

 

 

Deel 8. Hoe kan ons die nuwe godsdiensgroepe beter verstaan? (13:07 min.)

 

In deel 8 van die David Tragedie van die Waco-tak: wat het ons geleer of nie geleer nie? die vier geleerdes bespreek hoe die wetenskaplike studie van nuwe godsdienstige bewegings lig werp op die konflik tussen die Tak Davidians en federale agente in 1993 sowel as op ander omstrede nuwe godsdienstige bewegings. Hulle wys daarop dat 'kultus-essensialisme' 'n standpunt is wat die skuld op die 'kultusleier' en die volgelinge plaas as geweld voorkom en mense beseer en vermoor word. 'Kultus-essensialisme' wat deur die pejoratiewe woord 'kultus' oorgedra word, verdoesel dat sulke voorvalle gewoonlik binne interaktiewe kontekste voorkom. Die geleerdes bespreek ander nuwe godsdienstige bewegings wat op soortgelyke maniere in hul onderskeie tyd en plek omstrede was, insluitend die vroeë Christelike beweging. Sosioloog dr. James T. Richardson se verwoording van die 'mite van die almagtige leier' word beskryf en daarop gewys dat die agente van die ATF en die FBI van mening was dat David Koresh totale mag oor die volgelinge gehad het, terwyl dit nie die geval was nie. Die 'mite van die almagtige leier' kom ooreen met wat Richardson die 'mite van die passiewe, gebreinspoelde volgeling' genoem het, wat 'n perspektief is wat die agentskap van die volger onderskat om te besluit wat hulle glo en om by 'n groep te bly of nie. Daar word daarop gewys dat die Amerikaanse sielkundige vereniging tot die gevolgtrekking gekom het dat die "breinspoelingstesis" geen feitelike basis het nie en pseudowetenskaplik is. Die geleerdes bespreek ook dat die Nuwe-Testamentiese geleerde dr Eugene V. Gallagher daarop gewys het dat apokaliptiese gelowiges altyd hul skrifteks interpreteer in die lig van die konteks, in die lig van dinge wat rondom hulle gebeur en met hulle. Sodra die beleg van die Tak Davidians eers op 28 Februarie 1993 begin het, was dit nie 'n uitgemaakte saak oor hoe die beleg sou eindig nie. As die FBI die taktiese aggressie teen die tak Davidians verminder het en die onderhandelinge met die tak Davidians nie gesaboteer het nie, sou die dood van 76 mense, insluitende kinders, op 19 April 1993 vermy kon gewees het.

 

 

Deel 9. FBI gemiste kans (31:28 min.)

In deel 9 van die Waco-tak, Davidian Tragedy: wat het ons geleer of nie geleer nie? die vier geleerdes bespreek wat die FBI-profielers / gedragswetenskaplikes en die FBI-besluitnemers van die Tak Davidiaanse apokaliptiese teologie van marteldood geweet het. Hoe sou die FBI-agente die teologiese belang van die Tak Davidians kon gebruik om die beleg op te los sonder lewensverlies? Die geleerdes meen dat die enigste manier om die beleg vreedsaam te besleg, was om die teologie en uiteindelike bekommernis van die Tak Davidians in ag te neem. Dit was belangrik dat die FBI-agente nie die vervulling van die profesieë sou uitoefen nie, aangesien Koresh dit verwoord het. 

 

Dr. J. Phillip Arnold wys daarop dat hy middel Maart op die radio was om die Sewe Seëls van die boek Openbaring te bespreek. Sommige van die tak-Davidians het hom oor die radio gehoor, en Steve Schneider, Koresh se regterman, het 'n onderhandelaar gevra om dr. Arnold met Koresh oor die Seëls te laat bespreek. Schneider het gesê dat as dr. Arnold uit die Bybel se profesieë kon wys dat die tak Davidians moes uitkom, sou hulle uitkom. Die FBI-agente het nooit toegelaat dat dr. Arnold met Koresh of iemand in die koshuis bespreek het nie. Dit was 'n onbeproefde opsie. 

 

Dr. Catherine Wessinger wys daarop dat die besluitnemers van die FBI nie net na Dr. Arnold geluister het nie, maar dat hulle nie na hul eie profieleerders / gedragswetenskaplikes geluister het nie. 

 

Sommige onderhandelaars begaan die fout om Koresh se teologie te meet aan hul eie Christelike oortuigings en besluit toe dat hy nie regtig iets verkondig waarin hy glo nie. Ander FBI-agente beskou Koresh as 'n bedrieër wat nie die teologie glo waarin hy geleer het nie. 

 

Na die 76 sterftes by die Tak Davidians 'Mount Carmel op 19 April 1993 as gevolg van die tenk en CS-gasaanval deur die FBI, is veranderinge aangebring in die struktuur van die FBI-entiteit wat toekomstige' kritieke voorvalle 'sou aanspreek. 'N Kritieke insident-reaksiegroep (CIRG) is in die lewe geroep om die menings van die FBI-onderhandelaars ewe veel gewig te gee aan die bevelvoerder van die gyselaarsreddingspan; albei spanne rapporteer aan die CIRG-bevelvoerder tydens 'n kritieke voorval, sodat die pogings van die twee spanne gekoördineer kan word, in plaas daarvan dat die Hostage Rescue Team teen die onderhandelinge werk. Hierdie benadering is suksesvol getoets met die standoff met die Montana Freemen in 1996. 

 

Dr Stuart A. Wright verklaar dat 'n aantal van die dokumentêre films wat in 2018 uitgesaai is oor die Branch Davidian-saak, op die simplistiese kultusstereotipe staatmaak. Sommige beklemtoon die weldadige aspekte van die gemeenskap in plaas daarvan om te fokus op die interaksie van federale agente met die tak Davidians. Vier van ses dokumentêre films wat hy in 'n Nova Religio-artikel in 2019 hersien het, het nie die menings van een enkele geleerde ingesluit nie. Dr. James Tabor sê dat hy en dr. Arnold uitgebreid ondervra is vir twee van die dokumentêre televisienetwerk, maar hul onderhoude is nie hierby ingesluit nie. 

Dr. Arnold wys daarop dat die Tak Davidians geglo het dat hulle 'n toekoms sou hê wanneer hulle in mag en glorie sou terugkeer. Hulle sou hul marteldood gesien het as 'n vertaling in die hemelse ryk. Tydens die beleg het die Tak Davidians 'op God gewag'. Hulle het gewag om te sien wat God vir hulle voorlê. 

 

Die geleerdes bespreek hoe die tak Davidian-gemeenskap kan ontwikkel as die ATF-aanval nooit op 28 Februarie 1993 plaasgevind het nie, wat die beleg van die FBI en die finale aanval op 19 April 1993 laat ontstaan ​​het. David Koresh het moontlik 'n suksesvolle kunstenaar met sy orkes geword. Hy het sy teologiese interpretasies in sy liedjies verwoord. Dr. Arnold verbeel hom dat David Koresh en sy band moontlik in 1994 op die Woodstock-fees opgetree het. 

 

Die film eindig met David Koresh wat sy lied 'Book of Daniel' opvoer. Die krediete bevat 'n lys van die aantal mans, vroue en kinders wat op 28 Februarie 1993 en 19 April 1993 in die aanrandings dood is, en die aantal mense wat die brand oorleef het. Al die name van diegene wat gesterf en oorleef het, en hul ouderdomme word gegee. Die laaste beeldmateriaal wys hoe David Koresh 'n Bybelstudie aan sy studente gee.

 

 

Epiloog: David Koresh voer 'n boek van Daniël uit en onderrig sy Bybelstudente - Names of Branch Davidians in 1993 (6:13 min.)

 

Die Davidse tragedie van die Waco-tak: wat het ons geleer of nie geleer nie? eindig met David Koresh wat sy lied “Book of Daniel” uitvoer. Die krediete bevat 'n lys van die aantal mans, vroue en kinders wat op 28 Februarie 1993 en 19 April 1993 in die aanrandings dood is, en die aantal mense wat die brand oorleef het. Al die name van diegene wat gesterf en oorleef het en hul ouderdomme word gegee. Die laaste beeldmateriaal wys hoe David Koresh 'n Bybelstudie aan sy studente gee.

 

Deel