Constance Elsberg

Gesond, gelukkig, heilig (3HO)


GESONDE, GELUKKIGE, HEILIGE ORGANISASIE (3HO) TYDLYN

1929 (26 Augustus): Harbhajan Singh Puri (Yogi Bhajan) is gebore.

1968 (September): Yogi Bhajan het in Indië in Kanada aangekom.

1969-1970: Bhajan vestig hulle in Los Angeles en gee kortliks joga aan die YMCA en die East West Cultural Centre. Hy en studente stig toe die Healthy Happy Holy Organization. Bhajan het gepraat en joga geleer tydens sonstilstandsvieringe en musiekfeeste.

1971: Bhajan en vier-en-tagtig studente reis na Indië. Hulle het oorspronklik by Virsa Singh, wat Bhajan as sy joga-onderwyser genoem het, oorgebly, maar daarna sy sentrum verlaat en Sikh-terreine begin besoek, waaronder die Goue Tempel en Akal Takht, waar Bhajan deur die owerhede ontvang is.

1972-1973: Bhajan se studente het Sikhisme toenemend aangeneem, en Sikh-gebede is bygevoeg tot 'n reeds gevestigde oggendjoga en meditasiepraktyk. Die Sikh Dharma-broederskap is opgeneem en die Guru Ram Das gurdwara is in Los Angeles gestig.

1972-1974: Studente het ashrams / onderrigsentrums buite Los Angeles gevestig, baie redelik klein. Ongeveer vier-en-negentig ashrams is geskep.

1974: Die Khalsa-raad is gestig as 'n administratiewe liggaam vir Sikh Dharma. Sommige van Bhajan se studente het aan die Europese Joga-fees deelgeneem.

1976: Die Golden Temple of Oregon Inc., 'n bakkery- en verspreidingsonderneming, is gestig, wat kleiner ondernemings wat voorheen bestaan, kombineer.

1977: 3HO vier sy eerste somer-sonstilstand, wat begin met 'n blywende tradisie van sonstilstandsgebeurtenisse.

1980: Akal Security is geskep. Dit het begin deur sekuriteit aan plaaslike ondernemings te bied en later 'n belangrike nasionale veiligheidsonderneming geword.

1980's: Ashrams het gekonsolideer aangesien baie aanhangers gesinne gevestig het en vanuit stedelike gebiede na die voorstede verhuis het. Bhajan het baie van die huwelike gereël.

1983-1984: Die Yogi Tea Company is gestig. Dit het gegroei tot 'n suksesvolle nasionale maatskappy.

1984: Baie leiers by die Espanola ashram het die organisasie verlaat en gekla oor intense dissipline en buitensporige struktuur.

1985: Die hoof van die Ashram in Washington is in hegtenis geneem en aangekla op aanklagte van dwelmsmokkelary. Baie individue het die ashram verlaat.

1986: Twee vroulike eks-lede het 'n saak teen Bhajan, die 3HO-stigting, Sikh Dharma Brotherhood en die Siri Singh Sahib van Sikh Dharma ('n besigheidsbeheermaatskappy), op 'n aantal punte aanhangig gemaak.

1994: Die Internasionale Kundalini Joga-onderwysersvereniging is gestig toe 3HO toenemend begin fokus het op die opleiding van joga-onderwysers.

1996: Sikhnet, 'n digitale bron vir Sikhs wêreldwyd, is bekendgestel.

1997: Die Miri Piri Akademie is gestig in Amritsar, Indië, die mees onlangse van verskeie Indiese koshuise waarheen baie lede hul kinders gestuur het.

2003: Namate sy gesondheid agteruitgegaan het, het Bhajan die beheer van die winsgewende en nie-winsgewende ondernemings gesentraliseer.

2004: Yogi Bhajan sterf aan hartversaking.

2007: Bestuur verkoop die bakkery.

2010: Die eerste Kundalini-joga- en musiekfees is in die herfs gehou. Dit is in 2011 herdoop tot die Sat Nam Fest en het 'n gereelde geleentheid geword.

2011: Lede van Sikh Dharma International het op die herstrukturering van die ondernemings gereageer deur 'n saak in Sa te bringrdarni Guru Amrit Kaur Khalsa, et al v Kartar Singh Khalsa et al en State of Oregon v Siri Singh Sahib Corporation et al.

2012: 'n Skikking is finaal gemaak en die Bhajan-verwante organisasies het begin herstruktureer en beplan vir die toekoms.

2019: 'n Oud-lid en 'n sentrale figuur in die vroeë jare van 3HO en Sikh Dharma, Pamela Saharah Dyson (wat deur Yogi Bhajan aangewys is as Premka), het haar memoires gepubliseer.

2020: In reaksie op Premka se memoires het lede en oudlede voorvalle van mishandeling onthul. 'N Organisasie is aangestel om beskuldigings te ondersoek.

2020-2021 Die ondersoek het rede gevind om te glo dat Bhajan seksuele misbruik en teistering het. Leadership het konsultante gehuur om advies te gee oor 'n proses van 'medelydende versoening'. Akal Security het sy bedrywighede gestaak.

FONDS / GROEPGESKIEDENIS

Soos die geval was met baie van die alternatiewe godsdienste wat in die 1960's en 1970's in die Verenigde State ontstaan ​​het, het die Healthy Happy Holy Organization (3HO) opgegroei rondom 'n sentrale charismatiese figuur. Harbhajan Singh Puri is op 26 Augustus 1929 in die hedendaagse Pakistan gebore. Sy moeder was Hindoe, sy vader was Sikh en sy skoolopleiding was Katoliek. In 1947 het die verdeling van Indië tot gevolg gehad dat die gesin vlugtelinge geword het en na Nieu-Delhi gevlug het. In 1954 is hy met Inderjit Kaur Uppal getroud, en die egpaar het daarna drie kinders gehad. In Nieu-Delhi studeer hy aan die kollege, en volgens 3HO-rekenings het hy 'n graad in Ekonomie aan die Punjab Universiteit verwerf en daarna as 'n doeanebeampte op die lughawe in Delhi aangestel. Hy het ook belanggestel in joga. Die weergawe van sy vroeë lewe en die omstandighede waaronder hy na Noord-Amerika gekom het, verskil, maar die meeste is dit eens dat hy in 1968 in Toronto aangekom het en verwag het om 'n pos as joga aan te neem. Op 'n 3HO-geskiedeniswebwerf word gesê dat Harbhajan destyds joga geleer het aan James George, destydse Kanadese hoë kommissaris in Indië, en dat die kommissaris hom aangemoedig het om joga aan die Universiteit van Toronto te oorweeg. Toe Harbhajan in Kanada aankom, kon die onderwyspos egter nie realiseer nie. Die aanstaande yogi is deur kennisse en familielede gehelp en is uiteindelik na Los Angeles genooi. Daar begin hy joga gee aan 'n YMCA en aan die Oos-Wes Kultuursentrum (Khalsa, Hari Singh Bird en Khalsa, Hari Kaur Bird nd).

Sy aankoms het saamgeval met 'n toename in belangstelling in oosterse godsdienste, aangesien jeugdiges wat aktief was in die kontrakulturele en politieke bewegings van die tyd, toenemend geestelike strewes aangeneem het. Alhoewel baie van sy oorspronklike studente aan die Oos-Wes-sentrum oorblywende, ouer studente van joga was, het Bhajan by die klasse binnekort ook jong hipstudente gekry. Sommige van sy vroeë studente het deel uitgemaak van die gemeenskaplike groepe: die Juke (of Jook) Savage-opvoeringsgroep, die Hog Farm-gemeente en The Committee, 'n komedie-kollektief, almal belangrik in die teenkultuurgeskiedenis.

Harbhajan se verblyf in die East-West Cultural Centre was kort, maar een van sy studente, Jules Buccieri, en 'n aantal figure in die musiek- en kontrakulturele wêreld van Los Angeles, het ondersteuning en onderrig aangebied. Hulle noem hom die naam "Yogi Bhajan" waarmee hy die bekendste is. 'N Gebou bekend as' die Kasteel 'was 'n bymekaarkomplek vir lede van verskillende gemeenskapsgroepe, waarvan sommige met Bhajan jogaklasse gevolg het (Law 2000: 93). Destyds het rockmusiekfeeste 'n belangrike kulturele verskynsel geword en verskillende Oosterse geestelike figure het hierdie feeste en verwante geleenthede soos Solstice-vieringe en 'n geleentheid genaamd "The Holy Man Jam" in Junie 1970 in Boulder Colorado bygewoon. Die geestelike onderwysers sou praat of joga-klasse aanbied. 3HO-lede vind Bhajan op 'n aantal hierdie vroeë feeste (sien Khalsa, HSB en Khalsa, KB geen datum; Law 2000; Mankin 2012; Barrett 2007). [Beeld regs] Sommige van die deelnemers het sy studente geword. Een, met die naam Dawson, het Bhajan ontmoet tydens 'n Solstice-viering. Dawson wou klaarblyklik 'n gemeenskaplike bestaan ​​probeer en het grond daarvoor gekoop. Terwyl hy Bhajan ontmoet, het hy sy twaalf hektaar as 'n ashram-terrein aangebied (Gardner 1978: 123-28).

Dus het Bhajan baie van sy eerste studente op 'n taamlik lukraak manier versamel, by sulke geleenthede of deur kontak met sy joga-studente, maar 'n sekere mate van orde en beplanning het gou gevolg. Beide hy en die studente was geneig om gemeenskappe te skep, en hulle het vinnig sentrums gestig wat hulle as ashrams genoem het. Aanvanklik het hul sentrums gelyk aan die gemeenskappe wat 'n kenmerk van die kontraklewe was, hoewel die roetines wat inwoners binne hulle gevolg het, streng was in vergelyking met die lewenstyl van baie destydse gemeenskappe. Bhajan het vroeë oggendjoga, meditasie en 'n vegetariese dieet voorgestaan. Hy het studente opgelei as joga-onderwysers en hulle daarna gestuur om onderrigsentrums te stig, en blykbaar van plan was om 'n netwerk van ashrams te skep, net soos ander geestelike onderwysers dit gedoen het. Hy het 3HO gestig as sambreelorganisasie.

Bhajan het 'n groep van tagtig van sy studente in 1970 na Indië gelei. Die oorspronklike doel van die besoek was klaarblyklik om Maharaj Virsa Singh te besoek, wat Bhajan as sy onderwyser of meester genoem het. Maar dit lyk asof daar 'n onderonsie tussen die twee was toe Bhajan en sy studente daar aankom, en die groep het die verbinding van Virsa Singh, Gobind Sadan, verlaat en eerder 'n aantal Sikh-gurdwaras gaan besoek (Kyk Deslippe 2012: 369-87) . Uiteindelik het hulle na Amritsar en die Goue Tempel gegaan waar Bhajan en sy studente op 'n amptelike ontvangs herken is, en sommige studente het Amrit geneem (inisiasie in die Khalsa, 'n gemeenskap wat deur die tiende Guru, Gobind Singh, geskep is). Na daardie besoek beweer Bhajan en sy studente dat Bhajan aangewys is as die Siri Singh Sahib, wat hulle as hoofsikh-godsdiensowerheid vir die Westelike Halfrond verleen het. Die werklike aard van die erkenning was egter af en toe 'n bron van twis (sien, kwessies / uitdagings).

Na die besoek aan Indië is inwoners van 3HO ashram wat belangstelling getoon het in Bhajan se godsdiens aangemoedig om dit te leer en selfs Sikhs te word. Stadig maar geleidelik het die getalle wat 'n Sikh-identiteit aangeneem het, of ten minste toenemend hul gedrag en uitkyk op Indië toegeneem het, toegeneem. Studente het Indiese klere begin aanneem en binnekort 'tulbande vasgemaak'. Die organisasie het 'n aantal bekwame musikante gelok, en sommige van hulle het Sikh kirtan begin speel en sing. In 1972 open hulle hul eerste gurdwara (Sikh-tempel) by die Guru Ram Das Ashram, in Los Angeles, en in 1973 skep hulle 'n nuwe organisasie, die Sikh Dharma Brotherhood (later herdoop tot Sikh Dharma International). Inwoners van Ashram is toenemend aangemoedig om na Suid-Afrika te skakel Sikhisme. 3HO en Sikh Dharma het afsonderlike regspersone gebly, met 3HO wat hoofsaaklik toegewy was aan joga en Sikh Dharma aan die godsdienstige geloof, maar in die daaglikse lewe was hul lidmaatskap, oortuigings en praktyke dikwels verweef.

Bhajan het in die verskillende sentrums deur die landsonderrig gereis. Hy het ook as geestelike adviseur en leier gedien en het binnekort huwelike vir inwoners van Ashram begin reël, of goedkeur. Hy het hulle aangemoedig om hulle te vestig en 'huishouders' te word, en gesê dat goeie Sikh's hulle nie aan die wêreld moet onttrek nie, maar eerder eties moet leef. Sy aanhangers het hulle aandag daarop gevestig om aan te pas by hul nuwe lewenstyl, kinders groot te maak en maniere te vind om hul brood te verdien. Aan die einde van die 1970's het 'n resessie dit moeiliker gemaak, en praktiese sake het groot geword. Ashrams is gekonsolideer toe studente sentrumstede verlaat en beter plekke soek om kinders groot te maak.

Alhoewel dit 'n tyd was om 'n lewenstyl te vestig en die organisasie in die oë van die publiek te legitimeer, en in die oë van Punjabi Sikhs, was die 1980's ook 'n tyd van aansienlike spanning. Die organisasie het tekens van fragmentasie getoon. Baie van die leierskap van die Espanola ashram het in die middel 1980's vertrek en gekla oor 'intense dissipline' (Lewis 1998: 113). 3HO en Sikh Dharma was in 'n aantal regsake gewikkel. Vir Bhajan het omwenteling in Punjab die spanning vererger.

Desondanks het ondernemings stadig en bestendig gegroei deur die 1980's en toe in die 1990's gestyg. Yogi Tea, vandag een van die land se grootste natuurlike teemaatskappye, het sy oorsprong met 'n ondernemingsidee om Bhajan se weergawe van gekruide Indiese tee te bemark. Net so het 'n klein bakkery, Golden Temple Bakery, deur die 1980's stadig gegroei en daarna begin uitbrei saam met 'n groeiende mark vir gesondheidsvoedsel in die VSA. 'N Veiligheidsonderneming, Akal Security, het begin as 'n plaaslike onderneming in New Mexico en daarna gegroei in na die aanvalle op 11 September en 'n belangrike Amerikaanse veiligheidsonderneming geword het voordat dit in Februarie 2021 gesluit is. Met die groei van suksesvolle maatskappye en 'n toenemende belangstelling in joga in Noord-Amerika en Europa, het 3HO en verwante organisasies stadig verander.

Teen die negentigerjare was daar 'n kultuurverskuiwing. Daar was min gemeenskapsbesighede oor, en om vroeg op te staan ​​en openlik 'n Sikh te wees, is meer 'n opsie as 'n geïmpliseerde opdrag. Hierdie tydperk het ook wêreldwyd 'n groter belangstelling in joga gehad. Om die veranderende tye te dien, het Yogi Bhajan die Internasionale Kundalini Joga-onderwysersvereniging gestig, wat gewy is aan die daarstelling van standaarde vir onderwysers en die verspreiding van die leerstellings ”(Sikhi Wiki nd).

Verskeie sentrums van aktiwiteite het rondom Bhajan ontstaan. Maar Bhajan se gesondheid het gebreek, en hy sterf aan hartversaking en verwante probleme in 2004. Voor sy dood het hy planne vir die toekoms gemaak en die aard van 'n toekomstige leierskapstruktuur uiteengesit. In plaas daarvan om 'n opvolger te noem, het hy leierskapsverantwoordelikhede onder 'n aantal rolle verdeel. Hy het ook die winsgewende ondernemings onder 'n beheermaatskappy gekonsolideer. Met verskeie leiersrolle en sentrums vir aktiwiteite is dit waarskynlik nie verbasend dat spanning opgeduik het nie, veral nie toe die bestuur van een van die ondernemings, Golden Temple Inc., die onderneming verkoop sonder om met die ander verwante organisasies en leiers te konsulteer nie. Dit het gelei tot 'n verhoor in 2011 wat verskillende dele van die 3HO / Sikh Dharma-familie van organisasies teen mekaar gestel het, aangesien Sikh Dharma International (saam met die staat Oregon) die bestuurders hof toe geneem het en die oorhand gekry het. (Kyk, kwessies / uitdagings)

Vroeë lede het die Noord-Amerikaanse kultuur sterk gekritiseer en dit grootliks as 'n woesteny uitgebeeld, maar, ondanks hul kritiek en wortels in die kontrakultuur, is dit opvallend hoe noukeurig 3HO en Sikh Dharma breër kulturele neigings gevolg het. Die organisasies het ontstaan ​​uit die kontrakultuur, musiekfeeste, kommunalisme en eksperimentering van die 1960's en vroeë 1970's. Toe het lede konserwatiewer, godsdienstiger, familiegerig en ondernemender geword, net soos die land in die latere 1970's en die 1980's. Hul maatskappye het die golf gery toe die natuurlike voedselbedryf dramaties gegroei het in die laat 1980's en in die 1990's. Hulle het ook groter en meer selfgeldend geword, asook maatskappye regoor die wêreld. Die onlangse besprekings van mishandeling kom ooreen met die huidige onthullings van die Me Too-beweging, en die Sikh Dharma International-webwerf bevat 'n 'mantra ... vir genesing en ondersteuning gedurende hierdie tyd van COVID-19.'

Leerstellinge / oortuigings

Bhajan en sy studente het die sogenaamde 'tegnologie om te leef' aangeneem. Dit bestaan ​​hoofsaaklik uit joga, meditasie, 'n vegetariese (meestal Ayurvedische) 'yogiese dieet' en 'n verskeidenheid gesonde roetines. 3HO is geskep as 'n voertuig om die lewenstyl te deel en uit te brei. Soos die webwerf dit beskryf:

Daar is 'n yogiese kuns en wetenskap in alle aspekte van die mens se lewe. Daar is 'n yogiese manier om soggens op te staan, snags te gaan slaap, te eet, asem te haal, tande te borsel, te stort, te kommunikeer en kinders groot te maak. Elke aspek van die lewe het 'n verligte, doeltreffende en effektiewe manier om dit te doen. Yogi Bhajan het hierdie tegniese en geestelike kennis in Indië bestudeer en bemeester, en hierdie geskenk na die Weste gebring (Healthy Happy Holy webwerf en "The Healthy Happy Holy Lifestyle").

Een van Bhajan se besondere vaardighede as leier was sy vermoë om die agtergrond van sy studente aan sy eie te koppel en om verskillende waardes, oortuigings en oriëntasies te integreer. Aangesien baie vroeë lede byvoorbeeld kontrakulturele en New Age-waardes in hul nuwe lewe in 3HO gebring het, het Bhajan geleen van die New Age Movement en verwys na die huidige tydperk as die Piscean, 'n tyd gekenmerk deur hebsug, ongelykheid, materialisme en onsekerheid. Hy het vir sy studente gesê dat hy hulle sou voorberei op die nuwe era, die Waterman. Dit sou 'n beter tyd wees, maar die oorgang sou moeilik wees, en daarom moet hulle hulself versterk en reinig om die gedeelte te weerstaan ​​deur die lewenstyl te volg wat hy voorgeskryf het.

Waardes wat sy studente van die kontrakultuur na 3HO gebring het, sluit in 'n holistiese benadering tot die lewe, 'n begeerte vir gemeenskap, 'n wantroue in grootskaalse ondernemings en burokrasie en materialisme, 'n verbintenis tot sosiale verandering, 'n bereidwilligheid om te eksperimenteer met lewenstyle en individuele bewussyn, en 'n honger vir betekenis. Hulle het ook bemagtiging gesoek in die gesig van 'n kultuur wat hulle ten minste onbevredigend of, in die ergste geval, onderdrukkend en vernietigend gevind het. (Elsberg 2003: 55-72; Miller 1991; Tipton 1982) Baie van Bhajan se leerstellings het hierdie waardes en bekommernisse aangespreek.

Bhajan het lesse gegee waarna hy kundalini-joga-klasse genoem het, en ander wat hy 'White Tantric' genoem het. Die Kundalini-joga was volgens hom geskik vir daaglikse oefeninge, maar White Tantric het sy teenwoordigheid vereis. Alhoewel Bhajan oor die twee soorte joga gepraat het asof dit aparte entiteite was, is Tantra tradisioneel die breër term wat kundalini-joga omvat. Bhajan het geleer dat sy joga uiteindelik sou lei tot individuele verligting en tot 'n ervaring van eenheid met die universele bewussyn. Hy het geleer dat Kundalini-energie, wat na bewering aan die basis van die ruggraat lê, deur die onsigbare 'subtiele liggaam' met sy kanale en knope (chakras) opgestyg het totdat dit uiteindelik met suiwer bewussyn verenig is. Behalwe dat dit uiteindelik tot verligting lei, is daar in 3HO gesê dat die joga reinig en genees, veral deur die senuweestelsel te versterk en die klierstelsels te balanseer. Daar is ook gesê dat baie fisieke posisies en bewegings verskillende praktiese funksies verrig, soos om spanning te verlig, uithouvermoë te verbeter en spysvertering te verbeter. Hierdie praktyke het aandag geskenk aan die belangstelling van sy studente in bewussyn en verandering, hul begeerte om kongruensie te skep in alle lewensareas, insluitende verstand en liggaam, en hul behoefte aan persoonlike bemagtiging.

Die vroeë groei van 3HO het saamgeval met die ontluikende vrouebeweging, en dus was geslagsrolle beduidend en selfs meer so gegewe die betekenis van Tantra in die 3HO-lewe. In Tantra word gesê dat die goddelike 'n manlike en 'n vroulike aspek het, en die vroulike energie word soms 'n godin of 'n Shakti genoem. Bhajan het gebruik gemaak van sulke Tantriese oortuigings, soms verwys na vroue as shaktis en as 'die genade van God'. Hy het ook die voorkeur gegee aan tradisionele manlike en vroulike rolle, en blykbaar gedeeltelik te regverdig deur na Tantra te verwys. Hy het gekla dat vroue in Noord-Amerika '' nabootsende mans '' geword het. Volgens hom moet 'n vrou ''n lewende rustigheid, vrede, harmonie, grasie en verfyning' 'wees (Bhajan 1986: 30).' N Vrou kon 'elke negatiewe ding rondom haar verander om positief te wees' (Bhajan 1979: 211) .

Vroue moet egter hul magte verstandig gebruik. As hulle dit nie doen nie, kan hulle, en dikwels ook, groot probleme veroorsaak. In werklikheid het hy dikwels vrouestudente en vroue in die algemeen gekritiseer. Sommige van wat hy as slegte gedrag beskou, het hy toegeskryf aan uitbuiting en onsekerheid wat deur die Westerse samelewing geskep is, en ander aan 'n versuim om aan mans toe te gee en bloot aangenaam en vroulik te wees (Bhajan 1986: 30, "Women in Training series").

In sy vroegste manifestasie is 3HO hoofsaaklik beïnvloed deur yogiese en Hindoe-tradisies. Maar Bhajan het spoedig nog 'n laag Sikh-oortuigings en -praktyke bygevoeg en dié met die vorige leerstellings geïntegreer. Sommige aanhangers het organisatoriese geloftes afgelê wat aspekte van Bhajan se 'tegnologie' met Sikh-oortuigings kombineer. Sommige het werklike Sikh-geloftes afgelê (amrit). Hulle het Sikh-gurdwaras (aanbiddingsplekke) gestig en baie het die Sikh-merkers van identiteit begin dra. In werklikheid was daar 'n beroep op 'n kontrakulturele sensitiwiteit en die behoefte om 'n sinvolle manier te vind om in die wêreld te leef. Nie net het die studente deurgekom nie Sikhisme 'n addisionele stel oortuigings en praktyke wat hul lewens kon struktureer en betekenis kon gee, het hulle ook geleer om pragtige musiek (kirtan) uit te voer, en het toegang verkry tot 'n ander kontinent en 'n ander kultuur met sy tradisies en verhale, tot 'n hele nuwe identiteit. Hulle is meegedeel dat joga hul geestelike energie sou wek en hulle as individue sou bemagtig, en dat die Sikh-leerstellings en -praktyke die ontketende energie in positiewe rigtings sou kanaliseer. Sikh-waardes sal "groepsbewussyn" en vroomheid bevorder (Kundalini Research Institute. 1978: 18). En Bhajan het duidelik ook daarby baat gevind deur groter statuur en gesag te verkry, aangesien hy nie net 'n joga-onderwyser geword het nie, maar ook 'n verteenwoordiger van 'n groot godsdiens.

Ondanks die beroep op baie Sikh-beginsels en -praktyke, was daar implisiete probleme om 'n nuwe en godsdienstige rigting in te neem. Die kontrakultuur was nie vriendelik vir georganiseerde godsdiens nie, en waardeer selfuitdrukking en improvisasie bo vroomheid of onderdanigheid. In werklikheid het baie lede vertrek toe Sikhism bekendgestel is. Bhajan moes sorg dra om aan te hou om te raam Sikhisme op so 'n manier dat die oorblywende lede dit kon aanvaar en dit kon belyn met hul verlede en sy joga-leer.

Een manier waarop Bhajan dit gedoen het, was om 'n visie aan te bied waarin hy en hulle 'n westelike Khalsa geskep het (The Khalsa vertaal as "die suiweres" en verwys na alle geïnisieerde Sikhs. Dit word soms 'n broederskap genoem). Hulle sou dus steeds deel uitmaak van 'n beweging, aangesien hulle in die teenkultuur- en New Age-kringe was, en steeds sosiale verandering kon bewerkstellig, maar dit sou in die Sikh-godsdiens ingebed wees: 'Ons sal ons eie bedrywe hê, ons eie besighede , en ons sal ons eie werk en ons eie kultuur bied. Ons sal groei tot 'n nasie van 960,000,000 Sikhs ter vervulling van die profesie van Guru Gobind Singh '(Khalsa 1972: 343).

Bhajan het ook volgehou dat joga en Sikhisme was histories verweef ('n bewering waarmee baie Sikhs nie sou saamstem nie), en hy het Sikh en yogiese tradisies saamgevoeg met sy klem op 'klankstrome'. Van die vroegste dae af het Bhajan frases uit Sikh-gebede en skrifte in sommige van die joga-stelle wat hy geleer het, opgeneem. Studente het dit gedreunsing, hoewel hulle nie toe geweet het dat Bhajan die Sikh Shabd Guru (die liedjies en woorde van die Guru) opgeneem het nie. Hy het die klanke en klankpatrone van die gebede net soveel beklemtoon as die werklike woorde. Ook sentraal staan ​​die idee dat die Shabad Guru nog 'n 'tegnologie' is wat gebruikers in staat stel om die vinnige verandering te hanteer wat verband hou met die oorgang na die Waterman-era.

Volgens Bhajan se voorspellings was 11 November 2011 die begin van die oorgang na die New Age, en aanpassing tydens die oorgang het 'n sentrale konsep gebly. [Beeld regs] In sy latere jare het Bhajan meer gereeld gepraat oor die komende tempo van verandering en die impak daarvan op die 'sensoriese stelsel'. Hy het voorspel dat mense “meer ontsteld, nie in staat is om genoeg te verdra nie, nie veel verdraagsaamheid het nie, en baie argumenteer” (Bhajan en 3HO-webwerf), en nou praat 3HO-joga-onderwysers oor bestuur in die nuwe omgewing en 'begin om 'n sensoriese stelsel wat hulle in staat stel om as intuïtiewe, veelsydige wesens te leef ”(webwerf Healthy Happy Holy Organization en“ The Sensory Human ”).

Vanweë die groeiende belangstelling in die publiek vir joga, het kundalini sy reikwydte verhoog, en daar is talle kursusse vir onderwysers en onderwysers. Hierdie kursusse is aangebied met die vereiste dat alle onderwysers Bhajan se instruksies noukeurig moet volg. Onlangs het beskuldigings teen Bhajan en sommige onderwysers egter opgeduik, en daar is joga-onderwysers wat nie meer voel dat hulle in Bhajan se voetspore moet volg nie. Daar is aansienlike interne ondervraging en verdeeldheid, en die toekomstige buitelyne van die geloofstelsel is moeilik te onderskei (sien, kwessies / uitdagings).

RITUELE / PRAKTYKE

3HO en Sikh Dharma bied 'n gevarieerde rituele lewe. Belangrike rituele en praktyke sluit in die uitvoering van kundalini en wit tantriese joga, Aquarian Sadhana en die bywoning van Solstice-vieringe. Spesifiek Indiese of Sikh-gebruike sluit in die dra van Indiese klere en Sikh-identiteitsmerke, insluitend tulbande, die aanvaarding van gereelde huwelike, die sing van kirtan, die viering van Sikh-vakansies en deurgangsrites, en besoeke aan die Goue Tempel in Indië.

Bhajan het aan sy eerste studente gesê dat hy Kundalini-joga aan hulle geleer het omdat dit 'n besonder kragtige vorm van joga was, 'n praktyk wat die behoeftes van die jeug sou beantwoord aangesien hulle vinnig sosiale verandering ondervind. Kundalini-joga, soos Bhajan dit geleer het, is fisies lewenskragtig en kombineer beheerde diep asemhaling met 'n verskeidenheid joga-houdings en mantra-resitasies, waarvan sommige vir lang tydperke gehandhaaf kan word.

As Bhajan geleer het dat Kundalini-joga mense in staat sou stel om deur die nuwe Waterdraertydperk te navigeer, het hy ook geleer dat die joga elke beoefenaar sou bemagtig sodat hy of sy minder aan die behoeftes van persoonlike behoeftes en emosies voldoen en beter die wêreld kon vorm, eerder as om bloot daarop te reageer. Sy studente sou nie net die veranderinge wat die oorgang na die Waterdraer-era teweeggebring het, kon deurstaan ​​nie, maar ook om ander te lei wat die oorgang moeilik gevind het.

Al hierdie voordele is na bewering van toepassing op wit tantriese joga, asook ander voordele. Tantriese denke veronderstel 'n uiteindelike eenheid wat dubbele aspekte het: materie en gees, vormlose bewussyn en die natuurlike wêreld. Gees word geïdentifiseer met die manlike beginsel en materie met die vroulike, met die vroulike gee vorm aan oneindige bewussyn (Pintchman 1994: 110). Dit lyk asof 'White Tantric' op hierdie idees voortbou, maar met Bhajan se kenmerkende toevoegings. Die klasse bevat baie van dieselfde bewegings en gesange wat tydens 'n kundalini-joga-sessie gebruik word. Een verskil is egter dat wit tantrie in rye uitgevoer word, terwyl mans teenoor vroue staan, elkeen met 'n maat. [Beeld regs] Daarbenewens is die verwagte effekte anders. Daar word gesê dat Tantra manlike en vroulike energie 'balanseer' en die individu 'reinig'. Daar word gesê dat elke persoon se ervaring anders is, maar elkeen "kry wat hy of sy nodig het op daardie stadium in hul reis langs die pad. Dit is 'n baie diep en transformerende reinigingsproses ... ”(Khalsa 1996: 180). Daar word gesê dat Bhajan die karma van die deelnemers aanneem, sodat die lei van 'n sessie vir hom 'n moeilike en pynlike proses was. Bhajan beweer dat hy die titel "Mahan Tantric" geërf het, wat volgens hom die enigste persoon maak wat White Tantric amptelik kan onderrig. Oorspronklik is gesê dat sy teenwoordigheid nodig is sodat hy die pyn en onderbewuste stryd van die individue wat deelneem, kan internaliseer en verlig (Elsberg 2003: 44-53) Later het hy sy klasse opgeneem en die video's het dieselfde effekte. as Bhajan se fisieke teenwoordigheid. Musiek het ook 'n belangrike deel van die oefening geword en Bhajan het musikante gevra om gesange en mantras op te neem. (Sikh Dharma webwerf “50 jaar musiek”)

Joga en Sikhisme word saamgevoeg in die praktyk van die Aquarian Sadhana, wat gebed, meditasie, joga en Sikh-aanbidding insluit. Bhajan het blykbaar oorspronklik elke jaar die formaat verander en toe uiteindelik besluit op 'n spesifieke weergawe wat vandag voortgesit word (Khalsa, Nirvair Singh en Sikh Dharma webwerf). Soos amptelik beskryf, is "Morning Sadhana die daaglikse gebruik om wakker te word in die amritiese tyd (twee-en-'n-half uur voordat die son opkom) om God se Naam te oordink en te sing ..." (Sikh Dharma .org webwerf). Dit begin met Japji, die Sikh-oggendgebed gekomponeer deur Guru Nanak. Dit word gevolg deur Sikh-gebede, Kundalini-joga-stelle, en dan deur spesifieke 'Aquarius-meditasies'. Hierdie meditasies is kort lofliedere wat vir 'n bepaalde tyd uitgevoer word. Daar word gesê dat hulle spesifieke doeleindes bereik, soos 'beskerming teen alle negatiewe kragte, innerlike en uiterlike, wat ons op ons ware pad blokkeer' (webwerf Aquarian Sadhana 3HO). Sadhana kan individueel of in 'n groep uitgevoer word en kan twee-en-'n-half uur duur (sien, Har Nal Kaur nd). Die aanbeveling om vroeg op te staan ​​en te mediteer tydens die "amrit vela" is 'n Sikh-universele. Die Aquarian Sadhana is die kenmerkende 3HO- en Sikh Dharma-weergawe (kyk, Elsberg 2003: xiii-xvi, 174-77).

Kirtan verwys na toewyding en sang, en dit was lank 'n belangrike deel van die Sikh-oefening en belangrik in 3HO en Sikh Dharma. Daar is ook 'n breër geestelike kirtan-beweging wat beoefenaars van verskillende godsdienstige tradisies, insluitend Sikh Dharma, aantreklik maak. Gesang en mantras kan ingestel wees op New Age of blues vorms, of kan ander musikale genres weerspieël en kan gepaard gaan met dans. Webwerwe sluit joga-ateljees en joga-feeste, konserte en gurdwaras in. Die toon kan toegewyd wees of na vermaak skuif. 'N 3HO-verwante besigheid genaamd Spirit Voyage verkoop opnames van kirtan en organiseer 'n paar geleenthede, en 3HO hou' Sat Nam Fests 'in verskillende dele van die land (Khalsa, NK 2012: 438).

Lede van Sikh Dharma neem ook deel aan meer tradisionele Sikh-geleenthede. Hulle kan die inwyding in die Khalsa (amrit sanskar) kies. Hulle woon Sikh-feeste by, soos gurpurbs (vieringe wat historiese gebeure aandui, soos die geboorte van goeroes) en hou Sikh-troues [Beeld regs] en ander deurgangsrites. Hulle kan deelneem aan 'n Akhand Path, 'n deurlopende lees van die Guru Granth Sahib van begin tot einde, om 'n gurpurb, 'n troue, geboorte, dood of 'n verhuising na 'n nuwe huis aan te dui.

Sikh Dharma help ook om Baisakhi-dagvieringe in Los Angeles te koördineer. Hierdie groot fees is die geboorte van die Khalsa (en is ook 'n oesfees in Punjab). Die Guru Granth Sahib (Sikh-skrif) word begelei na die Los Angeles Convention Center waar kirtan deur groot musikale groepe uitgevoer word, daar is sprekers, langar (gratis etes) en 'n parade deur die middestad van Los Angeles.

3HO was oorspronklik 'n sinkretiese vorm wat 'n aantal tradisies saamgevoeg het. Dit het 'n mate van emosionele en intellektuele beweeglikheid tussen verskillende perspektiewe geverg en vereis aansienlike deursettingsvermoë om die vereiste dissipline te volg. Vroeë aanhangers het vroeg opgestaan, sadhana bygewoon, 'n volle dag gewerk en in 'n ashram probeer om positiewe verhoudings te handhaaf. Hulle het Indiese klere, Sikh-name en tulbande aangeneem en is soms gespot oor hul klere. Baie mense het hul huwelike deur Yogi Bhajan gereël. Hulle het ten doel gehad om verligting te bereik en om voortdurend bewus te wees van 'n hoër realiteit, maar moes tog elke dag leef en gesinne en 'n organisasie ondersteun. Sadhana, kirtan, spesiale klere en Sikh-simbole was 'n hulpmiddel in hul poging om hoër en alledaagse realiteite te verbind en 'n sinvolle geestelike lewe te skep. Vir diegene wie se gehegtheid hoofsaaklik as joga-onderwysers en studente is (nie as Sikhs nie), is daar minder behoefte om tradisies te meng, maar die visie van die liggaam as 'n reeks energiekanale en chakras, van die selfontwikkeling na 'n hoër bewussyn via dieet, joga, kirtan en dissipline, en van die groep wat toegewyd is aan die taak om mense deur die veranderende tye te lei, geld steeds. Die simboliek, beelde en aksies wat verband hou met hul rituele lewe bied 'n manier om self en organisasie, verlede en hede, verbeelding en praktiese lewe te verbind.

ORGANISASIE / LEIERSKAP

Deur die jare heen is die oorspronklike 3HO-stigting deur 'n aantal verwante organisasies verenig, aangesien lede hul tot Sikhisme bekeer het, besighede gevestig het en die aantal ashrams in en buite Noord-Amerika uitgebrei het. Inderdaad, 3HO-lede het geneig om organisasies te skep. Bhajan het sy eerste studente aangemoedig om onderwysers te word en om ashrams te vestig, wat hulle gedoen het, sodat daar in 1972 vier-en-negentig amptelike ashrams was (alhoewel baie redelik klein), sowel as 'n aantal onderrigsentrums. Daar was in 200 meer as 3 Kundalini-joga-sentrums van 1995HO in agt-en-twintig lande (Stoeber 2012: 351-68). Toe hulle Sikhisme begin aanneem, het die studente ook gurdwaras geopen en die Sikh Dharma-broederskap (later Sikh Dharma en daarna Sikh Dharma International) geskep om toesig te hou en dit toe te dien. Bhajan en 'n paar studente het die Kundalini Research Institute (KRI) in 1972 gestig om die gevolge van joga te ondersoek, joga-handleidings te publiseer en later toesig te hou oor die opleiding en sertifisering van joga-onderwysers. Die KRI-webwerf sê vandag dat die missie is om die egtheid, integriteit en akkuraatheid van die Leerstellings van Yogi Bhajan te handhaaf en te bewaar deur middel van opleiding, navorsing, publikasie en hulpbronne." (Kundalini Research Institute webwerf. 2020 “About”). Die Aquarian Trainer Academy bevat 530 joga-onderwysers / opleiers en 414 onderwysersopleidingsprogramme wêreldwyd. (Kundalini Research Institute Trainer and Program Directory 2020) Daar is ook IKYTA, die Internasionale Kundalini Yoga Teachers Association wat oorspronklik gestig is "om toesig te hou oor onderrigstandaarde en die praktyk te versprei", en dien nou ook as hulpbronne en ondersteuning aan KRI-gesertifiseerde onderwysers (sien, IKYTA-webwerf 2020 “About;” Stoeber 2012: 351–68). Namate die vrouebeweging in die 1970's in die VSA en Kanada versprei het, het 3HO-vroue die Internasionale Vrouekamp gestig, ook bekend as die Khalsa Women's Training Camp, wat voortgegaan het. Namate hul gesinne gegroei het, het hulle ook kampe vir die kinders gereël, en binnekort het hul ouers hulle na koshuise in Indië begin stuur. Die mees onlangse is die Miri Piri Akademie in Amritsar.

Bhajan het sy studente aangemoedig om ondernemings te begin, en in baie gevalle het hierdie nuutgesinde entrepreneurs mede-joga-studente gehuur of van hul verdienste bygedra tot plaaslike ashrams, aan die 3HO-stigting of aan Sikh Dharma. Dit staan ​​bekend as 'familiebesighede'.

3HO-stigtingslede word landwyd op baie professionele en tegniese terreine aangetref. Sommige het begin met die vervaardiging van besighede soos gesondheidskosprodukte, meubels en masseergereedskap; ander het baie suksesvol geword in die verkoop en verspreiding van produkte soos versekering, gesondheidsvoedsel, skoene en skoolbenodigdhede; en 3HO Foundation-restaurante kan in baie stede in die land gevind word. ” (Khalsa, Kirpal Singh 1986: 236). Ander ondernemings het dienste soos berading en terapie en behandeling vir dwelmverslawing gebaseer op joga gelewer. (Kyk, Mooney 2012: 427)

Die grootste van die ondernemings was Golden Temple Bakery, Yogi Tea (verbonde aan East-West Tea Company), en tot onlangs nog Akal Security. Die bakkery het op 'n stadium produkte aan Trader Joes en Pepperidge Farm verskaf, asook sy eie handelsmerke verkoop. Sy bestuurders het hul graanafdeling egter in 71,000,000 vir $ 2010 miljoen aan Hearthside Foods Solutions verkoop, 'n ooreenkoms wat gevolg is deur langdurige interne regsgeskille (sien, kwessies / uitdagings). Yogi-tee word gemeng en verpak in Oregon en ook oorsee in Italië en Duitsland. Die maatskappy beskryf die tee as ayurvedies, en baie is bedoel om spesifieke genesingsdoeleindes te bewerkstellig (stresverligting, spysverteringsteun, ens.). Hierdie tee word onder meer deur Whole Foods, Giant, Trader Joes en CVS verkoop. Akal het lughawesekuriteit en -sifting, sekuriteit van fasiliteite en sekuriteit vir DHS se federale beskermingsdienste verskaf (sien, kwessies / uitdagings). Deur middel van 'n filiaal, Coastal International Security, het dit ook in die buiteland gewerk en sekuriteit verskaf aan konsulate wat in aanbou is, advies oor beskermende dienste en nooddienste. (sien Akal Global; Elsberg 2019: 89-111; Khalsa International Industries and Trade; Siri Singh Sahib Corporation; Yogi Tea Official Site.)

Namate die aantal en omvang van ondernemings toegeneem het, het Bhajan organisasies gestig om bestuurders op te lei en te ondersteun en toesig te hou oor die ondernemings. Hy het 'n onderneming met die naam Core Management Team geskep wat bestaan ​​het uit individue met sakekennis en -ervaring. Hulle taak was om talent raak te sien, leiding en advies te gee, ondoeltreffende bestuurders uit te roei en aan Bhajan verslag te doen.

Daar is ook liefdadigheidsorganisasies gestig deur mense verbonde aan 3HO / Sikh Dharma, waartoe die ondernemings bygedra het. Ten tye van Bhajan se dood was daar 'n instansie met die naam die Charitable Contribution Committee wat die taak gehad het om te besluit hoe om fondse wat deur winsgewende ondernemings gegee word aan die nie-winsgewende organisasies, waaronder 3HO, toe te ken.

Aangesien sy gesondheid misluk, het hy beheermaatskappye vir al die ondernemings geskep en na sy dood redelik ingewikkelde instruksies vir die bestuur van 3HO en verwante entiteite gelaat. Administratiewe owerheid het gegaan na een van die direksies wat hy geskep het, Unto Infinity LLC. Die direksies en uitvoerende hoofde van die korporasies sou in hul posisies voortgaan. Bhajan se vrou het reeds die titel “Bhai Sahiba vir Sikh Dharma van die Westelike Halfrond” gehad. Met die dood van haar man is haar die verantwoordelikheid gegee om Unto Infinity en die Khalsa-raad ('n adviesraad bestaande uit Sikh-ministers) te adviseer oor godsdienstige aangeleenthede en is hulle "verantwoordelik gemaak vir die voortbestaan ​​en standaardisering van die leerstellings oor die beoefening van Sikh Dharma soos geleer. deur die Siri Singh Sahib. ”

Die Siri Singh Sahib Corporation (SSSC) moes toesig hou oor die verskillende entiteite, wat na Bhajan se dood geaktiveer sou word. Vanweë die verhoor funksioneer dit eers in 2012. Dit word beskryf as 'die hoogste bestuursowerheid vir die Sikh Dharma-3HO-familie van samestellende organisasies.' Die taak is om die sake van die winste en nie-winsgewende sake te integreer, bates te bestuur en 'n toesighoudende rol te vervul.

Dit lyk asof hierdie reëlings aansienlike mag in die hande van Sikh Dharma-personeel plaas, miskien omdat dit lede van die Khalsa-raad en Sikh Dharma International was wat die regsgeding gewen het. Die Khalsa-raad, wat in die 1970's gestig is en oorspronklik 'n organisasie van ministers wat deur Bhajan aangestel is, blyk saam met die SSSC nuwe en breër verantwoordelikhede te aanvaar. Die Khalsa-raad het nie tydens die verhoor in 2011 en die nasleep daarvan vergader nie. Sedertdien probeer dit om 'n nuwe rol vir homself te definieer en om verdeeldheid tussen organisasies, geslagte en oorsese en Amerikaanse groepe aan te spreek. In 2017 het Gurujodha Singh, as president van die Siri Singh Sahib Corporation, aan die Khalsa-raad verslag gedoen en gepraat oor 'Aquarian Leadership and group awareness.' Agenda-items onthul destyds 'n aantal bekommernisse: 'n begeerte om Kundalini Yoga en Sikh Dharma te integreer, om organisatoriese praktyke by te werk, om etiese standaarde te verhelder, om toesig oor die direksies te verbeter, om lede van die duisendjarige generasie beter in te sluit en te bemagtig, om te reageer. aan jonger mense se begeertes vir doeltreffende gebruik van tegnologie, en om maniere te vind om beter met oorsese kiesers saam te werk (Khalsa Council 2017). Op 'n vergadering in 2015 het jonger sprekers gesê dat hulle graag wil hê dat "die erfenisgenerasie en duisendjarige generasie met doeltreffendheid en doelgerigtheid vorentoe moet beweeg", en "'n aanlyn vertoonvenster skep van die uiteenlopende programme en dienste wat ons wêreldwye sangat aanbied."

Kwessies / UITDAGINGS

Die studente van Bhajan wat die Sikh-godsdiens aangeneem het, het bevind dat hulle verplig is om hulself in die breër wêreld van te posisioneer Sikhisme. Die sinkretiese kwaliteit van die 3HO-lewe was miskien die kern van die beroep op baie van sy beoefenaars, maar dit het ook aanstoot gegee aan etniese Sikhs wat gemeen het dat Bhajan se leerstellings die Sikh-ortodoksie en basiese beginsels oortree. Kritiek was veral sterk toe 3HO en Sikh Dharma die eerste keer gestig is. Sikhs van Punjabi-afkoms wat in die Verenigde State woon, het Bhajan gekritiseer omdat hy joga geleer het, omdat hy 'n aantal titels toegeken het wat nie in ander Sikh-gemeenskappe bestaan ​​nie, en dat hy toewyding aan homself aangemoedig het asof hy 'n goeroe was (die enigste Sikh-guru is die heilige boek, die Guru Granth Sahib), onder andere kritiek. Lede van Sikh Dharma het op hul beurt die etniese Sikhs gekritiseer omdat hulle onvoldoende toegewyd was en dat hulle nie altyd die kleredrag en gedragstandaarde van die Khalsa nagekom het nie. Dit lyk asof hulle nie die verskillende mate van toewyding en aanhang wat binne die etniese Sikh-gemeenskap bestaan ​​nie, of die mate waarin identiteit gewortel is, nie net in die Sikh-godsdiens nie, maar ook in die Punjabi-kultuur, erken of aanvaar. Bhajan en sy aanhangers het beweer dat Bhajan aangestel is as "Hoof Godsdienstige en Administratiewe Owerheid van Sikh Dharma van die Westelike Halfrond", en beskou hierdie titel as gelykstaande aan hom as die leier van alle Sikhs in die Weste, terwyl etniese Sikhs die titel is slegs relevant vir Bhajan se organisasies. Sulke kritiek word nou gedemp omdat 3HO / Sikh Dharma al 'n geruime tyd gevestig is en sy plek inneem onder baie Sikh-groeperings wat nie heeltemal ortodoks is nie. Die neiging van Bhajan om van verskeie bronne gebruik te maak wanneer dit sy doeleindes pas, bly egter 'n saak vir geleerdes en baie oud-lede (Dusenbery 2012: 335-48; Dusenbery 2008: 15-45; Nesbitt 2005; Dusenbery 1990: 117-35; Dusenbery 1989: 90-119; Dusenbery 1988: 13-24). Philip Deslippe vind inderdaad dat in Bhajan se geestelike vertellings ''n vooruitgang lê van vergete en verlate onderwysers, figure uitgevind en ingelei, en 'n proses van vertelling en mitologisering gebore uit kulturele konteks, tydelike gebeure en pragmatiese noodsaaklikheid' '(Deslippe 2012: 370).

Aanvanklik het Bhajan van sy onderwyser, Maharaj Virsa Singh, gepraat en gesê dat hy verlig geword het as Virsa Singh se student. Maar dit lyk asof Bhajan met hierdie mentor verbreek het tydens die besoek aan Indië in 1971. Bhajan beweer later dat hy by 'n ander onderwyser, Sant Hazara Singh, studeer het. Hy het gesê dat Hazara Singh hom as die "Mahan Tantric" gesalf het, die enigste persoon in die wêreld wat goedkeuring gehad het om Tantric yoga te onderrig. Dit is die weergawe van Bhajan se joga-agtergrond wat vandag op die 3HO-webwerf gevind kan word, maar dit is bevraagteken.

'N Potensieel ernstige probleem is die veiligheid. Sikhs van Punjabi-afkoms wat in die Verenigde State woon, is aangeval deur wit nasionaliste en deur individue wat hulle blykbaar as potensiële terroriste of as onwelkome Moslems beskou. Die bekendste voorval is die tragiese skietery op die Oak Creek gurdwara in Wisconsin in 2012, maar daar was ander voorvalle van geweld wat op Sikhs gerig is.

Sikhs wêreldwyd is bekend vir hul entrepreneurskap, en mense in Sikh Dharma International het die erfenis aangeneem. Die resultate het 'n paar indrukwekkende korporatiewe suksesse ingesluit (Kyk, Organisasie / Leierskap), maar daar was ook probleme. In die 1980's word die destydse hoof van die Washington Ashram en 'n medewerker beskuldig van 'die invoer van hoeveelhede dagga gedurende die periode 1983-1987'. (Elsberg 2003: 211; Verenigde State van Amerika teen Gurujot Singh Khalsa 1988) Verskeie telemarkondernemings is vervolg.

Op groter skaal is die gebeure wat gelei het tot 'n verhoor wat in 2011 plaasgevind het. Sikh Dharma International was direk betrokke, maar die konflik weerklink in die verskillende organisasies wat verband hou met Sikh Dharma en stel spanning voor tussen verskillende magsentrums. In hierdie geval het die bestuurders van die Golden Temple Bakery, saam met een van die beheermaatskappye wat Bhajan gestig het, Khalsa International Industries and Trades Company, 'n gesamentlike onderneming geskep, wat hulle in staat gestel het om die bakkery vir $ 71,000,000 te verkoop en 'n aansienlike bedrag te hou. deel van die wins. 'N Finale skikking in 2012 vereis dat die raadslede moet uittree, hoewel hulle skikkings ontvang het. Dit was 'n duur verhoor.

'N Ander onderneming, Akal Security, was deur die jare van tyd tot tyd kommerwekkend en het in Februarie 2021 opgehou om sake te doen. In 2007 het die departement van justisie aangekondig dat Akal Security' 18,000,000 dollar aan die Verenigde State sal betaal om die aantygings op te los dat dit oortree. die bepalings daarvan sluit in om opgeleide burgerwagte by agt basisse van die Amerikaanse leër te voorsien ”(Departement van Justisie: 13 Julie 2007). Daar is ook verskeie indienings aangevoer met beweerde oortredings van die Fair Labour Standards Act (Shaak 20 Maart 2017).

Bhajan se leerstellings oor vroue openbaar op sy beste heelwat ambivalensie. Alhoewel hy na vroue verwys het as 'shaktis' met 'n groot skeppende krag, het hy hulle ook gekritiseer omdat hulle manipulerend, sensueel, luidrugtig, veranderlik, vlak en selfs 'onaangenaam' was. (Elsberg 2010: 310-13) Dit lyk asof hierdie houdings en Bhajan se gedrag teenoor vroue beduidende gevolge op lang termyn gehad het. In 1986 het twee vroulike voormalige lede Bhajan van aanranding en batterye en ander aanklagte beskuldig. Die saak is buite die hof geskik (Felt, Katherine v. Harbhajan Singh Khalsa Yogiji et al; Khalsa, S. Premka Kaur v. Harbhajan Singh Khalsa Yogiji et al). Onlangs het een van die eisers (destyds bekend as Premka, nou Pamela Saharah Dyson) 'n verslag van haar verbintenis met Bhajan gepubliseer. Haar beskrywing van sy manipulasie van haar eie en ander se lewens en sy seksuele verhoudings met sy 'sekretaresses' (Dyson 2019) het gelei tot 'n uitstorting van bewerings en bitterheid. Lede en voormalige lede het Bhajan van seksuele teistering en mishandeling beskuldig. Die leierskap het 'n aantal luistersessies geborg (SSSC "Luistertoer" 2020; "Komitees en Kommissies"). Dit het daartoe gelei dat die SSSC 'n private firma in diens geneem het om ondersoek in te stel, aan wie ses en dertig individue misbruik aangemeld het. Die firma het ook onderhoude gevoer met individue wat Bhajan se rekord wil verdedig en praat oor die goeie wat hy gedoen het. In die verslag wat hieruit voortspruit, is bevind dat Yogi Bhajan, waarskynlik, nie seksuele misbruik, seksuele teistering en gedrag het wat Sikh-geloftes en etiese standaarde oortree nie. " ('N Olyftak 2020: 6) Die verslag vind ook gevalle van Bhajan en sommige van sy medewerkers wat dreigemente, laster en selfs gewapende wagte gebruik om lede se gedrag te beheer.

Hierdie kommerwekkende aantygings het daartoe gelei dat baie mense hul lojaliteit aan 3HO en geassosieerde organisasies bevraagteken het. Sommige voer aan dat die praktyke wat Bhajan geleer het, waardevol is en van sy persoonlike gedrag geskei kan word. Dit is onmiddellik kommerwekkend vir Kundalini-joga-onderwysers wat besluit of hulle voortgaan om studente te onderrig in 'n praktyk wat so nou gekoppel is aan Bhajan se naam en weergawe van joga. Daar is aansienlike polarisasie, wantroue en woede, tesame met die begeerte om 'n pad vorentoe te vind. Gegewe die bevindings van die verslag en die verlies aan inkomste van Akal Inc., sal 3HO en geassosieerde organisasies waarskynlik in die komende maande aansienlike uitdagings in die gesig staar. Soos die verslag afsluit, is 'n sleutelvraag vir die gemeenskap hoe om die waarde van die gemeenskap as geheel te identifiseer, te herstel, te bewaar en na vore te bring. ' ('N Olyftak 2020: 71)

IMAGES
Beeld # 1: Yogi Bhajan (Harbhajan Singh Puri).
Beeld # 2: Bhajan tydens die popfees in Palm Beach.
Beeld # 3: 3HO Solstice-klas “Ons in die Waterman-era inbring.”
Beeld # 4: Wit tantriese joga-ritueel.
Beeld # 5: Voorbereidings vir 'n troue.

Verwysings

Akal Sekuriteit. "Internasionale veiligheid aan die kus." Toegang verkry vanaf https://akalglobal.com/ op 5 Mei 2019.

'N Medewerkers van die olyftak. 2020. "Verslag oor ondersoek na bewerings van seksuele verwante wangedrag deur Yogi Bhajan," 10 Augustus. Toegang verkry vanaf https://epsweb.org/aob-report-into-allegations-of-misconduct/ op 28 Februarie 2020.

'Aquarian Sadhana.' Toegang verkry vanaf https://www.3ho.org/kundalini-yoga/sadhana-daily-spiritual-practice/aquarian-sadhana op 3 Februarie 2021.

“Riglyne vir tydsberekening van die Aquarian Sadhana.” Toegang verkry vanaf https://www.harnalkaur.co.uk/materials/aquarian-sadhana-guidelines.pdf op 2 Februarie 2021.

Barrett, Ganga (Bhajan Kaur). 2007. “Visies.” In "Our True Tales", 23 Julie. Toegang verkry vanaf https://www.ourtruetales.com/ op 13 Augustus 2020.

Bhajan, Yogi. en “Die sintuiglike mens.” Toegang verkry vanaf https://www.3ho.org/3ho-lifestyle/aquarian-age/sensory-human  op 1 Februarie 2021.

Bhajan, Yogi. tweede “Aanhalings oor mans: aanhalings van mens tot mens: 'n joernaal van ontdekking vir die bewuste man - die mansleerstellings van Yogi Bhajan. ' Toegang verkry vanaf https://www.3ho.org/3ho-lifestyle/men/yogi-bhajan-quotes-men op 1 Februarie 2021.

Bhajan, Yogi. 1986. Vroue in opleidingsreeks, geredigeer deur Sat Kirpal Kaur Khalsa. Eugene Oregon: 3HO-stigting.

Bhajan, Yogi. 1979. Vroue in opleidingsreeks, geredigeer deur Sat Kirpal Kaur Khalsa. Eugene Oregon: 3HO-stigting.

Bhajan, Yogi. 1979. "Die blou gaping." Bladsy 348-50 in Die Man die Siri Singh Sahib genoem, geredigeer deur Premka Kaur Khalsa en Sat Kirpal Kaur Khalsa. Los Angeles: Sikh Dharma.

Bhajan, Yogi. 1974. Krale van die waarheid, Deel 23.

Bhajan, Yogi. 1973. "Onthou die martelare van die akwariumtydperk." Pp. 331-34 in Die Man die Siri Singh Sahib genoem, geredigeer deur Premka Kaur Khalsa en Sat Kirpal Kaur Khalsa. Los Angeles: Sikh Dharma.

Samewerkende reaksiespan. Toegang verkry vanaf https://www.ssscresponseteam.org op 21 Februarie 2021.

Departement van Justisie. 2007. “Veiligheidsfirma sal 18 miljoen dollar betaal om bewerings op te los dat firma nie Amy Bases gekwalifiseerde wagte kon bied nie,” 13 Julie. Toegang verkry vanaf http://www.justice.gov/opa/pr/2007/July/07_civ_500.html  op Junie 2019.

Deslippe, Philip. 2012. "Van Maharaj tot Mahan Tantric: die konstruksie van Yogi Bhajan se Kundalini-joga." Sikh Formasies 8: 369-87.

Dusenbery, Verne A. 2012. “3HO / Sikh Dharma: enkele kwessies om te oorweeg.” Sikh Formasies 8: 335-49.

Dusenbery, Verne A. 2008; “Punjabi Sikhs en Gora Sikhs: teenstrydige bewerings van Sikh-identiteit in Noord-Amerika. Bladsy 15-45 in Sikhs in die algemeen: Godsdiens, kultuur en politiek in wêreldperspektief. Delhi: Oxford University Press.

Dusenbery, Verne A. 1990. "Die Sikh-persoon, die Khalsa Panth en West-Sikh-bekeerlinge." Pp. 117-35 in Godsdienstige bewegings en sosiale identiteit: kontinuïteit en verandering in Indië, geredigeer deur Bardwell L. Smith. Leiden: EJ Brill Delhi Chanakkya-publikasies.

Dusenbery, Verne A. 1989. "Van Singh Sabhas, Siri Singh Sahibs en Sikh-skoliere: Sikh-toespraak uit Noord-Amerika in die 1970's." Bladsy 90-119 in Die Sikh-diaspora: Migrasie en ervaring buite Punjab, geredigeer deur N. Gerald Barrier en Verne A. Dusenbery. Delhi: Chanakya-publikasies.

Dusenbery, Verne A. 1988. "Oor Punjabi Sikh-Gora Sikh-verhoudings in Noord-Amerika." Pp. 13-24 in Aspekte van die moderne Sikhisme (Michigan-vraestelle oor Sikh Studies, nr. 1). Ann Arbor: Universiteit van Michigan.

Dyson, Pamela Saharah. 2019. White Bird in a Golden Cage: My Life with Yogi Bhajan. Maui, Hawaii: Eyes Wide Publishing.

Elsberg, Constance Waeber. 2019: “Bootstraps and Turbans: Sustenance, Belief and Entrepreneurship in 3HO / Sikh Dharma.” Nova Religio 23: 89-111.

Elsberg, Constance Waeber. 2010: "Deur 'n indirekte roete: vroue in 3HO / Sikh Dharma." Bladsy 299-328 in Sikhisme en vroue, geredigeer deur Doris R. Jakobsh. Nieu-Delhi: Oxford University Press.

Elsberg, Constance Waeber. 2003. Grasieuse vroue: geslag en identiteit in 'n Amerikaanse Sikh-gemeenskap. Knoxville: Universiteit van Tennessee Press.

Felt, Katherine v. Harbhajan Singh Khalsa Yogiji et al. 1986. Siviele aksie 86-0839, Amerikaanse distrikshof, Albuquerque, NM

Gardner, Hugh. 1978. Die kinders van voorspoed: dertien moderne Amerikaanse gemeenskappe. New York: St Martin's Press.

Har Nal Kaur. Geen datum nie. "Riglyne vir die tydsberekening van die Aquarian Sadhana" Toegang verkry vanaf https://www.harnalkaur.co.uk/materials/aquarian-sadhana-guidelines.pdf op 2 Februarie 2021.

(3HO) Healthy Happy Holy Organization-webwerf. 'Watertydperk.' Toegang verkry vanaf https://www.3ho.org/3ho-lifestyle/aquarian-age op 2 Februarie 2021.

(3HO) Healthy Happy Holy Organization-webwerf. "Die sintuiglike mens." Toegang verkry vanaf https://www.3ho.org/3ho-lifestyle/aquarian-age/sensory-human  on 1 February 2021.

(3HO) Healthy Happy Holy Organization-webwerf. "Somersonstilstand." Toegang verkry vanaf https://www.3ho.org/summer-solstice/about/summer-solstice op 2 Februarie 2021.

(3HO) Healthy Happy Holy Organization-webwerf. "Opening van die viering van die somer-sonstilstand Sadhana-viering." Toegang verkry vanaf https://www.facebook.com/watch/live/?v=653889758385335&ref=watch_permalink Op 4 Februarie 2021.

(3HO) Healthy Happy Holy Organization-webwerf. "Die gesonde gelukkige heilige lewenstyl." Toegang verkry vanaf https://www.3ho.org/3ho-lifestyle/healthy-happy-holy-lifestyle/ op 1 Februarie 2021.

(3HO) Healthy Happy Holy Organization-webwerf. “3HO-brief oor bevindings oor ondersoeke.” Toegang verkry vanaf https://www.3ho.org/3ho-letter-investigation-findings on 28 February 2021.

IKYTA (Internasionale Kundalini Joga-onderwysersvereniging) webwerf. 'Oor'. Toegang verkry vanaf https://www.ikyta.org/about-ikyta op 20 November 2020.

Khalsa-raadsverslae 2013-2019. Toegang verkry vanaf https://www.sikhdharma.org/category/sikh-dharma-international/khalsa-council/ Februarie 14, 2021.

Khalsa, Ek Ong Kaar Kaur. "Japji Sahib en die Shabad Guru." ndc Toegang verkry vanaf https://www.sikhdharma.org/japji-sahib-and-the-shabad-guru/ op 25 Januarie 2021.

Khalsa, Guru Terath Singh. 2004. "Leierskapstruktuur vir Sikh Dharma." Toegang verkry vanaf http://fateh.sikhnet.com/s/SDLeadership2 op 11 Maart 2005.

Khalsa Hari Singh Bird en Khalsa Hari Kaur Bird. 3HO History.com. Toegang verkry vanaf https://www.harisingh.com/3HOHistory.htm op 13 Augustus 2020.

Khalsa International Industries and Trade (KIIT). Toegang verkry vanaf http://www.kiit.com op 8 Augustus 2020.

Khalsa, Kirpal Singh. 1986. "Nuwe godsdienstige bewegings draai na wêreldse sukses." Tydskrif vir die wetenskaplike studie van godsdiens 25: 236.

Khalsa, Nirinjan Kaur. 2012. "Wanneer Gurbani 'n gesonde, gelukkige, heilige lied sing." Sikh Formasies 8: 437-76.

Khalsa, Nirvair Singh. en “Vrae oor die waterman Sadhana.” Toegang verkry vanaf https://www.sikhdharma.org/sadhana op 3 Februarie 2021.

Khalsa, S. Premka Kaur teen Harbhajan Singh Khalsa Yogiji et al. 1986. Burgerlike aksie nr. 86-0838. Amerikaanse distrikshof, Albuquerque, NM, ingedien in Julie 1986.

Khalsa, Premka Kaur. 1972. "Geboorte van 'n geestelike nasie." P. 343 in Die Man die Siri Singh Sahib genoem, geredigeer deur Premka Kaur Khalsa en Sat Kirpal Kaur Khalsa. Los Angeles: Sikh Dharma.

Khalsa, Shakti Parwha Kaur. 1996. Kundalini Joga: die vloei van ewige krag. Los Angeles: Time Capsule Books.

Kundalini Navorsingsinstituut. 'Oor'. Toegang verkry vanaf https://kundaliniresearchinstitute.org/about-kri/e op 5 Augustus 2020.

Kundalini-navorsingsinstituut KRI-opleier en programgids. 2020 Toegang verkry vanaf \\ https: //trainerdirectory.kriteachings.org/ op 5 Augustus 2020.

Kundalini Navorsingsinstituut. 1978. Kundalini Joga / Sadhana Riglyne. Pomona CA: KRI-publikasies.

Regte, Lisa. 2000. Flits op die Sestigs. Berkeley, CA: Vierboeke.

Mankin, Bill. 2012. "Ons kan almal meedoen: hoe rockfeeste Amerika help verander het." In Soos die Dew: A Progressive Journal of Southern Culture and Politics. Toegang verkry vanaf https://likethedew.com/2012/03/04/we-can-all-join-in-how-rock-festivals-helped-change-america op 10 April 2021.

Mooney, Nicola. 2012. “Lees Weber Among the Sikhs: Asketicism and Capitalism in the 3HO / Sikh Dharma.” Sikh Formasies 8: 417-36.

Monterey County (Kalifornië) Herald. 1992a. "Seaside Man skoongemaak in Bilking-skema." 15 Oktober, 3c.

Monterey County (Kalifornië) Herald 1992b. 'Man pleit skuldig aan telefoonbedrog.' Skiereiland-uitgawe, 25 Augustus, 1c-2c.

Monterey County (Kalifornië) Herald 1992c. 'Khalsa kry drie jaar gevangenisstraf.' 3 Okt.

Nesbitt, Eleanor. 2005. Sikhisme: 'n Baie kort inleiding. New York: Oxford University Press.

Pintchman, Tracy. 1994. Die opkoms van die godin in die hindoe-tradisie. Albany: Staatsuniversiteit van New York Press.

Roberts, Leslie. 2011. "Bevindinge en gevolgtrekkings." 12 Desember. Sardarni Guru Amrit Kaur Khalsa, et al v Kartar Singh Khalsa et al en State of Oregon v Siri Singh Sahib Corporation et al.

Shaak, Erin. 2017. "Akal-sekuriteit gedagvaar vir beweerde oortredings van die FLSA." 20. Maart Toegang verkry vanaf https://www.classaction.org/news/akal-security-sued-for-alleged-flsa-violations op 13 Augustus 2020.

Sikh Dharma.org. '' N Vrolike geraas. ' Toegang verkry vanaf https://www.sikhdharma.org/a-joyful-noise op 1 Februarie 2021.

Sikh Dharma. Org. 'Sadhana.' Toegang verkry vanaf https://www.sikhdharma.org/sadhana/ op 3 Februarie 2021.

Sikh Dharma.org. '50 jaar musiek.' Toegang verkry vanaf https://www.sikhdharma.org/be-the-light-50-years-of-music-volume-1/ op 4 Februarie 2021.

Sikhi Wiki. nd ”Siri Singh Sahib Harbhajan Singh Khalsa Yogi, Gesonde, gelukkige, heilige organisasie.” Toegang verkry vanaf https://www.sikhiwiki.org/index.php/Siri_Singh_Sahib_Harbhajan_Singh_Khalsa_Yogi on 24 February 2021.

SikhNet.com. Toegang verkry vanaf https://www.sikhnet.com op 2 Februarie 2021.

Singh, Nikky-Guninder Kaur. 2013. “Sikhisme.” World Religions and Spirituality Project. Toegang verkry vanaf https://wrldrels.org/2016/10/08/sikhism/ op 10 April 2021.

Singh, Trilochan. 1977.  Sikhisme en Tantriese joga. Modelstad Ludhiana, Indië. Privaat gedruk.

Publikasiedatum:
11 April 2021

 

Deel