Shannon McRae

Eddy Familie

 

EDDY FAMILIE TYDLYN

1842: Horatio Eddy is gebore.

1841 (of 1842): William Eddy is gebore.

1844: Mary Eddy is gebore.

1848: Twee jong tienersusters, Kate en Maggie Fox van Hydesville, New York, beweer dat hulle deur 'rappings' met 'n gees in verbinding staan.

1849 (14 November): Kate en Maggie Fox, saam met suster Leah, word as "The Fox Sisters;" het hul geesteskommunikasie in Rochester, die Corinthian Hall in New York, getoon.

1862 (13 Julie): Zephania Eddy is oorlede.

1864: William, Horatio en Mary Eddy het hul loopbaan begin met die uitvoering van openbare seances, opgevoer en bestuur deur die "magnetiese praktisyn" William Fitzgibbons.

1865: Na 'n tyd wat openbare seances in Chittenden, Vermont aangebied is, word die drie broers en susters 'n reis wat deur JH Randall bestuur word.

1866 (Desember): William en Mary toer saam met Ira Davenport, stigter van die Davenport Brothers.

1872 (29 Desember): Julia Eddy is oorlede.

1873 (September): Toenemend uitgebreide seanse wat binne en buite opgevoer word, het toenemend groter gehore na die Eddy-boerdery in Chittenden gelok.

1874 (Augustus): Joernalis Henry Steel Olcott het die Spirit Vale vir vyf dae besoek, op opdrag van die New York Son. Hy het 'n brief in die Sondag die volgende week waarin hy sy ervaring beskryf. Hy het kort daarna teruggekeer as ondersoeker vir die Daaglikse grafiese, het twaalf weke gebly en sy ervarings in 'n reeks artikels vertel.

1874 (November): Shaker-ouderling Frederick Evans was getuie van 'n reeks seances op die Eddy-plaas en berig dat meer as dertig geeste in een sessie tot stand gekom het.

1875 (Maart): 'n Eddy-opgeleide assistent het bedrog erken na 'n baie openbare blootstelling en beweer dat hy presteer soos die Eddys hom geleer het.

1875 (April): Olcott gepubliseer Mense uit die ander wêreld.

1875 (Julie): Mary Eddy was nie meer betrokke by familie-optredes nie, maar gee séances solo in Chittenden.

1875 (26 November): Die New York Sun het 'n gedetailleerde uiteensetting van bedrieglike praktyke by die Eddy Homestead gepubliseer. Die bedrywighede in die huis is gestaak, en die gesin het versprei en het afsonderlike loopbane geneem.

1910 (31 Desember): Mary Eddy is oorlede.

1922 (8 September): Horatio Eddy is oorlede.

1932 (25 Oktober): William Eddy is oorlede.

FONDS / GROEPGESKIEDENIS

Terselfdertyd is 'n godsdiens, 'n fokus van wetenskaplike studie en 'n baie gewilde vorm van openbare vermaak, spiritualisme en die praktyk van openbare mediums wat dit na bewering bekragtig het, die samevloeiing van godsdienstige entoesiasme, empiriese ondersoek en p.opulêre vermaak wat die Amerikaanse kultuur in die middel van die negentiende eeu gekenmerk het. Toe die tienersusters, Kate, Maggie en Leah Fox van Hydesville, New York in 1949 die Spiritualistiese beweging van stapel gestuur het deur optredes voor gefassineerde Rochester-gehore waarin hulle beweer dat hulle met geeste kommunikeer, het hul gevolglike roem 'n aantal soortgelyke optredes geïnspireer. . Die Eddy-familie was een van die beroemdste en berugste van die vele openbare medium-vermaakoptredes wat opgestaan ​​het na aanleiding van die bekendheid van die Fox Sisters.

In hul 1870-jarige bloeitydperk het die skouspelagtige séances wat die Eddy-familie op hul familieplaas in Chittenden, Vermont gehou het [Beeld regs] hulle internasionale aandag gebring in die vorm van koerantdekking en duisende besoekers wat geglo het dat hulle werklik getuie is van geesmaterialisasies. Feite oor die geskiedenis of agtergrond van die Eddy's is egter skaars. Die ouers Zephaniah (1804-1862) en sy vrou Julia (1813-1872) het 'n bestaan ​​as boere gemaak, hul inkomste aangevul deur koshuise en reisigers na hul huis te neem, en hulle het saam elf kinders gehad. Van die broers en susters was Horatio, William en Mary die aktiefste en het eers openbare seanse as geestelike en fisiese mediums op 'n reisbaan uitgevoer, en uiteindelik in hul eie huis en op die familiegrond.

Die mees uitgebreide verslag van die Eddys, Henry Steel Olcott's Mense uit die ander wêreld, bevat genoeg onpeilbare inligting om nie ten volle geloofwaardig te wees nie, ondanks die skrywer se deeglike joernalistieke geloofsbriewe. Volgens hom het die kinders die krag van 'voorsiening' van die Skotse moeder, Julia, geërf deur die vroulike geslag van haar gesin, en Julia is geïdentifiseer as 'n Spiritualis oor haar besware. Die grafskrif op Julia se graf, “Entered the World of Spirits 29 Dec, 1972” dui op ware spirituele neigings [Beeld regs]. Daar bestaan ​​egter geen historiese rekord om Olcott se bykomende bewering dat Julia se oumagrootmoeder in Salem tereggestel is vir heksery in die dood en ter dood veroordeel nie, en bure wat in koerantrekeninge aangehaal word, betwis dit. Olcott se bewering dat Zephaniah verskeie van die kinders as 'n reisaksie gehuur het, waartydens hulle verskillende vorme van fisieke en emosionele mishandeling gely het, word gereeld herhaal in verhale oor die gesin wat in populêre media versprei is. Geen rekord van enige openbare optrede deur enige familielid is beskikbaar voor William, Mary en Horatio se debuut in 1692 nie, maar dit was twee jaar na Sefanja se dood, toe die broers en susters almal goed in hul vroeë twintigs was. Sulke elemente van die agtergrondverhaal van die gesin, die oorerflike geskenke van hul moeder, die vroeë kinderjare-kommunikasie met geeste, en mishandeling en fisieke mishandeling in die hande van wrede familielede of te entoesiastiese skeptici, is in werklikheid tipies van die genre van die narratiewe van die Spiritualistiese oorsprong. .

Vir baie gelowiges het hul skynbaar skouspelagtige optredes wat die geeste oproep en met hulle omgaan, die geldigheid van Spiritualisme geregverdig. Miskien, om die waarheid van geestelike ontmoetings betroubaar te maak, word die vroegste openbare sanses wat William, Horatio en Mary beywer, bestempel as wetenskaplike uitstallings eerder as godsdienstige ervarings. William Fitzgibbons, wat hul eerste reisuitstalling bestuur het, het homself voorheen as 'n magneetbeoefenaar geadverteer. Om watter rede ook al, hierdie opstel kon nie gehore lok nie. 'N Vroeë voorstelling, wat in Fitzgibbons se huis opgevoer is as 'n wetenskaplike uitstalling van' Human Magnetism and Human Electricity ', is deur 'n besoekende verslaggewer' vervelig 'uitgespreek, en die Eddys' huislik en ongemaklik en sleg geklee '. Op dieselfde uitstalling verskyn die professionele medium Jennie Ferris, wat deur dieselfde verslaggewer as "intelligenter en aantrekliker" beskryf word. Kort daarna het die drie Eddys en mevrou Ferris as 'n groep onder Fitzgibbons getoer, en hulle het waarskynlik meer professionele opvoeringsmetodes en -maniere geleer. Die groep het blykbaar in Januarie 1865 ontbind.

Na 'n paar maande waartydens die gesin openbare seances in Chittenden gehou het, het Mary, William en Horatio die res van die opvoerings onder die bestuur van JH Randall vir die res van 1865 hervat. Waarskynlik in reaksie op 'n blootstellingskandaal sowel as 'n skynbare uitval onder die broers en susters (albei het gereeld in hul loopbaan voorgekom), het die Eddys hulle teruggetrek uit openbare optredes tot ongeveer Desember 1866. Op daardie stadium het William en Mary saam met Ira Davenport (sonder Horatio) op 'n gevestigde Spiritualistiese kring begin reis.

Ira Davenport was vader en bestuurder van die Davenport Brothers. Ira en William, die gelyknamige broers, was van die eerste en bekendste van die groot name reismedium-optredes. Toneelkunstenaars deur opleiding, hul seanse bevat 'n toneelmeubel genaamd 'n spirituskas, 'n lang, smal doos wat net groot genoeg is om twee mediums binne-in mekaar te kan sit, met gate op verskillende plekke waarmee assistente hul hande met toue kan bind. om bedrog te voorkom en waardeur die geeste na vore kan tree om met die gehoor te kommunikeer. [Beeld aan die regterkant] 'n Verdere kenmerk van hul daad was 'n verskeidenheid musiekinstrumente wat op die kabinetvloer gerangskik is, wat geeste vermoedelik opgetel en bespeel het (volgens sommige verslae). Toe Eddys enkele jare later seances op hul familieplaas begin hou, het hulle albei hierdie toneelelemente veral aangepas.

William en Mary Eddy het tot in Januarie 1867 met Davenport voortgegaan, toe hulle in Syracuse in hegtenis geneem is omdat hulle sonder lisensie opgetree het. Na nog 'n paar blootstellingskandale, waaronder rusies tussen broers en susters wat mekaar mid-séance blootgestel het, het William, Mary en Horatio tot ongeveer 1869 afsonderlik getoer.

Na 'n onderbreking van drie jaar, waartydens hul moeder en 'n ouer suster oorlede is, het die Eddys daagliks seanse begin hou, met toenemend skouspelagtige manifestasies. Die seanse is gehou op hul familieplaas, wat bekend gestaan ​​het as The Spirit Vale. Duisende besoekers het hierdie optredes kom aanskou, en hulle het dikwels dae of selfs weke in die gesin gebly, as 'n aparte onderneming genaamd The Green Tavern. Besoekers betaal slegs 'n beskeie fooi vir kamer en losies; die daaglikse seanse is gratis gevoer.

Die skouspelagtige, skynbaar outentieke en skynbaar oortuigende Spirit Vale-optredes het spoedig aandag getrek. Op 28 Augustus 1874 het die hoogs gerespekteerde prokureur, joernalis en militêre offisier kol. Henry Steel Olcott die Spirit Vale besoek, op opdrag van die New York Sun. Nadat u 'n brief in die Sondag op 5 September waarin hy sy ervaring beskryf het, keer Olcott terug as ondersoekkorrespondent vir die Daaglikse grafiese. Tydens sy verblyf publiseer hy 'n lang reeks briewe waarin hy die verskillende verskynsels wat hy gesien het, uiteensit en die geskiedenis van die Eddy-familie vertel. Hy het gedetailleerde tekeninge van die huis en sy argitektuur, die binnenshuise séance-kamer en die buiteterrein, tesame met sy eie ooggetuieverslag, verskaf as bewys van die egtheid van die manifestasies.

Tydens Olcott se verblyf het twee ander belangrike figure ook die Spirit Vale besoek. Een daarvan was Helena Blavatsky, wat Olcott se lewensmaat en medestigter van die Theosophical Society geword het. Die ander was ouderling Frederick Evans, een van die vooraanstaande openbare figure van die Shaker-beweging. Vir Evans en ander eendersdenkende Shakers, het die Eddy séances die rol van Spiritualisme in die Shaker-geloof geregverdig en versterk, 'n posisie wat geensins in die beweging self beklee word nie.

Alhoewel Olcott se publikasie in 1875 van Mense van die ander wêreld, sy verslag oor sy ervaring met die Eddy's, het hulle meer bekendheid verleen, en hul reputasie het teen die einde van daardie jaar skerp afgeneem. Die Eddys, wat beroemd onverdraagsaam was teenoor skeptici en ontevrede was met wat hulle beskou het as die versuim van Olcott om hul optredes ten volle te bevestig, het joernaliste heeltemal van hul sanse begin verban. Terwyl gerugte van bedrog en die slegte wil van die Eddy's Chittenden-bure 'n herhalende tema in verskillende koerantverslae was, het die negatiewe verslaggewing verskerp na 'n voorval in Maart. Toe DF Westcott, 'n Spiritualis van die nabygeleë Fair Haven, 'n Eddy-assistent met die naam Chaplin vir een van sy eie sansies huur, was die optrede aanvanklik teleurstellend. Nadat 'n lang gees na vore gekom het en niks in die besonder gedoen het nie, verskyn daar gou 'n 'bietjie, stom' en 'begin hulle in die duisternis rond te draai, waarop 'n skeptikus in die gehoor' 'n veer maak en vierkantig op die rug van die vermeende gees beland . ” So letterlik vasgevang in blatante vervalsing, het Chaplin nie net 'erken dat die hele ding 'n humbug was nie', maar het beweer dat hy presteer soos die Eddy's hom geleer het.

Op 26 November 1875 het The New York Sun het 'n skouspelagtige uiteensetting gelewer met gedetailleerde bewyse van die Eddy se bedrieglike praktyke. Hulle verslag en die verslag van ander groot ooskuskoerante wat die verhaal vinnig opgeneem het, dui daarop dat die getuienis deur een van die susters gelewer is, en ook verwys na gewelddadige rusie onder die broers en susters. Die verslag bevat 'n beskrywing van die geheime gang wat tussen die skoorsteen van die huis en die geesteskas geloop het [Beeld regs] waar gesinslede tydens hul sessies gesit het, terwyl broers en susters nie gewoonlik tydens die sessies gesien is nie en 'n verskeidenheid kostuums vir die opvoerings aangetrek het. .

In die nasleep van die volgehoue ​​negatiewe publisiteit het die meeste van die gesin hul eie pad geloop. Volgens een verslag het William net voor die skandaal verhuis en die huis aan Horatio oorgelaat. Na 'n kort tydjie in Moravia, New York, toe Ancora, New Jersey saam met 'n paar ander broers en susters, het William die lewe as reismedium hervat. Na 'n ander inhegtenisneming in Februarie 1878, toe familielede in Albany in hegtenis geneem is vir die beoefening van spiritualisme sonder 'n entertainerlisensie, het die simpatieke Shaker-ouderling Evans William en die ander familielede wat saam met hulle gereis het, genooi om na sy gemeenskap in Mt. Libanon. William en naamlose ander broers en susters het weer daar seanse gehou in 'n Shaker-geboude geeskas. Horatio het in die huis gebly en teen Junie geesfoto's beoefen. Mary het tot die 1800's as medium voortgegaan. Haar dood in Desember 1910 het haar lang loopbaan permanent beëindig. Horatio het geleef tot 1922, en William tot 1932. [Imouderdom regs]

Leerstellinge / oortuigings

Weinig beskikbare bewyse dui daarop dat die Eddys 'n geestelike praktisyn was, of dat hulle optredes uit enige spesifieke geloofsoortuigings ontstaan ​​het. Henry Olcott se verslag beskryf hul vader, en die meeste van die gesinne in die streek, as streng metodiste, maar dat hul moeder Julia 'n spirituele verbintenis gehad het. Die grafskrif "Gegee aan die geeslewe" op William se grafsteen dui daarop dat hy ten minste 'n paar spiritistiese beginsels ernstig opgeneem het. Desondanks het die Eddy-séances 'n merkwaardige invloed uitgeoefen op ander belangrike godsdienstige bewegings van destyds. Helena Blavatsky reis blykbaar in Oktober 1874 na Chittenden in opdrag van haar meester. As sy dit nie gedoen het nie en nie Olcott ontmoet het nie, het Theosofie, een van die fondamente van die Westerse okkultisme van die twintigste eeu, moontlik nie ontwikkel nie. Marc Demarest beweer: 'Henry Steel Olcott's Mense uit die ander wêreld, net soveel as enige dokument, is die begin van die verbuiging van Spiritualisme en die eerste voorlopige konstruksies van die moderne okkulte. ” In sy studie van die verhouding tussen die Eddys en die Mt. Lebanon Shakers, Christian Goodwillie kom tot die gevolgtrekking dat, ondanks die duidelike bedrieglikheid van die Eddy-optredes, hul onderlinge assosiasie 'die breër doelstellings van Shakerism bevorder het in samewerking met die wêreldwye ontploffing van Spiritualisme as 'n praktiese godsdiens.' Selfs die skerpste en skeptiesste van die vele koerantbladsye wat gedurende hul loopbaan gepubliseer is, was huiwerig om tot die gevolgtrekking te kom dat die bedrog van die Eddys beteken dat Spiritualisme self bedrieglik was.

RITUELE / PRAKTYKE

Min beskikbare bewyse dui daarop dat die Eddys 'n praktiserende spiritualis was, of dat hul optredes uit 'n spesifieke godsdienstige oortuiging gekom het. Nadat die gesin opgehou het om te reis en hulle op die Spirit Vale gaan vestig het, het seanisse plaasgevind in die Circle Room, 'n groot, lang solder. bo die hoofgesinskwartiere, met die spirituskabinet aan die een kant geplaas en die gehoor in rye 'n entjie verder. 'N Spoor het die gehoor van die mediums geskei. Gedurende 'n dag se sessie het die Eddys gewoonlik drie soorte sansies aangebied: lig (gehou in daglig), donker (snags of in die donker) en buite. Die gewilde plek vir die buitesessies was 'n rotsformasie bekend as Honto's Cave, so genoem na die gees van 'n inheemse Amerikaanse vrou wat veronderstel was om daar te woon, en wat 'n gunsteling manifestasie was. [Afbeelding regs] Die Eddys het in verskeie sessies gespesialiseer in verskeie manifestasies, verskillende geeste en / of groot getalle (twintig of vyftig of so) in een sessie. Soms verskyn die geeste as geliefdes van gehoorlede en gesels met hulle; op ander tye het die geeste die vorm aangeneem van plaaslike naturelle. Tydens Madame Blavatsky se besoek was baie van die geeste Europese, en die Shaker-gehore het gevind dat hulle met die geeste van hul heengegane ouderlinge kommunikeer. [Beeld regs]

ORGANISASIE / LEADERSHIP

Die drie primêre mediums in die Eddy-opvoerings was William, Horatio en Mary. Hul loopbaan het drie fases ondergaan: reis tussen 1864 en 1869 onder verskillende bestuurders as deel van 'n uitvoerende groep, die Spirit Vale-periode tussen 1873 en 1875, waartydens die hele gesin aan séances deelgeneem het, en na 1875, toe die gesin versprei het. William en 'n paar ander broers en susters het onder die Shakers gewoon, en ander broers en susters het sololoopbane as mediums, geesfotograwe en dies meer geneem. Die belangrikste periode van optredes vir reisgroepe het in Desember 1866 begin toe William en Mary saam met The Davenport Brothers begin reis het, wat 'n groot deel van die toneelwerk wat die Eddy's en ander dade suksesvol toegepas het, vernuw het. Die Spirit Vale-sessies het blykbaar die hele gesin betrek, met William, Mary en Horatio as primêre mediums en ander broers en susters wat agter die skerms gehelp het. Nadat hierdie sessies geëindig het, het die gesin in verskillende groeperings afsonderlik geloop.

Kwessies / UITDAGINGS

Anders as die Fox Sisters, wat self die bedrieglikheid van hul geestesmededeling beken het, was die Eddys op soortgelyke en herhaaldelike wyse gediskrediteer meer op mediumskap as geldmaakvermaak as as 'n geestelike praktyk. Dreigemente van blootstelling was deel van enige mediumistiese tentoonstelling, alhoewel die mislukking van skeptici om bedrog te bewys, om geen ander rede nie, die reputasie van die media verbeter het. Skeptici sowel as ware gelowiges het dus 'n beduidende deel uitgemaak van enige openbare seaniegehoor, en die toon van die vele koerantverslae oor mediumistiese optredes wissel tussen feestelike bevestiging van die bestaan ​​van 'n hiernamaals en ironiese bespotting van gehoorsaamheid. Alhoewel die Eddy-seanse gevier is vir hul skynbare egtheid en hul Spirit Vale-optredes die aandag van intelligente geleerdes en godsdienstige leiers getrek het, het die vanselfsprekende bedrieglikheid van hul optredes nie net hul geloofwaardigheid ondermyn nie, maar ook die geloofwaardigheid van ernstige en outentieke praktiserende Spiritualiste.

Talle ander faktore, behalwe die meerjarige kwessie van egtheid, het in die vroeë twintigste eeu tot 'n algemene erosie van spiritualisme gelei. Desondanks het sommige ander vorme van spiritualisme in die Verenigde State volhard, soos Spiritualistiese kerke en kampe, en Spiritualistiese praktyke binne swart gemeenskappe wat die huidige uitdrukking vind in kulturele, Afrika-gesentreerde praktyke.

IMAGES

Beeld # 1: Die Eddy-opstal.
Beeld # 2: Julia Eddy se grafsteen.
Beeld # 3: Davenport-plakkaat.
Beeld # 4: Die Eddy-kabinet.
Beeld # 5: William en Horario Eddy.
Beeld # 7: Honto's Cave.
Beeld # 8: Besoek aan geeste.

Verwysings

'' N Aand met die geeste. ' 1864. Brooklyn daaglikse arend, November 11.

Benoit, Brian. 2020. “Ghosted: The Eddy Family's Twightable Claims to Occult Powers in Nineteenth Century Vermont.” Readex-blog. Toegang verkry vanaf https://www.readex.com/blog/ghosted-eddy-family%E2%80%99s-questionable-claims-occult-powers-nineteenth-century-vermont op 8 Maart 2021.

Demarest, Marc. 2015, “Honto's Cave: Some Notes on the Mediumship of the Eddy Family.” Emma agtervolg: die teenstrydighede van en die leemtes in die lewe, werk en wêreld van Emma Hardinge Britten oplos. Toegang verkry vanaf http://ehbritten.blogspot.com/2015/10/hontos-cave-some-notes-on-mediumships.html op 8 Maart 2021.

Goodwillie, Christian. 2015. "Ligte en donker kante van spiritualisme: die Eddy-broers en die shakers." Gemeenskapsverenigings kwartaalliks 9: 200-22.

'Die Eddy-broers.' 1875. Boston Globe, Februarie 2.

'The Eddy's Humbug Exposed.' 1875. Die Albany Times, Maart 23.

"Die nuutste opvoering van die Eddys." 1876. Rutland Daily Globe, Junie 22.

The Theosophist. 1908. 29: 9.

Land, Gregory R. 2020. Spiritualisme in die Amerikaanse burgeroorlog. Jefferson, NC: McFarland and Company.

Olcott, Henry Steel. 1875. Mense uit die ander wêreld. Hartford, CT: Amerikaanse uitgewery. 1875.

Publikasiedatum:
15 Maart 2021

 

 

 

 

Deel