Ann W. Duncan

Heilige Lewende Beweging


HEILIGE LEWENSBEWEGING TYDLYN

1970: Anni Daulter is gebore.

2005: Anni Daulter stig Bohemian Baby.

2012 (Mei):  Heilige swangerskap: 'n liefdevolle gids en joernaal vir verwagtende moeders wat gepubliseer word.

2012 (November): Die eerste heilige swangerskap-retraite is in Kalifornië gehou.

2015 (Junie): 'n Veldtog is begin op die Fund Fundraising-platform vir Go Fund Me om geld in te samel vir 'n Retreat Centre vir die Sacred Living Movement.

2016 (Julie): Anni Daulter en Niki Dewart gepubliseer Heilige moederskap: 'n inspirerende gids en joernaal vir kinders van alle ouderdomme wat moedig moeders gee.

2017 (Januarie): Anni Daulter, Jessica Booth en Jessica Smithson gepubliseer Heilige medisynekas: 'n holistiese gids en joernaal om natuurlik na u gesin om te sien.

2017 (Augustus): Anni Daulter gepubliseer Heilige swangerskapdek: inspirerende leiding vir u swangerskap

2017 (September): Anni en Tim Daulter gepubliseer Heilige verhouding: hartwerk vir paartjies: daaglikse praktyke en inspirasies vir 'n dieper verbinding

FONDS / GROEPGESKIEDENIS

Anni Daulter is gebore in 1970. [Beeld aan die regterkant] Sy skryf haar vroeë belangstelling in storievertelling toe aan haar moeder, wat sy beskryf het as buitengewoon bedrewe in die ruimte om ander aan te moedig om hul verhale aan haar te vertel (Ramakrishna nd). Sy studeer aan die Universiteit van Suid-Kalifornië en behaal 'n meestersgraad in maatskaplike werk.

Anni se man, Tim Daulter, het 'n PhD in Chemiese Ingenieurswese aan die Universiteit van Delaware behaal en in 2001 'n MBA in Ondernemingsbestuur aan die Pepperdine Universiteit. Benewens die mede-stigting van die Heilige Verhouding met Anni, Tim is die stigter van Sacred Men. [Beeld regs] Die egpaar het vier kinders gehad (Zoë, Lotus Sunshine, Bodhi Ocean en River Love).

Dit was na die geboorte van hul eerste kind dat Anni Daulter 'n skrywersloopbaan begin het, met die skrywer van vier boeke oor organiese en gesonde leefstyl. Sy was stigter en eienaar van Bohemian Baby, 'n organiese babakosonderneming, tussen 2005 en 2008. Dit was haar vierde boek, Heilige swangerskap, gepubliseer in 2012, het daartoe gelei dat sy haar loopbaanklem verskuif en saam met haar man die Sacred Living Movement gevorm het.

Soos Anni Daulter beskryf, is die Sacred Living Movement gebore uit 'n behoefte wat Daulter self ervaar het toe sy as jong moeder die wêreld van swangerskap, geboorte en vroeë kinderjare onderhandel het. By die bywoning van 'n prenatale joga-klas, merk sy op dat die belangrikste ervarings wat vroue geniet, die verbindings rondom die waterkoeler of na die tee was. Dit was die verbintenisse, die storievertelling en die gemeenskap waarna vroue gesmag het en wat Daulter daarna beywer het om te skep. Wat in November 2012 met 'n enkele heilige swangerskaptoevlug in Ojai, Kalifornië, begin het, het gegroei tot 'n beweging wat in meer as tien lande retraite gehou het en honderde vroue opgelei het om instrukteurs en praktisyns in hul eie gemeenskappe te wees. Terwyl die beweging begin het met kleinskaalse retraites wat hoofsaaklik op swangerskap en geboorte gefokus is, het die beweging sedertdien gegroei tot retraites en opleiding vir oorgangsrites van die eerste menstruasie van die meisie tot borsvoeding tot swangerskapverlies, onvrugbaarheid, menopouse en temas soos verhoudings, broederskap, en finansiële sukses. In elk van hierdie retraites is die fokus om die heilige na die alledaagse te bring en om die gemeenskap in te gee in wat geïndividualiseer en geïsoleer geword het.

Wanneer Daulter praat oor haar hoop op die beweging en haar motiverings om dit te skep, besin sy oor 'n terugkeer na oergodsdiens en paradigmas van die goddelike vroulike, voordat patriargie hom inwerk, voordat die samelewing hindernisse vir religieuse en geestelike uitdrukking skep. In haar retraites en gemeenskappe hoop sy om ruimte te skep waar vroue (en af ​​en toe mans) toegang kan verkry tot die goddelike in hulle en verbind kan word met die heilige in hulleself, maar ook binne die gangsrites in hul eie lewens en in hul verbintenisse met ander vroue en mans in hul gesinne en gemeenskappe. Sy skep nie 'n nuwe godsdiens nie en soek nie eksklusiewe toewyding of 'n spesifieke etiket nie. Haar beweging, haar retraites, boeke, opleidings is bedoel om die pad waarop mense reeds is, aan te vul, te verdiep, te verryk, net soos hulle 'n pad kan aandui vir iemand wat opnuut na 'n pad soek.

Leerstellinge / oortuigings

Die Sacred Living Movement bely geen institusionele leerstellings of oortuigings wat sy lede, deelnemers, leiers moet nakom of bevestig nie. In plaas daarvan verwelkom die beweging deelnemers uit enige godsdienstige tradisie en stel dit nie voor dat die deelnemers enige van die godsdienstige leerstellings moet afsê of vervang deur dié van die beweging nie. As sodanig bevat die boeke, webwerwe en ander publikasies van die beweging geen geloofsverklarings of lidmaatskapsriglyne nie. Die beweging is eerder bedoel om die godsdienstige en geestelike lewe van die deelnemer aan te vul, te verryk en te verbeter, of dit nou binne 'n institusionele godsdienstige tradisie pas of nie. In onderhoude beskryf Daulter hoe dit in die praktyk werk. Omdat sy besef dat sommige van die spesifieke rituele of praktyke van die beweging in stryd is met die leerstellings of praktyke van 'n individuele deelnemer, moedig sy mense aan om die woorde, die betekenisse te verander, te onthou of te heroriënteer soos hulle wil. Die klem val nie op ooreenstemming met 'n leerstelling of ortodoksie of ortopraxie nie, maar eerder op 'n verdieping van ervaring en 'n gevoel van die heilige vir die individu. Om dit eg en waar te kan hê, kan dit vir elke persoon anders lyk.

Met hierdie voorbehoude in gedagte kan 'n algemene filosofie verkry word uit die aanbiedinge van die Sacred Living University-webwerf, uit die verskillende boeke wat deur Anni Daulter en haar mede-outeurs gepubliseer is, uit die inhoud van die opleidings en uit die beskrywings van die retraites self. . Die term "heilig" gee die hele beweging en beskou die gevoel dat alle aspekte van die immanente ryk, van die alledaagse take van die alledaagse lewe tot die basiese van liggaamlike funksies en vermoëns, die potensiaal het om met verhoogde fokus en eerbied uit te voer . Om die heilige te sien in die alledaagse, maar ook in die minder alledaagse (veral die rituele wat die lewens van vroue aandui), die deurgangsrites wat van laat, medies, geïsoleer, en onpersoonlik gemaak is, is 'n radikale en transformerende beweging in die oë van die beweging. Om nie net swangerskap en geboorte nie, maar menstruasie, borsvoeding, menopouse, seksualiteit tot die vlak van die heilige te verhoog, beteken om die menslike, die goddelike vroulike en die lewe op nuwe en kragtige maniere te omhels. [Beeld aan die regterkant] Die rituele wat by retraites beoefen word en in die boeke voorgestel word, help alles om die nuwe lesings of lesers die lewe te gee. Om hierdie rituele in verband met ander mense te doen, hetsy in 'n gemeenskap tydens 'n retraite of met die ondersteuning van 'n opgeleide praktisyn, verdiep dit ook die ervaring van verbintenis.

En dit is hierdie fokus op die toevoeging van sakaliteit in die lewe wat die belangrikste geloof in die beweging is. Die wye spektrum van godsdienste, geestelike en kulturele tradisies wat die rituele en praktyke beïnvloed wat die beweging gebruik om die doel te bereik, toon dat die fokus meer op die doel is as op enige verbintenis tot ortodoksie of ortopraxie. Die beweging probeer nie om die uiteindelike werklikheid te definieer of selfs die 'heilige' te definieer nie, maar is eerder 'n gesamentlike poging om die menslike ervaring tot groter konneksie, groter skoonheid en eerbied te verhoog. En dit is hierdie breë en doelbewuste vae taal wat die beweging moontlik vir 'n wye verskeidenheid mense toeganklik maak. Deelnemers wissel van toegewyde beoefenaars van institusionele godsdienste wat eksklusiewe verbintenisse eis, maar wat iets wil aanvul om dit wat hulle in hul godsdiensgemeenskap vind, aan te vul tot die geestelike, maar nie godsdienstige nie, vir wie dit hul enigste geestelike praktyk en gemeenskap kan wees.

RITUELE / PRAKTYKE

Die Heilige Lewende Beweging sou min betekenis hê sonder ritueel. Elk van die retraites en opleidings fokus op noukeurig ontwerpte rituele wat bedoel is om 'n gemeenskap te bou, [Beeld regs], om besinning aan te moedig en 'n gevoel van die heilige na die deurgangsrite te bring. Die rituele en praktyke van die Sacred Living Movement verskil op grond van die spesifieke toevlug en / of opleiding, maar almal leen vrylik uit verskillende tradisies en kulture. Anni Daulter skryf self toe aan 'n mengsel van Boeddhistiese en Heidense tradisies en het onlangs begin om 'n verskeidenheid Wicca-tradisies in die aanbod van die Beweging te integreer.

Die gebruikte rituele hang baie af van die fokus van 'n spesifieke opleiding of terugtog. As 'n retraite of opleiding byvoorbeeld op 'n spesifieke aspek van swangerskap, geboorte of postpartum sorg fokus, sal die rituele 'n kombinasie van emosionele, geestelike en fisiese fokus wees. Vir vroue wat aan 'n retraite na die bevalling deelneem, is daar moontlik geleenthede vir joernaalwerk en verwerking van die geboorte-ervaring, die opname van die verhaal in 'n pragtige joernaal as herinnering, asook om die verhaal met ander vroue te deel vir bevestiging en gemeenskapsvorming. Vroue kan ook deelneem aan rituele wat holistiese sorg vir die liggaam behels, die gebruik van kruie- en tradisionele middels om getraumatiseerde liggaamsdele te genees, sowel as blombaddens en tinkture om die vrou se gees te verhef en 'n herverbinding met haar te bewerkstellig. fisiese self. Rituele bied geleenthede om die krag en skoonheid van die moeder te herken, die band met die baba aan te moedig en die liggaam te versorg en te genees. Elke ritueel word uitgevoer met die aandag op die sielkundige effekte van die dramatiese en lewensveranderende ervaring van geboorte en oorgang na moederskap, en verhoog sodoende selfs die mees basiese aspekte van postpartum-sorg tot die vlak van geestelike rituele en heilige praktyk.

ORGANISASIE / LEADERSHIP

Die Sacred Living Movement [afbeelding regs] is nou aanlyn georganiseer onder die titel "Sacred Living University" as 'n manier om die gebruik van retraites en 'n aanlyn forum vir opleiding en gemeenskapsbou te beklemtoon. Anni Daulter word gelys as die stigter en skepper en sy word deur haar man Tim Daulter en nege vroue in die leierskapspan aangesluit. Elk van hierdie elf individue is gekoppel aan een, twee of drie van die spesifieke programme wat aangebied word. Hierdie persone koördineer gewoonlik die spesifieke opleidings onder hul vermoë en lei persoonlik retraites wanneer dit aangebied word.

Die beweging hou tans retraites oor die hele wêreld, hoewel die primêre fokus in die kontinentale Verenigde State bly. Boonop vergader plaaslike groepe gereeld, soms sonder direkte verbinding met die nasionale beweging. Die aanlyn-teenwoordigheid van die beweging het toegeneem en bevat nou verskillende maniere vir opleiding wat leerlinge in staat stel om die vaardighede en tegnieke te gebruik om geestelike gemeenskappe te lei of om betaalde dienste aan mense in hul gemeenskappe te lewer. In onlangse jare het die internet se teenwoordigheid van die internet ontwikkel van die advertering van toekomstige retraites tot die fokus op aanlynopleidings. Die webwerf is ontwerp deur Jessica Rose Booth en vertoon hierdie aanbiedinge in die kenmerkende styl van die beweging.

Wat nou 'Sacred Living University' genoem word, is 'n reeks aanlyn-opleidings om individue in staat te stel om opleiding en sertifisering te verwerf in 'n verskeidenheid rituele en dienste wat hulle dan aan individue en groepe in hul gemeenskap kan aanbied. Hierdie opleidings is in drie kategorieë gegroepeer. Die eerste, "Rites of Passage", fokus op die "bring bewustheid, seremonie en skoonheid tot die lewensmylpale en oorgange" (Sacred Living University. Nd "Rites of Passage"). Dit sluit in Heilige Menarche, Heilige Bloedgeheimenisse, Bewuste Bevrugting, Heilige Vrugbaarheid, Heilige Moeder Seën, Heilige Swangerskap, Heilige Geboorte Reis, Die Kuns van Heilige Postpartum, Heilige Buikbind, Heilige Melktent, Heilige V Stoom & Tees, en Heilige Menopouse. In alle gevalle is hierdie klasse "gegrond op hartwerk, en sluit praktiese vaardighede, seremonie, opsetlike rituele en holistiese welstand in" (Sacred Living University en "Rites of Passage"). Die tweede kategorie, "Intentional Living", beloof "lewensbenaderings wat u op alle maniere help floreer", maar daar is nog geen klasse gelys nie (Sacred Living University en "Online Classes"). Die derde kategorie klasse is 'Touching Your Magic'. Die baan het twee paaie: 'Claiming Your Power' -klasse, wat 'fokus op jou krag, jou ontvouende waarhede en jou kragtige visioene' en 'Practical Magic' -klasse, wat leiding bied oor spesifieke daaglikse beoefening van towery (Sacred Living University. nd "Touching Your Magic"). Onder die aanbiedinge vir 'Eis u krag' is 'I Am Sisterhood, Priestess Path en Sacred Brotherhood'. Vir 'Praktiese towerkuns' bied hulle Intro to Spelt Craft, Potions, Rebel Rose Reiki, Sacred Crystals, Sacred Elements, Sacred Money Manifestation, Sacred Ritual Dance, Sacred Ritual Dream, Sacred Sex Magick, Sacred Goddess Red Drum, Sacred Cacao Ceremony en Heilige Jaar.

Soos Daulter dit beskryf, het die beweging organies gegroei namate die behoefte aan nuwe en verskillende retraites en opleidings ontstaan ​​het. Daar is van verskillende lede van die organisasie gebruik gemaak om die leiding van hierdie nuwe inisiatief te neem op grond van hul kundigheid. Die vroue en 'n paar mans wat nou toesig hou oor spesifieke aspekte van die beweging, het kundigheid op daardie gebiede en het dus die mag om die spesifieke leerplan vir opleidings en agenda vir retraites te ontwikkel. Alle areas van die beweging funksioneer binne die algemene filosofie van die beweging, en almal word beïnvloed deur die "skoonheidswyse" wat Daulter deur die hele beweging toedien.

Alhoewel daar nêrens formeel op die webwerf van die Sacred Living Movement verskyn nie, bestaan ​​daar 'n aantal plaaslike filiaalmaatskappye van die beweging wat plaaslike retraites en gemeenskapsverbindings bied wat voortbou op die filosofie en model van die Sacred Living Movement. Hierdie plaaslike affiliasies word dikwels begin deur vroue wat die retraites by die Sacred Living Movement bygewoon het en aan opleidings deelgeneem het, en hulle het verskillende vlakke van ooreenstemming met die nasionale beweging en het verskillende name.

Kwessies / UITDAGINGS

Die uitdagings wat die Heilige Lewende Beweging in die gesig staar, is die uitdagings wat deur baie soortgelyke bewegings gedeel word, wat losweg georganiseer, relatief nuut en geografies versprei is. Sommige van hierdie uitdagings het ook die beweging in staat gestel om te draai en te groei op maniere wat moeilik is vir meer gevestigde en geïnstitusionaliseerde godsdienstige organisasies, en het ook die beweging toegelaat om sy werk voort te sit te midde van die Covid-19-pandemie van 2020-2021.

Een uitdaging vir bewegingsintegrasie is dat die Sacred Living Movement nie 'n sentrale ligging het nie, en dat gemeenskapsbyeenkomste in verskillende inwoners of selfs net in die kuberruimte plaasvind. Die beweging het 'n geldinsamelingsveldtog onderneem om geld in te samel vir 'n sentrale retraitesentrum (Crowder nd). Dit lyk asof dit nie tot stand gekom het nie. Terwyl die geldinsamelingspoging in Junie 2015 begin is met die doel om $ 300,000 in te samel om 'n ruimte vir lewendige retraites te vestig en 'n klein huisdorpie vir die hele jaar deur te woon, het die webwerf tans minder as $ 5,000 ingesamel en blyk dit nie aktief te wees nie. Die laaste skenking is ses en vyftig maande voor hierdie skrywe gemaak. Interessant genoeg, het die virtuele fokus van die beweging en die kortstondige aard van die retraites die beweging in staat gestel om die finansiële spanning van die Covid-19-pandemie te weerstaan ​​op 'n manier wat ander meer geografies-vaste bewegings nie het nie. Terwyl ander bewegings moes leer hoe om 'n gemeenskap aanlyn te skep of om instruksies en opleidings via die internet te voltooi, was dit alreeds die model waarop hierdie beweging werk.

'N Tweede uitdaging is die beweging se kulturele toe-eiening van idees en praktyke. Die Heilige Lewende Beweging is 'n geestelike beweging sonder bande met 'n bepaalde godsdienstige tradisie en pas gereeld praktyke en idees toe uit verskillende religieuse en spirituele tradisies, asook kulture van regoor die wêreld. Al word daar soms toegeskryf in die boeke wat spesifieke rituele uiteensit of in opleidingshandleidings en -materiaal, is dit nie altyd die geval te midde van 'n toevlug of gemeenskapsbyeenkoms nie. Hierdie kwessie van potensiële kulturele toe-eiening het konflik of spanning tussen die nasionale en plaaslike bewegings meegebring. 'N Oorwegend blanke leierskap en probleme om die deelname aan retraites en opleidings te diversifiseer, het hierdie spanning vererger. Plaaslike affiliasies kon hul aktiwiteite aanpas om 'n wyer net te werp en moontlik 'n meer smaaklike ervaring aan 'n breër deursnit van vroue te bied.

Die Sacred Living Movement is nog in sy kinderskoene en het gedurende sy kort geskiedenis aansienlik ontwikkel en verander. Dit het duidelik aanklank gevind, hoofsaaklik by vroue, wat probeer om kontak te maak met die goddelike vroulike wat hulle verstaan ​​om daarin te woon. [Afbeelding regs] Dit is maklik om aanlyn-teenwoordigheid te aanvaar. Terselfdertyd, hoewel Anni Daulter sterk kreatiewe leierskap aan die beweging bied, besit die beweging nie 'n aantal integrerende meganismes wat algemeen voorkom in opkomende geestelike en godsdienstige bewegings nie: 'n duidelike stel leerstellings en praktyke wat bewegingsidentiteit en -grense definieer, meganismes om lidmaatskapgroei en 'n opvolgergenerasie te produseer, en 'n geografiese basis. Alhoewel sulke uitdagings die voortgesette sukses en groei van die beweging kan beïnvloed, sal die fokus daarvan op die heiligmaking en verheffing van deurgangsrites en veral die heiliges tot swangerskap en geboorte voortduur, waarskynlik nog baie jare lank kulturele belang hê.

IMAGES

Beeld # 1: Anni Daulter.
Beeld # 2: Tim Daulter
Beeld #3: Die omslag van Heilige swangerskap: 'n liefdevolle gids en joernaal vir verwagtende moeders deur Anni Daulter.
Beeld # 4: rituele byeenkoms van die Heilige Lewende Beweging.
Beeld # 5: Sacred Living Movement-logo.
Beeld # 6: Heilige lewende beweging simboliek.

VERWYSINGS **
** Tensy anders vermeld, is die materiaal in hierdie profiel afkomstig van Ann Duncan.
“Heilige swangerskap in die era van die 'Nones'.” Tydskrif van die Amerikaanse Akademie vir Godsdiens 85: 4 (Desember 2017): 1089-1115.

Crowder, Sue. en “Heilige Woonsentrum.” Gofundme. Toegang verkry vanaf https://www.gofundme.com/f/sacredlivingcenter op 15 Januarie 2021.

Duncan, Ann. 2017. "Heilige swangerskap in die era van die 'none,' ' Tydskrif van die Amerikaanse Akademie vir Godsdiens 85: 1089-1115.

Ramakrishna, Asha D. nd "Beweer van heilige heks in moderne tye met Anni Daulter." Vroue op die doel. Toegang verkry vanaf https://soundcloud.com/ashaisnow/claiming-sacred-witch-in on 15 January 2021.

Heilige Lewende Universiteit. e “Aanlynklasse.” Toegang verkry vanaf http://www.sacredlivinguniversity.com/classes.html op 15 Januarie 2021.

Heilige Lewende Universiteit. en “Rites of Passage.” Toegang verkry vanaf http://www.sacredlivinguniversity.com/rites-744908.html op 15 Januarie 2021.

Heilige Lewende Universiteit. en "Raak u magie." Toegang verkry vanaf http://www.sacredlivinguniversity.com/magic-467514.html op 15 Januarie 2021.

AANVULLENDE HULPBRONNE

Blumberg, Antonia. 2014. "'n Soeke na 'n vrou om die heilige aard van swangerskap te versterk," HuffPost Godsdiens, November 5. Toegang verkry vanaf http://www.huffingtonpost.com/entry/sacred-pregnancy-anni-daulter_us_563be540e4b0b24aee49af97 op 23 April 2020.

Daulter, Anni. 2017. Sgeakkrediteerde swangerskapdek: inspirerende leiding vir u swangerskap. Berkeley, CA: Noord-Atlantiese boeke.

Daulter, Anni. 2012. Heilige swangerskap: 'n liefdevolle gids en joernaal vir verwagtende moeders. Berkeley, CA: Noord-Atlantiese Boeke.

Daulter, Anni. en “Heilige Manifes”. Heilige swangerskap: die diep drank. Toegang verkry vanaf https://www.sacred-pregnancy.com/about-us op 20 April 2020.

Daulter, Anni, Jessica Booth en Jessica Smithson. 2017. Heilige medisynekas: 'n holistiese gids en joernaal om natuurlik na u gesin om te sien. Berkeley, CA: Noord-Atlantiese boeke.

Daulter, Anni en Niki Dewart. 2016. Heilige moederskap: 'n inspirerende gids en joernaal vir kinders van alle ouderdomme wat moedig gedink word. Berkeley, CA: Noord-Atlantiese Boeke.

Daulter, Anni en Tim Daulter. 2017. Heilige verhouding: hartwerk vir paartjies - daaglikse praktyke en inspirasies vir 'n dieper verband. Berkeley, CA: Noord-Atlantiese boeke.

Publikasiedatum:
29 Januarie 2021

Deel