Todd Jay Leonard David G. Bromley

Cassadaga Geestelike Kamp


CASSADAGA GEESTELIKE KAMP TYDLYN

1848 (6 Januarie): George P. Colby is gebore.

1875: George Colby verhuis na Florida.

1893: Die National Spiritualist Association (nou die National Spiritualist Association of Churches) is gestig.

1893 (Januarie): George Colby kondig in Januarie 1893 aan dat die National Spiritual and Liberal Association binnekort by DeLeon Springs in Volusia County, Florida, sal vergader.

1894: Die Cassadaga Spiritualist Camp Meeting Association (CSCMA) opgeneem.

1895: George Colby akteer vyf en dertig hektaar grond aan die CSCMA om 'n Spiritualist Camp te maak.

1895 (8 Februarie): Die Vereniging het vir die eerste seisoen geopen en honderd mense het die driedaagse byeenkoms bygewoon wat by Colby se huis gehou is.

1922: Die oorspronklike Cassadaga-hotel is op die terrein van die Vereniging gebou.

1926: Die oorspronklike Cassadaga Hotel verbrand. Die heropbou het die volgende jaar begin en is in 1928 voltooi.

1933: Die trustees van die gemeenskap het die Cassadaga Hotel aan 'n nie-lid-koper verkoop.

1933 (27 Julie): George Colby sterf in Deland, Florida.

1991: Cassadaga Spiritual Camp is in die National Register of Historic Places geplaas.

2019: Die 125th herdenking van die stigting van Cassadaga het plaasgevind.

FONDS / GROEPGESKIEDENIS

Cassadaga, Lily Dale, en Kamp Chesterfield is drie van die belangrikste geestelike kampe in die VSA (Compton 2019). Terwyl daar 'n nommer bly van ander aktiewe kampe in die VSA, soos Camp Etna in die platteland van Maine (Yechivi 2019), het die meeste gesluit of is hulle seisoenaal (Leonard 2020). Cassadaga ('n Indiese stamfrase van Seneca wat "rotse onder die water" beteken), wat in 1894 gestig is, is die oudste geestelike kamp in die Suide. Die naam vir die kamp is afgeneem van die Cassadaga-meer waar Lily Dale geleë is. Dit word dikwels die “psigiese hoofstad van die wêreld” genoem. 2019 is die 125th herdenking [Beeld regs] van die stigting van Cassadaga. Ondanks die prominensie van die kamp, ​​is daar net 'n paar omvattende historiese bronne oor Cassadaga (Verenigde State se departement van binnelandse sake 1991; Schaleman nd; Leonard 2020, 2017).

George P. Colby, [Beeld regs], die hoof stigter van Cassadaga, is op 6 Januarie 1848 gebore (dieselfde jaar dat die Fox Sisters geeskontak gemaak het in Hydesville, New York, wat die Modern Spiritualistiese beweging en uiteindelike godsdiens begin het) aan Baptiste James Colby en Elminia (Lewis) Colby in Pike, New York (Colby 2020; Mimna 2017; Leonard 2020). Toe Colby agt jaar oud was, het die gesin na Minnesota verhuis. Colby is gedoop toe hy twaalf was. As jong tiener het Colby blykbaar sy psigiese vermoëns begin ontwikkel. Hy word gou bekend in die gebied vir genesing en heldersiende kragte. Hy het die Baptistekerk teen 1867 verlaat en het begin reis en 'n bestaan ​​maak deur middel van sy vermoëns tydens privaatlesings en seanse sowel as openbare optredes. Hy het gereeld Lily Dale in New York besoek, asook ander Spiritualistiese verenigings en kampe. As volwassene het Colby ongetroud gebly, maar hy het wel verskeie seuns aangeneem en hul opvoeding ondersteun. Hy het gedurende sy lewe 'n mate van welvaart geniet, maar hy het ook aan die einde van sy lewe langdurige siekte en armoede ervaar.

Colby het berig dat hy vroeg in sy ontwikkeling as medium 'n boodskap van sy oom se gees ontvang het dat hy eendag 'n Spiritualistiese kamp in die Suide sou vestig. Seneca het Colby opdrag gegee om TD Giddings in Wisconsin te besoek, en die paar reis toe saam na Florida om 'n spiritistiese sentrum te stig, met die plek wat deur 'n 'Congress of Spirits' bepaal moet word. Colby het ook aan swak gesondheid begin ly en is deur 'n dokter aangeraai om 'n warmer klimaat te soek om te herstel (Awtry 2014: 44; Karcher en Hutchison 1980: 67).

Colby en sy reisgeselskap het op 1 November by Blue Springs in Volusia County aangekom (Karcher en Hutchinson 1980: 67-68). Hulle berig dat Seneca gedurende die aand aan die party verskyn het met 'n visie op die toekomstige gemeenskap.

Die meeste van die party het nog nooit die aand die manifestasie van 'n geestelike entiteit ervaar nie, maar George Colby het op sy oortuigende manier die verskynsels verduidelik en die vertroue van sy metgeselle verkry. Die aand het Colby 'n droom gehad oor Spiritualisme - hoe dit eendag as 'n godsdiens georganiseer sou word. In sy droom sien hy 'n klein gemeenskap in Sentraal-Florida wat geheel en al bestaan ​​uit Spiritualiste - 'n plek waar mense van regoor die land sou kom om Spiritualisme te leer en ervaar.

Voordat die werklike Cassadaga-kampterrein opgespoor is, het Colby in 1875 reeds begin met die opstal van grond in Volusia County, wat hy twintig jaar lank nagestreef het. In 1880 het Colby 'n opeise ingedien en in 145 'n traktaatjie van 1884 akker toegestaan. Nadat 'n handves aan die Cassadaga Spiritualist Camp Meeting Association in 1894 verleen is, het hy die vyf-en-dertig hektaar grond in 1895 aan die vereniging akteer. vereniging kon later addisionele oppervlaktes verkry, wat sy gebied verhoog het tot sewe en vyftig hektaar (Leonard 2020).

Op 8 Februarie 1895 het die vereniging begin met 100 mense wat deelgeneem het aan 'n driedaagse geleentheid wat in Colby se huis gehou is. Sodra die Vereniging tot stand gekom het, het Colby een van die inwonersmedia geword. Soos die tyd aangestap het, het sy gesondheid egter steeds agteruitgegaan, asook sy finansiële lot. Hy is op 27 Julie 1933 verarm.

Leerstellinge / oortuigings

Cassadaga onderskryf die hoofbeginsels van Spiritualisme (Cassadaga-webwerf en "Wie ons is"):

Ons glo in Oneindige Intelligensie.

Ons glo dat die verskynsels van die natuur, beide fisies en geestelik, die uitdrukking is van Oneindige Intelligensie.

Ons bevestig dat 'n korrekte begrip van so 'n uitdrukking en lewe in ooreenstemming daarmee ware godsdiens vorm.

Ons bevestig dat die bestaan ​​en persoonlike identiteit van die individu voortduur na die verandering die dood genoem het.

Ons bevestig dat kommunikasie met die sogenaamde dooies 'n feit is, wetenskaplik bewys deur die verskynsels van spiritualisme

Ons glo dat die hoogste moraliteit in die Goue Reël vervat is: "Alles wat julle wil wat ander met julle moet doen, doen julle ook aan hulle."

Ons bevestig die morele verantwoordelikheid van die individu, en dat hy sy eie geluk of ongelukkigheid maak as hy die natuurlike fisiese en geestelike wette gehoorsaam of nie gehoorsaam nie.

Ons bevestig dat die deur na hervorming nooit gesluit kan word vir enige menslike siel, hier of hierna nie.

Ons bevestig dat die voorskrifte van profesie en genesing in die Bybel goddelike eienskappe is wat deur middel van mediums bewys word.

Spiritualisme baseer sy aanspraak dat hy wetenskaplik is, op die bewering dat die lewe voortdurend is; dit wil sê, almal is 'n unieke, ewige entiteit. Validering word gevind deur mediums wat inligting ontvang uit die onsigbare geestelike ryk. Terselfdertyd is Spiritualisme ook 'n godsdiens. Dit leer dat daar 'n God is, wat die oneindige intelligensie en krag is wat die natuurwette geskep het wat die heelal regeer.

Cassadaga is versigtig om nie uitsluitlike geldigheid vir sy oortuigings en praktyke aan te voer nie, en let daarop "Geestelike genesing ontken nie dat geneeshere en chirurge nodig is nie. Ons glo dat geestelike genesing tradisionele sowel as alternatiewe mediese praktisyns aanvul, en ons werk te alle tye daarmee saam. ” Verder erken Cassadaga dat selfgenesing 'n belangrike deel van die proses kan wees. Die medium kanaliseer “God se genesende energieë” na die individu, selfs al is die persoon in sommige gevalle nie fisies teenwoordig nie (Cassadaga webwerf en “Wie ons is”).

RITUELE / AKTIWITEITE

Die sentrale rituele by Cassadaga word uitgevoer deur mediums en genesers. Onder 'n medium word verstaan ​​'iemand wat in staat is om kommunikasie te ontvang van mense wat eens op aarde gewoon het en in die geesteswêreld oorgegaan het. Hierdie kommunikasie van entiteite kan spontaan of geopen wees en kom in die vorm van sien, hoor, ruik en waarneem. ” 'N Geneesheer is iemand wat dien as 'n kanaal om God se genesende energie aan ander oor te dra, hetsy vir fisiese, emosionele, geestelike of geestelike genesing. Dit vind plaas deur handoplegging. ” (Cassadaga webwerf en “Mediums en Healers). Cassadaga beklemtoon die egtheid van mediums en genesers deur te beweer dat elkeen 'n minimum sertifiseringsproses van vier jaar moet hê (Cassadaga-webwerf "List of Mediums" nd). Benewens die geestelike krag wat deur individuele mediums en genesers gegenereer word, word Cassadaga self verstaan ​​as 'n geestelike draaikolk wat geskep word deur die opeenhoping van psigiese en geestelike aktiwiteite binne die gemeenskap.

Verskeie dosyne mediums en genesers word op die Cassadaga Camp-webwerf gelys. [Foto aan die regterkant] Elkeen gee 'n profiel van hul persoonlike geskiedenis, sertifisering, dienste gelewer. Oor die algemeen spoor hierdie profiele hul medium- en genesingsvaardighede na 'n lewenslange geskiedenis van geestelike en psigiese neigings, transformerende ervarings en professionele opleiding (Kyk, Fernandez 2015). Alle mediums wat dienste binne die kamp aanbied, moet sertifisering hê, met die uitsondering van die Cassadaga Hotel in privaat besit wat sy eie mediums en genesers bied.

Die egtheid en krag van genesings en seanes word ondersteun deur getuigskrifte van kliënte. Williamson (2008) berig byvoorbeeld

Een keer was hy in die tempel se seanskamer met sewe mense toe geld uit die lug begin val het. 'N Ander keer volg 'n gees wat 'n kers aangesteek het hom en vyf ander mense uit die kamer.

'Ons het die kamer baie koud gekry en toe regtig warm geword. Ons het ook stemme in die mure gehoor en mense wat rondbeweeg, ”het hy gesê. 'Dit sal lank neem om al die wonderlike dinge wat in daardie spesiale kamer gebeur, te vertel.'

'Ek het die hande van ektoplasma op die tafel langs my sien sien en het hulle aan my laat raak,' sê die Cassadaga-medium Victor Vogenitz (54), 'n veteraan van honderde seances.

Daar is ook gemeenskapsdienste. Sondagoggende is daar eredienste: 'n onderrigdienste Spiritualisme, 'n genesingsdiens en 'n kerkdiens (gesange, 'n begeleide meditasiegenesing, 'n lesing)

ORGANISASIE / LEADERSHIP

Die huidige wetlike status van Cassadaga Spiritual Camp is 'n “nie-ingelyfde stad;” dit is naby DeLand, Florida (Basu 2020) geleë. Die huidige kamp is voorafgegaan deur 'n poging om 'n gemeenskap te stig wat deur die National Spiritual and Liberal Association in Januarie 1893 in die nabygeleë DeLeon Springs georganiseer is. Dr. William Rowley word toegeskryf aan die oprigting van die De Leon Springs-terrein en die benaming daarvan die Nasionale Geestelike en Liberale Vereniging (NSALA). George P. Colby het sy eerste president geword. Nadat die kamp sy eiendom ontgroei het, was Abbie Pettengill, Marion en Thomas Skidmore en Emma Huff, almal 'City of Light' in New York (nou die Lily Dale Assembly), in volle ooreenkoms met die meeste lede om te vind dit is 'n nuwe tuiste. Die Cassadaga-gemeenskap het soveel soos die noordelike kamp gelyk dat die groep van dertien erken word dat hulle die Southern Cassadaga Spiritualist Camp Meeting Association (SCSCMA) as 'n susterskamp in hul noordelike kamp (Leonard 2020) opgeneem het.

In haar boek, Cassadaga: Waar geeste mekaar ontmoet (2014: 55), identifiseer Marilyn Awtry George Colby as die stigter van die werklike geografiese ligging van die kamp, ​​Cassadaga, en identifiseer die volgende dertien individue as die stigters van die “Southern Cassadaga Spiritualist Camp Meeting Association:”

Thomas Skidmore (Lily Dale, New York); Marion Skidmore (Lily Dale, New York); Abby L. Pettengill (Cleveland, Ohio en Lily Dale, New York); Emma J. Huff (Lake Helen, Florida en Lily Dale, New York); Frank Bond (Deland, Florida); Harvey W. Richardson (East Aurora, New York); Adailla C. Jewett (Cleveland, Ohio); Jerry Robinson (Lookout Mountain, Tennessee); Mariette Cuscaden (Tampa, Florida); Soledad B. Sofford (Tarpon Springs, Florida); George W.Liston (Forest City, Florida); George Webster (Lake Helen, Florida); en Maria H. Webster (Lake Helen, Florida).

Alhoewel die eerste byeenkoms op De Leon 1,000 XNUMX deelnemers gelok het, het die projek uiteindelik misluk toe die stigter George Rowley nie genoeg geld kon insamel om die voorgestelde kampeiendom te koop nie. Op daardie stadium het George Colby sy eiendom as alternatief aangebied. Nadat die kamp tot stand gekom het, het Colby 'n medium geword. Die direksie het sy handves byna onmiddellik gewysig om te vereis dat die vereniging alle vaste eiendom binne die kampgrense sou besit. Inwoners is nege-en-negentig jaar huurkontrakte aangebied op erwe, maar die eienaarskap bly by die Vereniging.

Die oorspronklike visie van Cassadaga was 'n sentrum en nasionale winteroord vir Spiritualiste. Daar was seances en toesprake saam met buitelugaktiwiteite. Die kamp het seisoenaal ongeveer 100 mense gelok, maar het slegs 'n paar dosyn permanente inwoners gehad. Die gemeenskap is steeds die tweede grootste op nasionale vlak na die Lily Dale-gemeenskap in New York. Die gemeenskap het vinnig uitgebrei tussen die laat 1890's en die laat 1920's. Byna drie dosyn huise is in 1915 gebou. Die gemeenskap het belangrike nie-residensiële geboue bygevoeg, soos 'n poskantoor in 1910, die Colby Memorial Temple in 1923 en die gerekonstrueerde Cassadaga Hotel in 1927. Gedurende die hele geskiedenis van die kamp was die Spiritualistiese kerk [Beeld regs] natuurlik, ten minste simbolies, die middelpunt van die gemeenskap, aangesien die Cassadaga Spiritualist Camp 'n godsdienstige vereniging is (Leonard 2020).

Kwessies / UITDAGINGS

Cassadaga Spiritual Camp het drie belangrike probleme gedurende sy geskiedenis ondervind wat die oorlewing en ontwikkeling daarvan beïnvloed het: die handhawing van finansiële lewensvatbaarheid, die beheer van die opkoms van nie-verbonde ondernemings rondom die grense van die kamp, ​​en die hantering van skandale en die skeptisisme oor die spiritualiteit in die breë gemeenskap .

Daar was finansiële probleme sedert die vroeë ontstaan ​​van Cassadaga. Die kamp is aanvanklik hoofsaaklik gestig as gevolg van George Colby se inisiatiewe en bereidwilligheid om vyf-en-dertig hektaar van sy land te verrig om die nuwe kamp te skep. Terwyl die kamp wel 'n aantal inwonersmedia getrek het wat besoekers van Spiritualiste gelok het, het die belangstelling in Spiritualisme geleidelik afgeneem. 'N Verdere knou vir die gemeenskap was die vernietiging van die Cassadaga-hotel aan die einde van 1926. [Image regs] Alhoewel die hotel in 1928 herbou is, het die val van die aandelemark in 1929 en die dertigerjare depressie die gemeenskap met 'n ernstige finansiële las. Op hierdie stadium besluit die gemeenskap dat hulle nie meer die Cassadaga Hotel kan ondersteun nie, wat belangrik was om besoekers te bewerkstellig. Ten spyte van sterk debat, "die lede van die Vereniging wat die hotel as 'n las beskou, het die oorhand gekry. As gevolg van die onvermoë om belasting of die skuld aan die verbandhouers te betaal, het die Vereniging in 1933 die Cassadaga Hotel verkoop [aan 'n private party] (Schaleman nd). Alhoewel die gemeenskap die depressiejare oorleef het, het 'aan die begin van die Tweede Wêreldoorlog 'n einde gekom aan die ontwikkeling in Cassadaga' (Schaleman nd).

'N Verwante probleem vir die gemeenskap is die verlies aan beheer oor sy grense. Anders as die meeste Spiritualistiese kampe, wat gewoonlik in omheinde, omheinde gemeenskappe met duidelik gemerkte grense is, word die eiendomme van die Cassadaga Spiritualist-kamp vermeng met nie- verenigingsgeboue, huise en besighede. [Beeld regs] Die geboue en ondernemings wat direk en amptelik met die kamp verbind word, is duidelik gemerk, maar die vermenging kompromitteer 'n duidelike gemeenskapsidentiteit vir nie-inwoners (Leonard 2020).

Die verkoop en verlies van beheer oor die Cassadaga Hotel was veral belangrik in hierdie verband. Die hotel het sy eie mediums gehuur en ook toegelaat dat sommige New Age-praktisyns in die hotel werk (Basu 2020). Soos Blaogh (2013) hierdie tweekultuurkwessie beskryf het:

The New Agers gebruik tarotkaarte en hou by die Cassadaga Hotel. 'N Klipgooi weg is die godsdienstige organisasie wat die tradisionele geloofstelsel onderhou wat Colby in die 1800's tot stand gebring het. Dit wil nie sê dat die Cassadaga Hotel en sy gehuurde sielkundiges nie geestelikheid as godsdiens getrou bly nie, maar hulle is 'n bietjie meer ontspanne daaroor. Dit is soos Episcopalians en Katolieke.

In reaksie op hierdie spanning beklemtoon Cassadaga-gesertifiseerde mediums dat hulle 'SCSCMA Certified' is (Leonard 2020).

Die gemeenskapsidentiteitsprobleem word vererger deur die groei van die bevolking en besighede net buite die grens van Cassadaga se sewe en vyftig hektaar groot kamp. Soos die kamp op sy webwerf erken het (webwerf Cassadaga en "Wie is ons"):

Deur die jare heen het metafisiese winkels en ondernemings in Cassadaga ontstaan ​​rondom die omtrek van die kamp van 57 hektaar. Alhoewel baie van hierdie ondernemings deur eendersdenkende mense besit word, is dit afsonderlike ondernemings en is nie verbonde aan die kamp nie.

Uiteindelik was daar die probleem van skandaal. Tesame met die groei en gewildheid van Spiritualisme, het daar 'n kothuisbedryf van skeptici ontstaan ​​wie se missie bevorder is deur skandale binne die geledere van die mediums van Spiritualisme. In waarskynlik die opmerklikste geval volg 'n konfrontasie in Boston, Massachusetts in 1896 die mediums tot by Cassadaga. Volgens Guthrie (1998) het die voorval plaasgevind

twee gewilde praktisyns by die kamp betrek - die materialiserende medium OL Concannon en sy vrou, Edella, 'n platformtoetsmedium. Terwyl die besonderhede rondom die episode volgens een ooggetuie sketse bly, toe mnr. Concannon 'n seance in Boston opgevoer het, het 'n lid van die gehoor hom 'n dwaasheid genoem.

Alhoewel die beskuldigde geen bewyse van bedrog gelewer het nie, het die verhouding die verhouding met inwoners in die kamp getoets. Eksterne inwoners-kamp-verhoudings was egter oor die algemeen hartlik en die plaaslike pers het probeer onderskei tussen bedrieërs en egte Spiritualiste. In een hoofartikel gepubliseer in die Volusia County Rekord'n Inwoner van die land skryf byvoorbeeld (Guthrie 1998):

Ons het net soveel respek vir 'n persoon wat opreg is in sy spiritistiese idees, as vir diegene wat gelukkig is met enige ander godsdienstige geloof. Omdat bedrog en bedrieërs in die leerstellings van Spiritualisme ingesluip het, is dit geen argument om almal wat die geriewe en beloftes wat hulle opreg vind in die leer daarvan, aan die kaak te stel nie.

'N Ander een het geskryf dat' daar te veel opregte en ernstige gelowiges in die geloof is ', het hy gesê,' om [Cassadaga se] planne te ontstel deur die blootstelling van bedrog soos Concannon '(Guthrie 1998). Die Cassadaga-gemeenskap het op sy beurt geantwoord deur sy sertifiseringstandaarde onmiddellik te versterk.

Cassadaga, Lily Dale en Camp Chesterfield is steeds die drie belangrikste geestelike kampe in die VSA (Compton 2019). Daar was 'n langdurige afname in die breë openbare belangstelling in Spiritualisme, hoewel daar 'n aantal kerke in die Spiritualistiese tradisie is. Die meeste kampe het gesluit of seisoenaal na die 'Goue Eeu van Spiritualisme' (ongeveer 1880-1920's) (Leonard 2020) gesluit. Diegene wat oorleef het, was geneig om 'n oplewing in belangstelling na groot oorloë te ondervind (byvoorbeeld die Amerikaanse burgeroorlog, die Eerste Wêreldoorlog, die Tweede Wêreldoorlog en selfs die Viëtnam-oorlog) toe die belangstelling in kontak met die dooies groter was. . Dit lyk waarskynlik dat die oorspronklike konsep van 'n terugtog vir Spiritualiste nie meer lewensvatbaar sal wees nie; in plaas daarvan sal die toekoms op selfs die veerkragtigste kampe op 'n kombinasie van lojaliteit en toerisme belangstel.

IMAGES

Beeld # 1: logo wat die 125 vierth herdenking van die stigting van Cassadaga.
Beeld # 2: George P. Colby.
Beeld # 3: Foto van 'n medium by Cassadaga.
Beeld # 4: Die binnekant van die Spiritualistiese Kerk in Cassadaga.
Beeld # 5: Die oorspronklike Cassadaga Hotel.
Beeld # 6: Die ingang tot die Cassadaga-gemeenskap.

Verwysings

Awtry, MJ (2014) Cassadaga: Waar geeste mekaar ontmoet. Sanford, FL: Shen-Men Publishing.

Balogh, Christopher 2013. "Inside Cassadaga, the Psychic Capital of the World." Vice, Januarie 29. Toegang verkry vanaf https://www.vice.com/en/article/nn4g87/inside-cassadaga op 20 November 2020.

Basu, Moni. 2020. "Op soek na geeste in Cassadaga: 'n Skrywer ontsluit die waarhede van hierdie mistieke gemeenskap, sy energie-genesers en die bonatuurlike." Flamingo Tydskrif. Toegang verkry vanaf https://www.flamingomag.com/2020/10/30/in-search-of-spirits-in-cassadaga/ op 20 November 2020.

Cassadaga webwerf. e "Lys van mediums." Toegang verkry vanaf https://www.cassadaga.org/mediums.html on 5 December 2020.

Cassadaga webwerf. en “Medium en genesers.” Toegang verkry vanaf https://www.cassadaga.org/mediums–healers.htmls op 5 Desember 2020.

Cassadaga webwerf. en "Wie ons is." Toegang verkry vanaf https://www.cassadaga.org/who-we-are.html op 5 Desember 2020.

“Colby, George P. (1848-1933).” Ensiklopedie van okkultisme en parapsigologie. . Encyclopedia.com. (Oktober 16, 2020). https://www.encyclopedia.com/science/encyclopedias-almanacs-transcripts-and-maps/colby-george-p-1848-1933

Compton, Natalie. 2019. “Stel u belang om na 'n spiritistiese gemeenskap te reis? Dit is wat u moet weet. ” Die Washington Post, Oktober 29, 2019. Toegang verkry vanaf https://www.washingtonpost.com/travel/2019/10/29/interested-traveling-spiritualist-community-heres-what-you-need-know/ op 20 November 2020.

Fernandez, Alexia 2015. "Woman Certified As Medium At Cassadaga Spiritualist Camp." Statewyd, April 3. Toegang verkry vanaf https://www.wuft.org/news/2015/04/03/medium/ op 5 Desember 2020.

Guthrie, John. 1998. "Sweet Spirit of Harmony: Establishing a Spiritualist Community in Cassadaga, Florida, 1893-1933." Florida Historiese kwartaallikse 77: 1-38.

Karcher, K. en Hutchison, J. (1980) Hierdie weg na Cassadaga. Sanford, FL: John Hutchison Productions (Seminole Printing).

Leonard, Todd J. 2020 "'n Hedendaagse studie van Cassadaga Spiritualist Camp: Its Historical and Spiritual Legacy." Vereniging vir die wetenskaplike studie van godsdiens 2020 Verrigtinge: 60-78.

Leonard, Todd J. 2017. "Kampbyeenkomste en spiritualisme: 'n verslag oor die status en toestand van funksionerende spiritistkampe in Amerika." Vereniging vir die wetenskaplike studie van godsdiens 2017 Verrigtinge: 11-30

Mimna, Robin. 2017. “Die ware gees van Cassadaga.” Florida Geskiedenis, Februarie 27. Toegang verkry vanaf https://medium.com/florida-geskiedenis / die-misterie-en-gees-van-cassadaga-8a0058b024b1 op 20 November 2020.

Schaleman, Harry. nd Casadaga: Net 'n medium plek. Virtuele biblioteek in Florida. Toegang verkry vanaf https://journals.flvc.org/flgeog/article/view/78709/76105 op 20 November 2020.

Amerikaanse departement van binnelandse sake, nasionale parkdiens. 1991. Nasionale register van historiese plekke Registrasievorm: Suidelike Cassadaga Spiritualist Camp Historic District. Toegang verkry vanaf https://npgallery.nps.gov/GetAsset/2fc1fca3-b02b-475e-90c1-e321209a1423 op 20 November 2020.

Williamson, Ronald. 2008. "Sedert 1923 in Cassadaga was die Seance-kamer die plek waar hulle 'n beroep op die dooies gaan doen." Florida Geskiedenis Netwerk. Toegang verkry vanaf http://www.floridahistorynetwork.com/in-cassadaga-the-seance-room-is-where-they-talk-to-the-dead.html op 5 Desember 2020

Williamson, Ronald. 2008. Westkant van Volusia County: stoombote en sandheuwels. Charleston, SC: The History Press.

Publikasiedatum:
20 Januarie 2021

 

 

Deel