Angela Coco

Universele medisyne

 

UNIVERSELE GENEESKUNDE TYDLYN

1964: Serge Benhayon (Benhayon) is in Uruguay gebore.

1970: Benhayon emigreer saam met sy ouers na Sydney, Australië waar hy skoolgegaan het en 'n sportloopbaan ontwikkel het.

1990's (vroeg): Benhayon verhuis saam met sy vrou Deborah en hul kinders na Noordelike Riviere van Nieu-Suid-Wallis, Australië waar hy sy loopbaan as 'n Tennisafrigter voortgesit het.

1999: Benhayon het 'n reeks esoteriese onthullings gehad wat alternatiewe genesingsmetodes meedeel en het vanaf sy huis in die Noordelike Riviere begin oefen. Benhayon het sy filosofie 'Universal Medicine' genoem.

2002: Serge en Deborah Benhayon is geskei.

2003: Benhayon bied die eerste kursusse en opleidingswerkswinkels aan in sy metodes. In Noord-Nieu-Suid-Wallis, Australië.

2004: 'n Kursus genaamd The Arcane School word uitgedaag deur prokureurs van Lucis Trust; Benhayon het opgehou om hierdie titel te gebruik.

2005: Benhayon het twee keer per jaar werksessies in Somerset, Verenigde Koninkryk, aangebied.

2006: Die webwerf Universal Medicine gestig.

2007: UniMed Publishing, Universal Medicine se toegewyde uitgewersonderneming, is gestig.

2008: Benhayon bied die eerste vyfdaagse “Retreats in Vietnam and Australia” aan.

2010: Benhayon is getroud met Miranda wat 'n jarelange vriend van die gesin was.

2011: Benhayon stig The College of Universal Medicine, 'n liefdadigheidsorganisasie.

2012-2013: Esther Rockett het blogs geskep wat toegewy is aan die diskrediet van Universal Medicine.

2013: Natalie Benhayon, die dogter van Serge Benhayon, het haar mobiele app bekendgestel. Ons siklusse en stig 'n onderneming, Esoteric Women's Health.

2014: Studente van Universal Medicine het 'n webblog van stapel gestuur met die naam Die feite oor universele medisyne om negatiewe bewerings wat in die media gemaak word, teë te werk.

2016: Benhayon het 'n formele beskuldiging van laster teen Esther Rockett gemaak.

2018 (Desember): Die Hooggeregshof in Nieu-Suid-Wallis het teen Serge Benhayon bevind.

2019: Die inhoud van die webblogwebwerf word genoem Die feite oor universele medisyne verwyder is.

2020 (Mei): Die Universal Medicine-webwerf het blykbaar teruggekeer na 'n vroeëre iterasie en het in herontwerp verskyn.

2020: Onder COVID19-beperkings het Benhayon sy lering aanlyn aangebied in plaas van van aangesig tot aangesig-vergadering.

FONDS / GROEPGESKIEDENIS

Serge Benhayon [Afbeelding regs] is in 1964 in Uruguay gebore. Hy emigreer in 1970 saam met sy ouers na Sydney, Australië, waar hy skoolgaan en 'n sportloopbaan ontwikkel. In die vroeë negentigerjare verhuis Benhayon saam met sy vrou Deborah en hul kinders na Noordelike Riviere van Nieu-Suid-Wallis, Australië waar hy sy loopbaan as Tennisafrigter voortgesit het.

Benhayon het Universal Medicine in 1999 gestig in die Noordelike Riviere van Nieu-Suid-Wallis, Australië. Hy is geïnspireer deur esoteriese openbarings waarin kennis van nuwe metodes vir alternatiewe genesing aan hom meegedeel is. Benhayon beskryf sy ervaring op 'n manier soortgelyk aan die maniere waarop ander onthullings rapporteer (Kyk, Stark 1992). Name soos “die hiërargie” en “Sanat Kumara” is aan hom voorgehou, wat hy later in die werke van die teosofis Alice A. Bailey (1880-1949) ontdek het. Hy het 'n repertoire van esoteriese aanvullende en alternatiewe genesingspraktyke ontwikkel en begin oefen. Benhayon se agtergrond onthul vertroudheid met 'n verskeidenheid godsdienstige tradisies en ervaring met aanvullende en alternatiewe terapieë (Coco 2020).

In sy jeug is Benhayon blootgestel aan 'n verskeidenheid godsdienstige invloede, hoewel nie sy ouers of sy grootouers godsdiens beoefen het nie. Hy onthou dat sy vader, gebore uit Marokkaanse Joodse en Katolieke geslagte, verskillende godsdienste bestudeer het (S. Benhayon 2017). Die godsdienstige geslag van Benhayon se moeder was 'n Russiese Jood. Gedurende sy skoolopleiding het Benhayon 'n aktiewe belangstelling in godsdiensonderrig in Church of England gevolg, boekies oor die Christelike evangelies gelees en op sy eie voorwaardes kerk toe gegaan. Op skool het hy uitgeblink in atletiek en later 'n loopbaan in professionele tennisopleiding ontwikkel. Die groei van Universal Medicine (UM) word gekenmerk deur mond-tot-mond-netwerk, openbare vraag en later deur inisiatiewe wat geskep is en steeds onderhou word deur familielede van Benhayon en ander toegewyde medewerkers.

Aanvanklik het Benhayon van sy huis af gewerk en sy genesingstegnieke onder vriende en familie getoets. Aan die einde van 2000-2001 het hy sy praktyk na 'n huurkamer in 'n kollega se praktyk verskuif. Uiteindelik vestig hy die eerste UM-kliniek in 'n opgeknapte ou huis in Goonellabah, [Beeld regs] Noord-Nieu-Suid-Wallis. Serge en eerste vrou Deborah is in 2002 geskei, hoewel Deborah steeds by UM betrokke was. In 2003-2004 het hy tennisafrigting gestaak en op verskeie openbare plekke in die Noordelike Riviere aangebied om opleidingswerkswinkels op verskillende vlak in sy genesingsmetodes aan te bied. Hy het ook maandeliks meditasiesessies begin hou gebaseer op die metafisiese wêreldbeskouing wat sy genesingsmetodes ten grondslag lê (S. Benhayon 2017). 'N Kursus genaamd The Arcane School is kortliks in 2004 aangebied.

Benhayon noem sy godsdienstige visie 'The Way of The Livingness' (TWL). [Beeld regs] Rondom die tyd dat hy sy esoteriese indrukke in die openbaar begin uitspreek, het 'n vriend 'n samestelling van geskrifte deur Alice Bailey (Bailey 1971) aan hom gegee. In Bailey se geskrifte, wat Benhayon beweer dat hy nie baie noukeurig gelees het nie, het hy 'n wêreldbeskouing teëgekom wat resoneer met sy eie openbaringsinsigte. Hy hou vol dat sy metodes die esoteriese doelstellings van die Ageless Wisdom-tradisie uitbrei deur praktiese toepassings te ontwikkel om mense in hul evolusie te lei (S. Benhayon 2018). In 2008 het Universal Medicine die eerste jaarlikse retraites van vyf dae in Vietnam en Australië aangebied (Unimed Living 2014c). Hierdie retraites is later uitgebrei na die Verenigde Koninkryk.

Baie UM-aktiwiteite is aangespoor deur deelnemers wat op soek is na moontlikhede om die UM-wêreldbeskouing te deel. Deelnemers het die UM-webwerf in 2006 ontwerp en van stapel gestuur. Vrywilligers stig ook UniMed Brisbane Pty Ltd, 'n kliniek wat in 2010 aanvullende en alternatiewe genesingsterapieë vir die publiek begin aanbied. Benhayon het The College of Universal Medicine (CoUM) in 2011 as 'n organisatoriese voertuig gestig. waardeur UM-praktisyns dienste aan die breër gemeenskap kan bied. Benhayon het die Hall of Ageless Wisdom, die hooflokaal vir die aflewering van sy onderrig- ​​en opleidingsessies, in 2016 in Wollongbar, Noord-Nieu-Suid-Wallis, geopen. Hierdie saal word gebruik vir openbare byeenkomste waar hy sy esoteriese leringe lewer en deelnemers betrek by 'n verskeidenheid persoonlike ontwikkelingsprogramme. 'N Beduidende uitbreiding van TWL wat die eerste keer in 2017 aangebied is, is The School of Initiation (TSOI), 'n kursus wat opleiding bied in die verbetering van die begrip van esoteriese beginsels en bewustheid van die energieke aard van die werklikheid. TWL-leerstellings word ondersteun deur 'n steeds groeiende basis van gepubliseerde boeke wat beskikbaar is op die UM-webwerf. Die titelbladsye van Benhayon se boeke dui aan dat hulle geskryf is deur 'Serge Benhayon and The Hierarchy'. Die Hiërargie word verstaan ​​as die tradisie van ontwikkelende wesens, die Meesters, wat geslaag het, maar wie se wysheid beskikbaar is vir diegene soos Benhayon self wat dit kan ontvang.

Leerstellinge / oortuigings

Westerse esoterisme het deels ontstaan ​​uit die werke van die teosofis Helena P. Blavatsky (1831–1891) (Hammer 2004). Die "Way of the Livingness" -leerstellings toon duidelike verwantskappe met hierdie tradisie, veral in die weergawe daarvan in die werke van Alice A. Bailey (1880–1849). In sy breë kenmerke beliggaam TWL die sleutel temas van westerse esoterisme soos geïdentifiseer deur Hammer (2004). Beginsels sluit die oortuigings in dat: menslike siele uit een oorspronklike bron van lig kom, en dit is hul evolusionêre taak om terug te keer na die suiwer oorspronklike bron; alle vorme van lewe is onderling verbind en sodoende dra die verbetering van die energieke toestand van die individu by tot die vooruitgang van hulle en ander; soorte energie deurdring alle lewende organismes, en; deur middel van ooreenkomste tussen soorte energieë op verskillende bestaansvlakke, kan mense werk om die spel van energieke velde in hul gedagtes en liggame te balanseer en sodoende geestelike evolusie te bevorder.

“Esoteries” verwys na onsigbare wysheid van die liggaam wat die kennis van onderlinge verbondenheid met alle wese dra. Benahayon verkondig dat 'n "nuwe siel-volle lig" deur Christus in 2000-2001 aan die wêreld bekendgestel is (S. Benhayon 2009: 18). Hierdie nuwe Christus-bewussyn, wat die "wederkoms" genoem word, gee liefde-energie in die wêreld, wat 'n evolusionêre verandering moontlik maak van opposisionele na harmonieuse menseverhoudinge. 'N Katalogus van sosiale probleme, insluitend, "geslagsonderdrukking, boelies, verkragting, pedofilie, die noodsaaklikheid van oorlog, hebsug en haat" (S. Benhayon 2015: 140) word gereeld in aanbiedings vertel. Die kern van die boodskap van Benhayon is die oortuiging dat individue respekvolle verhoudings moet aankweek, intern binne hul eie liggaam en ekstern met ander. Terwyl Benhayon en ander in staat was om Ageless Wisdom te bekom en toe te pas in hul lewens, merk Benhayon op dat leke nie so maklik toegang daartoe het nie. Sy genesingsmetodes en metafisiese leerstellings is ontwerp om mense te help om wakker te word vir hierdie geestelike wysheid. Belangrike kenmerke van Benahyon se wêreldbeeld is die maniere waarop hy die konsepte van geslag, prana en intelligensie interpreteer, wat die sleutel is tot die begrip van die beginsels van sy genesingsterapieë en kursusse vir persoonlike ontwikkeling.

Soortgelyk aan die geslagseienskappe van nuwe godsdienstige bewegings wat deur McGuire (1994) waargeneem is, beweer Benhayon dat mense in die moderne samelewing vervreem is van hul wesenlike geaardhede. Hy leer dat vroue die heilige verpersoonlik, maar ook dat die godheid vroulik en manlik is, en in werklikheid nie geslagsgetrou is nie. Verskillende en aanvullende energieë is in lyn met vroulike en manlike liggame; die vroulike wese is stilte en die man se beweging. Vroulikheid en manlikheid word nie verstaan ​​as die voorskryf van sosiale rolle nie, maar as eienskappe van energie in vroulikheid en manlikheid. Benhayon leer dat vroue moet terugkeer na hul heilige vroulike energie en mans moet leer om daarmee verband te hou. Die klem val op die behoefte van mense om hul ware aard te ontdek deur vroulike en manlike eienskappe te balanseer. Vir Benhayon is dit die oormaat manlike sonenergie wat menslike liggame te veel beïnvloed in die vorm van skadelike prana.

In die Westerse kultuur word prana meestal enkelvoudig gebruik om na die lewenskrag te verwys, maar in die Oosterse leerstellings word prāṇa op verskillende maniere gebruik wat verwys na 'n reeks bewegings en insette van verskillende geestestoestande en sintuie in die liggaam (Blezer 1992). Na aanleiding van teosofiese leerstellings neem Bailey, wie se skrywe aspekte van Benhayon se stelsel ingelig het, hierdie meer uitgebreide begrip van prana in. Volgens haar, hoewel prana nodig is vir die voortbestaan ​​van die lewe, kan dit ook die energieke evolusie van 'n individu belemmer. Inkarnasie-puin dra ook by tot die persoon se praniese toestand. In die kanon van Benhayon is 'discarnate Wesens' of 'the Lords of Form' die bronne van bose energie wat skadelike prana uitmaak (S. Benhayon 2009: 292) wat die drie onderste chakras van die liggaam binnedring. So beïnvloed, word mense beperk deur "valse en misleidende oortuigings en indrukke wat in die geestelike en liggaamlike oorsaaklike liggame verborge lê" (S. Benhayon 2006: 16).

Wat bekend staan ​​as “intelligensie”, is volgens Bailey die ophoping van alle sensoriese insette uit mense se ervaring en vorige lewens (Bailey 1934, 1951). In die redenasie van Benhayon is wat die samelewing 'intelligensie' noem, die samestelling van denkkonstrukte, emosionele gewaarwordinge en verhoudingsgedrag wat gevorm word deur oormatige manlike energie. Hierdie intelligensie is 'n onvolledige vorm van kennis wat nie deur die liggaam en siel ingelig word nie. Vroue het die meeste gely onder die oorbeklemtoning van manlike son-praniese energie, wat manifesteer in kulturele verskynsels wat hul vergestalting objektifiseer en seksualiseer (S. Benhayon 2011: 518). Gevolglik slaag die Westerse wetenskap nie daarin om die verhoudings- en gesondheidsprobleme van die mensdom op te los nie (S. Benhayon 2013b). 'N Praktisyn streef daarna om hierdie praniese invloede te oorskry en toegang tot hul vurige sielenergie te kry deur te leer om onbehulpsame gevoelens en denkpatrone te herken en te dekonstrueer en daardie dele van die liggaam te genees waar skadelike prana posgevat het.

ORGANISASIE / LEADERSHIP

Die belangrikste aktiwiteite van Universal Medicine is die oordra van sy geloofsoortuigings sonder ouderdom, onderrig en opleiding in esoteriese genesingstegnieke en die lewering van aanvullende genesingsdienste. Alhoewel hierdie filosofiese en kommersiële fasette van die beweging deur verskillende organisasie-entiteite bestuur word, is dit deeglik met mekaar verweef. UM se verklaarde godsdiens, The Way of the Livingness, is nie amptelik in Australië geregistreer nie. Die organisasie het gegroei en sy invloed versprei deur middel van netwerkaktiwiteite wat deur die UM-hoofwebwerf gekombineer word, wat in vyf tale (Nederlands, Frans, Duits, Spaans of Engels) beskikbaar is. Dit bevat inligting oor Serge Benhayon, die beweging en die vele produkte en dienste wat aangebied word. Daar word geleenthede daar geadverteer, en 'n mens registreer en betaal ook om UM-programme via die webwerf by te woon. Persone wat UM se aktiwiteite dryf, is die stigter en leier, Serge Benhayon, familielede en mense wat toegewyd is aan die UM-wêreldbeskouing, wat gesamentlik The Student Body genoem word.

Benhayon lewer persoonlik The Way of the Livingness-preke en opleidingswerkswinkels. Uitdrukkings- en aanbiedingsessies wat deur studente ontwerp word, word eers deur Benhayon nagegaan om te verseker dat hulle sy leerstellings akkuraat interpreteer en toepas en ingelig word deur die toepaslike vorm van energie. Tydens 'n Unimed-naweek word sessies individueel geadverteer en geprys, hoewel TWL-preek altyd gratis is. 'N Persoon kan kies om een ​​of enige kombinasie van geleenthede by te woon.

Benhayon se onmiddellike familie, lewensmaat Miranda, [Image regs] en kinders Simone, Michael, Curtis en Natalie dra ook by tot die aktiwiteite van UM. Miranda bestuur die organisatoriese aspekte van die Goonellabah-kliniek, opleidingswerkswinkels en openbare geleenthede. Simone, wat in die Verenigde Koninkryk woon, onderrig en oefen esoteriese genesingsmetodes en is die belangrikste kontak vir Benhayon se tweejaarlikse besoeke aan UM se basis in die Verenigde Koninkryk. Michael en Curtis het onderskeidelik hoofkwalifikasies in akupunktuur en remediërende massering en het TWL-beginsels en esoteriese genesingstyle in hul praktyke opgeneem. Hulle werk by die Goonellabah-kliniek, en help ook tydens Unimed-naweke en neem deel aan 'n reeks ander UM-verwante aktiwiteite.

Natalie is baie aktief tydens Unimed-naweke en deel die verhoog met Benhayon tydens TSOI-sessies, maar sy het ook onafhanklike inisiatiewe opgestel en gelei. Sy het Esoteric Women's Health (EWH) ingestel as 'n organisasie-eenheid vir haar smartphone-app genaamd Our cycles, 'n tegnologie wat vroue in staat stel om hul menstruele siklusse op te spoor. EWH het ontwikkel tot 'n onderneming met sy eie webwerf. Dit koördineer 'n wye verskeidenheid van "dienste, geleenthede en produkte wat die geleentheid bied om weer te leef op maniere wat vroue toelaat om hul liggaam en aangebore stilte te eer terwyl hulle hul vele verpligtinge en eise nakom" (N. Benhayon 2013a). Die Girl to Woman-fees (onderbreek sedert 2019) is 'n inisiatief onder die EWH-sambreel (N. Benhayon 2019). Praktisyns is gekwalifiseer in aanvullende genesingsterapieë, sowel as mense wat kundiges in hul vakgebiede is, byvoorbeeld regte of onderwys, en werk saam met die Benhayons saam deur EWH en die College of Universal Medicine.

Die College of Universal Medicine word bestuur deur 'n raad van direkteure wat bestaan ​​uit lede van die studenteliggaam (College of Universal Medicine 2020a). Die Kollege bied gratis en fooi-betalende geleenthede aan, insluitend 'werksessies, lesings, aanlynkursusse, welsynsdae en gemeenskapsaanbiedings' (College of Universal Medicine 2020b). Studente stig ook Unimed Living, 'n groot media- en kommunikasieplatform wat fasette van UM-leerstellings saamvoeg en toepas op alle aspekte van die lewe. Inligting wissel van kosresepte tot werksessies oor angs vir mans (Unimed Living 2014b).

Kwessies / UITDAGINGS

Benhayon se beweging staar verskeie uitdagings in die gesig: nie-aanvaarding van die egtheid van sy geestelike openbarings, verwerping van die bewerings van die beweging om 'n wettige aanvullende terapie aan gevestigde mediese praktyk te bied en bewerings van kultusagtige gedrag.

Benhayon verstaan ​​homself as die ontvanger van die boodskappe van die opgevaar meesters in die reël van Helena P. Blavatsky, Alice A Bailey vir homself. Lucis Trust, die voogde van die Alice Bailey-nalatenskap, verwerp voorstelle dat Benhayon die een is wat kom, wat volgens sommige in Alice Bailey se geskrifte voorspel word (S. Benhayon 2018). Benhayon word in wese beskuldig van charlatanisme ten opsigte van sy leerstellings oor Ageless Wisdom. UM-genesingspraktyke is ook betwis, veral in Australië waar die Hooggeregshof in Nieu-Suid-Wallis berig dat Benhayon 'valse bewerings' oor sy genesingsmetodes gemaak het (Caselaw in Nieu-Suid-Wallis 2019). Benhayon se esoteriese borsmassering, wat die aandag vestig op baie media, is ondersoek deur die Kommissie vir Gesondheidsorg in Australië en die Australiese Raad vir Mediese Registrasie. Nie een van hierdie owerhede het opgetree nie omdat hulle tot die gevolgtrekking gekom het dat Benhayon se borsmasseringstegnieke pasiënte nie skade berokken nie (Dwyer 2013). Die Therapeutic Goods Administration, die regulerende instansie wat verantwoordelik is vir die beoordeling en goedkeuring van terapeutiese produkte in Australië, het UM opdrag gegee om terapeutiese eise te verwyder uit die bevordering van kruiepreparate en ys wat UM vir die gesondheid van die bors aanbeveel het.

Die kombinasie van Benhayon se charismatiese aansprake, sy onortodokse genesingspraktyke en mishandelingseise van sommige voormalige lede het die situasie geskep waarin UM 'n teiken geword het van 'kultusagtige organisasies'. Die jurie in die saak in die Hooggeregshof in Nieu-Suid-Wallis, soos hierbo genoem, het UM byvoorbeeld beskryf as 'n 'sosiaal gevaarlike' en 'sosiaal skadelike kultus'. As gevolg van die beslissing van die hof teen Benhayon, is die kultus-etiket gebruik in verrigtinge in sake soos egskeidingsnedersettings, uitdagings vir die verspreiding van boedels deur testamente, verwydering van mense uit werkplekke en verbreking van verhoudings.

Die verskeidenheid kontroversies wat deur UM ervaar word, weerspieël onderwerpe wat tipies deur ander nuwe godsdienstige bewegings ervaar word (sien Melton 2004). Dit word versterk deur aansienlike negatiewe mediadekking in Australië en in ander lande waarin UM organisasiesentrums gevestig het. Terwyl UM-deelnemers alle bewerings betwis het, met die voortdurende negatiewe aandag in die media, staar die organisasie wel aansienlike uitdagings in die strewe na legitimiteit en aanvaarding.

IMAGES

Beeld # 1 Serge Benhayon.
Beeld # 2: Universele medisyne: die manier van leefbaarheid.
Beeld # 3: Die eerste UM-kliniek in 'n opgeknapte ou huis in Goonellabah.
Beeld # 4: Serge en Miranda Benhayon.

Verwysings

Bailey, Alice A .. 1971. Dink hieroor na. Londen: Lucis Publishing Company.

Bailey, Alice A. 1934 [1951]. 'N Verhandeling oor wit magie of Die weg van die dissipel. New York: Lucis Benhayon,

Benhayon, Natalie. 2019. "Die Meisie na die vrou-fees." Universele medisyne. Toegang verkry vanaf https://www.esotericwomenshealth.com/girl-to-woman-festival op 7 Oktober 2020.

Benhayon, Natalie. 2013. 'Esoteries Women's Health. ” Universele medisyne. Toegang verkry vanaf http://www.esotericwomenshealth.com/ op 30 September 2020.

Benhayon, Serge. 2020. "Welkom by Serge Banhayon TV." Unimed Publishing. Toegang verkry vanaf https://sergebenhayon.tv/ op 6 Oktober 2020.

Benhayon, Serge. 2020 [2000]. “Die weg van die lewendigheid - lesings 2020.” Unimed Publishing. Toegang verkry vanaf  https://study.universalmedicine.com.au/livingness/general op 6 Oktober 2020.

Benhayon, Serge, 2000. "Genesende terapieë." Unimed Publishing. Toegang verkry vanaf https://www.universalmedicine.com.au/services/healing-therapies op 7 Oktober 2020.

Benhayon, Serge. 2015. Tyd: 'n verhandeling oor energieke waarheid. Volume 1.Tyd, ruimte en ons almal. Goonelabah: UniMed Publishing.

Benhayon, Serge. 2013. 'N Ope brief aan die mensdom. Goonellabah: UniMed Publishing.

Benhayon, Serge. 2011. Esoteriese leringe en openbarings. Goonellabah: Unimed Publishing.

Benhayon, Serge. 2009. Die lewende sutras van die hiërargie: 'n verhandeling oor energieke waarheid. Goonellabah: UniMed Publishing.

Benhayon, Serge. 2006. Universal Medicine bied heilige esoteriese genesing aan: gevorderde vlak 4 . Goonellabah: UniMed Publishing.

Blezer, HWA 1992. "Prana: aspekte van teorie en bewyse vir praktyk in laat-Brahmaniese en vroeëre Upanisadiese denke." Pp. 20-49 in Ritueel, staat en geskiedenis in Suid-Asië: opstelle ter ere van J. F Heesterman, geredigeer deur AW Van den Hoek, MS Kolf en MS Oort. Leiden, New York, Köln: EJ Brill.

Coco, Angela. 2020. "The Way of the Livingness and Universal Medicine." Nova Religio 24: 55-76.

Coco, Angela. 2018. “Onderhoud 4.” Geredigeer deur Angela Coco. Lismore, NSW: Southern Cross Universiteit.

Coco, Angela. 2018. “Onderhoud 4” [Benhayon, Serge]. Geredigeer deur Angela Coco. Lismore, NSW: Southern Cross Universiteit.

Coco, Angela. 2017. Onderhoud 3 [Benhayon, Serge]. Geredigeer deur Angela Coco. Lismore, NSW: Southern Cross Universiteit.

Coco, Angela. 2017. “Veldnotas” [Natalie Benhayon]. Lismore: Southern Cross Universiteit.

Coco, Angela. 2015. "Veldnotas." Lismore: Southern Cross Universiteit.

Kollege vir Universele Geneeskunde. 2020a. 'Raad.' Kollege vir Universele Geneeskunde. Toegang verkry vanaf https://www.coum.org/about/board/ op 7 Oktober.2020.

Kollege vir Universele Geneeskunde. 2020b. "College of Universal Medicine - 'n liefdevolle instelling." Universele medisyne. Toegang verkry vanaf https://www.coum.org/ op 16 Oktober 2020.

Dwyer, John. 2012. "Wanneer 'genesende hande' begin gryp." Australasiese wetenskap 34: 44.

Hamer, Olav. 2004. Kennis te eis: strategieë van epistemologie van teosofie tot die nuwe era. Leiden en Boston: Brill.

McGuire, Meredith B. 1994. "Gendered spirituality and quais-religious ritual." Bladsy 273-87 in Tussen die heilige en die sekulêre: navorsing en teorie oor kwasi-godsdiens, geredigeer deur Arthur L. Greil en Thomas Robbins. Greenwich, CT en Londen: JAI Press.

Melton, J. Gordon. 2004. “Perspektief: na 'n definisie van 'Nuwe godsdiens'.” Nova Religio: Die Tydskrif van Alternatiewe en Opkomende Godsdienste 8: 73-87.

Hooggeregshof in Nieu-Suid-Wallis. 2019. Benhayon teen Rockett (nr. 8) [2019] NSWSC 169. Hooggeregshof in Nieu-Suid-Wallis. (Formele bevele wat die bevindinge van die jurie weerspieël). Toegang verkry vanaf https://www.caselaw.nsw.gov.au/decision/5c772e44e4b0196eea404c09 op 10 Desember 2020.

Stark, Rodney. 1992. "Hoe verstandig mense met die gode praat: 'n rasionele openbaringsteorie." Bladsy 9-34 in Vernuwing in godsdienstige tradisies: opstelle in die interpretasie van godsdienstige verandering, geredigeer deur Michael W. Williams, Collett Cox en Martin S. Jaffee. Berlyn en New York: Mouton de Gruyter.

Studente van universele geneeskunde. 2014a. 'Universele medisyne.' Unimed Living. Toegang verkry vanaf https://www.unimedliving.com/serge-benhayon/uni-med/universal-medicine.html op 23 Oktober 2020.

Studente van universele geneeskunde. 2014b. "Die webuitsending van Universal Medicine-aanbiedings." Unimed Living. Toegang verkry vanaf https://www.unimedliving.com/serge-benhayon/uni-med/worldwide-webcast/the-webcasting-of-universal-medicine-presentations.html op 23 Oktober 2020.

Unimed Living. 2014a. 'Oor Serge Benhayon.' UniMed Living. Toegang verkry vanaf https://www.unimedliving.com/serge-benhayon/who-is-serge/about-serge-benhayon.html Op 31 Julie 2020.

Unimed Living. 2014b. "Unimed Living." Unimed Publishing. Toegang verkry vanaf https://www.unimedliving.com/ op 16 Ocotber 2020.

Unimed Living. 2014c. "UniMed Retreats." Unimed Living. Toegang verkry vanaf https://www.unimedliving.com/serge-benhayon/uni-med/experiencing-universal-medicine/unimed-retreat.html op 5 Oktober 2020.

Publikasiedatum:
11 Desember 2020

Deel