Shannon McRae

Israelitiese Huis van Dawid


ISRAELITE HUIS VAN DAVID TYDLYN

1674: Jane Leade word die leier van wat begin het as 'n groep Britse Anglikane wat die werke van Jakob Boehme bestudeer. Haar gemeenskap, wat in 1694 opgeneem is as die Philadelphian Society for the Advancement of Piety and Divine Philosophy, vorm die vroegste invloed vir die Israelitiese Huis van Dawid.

1792: Joanna Southcott, van Devon, Engeland, ontvang die eerste van vele geestelike mededelings en begin haar loopbaan as godsdienstige skrywer en profeet.

1794: Richard Brothers het die British Israelist Movement gestig met sy publikasie van 'A Revealed Knowledge of the Prophecies and Times.'

1814: Op vier-en-sestigjarige leeftyd het die ongetroude maagd Joanna Southcott haar swangerskap met 'n messias aangekondig. Kort daarna sterf sonder om geboorte te gee, versamel sy duisende volgelinge, insluitend vorige volgelinge van die broers.

1815 (Januarie): Southcott-volgeling George Turner verklaar homself 'n opvolger van Southcott se "Visitation", en die volgende boodskapper van die geloof.

1821: William Shaw, 'n volgeling van die Southcottian tradisie, word erken as 'n profeet en word die vierde boodskapper.

1822: Shaw sterf; John Wroe word die vyfde opvolger. Onder Wroe se leiding en nou geregistreer as The Society of Christian Israelites, het die tradisie uitgebrei na 'n internasionale beweging.

1875: James Roland White sluit aan by die Vereniging van Christen-Israeliete in Chatham, Engeland, verander sy naam in James Jershom Jezreel, oortuig 'n meerderheid van hulle dat hy die opvolger van Wroe is, en versamel 'n groot groep van sy eie volgelinge.

1893: Mary en Benjamin Purnell het by die Jisreëlitiese kolonie Michael Mills in Detroit, Michigan, aangesluit.

1895: Die Purnells ontvang die oorplanting van die geestelike tak van die boodskappertradisie. Hulle vertrek uit die Detroit-kolonie om met hul missie te begin.

1902: Mary en Benjamin Purnell gepubliseer Die ster van Bethlehem  in Fostoria, Ohio, en versprei dit wyd aan volgelinge van Wroe en Jisreël. Sodoende vestig hulle die Israelitiese Huis van Dawid in die Verenigde State en Australië, en hulself as die Sewende (en laaste) Boodskappers.

1903: The Purnells, saam met 'n paar volgelinge, verhuis na Benton Harbour, Michigan. Op 4 Junie het hulle artikels by die staat Michigan ingedien waarin die Huis van David as 'n vrywillige godsdiensorganisasie opgeneem is.

1905 (Maart): 'n Kontingent van vyf en tagtig Australiese volgelinge van John Wroe het in Benton Harbour aangekom om by Mary en Benjamin se kolonie aan te sluit.

1906: Sestig Jisreëliete het vanaf Londen by die Huis van Dawid aangekom.

1908 (1 Januarie): The House of David is amptelik gereorganiseer as 'n vrywillige godsdiensvereniging, met Benjamin en Mary Purnell wat alle eiendom en geld in vertroue hou. Later dieselfde jaar het die Eden Springs-pretpark vir besighede geopen en duisende toeriste gelok.

1910 (16-17 Desember): Twintig Israelitiese paartjies is tydens 'n groepseremonie getroud.

1921 (Oktober): John en Margaret Hansel, voormalige kolonielede, het teruggekeer om 'n klagstaat in die distrikshof in te dien waarin hulle Mary en Benjamin van godsdienstige bedrog beskuldig.

1923 (12-13 Januarie): Ruth Bamford Reed en Gladys Bamford Rubel het verkragtingsaanklagte teen Benjamin Purnell aanhangig gemaak.

1926 (17 November): Michigan State Troopers het op Benjamin Purnell se huis toegeslaan en hom gearresteer, saam met verskeie ander.

1927 (16 Mei): Die verhoor van Benjamin Purnell (People vs. Purnell) het begin.

1927 (10 November): Kringregter Louis H. Fead het die Huis van David skuldig bevind aan godsdienstige bedrog en die kolonie in ontvangs gestel.

1927 (8 Desember): Die Hooggeregshof in die staat het People vs. Purnell aangehou in afwagting van appèl en hersiening van gedingvoering vir ontvangers.

1927 (16 Desember): Benjamin Purnell is oorlede.

1929 (3 Junie): Die beslissing van die regter Fead is deur die hooggeregshof van die staat omgekeer.

1930 (1 April): Mary Purnell vertrek uit die Huis van David-kolonie met 215 volgelinge en stig 'n aparte kolonie bekend as The City of David. Regter HT Dewhirst neem amptelik die leiding van die Huis van David aan.

1947: Regter Dewhirst is oorlede. Edmund Bulley word koloniesekretaris.

1953 (19 Augustus): Mary Purnell is oorlede.

1962: Edmund Bulley sterf. Robert Dewhirst, die seun van die regter, het koloniesekretaris geword.

1966: Robert Dewhirst sterf; sy broer Tom Dewhirst het koloniesekretaris geword.

1975: Eden Springs Park gesluit.

1992: Restourasies begin by die Stad van Dawid.

1996 (19 Augustus): Tom Dewhirst is oorlede.

2001: Ron Taylor, City of David-sekretaris, het die House of David Echoes herleef as 'n vintage bofbalspan, geregistreer by die Vintage Base Ball Association in Amerika.

2009: 'n Groep liefhebbers van miniatuurtreine het twee-en-veertig hektaar van die voormalige park-eiendom by die Huis van David gekoop en dit as 'n miniatuur-treinpark begin herstel. Mary's City of David is in die National Register of Historic Places geplaas.

2011: Restourasie, historiese en argiefbewaring het op Shiloh House begin.

FONDS / GROEPGESKIEDENIS

Mary en Benjamin Purnell [Afbeelding regs], die medestigters van die Israelitiese Huis van Dawid, word deur hul volgelinge as die sewende en laaste van 'n reeks boodskappers, of profete, beskou. Die lyn van boodskappers het in Brittanje ontstaan, met die laat-agtiende-eeuse Britse Israelistiese beweging onder leiding van Richard Brothers en die vroeë negentiende-eeuse duisendjarige profesieë van Joanna Southcott.

Die Purnells is oorspronklik van die platteland van Kentucky getroud in 1880 in Aberdeen, Ohio. Soos baie armes op die platteland in die laat negentiende eeu, het hulle verskillende werk gesoek, eers as rondreisende dagarbeiders, later as reisende predikers. Soms in 1887, ná die geboorte van hul dogter Hettie, tydelik in Richmond, Indiana, gevestig, het die egpaar kennis gemaak met sendelinge wat die leerstellings van die Britse mistikus en prediker James Jershom Jezreel gevolg het. In 1892 verhuis Mary en Benjamin na Detroit om by die Jisreëlitiese kolonie onder leiding van Michael Mills aan te sluit. Daar het hulle twee of drie jaar gebly, totdat Mills in 1894 skuldig bevind is aan statutêre verkragting en die Detroit-kolonie die middelpunt geword het van 'n skandaal wat baie bekend was.

Die Purnells het die Israelitiese Huis van David gestig toe hulle die eerste uitgawe van hul vier-volume visioenêre werk gepubliseer het Die ster van Bethlehem in Fostoria Ohio in 1902. In hierdie werk het hulle aangekondig dat Mary en Benjamin die "Besoek" of "ent" (op die tak van die boodskapper geslagslyn) ontvang het terwyl hulle in die Detroit-kolonie woonagtig was, en dus die Sewende en Finale was. Boodskapper. Deur die Star of Bethlehem te skryf en dit wyd te versprei na die kerke wat Wroe en Jezreel reeds in Europa, Australië, Nieu-Seeland en die Verenigde State gevestig het, en hulself gevestig het as opvolgers van albei vorige boodskappers, het die Purnells daarin geslaag om 'n beweging wat grotendeels gebreek het.

Die Purnells het op 17 Maart 1903 in Benton Harbour, Michigan, aangekom en grond gekoop met die hulp van die plaaslike welgestelde Jisreëlitiese Baushke-familie. Nadat hulle die Israelitiese Huis van David-kolonie op 4 Junie 1903 wettig gestig het, het hul strategiese kombinasie van geteikende sendingreise na die Wroeïtiese en Jisreëlitiese kolonies in Europa, Australië en elders in die VSA, en wye verspreiding van die Ster, uiteindelik honderde ander gebring. Die uitbundige aankoms in Maart 1905 van vyf-en-tagtig Australiese Wroeiete uit verskeie vooraanstaande families wat saam met 'n blaasorkes deur Benton Harbour paradeer, het die Purnell se status en missie gelegitimeer, asook 'n groot kern van bekwame en talentvolle mense na die gemeenskap gebring.

Die gemeenskap het ondersteuning en beroep vir hul groeiende kolonie gesoek en gepoog om goeie skakelwerk binne die konserwatiewe Midwestelike streek te bewerkstellig. In 1908 het die kolonie die Eden Springs Park geopen. Die park het duisende toeriste uit Chicago en die hele streek met 'n miniatuurtrek getrek ritte, musiekoptredes, teateropvoerings en 'n eksotiese dieretuin. In die plaaslike Blossom Parade is daar elke jaar uitgebreide vlotte wat deur kolonielede uit duisende regte blomme gebou is, met neo-klassieke beeldhouwerke en verskillende ander fantasie- of Bybelse tonele..

Die Purnells het ook verskeie ander vermaaklikheidsondernemings van stapel gestuur. Die bekendste onder hulle was hul bofbalspan. [Beeld regs] Die span is eers in 1913 georganiseer, en teen 1920 het die span op die skuurstormbaan begin reis. Die feit dat hulle geloof vereis het dat hulle hul hare lank moes laat en hul baarde ongeskeer en godsdienstige lektuur versprei het, het tot hul roem bygedra. Hulle het egter ook hul reputasie as hoogs vaardige spelers verdien en verdien. Behalwe die reisspanne, het die kolonie ook 'n tuisspan, 'n junior span en 'n meisiespan. Musiek was ook uiters belangrik vir die koloniale lewe. Mans- en vrouebands en refreine het gereeld in die park opgetree, [Image regs], en in die laat 1920's reis een van die mansorkes deur die land as 'n jazz-act.

Die ekonomiese steunpilaar van die kolonie was egter die landbou. Hulle het 'n aansienlike oppervlakte in die land aangeskaf, wat rykdom genereer vir sy lidmaatskap en uiteindelik die groter streek deur grootskaalse landbou-pogings. Hulle het uitgebrei na houtkap in Noord-Michigan. Vir 'n kort tydjie het hulle skeepsbouwerk gedoen en verskeie ander bedrywighede in Benton Harbour bedryf, waaronder 'n busdiens, 'n trollielyn, 'n hotel en later 'n motorhandelaar en een van die land se vroegste koelkamers.

Op sy hoogtepunt rondom 1916 het die kolonie ongeveer 1,000 1927 lede gehad. 'N Kombinasie van interne konflik, voortslepende skandale wat uitloop op 'n reeks opregte regsverhore, en sensasionele koerantberigte oor hierdie gebeure het alles daartoe bygedra dat dit uiteindelik agteruitgegaan het. Uiteindelik het geen van hierdie eksterne druk die lidmaatskap soveel beïnvloed as verskillende interne botsings nie. Na die dood van Benjamin Purnell in 1930, het die spanning toegeneem, veral tussen Mary Purnell en HT Dewhirst, die Israelse prokureur wat Benjamin tydens die verhoor verdedig het, en hul onderskeie volgelinge. In XNUMX het die kolonie verdeel. Mary Purnell se volgelinge het 'n aparte gemeenskap gestig twee blokke oos van die oorspronklike terrein, terwyl die oorspronklike kolonie en die oorblywende lede onder die leiding van die Regter gekom het. HT Dewhirst.

Alhoewel die lidmaatskap in beide kolonies afgeneem het as gevolg van die verhore en verskillende interpersoonlike spanning, het albei kolonies hul verskillende ondernemings voortgesit tussen die 1930's en 1950's. Die Huis van David het sy vermaakbedrywighede uitgebrei. Eden Springs Park was 'n gewilde trekpleister deur die 1950's, met gereelde musiek- en teateropvoerings deur beide kolonie-orkeste en reisdade, 'n rolbalbaan, treinritte, [Afbeelding regs] 'n hotel, restaurant en biertuin. Hulle het ook 'n motel en nagklub geopen met nasionale optredes, 'n winsgewende landbouverkoeler en 'n motorhandelaar. Hoewel die Stad van David 'n meer godsdienstige fokus onder Mary Purnell se leiding behou het, het hulle ook steeds toeriste voorsien, met 'n vierverdieping-hotel in die sentrum van Benton Harbour, vegetariese restaurante en gastehuisies op koloniegronde wat veral gewild was onder 'n Joodse kliënte. Albei het ook hul landbousproduksie en borgskap van hul reisende sportspanne voortgesit.

Dit is veral opmerklik dat hulle verband hou met Afro-Amerikaanse sportgeskiedenis. Begin in die 1920's reis die House of David saam met 'n paar Negro League-spanne. In die dertigerjare het die City of David-span saam met die Kansas City Monarchs gereis, en in 1930 het die House of David die Denver Post-toernooi gewen met die hulp van Satchel Paige en sy vanger Cy Perkins, geleen van die Pittsburgh Crawfords. 'N Reisende basketbalspan wat deur die City of David geborg is, het in die 1934's en 1940's die Harlem Globetrotters gekonfronteer.

Alhoewel albei kolonies tot vandag toe voortduur, het 'n ouer wordende bevolking, kwynende ledetal en die dood van jarelange leiers gelei tot 'n skerp afname in die middel van die vorige eeu. Besoeke aan Eden Springs Park het in 1960 drasties afgeneem nadat die bou van Interstate 94 die verkeer van Benton Harbour af gelei het. Die tipe vermaak wat aangebied word, het met die veranderende tye toenemend uit styl gekom. Die finale sluiting van die park in 1975 en die koelhuis in 1977 het 'n einde gemaak aan die opvallende en grootliks aangename openbare teenwoordigheid.

Die lede van die City of David het in die laat negentigerjare met die behoud van pogings begin. In 1990 het sekretaris en kurator Ron Taylor bofbal teruggebring in die vorm van die Huis van David Echoes, 'n oesjaarbofbalspan wat tot vandag toe ander plaaslike en streekspanne speel. Hy bestuur ook 'n museum, bied toere aan en hou gereeld historiese praatjies aan plaaslike historiese samelewings. In 2001 het 'n groep miniatuur-entoesiaste baie van die voormalige eiendom in die park gekoop. Hul gerestoureerde treinpark lok steeds 'n nuwe generasie toeriste. In 2009 het bewaringsbewaarders onder leiding van die kolonie Trustee en historikus Brian Ziebart begin met die restourasie van die belangrikste historiese geboue op die Huis van David, sowel as 'n program vir argiefbewaring vir die vele publikasies en artefakte. Terwyl hierdie pogings voortduur, bly die gemeenskap self vir die publiek gesluit.

Leerstellinge / oortuigings

Sowel die Israelitiese Huis van Dawid as die Stad van Dawid het dieselfde sentrale geloofsoortuigings. Die sentrale tekste is die King James Bybel, waaronder die Apokriewe, saam met die Boek Henog, die Boek van Jasher, en talle geskrifte van Maria en Benjamin, veral die Ster van Bethlehem. Hulle is 'n duisendjarige geloof en wag op die gebeure wat in Openbaring beskryf word, en glo dat hulle onder die 144,000 XNUMX uitverkorenes is wat in vrede en voorspoed op aarde sal woon na die wederkoms van Christus. Na hierdie duisend jaar periode is redding vir almal verseker. Maria en Benjamin het die kolonie wat hulle geskep het, as die 'insameling' genoem, die roepinghuis van die voorheen verspreide elf stamme van Israel. Die kern van hul geloof is die 'lewe van die liggaam'. Dit verwys na die proses van fisiese suiwering wat die menslike liggaam voorberei op die ewige lewe. Dit word bewerkstellig deur die selibaat, 'n vegetariese dieet, onthouding van vleeslike begeertes en 'n etiek van verdraagsaamheid teenoor die hele mensdom. Die mans kap nie hul hare of skeer hul baard nie.

Chronologies het die vroegste oorsprong van die kernteologie in die laat agtiende eeu ontstaan, met Richard Brothers, waarvan die belangrikste bewering was dat tien van die verlore stamme van Israel in Brittanje beland het, en dat hy 'n direkte afstammeling was van die geslag van die Bybelse Huis van Dawid.

Die geloof vind sy oorsprong in Joanna Southcott. Southcott is in Devon in 1750 gebore en het die grootste deel van haar lewe in huishoudelike diens gewerk. Southcott, wat in die Kerk van Engeland grootgemaak is en later 'n Wesleyaanse metodis is, het in 1792 visioene begin ontvang en teen die draai van die negentiende eeu 'n groot aanhang deur haar wydverspreide millennialistiese geskrifte getrek. Op vier-en-sestigjarige ouderdom en blykbaar na 'n leeftyd sonder enige seksuele ontmoeting, het sy groot publisiteit getrek deur aan te kondig dat sy op die punt staan ​​om 'n kind te baar wat sy Silo genoem het, met verwysing na Genesis 49:10. Alhoewel die geboorte nooit plaasgevind het nie en Southcott gesterf het kort nadat dit sou plaasvind, het die volgende wat sy bymekaargemaak het, volgehou deur 'n reeks opvolgers wat in die geloof as boodskappers beskou is. Joanna Southcott, Richard Brothers, George Turner, William Shaw, John Wroe en James Jezreel was die eerste ses boodskappers.

Of Benjamin alleen of Benjamin en Maria saam die sewende boodskapper was, bly 'n twispunt. Baie van die vroegste geskrifte van die kolonies noem hulle as gelyke boodskappers. Hulle het hulself dikwels 'Shiloh Twain' genoem, met verwysing na Joanna Southcott se oorspronklike profesie dat sy die Silo-kind sou baar, en dat hulle saam, manlik en vroulik, die uiteindelike vervulling van die profesie was. Gedeeltes van Die ster van Bethlehem versterk die tweegeslag-aard van die Shiloh. Koerantartikels uit die vroeë jare van die kolonie het dit duidelik gemaak dat die paartjie koloniale leierskap gedeel het, en tot ongeveer 1910 het hulle gewoonlik hul geskrewe werk 'Maria en Benjamin' onderteken. Namate spanning in die kolonie ontwikkel het, het haar rol en status 'n belangrike bron van twis geword. Nadat die kolonie in 1930 verdeel is, het diegene wat by regter Dewhirst en die Huis van Dawid oorgebly het, en diegene wat saam met Maria gegaan het, 'n aparte teologie ontwikkel wat gerig was op Mary se rol as boodskapper. Dat Benjamin slegs die enigste boodskapper was, het 'n leerstelling geword vir diegene wat by die Huis van Dawid gebly het, terwyl Mary se gereorganiseerde kolonie volgehou het dat Maria en Benjamin die rol gelykop gedeel het.

In die sewentiende eeuse geskrifte van die Christen-mistikus Jane Leade en die Philadelphian Society, die groep Britse dissidente wat sy gestig het, word dit filosofies ook die Israelitiese teologie inlig, veral soos dit deur Mary Purnell en haar volgelinge geïnterpreteer is. Hierdie elemente sluit in die ervaring van persoonlike openbaring, goddelike wysheid wat slegs beskikbaar is vir sommige uitverkorenes wat dit kan waarneem, en dat individuele gebed, oordenking en nadenke buite gevestigde kerke 'n weg bied na hierdie verborge kennis. As sodanig bevat die Israelitiese teologie 'n belangrike mistieke en esoteriese komponent en deel dit 'n teologiese erfenis met ander godsdienstige gemeenskappe soos die Ephrata-klooster, die Harmony Society, die Amana-kolonie en die Hutterites.

Israelitiese teologie is ook beduidend geslagsgeslag. Die oorsprong van Leade, wat sterk beklemtoon word in Southcott se leerstellings, en volgehoue ​​dwarsdeur die boodskapper is die idee dat die vrou, of meer spesifiek die gesuiwerde vroulike liggaam, die sleutel tot redding is. Net soos Eva sonde in die wêreld gebring het, sou die New Eve, 'die vrou beklee met die son', of die maagdelike bruid, dit verlos. Dit is die rede waarom Southcott se nooit-gebore Shiloh-kind so 'n sleutelkomponent van die geloof geword het, die geesteskind van 'n maagd. As die sewende boodskappers was Maria en Benjamin saam 'Silo Twain', die manlike en vroulike inkarnasie van die kind. Soos Joanna, was Maria die vrou wat met die son beklee was. In die interpretasie van Benjamin was die 144,000 wat in Openbaring gered moes word 288,000, mans en vroue. Vroue in die Purnells-kolonie was oor die algemeen baie gerespekteer en het altyd sleutelposisies beklee.

RITUELE / PRAKTYKE

Oor die algemeen hou die rituele en praktyke wat die Huis van Dawid waarneem, binne die groter familie van Christelike kommunitêre samelewings. Hulle waarnemings stem die meeste ooreen met dié van die Shakers, terwyl hul gereelde betrokkenheid by die handel en groter openbare lewe op gemeenskappe soos die Amana-kolonie lyk.

Openbare prediking, gebed, skriftuurlike studie, godsdienstige bepeinsing en teologiese bespreking is sleutelkomponente van die Israelitiese lewe. Hulle hou egter nie formele dienste of bou nie kerke nie. Hulle hou ook nie die Sabbat spesifiek nie en verkies om elke dag as heilig te beskou. Met die vroeë Christendom en verskillende Skrifgedeeltes as voorbeeld, dien hulle in hul hoofopvatting oor die 'lewe van die liggaam', en leef hulle 'n vegetariese dieet. Alhoewel huwelike toegelaat word, hou hulle ook die selibaat. Die mans het nie hul hare gesny of hul baard afgeskeer nie. Daar is geen standaard kleredrag nie. Mans en vroue trek beskeie aan. Vroue hou gewoonlik hul hare lank en dra nie grimering nie.

ORGANISASIE / LEADERSHIP

In hul rol as boodskappers word Mary en Benjamin Purnell in die vroegste dae van die kolonie albei as leiers beskou. Elkeen het ook vertroude adviseurs gehad. Sekere mense is aangewys om belangrike administratiewe rolle te vervul, soos om in die kontantkantoor te werk, toesig te hou oor parkbedrywighede of toesig te hou oor boerdery- en houtkapbedrywighede op verskillende kolonie-terreine. Hierdie vlak van personeel het verander na gelang van verskillende faktore, soos waargenome behoeftes en ontwikkelende prioriteite, en spanning het op verskillende tye binne die kolonie rondom die leierskapstruktuur ontstaan.

Tans in albei kolonies het die koloniesekretaris die hoogste administratiewe gesag. Kolonielede het stemreg, terwyl trustees in 'n adviserende hoedanigheid dien.

Kwessies / UITDAGINGS

Verskeie openbare kontroversies en private interpersoonlike spanning het The Israelite House of David bykans gedurende sy geskiedenis geraak. Die hardnekkigste en mees opspraakwekkende kontroversies het betrekking op finansies en Benjamin Purnell se seksuele gedrag.

In ooreenstemming met die vroegste Christelike gemeenskappe soos beskryf in Handelinge van die Apostels en die norme van die meeste kommunitêre samelewings, het lede alle rykdom en besittings aan die kolonie oorgegee om die geloof en praktyk van die groter lidmaatskap te ondersteun. Elke gesin het by aansluiting 'n kontrak hiertoe onderteken. Elke persoon wat by die kolonie aangesluit het, kon vry gaan. Hul eiendom is egter kontraktueel nie terugbetaalbaar as hulle verkies om dit te doen nie. Die vroegste regsgedinge teen die kolonie, wat in 1907 begin het, het gepaard gegaan met individuele en gesinspogings om hul finansies te verhaal. Alhoewel Mary en Benjamin Purnell in sulke gevalle gereeld terugbetalings uitgereik het, het die Huis van David in 1908 as 'n vrywillige godsdiensvereniging gereorganiseer in reaksie op die voortslepende negatiewe publisiteit in die pers, en Benjamin en Mary het alle eiendom en geld in vertroue gehou vir die gemeenskap.

Gerugte begin ook gedurende hierdie tydperk van seksuele wangedrag van Benjamin Purnell, wat gewoonlik van dieselfde partye afkomstig is wat finansiële griewe bekend gemaak het. Hierdie uitgawes, gesamentlik, het uitgeloop op 'n reeks skouspelagtige proewe wat die grootste deel van die 1920's koerantverkope regoor die land aangevuur het.

Die volle waarheid agter die skouspel is onmoontlik om vas te stel. Die lewensomstandighede vir koloniale lede was spartaans. Alhoewel alle lede geweet het dat hulle alle eiendom tot die kolonie sou bydra met hul aankoms, moes die meeste winste uit hul arbeid aan die kolonie oorgedra word ten bate van almal, en dat die reëling te eniger tyd beëindig kon word. 'n gemeenskaplike lewe was nie maklik om te onderhou nie, veral nie in die weelderige Jazz Age America nie. Die feit dat die entrepreneur Purnells, hul naaste medewerkers en ander lede wat meer betrokke was by die stylvolle openbare gesig van die kolonie, 'n meer elegante lewenstyl aangebied het as die reeds ongewone langharige Israeliete, het waarskynlik ook bygedra tot toenemende kontroversie.

Kontroversie en gerugte het uitgeloop op twee skouspelagtige verhore, waarvan die besonderhede uitgespeel het en waarskynlik aangevuur is deur hoogs sensasionele persdekking. Die eerste, in 1923, was 'n saak wat deur die Hansel-familie gebring is. Die Hansels het groot finansiële skadevergoeding gevra en beweer dat hulle bedrieglik geïnduseer is om lede van die kolonie te word, later gedwing is om te vertrek en dat hulle finansieel swaar gekry het. Ter ondersteuning van hul verdere bewering dat die godsdiens self bedrieglik was, beskuldig die Hansels saam met 'n aantal ander Benjamin van verkragting, bewerings wat ondersteun word deur getuienisse wat grafies en veral volgens die hedendaagse standaarde uiters kommerwekkend was.

Koerantverslae oor die hele land het wonderlike beskrywings van die "sekskultus" van Benton Harbour aangebied met wenke van wit slawerny en sinistere rituele. Die verhoor self was baie problematies. Benjamin is beskuldig van verkragting, 'n kriminele daad, maar sy saak is verhoor, ongepas in 'n siviele geding. Alhoewel hy nooit as beskuldigde in die hof verskyn het vir die verband tussen bedrogklagte nie, is die aanklagte van verkragting nooit formeel tereggestel nie en is dit dus nooit bewys nie. Verder het die meeste getuies wat Benjamin in die eerste plek van verkragting beskuldig het, later hul aanklagte teruggetrek.

Die Hansels het hul bedrogsaak gewen en 'n skikking gekry, alhoewel dit aansienlik kleiner was as wat hulle gehoop het. Maar die saak was nog lank nie verby nie. Gerugte, klagtes en aanklagte wat weer deur enkele ontevrede koloniste aangevoer is, het voortgegaan, aangevuur en versterk deur die pers. Op 'n stadium in 1926 het die Detroit Free Press 'n beloning van $ 5,000 XNUMX aangebied vir die aanhouding van Benjamin. Baie plaaslike sakelui en burgerlike leiers, met wie die kolonie grotendeels 'n goeie verhouding gehad het, het geld vir sy borgtog ingesamel en 'n beroep op sy verdediging gedoen.

In November 1926 bereik die kontroversie 'n kritieke massa. Benjamin is in hegtenis geneem en tronk toe gestuur op aanklag van statutêre verkragting, maar het weereens net vir godsdiensbedrog probeer. Hierdie tweede verhoor, wat gedurende die grootste deel van 1927 geduur het, is weereens skitterend gesensasionaliseer, en het geveg vir die "verhoor van die eeu" -opskrifte met die Scopes Monkey Trial en die vonnisoplegging van Sacco en Vanzetti.

The People vs. Purnell het op 16 Mei 1927 begin. Op 10 November van dieselfde jaar het kringregter Louis H. Fead die Huis van David skuldig bevind aan bedrog in godsdiens, en die kolonie onder staatskaping geplaas. Omdat dit nie duidelik was dat hy die bevoegdheid het om dit te doen nie, is die saak geappelleer en na die hooggeregshof in die staat gebring, wat op 8 Desember die saak uitgestel het hangende die toepaslike hersiening van gedingvoering vir ontvangers. Anderhalf jaar later, op 3 Junie 1929. Die hooggeregshof in die staat het Fead se beslissing ongedaan gemaak.

Die spanning van die langdurige verhore met hul ongewenste negatiewe publisiteit, die dood van Benjamin Purnell in Desember 1927, en 'n leierskapstryd tussen Mary Purnell en regter HT Dewhirst, het die gemeenskap uitgeput en gedemoraliseer. Hierdie konflik het uitgeloop op Mary Purnell se vertrek uit die House of David-kolonie saam met 214 volgelinge (byna presies die helfte van die kolonie) om 'n aparte gemeenskap te stig. Alhoewel albei 'n afname in getalle gehad het, het individue en gesinne wel bly aansluit. Albei het verskeie finansiële ondernemings die volgende dekades suksesvol onderhou en uitgebrei na nuwe ondernemings, en albei het 'n aktiewe en algemene vriendelike openbare teenwoordigheid in die groter gemeenskap tot in die 1960's behou. Teen die vroeë 1970's het die oorblywende lede egter te oud en te min geword om aan te hou met die openbare lewe, en die populêre smaak het verander. Die pretpark is in 1975 gesluit en die verskillende groot, skouspelagtige geboue wat vroeër albei takke gehuisves het en as administratiewe hoofkwartier gedien het, het verval.

Teen die vroeë negentigerjare het verval, onbruik en die natuurlike verwoesting van veroudering almal hul tol geëis. Die klein, oorblywende nou bejaarde gemeenskappe het hul geloof behou, maar al hoe minder in staat om hul sake te bestuur. Albei was op die punt van versuim. Omdat die Stad van Dawid 'n paar relatief jonger lede, afstammelinge van oorspronklike koloniste, onderhou, kon hulle in die laat negentigerjare vinniger met die nodige bewaringspogings begin. Dit het voortgegaan, en die nou klein gemeenskap het gestabiliseer, gedy en weer deel geword van die openbare lewe in die suidweste van Michigan. Die Huis van David, wat gely het onder deurlopende fiskale sowel as fisieke wanbestuur, het sy herstel begin in 1990 deur die gesamentlike pogings van kolonielede, trustees en plaaslike historici. 'N Groot eiendomsverkoping van die Australiese tak van die kolonie het gehelp om die herstel en bewaring van die historiese geboue te finansier en die oorblywende kolonielede te ondersteun. Alhoewel hierdie gemeenskap vir die publiek geslote gebly het, het hy gewerk om die rykdom aan historiese en argiefmateriaal wat deur die kolonie geproduseer is, te bewaar ten einde die uiteindelike doel om wetenskaplike navorsing te ondersteun. Die pretpark, wat in 1990 deur 'n klein groepie treinentoesiaste gekoop is, is gedeeltelik gerestoureer, is onlangs weer as 'n miniatuurtreinpark geopen en word bestuur deur 'n toegewyde groep vrywilligers.

Albei kolonies het voortgegaan in hul geloof, aangepas by die een-en-twintigste eeu.

IMAGES

Beeld # 1: Mary en Benjamin Purnell.
Beeld # 2: bofbalspan van House of David.
Beeld # 3: blaasorkes van House of David.
Beeld # 4: Miniatuur treinrit.

Verwysings

Adkin, Clare. 1990. Broer Benjamin: 'n Geskiedenis van die Israelitiese Huis van Dawid. Berrien Springs, MI: Andrews University Press.

Israelitiese Huis van David Amptelike webwerf. nd Toegang verkry vanaf www.israelitehouseofdavid.com Op 1 Julie 2020.

Frost, Julieanna. 2014. "The Rise and Fall of Prince Michael Mills and the Detroit Jezreelites." Amerikaanse gemeenskapsverenigings kwartaalliks 8: 146-62.

Hawkins, Joel en Terry Bertolino. 2000. Die Baseball-span van die Huis van David. ” Charleston, SC: Arcadia Publishing.

Lockley, Philip en Jane Shaw. 2017. Die geskiedenis van 'n moderne duisendjarige beweging: Die Suidkottiërs. Londen: IB Tauris & Co. Ltd.

McRae, Shannon. 2008. “Eros en sy ontevredenheid: die Israelitiese huis van Dawid en hul amper Eden.” Amerikaanse gemeenskapsverenigings kwartaalliks 2: 70-81.

McRae, Shannon en Brian Ziebart. 2018. "Beskrywende bibliografie van afdrukke in die House of David-versameling." Amerikaanse gemeenskapsverenigings kwartaalliks 12: 3-4.

Mary's City of David Official Website. nd Toegang verkry vanaf www.maryscityofdavid.org Op 1 Julie 2020.

Purnell, Benjamin en Mary. 1903. Tweede uitgawe. Die Ster van Bethlehem: Die Lewende Lewensrol: Die Woord van God. Benton Harbour, MI: Israelitiese Huis van David.

Suidwes-Michigan Besigheids- en Toerismegids. Die Israelitiese Huis van Dawid: 'n kort geskiedenis. Toegang verkry vanaf http://www.swmidirectory.org/Israelite_House_of_David.html Op 1 Julie 2020.

Taylor, R. James. 1996. Mary's City of David, 'n beeldgeskiedenis van die Israelitiese huis van David soos gereorganiseer deur Mary Purnell. Benton Harbour, MI: Stad van David.

Yaple, Henry. 2014. 'N Beskrywende bibliografie van afdrukke uit die Israelitiese Huis van Dawid en Mary's City of David, 1902-2010. Clinton, NY: Richard W. Couper Press.

Publikasiedatum:
5 Julie 2020.

Deel