Stefano Bigliardi

Stella Azzurra


STELLA AZZURRA TYDLYN

1892: Raimundo Irineu Serra (Mestre Irineu) is gebore.

1920: Sebastião Mota de Melo (Padrinho Sebastião) is gebore.

1931: Mestre Irineu het die Santo Daime geestelike werke begin.

1945: Mestre Irineu stig die Alto Santo-gemeenskap.

1950: Tiziana Vigani is gebore.

1950: Alfredo Gregório de Melo (Padrinho Alfredo) is gebore.

1959: Padrinho Sebastião stig Colônia Cinco Mil.

1965: Padrinho Sebastião ontmoet Mestre Irineu en drink Santo Daime vir die eerste keer.

1970: Mestre Irineu stig CICLU, Centro de Iluminação Cristã Luz Universal.

1971: Mestre Irineu sterf.

1974: Padrinho Sebastião stig CEFLURIS (Culto Ecletico da Fluente Luz Universal Raimundo Irineu Serra).

1975: Walter Menozzi is gebore.

1980: Tiziana Vigani woon in die Colônia Cinco Mil en kry haar fardamento.

1983: Padrinho Sebastião stig Céu do Mapiá.

1990: Padrinho Sebastião is oorlede.

1994: Tiziana Vigani het die Santo Daime-geestelike werke by Casa Regina della Pace - Cielo di Assisi begin.

1998: Menozzi het 'n vyf maande studente-uitruil by die UFRJ (Universidade Federal do Rio de Janeiro; Federale Universiteit van Rio de Janeiro) deurgebring en die Santo Daime-sentrum Céu do Mar in Floresta da Tijuca genader.

2000: Menozzi het by die Assisi-groep aangesluit.

2000-2001: Menozzi het sewe maande interaksie met Padrinho Alfredo en sy gemeenskappe gehad (vier maande in Céu do Mapiá en die res in ander gemeenskappe). Menozzi se fardamento het op 25 Desember 2000 plaasgevind.

2004: Menozzi is op Perugia-lughawe met sewe-en-twintig liter ayahuasca gestop.

2005: Menozzi en twintig ander mense is in Reggio Emilia in hegtenis geneem. Verhore het in Perugia plaasgevind.

2006: Die hof in Perugia aanvaar die aansoek om ontslag van die saak.

2007: Menozzi stig die Santo Daime-sentrum Stella Azzurra in Reggio Emilia.

2008: CEFLURIS Italia, 'n konfederasie van Italiaanse Santo Daime-kerke (waaronder Casa Regina della Pace, Stella Azzurra en andere), is amptelik deur die Italiaanse regering geregistreer.

2009: Die hof van Reggio Emilia het Menozzi vrygespreek

2013: Brasiliaanse CEFLURIS het sy naam verander na ICEFLU, Igreja do Culto Eclético da Fluente Luz Universal.

2013: ICEFLU Europe is gestig.

2013: Stella Azzurra is amptelik geregistreer as Vereniging.

2017: CEFLURIS Italia het sy naam verander na ICEFLU.

2019: Casa Regina della Pace het 'n stigting geword (Fondazione Casa Regina della Pace Onlus).

FONDS / GROEPGESKIEDENIS                                            

Stella Azzurra is 'n Italiaanse tak van die wêreldgodsdiens Santo Daime, wat gebruik maak van die entheogeniese brousel wat as ayahuasca bekend staan ​​as 'n sakrament. Die groep is gestig en word gelei deur Walter Menozzi. Die verhaal en wisselvallighede van beide Walter Menozzi en Stella Azzurra het 'n belangrike rol gespeel in die kulturele en wettige weg vir soortgelyke groepe in Italië (en meer in die algemeen in Europa), sowel as om die persepsie van Santo Daime en van ayahuasca te vorm die algemene Italiaanse publiek. Menozzi is ook 'n huishoudelike naam vir Santo Daime-groepe in Europa.

Die meeste kontemporêre ayahuasca-bewegings spruit uit die ervaring, vertellinge en leierskap van Raimundo Irineu Serra, [Image to right], waarna meestal verwys word as Mestre (Meester) Irineu (1892–1971). Mestre Irineu het as 'n Afro-Brasiliaanse seringueiro (rubberwerker) in die stad Brasiléia (in die staat Acre, wat aan Bolivia grens) werk, geleer van die inwoners van die gebied oor hul gebruik van ayahuasca. Hierdie brousel word verkry uit die afkooksel van 'n wingerdstok (Banisteriopsis caapi, ook algemeen bekend as jagube of mariri) en die blare van 'n struik (Psychotria viridis, ook algemeen bekend as rainha of chacruna) wat in die bos groei, wat dan saam gemeng is . Ayahuasca het sowel 'n praktiese as 'n godsdienstige funksie vervul, omdat dit sy verbruikers krag en visioene (mirações) voorsien het wat dit as 'morele wysheid' beskou het. In een so 'n visioen is Mestre Irineu, wat as 'n Katoliek grootgemaak is, genader deur 'n vroulike gees wat hy as die Rainha da Floresta (Koningin van die Bos) en die Maagd Maria geïdentifiseer het. Later verhuis Irineu na Rio Branco (die hoofstad van Acre), waar hy 'n kerkmerk Centro de Iluminação Cristã Luz Universal (CICLU) gestig het. Daar word gesê dat die vroegste geestelike werke in 1931 by die privaat huise van die dissipels in die Rio Branco-woonbuurt in Vila Ivonete plaasgevind het. In 1945 het Mestre Irineu 'n stuk grond in Alto Santo (Acre) deur die regering toegewys, waar hy 'n Santo Daime-gemeenskap, 'Alto Santo', gestig het. Die naam is eers informeel gebruik, met verwysing na die gemeenskap, en het later as die naam van Mestre Irineu se kerk self gebruik. Mestre Irineu het beroemd geword as geneser en daar word gesê dat hy nuwe gesange tydens sy visioene ontvang, wat hy in ayahuasca-seremonies opgeneem het. In sulke lofsange het die noodsaaklike “dai-me” (“gee my”) gereeld voorgekom en is hulle daarna gebruik as 'n naam vir albei ayahuasca en die godsdiens self (Santo Daime, oftewel “Holy give-me.”) Na die dood van Mestre Irineu, vertrek Santo Daime in verskillende afsonderlike bewegings. Die Brasiliaanse tak, wat gestig is deur sy opvallendste dissipel, Sebastião Mota de Melo (1920–1990), is veral belangrik (algemeen na verwys as Padrinho, of 'Godfather', Sebastião). [Afbeelding regs] Padrinho Sebastião was bekend met Allan Kardec (1804–1869) se spiritualisme. Hy stig 'n landelike gemeenskap in Rio Branco (die Colônia Cinco Mil, Kolonie 5000, na die prys in cruzeiros, van die erf waar dit in 1959 gevestig is) toe hy Irineu in 1965 genader het en volgens oorlewering genees is van sommige slukderm siekte. In 1983 verhuis Padrinho Sebastião, wat reeds 'n Santo Daime-kerk in sy gemeenskap gevestig het, na die Amazone-reënwoud, waar hy die gemeenskap, Céu do Mapiá (“Hemel / lug van die Mapiá [rivier]”), gestig het in die deelstaat Amazonas. Sy groep was CEFLURIS (Centro Eclético da Fluente Luz Universal Raimundo Irineu Serra). Na die dood van Padrinho Sebastião in 1990 neem sy seun Alfredo Gregório de Melo (geb. 1950), ook bekend as Padrinho Alfredo, die leiding. In 1992 het CONFEN (Conselho Federal de Entorpecentes, die Federale Narkotiese Raad van Brasilië) die reg van Santo Daime-volgelinge behou om ayahuasca te gebruik tydens hul seremonies, nadat hulle talle gemeenskappe besoek en bestudeer het, waaronder Céu do Mapiá (Introvigne 2000; Menozzi 2007; Dawson 2013; Introvigne en Zoccatelli 2016).

Walter Menozzi is in 1975 gebore in Reggio Emilia, Noord-Italië. Nadat hy die plaaslike liceo sciento “Lazzaro Spallanzani” bygewoon het, studeer hy Ekonomie en Finansies aan die Bocconi-universiteit in Milaan en studeer in 1999. Menozzi se finale proefskrif in Ekonomie en Finansies was getiteld Gli strumenti derivati ​​sulle “kommoditeite” agricole. Il caso dei vini italiani di qualità (Afgeleides oor landbouprodukte: die geval van Italiaanse wyne van hoë gehalte - Menozzi, privaat kommunikasie, 1 November 2016).   Hy was tussen 1 en 1987 aktief in 'n plaaslike tak van die verkenningsvereniging CNGEI (Corpo Nazionale Giovani Esploratori ed Esploratrici Italiani - National Corps of Italian Boy Scouts and Girl Guides), Reggio Emilia 1997, 'n ervaring wat waarskynlik sy organisasie gevorm het. / leierskapvaardighede en sy kosmopolitiese ingesteldheid, terwyl hy hom vertroud maak met 'n kommunitêre en landelike leefstyl. Voor sy ervarings met Santo Daime beskryf Menozzi homself as 'ateïs' (Menozzi, private kommunikasie, 4 Januarie 2020).

Menozzi het in die winter van 1997 die eerste keer met entheogen-verwante vertellings kennis gemaak met die lees van Terence McKenna se boek Ware hallusinasies: om rekenskap te gee van die buitengewone avonture van die skrywer in die duiwelsparadys (1993). Hierdie produktiewe Amerikaanse skrywer, wat veral belangstel in sjamanisme en psigedeliese stowwe, is nogal kontroversieel. Menozzi verduidelik dat die boek yagé, een van die ander inheemse name vir ayahuasca, raak (wat, net soos die term "ayahuasca," sowel die plant as die brou verwys) (Menozzi, privaat kommunikasie, 25 November 2016). In 1998 het Menozzi, terwyl hy 'n studente-uitruil van vyf maande aan die UFRJ (Universidade Federal do Rio de Janeiro, Federale Universiteit van Rio de Janeiro) deurgebring het, die Santo Daime-sentrum Céu do Mar, in die Floresta da Tijuca in Rio de, genader Janeiro, en het aan twee seremonies deelgeneem (Menozzi, privaat kommunikasie, 25 November 2016).

Die sleutels vir die verspreiding van Santo Daime in Italië was die inisiatiewe gelei deur 'n ander Italianer, Tiziana Vigani (geb. 1950), 'n argitek van die onderwys wat agt maande in die Colônia Cinco Mil in 1980-1981 gewoon het, waar sy Padrinho Sebastião ontmoet het. Volgens Vigani was dit die derde Italiaanse burger wat Daime gedrink het, aangesien haar vriendin Marina Ruberti en nog 'n jong Italiaanse hippie, Adriano Grioni, reeds by die gemeenskap aangesluit het (en in Brasilië gebly het, waar hulle bly woon het (Menozzi, private kommunikasie, 4 Januarie 2020). Dit is belangrik om daarop te let dat sulke vertellings oor die vroegste ontmoetings en interaksies van die Italiaanse burgers met die Santo Daime-gemeenskappe informeel tussen praktisyns versprei word en dat Menozzi tot en met 2020 staatmaak op lofsangboeke wat jare lank gebruik is, het die naam Ruberti as Ruperti gespel (Menozzi, privaat kommunikasie, 30 Mei 2020).

Met haar terugkeer na Italië het Vigani geen verbintenisse met die Colônia gehad nie, en het sy ook Santo Daime nog dertien jaar lank nie beoefen nie. Uiteindelik, alhoewel, in 1981, verhuis sy na Assisi, waar sy 'n godsdienstige, Franciskan-agtige leefstyl in 'n klein vrouegemeenskap leef. In 1994, toe Santo Daime oor Europa begin versprei, stig sy die Santo Daime-groep Casa Regina della Pace — Cielo di Assisi (“Huis / Huis van die Koningin van die Vrede — Hemel / Hemel van Assisi”) en het weer kontak met ander Santo Daime-aanhangers hervat. Die belangrikste is dat sy in 1995 met Padrinho Alfredo [Beeld regs] in Spanje ontmoet het. Alhoewel die heel eerste Santo Daime-verwante, informele geestelike aktiwiteite in Italië in 1990 plaasgevind het, het die tak in Assisi die belangrikste geword. Italiaanse Santo Daime sentrum. Teen 2004 was daar ongeveer veertig aktiewe lede wat gereeld tussen Italië en Brasilië gereis het. Casa Regina della Pace bestaan ​​nog, en bestaan ​​uit ongeveer twintig tot dertig lede wat ook aktief 'n liefdadigheidsstigting bestuur wat haweloses skuiling bied (Menozzi, privaat kommunikasie, 4 Januarie 2020).

'N Ander klein outonome groep was gelyktydig in Genua aktief. Die twee leiers het onafhanklik van die ervaring van Vigani (hoewel op dieselfde tydstip) van ayahuasca geleer, en hulle het ook met Padrinho Alfredo verband gehou. Hierdie groep het later na Ovada (Piemonte) verhuis en in twee groepe verdeel (Curuchich 2004: 12-13; Menozzi, privaat kommunikasie, 1, 5 en 25 November 2016).

In 2000 het Menozzi aangesluit by die aktiwiteite van die Italiaanse Assisi-groep, wat, hoewel klein, wel deur Katolieke en regeringsinstellings in die streek bekend was (Menozzi 2011: 1-2; Menozzi 2013: 278, voetnoot 32). Tussen 2000 en 2001 was Menozzi vier maande in gesprek met Padrinho Alfredo en sy gemeenskap op Céu do Mapiá, en nog drie maande by ander Santo Daime-gemeenskappe, waaronder de Melo se nuutgestigte gemeenskap Céu do Juruá, langs die Peruaanse grens. Hier het Menozzi Santo Daime beoefen en saam met die baie landelike gemeenskap gewerk in omstandighede van uiterste eenvoud en het hy sy farda (sien hieronder) op Kersaand in 2000 ontvang (Menozzi 2013: 23-24).

Leerstellinge / oortuigings

Terwyl hy in 2005 onder huisarres was (sien hieronder), het Menozzi 'n monografie geskryf Ayahuasca: La Liana degli Spiriti — il Sacramento magico-religioso dello Sciamanesimo Amazzonico (Ayahuasca: The Vine of the Geits — The Magic-religious Sacrament of Amazonian Shamanism). [Afbeelding regs] Dit is eers deur Franco Angeli editore in Milaan (2007) gepubliseer en daarna deur Spazio Interiore in Rome (2013). Veelvuldige gedeeltes en gedeeltes van die monografie word in 'n konfessionele aar geskryf; Menozzi hou egter altyd 'n onpersoonlike styl; hy brei nie uit op sy persoonlike ervarings en gebruik die derde persoon nie, selfs as hy sy eie regsprobleme raak. Verder is die gedeeltes oor die geskiedenis van Santo Daime en die chemie van ayahuasca so ryk aan verwysings na akademiese en wetenskaplike bronne dat die boek kan kwalifiseer as 'n wetenskaplike bespreking (hoewel nie 'n eweknie-geëvalueerde een nie) wat deur sommige jare voorspel is. wetenskaplike monografieë in Engels oor die onderwerp ('n ander voorloper kan beskou word as Introvigne 2000). In werklikheid kan Menozzi se boek op die oomblik van skryf beskou word as die mees volledige bron in Italiaans oor ayahuasca en ayahuasca-verwante godsdienste. Dit is nog nie in Engels vertaal nie.

Die boek is in twaalf hoofstukke verdeel. Die eerste is, soos dit op die titel lees, opgedra aan die 'Botaniese identifikasie van ayahuasca-komponente'. Die tweede hoofstuk rekonstrueer die argeologie en mitologie van ayahuasca; dit wil sê, dit fokus op die geskiedenis van die Inka's en hul vertellings rakende gewyde plante en broue. Die volgende twee hoofstukke bespreek onderskeidelik die inheemse (Amazone-bevolking) en mestizo-oortuigings en -praktyke (die gebruik van heilige plante en brou deur curanderos in stedelike of semi-stedelike moderne en kontemporêre kontekste). In die vyfde hoofstuk word die sosio-kulturele konteks waarin moderne ayahuasca-godsdienste gebore is, uiteengesit; aandag word geskenk aan die invloed wat Kardec se spiritualisme uitoefen. Die sesde, sewende en agtste hoofstukke rekonstrueer die geskiedenis en leerstellings van onderskeidelik Santo Daime, Barquinha en União do Vegetal (laasgenoemde twee is ander bewegings op ayahuasca wat in Brasilië ontstaan ​​het). Die negende hoofstuk bespreek die terapeutiese gebruik van ayahuasca deur te verwys na talle wetenskaplike en wetenskaplike artikels. Die tiende hoofstuk bevat 'n gedetailleerde en kritiese bespreking van die begrip 'dwelm'. In hoofstuk 11 word die historiografie van die regsgevegte rondom ayahuasca in sewe lande, waaronder Italië, getoon. Die laaste hoofstuk gee 'n opsomming van die waarnemings wat deur die boek gemaak is en bevat enkele slotopmerkings.

Die inleiding bevat 'n kort bespreking van die netjiese skeiding tussen “geneeskunde, sielkunde en godsdienstige spiritualiteit” in die Westerse samelewing (Menozzi 2013: 18). Op grond van 'n paar waarnemings wat die Amerikaanse sielkundige Ralph Metzner (1936-2019) in 'n artikel van 1993 met die titel "The Split Between Spirit and Nature in European Consciousness" gemaak het, sê Menozzi dat die skeiding tussen wetenskap en godsdiens teweeg gebring is deur kernfigure soos Newton, Galileo en Descartes was nodig om die kerk se “oorheersing” en “vervolging” te omseil, maar het tot subjektiewe ervarings gelei. So 'n breuk kan volgens Menozzi genees word deur sjamanistiese tradisies te laat herleef (Menozzi 2013, 19-20).

Die eerste hoofstuk, behalwe 'n kort rekonstruksie van die geskiedenis van die studie van ayahuasca en die stowwe wat in Banisteriopsis caapi (harmine, harmaline en tetrahydroharmine: alkaloïede bekend as β-carbolines) en Psychotria viridis (Dimethyltryptamine, of DMT) is, word beklemtoon. -verwante punte wat telkens weer in die res van die monografie gemaak word. Eerstens word al die stowwe binne bogenoemde plante ook deur die menslike liggaam vervaardig. Tweedens word die hallusinogene effek nie net deur die verbruik van DMT veroorsaak nie. Inteendeel, die β-karboliene inhibeer sommige ensieme (Monoamine oxidases of MAO) wat in die spysverteringstelsel teenwoordig is, wat DMT anders sou metaboliseer; dit wil sê, die ensieme verhoed dat dit die sentrale senuweestelsel bereik. Menozzi kom tot die gevolgtrekking dat “dit nog steeds 'n groot raaisel vir die wetenskap is hoe inheemse [Amazone] wysheid, sonder chemiese en farmakologiese idees, so 'n gevorderde resultaat in plantkundige ingenieurswese kan bereik soos die farmakologiese effek van die komponente van ayahuasca" (Menozzi 2013: 28) .

Die psigo-aktiewe stowwe in ayahuasca word ook deur die menslike liggaam, en meer spesifiek deur die brein, vervaardig (Menozzi 2013, 195). Die psigo-effek spruit slegs uit die gekombineerde werking van DMT en β-Carbolines (Menozzi 2013, 195). Die verbruik van ayahuasca is nie verslawend nie; inteendeel, toenemend laer dosisse is nodig om dieselfde resultaat te verkry (Menozzi 2013: 202). Die verbruik van ayahuasca lei tot voordelige sielkundige effekte, wat wissel van die oorkom van dwelm- / alkoholverslawing tot die gevoel van 'n meer etiese persoon (Menozzi 2013: 205,212-21). Om effektief te wees, moet ayahuasca met die regte bedoelings verteer word, sowel as in die regte konteks, dit wil sê in die korrekte “stel en instel” (Menozzi 2013: 227-29; Menozzi gebruik die twee Engelse terme). Menozzi wys daarop dat die bestaan ​​van 'onaangename' newe-effekte, soos braking en diarree (simbolies geïnterpreteer as fisieke manifestasies van geestelike suiwering), beteken dat mense op natuurlike maniere ontmoedig word deur die bloot ontspanningsverbruik van ayahuasca (Menozzi 2013: 134). Na aanleiding van dieselfde konsepte, dekonstrueer Menozzi in die tiende hoofstuk die konsep van die 'dwelm': hy bevraagteken die definisie daarvan en die wetlike ingesteldheid daarop (in nuanse: nie alle stowwe wat verslawing en / of bewussyn veroorsaak nie, word gedefinieer as 'Dwelms' en word gevolglik deur verskillende regerings verbode, aangesien die geval alkohol is. Sien Menozzi 2013: 232). Aanvullend wys Menozzi daarop dat, selfs al definieer ons 'n 'dwelm' as 'n stof wat verslawing veroorsaak, die bewussyn verander en in die algemeen gesondheidskade tot gevolg het, kwalifiseer ayahuasca nie as sodanig nie, veral nie as 'n mens die rituele verbruik in ag neem nie (Menozzi 2013: 233, 249). Menozzi beskou die term “hallusinogeen” as misleidend en in elk geval nie van toepassing op ayahuasca nie, waarvoor hy 'n definisie soos 'entheogen' verkies, met verwysing na 'n stof wat 'een met hul innerlike goddelike kant verbind' (Menozzi 2013 : 233).

Menozzi opsom self wat hy die belangrikste kenmerke van ayahuasca-verbruik en / of Santo Daime-praktyk in die laaste hoofstuk beskou:

Om 'n betekenisvolle ervaring met ayahuasca te bekom, moet persoonlike voornemens (stel) is fundamenteel (Menozzi 2013: 292).

Die godsdienstige konteks (omgewing) is veral die sleutel tot die gebruik van musiek en sang wat “vibrasie-energieke samehorigheid handhaaf” (Menozzi 2013: 292).

Die spesifieke ervaring wat opgedoen is, is onvoorspelbaar (Menozzi 2013: 292).

Die ervaring lei tot die integrasie van die liggaam, gees en gees in 'n “ontwaking [van] die bewustheid van die diepe onderlinge verband tussen liggaamlike, sielkundige en geestelike gesondheid” (Menozzi 2013: 292).

Die ervaring word nie gekenmerk deur die verlies van bewussyn nie (Menozzi 2013: 292-93).

Die ervaring “voel waar” en lei die onderwerp om iets te leer wat hulle alreeds van hulself “geweet” het (Menozzi 2013: 293).

Die ervaring word gekenmerk deur 'n onmiddellike en intuïtiewe 'diagnose' of begrip van 'verborge kennis' (Menozzi 2013: 293).

Die onderwerp ontmoet “ander, nie-materiële wêrelde” (Menozzi 2013: 293).

Die leerervaring is nie lineêr nie, maar is stadig en geleidelik (Menozzi 2013: 293).

Die ervaring is terselfdertyd individueel en kollektief (Menozzi 2013: 293-294).

Die ervaring is vrylik toeganklik vir almal wat dit wil probeer (Menozzi 2013: 294).

Ayahuasca: La Liana degli Spiriti word afgesluit met 'n kort bespreking van die konsep van rede. Menozzi sê:

Dit is nie 'n negatiewe oordeel en kritiek nie oor die lig van die rede [“lumi della ragione”; beklemtoning in die oorspronklike]. Inteendeel, dit prys die verhelderende rede [“ragione illuminante”] deur die veroordeling van die agteruitgang en onderdanigheid aan die voorgee van kulturele en kognitiewe etnosentrisme (Menozzi 2013, 302).

RITUELE / PRAKTYKE

Soortgelyk aan ander Italiaanse, gekonfedereerde sentrums, sowel as ander Santo DaIn die wêreld sentra is Stella Azzurra geïnspireer deur die leer van Raimundo Irineu Serra, Sebastião Mota de Melo en sy seun Alfredo Grégorio de Melo. Die groep beweer dus kontinuïteit met die leer van Mestre Irineu en produseer nie. Dit neem die Kruis van Caravaca ('n kruis met twee horisontale stawe) as een van sy simbole aan en onderstreep sy ikoniese en teologiese oorvleueling met die Christendom in die algemeen (en met die Katolisisme in die besonder). [Afbeelding regs] Binne die Italiaanse konfederasie word spesiale klem gelê op die figuur van Sint Fransiskus van Assisi en die beskermheilige of Stella Azzurra is die heilige Michael die aartsengel. Stella Azzurra stem ooreen met die oorspronklike (en internasionale) seremoniële rituele van Santo Daime. Diegene wat die leer wil nakom en hulle daartoe verbind, ontvang amptelik 'n uniform (or farda) om tydens ritueel gebruik te word en word fardados genoem (daar is in werklikheid twee soorte farda, 'n blou en effense een en 'n wit, 'volledige rok', wat by spesiale geleenthede geklee moet word). Die seremonie waarin 'n lid hul uniform ontvang, is 'n oproeped fardamento. Die seremonies, of trabalhos espirituais ('geestelike werke'), is op aanvraag oop vir nie-gelowiges, na individuele ondersoek deur ervare fardados. Sulke gebeure word gereeld gevier volgens 'n spesifieke kalender (Curuchich 2003: 14).

Tydens 'n 'geestelike werk' word mans en vrouens van mekaar geskei, en hulle sit of staan ​​in konsentriese seshoeke om 'n tafel waarop 'n kruis van Caravaca geplaas word, saam met ander simbole en foto's van die stigters. Die rituele word gelei deur 'n president of 'n comandante (manlike of vroulike 'president' of 'bevelvoerder'), wat sit of staan ​​langs die tafel, merk die opvallende oomblikke van die seremonie met oproepe en lei die gesang van die lofsange, wat gepaard gaan met maracas en ander instrumente. [Afbeelding regs] Sommige seremonies behels die uitvoering van 'n basiese dans; ander sluit in sang wat afgewissel word met oomblikke van stil konsentrasie. Ayahuasca word individueel deur die comandante en hul hulpverleners (ander ervare / senior fardados) toegedien. Die deelnemers staan ​​in die ry om te wag vir hul beurt, soortgelyk aan die toediening van die Heilige Brood tydens die Katolieke massa. Die brou word uit 'n karaf of 'n bottel in 'n klein glas gegiet in 'n hoeveelheid wat deur die comandante of hulpverlener besluit word deur na die deelnemer te kyk en deur die Daime self geïnspireer te word. 'N Spesiale span fardados genaamd fiscais (' voogde ') staan ​​op die eksterne sirkel om seker te maak dat die seremoniële reëls nagekom word, terwyl die welsyn van die deelnemers sorg (byvoorbeeld om hulle emmers te voorsien as hulle moet braak). 'N Ritueel kan 'n paar uur duur (Curuchich 2003: 10-12).

Plekke wissel van privaat huise, waaronder Menozzi, tot, by ten minste een keer berig in wetenskaplike literatuur, 'n Katolieke hermitage in Noord-Italië, na bewering met die toestemming van plaaslike Katolieke owerhede. Nuwelinge word deur die organiseerders opdrag gegee oor die seremoniële gedrag wat van hulle verwag word om te waarneem en hoe om die gevolge van ayahuasca te hanteer. Voor die sessie word hulle aangeraai om wit klere vir die seremonie aan te koop en om hulself te onthou van seksuele omgang, rooivleis eet, alkohol drink, en dwelmmiddels te neem vir drie dae voor en drie dae na die sessie self (Bigliardi 2018). Menozzi verduidelik die noodsaaklikheid om wit te dra deur aan te voer dat “elke kleur sy eie vibrasie het, wat die bui beïnvloed en die gedagtes van die deelnemer sowel as die ander deelnemers beïnvloed” (privaat kommunikasie, 21 November 2016). Voor die bogenoemde sessie by die hermitage, waarby 52 deelnemers betrokke was, het hulle die geleentheid gekry om 'n eksemplaar van die boekie te koop of te leen met die lofsange wat tydens die “werk” gebruik sou word, en 'n onbepaalde skenking aan Stella Azzurra te maak. Die skenkings, soos uiteengesit, sou onder meer die uitgawes vir die huur van die lokasie en die kos wat aan die deelnemers ná die plegtigheid bedien is, dek. Afskrifte van Menozzi's Ayahuasca: La Liana degli Spiriti is ook vertoon en verkoop. Deelnemers is versoek om 'n vraelys in te vul, waarin hulle eksplisiet gevra word of hulle antidepressante gebruik en / of hulle onder behandeling is vir hipertireose. Diegene wat antidepressante neem, word verbied om deel te neem, terwyl diegene wat behandeling vir hipertireose ontvang, gewaarsku word dat hul medisyne met ayahuasca kan inmeng en die gevolge daarvan kan verhoog. Op dieselfde vraelys is die deelnemers gevra om volle verantwoordelikheid te neem vir hul deelname en die gevolge daarvan (Bigliardi 2018).

ORGANISASIE / LEADERSHIP

Menozzi is sedert 2008 getroud met 'n volgeling van Santo Daime en woon in 'n plattelandse huis op die heuwels in die omgewing van sy geboortestad. Hy stig die Santo Daime-vereniging Stella Azzurra in Reggio Emilia in 2007 op en is die huidige geestelike leier, president en regsverteenwoordiger. Hy hou 'n baie lae profiel, veral om te voorkom dat sy foto's op sosiale media en dies meer versprei word. Menozzi, wat vlot Portugees, Engels sowel as goed Spaans praat, dien gewoonlik as komandante van die nasionale en internasionale “geestelike werke” wat hy bywoon (tensy Brasiliaanse, hoër ranglyste figure deelneem), wat tot 100-120 per jaar kan beloop (insluitend dié wat deur Stella Azzurra opgestel is, wat vyf tot veertig tot vyftig per jaar is) ; Menozzi, privaat kommunikasie, 4 Januarie 2020).

Volgens Menozzi se eie verslae het Stella Azzurra ongeveer tagtig 'aktiewe lede' wat ten minste een keer per maand aan die groep se geestelike werke deelneem en finansieel bydra (Menozzi, privaat kommunikasie, 4 Januarie 2020). Menozzi meld dat die gemiddelde ouderdom van sulke “aktiewe lede” tussen 30 en 35 is (onder 'n wye ouderdom van lede), en dat die lidmaatskap eweredig tussen mans en vroue verdeel is. Die meeste lede is as Katoliek grootgemaak (hoewel hulle hulself nie as sodanig kan identifiseer nie), maar sommige is Protestante en Boeddhiste. By 'n "geestelike werk" word by verskeie geleenthede 'n Katolieke priester (Menozzi, privaat kommunikasie, 4 Januarie 2020) aangesluit.

Op 13 Mei 2008 is CEFLURIS Italia, 'n konfederasie van die Italiaanse Santo Daime-kerke, amptelik deur die Italiaanse regering geregistreer as 'n 'godsdienstige organisasie in die uitoefening van 'n kultus'. Volgens Menozzi was daar vanaf Mei 2009 ongeveer 300–400 mense verbonde aan Santo Daime-sentrums (Menozzi 2011, 14). CEFLURIS Italia het sy naam verander in ICEFLU Italia in 2017. Stella Azzurra is een van die stigterslede en word op die oomblik van skryf as die grootste groep beskou. Benewens die optrede as die regsverteenwoordiger en president van Stella Azzurra, is Menozzi ook die regsverteenwoordiger van ICEFLU Italia (waarvan Tiziana Vigani as ere-president dien).

Sedert 2013 is Menozzi ook lid van die Raad van Direkteure van ICEFLU Europe, 'n Europese konfederasie van Santo Daime-groepe (gestig in 2013) wat Stella Azzurra sedert die begin insluit (Walter Menozzi - private kommunikasie, 4 Januarie 2020).

Die naamverskuiwing van CEFLURIS na ICEFLU het sy oorsprong in Brasilië. Dit is in 2013 besluit en geïmplementeer deur Padrinho Alfredo Mota de Melo en die direksie / leerstellige raad van die Brasiliaanse CEFLURIS self. Die rede is dat elke gemeenskap oorspronklik 'n kenmerkende akroniem geskep het deur die CEFLU (Culto Eclético da Fluente Luz Universal) te gebruik, gevolg deur die voorletters van 'n noemenswaardige persoonlikheid wat deur die sentrum aanvaar is as verwysing in leerstellige aangeleenthede (RIS staan ​​vir Raimundo Irineu Serra). In die loop van die tyd het CEFLURIS egter die juridiese naam geword van die vereniging wat verband hou met die kerk van Céu do Mapiá, terwyl ander kerke, ook buite Brasilië, hul naam volgens bogenoemde prosedure geskep het. Dertig jaar na die stigting van Padrinho Alfredo se CEFLURIS, is besluit om die identiteit van sulke kerke te merk en hul konfederasie te beklemtoon deur die akroniem ICEFLU aan te neem, waarin “i” vir igreja (“kerk)” staan, terwyl CEFLURIS vir die oorspronklike bewaar word sentrum / kerk (Menozzi, privaat kommunikasie, 21 Mei 2020).

Stella Azzurra is sedert 2017 wettig geregistreer as 'n associazione per la promozione sociale ('vereniging vir sosiale bevordering', veral kulturele bevordering) en is amptelik 'n organisasie sonder winsoogmerk. Monetêre skenkings word voorgestel, nie gevra nie (Menozzi, privaat kommunikasie, 4 Januarie 2020). Sedert 2018 het Stella Azzurra gebaat by 'n vrywillige skenking voor belasting ten gunste van organisasies sonder winsoogmerk, sowel as universiteite en wetenskaplike instellings.

Tot 2019 was Menozzi professioneel aktief as vryskut finansiële berader; hy het egter aan die begin van 2020 'n groot (hoewel onspesifiseerde) professionele verskuiwing aangekondig (Menozzi, privaat kommunikasie, 4 Januarie 2020).

Die naam Stella Azzurra is in 2008-2009 gekies met verwysing na 'n herhalende beeld (wat deur hom beskryf word as ''n wese van die bodem van die see op 'n goddelike troon') in Menozzi se Daime-verwante ervarings sedert 2001. Menozzi benadruk egter , dat die beeld van 'n "Blue Star" (Estrela Azul in Portugees) ook gevind kan word as 'n geheimsinnige entiteit in Santo Daime-gesange wat verband hou met Saint Michael Archangel en dat 'n Estrela d'Água ("Water Star") in 'n lofsang deur Mestre Irineu. Menozzi vertolk die “Waterster” en die “Blue Star” persoonlik as oorvleuelend en as die figuur van Moeder Aarde. Estrela d'Água is ook die titel van 'n klein boek met lofsange wat Menozzi ontvang het (Menozzi, persoonlike kommunikasie, 1, 5 November 2016). Menozzi het in 2012 liedere begin ontvang wat voorgelê is aan en goedgekeur is deur Padrinho Alfredo volgens 'n prosedure wat wêreldwyd onder Santo Daime-praktisyns wydverspreid is (met ander woorde, leiers en praktisyns ontvang lofsange onderworpe aan die goedkeuring van 'n hoër / senior Santo Daime-leiers voordat hulle tydens seremonies gebruik word). Menozzi noem dat in Italië dieselfde lede ondervind is deur ander lede van Stella Azzurra sowel as deur Tiziana Vigani en ander Santo Daime-lede. Twee van die lofsange van Menozzi, waaronder die eerste een, is in 'n droom ontvang en geen (tot nou toe) tydens 'n "geestelike werk" ontvang nie. Die lofsange is ontvang in die vorm van musiek sowel as lirieke in Portugees, en dit bevat verwysings na Jesus, die Heilige Johannes die Doper, die Goddelike Moeder en die Afro-Brasiliaanse tradisie. Dit word ook tydens die “geestelike werke van Stella Azzurra” gesing, hoewel voorkeur gegee word aan die lofsange van Mestre Irineu, Padrinho Sebastião en ander ouer, noemenswaardige lede wat die Sentrum as verwysing neem (Menozzi, privaat kommunikasie, 4 Januarie 2020). Aangesien Menozzi geen agtergrond het in musikale teorie en praktyk nie, hou hy dit voortdurend geestelik deur die liedere te sing, skryf hy die lirieke op en neem dit uiteindelik via 'n telefoon op. Soms word hierdie prosedure gevolg op dieselfde dag as die ontvangs; ander kere wag Menozzi 'n paar dae voordat hy die lofsang red, om seker te wees dat dit met dieselfde ritme en lirieke “terugkom” (Menozzi, privaat kommunikasie, 8 April 2020).

Kwessies / UITDAGINGS

Die Santo Daime-sentrum van Assisi het op 20 Junie 2003 'n aansoek aan die Prefektuur van die Republiek in Perugia, wat later aan die Ministerie van Binnelandse Sake gestuur is, gerig om amptelike erkenning te ontvang as 'n 'agentskap van 'n bedryfs kultus' (die term culto in Italiaans dra nie negatiewe konnotasies in hierdie spesifieke konteks nie, maar verwys op 'n wettige en neutrale manier na die kweek van godsdienstige leerstellings en praktyke). Die aansoek het onder andere 'n gedetailleerde beskrywing van ayahuasca se voorbereiding en samestelling ingesluit. Menozzi, na sy terugkeer van 'n reis na Brasilië in 2004, is op Perugia-lughawe met sewe-en-twintig liter ayahuasca voorgekeer. Menozzi het verklaar dat tot op daardie oomblik klein hoeveelhede van die stof na Italië ingevoer is via 'n fitosanitêre sertifikaat wat deur die Brasiliaanse ministerie van landbou uitgereik is. Hierdie keer, as gevolg van 'n burokratiese dooiepunt, is die sertifikaat egter nie uitgereik nie. Die Santo Daime is gekonfiskeer deur Italiaanse doeane-werknemers. Chemiese ontledings het die aanwesigheid van dimetyltryptamien (DMT), wat deur die Verenigde Nasies se Konvensie van psigo-aktiewe stowwe (1971) geklassifiseer is, as 'n bylae I-stof geklassifiseer (dit wil sê, word beskou as 'n sterk potensiaal vir misbruik en geen aanvaarde mediese gebruik nie). 'N Ondersoek het gevolg en daar is in verskeie Italiaanse stede op huise van Santo Daime-aanhangers toegeslaan, wat gelei het tot beslaglegging op klein hoeveelhede drank. In Februarie 2005 is 'n jong Brasiliaanse vrou in Milaan in hegtenis geneem en haar beslag gelê op haar ayahuasca. Eers na 'n geruime tyd het sy die geleentheid gekry om skuld te beken, wat gelei het tot 'n vonnis van anderhalf jaar proeftydperk en toestemming om Italië te verlaat (Menozzi 2006, 2011). Dit is belangrik om te spesifiseer dat die Ministerie van Binnelandse Sake besluit het om nie met die bogenoemde aansoek om juridiese erkenning voort te gaan nie (soos Menozzi in die vroeë maande van 2004 verneem het) gebaseer op 'n antiterrorismewet wat in die nasleep van 9/11 goedgekeur is volgens waaraan geen regspersone in Italië erken is wat verwys het na leiers in buite-Europese lande nie (met ander woorde, die aansoek het nie probeer om juridiese erkenning te verkry vir 'n nuwe Italiaanse vereniging nie, maar vir die Italiaanse tak van 'n Brasiliaanse vereniging) Menozzi, privaat kommunikasie, 30 Mei 2020).

Menozzi is op 15 Maart 2005, 'n aand, 'n dag voordat hy namens die Italiaanse Ministerie van Buitelandse Sake na 'n drie-jaar-sendingstasie na Mosambiek vertrek (hy is aangestel as hoofbestuurder van 'n boerderykoöperasie) in sy geboortestad met die vermoede dat hy 'n ontsnappingsrisiko was. Die belangrikste misdade ter sprake was kriminele vereniging (volgens die juridiese formulering in Italiaanse “di stampo mafioso”, oftewel mafia-styl) vir internasionale dwelmhandel (strafbaar met vyftien tot dertig jaar gevangenisstraf). Op 16-17-18 Maart het die plaaslike koerant Gazzetta di Reggio gepubliseerde artikels wat Santo Daime beskryf as 'n 'sekte' en 'n 'pseudo-godsdienstige gemeenskap' gekenmerk deur 'orgiastiese rites' en benadruk dat ayahuasca, 'n 'nuwe dwelm', ''n uiters kragtige hallucinogene' was wat 'seksuele krag' bevorder het, maar ook "permanente skade" aan die sentrale senuweestelsel en lewer veroorsaak (Gazzetta di Reggio 2005a). Soortgelyke artikels sou ook volg terwyl die gebeure ontvou het (Gazzetta di Reggio 2005b, 2005e, 2005f). In die koerant is daar ruimte gegee aan verklarings deur Tiziana Vigani, wat daarop aangedring het dat Santo Daime-beoefenaars Christelik is en dat hul organisasie in Brasilië op die gebied van billike handel en liefdadigheid opereer. In dieselfde artikel word ayahuasca, met opvallende of inkonsekwente leksikale kreatiwiteit, egter as 'n 'pseudo-hallusinogene tee' gedefinieer.Gazzetta di Reggio 2005c). Die koerant het ook twee Katolieke priesters toegespreek, waarvan 'n opsomming van die opinies die titel gegee het vir 'n ander artikel: "Die een is geen godsdiens nie" (Gazzetta di Reggio 2005d). Intussen is Menozzi, na 'n week van die gevangenis, saam met ander volgelinge van Santo Daime wat op soortgelyke aanklagte in verskillende Italiaanse stede gearresteer is, in hegtenis geneem.

Op 4 April 2005 het die eerste verhoor by die Hof in Perugia plaasgevind. In Menozzi se eie woorde:

Ons het 'n volledige stel dokumente aangebied rakende godsdienstige, juridiese (internasionale), [en] wetenskaplike aspekte, oor ons aktiwiteite en die bestemming van die bydraes wat ons elke jaar aan IDA [die NGO gelewer het]  Instituto de Desenvolvimento Ambiental - Instituut vir Omgewingsontwikkeling], insluitend 'n amptelike brief van WWF Brazil wat gepos is vir die Italiaanse konsulaat in Manaus (Amazonas). Die vernaamste argument van die verdediging op hierdie punt het egter gegaan oor die feit dat die Santo Daime is nie opgeneem in die lys van die beheerde [verbode] stowwe vir die Italiaanse wetgewing nie (Menozzi 2006).

Nietemin het die Hof die verdediging van die hand gewys en verklaar dat: “Santo Daime, wat 'n mengsel van twee plante is en nie net een nie, nie 'n natuurlike produk is nie, maar dat dit moet beskou word as 'n laboratoriumpreparaat [...] wat DMT bevat" (Menozzi 2006) .

Daarna is appèl aangeteken by die Hooggeregshof (Corte di Cassazione) in Rome. Die appèl is op 7 Oktober 2005 aanvaar. Die skriftelike motivering vir hierdie besluit is op 15 Desember ontvang. In die heropbou van Menozzi:

Die belangrikste punte van die verklaring het gehandel oor hoe dit geïnterpreteer moet word deur die Italiaanse wet op dwelmmiddels rakende die spesifieke geval van 'n stof vervaardig uit natuurlike plante wat nie beheer word nie, maar wat 'n beheerde alkaloïed bevat:

Die Hooggeregshof het verklaar dat die staatsaanklaer nie wys hoe ayahuasca / Santo Daime voorberei is nie;

As die stof 'n laboratoriumproduk was wat DMT bevat, moes dit verbied word;

As die stof 'n preparaat was wat afkomstig is van 'n 'eenvoudige afgeleide proses' van natuurlike, onbeheerde plante, was dit afhanklik of die voorbereidingseffekte die gevolg was van die verbruik van beide oorspronklike plante al dan nie. Dit kan gemeet word aan die hoeveelheid alkaloïede in die stof in verhouding tot die aanwesigheid in veral die oorspronklike plante;

As die stof 'n duidelike 'surplus' van alkaloïede ten opsigte van die oorspronklike plante het, en die effekte daarvan baie versterk word ten opsigte van die wat veroorsaak word deur die verbruik van beide die oorspronklike plante, moet die bereiding ook in hierdie geval beheer word;

As die bereiding 'n hoeveelheid alkaloïede (en ook die effekte) bevat wat vergelykbaar is met die verbruik van die oorspronklike plante, word die bereiding in hierdie geval nie beheer nie (Menozzi 2006).

Menozzi het ook die datums van 7 Oktober en 15 Desember as simbolies beduidend geïnterpreteer, aangesien dit saamgeval het met onderskeidelik die verjaardae van Padrinho Sebastião en Mestre Irineu (privaat kommunikasie, 21 Mei 2020).

Op 13 Januarie 2006 het Menozzi se verdediging 'n nuwe wetenskaplike verslag onderteken deur 'n Italiaanse chemikus, wat verklaar dat Santo Daime 'n “afkooksel” van twee plante was, 'n "eenvoudige afgeleide proses" van plante wat alkaloïede voorstel in 'n hoeveelheid vergelykbaar met die oorspronklike plante. Op 4 April 2006 het die hof van Perugia die versoek om ontslag van die saak aanvaar.

Die sewe-en-twintig liter Santo Daime wat in 2004 gesekwestreer is, is in 2008 afgeneem met 'n bevel van die Hooggeregshof van 23 April 2008 (ook hierdie datum is deur Menozzi as simbolies beduidend beskou, wat saamval met die Dag van Saint George, wat hy beskou as een van sy belangrikste geestelike gidse -Menozzi, privaat kommunikasie, 21 Mei 2020).

In 2016, 'n verslag in die infotainment TV-program Die hiënas (31 Januarie) het die bestaan ​​van Italiaanse groepe waarin die brouhou in 'n nie-seremoniële omgewing toegedien word, aan die lig gebring, terwyl die deelnemers, wat bereik via sosiale media. Die verslaggewer het incognito by 'n sessie aangesluit en beklemtoon hoe die deelnemers (insluitende minderjarige tieners en kinders) nie ingelig is oor die moontlike gevolge van ayahuasca nie. Sulke effekte (insluitend aritmie, stuiptrekkings, koma en permanente skade aan organe) is verduidelik in 'n onderhoud met 'n geneesheer in die gifsentrum van die Niguarda-hospitaal (Milaan), en deur verwysing na gevalle van dood (buite Italië) wat in die pers. Ondanks die feit dat die ayahuasca-gebruik voortspruit uit die sjamanistiese tradisie, en dat ayahuasca in sommige lande nie onwettig is nie, en ten spyte van 'n bewering van die geneesheer, waarvolgens 'n ongespesifiseerde 'wetgewer' besluit het om die godsdiensgebruik daarvan te beskou as die definisie daarvan as 'n 'dwelm', het die verslaggewer ayahuasca herhaaldelik as 'n 'dwelm' beskryf en dit 'die mees hallusinogene stof ter wêreld' genoem (Ruggeri en Fubini 100,00). Die verslag het nie melding gemaak van of verteenwoordiging van groepe wat van ayahuasca in 'n godsdienstige omgewing gebruik maak nie.

Ander juridiese sake oor Santo Daime is in 2009, 2010 en 2018 deur Menozzi en ander lede van die ICEFLU gewen. Behalwe spesifieke sake van inhegtenisneming en verhoor soos die voorgenoemde, is die afgelope paar jaar af en toe besprekings oor Ayahuasca beskikbaar gestel aan die Italiaanse publiek via aanlyn koerante en tydskrifte. Soms word hierdie verhale op 'n etnografiese manier en met skeptiese ondertone geskryf (Alì 2015); soms is die toon meer sensasioneel (Accolla 2008, Turrini 2015). Daarbenewens het minstens een artikel probeer om 'n balans te vind tussen die kritiek en lof wat deur verskillende kundiges met wetenskaplike kwalifikasies aangebied word (Villone 2016). Sulke stukke kan egter nie beskou word as die potensiaal om 'n publiek te bereik wat vergelykbaar is met dié van die bogenoemde TV-program nie Die hiënas.

Menozzi streef daarna om deur sy werk en inisiatiewe (insluitend geleentheidsgesprekke) by te dra tot 'n gunstiger persepsie en ontvangs van Santo Daime en ayahuasca onder die Italiaanse publiek en instellings.

Die grootste uitdaging vir Santo Daime-groepe en praktisyns in Italië word voorgestel deur die feit dat die plante waardeur ayahuasca geproduseer word, nog nie in die land ten volle verbou is om voldoende voorraad te verseker nie, met inagneming van die frekwensie van 'geestelike werke' en die aantal deelnemers. Gunstige klimaatstoestande kan in suidelike streke voorkom; verbouing en produksie in groot hoeveelhede verg egter sistematiese beplanning, uitgebreide partye, aansienlike tyd en mannekrag. Vanaf Mei 2020 berig Menozzi dat die Italiaanse Santo Daime-beoefenaars besig is met die uitgebreide verbouing van albei plante; hy bereken egter sewe tot agt jaar as die tyd wat nodig is om Santo Daime in Italië te produseer (Menozzi, privaat kommunikasie, 21 Mei 2020). Gegewe die bestaan ​​van 'n poel verbruikers wat verder as Santo Daime-praktisyns strek, kan die produksie van ayahuasca op Italiaanse bodem 'n belowende, as gevaarlike mark vir ondergrondse ondernemers wees. Santo Daime-groepe is egter nie geïnteresseerd in die aankoop van ayahuasca van nie-geassosieerde kultivars en verkopers nie, aangesien die produksie van Santo Daime 'n godsdienstige ritueel is. Die invoer van die brou uit Brasilië of enige ander vreemde land stel draers aan inspeksie namens doeane-owerhede bloot, en die identifisering van die stof as verbode kan lei tot wettige probleme, insluitende gevangenisstraf en verhoor. Aangesien die Italiaanse regstelsel op die burgerlike reg berus, tensy 'n spesifieke wet rakende die gebruik van entheogen in godsdienstige kontekste (of meer spesifiek ayahuasca en Santo Daime) op parlementêre vlak aanvaar word, is die probleme wat die leier van Stella Azzurra ondervind, waarskynlik moet herhaal word deur almal wat probeer om die Italiaanse grense oor te steek terwyl hulle ayahuasca dra, hoewel regters en howe kan verwys na presedente terwyl hulle besluite neem. Met ander woorde, hoewel Menozzi se saak en die afdanking van 2006 deur prokureurs gebruik kan word om regters en howe aan te moedig om soortgelyke gunstige uitsprake te formuleer, is dit steeds tegnies moontlik dat onder analoog-omstandighede almal wat ayahuasca na die Italiaanse gebied vervoer, steeds in hegtenis geneem kan word gevangenisstraf en verhoor (sowel as slegte publisiteit in die media). Vanaf Januarie 2020 het Menozzi egter berig dat vyf regsake waarby Stella Azzurra (insluitend sy eie een) betrokke was, vir die betrokkenes gunstig blyk te wees en dat slegs een van die vyf eintlik voor die hof gebring is (Menozzi, privaat kommunikasie, 4 Januarie 2020).

IMAGES
Beeld # 1: Raimundo Irineu Serra.
Beeld # 2: Padrinho Sebastião.
Beeld # 3: Padrinho Alfredo.
Beeld #4: Dekking van Ayahuasca: La Liana degli Spiriti — il Sacramento magico-religioso dello Sciamanesimo Amazzonico (Ayahuasca: The Vine of the Geits — The Magic-religious Sacrament of Amazonian Shamanism.
Beeld # 5: Kruis van Caravaca.
Beeld # 6: Geestelike werk in Noord-Italië in 2020.

Verwysings

Accolla, Paolino. 2008. “Mio Dio che sballo” [“My God, wat 'n reis”] L'Espresso aanlyn, 27 Mei. Toegang vanaf http://espresso.repubblica.it/visioni/societa/2008/05/27/news/mio-dio-che-sballo-1.8581 op 5 April 2020.

Al, Maurizio. 2015. “Sciamani del terzo millennio” [“Shamans of the Third Millennium”] Query 20. Toegang verkry vanaf https://www.cicap.org/n/articolo.php?id=275977 op 5 April 2020.

Bigliardi, Stefano. 2018. "Santo Daime Vertellings in Italië: Walter Menozzi, Stella Azzurraen die konseptualisering van Ayahuasca en wetenskap ” Alternatiewe Spiritualiteit en Godsdiensoorsig 9: 190-219.

Curuchich, T. Cruz Oswaldo. 2003. “Seminario di studio: Chiesa Regina della Pace (Cielo di Assisi)” [Seminaar: The Church Regina della Pace (Cielo di Assisi)] Istituto teologico di Assisi. Biennio di Specializzazione in Teologia Fondamentale. [Ongepubliseerde studentevraestel].

Dawson, Andrew. 2013. Santo Daime: 'n Nuwe Wêreld Godsdiens. Londen: Bloomsbury.

Gazzetta di Reggio. 2005a. “Sette esoteriche e droga, trentenne arrestato” [“Esoteristiese sekte en dwelmmiddels, dertig jaar oud gearresteer”] 17. Maart verkry vanaf https://ricerca.gelocal.it/gazzettadireggio/archivio/gazzettadireggio/2005/03/17/EC1PO_EC101.html op 5 April 2020.

Gazzetta di Reggio. 2005b. “Droga in bottiglia, arresto lampo a Reggio” [“Bottled Drug, Instant Arrest in Reggio”], 18 Maart. Toegang vanaf http://ricerca.gelocal.it/gazzettadireggio/archivio/gazzettadireggio/2005/03/18/EC1PO_EC101.html op 5 April 2020.

Gazzetta di Reggio. 2005c. “Da Assisi una telefonata alla Gazzetta poco prima che scattassero le manette” ['n Telefoongesprek van Assisi kort voor die aanhouding] 19. Maart Toegang vanaf http://ricerca.gelocal.it/gazzettadireggio/archivio/gazzettadireggio/2005/03/19/EC1PO_EC103.html op 5 April 2020.

Gazzetta di Reggio. 2005d. “'Quella non è una religione'” ['Die een is geen godsdiens nie ”], 20 Maart. Toegang vanaf http://ricerca.gelocal.it/gazzettadireggio/archivio/gazzettadireggio/2005/03/20/EL1PO_EL105.html op 5 April 2020.

Gazzetta di Reggio. 2005e. “Droga e sesso, oggi la Decisione del gip” [“Drug and Sex: The Judge Decision Today”] 23. Maart verkry vanaf http://ricerca.gelocal.it/gazzettadireggio/archivio/gazzettadireggio/2005/03/23/EC1PO_EC101.html op 5 April 2020.

Gazzetta di Reggio. 2005f. “Santo Daime, concessi gli arresti a casa” [“Santo Daime, the Judge Granted House Arrest”] 24 Maart. Toegang vanaf http://ricerca.gelocal.it/gazzettadireggio/archivio/gazzettadireggio/2005/03/24/EC2PO_EC201.html on 5 April 2020.

Introvigne, Massimo en PierLuigi Zoccatelli. 2016. “Le chiese del Santo Daime” [The Churches of Santo Daime], verkry vanaf  http://www.cesnur.com/movimenti-profetici-iniziati-nei-paesi-in-via-di-sviluppo/le-chiese-del-santo-daime/ op 5 April 2020.

Introvigne, Massimo. 2000. “Le Chiese del Santo Daime dal Brasile all'Europa: tra profezia e polizia — Relazione al convegno dell'ALER, Associazione Latino-Americana per lo Studio delle Religioni, Padova, 4 luglio 2000” [Santo Daime-kerke van Brasilië na Europa : Tussen ¨Profesie en polisie - ALER Talk (Latyns-Amerikaanse Vereniging vir Godsdienskunde), Padua, 4 Julie 2000]. Toegang verkry vanaf http://www.cesnur.org/testi/mi_daime2K.htm op 5 April 2020.

Menozzi, Walter. 2013 [2007]. Ayahuasca: La Liana degli spiriti — Il sacramento magico-religioso dello sciamanismo amazzonico. Rome: Edizioni Spazio Interiore.

Menozzi, Walter. 2011. "Die Santo Daime-regsgeding in Italië," Pp; 379-88 in Die internasionalisering van Ayahuasca, onder redaksie van Beatriz Caiuby Labate en Henrik Jungaberle. Münster: LIT Verlag.

Menozzi, Walter. 2006. “Italiaanse Santo Daime Juridical Case CV en kommentaar.” Toegang vanaf http://www.bialabate.net/news/italian-santo-daime-juridical-case-resume-and-comment op 5 April 2020.

Die res van die Carlino. 2016. “Droga degli sciamani in un pacco postale, sequestrati 4,5 kg di Ayahuasca” [“Shamans 'Drug in a Postal Package, 4.5 kg of Ayahuasca confiscated”], 5 Oktober. Toegang vanaf http://www.ilrestodelcarlino.it/ravenna/cronaca/droga-sciamani-sequestro-ayahuasca-1.2568465 op April 5 2020.

Ruggeri, Veronica en Marco Fubini. 2016. “Ayahuasca, droga o magia?” [“Ayahuasca, Drug or Magic?”] Ondersoekverslag vir die TV-program Die hiënas, Januarie 31. Toegang verkry vanaf https://www.iene.mediaset.it/video/ruggeri-ayahuasca-droga-o-magia-_69120.shtml op 5 April 2020.

Tempera, Nicoletta. 2016. “In valigia 15 litri di decotto, è la droga dello sciamano” [“15 liter brouw in 'n koffer, dis die Shaman's Drug] Die res van die Carlino (Bologna) aanlyn. Toegang verkry vanaf http://www.ilrestodelcarlino.it/bologna/cronaca/droga-sciamano-aeroporto-arresto-1.2756213 op 5 April 2020.

Turrini, Davide. 2015. “Ayahuasca, la bevanda allucinogena che viene dalle Ande e sta conquistando l'Europa: piace alle star di Hollywood” [Ayahuasca, die Hallucinogenic Brew wat uit die Andes kom en Europa verower: Hollywood Stars Like It]. Die Daily Made aanlyn, 1 Oktober. Toegang vanaf: http://www.ilfattoquotidiano.it/2015/10/01/ayahuasca-la-bevanda-allucinogena-che-viene-dalle-ande-e-sta-conquistando-leuropa-piace-alle-star-di-hollywood/2086898/ op 5 April 2020.

Villone, Davide. 2016. “Ayahuasca, proprietà e rischi una sostanza psichedelica” [“Ayahuasca, Dangers and Properties of a Psychedelic Substance”] bloginskrywing is in die aanlynkoerant gereblogg Die Daily Made, Oktober 13. Toegang verkry vanaf http://www.ilfattoquotidiano.it/2016/10/13/ayahuasca-una-sostanza-psichedelica-per-aiutarci-a-comprendere-le-nostre-coscienze/3093433/ op 5 April 2020.

AANVULLENDE HULPBRONNE

Anderson, Brian T. en Beatriz C. Labate, Matthew Meyer, Kenneth W. Tupper, Paulo CR Barbosa, Charles S. Grob, Andrew Dawson en Dennis McKenna. 2012. “Verklaring oor ayahuasca.” International Journal of Dwelmbeleid 23: 173-75.

Barnard, G. William. 2014. "Entheogens in 'n godsdienstige konteks: die saak van die Santo Daime-godsdienstige tradisie." Zygon — The Journal of Religion and Science 49: 666-84.

Cole ‐ Turner, Ron. 2014. “Entheogens, mistiek en neurowetenskap.” Zygon — The Journal of Religion and Science 49: 642-51.

Hummel, Leonard. 2014. “By sy vrugte? Mistieke en visioenêre bewussynstoestande wat deur Entheogens plaasvind. ” Zygon — The Journal of Religion and Science 49: 685-95.

Meyer, Matthew. 2013. “Strome, vloeistowwe en kragte. Die bydrae van die esoteristiese filosofie aan die ontwikkeling van die 'Ayahuasca-godsdienste' in Brasilië. ” Referaat aangebied tydens die konferensie Psychedelic Science 2013, Oakland, CA, 18-23 April.

Richards, William A. 2015. Heilige kennis: psigedelika en godsdienstige ervaring. New York: Columbia University Press.

Richards, William A. 2014. “Hier en nou: Discovering the Sacred with Entheogens.” Zygon — The Journal of Religion and Science 49: 652-65.

Ross, Jennifer. 2012. “Die stryd om die wettigheid en wettigheid van Ayahuasca-godsdienste in Brasilië.” Seminaarartikel van die Departement Geskiedenis, Wes-Oregon Universiteit

Santo Daime Italia webwerf. Toegang vanaf http://www.santodaime.it/ op 5 April 2020.

Publikasiedatum:
27 Junie 2020

 

 

Deel