Nancy D. Wadsworth Aleš Črnič

Trans-Universele Zombie Kerk van die Blissful Ringing


TRANS-UNIVERSELE ZOMBIEKERK VAN DIE SALIGE RINGTYDLYN

2012 (Oktober) - 2013 (Maart): 'n Opstandige volksbeweging, bekend as die All-Slovenian Opstand, het gewilde kritiek op korrupsie en antidemokratiese regering binne die Janez Janša-regime gemobiliseer en geëis dat hervormings in die Sloveense politieke ekonomie geëis word. Die opstand het die konteks geskep vir die ontstaan ​​van die Zombie Church.

2012 (22 Desember): Politieke 'zombies' het massaal na vore gekom tydens 'n protes in Ljubljana nadat premier Janez Janša (party) die betogings as 'n 'zombie-opstand' via Tweet gekritiseer het. Hierdie aftakeling van betogers as zombies is ironies omarm deur betogers, wat die monnik vir hul eie doeleindes aangegryp het en 'n zombie-oorname bedreig.

2013 (Januarie-Februarie): 'n Groep betogers het die naam Church of the Blissful Ringing ('n voorganger van die Zombie Church) geëis en dit beskou as 'n protestantse kerk wat die gees van die volk se protes uitdruk deur rituele klap van die potte en panne.

2013 (5 Mei): Lede van Church of the Blissful Ringing het hul naam verander na The Trans-Universal Zombie Church of the Blissful Ringing nadat lede op die groep se Facebook-bladsy stem.

2013 (5 Mei): Lede van die Trans-Universal Zombie Church of the Blissful Ringing het die stigting van die kerk en sy missie op die Facebook-blad aangekondig.

2014 (April): Die Zombie-kerk geregistreer as 'n godsdienstige gemeenskap by die Sloveense Ministerie van Kultuur, Kantoor vir Godsdienstige Gemeenskappe, onder Orde 46. Dit was nie onomstrede nie, aangesien die Katolieke Instituut vir Gesin en Kultuur van die Lewe (KUL) beswaar gemaak het teen die registrasie op sy webwerf, met die argument dat dit nie 'n wettige godsdiensgemeenskap was nie.

2014 (Oktober): Sanje Press vrygestel Die Heilige Boek van die Trans-Universal Zombie Church of the Blissful Ringing.

2014 (Desember): Die Zombie Church het 10,000 lede op Facebook geëis, wat dit die vyfde grootste godsdiens in Slowenië maak.

2019: Die Zombie Kerk het 12,000 XNUMX lede geëis.

FONDS / GROEPGESKIEDENIS

Die Trans-Universal Zombie Church of the Blissful Ringing is 'n innoverende, dinamiese een-en-twintigste-eeuse godsdiens wat gebore en getoë is in die klein, suidoostelike Europese land Slowenië. Die Zombie-kerk het vroeg in Maart 2013 op die toneel uitgebars tydens 'n tydperk van kreatiewe politieke onrus in Slowenië, en daarna gekonsolideer as 'n godsdienstige gemeenskap deur middel van openbare artikulasie en registrasie by die Sloveense Ministerie van Kultuur. Met ingang van 2019 eis die Zombie Church 12,000 lede, wat dit die vyfde grootste godsdiens in Slowenië maak, hoewel die kern van aktiewe lede na raming tussen twintig en dertig is. Die kerk is oop vir almal wat via Facebook wil aansluit bladsye in Engels en Sloveens, en sluit nie lede van ander godsdienste uit nie.

Dit het ook 'n Heilige boek, [Beeld aan die regterkant] 'n ontwikkelende versameling van die evangelies, openbarings en dogmas. Dit was besig met humanitêre uitreike en het van tyd tot tyd strategiese uitdagings aan die staat gestel oor vrae oor godsdiensvryheid, skeiding tussen kerk en staat en die voorregte wat die dominante Rooms-Katolieke kerk in Slowenië geniet.

Aanvanklik (al is dit kort) die Kerk van die salige lui genoem, is die kerk gebore op die hoogtepunt van die destydse volgehoue ​​volksbetogings in Slowenië sedert die land se onafhanklikheid van Joego-Slawië in 1991. Slowenië het in die tienduisende die strate ingevaar. , woedend oor 'n reeks korrupsieskandale onder die nasionale leierskap van premier Janez Janša (uitgespreek YAN-sha). Onrus het in die noordoostelike stad Maribor in Oktober 2012 uitgebreek nadat 'n onthulling aan die lig gebring het dat 'n openbare-private vennootskap wat verkeersradars beheer, groot korporatiewe winste op die rug van kontantgeknypte burgers genereer. Betogings het vinnig versprei na die hoofstad Ljubljana, waar 30,000 2013 betogers middel November byeengekom het om teen korrupsie en outoritêre regering saam te trek, en 'n reeks groot byeenkomste het tot Maart XNUMX voortgeduur. Die betogings is geskep deur die All-Slovenian Opstand (ook soms vertaal) na Engels as "Upheaval").

Betogers verwerp die “besparingsmaatreëls en nodige hervormings” wat deur Janša se regse regering bevorder is na aanleiding van die wêreldwye resessie wat in 2008 begin het; hulle het uiteindelik sy bedanking geëis. Maar, wyer gestel, het die Opstand 'n ambisieuse visie vir billiker ekonomiese toestande, respek vir die oppergesag van die reg, die verskaffing van ruim maatskaplike dienste, kulturele vernuwing en verwerping van die Janša-administrasie van die verkoop van Slowenië se nasionale nywerhede aan wêreldwye korporasies. . Die Opstand het te midde van politieke protes openbare ruimtes met generatiewe kreatiewe uitdrukking geskep. Groot byeenkomste op openbare pleine word byvoorbeeld 'protestival' genoem omdat hulle klem gelê het op speelse, maar ernstige rebellie wat kontrakulturele visies op die status quo laat geld het, verlewendig deur kuns en uitvoering.

'N Protestomeleuse was "Moenie op die lente wag nie, die lente is al hier!",' N refrein van 'n gewilde Sloveense lied, wat moontlik ook 'n uitroep was vir die Arabiese Lente-protes in 2010. Soos uitgewer Rok Zavrtanik dit gestel het die joernalis Marjeta Novak vroeg in 2013, “Die protestival vra vir 'n sosiale renaissance en terugkeer na die mens, terwyl die manipulasies van kapitaal verwerp word. Dit verbind mense deur middel van hul kulturele uitdrukking, via musiekuitvoerings, fisieke teater, marionette, poësie, asook die stem aan die betogers self en skep sodoende 'n unieke volksforum. ” Om te weet, het die Opstand talle inisiatiewe byeengeroep (bv. Nuwe vroueregte- en kunstenaar-aktivistegroepe, 'n anargistiese federasie, koöperasies vir volhoubare ontwikkeling, 'n vakbondherlewing en LGBT-groepe) en die Kerk van die salige lui het in hierdie gees ontstaan. .

Volgens die hoëpriester Rok Gros, [Image right], stigter en Keeper of the Pot and the Pan, het die aanvanklike herhaling van die kerk plaasgevind toe 'n groep betogers geïnspireer is deur Ysland se finansiële krisis 2009-2011 (ook bekend as die Potte en Pans Revolution of Búsáhaldabyltingin), het die geklap van potte en panne en die lui van klokke omhels as 'n geestelike ritueel om die Opstand-protes aan te vul. Die kerk se aanvanklike missie (en die voortgesette primêre missie) was om die klok te lui as protes teen korrupsie. "Ons lede het gesê dat dit vir ons salig is om die heilige potte en panne te lui," het Gros in 2017 in 'n onderhoud met die Amerikaanse politieke wetenskaplike Nancy Wadsworth gesê. Die oorspronklike naam van die kerk het egter net "vir ongeveer vyf sekondes" geduur voordat 'n berugte twiet tussenbeide getree het. Na 'n groot protesoptrede op 21 Desember 2012 het Janša se Sloveense Demokratiese Party 'n twiet vrygestel wat lui: 'Kommunistiese Internasionale, burgeroorlog retoriek, totalitêre simbole? 'N Zombie-opstand, nie 'n nasie-opstand nie!'

Die Tweet was bedoel om die betogers af te maak as kommunistiese zombies, oorblyfsels van 'n dooie stelsel. Maar dit het skouspelagtig teruggesak toe die betogers die zombiefiguur vir hul eie doeleindes beveel het. Die kuns- en teatergemeenskappe het oornag gemobiliseer om werkswinkels vir die maak van maske en gesigverf te organiseer, en die volgende dag by die protesfees verskyn burgers massaal as zombies, vergesel van toringhaar zombiepoppe wat deur poppespeler Matija Solce, die seun van 'n beroemde Sloweense poppespeler. Soos Gros vertel het, het hy en sy vriende gesê: 'Ok, ons sal 'n zombiekerk (sic) wees, want ons regering sê ons is almal zombies – ok, laat ons dan zombies wees sodat hulle weet wat ons doen. ” [Beeld aan die regterkant] Nadat die hersiene naam in stemming gebring is, noem die lede hulself op 5 Mei 2013 die Trans-Universal Zombie Church of the Blissful ringing.

Die opstand-betogings het 'n aantal oorwinnings behaal. Hulle het die organisasie van 'n anti-korrupsiekommissie, wat vroeg in Januarie 2013 'n openbare verslag uitgereik het, gedwing. Die burgemeester van Maribor moes in dieselfde maand gedwing word om te bedank. Janez Janša is laat in Februarie in 'n wantrouestemming deur die parlement verdryf. , en 'n koalisie van links-middel is middel Maart in die parlement onderteken. Hierdie tydstip was die einde van die aanvanklike "protesmoment" van die Sloweense Zombie, en die begin van die gekonsolideerde Zombie-kerk. (Dit word vermeld dat Janša in 'n vreemde wending van die lot, tekenend van die dramatiese heen-en-weer tussen partye in die Sloveense politiek, in Februarie 2020 herkies is as premier, en hy het 'n nuwe ronde anti-gegenereer. korrupsiebetogings in April en Maart kan groter wees as die golf van 2012-2013.)

In die na-geboortetydperk het The Trans-Universal Zombie Church of the Blissful Ringing begin om homself as 'n nuwe geloof te verwoord, hoofsaaklik deur sy Sloweense webwerf en Facebook-groepe in Sloweens en Engels. Dit het basiese lidmaatskapvoorwaardes uitgewerk; gedeelde oortuigings, wat nogal tong-in-die-kies begin het, maar mettertyd ernstiger geword het; en rituele soos massas en lewensiklusgebeurtenisse. Dit het in April 2014 as 'n godsdienstige gemeenskap geregistreer en die publikasie daarvan gepubliseer Heilige boek in Oktober van dieselfde jaar. In die daaropvolgende jare het die kerk sy openbare massas betrek, vrywillig aangebied en geld ingesamel vir sake, liefdadigheidsorganisasies opgerig en die Sloveense staat probeer uitstoot oor sake van kerk / staat skeiding en regte van godsdienstige minderhede. Dit het ook 'n paar media-onderhoude en -profiele geniet, hoewel die afgelope jare minder aktief was.

Leerstellinge / oortuigings

Lede van die Trans-Universal Zombie Church of the Blissful Ringing verklaar dat, ten opsigte van baie ander godsdienste, hul leerstellings en oortuigings nie streng omskryf word nie. Soos egter in punt 5 van die twintig formele punte van die Kerk onder sy Statuut gesê word, “Ons heilige boeke is Facebook-aantekeninge en Die Heilige Boek van die Trans-Universal Zombie Church of the Blissful Ringing." Die Heilige boek bevat 'n inleiding en voorwoord, twintig grondwetlike artikels, 'n lys van nege heilige dogmas, vyftien goeie aankondigings, nege vakansiedae, 'n missiestelling en 'n lys van twintig formele insettinge.

Die Kerk se missie, soos uiteengesit in die Heilige boek, is eerstens 'die lui van die heilige klok en die geseënde pot en die pan', en dit is die plig van alle gelowiges 'om die geloof te versprei, alle openbarings te kommunikeer en die heilige klok te lui.' Gelowiges mag lid wees van ander kerke, maar die kerk diskrimineer nie, behalwe om sy streng gewelddadigheidsbeleid na te kom.

Die Facebook-gesprekke en die Heilige boek bevat 'n mengsel van grappies, tong-in-die-kies-uitsprake, kommentaar oor nuus en openbare beleid, en meer plegtige leerstellings en oortuigings. Leerstellings en oortuigings word aangegee volgens die presiese tyd en jaar in die Zombie-kalender waarin dit bygevoeg is, en die priester / priesteres, broer of suster wat die artikel voorgestel het. Die Zombie-kerk tel die geboorte van die kerk tydens die protesfees van 1 Maart 2013, as die Groot Opkoms (ook die Opstanding genoem) en die 'nul uur' waarmee die volgende ontwikkelinge gemeet word. Hieronder is 'n onvolledige lys van enkele leerstellings en oortuigings van die Zombie Church:

Die kerk is trans-universeel omdat “Universele kerk opstanding buite hierdie wêreld bied, maar zombies word reeds in hierdie wêreld opgewek, wat in die eteriese wese van trans-skepping die verskil tussen 'n universele en 'n trans-universele kerk verklaar.” (Inleiding tot die Heilige Boek)

Die begin van die wêreld was nie die oerknal nie, dit was die oerknal! Aartspriester Adis, 14 November, Zombie Jaar 1, 1 uur en 5 minute na die opstanding. (Sacred Dogma of the Trans-Universal Zombie Church of the Blissful Ringing)

Oor hemel en hel: Lede glo dat “ons outomaties na die paradys kom na ons eie beeld. Op aarde en in ons kerk en in die trans-heelal met die geseënde Bell ”(Mission)

Die Trans-Universele Kerk het geen mededinging nie, want alle kerke is selfbeperkend tot die heelal, en die heelal brei uit tot niks, so net die Trans-Universele Kerk handhaaf die hoop op ewige seën in die naam van die almagtige Bell. Hoëpriester Igor, eerste wondermaker, 9 Mei, jaar 1 van zombietelling, 1 uur en 12 minute na opstanding. (Artikel 8)

Die heilige drankies van alle Trans-Universal Zombie Church-zombies is bier en piña colada. Vir die klein zombies is water wat ongelukkig nie wonderbaarlik bier sal word nie. Hoëpriester Rok, 9 Mei, jaar 1 van zombietelling, 10 uur en 37 minute na opstanding (Artikel 9)

Vergewe jouself en die Bell sal jou vergewe. Broer Toš, 4 Junie, jaar 1 van zombietelling, 6 uur na opstanding. (Artikel 15)

Elke gelowige van die Trans-Universal Zombie Church of the Blissful Ringing kom outomaties na hul eie beeld na die paradys. Beide op aarde in ons kerk en in trans-heelal by die salige Bell. Geseënde hoëpriesteres Mirjam en hoëpriester Rok, 20 Junie, jaar 1 van zombietelling, 7 uur en 2 minute na opstanding (Artikel 18)

As u hoop het dat die wêreld ten goede kan verander en dat ons 'n regverdiger lewe sal lei, moet u voortdurend op die ongeregtighede wys, om te mor. Konflik dra by tot vooruitgang, en tyd wat daaraan bestee word, word nooit vermors nie. Ek sal stil wees as ek in die graf is. Broer David, 2 Januarie, jaar 2 van zombietelling, 12 uur na opstanding (Goeie aankondiging)

Eerste Maandag in die Nuwe Jaar is 'n heilige lui Maandag wanneer elke gelowige probeer om soveel as moontlik te rus as dit die Bell aangenaam is.

14 Augustus is die vakansie van die miljarde-euro-hemelvaart in Corrupto-land, terwyl ons dinge onthou wat in die Trans-heelal of na die pragtige eilande verdwyn het. (Nota van die outeur: Die dag voor die Maria-aanname, wat 'n belangrike Katolieke vakansie in Slowenië is, word gebruik om die bankrotskap van Maribor-bisdom en hebsug van die Kerk in die algemeen te bespot.)

Die Heilige Boek spesifiseer verskillende soorte gelowiges: “suster, broer, hoëpriesteres, hoëpriester, salig, wondermaker, goedhartig.” En voeg by: “Ander titels is moontlik volgens 'n demokratiese stemming of 'n wonderbaarlike openbaring. Alle Maria's en gelowiges, wat enige afleiding van die naam Maria het, word outomaties salig. ' (Punt 11)

Daar is 'n paar dinge waarvoor zombies gekommunikeer kan word, insluitend seksuele molestering van 'n kind en die verwerping van die bewering dat 'gratis voorbehoeding 'n heilige reg is vir elke vrou' (artikel 16).

RITUELE / PRAKTYKE

Die Zombie Church bestaan ​​om gemeenskapsbou te bevorder en te ondersteun, om ander te help deur middel van humanitêre pogings ("om goed te doen"), en om openbare aandag te vestig op politieke korrupsie deur middel van spesifieke godsdienstige rituele. Deur sy openbare betrokkenheid en interaksie met die staat vestig dit ook aandag op kwessies rakende skeiding tussen kerk en staat en die regte van godsdienstige minderhede.

Die sentrale ritueel van die Zombie Kerk is die lui van die klok by klokkedienste, wat die godsdiensmassa is. Die hoofrituele word 'by massas op openbare plekke, heilige plekke of waar die gelowige ook al die behoefte daaraan voel, uitgevoer. Die waarskynlikste plek vir enige gelowige is sy heilige voorwerp en die setel van die kerk. Daar, volgens die Mission-afdeling van die Holy Book, 'moet hy die godsdiensrituele so gereeld as moontlik uitvoer.' Weekliks gedurende die vroeë jare, en vandag meer af en toe, maar veral in periodes van politieke onrus, "lui Zombies" deur op verskillende potte en panne met lepels en ander kombuiswerktuie voor die Tempel van Korrupsie (of "Corruptland") te slaan. , wat die Sloweense parlementsgebou is. (Volgens Rok Gros is dieselfde ritueel ook voor die Kroaties 'House of Original Sin' uitgevoer.)

Die klok wat lui, dra lae van betekenis: dit herhaal die politieke daad van openbare uitdrukking wat tydens die Opstand begin het; dit skep spanning met die staat oor die groep se reg om dit te doen as 'n godsdienstige geloof; en dit beduie retories na die kulturele en wettige voorregte wat die Rooms-Katolieke Kerk in Slowenië geniet het om te alle tye deur die land kerkklokke te lui. Die vorm van godsdienstige rituele word egter nie streng omskryf nie. Weereens, volgens die Mission of the Holy Book: “Dit is wenslik om soet geluide uit die heilige pot en pannetjie te maak, maar dit is nie nodig nie. As die gelowige dit wil hê, kan hy ook mediteer of diep dink in gebed. ” Na afloop van die klok wat lui, kan lede preke lewer of 'gedagtes lees,' wat ook op Facebook gedeel kan word. Elke lesing word gevolg deur 'n kollektiewe 'bong!' hardop deur lede gesê, in die tradisie van 'amen'. Hulle kan ook die klokkies direk bedank.

Reeds in hul tweede openbare mis, toe meer as dertig mense by Zombies aangesluit het voor die Tempel van Korrupsie, het die Zombie Church die klem gelê op die hulp van ander. Na hul besluit in 2014 om op Woensdae massas te hou, merk Rok Gros in 2016 op:

Ons het ook gehoor dat liefdadigheidsorganisasies soos die Rooi Kruis en Karitas sonder kos was, omdat die sekulêre mag alles wat befok kon word, opgefok het. Ons het tot die gevolgtrekking gekom dat dit tyd was om tydens ons misse kos en ander voorwerpe voor die Huis van Oorsonde te begin versamel, sodat die magte wat daar was, kon sien hoeveel dit ons afgedwaal het. Wel, na 'n paar weke het hulle die probleem op 'n magiese manier opgelos en die geld vir die genoemde liefdadigheidsorganisasies gevind. Inderdaad, die Bell beweeg op geheimsinnige maniere.

Zombies het voortgegaan om klere en vrywillige bydraes in te samel vir diegene in die gemeenskap wat hulp nodig het. Donasies is gegee aan kraamhuise, veilige huise en alleenstaande moeders wat hulp nodig het. Zombies het ook noodbande en ander goed versamel vir die polisie wat die parlement bewaak, met wie hulle probeer het om 'n goeie verhouding te bou.

In die nasleep van katastrofiese oorstromings in 2014, het die Zombie-kerk voorrade ingesamel om mense in Slowenië te ondersteun, met die Ortodokse Kerk saamgewerk om hulp in te samel, te vervoer en uit te deel aan mense in Bosnië en Serwië en spesiale pakkette saamgestel vir vroue wat deur die krisis geraak is. . In 2016 het die kerk deur middel van sy Trans-Universal House of Good Things-komitee 'n pro bono-gesondheidskliniek in Novo Gorica opgerig, genaamd die Free Clinic of Hugo Chavez. Tydens die Serwiese vlugtelingkrisis het lede van die kerk geld ingesamel vir immigrantegemeenskappe.

Benewens massas en goeie werke, erken lede van die Zombie-kerk hul eie vakansiedae. Die Heilige boek lys 'n aantal erkende vakansiedae. Dit sluit in die dag van brandende struike en praatstene (9 Mei); Jeugdige toewyding aan die universele skepping (25 Mei); Multi-miljard Euro Hemelvaartdag in Koruptland (14 Augustus), die dag van Transuniversale Vrede en Wysheid van die Heilige Pan (8 September), en die Dag van die Heilige Drank (13 Desember), waarin “dit die plig van die gelowige om homself in die heilige drankie te verdiep en 'n kontemplatiewe toestand in gebed te bereik. ”

ORGANISASIE / LEADERSHIP

Lidmate van die Zombie Kerk spreek hul verbintenis uit om 'n demokratiese, horisontale struktuur te behou. [Beeld regs] Alle gelowiges word as gelyke broers en susters beskou, en daar is geen geslagsdiskriminasie in die kerk nie, soos opgeteken in 'n kerkwet. Hoëpriesters en priesteresse is egter toegewyde lede van die gemeenskap wat die taak het om massas te lei en om belangrike kwessies te besluit wanneer nodig. Soos Metija Grah in 2014 opgemerk het, word belangrike besluite deur 'n 'vier-en-twintig uur lange raad van hoëpriesters en priesteresse' via Facebook geneem, wat met 'n stemming afgehandel is.

'N Spesiale kategorie van gelowiges is' Maria's en afgeleides van hierdie algemeenste naam in Slowenië. Micke, Marjeta, Mija, Mance en iets dergeliks is outomaties salig. ”

Hoëpriester Rok Gros was die mees prominente openbare woordvoerder van die kerk. Hy beklee ook die titels as stigter en bewaarder van die Pot and the Pan. Hy was op rekord dat hy die idee vir die nuwe geloof gehad het nadat hy aan die All-Slovenian Opstand deelgeneem het. Sy vrou Andreja Gros is ook 'n hoëpriesteres.

Kwessies / UITDAGINGS

Een van die grootste uitdagings wat die Zombie Church in die gesig staar, is sy openbare identiteit. Beide akademici en Sloweense belangegroepe het alternatiewe beelde van die Zombie-kerk aangebied wat kontrasteer met die selfverstaan ​​daarvan. Sommige geleerdes (veral Marjan Smrke) het die Zombie-kerk as 'n parodie-godsdiens beskryf. Alhoewel dit oneerbiedige en parodiese stilering getoon het, verwerp die woordvoerders die etiket beslis. Ons voer aan, na aanleiding van godsdiensgeleerde Carole Cusack, dat die kerk beter gekenmerk word as 'n uitgevonde godsdiens, deurdat hy sy uitvinderstatus aankondig, weier om homself leesbaar te maak vir (en inderdaad dikwels doelbewus irriteer) dominante godsdienste, put uit populêre kultuur-simbole en vertellings, en tog homself as 'n outentieke, lewende godsdiensgemeenskap beweer. Uitgevonde godsdienste mag gevestigde godsdienste parodieer en terg, maar dit is nie noodwendig hul bestaansrede nie; hulle begin dikwels met 'n ernstige aanspraak op selfgekose godsdienstige gemeenskap, of hulle ontwikkel outentieke aanhangsels langs die pad. Die Zombie-kerk in Slowenië het begin met die idee om betogers se geestelike behoeftes te dien en mettertyd in 'n selfbeskrywe godsdiensgemeenskap ontwikkel.

Die Trans-Universal Zombie Church of the salige lui wil die relatiewe jong demokratiese staat van Slowenië se benadering tot die definisie van godsdiens, die rol van die staat in die regulering daarvan en vrae oor die onderskeie regte en voorregte van dominante en minderheidsgodsdienstige tradisies toets. Drie maniere waarop dit gedoen is, is: (1) deur homself as 'n wettige godsdiens te laat geld, ondanks die miskien idiosinkratiese oorsprong en dogmas; (2) deur as 'n amptelike godsdiens te registreer en die staat te dwing om sy bestaan ​​te erken en dieselfde regte en voorregte as alle godsdienste uit te brei; (3) deur te probeer om vrae te stel oor gelyke behandeling deur die staat, in verhouding tot konvensionele godsdienste soos Rooms-Katolisisme. In laasgenoemde kategorie het dit die kwessie geopper oor verteenwoordiging in openbare kapelaans, toegang tot openbare befondsing vir sy humanitêre organisasie, en die kwessie van die vergunning om godsdienstige rituele te beoefen, soos om potte en panne in die openbare ruimte te slaan.

Gegewe die aandag wat die Trans-Universal Zombie Church of the Blissful Ringing tydens en na die All-Slovenian Opstand getrek het, lyk dit asof die kerk in 'n goeie plek is om sy sosiale en politieke profiel vandag te laat herleef. Teen Junie 2020 het Slowenië in die grootste deel van April en Maart elke dag Vrydag protesoptogte van meer as 10,000 19 deelnemers aangetrek om verontwaardiging uit te spreek oor president Janša se bestuur van COVIDXNUMX-pandemiebronne en ander beleidskwessies. Die Zombie Church het gedurende die grootste deel van April en Mei gereeld ter ondersteuning van hierdie betogings op sy Sloveense Facebook-bladsy geplaas, en daar is gewaar dat zombies in kostuum bywoon. Die Zombie-kerk sal waarskynlik 'n teenwoordigheid in Slowenië bly, solank sy lede aktief bly in die Sloveense burgerlike en politieke lewe.

IMAGES

Beeld #1: Die Heilige boek van die Trans-Universal Zombie Church of the Blissful Ringing.
Beeld # 2: Hoëpriester Rok Gros van die Trans-Universal Zombie Church of the Blissful Ringing.
Beeld # 3: Trans-Universal Zombie Church of the Blissful Ringing betoog as zombies.
Beeld # 4: Logo van die Trans-Universal Zombie Church of the Blissful Ringing.

Verwysings**
** Tensy anders vermeld, is die materiaal in hierdie profiel afkomstig van Nancy Wadsworth en Aleš Črnič. 2020 (komende tyd). “Uitgevonde godsdiens, die ontwaakte polis en heilige aftakeling: die geval van Slowenië se 'Zombie-kerk'."

AANVULLENDE HULPBRONNE

9Nuus. 2014. "Zombie Church lok ontnugterde kiesers." 9News, Desember 23. Toegang verkry vanaf https://www.9news.com.au/world/zombie-church-rises-in-broken-slovenia/832b6d34-c29a-4fd2-b45f-61c9f0d4dead op 1 Junie 2020.

"Admin." 2013. “Slowenië eis radikale veranderings.” Kritiese regsdenke, Januarie 15. Toegang verkry vanaf http://criticallegalthinking.com/2013/01/15/slovenians-demand-radical-change/ op 1 Junie 2020.

Katolieke Instituut vir Gesinskultuur. 2014. “Minister Uroš Grilc beledig godsdienstige gemeenskappe met die registrasie van die Transcendental Zombie Church of the Blessed Sacrament?” 4. April Toegang verkry vanaf http://24kul.si/minister-uros-grilc-zali-verske-skupnosti-z-registracijo-cezvesoljska-zombi-cerkev-blazenega-zvonjenja op 1 Junie 2020.

Grah, Metija. 2014. “Upasana en die Zombie-kerk het sommige katolieke aanstoot gegee. Delo, April 21. Toegang verkry vanaf https://www.delo.si/novice/slovenija/upasana-in-zombi-cerkev-sta-uzalili-del-katolicanov.html op 1 Junie 2020.

Gros, Rok. 2016. Preek geplaas op Facebook Engelse bladsy, 10 Junie (Preek blykbaar geskryf vir 13 Maart herdenking.) Toegang verkry vanaf https://www.facebook.com/groups/705947819468540/search/?query=Holy%20Book&epa=SEARCH_BOX op 1 Junie 2020.

Gros, Rok, 2014. Preek geplaas op Facebook se Engelse bladsy (25 Desember). Toegang verkry vanaf https://www.facebook.com/groups/705947819468540/search/?query=Holy%20Book&epa=SEARCH_BOX op 1 Junie 2020.

Gros, Rok. 2014. “Onderhoud vir MMC,” 29 April. Toegang verkry vanaf https://www.rtvslo.si/slovenija/zombi-cerkev-zalitev-je-da-nam-recejo-da-nismo-vera/335694 op 1 Junie 2020 .

Hooi, Mark. 2015. "Zombies, Pasta, and the Future of Political Protest." Goeie tydskrif, Januarie 13. Toegang verkry vanaf https://www.good.is/articles/zombies-vs-pasta op 1 Junie 2020.

Kavčic, Bojan. 2014. '' '' Zombie-kerk 'help Slowenië om korrupte leiers te kruisig.' Yahoo News, Desember 22. Toegang verkry vanaf https://news.yahoo.com/zombie-church-helps-slovenia-crucify-corrupt-leaders-042155991.html op 1 Junie 2020.

Lostrek, Neža. 2019. “The Trans-Universal Zombie Church of the Blissful Ringing: Slovenia's 5th Biggest Religion.” Totale Slowenië Nuus, 7 Julie. Toegang verkry vanaf https://www.total-slovenia-news.com/made-in-slovenia/4057-the-trans-universal-zombie-church-of-the-blissful-ringing-slovenia-s-5th-biggest-religion on 1 June 2020.

Novak, Marjeta, 2013. "Slowenië styg in kunstige 'proteste'." Waging Geweld Loos Heid, Maart 21. Toegang verkry vanaf https://wagingnonviolence.org/2013/03/slovenia-rises-in-artful-protest/ op 1 Junie 2020.

RTNuus. 2014. '' In die naam van die heilige pot ': Zombie Church preek teen korrupsie in Slowenië.' rt.com, Desember 24. Toegang verkry vanaf https://www.rt.com/news/217235-slovenia-zombie-church-corruption/ op 1 Junie 2020.

Sanje (uitgewer van Holy Book),  Facebook-bladsy,  Toegang verkry vanaf https://www.facebook.com/zalozbasanje/?__tn__=%2Cd%2CP-R&eid=ARAF3AKjhi3ZnlJq-KuANja5922G4Lv8GZSHYbzimOWzQIsl8VNLCKw8wT5RHxl0v1Ve8zQVPU7iJPsq op 1 Junie 2020.

Utenkar, Gorazd. 2014. “Čisto prava Cerkev. Zombi Cerkev. ” Delo, Mei 10. Toegang verkry vanaf https://www.delo.si/zgodbe/nedeljskobranje/cisto-prava-cerkev-zombi-cerkev.html op 1 Junie 2020.

Wadsworth, Nancy. 2018. "Awakening the Civic Dead: Political Mobilisation of the Zombie in Real Time." Die Populêre Kultuurstudiejoernaal 6: 190-216.

Wadsworth, Nancy en Aleš Črnič. 2020. (Vooraanstaande) "Uitgevonde godsdiens, die ontwaakte polis en heilige ontwrigting: die geval van Slowenië se 'Zombie-kerk'."

Publikasiedatum:
16 Junie 2020

Deel