Magnus Lundberg

Apostels van oneindige liefde


APOSTELE VAN DIE Oneindige liefde van die tyd

1905 (15 September): Michel Collin is gebore in Béchy, Lorraine, Frankryk.

1928 (8 September): Gaston Tremblay is gebore in Rimouski, Quebec, Kanada

1933 (9 Julie): Collin word tot priesteramp in Lille, Frankryk, georden.

1935 (28 April): Collin het 'n visie gehad wat gelei het tot die stigting van die Apôtres de L'Amour Infini (die apostels van die oneindige liefde).

1940: Tremblay het 'n visie gehad van Our Lady of the Sacred Heart en gesê dat hy 'n 'Company of Mary' sou stig.

1944 (15 Augustus): Tremblay het die gemeenskap van hospitale van St. John of God in Montreal binnegekom.

1949 (Augustus): Tremblay het 'n visie gehad van 'n toekomstige pous.

1950 (7 Oktober): Collin het 'n visie gehad dat God hom as pous gekroon het.

1951 (17 Januarie): In 'n besluit het die Holy Office Collin verminder tot die status van leek.

1952: Tremblay het die hospitale verlaat

1952: Tremblay stig saam met twee ander die Broers van Jesus Maria. Hy het 'n nuwe naam gekry, Jean de la Trinité (Fr. John of the Trinity).

1953 (13 Mei): Aartsbiskop Paul Émile Léger van Montreal het die Broers van Jesus Maria gemagtig.

1958 (September): Die gemeenskap verhuis na 'n plaas in St-Jovite, die Laurentian Mountains.

1961 (Maart): Vr. John en Collin het mekaar in Montreal ontmoet.

1961 (25 Maart): Collin, as Clement XV, het sy pouslike aansprake bekend gemaak.

1961 (April 4): Clement XV stig L'Église Renovée (die vernoude kerk).

1962 (21 Januarie): Clement XV verordineer Fr. Johannes tot die priesterskap.

1962 (25 Maart): Collin het Fr. John biskop en hom die opperhoof van die Orde en verantwoordelike biskop vir Kanada gemaak.

1962: Die Kanadese gemeenskap het die naam verander na die Apostels van oneindige liefde.

1962 (10 Mei): Biskop Eugène Limoges van Mont-Laurier plaas 'n interdik op die Apostels van Oneindige Liefde.

1963: Die apostels het 'n groot klooster in St-Jovite begin bou.

1963 (9 Junie): Na die dood van Johannes XXIII is Clement XV gekroon.

1963–1966: Die gemeenskap in St-Jovite het vermenigvuldig. Die groep het broers en susters, leke-dissipels en kinders ingesluit.

1966 (28 Desember): Die eerste polisie-aanval op St-Jovite het plaasgevind.

1967 (21 Januarie): Clement XV skors Fr. John as die meerdere van die Orde en die biskop van Kanada.

1967-1968: Nuwe polisie-klopjagte, ondersoeke en regsgevegte het plaasgevind.

1968 (24 Junie): Vr. Johannes beweer dat God hom Gregory XVII, die Universele Herder van die Kerk, verkies, wat Clement XV aangevul het. Nogtans word hy meestal Fr. John Gregory.

1969 (9 Mei): Clement XV aanvaar in 'n brief Fr. John as sy opvolger.

1971 (29 September): Die biskoppe van St-Jovite bekroon Fr. John Gregory as Gregory XVII.

1972-1977: Die apostels vestig missies in Guadeloupe, Puerto Rico, Guatemala en die Dominikaanse Republiek.

1976 (26 Junie): 'n Brand het die meeste geboue in St-Jovite vernietig.

1977-1978: Die polisie en owerhede het verskeie klopjagte op St-Jovite en Fr. John Gregory is in hegtenis geneem.

1978 (13 Oktober): Vr. John Gregory is twee jaar tronkstraf opgelê.

1980 (9 Oktober): Na vele regsgevegte het Fr. John Gregory het sy tronkstraf begin uitdien.

1981 (25 Maart): Vr. John Gregory is uit die tronk vrygelaat.

1983-1986: Die apostels het missies in Italië, Frankryk, Ecuador en Suid-Afrika ingestel.

1999-2001: Die polisie het nuwe klopjagte gedoen en verskeie lede ondersoek vir misbruik.

2001 (3 Junie): Die aanklagte teen die lede van die Orde is opgehef.

2011 (31 Desember): Vr. John Gregory is oorlede.

2012 (Januarie): Vr. Mathurin de la Mère de Dieu – Mathurin van die Moeder van God volg Fr. John Gregory as dienskneg van die kerk.

2012 (29 September): Vr. Mathurin is bekroon met die naam Gregory XVIII.

FONDS / GROEPGESKIEDENIS

Les Apôtres de L'Amour Infini (die apostels van oneindige liefde) het hul middelpunt by die klooster van Magnificat van die Moeder van God in St-Jovite / Mont-Tremblant in die Kanadese provinsie Quebec. [Beeld regs] Hulle doel is om die tradisionele Katolieke Geloofsopslag te bewaar, en die Rooms-Katolieke Kerk aan te vul in 'n era van byna totale afvalligheid. Vir vyf jaar, tussen 1962 en 1967, was die Kanadese groep deel van die Renewed Church onder leiding van Frankryk deur Michel Collin (1905-1974): Pous Clement XV. Daarna het hulle onafhanklik geword en beweer dat hulle die Vernieuwde Kerk van Jesus Christus is, gelei deur Fr. John Gregory (Gregory XVII) totdat hy in 2011 oorlede is en toe deur Fr. Mathurin (Gregory XVIII).

Gaston Tremblay, die toekomstige Gregory XVII, is in 1928 in Rimouski in die provinsie Quebec gebore. Volgens die hagiografieë, twaalf jaar oud, het Tremblay 'n lewensveranderende mistieke ervaring gehad. 'N Standbeeld van Ons dame het met hom gepraat en gesê:' My seun het sy geselskap, en ek sal myne hê. Julle sal daaraan werk. ” Dit het beteken dat die Genootskap van Jesus (die Jesuïete) reeds bestaan ​​het, terwyl hy 'n Vereniging van Maria moes stig. In 1944 het Tremblay hom by die Hospitaler Brothers of St. John of God in Montreal aangesluit, waar hy met pasiënte wat siek is, siek was. Daar word hy broer Jean Grande (Côté 1991; Magnificat Januarie-Februarie 1995 en September-Oktober 2012).

In September 1949 het Fr. John het 'n nuwe reeks visioene ontvang, waarvan hy 'n 'halfuur lange film' beskryf het. In hierdie filmagtige ervaring het Christus vir hom gesê: “Die godsdienstiges dien My nie meer nie. Ek gaan 'n nuwe Orde opstel, en u sal daaraan werk. ' Die gemeente wat Tremblay moes stig, sou kontemplatief en missionêr wees, en die lidmate moes in streng armoede leef. Een belangrike rolmodel was Therese of the Child Jesus, die Franse kontemplatiewe Karmeliet, wat ook die beskermheilige van missies was. Die inhoud van die boodskap was volgens die tradisie van die apokalipties gesentreerde geheime wat die Maagd in La Salette in 1846 en Fatima 1917 gegee het. Volgens hulle sou die Rooms-Katolieke Kerk 'n ernstige krisis deurgaan en geestelikes op elke vlak, selfs die hoogste, sou afvallig wees (Magnificat, September-Oktober 2012; Côté 1991).

In 'n visioen wat hy beweer het dat hy in 1950 ervaar het, het Fr. Johannes sien die gesig van 'n toekomstige pous wat direk deur God gekies is. In hierdie visioen het Christus gesê:

Gaan kyk na die biskoppe, sê vir hulle dat ek jou om 'n bevel gevra het. Hierdie Orde sal die Evangelie opnuut aan die wêreld verkondig met die krag van die Apostels van die Vroeë Kerk. Dit sal aanvanklik 'n klein boom wees, maar hierdie boom sal sy takke oor die hele wêreld versprei (Côté 1991: 76).

Christus het ook vir hom gesê: "jy sal 'n priester word, maar een soos ek, toe ek die Golgota geloop het" en "jy sal 'n biskop word, maar jou tulband sal 'n doringkroon wees." Om sy ervaring te interpreteer, het Fr. Jean besoek Henri Saey (1910–2006), 'n charismatiese en kontroversiële priester, wat beweer dat die openbaring 'n goddelike, nie 'n diaboliese oorsprong het nie. In 1952 neem hy die permanente geloftes Fr. John het die hospitale verlaat om 'n nuwe gemeenskap in die Rivière-des-Praires-omgewing buite Montreal te vorm (Côté 1991).

In 1953 gee die aartsbiskop van Montreal Paul-Émile Léger (1904-1991) Fr. John het toestemming om die Gemeenskap van die broers van Jesus Maria te stig. Om die nuwe begin te merk, het hy 'n nuwe godsdienstige naam gekry: Jean de la Trinité (Fr. Johannes van die Drie-eenheid). Die medestigters was Gilles de la Croix (1921–2006 en Leónard du Rosaire (1925–1997)) (vir hul biografieë sien Magnificat Maart 2007 en April - Mei 1997 onderskeidelik). Nie een van die drie is destyds georden nie, maar hulle kon op die hulp van welwillende priesters staatmaak, wat gereeld Mass gesê het. Nietemin het die steun van die aartsbiskop spoedig aansienlik afgeneem, wat hulle as te ekstrem beskou. Dit was die begin van 'n lang tydperk toe die gemeenskap 'n permanente woonplek probeer vind. Die groep het agtereenvolgens gepoog om hulle binne die grense van vier Kanadese bisdomme te vestig op soek na goedkeuring deur plaaslike biskoppe, maar met min of geen sukses nie (Côté 1991).

In 1958 het die broers 'n plaas naby die klein dorpie St-Jovite in die Laurentian-gebergte, ongeveer 120 kilometer noordwes van Montreal, bekom. Die plaaslike biskop het hul teenwoordigheid in die bisdom aanvaar, maar beskou hulle nie as 'n kerklike gesanksioneerde godsdiensgemeenskap nie, maar eerder as 'n groep 'vrome leke'. Die broers het egter by die parogie van Ham-Sud, die vader Maxime Brunet (later Jean-Marie du Sacré Coeur; 1912–2002), gebly tot 1961 toe die pastorie afgebrand het. Teen daardie tyd wou die plaaslike biskop hulle uit sy bisdom hê, en hulle keer terug na St-Jovite (Magnificat Junie – Julie 2002).

Vir die Kanadese gemeenskap was die verskynings by Fatima van uiterste belang, en die besluit van die Heilige Stoel om nie die inhoud van die sogenaamde Third Secret of Fatima in 1960 openbaar te maak nie, het hulle en baie ander Katolieke geskok. In 1961 ontmoet Gaston Tremblay Michel Collin, wat onlangs aangekondig het dat hy pous Clement XV is, wat misties deur God verkies is. Hy het aangevoer dat die Derde Geheim 'n profesie was oor sy pousdom wat die Rooms-Katolieke hiërargie wou verberg. By hul eerste ontmoeting op die lughawe van Montreal het Fr. John beweer dat Collin die man was wat hy twaalf jaar tevore in sy pouslike gesig gesien het. Aan sy sy beweer Clement dat hy die Kanadees in sy onthullings gesien het en noem hom die 'Johannes die Doper van die nuwe tyd' (Magnificat Oktober – November 2017).

Volgens die amptelike biografie het Fr. John was ietwat huiwerig om die Franse pous te aanvaar; dit was 'n dramatiese stap om deel te neem aan 'n persoon wat onder algemene interdik geplaas is. Daarom het hy die siener Gracia Thibault geraadpleeg (1920–2012), [Image at right] wat boodskappe van die Maagd ontvang het onder die titel Mary, Mother of Salvation. Na die konsultasie het hy oortuig geraak dat Clement XV die “Pous van Fatima” was (Magnificat Oktober-November 2017).

Die Franse priester Michel Collin het etlike dekades probleme vir die Rooms-Katolieke owerhede veroorsaak. In 1935 het hy 'n visie gehad dat Christus hom as biskop moet wy. Volgens hierdie getuienis het Collin 'n pos gekry, moontlik veel hoër as 'n gewone biskop. Hy sou die belangrikste dienaar van Christus, die pous, word. Op dieselfde dag het Christus hom opdrag gegee om L'Ordre des Apôtres de l'Amour Infini (die orde van die apostels van oneindige liefde) te stig. In die 1940's het Collin 'n groep volgelinge gehad wat die aanbidding van die Heilige harte van Christus en Maria gepropageer het. Daar was 'n ander deel van die aktiwiteite van die beweging. Op grond van direkte opdrag van Christus, het Collin 'n ketting van foyer-senakels, klein huisgemeenskappe opgerig, waar 'n gewyde gasheer te alle tye te sien was. Hy het die beweging gesien as 'n herstel van die huiskerke uit die apostoliese tyd.

Op 7 Oktober 1950 berig Collin dat hy 'n groot visie gehad het dat God die Vader 'n pouslike tiara op sy kop geplaas het. Die Heilige Stoel het vinnig gereageer. Deur middel van 'n besluit, gedateer op 17 Januarie 1951, het die Heilige Kantoor hom tot 'n leë status verminder, en hom veroordeel weens valse leringe en opstand teen kerkowerhede en die apostels van oneindige liefde verbied. Die besluit is in 1956 en 1961 herhaal.

In 1960 koop die apostels 'n stuk grond in Clémery, Lorraine, waar die 'Klein Vatikaan' gebou is. Collin het sy pouslike aansprake gemaak in verskeie toenemend openbare stappe in die 1950's en vroeë 1960's. Hy het aangevoer dat hy 'n medepop was en Pius XII tot sy dood in 1958 bygestaan ​​het. Hy het ook beweer dat hy daardie pos beklee tydens die pontifikaat van Johannes XXIII (sed. 1958-1963). Volgens hom kon die Romeinse pousse nie vryelik optree nie weens die opposisie van baie mense modernistiese en messelaarslede van die Curia. Op 25 Maart 1961 verklaar Collin amptelik dat hy pous Clement XV was, [Beeld regs], en 'n week later stig hy L'Église Catholique Renovée (die vernieuwde katolieke kerk). Daar word ook verwys na die Church of Glory, the Church of Miracle, the Mystical Church and the Church of the Resurrection (op Michel Collin / Clement XV, kyk Heim 1970; Kriss 1972; Delestre 1985; en Lundberg aanstaande.)

In Januarie 1962 het Fr. John reis na Clémery, waar pous Clement hom tot die priesteramp georden het. 'N Paar maande later word hy tot 'n biskop gewy en 'n kardinaal gemaak, en teen die einde van die jaar het die pous die titel van vorige generaal van die Orde van die Moeder van God aan hom afgestaan. Toe pous Johannes XXIII in Junie 1963 oorlede is, kondig Clemens aan dat hy die enigste ware pous is en dat Jesus, Maria en Josef die pouslike tiara op sy kop plaas. Clement het Paulus VI in die openbaar aan die kaak gestel en hom 'n anti-pous en afvallig genoem. Hy het ook 'n Raad in Lyon in September 1963 byeengeroep, 'n soort Anti-Vatikaan II (Côté 1991, vgl. Magnificat Oktober – November 2017).

In 1962 het 'n groep Kanadese Rooms-Katolieke biskoppe Clement XV en die gemeenskap in St-Jovite aan die kaak gestel, en die plaaslike biskop van Mont-Laurier het 'n interdik op hulle geplaas om die Rooms-Katolieke van die groep te waarsku:

Hierdie persone is nie broers nie, en nog minder priesters, en enige skyn van 'n massa wat gevier word of sakramente wat deur hulle geadministreer word, is heilig. Ons het besluit en besluit dat dit onder die pyn van die weiering van die sakramente verbode is dat enige gesin en enige persoon wat in ons bisdom woon, bogenoemde Broeder ontvang, inbring, besoek of aanmoedig op enige manier Johannes en sy dissipels (La Presse, 17 Mei 1962).

Tog, gedurende die eerste helfte van die 1960's, het 'n toenemende aantal by die Kanadese gemeenskap aangesluit, wat ook vir vroue oopgemaak het. In 1962 het slegs sewe mense in St-Jovite gewoon. In 1963 was hulle dertig en in 1964, ongeveer negentig. Twee jaar later het die aantal inwoners meer as 300 gehad, sowel godsdienstige as leke-mense. Hulle het 'n groot klooster begin bou. Die doel was om selfonderhoudend te wees, en met die instroming van nuwe lede en donasies, kon hulle ander plase in die provinsie bekom. Benewens die gemeenskapslede, het baie ander aanhangers versprei oor Kanada en die Verenigde State. Net soos in Europa, is hulle in senakels georganiseer, wat voortdurend huise-altare met die Salige Sakrament gehad het. Gegewe die vinnige ontwikkeling, en nie verbasend nie, het pous Clement Kanada gesien as die belangrikste sendingveld van die Hernieuwde Kerk. Tussen 1961 en 1966 maak hy tien Noord-Amerikaanse reise (Normandeau en Désy 1964; Côté 1991; vgl. Magnificat Oktober – Novmeber 2017).

Baie van die mense wat hulle in St-Jovite gevestig het, het kinders gehad; in sommige gevalle, selfs babas. Die teenwoordigheid van kinders in 'n afgeleë, godsdienstige gemeenskap was omstrede. Die apostels het die teenwoordigheid van kinders gesien as 'n manier om hulle te red van die sonde van die moderne wêreld. Die sestigerjare was die tyd van die 'Stille rewolusie' in die provinsie Quebec, waartydens sekularisering en die verandering van geslagsrolle vinnig was, en 'n toenemende aantal skole en hospitale van kerk na regering oorgegaan het. Die apostels was deel van die protes teen hierdie ontwikkeling, maar ook teen die veranderende Rooms-Katolieke Kerk.

Vanaf Desember 1966 het die polisie en die sosiale owerhede verskeie klopjagte en inspeksies by St-Jovite gedoen na aanleiding van berigte oor mishandeling van kinders wat daar woon. Aangesien die eerste aanval egter vooraf aangekondig is, is die meeste kinders na ander plekke weggestuur, waaronder die huise van volgelinge en ondersteuners. Hulle het bekend gestaan ​​as "die verborge kinders van St-Jovite." Uiteindelik, in Februarie 1968, het die Superior Court of Quebec die beslissing van die Social Welfare Court van die hand gewys, en die kinders het na die klooster teruggekeer (Vir meer inligting oor die klopjagte en die regsgevegte, sien hieronder onder Issues / Challenges)

Kort ná die eerste polisie-aanval, op 21 Januarie 1967, het Clement XV Fr. geskors. John [Beeld regs] as die superior en biskop van Kanada “vir burgerlike en godsdienstige onreëlmatighede en sy ondergeskiktheid en misbruik van vertroue.” Volgens onlangse publikasies van die Kanadese apostels het pous Clement op hierdie manier opgetree omdat hy 'bedrieg is deur bittere vyande van die Kanadese werk', wat onder sy naaste mans in Frankryk gevind is.  Fr. John is na Europa om die saak met Clement te bespreek, maar laasgenoemde het nie op die beplande vergadering opgedaag nie. Na die permanente skeuring tussen St-Jovite en Clémery, het die meeste Kanadese apostels by Fr. John (Côté 1991; Magnificat November-Desember 2017.)

Nog voor daardie tyd was daar 'n groeiende skeuring tussen die Kanadese en Europese apostels, aangesien Clement XV verskeie dramatiese leerstellige veranderinge ingestel het. Hy het die inhuldiging van die era van die Derde Testament op 2 Februarie 1966 aangekondig. In hierdie tydvak sou die private onthullings aan Clement nog belangriker wees, en dit het die begin van 'n baie vinniger dogmatiese ontwikkeling geword. In die nuwe leringe het planetariërs, welwillende mense van ander planete wat die aarde besoek het, 'n wesenlike rol in die verlossingsgeskiedenis gespeel. Deur hul voorbidding het God besluit om die Laaste Oordeel uit te stel, terwyl dit steeds dreigend was (Lundberg kom).

Die Kanadese Apostels het Clement steeds erken dat hy 'n regte pous was. Hulle sê egter dat hy 'hipersensitief was, oorheers deur sy eie emosies en maklik beïnvloed en onvoorspelbaar', dat hy 'absurde dogmas' uitgereik het, en dat hy beide 'goddelik en diabolies' was (Côté 1991: 206-10). In 'n hemelse boodskap aan die siener Gracia Tribault op 11 Februarie 1968, het Mary, die Moeder van Verlossing, gesê: 'U het nie meer 'n pous nie!' In 'n onderhoud in 1980 het Fr. Johannes het gesê:

Bietjie vir bietjie het [God] my gevra of ek die kerk sal oorneem. Eers het Hy my gesê: 'U sal die kerk dien', en toe het hy my 'n ruk later gesê: 'U moet die naam van die dienskneg van die kerk, Gregory XVII, verkondig.' So ek het dit gehoorsaam en verkondig (Vrae en torings 1989: 2)

In latere geskrifte het Fr. Johannes verklaar dat God hom op 24 Junie 1968 tot leier van die Chuch verkies het. Volgens die getuienis het Christus hom nog steeds nie pous genoem nie, maar Shepherd of the Church en hom die naam (Jean) -Grégoire XVII gegee, (Johannes ) -Groep XVII. Tog sou hy selde die pouslike naam gebruik, maar Fr. John Gregory of the Trinity of net Fr. John Gregory. Volgens die Kanadese Apostels het Clement XV hierdie ontwikkeling reeds in Augustus 1968 aanvaar; die amptelike publikasies van die Franse apostels bevestig egter nie hierdie weergawe nie. Die Kanadese apostels het 'n poskaart van 9 Mei 1969 waarin Clement XV geskryf het dat hy besef het dat die hemel Fr. gekies het. John as sy opvolger (Côté 1991: 211). Die dokument dui aan dat Clement 'n goddelike boodskap ontvang het waarin hy sê dat God Fr. gekies het. Johannes as die pous. Die nota van Clement is met die hand geskryf en het nie 'n briefhoof nie. Dit is ook nie heeltemal duidelik of Clement die Kanadees as 'n medepop verstaan ​​het nie, soos wat hy tydens 'n deel van die pontifikate van Pius XII en John XXIII was, of as Fr. Johannes was nou die enigste Vicar van Christus.

In die vroeë 1970's het die apostels verskeie boeke gepubliseer wat argumenteer dat Fr. Johannes was die “dienskneg van die Ware Kerk van Jesus Christus.” Hulle het aanhou beweer dat die Heilige Stoel weens sy afvalligheid nie meer in Rome was nie, maar dat dit Clémery ook verlaat het, en om soortgelyke redes. Die argument was hoofsaaklik gebaseer op verskynings uit die negentiende en twintigste eeu en in die besonder die geheime van La Salette, maar ook op 'n vergelyking tussen die leer voor en na die Vatikaan II. Die titels sluit in Petrus is nie in Rome nie (1970) Die verduistering van die kerk (1971) en Wanneer 'n profesie waar word of 'Rome sal die geloof verloor' (1972). Hierdie en baie ander tekste van die apostels is geskryf deur Mère Michelle du Coeur Eucharistique de Jésus (1938-2017). Die belangrikste werk van hierdie aard is egter die volume van 950 bladsye van Catherine St-Pierre U is Petrus (1994), waar sy 'n beduidende aantal ouer en moderne profesieë voorhou wat volgens die apostels die pousdom van Gregorius XVII verhinder het.

Op 29 September 1971 bekroon 'n groep van agt biskoppe Fr. John Gregory op St-Jovite. In latere onderhoude beweer hy dat hy nie gekroon wil word nie, maar dat hy die gemeenskap gelukkig wil maak. Volgens sy getuienis was die tiara nie 'n duur stuk nie, maar van papier-maché (Catherine St-Pierre 1994). In onderhoude was hy huiwerig om homself pous te noem. Tog was sy posisie inderdaad net dit, hoewel tydelik.

Op die oomblik beklee ek die poste van vorige majoor in die orde van die apostels van oneindige liefde en dienskneg van die kerk. Die persoon in beheer van die Kerk dra die titel Kneg. Die kombinasie van hierdie twee poste is 'n tydelike saak (Catherine St-Pierre 1994).

Clement XV het die nuus oor die kroning aangehoor en Fr. John Gregory, deur middel van 'n dekreet, gedateer 29 Junie 1972 (Schubert 1995, Deel 4). Die amptelike historiografie van die Kanadese Apostels sluit nie hierdie gebeurtenis in nie. Gegewe Clement se onregmatige gedrag gedurende die laat 1960's en vroeë 1970's, het hy steeds aanvaar dat hy Fr. John Gregory as 'n regte pous in 1969 en die eks-kommunikasie-besluit uit 1972 kan baie waar wees.

Vanaf die vroeë 1960's bestaan ​​die Orde van Magnificat van die Moeder van God [Beeld regs] uit godsdienstige mans en vrouens, wat permanente geloftes geneem het oor armoede, kuisheid en gehoorsaamheid. Hulle het die Reël vir die apostels van die laaste tydwat volgens hulle in 1846 deur Our Lady op La Salette gedikteer is. Van die begin af kon getroude mense ook die geloftes opneem en broers en susters word, hoewel dit natuurlik beteken dat hulle afsonderlik moes woon. Aangesien die Orde van die Moeder van God as 'n federasie van godsdienstige ordes bestaan, was daar ook Karmeliete, Franciskane en grys susters onder die nonne (Côté 1991).

Daar was egter nie-selibate of getroude mense wat nie permanente geloftes gedoen het nie, maar in 'n soortgelyke gelofte gewoon het. Hulle is dissipels genoem. Buiten die Sint-Joviet en enkele ander sentrums het die lekelede gewoon, wat tot die Derde Orde van die Apostels behoort het. Reeds in 1962 is die Apostles of Infinite Love geregistreer as 'n amptelike korporasie in Kanada. Tog was dit eers in die vroeë 1970's dat hulle die status as 'n amptelik erkende godsdienstige groep gekry het, eers in 1971 in die provinsie Quebec, en daarna twee jaar later ook op federale vlak (Die Staatskoerant September 8, 1973).

Die sentrum van die apostels in St-Jovite is nie net 'n klooster nie; dit is ook 'n teokratiese monargie: die Royaume de L'Amour Infini de Jesús Crucifié (die koninkryk van die oneindige liefde van die gekruisigde Christus). Na 'n lang Franse profetiese tradisie is die hernuwing van die pousdom met Clement XV en Fr. John Gregory het ook die herstel van die Franse monargie betrek. Dus as die Dienaar van die Kerk Fr. John Gregory het 'n dissipel gekroon, Louis Douziech, die Koning van Frankryk (sien die dokumentêr, Mon Père le Roi).

Die grootte van die kloostergemeenskap het waarskynlik in die eerste helfte van die 1970's sy hoogtepunt bereik. Maar in 1976 het die apostels 'n groot krisis ondergaan. Op 26 Junie het die meeste geboue by St-Jovite tot op die grond afgebrand. [Afbeelding regs] Slegs die huis van die priesters het ongeskonde gebly. Volgens die pers het 'n weerlig die brand veroorsaak, terwyl die apostels beweer dat dit brandstigting was. Die klooster is in die komende jare herbou (Die Staatskoerant 28 Junie 1976; vgl Palmer 2020b).

Alhoewel die klooster van Magnificat van die moeder van God in St-Jovite die onbetwisbare sentrum van die kerk was, het die apostels van die laat 1960's af opdragte in ander dele van Kanada geopen: Montreal, Quebec City, Ontario, Toronto, Winnipeg, Edmonton en Vancouver. Hulle was ook in die Verenigde State teenwoordig, byvoorbeeld in New York, New Jersey en Florida.

Buiten Noord-Amerika het die apostels 'n taamlike sterk teenwoordigheid op sommige Karibiese eilande en in enkele Latyns-Amerikaanse lande gehad. Hul eerste poging om 'n houvas te kry, was in Haïti, maar weens die land se konkordaat met die Heilige Stoel, moes hulle die missie staak. In die daaropvolgende jare het die apostels missies in Guadeloupe (1972), Puerto Rico (1975), Guatemala (1976) en die Dominikaanse Republiek (1976) opgerig, hoofsaaklik onder arm mense werk (sien, Die Staatskoerant 11 April 1969; Côté 1991; www.magnificat.ca).

Die sending in Franse Guadeloupe was veral invloedryk. In 1976 het die apostels twee kloosters daar gevestig. Een was in die hoogland geleë en die ander naby Point-a-Pitre. Laasgenoemde het gegroei tot 'n beroemde pelgrimstog. In 1977 beweer 'n veertienjarige meisie dat sy boodskappe van Our Lady of Tears ontvang het. Sy het die afvalligheid van die Rooms-Katolieke Kerk beklaag. Vir die apostels het die verskynings 'n noodsaaklike skakel geword in die ketting van Marian-intervensies in die eindtyd, waaronder La Salette, Fatima, Garabandal en Mary, Mother of Salvation (Magnificat, November-Desember 2017; vgl Hurbon 2001).

Die gebeure in Guadeloupe hou verband met die publikasie van 'n belangrike boek: Saul, waarom vervolg jy my? (1977) deur Michel di San Pietro. Nog steeds, die regte naam van die skrywer was Mère Michelle du Coeur Eucharistique de Jésus. In die boek het sy tekste wat deur Paul VI uitgegee is, ontleed en aangevoer dat die Roomse kerk onder sy leiding nie meer Katoliek was nie. Die kerkowerhede het 'n nuwe godsdiens gestig wat op die mensdom en nie op God gefokus het nie, wat die 1948-verklaring van die regte van die mens in 'n heilige teks gemaak het. Soos baie soortgelyke groepe, het die apostels gedink dat die Verenigde Nasies die Vrymesselaars-organisasie by uitstek was.

As antwoord op hierdie ernstige situasie, het ons dame van die trane die apostels aangespoor om 'n 'ultra-geheime boodskap' aan Paulus VI oor te gee. Teen die einde van 1977 reis die jong sieneresse van Guadaloupe, Mère Michelle, en twee ander nonne na Rome. Daar het hulle die boek aan baie verskillende Romeinse instellings versprei. Hulle kon ook daarin slaag om 'n kopie van die boek op 'n altaar in die Sint-Pietersbasilika te plaas. Nadat hulle nie hul doel bereik het om 'n persoonlike gehoor saam met Paul VI te kry nie, het hulle 'n algemene gehoor bygewoon, waar hulle daarin geslaag het om naby die pous te kom en te skree dat hy moes luister na wat hulle hom moes vertel. Nadat hulle Rome verlaat het, het die groep na Parys gereis, waar hulle 'n private vergadering met die president Valéry Giscard D'Estaing probeer reël. Omdat hulle nie suksesvol was nie, het hulle 'n brief aan hom gelaat waarin die bekering van Frankryk gevra word, noukeurig na die geheim van La Salette (Magnificat, Julie-September 2019).

Vanaf 1978 word die apostels die middelpunt van die owerhede sowel as die Kanadese pers. Weereens het die polisie en die owerhede die klooster in St-Jovite by verskeie geleenthede oorval. Ook hierdie keer het dit te make met 'verborge kinders' en 'n saak van bewaring. By die verhoor het Fr. John Gregory is in die gevangenisstraf gevonnis vir sekwestrasie omdat hy nie die verblyfplek van twee kinders bekend gemaak het nie (sien Probleem / Uitdagings hieronder).

Sedert die 1980's het die apostels hul werk in Kanada, die Verenigde State en verskeie lande in die Karibiese Eilande en Latyns-Amerika voortgesit. Vanaf 1986 het hulle missies op verskillende plekke in die suide van Ecuador opgerig. Gedurende die 1980's het hulle ook klein gemeenskappe in Italië, Frankryk en Suid-Afrika gestig. Tog was die Kanadese owerhede baie skepties oor die apostels en het soms die toetrede van buitelandse lede in die land geweier of aan harde ondersoeke onderwerp (Palmer 2020b).

Om die draai van die millennium het die Apostels weer nuus op die voorblad gemaak toe 'n groep mense wat by die klooster grootgeword het, aanklagte van liggaamlike en seksuele mishandeling teen vier godsdienste, insluitend Fr. John Gregory. Die klooster is weer aangeval, maar uiteindelik is die saak gesluit omdat getuienis verdwyn het (sien Probleem / Uitdagings hieronder).

Fr. John Gregory, wat etlike jare ernstig siek was, is op 31 Desember 2011 oorlede. 'N Paar jaar voor sy dood verkies hy Fr. Mathurin de la Mère de Dieu (Michel Lavallée), [Beeld regs] 'n biskop en kardinaal, as sy opvolger en beweer dat hy volgens die wil van God opgetree het. Fr. Mathurin is in 1962 in St-Jovite gebore. Kort daarna het sy moeder en vader ook by die Orde aangesluit, en later het sy suster 'n non geword. In Januarie 2012 het Fr. Mathurin het die dienaar van die kerk geword onder die naam Gregory XVIII, hoewel hierdie naam selde gebruik word. Op 29 September 2012 is hy gekroon, maar dit was 'n baie lae sleutel-seremonie, aangesien die apostels geen media-aandag wou hê nie. Dit was vir 'n lang tyd nie maklik vir 'n buitestaander om te weet dat Fr. Mathurin word beskou as die dienskneg van die kerk, hoewel hy die meerderwaardige generaal van die Orde was. Teen 2020 is nuwe tekste op die webwerf baie duideliker as voorheen (op Fr. Mathurin se agtergrond, sien die biografie van sy vader Jérome de la Resurrection in Magnificat, April 2020).

In 2020 het die apostels kloosters en kapelle in Montreal, Quebec City en Toronto gehad. Die teenwoordigheid van die apostels in die Verenigde State konsentreer na New Jersey, New York, Florida en Colorado. Buiten Noord-Amerika bly die gemeenskap van Guadeloupe die grootste met byna veertig priesters en godsdienstige. In Puerto Rico, Guatemala, Ecuador en die Dominikaanse Republiek is daar klein gemeenskappe en kapelle. Daar is ook klein missies in Frankryk, Italië en Suid-Afrika, en so laat as 2016 is 'n nuwe missie in Buenos Aires tot stand gebring.

Daar is geen amptelike gegewens oor die priesters, manlike godsdienstige en nonne nie. Tydens my besoek aan Mont-Tremblant was daar minstens sewentig of tagtig manlike en vroulike godsdienstige mense by die konvensionele massa, waaronder lang en jong lede. Die apostels doen 'n gelofte om niks oor hul verlede bekend te maak nie. Daarom kan 'n buitestaander niks weet van hul oorsprong nie. Tog lyk baie van die jonger afkomstig van Guadeloupe en Ecuador. My beraming van die totale getal is êrens tussen 150 en 200.

Leerstellinge / oortuigings

Die Apostels van Oneindige Liefde en die Orde van die Moeder van God is gestig om die tradisionele Katolieke geloof te bewaar, wat volgens hulle ernstig bedreig is deur die modernistiese ontwikkeling in die Rooms-Katolieke Kerk, waar die meeste biskoppe en priesters apostatiseer het. Hulle beweer dat hierdie ontwikkeling goed voor die Tweede Raad van Vatikaan begin het. Net soos Clement XV, was die Kanadese apostels uiters krities teenoor Paulus VI en het beweer dat hy verkies is deur 'n sameswering van vrymesselaars. Kortom, hy was 'n anti-pous (John Gregory of the Holy Trinity 2012).

Die teologie van die apostels het 'n millennialistiese fokus. Dit is gebaseer op die groeiende kanon van apokaliptiese oortuigings, profesieë en Marian-verskynings wat die negentiende en twintigste-eeuse Katolisisme beïnvloed het. Dit maak nie deel uit van die amptelike Rooms-Katolieke leer nie, maar word dikwels deur die plaaslike biskoppe en die Heilige Stoel teëgewerk. Die idees is steeds gewild en invloedryk, veral nie onder tradisionaliste wat glo dat die Rooms-Katolieke Kerk ontaard het nie. Hulle dink dat die Rooms-Katolieke Kerk 'n verval het en wag op die verskyning van 'n Groot Pous wat die Kerk sal red.

Die apokaliptiese kanon bevat mistieke dinge soos Anna Catharina Emmerich (1774-1824), Anna Maria Taigi (1769-1837) en Bartolomäus Holzhauser (1613-1658), en die geheim wat die Maagd aan Melanie Calvet (1831-1904) by La gegee het Salette in 1846. Hulle het almal beweer dat die Romeinse pous sou apostatiseer en dat daar in die eindtyd sowel 'n pous as 'n anti-pous sou verskyn. Die apokaliptiese kanon bevat ook tekste wat die toekoms uiteensit. Die belangrikste hiervan is Profesieë van Sint-Maleagi, toegeskryf aan 'n elfde-eeuse Ierse biskop, maar geskryf in die laat 1500's, en die tekste van die sogenaamde kroniek van die monnik van Padua, gedruk in die agttiende eeu. Catherine St-Pierre s’n U is Petrus (1994)[Foto regs] gepubliseer deur die Apostles of Infinite Love, is 'n boek van 950 bladsye wat hierdie profetiese korpus en baie ander tekste gebruik om die eindtydse pousdom Gregory XVII (en die pousdom van Clement XV) te bewys.

Volgens die apostels het die Rooms-Katolieke Kerk ten minste sedert die Franse Revolusie geleidelik ontaard deur die teenwoordigheid van Vrymesselaars onder die biskoppe, waaronder die Curia. Uiteindelik het 'Rome die geloof verloor', en die kardinale het 'n anti-pous verkies: Paul VI. Terwyl Vrymesselaars die grootste vyand is, is dit anti-Judaïsme, aangesien die Apostels die Protokolle van die Ouderlinge van Sion as werklik beskou.

In hierdie era van byna algemene afvalligheid het God ingegryp en direk vir pousse gekies: eers Clement XV en daarna Gregory XVII. Na die mening van die apostels was hul pontifikate die koms van wat die Franse mistieke Louis-Marie Grignion de Montfort (1673-1716) die heerskappy van Christus genoem het deur Maria met die Apostels van die Late Times. En in die eindtyd is die apostels van oneindige liefde en die hernieude kerk 'n ark van verlossing vir die getroue oorblyfsel in 'n era van duisternis en ontrouheid (St-Pierre 1994, oor Katolieke millennialisme en profesie, vgl. Airiau 2000 en Introvigne 2011).

 

Die leer van die apostels van oneindige liefde word ook in verskeie ander tekste uiteengesit. In 1975 het Fr. John Gregory, Gregory XVII, publiseer 'n byna 300 bladsye ensiklopedie genaamd Peter praat met die wêreld, [Beeld regs] wat sy kommentaar op die sondes van die mensdom en baie hewige kritiek op die ontwikkelinge uit die kerk na die Vatikaan II insluit. Die fokus van die ensiklopedie is nog steeds op Kerkhervorming, nie op apokaliptiek nie. Afgesien van die vraag wie die regte pous was, verskil dit dus weinig van die Rooms-Katolieke lering, ten minste voor Vatikaan II, hoewel daar ook beduidende verskille is. Nie die minste na die Raad was daar 'n groot behoefte aan priesters. In die Rooms-Katolieke Kerk het baie die priesteramp verlaat, en min het seminariërs geword. Fr. John Gregory het dit duidelik gemaak dat getroude mans tot priesters georden kon word. Dit is egter interessant om daarop te let dat die ensikliese nie die ordinering van vroue noem nie, hoewel die apostels ook nonne georden het.

Fr. John Gregory het 'n wesenlike deel van die ensiklopedie aan sosiale kwessies gewy. Die meeste van die inhoud is sterk gebou op tradisionele Katolieke sosiale onderrig vanaf Leo XIII. Aan die een kant wys hy op die bedreiging van sosialisme en kommunisme, en aan die ander kant op die onbeperkte kapitalistiese ekonomie, wat 'n onregverdige verdeling van goedere skep. Hy het die skepping van koöperasies en gemeenskappe verkies as maniere om groter gelykheid te bewerkstellig. Hy het aangevoer dat mans en vrouens verskillende rolle in die gesin en die samelewing speel. Vir hom is die beste manier om goeie Christene te vorm deur hul opleiding aan kloosters toe te vertrou. Die ensiklopedie beklemtoon ook private deug. Hy wil die verkoop van alkohol reguleer, en sluit 'n lang en harde verklaring van die gebruik van tabak in, sowel as 'n algemene veroordeling van georganiseerde sportsoorte, wat hy as die slegste moderne afgodediens beskou het.

In 1997 het die St-Jovite-gemeenskap die Kategismus van die Katolieke Christelike leer: geleer deur Jesus Christus en die apostels. Dit is 'n maklik toeganklike teks wat gebou is op die amptelike laat-agtiende-eeuse Kanadese en Baltimore-kategismusse, wat op hul beurt gebaseer is op die Kategismus van die Raad van Trent. Die apostel se weergawe bevat baie meer direkte Bybelse aanhalings. Die hoop op die mensdom sou 'n herlewing van die Katolieke Kerk van Jesus Christus wees. Die primêre bousten moet gebed en boetedoening wees, en Fr. John benadruk die belangrikheid van godsdienstige beelde, tuisoratoria en, indien moontlik, daaglikse massa-bywoning. Vanweë die afvalligheid daarvan was die sakramente van die Rooms-Katolieke Kerk egter nie meer geldig nie. Ook in hierdie werk is die gewone Orde verbreek deur onderskeidelik twee lang afkondigings van tabakgebruik en georganiseerde sportsoorte.

Die tekste wat deur die apostels deur Éditorial Magnificat gepubliseer is, bevat preke en leringe deur Fr. John Gregory, Fr. Mathurin en ander lede van die Orde. Tog, veral, publiseer hulle opbouende tekste oor heilige mense uit die negentiende en vroeë twintigste eeu. Die hagiografieë fokus op martelaarskap en plaasvervangende lyding. Dit bevat boeke oor bekende heiliges soos Therese van die Jesuskind (1873-1897), maar ook minder bekende persone soos die Palestynse Karmeliet Maria van Jesus gekruisig (1846-1878), die Viëtnamese broer Marcel Van (1928-1959 ), en verskeie Franse en Kanadese kinders wat baie jonk gesterf het, met groot vroomheid en stoïsme in hul lyding.

RITUELE / PRAKTYKE

Die rituele van die apostels van oneindige liefde is soortgelyk aan tradisionele Rooms-Katolieke gebruik, insluitend die rituele van die sewe sakramente. Daarbenewens speel optogte en ander tradisionele vorme van vroomheid soos novenas, die rooskrans en sakramentele aanbidding die sentrale rol. Alhoewel die apostels die New Mass Order, wat in 1969 deur pous Paulus VI afgekondig is, gekritiseer het, was hulle ten gunste van 'n vereenvoudigde liturgie en het die mis van die begin af in die volksmond gesê.

Die priesters van die Orde van die Magnificat van die Moeder van God sê twee vorme van massa: die konvensionele massa en die kort massa. Die konvensionele massa het 'n duidelike ooreenkoms met die Tridentynse orde van die massa, hoewel dit in die spreekwoordelike taal gesê word. Tog is die meeste van die gesingde gebede in Latyn, net soos die woorde van die wyding. Anders as die Tridentine-massa, is daar 'n groot mate van interaksie tussen die priester en die gemeenskap. Die hele gemeenskap lees die meeste tekste saam; die priester begin net. Net die gevierde priester sê egter die woorde van die wyding. Konvensionele massa word gevolg deur die rosekrans wat afwisselend in Latyn, Frans, Engels en Spaans gebid word (persoonlike waarnemings, 2019).

Die priesters kan die Mis verskeie kere per dag privaat sê volgens die Kort Orde van die Mis, wat as 'n verkorte Tridentine-weergawe beskou word. Die geordende nonne sê slegs massa privaat soos die meeste van die geordende mans. Die meeste van die teks in die taal, maar sommige dele is nog steeds in Latyn, en die belangrikste van die woorde van toewyding (Kort Orde van die Mis nd).

Sedert die 1960's het die apostels van oneindige liefde vroue tot die priesteramp georden. Die Vernieuwde Kerk onder Clement XV het ook vroulike biskoppe ingewy, maar die Kanadese apostels het dit nie gedoen nie. Michael Cuneo (1997) beweer dat teen die middel van die negentigerjare ongeveer 'n derde van die nonne by St-Jovite georden is. Vandag is die meeste van die nonne. Daar is nog steeds verskille tussen manlike en vroulike priesters. Vroue sê slegs massa privaat of soms in groepe vroue. Slegs onder buitengewone omstandighede, as geen manlike priester aan 'n sendingstasie teenwoordig is nie, kan vroue in die openbaar massa sê. Die meeste manlike priesters sê egter selde massa in die openbaar. Sommige van die geordende nonne kan ook belydenis neem en as geestelike raadgewers optree (Personal observations, 1990).

ORGANISASIE / LEADERSHIP

Die apostels van oneindige liefde / die hernieude kerk van Jesus Christus word gelei deur die (Universele) dienskneg van die Kerk van Jesus Christus, wat die rol van 'n pous het, hoewel die apostels nie die woord gebruik nie. Nadat hy met Clement XV maniere verdeel het, het Gregory XVII (Fr. John Gregory) die amp beklee van 1968 tot hy in 2011 oorlede is, en daarna het Gregory XVIII (Fr. Mathurin) die amp behou. Die dienskneg van die kerk is ook die opper-generaal van die Orde van Magnificat van die Moeder van God (ODM), wat manlike en vroulike lede het. Die manlike tak bevat biskoppe, waarvan sommige kardinale is, maar ook priesters en broers.

'N Moeder superior, onder periodes waarna verwys word as abdess, lei die vroulike tak van die Orde. Mère Germaine de la Resurrection (Germaine Garand, 1921–2011) het etlike dekades hierdie posisie beklee. In 1968 het Fr. John Gregory het haar benoem, 'n moeder van dertien kinders, superieur-generaal van al die susters van die Orde, en in 1989 het hy haar abdis ingewy, 'n posisie wat sy tot haar dood op negentigjarige ouderdom beklee het, hoewel die laaste jare met hulp (Magnificat: Februarie – Maart en April-Mei 2014.)

Soos gesien, was Mère Michelle du Coeur Eucharistique de Jésus 'n baie sentrale persoon in die geskiedenis van die apostels, veral in hul internasionale sendingwerk. Sy was redakteur van en hoofbydraer aan Magnificat en skrywer van die leeu se deel van die boeke wat die apostels vanaf die laat 1960's uitgegee het. Tydens die lang regsprosesse teen die Apostels en Fr. John Gregory, sy was die voorste woordvoerder. Haar rol in die geskiedenis van die apostels kon dus moeilik oorskat word.

Kwessies / UITDAGINGS

Afgesien van 'n paar jaar in die vroeë vyftigerjare, het die gemeenskap wat Fr. John stig, wat later die apostels van oneindige liefde geword het, is deur die plaaslike Rooms-Katolieke owerhede gekritiseer en aan die kaak gestel. Na 1950, toe hulle by die Renewed Church of French Pope Clement aangesluit het, is 'n interdik op hulle geplaas. Dit het beteken dat Rooms-Katolieke nie toegelaat word om deel te neem aan godsdienstige dienste wat deur die apostels gehou word nie, aangesien hulle 'n dissidente groep was. Soos ek reeds aangedui het, was die teenwoordigheid van kinders by St-Jovite, soos ek reeds aangedui het. Die drie mees intense periodes was onderskeidelik 1962-1966, 1968-1977 en 1980-1999. Dit het beide federale en staatsowerhede en howe op verskillende vlakke ingesluit. Hierdie deel is gebaseer op die publikasies van die apostels en twee dagboeke van Quebecois: Die Staatskoerant van Montreal en Press van Quebec 9 (vgl. Palmer 2020b). Vir 'n meer algemene siening van die apostels en hul plek in die Quebecois-samelewing (sien Vaillancourt 2000, Geoffroy & Vaillancourt 2001, Campos & Vaillancourt 2006 en Geoffroy 2009). The Apostles publiseer twee boeke oor die regsgevegte tussen 1966 en 1968: As slegte geloof agter die wet skuil (1968) en die meer gedetailleerde Vader Johannes van die Drie-eenheid en die verborge kinders van St. Jovite (1971).

Baie van die mense wat hulle in St-Jovite gevestig het en lid van die Orde geword het, het kinders gehad. Die teenwoordigheid van klein kinders in 'n afgeleë, godsdienstige gemeenskap was omstrede. Dit het begin met 'n paar gevalle van individuele toesig tussen eggenote. Die tipiese situasie was dat albei ouers lid geword het, maar dat een van hulle die gemeenskap verlaat het, en die kinders gebly het, of dat een ouer na St-Jovite vertrek het om kinders saam met hom of haar te bring. In ander gevalle was ander familielede besorg oor die welstand van die kinders. Aan die hand het die apostels die teenwoordigheid van kinders in St-Joviet gesien as 'n manier om hulle te red van die sondes van die moderne wêreld.

Die plaaslike owerheid vir maatskaplike welsyn het inligting oor die kinders by St-Jovite versamel en bereid om op te tree. Op 28 Desember 1966 het ongeveer vyftig polisiemanne op die kerkverband opgeslaan. Alhoewel hulle weet dat iets op die punt was om te gebeur, het die apostels teen hierdie tyd die meeste van die kinders uit St-Jovite verhuis en in huise van aanhangers en simpatiseerders in Kanada en die Verenigde State geplaas. 'Die verborge kinders', soos hulle in die media genoem is, het [Foto regs] ongeveer tagtig getel.

Midde Januarie 1967 het die hof vir maatskaplike welsyn in St-Jerôme beveel dat Fr. John het die kinders se plek bekend gemaak, maar hy het gaan wegkruip en die polisie het 'n lasbrief vir hom uitgereik. Tydens die amptelike besoeke aan St-Jovite het die regter en sy assistente geen konkrete bewyse van skadelike lewensomstandighede gevind nie. Tog het hulle benadruk dat die kinders 'n openbare skool moet bywoon, aangesien die onderrig van swak gehalte was en feitlik totaal op godsdienstige onderrig gefokus was.

Tydens die aanval in Januarie 1967 het die polisie beslag gelê op dokumente, waar adresse van buite-lede en simpatiseerders verskyn het, en hulle het na die kinders op daardie plekke begin soek. In die volgende paar weke het die polisie tussen twintig en dertig van die kinders teëgekom en 'n nuwe aanval op St-Jovite gedoen, maar die meeste is nie gevind nie. 'N Mediese dokter het die teruggekeerdes ondersoek en tot die gevolgtrekking gekom dat hulle gesond is en geen tekens van fisiese mishandeling toon nie. Op 27 September 1967 het die polisiemagte 'n nuwe uitgebreide aanval op St-Jovite gedoen, waarna hulle na bewyse gesoek en die sewe kinders wat hulle in hegtenis geneem het, in hegtenis geneem het omdat hulle in 'morele en fisieke gevaar verkeer'. 'N Maand later het Fr. John het na nege maande in ballingskap teruggekeer, en kort daarna is hy gearresteer omdat hy nie die plek van die dertig kinders wat verborge gebly het, bekend gemaak het nie.

Uiteindelik, in Februarie 1968, het die Hooggeregshof in Quebec die beslissing van die Maatskaplike Welsynshof van die hand gewys en gesê dat dit nie die bevoegdheid en die regsgronde het nie. As gevolg hiervan kon alle kinders na St-Jovite terugkeer. Die apostels het volhardend beweer dat die owerhede hulle net vervolg het omdat hulle godsdienstig verskillend was en dat hulle in die hande van die Rooms-Katolieke Kerk was.

Die tweede periode van aanvalle, arrestasies en regsgevegte het tussen 1977 en 1981 plaasgevind. Die apostels se beskrywing van die gebeure word in die boek gevind. “Geregtigheid” stel verhoor aan deur die apostels van oneindige liefde (1984). Dit is aangevul deur nuusberigte van die twee Quebecois-dagblaaie: Die Staatskoerant en Press. Die polisie het hierdie keer twee hoofaanvalle op St-Jove gedoen op soek na twee kinders wie se vader die apostels verlaat het, maar wie se ma agtergebly het. Die eerste was massief en het 'n dosyn polisiemotors en twee helikopters ingesluit. Gedurende 1977 en 1978 het die polisie altesaam minstens dertig geleenthede in St-Jovite gesoek, iets wat die apostels as teistering beskou het. Die moeder van die kinders is die eerste wat skuldig bevind is, maar op 25 April 1978 het Fr. John Gregory is ook in hegtenis geneem, beskuldig van die sekwestrasie van die twee kinders en is vier maande in aanhouding gehou.

Aan die einde van Junie 1978 is die eerste verhoor van Fr. John Gregory begin. Hy is van minagting van die hof aangekla, omdat hy nie die twee kinders se verblyfplek bekend gemaak het nie, en op 10 Augustus is hy ses maande gevangenisstraf gevonnis. Later die jaar was daar 'n tweede verhoor. Hy is van die twee kinders gesekwestreer en op die ou end tot twee jaar tronkstraf gevonnis. Die verdediging het appèl aangeteken by die Hooggeregshof, en intussen het Fr. John is op borgtog vrygelaat.

1978 was die jaar van die massa-selfmoordmoord op Jonestown. In die Kanadese pers het antikult-aktiviste en politici parallelle tussen Jonestown en St-Jovite getrek en potensiële risiko's gesien. Sommige het aangevoer dat die regering “spesialisasie van deprogrammeering” moet aanstel, aangesien die lede van die apostels die slagoffer was van “breinspoeling” van die leierskap. Van hulle kant het die apostels weer betoog teen wat hulle as teistering en godsdienstige vervolging gesien het. Uiteindelik het die Kanadese hooggeregshof besluit om die saak nie weer te ondersoek nie, en op 9 Oktober 1980 het Fr. John is in die gevangenis om sy twee jaar vonnis uit te dien. Die Nasionale Paroolraad het egter besluit om hom veel vroeër vry te laat, en op 25 Maart 1981 verlaat hy die gevangenis.

Die derde uitgebreide polisie-ondersoek het om die draai van die millennium plaasgevind. Destyds het minstens sestien voormalige lede wat in die gemeenskap grootgeword het, klagtes ingedien. Die dossier bevat dertig aanklagte oor verskillende soorte mishandeling wat deur twee nonne en twee priesters, waaronder Fr. John Gregory. Die beskuldigingspunte sluit in gevalle van liggaamlike geweld en seksuele mishandeling wat tussen die middel 1960's en middel 1980's gepleeg is. As deel van die ondersoek, was daar in April 1999 'n groot polisie-klopjag op St. Jovite. Dit het ongeveer 100 polisiebeamptes ingesluit, maar hulle het nie die vier beskuldigdes teëgekom nie. Destyds het ongeveer 200 mense in St-Jovite gewoon, waaronder negentien kinders wat die owerhede in hegtenis geneem het.

Tydens die ondersoek lewer ander oud-lede getuienis van mishandeling. Baie van hulle het in St. Jovite grootgeword, maar as jong volwassenes vertrek. In die gemeenskap is selfs baie jong kinders van hul ouers geskei wat geloftes gedoen het. Terwyl hulle in dieselfde omgewing woon, het hulle hul ouers skaars ontmoet. In die geval van kinders ouer as tien, is sulke vergaderings slegs 'n paar keer per jaar gereël, en dan slegs vir 'n paar uur. Terwyl sommige van die getroude apostels baie kinders gehad het, het die broers en susters ook selde ontmoet. Die jong meisies is grootgemaak deur nonne en die seuns deur mans godsdienstig, sodat broers en susters mekaar nie ontmoet het nie. 'N Ander afdeling was volgens ouderdomsgroepe, en dus het baie van die kinders nie gereeld hul broers en susters ontmoet nie. Sommige oud-lede het getuig dat kinders dikwels ernstig en gereeld geslaan is, of andersins deur manlike en vroulike godsdienstiges mishandel en verneder is. Daar was ook getuienisse oor seksuele mishandeling.

Na die klopjagte en ondersoeke het die vervolgers besluit dat die saak nie in die hof sal geskied nie, veral omdat die meeste misdade baie dekades gelede moes gewees het. Die ondersoek is verder bemoeilik deur die ouer getuienismateriaal wat met die apostels verband hou, uit die argiewe van die sosiale owerhede verdwyn het. Uiteindelik, op 3 Junie 2001, word die aanklagte teen Fr. John Gregory en die drie ander godsdienstige mense is doodgemaak. As 'n direkte uitwerking van die ondersoek het die staat Québec 'n wet goedgekeur wat persone onder die ouderdom van sestien jaar verbied om in 'n kloostergemeenskap te woon.

IMAGES

Beeld # 1: The Monastery of Magnificat of the Mother of God in St-Jovite / Mont-Tremblant.
Beeld # 2:. Mev. Gracia Tribault (1920-2015).
Beeld # 3: Pous Clement XV, 1960's.
Beeld # 4: Fr. John Gregory in die laat 1970's.
Beeld # 5: Orde van Magnificat van die wapenskild van die moeder van God.
Beeld # 6: Klooster by St-Jovite voor die brand.
Beeld # 7: Vr. Mathurin de la Mère de Dieu, Gregory XVIII, Corpus Christi, 2018.
Beeld # 8: Catherine St-Pierre, U is Petrus (1994).
Beeld # 9: Peter praat met die wêreld (1975).
Beeld # 10: Mère Michelle du Coeur Eucharistique de Jésus.
Beeld # 11: Druk uitknip vanaf Die Staatskoerant1970.

Verwysings

Airiau, Paul. 2000. L'Église et l'Apocalypse du XIXe siècle à nos jours. Parys: Berg International.

Kort Orde van die Mis, St-Jovite: Éditions Magnificat.

Kategismus van die Katolieke Christelike leer: geleer deur Jesus Christus en die apostels. 1997. St-Jovite: Éditions Magnificat.

Catherine St-Pierre. 1994. U is Petrus, St-Jovite: Éditions Magnificat.

Campos, Élisabeth en Jean-Guy Vaillancourt. 2006. “La régulation de la diversité et de l'extrémisme religieux au Canada.” Sosiologie en sociétés 38: 113-37.

Côté, Jean. 1991. Vader Johannes van die Drie-eenheid, profeet sonder toestemming. Tweede Eiditon, St-Jovite: Éditions Magnificat.

Cuneo, Michael W. 1997. Die rook van Satan: konserwatief en tradisionalisties verskil in die hedendaagse Amerikaanse katolisisme. Baltimore: Johns Hopkins Universiteit Pers.

Delestre, Antoine. 1985. Clement XV, prêtre lorrain en pape à Clémery. Nancy & Metz: Presses Universitaires de Nancy & Éd. Serpenoise.

Vader Jean de la Trinité en die verborge kinders van St. Jovite. [1971] 1999. Derde uitgawe. St-Jovite, Éditions Magnificat.

Geoffroy, Martin. 2009. “L'intégrisme catholique schismatique de type mystique-ésotérique: Le cas des Apôtres de l'Amour infini.” Pp. 219-240 in La Religion à l'extrême, onder redaksie van Martin Geoffroy en Jean-Guy Vaillancourt. Montreal: MédiasPaul.

Geoffroy, Martin en Jean-Guy Vaillancourt. 2001. “Les groupes catholiques intégristes: Un fare pour les institutions sociales?” Pp. 127-41 in La peur des sektes, geredigeer deur Jean Duhaime en Guy-Robert St-Arnaud. Montréal: Les Éditions Fides.

Gregorius XVII. [1975] 1993. Peter praat met die wêreld, 2de druk, St-Jovite: Éditions Magnificat.

Heim, Walter. 1970. “Die 'Erneuerte Kirche': Papst Clemens XV. in der Schweiz. ” Schweizerisches Archiv für Volkskunde / Archives suisses des traditions populaires 66: 41-96.

Hurbon, Laënnec. 2000. “Les Nouveaux Mouvement Religieus dans les Carïbe.” Bladsy 307‒54 in La phénomè religieux dans la Caraïbe, onder redaksie van Laënnec Hurbon. Guadeloupe, Martinique,: Guyane, Haïti, Parys: Les Editions Karthala.

Introvigne, Massimo. 2011. "Moderne Katolieke Millennialisme." Pp. 549-66 in Oxford Handbook of Millennialism, onder redaksie van in: Catherine Wessinger. Oxford: Oxford University Press.

John Gregory van die Drie-eenheid. 2012. 'N Aanvullende rol: uittreksels uit radio-onderhoude waarin vader John Gregory sy naam Gregorius XVII en sy rol uiteensit, asook die rol van die orde van die moeder van God. Mont-Tremblant: Éditions Magnificat.

“Geregtigheid” word tereggestel deur die apostels van oneindige liefde. 1984. St-Jovite: Éditions Magnificat.

Kriss, Rudolf. 1972. “Die Domäne, Marie-Corédemptrice in Clémery, genoem. Der Kleine Vatikan, und ihr Hausherr, Papst Clemens XV. ” Pp. 346–80 in Volkskunde: Fakten und Analysen. Festgabe für Leopold Schmidt zum 60. Geburtstag, onder redaksie van Klaus Beitl. Wene: Selbstverlag des Vereines für Volkskunde,

Lundberg, Magnus. Komende. Kan die ware pous asb opstaan: alternatiewe pouse uit die twintigste en twintigste eeu.

Marie-Claire. [Mère Michelle du Coeur Eucharistique de Jésus], Agent ES-1026. Die ongelooflikste sameswering van ons tyd [1974] 2019. Tweede uitgawe. Mont-Tremblant: Éditions Magnificat.

Michel San Pietro. [Mère Michelle du Coeur Eucharistique de Jésus], [1977] 1991. Saul, waarom vervolg jy My? Derde uitgawe. St-Jovite: Éditions Magnificat.

[Michelle du Coeur Eucharistique de Jésus] 1972. Wanneer profesie 'n profesie word, word dit waar. St-Jovite, Editions Magnificat

[Michelle du Coeur Eucharistique de Jésus] 1971. Die verduistering van die kerk. St-Jovite: Éditions Magnificat.

[Michelle du Coeur Eucharistique de Jésus] 1970. As Petrus nie in Rome is nie, St-Jovite, Éditions Magnificat.

Normandeau, André en Jacques Désy. 1964. “La secte de Saint-Jovite: Un phénomène de pluralisme vertical”, Cité vrye, 22-27 Mei.

Palmer, Susan J. 2020. "Die apostels van oneindige liefde en die 'verborge kinders' van Saint-Jovite." Pp. 193–216 in The Mystical Geography of Quebec: Katolieke skismes en nuwe godsdienstige bewegings, onder redaksie van Susan J. Palmer, Martin Geoffroy en Paul L. Gareau. Basingstoke: Palgrave Macmillan.

Vrae en antwoorde oor die apostels van oneindige liefde: die orde van die Magnificat van die Moeder van God van St. Jovite. 1989. St Jovite: Éditions Magnificat.

Rigal-Cellard. Bernadette. 2005. “Le future pape est québecois: Grégoire XVII.” Bladsy 269–300 in: Uiterstes en Amérique du Nord: Des Jésuites à Raël. onder redaksie van Bernadette Rigal-Cellard. Bordeaux: Édition Pleine Pages.

Schubert, Reinhard. 1995. Quid et Unde ?: Kritisches Hilfsbuch zum Studium der apostolischer Weihesukzession der Bischöfe in klein Kirchen en Gemeinschaften, 4 volumes. Bremen: R. Schubert.

Vaillancourt, Jean-Guy. 2000. “Les stratégies sociales des grupper catholiques de droite au Québec”, Religiologie 22: 39-56.

Publikasiedatum:
22 Junie 2020

Deel