Richard Kent Evans

MOVE

Beweeg die tydlyn

1931: Vincent Lopez Leaphart, wat John Africa sou word, word in Philadelphia, Pennsylvania gebore.

1968: Vincent Leaphart het 'n manuskrip begin saamstel wat sou word Die riglyne van John Africa.

1972: Die vroeë lede van MOVE het vergader om te bespreek Die riglyne van John Africa.

1973: MOVE mense het 309 Noord 33 gekooprd Street in die Powelton Village-woonbuurt in Wes-Philadelphia. Die huis het gedien as die eerste MOVE-hoofkwartier.

1976: MOVE mense Janine en Phil Africa se pasgebore seun, Life Africa, is dood tydens 'n geveg met die polisie in die hoofkantoor van MOVE.

1977: MOVE stig twee offshoot-groepe: Seed of Wisdom in Richmond, Virginia, en 'n tweede groep, wat meestal bestaan ​​uit vlugtende MOVE-mense, in Rochester, New York.

1977 (20 Mei): 'n Gewapende afstand tussen MOVE en die polisie in Philadelphia, genaamd die Guns on the Porch standoff, eindig vreedsaam.

1978 (16 Maart): Die stad Filadefië begin met 'n blokkade van MOVE-hoofkwartiere in 'n poging om 'hulle uit te honger'.

1978 (8 Augustus): Polisiebeamptes het toegeslaan op MOVE se hoofkwartier, wat gelei het tot 'n uitwisseling van geweervuur ​​tussen MOVE en die polisie. Offisier James Ramp is vermoor.

1980: Die MOVE 9 is skuldig bevind aan die moord op James Ramp. Hulle is gevonnis tot tussen dertig en 100 jaar tronkstraf.

1981: Die ATF en die Rochester-polisiekantoor het toegeslaan op die MOVE-gemeenskap in Rochester, New York. Alle MOVE-mense in Rochester, insluitend John Africa, is in hegtenis geneem.

1981: John Africa is vrygespreek op aanklagte van federale wapens en sameswering.

1985 (13 Mei): Lede van die Philadelphia-polisie en brandweer, in samewerking met federale wetstoepassers, val MOVE se hoofkwartier met gewere, traangas en bomme aan en nege MOVE-mense is dood.

2020: Alle lewende lede van die MOVE 9 is uit die tronk vrygelaat.

FONDS / GROEPGESKIEDENIS

Vincent Leaphart, die man wat John Africa sou word, [Image at right] is op 26 Julie 1931 in Wes-Philadelphia gebore in 'n groot, werkersklas Afro-Amerikaanse familie wat onlangs noord van Georgië getrek het. Na die voltooiing van die vyfde graad is Vincent gediagnoseer as 'ortogeen agterlik'. 'n rassistiese, pseudowetenskaplike diagnose wat vir Vincent en sy broers en susters 'n groot skande veroorsaak het en dat Vincent 'n ander skool moes bywoon. Vincent Leaphart was buitengewoon intelligent, maar hy het sy hele lewe lank gesukkel om te lees en te skryf. As hy vandag gediagnoseer is, sou hy moontlik met 'n leergestremdheid gediagnoseer is eerder as 'n intellektuele gestremdheid. Soos dit was, val Vincent uit die skool toe hy sestien jaar oud was, nadat hy slegs die vyfde klas voltooi het.

In 1952, toe hy twintig was, is Vincent Leaphart in die Amerikaanse weermag opgeneem en gestuur om in Korea te veg. Hy was 'n infanterie en het in die laaste jaar van die oorlog op die voorste linies gedien. Hy het in Oktober 1954 'n eerbare vrylating van aktiewe diens ontvang, nadat hy sy volle toewyding van twee jaar gedien het. Na sy ontslag uit die leër het Vincent die volgende dekade tyd spandeer tussen Philadelphia, Atlantic City en New York, waar hy ook al werk kon kry. In 1961 woon Vincent Leaphart in Atlantic City, en hy ontmoet en trou met Dorothy Clark. Vincent en Dorothy se huwelik was rotsagtig en soms gewelddadig. Hulle kon nie kinders hê nie, wat vir albei 'n groot teleurstelling was. Die egpaar het in die middel 1960's na Philadelphia verhuis. In daardie tyd het Dorothy begin met die leerstellings van The Kingdom of Yahweh, 'n nuwe godsdienstige beweging wat Sewentig-dae Adventisme en Britse Israelisme kombineer, wat in 1935 deur eerwaarde Joseph Jeffers gestig is. 'N Jaar nadat hy tot die Koninkryk van Yahweh bekeer is, het Dorothy Clark aanranding gelê aanklagte teen Vincent Leaphart. Voordat die vervolging kon begin, trek sy haar klag terug en sê die polisie dat huishoudelike geweld “net twee keer gebeur het.” Kort daarna het die paartjie permanent geskei.

Rondom 1967, na die einde van sy huwelik, het Vincent Leaphart begin omskep in John Africa. Die familie en vriende van Vincent het opgemerk dat hy teruggetrokke geraak het, nadenkend en afsydig was. Hy het bykans al sy vrye tyd in 'n woonstel in Wes-Philadelphia deurgebring en die idees ontwikkel om in 'n manuskrip met die boek te verwys Die riglyne van John Africa.

In 1972 begin 'n groep universiteitstudente wat aan die Community College of Philadelphia studeer Die riglyne van John Africa as deel van hul sosiologiekursus. Toe die semester in Desember 1972 geëindig het, het 'n handjievol studente in hierdie kursus voortgegaan met die vergadering. Van hierdie vergaderings het in John Africa se woonstel plaasgevind. Sy susters het hul gesinne na die vergaderings gebring. Sy suster Laverne Sims het haar vyf kinders saamgebring: die sestienjarige Debbie, die veertienjarige Gail, die twaalfjarige Chuckie, en haar twee jongste, Sharon en Dennis. Laverne en al vyf haar kinders sou uiteindelik bekeer tot BEWEGING en hul lewens opbou in die godsdiens. Jerry Ford, wat 'n student in die universiteitsklas was, het hom tot MOVE bekeer en Jerry Africa geword. Hy het hom by Delbert Africa aangesluit (wat John Africa gevolg het voordat die universiteitskursus begin het), Laverne Sims, Louise James, Muriel Austin, Merle Austin, Don Grossman en John Africa se sewe niggies en nefies om die vroegste kern van MOVE te vorm. Gesamentlik het MOVE-mense 'n huis in die Powelton Village-woonbuurt in Wes-Philadelphia gekoop. Daardie huis, 309 Noord 33rd Street, het as MOVE-hoofkwartier gedien en is die Huis genoem wat John Africa gebou het. MOVE mense het die huis in 'n heilige huislike ruimte omskep vir hul godsdiens. Sommige MOVE mense het in die huis gewoon. ander elders geslaap het, maar die grootste deel van hul tyd by MOVE se hoofkwartier deurgebring. MOVE se groot en groeiende bevolking van honde, wat waarskynlik twee tot drie dosyn was, het in die helfte van die dupleks gewoon. Beweeg mense [Beeld regs] het in die ander gewoon, gewerk en aanbid.

MOVE mense het MOVE se hoofkwartier omskep in 'n heilige ruimte wat apart van die gevalle stelsel was. Hulle het die beton-stoep voor hul huis opgegrawe om plante toe te laat groei. Hulle het nie net hulself en die kinders wat in MOVE gebore is, van tegnologie en formele onderwys afgewyk nie. Die groep het John Africa se asketiese lewenstyl aangeneem. Op 'n tipiese dag het MOVE mense voor dagbreek wakker geword, op 'n bus geklim en na 'n nabygeleë park gery waar hulle gehardloop en gewigte opgelig het. Hulle het teruggekeer huis toe om die honde te bestuur, en die dag se werk begin. In hierdie vroeë dae het MOVE mense gekonsentreer op die verspreiding van John Africa se boodskap aan die plaaslike gemeenskap. Hulle het twee keer per week lesse aangebied oor die leer van John Africa, wat oop was vir die publiek. Hulle het dwelmverslaafdes weer in hegtenis geneem, jong mense aangemoedig om bendegeweld te verwerp en hul werklose bure gehelp om hul huurgeld te bereik. In hierdie vroeë jare was MOVE mense, volgens die mening van baie van hul bure, 'n nuttige teenwoordigheid in die omgewing.

MOVE se probleme het begin toe hulle begin het met onregverdige regstreekse optrede teen aktivistegroepe. Van 1973 tot 1976 het MOVE mense betoog teen honderde openbare geleenthede. Hulle het beide liberale en konserwatiewe groepe betoog. Hulle het onheilspellendhede oor almal van Jane Fonda na 'n groep hoërskoolleerders gewerp om president Nixon se beskuldiging te bepleit. Hulle het die byeenkomste van ander gelowe, insluitend Boeddhiste, Quakers en the Nation of Islam, ontwrig, dikwels in 'n poging om teologie te bespreek. MOVE mense het selfs protesteerders teen burgerregte betoog. In 1973 alleen protesteer hulle Cesar Chavez, voedingskundige Adelle Davis, Jesse Jackson, Daniel Ellsberg, sosialiste, kommuniste, die Philadelphia Board of Education, die American Indian Movement, Richie Havens, en vele meer. MOVE se oorkoepelende klag teen hierdie uiteenlopende groepe was dat hulle probeer het om die wêreld van herhaal binne die stelsel, terwyl John Africa geleer het dat sulke hervorming onmoontlik was. In antwoord daarop het die polisie in Philadelphia begin om MOVE-mense met ongewone frekwensie te arresteer. MOVE-mense skat dat die polisie gemiddeld een MOVE-persoon per dag in die middel van die sewentigerjare gearresteer het.

'N Groot keerpunt in MOVE se geskiedenis was die dood van 'n MOVE baba, Life Africa. In die voorafgaande ure van 28 Maart 1976 het 'n groep MOVE-mense wat onlangs uit die tronk vrygelaat is, by MOVE se hoofkantoor opgedaag. MOVE mense binne het na buite gekom om hulle tuis te verwelkom. Binne enkele oomblikke het polisiebeamptes opgedaag en verduidelik dat hulle geraasklagtes ontvang het. Volgens MOVE-rekeninge het 'n polisiebeampte die vyftienjarige Chuckie Africa op die kop geslaan met 'n knuppel, wat 'n geveg tussen MOVE en verskeie polisiebeamptes veroorsaak het. Toe die geveg verby was, is MOVE-mense bloedig en gekneus gelaat, en ses MOVE-mans is gearresteer. Toe die waens wegry, het die MOVE-mense wat nie gearresteer is nie, besef dat Janine Africa vermis is. Hulle het haar binnekort in die kelder gehuil en haar pasgebore seun, Life Africa, vasgehou. Sy skedel het vasgehou. Sy het hom vasgehou toe 'n polisiebeampte haar man, Phil Africa, probeer slaan. Die polisiebeampte het Janine in die plek daarvan geslaan en haar doodgeslaan. Die lewe in Afrika is verpletter.

Die dood van Life Africa het 'n ketting van gebeure aan die gang gesit wat uiteindelik gelei het tot die MOVE-bombardement nege jaar later. Oortuig dat die stelsel aktief probeer om die groep te vernietig om die leringe van John Africa te onderdruk, het MOVE hul toewyding tot nie-gewelddadige verset laat vaar en 'n leerstelling van gewapende selfverdediging aangeneem. Hulle het hierdie verandering op 20 Mei 1977 in die openbaar aangekondig met 'n simboliese magsvertoon. Na nog 'n inhegtenisneming van 'n MOVE-persoon, het ander MOVE-mense op die voorstoep van die hoofkantoor van MOVE gestaan ​​en vuurwapens vervaardig. Hierdie gebeurtenis, wat die pers die Guns op die voorportaal genoem het, het MOVE se nuwe leer oor gewapende selfverdediging aangekondig. In reaksie daarop het die polisie in Philadelphia 'n waarnemingspan rondom die klok, wat tussen twintig en vyftig offisiere strek, buite MOVE se hoofkwartier gestasioneer. Hulle het opdrag gekry om enige MOVE-persoon wat gevang is om die huis te verlaat in hegtenis te neem, al het die polisie jare later erken dat MOVE-mense geen wette verbreek het tydens die Guns on the Porch standoff nie.

Die stad Philadelphia het op 21 Februarie 1978, agt maande nadat die standpunt begin het, 'n ooreenkoms aangebied om die waarnemingspan te verwyder en die bedreiging van arrestasie te beëindig indien MOVE-mense instem om die hoofkwartier van MOVE te verlaat en minstens twee myl te hervestig weg. MOVE het die aanbod van die hand gewys omdat hulle glo dat die stad nie te goeder trou onderhandel nie. In reaksie hierop het die burgemeester van Philadelphia, Frank Rizzo, die Philadelphia-polisiedepartement beveel om sy waarnemingspan uit te brei tot 'n volledige blokkade van die hoofkantoor van MOVE. Rizzo het belowe dat 'selfs 'n vlieg nie kan binnekom nie', en dat die water na die huis gesluit moet word en dat alle kos of voorrade wat vir MOVE bedoel is, deur die polisie gekonfiskeer word.

Die hongerblokkade van die MOVE-hoofkwartier in die stad eindig op 8 Augustus 1978. Burgemeester Rizzo, gefrustreerd oor sy onvermoë om MOVE uit hul huis te dwing en toenemend bekommerd is oor die ballonkoste van die blokkade, beloof om die standpunt te beëindig. Hy het die planne van die polisie in Philadelphia aangekondig om die MOVE-huis aan te val en almal binne-in te arresteer. Hy het gewaarsku dat as iemand teen arrestasie teëstaan, hulle 'met wettige krag' gesit sal word. Op die oggend van 8 Augustus het stootskrapers die versterkte stoep van MOVE begin vernietig om die waterkanonne van die brandweer die huis te laat oorstroom. Toe MOVE nie reageer nie, het die skietery begin. (Daar is 'n debat oor wie eerste geskiet het.) Toe die skietery geëindig het, is die offisier James Ramp, 'n drie-en-twintigjarige veteraan van die Stakeout-eenheid van die Philadelphia-polisie, doodgeskiet en doodgemaak. Teen die oggend van 8:30 het al die MOVE-mense in die huis (elf volwassenes en ses kinders) hulle aan die polisie oorgegee. Verslaggewers het gesien hoe vier polisiebeamptes in Philadelphia Delbert Africa aanval terwyl hy probeer om oor te gee. Op foto's word polisiebeamptes gevang wat Delbert in die kop geslaan het met die kroon van 'n polisiehelm.

MOVE het na die skietery met die polisie gesplinter. Nege MOVE mense is gesamentlik aangekla van die moord op die offisier James Ramp, en is elk tot tussen dertig en honderd jaar gevangenisstraf gevonnis. Hulle het bekend geword as die MOVE 100. John Africa het 'n tweede groep MOVE-mense (nou vlugtelinge uit die wet) na Rochester, New York gelei, waar hulle nuwe identiteite aangeneem het en weggekruip van die polisie. 'N Derde groep MOVE-mense, meestal vroue en kinders, het na Richmond, Virginia verhuis om 'n nuwe MOVE-hoofstuk met die naam Seed of Wisdom te begin. Wetstoepassing maak uiteindelik 'n einde aan albei MOVE-uitleggers.

Op 13 Mei 1981 het 'n span van sestig federale agente van die Buro vir Alkohol, Tabak en Vuurwapens (ATF) die MOVE-gemeenskap in Rochester oorval en al nege MOVE-mense daar in hegtenis geneem, insluitend John Africa. Die ATF beweer dat John Africa beplan om plofstof in regeringsgeboue regoor die land te plant. Hy het verkies om homself te verteenwoordig tydens sy federale verhoor, wat genoem is Verenigde State v. Leaphart en Robbins. Die regering se saak berus op die getuienis van 'n geheime informant, Donald Glassey, wie se getuienis verwarrend en soms teenstrydig was. Die verdediging van John Africa het die besonderhede van die aantyging, wat hy as vanselfsprekend beskou het, geïgnoreer, en het sy wonderbaarlike vermoëns beklemtoon. Die jurie was nie oortuig van die saak van die regering nie en het John Africa op alle aanklagte vrygespreek.

Nadat hy vrygespreek is, het John Africa na Wes-Philadelphia teruggekeer, die wat van sy volgelinge oorbly, versamel en 'n nuwe MOVE-hoofkwartier opgerig in 'n huis in besit van sy suster, Louise James, self 'n MOVE-persoon. MOVE het 'n paar jaar verdere direkte konfrontasies vermy. Hulle het die meeste van hul tyd bestee aan lobby vir die vrylating van die MOVE 9. Maar teen die somer van 1984 het beide federale en plaaslike wetstoepassing besluit om die teenwoordigheid van MOVE in die buurt te beëindig. Op 30 Mei 1984 het verteenwoordigers van die PPD, die FBI, die geheime diens, die Amerikaanse departement van justisie, die distriksprokureur, die kantoor van die burgemeester en die staatspolisiekommissaris vergader om wettige gronde vir die aanval op MOVE se hoofkwartier te bespreek. Hulle het niks gevind nie. Die geheime diens het MOVE se dreigemente teen president Reagan ondersoek en gevind dat hulle te vaag is om te vervolg. Nóg die FBI nóg die departement van justisie kon aan 'n regverdigbare rede dink om die huis te bestorm of die kinders te verwyder. Daar was geen uitstaande staats- of federale lasbriewe nie.

Ondanks die feit dat hy geen wettige rede gehad het om die huis aan te val nie, het Gregor Sambor, polisiekommissaris, na daardie vergadering planne begin opstel vir 'n offensief teen die inwoners van die MOVE-huis in Osage Avenue. Die plan was om 'n groot klopjag vroegoggend te bewerkstellig wat MOVE mense sou verras. Soos hulle in 1978 gedoen het, sou die brandweerpersoneel skietgewere gebruik om die vensters oop te blaas en die huis oor te laat. Anders as 1978 beplan die polisie om bomme te gebruik om gate in die mure en die dak van MOVE se hoofkwartier te blaas. Hulle het gehoop dat die gate hulle in staat sou stel om die huis met traangas te vul. As die water en die traangas nie uitvloei nie, sal 'n ander bom gebruik word om by die voordeur af te blaas, sodat 'n aanrandingspan van sewe mans die huis kan bestorm. As MOVE van agter probeer ontsnap, sal hulle deur 'n ander aanrandingspan vergader word. Vier spel-eenhede (vermoedelik) sluipskutters sou op die dakke van nabygeleë huise gestasioneer wees.

Die departement van polisie in Philadelphia het hul plan vir die eerste keer op 8 Augustus 1984 in werking gestel. Driehonderd polisiebeamptes en brandbestryders het MOVE se hoofkwartier omring. Hulle het vyftien waenswaens, twee pantservoertuie, die bom en verskeie brandweerwaens en ambulanse saamgeneem. Die meeste van die bure het die vorige aand per polisie-bevele ontruim. Die polisiebeamptes het hul gewere beman en gewag, maar niks het ooit gebeur nie. Sonder 'n wettige rede om die huis aan te val, was die polisie daarvan afhanklik dat hulle 'n konfrontasie begin. Maar MOVE het geweier om die aas te neem, en Leo Brooks, stadsbestuurder, het die aanval van die hand gewys.

Die Philadelphia-polisiedepartement het die aanval vir 13 Mei 1985 herbeplan. Die oggend het die departement van polisie in Philadelphia, met behulp van vuurwapens en plofstowwe wat hulle van die FBI geleen het, die MOVE-huis in Osage-laan aangeval, oënskynlik om in hegtenis geneem op lasbriewe op vier MOVE-mense. binne. Beweeg mense binne die huis wat op die polisie afgevuur is. Die polisie het geantwoord deur meer as 10,000 ammunisie in die huis te skiet gedurende negentig minute. Hulle het plofstof gebruik om gate in die mure te blaas, wat hulle gebruik het om die MOVE-huis met traangas te vul. Een van die bomme het John Africa doodgemaak. Die brandweer het waterkanonne gebruik om die kelder te oorstroom. Hierdie taktiek het nie die oorgawe van MOVE-mense binne-in gedwing nie, en 'n paar uur het verloop sonder enige konfrontasie, terwyl die MOVE-kinders in die oorstroomde motorhuis geskuil het, terwyl Frank, Raymond en John Africa dood bo gelê het. Omstreeks vyfuur die middag het 'n lid van die Philadelphia-polisie se afdeling vir afvalverwydering met behulp van 'n Commonwealth of Pennsylvania-helikopter 'n bondel brandbare C-4-plofstof en Tovex op die dak van die MOVE-huis laat val. Die besluit om 'n bom op die huis te laat val, is nie geïmproviseer nie, soos die polisie later sou beweer, maar dit was meer as 'n jaar beplan. Die bom het 'n massiewe ontploffing en brand veroorsaak, wat amptenare besluit het om hul taktiese voordeel te laat brand. Die brand het die oorlewende MOVE-mense (vier volwassenes en ses kinders) gedwing om die kelder agter in te vlug straatje. Nadat hulle buite was, het lede van die Philadelphia-polisiedepartement geskiet en Conrad Africa en Tomaso Africa doodgeskiet en die ander weer in die vlamme gedwing, waar almal behalwe twee dood is. Die brand het steeds onbeheersd woed en die hele stadsblok verbrand, [Image at right] en twee-en-sestig huise vernietig.

'N Volledige forensiese ondersoek het weke geneem, maar toe die stof gaan lê, het die ondersoekers die oorblyfsels van elf MOVE mense gevind. John Africa is vroeg op die dag dood, waarskynlik aan 'n bomontploffing. Eksaminatore kon nie 'n positiewe identifikasie gee nie, aangesien slegs 'n verbrande romp herstel is. Frank Africa en Raymond Africa sterf óf aan dieselfde bom wat John Africa doodgemaak het, óf uit 'n vuurwapen van die polisie kort daarna. Daar was geen rook of as in die oorblyfsels van hul longe nie, wat daarop dui dat hulle dood was voor die brand. Conrad Africa, Rhonda Africa en Theresa Africa is een of ander tyd ná die finale bom dood, hetsy aan skietwonde, rookinaseming of die vlamme. Die kinders (Sue Africa se negejarige seun Tomaso, Conseualla Africa se twee dogters Zanetta en Tree, dertien en veertien, Janine en Phil Africa se tienjarige seun Phil, en Delbert en Janet Africa se twaalfjarige dogter Delisha) in die kelder gesterf. Die oorblyfsels van een van die kinders (eksaminatore kon nie vasstel wie, hoewel dit waarskynlik Tomaso was), het bokskietkorrels van 'n geweer van die polisie bevat nie.

Na die bombardement het burgemeester Wilson Goode 'n groep prominente lede van die gemeenskap, insluitend geestelikes, politieke leiers, advokate en aktiviste, aangestel om 'n ondersoek na die stad se hantering van die MOVE-krisis te begin. Die ondersoek het maande geduur en verrigtinge is regstreeks op televisie en radio uitgesaai. Die MOVE-kommissie, soos hierdie groep genoem is, het bepaal dat MOVE teen die vroeë 1980's 'ontwikkel het tot 'n outoritêre, gewelddadige kultus' wat 'gewapen en gevaarlik' en 'terreur' was. Maar die MOVE-kommissie het ook saamgestem dat die burgemeester, die stadsbestuurder en die polisiekommissaris 'grusaam nalatig was en die lewens van die kinders duidelik gevaar het' en dat die optrede van die stad 'buitensporig en onredelik was.' Die kommissie noem die plan om die bom te laat val “roekeloos, onvoorstelbaar en vinnig goedgekeur.” Hulle het die polisie in Philadelphia ook daarvan beskuldig dat hulle op MOVE-kinders geskiet het toe hulle probeer het om die vuur te vlug en hulle gedwing het om terug te keer in die brandende huis. As gevolg hiervan het die MOVE-kommissie tot die gevolgtrekking gekom dat die sterftes van die vyf MOVE-kinders 'ongeregverdigde manslag was wat deur 'n groot jurie ondersoek moet word.' Uiteindelik was die enigste persoon wat strafregtelik aangekla is ná die MOVE-bombardement, Ramona Africa, die enigste volwassene wat die MOVE-bombardement lewendig ontsnap het. Ramona is in hegtenis geneem na die polisie se ontsnapping en is na 'n hospitaal geneem. Sy het ernstige brandwonde opgedoen aan die brand, die littekens wat sy deur haar lewe gehad het. Sy het mediese behandeling geweier, met verwysing na haar geloofsoortuigings, en is na die tronk gebring. Sy het nege aanklagte in die gesig gestaar: drie aanklagte van verswarende aanranding, drie aanklagte van 'n roekelose gevaar vir 'n ander persoon, oproer, sameswering en verset teen arrestasie. Ramona Africa is skuldig bevind en sewe jaar gevangenisstraf uitgedien.

Leerstellinge / oortuigings

John Africa het MOVE se heilige teks begin saamstel, wat bekend sou staan ​​as Die riglyne van John Africa, in die herfs van 1968. John Africa dikteer Die riglyne oor 'n tydperk van ses jaar. Verskeie mense het hom gehelp om die manuskrip op te stel. Dit beskryf die proses op soortgelyke wyse. John Africa sou in 'n stoel of op die vloer gaan sit en begin praat. 'N Tweede persoon, oorspronklik familielede en later dissipels, sou sy woorde in 'n tikmasjien tik en sukkel om tred te hou met sy stroom openbaring. John Africa het sy assistente opdrag gegee om alle hoofletters in te tik en nie periodes te gebruik nie. Soms hou hy stil, nie om homself te versamel of om na te dink wat hy volgende moet sê nie, maar om die tikster 'n oomblik te gee om in te haal. Daarna het hy eenvoudig opgetel waar hy opgehou het.

Aan die einde van die sewentigerjare het MOVE-mense die manuskrip in gedeeltes verdeel en die onderrig van John Africa aktueel gereël. Die oudste gedeeltes van die manuskrip bevat die leer van John Africa oor ekonomie, bendebestryding en regering. Oortyd, Die riglyne het gegroei tot 'n aantal onderwerpe wat geslag, geslag, dieet, dood, vermaak, dierewelsyn, huwelik en egskeiding, kinderopvoeding en aborsie insluit. Teen 1974 het MOVE mense die teks as skrifgedeeltes vereer, waarna daar gereeld verwys is Die Gilde as “die Bybel se MOVE.” MOVE mense het ook geglo dat die leerstellings in die teks die bonatuurlike vermoë het om die 'liggaamschemie' te beïnvloed van diegene wat dit hoor praat het.

Overall, Die riglyne van John Africa gee 'n uiteensetting en oplossing vir die probleem van die bose. John Africa noem magte van die bose die 'gereformeerde wêreldstelsel', of, meer gereeld, 'Die Stelsel', wat 'n frase leen wat die Nuwe Linkse radikale in die 1960's gewild gemaak het om kapitalisme, politieke korrupsie en die opkomende neoliberale bestel te beskryf. John Africa het hierdie dinge in gedagte gehad toe hy oor die Stelsel geskryf het, maar hy het veel meer as dit bedoel. Vir hom was die stelsel fundamenteel vir die kognitiewe proses. Mense, anders as enige ander dier, het die vermoë om krities oor hulself te dink en hulself abstrak te beskou. Die vermoë om abstrak te dink het die mens ontevrede gemaak met die natuurlike lewensorde. Diere voel nie hierdie ontevredenheid met die wêreld nie. Hulle tree op instink op en vervul hul natuurlike impulse. En dit is volgens John Africa wat diere in kontak bring met die goddelike. Mense het trots geword op hul gedagtes en hul vermoë om hul omgewing te verstaan ​​en te beïnvloed. Maar die bewussyn het teruggeval. Mense het konsepte, idees, stelsels, orde, logika, getalle, alle kategorieë van denke geskep wat hulle verder onttrek het uit die natuurlike lewensorde. Hierdie tweede-orde konsepte, almal gebore uit die denke van die mensdom, vervreem ons van wat John Africa die “algemene uitdrukking van [die] absolute” noem. Die unieke menslike ervaring van vervreemding van die lewe is wat hy bedoel met 'die stelsel'.

In sy godsdienstige denke was die Stelsel 'n aktiewe kinetiese krag. Dit moes teengewerk word. Dit het die wêreld gevange gehou, maar dit kon ontsnap word. En sodra MOVE mense buite die stelsel was, kon hulle daaraan werk. In die praktyk het MOVE-mense probeer om die skade wat die stelsel aangerig het, teen te werk. Hoe hierdie praktyk gelyk het, het mettertyd verander, maar in die groep se eerste paar jaar het MOVE geglo dat die uitwysing van die teenstrydighede en skynheiligheid wat inherent is aan die stelsel, mense se oë sou oopmaak vir die euwels van die wêreld en die stelsel sou dwing om in te sit. John Africa het hierdie idee op 'n omringende manier aan Hegel en Marx geleen.

Sy teodiek van die stelsel het duidelike parallelle met die Christelike teodiek van die sondeval. John Africa is grootgemaak in die Swart Kerk, so hy sou die bekendste gewees het met 'n variasie van die Augustinus-teodiek. In hierdie lees van die boek Genesis is die mensdom geskape om met God te kommunikeer en in perfekte harmonie met die natuurlike wêreld te leef. Maar die mens het in opstand gekom en hierdie perfekte bestaan ​​verhandel vir die kennis van goed en kwaad. Die gevolge van hierdie opstand sluit dood, skaamte en sonde in. John Africa het die Eden-narratief tot sy logiese uiterste gedra. Adam en Eva het iets geleer wat hulle nie moes geleer het nie, so as verbode kennis tot die val van die mensdom uit 'n Edeniese bestaan ​​gelei het, sou die groothandelike verwerping van stelsels van menslike begrip die mens na die paradys terugbring. Soos sommige van die sondeval, is die verhaal van die oorsprong van die Stelsel een wat nie betyds bestaan ​​nie. Dit is beide oorspronklik en ewig teenwoordig: verlede, hede en toekoms. Die stelsel het ontstaan ​​toe die mens eers kos begin kook het. Dit het geblyk toe die mensdom probeer om die vlug van voëls deur vliegtuie te herhaal. En dit kom steeds voor wanneer wetenskaplikes voedsel geneties verander. Die sisteem, in MOVE geloof, is voortdurend besig om voortdurend te ontwikkel, word voortdurend uitgevind en word voortdurend voortgesit.

Alhoewel die Stelsel op baie maniere 'n herverpakking van die sondeval was, was die manier waarop John Africa sy teodiek geartikuleer het, en sy aanbod van verlossing sterk gewortel in die godsdienstige en politieke strominge van die laat 1960's. Die konstruksie van die stelsel was vir die mensdom 'n selfopgelegde ballingskap uit die natuurlike wêreld omdat die tweede-orde konstruksies wat die mens ontwikkel het om die wêreld "vervreemde" mens uit die natuurlike lewensorde te begryp en te kategoriseer. Vervreemding was in die lug toe John Africa hierdie teodiekie in die laat 1960's en vroeë 1970's ontwikkel het. Sommige in die bababoomgenerasie (die geslag waaruit MOVE se kern ontstaan ​​het) het 'n 'post-skaarsheid' radikalisme ontwikkel. Dit was 'n politiek wat op kultuur, sosiale en politieke vervreemding gefokus het, eerder as op ekonomiese ongelykheid wat die vorige generasies betref. Regoor die land, in organisasies wat wissel van die YMCA tot die Student Nonviolent Coordinating Committee, van die Students for a Democratic Society to the Black Panthers, het die generasie wat in die sestigerjare verouder is, 'n godsdienstige en politieke radikalisme ontwikkel gebaseer op die Christelike taal. eksistensialiste soos by Kierkegaard, Tillich en Bonhoeffer. Vir hulle was die sleutel tot vervreemding van vervreemding die lewe van 'egtheid'. Sekerlik, John Africa lees nie in die Christelike eksistensialisme nie, maar hy het ongetwyfeld met ander idees betrokke geraak. Christelike eksistensialisme was aan die begin van die 1960's. Inderdaad, namate John Africa se woonbuurt in Wes-Filadelfia met die uitbreiding van die nabygeleë universiteite in 'n broeikas van New Left-radikalisme verander het, het eksistensialisme was die zeitgeist, selfs al is die konsepte in sekulêre vorms aangebied. Dit sou dus nie verbasend wees dat egtheid presies was wat die leringe van John Africa aangebied het nie. Hy noem MOVE “die mees georganiseerde liggaam om ooit die titel menslik met totale begrip te dra.”

Alhoewel die stelsel die produk van die mensdom was, het dit gesag behalwe die optrede van mense. Dit was 'n bonatuurlike krag sowel as 'n menslike krag. Volgens John Africa se gedagtes, omdat mense natuurlik gekant is teen die stelsel (perfek in wese), is hulle 'allergies' daarvoor. In 'n gedeelte van Die riglyne wat in Mei 1967 geskryf is, het Hy verduidelik dat:

'Almal is allergies vir oortredings, en as u oortree, kan u verwag dat u sal ly, as u 'n pyn in u kop gehad het, het u 'n allergie, en as u pyn in u bors gekry het, het u 'n allergie. . . wanneer u eie hart u ook al aanval, weet u dat u nie reg doen nie. . . Dit is nie 'n algemene 'verkouing nie, 'n virus is nie' nie ', maar 'n term wat deur die wetenskap bedink word om onbekende kwale te beskryf wat hulle nog nie bekom het nie, tot nou toe nog nie die sogenaamde akkurate beskrywing daarvan beskryf nie.'

Mense se allergie vir die stelsel manifesteer as siekte, beserings en verslawing. Die allergieë kan oorkom word, het hy geleer, deur aanpassings in dieet en oefening en deur die illusoriese aard van siekte te begryp. Hy het geskryf:

"Jy is nie allergies vir ete nie, jy is nie allergies vir slaap of drink nie, jy is allergies vir die poging om hierdie hervormde stelsel toe te pas, en niemand kon dit verteer, aanvaar en daarmee besig hou nie."

John Africa het geleer dat verslawing spruit uit die vervreemding wat mense intuïtief binne die stelsel ervaar het. Verslawing, soos siektes, kan oorkom word sodra die lyers besef dat hul ellende slegs 'n illusie is wat veroorsaak word deur 'n bonatuurlike, bose mag.

Die stelsel, alhoewel dit kragtig was, is nie die enigste werking in die kosmos van John Africa nie. Sy wêreldbeskouing was dualisties; dit het die kosmos verstaan ​​as 'n plek van konflik wat kragte van die goeie teen die magte van die bose uitbeeld. Die krag van die goeie het vele name genoem: die wet van Mama, die wet van die natuur, God, die natuurwet, en meestal die lewe. Natuurlike prosesse, volgens MOVE, word 'gekoördineer' deur hierdie aktiewe krag. As ons dors kry, is dit die lewe wat ons vertel om water te drink. As ons moegheid ervaar, is dit die lewe wat ons vertel dat ons moet slaap. Dit is God om te VERLOF. Die lewe wat God vir mense wil hê (inderdaad vir alle lewende wesens), kon nie meer sigbaar wees nie. God wil niks meer hê as dat mense moet eet, slaap, voortplant en sterf nie. Soos hy geskryf het Die riglyne, “. . . die totale toepassing van hierdie beginsel moet kristalhelder wees, jy moet eet, jy moet slaap, jy moet drink, dit is die algemene uitdrukking van die lewe, die instinktiewe Mama-wet waaraan almal moet voldoen. . . . " Die mate waarin mense hul lewens volgens hierdie natuurlike toestand (die Mama-wet) leef, is die mate waarin hulle 'n vervullende lewe volgens God se wil leef. In werklikheid is die lewe volgens perfekte natuurreg (iets wat moontlik is en deur ten minste twee mense uitgevoer is) die mate waarin ons is God.

Volgens Die riglyne, was daar nog een persoon naas John Africa wat in totale harmonie met die natuurreg geleef het, Jesus van Nasaret. John Africa het diepe respek vir Jesus gehad en het hom gesien as 'n voorloper vir sy eie boodskap. Hy noem Jesus “die god van die self, heer van die werklikheid, alwetend vir wysheid.” 'Kyk na hierdie man,' Die riglyne stel, "en sien die god, waarheid dat hy is, die god wat jy moet wees as jy ook 'n Christus wil word." 'As jy na God kyk, na Jesus, na jouself, hoef jy nie verder te soek nie, want jy sien die waarheid, die omvattendheid van die werklikheid, die kulturele manifestasie van die self, die lewe en asem van die natuur, van God, van almal.' Vir hom kan Jesus met reg God genoem word, nie omdat hy 'n bonatuurlike wese is nie, maar omdat hy 'n man was wat die lewe in perfekte ooreenstemming met die natuur geleef het. Christene is die skuld daarvoor dat hulle "Jesus met hul mitiese god vermeng het, sodat dit gelyk het of hulle dieselfde is." Jesus is nie God nie, want hy was magtig. Jesus is God omdat hy 'n menslike lewe geleef het in volledige ooreenstemming met die Mama-wet.

Die riglyne van John Africa leer dat God transendente (behalwe materie) en deeglik immanent is in die skepping. John Africa se God is nie 'n persoonlike wese nie. Die God van Die riglyne is 'n kreatiewe, alomteenwoordige, vroulike ('slegs 'n vrou kan geboorte gee, lewe produseer') krag. Hy het geleer dat 'die mens al so lank vermink is met die idee van God as 'n aparte mag, 'n aparte mag, iets wat bonatuurlik is, riglyne nie van hierdie wêreld nie. ' Hulle leer dat die godsdienste ter wêreld verkeerd gedoen het in die verbeelding van God as 'n bo-menslike godheid wat behalwe die geskape wêreld bestaan, 'n fout wat John Africa die 'sintetiese god' van menslike verbeelding noem.

Hy het 'n opvatting van die goddelike voorgehou wat ter vergelyking geklassifiseer kan word as 'n soort panteïsme. Terwyl panteïsme 'n opvatting is van die goddelike (wat dikwels met Antieke Griekeland geassosieer word) dat God in die natuurlike wêreld bestaan ​​as 'n 'animistiese krag', stel die pentheïsme aan dat God immanent en transendent is. Vir John Africa was die natuurlike wêreld nie God nie, maar dit was God se openbaring. Die immanente en die transendente is effektief dieselfde. God was die 'animistiese krag' wat die wind laat waai, getye gekweek en die sade ontkiem, maar God was ook apart van die geskape wêreld. God kan in natuurkragte ingryp as sy wil, sou sy deur haar profete kon praat, en sy kon geregtigheid en wraak neem. Daarom praat die gedeelte van God se “krag” as “algemeen soos vuil”, maar ook van 'n pad wat na God lei. Die vuilheid (die natuurlike wêreld) is die medium waardeur God haar agentskap manifesteer. Maar die gedeelte maak ook duidelik dat God immanent is in die saak: 'Moenie vir my sê dat my Mamma nie net in haar wysheid is nie.' Natuurlik is geen teologie staties nie, en MOVE se opvatting van God het mettertyd ontwikkel. Vanaf die vroeë 1980's tot sy dood in 1985 het John Africa self 'n godheid geword. Maar BEWEGING het 'n konsepsie van die goddelike wat eksklusief transendent en gees was, konstant ontken.

John Africa se opvatting van God spruit uit 'n breër verwerping van wat hy 'die dwaasheid van die mitologie' genoem het. Soos baie Afro-Amerikaanse en Afrika-afgeleide godsdienste, verwerp MOVE sommige aspekte van bonatuurlikheid. John Africa het aangevoer teen die geloof dat gees, God en die siel ''n soort bonatuurlike, deursigtige massa niksheid is wat in die ruimte ronddwaal.' Die riglyne dring daarop aan dat ander-godsdienstigheid 'n verkeerde lees van die Bybel en 'n heiligmaking teenoor die natuurlike wêreld is. Alhoewel daar diep verband tussen sy teologie en die humanistiese tradisie binne Afro-Amerikaanse godsdienstige denke is, is MOVE se teologie nie net so goed in die kategorie nie. Die riglyne van John Africa bied nie 'n groothandelike verwerping van bonatuurlikheid nie, maar eerder 'n verhoging van die natuurlike na die heilige.

RITUELE / PRAKTYKE

John Africa het geleer dat dit moontlik is om aan die stelsel te ontsnap deur 'n stel godsdienstige praktyke; albei dié in Die riglyne van John Africa en in dié wat deur John Africa self gemodelleer is. Vir hom moet 'n mens eers leer hoe om te leer; dit wil sê, 'n mens moet eers abstrakte teoretiese konsepte in die alledaagse, geleefde werklikheid begrond. Die liggaam was 'n nuttige hulpmiddel vir hierdie proses van afleer. Vir hom was die liggaam die belangrikste plek waarop abstrakte, ontasbare teologiese konsepte vertaal word in die alledaagse en die terrein waarop die kosmiese konflik tussen goed en kwaad beveg is. Hy het geskryf:

ons godsdiens is ons liggaam, dit is ons oë, ons ore, ons gevoelens, ons vereniging, ons longe, ons ledemate, ons bloed is ryk aan die lewe, van familie, van 'n baie innemende toewyding, alles wat [sic] onmiddellik en kan nie betwis word nie, kan nie gewysig, toegegee of beloof word nie, of opgeveil of omgeruil of weggegee word nie, want aangesien die liggaam die long, ledemaat, die oog, die aar tot verlowing is, is dit die hartseer om die bloed van verbinding, en aangesien daar geen vesel van die liggaam is wat nie van die liggaam is nie, is daar NIE vir MOVE iets om toe te gee of te onderhandel sonder om die noodsaaklikheid van die lewe, 'n arm, 'n been, 'n oog, 'n long, alles weg te gee nie dinge van voltooiing as u saam is, die liefde vir die ware gesin, die vrede wat vertroue bring, die vryheid wat slegs bestaan ​​as u getrou is, die liggaam wat MOVE daartoe verbind is om sonder aarseling te wees, want dit is ons asem, soos sekerheid is die werklike sterkte van die ware wet, die orde wat die weg van mekaar saamvoeg.

Om sy volgelinge van die gevolge van die stelsel te bevry, het John Africa die liggaam 'n dissipline gemaak. Vir hom was die liggaam, in sy natuurlike en onbesoedelde vorm, perfek. Maar soos alles wat die sisteem die slagoffer gehou het, was die liggaam besoedel, selfs die liggame van MOVE mense. MOVE mense het gestreef na perfeksie, vir die totale suiwerheid van hul materiële self, maar hulle het geweet dat hulle dit nooit sou kon bereik nie. Wat vir John Africa belangrik was, was dat MOVE mense geglo het dat hulle hul liggame kan vervolmaak en in beginsel na volmaaktheid sou streef. in Die riglyne, hy het geskryf, ". . . totdat u leer om in volmaaktheid te glo, die middel van die totaliteit aanvaar, die algemene uitdrukking van volmaaktheid besef, sal u honger wees vir die waarheid, vir geregtigheid, ly aan 'n kortasem, huil vir die enigste vloeistof van volmaaktheid. sal die historiese dors van gereformeerde ontoereikendheid blus. . . . " Beweeg mense het in volmaaktheid geglo en dit agtervolg. Slegs hy, wat bonatuurlik begaaf was, en die MOVE-kinders, wat buite die stelsel gebore is en dus van die oorheersing daarvan vrygestel is, kon 'n lewe volmaak met Mama leef. Die res kon nie volmaaktheid bereik nie, maar daar word van hulle verwag om deur middel van streng liggaamlike dissipline te probeer.

'N Lewe in perfekte harmonie met Mama kan gevolg word deur 'n beperkende godsdienstige dieet. MOVE mense het gevolg wat vandag 'n rou dieet met 'n volledige voedsel genoem kan word. Gewoonlik het hulle groente, korrels, neute, vrugte, wortels, rou eiers en selde rou pluimvee en vleis geëet. MOVE mense het noodwendig kos gekook, insluitend rys, boontjies en ander kosse wat nie eetbaar is nie. Ideaal gesproke moet alle voedsel wild, organies, ongesny, ongeskil en op geen manier verwerk word nie. Volgens MOVE-geloof het God voedsel voorsien in die vorm dat dit geëet moes word. As 'n voedsel rou gekou en ingesluk kan word, bedoel God dat dit rou geëet sou word. Die mens moet in al sy nietigheid besluit dat voedsel gekook moet word. Voedsel en water wat onbesoedeld en onaangetas is, lyk soos God. As u hierdie soort voedsel verbruik (en slegs hierdie soort kos), het MOVE mense in gemeenskap met die goddelike geplaas.

Die tweede manier waarop die Teachings of John Africa die liggaam gedissiplineer het, was deur werk. Om mense te BEWEG, was harde werk 'n sakrament. Om hard te werk, was om volledig menslik te wees, in kontak met die goddelike. Op 'n tipiese dag het MOVE-mense wakker geword voor dagbreek, met 'n skoolbus wat hulle besit het, en hulle ry tien minute van die Powelton-huis af na Clark Park, 'n groot oop veld. Daar het MOVE mans, vroue en kinders 'n uur of langer in die park rondgehardloop. Na die oggendloop het hulle teruggekeer huis toe om met hul honde te gaan stap. MOVE het op enige gegewe tydstip tientalle honde versorg. Omdat hul teologie hulle verbied het om hul honde te laat spuit of teer, was nuwe rommelstokke konstant. Nadat hy met die honde gestap het, het MOVE gaan sit vir ontbyt. Toe begin die dag se werk. MOVE mense het hulself ondersteun deur middel van 'n praktisynsdienste en deur hul welsynstoetse saam te voeg. Hulle het ook 'n wasmasjien voor die MOVE-huis bestuur, bestaande uit 'n tuinslang en 'n paar emmers en sponsies. Op besige dae kan die karwas $ 300 - $ 400 vir donasies inbetaal word. Baie van die werk is deur geslag verdeel, hoewel dit minder van 'n ideologiese voorskrif was, omdat dit prakties nodig was. Die mans het vreemde bane in die buurt opgetel en die was van die motor beman. Die vroue was verantwoordelik vir die oneindige werk om maaltye voor te berei vir die groeiende gemeente. Hulle het daagliks vars vrugte en groente van die mark gekoop. Aangesien daar groot dele van die tyd nie elektrisiteit of gas was nie, is die meeste maaltye buite oor 'n vat vuur gekook.

Die Leer van Johannes-Afrika het BEWEGDE mense opdrag gegee om te waak teen enigiets wat die liggaam se natuurlike chemie verander. Daar word van hulle verwag om nie te rook of te drink nie. Dwelms van alle soorte (insluitend dagga, medisyne op voorskrif en medisyne sonder medisyne) is streng verbode. Hy noem hierdie “oortredings van die liggaam.” Een van die doeltreffendste maniere om die stelsel se greep te ontsnap, was om alle oortredings uit te skakel. In MOVE was oortredings die eet van te veel kos, te veel water drink en nie genoeg geslaap nie. John Africa het nie oortredings van die liggaam gestraf nie; oortredings was nie oortredings teen hom nie, maar teen die lewe. Die lewe straf oortredings. As iemand byvoorbeeld te veel water drink, word hulle gestraf met 'n dringende, pynlike behoefte om te urineer. As hulle te veel drink, ly hulle aan kater. As hulle te veel eet, ly hulle derm ongemak. John Africa het MOVE-mense geleer om sommige van hul liggame se seine (veral pyn) te interpreteer as goddelike straf vir die oortreding van hul liggame. Hy het verstaan ​​dat, hoewel strewe na perfeksie noodsaaklik was, MOVE mense noodwendig sou misluk. In MOVE het hy ingestel op wat hy 'distorsie dae' genoem het. Dit was spesiale geleenthede toe MOVE-mense aangemoedig is om deel te neem aan die oortredings waarvan hulle probeer om hulself te bevry. Baie oortredings was natuurlik ondenkbaar: daar was geen dwelmgebruik of alkohol of promiskue seks op vervormingsdae nie. In plaas daarvan kan mense beweeg op gemorskos en lekkergoed, televisie kyk of hul daaglikse oefenprogram oorslaan. Dit was nie soveel van 'n dag van lisensie as wat dit die kul se dag was nie.

John Africa het sy volgelinge aangemoedig om hul liggame aan te pas by 'n meer natuurlike leefstyl. Alle MOVE-mense het hul hare op 'n natuurlike, ongekamde en ongesnyde manier gedra, 'n styl wat in die vroeë 1970's kontroversieel was, veral onder die middelklas en opwaarts beweeglike Afro-Amerikaners, vir wie respek die mees belowende manier was om rasse te bevorder. Hulle het onmode aangetrek. Beide mans en vroue het ongewaste sweatshirts, blou jeans en werkstewels gedra. Die mense wat MOVE vreeslik onrusbarend was, het MOVE mense nie bad geneem nie, behalwe vir die af en toe duik in die kreek. Hulle het nie seep of persoonlike higiëneprodukte gebruik nie. In plaas daarvan vryf hulle hul liggame af en toe met 'n fyn knoffel en kruie. Die reuk was ook vir MOVE mense 'n manier om hulself as 'n aparte volk te merk en hul liggame van die Stelsel te herwin. Die leer van Johannes-Afrika het die liggaam weg van die Stelsel en na die goddelike georiënteerd gerig. Die keuse van klere, higiëne en versorging van mense was 'n manier om hulself as 'n geloofsgemeenskap te onderskei. Maar om MOVE aan te meld, was in werklikheid die intekening op die stelsel. Die lewenstyl wat die stelsel geëis het (om werk te kry, om mense wat nie MOVE was nie, selfs motors te bestuur), is baie moeiliker gemaak ná die fisiese veranderinge wat mense beweeg het. Maar MOVE mense het gevind dat hul liggame na die natuur transformatief, fisies en geestelik is. Die leer van Johannes-Afrika het MOVE mense 'n manier gegee om hul liggame te verstaan ​​in verhouding tot die goddelike, om die gemeenskaplike op die liggaamlike te karteer en om die grense van hul volkskap te vestig. Beweeg mense se liggame word godsdienstig gevormde liggame, geposisioneer in verhouding tot die leringe van John Africa.

ORGANISASIE / LEADERSHIP

Tot sy dood in 1985 was John Africa die onbetwiste leier van MOVE, hoewel MOVE wat leerstellings betref geen leierskap of hiërargie het nie. Hy het met die gesag van die goddelike gepraat. Hy is MOVE se “koördineerder” genoem ('n frase wat in Die riglyne verwys na God), en MOVE mense vertrou implisiet op sy leiding. Ramona Africa, die enigste volwasse oorlewende van die MOVE-bombardement, het die leierskap van die MOVE oorgeneem nadat sy in 1997 uit die tronk vrygelaat is. In die laaste paar jaar het 'n nuwe generasie die leiding geneem oor MOVE. Mike Africa, jr., Seun van Mike Africa en Debbie Africa, verteenwoordig vandag MOVE in die openbaar.

Sedert ongeveer 1976 het MOVE nie aktief nuwe lede gesoek nie. Dit is in baie opsigte 'n geslote godsdiens, hoewel 'n handjievol mense deur die jare by MOVE aangesluit het. Daar is vandag waarskynlik minder as honderd MOVE-lede, hoewel MOVE-mense weier om 'n presiese getal te gee. Die meeste MOVE mense is vandag in die godsdiens gebore. Hulle gebruik twee kategorieë van behoort. Die uitdrukking “MOVE-lid” verwys na mense wat eksklusief die Teachings of John Africa volg en wat ander MOVE-mense aanvaar as 'n lid van die MOVE-familie. Die tweede kategorie, MOVE-ondersteuner, is baie ruimer en omvat duisende mense regoor die wêreld wat inspirasie put uit die Teaching of John Africa en die politieke en aktivistiese redes van MOVE ondersteun.

Kwessies / UITDAGINGS

MOVE het gedurende sy geskiedenis twee primêre uitdagings te staan ​​gekom: die vraag hoe MOVE geklassifiseer moet word en die vraag hoe die MOVE-bombardement onthou moet word.

MOVE mense het van die vroeë dae van die groep af geglo dat hul leier, John Africa, 'n profeet was, dat sy leringe (beide geskrewe en vergestalt) wonderlike gevolge op die liggaam gehad het, en dat die gedeelde oortuigings en praktyke wat MOVE uitmaak was godsdienstig van aard. Vir mense MOVE was Vincent Leaphart John Africa, 'n profetiese figuur wat in staat was om wonderwerke te verrig, siekes en beseerdes te genees en namens die goddelike te kommunikeer. John Africa het 'n merkwaardige toewyding by sy volgelinge geïnspireer, wat hulself 'dissipels' genoem het. Volgens een MOVE-persoon is hy ondervra nadat sy die groep verlaat het, "soos 'n messias." Toe hy gevra word om John Africa met Jesus te vergelyk, het 'n ander MOVE-persoon hom bespot, 'Jesus Christus - wie is hy? Ons praat van John Africa, 'n persoon wat 'n opperste wese is, wat nooit sal sterf en vir ewig sal voortleef nie. ' Beweeg mense, tot vandag toe, verkondig John Africa as ''n godsdienstige simbool en 'n persoon wat beter is as enigiemand anders in die wêreld en beter is as iemand wat tot nog toe geleef het.' Die leer van Johannes-Afrika was die eksklusiewe waarheid, die weg na verlossing en die uiteindelike werklikheid. Beweging, vir diegene binne die groep, was 'n godsdiens.

Vir baie mense buite die groep (insluitend die polisie, die hofstelsel, MOVE se bure en ander godsdienstige groepe), was MOVE alles behalwe 'n godsdiens. 'N Quaker-groep het MOVE geklassifiseer as' 'n straatbende met 'n dun fineer van politiek-godsdienstige filosofie '. 'N Groep MOVE se bure wat vyandig was teenoor MOVE se teenwoordigheid in die woonbuurt, het MOVE as 'n “gewapende terroriste” -organisasie beskou. 'N Advokaat wat Birdie Africa verteenwoordig, verwerp die uitgangspunt dat sy kliënt 'n voormalige' MOVE-lid 'is op die basis dat die etiket veronderstel dat 'n kind tot 'n politieke groep kan behoort. Volgens die advokaat was Birdie "nie meer 'n lid van MOVE nie, maar 'n kind van Republikeinse of Demokratiese ouers sou deur 'n sekere partyetiket gestileer word." 'N Regter het gevra of MOVE 'n godsdiens is, tot die gevolgtrekking dat MOVE “onafhanklik van godsdiens en met afsonderlike en afsonderlike doeleindes was.” Selfs liberale godsdienstige groepe wat simpatiek teenoor MOVE was, het verkies om MOVE op politieke terme te verstaan, wat hulle 'n 'rewolusionêre organisasie noem wat 'n terugkeer na die natuur voorstaan ​​en alle sosiale konvensies verdraai.' MOVE, 'n groep wat desperaat was om as 'n godsdiens erken te word, het byna elke beurt gevind dat hulle as sekulêr gekategoriseer is. Soos een BEWEGER dit gestel het, "spoeg hulle net oor ons godsdiens soos wat ons godsdiens nie tel nie."

Die tweede uitdaging wat MOVE in die gesig staar, het te make met historiese geheue. MOVE se geskiedenis is die bron van baie pyn, sowel vir MOVE mense as mense buite MOVE. Daar is baie mense wat glo dat dit MOVE se skuld is. Die belangrikste onder hul klagtes is dat MOVE (direk of indirek) verantwoordelik is vir die dood van offisier James Ramp. (Daar moet opgemerk word dat mense nie die verantwoordelikheid vir die dood van die offisier James Ramp, ontneem nie.) Vir baie van hul kritici is MOVE mense polisiemoordenaars. Maar die kritiek op MOVE was nog altyd breër as dit. MOVE se kritici het gevind dat hulle onbehoorlik, selfs haatlik, is teenoor mense met wie hulle nie saamstem nie. Kritici wys dikwels op MOVE se skynheiligheid. Byna elke artikel of boek wat oor MOVE geskryf is, wys daarop dat John Africa uit sy pad sou gaan om te voorkom dat hy op 'n fout trap, maar dat hy geen probleem op polisiebeamptes sou skiet nie. Hierdie kritici wonder, nie onregverdig nie, hoe MOVE beweer dat hulle die heiligheid van die lewe respekteer terwyl hulle so gewelddadig optree.

Hierdie kwessies bespreek die vraag hoe die MOVE-bombardement onthou moet word. Vir baie jare is die MOVE-bombardement meestal buite Philadelphia vergete. Dit begin verander. In 2017 het die stad Philadelphia 'n historiese merker [Beeld regs] opgerig op die terrein van die MOVE-bombardement. Dit lui:

Op 13 Mei 1985, by Osaglaan 6221, het 'n gewapende konflik tussen die Phila ontstaan. Polisiedepartement en MOVE-lede. 'N Helikopter van die staatspolisie het 'n bom op MOVE se huis laat val. 'N Onbeheerste brand het elf MOVE-lede, waaronder vyf kinders, doodgemaak en 61 huise verwoes.

Die historiese merker berus baie op passiewe stem om die skuld vir die MOVE-bombardement te vermy, maar die blote bestaan ​​daarvan is 'n bewys dat die stad Philadelphia begin het om hierdie pynlike hoofstuk in sy geskiedenis te konfronteer.

IMAGES
Beeld # 1: John Africa.
Beeld # 2: Groepfoto van MOVE-mense.
Beeld # 3: Philadelphia-blokade van MOVE se hoofkwartier.
Beeld # 4: Foto van MOVE-bomskade.
Beeld # 5: Beweeg bombardement met historiese merker.

VERWYSINGS **

** Materiaal in hierdie profiel is afkomstig van Richard Kent Evans, Beweeg: 'n Amerikaanse godsdiens. (Oxford University Press, 2020), tensy anders vermeld.

Publikasiedatum:
13 Mei 2020

Deel