Massimo Introvigne

Argeosofie

ARGEOSOFIE TYDLYN

1915 (16 Februarie): Tommaso Palamidessi is gebore in Pisa, Toskane.

1920: Palamidessi verhuis saam met sy gesin na Catania, Sicilië.

1931: Die familie Palamidessi verhuis na Syracuse, Sisilië.

1932: Palamidessi verhuis na Turyn, Piëmont.

1938 (ca.): Palamidessi het as professionele sterrekundige in Turyn begin werk.

1940: Palamidessi publiseer sy eerste twee boeke en verhuis na Castelfranco Veneto, Venetië, waar hy as terapeut in 'n privaat hospitaal werk.

1941: Palamidessi stig 'n uitgewery in Turyn, Edizioni Palamidessi, en publiseer Astrologie mondiale (Wêreld-astrologie).

1943: Palamidessi studeer Egiptologie aan die Egyptian Museum in Turyn.

Middel 1940's: Palamidessi word 'n lid van die Theosophical Society, die Martinistiese Orde en Vrymesselary.

1947: Palamidessi trou met Rosa Francesca Bordino in Turyn.

1948: Palamidessi stig die uitgewery Grande Opera in Turyn.

1948 (4 Mei): Palamidessi stig die Ordine Iniziatico Loto + Croce (Initiative Order Lotus + Cross) in Turyn.

1949: Palamidessi is in Turyn, een van die eerste joga-skole in Italië, Scuola Yoga, gestig.

1952: Palamidessi ervaar 'n 'wending tot die Christendom'.

1953: Palamidessi verhuis na Rome.

1957: Palamidessi reis na Griekeland en besoek die berg Athos.

1958: Palamidessi verhuis na Morlupo, naby Rome.

1960: Palamidessi is in die Fransiskaanse Derde Orde Sekulêr ontvang.

1962–1966: Palamidessi reis deur Pole, die Sowjetunie, die Verenigde State, die Midde-Ooste, Ethiopië en Tibet.

1966 (7 April): Palamidessi het bonatuurlike verskynsels in die Kerk van die Heilige Graf in Jerusalem beleef.

1968: Palamidessi stig die Archeosofica-skool in Rome.

1971: Palamidessi stig die tydskrif Il Messaggio archeosofico (Die Argeosofiese Boodskap).

1972–1978: Palamidessi onderneem verdere reise na Japan, Thailand, China, Indië, Peru, Brasilië en ander lande.

1973 (9 Julie): Die Associazione Archeosofica is wettig in Rome opgeneem.

1975: Palamidessi gepubliseer Tecniche di risveglio iniziatico (Tegnieke van inisiasie en ontwaking).

1983 (29 April): Palamidessi is in Rome oorlede

1983: Na die dood van Palamidessi word Alessandro Benassai die president van Associazione Archesofica, waarvan die hoofkwartier na Toscane (Florence, toe Siena en uiteindelik Pistoia) verskuif is.

1999 (27 Desember): Palamidessi se vrou, Rosa, is in Rome oorlede

FONDS / GROEPGESKIEDENIS

Argeosofie is 'n esoteriese leerstelling en beweging gebaseer op die leerstellings van die Italiaanse geestelike meester Tommaso Palamidessi (1915–1983) [Afbeelding regs]. Sy vader was 'n offisier van die leër, Carlo Palamidessi (1878–1946), en sy moeder 'n Sisiliaanse digter en romanskrywer, Luigia Tagliata (1886–1971). Gebore in Pisa, Toskane, verhuis Palamidessi op vyfjarige ouderdom na sy moederstreek, Sisilië, en woon eers in Catania en daarna, vanaf 1931, in Siracuse. Hy het ook die Middellandse See oorgesteek en as tiener Libië en Tunisië in 1928 besoek (Baroni 2011, 2009; Lullo 2020, wat die hoofbronne vir hierdie paragraaf is).

Palamidessi het later sy jeug beskryf as 'n tyd van intense geestelike ervarings, wat hom 'n teruggetrokke en ongelukkige kind gemaak het. Sy tante was 'n non in die Sisiliaanse Katolieke klooster van Pozzallo, waar, soos hy berig het. hy het van jongs af intens gebid. Maar hy beweer dat hy ook in reïnkarnasie glo, en as 'n tiener vorige lewens begin onthou het, insluitend die vroeë Christelike geleerde Origenes van Alexandrië (ongeveer 184–253) en die Italiaanse astroloog en filosoof Gerolamo Cardano (1501–1576).

In 1932 verhuis sy gesin na Turyn, op daardie stadium een ​​van Italië se hoofstede van esoterisme en okkultisme. Palamidessi was gefassineer deur astrologie en het teen die einde van die dekade as professionele astroloog begin werk. Sy grootste belangstelling was hoe astrologie tot genesing kan bydra. In 1940 publiseer hy sy eerste twee boeke oor hierdie onderwerp, Il corso degli astri e le malattie dell'uomo (Die verloop van die sterre en menslike siektes) en La medicina e gli influssi siderali (Geneeskunde en Astrale invloede) (Palamidessi 1940a, 1940b). In 1940–1941 werk hy in 'n privaat hospitaal in Castelfranco Veneto, Venesië, waar hy sy teorieë oor genesing toets en goeie resultate lewer. [Beeld regs]

Terug in Turyn stig hy daar in 1941 sy eie uitgewery, Edizioni Palamidessi, wat in 1941 debuteer met sy grootste en belangrikste boek oor astrologie, Astrologie mondiale (Wêreldastrologie: Palamidessi 1941). In twee boeke wat in 1943 gepubliseer is, beweer hy dat astrologie kan bydra tot 'n vroeë diagnose van kanker (Palamidessi 1943a) en aardbewings kan voorspel, 'n herhalende probleem in Italië (Palamidessi 1943b).

Turyn is die tuiste van die tweede grootste Egiptiese museum ter wêreld, na Cairo, wat ook kursusse in Egiptologie aanbied. Palamidessi het een van hulle in 1941 bygewoon en 'n basiese kennis van die antieke Egiptiese karakters opgedoen. Hy het verskillende kenmerke van die esoteriese toneel van Turyn ondersoek, deelgeneem aan Spiritualistiese seanes en lid geword van die Theosophical Society, die Martinistiese Orde, en die vleuel van die Italiaanse vrymesselary wat meer oop was vir godsdiens, die Grand Lodge of Italy. Hy lees ook die hoofwerke van Rudolf Steiner (1861–1925), die stigter van Antroposofie.

In 1947 trou hy in Turyn met Rosa Francesca Bordino (1916–1999), wat 'n belangrike rol sou speel in die ontwikkeling van sy esoteriese ordes. In 1948 is beide hul dogter Silvestra (1948–1996) en 'n nuwe uitgewery gebore deur Palamidessi, Grande Opera (Groot Werk), gebore. [Beeld regs] In die 1940's het Palamidessi 'n belangstelling in joga ontwikkel en verskeie bundels oor joga en tantrisme gepubliseer (Palamidessi 1945, 1948, 1949a, 1949b). Aan die einde van 1948 het hy een van die eerste Italiaanse joga-skole, Scuola Yoga, in Turyn geopen.

Hy bestudeer ook alchemie en die Rosicruciaanse tradisie. Nadat hy 'n projek van 'n Scuola Italiana di Iniziazione Hermetica (Italiaanse skool vir hermetiese inisiasies) oorweeg het, het hy op 4 Mei 1948 die Ordine Iniziatico Loto + Croce (Initiative Order Lotus + Cross) gestig, wat hy gelei het onder die naam Grand Meester Rajkunda tot sy dood.

Palamidessi het die Christendom egter nooit verlaat nie. In 1952 beleef hy 'n nuwe "wending" na die Christendom. Hy het besluit om van sy boeke oor Tantrisme terug te trek en beweer dat hierdie tegnieke "gevaarlik" was (Palamidessi 1970: 23) en slegs toegepas moes word in die mate dat dit met die Christendom versoenbaar is (Palamidessi 2012: 55). In 1957 besoek hy die berg Athos in Griekeland, en in 1960 in La Verna, Toskane, word hy lid van die Fransiskaanse Derde Sekulêre Orde. Intussen het hy in 1953 na Rome verhuis en in 1958 na die nabygeleë Morlupo, waar die seremonies van die Lotus + Cross-orde gehou is (Baroni 2011: 87–88).

Vanaf die 1960's het Palamidessi 'n groot deel van sy tyd bestee aan reis, besoek aan Noord- en Suid-Amerika, die Midde-Ooste, die Verre Ooste, Indië, Ethiopië, sowel as die Sowjetunie en sommige van die satelliete daarvan. lande. Hy het ook daarin geslaag om na China te reis en het Tibet twee keer besoek, wat destyds vir Europeërs ongewoon was. [Beeld regs]

Terwyl hy voortgegaan het om die Lotus + Cross-orde te lei, het Palamidessi op 29 September 1968 'n nuwe organisasie, die Archeosofica School, gestig, en hy het 'n Associazione Archeosofica in 1973 wettig opgeneem. Sy volgelinge beskou 'n mistieke ervaring wat hy op 7 April 1966 gehad het, in die Kerk van die Heilige Graf in Jerusalem, waar hy buitengewone verskynsels gesien het, as die laaste beslissende stap wat gelei het tot die onthulling van die skool aan die wêreld. Hy het 'Argeosofie' bekendgestel as 'n sintese van sy leerstellings, aangebied in een en vyftig 'quaderni' (notaboeke) vir die lede, geskryf tussen 1968 en 1983. Van 1971 tot 1982 publiseer hy ook 'n tydskrif, Il Messaggio archeosofico (Die Argeosofiese

Boodskap). In 1975 publiseer Palamidessi Tecniche di risveglio iniziatico (Techniques of Initiation and Awakening: Palamidessi 1975), sy laaste hoofboek. Hy is op 29 April 1983 in Rome oorlede. [Afbeelding regs]

Soos dit dikwels in esoteriese ordes gebeur, het daar kontroversies ontstaan ​​oor die opvolging van die meester, met betrekking tot sy vrou Rosa en dogter Silvestra, en sy naaste dissipel Alessandro Benassai, gebore in 1940. Voor Rosa se dood in 1999 is die kontroversies opgelos, en Benassai is erken die president van Associazione Archeosofica, wie se hoofkwartier in 1983 na Toskane verskuif is, aanvanklik na Florence, daarna na Siena en uiteindelik na Pistoia. Reeds gedurende die leeftyd van Palamidessi was Toskane 'n belangrike sentrum vir Argeosofie, wat geleidelik uitgebrei het na verskeie Italiaanse stede en sommige buitelandse lande.

Leerstellinge / oortuigings

Die leerstelling van Argeosofie word in sy definitiewe vorm in die een en vyftig notaboeke aangebied. Lede het egter ook ander werke van Palamidessi gelees, en tydens die aanbieding van sy leerstelling, moet die ontwikkeling daarvan deur die jare heen en die deurslaggewende 'wending tot die Christendom' in 1952 oorweeg word.

God het sy seun, die ewige Avatar, gestuur om 'n paar keer op aarde te word as Rama, Krishna, Jesus. In die toekoms kan 'n toekomstige Messias verskyn, maar in alle gevalle is dit dieselfde Goddelike Persoon wat geïnkarneer word om mense na Goddelikheid te lei. In die geslag van die Avatars ontwikkel ekklesiae (kerke) deur die geskiedenis heen. Ekklesiae bestaan ​​uit 'n eksterne en 'n interne (esoteriese) liggaam. Een van hierdie esoteriese liggame was die Rosicrucian Order, wat

het egter agteruitgegaan. Vandaar die behoefte aan 'n nuwe esoteriese sentrum, die Lotus + Cross-orde, waarvan die breër eksterne sirkel die Archeosofica-skool is (Zoccatelli 2020). [Beeld regs]

Die lotus wat in die naam van die orde genoem word, is 'n duidelike verwysing na die wysheid van die Ooste, wat egter selektief deur Palamidessi aanvaar word, solank dit nie die Christendom weerspreek nie. Die lotus in die Oosterse godsdienste is ook 'n simbool van reïnkarnasie. Volgens Palamidessi is die leerstelling van reïnkarnasie nie onversoenbaar met die Christendom nie, en is dit eintlik altyd in Christelike esoteriese skole geleer. Argeosofiese leerstellings bevat spesifieke tegnieke oor hoe om die toegewyde se eie lewens te onthou (Palamidessi 1968).

In sy vroeë werke het Palamidessi tradisionele Tantriese tegnieke geleer oor die ontwaking van kundalini. Sommige van hierdie tegnieke is gebaseer op seksualiteit en op manlike vasteland (Zoccatelli 2020). Palamidessi beskou hierdie praktyke as waardevol, maar 'gevaarlik'. Hy het geglo dat alle vorme van eksterne en interne alchemie altyd gepaard moet gaan met, en ondergeskik aan, Christelike gebed en meditasie in die vorm van 'kardiognose', die gnose van die hart (Lullo 2020: 13–14). Die verwysing na manlike vasteland beteken nie dat vroue minder belangrik is as mans in die Argeosofie nie. Inteendeel, Palamidessi het geglo dat vroue sal red die moderne wêreld en wat ons binnegaan, soos voorspel deur Joachim van Fiore (1135? -1202), in die era van die Heilige Gees, waar die vroulike aspek van God geopenbaar sal word (Lullo 2020: 16). [Beeld regs]

Argeosofie word voorgestel as 'die omvattendste interpretasie van die Christendom' (Palamidessi 1979: 8), en 'n herlewing van die Didaskaleion van Alexandrië in die tyd van Origenes, waarvan Palamidessi, soos vroeër genoem, 'n reïnkarnasie was. Hierdie herlewing is egter nie 'n blote terugkeer na die vroeë Christelike eeue nie, wat onmoontlik en onvanpas sou wees in 'n era wat deur die wetenskap oorheers word. Sedert die veertigerjare was Palamidessi een van die eerstes wat die uitdrukking "Age of Aquarius" gebruik het, gebaseer op sy begrip van astrologie. Die Leeftyd van die Vis, het hy geleer, was die era van mistiek, terwyl die Tydperk van die Waterman, wat in 1940 met die Franse rewolusie begin het, die era van die wetenskap is. Die wetenskap is egter nie gekant teen spiritualiteit nie, aangesien alle ouderdomme deel is van 'n progressiewe openbaring van God (Corradetti en Lullo 1789: 2020–35).

Argeosofie se tegnieke is gemik op 'n volledige begrip van hierdie 'meer omvattende Christendom'. Hulle berei ook voor op die dood. Die libro cristiano dei morti (The Christian Book of the Dead) is een van die werke van Palamidessi wat na sy dood gepubliseer is (Palamidessi 1985, 2012). Dit is 'n praktiese gids vir sterwendes wat ook geleer word oor wat onmiddellik na die dood gebeur. Die dooies sal reïnkarneer, hoewel die mees volmaakte siele uiteindelik die kringloop van reïnkarnasies sal ontsnap. Hemel, hel en vagevuur is die status van bewussyn en as sodanig tydelik (Lullo 2020: 22-23). Die euwel kan egter 'n "tweede dood" ervaar aan die einde van hierdie wêreld, of selfs voorheen: hul gees sal van hul siel geskei word en sal "verdwyn" en na God terugkeer (Zoccatelli 2020).

RITUELE / PRAKTYKE

Die tegnieke en rituele wat deur Argeosofie geleer word, omvat die hele spektrum van Westerse esoterisme, van alchemie tot numerologie, van asemhalingsoefeninge tot astrologie. Italiaanse geleerdes Daniele Corradetti en Gina Lullo (wat ook argeosofiste beoefen) het drie bewys tegnieke as besonder belangrik: chakra-meditasie, die “eucharistia lucernaris” -ritueel en kardiognose (Corradetti en Lullo 2020). [Beeld regs]

Die begrip chakras is deur die Theosophical Society gewild, waarvan Palamidessi 'n lid was. Na 1952 is die teorie van die chakras weer geïnterpreteer deur die lense van die Christelike mistiek. Palamidessi het een en twintig geestelike sentrums genoem: sewe fisiese, sewe astrale en sewe psigiese. In die periode 1945–1952 het hy 'n indeling van twaalf chakras uitgewerk, wat verskil van die algemeenste teosofiese stelsel. Hulle moet geaktiveer word om die sewe belangrikste laste te verower en om te skakel in sewe deugde. Hierdie deugde moet gekweek word in die daaglikse lewe van die toegewydes, maar Argeosofie bied ook 'n meditasie-tegniek. Dit begin met gebede geskryf deur Palamidessi, en gaan deur asemhalings- en visualiseringsoefeninge, en eindig deur te fokus op die goddelike naam wat ooreenstem met die chakra wat ontwaak moet word. Hierdie goddelike name stem ooreen met die Sefirot van die Kabbalah.

Die ritueel van "eucharestia lucernaris" (eucharistie van die lig) is opgeneem in 'n daaglikse roetine van geestelike oefeninge en word teen sononder uitgevoer, hetsy individueel of saam met ander toegewydes. Drie gordyne, onderskeidelik swart, wit en rooi, word op 'n tafel geplaas, tesame met 'n driepoot wat 'n kers bevat of 'n glas met olyfolie en 'n lont. Na 'n gebed tot die Drie-eenheid word alle ligte afgeskakel en 'n vrou (indien teenwoordig), of andersins 'n man, steek die kers aan met 'n seën. Na 'n teken van die kruis, sal almal asemhalingsoefeninge uitvoer, en hulle fokus eers op die eksterne vlam en dan op die interne vlam wat in die hart van elke toegewyde brand.

Die kardiognose (gebed van die hart) is 'n vorm van hesigasme, 'n tegniek wat Palamidessi geleer het tydens sy besoek aan die berg Athos. Dit is 'n vorm van 'deurlopende gebed' waar 'n kort formule herhaal word in ooreenstemming met asemhalingsoefeninge (Palamidessi 1969). Palamidessi aanbeveel verskillende formules as gebede tot Christus en die Heilige Wysheid, Sophia, en 'n verskeidenheid asemhalingstegnieke (Corradetti en Lullo 2020: 38–50). [Beeld regs]

Dit is slegs drie onder 'n groot verskeidenheid tegnieke en rituele wat deur Argeosofie geleer word. Daar moet ook genoem word dat sowel die visuele kunste as die musiek 'n esoteriese dimensie vir Palamidessi insluit. Van die werke van Palamidessi wat postuum gepubliseer is, handel meer as een oor hierdie onderwerpe. In L'icona, i colori e l'ascesi artistica (Ikoon, kleure, ad artistieke ascesis, 1986), gebaseer op Palamidessi se herinnering aan 'n vorige lewe as 'n monnik wat as ikonograaf gewerk het, stel hy iets voor wat 'iconognosia' genoem word, wat 'n manier is om die Goddelike te bereik, beide deur die oorweging van heilige beelde en deur skilder van 'n 'persoonlike ikoon' (Palamidessi 1986).

Trattato di musica e melurgia archeosofica (A Treatise of Archeosophical Music and Melurgy) is een van die postume werke van Palamidessi wat handel oor musiek as 'n spirituele en mistieke ervaring (Palamidessi sd). In 1999 het Alessandro Benassai, gelei deur hierdie leerstellings, die koor van heilige musiek 'Saint Cecilia' in Florence gestig (Lullo 2020: 23-26).

ORGANISASIE / LEADERSHIP

Argeosofie is volgens Palamidessi 'n leerstelling of 'n wetenskap. Die Archeosofica-skool is, soos die naam aandui, 'n skool of akademie. Dit is nie 'n godsdiens nie, en is oop vir lede van alle godsdienste en selfs vir ateïste (Cresti 2020: 111) wat bereid is om sekere beginsels en tegnieke te leer.

Palamidessi het altyd daarop aangedring dat die leer van die Archeosofica-skool oop en gratis is. Dit is nie nodig om lid te word van enige organisasie of vereniging om dit te ontvang nie. Vir diegene wat wil meewerk aan die verspreiding van die Argeosofiese leerstellings, is 'n Associazione Archeosofica wettiglik in 1973 ingelyf. Vanaf Mei 2019 het dit sewe-en-twintig takke in Italië en drie in Duitsland (Berlyn, Keulen en Düsseldorf) ingesluit, hoewel lede is ook teenwoordig in Portugal, Frankryk en Brasilië. Aan die einde van Mei 2019 het die vereniging ongeveer 1,000 2020 lede gehad (Cresti 114: XNUMX). [Beeld regs]

As intern ekklesia, bied die Lotus + Cross-orde aan die ingewydes 'n priesterskap, wat gewortel is in die Christelike leer van die gemeenskaplike priesterdom van alle gelowiges, en 'n meer intense en veeleisende geestelike ervaring van Argeosofie (Zoccatelli 2020). Die orde verskyn as 'n interne, meer esoteriese kring van die Archeosofica-skool. Sowat twintig persent van die skoollede word ingelei in die Lotus + Cross-orde (Di Marzio 2020: 58). Die orde is in twaalf grade georganiseer, plus een wat gereserveer is vir die Grootmeester, wat lewenslank deur sy voorganger aangestel is. Die eerste grootmeester was Palamidessi en die huidige is Benassai, wat ook president van die Argeosofiese Vereniging is (Cresti 2020: 115–16).

Kwessies / UITDAGINGS

Alhoewel dit klein is, slaag die Italiaanse anti-kultus-beweging gereeld daarin om sy aktiwiteite deur sommige hooflynmedia te dek. In 2006 is 'n Anti-Cult-groep (Squadra Anti-Sette) saamgestel binne die Italiaanse polisie (Ministero dell'Interno 2006), hoewel die aktiwiteite beperk was.

Italiaanse antikultiste het ook op Argeosofie gerig, veral deur die boek Nella setta (Inside the Cult), gepubliseer deur twee joernaliste in 2018 (Piccinni en Gazzanni 2018). Die skrywers het aangekondig dat die Anti-Cult-groep as gevolg van hul boek 'n ondersoek ingestel het, hoewel Argeosofie beweer dat hy geen nuus daarvan ontvang het nie.

Beskuldigings sluit in die gewone anti-kultus-wasgoedlys met klagtes: breinspoeling, gesinne breek en buitensporige finansiële versoeke. Lede van die Associazione Archeosofica betaal vandag 120 euro per jaar, 'n bedrag wat as buitensporig beskou word, met inagneming van die dienste wat hulle ontvang, deur die anti-kultusboek van 2018, maar beslis nie buitensporig nie.

Argeosofie het geantwoord dat die skool se aktiwiteite gratis is en dat deelnemers nie verplig word om by die vereniging aan te sluit nie, wat die maandelikse bydraes benodig vir die huur van persele in verskillende stede en die uitvoering van die normale aktiwiteite (Calamati 2018). 'N Sielkundige ontleding van hoe Argeosofie saamgevoeg word, het nie aggressiewe proselytisasie getoon nie, en ook geen vorms van druk hoër as wat algemeen is in ander godsdienstige of esoteriese bewegings nie (Di Marzio 2020).

IMAGES

Beeld # 1: Tommaso Palamidessi.
Beeld # 2: Palamidessi as joga-onderwyser.
Beeld # 3: Palamidessi met vrou Rosa en dogter Silvestra.
Beeld # 4: Palamidessi en sy vrou Rosa met kinders in Sjanghai (2 Junie 1977).
Beeld # 5: Palamidessi in die 1980's.
Beeld # 6: 'n Argeosofie-konferensie in die Toscanini-ouditorium in Parma, Italië.
Beeld # 7: Jaarlikse konferensie van argeosofie in die Abdij van St. Galgano, Toscane.
Beeld # 8: Argeosofie-lesing oor die Heilige Graal in die Paleis van die Volkskapteins, Reggio Emilia, Italië.
Beeld # 9: Argeosofie-lesing in die Capitoline Museums, Rome.
Beeld # 10: 'n Vergadering in die hoofkwartier in Pistoia, Toskane.

Verwysings

Baroni, Francesco. 2011. Tommaso Palamidessi e l'Archeosofia. Vita ed opere di un esoterista cristiano. Foggia: Bastogi.

Baroni, Francesco. 2009. “Tommaso Palamidessi (1915-1983) et l''Archéosophie ': Vie, œuvre et postérité d'un ésotériste chrétien italien du XXe siècle.” Ph.D. Verhandeling. Parys: École Pratique des Hautes Études.

Calamati, Fabio. 2018. “Archeosofia respinge le accuse 'Una setta? Assolutamente nee. '” Die Tirreense See, November 17.

Corradetti, Daniele en Gina Lullo. 2020. “L'Archeosofia e la metafisica sperimentale di Tommaso Palamidessi, ovvero la pratica spirituale.”
Die Tydskrif van CESNUR 4:31–54. DOI: 10.26338/tjoc.2020.4.1.3.

Cresti, Francesco. 2020. “Archeosofia, scuola Archeosofica, Associazione Archeosofica. La libertà religiosa e l'unità delle religioni. ” Die Tydskrif van CESNUR 4:108–20. DOI: 10.26338/tjoc.2020.4.1.5.

Di Marzio, Raffaella. 2020. “Diventare archeosofi. Percorsi di cambiamento e sviluppo personeel. " Die Tydskrif van CESNUR 4:55–107. DOI: 10.26338/tjoc.2020.4.1.4.

Lullo, Gina. 2020. “Tommaso Palamidessi (1915-1983). Cenni biografici e opere del fondatore dell'Archeosofia. ” Die Tydskrif van CESNUR 4:7–30. DOI: 10.26338/tjoc.2020.4.1.2.

Ministero dell'Interno. 2006. “Attività di contrasto agli illeciti connessi alle attività delle 'sette sataniche.' Istituzione della SAS (Squadra Anti Sette). ” 2. November Rome: Ministero dell'Interno.

Palamidessi, Tommaso. sd Musiek en melurgia archeosofica: Ventinovesimo Quaderno. Rome: Edizioni Archeosofica.

Palamidessi, Tommaso. 2012. Die libro cristiano dei morti. Hersiene uitgawe. Pistoia: Associazione Archeosofica.

Palamidessi, Tommaso. 1986. L'icona, i colori e l'ascesi artistica: Ventisettesimo Quaderno. Rome: Edizioni Archeosofica.

Palamidessi, Tommaso. 1985. Die libro cristiano dei morti. Rome: Edizioni Archeosofica.

Palamidessi, Tommaso. 1979. Dizionario enciclopedico di Archeosofia: Quarantesimo Quaderno. Rome: Edizioni Archeosofica.

Palamidessi, Tommaso. 1975. Tecniche di Risveglio Iniziatico. Rome: Edizioni Mediterranee.

Palamidessi, Tommaso. 1970. La meditazione sulla sfera sessuale e l'ascesi: Dodicesimo Quaderno. Rome: Edizioni Archeosofica.

Palamidessi, Tommaso. 1969. L'ascesi mistica e la meditazione sul cuore: Undicesimo Quaderno. Trattato di Cardio-gnosi Archeosofica. Rome: Edizioni Archeosofica.

Palamidessi, Tommaso. 1968. La memoria delle vite passate e sua technica: Quinto Quaderno. Rome: Edizioni Archeosofica.

Palamidessi, Tommaso. 1949a. La potenza erotica di Kundalini joga. Turyn: Edizioni Grande Opera.

Palamidessi, Tommaso. 1949b. Lo joga per non morire. Turyn: Edizioni Grande Opera.

Palamidessi, Tommaso. 1948. La tecnica sessuale dello Joga Tantriko Indo-Tibetano. Manuale dottrinale e pratico per tutti su la vita sessuale de lo Yoga Tantriko. Turyn: Edizioni Grande Opera.

Palamidessi, Tommaso. 1945. I poteri occulti dell'uomo e la yoga tantrica indiana e tibetana. Milaan: Edizioni Spartaco Giovene.

Palamidessi, Tommaso. 1943a. Ons kan 'n diagnose maak van die diagnose. Turyn: Edizioni Palamidessi.

Palamidessi, Tommaso. 1943b. Terremoti eruzioni en influssi cosmici. Turyn: Edizioni Palamidessi.

Palamidessi, Tommaso. 1941. Astrologie mondiale. Il destino dei popoli rivelato dal corso degli astri. Turyn: Edizioni Palamidessi.

Palamidessi, Tommaso. 1940a. Il corso degli astri e le malattie dell'uomo. Milaan: Bocca.

Palamidessi, Tommaso. 1940b. La medicina e gli influssi siderali. Milaan: Bocca.

Piccinni, Flavia en Carmine Gazzanti. 2018. Nella setta. Rome: Fandango.

Zoccatelli, PierLuigi. 2020 [jongste hersiening]. 'L'Archeosofia.' In Enciclopedia delle religioni in Italia, geredigeer deur Massimo Introvigne en PierLuigi Zoccatelli. Toegang verkry op 25 Januarie 2020 vanaf https://cesnur.com/gruppi-teosofici-e-post-teosofici/larcheosofia/.

Publikasiedatum:
21 Februarie 2020

Deel