William Sims Bainbridge

Ouderdom van Conan

OUDERDOM VAN KONAANTYDLYN

1932: Die eerste Conan-verhaal, "The Phoenix on the Sword" deur Robert E. Howard, word gepubliseer in Vreemde verhale tydskrif.

1936: Robert E. Howard het selfmoord gepleeg.

1950: Howard se reeks-tydskrifroman Uur van die draak van 1935-1936 as die boek gepubliseer is, Conan die Veroweraar.

1955:  Verhale van Conan is gepubliseer, bestaande uit vier verhale van Howard wat Conan oorspronklik nie betrek het nie, wat L. Sprague de Camp herskryf het, wat Conan en fantasie-elemente bygevoeg het.

1957:  Die terugkeer van Conan is gepubliseer, 'n nuwe roman geskryf deur Björn Nyberg en L. Sprague de Camp.

1967: Nuwe uitgawes van Howard se Conan-verhale word gepubliseer, geredigeer en met bykomende Conan-fiksie deur L. Sprague de Camp en Lin Carter.

1970: Marvel Comics begin met die publikasie van strokiesboeke van Conan.

1982: Die baie gewilde film Conan the Barbarian, met Arnold Schwarzenegger in die hoofrol, is vrygelaat.

1984:  Conan the Destroyer, die vervolgfliek, is vrygestel.

2008:  Ouderdom van Conan is van stapel gestuur deur die Noorse maatskappy Funcom, 'n massiewe multiplayer aanlyn rolspel, wat duisende spelers die geleentheid gegee het om Conan se wêreld saam te verken.

2018:  Conan uitgewekenes is van stapel gestuur deur die Noorse maatskappy Funcom, 'n aanlyn-oorlewingspel vir meerdere spelers, en beklemtoon die lewe in die gevaarlike omgewing nadat dit deur Conan gered is.

FONDS / GROEPGESKIEDENIS

Alhoewel die Conan Mythos gebaseer is op 'n aansienlike agtergrond van antieke geskiedenis en verbeeldingryke literatuur, is hy in 1932 gebore toe Robert E. Howard die eerste van sy Conan-verhale, "The Phoenix on the Sword", in Vreemde verhale tydskrif. Hierdie mythos floreer vandag in baie media, maar word die mees direkte ervaar deur tienduisende spelers in die massiewe multiplayer-aanlyn-spel Ouderdom van Conan, en die meer oorlewingsgerig Conan uitgewekenes. In hulle is die Conan Mythos gerig op 'n versameling godsdienste, hetsy politeïsties of henoteïsties, afhangende van die spesifieke situasie, wat hoofsaaklik tot drie mededingende fiktiewe kulture behoort wat verband hou met werklike samelewings van die verlede: Cimmerian (Keltiese barbare), Aquilonian (antieke) Griekeland en Rome), en Stygian (antieke Egipte). Die kultuur word wyer ervaar in gewilde rolprente en televisiereekse, en gebaseer op 'n groot hoeveelheid literatuur geskryf deur Robert E. Howard en verskeie opvolgerskrywers.

Vreemde verhale tydskrif, waar Howard hoofsaaklik gepubliseer is, was 'n merkwaardige besigheid en subkultuur wat ook werke van HP Lovecraft gepubliseer het, met wie Howard gekorrespondeer het en wat hy baie bewonder. 'The Phoenix on the Sword' het begin met 'n wonderlike paragraaf wat die basiese uitgangspunt van alles wat daarop volg vasgelê het, en die volgende jare herhaaldelik deur sy opvolgers aangehaal is:

WEET, o prins, dat daar tussen die jare toe die oseane Atlantis en die blink stede gedrink het, en die jare van die opkoms van die Seuns van Arias, 'n tydperk was wat nie gedroom is nie, terwyl blink koninkryke oor die wêreld versprei lê soos blou mantels onder die sterre - Nemedia, Ophir, Brythunia, Hyperborea, Zamora met sy donkerharige vrouens en torings van spinnekop-spookagtige geheimenis, Zingara met sy ridderlikheid, Koth wat grens aan die pastorale lande Sem, Stygia met sy skadu-beskermde grafte, Hyrkania wie se ryers staal en sy en goud gedra het. Maar die trotste koninkryk van die wêreld was Aquilonia, wat koning gekraai het in die dromende weste. Hierheen kom Conan, die Cimmeriaanse, swartkop, nors oë, swaard in die hand, 'n dief, 'n erger, 'n slayer, met reuse melancholieë en reuse-vreugde, om die versierde trone van die aarde onder sy geskuurde voete te trap (Howard 1932 ).

Howard se selfmoord in 1936 sou die reeks moontlik beëindig het, maar sommige van sy vele aanhangers het outeurs in hul eie reg geword, en in 1955 publiseer L. Sprague de Camp Verhale van Conan, 'n buitengewone postume samewerking met Howard, waarin de Camp vier van Howard se verhale herskryf het sodat hulle Conan-gefokus raak. De Camp was nie net 'n baie suksesvolle skrywer van wetenskapfiksie en fantasie in sy eie reg nie, maar het ook nie-fiksie gepubliseer, en was buitengewoon produktief en het na berig word meer as 100 boeke gepubliseer, waaronder 'n biografie oor Howard uit 1983. 'N Aanneemlike, maar waarskynlik kontroversiële ontleding, in die konteks van die kultuurwetenskap, is dat Howard se selfmoord 'n funksie gehad het wat ietwat vergelykbaar was met die kruisiging van Jesus, wat hom in 'n legendariese figuur verander het en ander mense in staat gestel het om die mythos wat hy in wyer rigtings opgestel het, te ontwikkel. Die betekenis van die selfmoord het goed geharmoniseer met die oriëntasie van die mythos in die rigting van brutaliteit, afgryse en pessimisme, eerder as om die simboliek van persoonlike opoffering te hê soos in die geval van Jesus.

In 1957 neem de Camp Björn Nyberg aan as medeskrywer van Die terugkeer van Conan, 'n heeltemal nuwe roman wat gebaseer is op Howard se verhaal, maar nie deur hom geskryf is nie, en binnekort het baie ander skrywers bygedra. In 1970 het die baie gewilde uitgewer van strokiesprente, Marvel, groot getalle Conan-strokiesprente begin uitreik. Die belangrikste rolprente was uiters belangrik om die gewildheid van die mythos uit te bou, Conan the Barbarian vrygestel in 1982, en Conan the Destroyer in 1984 was albei die toekomstige goewerneur van Kalifornië, Arnold Schwarzenegger, as Conan. Hierdie films was net baie losweg gebaseer op Howard se werke, wat fragmente in twee redelik eenvoudige verhale saamgestel het, wat dikwels karakters herdoop en nuwe elemente bygevoeg het. Byvoorbeeld, Conan the Barbarian is 'n biografie van Conan, wat begin het toe hy 'n klein seuntjie was wat toekyk hoe sy ouers geslag word deur aanvalle gelei deur die wrede towenaar Thulsa Doom, 'n naam wat ontleen is aan 'n ander Howard-mythos en waarskynlik Thoth-Amon uit die Conan-verhale voorstel. Conan is toe as slaaf grootgemaak voordat hy ontsnap en wraak geneem het op die moordenaar van sy ouers. Cimmerian dat hy was, het Conan geglo dat die wêreld oorheers word deur 'n somber god met die naam Crom, terwyl die vyand aan die slanggod Set.

Name soos Conan en Set laat dadelik die vraag ontstaan ​​in watter mate die Conan mythos 'n distillasie van regte antieke kulture is. Cimmerians was Kelties, en "Conan" word steeds as voornaam gebruik, hoofsaaklik onder die Iere. Set was 'n prominente antieke Egiptiese god, en in die Conan-verhale is Set 'n god van die Stygiërs wat ietwat soos Egiptenare was. Maar Howard se weergawe van Set het min of geen ooreenkoms met die Egiptiese godheid nie. Net so was die hoofgod van die Aquiloniërs tydens die Hyboria-era Mitra, wie se naam Mithras lyk, maar dit het 'n baie duidelike verband met die Persiese of afgeleide Romeinse godsdiens wat Mithras in die regte geskiedenis aanbid het. Dit is duidelik dat Howard nie 'n klassieke historikus was nie, en dat hy miskien slegs 'n baie sketsagtige kennis van die werklike geskiedenis van antieke Europa en die Midde-Ooste gehad het, maar dat hy name, beelde en ander kulturele materiaal gebruik het om produkte uit sy eie verbeelding uit te druk.

Leerstellinge / oortuigings

In Howard se verhaal uit 1934, "Queen of the Black Coast", het Belit the Queen Conan se minnaar geword en kon hy dus die intieme vraag vra of hy die gode vrees. Hy antwoord: 'Sommige gode is sterk om skade aan te doen, ander om te help; ten minste so sê hulle priesters. Mitra of the Hyborians moet 'n sterk god wees, want sy mense het hul stede regoor die wêreld gebou. Maar selfs die Hyborians vrees Set. ' 'N Nogal ongewone, maar betroubare ensiklopedie, Die amptelike handboek van die Conan-heelal, is gepubliseer in 'n Marvel Comics-reeks, met hierdie oorsig van die godsdienstige kultuur.

Die Hyboriaanse wêreld het net soveel kultusse en godsdienste geken as wat stamme en mense geken het, en godsdienstige praktyke en oortuigings was net so dikwels die gevolg van bygelowige vrees en towery soos van verhewe geestelike verlange en teologiese begrip. Hoe dit ook al sy, die eeu het min ateïste geteel, en selfs die mees siniese filosowe het die bestaan ​​van groter wesens, sowel goed as kwaad, as 'n fundamentele beginsel van die werklikheid aanvaar. Alhoewel die verskillende gode gereeld binne streng geografiese grense aanbid is, was die eeu deeglik politeïsties, en dit was vanselfsprekend dat nasies die bestaan ​​van mededingende gode aan hul eie moes erken. Die belangrikste uitsondering op hierdie reël was te vinde onder sekere priesters en aanhangers van die god Mitra wat hul godheid as die enigste ware god verklaar het, en verdien onwrikbare monoteïstiese toewyding (Anoniem 1985: 16) ..

In die aanlyn virtuele wêreld, Ouderdom van Conan, soos in Howard se verhale, het Conan die heerser van Aquilonia geword, van die stad Tarantia, wat 'n tempel tot Mitra bevat het wat in 'n mate van spanning bestaan ​​het met sy heerskappy. Slegs onder baie groot beperkings kon 'n speler se avatar Conan se troonkamer besoek, maar die tempel van Mitra was heeltemal oop, en daar was ander in dorpe in die breër streek. Die presiese ontwikkeling van die Conan mythos is nog nie volledig deur geleerdes ondersoek nie, maar ten minste teen 1987 toe die 141-uitgawe van die Marvel-strokiesprent Wilde swaard van Conan gepubliseer is, is die godsdiens van Mitra voorgestel deur 'n horingkruis, [Beeld regs] eerder soos 'n Egiptiese ankh. Die kenmerke van Mitra sluit in eenvoud, waardigheid en universele teenwoordigheid.

Die grootste mededinger van Aquilonia, Stygia, was soortgelyk aan antieke Egipte, en het die Nyl as die rivier Styx geïdentifiseer en die naam vir die land aangepas. Daar word gereeld in die stel verwys Conan die Veroweraar (Die uur van die draak), wat die volgende insluit:

Stel die ou slang, het mans gesê, lank gelede uit die Hyboriaanse rasse verban, maar tog in die skaduwees van die kriptiese tempels geloer, en die dade wat in die nagagtige heiligdomme gedoen is, was aaklig. ... slange was heilig vir Set, god van Stygia, wat volgens mense self 'n slang was. Monsters soos hierdie is in die tempels van Set bewaar, en toe hulle honger ly, is hulle toegelaat om in die strate uit te kruip om die prooi te neem wat hulle wou hê. Hul afgryslike feeste is beskou as 'n offer aan die skubberige god (Howard 1950).

Die Cimmerians het baie gode, maar die mees afgeleë is ook die kragtigste: Crom. Howard het op 'n stadium in 'Koningin van die Swartkus' verduidelik: 'Dit was nutteloos om Crom aan te roep, want hy was 'n somber, woeste god en hy het swakkelinge gehaat. Maar hy het 'n man moed gegee by sy geboorte, en die wil en die mag om sy vyande dood te maak, wat volgens die Cimmeriaan alles was wat van enige god verwag sou word. ' In dieselfde verhaal plaas Conan self hierdie opvatting van Crom in 'n wyer pessimisme:

Hy woon op 'n groot berg. [Foto aan die regterkant] Hoe help dit om hom aan te roep? Hy gee min om as mans lewe of sterf. Beter om te swyg as om sy aandag op jou te vestig; hy sal vir jou doems stuur, nie geluk nie! Hy is grimmig en liefdeloos, maar by geboorte blaas hy krag in om 'n mens se siel te beywer. Wat sal die mense nog van die gode vra? ... Daar is geen hoop hier en hiernamaals in die kultus van my volk nie ... In hierdie wêreld sukkel mense en ly hulle tevergeefs, en vind hulle net plesier in die helder waansin van die stryd; sterwend, gaan hulle siele binne in 'n grys mistige gebied van wolke en ysige winde, om dwars in die ewigheid rond te dwaal ... Ek het baie gode geken. Wie hulle ontken, is net so blind soos hy wat hulle te diep vertrou ... Laat onderwysers en priesters en filosowe broei oor vrae na werklikheid en illusie. Ek weet dit: as lewe illusie is, dan is ek nie minder 'n illusie nie, en as ek so is, is die illusie vir my werklik. Ek leef, ek brand van die lewe, ek hou van, ek slag en is tevrede (Howard 1934) ..

RITUELE / PRAKTYKE

Die onderskeid tussen godsdiens en magie is grotendeels afwesig in die Conan mythos, en sentraal in die praktyke is die kanalisering van bonatuurlike magte tydens gevegte. 'N Vollediger vorm van godsdienstige lewe word gevind in die twee multispelerspeletjies, Ouderdom van Conan en Conan uitgewekenes, albei vervaardig deur die innoverende Noorse maatskappy Funcom, wat veel dieper intellektuele inhoud in sy produkte belê as die meeste van sy mededingers. Sy rolprentspel in wetenskapfiksie in 2001 Anargie aanlyn 'n toekoms beskryf waarin wetenskap en tegnologie in die klaskonflik betrokke was, terwyl die virtuele weergawe van ons werklike samelewing in 2012, Geheime wêreld, bevat baie okkulte bewegings. Inderdaad, die baie gewilde fantasie-genre van rekenaarspeletjies is vol met gesimuleerde godsdienste (Bainbridge 2013). Beide Funcom-komponente van die Conan mythos het spelers aangemoedig om hul eie virtuele huise te bou en komplekse natuurlike omgewings te verken, waarin gode en ander bonatuurlike verskynsels volop was.

Ouderdom van Conan kan op baie verskillende maniere gespeel word, opsioneel met of sonder gevegte tussen die drie faksies, Cimmerian, Aquilonian en Stygian, wat meer of minder klem lê op die versameling van grondstowwe en die vervaardiging van swaarde en forte, maar wat beslis verre ondersoek en die voltooiing van baie storie-verwante missies genoem gaste. Benewens 'n paar soeke wat verband hou met elke tempel en ander heilige plek van die faksies, behels baie towery wat direk of indirek met gode verbind word. Elke avatar behoort tot 'n spesifieke klas, waarvan sommige magies besit wat aan godsdiens grens. [Afbeelding regs] Die Necromancer-rol wat spelers hul avatars kan gee, is die beste voorbeeld, soos uiteengesit in Age of Conan Wiki (Age of Conan Wiki nd.):

Nekromansers bring die vervloekte en die dooies van buite die sterkeryk terug om hul bod te doen. Die ware krag van die Necromancer is tweevoudig. Met die bemeestering van nekromantiese towerkuns, animeer hulle die dooies en korrupteer die lewendes. Dit word aangevul deur hul vermoë om die ysige winde van die dood self te vergader en verwoestende koueskade te berokken op diegene wat hul pad sou kruis. Die ysige aanraking van die dood word dus ingebou in alles wat die Necromancer doen, en hulle het 'n wye verskeidenheid towerye en towerkuns om aan te roep. ... die Necromancer kan ook die dooies self beveel. Die Necromancer kan die lyke van die gevalle animeer en 'n reeks gedraaide kadawers oproep om hul bod te doen.

Gaste in Ouderdom van Conan behels dikwels konflik tussen mededingende godsdienstige organisasies en sosiale bewegings. Hierdie konflik is gewoonlik geografies geleë, soos die sluipmoorde en ander plaaslike geweld tussen magiese kultusse in die Stygiese stad Kheshatta. Een van die verskillende soektogboë begin wanneer die speler se avatar met 'n Priest of Set met die naam Tuktopet praat, [Afbeelding regs] in hierdie teks uit die spel:

Tuktopet: “Ek is Tuktopet, 'n priester van Set en burger van Kheshatta. Moet nooit vergeet dat dit die Great Black Serpents-stad is nie, alhoewel die sitadels van towery om verering dien. '

Speler: "Wat kan jy my van hierdie stad vertel?"

Tuktopet: “Dit is die setel van die mag vir die magtige Thoth-Amon, mag Set sy hand seën.

Die Black Ring Citadel staan ​​daar, 'n goddelose enklave van ongelowige towenaars wat eerder duiwels en dooies wil opwek as om hulle aan Lord Set toe te wy. '

Speler: "Vertel my meer van die kultus van Set."

Tuktopet: “Die kultus van Set het die Stygiese samelewing en kultuur vir millennia gedefinieer. Dit gee opdrag aan ons burgers en lei ons in lewe en dood. Menslike opoffering is 'n gawe van ewige diensbaarheid aan die Groot Slang, en ander kulture kies om ons weë verkeerd te verstaan. ”

Speler: “Dink jy dat towery meeding met die kultus van Set?”

Tuktopet: ''n Aantal adellikes is die afgelope weke vermoor. Ek vermoed lede van die Black Ring. Ek het hulp nodig om hul betrokkenheid te bewys. ”

Terwyl dit baie soeke bevat, Conan uitgewekenes gee groter klem op die bou van sowel hulpbronne as vaardighede om in 'n vyandige land te oorleef. Daarom speel die gode ondersteunende rolle in baie praktiese aktiwiteite, en die speler het groot vryheid oor hoe om met hulle saam te werk, soos die Wikipedia-artikel in die spel saamvat (“Conan Exiles” 2020):

Godsdiens speel 'n belangrike rol in Conan uitgewekenes. Spelers kan aanvanklik trou sweer aan een van ses panteongode, Set, Yog, Mitra, Ymir, Derketo of Crom. Al die godsdienste kan later geleer word van NPC's in die spel, met die uitsondering van Crom, aangesien die keuse hiervan gelyk is aan die keuse van geen en word nie deur enige voordeel in die spel verteenwoordig nie. 'N Bykomende godheid, Jhebbal Sag, kan slegs verkry word deur met 'n nie-speler-karakter (NPC) te praat en 'n sekere kerker te voltooi. Die speler kan dan op enige gegewe tydstip enige kombinasie van hul voordele gebruik, wat hoofsaaklik bestaan ​​uit spesiale kunsresepte. By die versameling van genoeg aanbiedings spesifiek vir elke god, kan hul avatar ook deur die speler opgeroep word as 'n hoogtepunt van die oortreding, meestal teen ander spelersbase.

Oppervlakkig lyk dit dat Mitra welwillend is, Set lyk sadisties en Crom is afgeleë en vereis dus baie ander houdings van hul aanbidders. Op 'n gewelddadige punt in die film uit 1982 wanneer Conan en 'n metgesel aangeval word, roep hy uit:

Crom, ek het nog nooit vantevore tot jou gebid nie. Ek het geen tong daarvoor nie. Niemand, selfs nie jy nie, sal onthou of ons goeie mans of sleg was, waarom ons geveg het of waarom ons gesterf het. Nee, al wat saak maak, is dat twee teen baie gestaan ​​het, dit is wat belangrik is. Dapperheid behaag jou, Crom, gee my dus een versoek, gee my wraak! En as jy nie luister nie, dan is dit hel met jou!

ORGANISASIE / LEADERSHIP

Aangesien Conan 'n lewende kultuur is, en ons hier op godsdiens fokus, kan daar wel gesê word dat Robert E. Howard die leier van sy virtuele godsdiens bly, ondanks die feit dat hy in 1936 selfmoord gepleeg het. Op die 1978 World Science Fiction Convention, 'n vraelys is toegedien om die dimensies van wetenskapfiksie en die verwante vorms van fantasie in kaart te bring. Howard was die leier in die belangrike swaard-en-towery-gebied, soos aangedui deur die feit dat hy sy werke op 'n voorkeurskaal 'n hoë gradering gegee het, gekorreleer het met 0.55 met die soort swaard-en-towery. A. Merritt, wat ook gepubliseer het in die tweede en derde plek onder vyf-en-twintig outeurs in hierdie genre, met 'n veel laer korrelasie van 0.43. Vreemde verhale en was die derde lid van die Amerikaanse vreemde fantasie-genie-drie-eenheid saam met Lovecraft en Howard, en die Britse skrywer Michael Moorcock wat na Howard se dood gebore is. Ander eienskappe van fantasie-fiksie waarmee voorkeur vir Howard beduidend gekorreleer het, was: verhale oor barbare (0.60), fantasie (0.38), aksie-avontuur (0.36) en verhale oor towery (0.24). Die boek wat die volledige resultate van hierdie studie rapporteer, het hierdie kwasi-barbaarse kultuur in 'n taamlike, maar akkurate taal beskryf:

Die Conan-verhale bestaan ​​uit gewelddadige en afskuwelike episodes, die een na die ander, breine wat op elke slag gevloei word. Conan self toon net die grootste probleem vir die welsyn van ander. Hy word gelei deur die eenvoudige, basiese emosies van woede en wellus; wraak is sy ingewikkeldste gedagte. Die een volledige roman in die reeks, Conan die Veroweraar, begin met Conan as koning van die mitiese nasie Aquilonia deur veroweringsreg. Gebruikers herhaal die mummie van Xaltotun, 'n lang dooie towenaar, met behulp van 'n towerjuweel genaamd die hart van Ahriman. Verswak deur swart towerkrag verloor Conan sy troon en begin dan op 'n wisselvallige soeke om die juweel te kry sodat vriendelike priesters hom kan help om sy koninkryk te herwin. In hierdie verhale kom die vervulling van 'n wens baie naby aan die oppervlak, en daar is min of geen poging om die rou plesier van slagting onder enige beskaafde glans van moraliteit te regverdig nie (Bainbridge 1986: 134-35).

Dit lyk miskien nie as 'n beskrywing van 'n godsdienstige geloofsbelydenis nie, want ons is gewoond daaraan om te dink dat God goed is, en geloof word deur barmhartigheid uitgespreek. Tog volg Conan die waardes van Crom, die godheid van sy Cimmeriaanse etnisiteit, streng. In die paragraaf word twee faktore geïdentifiseer wat leierskap vanuit Howard se perspektief definieer: towery en geweld. Dit sou maklik wees om Conan en Crom af te maak as simptome van 'n geestesongesteldheid wat gelei het tot Howard se selfmoord, slegs vier jaar nadat die eerste Conan-verhaal gepubliseer is, en soos Lovecraft het hy groot armoede gely in die diepte van die Groot Depressie, wat nie as groot erken word nie outeurs tot na hul dood. Na verneem word, het Howard en sy moeder, toe hy 'n kind was, belowe dat hulle hierdie bestaan ​​sou verlaat, en sy selfmoord het onmiddellik gekom nadat hy van haar dood verneem het. In plaas daarvan om hierdie feit te gebruik om 'n analise van Howard se persoonlikheid of psigopatologie te voltooi, kan ons hier opmerk dat sy nalatenskap 'n heel ander opvatting is van die betekenis van bestaan ​​as wat die gewildste godsdienste bied.

Soos vandag geld vir baie godsdiensrelevante subkulture, word Conan lore gekommunikeer deur middel van baie media- en organisasiestrukture, elk met sy eie eienskappe. Vreemde verhale, waar Howard se Conan-verhale die eerste keer gepubliseer is, bestaan ​​vanaf 1923 tot 1954, toe baie storiegerigte tydskrifte buite werking is, hoofsaaklik as reaksie op die sukses van televisie as 'n gewilde medium vir fiksie. Conan het op televisie verskyn in sowel geanimeerde as lewendige weergawes, in strokiesprente, films, rolprentpeletjies op tafel en rekenaarspeletjies, insluitend die twee wat hier verskyn, want dit funksioneer as sosiale media vir groot gemeenskappe van Conan-volgelinge. Elke herlewing van Conan benodig 'n produksiespan met sy eie leierskap, waarvan die aard baie verskil.

Die gevestigde massiewe multiplayer aanlyn spel, Ouderdom van Conan, het 'n baie goed ontwikkelde organisasiestruktuur vir die avatars van spelers, wat nie net aansluit by gildes wat uit medespelers bestaan ​​nie, maar ook hul eie versterkte stede bou. Hierdie komplekse en massiewe stelle gespesialiseerde geboue wat deur 'n hoë muur verdedig word, konsentreer nie net die sosiale lewe en die produksie van virtuele goedere soos wapens en wapens nie, maar verhoog ook die mag en onkwetsbaarheid van avatars as hulle ver weg van die stad avontuur. Die stigters van 'n gilde sal hul eie sosiale struktuur ontwikkel vir bevel en kommunikasie, maar slegs 'n paar spelers het die vaardighede wat nodig is om die geboue van die stad te bou en te bedryf, en verdien dus eer en krag behalwe dit wat deur die status gedefinieer word. vlakke van gilde lidmaatskap. Die bladsy op die amptelike webwerf wat gewy is aan gildestede, verduidelik byvoorbeeld die praktiese waarde van godsdiens: “Die tempel is 'n heiligdom vir almal wat hulle aan die gode gewy het. Hier onder wyse gedempte stemme het wyse priesters geleer hoe toewyding aan hul godheid hulle in die stryd beskerm en sekere onkwetsbaarheid aan skadelike towerkuns verleen. ” Op dieselfde bladsy word die implikasies uiteengesit as die gilde oorlog voer teen ander gildes:

Sodra 'n gilde 'n redelike grootte en grootte op 'n bediener bereik, sal die geleentheid om 'n gevegsbesit te besit binnekort opduik. Maar slegs 'n beperkte aantal gevegte per server toegelaat, sal gildes teen mekaar moet veg om die mag en fortuin vir hulself te verseker. As u toevallig op 'n beskikbare terrein kom om 'n geveg te hou, of as u dit regkry om die geveg van 'n ander gilde te vernietig, sal u gilde sy eie moet begin bou. Dit behels die versameling van hulpbronne, die oprigting van geboue en om seker te maak dat alles voldoende beskerm word. Elke gebou in u stryd sal 'n bonus verleen wat sommige of alle lede van u gilde sal beïnvloed. Geboue sluit die smid, die tempel, die alchemiswerkswinkel, die universiteit en meer in. Alhoewel die tempel genesingsklasse in u gilde kan bevoordeel, kan die universiteit 'n bonus bied vir alle klasse vir spelwerk, en u gilde moet prioritiseer wat u moet bou.

Kwessies / UITDAGINGS

Die Conan-mythos ding mee om gewildheid met verskeie ander wat beskryf kan word as wisselend van historiese fantasie tot swaard-en-towery, miskien die belangrikste JRR Tolkien se veel minder gewelddadige Lord of the Rings waarin die sentrale karakters redelik eties is, en George RR Martin se ietwat afgeleide 'N Lied van ys en vuur (Game of Thrones) wat tussen die Howard- en Tolkien-tradisies in sy mate van wreedheid is. Ander mededingers betree voortdurend hierdie genre, wat onseker maak oor die toekomstige betekenis van Conan.

Die sosiale wetenskapsteorieë wat die beste by die wêreld van Conan pas, is tans nie baie gewild onder akademici nie, dateer uit die vroeë eeu, maar het die toepaslikheid in die hedendaagse chaotiese wêreld hernu. Die belangrikste is dat Arnold Toynbee teoretiseer dat die geboorte en oorlewing van enige samelewing afhang van die vermoë van die elite-leierskap om die beste reaksie op elke groot uitdaging toe te pas. Vroeër skrywers, veral Oswald Spengler en Pitirim Sorokin, het geglo dat elke beskawing uiteindelik gedoem was om te misluk, 'n perspektief wat Howard gedeel het. Sulke teorieë is miskien ongewild onder akademici omdat hulle so pessimisties is, maar dit bewys nie dat dit vals is nie. Dit stem beslis ooreen met die onstabiliteit van leierskap en totale gebrek aan menslike vooruitgang in die Conan-kultuur. In sy verhaal uit 1933, "Black Colossus", het Howard verduidelik: "Die gode van gister word die duiwels van more."

'N Ander soort uitdaging staan ​​sentraal in die 2018 aanlyn spel Conan uitgewekenes, waarin die avatar van die speler moet sukkel om te oorleef in die wêreld wat deur Howard voorgestel word, miskien met die hulp van ander spelers, maar sonder 'n beskawing soos Aquilonia of Stygia om van afhanklik te wees. Die verhaal begin in a wildernis waar die avatar van die speler gekruisig is, in afwagting van 'n pynlike dood, wanneer Conan verby dwaal en die avatar van die speler vrylaat, wat onmiddellik stokke, klippe en vesels moet versamel om kru wapens te maak en kos te begin versamel. Gou tref die verbysterende avatar 'n gebroke lorestone op 'n antieke snelweg, [Image right] met die teks wat bedoel is om ontsnapte slawe te waarsku om terug te keer na hul meesters, maar net een van die vele ruïnes van die verlore verlede:

Kyk, gebind, die grense van die beskawing.

Buiten die gang van ons snelweë lê die wilde plekke van die wêreld

waar ongetemde wilde mense eindelose oorlog voer.

U kan nie in die eindelose afval slaag nie, verslaaf.

U binding voorkom dit.

Keer terug. Volg die pad. Enige pad.

Alle paaie lei na die stad.

Alhoewel daar geen duidelike verbintenis met Satanisme is nie, is die Conan mythos soortgelyk deurdat dit nie die hoop op vrede en onsterflikheid bied nie, maar 'n stel potensieel heilige simbole om die fundamentele afgryse wat die menslike lewe omring, uit te druk.

IMAGES

Beeld # 1: 'n Kolossale standbeeld hou 'n kruis van Mitra, by die ingang na die plaaslike tempel van hierdie Aquiloniese god, in Ouderdom van Conan.
Beeld # 2: die geslote ingang na die huis van Crom, in die Ben Morgh-berg, net noord van die Fields of the Dead, in Ouderdom van Conan.
Beeld #3: 'n Ouderdom van Conan priester in die tempel van Mitra in die stad Tarantia, aan die regterkant, met 'n aanbidder in die middel en heilige standbeelde.
Beeld # 4: Tuktopet, priester van Set, met 'n jakkalsbeeld, miskien van Anubis, in Ouderdom van Conan.
Beeld # 5: 'n Beginnende avatar, pas vrygestel van die kruisiging, bepeins 'n gebreekte snelwegrooksteen in Conan Ballinge.

Verwysings

Ouderdom van Conan. 'Gilde stede.' Toegang verkry vanaf http://www.ageofconan.com/news/guild_cities op 8 Januarie 2020.

Ouderdom van Conan Wiki. en "Necromancer." Toegang verkry vanaf https://aoc.fandom.com/wiki/Necromancer op 10 Januarie 2020.

Anoniem. 1985. Die amptelike handboek van die Conan-heelal. New York: Marvel Comics.

Bainbridge, William Sims. 2013. eGods: Geloof teenoor fantasie in rekenaarspeletjies. New York: Oxford University Press.

Bainbridge, William Sims. 1986. Dimensies van wetenskapfiksie. Cambridge, MA: Harvard University Press.

'Conan Ballinge.' 2020. Toegang verkry vanaf https://en.wikipedia.org/wiki/Conan_Exiles op 20 Januarie 2020.

Conan Ballinge. "Gebroke snelweg Lorestone." Toegang verkry vanaf https://conanexiles.gamepedia.com/Broken_Highway_Lorestone op 8 Januarie 2020.

De Camp, L. Sprague, Catherine Crook de Camp, en Jane Whittington Griffin. 1983. Dark Valley Destiny: The Life of Robert E. Howard. New York: Bluejay.

Howard, Robert E. 1950. Conan the Conqueror (Die uur van die draak). New York: Kabouter. Toegang verkry vanaf http://gutenberg.net.au/ebooks06/0600981h.html op 8 Januarie 2020.

Howard, Robert E. 1934. "Koningin van die Swartkus." Toegang verkry vanaf http://gutenberg.net.au/ebooks06/0600961h.html op 8 Januarie 2020.

Howard, Robert E. 1933. "Black Colossus." Toegang verkry vanaf http://gutenberg.net.au/ebooks06/0600931h.html op 8 Januarie 2020.

Howard, Robert E. 1933. "Die toring van die olifant." Toegang verkry vanaf http://gutenberg.net.au/ebooks06/0600831h.html op 8 Januarie 2020.

Howard, Robert E. 1932. 'The Phoenix on the Sword.' Toegang verkry vanaf http://gutenberg.net.au/ebooks06/0600811h.html op 8 Januarie 2020.

Howard, Robert E. en L. Sprague de Camp. 1955. Verhale van Conan. New York: Kabouter.

Nyberg, Björn en L. Sprague de Camp. 1957. Die terugkeer van Conan. New York: Kabouter.

Spengler, Oswald. 1926. Die verval van die Weste. New York: Knopf.

Sorokin, Pitirim A. 1937. Sosiale en kulturele dinamika. New York: Amerikaanse boekmaatskappy.

Toynbee, Arnold. 1947-1957 'N Studie van Geskiedenis. New York: Oxford University Press.

Wikipedia. 'Conan Ballinge.' Toegang verkry vanaf https://en.wikipedia.org/wiki/Conan_Exiles op 10 Januarie 2020.

Publikasiedatum:
21 Januarie 2020

Deel